Un produs Blogger.

duminică, februarie 21, 2021

Când nu au ce face, jandarii agresează oameni pașnici

257 comments
Cuponul de pensie al ing av. Simion Dacalu, cel despre care se spune că este cetăteanul agresat de jandarmi. Vedeți și 
și







Toată stima pentru acea doamnă care a filmat incidentul cu rezervistul aviator. Comportament civic.
Cred că dacă rezervistul mergea pe stradă cu masca pe barbă, era suficient ca jandarii să-i atragă atenția că în pandemie masca se poartă corect, fără să treacă la legitimarea lui. 
Pe de altă parte, rezervistul putea să se legitimeze, nu să sfideze organul de ordine prin refuzul de a prezenta actele de identitate și prin plecarea intempestivă din dialogul cu organul care îl chema la ordine. 
Normal, incidentul trebuia să se incheie aici, mai ales că jandarii aflaseră că domnul cetătean este un rezervist al Armatei Române, nu un cetățean periculos.

 Si de-o parte, și de alta s-au ciocnit proverbialele orgolii cazone, observabile destul de pregnant și în dialogurile dintre meapeniști și meaiști pe acest site.
Rezervistul a intrat în scandal cu convingerea că niște subofiteri  nu ar avea dreptul să-l legitimeze pe el, ditamai ofițerul, iar subofițerii de ordine publică s-au simțit sfidați de țănțoșenia fostului aviator... care nu voia să se legitimeze.
Oricum am privi evenimentele, jandarmii au săvârșit un grav abuz prin molestarea unui cetățean care se recomandase a fi ofițer al Armatei Române ...pentru simplul motiv că purta strâmb masca. 
Pe de altă parte, oricare cetățean știe că legitimarea se face numai cu CI.


 

257 de comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 257 din 257
Huhu Rezea spunea...

Eu nu cred că ing, aviator Simon Dascălu nu are cel puțin 10 ani vechime efectivă ca militar, inclusiv Scoala militară, ca să nu poată obține pensie militară în condițiile art. 19 din L 223/2015.

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
Prin comentariul tău am dat de un veki si bun prieten de academie...sper ca Huhu să ne pună în legătură!
Mai cunoșteam pe cineva la R/Galați foarte dragă mie, un timp.
Sper că ai citit ce a scris "Andrei" despre tinerețea nostră, plină de avânt si farmec! Cred că din 96 de la Predeal nu ne-am mai văzut...

Iulian Mareș spunea...

Toti cei veki suntem militari, cu livrate...unii au rămas lt, cât, alții au fost avansați ca ofițeri de rezerva. Nu cred ca a fost ofiter sau Mm activ

Huhu Rezea spunea...

Nu am adresa de mail a lui Viorel pentru că nu a dat niciun mesaj pe adreasa blogului.

Dan 65 spunea...

Iar tu calugaritule sa sti ca ceea ce gandim fiecare nu se potriveste pe orice calapod. Se cheama intelepcine, experienta de viata, caracter si sa nu fii niciodata mandru ca esti sau ai fost o scula pe bascula. Ca sa ajungi sa traversezi Styxul trebuie sa ai un trecut. Mintea ne ajuta pe noi muritorii sa infruntam in continuare viitorul, sa fim in continuare oameni dar in nici un caz nu trebuie sa ne dam mari ca suntem mai cu mot. Cand spui ca "nu e cazul la 99% din rezerviști" cred ca este cazul sa mergi la o manastire si sa faci o dura penitenta!

Iulian Mareș spunea...

Atenție la telefon, ca ăștia fura tot...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Andrei, nuViorel

Viorel spunea...

Domnule Dan 65, mulțumesc pentru apreciere și sfatul dat, dar îmi pun întrebarea, când nu ai sănătate, deci nici o minte luminată, cu o judecată rațională ca să interpretezi religia / credința ca pe o valoare a binelui și nu ca pe un motiv pentru a comite atrocități ce este de făcut ? Făcând o comparație între comentariul domnului Călugăr și al dumneavoastră, mă întreb din nou și vă întreb și pe dumneavoastră, Dumnezeu este cel ce îl determină pe teroristul afgan să-i lege propriului copil centura cu explozibil în jurul corpului și să-l trimită la moarte cu scopul de a reduce (în mintea lui bolnavă) inamicii propriei credințe ? Moare un suflet nevinovat datorită unei minți bolnave.

