Un produs Blogger.

miercuri, februarie 24, 2021

Zgomotul de fond de pe Marte este deranjant pentru pământeni

23 comments
Realizări ale omului care ar trebui să pună capăt ignoranței, obscurantismului și misticismului. 

Microfoanele Perseverance au captat fondul sonor al planetei Marte.
 
 Stârnirea prafului marțian la amartizare, dovada existenței unei atmosfere pe Marte

De ce se insistă pe colonizarea planetei Marte?

"Sistemul solar va rămâne aproximativ așa cum îl știm astăzi până când hidrogenul din nucleul Soarelui va fi complet transformat în heliu, eveniment ce va avea loc peste 5,4 miliarde de ani. Acest lucru va pune sfârșit perioadei principale de viață a Soarelui. În acel moment, nucleul Soarelui va suferi un colaps, iar energia produsă va fi mult mai mare decât în prezent. Straturile exterioare ale Soarelui se vor extinde, diametrul ajungând de circa 260 de ori mai mare decât în momentul actual și Soarele va deveni o gigantă roșie. Din cauza faptului că suprafața sa va crește foarte mult, ea va fi considerabil mai rece decât va fi fost în perioada principală a vieții lui (cu maximum 2600 K). În urma măririi Soarelui, Mercur și Venus se vor vaporiza iar planeta Pământ va deveni nelocuibilă, zona locuibilă mutându-se la orbita lui Marte. În cele din urmă, nucleul nu va mai fi suficient de fierbinte pentru fuziunea heliului; Soarele va arde heliul pentru o fracțiune a timpului în care a ars hidrogenul din nucleu. Soarele nu este destul de masiv pentru a începe fuziunea elementelor mai grele, și reacțiile nucleare din nucleu vor scădea. Straturile sale exterioare vor fi ejectate în spațiu, lăsând în urmă o pitică albă, un obiect extraordinar de dens, având jumătate din masa inițială a Soarelui (de mărimea Pământului). Straturile exterioare ejectate vor forma ceea ce este cunoscut sub numele de nebuloasă planetară, împrăștiind în mediul interstelar unele din materialele din care s-a format Soarele, dar și elemente mai grele, cum ar fi carbonul, create în Soare."

23 de comentarii:

Gigi spunea...

Am o propunere:Nu ar fi mai bine ca politicienii noștri să amartizeze să ne lase Dreaku odată în pace? Să le facă legi marțienilor,reptilinoizilor sau mai știu eu ce-or mai exista pe acolo!!!???
E o propunere,nu dau paru'!

Huhu Rezea spunea...

Degeaba ar pleca politicienii pe Marte, dacă rămân aici cei care îi votează!

monteoru spunea...

Nu stiu dece mai trebuie omenirea sa mearga pe Marte cand martienii sunt printre noi.In UK politistii se amendeaza intre ei.La noi politisti amendati de jandarmi cand primii cer beneficii de care se bucura si jandarmii.Ce mai incolo si incolo e ca la casa de nebuni.Daca vin rusii nici nu au cu cine sa se bata ca ne batem noi intre noi si ei trebuie sa ne desparta.Asta mai lipseste,sa intre si MApN in hora si am pus-o de mamaliga.Sa te tii frate ce mai hora romaneasca de se darama scena.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E grav suav, acest băsănit gângav din ograda cu marțieni, pentru ca ăia-s piticii de pe creierii spanu8uratului de la Corcoceni, dar si câte un schiorcăit de pârțu de-a lui Cuțu Câțu, cand e lasat de madam Turcana Fleancă sa-i puna gegetul pe fofoloancă, tocmai sus, sus pe creasta muntelui Venus, cu scopul de neevitat sa-i creasca si lui micuțul budget de stat invelit in piei, din flenduriții budigăi... ,,Mei, mei,'' ar d8ice si iredentistii mei, ,,ce bine ca pe Marte sa ne luam pentru moarte un alt Ardeal eternal, la pogon sau hectar, ca pe ba8a Romanistanului Mare o sa s-o luam din trei doar p'aia mai lungă si mare''...

Burebista spunea...

Zgomotul de fond initiadl conținea și zgomotul pe care îl face Rover ul... După ce au eliminat zgomotul Rover de fapt se auzea decât o adiere de vânt la fel ca și pe pământ.
Dacă nu ar fi avut atmosferă parașuta nu ar mai fi fost necesară. Rămâne de văzut ce conține atmosfera de pe Marte și care este atracția gravitationala, dacă este mai mica sau mai mare decât cea de pe pământ..

Gigi spunea...

👍 😂😂😂👏

CEZAR spunea...

O activitate spectaculoasa cu multa stiinta incorporata dar din pacate COMPLET INUTILA...ca si ASELINIZAREA !
Mai mult o demonstratie de forta tehnologica si semnal politic !
AVETI GRIJA VA PUNEM NUCLEARA SI IN PAT CIND DORMITI !!!

