Un produs Blogger.

luni, februarie 08, 2021

ICCJ n-a dezlegat sporul OMM/SOSP

249 comments

 R O M Â N I A

ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

SECŢIILE UNITE

Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept

Şedinţa de la 8 februarie 2021

Ora 10:00.                                       Dosar nr. 2970/1/2020


Art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, trebuie interpretat şi aplicat în sensul că sintagma „pensia netă” din cuprinsul acestuia se referă la cuantumul net al pensiei de serviciu rezultat exclusiv din aplicarea art. 28, art. 29 alin. (1) lit. a) şi b), art. 30 şi art. 108 din aceeaşi lege sau la cuantumul net al pensiei de serviciu rezultat atât din aplicarea dispoziţiilor mai sus-menţionate, cât şi din aplicarea art. 11 alin. (3) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare?


Inalta Curte  a lăsat instanțele să decidă conform legii si constiinței lor juridice. 

Totuși, din Motivarea care va fi publicată în MO va rezulta talerul spre care a înclinat balanța.



249 de comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 249 din 249
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am facut niste jumari care, avand si carne multa, au iesit cam tari, Ani sfatuindu-ma sa le dau lui Neagra (a se pronunta cu R a la Ceausescu), pisica bagaboanta din spatele blocului, pe care o hranesc aruncandu-i zilnic papa bun, ramas de la mese... La chemarea mea, s-a prezentat in pas alergator de sub masina popii din vecini, bucuroasa nevoie mare! Dar, dupa ce a gustat putin, s-a uitat furioasa la mine, scuipandu-si un canin rupt intr-o jumara, si a mieunat omeneste: ,,Miau, miau, miau unde-i branza sa mi-o iau?'' Dupa care, unduindu-si popoul, la modul si in stilul lasciv al patronului de clocari, Maciucă, ca atunci dupa ce a declarat cu minciunele ca in mandatul sau de arestare nu va scadea nici o pensie militara, s-a facut nevazuta in pacla noptii... Ce pisica selectiva, bre, de parca ar fi un General cu pensie cat o avere! Dar n-ar putea ea sa-mi roada mie cupoanele de pensie militară, decat branza din soia de la Alimentară, ca-s fragezite de clocarime si mai ales ca nu au pic de grasime sa faca colesteroale sau purjeuri rectale?!

Iulian Mareș spunea...

G.Olescu,
Departe de mine sa iti aduc un afront, ci am simtit nevoia unor clarificari si aprecieri de natura teoretica privind locul si rolul armei VM in sistem integrat!
In rest:
-La R.Mc./R.I./R.I.Mo. era o singura functie de colonel-comandantul, nu mai multi;
-Acum te rog sa ma ierti ca nu scriu asa de mult despre armamente, nu stiu ce as putea scrie insa, ca poze nu pot posta si poate am mai uitat de cand am dat examen si la teorie am avut un subiect despre armament;
-spre stupefactia multora sa stiti ca foarte multi ofiteri si sof de logistica sunt veterani ai TOpEx ca NSE (National Support Element/Elementul Național de Sprijin)

https://www.facebook.com/mapn.ro/posts/1636117799860797/

-functii de observator in TOpEx nu sunt, insa la planificare, condure si sprijin operatii sunt destule, amatori mai putin.

*PS-doar daca erai atent...la momentul respectiv, kiar l-am apreciat pe dl. mr. de Ge, daca nu ma insel! Insa cunoscand destule despre complexitatea armei Ge si multitudinea de specilizari nu pot ramane cu gura cascata, intrucat eu am avut in subordine structura de Ge si nu Cdt unui B.Ge pe mine!
Colegul meu de clasa din scoala a fost nr 2 la scoala de aplicatie VM de la Predeal, iar colegul de camera din AISM seful operatiilor la B.21 VM

Iulian Mareș spunea...

Olescu,
cine poate asculta lazi cu benzi magnetice cu inregistrari? In cat timp? Interventia externa este evidenta, atat timp cat Planul Nistru se actualiza constant! O actualizare ar fi si sprijinul acordat prin interventia conjucata si a altor forte! exemplu dat de tine cu blindatele iraniene si intrebarile pe care vi le-ati pus (de unde atatea blindate iraniene, cum si cand au intrat si unde au fost ascunse) sunt foarte corecte si pot constitui un mod de actiune la care altii nu au aderat.