Burebista spunea...

Simion Dascălu nu a fost niciodată cadru militar in niciun minister sau serviciu din România. A fost decât militar cu termen redus înainte sau după terminarea facultății de inginerie aeronautica din cadrul universității politehnica din București (și probabil i s a conferit gradul de sublocotenent după terminarea facultății) și pana în 1990 a fost și pilot civil în aviația comerciala, la Tarom.... Ofițer al armatei Romane e numai în capul lui...
Oricum născut în februarie 58 are deja 62 ani și peste un an nu va mai putea nici măcar sa fie mobilizat... 🤣
Deci poate figurează doar la centrul militar în evidență ca orice fost militar în termen sau militar cu termen redus.. Parca pe la o televiziune chiar s a prezentat livretul militar al lui și avea decât o avansare trecuta dar nu se vedea prea bine gradul și data...

un oscar = o pensie spunea...

mares,
am 2 ani scoala militara
24 de ani functie de executie
2 ani la C.D.C.
din total vechime am jumate in AC si restul in CS
am vazut ce se muncea la birouri,erau 4 functii de ofiter din care erau la munca 1 sau 2 ofiteri,restul se plimbau(exclus cdt si loctiitorul) deci munca grea nene,toti sefii de la birouri aveau AC,hahahahahha,meritau ,doar se luptau cu cariocile....

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, pentru mine a fost o întâlnire după 30 de ani. Oamenii, locurile, faptele frumoase nu se uită. Dânsul a scris 3 comentarii despre mine. Le-am aranjat într-un comentariu și cu acceptul domnului Huhu Rezea o să-l postez într-o zi pentru domnii akord-75, Oscar, Cezar și toți cei care au considerat că Viorel a fost o nulitate în întreaga carieră militară. Fiecare și-a ales Arma și specialitatea militară care i-a plăcut, alții și-au ales-o în funcție de nr. de locuri pentru a avea șanse mai mari de a intra în Școala Militară știind că au cam băut cerneala în liceu. Dacă funcția este de așa natură încât zilnic trebuie să stai pe scaun și să scrii, asta faci. Mai un EFM, trageri, etc. Doar nu o să trimiți Contabilul șef la instrucție. Aș fi curios cine era persoana foarte dragă dv., poate o cunosc. O să-i trimit domnului Huhu Rezea adresa de email separat doar pentru dv. și domnul Andrei.

Mihai spunea...

Eu v-am spus ce cunosc.
Au fost cazuri in timpul scolii cand din cauze medicale sau alte motive unii au mai trecut de la militara la civila si locul la militara s-a completat cu doritoriii de la sectia civila . Dar cam putine . Cei de la civila nu renuntau usor.
In scoala la sectia civila se intra cu medii peste 8.50 pe cand la militara erau admisi si cu media 6.
Intr-un an a iesit sef de promotie pe școală un pilot de la civilă si nu l-au pus pe panoplia cu sefii de promotie din holul scolii . In schimb in anul in care a absolvit Nicu Ceausescu au pus pe panoplie doi sefi de promotie.Nicu su cineva de la piloti militari.
La Boboc s-au pregatit in acea atat piloti pentru civili cat si controlori de trafic aerian.
Simion din cate stiu de la unii din colegii lui a fost cdt de aeronava comerciala pe la Tarom si ceva companii straine. A colaborat cu Iustin Capra pe multe inventii dar nu cred ca a fost pe militara nicio zi ,din cate stiu fostii colegi.
I-am trimis lui Olescu niste documente care dovedesc ca toti pilotii Romaniei au fost pregatiti pana in 95-96 la Boboc sub regim de SCoala Militara cu licenta de pilot si grad la absolvire de locotenent.Militarii au mers mai departe ca activi, civilii mai departe ca of in rezerva. Unii si-au luat grade pana la col. Iovan pana la căpitan că a fost gura mare la sindicat........
Nu retin exact anii ,au fost transferati o serie de piloti militari la Tarom , lucru care nu nle-a prea convenit taromistilor.

M spunea...

@Huhurez

😂😂 Realizați că din unghiul meu zic același lucru? Că vă solidarizați orbește cu un om care a încălcat legea numai pentru că e militar în rezervă?

E bolnăvicioasă atitudinea de a fi de partea celor care încalcă legea.

A încălcat sau nu legea?

