Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 09, 2022

La pensia care s-a LOVit...

236 comments
E o cale atât de lungă
Că @mosmartin... nici azi
Nu poate s-o cuprindă.
 

 Instituțiile de apărare ar trebui să elimine diferența dintre pensia militară brută fiscalizată și pensia netă calculată potrivit art. 60, introdus în L 223/2015 prin OUG nr. 59/2017, din cheltuielile pentru pensii ale bilanțurilor anuale. Dacă acele sume enorme rămân la bugetul instituțiilor militare, de ce sunt evidențiate  la capitolul cheltuieli sociale? 

In procentul de 20% din bugetul MApN alocat pentru pensii militare, cum declară ministrul Dîncu, intră și aceste sume ?


236 de comentarii:

1 – 200 din 236   Mai noi›   Cele mai noi»
akord 75 spunea...

Unii vor injura altii vor rade altii vor ridica din umeri,eu doar va comunic:
In Cipru a fost descoperita tulpina "deltacron" o mutatie care are caracteristici , delta si omicron(peste 20 de cazuri)

tutueanumarinel spunea...

Din pacate acesta este adevarul dar , dar bataia de joc continua ......la vedere !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Restul de bani sunt pentru lumanarile la baștani, de pus la cap cand zac intinsi in *dulap,* si ce mai ramane, ici colea, pentru șprițurile Lolei Fiola, cea care cu oug 57 si 59 ne-a facut *cadoul,* muri-ar libidoul si i s-ar usca colul!

Iulian Mareș spunea...

Cei 1832 lei sunt ai celor 2-3 zurlii, pt stimularea puturoșeniei, submediocrității și comodității!

Huhu Rezea spunea...

Să-l atenționeze cineva pe domnul Dîncu ca să ceară contabililor ministerului să nu mai socotească si aceste sume enorme care rămân la buget in procentul de 20% pentru pensii.

Ein Stein spunea...

Dar astora din "media" cine sa le ceara sa nu mai minta?
https://www.zf.ro/eveniment/psd-incepe-cu-impozitul-progresiv-direct-la-pensionari-peste-300-000-20442115

Brenda spunea...

Dece nu faceți dvs ,dle H aveți competenta juridică .și dl DÂNCU ar fi bine sa fie bine informat ,poate acesta se va comporta omenește, dacă îl duce mintea că nu va fi mereu la comanda unui asemenea minister...să pună steaua pe nemernici ,slugi ,care își bat joc de colegii lor

micutzul spunea...

Faptul că ministrul finanțelor a spus clar in una dintre primele aparitii că trebuie rezolvate discrepanțele la pensiile militare și vorbele ministrului apărării că vrea să rezolve anul acesta ne arată că ordinul e clar! Prostește-i bă și anul ăsta! Deci spre finalul anului o să apară o lege cu aplicare 01.01.2023 care ne dă începând cu p1.01.2024 dreptul nostru , treptat, astfel încât până in 2028.....Care are ordin de chemare până atunci să meargă liniștiți la Manitou... Că și noi suntem usor de prostit ca și indienii.
Multumesc lui Ciucă pentru cei 2,6 la ''Ciută '' că asigurarea mașinii a crescut cu ...80%!

Leo spunea...

Ca să ceri , trbuie să cunoști mecanismul.
El după cum ne-a zis , doi ani de acum încolo vrea să învețe. Deci , noua normă pt. pensiile militare ce va apărea la sfărșitul lui 2022 , va fi făcută tot de aceeași gulerați jiganu , RED , ciripu , dr. luK , roland , care au "satisfăcut-o" ;i pe LOV...
Au grije gulerații să-l joace pe degete pe D]ncu , în fiecare etapă.

mosmartin16 spunea...

Cred că ar fi util ca în legătură cu această "inginerie financiară" să fie sesizat ministru...prin "bombardament" de e-mailuri ! Eu..."mă bag" !! Cine e dispus a o mai face ?! Duminică frumoasă, camarazi !

Calinmihaib12 spunea...

..am mai scris..că (dacă nu intervine vreun.."cataclism"=
care..să schimbe.. "intențiile"..inițiale..!),VOR TOT APĂREA .."fabricații"= "variante"..botezate
pe model:"x".1,"x".2,
.."infinit"..!,pt.că E VORBA..de BANI..(nu
de SĂNĂTATE..!) "INFINIȚI"..cu care vor finanța..printre altele..și..EMIGRAREA ..pe alte PLANETE..! (MARTE,..etc.)
..pare cam"fantezist"
dar foarte..posibil!?

reddog spunea...

Azi Ciuca va avea o zi tare agitată. Comunica cu mulți oameni, online sau offline.
Va face destule drumuri și va reuși să lege noi prietenii.
Sursa:Daniela Simulescu
Poate se intalneste cu Dincu sa discute despre pensii. E o ipoteza.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord-75, e o tulpina brici, pentru ca asta inseamnă o situatie geamăna si simultana pe sensus că muntele lui Venus s-a unit cu vârful Athos in spume si clăbuci de venish lichid sa se nasca un nou guvid perfid si paranoid!

avianyc spunea...