Iulian Mareș spunea...

Mda, inteleg...numai ca personajul a făcut dreptul la Biotera... :))
Alta întrebare? Tătaru, Cavaleru, Tabarcea...
Tarom nu o fi profitabila, dar este nationala, betivule si nu trebuie vândută. Ai cap sau troaca, alcoolicule?
Te rog sa repeti cum conduceai tu aviația in zbor, cum atacai țintele infractoare/inamice.. ca nici pana acum nu am înțeles de unde apăreau aeronave inamice prin ROU..ca dacă încerci faza cu aeronave infractoare la regimul de zbor...Vai de tine. Erai in stare sa dobori cursa de linie ca aia in Ucraina.

Totuși, ca orice betiv serios, dacă postez foto-copia fisei cu locurile de munca si functii/garnizoane promiți că te spânzuri in direct si noi ne uitam pe Facebook? Promiti Kordakul lumii? Hai, fa un gest curajos...căci acuzele sunt de de rasul-plansul!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
ramai inca la 90% incredere?

Iulian Mareș spunea...

Olescu,
dar astea sunt statii radio cu o bataie maxima de 5-10 si 30-40 Km, cu antena catarg, parca?
cereri puteau fi f multe...important este ca o interventie cu forte si foc in dispozitivul unei alte unitati dintr-o alta CFA este lucru dracului si numai intamplarea face sa nu fie victime ....

Iulian Mareș spunea...

Omule, tu habar nu ai ce scrii....esti putin bolnav si nu-ti dai seama!
Incerci sa creezi ilaritate dupa modelul bolsevicȘ eu am spus ca am fost secretar UTC la o Cp., aproape 2 ani, pana a venit unul din promotie si am pasat sarcina! Insa ofiter UTC-ist la 27 de ani, ca tine, probeaza multe! serios si cei mai in varsta stiu bine ce spun!
Daca tu faceai aprecieri asupra pregatirii profesionale pentru grade si functii mai mari decat a ta, atunci cel care te-a pus era mai idiot decat tine! Clar!
Eu cu ”Aprob” si stampila de CDT. semnam de la 35 de ani, tu nicodata!
Eu pot dovedi cu note de examene serioase nu de cursuri absolvite de toti din promotie...:))
Mi se pare ca esti total in urma (50 de ani nu 23 de cand mananci pensie) sa spui de secretare cu mini, amante si alte prostii; cred ca boala ta este rapid degenerativa si fara leac!
Este onorant cand cineva semneaza la Intocmit iar un general 2-3* sau ministru kiar, semneaza cu APROB! Pentru asta trebuie sa ai minte si scoala, recunosc!
*Pe timpul meu, toti generalii, pe care voi îi cam sifonati, isi intocmeau singuri materialele pe care le prezentau pe laptop, nu exista sa le fie intocmit de altii! Si am vazut mai multi decat ai vazut tu maiori...atat din FT, si de Av si de MM.

l3 spunea...

Din pvd CPS, la recomandarea nu știu cui, impozitarea acum se face la brut cu tot cu OMM. Drepturile cuvenite sunt aceleași. OMM este inclus in acestea.

monteoru spunea...

Olescule@lauda-ma gura ca pentru asta iti dau mancare ti se potriveste ca o manusa.
Akord@tragerea in aer in tinte fantoma nu se justifica decat in masura slabei pregatiri de specialitate.

Iulian Mareș spunea...

Acelea sunt liniile comune! Niciun colectiv nu lasa sa transpire inca elemente concrete! Ti-e greu sa intelegi sau sa accepti?
Crezi ca eu pot influenta faptul ca vei fi depunctat sau punctat in plus?
Tu daca ai face parte din colectiv si documentul de lucru ar fi clasificat ti-ai permite sa dai date? Poate da, dar in acest caz iti asumi riscuri f mari! Toate statiile de lucru clasificate au porturile USB dezactivate....

Iulian Mareș spunea...

