Un produs Blogger.

luni, februarie 15, 2021

Când a murit, de fapt, Ion Mihai Pacepa?

43 comments
Un site american, The Epoch Times, anunță ca ieri 14 februarie 2021, dimineața, ar fi murit răpus de COVID-19 defectorul Ioa Mihai Pacepa, cel care în august 1978 s-a predat autorităților germane, la Koln, din calitatea de adjunct al Directiei de Informații Externe din DSS.
Specialiștii români în istoria trădărilor din serviciile secrete  românești susțin că Pacepa ar fi murit în urmă cu 2-3 ani, COVIDAREA lui de ieri fiind parte din operațiunea de acoperire de aproape 50 de ani.
Oricum, Casa Sectorială a MAI ar putea să confirme când a încetat plata pensiei militare de general de securitate pentru Ion Mihai Pacepa.
Despre Pacepa poate fi citit un material interesant interesant AICI
 

43 de comentarii:

l3 spunea...

Cum a putut beneficia de pensie de serviciu? Trecerea în rezervă, nu înseamnă automat drept de pensie, mai ales cea aleasă! Mai încet cu presupusul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

I-am citit cartea tradarii, ii stiu viata de caine tradator si jeg, si sper ca acum este in fundul iadului! Asa vor sfarsi si tradatorii rezervistilor militari, zdrobiti la pensii fara mila, care si-au trait blestemata lor de viata intr-o mizerie si mocirla a imoralitatii, blestemati si injurati de toti, fara onoare, fara demnitate si cu sufletele neiertate, vanduti in vecie Satanei! Oameni ca acest individ fara identitate merita sa moara ca niste păduchi scuipati din toate partile pentru faptele lor criminale!

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Reabilitatul...domnul general...!
Adica sa fi murit de 3 ani si americanii să-l fi ținut în geam ca sa-i încaseze pensia?
..eu cred ca Maior si Codlea i-a demascat si acum US o sa depărteze bănuțul gros la Bugetul lui Cîțu-Mâțu...

raul spunea...

Mai e nevoie de vreun exemplu de curvarasenie romaneasca?Apropos de istorie ,ati citit o ,mai copii ...batrani?

Xman spunea...

Poti sa-mi spui si mie cu ce-i mai vinovat acest om fata de panaramele de tradatori care au invadat structurile centrale ale statului de dupa '89?Omul si-a asumat tradarea si ca atare il consider mult mai onest,daca imi permiti termenul fata de acesti sobolani care la o adica spala putina imediat pentru a se infrupta din marile averi adunate pentru zeci de generatii si ferecate prin bancile din afara...

Iulian Mareș spunea...

:))
Reabilitat fiind, si-a ales si el 6 luni consecutive...!

Iulian Mareș spunea...

Posibil de asta:
Un militar depune juramantul o singura data, daca nu se modifica continutul acestuia, pe cand un demnitar la fiecare investitura, pt ca intre timp il cam uita...

Iulian Mareș spunea...

raul,
azi facem un experiment?!... asa ca te rog monitorizeaza!

Iulian Mareș spunea...

Contrar celor ce stiati/credeati!

Jean de la Craiova, cantaret de manele este evreu! Imi place cum si ce canta!

https://ro.wikipedia.org/wiki/Listă_de_evrei_români

HALA spunea...

Pacea a deconspirat doar serviciile externe, adevărat cele mai importante dar Băsescu a pus pe tava toată structura serviciilor predând practic tara în mana unor vremelnic parteneri.

monteoru spunea...

E singurul an in care am vazut pe cei din trupele de securitate la munci agricole.
Plutoniere@
Zdrobit la pensie!Nu e cazul tau.Cum se cheama cel care a lucrat la negru concomitent cu luarea de pensie de handicap?Sa fie hot,sa fie excroc,sa fie cersetor cinstit? Raspunsul dati-l singur.


CEZAR spunea...

