Un produs Blogger.

joi, februarie 11, 2021

Curtea Penală Internațională de la Haga a decis să investigheze crimele de război din teritoriile palestiniene ocupate de Israel după 1967

215 comments

 După ce Iohannis s-a opus din motive de Dragnea pentru mutarea ambasadei noastre de la Tel Aviv la Ierusalim iar maimuțoiul trubator a dresat un denunț penal de trădare împotriva Veoricăi, după vizita  în Israel, propaganda #rezist insistă ca Cîțoiul să apere Israelul în speța CPI(vezi aici).

Crimele de război sunt imprescriptibile.


Hotărârea CPI

Astăzi, 5 februarie 2021, Camera preliminară I a Curții Penale Internaționale („CPI” sau „Curtea”) a decis, cu majoritate, că jurisdicția teritorială a Curții în situația din Palestina, un stat parte la Statutul de la Roma a CPI, se extinde la teritoriile ocupate de Israel din 1967, și anume Gaza și Cisiordania, inclusiv Ierusalimul de Est.

La 20 decembrie 2019, procurorul a anunțat încheierea examinării preliminare a situației din Palestina. Procurorul a concluzionat că toate criteriile definite în Statutul Romei pentru deschiderea unei anchete au fost îndeplinite. Decizia de a deschide o anchetă asupra acestei situații revine procurorului CPI. La 22 ianuarie 2020, procurorul a ridicat Camera în conformitate cu articolul 19 alineatul (3) din Statutul de la Roma, cerându-i să se pronunțe numai asupra sferei competenței teritoriale a Curții în situația din statul Palestina.

În hotărârea de astăzi, Camera preliminară am reamintit că CPI nu este competentă din punct de vedere constituțional să se pronunțe asupra problemelor statului de stat care ar obliga comunitatea internațională. Atunci când se pronunță asupra sferei jurisdicției sale teritoriale, Camera nu se pronunță asupra unui litigiu de frontieră în temeiul dreptului internațional și nici nu prejudecă problema posibilelor frontiere viitoare. Singurul scop al deciziei Camerei este de a defini competența teritorială a Curții.

Camera preliminară am luat în considerare solicitarea procurorului, precum și cererile din partea altor state, organizații și cadre didactice depuse ca amicus curiaeși grupuri de victime. Camera a considerat că, în conformitate cu sensul obișnuit acordat termenilor săi în contextul lor și în lumina obiectului și scopului statutului, trimiterea la „[statul] pe teritoriul căruia a avut loc comportamentul în cauză. Loc” la articolul 12-2-a din Statut ar trebui interpretat ca o trimitere la un stat parte la Statutul Romei. Camera a concluzionat că, indiferent de statutul său conform dreptului internațional general, aderarea Palestinei la Statut a urmat procedura corectă și obișnuită și că Camera nu este împuternicită să conteste și să ia în considerare rezultatul procedurii de aderare condusă de Adunarea Statelor Petreceri. Prin urmare, Palestina a fost de acord să se supună condițiilor Statutului de la Roma al CPI și are dreptul la

Camera preliminară am observat că, printre alte rezoluții formulate în mod similar, Adunarea Generală a Națiunilor Unite în rezoluția 67/19 „[reafirmat] dreptul poporului palestinian la autodeterminare și independență într-un stat palestinian situat pe teritoriul palestinian ocupat din 1967 ”. Pe această bază, majoritatea Camerei, compusă din judecătorul Reine Adélaïde Sophie Alapini-Gansou și judecătorul Marc Perrin de Brichambaut, a concluzionat că jurisdicția teritorială a Curții în situația din Palestina s-a extins la teritoriile ocupate de Israel. Din 1967, și anume Gaza și Cisiordania, inclusiv Ierusalimul de Est.

În plus, majoritatea Camerei a considerat că argumentele referitoare la Acordurile de la Oslo și clauzele sale care limitează sfera jurisdicției palestiniene sunt irelevante pentru soluționarea problemei competenței teritoriale a Curții în Palestina. Aceste și alte aspecte jurisdicționale ar putea fi luate în considerare atunci când și dacă procurorul face o cerere pentru emiterea unui mandat de arestare sau a unei somații pentru a se prezenta.

Judecătorul Marc Perrin de Brichambaut a atașat un aviz parțial separat cu privire la motivele pentru care articolul 19-3 din Statutul Romei este aplicabil în situația actuală. Judecătorul Péter Kovács, președinte, a anexat o opinie parțial disidentă în care nu a fost de acord cu aplicarea calificării de „stat pe al cărui teritoriu a avut loc comportamentul în cauză” în sensul articolului 12-2-a din Statutul Romei în Palestina și că jurisdicția teritorială a Curții în situația din Palestina se extinde - aproape automat și fără nicio restricție - la teritoriile ocupate de Israel din 1967, și anume Gaza și Cisiordania, inclusiv Ierusalimul de Est.

215 comentarii:

1 – 200 din 215   Mai noi›   Cele mai noi»
Călugărul spunea...

Adevăratele crime de război sunt în spitalele romaniistane!

M spunea...

Sa desfiintam Curtea Penala Internationala, institutie politica, controlata de Ciuma Rosie!!!!

Apropos de desfiintari! Ce ne facem ca si CSM (institutia aia "sfanta" cand PSD schimba legi in Romania) acum e impotriva puterii semideus actuale?

In rest, sa cerceteze CPI cat vor. E nevoie de un final. Nu cred ca se incheie "cercetarea" in urmatorii 20 de ani!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Israel, cu ipocrizie, impune planetei sa-i respecte, sa fie judecati criminalii de razboi impotriva lor, sa fie scoase din cartile de Istorie personaje ale culturii universale, ca poetul Eminescu, sau eroi militari ce li se par lor ca le-ar fi asuprit natia, dar ce au facut ei si fac permanent in teritoriile ocupate abuziv intrece orice imaginatie. Dar razboiul din 1947, cand au creat statul Israel cu ajutorul englezilor prin ocuparea Palestinei, nu se pune?, ca si atunci s-au produs atrocitati si crime de razboi!
Nota: Laptopul meu nu mai imprima semnul exclamarii si litere, cum ar fi z, am aspirat si situatia nu se schimba. Are cineva o solutie sa ma ajute? Vad ca litera z si-a revenit, chiar si semnul ! dar sigur ca mai incolo nu le pot imprima. Se pare ca dupa aspirare si-a mai dat drumul cat de cat...

Unknown spunea...

Uite și bugetul:
Ministerul de Externe – 1,09 miliarde de lei (-0,83%) Ministerul Afacerilor Interne – 21,5 miliarde de lei (+3,8%) Ministerul Agriculturii – 26 miliarde de lei (+10,32%) Ministerul Apărării – 22,7 miliarde de lei (+3,28%) Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – 1,92 miliarde lei (+24,5%) Ministerul Educației – 31,1 miliarde (+2,82%) Ministerul Culturii – 935 milioane de lei (+11,71%) Ministerul Dezvoltării, Lucărilor Publice și Administrației – 7,9 miliarde de lei (-14,11%) Ministerul Economiei – 6,59 miliarde de lei (+186,76%) Ministerul Energiei – 1,135 miliarde lei (+85,34%) Ministerul Finanțelor (Acțiuni Generale) – 36 miliarde lei (+7,26%) Ministerul Finanțelor – 5,42 miliarde lei (-2,53%) Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – 2,02 miliarde lei (+11,7%) Ministerul Justiției – 4,73 miliarde lei (-1,54%) Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – 1,4 miliarde lei (+24,5%) Ministerul Muncii – 53,77 miliarde lei (+10,12%) Ministerul Public – 1,54 miliarde lei (+2,31%) Ministerul Sănătății – 17,53 miliarde lei (-11,19%) Ministerul Tineretului și Sportului – 543 milioane lei (+3,19%) Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – 14,1 miliarde (+9,41%) Secretariatul General al Guvernului – 2,52 miliarde de lei (+27,54%) Senat – 250,3 milioane lei (+24,23%) Camera Deputaților – 499 milioane de lei (+18%) Administrația Prezidențială – 58,8 milioane de lei (0,00%) Serviciul de Informații Externe – 394 milioane de lei (-0,23%) Serviciul de Protecție și Pază – 401 milioane (+50,7%) Serviciul de Telecomunicații Speciale – 622 milioane de lei (-9,8%) Serviciul Român de Informații – 2,7 miliarde de lei (-0,46%).

Unknown spunea...

P-ăl din capu' mesei îl trec fiori pe spate. Are el brandu' brand, dar n-are "bază pe el" că știe că-i slab. Se teme că-l belesc rumunii când crapă mămăliga și-și întărește paza. Și-a "tras" pentru paznici– 401 milioane (+50,7%)!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu scuze pentru paranteza care nu-i tematica pe topic: Un camarad m-a informat ca tastatura la laptp se autodistruge dupa circa sapte ani, asa ca sa folosec o tastatura separata, cuplata la USB, si am scris sa va informez si pe Dv! Multumesc camaradului sfatuitor!

Iulian Mareș spunea...

Ce-mi place de dna. Corbu! Si la propriu...

Gigi spunea...

Mai marii lumii,cei care se "hranesc" din razboaie de cucerire,dezbinarea popoarelor in scopul de a cuceri in folosul propriu şi al ţarii lor,producand suferintã altor naţii,ar trebui sã aibã o riposta imediata din partea forurilor internationale instituite special sã se ocupe cu astfel de acţiuni.
Am spus,imediat,nu dupã zeci de ani.
Påi,atunci,ce rol mai au acele institutii internationale,pactele şi conventiile semnate si la care au aderat?
Se pare cã invatatii din antihitate aveau încã de atunci pareri in ceea ce priveşte factorul uman.Iata ce spunea Sofocle:"Existã multe lucruri minunate pe lume,dar niciunul nu este mai minunat ca omul"


Iulian Mareș spunea...

Scoate tasta respectiva și șterge cu o perie=pensula moale înmuiată in alcool sanitar!

Iulian Mareș spunea...

Nu comentez pt că dl. Col.(SRI) Zărnescu a pățit-o! Condamnare definitivă... Și încă pt ce? Pt că a cerut xa Istria sa e scrie cu argumente științifice...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@IULIAN, dar nu bulesc asa tastatura? Se poate scoate?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, USR a decis azi ca Insectia Judiciara sa fie desfiintata. Alta: Pensia minima pt. cei cu vechime de minim 10 ani, de 800 lei, la civili, a fost inghetata! Nu stiu daca si cele de handicap au fost inghetate, ca Ani astepta de la 500 lei sa i-o faca de la 1 februarie 730 lei

anonim spunea...

@CFI
tastatura noua la emag,12-14-19lei.Si daca te sfatuieste sa scoti tasta sa o cureti stiu ce tastatura are si ce calculator...tastele nici nu se mai scot in ziua de azi.Asta-i consumerismul
un exemplu de 15 lei dar gasesti cu zecile...Nu se merita munca la banii astia si apoi tot la gunoi va ajunge peste nu prea mult timp,ca o sa crape alte taste
https://www.emag.ro/tastatura-gembird-negru-kb-u-103/pd/DH3BPYBBM/?cmpid=86951&gclid=CjwKCAiA65iBBhB-EiwAW253W1scWD0Jxt_ovFpZ4QgfkZ0fWnFS4zY17Q1gmPtzsTyndTkSlWzd8BoCEGYQAvD_BwE eu stiam ultimele preturi pe la 40-50 de lei...las ca-i bine

CEZAR spunea...

Cu benzina CorneliunSSon..apoi cu un CRIBIT...

kostas spunea...

Daca scoti capacul, fiecare buton are un arculet.Nu o sa le mai poti pune la loc. O sa-ti sara toate butoanele.

kostas spunea...

De fapt este o guma elastica, nu arculet si este foarte greu sa le potrivesti cum au fost.

anonim spunea...

CFI
ti-am trimis pe mess sa alegi la pachet + mouse (wireless amandoua)

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Este buna pt 1 Aprilie...
Nu am auzit de asa ceva...poate la Secret Service! 😝😂🥰

Iulian Mareș spunea...

Pare un Robot neomarxist venit din Viitor dau Trecut...

monteoru spunea...

Judecarea e o gluma.

Calinmihaib12 spunea...

CFI:..faci o poză a tastaturii, așa încât să se vadă poziția fiecărei taste,..ca să nu le încurci poziția corectă ..!!..și abia apoi o desfaci..!

Călugărul spunea...

Nu ați vrut injectarea acum se retrage compensația la medicamente?

M spunea...

@Iulian Mareș

Nu o apucă sfârșitul de an în funcție dacă nu se potolește!

monteoru spunea...

Mares@
Platim ca Antonescu a cedat din suveranitatea Romaniei.Nu e normal sa accepti ca o armata straina primita ca prietena pe teritoriul tau sa-si faca de cap.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, Akord, tastatura este incorporata in laptop, si tastaturi separate mai am trei de la calculatoarele vechi. La secound hend le pot lua si cu 3 sau 5 lei, aproape noi. Mi s-a zis si de la un centru de reparatii, anul trecut, ca tastaturile la laptopuri se pot autodegrada dupa un anumit timp. Deocamdata l-am aspirat bine si uite ca litere z x j si m se tasteaza, cat si !, asa ca daca as baga o tastatura paralela n-as avea probleme. Laptopul este Assus, model negru, penultima generatie, avand valoarea nou de peste 4000 lei, mi s-a spus, foarte inteligent si protector la virusi, am bagat iar Bitdefender in vara, pe 2 ani. Adevarul: Am naravul prost sa mai mananc cate un sendvis cand am laptopul deschis, cad din neatentie firimituri si se strecoara sub taste, in acest caz avand doua periute speciale si fine, dar de data asta am bagat aspiratorul. Mai am naravul prost sa bat in taste cu putere, cand am o stare mai nervoasa, dar in acel moment nu-mi dau seama, si cand vad ca ma zgaraie la urechi o las mai moale, ca nu suport anumiti decibeli... Acolo sunt si arculete foarte fine sub fiecare tasta si se pot bloca cu anumite resturi scapate din mana. Deocamdata am rezolvat-o si voi da atentie la ce manipulez deasupra tastelor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Calugare, o sa ne plangem de mila ce ne pregatesc astia de la guvernare, basismul fiind fata mare pe langa gurvele astea patentate! Vor sa platim absolut totul in sistemul medical, scapa cine are bani! Arza-i-ar focul iadului cu care i-au votat si i-au adus la putere! Cat de curand ungurimea din teritoriu vor ridica vocea la UDMR sa se retraga de la guvernare si vor pleca, USR se va rupe, vocile din PNL se radicalizeaza si guvernarea se va sparge pana la Pasti! Strada, da strada, va avea un cuvant de spus, caci va lua o turnura a violentelor, apoi nemultumirile celor din sistemele ce-i pazesc se vor radicaliza si ele si buboiul va varsa puroi peste Ciolannus baci cu guvărnul lui cu tot, astfel ca se vor duce dalacului in mă-sa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cat despre evrei, ei sa lase grija treburilor interne din alte state, sa se ia de politica lor interna, sa le atace traditiile si cultura, sau sa-i acuze de fel de fel de crime istorice, care s-au rezolvat international cu pedepsirea vinovatilor la timpul potrivit, unii chiar cu streangul, pentru ca, daca erau corecti si fete mari, angelice, ceea ce scrie mai sus pe topic nu se intampla la nivel international impotriva lor! E chiar o masura punitiva la genocid, chiar daca nu-i declarat genocid, in prima fază! La ei in tara nu-si pot stapani ortodoxii radicali si nu se pot stapani sa nu ocupe la intervale de timp teritorii, incalcand astfel acorduri internationale, apoi stie si ONU cati copii si gravide au executat sumar la interventii in ciocnirile cu palestinienii. Si sa nu uite ca datorita rigiditatii lor si chiar a ingamfarii au reusit sa starneasca miscari neofasciste, care nu-s de lepadat si dau de furca in Occident autoritatilor, si este necesar s-o lase mai moale cu pretentiile si impunerea de reguli in statele lumii, daca au pretentie la respect si pace! Au acum o tara a lor? Sa stea acolo linistiti si sa promoveze pacea, nu sa irite anumite sfere in lume... Au uitat ca ei au adus comunismul cu Lenin, impunandu-l si intretinandu-l global si aducandu-l pe tancuri in Romania cu Chivu Stoica, Emil Botnăraș- Botnarenko, Roman Newlander, Ana Pauker, Teoharie Georgescu, Miron Constantinescu si alti corifei cititori de Talmud? Respect si iubesc poporul evreu, cultura si traditiile evreiesti, fiind neamul Mantuitorului nostru Isus Hristos, adica Dumnezeu, cat si al apostolilor si sfintilor nostrii, dar nu accept politica de expansiune cu razboi si genocid pe care guvernele lor o promoveaza!

Iulian Mareș spunea...

🤣🤪 cate 2-3 doctore, ca uita unde a pus poza!

Iulian Mareș spunea...

Nene,
Asta au negociat politicienii si au trecut în lege...

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Scuze, eu acum am văzut ca ai laptop! La un atelier se poate skimba. Dacă nu ma înșel costa 100-200, și ceva manopera.

Iulian Mareș spunea...

Lasa ca-i bine!
Sper ca toți cei ce înjurau Ciuma Roșie sa o ia toată, pana la plamani si sa zică in cor: Ce bună este! Guvernarea, firește..
Mai ales xa Cîțu e pe picior de plecare, iar ăl de va veni va zice: Nu știu domne ce a făcut predecesorul!
Votati, votati, votati!
Cine pune pariu cu mine xa nu se va mai aplica nicio etapa din legea salarizării, iar pensionarii doar..LUPA! Mai ales militarii
.
Cezare, cu asta mori!...tine minte!