Olescu,
Unul din ei este Kelaru! Fiecare DMc avea un B Cc, iar la AAI pe langa BCc propriu avea si o CpCc prin Pst! BCC aveau ekipamente speciale pentru CC radio si o executau in regim operativ!

Viorel,
am avut onoarea sa fiu subordonat al gl.Vasile Apostol la SMFT! Un om deosebit...!

Iulian Mareș spunea...

Olescu,
care este mai poezia? Ai impresia ca nu cunosc misiunile Cc in FT? Cc este o actiune coplexa executata de toate armele, kiar si de artilerie...

Iulian Mareș spunea...

k

M spunea...

Varianta Catu - PNL - USR de reducere a inechitatilor din legea salarizarii.
Daca avem un spor procentual care aduce unui sef 10 lei si unui subaltern 5 lei il inlocuim cu un spor in suma fixa de 3 lei!

Cred ca asta se poate aplica pentru eliminarea diferentelor si la pensii:

Daca un subofiter are pensia de 2800 lei dupa 30 de ani de munca si altul are, tot dupa 30 de ani de munca, o pensie de 2600 lei le facem la amandoi pensia de 2200. Astfel respectam principiul la grad egal si vechime egala = pensie egala!
😂

HALA spunea...

Y, nu poate nimeni spera la dispariția inechitatile din sistem pentru ca dimpotrivă se vrea chiar accentuarea acestora asa cum au facut cu nerușinare dând legea 168 ca să dezbine și mai rău militarii dând asa de "senchi" la unii 25% sau 1000 de lei iar altora ținându-l soldele și pensiile înghețate de ani buni. Îl mai vezi tu pe "marele luptător" Mareș, a cărui deșteptăciune sta în vârful creioanele colorate și a cărui moralitate are iz de hazna țigănească, sa mai tragă la aceeași căruță cu armata tarii atât timp cât lui ii întra în cont lunar argintii tradarii? El doar va tine vouă mintea ocupata și da raportul despre preocupările voastre vocalizate.

Leon spunea...

Ce a mai cerut ANCMRR ministrului Ciuca: "..Inițierea imediată a unui proiect de OUG pentru eliminarea (parțială) a discriminării din sistemul pensiilor militare de stat, respectiv art.110 indice 1 din actualul PLx 199, amedat:
– data aplicării să fie tot 01.04.2021;
– alin. (4) să fie modificat in sensul de a se aplica o penalizare de 1% pentru fiecare an lipsă, în loc de „proporțional” care înseamnă de 4 ori mai mult."
Poate se lucreaza la aceasta Ordonanta..!?

y spunea...

Aici mă văd nevoit să intervin și să vă corectez: cel cu „buzisoarele rozacee” cred că este altcineva.
Extras
„Mândra Armată Română a ajuns, în anii de grație 2020-2021, să verifice babele la declarațiile pe proprie răspundere, să dea onorul la dubița cu pinguini și, într-un final apoteotic, să se dea cu ruj pe buzițe înainte să joace-n spoturi publicitare de lumea a treia”, a scris Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.”
Articolul, mai jos:
https://evz.ro/reactii-dure-la-adresa-medicului-valeriu-gheorghita-dupa-cazul-managerului-de-la-gaesti-doi-cunoscuti-jurnalisti-l-au-pus-la-zid.html

monteoru spunea...

Nu detin date dar intuitia imi spune ca ceva se va intampla ceva cu pensiile militare.Conform obiceiului unii vor fi multumit altii nu.Daca se va pastra cuantumul cel mai avantajos nu avem dece sa plangem. Chiar daca Mares a ajuns ofiter din sursa externa e cinstit sa recunoasteti ca depaseste cu mult la capitolul stiinta de carte pe unii absolventi de sc.of.
Il suspectez ca are pe cineva in familie care il completeaza dar conform zicalei "hotul neprins e negustor cinstit".
Olescu-te comporti precum soldatul care se lauda ca a facut armata la cercetare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, intr-o discutie recenta, doar atat mi-a spus Gen. Oprea ca lucreaza la un nou proiect mareț si de viitor cu Uninunea Militarilor si Politistilor ,,Mihai Viteazul,'' pentru binele nostru, dar oricum a ramas cu un gust amar din cauza refuzului rezervistilor de a-l vota, si acum se vede ca pe cine i-au votat le-au intors spatele total, precum un Chelaru, de exemplu, sa nu mai spun de cei de la guvernare. Sa lasam deoparte orice dubiu: Daca era in Parlament, Gen. Oprea, jur pe ce mi-e mai sfant ca le sarea la beregati si ii forta pe toti sa ne faca dreptate, nu cu scandal ca nu-i genul sa-i copie pe lătrăi, ci prin acele metode de convingere cu intregul staff de prieteni de la toate partidele, asa cum a reusit cu Basescu.

