Un produs Blogger.

marți, februarie 16, 2021

Contenciosul dintre CPS a MAI și Curtea de Conturi, amânat

85 comments

Probabil că domnii de la Curtea de Conturi nu au depus întâmpinare la cererea modificatoare formulată înainte de primul termen de CSP a MAI, invocând primirea tardivă a Incheierii de sedință.


https://twitter.com/i/status/1084472707163529221

Informaţii generale


Nr. unic (nr. format vechi):7095/2/2020
16.03.2021
Ora estimata: 09:00
Complet:
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:  
16.02.2021
Ora estimata: 10:00
Complet: 8-Completul 10 fond
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt:
Pentru a se ataşa la dosar înscrisuri - dovezi relativ la dată de primire încheiere nr.39
Document: Încheiere de şedinţă    16.02.2021
19.01.2021
Ora estimata: 09:00
Complet: 8-Completul 10 fond
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt:
pentru ca pârâta să ia cunoştinţă de cererea modificatoare comunicată la acest termen şi să depună întâmpinare, precum şi pentru ca reclamanta să completeze taxa judiciară de timbru datorată în cauză.
Document: Încheiere de şedinţă    19.01.2021

85 de comentarii:

Leon spunea...

Sa vedem Joi daca Dosarul MApN se judeca pe Fond sau se amana si acesta..!

Burebista spunea...

Abia peste o luna pe 16.03.2021 este următorul termen... Până atunci poate se judeca contestația cps mapn de poimâine..

Viorel spunea...

Joc de glezne de ambele părți. Ba una urmează să depună întâmpinare, ba cealaltă nu a depus taxa de timbru. Una vrea dovezi scrise, alta vrea „martori” și uite așa pensionarii stau în stres. Domnule Burebista, vă întreb de curiozitate nu din răutate pentru că noi nu am avut polemici. Pe cei de la C.P.S. a M.A.I. chiar nu-i interesează că în cazul în care C.Ap.B. dă câștig de cauză Curții de Conturi (pe greșeala C.P.S.) la toți pensionarii din M.A.I. li se vor anula actualizarea, li se vor diminua pensile și vor da banii înapoi ? Știam și dumneavoastră afirmați că cei din conduceea M.A.I. sunt mai chibzuiți. Acum ce fac, îi lasă pe pensionari de izbeliște. Eu unul prefer să nu primesc acel drept, dacă mai târziu se constată că a fost o eroare. Mai grav este că primești o actualizare de 5% pe lună iar la returnare dai 1/3 din pensie ceea ce nu este corect. Mi-ai dat un leu, îți dau un leu. Tu îmi dai un drept calculat în procente în 5 ani, eu trebuie să returnez statului un drept necuvenit în 5 luni.

Viorel spunea...

Scuze domnule Huhu Rezea, am observant după postare noul topic.
Domnule Anton, vorba cântecului „Nu sunt prost, dar nici deștept, Sunt ca orice om”. Dacă (,) C.Ap.B. în procesul de joi 18.02.2021 dintre C.P.S. a M.Ap.N. și Curtea de Conturi și Comisia …. etc., dă următorul verdict: Se pun în aplicare de către C.P.S. a M.Ap.N. pct. 1i și 1ii din Decizia nr. 4 a Curții de Conturi și se abrogă pct. 1iii, atunci procentul de 5% trebuie introdus în modul de calcul al Deciziilor de actualizare din 2017. Cred și sper că asta dorește și domnul ministru Ciucă pentru a compensa dezechilibrul creat (el rămâne, dar cel puțin primim și noi ceva) prin aplicarea Legii nr. 168/2020 și neacordarea indexării din acest an. Concluzia o putem trage și după ora 18 când apare Hotărâre pe dosarul M.A.I.

Periamu lucica spunea...

Vad ca va intereseaza Pacepa Scarba aia trădătoare Vedeti pe youtube ca cineva a postat ceva intresant chiar acum o ora asa aflati din date concrete ce avere avea si vedeti si ceva poze cu el ..

Huhu Rezea spunea...

Nu are cum să se incheie cercetarea judecătorească într-o singură ședință. Abia vor fi audiați intervenienții în vederea admiterii sau respingerii calitații de intervenient.

Burebista spunea...

Viorel, îți mai scriu odată și aici..
Greșit... În 2017 s au actualizat doar pensiile militarilor din MAI nu și ale polițiștilor....
La Mapn nimeni nu a primit nici un leu din indexarea 2016 la actualizarea din 2017....
CPS SRI și curtea de conturi au interpretat greșit ca cei care nu au procentul de maxim 85 % din baza de calcul pot primi indexarea întrucât indexarea nu poate mari procentul de pensie stabilit în funcție de vechime, grupe și pensia suplimentara ci indexarea mărește cuantumul pensiei sumele la fel cum și la pensiile civile indexarea marea doar valoarea în lei a punctelor de pensie nu marea numărul de puncte...
După interpretarea lor unul care are procent de pensie din baza de calcul de doar 70 % poate primi indexarea de 5 % și sa i crească pensia la 75% din baza de calcul???
Eu prevăd ca decizia instantei va fi favorabilă CPS MAI....
Cât dedpre CPS MAPN cred ca ei au contestat cu totul altceva decât MAI... Cps mspn nu vrea sa dea nimănui indexarea, nici celor cu procent mai mic de 85%... Neterminatilor cum le spune domnul Huhu.. 🤣 Oricum e o aberație ălora neterminat sa le dai și sa ajungă la 85 % iar celor terminați sa nu le dai pentru ca depășesc 85%...
Numai unii ca alde BADALAU puteau gândi o astfel de aberație....
Aşa cum era articolul de la data actualizării 1 iulie 2017 nu se poate interpreta decât cum corect au făcut cei de la MAI...

Burebista spunea...

Un dezertor, trădător... 🤣
După câte îmi aduc eu aminte în 1978 viata în România nu era chiar atât de grea ca să te facă să fugi din țară... Numai dacă fostul securist a călcat pe bec sau a avut alte interese financiare sau de alta natură....
Nu vedeți ce fata avea.. De Harry Potter.. 🤣 😱 😎

Viorel spunea...