”Ai cui sunt cei 1832 lei . Ai tăi ,ori ai statului ?”

In plan jurisdictional , cea mai proasta intrebare posibilă atata timp cat legea reglementeaza problema.
Conform legii ,chiar daca este vorba de o OUG 59 nediscutata in parlament in cauza ,aceasta se aplica cu efect de lege si stabileste cuantumul pensiei la MEDIA SOLDELOR NETE PE CELE 6 LUNI ALESE. PUNCT.
Restul cu ”a cui sunt banii ”sunt povesti de necunoscatori ce inseamna plafonare ,interpretare art 11 din L80 ,etc. CPS calculeaza fictiv brutul pensiei cf M25 după care aplica ”legea„ ,adica OUG 59 art 60 nediscutata inca prin parlament.
Acei bani dati in exemplu nu exista in realitate si dupa OG 59 art 60 nu se cuvin nici pensionarului, nici statului ,sunt bani fictivi ,inclusi intr-un calcul fictiv pentru a respecta procedura din M25.
Aberatii gen 10 pagini catre ICJJ privind inchipuiri in privinta art 11 din L80 (OMM).

Poate ca dupa majorarile de la magistrati va dați cu totii seama in sfarsit ce degrigolada grosalana a reusit Dragnnnia & Olguta in sistemul de salarizare si pensii.
Greu de reparat ce au facut ,mai bine nu existau in viata pesedeului.
Daca s-ar mari salariile si la restul bugetarilor cu ultimele transe la nivel 100% ca si la magistrati in acest an, SMBE (salariul mediu brut pe economie) ar urca pe la 7500 -8000 lei (fenomen pe care l-am anticipat la aparitia legii 153) , lucru ce ar insemna un dezastru pentru actualii angajati si viitori pensionari pe contributivitate ,mai ales pentru angajatii din privat pe salarii sub 4000 lei.
L127 -o fantasma care impreuna cu L153 sunt o piatra de moara de gâtul economiei si bugetului si bataie de cap pentru M Finantelor si M. Muncii cu putine solutii la indemana ,in afara de refacerea acestora .
Mai ales ca urmeaza scumpiri in lant la tot incepand cu curentul ,gazele , etc care duce la superinflatie .

@ Cezar
Lătrău ,ai spus in replică spus că MApN primeste 2% .
Nu ai spus insă si din ce suma .
Nu-i totuna sa primesti 2% din 100 lei când tu ai nevoie ca sa maresti si p.militare de 2% din 1000 lei. Si daca in buget ai doar 500 lei primesti 2% din 500 lei chiar daca pentru actualizare pensii ai nevoie de 2% din 1000 lei.
Sper sa pricepi ce insemna 2% !!!!!!! raportat la existent si necesar.
S-ar putea ca pentru acel necesar majorare pensii militare M. Finantelor sa trebuiasca sa mai colecteze ceva saci cu bani pentru a face Bugetul de Stat mai dolofan. Si atunci si suma din 2% va fi mai dolofan- satisfacatoare.


Calinmihaib12 spunea...

...am mai scris..că (dacă nu intervine vreun.."cataclism"=
care..să schimbe.. "intențiile"..inițiale..!),VOR TOT APĂREA .."fabricații"= "variante"..botezate
pe model:"x".1,"x".2,
.."infinit"..!,pt.că E VORBA..de BANI..(nu
de SĂNĂTATE..!) "INFINIȚI"..cu care vor finanța..printre altele..și..EMIGRAREA ..pe alte PLANETE..! (MARTE,..etc.)
..pare cam"fantezist"
dar foarte..posibil!?

Iulian Mareș spunea...

Și putorile protejate de tine ce sa mai posteze?

Cezar spunea...

Baa..Mares Double Oskar
..mai vrem ba mai vrem..macar inca 2..3 zeciuieli!
Hai nu fi chitra...🤣🤣🤣🤣😛😜🤨😐🤑

Leon spunea...

@Huhu Rezea, eu o sa-l atentionez pe D-ul ministru Vasile Dincu cu un alt aspect mult mai dureros pentru pensionarii militari.
Cum se face ca, desi Magistratii au restrictii si ingradiri mai putine ca Militarii, Pensia medie a acestora a crescut cu 94% in 5 ani (20.159 lei, pensia medie in dec.2021/10.382 lei, pensia medie in dec.2016) mai mari de aproape 5 ori decat Pensia medie a Militarilor ( 4230 lei in dec.2021/3801 lei in 2016), acestia din urma cu o crestere de numai 11,5% in 5 ani..!
Iar pensiile Civile, in aceasta perioada au crescut cu 65%(1442 lei/871,7 lei) !
Nu credeti D-le ministru ca dupa 5 ani de inghetare a pensiilor militare( OuG.59/2017) ar trebui ACTUALIZATE la nivelul Soldelor militarilor aflati in activitate din acest an, deoarece ar necesita fonduri mai putine, si sa nu mai asteptam alte majorari de solde , cand ar fi nevoie de fonduri mai mari..!