Iulian Mareș spunea...

Tot vorbea cineva de sporuri cumplite...iată ninja:

https://playtech.ro/stiri/ce-sporuri-colosale-au-preotii-care-predau-religia-in-scoli-iau-mai-mult-ca-orice-profesor-276640?utm_source=ImpactPUSH&utm_campaign=unici&utm_content=ImpactPUSH&utm_medium=push

GO spunea...

Discutie cu un grup de 6-7 membri ANCMRR, care acuzau ca obedienta conducere a ANCMRR, n-a organizat niciun protest, niciodata, pt. apararea drepturilor de pensie ale militarilor.

La care eu i-am intrebat subit: " -Dar voi de ce mai sunteti mai, membri ai ANCMRR? Din moment ce sunteti, inseamna ca agreati obedienta propriilor vostri conducatori! Va opreste cineva sa va dati demisia?"

PS: Cei 6-7 s-au uitat ca mine ca muta la ...plua. Precis nu isi va da niciunul demisia. Si ne mai miram de unde provine ... prostia militara.

Iulian Mareș spunea...

A ta sta în obiala! Cand vei avea scoala si carte ca mine sa duscuti...
In rest părerea ta este inadecvata si are valoare 0!

Iulian Mareș spunea...

Nenea,
Eu in UNAP am învățat carte nu am jucat cărțile...am si avut de la cine.

Leon spunea...

Este suficient sa NU plateasca COTIZATIA 2 ani si sunt exclusi automat din Filiala !
PS. Poti sa-i intrebi de cand n-au mai trecut pe la Sediu sa-si plateasca Cotizatia, si o sa ramai surprins de Raspuns..!

Iulian Mareș spunea...

Eu am jurat ca nu voi întra în nicio asociație...dar din cu totul alte motive...

Iulian Mareș spunea...

Asa vad problema câteva specimene ce pisteaza numai inepții...

akord 75 spunea...

Informatii precise
Tocmai s-a descoperit inca un spor pt bugetari dupa celelalte vreo 50.Se numeste spor pt "consemn la domiciliu" si se acorda functionarilor publici care nu-si pot desfasura activitatea la locul de munca.A fost introdus in cadrul sporului generalist"conditii vatamatoare" unde intra la gramada si praf si toate prostiile.
Nu-i asa ca suna cunoscut "consemnul la domiciliu"?? Am avut cateva din astea unde nu numai ca nu se parasea garnizoana dar nici macar domiciliul,timp de 24-48 de ore.Si nu facea parte dintr-o pedeapsa ci un mod de a se asigura ca echipa de lupta poate fi alertata cat mai rapid posibil
Chiar ca de asta nu stiam.Ce le mai "coace" mintea la functionarii astia ?

akord 75 spunea...