LEGIONARULE MAXX, un sfat de la un prieten. Având în vedere amânarea procesului dintre C.P.S. a M.A.I. și Curtea de Conturi cred că ar fi bine să dai un telefon la C.Ap.B. (te prezinți politicos) șii întrebi ce au de gând să facă joi sau mai degrabă te adresezi celor două instituții aflate în conflict pentru a nu pierde timp, bani și epuizare fizică prin frig (doar dacă ele invocă vre-o chichiță se amână procesul). Cică Săgeata Albastră s-a oprit de 3 ori între București și Craiova din cauza gerului. Am vrut să te întreb dacă ți-ai pregătit costumul și cravata după care m-am răzgândit. Îți propun să te îmbraci în costum national de bucovinean cu tricolorul în diagonală pus ca și primarul de comună sau municipiu numai că pe cap să-ți pui pălărie texană să nu te confunde cei din sală cu doamna Șoșoacă (amândoi bine făcuți și vocali). Ai grijă să nu ne faci de râs sau te-ai răzgândit și nu mai pleci.

Huhu Rezea spunea...

Din Incheierea de sedintă de astăzi se poate întelege că CC nu a fost prezentă la primul termen pentru a primi cererea modificatoare formulată de CPS a MAI, instanța fiind nevoită să o comunice prin poștă.
Oare chiar așa de indiferenți sunt cei de la Curtea de Conturi față de contenciosul în care s-au băgat cu Casa de Pensii a MAI?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Procesele se vor amana cativa ani, ca la mine, ca la altii, ca in toata Romania, ca asa este OZU dat de, si aici fac un semn cu degetul in sus catre cerul infinit, poate catre spanzuratoarea din Cotroceni, copiindu-l pe Dl General Oprea, cand l-am intrebat cand se vor majora pensiile militare si mi-a raspuns limpede si foarte clar ca ,,NICIODATA, CORNELE,'' si cand l-am intrebat si de ce si cine a hotarat asta mi-a aratat acel deget in sus, fara sa-mi zica nimic altceva, desi am insistat sa stiu cine. Apoi a mai spus, dupa o tacere lunga: ,,Niciodata, nici in 2023, nici in 2024, nici in 2030, deci niciodata, Cornele, si sa nu uiti asta, caci stiu ce stiu, nu se mai majoreaza nici o pensie militara!'' Cand i-am zis ca am procese cu sperante, iar mi-a spus ca pierd timpul de pomana, ca si banii, ca n-am sa vad niciodata un proces castigat pe drepturi de pensie, cel putin in aceasta viata, refuzand sa-mi dea amanunte... Era in zi de votare si nu m-am lasat, intrebandu-l: Bine, bine, dar Dv, daca iesiti la alegeri acum si intrati in Parlament, cum o sa majorati pensiile, daca spuneti ca altii nu pot? La care mi-a spus: ,,Ai uitat ca in 2011 v-am facut dreptate cand nimeni nu mai credea ca se va mai face si era si austeritate? Pai, eu sunt Oprea si stiu la ce usi sa bat si cu cine sa discut, si apoi eu tac si fac, nu bat toba, pentru ca din cuvantul meu de onoare mi-am facut un brand personal, si cand am promis ca majorez pensiile militare, o fac, indiferent de oprelisti sau porti inchise!'' Deja am inceput sa-l inteleg ca mare dreptate avea! Daca am mintit cu ceva, pot sa-mi primesc reprosuri taioase de la Dl General Oprea ca ma trezesc vorbind sau minte ca un nerusinat, domnia sa intrand pe aici si citind tot, deci aveti incredere in onoarea si cuvantul meu ca am spus doar ceea ce stiu! N-am sa uit toata viata cand mi-a spus, tot atunci, ca daca va fi ales va face dreptate cel mult pana la finele anului 2021... Procesele? Dar nu trebuie si noi sa pierdem timpul cu ceva sa nu ne plictisim in pandemie? Dar, dreptatea este acolo. sus, unde arata degetul aratator catre cer, ce poate insemna orice, chiar si fotoliul de la Casa Alba, sau al Sefului NATO, UE, Merkel, Macron sau poate spre spanzuratoarea din Cotroceni...

Burebista spunea...

Sau poate cei de la Curtea de Conturi vor sa piardă procesul cu cps Mai.. 🤣
Poate de când s a întors Orlando Teodorovici la post în CC le-o fi deschis mințile ca au greșit în interpretarea legii celor care au făcut controalele la CPS uri...🤣

Iulian Mareș spunea...

Motivarea lui pt defectarea a fost ca nu voia sa conducă asasinarea unui reporter de la Europa Libera, Bernard...
Prețul pe capul li a ajuns la 4 ml $!

Leo spunea...

CC este întărită de marele savant Bă dulău, ocupat mai mult cu viitoarea lui celebră noră.

Călugărul spunea...

Oricum mor cam 500 rezerviști lași pe lună. In câteva luni nu mai rămân mulți care au primit indexarea.

Huhu Rezea spunea...

Ei, uite, ca să te contrazică, până la sfârsitul lunii mai Curtea de Apel Bucuresti va da sentințe în ambele dosare de contencios cu CSP.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Revin cu o erata unde am scris un e in plus si a se citi ,, daca ma trezesc vorbind si MINT ca un nerusinat'' nu ,,MINTE ca un nerusinat'' si in plus sa va reamintesc ca la inceputul anului trecut am fost in audienta la MApN, in fata unei comisii de audiente cu Rosu, Jianu, Andritoiu, deci multi, si unde mi s-a spus foarte, foarte limpede ca pensia mea nu va mai fi majorata absolut niciodata, adica mai precis toate pensiile militare nu se vor mai majora niciodata, si cautati topicul pe Ianuarie atunci cand am povestit cum s-a petrecut audienta si o sa gasiti aceste cuvinte ale mele. Au spus si ei ceea ce stia si Gl General Oprea, ceea ce se stie la nivel de Stat, ceea ce exista ordonat de undeva si numai noi nu stim. Regret ca avand la mine reportofonul am uitat sa-l deschid la intrarea in sala de audiente sa inregistrez cum mi s-a spus ca pensia nu mi se va mai majora absout niciodata, chiar si cand am facut-o pe prostul ca n-am auzit si au repetat acelasi raspuns.

monteoru spunea...

Ma tu nu pricepi?Nu vei primi nimic in vecii vecilor.Cine te-a pus sa lucrezi la negru concomitent beneficiind si de pensie de handicap?Nici strabunica lui Oprea nu te poate scoate din rahat.La munca nu la intins mana.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, sa dea Dumnezeu si Maica Domnului sa fie ca Dv, bine! Doamne, ajuta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, in Gen Oprea am o incredre oarba, si ceea ce zice aia se face! Daca macar 1 General din Armata era ca Gen Oprea, azi eram departe, dar nu mai avem altul care sa fi facut dreptate la pensiile militare, sau la altceva, si nici nu se va mai naste in urmatorii 1000 de ani unul sa ne ajute la pensiile militare, deci nu exista in Romania un alt General capabil sa majoreze pensiile militare! De aia eu nu recunosc gradul de General al nici unuia din Romania, altul decat Gen GABRIEL OPREA! Sa si le poarte sanatosi, dar pentru mine sunt doar soldati nevrednici, egoisti si incapabili sa-si ajute camarazii care i-au ridicat in aceste grade, toata viata luptand doar pentru drepturile lor!

merlot spunea...