.. a fost un simplu informator !
Putere a cistigat odata cu functia de presedinte !
Cine i-a dat aceasta putere?
VOTANTI IDIOTI...care ha..ha ..vine basinescu maninca comunisti....
Astia-s adevaratii tradatori ..VOTANTII IDIOTI !

CEZAR spunea...

Vaccinul forteaza mutatiile virusului. Cu cät mai multi vaccinati, cu atät mai mare catastrofa.
Comentarii
Dumitrescu Laurentiu
Da, este un punct ipotetic logic si este de luat in seamă urgent de institutele de cercetare virosologice ! Virusul ca orice vietate caută să se adapteze pentru a supravietuii, asadar vaccinul care de fapt este un inductor de a favoriza productia specifică de anticorpi ca si imunologia de masă in timp poate induce virusului mutatii la care vaccinul nu mai are eficientă....! ASADAR MEDICATIA , TRATAMENTUL CU PROFILAXIE RIDICATĂ RĂMÂNE SOLUTIA FINALĂ . Acum mutatiile in urma vaccinăriilor pot fi mai virale sau mai putin virale dar mai acute pentru pacient si mai greu de eradicat....! Dau si eu cu presupusul, oricum baza este tratamentul....!
·

micutzul spunea...

Un colonel in retragere al armatei române este condamnat la 1 an și o lună inchisoare cu executare fiindcă și-a permis să nege in public holocaustul. Un om care a destructurat serviciul de informații externe și probabil a condamnat la moarte români și străini a fost reabilitat si repus in drepturi. Noaptea minții!

roman sadea spunea...

Foarte interesant punct de vedere.

roman sadea spunea...

Dar cei care au scufundat economia romaneasca, in ansamblul ei, au instrainat, pe te miri ce, resursele energice, au taiat, samavolnic, padurile, cum ar trebui priviti?
Sau cei care fac sluj in fata multinationalelor? Sau cei care imi vorbesc mie de "valori europene" dar vor sa preia, pe nimic, portul Constanta?
Nu au facut sau fac mai mult rau decat Pacepa?

monteoru spunea...

Dupa tata se vede ca e tigan.Dupa mama e evreu.Acum e dupa cum privesti.
Se pare ca nici unul dintre locuitorii planetei nu e pur sange.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Au patruns #Rezistii si pe acest blog, si ii cunosc legat la ochi, chiar daca isi lasa cazute ciupilicile peste ocarine si perciuni, sa nu se vada ca beau deversari de dejectii din apa Iordanului... Am pe fb aproape 5000 de prieteni, si cifra nu o ating, pentru ca lovesc in acesti tradatori cu scoaterea definitiva, avand o lista cu sute de nenorociti! Imi trimit pe messinger filme porno-homo si tot felel de provocari, sau ma trezesc permanent cu alarma de parazitare cu virusi, pe care Bitdefender mi le rezolva eficace. Sunt violenti si determinati sa faca rau, dar nici eu nu stau cu mainile in san. Bai, aveti pupătoarea tare pentru executat lustruiri la sub bracinare? Iar daca va mananca tare la angoasă, am o perie de sarma oțeloasă sa va pieptanati hemoroizii inante de masă!

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ți-am trimis acum 5 min un mail!
Te surprinde?
Si pe mine....am fost sunat de cineva care a văzut. Eu abia azi am văzut...
De ce este posibil asa ceva? Este normal la cap?

GO spunea...

Mda! Tipa confirma ce a spus directorul Pfizer! Si au trecut sub tacere atât oficialii românii, cât și speluncile alea de televiziuni așa-zis de știri! Vaccinul anti-COVID trebuie facut anual ca antigripalul. Asta inseamna KAKA MAKA!
https://alephnews.ro/sanatate/cat-dureaza-imunitatea-dupa-vaccinare-explicatiile-managerului-institutului-marius-nasta/

Xman spunea...