Huhu Rezea spunea...

Măi avia, de ce te bagi în treburi pe care nu le cunoști? Sau vrei să fii slugoi al guleraților?
Dacă pensia brută în procent de 65->102/% din baza de calcul face parte din procentul de 20% al bugertului MApN, cum poți să spui că sunt bani fictivi?
Bugetul pentru pensii militare al instituțiilor militare este suma soldelor brute, nu suma pensiilor nete.
Insinuezi că impozitul și CASS sunt plătite de CPS din bani fictivi?

avianyc spunea...

" Mai " Huhurez , cererile pentru bugetele institutiilor pentru anul financiar in curs se fac in baza prevederilor legilor in vigoare inclusiv si cele privind salarizarea si calculul pensiilor pe anul in curs.
Nimeni nu poate cere in buget peste ceea ce prevede legea pentru anul in curs.Ca atare pentru pensii CPS cere fonduri la nivelul mediei neturilor din cele 6 luni cf totalului din deciziile de pensii in executie- Og 59 art 60 -Og 114.
Ca sa respecte metodologia si sa informeze beneficiarul asupra modului de calcul CSP respecta procedura M 25 si apoi aplica la acel brut fictiv plafonarea la media netului soldelor din cele 6 luni
Daca pe parcursul anului sunt modificari salariale sau la pensii acestea se fac suplimenteaza prin rectificari bugetare si aplicare in unele cazuri cf Codului Fiscal.
De naivitati pentru nestiutori m-am saturat.
Cel putin nu le promovati cu rezultate in justie 0.

Leon spunea...

Mai Aviatorule(sic!), daca in anul 2021, pensiile militare n-au beneficiat de nicio Indexare, poti explica de ce Bugetul MApN la Cap.Asistenta sociala, s-a inchis la 4.110.160.893 lei, mai mare cu 10,5% fata de anul anterior de 3.730.901.000 lei?
Tocmai pentru asta, alocarea la Pensiile Brute, iar diferenta pana le cele Nete, unde este ??

Huhu Rezea spunea...

Pensia militară brută pentru toți militarii, indiferent de anul dobăndirii dreptului de pensie, are cuantumul de 65% ->102% din baza brută de calcul din cele 6 luni alese.
Pensia netă, potrivit OUG 59/2017, este 58,5% din aceeași bază brută de calcul. Dacă scad impozitele si contribuțiile... se măresc automat pensiile nete ale pensiilor stanbilite după 15 09 2017.

Petrut spunea...

Am pomenit de legea Pensiilor lui Cuza Voda si "colegii "mi-au sters postarea imediat

Huhu Rezea spunea...

@avia
Esti într-o ureche rău de tot!
Bugetele pentru 2022 sunt deja aprobate.
Continui prostia cum că CPS ar plăti fictiv impozite si contribuții pe pensiile celor pensionati după 15 09 2017.

Petrut spunea...

Sant curios ,si as vrea un sfat pentru cazul unui ofiter superior M.Ap.N -pe vremea aceea maior ,care a fost prezent pentru o perioada limitata intr-o UM a MAI ,poate cere ca pensionar actualizarea pensiei sale conform legislatiei pensiilor MAI...?pentru perioada respectiva ..?multumesc ..

Huhu Rezea spunea...

Petrut
Ia uită-te dumneata pe Nota de calcul, atat pe contributivitate din anul 2011, cât și pe cea de recalculare din 2016, și ai să vezi că perioada respectivă este cuprinsă în calcul.

avianyc spunea...

@ Leon
Alo Oltenia ,vă rog !! Multumesc !

Nr pensionari MApN = aprox 80 000
4.110.160.893 lei / 80 000 = 51.377,011625

Nr pensionati in intervalul 07.2017 -31.12.2021 = consideram aprox 25.000
4.110.160.893 lei / 25.000 = 164.406,43572 lei / media pe persoana

Stii cumva carei-i pensia minima si maxima la pensiile militare exclus câtiva magistrati ??????? Aud ???
Stii ca toate pensiile calculate pâna in 07.2017 se raporteaza la brut si per total ajung la maxim 102% ???? Deci cererea de buget se face la max 102% x nr pensionari.
Poate fi suma pe care o expui rezultat al catorva mii de pensii calculate la net din 2017 până in 2021 ???? Adica 164.406,4 lei media per pensionar ?????
Sau ati luat-o razna ......... ca si societatea in care traim ????????

Huhu Rezea spunea...

Eu știu că Dîncu citește și direct mass-media, nu se mulțumește numai cu ce îi plasează Serviciul de monitorizare a mass-media și a rețelelor sociale.
@Andrei vă poate confirma.

Iulian Mareș spunea...