@monteoru
Pt ca ati devenit specialist si dvs acolo unde nu ati avut tangenta,va atrag atentia respectuos ca Raa la care va "pricepeti" nu executa comanda lansare daca tinta nu este identificata pe ecrane ca inamic si luata la insotire,
Este valabil si pt STRELA 1 sau 2 si pentru complexele KUB si in alte situatii.Va puteti actualiza amintirile de la Galati din anii 1969 cand erati ofiter la R Mc.Niciodata nu mi-am dat cu parerea in privinta R Mc pt ca nu ma pricep.Nu o sa gasiti nici un cuvant despre asa ceva din partea mea,nicaieri.
Dar daca dvs la respectabila varsta de aproape 75 de ani si inca unul ati devenit peste noapte specialisti intr-un domeniu care de regula se invata in ani de zile va recomand sa cititi niste vechituri din anii 89-90 macar.Sper sa intelegeti pt ca e scris pentru profani.
https://www.rumaniamilitary.ro/razboiul-radio-electronic-din-1989-1
Lipseste de acolo sistemul "PAROLA"
In rest am noroc ca v-am gasit pe dvs care imi puteti da deja consultatii in domeniu odata ce toata Av M si Ap.AA ale RO erau formate doar din "slabi pregatiti" de la Gl Mocanu cdt CAAT si Gl Rus cdt Av M pana la ultimul cadru militar din ultimul coltisor de tara...ca doar toti am ratat fara exceptie.Inca odata succes! sper sa intelegeti ce cititi pt ca celalalt nu are nici o sansa
Sanatate!

Viorel spunea...

Domnule y, la TV. au fost prezentate sumele solicitate de fiecare ministru în parte pentru ministerul pe care îl conduce. Ce am văzut și auzit, aia v-am prezentat.

akord 75 spunea...

Normal! Organigrama de turnatori si informatori e completata 100% plus ca n-are rost sa sa platesti informatori acolo unde deja ai controlul deplin...eheee nu mai arunca astia banii pe fereastra pt informatii pe care le stie toata lumea

PS Mares vezi ca ai capatat aprecierea domnului ofiter din anii 1969.Inseamna ca ganditi aceeasi "tactica militara" ...plecarea la atac in lant de tragatori cu strigate de Uraaaa!!!:))
Sunteti ca polonezii care au sarjat in galop blindatele germane acum 80 de ani...inca 80 de ani tot asa o sa ganditi
Sanatate sa aveti!

Călugărul spunea...

Într-o colonie de kk totul e de kk! Reziștii alogeni, sclavii iluminaților au dreptate, doar prin vaccinare 'ne mai facem bine' în cimitire! Numai că rezervistul laș cu pensie grasă peste 7.000 RON nu vrea să se injecteze 'să se facă bine'! O să se supere stăpânii noștri pe noi și o să dea drumul la sistemul HAARP și la cutremure așa zise de suprafață!

Iulian Mareș spunea...

Olescu,
Buna gluma, dar nu-mi place?
Dacă venea din partea lui Habian, Dumitrescu, Ene,
Otu, Leordean, Hașu, Luca, Vartolomei, Frunzeti, Geantă, Ilie Marian mă entuziasmam putin, dar asa...
Adica cum oe teren? Sa ne întrecem in tărâmuri pe burta? Sa ne dam cu săpunuri de camuflaj pe fata? Sa întocmim Planul Cercetării unei D Mc? Poate sa facem un foc haiducesc, vânătoresc, in stea...etc
Mda...de asta este bine ca prima lecție să se numească "Rolul si locul fiecăruia în angrenajul militar!"
Dacă numele de mai sus nu-ti spun mai nimic atunci eu pun punct aici din motive de incompatibilitate!

Iulian Mareș spunea...

Logica nu este cu tine...
Colective diferite su lucrat independent! Unii au pus minimum 15 ani, alții 20 sau 25 de ani în serviciu pt dreptul la pensie.
E greu sa pricepi? Este mai ușor decât să-ți dai seama ca nu pot apare din senin, pe monitor, zeci si sute de tinte...
Din 10 oameni cred ca 9,75 inteleg, ceilalți sunt tari de țeastă.

Iulian Mareș spunea...

Mulțumesc, însă nu avem elemente de compatibilitate.
Nu-mi aduc aminte sa ne fi antrenat împreună prin Dl. Țăcăliei! Aveai interzis sau tot cu struguri acri?

Viorel spunea...