Nu numai ei sunt vinovati,ci si cei care au asistat indiferenti la ce se intampla pe nava...numita ROMANIA.An dupa an ma duceam in padurea din apropiere,iar o perioada de sapte ani ,de groza faptului ca nu mai puteam merge de crengile lasate in urma jafului nu m-am mai dus...Cand am reluat peregrinarile,am dat peste urzici mai mari decat un stat de om care au luat locul brazilor si fagilor falnici...Daca as fi facut plangeri penale la timp celor din procuratura si politia din localitate pentru neglijenta in serviciu ,poate ca furtul s-ar fi stopat...Am gresit ,sau nu am gresit?Ei raman cu averile facute in batjocura oamenilor de rand,iar eu cu parerile de rau...

Iulian Mareș spunea...

Acțiunile sunt similare..., ba mai distructive sunt toate aceste masuri recente antiromânești.

Iulian Mareș spunea...

Tot este ceva...
Asta este limita acum. Ce o fi mâine, vom vedea?
Tu nu faci antigrpalul anual?

spiritul lui Haret spunea...

Din zicerile individului se vede ca a existat un sistem bazat pe neincredere.Mancatorie intre parti care cum sa fie mai mult in gratiile stapanului.Sintetic vreau sa spun ca:securitatea si militia aveau ceist,MApN avea ceist,dar si CI avea ceist.
Prin 1988 discutam diverse cu un fost atasat militar care imi spunea ca pe timpul misiuni l-a facut un ceist controland-l la decontari.Fostul parasutist stie despre cine este vorba in propozitie.

Iulian Mareș spunea...

Te surprinde? Pe mine nu...
Unii din ei acuza repetitiv niște televiziuni..A3, România TV.. etc pt niște emisiuni si moderatori de pe acolo si le atribuie adjective ciudate. Deh, unii din clantai stau prost la capitolul școală insa terfelit pe cei care au absolvit medicina sau cibernetica!
Faza cea mai tare este ca din comentariile lor aflam ce a fost în discuție cu o seara înainte!
Corneliunsson, acești oameni sunt "adjectiv-jeg"!
Adu-ti aminte cati "intelectuali rasati" il lingău in curtea pe Băsescu, în frunte cu Pleșu, Patapievici, "Cărtărăscu"...etc
Unde sunt toți corifei, veniți ca muștele verzi la ... acum?

Iulian Mareș spunea...

Nu uita de Talpeș cand era la SIE....a destructurarea aproape tot serviciul, predând dosarele cu Fantomele! I-a vândut..pe toți, ca la piata.

Aurica spunea...

Ai stat acasa cand alti se chinuiau prin AFGANISTAN ,IRAK,SOMALIA si crezi ca esti discriminat!Tipic militarul,,FRECALAU"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@XMan, ai dreptate cu asumarea raspunserii tradarii, dar e simplu sa o faci cu conturile pline si pazit de inamic sa nu fii matrasit, traind in lux, dar izolat, din tradare, pe cand porcii actuali acum o fac fatis si paziti de Guvern si Presdintie, cu ajutorul ginitorilor din servicii, traind la vedere in lux, pe salarii foarte mari, taindu-ne drepturi, detinand puterea si avand pensii si salarii speciale, membrii ai #Rezist PNL-PLUS-USR! Aici pe blog isi trimit closetele mobile sa emane duhori, dar si eu le-o trag in freze cu perverse de Tg Ocna, de unde m-am nascut!

Iulian Mareș spunea...

În urma unei alte decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la 19 august 2004 Serviciul de Informaţii Externe i-a redat gradul de general-locotenent în rezervă. În baza unei adrese a SIE, în 21 aprile 2005 Casa de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne i-a recunoscut lui Pacepa o vechime în muncă de 41 de ani, din care 27 desfăşurată în ”condiţii speciale” (grupa I de muncă) şi o pensie de circa 10.000 de lei. Acesteia i se adaugă o altă pensie din parte statului american, de 4.000 dolari, inlusiv pentru activitatea sa la Casa Albă, unde ar fi fost consiler al lui Ronald Reagan, artizanul distrugerii ”Cortinei de Fier”.