@Lucico,mergi pe burta ca daca afla astia ca jupanul a fost la secu,cercetari penale ai rupt cuiul si la varsta ta nu mai gasesti alt pacalici.

Viorel spunea...

Domnule Burebista, la pensionarii militari polițiști din MAI mă refeream, nu și la cei catalogați ca și funcționari publici.

monteoru spunea...

Ifrim@Dece nu ceri pensie in sistemul public?Hai sa o luam metodic.Ai lucrat in MApN 10 ani deci cand ai iesit din randul cadrelor active aveai aproximativ 32 ani varsta.Pana la 65 ai putut lucra in mediul civil aproximativ 33 ani.Ma indoiesc ca daca lucrai in mediul civil 33 ani si daca il citez pe Cezar si nu "ai stat la umbra si ai citit biblia" aveai pensie mai mare decat cea militara.
Nu ai motive personale sa-i ponegresti pe cei dela MApN ci ai face bine sa te uiti in oglinda si sa-ti faci autocritica ca olteanul.Sa multumesti celor care au initiat legea 223/2015.

Viorel spunea...

Ieri în Parlamentul României a fost mare scandal pe moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății, domnul Vlad Voiculescu. Acuze de ambele părți plecând de la Guvernarea PSD / Colectiv și Guvernarea Orban - Cîțu / Piatra Neamț - Institutul „Matei Balș”. Acuze dure la adresa PSD care au domnit cică o veșnicie, au dat legi și O.U. dar nu au făcut nimic.
Transpun acuzele de mai sus printr-o întrebare domnului ministru Ciucă. De ce nu ați anulat articolele din O.U.G. date de PSD pe Legea nr. 223/2015 sau cel puțin aplicarea Proiectului PLx-199/2020 „Articol unic” prezentat pe blog astfel ați fi eliminat parte din inechitățile existente între pensile militare ?
Până pe data de 18.02.2021 domnul ministru Ciucă are posibilitatea de a rezolva onorabil conflictual juridic dintre CPS a MApN și Curtea de Conturi. Iar dacă se mai amână cum zice domnul Huhu Rezea pentru al „interoga” pe LEGIONARUL MAXX și ceilalți, are timp berechet pentru a pune totul la punc. Sper însă să nu depășească 30.06.2021 sau să uite ca și cu Planul de măsuri. Nu ne interesează cum (să medieze la mica înțelegere, este treaba lor pentru că la astea se pricep / scrie presa). Legal sau Ilegal (cum s-a întâmplat cu: achiziția celor 2 fregate suspectate de luare / dare de mită=clasat, rachete, corvete, Pirahna suspecte de licitații trucate / la fel, scrie presa). Și uite așa, ce nu a putut rezolva Făt Frumos într-un an, rezolvă într-o zi. Unde au mers 9, merge și a zecea („rezolvare”).

Viorel spunea...

Domnule Burebista, o întrebare de afon în materie de justiție. În fața C.Ap.București cum poate legal și moral pentru a nu cădea de fraieri cei de la Curtea de Conturi să pună problema ? Pe mine ca pensionar provenit din M.Ap.N. mă interesează ca Hotărârea finală să fie acceptarea pct. 1i și 1ii și anularea pct. 1iii. Poate Curtea de Conturi în cazul ședinței să spună că este de acord cu varianta mea ? Și atunci care este baza legală prin care renunți la pct. 1iii ? Neștiința ? Neglijența ? Influiența ? Sau dreptatea și adevărul interpretat la momentul respectiv cu ochii închiși.

Huhu Rezea spunea...

Fiind contencios administrativ, instanta poate să anuleze total sau partial actul administrativ dedus judecății, respectiv Decizia nr. 5/ 2020 a CC.

Liviub spunea...

Domnu Viorel, 18.34, va rog sa fiti convins ca excelenta sa domnul ministru al apararii nationale Nu va face nici o fractiune de pas pentru a-si ajuta fostii sai sefi, colegi si mai ales subordonati! Ca si acum cativa ani, problema Cortului functioneaza foarte bine, "aia se descurca, lasa-i", pentru el Nu conteaza ca din pensie, si atat, multi rezervisti dau bani buni pentru medicamente, caldura si apa calda! Ajunga-l...

Călugărul spunea...

Mă distrez teribil când văd că rezerviștii fraieri profesioniști își pun speranțele în aceleași maimuțe politice galbene sau albastre care au de fapt același dresor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, ia du-te tu la #Rezistii si liberalii tai, cu tot cu Iohannis si Câțu si niscaiva rebuturi grosiere de pe aici, toti fara identitate si activi in solde de ginitori strecurati pe aici sa ne atacati, ca funie si sapun aveti, si dati-i drumul la rariță, pană la ultimul, până o sa va opresc eu la pastele cailor! Hai ca prapaditi nu sunteti sa veniti fiecare cu scaunelul de acasa! Un drack belit n-am vazut din haita asta de turbati sorosisti ceva mai rasarit si educat, ca toti au bale si clabuci de rabie cu spumoase la botoase! Dar si cand o da hingherii peste voi! Sunteti toti cu carnete rosii de PCR in buzunare, covrigarilor din coada cainelui si turnatorilor la Secu, dar acum suneti mari jmechei ai gecii rosii spanzurate in Cotroceni si pupatori ai moastelor lui Soros! Numai latratul ala zabalos si rabic e de voi, altceva, nu! La ceanga parpales la misto, mo!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, cu toata stima, dar Mășiucă are un handicap de vorbire, e mut ca o roata de rezerva sau capac de closet, si pana nu face sedinte la logoped si psiholog, chiar la neurolog, el nu poate deschide gura aia cu capac de canal, pentru ca i s-a intepenit in anii cat a dormit ca boul pe coada in Cortul Adormirii Maicii Domnului! Doar @Monteoru, ca racheta de legatura cu #Rezistii, il mai poate salva cu o montă la berbecii Ave Cezarului, luati cu imprumut, mai ales ca el e omul exemplu si are si numele dupa specializare, adicatelea Monteurul, fantuzit, si tradus i s-ar zice montatorul: Se lasa mai intai pe sine si pe vine sa vadă altul bine cum trebuie sa facă, ca toti dracii sub berbeacă, daca l-o mai lasa dupa atata placere sa stea si el oleacă!

Viorel spunea...