Domnule M, lumea și societatea merge spre progres sau regres ? După logica lui Cîțu care are minte cât păr pe cap, eu cred că ne întoarcem în epoca de piatră. Ce ne poate spune domnul prim ministru Cîțu despre „Valoarea unui coș minim pentru un trai decent este stabilită prin lege și se ridică la 2.500 de lei, pentru un adult, și peste 6.700 de lei, pentru o familie cu doi copii”. Ați citit bine, PENTRU UN TRAI DECENT, introdusă în lege de domnul președinte KWI. Și asta era în octombrie 2019. De ce nu duce pensia subofițerului de la 2.600 la 2.800. Cred că trebuie să-l teleportăm pe Cîțu în timp pe vremea când mergea cu taicăsu la prășit sau la coasă.
Și ca să folosesc (îmi place foarte mult) din nou expresia domnului KWI „Un trai decent”, fă-mi Coeficienții de grad și funcție / valoare în lei DECENȚI, proporționali și echitabili dintre categoriile de militari prin care să se exprime onest diferența dintre ei, după care aplică domnule Cîțu sporurile pe care le merităm în sumă fixă.
Nu am să uit niciodată cuvintele rostite de fostul meu Cdt. (ultima funcție Cdt. rector la U.N.Ap.) domnul Gl. T.F. în fața întregii Bg. la adresa Cdț. de U.M. „Domnilor comandanți, se apropie sărbătorile de Paște, s-au primit fonduri pentru prime ce vor fi distribuite în mod proportional tuturor structurilor Bg. Să nu uitați un lucru însă. ÎN PIAȚĂ KG DE CARNE DE MIEL ARE ACEEAȘI VALOARE ȘI PENTRU CIVIL, S.G.P., Sof., M.M. sau Of., deci aveți grijă cum îi acordați”.

un oscar = o pensie spunea...

perfecta solutia cu sporul de 3 lei
si legal si moral
ambii fac acelasi lucru

GO spunea...

@ Ein Stein. Stai cam prost cu logica. Una este ca tanti croitoreasa sa aiba pensie militare pt. cei 15 ani de ofiter, si alta pt. 30 ani din care 15 ofiter si 15 croitoreasca. Pt. adaosul de 1%, 2% sau cat o fi, pt. ce depaseste nt. minim de ani in armata (nu conteaza cati sunt: 20, 25) provind din croitorie. Si arata degetul mijlociu celor care au 20, 25 sau 30 ani, numai in armata. Desteptule.

Si sa nu imi duci mie grika. Dupa limbaj, nu prea pari sa fi fost in armata. Daca, da, zi ceva concret cu ce te ocupai.

Iulian Mareș spunea...

Se spune ca doar idioții repeta același lucru și așteaptă efecte diferite...
Înlocuiți repeta același lucru cu lansează RaAA într-una...
Nu nimicește tinta o data de doua ori...ce tot insiști?
Asta, in condițiile în care unitățile erau aproape în efectiv complet, aveau marii specialiști în Of si Mm, precum și ingineri...
Când au rămas fără Ra siau dat seama ca au plecat după fenta...
Era și interdicție de zbor...
Nimeni nu a putut evita înșelarea..., inducerea falsele ținte. Nimeni nu a reușit sa afle din ce loc se executa înșelarea? Nimeni nu a putut execyta bruiaj cu sistemele care le aveam?
Mai si spui ca o Ra costa f mult! Dar Cc specifica ce a făcut? Cum sa te atace cineva cu sute de El în valul 1? Fara nimicirea RdLoc, fără atacul si scoaterea din operativitate a structurilor AA? S-a făcut bruiaj de la F mare înălțime? Cu sateliți? A fost blocat vreun receptor?
Eu întreb ca tu esti specialist în AA...

Viorel spunea...

un oscar = o pensie, dacă „și legal și moral ambii fac același lucru”, de ce nu ai scris legal = moral ? Nici când eram copil și spărgeam geamul cu mingea la verandă nu era nici legal și nici moral ca tata să-mi dea câteva scatoalce pentru că eram copil și simțem nevoia să mă joc, mai făceam și năzbâtii (vorba lui Creangă) dar asta nu însemna imediat repercusiuni, dar tu Cîțule și un Oscar = o pensie să afirmi că ați lua din pensie în loc să-ți dea este și legal și moral atunci mergeți din nou la școala primară și la părinți să vă învețe școala vieții. Ai votat PNL, USR-PLU ? Sigur ai votat UDMR (știai că vor ajunge la putere și vor face dreptate pentru poporul roman așa cum au făcut-o mereu când au fost la guvernare).

y spunea...