Trebuia să poarte sau nu mască?

Dacă a încălcat legea trebuia sancționat? Da sau nu?

Atenționarea sau avertismentul se aplică celor care cooperează, regretă încălcarea legii și au o atitudine conciliantă.
"Hai să ne batem în parc!" nu e conciliant.

Pentru sancționare trebuie legitimat? Da sau nu?

Dacă stătea pe loc, nu se lua la împins cu jandarmii (unul fiind trântit la pământ - dar asta nu vedeți, că nu vă convine) nu era încătușat.

Să mor eu!!!! Dacă voi face ce a făcut ăla jur pe viața copiilor mei că merit să fiu încătușat și amendat.
Asta cred din tot sufletul. Legea, bună, rea se respectă. Nu îmi place legea? Votez un partid care să o schimbe!!!

Tot așa vreau ca toate încălcările legii să fie sancționate și pentru asta susțin toate organele de impunere a legii.

Burebista spunea...

Nu are vechime militară decât 9 luni pentru ca atât era perioada de armata la TR înainte de 1989..🤣
Avea pensie de fost aviator civil nu militar..pentru vre o 8 ani de munca ca pilot la Tarom pana în 90 plus 4 ani facultatea la politehnica... Și probabil s a pensionat medical... În 2011 avea 53 ani....
Nu a fost niciodată cadru militar activ.

CEZAR spunea...

HUHULE
Da-o drakului de treaba
Cetateanul tau pasnic..era ditamai haidamakul(l-am vazut la TV) si a invitat Jandarmii care se chinuiau sa-l imobilizeze LA BATAIE IN PARC --sic
Drept urmare Jandarmii se fac vinovati ca nu I_AU APLICAT SI UN GENUNCHE IN PLEX SI O TOMFA(asa se cheama baa..nu ..pula..n) dupa git...ca sa stea ca mieluselul

VIOREL spunea...

Fronde de doi lei! Unde este demnitatea militară şi înţelepciunea vârstei? Domnilor colonei, doar la grădiniţă te mai aperi cu şi Gigel a...Ce aveţi cu forţele de ordine? La ce vă foloseşte să-i hărţuiţi cu atâta cerbicie, au şi ei consemne(voi în senilitatea voastră aţi uitat că există aşa ceva. Oameni ca voi au fost baza Maidanului din Kiev

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
Este o colegă...cred ca sunteți cam aceeași promoție...

Mihai spunea...

@ Burebista
Poti sa citesti si sa retii ce am scris pe aici pe subiect.
Scoala militara de of aviatie absolvita de Simion pana in 85-86 a fost de 3 -4 ani cu avansare la gradul de locotenent in rezervă pentru sectia civila.
La Tarom nu ajungeai in acele vremuri pilot fara scoala militară piloti Boboc si dupa stagii pe la utilitara .
Pana in 86 toti piloti Tarom ,utilitara si articolului au fost pregătiți la Sc militara Boboc.

Burebista spunea...

Cred ca e prieten pe Facebook cu Simion Dascălu.. 🤣

Iulian Mareș spunea...

„Pe SOLDAT și pe DUMNEZEU îi adori numai în caz de PRIMEJDIE și nu înainte .
După ce PERICOLUL a TRECUT și totul este în ORDINE, pe DUMNEZEU îl UITĂM și pe SOLDAT îl HULIM”!!! 🙂 😦 🙂

W.CHURCHILL

Ein Stein spunea...

@Burebista
Care e rostul acelui citat din OG2/2001? Vrei sa sugerezi ca cele doua gorile au acostat victima pentru a-i aplica o amenda contraventionala, care se prescrie in 6 luni, pentru o fapta care nu a fost constatata? Tu nu vrei sa pricepi ca problema e ca cele doua gorile nu aveau dreptul legal sa acosteze victima? Pe langa asta, sper sa apara in dosar si faptul cei doi indivizi au asistat pasiv cand victima savarsea o contraventie si prin pasivitate l-au favorizat pe acesta sa incalce legea? Inceteaza sa mai fii penibil, nu asa veti schimba perceptia cetateanului asupra aparatului represiv. Profesionalism, respect fata de lege, mana pe carte, astea sunt caile de urmat. Nu faceti confuzia intre respect si teroare. Nu sunt acelasi lucru!
Urmareste filmul asta, de la minutul 2.30, aici este dezvaluita in toata splendoarea apucaturile de militian si analfabetismul functional, exact ce a dus la brutalizarea cetateanului din subiect. Eroul principal este ofiter, tanar ofiter, speranta de viitor a jandarmeriei, Parerea me e ca titlul filmului ar fi fost mai nimerit "Doi cai frumosi".

https://www.youtube.com/watch?v=kztwylJb7dE

Andrei spunea...