Huhu Rezea spunea...

Cine s-a obosit să citească și linck-ul indicat în topic a înteles că, din punct de vedere a contraspionajului românesc, Pacepa a fost recrutat prin santaj încă din anii 59-60, în timp ce era la post în Germania Federală.
Americanii nu vor să recunoască operațiunea din anii 60 și prin Talpeș și Larry Watts impun versiunea că Pacepa ar fi fost agent sovietic.
Cum o dă, Pacepa iese tot trădător.
Evoluția cazului Pacepa în perioada post-comunistă, reabilitarea lui, redarea gradului militar si acordarea pensiei miltare, este foarte nocivă pentru cariera militară.
Unii inteleg că se poate ajunge erou și prin trădare!

Iulian Mareș spunea...

Variante sunt cam 3, însă versiunea că Pacepa ar fi fost agent sovietic este cea mai ușor suportata de servicii și mai ales de CI.
Prin câte amkete au trecut atunci ofițerii de informații externe...se zice ca 1 luna, aproape non-stop. Numai skimbarea cifrului de stat a costat enorm...
Nu se mai traia bine de prin 75 ...lipsurile alimentare începuseră sa fie evidente... insa el nu ducea lipsa de nimic! Numai MRU l-a depășit la keltuirea banului public...

Huhu Rezea spunea...

Ei, criza alimentelor a devenit insuportabilă abia în anul 1980, după Olimpiada de la Moscova.Pe vremea aia bulgarii aveau antenele indreptate spre București.

raul spunea...

Pana la cutremurul din '77 s-a trait chiar f bine,dupa.pana prin '80-81 binisor ,dupa '82 groaznic,cu cartele si lipsuri!Ori aveai relatii ori stateai la coada si pt 1l de lapte!Totusi ,n-a murit nimeni de foame!Si s-au construit atatea!Sa aiba ce vinde nenorocitii astia!Mi -aduc aminte ca plecam dimineata la serviciu si seara cand ma intorceam acasa la blocul din fata mea deja se mai inaltase un etaj!Acum le trebuie doi ani sa faca un bloc ,si ala prost!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian Mares: M-ai lasat masca cu lista! E si Dan Bittman, pe langa Jean de la Craiova, dar cate nume grele din toate sferele, oameni de mare valoare, precum Nina Cassian! Oameni care au adus cinste Romaniei, in afara de activistii comunisti si chiar troțkisti

M spunea...

Am fost la un muzeu al aerului in America. Bănănăiam eu pe acolo și vedeam aparate americane, germane, câteva poloneze, un MIG maghiar și deodată văd cocarda tricoloră pe coada unui avion. Mă duc mândru să văd ce fapte de arme a făcut românul nostru. Ce citesc? Făcuse marea faptă de arme de a trăda și a fugi cu avionul de vânătoare în Cipru (parcă).

Trădare e doar dacă fugi la ăia care pierd războiul. Dacă fugi la ăia de înving e "act patriotic".

y spunea...

Constituția României
Articolul 118
„Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale.”