AȘTEPT O MINUNE!
@ Leon
Vă rog să dezvoltați subiectul „ce a mai cerut ANCMRR ministrului Ciucă”, eventual dacă aveți și o stenogramă oficială a discuțiilor și un link, ar fi super! Din câte știu până acum, NICIODATĂ ANCMRR NU A CERUT CEVA pentru plebe, au avut doar grijă să nu deranjeze stăpânirea, fiind total și absolut preocupați de obținerea de locuri la tratament balnear, birotică pentru birouri și locurile de la cercul militar central unde stau foarte confortabil. De altfel, chiar credeți că i-ar fi chemat ciucă să „discute sau să vadă ce nemulțumiri au rezerviștii?”; dacă i-a chemat, a fost doar pentru că ANCMRR vorbește pe limba sau CU limba care-i place lui ciucă și anume cele 2 cuvinte magice: „yes master” sau „da stăpâne”.
Ca un fapt divers, nici în anul negru pentru pensiile militare - 2010, ANCMRR nu a fost la manifestații să protesteze, preferând să stea pe tușă.

Dacă vroiau să fie cât de cât credibili, puteau măcar să susțină public și cu demnitate o propunere referitoare la mărirea procentului pensiei de urmaș la ... 65% – 75%, sau măcar acordarea indexării doar la aceste pensii și care să fie adoptată în regim de urgență! Așa poate îi mai credeam de „dezinteres” și le-aș fi admirat lupta crâncenă pentru drepturile militarilor.

P.S. Mai știe cineva ceva despre rezultatele întâlnirii din data de 12.01.2021., sau a fost trecută la „bifat”?

Calinmihaib12 spunea...

MOȘMARTIN:..fără supărare: prea multă energie risipită pt.proble ma.:"OMM".!;legile sunt clare în privința asta:OMM se acordă la un cuantum stabilit al pensiei militare (care e:"pensie de serviciu"; în art.3 al legii 80 scris în 1995,nu se utilizau.. "artificiile" sofistice de ACUM..,așa că OMM-ul trebuie PLĂTIT..!: vrând-nevrând..!:la CUANTUMUL pensiei de serviciu stabilit înainte de 15.09.2017 ( dintr-o bază brută, sau calculat la CUANTUMUL PENSIEI NETE=SOLDA LUNARĂ NETĂ: după data de 15.09. 2017 =cu art.60 "transformat"..!(dacă chiar s-a aplicat,așa cum "se spune" aici,în comentarii..! acel art.60 modificat:după 15.09. 2017..!).
..așa că dacă CPS nu a plătit OMM-ul:a comis infracțiuni..!, (oricare..CPS..!),iar "justiția"
a judecat "diferit" aceeași speță(..?!),ICCJ:ce.."a păzit".?

y spunea...