GO spunea...

Diverse solutii. Maxim inlocuirea tastaturii. Dar vezi mai intai, sa nu ai vreo setare de limba cu z in loc de y si invers. Daca este OK, curatirea pe langa taste. Nu este mereu o solutie desfacerea tastei, intrucat sunt modele de laptop in care nu mai pui inapoi tasta. Cu o scobitoare ascutita se scoate praful solidificat de sub tasta sau cu o pila de unghii de la femei, o sarma subtire etc. Tasta care are reziduuri sub ea, se simte la contact.

In fine, daca nu merge asa, trebuie inlocuita tastatura. Aceasta are o banda flex care se leaga pe placa de baza. In acea banda sunt "n" conectori cat un fir de par, care conduc comanda literelor. Acei conectori sunt intrerupti. Caz in care trebuie ori munca de chinez pt. refacerea traseelor, ori 80-150 lei pt, o tastatura noua.

Da-mi modelul de laptop cum scrie pe spate pe eticheta. Am o duzina de tastaturi de laptop, intrucat eu repar jucarii din astea de peste 15 ani. Daca ai noroc, ti-o donez. Daca nu, faci comanda pe Emag (eu stiu si alte locuri mai ieftine) de o alta tastatura, iar inlocuirea ca manopera nu depaseste 50 lei. Inlocuirea depinde tot de laptop, la unele dureaza 1-3 minute, la altele si jumatate de ora sau mai mult. Depinde cat trebuie sa demontezi din laptop.

Merge si varianta cu tastatura externa pe USB. Desi este un accesoriu in plus, adica mai incomod, mai ales cand transporti laptopul. Dar, da, este o varianta mai ieftina.

anonim spunea...

MAXX
Nu te enerva!! E doar pepiniera pe care a lasat-o mares in urma lui.Stai sa vezi cand se vor dezvolta "mladitele" odata cu obtinerea lucrarilor nemuritoare de excelenta
Cum nu stii a cui "directie si calitatea vietii" ?? A lor,ce credeai ca a noastra? Hmmm ai tupeu!!(sic)
mares a fost coleg cu ei, ce nu se vede lunar in extrasul lui de cont? Se vede!! Eu il astept de 4 zile sa-mi zica ce concursuri a luat (el s-a laudat ca le publica nu era nimeni nebun sa-i ceara ineptiile alea)In fiecare zi ii aduc aminte ca e neserios...si el ce face? tace ca p...l in papusoi
si-a dat seama ca e cu pluta pe magistrala I metrorex
Repet el s-a laudat acum vreo 4 zile si se umflase ca broasca in teva de mandrie.De atunci s-a dat la fund cu tema asta.Nu stiu la al cui dar tot vreun stab din comandament.Pana o sa-i zica aia sa-si ia viteza de pe site ca ii face de ras si pe aici.De parca s-ar putea mai mult decat pana acum :)))

anonim spunea...

hai ca inteleg ca respinge cererile petentului la ref la daune morale...or fi mici or fi mari,n-or fi deloc nu stiu despre ce e vorba.
Dar de ce respinge cererea ref la cheltuieli de judecata ca nefondata? Ce a fost judecata moca? Nu cred!! Sau ati pierdut? Iarasi nu cred ca nu reiese de nicaieri....sau poate mai aveti de munca cu astia...muuult si bine

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, ca bine le ziseși la răzesi! Iac-asa ca nu numai in bojogi să ramană boșorogi, ci pana-n intestine sa se simta si ei bine ca-n citatele latine!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Israel, cu tehnica militara americana, a avut razboiul de 7 zile cu o coalitie araba, condusa de Egipt, pe care bineînteles ca i-au invins cu tehnica si viclenia evreiasca, chipurile, si aia ca sa dea o replica Israelului pentru teritoriile ocupate in provincia Gaza si Inaltimile Golan, fiind acolo si implicatii politice cu Canalul de Suez, in care un rol important l-au avut englezii, dar sa nu uitam agresiunile permanente asupra Libanului, hartuirea practic a acestui stat, bijuteria Orientului apropiat, unde bagandu-si mereu nasul cu Mossad-ul au decimat aceasta tara prin scindari politice si religioase ale fractiunilor de tot felul, provocand numeroase intifade fraticid-interioare si distrugerea Beirutului, dar mai ales ca s-au lasat cu zeci de mii de morti si refugiati. Pasnic stat, Israelul, nu? Sa mai pun si rapirile ilegale in numele Holocaustului, tot cu Mossad-ul, in care trebuia o cooperare internationala, cum prevede ONU, astel incalcand tratate internationale, granite si autoritatile unor state, indeosebi in America latina. Deci, o tara permanent pe picior de razboi din cauza ca se cred buricul pamantului intr-o oaza musulmana, acolo fiind si Zidul Plangerii al Templului evreilor, si Moschea musulmana si locul nasterii lui Hristos, toate impreuna, motive permanente de hartuieli religioase, si daca nu era SUA sa le tina partea economic, financiar si militar prin livrari de armamente, araboii de mult ii gajbeau...

Iulian Mareș spunea...

Insa imi place cum ministru #USR, ”aproape penal” le da cu piatra in cap.
Frumusica Corbu a spus-o clar: judecatorii si procurorii sa-si vada de drumuri separate!
De accidentul biologic Danilet, mai stiti ceva? Este viu?

Iulian Mareș spunea...

Zici ca ar fi vorba de Z si Y? La leptopurile cu software sub WIN 10, parca kestia asta apare cand ai setat limba ROU sau UK/US!

spiritul lui Haret spunea...

@CFI,mai baiatule,cum le stii tu pe toate.
Vezi ca-ti prinzi urechile.Poate nu stii dar o buna parte din cetatenii Israelului provin din Republica Socialista Romania.Fosti militari din armata evreiasca provin din ofiteri romani scoliti de invatamantul militar superior romanesc.Comandantul trupelor evreiesti de tancuri care i-a batut pe egipteni ,ofiter roman.Fost prim-ministru al Israelului casatorit cu romanca.Nu stiu daca e adevar sau e legenda dar la radio sant se vehicula ca tancuri capturate dela egipteni ar fi ajuns prin Romania.

M spunea...

@Iulian Mareș

Guvernarea rezist e tot mai haotică! Problema lor e să taie de peste tot pentru a da firmelor de casă, celor care îi finanțează. Asta numesc ei investiții.

Azi citeam o postare a uneia de la USR care nemulțumită că nu a apucat la ciolan și-a dat demisia. Ce spune ea arată cât sunt de spălați pe creier. Cică PSD e de vină că își dă ea demisia. PSD a fost atât de rău că nu pot să vina acum cei mai puri la ciolan, trebuie să vina unii doar parțial puri și parțial imaculați (sic!). 😂

Sunt duși cu capul!

Totuși, dacă în guvernarea rezist compusă din PNL, USR, PLUS și UDMR singurii care spun că pensiile militare nu sunt speciale și sunt meritate sunt ungurii atunci chiar că țara asta e într-un mare kkt.

Huhu Rezea spunea...

@Stelica
Singura legătura între Curtea Internationala de Justitie(judecă diferendele dintre state - vezi conflictul juridic România-Ucraina pentru Platoul Continntal) și Curtea Penală Internațională( judecă crimele de genocid , crimele de razboi - inființată recent, după razboaiele din fosta Jugoslavie) este că ambele au sediul la Haga.
A nu se confunda nici cu CEDO... care se pronunță în privința respectării drepturilor omului.

monteoru spunea...

IFRIM@ te grabesti.Dej,Groza,Draghici etc nu erau ca origine evrei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Spiritul Lui Haret, te iseli amarnic in privinta cunostintelor mele, si mai dau un exemplu: Moshe O'Daian, fost prim ministrul Israelului, a facut Scoala de Ofiteri de Tancuri si Auto la Pitesti in anii '50, a ajuns pana la gradul de Lt. Col, fiind in Marele Stat Major General al Armatei romane, dupa care a migrat in Israel in 1962 si a ajuns si Prim Ministru! El a coordonat numeroase actiuni minlitare, si datorita lui s-a castigat razboiul de 7 zile... Cei mai multi evrei sunt proveniti din fosta URSS, de la noi s-a emigrat contra sumei de 5000 de dolari, reprezentand cheltuielile de scolarizare, fiind un pretext de spoliere, apoi din tot blocul fost comunist, America Latina... Dar de unde ar fi lipsit sa nu se intoarca pe Pamantul Sfant? Populația este cu putin peste 2,5 mil de locuitori intr-un spatiu restrans... Daca s-ar repatria toti le-ar trebui un teritoriu cat Ro,am9a, caci se estimeaza ca ar fi in jur de 20-25 mil de evrei in toata lumea, afara de cei din Etiopia, care se considera si ei evrei, de religie copta, in acest caz putand sa fie in jur de 30 de milioane.

Sorin spunea...

Evreii din Etiopia sunt de rit ebraic, aparținând Casei lui Israel, iar copii sunt egipteni creștini.

Huhu Rezea spunea...

Sunt complet eronate datele inserate de d-ta despre Moshe O'Daian, fost ministru al Apărării înisrael, niciodată premier.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Scuze, @Onorabile, fost Ministru al Apararii, dar inca din Sc. Militara stiam despre acesta de la lectorul de Tehnologie auto

Sorin spunea...

Moshe Dayan, evreu născut în Palestina, 1915, la acea dată provincie a Imperiului Otoman.

Sorin spunea...

Erata: coptii nu copii. Sunt recunoscuti de bisericile ortodoxe. Au altar, lângă cel armean, în spatele mormântului lui Isus, in Biserica Mormântului Sfânt, Ierusalim.

Leo spunea...

Israelul fabrică tancuri MERkAVA poate mai bune decât americanii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Sorin, Moshe O Daian a trait bine merci in Romania, a facut Scoala de Ofiteri fiind tanchist, nu conteaza unde s-a nascut, si s-au dus atunci foarte multi ofiteri din Armata romana, de origine evreiasca.

CEZAR spunea...

Nu se compara cu Abrams M1

Gigi spunea...

https://youtu.be/3FO0K5Kd-9o

Sorin spunea...

Ifrim, numele e Dayan, născut în 1915 intr un sat de lângă lacul Tiberias, părinți evrei ucrainieni, la 16 ani a intrat în mișcarea secretă Haganah care a luptat dupa 1948 împotriva arabilor si englezilor, a luptat în al doilea război mondial in armata britanice în zona Liberului de sud. În 1948-1949 a luptat împotriva palestinienilor si englezilor pt cucerirea Ierusalimului, apoi în toate războaiele ulterioare. Cand a fost in Romania? Cand s a înființat Școală de ofiteri de tancuri in Romania? In 1948.
Nu te mai da cunoscător. Cunosc Israelul foarte bine. Pentru detalii citeste wikipedia in limba engleza. Nu mai zic ca si in comentarii mai patinezi cu grație fără legătură cu adevărul istoric. Ti au mai spus unii ca prea le stii pe toate..

Sorin spunea...

Sursa: wikipedia in lb engleza (in lb. romana nu au tradus tot)

At the age of 14, Dayan joined the Jewish defence force Haganah ("Defence"). In 1938, he joined the British-organised irregular Supernumerary Police and led a small motorized patrol ("MAN"). One of his military heroes was the British pro-Zionist intelligence officer Orde Wingate, under whom he served in several Special Night Squads operations. On 3 October 1939, he was the commanding instructor for Haganah Leader's courses held at Yavniel when two British Palestine Police officers discovered a quantity of illegal rifles. Haganah HQ ordered the camp evacuated. Leading a group of 43 men through Wadi Bira, early the following morning, 12 to 15 Arab members of the Transjordan Frontier Force arrested them. Questions were asked about how such a large force was arrested by a much smaller one. Moshe Carmel, the group's deputy commander, was also critical of Dayan's willingness to talk to his interrogators in Acre prison. On 30 October 1939, most of the group were sentenced to 10 years in prison. Seven months later, Dayan was replaced as the prisoners' representative after it was discovered that moves were being made to get him an individual pardon. On 16 February 1941, after Chaim Weizmann's intervention in London, they were all released.[9]

Dayan was assigned to a small Australian-led reconnaissance task force, which also included fellow Palmach members and Arab guides,[10] formed in preparation for the Allied invasion of Syria and Lebanon and attached to the Australian 7th Division. Using his home kibbutz of Hanita as a forward base, the unit frequently infiltrated Vichy French Lebanon, wearing traditional Arab dress, on covert surveillance missions.
In 1947, Dayan was appointed to the Haganah General Staff working on Arab affairs, in particular recruiting agents to gain information about irregular Arab forces in Palestine.

Iulian Mareș spunea...

M
Aflu azi ce iau putut zice magistrații jydecatori din CSM ministrului borfaș moral...
"Daca ne-ai fi fost student te picam la examen pt că nu știi carte..."
In tara asta se va întâmpla ceva...simt, însă nu as dori asta! Tot raul asta adunat în ani si ani va erupe cu si prin furie! Ce fel de țară le lasam nepoților? Cu procurori torționari, judecători ce pun în libertate un tata incestul, cu parlamentari golani si contrabandiști, prieteni cu bombardierii, cu un Premier si Presedinte ce se fotografiază cu debili mintali? (Marian Tivilica, zis Ceausescu)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Sorin, nu dau inapoi: E cum spun eu.

Sorin spunea...

@ Ifrim, ai zis mai sus ca ..."Dar razboiul din 1947, cand au creat statul Israel cu ajutorul englezilor prin ocuparea Palestinei, nu se pune?, ca si atunci s-au produs atrocitati si crime de razboi!".
Incorect.
În 1947 nu s a creat statul ci in 1948. În 1947 a fost decizia Națiunilor Unite pt partiția Palestinei, sub ocupație britanica din 1917, in 3 entități: statul Israel, Teritoriile Palestiniene, Ierusalimul. Deci nu a fost ocupație.
Englezii i au ajutat in 1917, cand lordul Balfour a transmis scris sprijinul regal pt formarea unui stat evreu. Nu a fost pe degeaba, primul președinte al Israelului, Haim Wiesmann, pe atunci profesor in UK, a cedat UK patentul fabricării acetonei sintetice necesara pt ecplozibilul cordita.
Ulterior ocuparii Palestinei de către britanici după dezagregarea Imperiului Otoman, forțele evreiești de tip partizani Irgun si Haganah, i au atacat atât pe englezi, culminând cu aruncarea în aer a comandamentului britanic din Ierusalim, cat si pe palestinieni.
Concluzii: parerile bazate pe chestii din auzite, nefondate, pe lângă istorie, nu au ce cauta in subiecte sensibile ...

stef.john spunea...

Nu-ti pierde timpul cu idiotii. Nu merita sa te cobori la nivelul lor. Atata poate creierul lor de molusca. Sunt incapatanati si cu gura mare si au un singur principiu in viata - au dreptate. Si nu este singurul. Sunt o gramada care le stiu pe toate. Iar astia sunt cei mai inutili. Sunt absolutul, au nivelul de inteligenta al frecibuciului, usor influentabili cu conditia sa nu ramana fara acumulator la telefon. In curand ne vor invada si ... vai si-amar de prostul perseverent, care nici nu intelege ca-i prost si care nici nu accepta ca-i prost. Mai mult - mai este si harnic in prostia lui.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stef John, daca insulti te crezi destept, sau un gunoi uman? Posteaza aici o jignire de-a mea impotriva cuiva! De ce este blog? Nu sa construim adevarul? Nu sa conversam la modul civilizat? Eu cu gunoaiele umane nu conversez, e clar! Eu nu lăbăresc Wilkipedia, draci laci si colaci sa vin aici sa impresionez, ci cu ce am in cap de cand ma stiu. Sa fiu contrazis, dar de oameni educati, manierati si civilizati, nu de boschetari cu limbaj de mahala, mai ales duhnind a rașpincă, ceea ce ma scoate din pepeni, ca de cand ma stiu n-am suportat si nu voi suporta oamenii in stare de euforie bahica, scandalagii si mahalagii! Cine te crezi sa-ti permiti cu mine o astfel de iesire de bagabont?

Viorel spunea...

LEGIONARULE MAXX, ai perfectă dreptate când te referi la acest combustibil folosit de către oamenii din zonă amestecată cu paie și pleavă de la grâu dar asta se datorează ție, celor din Bosanci și Suceava împreună cu mafia lemnului / G.F. care ați violat toate pădurile lui Ștefan de aceea a rămas doar un singur Pădurean, dar ăla e din Botoșani și ți-o trage la fiecare cotitură pentru că așa prevede legea făcută de politruci, medicii care te-au consultat și ștampilat „Apt servicil militar pe timp de pace și război” și nu dânsul. Nu cumva tu l-ai nenorocit pe Daniel Bodnar, activist de mediu acroșat de o mașină în timp ce urmărea un posibil transport ilegal de lemne (la mișto pentru că-mi faci de râs zona, vorbește de Eminescu, Iorga, etc.) ? Hai recunoaște și spune tot pentru că fără mijmaguri nu rezistai cu pensia dată de M.Ap.N.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Sorin, trebuie sa-mi adun gandurile, sa-mi controlez anumite amintiri ca este posibil s-o fi dat in bara cu ceva, sau sa fi facut o confuzie de nume, @Onorabilul spunandu-mi si domnia sa clar despre o realitate incontestabila, si imi voi cere scuze pentru erori, fara voia mea si fara sa ma dau mare ca le stiu pe toate! Ador discutiile constructive, dar la limita saririi gardului, ca nimeni nu-si poate permite sa injoseasca, sa umileasca si sa jigneasca grosolan, indiferent de imprejurare, pe altcineva, si mai ales daca are pretentia ca a purtat candva epoleti cu grade si se vrea respectat!