Bă sa-i spui lui tac-tu!
Eu ca tine am fost de f tânăr, tu sa fii ca mine nu puteai nici în visele de după fumat joint-uri!
Îmi place însă că te-ai simțit vizat!
Culmea, eu nici nu te luasem în seamă, pt că tu nu exiști!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Dar de ce sa-i spunem nou?
El nu are creier, este cumva plantă?... El a vrut la apărare, ca-i curgea sângele pe nas de dragul oștirii!
Sa iti spun sincer: din 2000 tot am văzut miniștri, unul mai autist ca precedesorul, culminând cu Stanișoară și papagalii Dușa, Țuțuianu...kiar si Fifor!
Ei vin și pleacă pt a-si da importanță în CV sau ghișeft la semnătura pe akizitii...
Nu mai pot ei de invitați, VRS mizerabil, actualizări pe legea salarizării, indexare, ajutoare la pensie...rahat cu apa rece!
Când se va ridica la nivelul lui Predoiu îl voi felicita!
*Mai bine intreaba-l care ii este ultimul grad obținut...

Calinmihaib12 spunea...

DACĂ are..PS."NETĂ"= SOLDA LUNARĂ NETĂ= 58,5 % din S.L.B. aplici regula de 3 simplă și iese:10.526
lei S.L B.;pensia asta ar fi AȘA dacă nu i s-a aplicat și 20 % de OMM..!).Cei 41,5 % rețineri= 4.256 lei.
DACĂ i s-a "dat" și OMM-ul=20%,atunci PS.NETĂ e egală cu 120 % din S.L.N...! adică"vreo"=5.000 de lei=58,5%, la care adăugăm= REȚINERILE din..BRUT= 41,5 % =3547 lei=rezultand S.L.B.=8.547 de lei.
CEI 1.000 DE lei până la 6.000 de lei=OMM.

Iulian Mareș spunea...

Exact!

avianyc spunea...

@ Huhurez
Oi fi eu așa (parerea dumneata ) , numai că voi nu realizati ca ceea ce presupuneti ar duce la comiterea Unei infractiuni financiar-fiscale pentru cei care intocmesc si aproba ceririle de buget. Și oricum daca cumva s-a intocmit o cerere gresita de fonduri fara incadrare in baza legala pentru acel capitol,respectivii bani trebuie returnati la sfarsitul anului financiar la bugetul de stat.
Stiti cumva care este structura de cheltuieli anuale in cadrul capitolului asistenta sociala ? Poate va spune Leon in raspunsul la comentariul si intrebarile mele comentariul care-l vizează.
Chiar ati luat-o razna toti ca sa spuneti ca pentru vreo 80.000 pensii calculate de la capitolul asistenta sociala incheiat la 4.110.160.893 / 80000 =51.377 lei /media/pensionar. Ati auzit bine 51.377 lei media /pensionar ???? sau cumva s-a ridicat cu cei vreo 25000 pensinari calculati la net după 07.2017 ?????
Eu zic să faceti sedinta de urgenta si sa va documentati ce cheltuieli presupune asistenta sociala in armata.

Iulian Mareș spunea...

Cum adică, nu știe el? Pai el a fost și șef DFC! El o iniția pe dna gl. Lupu!

Ioan P. spunea...

Nu știu de unde ai cifrele astea dar am prieten ieșit acum 2 luni de la ISU cu f multe sporuri, suplimentare și grad de adj.sef si are 3900 lei în mana.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Din cauza pensiilor si salariilor breze, niste căcăreze, pe langa cele vestice, burgheze, peste 700.000 de romani vor sa emigreze... Numai * haladitus genius,* @Mucius Cezarus, din cap pana-n anus e multumit cu ce pensie la stână a fost rastignit, si sună goarna sa fie stiut cat e el de avut, față de ceilalți *golani sărmani* pe care scuipă si nu da doi bani!

Calinmihaib12 spunea...

Petruț:
Întrebarea nu e foarte clară, dar chiar și așa formulată,rezultă că ai pensia militară recalculată pe LEGEA 223..,PENSIE MILITARĂ= care e stabilită și recalculată pe baza soldelor militare = M.Ap..N., și nu
soldele..MAI..!;( nu ai precizat că ai fi lucrat..ultimele 6 luni-din ultimii..5 ani..la M.A.I.,situație în care (=cred că..) AI FI PUTUT ALEGE cele 6 luni cu S.L.B.= MAI AVANTAJOASE (eventual) decât cele din M.Ap.N...!
..Pomenești..de.."legislația pensii lor MAI.."..!(PUBLIC: NU EXISTĂ AȘA CEVA..!!..(?);pensiile militare din MAI au REGIMUL legii 223/2015..!; doar dacă există vreo LEGE SECRETĂ., atunci e o altă "discuție".!).
Singura DIFERENȚĂ între cele 2 mini stere: privind SOLDELE și respectiv PENSIILE care rezultă din ele e STRUCTURA..STATELOR DE ORGANIZARE.., în care GRADE și,eventual, FUNCȚII EGALE în cele 2 ministere..SUNT DIFERIT ÎNCADRATE: adică la COEFICIENȚI de IERARHIZARE a soldelor lunare DIFERIȚI..!,și atunci..și PENSIILE POT FI DIFERITE ..,în situația amintită (GRADE și FUNCȚII EGALE..!).

monteoru spunea...