Chiar nu îndrăznim să realizăm că în 1989 a fost o „aplicație” ÎN CONDIȚII REALE DE LUPTĂ în care s-au înfruntat 2 concepții diferite și au participat (cel puțin) forțe de cercetare în adâncime ale ambelor blocuri militare? și totul cu – nici nu știu cum să-i spun – participarea/complicitatea/coordonarea/implicarea cel puțin a unei părți din securitatea românească de la acea vreme? În care s-au folosit elemente ale războiului electronic, psihologic, dez/informațional, în care s-au folosit dispozitive, armament și muniție reală și s-a tras efectiv asupra militarilor români cu scopul de a crea o baie de sânge care să justifice o intervenție militară externă? Nu ne mai aducem aminte de știrea că au „fost 60.000 de morți”, știre care se vroia reală, tocmai pentru a se întâmpla ce-am spus mai sus! (apropos, ar fi interesant de aflat cum s-a ajuns la acel număr de 60 de mii) Și se mai trezește un aiurea pe pământ să-și ceară iertare că nu știu ce, dobitoc, păi dacă armata trăgea doar cu tot armamentul de infanterie, cădeau civilii ca spicele de grâu, avea românia nu 1000 de morți cât au fost și nici 60.000 ci poate chiar 600.000? Și era o revoluție înăbușită și nicidecum una victorioasă!
Iar șoseaua antiaeriană din bucurești (și nu numai), știe cineva cum arăta atunci, că era înțesată de tancuri, tab-uri și infanterie?
Și nu ne este clar de ce s-au folosit simulatoare de ținte aeriene false și nu un BRUIAJ TOTAL cum era mai logic să se întâmple în cazul unui atac real? Nu era mai logic să orbești inamicul, să nu vadă nimic pe radare? Pentru că la ținte false tot mai poți să lansezi (și dacă nu lansai și cel puțin o țintă era reală, atunci ce consecințe erau?) și ăsta era de fapt scopul? Mai ales pe bucurești, unde exista riscul să cadă vreo rachetă pe un cartier plin de țțm! și atunci să fi văzut vaiete dacă nu și victime dacă ar fi explodat din „întâmplare” vreo rachetă AA căzută la sol (chiar dacă aveau siguranță să nu declanșeze).
Nu cumva se vroia chiar de atunci desființarea (măcar întro mare parte) a armatei române, iar ceea ce nu s-a reușit atunci, a fost îndeplinit acum? Și după ce că au decimato (pentru că este limpede că armata actuală nu mai poate să-și îndeplinească misiunea de bază, cea de apărare a țării), acum mai și dezbină ce-a rămas?!
Și chiar ....
Și chiar nu este clar că „revoluția” nu ar fi izbândit, dacă armata nu era de partea populației? Și nu mai vorbeam acum de „eroi ai revoluției cu rol determinat în ....” Singurul ROL DETERMINANT l-a avut ARMATA!!!
ȘI AR TREBUI SĂ NU UITE POPORUL CĂ ARMATA NU A AVUT NICIO CLIPĂ INTENȚIA SĂ TRAGĂ ÎN MASELE DE MANIFESTANȚI
IAR CONDUCĂTORII VREMELNICI DE IERI, DE AZI ȘI DE MÂINE NU AR TREBUI SĂ UITE CĂ ARMATA A JUDECAT, CONDAMNAT ȘI EXECUTAT UN CONDUCĂTOR AL ȚĂRII

y spunea...

Parțial, la una din afirmații trebuie să fiu în dezacord cu dumneavoastră. Persoana cu „buzisoarele rozacee” este altcineva:
https://www.activenews.ro/stiri/Foto-modelul-militar-Valerica-Gheorghita-desfiintat-de-un-cunoscut-jurnalist-%E2%80%9EBai-papusel-arati-ca-o-cocota-declasata-imbracat-militar-si-data-cu-strugurel-lucios-pe-buze.-Pacaliciule-cu-tine-Armata-Romana-a-ajuns-sa-se-dea-cu-ruj-pe-buzite-164550
În rest, cu totul de acord :)

Calinmihaib12 spunea...

..radarele..erau rusești, frec vențele erau știute și de unii și de "alții",toți: "roșii"..așa că "băieții".. cooperanți (doar: eram în"tratat") la preluarea PUTERII,nu au avut nici o problemă de..acțiune.!!

sky-zone spunea...

Nici saptamana viitoare se pare ca nu este in dezbatare PLx199 la Comisia de aparare

teo spunea...

S- a câțtigat la CA Bucuresti dosar 9295/3/2019, după ce în prealabil s-a pierdut la Tribunal. Cred că judecătorii de la CA București știu ei ceva....!!!

Huhu Rezea spunea...

teo
Am discutat aceasta hotarare a CA Bucuressti care, în realitate, nu a modificat nimic.
Vezi aici

https://www.huhurez.com/2020/03/curtea-de-apel-bucuresti-obligat-cps.html
Din neatenție sau din din necunoastere, CA a decis că sporul OMM se adauga la cuantumul calculat potrivit art. 30. Trebuia să scrie ca după modificarea sentinței, sporul se adaugă la cuantumul calculat potrivit art. 60.

Eldin spunea...

Stie cineva, a fost publicată decizia in Monitorul Oficial?

Huhu Rezea spunea...

Când se va publica decizia nr. 5/2021 a ICCJ vei putea citi si pe acest blog.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 249 din 249   Mai noi› Cele mai noi»