Scuze domnule Huhu Rezea pentru mărimea comentariului.
LEGIONARULE MAXX, ți-am mai răspun odată. Am dat C.P.S. a M.Ap.N. în judecată pe data de 26.06.2020. ATENȚIE STELICĂ (tu citești și comentezi pe blog doar ceea ce îți convine sau îți place). Domnul Huhu Rezea ne-a prezentat pe blog cu exactitate pașii ce trebuie să-i urmăm în formularea Cererii de revizuire privind modul eronat de calcul al Deciziei de actualizare (ține cont, știind că îi voi da în judecată mi-am extras toate precizările domnului H.R. într-un folder separat apoi mi-a venit foarte ușor să îmbin propoziții, fraze, documentul în sine). CPS a făcut Îmtâmpinare care a fost întocmită, semnată, ștampilată și trimisă Tribunalului Botoșani personal de către Directorul C.P.S. doamna Col.dr. (atenție, a dispărut economist) Mihaela ANDRIȚOIU. Tribunalul Botoșani mi-a trimis un ex. la care am făcut Răspuns la Întâmpinare depus la Tribunalul BT. În răspuns am urmat la fel indicațiile domnului H.R. Având în vedere că (,) CPS a MApN a dat în judecată Curtea de Conturi l-am întrebat într-un comentariu (tot pe domnul H.R.) ce sfat îmi dă. Solicită suspendarea până la finalizarea procesului dintre cele 2 instituții și trimite Cerere de intervenție principală (în care tot domnul H.R. ne-a precizat și cum să susținem pct. 1i și 1ii și să combatem pct.1iii din Decizia 4 / caută și vei găsi pe blog).
Pe 18.09.2020 am depus la Tribunalul BT. Cerere privind suspendarea judecății cauzei la care am atașat: Decizia nr. 4 a Curții de Conturi, Precizările CPS privind controlul, Precizările C.Ap.B. prin care suspendă toate dosarele aflate pe rol în aceeași cauză până la soluționarea Dosarului nr. 4241/2/2020 [baza reală a suspendării a fost Xerocopia Dosarului nr. 14351/3/2019* (1638/2020) luat de pe Portalul C.Ap.B.]. Când am luat cuvântul știam cele 3 pagini ca pe o poezie. M-am oprit când am terminat. Domnul Col. Păduraru a solicitat (redau din Comunicare incheiere-Suspendare civilă primită acasă): respingerea cererii introductive de instanță, pe cale de excepție, ca fiind inadmisibilă, terdiv formulată și prematură, iar pe fondul cauzei ca fiind nefondată. Deci și-a susținut punctul de vedere prezentând toate argumentele, deci nu mi-a făcut nici un favor.

Viorel spunea...

Domnule Călugăru, când vorbiți despre rezerviști fraieri profesioniști de fapt la cine vă referiți ? Eu știu că rezerviștii sunt foștii militari în termen, militari cu termen redus, cadre militare ieșite din sistem prin demisie sau din vina lor. Mai sunt și alte categorii și nu știm noi ?

Iulian Mareș spunea...

Europarlamentarul Titus Steel face o certa prezentare a furtului din pensii publice

Huhu Rezea spunea...

Cum să suspende dacă d-ta amesteci într-o acțiune 3-4 capete de cerere?

Iulian Mareș spunea...

Lanţul trofic al corupţiei se umflă, iar salariile şi pensiile se vor mări „la anul şi la mulţi ani.” De cînd au pus mîna pe putere, miniştrii lui Iohannis au umblat doar cu cioara vopsită în chip de papagal. Uite mărirea, nu e mărirea!

Deşi tot ei au afirmat că banii de pensii sînt în buget conform legii, cu două luni înainte de aplicarea acesteia, au spus că nu-i mai au. Dacă nici acum nu i-aţi învăţat pe dinafară pe aceşti derbedei mincinoşi, e grav! Ştiu că prostia are în rîndul alegătorilor sute de mii de chipuri, inclusiv Titus Steel! S-a ales praful de democraţie şi stat de drept, Justiţia de dreapta nu se ridică nici măcar la nivelul Justiţiei ceauşiste. Nu mai am nicio aşteptare de la opoziţie! Ciolacu trăieşte într-o realitate paralelă. Îşi păzeşte fotoliul de muşte....
Dupa kipul si asemanarea lui Iohannis, guvernele iesite de sub aripa lui au proiectat hologramele unor cîinii cu colaci în coadă şi tot aşa, prin rotaţie, javrele au ajuns să fie etichetate drept cîini de rasă. În concluzie, nimic nu mai e sigur în România. Nici viaţa, nici măcar moartea intrucat au primit modificari esentiale si artificiale.

CEZAR spunea...

Unul care depaseste 15000....obtinuti cum numai el stie NU ARE DREPTUL SA COMENTEZE !
Face parte din GUNOIUL care trebuie aruncat .....

Viorel spunea...

Asta ai visat aseară sau ți-a trimis domnul Col. Păduraru conținutul comentariului postat.
Păi cei din MAI 99% au și depășesc 85%. Îți dai seama ce revoltă va fi ? Îi vor sprijini și activii, viitorii pensionari de mâine.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, Subscriu la dreptul castigat, care daca va fi contrazis de o Hotarare, inseamna ca poate produce valuri de revolte in randul rezervistilor din tot sistemul, insemnand propriri de pensii cu recuperarea ,,prejudiciului'' in scurt timp, de cateva luni, ca daca era sa dea statul iapoi prejudicii catre pensionari, cum e Legea, se returna in cel putin 4 sau 5 ani. Aici vor fi pareri diferit, voi fi criticat pentru opinia mea, dar mereu am fost oripilat ca din cauza nepotismelor si coruptiei, care dau nastere unor incompetente grave, pentru care sufera rezervistii. Putem asista la o eroare judiciara, la un act de dreptate sau poate la o mascarada bine mascata sa se creada ca se face ceva. Indiferent de rezultat, eu nu-mi schimb parerea ca in Romania nu trebuie sa ai incredere in justitie si actul de justitie, iar singurul lucru bun care l-a spus jurnalismul din capatul de topic este cel cu erorile judiciare, sau parerea despre magistrati, in care infractorii sunt protejati sub o forma sau alta, dar salarile foarte mari ale judecatorilor nu se justifica pentru actele lor de ,,justitie''

Huhu Rezea spunea...

De ce nu vreți să înțelegeți că în domeniul pensiilor militare nu exustă conceptul juridic de drepturi câstigate. Asa a decis CCR in domeniul pensiilor de serviciu sau speciale. Doar partea contributivă, după modul de calcul, este drept căștigat. Cum pensiile militare nu sunt calculate si în sistem contributiv, cum sunt celelalte pensii de serviciu, ele în intregime nu sunt drepturi câstigate.
De aceea am insistat pe acest blog ca pensiile militare să fie calculate si in sistem contributiv, pentru a avea in componenta lor si drepturi câstigate.