Catalin buna intrebare.Tu ai intrebat pt o pensie neta de 5000 lei.Eu as merge mai departe.Dar pentru 10000 lei?
Sunt obligat sa-l introduc pe Mares in ecuatie.Am vazut cu cativa ani in urma declaratia de avere si capitolul venituri salariale ale acestuia in anul 2014.Nu erau de speriat si atunci cum a ajuns la o pensie matusalemica?Ei uite misterul asta numai el ni-l poate spune.Ar fi de interes sa ne lumineze si pe noi muritorii de rand aratand decizia de pensionare si buletinul de calcul.In fond pensia nu i-o ia nimeni iar ce e dat e bun dat.

Liviub spunea...

Oare domnii ministrii de la MAI si MApN stie ca magistratii primesc in plus la pensii din banii ce ii retine statul la pensionarii militari, carora indexarea/actualizarea nu se poate ca nu e bani la buget?

Trofin spunea...

Între patronul prezentului blog și patronul blogului de la Craiova ( Cuiul cătării ) există o mare diferență ,primul ne încurajează dar fără de nicio speranță , celălalt , craioveanul, ne distrează cu pamflete aiuristice. Cine se ocupă de pensionari ? Azi nimeni , doar suntem mângâiați pe ceafă și ni se oferă din când în când bomboane cu o crustă dulce și cu miez amar.

Iulian Mareș spunea...

Atât îl duce pe el "mansarda"!

Iulian Mareș spunea...

Știu sigur de asta și kiar girează!

mosmartin16 spunea...

Revin curand...cu o nouă analiză...din care rezultă..."noaptea minții" ! Seară faină, oameni buni !

Iulian Mareș spunea...

Trofic,
putintica răbdare, stimabile...!
Stai puțin ca iar o sa-i ia interviu lui Ciuca, acum în calitate de premier și atlet în antrenament pt candidatura la Cotroceni!

micutzul spunea...

Am să scriu aici fiindcă pe alte grupuri militare nu îmi posteaza decât dacă pup undeva niște moaște de generali.....
Doresc să aduc aici omagiul meu si prinosul de mulțumire pentru binefăcătorul nostru , minunea cu grad de general , înmulțitorul pensiilor dascalilor lui , îngerul pazitor al rezervistilor militari !
Exemplu de calcul :
- pensie ofiter de 2501 la 31.12.2021 ajunge la 2566 lei in 01.01.2022. Se scade impozit de 57 lei și ajungem la o pensie netă de 2504 lei! Crestere netă de 54 lei. Doamne câte poți face cu acești bani....
Alt exemplu de calcul:
- Pensie magistrat ( oameni amărâti) 30.000 de lei la 31.12.2021
Potrivit ordinului ministrului etern al justitiei don Predoiu incepand cu 01.01.2022 VRS cu care se calculează salariutele dar si ....pensiile magistratilor se modifica de la 465 lei la 605 lei deci o crestere de 30%.
Deci pensia de magistrat de 30.000 lei brut și 27.200 net ajunge începând cu 01.01.2022 la 39.000 lei brut din care luam 3700 impozit și 3500 CASS deci rezultă o creștere netă de...4.600 lei!
Nu te speria domnule maistru militar. Chiar dacă este dublu cât pensia ta e doar o infimă actualizare pentru magistrat!
De un mare ajutor ne este ANCMRR și AORR...și nu stiu ce rahat de forum....

Iulian Mareș spunea...

Susțin!

reddog spunea...

Mos Alecu zice ca Huhu s-a deconspirat.
Pentru ca a luat pensia pe 07.012022.
Pai sunt unii care au ochii albastri si iau pensia pe 10.
Cezar de ex putea fi ofiter acoperit la GAZ.

Iulian Mareș spunea...

IcePar,
nu-ti pot satisface curiozitatea...poate am 2 pensii! Ce zici? Hm, la asta nu te-ai așteptat?
Poate s-a petrecut o minune!? Te pot învăța și pe mata, dar pe înaltul intelectual al blogului...NU!

Leon spunea...

Aviatorile, mai imparte d-le la 12 luni si vezi ca-ti da 4280 lei, pensia medie bruta lunara.

Paul Puiu spunea...

Ch de Xpm le facea mare concurenta la Huzu si Neacsu de la In Cuiul Catariii!!! Oare ce sa intamplat cu Ch ca era foarte obiectiv din mai 2019????