Probabil ca nu este cazul cu postarile despre care spuneai mai sus. Nu ca nu as fi spus adevarul, dar aici sunt militari din mai multe categorii de arme, grade, fiecare considera specialitatea si munca sa ca fiind deasupra celorlalte. M-a surprins, insa, afirmatia cuiva cum ca "ii era rusine de comportamentul membrilor din comisia de control" cand venea in control la Galati. Nu am cautat postul, doare ce ai scris mai sus. M-a surprins pentru ca la Galati veneau in control echipe de la Braila si Buzau, iar in acele comandamente, cel putin pana prin anul 2000, nu prea gaseai capitani in structura lor. Era un capitan la Braila, la OM, iar la Buzau au fost trei, S BPL, S Op, Relatii Publice. Totodata, cadrele din aceste comandamente sub nicio forma nu aveau vreun comportament de care sa-ti fie rusine, plus ca erau profesionisti. Adevarat este ca in situatia in care se organizau 2-3 comisii de control in aceeasi perioada, era practica de a lua cadre din U, SUb subordonate CA sau A, in functie de tematica - virgula - controlului pentru a asigura indeplinirea obiectivelor. Nu erau multi in sectiile CA si A, iar in perioada controalelor trebuia asigurata si permanenta activitatii in comandamentele respective. Oricum, repet, nu se poate pune la indoiala calitatea profesionala si comportamentala a cadrelor din Braila si Buzau, cel putin pana in 2000. Sa ne amintim cine erau comandantii celor doua structuri, plus ca acestia aveau un motto: "la acest esalon se greseste o singura data". Pentru ca nu te mai aflai acolo pentru a doua.

Calinmihaib12 spunea...

DAN 65:..câtu'(..vorba maramure șanului..!)..costă..o discuție cu Câțu..?(.. mai glumim și noi..așteptând..anul..2024..!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:..CINE a "admis" .."țintuirea"..la pământ: a unei persoane călărite de 3-4 brute, cu"genunchiul" pe gâtul VICTIMEI (=căci acea persoana are toate.. "șansele"=.."GHINIOANELE"..să devină.."victimă"= OMORÂTĂ: prin sufocare,stop cardio-respirator, ..sau în caz de supraviețuire: să fie rănit:..laringo-traheal+ toate organele și mușchii.. regiunii cervîcale.. și câte și mai câte..!) E UN CRIMINAL..!!.(=PUNCT=•)
..au fost cazuri..,și la "case mai mari".,..chiar televizate..!
Dacă se întâmplă AȘA:e demonstra ția INCOMPETENTEI SISTEMULUI STATAL RESPECTIV..!

Calinmihaib12 spunea...

..Domnilor: poate știe cineva CATEGORIA de "pensie" sau"ajutor social" a cuponului fotografiat: care pare de culoare violetă (poza nu e PREA clară.!); ..Pensiile sunt pe cupoane roșii și cele civile,și cele militare (cel puțin cele de la M.Ap.N..!)
..cupoanele albastre/violet cred că sunt pt.ajutoare sociale..!(.și eventual:alte.."categorii"= neștiute de noi.."ăștiălalți"..!

Calinmihaib12 spunea...

..Domnilor: poate știe cineva CATEGORIA de "pensie" sau"ajutor social" a cuponului fotografiat: care pare de culoare violetă (poza nu e PREA clară.!); ..Pensiile sunt pe cupoane roșii și cele civile,și cele militare (cel puțin cele de la M.Ap.N..!)
..cupoanele albastre/violet cred că sunt pt.ajutoare sociale..!(.și eventual:alte.."categorii"= neștiute de noi.."ăștiălalți"..!
..căci: la NOI..e foarte mare "GRĂDINA"..!!

Iulian Mareș spunea...