Burebista spunea...

Între timp din 2010 când CCR a dat acea hotărâre nefavorabila cuantumului pensiilor militare, au mai dat o hotărâre sau mai multe în care au stabilit ca orice modificare a unei legi nu produce efecte decât pentru viitor cu excepția legii penale favorabile care poate produce efecte și pentru trecut dacă era în vigoare la data săvârșirii faptei....
Întrucât o lege de modificare, anulare sau trecere pe contributivitate a pensiilor militare este o lege civila (de drept civil) aceasta conform hotărârii CCR produce efecte numai pentru viitor...
Pensiile stabilite deja au fost date conform unor legi civile valabile la data respectiva...
Pot modifica legea pentru viitor dar pentru cei pensionați cuantumul pensiilor nu poate fi anulat sau redus... Poate doar sa fie ținut pe loc pana pensia noua prin indexari sau actualizări.. etc.. ajunge din urmă pensia în plată..
Diferit de cum s a întâmplat în 2016 când pensiile calculate civil cu cuantumul avantajos au devenit pensii militare și ulterior au fost indexate cu inflația...
Daca în lege nu era prevazut ca devin pensii militare în înțelesul prezentei legi 223, atunci indexarea se aplica pentru cei 70% la pensia militară calculata pe 223 până o ajungea din urmă pe cea avantajoasa...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile aveti dreptate, si Dv ati mai scris pe acesta tematica. Aici este o oftica personala, sau poate a mai multor camarazi, ca CCR suprima orice care ar putea sa ne avantajeze, insa neaplicandu-se lor!

Burebista spunea...

Cornelius... Pensia ta de 1150 lei net esta acum pensie militară... Dacă se schimba legea și prin absurd se va calcula ca la civili raportata la 30-35 ani de contributivitate ci cei 11 ani ai tai nu faci nici măcar 0.5 puncte de pensie cu tot cu indice de corecție...
Deci vei avea pensie calculată sub 800 lei pensia minima dar o vei primi pe cea mi minima dacă nu este prevazut în noua lege ca se rămâne cu cuantumul avantajos... Gândește când scrii ceva...

Viorel spunea...

Domnule CFI, pe mine nu mă intrigă decizia ce o va da C.Ap.B. Dacă respectă legea așa cum stipulează ea, asta e, nu are ce face. Ceea ce mă deranjează este faptul că 3 CPS cu 3 seturi de doctori în finanțe, au interpretat legea cum au știut / neștiut ei sau cum nu trebuie și aici detaliez pornind de la răspunsul dat de domnul Huhu Rezea și pe care îl redau:
Huhu Rezea joi, august 20, 2020
„ Viorel, Pensia actualizată corect este de 3449 lei + indexarea din 2016 ( este pe decizia din 2016).
Depui la grefă cerere de suspendare a procesului până la judecarea Dosarului nr. 4142/2 2020 de la Curtea de Apel Bucuresti de care depinde soluția si in dosarul d-tale.
Dacă trimfă decizia Curtii de Conturi, nu mai primești nimic, căci ai procentul de 85%.
Mai mult, pensia în plată la 30 06 2017 conține atât indexarea de 5% din 2016 cât și pe cea de 5,27% care nu trebuiau acordate peste plafonul de 85% al pensiei recalculate în 2016.Ai rămâne în plată cu pensia de 3449.
Dispar si indxările de 1,3 din 2019 si 4,86 din 2020”.
Pornind de la concluzia domnului Huhu Rezea, întreb CPS a MApN, dacă știa că nu am dreptul la indexările peste plafonul de 85% de ce mi le-a dat ? Deși am mai spus, mă repet (precizare făcută și de dv.). Mi-ai dat (ex.) 1,3 indexarea din 2019, adică 40 lei pe lună și îmi ei 1/3 din pensie. Tu stat, îți recuperezi suma într-o singură lună ce am primit eu în 2 ani și jumătate. E corect ? Păi dacă îmi ei lunar 1/3 din pensie (însumând indexările și îmi reduci și pensia) mă bagi în datorii pe 5 ani de acum înainte. Să plătească ei pentru greșeala făcută.

Huhu Rezea spunea...

@Burebista
Repede te luași după prostiile spuse astăzi de niște politicieni pe la televizor, cum că indemnizațiile parlamentarilor stabilite până la intrarea in vigoare a legii de astăzi, prin care sunt abrogate dispozițiile legale in baza cărora au fost acordate, rămân în continuare.
Nu domnilor, de la data intrării în vigoare a noii legi, niciun fost parlamentar nu va mai primi indemnizația. Nimeni nu îi va pune, însă, să restituie indemnizațiile primite anterior. Asta înseamnă neretroactivitate.
Nefiind drept câștigat, transformarea pensiei militare în pensie civilă, așa cum a fost cea prin L 119/2010 se poate face cu micșorarea cuantumului, insă la transformarea pensiei din sistemul public în pensie militară nu poate fi micșorat cuantumul avut in sistemul public, pentru că era drept câștigat, așa cum s-a întâmplat în 2016, la recalcularea potrivit L 223/2015.

Burebista spunea...

Eu nu m am luat după niciun politician... Doar am citit legi, hotărâri, decizii ale instantelor și ale CCR din ultima vreme...
De ce credeți ca în ultima vreme se pensionează pe banda rulanta magistrați dacă știu ca pensia lor speciala peste cea contribitiva va fi micșorata drastic printr-o lege viitoare... Pentru ca asa a spus CCR.. Ca pensia necintributiva poate fi micșorata sau mărită în funcție de posibilitatea financiara a statului de la un moment dat... Numai la stabilire însă nu și după ce a fost stabilita...
Veți vedea ca și pensiile magistraților vor fi modificate probabil sa nu depășească salariul net al activului însă numai pentru viitor...

Huhu Rezea spunea...

@Burebista
Mai citește o dată Decizia 900/2020 a CCR in privința pensiilor speciale, militare si ale magistraților.
Micșorarea părții necontributive se produce ulterior stabilirii dreptului de pensie.
Nici acum pensia brută a magistratului nu depă1e1te cuantumul brut al venitului magistratului în activitate.

Leon spunea...