Viorel spunea...

La vârsta de 14 ani, Dayan s-a alăturat forței de apărare evreiești Haganah („Apărare”). În 1938, s-a alăturat poliției supranumerare neregulate organizate de britanici și a condus o mică patrulă motorizată („MAN”). Unul dintre eroii săi militari a fost ofițerul de informații britanic pro-sionist, Orde Wingate, sub care a slujit în mai multe operațiuni ale echipelor speciale de noapte. La 3 octombrie 1939, a fost instructor comandant pentru cursurile conducătorului Haganah organizate la Yavniel, când doi ofițeri britanici ai Poliției Palestinei au descoperit o cantitate de puști ilegale. Sediul Haganah a ordonat evacuarea taberei. Conducând un grup de 43 de bărbați prin Wadi Bira, în dimineața următoare devreme, 12-15 membri arabi ai Forței de Frontieră Transjordană i-au arestat. S-au pus întrebări despre cum o forță atât de mare a fost arestată de una mult mai mică. Moshe Carmel, comandantul adjunct al grupului, a criticat, de asemenea, dorința lui Dayan de a vorbi cu interogații săi din închisoarea Acre. La 30 octombrie 1939, majoritatea grupului au fost condamnați la 10 ani de închisoare. Șapte luni mai târziu, Dayan a fost înlocuit ca reprezentant al prizonierilor după ce s-a descoperit că se făceau mișcări pentru a-i obține o iertare individuală. La 16 februarie 1941, după intervenția lui Chaim Weizmann la Londra, toți au fost eliberați. [9]

Dayan a fost repartizat într-o mică grupă de lucru de recunoaștere condusă de australieni, care includea și colegi membri Palmach și ghizi arabi, [10] formată în pregătirea invaziei aliaților din Siria și Liban și atașată Diviziei a 7-a australiană. Folosind kibbutz-ul său Hanita ca bază înainte, unitatea s-a infiltrat frecvent în Libanul francez Vichy, îmbrăcat în rochii tradiționale arabe, în misiuni de supraveghere sub acoperire.
În 1947, Dayan a fost numit în Marele Stat Major al Haganah care lucrează în afaceri arabe, în special în recrutarea agenților pentru a obține informații despre forțele arabe neregulate din Palestina.

stef.john spunea...

Concluzia este corecta.
Acesta este si motivul pentru care avem peste 42% analfabeti functionali. Citesc si nu pricep - cei care pot citi. Ei traiesc in rahatul lor, in autismul lor feroce din care nici nu vor si nici nu pot sa iasa. Asa i-a spus mama - care, in cel mai fericit caz, avea 4 clase, asa a aflat de la vecinul - care a citit in bobi sau a vazut in telenovele, asa i-a spus gabita - care din ospatar a ajuns, printr-un cinism ingrozitor al polihotilor din tara asta, un fel de om providential in loc sa spele farfurii in continuare, asa i-a spus instructorul auto in anul de gratie 1900 toamna - probabil si ala un tractorist, fara cultura, fara creier, dar cu radio santul dupa el.
Iar ei,saracii cu duhul, inghit pe nemestecate, nu au unde verifica - ar trebui sa aiba la indemana o biblioteca, nu au pe cine intreba - ca cei cu care stau de vorba sunt de acelasi nivel intelectual. Probabil nici nu sunt de condamnat ca, de!, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere. Si-apoi ne miram ca suntem unde suntem. Teoretic : dascalii, preotii, militarii, medicii, politicienii ar trebui sa fie elita societatii. Numai ca procentele de imbecilitate se regasesc in fiecare profesie si-atunci, fiind un dat matematic, este usor de demonstrat ca cel putin 42% din fiecare profesie sunt inapoiati mintal (respectand modelul societatii). Adica, daca din cei mai buni jumatate sunt oricum handicapati intelectual, cam ce s-ar vrea sa se reuseasca cu Tara aceasta ?! Cu politicienii este putin diferit dar ... daca ai o cireada de vaci si boi ( cu exceptiile de rigoare, ca nu toti intra in aceeasi oala ) o poti trimite la pascut punand un paun in frunte ?! Niciodata. Tot un bou sau o vaca trebuie sa-i duca la iarba proaspata.
Domnule Sorin, va raciti gura degeaba. Este unitil. Este o cauza pierduta. Renuntati.
Pareti inca unul dintre tipii simpatici si slefuiti de pe acest blog si este pacat de timpul dumneavoastra sa-l pierdeti incercand sa invatati ceva pe cei care oricum nu pot invata si care traiesc dupa idei preconcepute, care sufera de autism in forma agravanta.

stef.john spunea...

Legionarule, esti impecabil.
Produsul se cheama tizac sau tizic si era folosit cu adevarat.
Acum inteleg de ce in toate reportajele din Botosani se vad prin balcoane coarne de vaca si cozi de vaca.
Oamenii cresc bovinele in balcon, fiecare are vaca lui, aduna balega si-apoi o vand. Cine are paie, cumpara. O amesteca. O pune la uscat, apoi fac focul cu produsul final.
Am mai dezlegat un mister care-mi statea pe creier de ani de zile.
Iar cand fac focul pute tocmai pana la Harlau in S-E si Plopeni in V.
Atat de tare pute ca aia nici nu mai pot face copii intregi cu capul... Si asta de vreo 50 de ani se intampla zi de zi.
Oricum, este bine. Puteai sa mergi in costumul alb, de ceremonie, si-atunci sa te tii distractie neicusorule.

Leon spunea...

Daca ati terminat cu Jignirile , haideti sa mai discutam si despre pensii !
Proiectul de Ordonanta de urgenta privind unele masuri fiscal-bugetare pentru acest an, va fi adoptat in prima sedinta de Guvern de saptamana viitoare:
,,Art.IV. Legea nr.127/2019,...se modifica dupa cum urmeaza:
1.La art.86 lit.c) alin.(2) va avea urmatorul cuprins:
,,c) la data de 1 SEPTEMBRIE 2024- 1875 lei.,, ..(in loc de 2021..!)
2.Alin.(4) al art.86 va avea urmatorul cuprins:
,,(4) In perioada 2022-2023, VPP se majoreaza cu rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga CEL MULT 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat. Majorarea si data de acordare se stabilesc anual prin legea BASS.,,
3.Partea introductiva a alin.(1) al art.182 va avea urmatorul cuprins:
,,(1) Prezenta lege INTRA IN VIGOARE LA DATA DE 1 SEPTEMBRIE 2024,cu exceptia,, ( in loc de 2021..!)
In proiectul de BASS pe acest an, SALARIUL MEDIU BRUT ESTE PREVAZUT de 5380 lei, mai mic decat cel de anul trecut, de 5429 lei ( este primul an cand se intampla asa ceva..!)
Pai asta inseamna ca si PENSIILE CIVILE in anul 2022 vor fi INDEXATE NUMAI CU RATA INFLATIEI, DEOARECE CRESTEREA SALARIULUI ESTE PE MINUS...! (Destepti CONTABILII lui CITU..!)
PS. @Avia, poti sa fi mandru de sibianca, Raluca TURCAN..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, asta daca pana la Pasti nu cade Guvernul ales de masochistii care nu se mai satura de basism. Hai ca au votat basanisti o data, din credinta, a doua oara din inertie, dar a treia oara din prostie!
Sa zicem ca nu votau pesedisti, ca aveau o motivatie, dar macar sa fi dat voturile lui Ponta si tot nu se ajungea in asemenea dezastru, dar chiar si la AUR, acolo catre gasca lui Chelaru, macar sa nu se duca la haita nazista a USR-PNL-PLUS, acest cancer de care nu mai scapam, ca de un blestem, dar n-a fost chip sa-i convingem sa nu ne aduca iar beleaua pe cap, dupa ce ne-au chinuit 1 an in pandemie si aveau coltii ranjiti pana-n gingii cu ce tendinte si intentii au! Daca nu se gasesc forte si solutii sa-i dea jos am dat de naiba cu totii! Asta e, si mi-am luat adio de a mai avea vreo speranta...

monteoru spunea...

Cornelius@iti repet.Te bagi in chestiuni ce te depasesc.Romania a fost singura tara din Tratatul dela Varsovia care a avut relatii diplomatice cu statul evreu.Avem ce invata dela statul evreu.Au si ei ca fiecare stat problemele lor.Au cea mai bine pregatita armata.Cei pensionati de curand stiu mai bine decat mine si deaceea nu ma hazardez in pareri proprii.

anonim spunea...

@Cezar
The world's top 10 main battle tanks
Leopard 2A7+, Germany. ...
Abrams M1A2, United States of America. ...
T-14 Armata, Russia. ...
Challenger 2, United Kingdom. ...
K2 Black Panther, South Korea. ...
Merkava Mk. ...
Type 10 (TK-X), Japan. ...
Leclerc, France.
More items...•Jun 27, 2019

Viorel spunea...

Nu m-am supărat MAXX dragă, parte din lucrările de excepție ce le făceai prin pod le-am făcut și eu. Știu viața de la țară, să dai cu sapa de mic, să mergi la școală, să înveți totuși și carte, nu e ușor. Sunt invidios pe tine, pădurea, pădure, păsărele, iepurași, mai un somnică la umbra stejarului. Asta e viața, Viața la țară de Duiliu Zamfirescu.

anonim spunea...

Interesant.O cu totul alta abordare mult mai realista si care coincide cu adevarurile de atunci, decat cea oficiala de dinainte sau dupa '89

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson poate confunda, poate greșește...
De ce atâta inversunare?
Te consideri elitist?
Uite demonstrația ca nu este asa, cu materialul pus la dispoziție de client, adică tu...
Cu bune și cu mult mai puțin bune cel infierat (pe care l-am cunoscut personal) nu a fost niciodată kelner! Kiar nu!
Atunci cum rămâne cu..."Asa i-a spus mama - care, in cel mai fericit caz, avea 4 clase, asa a aflat de la vecinul - care a citit in bobi sau a vazut in telenovele"? Dar cu cei 41%?...înțelegi tu de ce nu 42%...
*sa știi ca urmare a unei idei și al unui ordin al lui azi SMC are UPU, iar SM/TN au CPU.
**a si greșit mult cand a dus în derizoriu cariera militară, avansând la foc automat și ilegal. Insa puțini cunosc scopul demersului care a fost prea rapid și neselectiv!
***ceva ani în urma si eu l-am mai înțepat, însă nu este un om rau si este cu mult peste media corpului subofițerilor, alături de inca câțiva de pe aici!

Iulian Mareș spunea...

Am aflat ca indexarea cu rata inflației nu mai este acoperita de lege.
Oricum, numai înlăturarea termoterapie de la guvernare mai poate skimba ceva din acel NU instituit...

Viorel spunea...

Domnule Sorin, cu scuzele de rigoare (nu vreau să mă dau deștept ca alții pentru că nu am studii superioare), însă: deschideți google și în continuare scrieți Google Translator, dați enter după care puțin mai jos scris cu vișiniu apare Google Translate, dați clic stânga și apare Google Traducere (asta folosiți când aveți un text, pentru un singur cuvânt găsiți la prima deschidere), aveți mesaj text sau document (treceși conținutul documentului copiat) apoi selectați limba: engleză, română, germană / este o săgeată în jos unde apar toate limbile din care vreți să traduceți, în dreapta apare traduceți: română, engleză, italiană, plus săgeata. Dați enter și în 1-2-3 secunde s-a tradus textul. Se traduce din română în engleză sau din engleză în română sau altă limbă.

Iulian Mareș spunea...

Iată omul care a stabilit acele relatii...

https://www.facebook.com/groups/138215299958175/permalink/1125789104534118/?sfnsn=mo

CEZAR spunea...

akord-75
13 februarie 2021, 21:41
Multumesc !
Totusi cred ca ar trebui scoase cele care nu au participat la razboi
Atunci Abrams M 1 e pe locul 1

CEZAR spunea...

Leopard 2A7+, Germany. T-14 Armata, Russia. Type 10 (TK-X), Japan. ...
Leclerc, France.
Nu au fost probate in lupta..

Viorel spunea...

Domnule Cornelius Flaviu Ifrim, asta se întâmplă când unii (nu toți) se cred „doctori în științe militare”, unii cu Școala făcută la Spiritul lui Haret. Redau parte din comentariile domnului Ștef.John. Știu cine este iar dacă vă spun se aprinde fitilul, doar redau fragmente pentru ai demonstra că se contrazice, dar dacă îmi sare muștaru având în vedere cum ne face analfabeți funcționali, boi și vaci în instituții ale statului sau prin balcoane, imbecili, etc. s-ar putea să uit că am fost colegi și amici zic eu. A uitat că tot la coada vacii s-a născut și crescut. ĂSTA ESTE VOCABULAR DE OFIȚER DOMNULE ȘTEG.JOHN ?:

11.01.2021:- Când am venit din S în N v-am găsit (Cdt.Pl. detașat la….) în biroul condus M.D. cum afirmați dv.(apoi o înșiruire de inițiale și date de naștere fără importanță pentru cititori); - „Nu m-am înțeles cu nimeni, m-am certat cu toată lumea”, numai că ranchiunos cum sunt când am putut i-am ajutat pe toți, inclusiv pe dv. când ați vrut să-l taxați pe Col. Comănici asta ca să le fac în ciudă celor pe care i-am ajutat deși mulți nu meritau (sper că ați prins aluzia); - „Poate mă cheamă Ștefancu”, nu domnule Ștef.John. L-ați transformat pe Col. Ștefancu Ioan plecat de prin 2000-2002 la București în Ștef.John. Ideea va venit având în vedere că v-ați întâlnit cu dânsul la Tribunalul BT. și C.Ap.SV. (dânsul a avut procese pe care le-a pierdut nu dumneavoastră care ați afirmat că Hotărârea C.Ap.SV. - a dv. se află la C.P.S. a M.Ap.N.); - Nu avem aproape 60 de ani (cum afirmați), eu am 59 și sunt pensionar, dv. sunteți cu 5-6 ani mai mic decât mine și sunteți ACTIV, nu pensionar (vreți să vă scriu și funcția și unitatea ?); - Cînd ieșiți la pensie candidați ca Primar în comuna Roma (știți la ce mă refer, aveți șanse și la Mândrești, vă pun o pilă). 12.01.2021:- „Are mai mult de 14 ani de vacanțe, în vreme ce tu ai în total 14 ani de subofițer”=o jignire la adresa domnului CFI, are vreo vină că s-a îmbolnăvit și a fost nevoit să plece din sistem ? Domnul Ciucă este mai deștept cu toată școala lui că și-a bătut joc de noi tot anul 2020 cu acel Plan de măsuri la nivelul M.Ap.N. cu termen 30.06.2020 semnat și ștampilat de el (un mincinos cu diploma domnule Ștef.), cu PLx-199 și 221/2020 (nici unul, nici altul, halal Gl. / ministru); - „Există indicia că sufletul tău meschin și plin de venin, irational și fără fundament îți conduce întreaga viață”. Atunci ce fel de suflet are un Of. care peste 10 ani (nu știu nici acum) nu a vrut să vorbească (,) cu părinții și sora, părinții, cei care au muncit și l-au ajutat să ajungă om în viață ?. 18.01.2021: - Afirmați că unii sunt „Analfabeți funcționali” dar de ce nu vă întrebați câți copii deștepți sunt în satele noastre și nu au avut, au și vor avea posibilitatea să urmeze un liceu cel puțin pentru că nu au cu ce se îmbrăca, încălța, mânca. Nu au părinții nici cadre militare și nici medici. Mi-am extras acum o lună într-un folder toate comentariile dv. Nu am vrut să comentez nimic legat sau despre Ștef.John, dar findcă la fel ca și CFI, Cezar, etc. (,) cum afirmați suntem niște nulități ale societății, deocamdată am postat doar acest comentariu. Să-mi spuneți dacă să mă opresc.


Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, departe de mine de a avea ceva cu Israel si poporul sau. Chiar iubesc Tara Sfanta, Israel, insa nu si razboaiele... Este tara sfanta a Lui Iisus, Dumnezeul nostru. Aici critic politica sa ofensiva, drept pentru care s-a decis sa se judece niste crime de razboi la Haga. Nu neg ca teritoriile ocupate n-ar fi ale Israelului, istoric, dar la cat de luminati sunt nu au gasit alta cale de convietuire cu palestinienii decat intr-un mod razboinic. Fara englezi, nici azi nu aveau o tara a lor, si iar nu neg dreptul de a avea o Tara istoric dovedita. Prima ocupatie trebuia sa ramana definitiva, sau putea sa negocieze cu palestinienii pentru o tara comuna, cu doua culturi diferite si mai multe religii. Mai violenti sunt ultraortodocsii evrei decat musulmanii, daca se bat pe strazi permanent cu politistii evrei, si poate ca asta nu a putut sa deschida calea spre dialog. Dar cea mai mare durere a mea este alta: Ingerinta lor in treburile interne ale altor state, de a interzice personalitati si oameni de cultura, sau opinii personale, ceea ce deranjeaza si isi capata la modul gratuit oponenti. Un ofiter roman a fost condamnat pentru o simpla opinie, omul mai mult si-a raspuns singur unor intrebari, vazand ca statul nu are preocupari de a stabili un adevar istoric sa nu se dea loc la interpretari istorice. Statul trebuia condamnat, nu ofiterul pentru patriotism si idei personale, pe care le-a emis stiind ca Constitutia ii permite libera constiinta si dreptul la opinii. Daca eu am un erou national, iubit de popor, nu veni tu din exterior sa-mi intezici sa-i cinstesc memoria, pentru ca eventual voi fi atacat cu legea pentru patriotism, dar nici din cap nu vei reusi sa-mi scoti respectarea patriotilor. Eminescu cu ce deranjeaza, el traind cu peste 100 de ani in urma pe conceptele istorice de atunci? Asa se gandea atunci, asa s-a procedat peste tot, dar numai noi suntem singurii din Europa care ne slugarim altora sa ne condamnam cetatenii pentru opinii. Ungurii n-ar fi permis asa ceva, sau nici un stat, pentru ca ei se considera cetateni de mana unu si nu slugi, asa cum politicienii nostrii se slugaresc oricui si ne considera si pe noi, simplii cetateni, tot slugi ca si ei, dar uite ca romanii vor sa se considere la mod egal cu toti cetatenii europeni si nu numai... Se incearca, la sugerarea strainilor, sa cenzuram TOATA ISTORIA, cum faceau nazistii, si maine poimaine vom vedea ruguri in fata librariilor si bibliotecilor, ca in anii '30 in Germania. Daca arzi si Istoria, generatiile care vor veni ce vor mai sti despre trecut? Daca scoti Istoria, eroii si oamenii de cultura, poti sa scoti si Romania la Targul mare, de vanzare! De fapt traim etapa premergatoare a destramarii Romaniei, cu ajutorul voturilor celor care posteaza si pe aici, mare parte, fiind cei care au jurat cu mana stransa pe Drapelul de Lupta sa-si apere tara chiar cu oretul vietii! Acum se vede ca au facut-o la misto, pentru amarata aia de solda, nefiind la mijloc patriotismul si constiinta! Ce bine ca nu ma numar printre tradatorii Tarii si poporului meu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Viorel, foarte bine spus, drept pentru care multumesc! Trebuie comentat mai departe sa se dezvaluie la realitatea dureroasa cel care se ascunde in spatele unui pseudonim ca sa poata sa improaste cu noroi! Eu, oricum, pe toti acesti defranati la gura ii consider boschetari sau gunoaie, ca nu mai oameni nu sunt cu un asemenea comportament grosier!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Pe tema Moshe o las moarta si imi cer scuze! Ceva am incurcat la borcane si nu ma las pana nu-mi amintesc ce anume. O gafa, de fapt o incurcatura de amintiri regretabila pe care nu o pot repera corect s-o pot repara si mai corect!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tuturor v-a scapat opinia separata a judecatorului ungur, Peter Kovacs, care este importanta ca ratiune, vazand in Curtea palestiniana ca avand juridisctie si in teritoriile ocupate de Israel, daca am inteles eu bine. Adica, si intreb, daca Curtea palestiniana hotaraste o extradare pt. judecare a unui posibil invinuit israelian, poate cere supunerea acestuia judecatii Curtii palestiniene? Bine, ca asta e o utopie si o fantasmagorie unica pe planeta, ca Israelul n-ar extrada nici macar o musca nationala, dar oare asta sa fie rationamentul judecatorului ungur in opinia sa? Poftiti, va rog, sa dezbatem acest subiect ambiguu, pe care ma stradui sa-l deslusesc, dar e posibil sa-l fi inteles eu gresit! Si, in general, nu cred ca vreodata sa fie judecat macar un caz in afara Israelului, cand este vorba de militari sau cetateni proprii, intrucat Israel nu-i Romania sa-si abandoneze cetatenii. Nu credeti acest lucru? Pai, ia sa vedem noi acilea: In Romania, recent s-a judecat un proces in care un roman a cerut sa fie declarat viu, dupa ce a fost declarat mort de Covid. Cetateanul a pierdut procesul si este acum chiar ,,mort'' in continuare, ca si in alte multe asemenea cazuri. Acum nu are nici un drept, nu exista, este un nimeni si fara nici o idenditate, asigurarare de sanatate, drept de pensie, deci un zero barat, pentru ca asta este Justitia de la Spiru Haret-Facultate pe bani & similare! Tin minte prin anii '90 ca toate ,,divele, fufele, jmecherii si gunoaie ale societatii, care se perindau ca pleava pe la televiziunile deocheate, cand erau intrebati ce studii au, declarau ca urmeaza sau au terminat la Drept particular, pentru ca atunci fugeau toti de aceste facultati, ca nu erau salariile de azi si Justitia-magistraturile nu aveau nici un orizont, la acele facultati intrandu-se daca stiai sa numeri, sa citesti pe buchii sau sa dai din coapse, astea fiind calitatile. Ei, bine, generatiile acelea acum au vechime in magistraturi si ne mai miram de ce sunt acolo cele mai mari dezastre din societate, cu niste hotarari care au speriat Occidentul! Care au terminat la stat, eminenti, au luat microbul de la astilalti, asa ca ce mi-e Tanda si ce mi-e Manda in ziua de azi?!

Gigi spunea...

Domnilor,haideţi sã lãsãm rafuiala între noi,este pãcat sã trasformam acest Blog intr-un câmp de batalie între frati. Avem un singur dusman,acela care îl stim cu toţii.Haideti sã fim ca fraţii cã altfel stiţi ce ne fac alţii!
Dacã intrã şi activi pe blog,e un lucru bun,mãcar aflã şi d-sii cu ce ne confruntam noi rezerviştii şi cu ce se vor confrunta d-niile lor când vor trece in rezervã.Cum a spus mai sus si Viorel@,haideţi sã ne adresam civilizat chiar dacã unul dintre interlocutor a greşit ceva in comentariul d-lui,fiindcá nu Costa nimica.
Şi acei ţarani care se adunau în Poiana aceea unde Moromete le citea franturi din ziarul vremii,se adresau şi se respectau între ei.Mai puţin Cocodilã😀
Haideţi,cã prin atitudinea nostra sã-l respectam pe gazda noastrã in primul rând,cel care ne pune la dispozitie acest spatiu Online unde putem sà ne spunem pasurile şi sã ne documentam in al 2-lea rând.
Sã ne pastram forţele pt.bataliile viitoare cu cei care ne-au fãcut viaţa un calvar in ultimii 10 ani.
Vã multumesc pt.intelegere!

Huhu Rezea spunea...

Pe vremea lui Iisus nu exista statul Israel. Evrei cred în profetul Moise, nu în Cristos. De aceea l-au si răstignit ca pe un sectant.
Denumirea de ultraortodocși este incorectă, lăsând impresia că ar exista și evrei ortodocși radicali. Or, acei bărbosiimbracați în negru, cu pălării și cu copii multi sunt iudaici conservatori, un fel de talibani mozaici care nu acceptă modernismul.
Traducerea corectă este... evrei ultraradicali.
După cum vdeți, fiecare cu profetul lor.Cei mai vechi, mozaicii, il au pe Moise, crestinii il au de 2000 de ani pe Cristos, iar musulmanii au trecut, 600 ani mai tarziu, la învâțăturile lui Mahomed.
Va fi o întrecere pe viață și pe moarte între credincioși pentru a doua venire a profeților pe Pamânt. Nimeni nu garantează că și profeții vor participa la intrecere.

Slivă spunea...

Corect! În atentatul de la Ierusalim... au murit peste 40 ofițeri englezi!!
De atunci M. D. a fost,, cautat"pentru terorism spre a fi judecat de către englezi!
P. S. Singura femeie prim ministru al statului Israel G. M. a fost născută în România... restul povesti... Mai mici ca funcții deținute DA!

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
ma surprinzi placut....
Pe col. Comanici, fost cdt CMJ, ulterior La D la Bucuresti, l-am cunoscut personal; un om de toata isprava...
Eu am ramas inmarmurit nu de replica taioasa adresata lui CFI, ci de aerele culte pe care si le aroga cei 2, in calitate de consumatori finali de Wikipedia; pai aici este toata informarea voastra? Apoi simte nevoia lustrului abject: ”**Cunosc Israelul foarte bine.** **Pentru detalii citeste in limba engleza.** (aici este dovada unuia cult in cap) Nu mai zic ca si in comentarii mai patinezi cu grație fără legătură cu adevărul istoric. Ti au mai spus unii ca prea le stii pe toate..”
Revin, daca cei 2 nu cunosc cum functioneaza Wikipedia se pot documenta, insa putini specialisti pun mare pret pe site, cu limite informationale!
Asa ca, vorba unui jandarm din iarna 2012-2013 ”Bagati site-ul de cultura in duba!

Ciudata pozitie pentru 2 ofiteri activi, de BIOTERA, cum este si ăla de la Bg.RSA, ce mi-a fost dat de exemplu mai zilele trecute, magnetilor!

*Numai pt domnul specialist final in Istoria Israelului, o particica de istorie recenta...
Gasiti site-ul armatei, engleza o stapaniti, va asteptam cu noutati...

https://ioncoja.ro/maresalul-ion-antonescu-pe-site-ul-oficial-al-armatei-israelului/

Iulian Mareș spunea...

La capitolul curiozitati....
Geto-daci – tribul bessilor la Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Sinai

https://istorieveche.ro/2020/08/31/geto-daci-tribul-bessilor-la-manastirea-sfanta-ecaterina-din-sinai/

Leon spunea...

Saptamana viitoare Curtea de Apel Bucuresti are pe rol Dosarele privind Decizia CC privind Introducerea Indexarii de 5% in plafonul de 85% !
Prima sedinta pe 16.02.2021 cu MAI
Dosarul MApN pe 18.02.2021..!

Fost parasutist spunea...

Nu au aruncat in aer comandamentul britanic din Ierusalim, ci din Beirut.

Huhu Rezea spunea...

Nici Golda Meir nu este din Romania. S-a nascut la Kiev

Dan 65 spunea...

Domnule Gigi, ai spus niste cuvinte si sunt perfect de acord. Fac totusi o completare la cele spuse. Pentru foarte multi pensionari inechitatea este mai mare de zece ani si ea se va adanci si mai mult in urmatorii ani. Eu nu intrevad la orizont o rezolvare corecta, mai ales in actuala conjuctura politica, cu toate ca de felul meu nu sunt pesimist.Dau si un sfat pe aceasta cale:toti cand am intrat in sistem ne-am asumat, cand am iesit din sistem ne-am asumat. Ca nu mai este vina noastra ca regulile s-au schimbat,este alta poveste. Dar trebuie sa fim optimisti. Unii se agita mai mult, altii mai putin si foarte multi deloc. Pacat ca asociatiile noastre "se reprezinta"separat, vorbesc si sunt invitate separat la anumite discutii si nu se intampla nimic in afara de dus cu vorba, de amanari si sperante de adormit copiii. Cred ca ar fi fost mult mai bine sa fii existat un singur reprezentant al pensionarilor militari, o singura voce autorizata, respectata si credibila, gen Coarna. Altfel, noi toti trebuie sa intelegem ca vorbim ca sa vorbim doar vorbe. Si trebuie sa ne bucuram de lucrurile mici. Si maine este o zi!

Leon spunea...

,,Sotia intreaba,
– Unde mă scoți diseară, de Valentines day ?
– Eu am un principiu, nu ies cu femei măritate!
– Dar sunt soția ta!
– Nu fac excepții.,,...:)).

sky-zone spunea...

era mai bine daca puneau la Comisia de aparare, PLx199 in discutie....dar nici saptamana viitoare nu se va intampla

Sorin spunea...

Fost parasutist: În Beirut a fost aruncata în aer locatia americană de către Hezbollah. După începerea Intifadei. În Ierusalim a fost comandamentul britanic din timpul ocupației britanice pana in mai 1948 cand a fost declarat statul Israel.
Huhu: corecte observațiile. De fapt cea mai corecta traducere ar fi ultrareligiosi. Sunt dispuși in cartiere, in cel din Ierusalim, Mea Sharim, pe autostrada 1 care da in poarta Jaffa a cetății, fiind dispusă Biserica romana. Incidentul cu evreul care a scandalizat poarta nu e izolat de fapt, s au înregistrat frecvent. Si da, Isus de fapt Iahve in aramaica, s a născut si a murit evreu.
Mares: Da, dar e vorba și de urmasii lucrătorilor se pare din zona Moldovei, adusi si rămași acolo, care au ridicat mănăstirea sf Ecaterina de pe muntele Sinai. Sunt multi blonzi și afirmă că se trag din zona României. Apropo de locurile sfinte, mănăstirea de pe muntele Qarantania, din Ierihon, a fost parțial ridicata de prelatii din provinciile românești, dar a fost cedata, după ani de părăsire, bisericii ruse. Care deține cele mai multe proprietati din actualul Israel, majoritatea in Ierusalim, inclusiv terenul pe care e construită reședința presedintelùi Israelului.

Sorin spunea...

Fost parasutist: Iată despre Beirut:
On October 23, 1983, two truck bombs struck buildings in Beirut, Lebanon, housing American and French service members of the Multinational Force in Lebanon (MNF), a military peacekeeping operation during the Lebanese Civil War. The attack killed 307 people: 241 U.S. and 58 French military personnel, six civilians, and two attackers.
Un alt atac masiv a fost in 2005 asupra fostului premier Rafiq Hariri.

Sorin spunea...

Fost parasutist:
Atentatul/atacul din Ierusalim:

Într-un efort de a câștiga independența, sioniștii au inițiat un mic război de gherilă împotriva britanicilor. Miliția evreiască a format o alianță numită Mișcarea de Rezistență Evreiască cu Etzel și Sern Gang pentru a lupta împotriva britanicilor. În iunie 1946, în urma sabotajelor evreiești, britanicii au lansat Operațiunea Agatha, arestând 2700 de evrei, inclusid conducerea Agenției Evreiești. Cei arestați erau reținuți fără judecată.

Rezistența evreiască unificată s-a spart după ce în iulie 1946, Etzel a detonat o bombă în Comandamentul Militar Britanic din Hotelul „Regele David” omorând 92 de oameni. În zilele ce au urmat atentatului, Tel Aviv a fost în stare de asediu iar 120.000 de evrei (20% din populație) au fost interogați de poliție.

Iulian Mareș spunea...

Nene iti aduc o corectura:
Nu singura, ci prima!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, aveti dreptate in privinta acestor religii, care alaturate, zic eu, duc la conflicte, uitand fiecare de toleranta si poruncile fiecarei religii de a nu se savarsi crime sau violente. Eu m-am nascut dintr-un tata absolut ateu, care inainte de a muri l-a injurat pe popa, Curcuță, ce-l chemase mama sa-l impartaseasca, stiind ca i se apropie moartea, fiind paralizat in urma unui ACC, iar mama o crestina care o zi de post nu a incalcat-o in cei 90 de ani. Religia am invatat-o de la bunici care, in timpul vacantelor in satul Bogdana, Com Stefan Cel Mare, cu Manastirea Bogdana si Biserica din Borzesti, unde ma duceau dumincile de mana impreuna cu fratele geaman, ma puneau in toate serile sa le citesc din Biblie sau carticele religioase, iar eu ma amuzam ca la fiecare capitol sau verset se cruceau, nu de putine ori urechindu-ma pentru ,,măscăriile'' de care ma acuzau ca le-as fi capatat de la ateul de tata, iar cand am plecat in Armata si Sc Militara bunica ma invatase sa-mi fac cruce cu limba in gura ca sa nu ma exteriorizez la trecerile pe langa biserici, la necaz sau in alte situatii extreme in compania autoritatior sau a unor colegi care ma puteau turna sefilor pentru credinta, cum erau atunci interdictiile si, incet, incet, s-a prins religia de mine, mai ales dupa Revolutie cand am citit Biblia cap coada. Atunci am descoperit capitole intregi, precum Ioshua, care fac apologia razboiului in numele Lui Dumnezeu, ceea ce intra in contradictie cu cele 10 porunci, care spun sa nu ucizi. Vechiul Testament intra si in compozitia religiei mozaice a Talmudului, evreiască, religia noastra fiind fundamentata pe Noul Testament, iar protestantii bazandu-se pe intreaga Biblie, Pe parcursul anilor n-am abandonat cititul Biliei, in care am gasit contradictii si apologii pana si a incestului sau desfranarii, azi fiind stapanit de multe intrebari si incertitudini, dar fiind batran si bolnav fac si eu ce fac si altii sa cred fara sa mai cercetez, asa cum ma invatau bunicii, dar nu sa arunc Biblia la gunoi, cum ma invatase tata! Religiile au facut milioane victime si s-a ucis en gross in numele Lui Dumnezeu, Hristos, Allah sau alti zei si profeti, Inchizitia cu crimele ei si cruciadele aducand de timpuriu la crime odioase si conflictele cu musulmanii, care tin si astazi si asa vor fi in veci! QUI PRODEST? Nu-s cam prea mlte religii, la cele peste 1200 cate exista acum si continua inmultirea, pentru doar 1 singur Dumnezeu si aproape toti credinciosii sunt gata sa ucida pentru credinta lor? Doar cateva secte n-ar face-o, dar exista in India una care merg in patru labe toata viata ca sa nu ucida macar o furnica... Daca functiona regula la toate religiile, aveam o planeta de maimute in patru labe si o intoarcere in timp la epoca de fier, cel mult, fara crime, fara avorturi, fara razboaie si inmultiti ca furnicile, cu casele pana si pe Varful Omul sau Everest, nu? Putem spune ca Religia, in ansamblul ei, a fundamentat lumea si pamantul, transformandu-l pe homo sapiens intr-un sclav al constiintei religioase, in realitate nestiindu-se stiintific daca toata acesta indoctrinare la scara planetara nu este decat o mare farsa si o mare dezamagire, ci doar o indoctrinare ca sa ne tina sclavi in fata autoritatilor si liderilor religiosi... Cine stie care naiba o mai fi si adevarul adevarat, si daca nu cumva degeaba ne prostenam unor simboluri, reguli si doctrine, de pomana si toata viata...