Andrei
Aici vei întâlni si atitudini negativist si defetiste, mai ales din partea celor născuți obosiți...
Nu ma deranjeaza cei care cred ca au fost mijul, ci doar prostia ridicata la rang de virtute. Lor le put toti care au fost perseverenți si au reușit în sistem cat si in afara lui...
Nereușita submediocrilor este din cauza/datorita (depinde de ce parte ești) reușitei perseverentilor. Iti dai seama pe cine pizmuiesc, la vârsta asta?

Iulian Mareș spunea...

Andrei,
Am stabilit contact cu Viorel..urmezi tu! 🤪😜

Andrei spunea...

Am inteles asta, din cele citite. Intotdeauna au fost de teapa celor care se considera peste. De regula, pantofari cu minti odihnite, frustrati care au asteptat sa le pice si lor ceva, obedienti tolerati pentru ca macar nu faceau rau, nefacand nimic, deveniti peste noapte guralivi si destepti cand vad ca nu mai au ce sa astepte. Nebarbieriti cand trebuia. Chiar daca nu li se schimba caracterul sau mintea, macar invatau ce este ala respect. De-asta am scris mai sus, n-are rost sa incerci sa le demonstrezi ceva. Pacat ca se intampla sa citeasca si civilii pe aici (un coleg, civil, mi-a aratat blogul), ce pretentii de respect sa mai ai de la ei cand vad ce isi scriu militarii.

Mihai spunea...

@ Burebista.
Fără supărare,
o glumă cam nesarata !!!!
Nu sunt prieten pe fb cu Simion.Nu-l cunosc personal.
Dar este prieten cu multi piloti de la Tarom si mediul civil care sau școlit la Boboc in perioada in care ,după absolvirea ATM am activat din 82 până în 88 fiindule la multi lector si ing de exploatarea aeronavelor.
Mi-au trecut prin mana 5 promoții de piloti militari și civili și controlori de trafic si mai comunicăm intre noi dupa ce ne-am regăsit pe fb.
Dacă eu i-am ajutat candva pe ei ,ei mi-au sărit în ajutor cand
După trecerea în rezervă m-am angajat la Blue Air ,unde majoritatea mi-au fost elevi.
Sper ca ati inteles cum stau lucrurile.
Nici nu stiti cat de răspândiți sunt pe la companiile aeriene din întreaga lume piloti romani școliți la Boboc.
Asa ca glumă nu isi are sensul necunoscand persoana sau personajele in joc.

Mihai spunea...

@ Calinmihaib
V-am raspuns mai sus la ironia dvoastra legata de Iovan ,dar am revenit si cu rugămintea să lămuriți un fenomen legat de mască.

Nicola f. spunea...

Stimate domnule „calinmihaib”, stimate domnule „Sin...” (care ați scris „cuponul de pensie nu este din sist. de ap.naț., e fals grosolan”)
Cuponul Inclusiv pensia! este emis de către CNPAS (Casa Naț. de Pensii și alte Asigurări Sociale) -vechea denumire a actualei CNPP (Casa Naț. de Pensii Publice). Are culoare roșu „pal”. Nu este un fals, probabil vă induce în eroare punctajul mic și „total drepturi”...Să fiu concret! Am în față cele două cupoane de pensie ale mele( unul militar, celălalt civil, cel militar este de culoare albastră și pe „manșeta” de sus scrie „PENSII MILITARE”) Cuponul „civil” din 02/21 scrie nr. puncte:0.18640 val. punct 1442.00...total drepturi 269! Și nu este niciun fals!!! E dreptul meu la pensie civilă pt. un an și două luni, lucrați după 01.01.1016 (L.235)până la împlinirea vârstei de 65 ani!Cu alte cuvinte (am mai văzut și pe facebook), postarea unor astfel de cupoane induc în eroare cititorul, în sensul că nu se spune „am pensie militară, dar și acest .....pensie civilă. Sănătate multă și scuze pt eventual disconfort.

Viorel spunea...