@Bure, Magistratii se grabesc sa iasa la Pensie pentru ca actuala legislatie le permite sa se pensioneze la 60 de ani, iar noul ministru i-a speriat ca o majoreaza la 65 de ani:
"...se pot pensiona la cerere, înainte de împlinirea vârstei de 60 de ani, și beneficiază de pensia prevăzută la alin. (1), dacă au o vechime de cel puțin 25 de ani numai în funcția de judecător, procuror, magistrat-asistent la Înalta Curte de Casație și Justiție și de la Curtea Constituțională sau personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor, precum și în funcția de judecător la Curtea Constituțională, judecător ori procuror financiar sau consilier de conturi de la secția jurisdicțională a Curții de Conturi.."

Viorel spunea...

Anul trecut, mulți dintre dumneavoastră cu cunoștințe juridice și financiare ați comentat, analizat, prognozat timp de vreo 2-3 luni (cumulate / înainte și după controlul Curții de Conturi) ce este corect și ce este greșit legat de Actualizarea pensiilor militare din 2017 făcând comparații între modul de interpretare a legii de către cele 3 CPS apoi de către Curtea de Conturi prin emiterea Deciziilor nr. 4 și 5 și Precizările sugerate / impuse CPS a SRI. Acum, după ședința din data de 16.02 și cea de astăzi (nu știm încă rezultatul), dar ipotetic, care credeți că va fi verdictul, transpunându-vă în postura judecătorilor ce vor analiza și judeca (,) cazul de astăzi spre exemplu.

Burebista spunea...

Într-adevăr nici acum pensia magistraților nu depășește 100% venitul brut... I sa după stabilirea pensiei brute la nivelul de 100% salariul brut avut, pensia se impozitează numai cu 10% pe ce depășește 2000 lei...
În schimb magistratul activ din același salariu brut plătește taxe și impozite 41,5%...
Avantaj pentru pensionar...
Asta probabil se va schimba și în legea 304, cuantumul pensiei nete sa nu depășească salariul net al judecătorului...
Dar numai pentru viitor cum a operat și oug 59 la militari și polițiști.

Huhu Rezea spunea...

ASTĂZI este un nou termen la CA București în contenciosul CSP a MAI -Curtea de conturi privind procedura de indexare in limita sau peste plafonul de 85%.

Burebista spunea...

La ora 9 trebuia sa se judece. Chiar nu a fost sau nu este nimeni în sală dintre cei care postează pe aici și are și un interes în dosar?

Burebista spunea...

Acest proces este important și pentru cei din mapn și SRI pentru ca în cazul unei decizii favorabile pentru cps Mai procesul CPS mapn nu mai are obiect de dezbatere.

Huhu Rezea spunea...

In pandemie nu esti primit in sala de judecata daca nu esti parte în proces.
Niciun pensionar MAI nu a depus cerere de intervenție în acest proces. Să-i vezi ce bâzâie dacă CSP pierde procesul!

sky-zone spunea...

Si oare cine ar fi mai bine sa castige? hmm

Calinmihaib12 spunea...

C.F.Ifrim:.discuția poate începe de la cunoașterea punctajului total realizat până la pensiona rea de invaliditate(devenită "la limită de vârstă" la împlinirea vârstei legale de pensionare);
..deci:dacă vrei să estimezi cam cât ar fi pensia contributivă, pleci de la punctajul total realizat în activitate..! și te întreb:..poți să ne spui acel PUNCTAJ TOTAL REALIZAT..?(dacă ai "SITUAȚIA VENITURILOR INDIVI DUALE "realizate, sau chiar vreo DECIZIE DE RECALCULARE..din vremea lui Băsescu + Oprea..?=în care ai niște cifre calculate.. la 20 de ani= stagiul complet de cotizare (cifre care pot fi orientative pt...prezent sau.. viitor..!).

Huhu Rezea spunea...

Daca CPS a MAI a contestat numai punctul 1/iii din Fecizia nr. 5 a CC, d-ta cine crezi ca ar trebui sa cștige?

sky-zone spunea...

da, MAI a contestat doar ce trebuia, dar din ce am inteles MAPN-ul a contestat si alt subpunct

Calinmihaib12 spunea...

BUREBISTA:..în anii 1977-'78: "situația"socio-politică"apărea"
.."calmă"= dar în.."subteran".., ea.."fierbea"..!;
..eu eram în București atunci.., și un colonel:ISTORIC( un om deosebit..!).,ne "povestea".. nouă,studenților militari,despre mișcarea "SLOMR"= sindicatul liber al oamenilor muncii din ROMÂNIA.., condus de PARASCHIV., despre Paul GOMA..și"întâlnirea" lui cu un ministru (cred că cu Cornel BURTICĂ,..etc.);(după..ASTA..: COLONELUL ISTORIC și-a pierdut postul ..!).
Istoricul militar ne povestea "întâmplările" astea: oarecum "subterane"= NEPUBLICE..,în contextul NEMULȚUMIRII sale:.. exprimate public: nouă, studen ților militari..,pt. faptul că și ATUNCI.. "autoritățile" = administrația =..a tăiat VENITURILE MILITARILOR: sute de lei/lunar( istoricului militar: ..vreo 800 de lei/lună..! în anii aceia..!).
..cam TOT ATUNCI:tot SUBTERAN..: "se intampla".."MIȘCAREA
TRANSCENDENTALĂ.."..!
..cam în acest "context" a apărut și.."cazul" PACEPA (ale cărui "resorturi"și "înțelesuri" = nici azi NOI "publicul" român
nu le cunoaștem..!).

Leo spunea...

Găbiță va rămâne în istorie , ca cel de la care au rămas în plată timp de 10 ani "pensiile bătrâne" stabilite prin actele normative promovate de el. Iar acești 10 ani vor fi și mai mulți după cum se pare.
BRAVO GĂBIŢĂ . NU TE VOM UITA !

Huhu Rezea spunea...

Legea lui Găbiță a fost abrogată, dar cuantumul pensiilor calculate potrivit ei a rămas în plată pănă în prezent pentru 68% dintre pensionarii militari din anul 2016,
Doar 32% dintre pensionarii de atunci au avut de căștigat prin nedreapta Lege 223/2015, emasculată de gulerele albe. Sunt si acum creduli care cred că Ciolos si Lov au initiat ordonanțele 56 si 59.

Leon spunea...

Am scris de ieri despre Ordinea de zi de astazi a Comisiei de Aparare din CD.
Au si publicat Avizele FAVORABILE ( fara niciun Amendament) la cele 4 proiecte, inclusiv cel pentru aprobarea OuG.nr.226/2020, cea cu INGHETAREA salariilor si Indexarii pensiilor de serviciu cu 3,8% !
Un "sincer" BRAVO celor 6 deputati MILITARI din aceasta Comisie..!

Calinmihaib12 spunea...