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Nu știu de ce, dar în ultimul timp ai devenit prea negativist.
Nici nu realizezi cât ar da gulerații ca sintezele statistice ale pensiilor militare realizate de tine acum 10 ani, salvate pe acest blog la eticheta Tabel cu pensii revizuite, să nu existe.
Eu, Mărin și Biluță încearcăm, fiecare în felul său, să informăm pensionarii militari cu privire la drepturile ce li se cuvin.
Dacă ar decide gulerații, informarea s-ar rezuma doar la comunicatele seci ale CPS-urilor sau la site-uri gen SCMD... la care pensionaii nu pot să interacționeze.

reddog spunea...

Cel cu cuiul si catarea e mai poet. 😁
Totusi are fani care ii citesc toate cearceafurile alea. 😁
Mos Alecu tot lanseaza apeluri sa nu cadem in plasa naucilor.
De cel cu pamfletele nu prea zice nimic in schimb il are in cuiul catarii pe Huhu.
Cand vede cum se invarte contorul ala la Huhu (mai ales acum cand a aflat ca s-a deconspirat) il ia cu frezoane din alea. 😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari pentru laba data peste bot politicienilor! E femeie, nu e barbat! Cand si un barbat din acest topic va scrie ca Flavia o asemenea depeșă?

Leon spunea...

Stie @Mateias..!

monteoru spunea...

Mares te inteleg.Sa fii sanatos si sa investesti cu profit.Nu tine banii la saltea si nici la banci.
Mergi pe mana comunicatii si tehnologia informatiei.

Huhu Rezea spunea...

Eu știu că BRD și CEC Bank au introdus pensiile pe carduri încă de vineri 07 01 2022. Nu știu cănd le-au fost virate de la CPS-uri.

avianyc spunea...

tehnocratu scria ca si-a facut bar dintr-un panou de bord elicopter.
După cum se prezintă si ce scrie precis l-a dotat si cu ceva coniac dublu rafinat din țiței.

M spunea...

@Petruț

Legea pensiilor MAI, legea 224 este mult mai favorabilă decât legea pensiilor militare, legea 223. 😁

Serios însă: nu prea văd cum! Eu înțeleg că ați vrea să aleagă o altă perioadă de 6 luni?

M spunea...

Cum pune problema un ziar:

MApN caută rezerviști voluntari în 2022: Câți bani va încasa un militar care stă acasă?

Cezar spunea...

Mars potaie rosie..comunista!

Ioan P. spunea...

Tot citeam aici de pensia pe contributivitate. Putini știu de ce a dorit Boc asta. Când a fost ales primar în Cluj-napoca, a făcut un tur al primăriei. La Serviciul Siguranță Circulației erau col.r.Dima ffff bun pe domeniul circulației (în rest nu stiu). A instituit sensuri unice, a relaxat circulația în zone grele din Cluj-Napoca. (La acea vreme..azi e praf iar). Când s-a prezentat lui Boc a facut greseala sa pomenească ca e colonel în rezerva. I-a zis în fata Boc...de mâine pleci. Eu nu vreau militari în primarie. Deci nu va mirați ca Boc a lovit în militari chiar dacă pt unii a iesit mai bine. Intenția lui era sa ciunteasca!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cuiul cătării, din raspantia cărării, e de analize de laboratoare la penziile brotacare, doar pentru fostele cadre militare, onor, de la Colonel pana la Maior, de aceea e minor la al nostru amor; Moș Alecu face matematică aplicată si prea complicata, doar pe acea pensie care nu va fi acordata niciodata, nu si pe cea in plată, pe cand @Onorabilul abordeaza cu prioritate tot ce ar putea face dreptate la pensiile deselate in dezonoare, erorile criticate, disecate si puse pe larg in dezbatere, cu abordari sofisticate si diversificate si, la modul unitar, toate trei reprezinta un bun necesar pentru orice politist sau militar, intrucat fiecare in parte reprezinta un sine die de lupta pentru dreptate, si pot atrage atentia critica la clasa cretino politică, pentru ca, decat fara nici unul dintre aceste bloguri, e ca si cum ar hi via fara struguri, culegatorii cu durligele blegoaie si cu butoaiele goale, iar belita de vulpe, data naibii, n-ar mai avea motive zurlii sa spuna ca strugurii-s acrii si nașparlii! Concluzion avec la centiron et a la papion, les mousions et les monnes companionnes? Orice blog brotăcar e un blazon de Batalion Disciplinar de lupta la baioneta cu clasa politica cretinoid inepta, sa indrepte proasta stare de la pensiile militare prin influente oarescare cu zeci de mii de comentarii, mai mult sau mai putin venale, caci țâța cu muștiuc nu poate hi găbuită de gura unui prunc politruk, daca nu-i unsă critic cu sugiuc de kuk!

akord 75 spunea...

Merita postat pe cat mai multe retele,ceea ce am sa si fac(scrisori nu trimit la "decidenti" ca e inutil)

Huhu Rezea spunea...