Domnule Andrei, am scris acel comentariu ca urmare a unor critici aduse la adresa mea (și a domnului Iulian Mareș) de către domnii Of. și Sof. menționați mai sus ca urmare a faptului că beneficiez / em de acel așa zis Oscar. Scandal mare și discuții aprinse inclusiv și de la alți comentatori. Lucrurile partial s-au calmat. Cât despre comisiile venite în control la U.M. din Galați, inclusiv la fel de fel de trageri cu toate tipurile de armament (am căutat 3 ore pe blog să găsesc comentariul original dar nu l-am găsit fiind prea multe și mi-am oboist și ochii și creierii). Vă redau totuși parte (sunt cuvintele dânsului) din comentariul domnului Of. (nu știu ce grad are) akord-75 venit în control cu diferite comisii simple sau mixte uneori (cum afirma): „Si eram pe vremea aia doar un parlit de cpt, revoltat de ceea ce vedeam si auzeam....ca LMDC-ul ma invatase cu totul altceva”. Și eu ca răspuns la comentariu am precizat și l-am întrebat: „(deci, curat ca lacrima, imaculat și alb ca și zăpada, DAR REVOLTAT, REVOLTAT PE DRACU, PE CINE REVOLTAT, PE ȘEFII CU CARE AȚI MERS ÎN CONTROL ? ȘI CARE ERA MOTIVUL CĂ ERAȚI REVOLTAT ? CĂLCAU CUMVA STRÂMB PE PRINCIPIILE DUMNEAVOASTRĂ ? Și o ultimă întrebare. Ca tânăr Cpt. le-ați urmat exemplul sau v-ați impus un alt mod de viață”. Concluzie: Comisiile care veneau în control încălcau regulamentele militare. Cum ? Dumneavoastră vă mai aduceți aminte, pentru că eu nu știu. Mulți or să vă jignească, ironizeze, nu puneți la suflet că nu se merită. În plus nu știu cu cine vorbesc și sunt mult, mult chiar foarte mult sub valoarea dv.

Iulian Mareș spunea...

Si la un Plan de Rezilență nu? La rezilența asta Leonard este un As, un Maestru tibetan.....

Iulian Mareș spunea...

Doctore,
unu la unu, nu o grupa de jandarmi pe spinarea unuia! Daca sprijini genunkiul pe lateralul gatului nu te sufoci! fa o proba...

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
eu te cred ca inca mai vorbesti cu Iovan!

Calinmihaib12 spunea...

Am..scris că..și un om sănătos poate fi vătămate într-o situație de felul celei din topic; cu atât mai mult: un om având diverse boli: cardio-vasculare,,neurologice, anemii( = boli ale sângelui = cu deficit de oxigenare a țesuturilor și organelor..),boli ale aparatului respirator,obezitate(= exces ponderal),cancere diferite,etc.= toate acestea = mai ales la o persoană cu vârsta înaintată: ..într-o stare conflictuală = în care este..brutalizat,"călărit" .. = poate fi pus în mare pericol..,chiar cu risc vital..!
..Faptul că o persoana cu boli asociate..mai poartă și o mască din pânză, în mediul exterior,în sezoane cu temperaturi extreme (reci sau calde..) poate crea riscuri în plus: la cele ale diferitelor comorbidități amintite..!
..Practic: o astfel de persoană ar cam trebui să evite situații le conflictuale..care fără doar și poate:l-ar expune pericolului ..de orice fel..!!

Dancapitandeplai spunea...

Poate nu stiati ca "Printre ajutoarele sociale oferite de stat se numără și pensia militarilor...". Interesanta abordarea jurnalistei kanal d in articolul din 23.02.2021.
https://www.kanald.ro/cum-se-calculeaza-pensiile-militare-in-2021-in-functie-de-vechime-spor-si-grad-de-risc-20132897

Iulian Mareș spunea...

Burebista,
ti se ascunde ceva....
Iata marea vanzoleala cu brevetul..., actualizata, in cadrul Scolii Superioare de Aviatie:

http://www.aviationacademy.ro/piloti_avion.html

Mihai spunea...

@ Calinmihaib
Întrebările mele au avut un scop țintit iar raspunsurile d voastra duc spre favorizarea utilizării unor " chichite" avocatesti cu care se poate castiga un proces penal impotriva acestor gheolbani neinstruiti.
Cap de acuzare sigur - vătămare corporală si traume psihice ca sa nu fie chiar vătămare corporală cu punerea în pericol a vieții.
Cred ca neinstruitii astia nici nu stiu in ce rahat s-au băgat din prostie.
Aviz si celor care îi susțin in procedură aplicata ,la fel de tolomaci ca neinstruitii astia .

Niky spunea...

Dacă făcea dovada afirmațiilor sale, legitimâdu-se ulterior, era în regulă! Dar să crezi tot ce spun alții fără să verifici, se numește credulitate, și nu este un atribut de dorit pentru un individ sănătos la cap.