.."NAIVII" vor lua o mare PLASĂ cu rezultatul acestui "proces" ÎNSCENAT între 2(3,4) instituții decidente ale..vieții a MII de PENSIONARI MILITARI =JEFUIȚI= de DREPTURILE LEGALE,"CUVENITE"..!
..în primul rând: pierd TIMP = ANI, care în cazul nostru= înseamnă..PIERDERE de VIEȚI adică în clar: M O A R T E.., urmată de..ÎNCETAREA instantanee a PLĂȚII PENSIEI=."VISUL de AUR" ..al administrației publice..!
( care ne CERȘEȘTE:..culmea "tupeului" = ÎNCREDERE..(??)..!!;
..apoi mai pierd..și BANI..!etc.
..nici nu visați cât de mult "sper" să mă înșel..!!

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHU:..cu tot dragul( fără ghilimele,vorba unui "clasic"în viață)..OUG.-urile 57 și 59.., ca și altele.."asemenea"..,nu sunt emanația "guleraților" (cum îi numiți pe contabilii din cps-uri..!),ci sunt = INIȚIATE= de POLITICIENII din partide și parlament, care au DIFERITE INTERESE:..unele LEGITIME,altele ILEGITIME..!,și astfel:în "JOCUL
de INTERESE si..PUTERE", câștigă cel mai "tare",..punând la lucru
TEHNICIENII= "GULERAȚII"= CONTABILII..care TREBUIE= LA ORDIN,să..satisfacă cererea ORDO NATORILOR POLITICO-"SUBTERANI" ..!!
..dacă e "nevoie"..se "dau" bani ,dacă: "peste noapte"(vezi cazul CIOLOȘ..în dec.2015) se "schimbă nevoia.."..= SE TAIE BANI..!, s.a.m.d...!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, poate că au primit indicații din partea sindicatelor să stea liniștiți în banca lor să nu le încurce ițele juriștilor de la MAI ce le vor apăra interesele în acest proces. Liniștea și neimplicare lor având în vedere că dacă CPS pierde procesul foarte mulți pensionari MAI au de pierdut, dă de bănuit că ceva s-a / se clocește pe românește.

Huhu Rezea spunea...

Completul 10 a avut de judecat astazi 10 dosare. In niciunul nu a făcut încă mentiuni în casetele tehnice de pe Portal.

Huhu Rezea spunea...

Este de groază decizia 1/iii a Curții de conturi potrivit căreia pensiile militare stabilite/recalculate/actualizate, deci toate pensiile militare, nu pot depăși prin indexare plafonul de 85% prevăzut în art. 30.
Mulți se culcă pe urechea că efectele s-ar limita numai la indexarea care trebuia adaugată la actualizarea din 2017. Or, formularea este generală, privind orice indexare care se adauga la o pensie stabilită/recalculată sau actualizată.

Huhu Rezea spunea...

@Stelica

Nu-ți depăși condiția de justițiabil!
La termenul de astăzi completul a executast acte de cercetare judecătorească in toate cele 10 dosare, acte care se consemnează in Incheieri de sedintă iscrise pe site după fiecare termen.
Eu îți spun că CPS a MAI va avea câștig de cauză.

Burebista spunea...

Constatarea curții de conturi și decizia chiar dacă este greșită se referă doar la actualizarea din 2017. Între timp articolul cu indexarea a fost modificat și se specifica clar ca se indexează baza de calcul și automat pensia brută, beta și netă plafonata.
Legea în 2017 nu era clară în cazul când se făcea în același și indexare și actualizare.. Sau mai bine zis normele de aplicare. Cps Mai a interpretat legea în favoarea pensionarilor și a acordat la actualizare și indexarea din 2016 pentru ca legea spunea ca se elimina doar cea din 2017..
Aşa cum am mai scris, cei pensionați între 1 iulie 2017 și 4 august 2017 au beneficiat și de creșterea soldei cu 15 % și în plus indexarea de 5,25% din 2017... Chiar și cei de la MApN..
Bănuiesc ca cei care au ieșit la pensie între 1 ianuarie 2017 și 31 iunie 2017 după actualizarea pensiilor cu creșterea soldei de funcție cu 15% nu au mai primit și indexarea din 2017...pentru ca aveau deschis dreptul de pensie înainte de 1 iulie...
Practic aceștia au câștigat doar vre o 2,5 % în plus la pensia netă fata de cei pensionați după 1 iulie pana în 4 august care au câștigat în plus peste ei 5 %..

Arfy spunea...

Simplu! N-are legătură pensia stabilită cu indexarea. Cu atât mai mult cu procentul de 85%!

Gigi spunea...

Îmi pare rãu cã folosesc cuvinte,aş spune,
nepotrivite,dar cât m-aş abtine nu pot decât sã fiu nevoit sa le spun:Dacã este aşa cum vedem,cum se spune,nu pot decât sã constat cã cei care au fãcut acel Raport,ori au fost beti,ori sunt tâmpiti habarnisti.Totusi,sper cã cei în cauzã sã-şi recunoasca greseala şi sã plece dracului de acolo cã se fac de rîs!
Cum adicã,cei care au acum plafonul de 85%,nu mai primesc indexarea pensiei? Refuz sã cred acest lucru! Pãi,ce are Sula cu Prefectura? Indexarea se face când inflaţia anuala slabeste puterea de cumparare a pensionarului. Doamne pazeşte şi apãra-ne de idioţi!

Huhu Rezea spunea...

Constatarea CC se referă numai la indexarea in cazul actualizarii pentru că a avut ca obiect de control numai actualizarea din 2017. Or, dacă este adevărat că indexarea nu poate depăsi cuantumul actualizat, interpretarea logică este că ea nu poaate depăsi nici cuantumul stabilit sau recalculat, pentru că art. 30 reglementează cele 3 operațiuni în mod unitar în privința plafonului de 85%.
Nici cuantumul recalculat in 2016 și nici cuantumul stabilit în 2016 nu trebuiau să depășescă plafonul de 85% prin indexarea cu 5% sau prin cea de 5,25% de la 01 01 2017.

Calinmihaib12 spunea...