Iulian Mareș spunea...

Ia încearcă cu un Cdt Bg Tc!

Iulian Mareș spunea...

Ai citit ce a pățit col.(SRI) Zarnescu!...nu te liniștești? 🤣

Iulian Mareș spunea...

Cornele aici

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Tzvika_Oren

https://sites.google.com/site/iudaismroonline/personalitati-din-strainatate-originari-din-romania

Sau aici

https://m.rfi.ro/cultura-101159-pagina-de-istorie-sasul-ardelean-care-devenit-general-ss

CEZAR spunea...

Asa CorneliunSSon...citeai biblia la umbra ..
Trebuia sa-ti cauti de munca bai ..nu sa stai cu "ad labam" intinsa"..la Oprea sa-ti dea un Asus...

Fost parasutist spunea...

Scuze, aveti dreptate. Este vorba de atentatul de la Hotelul King David din Ierusalim, infaptuit de Irgun, condusa de Menahem Beghin, viitor PM al Israelului. Atentatul din Beirut a fost mult mai tarziu si i-a vizat pe americani, asa cum ai scris.

Iulian Mareș spunea...

Dacă se angaja legal atunci pierdea pensia de invaliditate...

raul spunea...

👍👏👌🤝🤝!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, interesant articol si foarte bun, in care ni se improspateaza memoria si cu Republica Soviatica Maghiara, pe care multi nu o stiu. Generalul nu poate fi acuzat de nimic rau, pentru ca inrolandu-se in trupele germane servea o cauza, si anume eliberarea teritoriilor romanesti ocupate de sovietici, dar sub alt drapel, ca ostas, ori noi eram aliati cu germanii in acest razboi si pe aceasta motivatie foarte importanta! A servit in armata germana din cauza conflictului cu Casa Regala, recte Regele Carol, iar demnitatea de ofiter ii cerea sa serveasca o cauza pentru salvarea Romaniei Mari, chiar daca s-a inrolat la germani, insa aici nu-si are rostul de a fi banuit de tradare, nici de supunere unei armate straine, exemplul cel mai bun fiind azi cand mercenarii romani servesc cauza exclusiva a SUA, iar noi ii gratulam gresit ca ,,veterani,'' de fapt fiind niste straineri mercenari pentru americani, iar pentru noi niste detasati temporar pentru interese financiare, personale, dar nu si cu sentimente patriotice, de patroti. Patriotii romani de azi ii gasim in pozele din muzee, sau la 2 m sub pamant... Restul sunt doar niste fleacuri banale de mandrie personala, sa dea bine in jur, ca am vazut, prin voturile acordate tradatorilor si strainilor din dreapta politica, sau voturile pentru familia traditionala, sau europarlamentare ca suntem o natiune de tradatori... 23 August 1944 a fost si o zi a tradarii, daca este sa tinem cu adevarul istoric...

BONIFATIE spunea...

OFF TOPIC...
Trecut-au anii, cam vreo 169, și acum vreo două zile, ca niște HAIMANALE turmentate, am uitat de CARAGIALE.

monteoru spunea...

Ifrim@iar te bagi in lucruri care te depasesc.Ucraina , parte a statului sovietic a dat Germaniei nu numai un om ci o armata constituita din ucrainieni si nu din etnici germani.
Cu ceva timp in urma vorbeai de Botnaras.Spre stiinta ta.Din zicerile unor colonei si generali, din aceea mai batrani decat noi,tradatorului ii datoram indemnizatia pentru hrana.
Istoria e complicata.Invingatorul are intotdeauna dreptate.
Inainte de a face vorbire despre mercenar studiaza.Daca ai avea un fiu sau o fica militar activ tot asa te-ai exprima?Ma indoiesc.

Fost parasutist spunea...

Oare chiar o fi spus cele de mai jos? „Rasa noastră este Rasa Stăpânitoare. Suntem Zei divini pe această planetă. Suntem diferiţi de celelalte rase inferioare, precum acestea sunt diferite de insecte. De fapt, în comparaţie cu rasa noastră, celelalte rase sunt excremente umane. Destinul nostru este de a conduce rasele inferioare. Regatul nostru pe pământ va fi condus de liderii noştri cu mână de fier. Masele ne vor linge picioarele şi ne vor servi ca sclavi.” – Menachem Begin, prim-ministru al Israelului între 1977-1983

Viorel spunea...

La 23 octombrie 1983, două camioane bombe au lovit clădiri din Beirut, Liban, adăpostind membrii serviciilor americane și franceze ale Forței Multinaționale în Liban (MNF), o operațiune militară de menținere a păcii în timpul războiului civil libanez. Atacul a ucis 307 de persoane: 241 de militari americani și 58 francezi, șase civili și doi atacatori.

Viorel spunea...

Ave Gaius Iulius Caesar, mai bine cerșetor, decât dictator. „Cereţi, și vi se va da; căutaţi, și veţi găsi; bateţi, și vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găsește; și celui ce bate, i se deschide” (Matei 7:7-8 VDC).

Viorel spunea...

Domnule Fost parașutist, mi-am permis să duc (,) comentariul până la capăt pentru o mai bună informare.
Menachem Begin, fost prim ministru al Israelului: „Rasa noastră este Master Race. Noi suntem zei divini pe această planetă. Suntem tot atât de diferiți de rasele inferioare, precum sunt ele de insecte. De fapt, comparativ cu rasa noastră, alte rase sunt animale. Destinul nostru este de a conduce rasele inferioare. Regatul nostru pământesc va fi stăpânit de liderii noștri cu un sceptru de oțel. Iar masele ne vor linge picioarele și ne vor servi ca sclavi” Henry Kissinger în 1974: „Depopularea trebuie să fie cea mai mare prioritate a politicii externe pentru lumea a treia”. Dr. Mandelstein, la Congresul Internațional a sioniștilor din 1897: „Evreii își vor folosi toată influența și puterea pentru a preveni progresul și prosperitatea tuturor celorlalte națiuni și sunt deciși să adere la destinul lor istoric, acela de a cuceri puterea mondială”. Ariel Sharon, fost prim ministru al Israelului: „Vreau să vă spun ceva foarte clar: Nu vă faceți griji în legătură cu presiunile americane asupra Israelului. Noi, poporul evreu, controlăm America și americanii știu asta”. George Soros, un afacerist evreu originar din Ungaria, actualmente unul din multimiliardarii planetei, spunea în 1995, la Forumul Economic de la Davos, Elveția: „Lumea are nevoie de o nouă ordine mondială și vă previn că urmează o perioadă de puternică dezordine în întreaga lume”.
(https://de-de.facebook.com/europanostra/posts/1168645616517578/)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, te-ai trezit vorbind, doar ca sa te aflii in treaba si sa atingi ca Iuda, cum ti-e naravul ăl prost, ca sa arati ca faci parte din rasa superioara de franzela alba! N-a dat-o Bodnaras acea indemnizatie de la Tel Aviv, ci Gh. Gh. Dej, de la Bucuresti, el doar ginind cu ochii si ciulind urechile blege, in calitate de apostol KGB al Moscovei. Nu ma invata ce a facut Ucraina in razboi pentru Germania si impotriva Rusiei, dupa care ucrainienii au platit cu Gulagul si deportarile in toata Rusia, in masa, trezind cele mai cumplite resentimente ale rusilor, ca stiu toate astea, si mai stiu si faptul ca Ucraina este o adunatura de etnii si pamanturi luate cu japca de la rusi, unguri, cehi, polonezi, romani, belarusi... Nu stiu de unde mi-ai bagat vorbele in gura cu ucrainienii, probabil ca punand paharul la ochi... Indemnizatia nu a fost semnata de Bodnaras, asa ca mai studiaza, ca n-avea timp, fiind ocupat cu gineala la nasolo pt Kremlin balșoi!
@Fost parasutist, acel citat, pe care l-am citit dupa 1990 si prezentat azi aici, ar fi trebuit sa fie afisat in birul fiecarui judecator care judeca procese ca cel al Colonelului condamnat pentru opinii, sa vada ca seful unei natiuni, ce se vrea respectata si protejata, de fapt instiga si provoaca la ura si razboi prin declaratii iritante, si care incalca mandria si demnitatea tuturor natiunilor planetare... Pana atunci, nu pot pretinde celor cu Spiru Haret ceea ce nu au in dotarea cutiutelor cu substanta cenusie, pe care-i compar cu cei care, dupa caderea burgheziei si mosierilor, fiind fara carte la modul total, sau cu cateva clase elementare, conduceau primarii, CAP-uri, judete, colective de munca. etc, pana la ministere de resort, sau au capatat grade mari, pana la cele de generali.

Iulian Mareș spunea...

Ce a spus Cîțu la Bruxelles și cu ce s-a lăudat la București

Guvernul a zis una la Bruxelles, și ne spune alta la București.
1. La Bruxelles, au spus că nu mai este actual planul național de redresare trimis de guvernul PNL. La București, ne spun că vor construi planul pornind de la prima formă respinsă de Comisia Europeană.
2. La Bruxelles, au spus că vor face reforme și că nu vor tăia niciun ban. La București, ne-au transmis că vor tăia salariile și pensiile promise prin lege și că vor promova un buget de austeritate.
3. La Bruxelles, au spus că viitorul plan de redresare va corespunde strict cerințelor europene. La București, ne spun că au negociat, fără să spună că investițiile în infrastructură și în rețelele de gaz, ca formă de energie tranzitorie, erau introduse deja în ghidul prezentat de Comisia Europeană.
4. La Bruxelles, au prezentat un buget cu tăieri semnificative pe zona de sănătate și educație. La București, ne spun exact contrariu deși bugetul arată tăieri.
5. La Bruxelles, au spus că va fi aprobată imediat legislația specifică resurselor proprii. La București, solicită în conferință de presă intervenția șefilor PNL și USR de la Parlament, demonstrând că de fapt nu se vorbise nimic înainte să se asume acest lucru în discuțiile cu oficialii europeni.
6. La Bruxelles, au spus că este un buget de redresare. La București, bugetul indică doar o mică creștere pe zona de investiții, după ce, tot dreapta a făcut ca în anul 2020 nivelul de implementare a bugetelor investiționale să fie foarte redus.
Minciuna are picioare scurte. S-a văzut deja cu bugetul pe anul acesta. Prin prisma acestui dublu limbaj, raportul de țară elaborat de Comisia Europeană se anunță dezastruos.

(Victor Negrescu – europarlamentar)



Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, fostul meu coleg Ștef.John era un Of. deștept, bine pregătit, echilibrat, prietenos cu toată lumea, îți dădea un sfat sau o sugestie la nevoie, ceea ce s-a înrâmplat cu dânsul din 2016 când am trecut în rezervă și până în prezent chiar nu înțeleg, nu înțeleg această schimbare și aici mă refer la:
- A apărut pe blog de 2-3 luni cu comentarii pertinente la început dar foarte agresive ulterior; - A împărțit blogul în 2 categorii, deștepți și proști, deștepții să comenteze în continuare, proștii ar cam trebui să plece; - Prin comentariile mele am căutat să ridic puțin valoarea orașului enumerând geniile care s-au născut în acest județ (Eminescu, Iorga, Enescu, Luchian, etc.), dânsul afirmă că 42% dintre cetățenii României (implicit jud. Botoșani) sunt analfabeți funcționali; - În „Botosani se vad prin balcoane coarne de vaca si cozi de vaca. Oamenii cresc bovinele in balcon, fiecare are vaca lui”. Dânsul s-a născut la țară și locuiește în BT. În balconul dânsului, ce și a cui vacă se află ? „Atat de tare pute ca aia nici nu mai pot face copii intregi cu capul...”. Mă întreb, copilul dânsului este întreg cu capul pentru că este la facultate, dacă nu este înseamnă că este bătut în cap (vorba lui taicăsu) iar facultatea o face prin șpagă ca să treacă (,) clasa altfel nu se explică cum un analfabet functional poate face o facultate; - Ca Of. a lucrat într-o U.M. unde se aflau P.c.c., S.G.P., Sof., M.M., Of., deci un colectiv cu care a-i relaționat. Cum s-a descurcat cu cei 42% ?; - De la simple sau complexe comentarii, cum poți face asemenea afirmații ? „Nu-ti pierde timpul cu idiotii. Nu merita sa te cobori la nivelul lor. Atata poate creierul lor de molusca. Sunt incapatanati si cu gura mare si au un singur principiu in viata - au dreptate. Si nu este singurul. Sunt o gramada care le stiu pe toate. Iar astia sunt cei mai inutili. Sunt absolutul, au nivelul de inteligenta al frecibuciului, usor influentabili cu conditia sa nu ramana fara acumulator la telefon. In curand ne vor invada si ... vai si-amar de prostul perseverent, care nici nu intelege ca-i prost si care nici nu accepta ca-i prost. Mai mult - mai este si harnic in prostia lui”; - Vă dați seama în ce postură ridicolă pune (parte din) categoria Of. Sup. Sau a Of. în general, cu toate că, după părerea mea, sub gradul și funcția dânsului toți sunt nulități (așa rezultă); - În gândirea dânsului (idioți, ăștia sunt cei mai inutili) 42% ar trebui să fim exterminați (îngropați sau băgați în crematoriu domnule Ștef.John ?); - Parte de astfel de oameni ne-au condus și ne conduc, nu degeaba îi ține isonul lui Cîțu; - Sper că nu a intervenit nimic rău în viața personală care i-a schimbat modul de viață și de gândire în asemenea hal (sper să mediteze mai mult înainte de a da verdicte) iar pe „idioți” să-i lase să trăiască în lumea lor așa cum o văd ei, bună sau rea.

Huhu Rezea spunea...

Viorel
Rogu-te... comprimă ceva comentariile, că nu are nimeni răbdare să citească zeci de rânduri.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, sa revin la mercenari. Actiunile din Angola, Congo sau alte state africane, ori in fostele provincii din Yugoslavia necesitau o participare internationala, bine venite si care sa salveze de la niste catastrofe umanitare populatiile de acolo. Acei militari trimisi de Romania fiind trimis in cadrul ONU. In Irak si Afganistan se intoarce kalimera, SUA fiind autorii unor lovituri de stat, ca in Libia lui Gadafi, si trebuiau intretinute cu carne de tun straine, ieftine ca braga si fara nici o valoare umana, caci ei sunt zeii, nu? De ce sa moara ai lor, cand mentinerea pacii acolo se poate face si cu fraiersteni? Abia atunci au aparut cererile militarior nostrii sa participe acolo din cauza saraciei, ei fiind niste bravi osteni care si-au facut datoria cu prisosinta, platind unii cu vietile sau rani foarte grave. Ce nu se stie, Guvernul roman s-a folosit de o tactica fascistoida, tinand militarii cu soldele pe loc, aducandu-i in pragul saraciei, fortati-obligati sa sa se ceara singuri in acele teatre ca mercenari, doar sa scape de foame si saracie, sa-si cumpere case si masini, caci soldatul cu 700 lei sau 800 lei, sau ofiterii cu 2500 3.000 lei nu reuseau nici la pastele cailor sa-si implineasca acele vise. Daca aveam acolo industrie, afaceri de multe milioane sau o populatie semnificativa ce trebuia aparata, nu se mai numeau mercenari, dar fiind in simbria americanilor si interesele lor, cum altfel sa-i numesti? Americanii au acolo investitii uriase, mine de pietre pretioase, aur, argint, apoi industria opiului, alimentara, electronica si multe altele, noi avand doar niste amarati de militari, fara tragere de inima, ca doar nu era acolo o provincie romaneasca, CI DOAR SA SCAPE DE SARACIE, IAR CARE AU MURIT, S-A LUPTAT GEN PPREA SA LE FACA DREPTURI DE MOSTENITORI CA SA IA PENSII DE URMAS, CA PE GAOZARII ARMATEI II DUREAU LA BONETE DE ACEI MORTI SI RANITI, CA PE POLITICIENII DE CARTON ASFALTAT! 2 ani a dat lunar Oprea din propriul buzunar 5000 de euro vaduvelor si orfanilor celor decedati in teatrele de raboi, pana li s-a facut o lege si lor sa-si capete niste drepturi, iar faptul ca mercenarii au mai multe drepturi decat invalizii cu boli capatate in Romania este o discriminare uriasa si o scindare intre militari, care au starnit nemultumiri si resentimente negative, asa cum si eu sunt nemultumit si cu pensia de 1128 lei inghetata de la majorari din 2011. Si, ca sa puna capac, anul asta li s-au mai acordat mercenarilor inca cate 1000 lei, pentru ca Ciuca asta a urmarit pentru sine in mandatul sau, sa produca inca o discriminare fascista, fata de invalidantii de pe teritoriul Romaniei! Unul cu pensia ca a ta, de peste 5000 lei, vede asta o ofensa, dar eu o vad ca pe o crima la adresa mea si a celor ca mine, plus discriminarea la modul cel mai irational posibil, si care ne-a ranit inca o data sufletele si ne-a dezonorat, pana la umilinta totala, pe langa pensiile foarte mici de 400 lei 1500 lei si pensiile inghetate din 2011 si in vecie! Asta da ofensa la adresa unor invalizi, nu la adresa celor care s-au dus acolo de buna voie si au venit cu porcoaie de banaret!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, iudele alese de romanii care pretuiesc aventurile electorale si masochismul ne vor ingropa de vii, daca nu vor pica precum vechii basanisti, ori cu votul, printr-o motiune, ori cu strada! Cert este ca actualul ministru al Apararii v-a fi repudiat si exclus de catre militari, pentru toate sicanele si minciunile cu amanari la modul viclean-criminale, ramanandu-i aproape doar tradatorii de teapa lui. Va sfarsi si el cu pensia braconata de propria-i guvernare, in care se scalda odios si fara de rusine si milă fata de camarazi, ca intr-o mocirla!