Iulian Mareș spunea...

Sa fie solidaritate, dar si echitate!
Sporul de Covid pentru prefecturi a fost abrogat cu justificarea ca este un privilegiu acordat discriminatoriu prin comparatie cu alte categorii de bugetari aflate in aceeasi situatie si care nu primesc acest supliment.
Vrem ca acest principiu al nediscriminarii sa fie aplicat general in administratia statului iar in aplicarea lui, salariile demnitarilor ( presedintele statului, membrii guvernului, parlamentari, functii asimilate) sa se calculeze coeficient de functie x 197, 33 lei, valoare de referinta la care se raporteaza inca drepturile politistilor si militarilor.

daniel sandu spunea...

Desi cam toti cei care au comentat pe subiect nu au negat si nu s-au solidarizat cu vina celui in cauza ci au facut diferentiere clara intre "o incalcare minora evident sanctionabilă dar fara urme de periculozitate si pentru care existau n-șpe mii de solutii de sanctionare" si " actiunea excesiv de brutala si disproportionata" (ba chiar in opinia mea calitatea de rezervist a amplificat nivelul de "respect" aplicat...), oare de ce 1-2 "colegi" se fac? ca nu inteleg nuanța ? De altfel, ce spuneam zilele trecute (rezervistii care mai merg la proteste aveti grija...civilii au voie noi nu) pare ca deja se intampla cel putin asa se plangea un protestatar politist azi la Cotroceni despre "respectul" jandarmilor...

Burebista spunea...

👍 Dai banul te faci pilot de linie... 43000 euro.. 🤣

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
..în cazul acesta și în situații le LETALE..care chiar au fost prin lume, nu e vorba de.. "sprijin" al genunchiului pe "lateralul gâtului", ci de APĂSARE..cu toată greutatea corpului "haidamacului"care ȘTIE că..o COMPRIMARE a..vaselor sanguine ale gâtului poate produce..cel puțin "o pierdere a stării de conștientă"(!)..și astfel "oprimatul" NU MAI OPUNE REZISTENȚĂ..(devine o legumă..!) putând fi.."recoltat" și dus la dubă..!
Deci: faptul că se întâmplă destul de des..în lume..ceea ce s-a văzut pe ecrane: privind acest AMĂNUNT al intervențiilor în forță..arată că.."fenomenul" A FOST STUDIAT și..AVIZAT de CEI care au "întocmit"..protocoalele de intervenție polițienești...în astfel de împrejurări de opunere la reținere..!(situații care:... uneori..pot duce la decesul persoanei care se opune astfel și e atacat de o "gașcă" de polițiști,.jandarmi,"dornici" să-l captureze..cu orice preț.!)

Andrei spunea...

Viorel,
El este din AA. A fost, daca a fost, la cele Dn (unul langa R, al doilea langa puscarie) si se subordonau Ploiestiului. Cei din RdL si AA sunt baieti de treaba, de felul lor, dar mai sunt si din ceilalti. LMDC - Liceul Militar Dimitrie Cantemir. In anii 80-90, capitanii nu erau deloc "parliti", poate dupa hemoragia de colonei si generali de dupa 2000. Majoritatea sefilor de stat major si BPL de R erau capitani. La cele doua Dn despre care vorbeam, comandanti erau lt maj, la numirea lor. Majoritatea cdt Cp de la Breaza (LMDC) Breaza erau capitani, nu cred ca a gandit ca erau "parliti de capitani". Are si el frustrarile lui, probabil. Oricum, asa cum am spus, baieti de treaba si isteti, in general, au povesti frumoase din domeniul lor. Conditia este sa nu-i iei de langa instalatiile lor, ca i-ai pierdut, vorbesc din carti de colorat.

Ein Stein spunea...

He he, jindarii le-au incarcat bateriile astora de la politie, se plang astia din urma ca au fost brutalizati. Bravo, acu poate inteleg si ei ce inseamna sa fi de partea ailalta, adica a cetateanului brutalizat si timorat si ca roata se poate intoarce. Este evident ca jindarii au fost preferati ca aparat de represiune de catre guvernul socialist al lui Citu.
Numai in Romania se poate petrece un astfel de circ, suntem rusinea Europei.

Ein Stein spunea...