..EROARE:..o PENSIE DE SERVICIU stabilită în 2016 la maxim 85 % din BAZA DE CALCUL, la care se adaugă: % de OMM=devenind PENSIE MILITARĂ care apoi este indexată cu 5 % /sau NU = devenind PENSIE MILITARĂ de STAT = DEPĂȘEȘTE LEGAL și CUVENIT cele maximum 85 % din art.30 din lege, care se referă, mare atenție: la PENSIA DE SERVICIU, stabilită conform art.23-25, 29, și 108 (=PENSIA SUPLIMENTARĂ= care e "VIOLATĂ" DE GUVERNANȚI și PARLAMENTARI în.."fel și chip") ..!
..adică:PENSIA SUPLIMENTARĂ și OMM-ul= NU INTRĂ = LEGAL=în cele 85 % de calcul din BAZA DE CALCUL din art.28...= așa cum rezultă destul de limpede din art. 29 din lege..!);
.pt.orice MINTE SĂNĂTOASĂ:PENSIA SUPLIMENTARĂ (art.108)din lege, precum și OMM-ul(art.11 din lg. 80/1995), fiind "exterioare" art.29 (..chiar și art.30..!).." "vin"= LEGAL=.peste cele 85 % din art.30..!, chiar dacă ILEGIUITORII au "scopit" și pervertit textul legii originare , promulgate..în 2015..!
În plus:INDEXĂRILE se aplică:
(iarăși..în mințile sănătoase.!)
unui cuantum al pensiei:stabilit , recalculat, actualizat= după caz..!și nu..ALTFEL..!(cuantumul "stabilit"..se subînțelege că e BRUT=așa cum era în anii trecuți
când pensiile NU ERAU IMPOZITATE ..!).

Iulian Mareș spunea...

Huhu Rezea,
uite cine conduce si la ce se refera Curtea de Conturi:

1998 - 2002 Facultatea de Drept , Universitatea Nicolae Titulescu, București
1992 - 1993 Școala Militară „Vasile Lascăr“ - Câmpina
Tataaaa, 1 an!!!!!

http://www.curteadeconturi.ro/Conducere/Mihai_Busuioc_CV_2020.pdf

***Tiparul seful de post! Nu te ingrozeste cate functii mari a avut? A mai fost si lector....

Huhu Rezea spunea...

Doctore, nu se prea prind de d-ta informațiile juridice de pe acest blog.
Am spus de atâtea ori că exită deosebiri din punct de vedere al regimului juridic între pensia suplimentară și sporul OMM.
Pensia suplimentară a fost integrată în pensia militară incă din anul anul 2004, prin art. 80 al L 164/2001. Plus că în 1998 Fondul pentru pensia suplimentară a fost naționalizat de guvernul Radu Vasile-Remeș.
Sporul pentru Pensia suplimentară este reglementat de L 223/2015 și, ca atare, el intră în plafonul de 85%, introdus în art. 30 din lege prin OUG nr. 57/2015.
Sporul OMM are alt regim juridic.
El este prevăzut de art. 11 din L 80/1995, fiind un drept procentual distinct de pensia militară prevăzută a fi stabilită prin lege in art. 9 al Statutului cadrelor militare.
Doar mărimea valorică a sporului OMM se determină prin aplicarea procentelor la pensia militară stabilită prin lege, dar el nu este parte componentă a pensiei militare și nu poate fi limitat de vreo dispoziție care prevede plafonarea cuantumului pensiei militare.
Bineinteles că... dacă cuantumul plafonat este mai mic, va fi mai mică si valoarea sporului OMM acordată peste plafon.

Gigi spunea...

Chiar şi asa,cei din MAN trebuiau sã fie ei mai cu moţ? Sa fie clar,MAI a respectat legea in 2017.
Acum,cum am mai spus la timpul respectiv,se încearcã dregerea busuiocului,sau scoaterea castanelor din foc cu mâna CC.De ce? Pãi d'aia cã ar trebui recalculate din nou pensiile rezultînd cheltuieli in plus. Pai ce draku se vede de la o posta şi miroase al drakului de tare!!!
Portite de a fenta legea se gaseste întotdeauna!Acum sã vedem ce spune Onorata Instantã,cã acum nu ne mai judecãm noi,muritorii de rând,ci douã ditamai institutii ale statului.

Burebista spunea...

Se pare că a fost respinxa contestația cps Mai, ca inadmisibila....

http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000390116&id_inst=2

Iulian Mareș spunea...

Ai tu ce ai cu omul ala, ca și când el face de capul lui.
Eu cred ca i se impune și aproba fiecare pas...

sky-zone spunea...

Ma scuzati, acum am aterizat, ce s-a intamplat ieri intre MAI si CC?

sky-zone spunea...

cu MAPN este maine?

Burebista spunea...

Mai există și apelul... 🤣

Leo spunea...

MAXX , individul a terminat dreptul la spiru haret ?

Calinmihaib12 spunea...

HUHU: știu că ai puțin timp..și de aceea..te mai înșeli..în "evaluări"..!;(ți-am mai scris că înțeleg perfect..ce "jocuri" se fac pt.ca CPS să nu plătească DATORIILE create prin FURT din PENSII..!);ce scrii: despre PENSIA SUPLIMENTARĂ: e adevărat: așa a aplicat cps/m.ap.n...,dar NU e și LEGAL.!pt. că art.29 spune CLAR: cum se stabilește PENSIA DE SERVICIU: din vechimea conf.art.23-25, transformate în % de calcul, MARE ATENȚIE:FĂRĂ
% de PENSIA SUPLIMENTARĂ..!,care ar trebui adăugate la..PENSIA DE SERVICIU..stabilită..!
..observă că..am plecat de la definiții: scrise cu majuscule ..! așa că SPIRITUL și SENSUL LEGAL al "legii"..,chiar "maltratată" așa cum "arata"până la 15.09. 2017,FORMĂ care ni s-a aplicat nouă: pensionarilor anteriori lg.223.. este cel corect,CUVENIT LEGAL..!
..cât privește OMM-ul: aici nu avem nici o dispută: e clar ca buna-ziua că % de OMM se adaugă la pensia STABILITĂ, RECALCULATĂ ,ACTUALIZATĂ..chiar dacă depășește 85 %..!(așa e LEGAL.!)
..ce se întâmplă cu pensiile stabilite..și actualizate în baza legii 223..:în cele 2-3 etape..E O ALTĂ POVESTE..,în care eu nu mă "bag"..!
..NOTĂ: PENSIA SUPLIMENTARĂ: în lg.164/2001 e prevăzută în art.79..!

Calinmihaib12 spunea...

P.S.:am greșit și eu: în "NOTĂ":
...corect e art.78,nu 79..cum am scris..gresit.!

Leo spunea...

Pe MAESTRUL îl mai înșeală uneori doar memoria , că doar ea e de genul feminin........

Calinmihaib12 spunea...

Ramurică :..ne-jucat memoria.. "feste" și maestrului, și mie..!
..depășim..și noi 100 ..și încă.."ceva"..de ani..!
..să fim cu toții SĂNĂTOȘI, mai ales că asta seară:17.03.a.c. la ora 23:00,la "NAȘU-TV am văzut un documentar recent despre:..
.."plandemia"..covid 2..!(= de groază..!!)