Calinmihaib12 spunea...


..Domnilor: realitatea e muuult mai complexă:..!
..de ex.:SOROS,"ungurul"="evreu" ..a furnizat cristaline artificiale pentru implant ocular=gratuit,bolnavi lor de cataractă, Spitalului Militar CLUJ,..în anii 1994-1995..!.
..eu nu cred în "realitatea" ..poveștilor..cu "divinitatea".. poporului evreu,sau în general, cu "divinitatea" oricărui alt popor din lumea asta(..!) așa ..cum s-a mai "vânturat"..în ISTORIA recentă,nu.."departe" de noi..,spre "punctele cardinale" estice..,nordice.., și vestice,(..vezi cazul cel mai recent:..al GERMANIEI HITLERISTO -FASCISTĂ..!!,care a lăsat "urme = RĂNI adânci"..în memoria popoarelor..lumii..!
..ce se tot.."zgândară" AICI.. de către unii "troli nostalgici" .. ai CRIMEI(..!)= e "oferta" ..băgată pe gât,..și în mințile oamenilor onești..în lipsa soluțiilor decente..la multele probleme create..cam de aceeași "nostalgici"..ai RĂULUI.. universal..!

Xman spunea...

Multa vreme nu prea am avut incredere in facultatile particulare,eu facandu-mi scolile doar la stat.Pana cand mi-au picat in mana niste cursuri ale unei absolvente de economie de la Petre ANDREI.Ei bine,mi-am cam schimbat optica.Erau niste cursuri foarte bune,orientate spre practica,mai bune decat tot ce intalnisem eu pana atunci...Totul era explicat foarte ,foarte bine.Era imposibil sa nu intelegi ceea ce preda profesorul respectiv doar din curs.Dar sa mai participi si la seminarii,colocvii sau laboaratoare.De fapt ca peste tot...Omul sfinteste locul.Cei care vor sa invete,invata si la stat si la particulara,iar cei care nu vor sa invete si vor sa copie,copie si la stat si la particulara...

monteoru spunea...

Ii ceri prea mult.Gresesc ca ma obosesc sa mai citesc trasnaile lui.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Xman spunea...

Imagine all the people living for today...
De cand s-au inventat frigiderele si bancile e mai greu...De aici pleaca raul...Originea raului e stiuta.Solutia e data de IIsus, iata de aproape 2,000 de ani..."Marcu 12:30-31 ‘Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău și cu toată puterea ta.’ Iată porunca dintâi. Iar a doua este următoarea: ‘Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’ Nu este altă poruncă mai mare decât acestea.”Totul pleaca de aici ,iar cel mai mare rol in implementarea acestor doua porunci in aceasta lume le au MAMELE.Ele au fost harazite de DUMNEZEU cu puterea de a perpetua si a schimba lumea...Pacatul Evei poate fi convertit doar de Eve...Noi, le putem numai ajuta si cam atat...

Calinmihaib12 spunea...

C.F.IFRIM: ești un om deștept.!, dar necăjit, pe bună dreptate..! și totuși.."prea îndârjit"..în necazul și suferința ta..,atât de îndârjit: încât îți pierzi.. OBIECTIVITATEA,ATUNCI când abordezi unele subiecte de aici, unele dintre ele fiind "capcane" ale unor troli"perverși"..PUȘI să distragă atenția,să deturneze de la subiect discuția ,exact DE ACEIA interesați..!=în acest sens..!
De exemplu vorbesti de situații din țări diferite despre care noi românii..nu PREA știm mare lucru,nu cunoaștem realitățile de acolo: de ex.: din țările africane ,"comparate" de tine cu țările arabe,..necunoscand în profunzime: NIMIC DIN REALITATEA DE PE TEREN din fiecare țară in parte (toate: niște DICTATURI de diverse "culori"..atunci când marile puteri au intervenit ACOLO..!),..și când,..românii se diverse profesii..lucrau ca"scla vii" moderni=exact ca militarii noștri=acum, așa cum spui, pe salarii în valută relativ modeste,dar"suficiente"..încât să-i atragă pe cei în cauză,(care acasă:.."vai de mama lor"= cum se mai zice..!).
Ideea e că,pierzandu-ți obiectivitatea, faci diferențe care nu sunt reale,justificînd prezența trupelor române într-o parte,și critici prezența lor în altă parte,.când de fapt..noi nu prea avem ACOLO vreun "interes național" presant..!,..decat eventual:..vreun interes de grup de afaceriști,fără legătură directă cu interesele tuturor ROMÂNILOR ..!

Iulian Mareș spunea...

O fi bolnav, stresat...are o psihoza. Deh .., stii, sunt unii care uita ca si-au lăsat opiniile la o bariera a Bucureștiului! Posibil să-l si cunosc...nu îmi aduc aminte. Poate el ma știe pe mine...
Sa știi ca ne mai înțepat noi, dar sunt unii duși cu capul rau...mai ales frustrații, care au voit, dar nu au putut. Astfel le pute tot ce au alții.
Mie nu mi-e rușine de mine, nu am furat nimic, însă nici nu dau înapoi în fata submediocrilor, kiar dacă au fost la tunul AA Laser!
Un lucru este cert: dreptul la opinie asupra unui om o are doar unul care are cel puțin nivelul tău de pregătire...

Leo spunea...

Esențele valoroase sunt în sticluțe miiiiiiiiiiiiiiiiiiici.....

Iulian Mareș spunea...

Acum un cristalin bun este 1500-1800 lei, nu?
Nu este mare lucru, însă la Victor Orban nu ținea figura!
Pe el nu-l suporta nici ungurii nici evreii si nici americanii!
Atunci își cumpără si el acceptarea...

Iulian Mareș spunea...

👌
De mult timp nu mai sunt preocupat de viata și opera lui...a ratat tot si încă de f mult timp...

anonim spunea...

@CFI
Nu te chinui sa-ti reamintesti ca poti sa ai surprize neplacute.Citeste si daca e posibil,din mai multe surse sau din una dar credibila

monteoru spunea...

Am aflat ceva mai tarziu.A trecut in nefiinta colonel Cilinschi Lucian,absolvent al scolii superioare de ofiteri,N.Balcescu Sibiu,absolvent al AMG,facultatea de comanda si stat major,arme intrunite ,promotia 1974,fost sef de stat major al B.Cc/D.10Mc.si mai apoi comandant,fost consilier local si mai apoi judetean pentru Botosani .Un militar si un coleg desavarsit.Usor,usor cedam schimbul generatiei urmatoare.

Calinmihaib12 spunea...

..și,în afara topicului,acum câteva minute în urmă (20:45') la ROMANIA TV,"dezbăteau aprins" un invitat="anticonspiraționist"
..și D-na Av.ȘOȘOACĂ..adeptă a teoriei conspirației privind "FENOMENUL"..COVID..!;
..invitatul= politician pro-guvernamental susținea ideea că
"virusul." e FOARTE PERICULOS.!, dar:..și aici e problema: NIMENI în zona noastră, NU spune: în CLAR:de fapt..chiar:DE CE E ATÂT DE PERICULOS UN VIRUS, NATURAL = "SĂLBATIC",TRANSMIS PE CALE "NATURALĂ",.."COMUNITAR"(transmitere "comunitară":după unii autori = e transmitere în interiorul spitalelor..,și nu în stradă, mijloace de transport, interior,..etc.),virus care, poate, de când există omenirea,a "răcit" oamenii..! provocând deci: "răceli":comune,ușoare, infecții respiratorii acute ale căilor respiratorii superioare: de la rino-faringe..până la nivelul bronhiilor, neafectând pulmonii, decât rarisim (?)= cel puțin = așa scriind în tratatele medicale românești..!, care DINTR-O DATĂ" ? (adică în"scurt" timp:câțiva ani:măsurabil în zona asta a epidemiologiei): un virus poate suferi "transformări naturale" prin care să devină extrem de agresiv : adică extrem de "contagios" = transmitere rapidă între oameni, și mai "patogen" decât a fost el vreodată: adică capabil de a induce boli grave, neobișnuite cu.."natura" sa: "naturală" = "sălbatică","anodină" cunoscută până acum..?
..Care e problema celor care ȘTIU (sau nu..?) "ADEVĂRUL",.., ..și nu-L spun..??, ( sau..de: NE..SPUS..??!

Gigi spunea...

Nu am uitat."Nenea Iancu" este prezent în viaţa noastrã, zi de zi.Msi ales în zona politica şi a Showbiz😀

Gigi spunea...

Dumnezeu sã îl odihneascã în pace!

Calinmihaib12 spunea...

..prețurile pe care le știam eu ,de acum 3-4 ani erau de la 2.000 de lei cele simple:MONO-FOCALE,..la 7-8.000 de lei cele MULTI-FOCALE:"tronconice"(= mi se pare o tehnologie cam ciudată: un bloc de material sintetic "strunjit" circular în "inele" cu diametrul descrescă tor: care refractă lumina cu unghiuri VARIABILE,cu menirea de a suplini acomodarea naturală a cristalinului natural cu o "acomodare" artificială la diferite distanțe focale= adică o vedere atât la distanță cât și în apropiere=citit, privit la tv. de la o distanță mai mică : 1-2m, fără ochelari..!( nu sunt oftalmolog,dar am PROBA TIMPULUI : că niște cristaline fabricate + implantate în ochi acum 25 de ani erau MAI BUNE CALITATIV DECÂT ACESTEA NOI..!adică:făceau "acomodație"= cvasi-naturală:ca un CRISTALIN NATURAL: erau "comprimate"si relaxate NATURAL ..!(cristaline americane: JOHNSON & JOHNSON: donația SOROS către spitalul militar CLUJ=de care pomeneam în alt comentariu, cristaline unguresti: asemănătoa re CALITATIV cu cele americane), iar cristalinul unguresc: prin anii 1995,costa cam vreo 250.000 de lei ROL= cam jumate din solda mea de atunci (la magazinul oftalmologului operator,pe baza de rețetă..!
..Acum,"scopul"NOII"tehnologii e:BANUL:adică ți se implantează un cristalin mono-focal: pt. "distanță"(vedere pe stradă) + OCHELARI SCUMPI, pt."apropiere" ..!= alți..BANI,..!).
Cât privește cristalinele multi-focale: NOI, CELE MAI SCUMPE..cel puțin eu nu știu și nu am încredere în ideea tehnolo giei de "strunjire": în "scară" a unor inele,care cred că produc refracții"parazitare",deranjante vederii,plus eventuale efecte de "prismă": de descompunere a luminii:cu halouri colorate "în curcubeu"..!?
..întrebați medici oftalmologi experimentați și vedeți ce vă răspund= pe această temă..??!!

Viorel spunea...

Ce să mai credem despre AUR George Simion dacă ăsta o fi adevărul ? Cine e AUR ?
„Toți parlamentarii AUR, obligați să stea în hotelul lui Lulea. El e președinte, nu Simion, nu Târziu” Relatând un episod în care parlamentarii AUR au fost chemați la sediu pentru a încheia contracte de leasing cu o „societate din sfera AUR pentru achiziționarea de autoturisme”, Diana Șoșoacă a spus, pentru Europa Liberă: „Toți membrii AUR care erau din provincie erau obligați să locuiască la hotelul domnului Lulea, actual președinte AUR în acte. La acest moment, în actele partidului nu apar în conducere nici George Simion, nici Claudiu Târziu, ci Marius Lulea, un domn cu multe afaceri imobiliare, inclusiv acel hotel îi aparține”.
Citeşte întreaga ştire: Un nou scandal în AUR, după ce Diana Șoșoacă a afirmat că omul de afaceri Marius Lulea este președintele în acte: „Doamna minte la fiecare frază”
De Mihai Toma, Duminică, 14 februarie 2021, 18:26. Ultimul update Duminică, 14 februarie 2021, 19:02

anonim spunea...

@calinmihaib
Banuiesc ca dvs in mod sigur stiti ca virusii au mutatii masive nu doar in cativa ani ci chiar si anual uneori chiar sezonier.Ca de aia vaccinurile antigripale nu mai au efect in anul urmator fata de cel in care a avut loc gripa.Si nu e neaparat un virus nou ci poate fi cel anterior cu tulpina modificata genetic char in proportie de 70-80%
primul virus considerat "salbatic" de oamenii de stiinta este cel presupus si dovedit acum de curand de catre o comisie de 175 de specialisti ai ONU din 121 de tari,ca avand originea la Wuhan si fiind natural
Toate celelalte tulpini vreo 3-4 cele mai cunoscute sunt mutatii.Natura are propriile ei metode de aparare
asta zice ONU si OMS
Dvs spuneti ca:

"care DINTR-O DATĂ" ? (adică în"scurt" timp:câțiva ani:măsurabil în zona asta a epidemiologiei): un virus poate suferi "transformări naturale" prin care să devină extrem de agresiv : adică extrem de "contagios" = transmitere rapidă între oameni, și mai "patogen" decât a fost el vreodată: adică capabil de a induce boli grave, neobișnuite cu.."natura" sa: "naturală" = "sălbatică","anodină" cunoscută până acum..?
..Care e problema celor care ȘTIU (sau nu..?) "ADEVĂRUL",.., ..și nu-L spun..??, ( sau..de: NE..SPUS..??!"
Cu tot respectul dom' doctor @Calinmihaib.Prefer sa-i cred pe ceilalti
Am eu motivele mele...

six days ago
https://www.mediafax.ro/coronavirus/expertii-oms-fac-primele-declaratii-dupa-o-investigatie-de-patru-saptamani-in-wuhan-19910227

Va trebui sa va inarmati cu rabdare pt a citi tot continutul si toate trimiterile facute de agentiile de presa...vorbesc de documente oficiala nu de trancaneala de 2 bani facuta de unii pe aici
Iar sosoaca,ca de obicei trancane.Femeia asta se hraneste din scandal si publicitate.Multe tv procedeaza la fel in goana dupa rating=publicitate=bani...ca pana la urma tot la bani se ajunge.
Din pacate unii o cred

anonim spunea...

@CFI
Intr-adevar oamenii au viata scurta si memorie si mai scurta te invit sa citesti articolul de mai jos pe care l-am gasit acum vreo doua zile cu totul intamplator.
Ma uimeste cat "e de tanar" tamplarul cristi ala de s-a nascut dintr-o mama lasata bortoasa de catre "duhul sfant"...ca matei era la carciuma si cand s-a nascut ala micu' trebuia sa-i bage o stramba sa-l convinga ca el e "fericitul tata"
deci ca sa vezi ce mci suntem noi astia crestinii lu' peste cu biblia intr-o mana si cu sabia in cealalta.Banuiesc ca stii cine a fost cel mai mare asasin al tuturor timpurilor.A exterminat populatia si/sau civilizatii milenare de pe continente intregi

https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/cel-mai-vechi-templu-din-lume-ridicat-pentru-a-venera-o-stea

Calinmihaib12 spunea...

Acum câteva minute(15.feb.2021, ora:~06.01',la radio "România ACTUALITĂȚI: BUCUREȘTI", crainicul anunța..despre prima zi de vaccinare cu vaccinul ASTRA ZENECA,..produs în coopera re cu Universitatea OXFORD, vaccin care spre deosebire de celelalte vaccinuri (americane), conține: mare atenție:.."virus.. ..GRIPAL"..?!!??
..o fi greșit..?,..n-o fi greșit..??!!,dar nu a revenit cu corecția..necesară..!!

Iulian Mareș spunea...