Huhurezule publica comentariul asta, in afara de faptul ca e lamuritor si duce la cunoasterea inamicului, probabil vor mai fi proteste, arata cum trebuie abordata problema. Inteligenta si tact impotriva prostiei si analfabetismului.

https://www.youtube.com/watch?v=kztwylJb7dE

Cine e nerabdator poate urmari de la minutul 2.30. Daca sticletii aveau cunostinta de acest film poate nu se mai ajungea la circul de la proteste.


Ein Stein spunea...

Apropos, daca huhurezu publica comentariul urmariti cu atentie in special vocile, e strans legat de brutalitatea cu care a fost tratat protestatarul de cele doua gorile.
Astia cu capu mic si burta mare au vrut sa-l traga intr-o capcana pe protestatar din fericire au cazut in propria capcana. Inteligenta si ratiunea vs prostie si brutaliate.
Le recomand militienilor de pe blog care au scris tot felul de ineptii sa urmareasca filmul cu atentie.

radud spunea...

Avianyc
Toți trei mi-au fost colegi de serviciu.Acum dr.Josanu nu știu pe unde este dar pe dr .Manaila îl văd mereu prin Buzău.Dr.Schlect a trecut la cele veșnice anul trecut.
Amintiri frumoase de pe un aerodrom -Boboc unde am făcut primul pas în august 1974.Se zbura,cum zice românul,în draci.Echipe ,,sudate"de ingineri(sing),mm și piloți.Alta viață(another life)!

Andrei spunea...

Ma bucur ca ati iesit cu banii aceia de la oscar. In ce te priveste, inseamna ca ai avut un cdt care a stiut sa aprecieze activitatea tuturor si sa-l acorde proportional Of si SOf. Practica asta este cam rara, din cate mai inteleg de la fosti colegi, prieteni in activitate. In privinta lui Mares, dupa cum il cunosc, l-ar fi meritat permanent. Sunt aiurea pozitiile gen Delia "ce are ea si nu am eu" cat timp nu va cunoasteti activitatea. Problemele sunt in alta parte, de exemplu eliminarea de multi ani a celui de-al 13-lea salariu si neacordarea, apoi eliminarea numarului de salarii la iesirea la pensie. Daca s-ar fi mentinut acestea, nu ar mai fi fost invidia sau goana dupa oscar. Cei de la butoane au taiat, de fapt, iar cine nu realizeaza acest fapt ii ataca pe cei cu care a fost, fapt, coleg.

Iulian Mareș spunea...

Cred ca te referi la cioara din US, delincventa si drogata. Posibil ca tu sa fii de partea celor ce eliberează dealerii de droguri, pedofililor si talharilor...Eu, nu!

Iulian Mareș spunea...

Demonstrat...

Viorel spunea...

Domnule Călinmihaib, 20 ianuarie 2014 – 22 februarie 2021, acum o lună și ceva domnul avianyc s-a întâlnit cu Iovan în munții Apuseni la ceremonia de 7 ani de la decesul acestuia (nu putea să lipsească). Au stat la cioace și și-au depănat amintiri. Unul cum este pe lumea aceasta, Iovan, cum este în lumea de dincolo. Dumnezeu să mă ierte dar nu uit că a împușcat mortal un câine nevinovat și un om venit „în vizită” (la furat sau la nevastă-sa după cum se afirma la OTV / DDD). Acum îmi dau seama de unde are bani domnul avianyc pentru afacerile cu care se laudă. Face ședințe de Spiritism. Se câștigă bine când prostești fraierii.

Iulian Mareș spunea...

Asta este pdv al unei televiziuni iubitoare de TFL-isti! Am uitat cum o fatuca, bulbucata si boita pe fata de nea Nicu-Zugravu se intreba orgasmic: Cum de iau spor parasutistii militari, ca doar de aia sunt parasutisti, sa sara cu parasuta! Da, mai tuto, cu o parasuta ca tine...

Mihai spunea...

@ radud
Si Josanu a plecat fulgerător la cele veșnice acum doi ani.
Ultima dată a fost loctiitorul comandantului la Centrul de Medicină aeronautică Bucuresti.

Draculea spunea...

Eu am venit in '75 la ZLIN la col Calin si Mr.Bidu, apoi, anul II am trecut la elicoptere.Am fost coleg cu Nicu Ceausescu, am depus juramantul in acelasi pluton, juramant de care actualii guvernanhoti isi bat joc.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 257 din 257   Mai noi› Cele mai noi»