Tot „acasă” au stat și părinții și bunicii, unii muncind de ani de zile pentru un salariu minim lunar pe economie (1500 – 2000 ron net) , ceilalți cu o pensie medie de 1500 – 2000 ron/lună după 30 – 40 de ani de muncă. Și tot ei, v-au plătit deja totul, absolut totul, începând de la șiretul bocancilor, praful de pușcă, armamentul, muniția, tehnica de luptă, „vesta de luptă cu placile ceramice și casca de kevlar” și până la diurnele (în valută) din misiuni și salariile din țară, plus asigurările de viață și multe altele.
Așa că mai ușor cu tupeul și aroganța asta, mai bine le explicați și civililor cum la 3 luni de „eroism” ei trebuie să vă mai plătească pe lângă salariu sau pensie (foarte consistente de altfel), încă 1000 ron/lunar pe viață și sănătoși fiind voi, pe deasupra; când pensionarilor, statul nu le acordă nici măcar amărâta de indexare cu rata inflației de 3,8%.
Observații
1. Era mai bine dacă suma se acorda doar invalizilor și urmașilor celor decedați, ar fi fost de înțeles. Nu ar fi trebuit introduși rezerviștii sănătoși și ÎN NICIUN caz cei care încă mai sunt în activitate. Dar este părerea mea.
2. În TO, ați fost atacați de aviația inamică, de tancuri și artilerie grea? Ați săpat tranșee și ați stat cu săptămânile, lunile fără cele minime necesare supraviețuirii, în noroi, mizerie, foame sau fără medicamente? Vă erau cumva amenințațe familiile în țară în tot acest timp, sau aveau asigurat tot confortul financiar, și dvs. și familia?
3. Dar de fapt CINE ERA INAMICUL? Cumva populația autohtonă care se APĂRA cum putea de invadatori?
4. Dacă la 3 (trei) luni TO = 1000 lei, atunci la 4 (patru) ANI de război CÂT? De ce sunt mai importante 3 luni TO față de 3 luni de MOBILIZARE la RĂZBOI sau pe FRONT? Sau de ce sunt egale?
5. Nu vreți să fiți în continuare eroi și să cereți totuși acești „arginți” de la beneficiar, și anume SUA sau NATO?
6. Sau poate o să doriți să vă gândiți și la pensiile de urmaș, măcar pentru ele s-ar putea aplica indexarea, dacă nu chiar să crească la 65 – 75%
7. De ce în lege, nu au fost introduși și militarii în termen care executau SERVICIUL PERMANENT DE GARDĂ, care era o misiune de luptă, din câte mai știu! Dar trupele de grăniceri? Sau da, „au stat acasă”, asta era.

Iulian Mareș spunea...

Tata Monteoru...
Ceva vreme în urma se catalogat evreii după mama, apoi si după unul din bunici!
Astfel si Adolf Hitler a intrat la numărătoare...

Nico.tnt spunea...

Am citit acum cativa ani, destul de tarziu spre rusinea mea, Orizonturi Rosii si Mostenirea Kremlinului, avant speranta ca voi afla multe dezvaluiri din culisele spionajului romanesc de top, despre dictator, familia lui si epoca respectiva. La finalul lecturi nu prea am avut ce sa-i reprosez dictatorului, toate actiunile lui au fost facute in interesul statului roman si al poporului.

Andrei spunea...

Polonezii l-au repudiat, la fel este si in prezent, pe acel colonel R.. nu stiu cum care a dat (nu vandut) secrete catre State. Motivul: tradatorul este tradator.

Andrei spunea...

Dupa Pacepa s-a reorganizat intregul sistem de aparare a tarii. Au fost marginalizati si profesionistii, in favoarea oamenilor de casa.

Andrei spunea...

Pana prin anii 70, in parcul memorial Yad Vashem era o alee denumita Ion Antonescu. La capatul ei, bustul lui Antonescu. La initiativa fostului rabin sef din Ro si a rabinului Genevei, pentru sprijinul acordat evreilor din Ro.

Andrei spunea...

Pacepa a fost chemat de Ceasca la Neptun, pentru discutarea unei probleme. El s-a temut ca a fost deconspirat, nu a plecat la Neptun ci si-a organizat rapid o deplasare in RFG, unde a si defectat. Certitudine: Ceasca nu il chemase pt ca ar fi aflat despre jocul dublu, ci pentru (varianta): rusii il informasera pe Ceasca despre existenta unui tradator, catre State, la nivel inalt din cadrul Secu; rusii au planificat miscarea pt a da credibilitate defectarii lui Pacepa.