Comisarul Ionescu Claudiu, devenit consilier local de HD, lansează o snoavă pe contul sau de socializare, preluată masiv de alte rețele de socializare, care dovedeste că tipul originar din Drăgășani incă nu a învățat nimic din pâțania de a restitui penaia calculată dintr-o soldă de funcție calculată gresit, conform HG 1/2017.
Spune că Ciucă al nost' ar avea o pensie netă, calculată potrivit art. 60, introdus in lege prin OUG 59/2017, de 18 500 lei pentru că i s-ar fi calculat solda de funcție cu coeficientul 10.
Da, așa rezultă din declarația de avere a lui Ciucă, dar Coeficientul maxim pentru solda de funcție a sefului SMA este de 4,34 potrivit L 153/2017, adică putea fi de cel mult de 10 880 lei in anul 2022.
Dacă solda netă lunară este de 18 500 lei, ceea ce reprezintă 58,5% din baza de calcul, inseamnă că media soldelor brute din care i s-a stabilit cuantumul pensiei a fost de 18 500 x 100: 58,5 =31 592 lei.
Din această sumă uriașă, doar 10 000 lei putea să fie solda de funcție, restul sunt indemnizația de comanda, solda de grad, gradațiile și mai ales purcoiul de sporuri.
Stai cuminte domnule comisar Claudiu, că nu coeficientul de ierarhizare i s-a mărirt lui Ciucă ci sporurile specifice degringoladei salariale din sistemul de apărare de după anul 2010.

akord 75 spunea...

@M
Deci ati citit articolul si stiti si raspunsul...e scris tot acolo

Calinmihaib12 spunea...

CĂTĂLIN
(14:47'/9.01.):
PENSII BRUTE sub.. 5.000 lei au ofițerii superiori RECALCULAȚI pe lg.223..,adică cei STABILIȚI pe LEGILE de PENSII MILITARE.. anterioare lg.223..(..FĂRĂ SPORURI în SOLDE,pe baza LEGII.. 138/1999..!),chiar dacă au VECHIME DE SERVICIU..peste 32 de ani, GRADE și FUNCȚII ..cu SOLDĂ de COMANDĂ și..de MERIT..!(cum e și..cazul meu..!).

akord 75 spunea...

@mosmartin16
:))
Dupa ce ne anuntati de "noaptea mintii"... ne mai si spuneti "Seară faină, oameni buni !" Deja in asteptarea analizei s-a dus dreak....restul:)

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Dar alte venituri din mediul militar, legale, se pun?
Te asigur ca a fost calculat corect!

Iulian Mareș spunea...

Are pensie de grefier...

Iulian Mareș spunea...

Pensii returnate = 37.490....???
Adica nu i-au mai putut tine puțin în fereastra, sa-i vadă poștașul?

Huhu Rezea spunea...

Se pun numai veniturile realizate din funcția militară, conform statului de funcțiuni, nu și colaborările externe.
Eu nu am afirmat că ar fi fost calculată ilegal. Este nesimțit de mare față de pensia altor sefi de SMA sau locțiitori SMA ieșiți la pensie in perioadele anterioare.

Iulian Mareș spunea...

@M,
Dacă as fi acum în activitate, cu gradul, banii și funcțiile din ultimii 15 ani as sta numai acasa, în concedii parentale! Sa moară prostii de necaz! 🤣😂🤪😜😝

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu nu glumesc...kiar știu...
Și nu este f mare! Este normala!
*Scade și cei 1000 lei!

Iulian Mareș spunea...

A murit Attila Kelemen!
A murit, la vârsta de 73 de ani, un distins om politic - Attila Kelemen, parlamentar in cinci legislaturi, liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputatilor, vicepresedinte in Colegiul medicilor veterinari, vicepresedinte al Federatiei Ecvestre Romane si membru in Jokey Club Romania.
De asemenea, Attila Kelemen a fost presedintele Asociatiei chinologice din Mures.
Dumnezeu sa-l odihnească în pace!

Calinmihaib12 spunea...

CĂTĂLIN: PENSIA BRUTĂ a unui COLONEL (GRAD și FUNCȚIE..!), stabi lită cu legea 164.., depășește..cu ceva.. 5.000 de lei!.
PENSIA mea (colonel= GRAD,lt.col. medic= FUNCȚIE) + S.Cdă + S.Merit,..recalculată cu legea 233..= e sub 5.000 lei..!).

Huhu Rezea spunea...

Ciucă al nost' a fost părtaș la degringolada salarială din ultimii 10 ani și este beneficiarul ei.
Nu e normal să aibă pensie dublă fața de alți sefi SMA.
La vremea când a depus declarațiile de avere nu primise indemnizația de erou de Nashiryah.
Ce ar mai conta o mie de lei pe lângă altele 31?

Iulian Mareș spunea...

...nu numai asta! Sunt si alte venituri!
Dacă agentul ala de politie are putin peste 10000, ce te tot miri?
Ce, este sub un procuror?

M spunea...