Skoda 4x4 spunea...

E bine daca comentam despre amartizare , dar despre ce se intampla aici in Romanistan ,ma refer la SNOPSN am terminat subiectele ? jandarmi vs politisti ,vs restul?

vasile spunea...

jandarmii se ciondanesc cu politistii si penitenciaristii la cotroceni!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu se mai putea, frate: Tastatura mea de pe laptop s-a compromis, astfel incat am suprapus o tastatura de la un calculator vechi si vad ca scrie!

Leo spunea...

DA , așa spunea și generalul științifico-fantastic Miluţ , că printre noi hălăduie extratereştrii. Apoi că vom fi fericiţi cînd vom trăi cu toţii fără griji în oceanul intergalactic la apusul istoriei soarelui nostru.
Ce frumos este să trăişti în lumea lui Miluţ...........

Iulian Mareș spunea...

Dl. Cdor.(Av) Kiss Viorel!
Din ciclul "Amintiri din viitor"!

Aproximativ 30 de elicoptere Black Hawk ale Forțelor Terestre SUA sosesc miercuri în România, la baza Mihail Kogălniceanu, unde vor face antrenamente până pe 5 martie, anunță Ambasada SUA la București. Ambasada îi atenționează pe locuitorii din zonă că este posibil să vadă „o intensificare” a zborurilor.
*ceea ce nu se spune este ca ele au venit pt antrenamentul de specialitate a unui anume B.Ra.A.A. din anii 87-90! 🤣🤪😜😱...atunci nu se folosească termenul de B. ci Dn.

Alex spunea...

Shhhhhhhhhh,shhhhhhhh,shhhhhhhh!
Un vuiet venit din alta lume.De altfel acele imagini nici nu puteau fi insotie de altfel de zgomot.Doar vamtul.Atat de simplu !

Arfy spunea...

Tot misterul va fi descoperit de către specialiștii în postări ai blogului!

y spunea...

Poate unii știu mai mult și mai multe lucruri
https://financialintelligence.ro/jerusalem-post-fostul-sef-al-programului-israelian-de-securitate-spatiala-a-declarat-ca-extraterestrii-exista-dar-ca-umanitatea-nu-este-pregatita/

mosmartin16 spunea...

O Doamne !! De ce nu ajuți..atât de mulți pământeni..sa înțeleagă că..TU..vrei să vină către tine ?? Gand bun...tuturor..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Frumoasa explicatie grafica de cosmogonie practica! Ia sa ma dau mare cu o continuare la ce a scris Onorabilul, si iata finalul: Soarele rosu ca o fragă se va transforma intr-o gaura neagra, aidoma ca cea a Ralucai Țurcana Turbana in calduri toamna, care va absorbi, prin implozie in sine, toate planetele vecine, apoi si toata Galaxia, ca intr-un film animat, aievea studioului Alexandru Sahia, disparand din Universul stelar, asa cum dispare in ceață un măgar de samar, solitar, si asa cum s-a intamplat in lumea noastra amarat pamanteana si parlamentara cu PNTcd, cum si aceeasi soarta o va avea si PNL-USR. In lumea noastra reala, ar trebui sa dispara în gaura neagra nu numai șatra mutant #Rezistentă si liberală, ci si toata landra de lătrăi hămăitori ce se pretind sustinatori si votanti avortoni de non valori!

Draculea spunea...

@Y , tromboane pentru a impresiona inamicul -rusia,china, lumea araba cu "relatiile "pe care le au ei si cu imprumutul de tehnologie pe care l-ar putea realiza.Inchipuieti o civilizatie care ar reusi sa ajunga la noi ce tehnologie trebuie sa aiba?
-o sursa de energie inepuizabila la dimensiuni foarte mici
-materiale indestructibile necesare suportarii unor viteze, presiuni, temperaturi si ciocniri cu valori spre infinit
-structuri biologice care sa suporte acesti parametri
-cam tot ce am intalnit in povestile copilariei noastre:
-viteza gandului
-nemurirea
-structuri atomice perfecte
-puterea de a transforma instant orice structura in orice zona a universului

Draculea spunea...

@Y, teoriile cu evolutia vietii pe TERRA sunt false.Pamantul era populat cu animale si plante care isi urmau ciclul lor, probabil "construite" tot de niste civilizatii ancestrale ,iar omul a fost adus mult mai curand sub forma de rase si "implantat" in zone diferite,ceva asemanator iepurelui si cainelui dingo in Australia.In constiinta noastraau fost implantate imagini si scene cu EI, de aceea primii oameni i-au sculptat si desenat in piatra. De ce nu avem urme?Obiecte facute din "metale" la nivelul stiintei lor? Deoarece am fost adusi cu astronave de niste roboti sub forma de celule fecundate si conservate si crescuti de catre acestia sub un program riguros , apoi aceste astronave au plecat in spatiul sideral, de unde au venit.Vom fi vizitati, cand?Poate "creatorii" nostri au murit demult...
" Mihai Eminescu
La steaua

La steaua care-a răsărit
E-o cale-atât de lungă,
Că mii de ani i-au trebuit
Luminii să ne-ajungă.