Da!Cam pe la 565 e.n., împăratul Iustinian ridică aici Mănăstirea Rugului Aprins, pentru a cărei construcţie aduce din Ţara Românească „o sută de familii de valahi” Se pare ca daci/geti din Dobrogea, pentru ca erau buni meșteri constructori, dar si f buni aparatori, intrucat manastirea avea sa fie fortificata, ca o cetate! Pana la Brancoveanu, inclusiv, toti domnitorii romani (mai putin Transilvania) sprijineau manastirea si comunitatea valaha/vlaha. De aceștia s-a aflat mult mai târziu, fiind diferiți de triburile nomade..., da blonzi, alt port, alta religie si inca pastreaza costiinta de vlahi, ca pe o legenda.
Se spune ca împăratul Justinian avea origini daco-trace, era credincios crestin si alaturi de soţia lui, împărăteasa Teodora, au dus o campanie de crestinare.
”La început erau numiţi bessi – numele generic al creştinilor de la Marea Neagră, urmaşi ai geto-dacilor. Recunoscând originea lor latină, arabii i-au numit„llah” – ca o derivaţie a denumirii obişnuite folosite de alte popoare pentru români: vlah. În timp, coloniştii creştini din Sinai vor fi recunoscuţi drept „oameni de munte”, sub numele generic de Gebalie sau Gebalia (întâlnit şi ca Gebalieh, Jabaliyya sau Gabalyya).
Denumirea are o semnificaţie profundă dacă luăm în calcul faptul că dacii l-au numit pe Zamolxe şi Gebeleizis, care înseamnă Zeul Cerului sau Zeul venit din cer.”
Ei sunt singurii ”beduini” care fac agricultură; in limba arabă, Gebalieh înseamnă munteni, dar şi paznici; acestia mai sunt numiti si ilahi/lahi de la vlahi.
Anul trecut a fost executata o expediție privata, de informare și documentare la ideea prof. Coja, însă sănătatea domniei sale nu i-a permis deplasarea si expediția a fost condusa de un profesor aromân.
As fi dorit sa merg..,nu m-am hotărât sa particip; cred ca boala tatălui meu m-a determinat să-mi iau gândul.
Insa daca vor mai merge...voi fi printre primi inscrisi si contributori!

Iulian Mareș spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Calinmihaib12 spunea...

..Ora: 07:06':aceeași "eroare", repetată:și necorectată la"RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI":cu virusul "gripal"..din compoziția vaccinului ASTRA ZENNECA +OXFORD UNIVERSITY..!

Iulian Mareș spunea...

Este un virus nocturn si extrem de agresiv, mai ales dupa ora 23.00! Te musca si te faci vampir ....

Iulian Mareș spunea...

Ion Spânu:
Nu știu de ce ne prefacem toți că nu vedem, deși știm bine că așa este. Parcă am fi în plin comunism, cînd „șopîrla” și bancul erau singurele modalități prin care evitam cenzura și ne exprimam revolta.
Acum trăim în democrație și libertate, cel puțin formal, și, totuși, simt că multora deja le este din nou frică, iar alții parcă n-ar vrea să se bage în discuție despre subiectele fierbinți în care se simte aerul greu al serviciilor”. .............
”ce caută VLAD VOICULESCU în guvern ca ministru al Sănătății? Cum a apărut el, cine îl promovează și ține îl ține în brațe?
Puțini știu că aducerea lui ca ministru al Sănătății în 2016, în Guvernul Cioloș, a fost precedată de o campanie PR foarte bine susținută financiar și mediatic, prin lansarea și promovarea filmului „REȚEAUA” (vai, ce nume predestinat!). La sfîrșitului filmului, pe generic aflăm că scenariul a fost realizat „după o investigație jurnalistică de VLAD MIXICH, nimeni altul decît cel care avea să fie numit tocmai de ministrul Vlad Voiculescu în funcția de Vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului în octombrie 2016! acest film de propagandă vorbește despre „marea campanie” a lui Vlad Voiculescu, care lucra într-o bancă austriacă, prin care strîngea medicamente de la diverse persoane pentru a combate criza de citostatice din România! Este de neînțeles cum o asemenea prostie a putut să fie luată în seamă de opinia publică din România, știindu-se că toată povestea seamănă cu intenția cuiva de a duce o sticlă de apă, crezînd că va rezolva criza din deșert!
Dar, uite că prostia a ținut și Vlad Voiculescu, care nu are absolut nici o legătură cu Sănătatea decît, eventual, ca pacient, a fost numit ministru al Sănătății în 20 mai 2016, unde a rămas pînă la sfîrșitul mandatului, în 4 ianuarie 2017! Cel mai important este faptul că Vlad Voiculescu este nepotul celebrului „Unchiul Nic”, supranumit „Regele medicamentelor”, un tip foarte influent în acest domeniu, care avea un interes clar în promovarea pe acest post a nepoțelului său (că nepotul spune că nu l-a văzut din vremea cînd studia în Austria, este, desigur, o metaforă). În fond, acolo, la ministerul Sănătății, se face întreaga strategie de promovare a medicamentelor, se fac licitații și se decide, în general, politica din sănătate.
După ce a ieșit din „Guvernul Cioloș”, se părea că Vlad Voiculescu s-a întors la treburile lui bancare, numai că nimeni nu l-a mai solicitat să-și probeze calitățile de bancher. A intrat însă în politică și s-a înscris în USR, partid care are strînse legături cu orice „rețea” organizată de structurile discrete, în care fiii de securiști și-au găsit locul potrivit.
Ce este surprinzător este că în 2016 nu s-a vorbit aproape deloc despre faptul că tatăl ministrului, Vasile Voiculescu Iulian, tocmai fusese declarat de CNSAS „colaborator al Securității”, decizie validată de Curtea de Apel București, prin Sentința nr. 691/11.03.2015”

Leo spunea...

Eu știam că era Batalionul 404 Buzău de Cercetare prin Paraşutare în Teritoriul Inamic, al cărui cdt. în dec. 89 era col. Remus Ghergulescu iar el era subordonat metodologic DGA-ului ..........

Iulian Mareș spunea...

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu (USR), a fost acuzat de fostul deputat PNL Radu Zlati că nu este licențiat al Universității din Viena și că nu ar avea nici masteratul, potrivit EVZ.ro.
„Vlad Voiculescu – Omul și-a schimbat CV-ul. Acum pare mai apropiat de realitate. Dar care realitate este cea reală? Din captură nu mai reiese că ar fi licențiat al WU (n.r. – Universität Wien) ci doar că a urmat niște cursuri; nici că ar avea masterat, ci doar că a urmat un curs de 1 an (masteratul conform Bologna este de doi ani!) numit exat așa – „Masterat”.
Pentru unii din Est (asta îmi aduce aminte asta de felul cum livrau universitățile franceze în perioada interbelică, diplome și doctorate «bonne pour l’Orient»)
....urmeaza alte articole in ActiveNews.

Iulian Mareș spunea...

Sclavi vii moderni mortificati, de apelatiune nesuverani!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, misto ce ai postat, si toate sunt relative in lumea asta si legate de extraterestrii, ca sa deschid o paranteza despre existenta acestora si legatura lor religiile pamantene, care sincer cred ca exista pe baza unor dovezi reale, si care este posibil sa ne fi impus civilizatia si evolutia treptata, religiile, profetii, pe Dumnezeu, care totusi nu poate fi negat, unii spunand ca ar fi suma tuturor gandirii geniilor din Univers, cat despre gluma cu ,,Cristi'' si mama ramasa boțoasă cand tata era la carciuma, si aici la modul serios poate fi o rapire extraterestra, timp in care i s-a inoculat mamei o fertilizare in vitro, ca om fi noi religiosi dar nici ramasi in fixismele povestii de fraierit cu snoava ,,crede si nu cerceta!'' Citind Biblia, controversele ciudate te pot contraria pana la negatie, insa povestirile de acolo te leaga de personaje ca intr-un basm frumos, presarat cu aventuri, conflicte, drame si epiloguri pline de sperante, ca la sfarsit sa concluzionezi ca te asteapta un Tribunal al Universului, in care Cristi este judecatorul suprem si ai imbulinat-o daca ai avut nota 4 la purtare! Mai este o vorba din batrani: *De ce m-ai răhațat pe lumea asta daca tot ce fac este pacat si la sfarsit ajung sa raman tot un rahat?* Ca, hai sa fim seriosi: Poti inger sa fii, dar cele 10 porunci tot n-ai sa le poti respecta, indiferent cat te-ai screme de tare sa nu cazi pe bec! Cu iluziile unor promisiuni pe lumea cealalta traim cu sperante, viata trece si real nici nu stim ce ne asteata la final, pentru ca nimeni n-a venit de acolo sa ne povesteasca adevarul! Amin.

Calinmihaib12 spunea...

Akord:..dacă credeți "presa" română..:e problema d-voastră..! și nu e cazul să o comentez..!
..Eu nu o mai cred..de mult timp ..!din cauza a "n-șpe"..motive de ne-încredere în ea..!
..dar eu nu cred nici o grupare ad-hoc "a 175 de "reprezentanți
ONU"..ai aproape 121 de țări care au "certificat"(oare:..cum au reușit..?) versiunea țării incriminate că ar fi la originea producerii în laborator a virusurilor corona: "dopate" /manipulate genetic..etc.
..ar fi fost culmea..ca să ajungă la altă..concluzie..!?!
..o întrebare generică: sunteți pensionar militar,..păgubit de casa de pensii a M.Ap.N...? da sau..nu..?

Iulian Mareș spunea...

Si potasiu nu uita! 🤣

Iulian Mareș spunea...

Cornele, nu te entuziasma de poantele proaste asemanatoare cu ale lui Bulai/USR, cu trimiteri la Iisus!

gheo spunea...

Nimeni nu mai pomeneste astazi despre evenimentele tragice din timpul retragerii administratiei si trupelor romane din Bucovina de Nord din 1940. Cei mai rai ... care au scuipat pe insemnele romanesti si au tras in militarii romani "la liber" au fost "evreii !!!!!!!". Se pastreaza o tacere "muta si ciudata" asupra acelor evenimente din istoria tragica a poporului roman !, asta desigur fara a acuza in totalitate poporul evreu !, DE CE ???????????.

Iulian Mareș spunea...

Cei mai furați sunt activii pt că li se percep bani pt sănătate, întrucât au asistenta medicală gratuită, el si familia!

anonim spunea...

Ce legatura are textul de la 10:09 cu ultima intrebare, pusa asa "hodoronc-tronc"?
Raspundeti-va singur!

Huhu Rezea spunea...

Dacă reduce Cîțu al lui Ghionoiu de Vâlcea valoarea contribuțiilor pentru bugetari, a pus prea mult olteanca Lov, nu?, vă dați seama cât de mult ar creste cuantumul net al pensiilor celor de după 15 09 2017?

Huhu Rezea spunea...

Dacă nimeni nu ar fi pomenit despre comportamentul agresiv al evreilor din Bucovina și Basarabia în timpul retragerii trupelor române, după ultimatumul lui Stalin din iunie 1940, de unde am mai știi noi astăzi? Este adevărat că nu se pune accentul pe acele evenimente.

raul spunea...

O concluzie totusi se impune!Virusul ala, in unu-doi ani a suferit mutatii sute ,s-a desteptat al naibii,de mai,mai nu-i dam de cap!Ce bizara e evolutia asta!A ajuns o ,,panarama" nanometrica sa dea lectii de ,,desteptaciune",unei rase care de zeci de mii de ani se lauda ca ,,progreseaza" ,dar in fapt ,parca sta pe loc,daca nu cumva da inapoi!Mai ales ,uitandu-ne imprejurul nostru!

raul spunea...

Pai ,sa se supere ,,poporul ales" si partenerul nostru strategic,aparatorul lor ?Ei au fost numai sfinti ,martiri si noi numai huligani si criminali!Pute lumea de ipocrizie!

Calinmihaib12 spunea...

..e adevărat,e o intrebare oarecum retorică,dar are și un tâlc: să mă lămuresc de ce un eventual "păgubit" ar da credit
."autoritatii".care il inseala ..si ii fură din drepturile legale..?,cu alte cuvinte,de ce să cred că ea, autoritatea.nu ascunde,nu minte..în orice domeniu,.."chestiune"..publică.. etc...?

M spunea...

@Raul

V-ați uitat la ministrul Voiculescu? Vi se pare mai deștept decât un virus? 😂

Nu se umflă însă inima in mine când văd că și alți au conducători idioți!!!

Iulian Mareș spunea...

Prin opsnaj este mult mai ieftin acum. Pun si ei o parte dacă ești asigurat

Iulian Mareș spunea...

Evreii kazari bolsevici!
Nu au legătură cu evreii din Țara Sfântă!

Iulian Mareș spunea...

raul,
Noi am înțeles...🙈🙉🙊👍

anonim spunea...

@raul
simpatic comentariul dvs dar daca ne gandim ca "panarama" aia de virus ca toate organismele unicelulare este de fapt cu milioane,zeci de milioane de ani pe pamant ,inaintea panaramei numita om??? se cam schimba perspectiva nu-i asa?
sau cum zicea cineva: poate planeta privita intr-un intreg, in perfect echilibru a suferit o "mutatie" o "tumora" numita om fata de care e obligata sa-si ia masuri de autovindecare.....ca prea ii otraveste "panarama" intregul organism planetar. La scara cosmica acest lucru(panarama om) nu reprezinta nimic,absolut nimic...doar omenirea isi face iluzii ca ar fi "buricul targului"😄😄😄
Aaaa da!si mares... ptiu cum era sa uit! scuzeee!!😄
Acum e si pilot de elicoptere.A mai dat un copy/paste pe unde umbla prescolarii din curiozitate😄
de amuzament
Deocamdata "rasa" asta plina de inteligenti isi punea problema daca nu i se introduc cipuri cand i se lua temperatura iar acum mai nou i se introduc cipuri cand se fac vaccinuri.Ai naibii inteligenti!!
oricum mares stie si asta....el are vreo 100g de cipuri pana acum
Deci da! omenirea cam sta in loc....din acest pdv.Cel mai bun exemplu sunt blogurile si FB
QED

anonim spunea...

Calinmihaib
Mie OMS sau ONU nu mi-a furat nimic,iar link-ul a fost luat la intamplare pt ca nu e o minciuna.Toata planeta stie ca acum aprox 2-3 sapt a fost trimisa comisia formata din 175de experti la Wuhan.Pana acum au analizat peste 21000 probe.Ma surprinde doar ca nu stiti lucrul asta de care vorbeste o planeta intreaga....chiar toti sunt nebuni si adevarul e doar aici intre noi astia 10-15 nepriceputi.Vai de capu' nost'!!(ma refer strict la mine nu-mi faceti proces de intentie) Nu ma tine nimeni cu forta aici.

valy spunea...

Pe acest blog unii sunt abonați și vorbesc numai prostii despre evrei, sunt Bucovinean 100 la % am copilărit cu evrei împreună, am fost la grădiniță împreună, primele 4 clase primare le-am făcut împreună, am fost la scăldat împreună, am mâncat și ne-am distrat împreună până în momentul în care au plecat din țară 1967-1968.
Acești parteneri de joacă au avut părinți extraordinari.
Majoritatea fiind cu studii superioare, MEDICI, PROFESORI, JURIȘTI.
După plecarea lor au fost puși în funcții cheie incompetenți cu 4 clase și funcțiile de Director și șef de autobază 7 clase.
Colonelul în armată 1962-1964 avea 7 clase.
Maistru militar - scoala de meserii.
Subofițerii 25% dintre ei nu știau să scrie.
După anii 1969-1970 ofițerii au completat studiile liceale la Casa armatei.
Maiștri Militari făcuți la apelul bocancilor au fost chemați începând cu anul 1976 la școlile militare de profil pentru a simula un examen în vederea obținerii unei diplome.
În calitate de cititor al acestui blog, vă rog apreciați munca acelor persoane care pe parcursul vieții vieții î-și completează studiile.
Exemplu elogvent de denigrare pe acest blog a unei persoane este polițista de la Botoșani, fiind o elevă eminentă cu pregătire superioară, nu a încălcat legile țării prin ieșirea la pensie.
Aceste persoane capabile trebuie chemate și numite în funcțiile cheie.
În Ministerul de interne au fost examene în perioada decembrie – 2020 ianuarie 2021 pentru ocuparea unor funcții de ofițer și au avut drept de concurs numai subofițrii MI, fără a putea participa persoane din sursă externă.
Mirarea este foarte mare când observi la afișarea rezultatelor că au reușit subofițeri cu nota între 1,60 - 3,20, iar persoanele din afara poliției nu au putut concura.
În caz de baraj ești obligat să mergi la interviu, notele sunt de la 0 – 10, adică poți lua examenul în poliție cu nota 1, (muțumim partidului), trăiască pila.

Huhu Rezea spunea...

D-ta esti din categoria political correct, dar slabuț rău la istorie.
Botosani nu a intrat in teritoriul pretins de Stalin. E vorba numai de Bucovina de Nord, teritoriul care acum se află in Ucraina.
Evreii d-tale nu s-au aflat sub dominația sovietică iar d-ta esti prea tanăr pentru a discuta cu militari români care in iunie 1940 au fost nevoiti să părasească Bucovina de Nord în 3 zile.
Comisareasa de Botosani a plecat ca o neterminata la pensie, pentru a se pune pe fața la dispoziția portocaliilor de atunci si a neomarxistilor de azi.

Iulian Mareș spunea...

Virusul nu este un organism viu, nu este o celula!
El este format dintr-o molecula cu înveliș de grăsime (lipide) si secvente ARN si ADN. Nu este viu si se reproduce, multiplica cu ajutorul celulei gazda!
Doar citind prin gatul sticlei de pet cu poșircă un virus poate fi asemuit cu "toate organismele unicelulare"!
De aceea trebuie sa ne spălăm pe mâini des, xa sa descompunem pelicula de grăsime care învelește molecula virus! Daca virusul era celulă trageam cu o raketa si ii luam maiul...

CEZAR spunea...

@/m-Al
Dar vaccinul ...ce este ??

CEZAR spunea...