Poate de mult s-a stins în drum
În depărtări albastre,
Iar raza ei abia acum
Luci vederii noastre,

Icoana stelei ce-a murit
Încet pe cer se suie:
Era pe când nu s-a zărit,
Azi o vedem, şi nu e.

Tot astfel când al nostru dor
Pieri în noapte-adâncă,
Lumina stinsului amor
Ne urmăreşte încă."

y spunea...

Îmi place să mă uit la imaginile cu planeta Marte trimise de roverul Curiosity și acum, de Perseverance. Îmi trezesc un sentiment de ... tristă amintire ... parcă ar fi imagini din viitorul nu prea îndepărtat al româniei. O planetă cândva înfloritoare, acum pustie și o țară cândva bogată, acum pustiită. Și da, doar vântul se mai aude.
https://www.dw.com/ro/klaus-iohannis-%C8%99i-scandalul-defri%C8%99%C4%83rilor-abuzive/a-18427030
https://www.justitiarul.ro/ingrozitor-socant-jefuirea-poporului-roman-in-cifre/
https://anonimus.ro/2016/04/gelu-diaconu-o-treime-din-tva-se-fura/
https://trenduri.blogspot.com/2020/12/bogatia-prostia-si-ticalosia-care-ne.html

y spunea...

MOTTO
„The truth is out there” - The X-Files, serial de televiziune american
În afară de cele două teorii clasice, teoria Creaționistă și cea Evoluționistă (și care ... hmmm ... nu se exclud), în prezent mai circulă alte 2 ... 3 teorii:
1. Una ar fi că de fapt, specia umană a apărut cu multe miliarde (intervalul variază de la miliarde la sute de milioane) de ani în urmă și a cunoscut mai multe cicluri de evoluție și distrugeri repetate (provocate sau naturale – locale sau astronomice), omenirea renăscând din cenușa trecutului; dar INVOLUÂND spiritual cu fiecare renaștere.

2. O a 2-a mare teorie – care se bucură de o susținere și acceptare din ce în ce mai largă – este cea a intervenției extraterestre. Și aici avem mai multe curente:
a) una sau mai multe civilizații extraterestre (în misiuni de explorare de exemplu), în același timp sau în valuri succesive, au intervenit genetic asupra populației indigene (maimuțe sau ființe umane ... primordiale), pentru a o ajuta în evoluție, a crea o rasă de sclavi, sau pur și simplu au desfășurat niște experimente genetice avansate;
b) una sau mai multe civilizații extraterestre au strămutat pe Terra ființe umane asemănătoare genetic de pe alte planete care erau pe cale de distrugere din cauza factorilor externi (explozii solare, supernove, coliziune, etc.), sau pe care ei (ET) le-au ocupat din diverse motive (spațiu vital, resurse, protejare, etc.).
c) extratereștrii și-au aruncat aici propriile „rebuturi”, transformând Pământul întro „zonă de carantină”, „grădină zoologică” sau loc de experimentare intergalactic.

3. O a 3-a, se referă la ipoteza Panspermiei, prin care viața care există în Univers se răspândește prin intermediul meteoriților, asteroizilor și al planetoizilor și unde ar fi 2 curente majore:
a) o specie extraterestră stăveche ar fi impregnat cu semințele vieții obiecte artificiale pe care le-au aruncat apoi în spațiu și care au ajuns pe diferite planete ale Universului unde au dat naștere vieții.
b) semințe de viață au luat naștere în mod natural și există peste tot în Univers și că viața pe Pământ (sau în altă parte) a început atunci când aceste semințe au ajuns aici.
La ambele puncte, nu este exclusă o intervenție ulterioară a unor civilizații extraterestre care, prin recombinări și manipulări genetice, au accelerat evoluția vieții și apariția ființelor umane.

4) Mai adaug doar ca o curiozitate și teoria „universului holografic”, în care oamenii, nu ar fi niște ființe din „carne și oase” ci doar niște avataruri dintrun joc pe calculator, jucat de ființe extrem de avansate!

Din păcate, ochii trupului ne arată DOAR lumea materială; din fericire, ochii minții, ne spun că mai este ceva acolo, o lume invizibilă, pe care o intuim.
„Dacă doriți să găsiți secretele universului, gândiți-vă în termeni de energie, frecvență și vibrație.” - Nikola Tesla

Vasilie spunea...

Sursa ?

Leon spunea...

@Y, mai degraba planeta PAMANT a fost aleasa ca IAD pentru alta civilizatie...!!