Profesorul de biologie moleculară și imunologul irlandez Dolores Cahill, explică mecanismul care duce la moartea celor care se vaccinează cu serul purtător de mARN (ARN mesager) și rolul pe care îl joacă acesta în „trișarea” sistemului imunitar.
Ea susține că pericolul vine atunci când organismul e expus unui alt virus de tip SARS, iar sistemul imunitar modificat genetic pentru a fi „chitit” pe virusul Covid, va declanșa o furtună de citokine care duce la distrugerea organelor interne. Aceasta nu se întâmplă celor nevaccinați, care au sistemele de apărare nealterate „la purtător”. Practic, vaccinul crește imens șansele ca următoarea răceală să fie fatală.
Deja cunoaștem cazuri de medici/asistenti medicali care au murit după vaccin, sau au fost grav vătămați. Acestea doar se vor înmulți exponențial, pe măsură ce tot mai mulți oameni acceptă să fie modificați genetic.
Guvernele ar putea mai degrabă să spună oamenilor care sunt lucrurile ce trebuiesc făcute pentru a întări sistemul imunitar, astfel încât nici o gripă sau răceală să nu aibă efecte devastatoare. Sau tratamentele ieftine și dovedite vindecătoare, curent interzise prin retragerea lor de pe piață, sa fie promovate și aplicate.

Iulian Mareș spunea...

valy,
Va este frica sa citiți și sa va documentati cu informații și noutăți privind istoria, lucruri nescrise in cartea de clasa 4a!
Poate aflați cine a minat clădirea Cdm militar roman din Odesa, cati ofițeri romani au fost ofensați si de către cine la retragerea cf Pactului Ribentrop-Molotov!
Aveți partea dv de adevăr privind pregătirea militarilor de prin anii50, însă nu uitați 2 lucruri:
-pregatirea miniștrilor si politicienilor post 47;
-acei militari luaseră locul militarilor din armata regala, epurări, de prin pușcării si de la canal, trimis de conducerea alogena bolsevica, venita cu Tc T34!

*si eu am avut colegi evrei, kiar de banca..., însă dacă îl iubiți pe P. Roman il iubiți și pe ta-su, care voia si propunea prin 56 ca Transilvania sa devina independenta si sa se rupă de ROU.
Dupa ww2 au luat fiinta niște facultăți evreiești, pt cei care întreruperea cursurile si mergeai, declarai ce specialitate, ce an ai fost, mai bagai ceva carte, nu mai mult de un an...si gata diploma.
Ultima faza: evreii din Estul EU nu prea provin din Israel, ci din spațiul rusesc, sunt kazahii, un neam Turcia, trecut la ordin la iudaism!

**Ai luat sau nu examenul ăla?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu kestorereasă?

Huhu Rezea spunea...

Ba da, chestoreasă neterminată militar....

Iulian Mareș spunea...

Vaccinul ce este?
Asta suna cam asa: Cum se spune la voi la sapa?
Afla și tu...

Iulian Mareș spunea...

Erata neam turcic...
Ar mai fi și altele...dar nu mai corectez, pt xa se înțelege ce am dorit a scrie, iar cine nu înțelege...asta este!

Iulian Mareș spunea...

Asa o fi Cezare, dar parca prea multe studii circula pe net! Nici nu mai știi adevărul...

Iulian Mareș spunea...

A crapat oficial Pacepa...

Viorel spunea...

Ave Cezar, o injecție, o înțepătură.

valy spunea...

Domnule Mareș nu amestecați evreii cu Uniunea Sovietică, în acest caz dați dovadă că sunteți ofițer cu 7 clase, completarea a-ți făcuto la Roman când RPR va propulsat la Contra Informații.
Fiul dumneavoastră fiind făcut ofițer și repartizat la Constanța.

Domnule Huhu, eu nu am confundat Botșăniul cu Bucovina când am spus căci sunt născut Bucovinean 100 la %, crescut până la 18 an în Câmpulung-Moldovenesc și Vatra Dornei, tatăl meu fiind militar născut 09 februarie 1920, facând războiul ajungând până la Cotul Donului.
Mama mea a prins evacuarea, au fost probleme grele în zona Bocovinei, foamete, dacă mânca un ou pe zi era bine. Nu mistificați istoria.
În calitate de Bucovinean voi fi contra celor neaveniți, parveniți care se consideră că sunt documentați mai bine decât localnicii care știu mai bine istoria locurilor.
Aștept comentarii cu subiect și predicat. (zona Bucovina – Moldova nu e a ta, nu e a mea și este a urmașilor, urmașilor mei).

raul spunea...

Iuliane si akord ,ce spusei eu.mama lui de virus!🤣🤣Si apoi suntem pe acolo👨‍🦯👨‍🦯!Sa fiti iubiti!

Gigi spunea...

Se spune cã,despre morti numai de bine.La ãsta nu e cazul!!!

Huhu Rezea spunea...

@valy
Lasă lozincăraia patriotardă si pune mâna pe cartea de istorie.
Cea mai numeroasă emigeație evreiască din actualul Israel provine din fosta Uniune Sovietică.
Nici Vatra Dornei si nici Câmpulung Moldav nu au fâcut obiectul retragerii din iunie 1940.
Poate nici tatăl dumitale care zici că a luptat pănă la Don nu a prins retragerea administrației românesti din 1940.
Atitudinea agresiva a evreilor în timpul retragerii din 1940 a constituit motiv de razbunare nejustificată a ostasului român cand teritoriile au fost reocupate în 1941 după ordinul lui Antomnescu... Ostași, vă ordon treceți Prutul!

Burebista spunea...

Țara arde și babele se piaptănă... 🤣
Ce ne facem ca ceea ce spuneam eu acum vre-o luna și jumătate începe sa se adeverească.... Partidul AUR este și a fost un mare BALON DE SĂPUN, ca să nu-i spun altfel... gen PPDD....
Sosoaca cu toată sleatca ei a fost eliminata din AUR... Ninel a urmat-o tovaradeste și mai urmează mulți.....
Patriotismul de carton a fost demascat...
Ia sa vă vad pe cei care îi lăudați acum o luna ce mai spuneți acum... 🤣 Și abia e începutul....

Iulian Mareș spunea...

raul,
NU CUNOSC NICIUN AKORD...! SI NICI NU VREAU!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, aha că e așa! Si tata, nascut in 1914, a fost la Cotul Donului, si socru-meu, nascut in 1912, Dumnezeu sa-i ierte pe amandoi, a inotat si el prin glodurile acelor transee. Au avut de intampinat romanii sub ocupatia sovietica multe drame din din partea celor care se bocesc ca sunt persecutati... Daca scriem aici adevarul pur, astia care ling talpile ocultelor mondiale vor considera ca avem ceva cu fanii lui Moise si David, caci deja au cenzurat Istoria, ne-au scos eroii si au facut legi sa ne puna noduri la clănțauri sa nu criticam ,,zeii,'' a se citi buricii planetei! De ce nu dau Legea anti romanismului, asteptata de toti romanii, si dau numai legi favorabile pentru natiile anti romanesti? De ce? Pai, lacheii, lichelele, slugile si lingaii au voie sa miste in front? Dreptul fundamental si international-ONU la opinii a fost eradicat in Romanistan, chiar sub dictatura nazistoida pe care o traim acum! Cui sa ne plangem? Statului liberal, mafiot, cumva?

raul spunea...

Daca o luam de la protozoare,da,noi am crescut in dimensiuni ,dar nu in...minte!🤣🤣

Iulian Mareș spunea...

Am impresia xa tu nici habar nu ai ce spui...
Si șcrii numai prostii!
Evreii sefarzi (originea în Israel) au ajuns în Spania și ulterior prin EU; erau culti si bogați! Ceilalti..tiam explicat odată... Crezi xa ma interesează dacă ții minte sau nu?
Cat despre 7 clase, după varsta trebuia să-ți dai seama ca se întâmplase reforma învățământului si eu am prins cu note pana la 10!
Pt ca tranxanesti aiurea cu XI, te întreb public...nu ca ar fi rușinos: poți proba cu martori, probe sau inscrisuri? Dacă nu, înseamnă xa mănânci karate!
Daca-i asa, toată Viștea pt tac-tu, dar tu ești...
In plus, tu vezi ca am nume si prenume, deci față și curaj.
Tu ce plm ai?
Ți-am spus ceva, ti-a spus si Admin...ai valmajit ceva cu 7 clase...ești ori prost ori nebun!
Cei mai mulți evrei kazahii au fost în spațiul ex sovietic. Ei au făcut și revoluția socialusta din octombrie, despre care unul ca tine scria ca e în noiembrie..nestiind de calendar stil nou si veki!
Poate găsesc link-ul să-ți demonstrez xati evrei au fost la conducerea ROY in structurile centrale, după 47.
Tu ai citit ceva proza de Eminescu?

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Pt date despre vacin intreaba-l pe KWI si Cîțu, ca eu nu am peste 65 si nici demnitar nu sunt...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Sa știi ca dupa 41 ostașilor roman nu a predat partizanii bolsevici nici nemților, nici ucrainenilor, cu toate ca erau presiuni. Asa au supraviețuit...

anonim spunea...

@mares multumim pt informatiile noi pe care le dai acum dupa un an de cand le stie toata lumea.Sper ca la urmatoarea pandemie sa inveti sa te speli si pe picioare,ca pt maini ti-a trebuit un an sa afli si sa ne dai si noua "noutatea" cu spalatul pe maini.Pana atunci cand primesti apa calda de la "radet" ai grija sa nu uiti sa o incalzesti...ca la voi spre deosebire de restul tarii apa calda este la fel doar ca... trebuie incalzita:))

anonim spunea...

Hauliooo!! cezarica ce-mi facusi breee....acu' spusasi? ca mi-au tras-o a doua oara la rapel(nu ala a lu' olescu) pe data de 10 feb
Tie iti place coliva? Ca o pun pe nevasta-mea sa te invite.O cunosti pe FB la profil..e cu nepoata si cu fii-mea...eu fotograf de ocazie

valy spunea...

Răspuns la ÎNTREBAREA Atitudinea agresiva a evreilor în timpul retragerii din 1940 a constituit motiv de răzbunare nejustificată a ostașului român când teritoriile au fost reocupate în 1941 după ordinul lui Antonescu... Ostași, vă ordon treceți Prutul!

Cei ce gândesc așa nu sunt români, gândiți mai rău precum comuniștii, Marele învățat Mareș și milogul SA gripal"..din compoziția vaccinului ASTRA ZENeNiECA +OXFORD UNIVERSITY..!
Cornelius Flavius Ifrim care gândește la fel, gând la muncă nu milogeală, eventual Mareș să contribuie și el cu ceva din ceia ce a primit de la renumita olteancă, primăriță cu drepturi depline și din partea PSD, drepturi primite în ultimii 3 ani. (made Suedia)

anonim spunea...

Aloo tehnocrat specializat in tractoare."solhoavele" nu au "bord de atac"
Vezi ca am brevet de zbor pe Zlin 526-F-trener
iti explic tot ce vrei despr bordul de atac,bordul de fuga,flapsuri
,eleroane,deriva verticala jamba de bot,jambe in general,maneta de gaze,văl negru,văl rosu, viraj de lupta(muchie de cutit),vrie controlata sau necontrolata...si...si...si asa ca taci daca nu stii "materia" Eu vb de avioane pt ca al luat ceva examene am 30ore zbor in dubla comanda apoi alte examene si apoi alte ore la "simpla" Aeroclubul H Coanda de la Geamana unde mi-am petrecut vacantele de vara anul III si IV din LMDC
Asa ca nu vorbi despre rachete aa pana nu pui mana pe carte,dar trebuie sa si intelegi.Daca crezi ca sunt superficialul ala de mares care nu stie nimic te inseli rau de tot(ba da mares stie sa vorbeasca in multe prescurtari si abrevieri din engleza dar habar nu are ce inseamna,le-a invatat ca un papagal care scoate sunete pentru a imita...si atat!! Asa se castiga 15000 de lei pensie cu curu la birou...asta "xa" ma crezi,nu mai e la putere "k:))) ...papagalu' te-a dus de nas si pe tine....fraiere!! isi rade in pumni!

anonim spunea...

vad ca-ti functioneaza foarte bine tasta "c" De ce te dai mare cu "xa".Ai renuntat la aerele de retard cu "k" si ai inceput cu "xa"??
esti frustrat rau!!.. ti-o spun asa doar FYI

anonim spunea...

@ 20:01 & 20:07
Iar ai baut! si inca mult!
Alooo e luni!!
Du-te si te culca!
La 18:22 inca nu te luase "flama" dar dadea semne ca te prinde
Doar te bucurai ca "a crapat oficial" de parca se putea si neoficial la 91 de ani

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Eu am zis sa nu va grăbiți...

Iulian Mareș spunea...

Nu te grabi...sa înțelegem pana la final...

anonim spunea...

Burebista
deja se pune problema cu depunerea candidaturilor comune cu doua zile inainte.. iar dupa alegeri revenirea la partidele initiale.Toate astea pt a ocoli pragul de 8% impus pt partidele in coalitie...chestie legala dar cam pe la margine asa pe muchie...acum incep sa apara si niste probleme cu banii cu arnautu sponsorul din germania si cu tembelu alalalt din SUA (mare sef pres)
Pana baga huhu ceva se termina subiectul plus ca-s si niste pesedei bagati pt a aduna cat mai multe voturi posibil asa ca au trebuit sa resusciteze "neamul romanesc" si "aur" pt a aduce cat mai multe voturi.Necazul e ca au avut astia un succes nesperat de mare si nu mai vor sa se supuna lu nea ciolacu si pe ei intre ei brusc i-a lovit ambitia de "cine mi-s io"...si de aici gata balamucul...In sera asta merge sosoaca la pealitatea tv de la ora 23....doar aici nu mai fusese ha,ha vine si boul ala de ninel peia
@all
baaa va spun io mares e un geniu ne'nteles fata de astia...cred ca ma distrez pe la ora 23...ca pana acuma gadea raspopitu si kktu ala de ciutacu doar o scarpinau pe basoldina la Targu-de-floci >Ba intr-o seara a venit si "caftangiu" mircea badea(ala de vorbeste singur si prostii rad) idolul si mentorul lui utecistu'sef

anonim spunea...

@CFI
Las ca pana de pasti vine ciolacu si-o sa-ti dea cfi-ule ca si pana acum,de n-o poti duce..ca din 2015 iti/ne tot da... fara numar( ca mi-e rusine sa spun) unul singur ragaie de atata pensie ca a iesit odata cu chestoreasa aia politionera la 42 ani in 2015...orientat,natoistu'utc-ist, a adulmecat banu' si "operele exceptionale" care nu exista,dar ce mai conteaza?
a uitat fraieru sa-si traga si el un "spor de tunel" ca aia de la metrorex...ca si el a mers cu metroul 25 de ani.Deci merita spor? Merita!
si sefiii lui ai dracu rau! N-au vrut sa-i spuna! ca el deja bea banii de pensie cu sase luni inainte ca luase oskarul :)))

Iulian Mareș spunea...

Ce sa iti raspund eu? Stau acum sa te învăț istorie cronologuca?
Mergi pe drum înainte..
Macar dacă ai ști ce se ascunde sub expresia "atitudine agresiva"...? Inclusiv crima! Daca ai fi citi măcar rapoartele jandarmilor si polițiștilor...
Du-te omule si aprinde o lumânare la crucile de la Fantana Alba, Catinul romanesc...
Sa fii sănătos!
Iartă-mă ca iti suntem contemporani, respirăm si iubim!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Valy, om fara identitate si las ca o muiercea, te mananca cumva sub ciupilica ce-ti astupă numai chelia? Sau perciunii imbigudați mai trebuiesc ajustati si in trend cu moda pantalonilor ingusti? De ce nu te duci la coafor sa-ti faca un masaj eroic? Ce vezi ca scriem noi rau aici, in afara de a critica niste actiuni razboinice condamnate de Tribunalul International de la Haga? S-a actionat pe anti natiuni sau discriminari? NU! Criticam doar abuzurile prin forta armata la adresa pacii, agresiuni la adresa suvernatitatii unor alte state si natiuni, strict pe ce condamna Tribunalul, sau Curtea de la Haga, deci n-am tras de barba nimanui si nici n-am furat ciupilica cuiva de pe chelie, cat despre perciuni, eu cred ca moda anilor '70 era conforma cu trapezoidalul evazatilor, acum nemaipurtandu-se pot imbatrani fizionomia celor care se irita de la aerotermele uitate in prize! Atentie la spagat ca se poate rupe proțapul si ramai in durligele goale: Ti-am cersit cumva cu mana intinsa la poarta, sau ti-am luat ceva din patul? Daca esti grosier si eu pot fi agresiv sa inving orice badaranie gratuita!

Iulian Mareș spunea...

Sa te speli tu pe sub pat si in gura...pt ca mirosi f putin a viu.
Ghilimelele folosite de mine sunt pt a reliefa inepțiile unuia pe care nu îl cunosc...
Cat despre apa calda...de vina este PeSeDe...
Nu eu sunt Marele Expert în frecat Palma, altul știut de un întreg popor întreg la xap, nu de autisti și/sau alcoolici!
Oricum Brasovul nu este nici măcar cat un sector din Bucuresti; vouă va ajunge o căldare si va spălați toti inea.
Asta xa să-ți răspund...pt ca nici DEȘTEPT sa fii și nu vad ce legătură au bucureștenii cu apa calda promisa de un nepriceput si mincinos...ca mai ieri o toanta ce se dădea deșteaptă in cap ragea patetic: Sus Mafia! Jos Tara!
...ceva îmi zice ca ai gene de gagiul...

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 215   Mai noi› Cele mai noi»