@Cătălin

Nu am văzut niciodată un articol care să spună că banii luați de la bugetul de stat pentru a echilibra bugetul de pensii sunt luați abuziv

Să explic! Contributivitatea înseamnă nu numai calculul pensiei (adică a punctajului) dar și calculul punctului de pensie care se face in funcție de cât s-a colectat.
Adică a avea un buget echilibrat și "contributiv" ar însemna să se susțină singur, să nu primească banii de la buget.

Nu sunt proști! Urmează un program, pas cu pas, de inducere a unei stări de enervare și de frustrare în populația generală!

M spunea...

@Akord 75

Vroiam să subliniez ideea subliminală "militarii stau acasă și iau bani". 😁

Că de exemplu cei din învățământ stau acasă de doi ani "predând online" nu sunt nimeni "stau acasă și iau bani".
Observați că rog că nu am mai zis "dascăli" că vreau să rămâneți calm și liniștit. 😂

@Iulian Mareș

La un moment dat cineva a întrebat: dacă un rezervist voluntar e plătit de ce un rezervist (pensionat) nu primește?

😂 Dacă aș fi acum în activitate mi-aș da demisia! 😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Micutzul, Am citit asta pe Uninunea Militarilor si Politistilor Mihai Viteazul si bineînteles ca i-am dat botezul taman cu un like baban!

Iulian Mareș spunea...

FRANTA A CUMPARAT 30 MILIOANE DE CĂTUȘE MADE IN KINA!
DE CE?
PENTRU ARESTAREA CETĂȚENILOR NEVACTINATI PESTE 55 DE ANI!

*Luați lumina de la Macron!
**Dacă mai vad un căcănar care vrea vaccinare cu forța îl înjur de mama! Și asta o spune unul care are 3 doze făcute!

Cezar spunea...

@/mares..2 O
Si in caprite baaa🤣🤣🤣
Ai doi idioti...poti sa.i pui ciobani
Motanelul kk..cios si al ci fular ca Vadim🤣🤣🤣

Huhu Rezea spunea...

@Mareș
Ca să nu vorbim abstract, în baza de calcul pentru pensia militară nu poate intra un alt element salarial care nu este și parte componentă a soldei/salariului brut lunar.
Poți să enumeri un altfel de venit din afara soldei lunare care intră în baza de calcul, nu în procentul de stabilire a cuantumului pensiei?
Art. 28 din Legea 223 enumeră o mulțime de venituri ale militarului care nu intră în baza de calcul a pensiei.
Să nu spui că sunt ordine secrete care au introdus excepții!
De degringolada salarială din SNAOPSN nu a profitat numai dl Ciucă ci toți piloșii din sistem.

avianyc spunea...

@ Mares
Eu le-as recomanda să sape .Poate descopera ca i-au bagat diferentele pe care mos martin nu le stie destinatia😴😴😴😴
Mos Teaca lucreaza din greu ,astia habar nu au cum se aranjeaza 6 luni daca esti la butoane.
Sunt pensii de dinainte de 2004 recalculate la 01 2016 mai mari de 10000 ,darmite in 2019.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De luna viitoare ne obliga la al patrulea vaccin... Cred ca de acum o sa se revolte si vaccinatii, e prea de tot!

Laurentiu spunea...

Oui,liberte,egalitate, fraternite...
Doze de care domnule?
Jinars, turț, șliboviță?

Leo spunea...

Ce spune Ionescu este cea mai mică problemă a lui ĂĂĂÎÎÎ...
Prolemele lui sunt lucrarea de dottore şi alza este modul cum i-au majorat cristinucii ĂĂĂÎÎÎ pensia în 2020 cu 14% în loc de 4,6%.

mosmartin16 spunea...

Foarte corect !

mosmartin16 spunea...

...vorbesc de comentariul vis-a -vis de ...consilierul de HD !

Calinmihaib12 spunea...

CĂTĂLIN
(20:49'):
Da, am recitit cu atenție..finalul comentariilui sursă..și e clar că așa e..!("din
cauza"..sau "DATORITĂ
..aplicării legii "unitare" a salariză rii 153..,și modifică rilor legii 223..!... etc.,precum și respec tivele reduceri de taxe..!(în anii 2017-2021).

ifrim spunea...

@reddog.Cu Cezar este o problemă mai delicată ,omul trebuie ajutat adică eutanasiat!(Nu știu ce înseamnă dar îmi place cum sună)

Iulian Mareș spunea...

Laurentiu,
de aluminiu/Al!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
nu te enerva, la nivelul lui nu-si permitea sa faca ”erori” la vedere! Si pentru simplul motiv ca mai Ok imi sta cu un cont in Insulele Virgine Americane sau Britanice decat nastrușnicii la pensie!

Calinmihaib12 spunea...

Avianyc:
..OMM-ul ecalculat: % 10-15-20 % din PENSIA NETĂ,care la rândul ei e max.58,5 % din SOLDA LUNARĂ BRUTĂ.!
(vezi DECIZIA de PENSIE publicată recent AICI,pe blog)
..!

Huhu Rezea spunea...

Eu zic că este o problemă destul de mare dacă dintr-o soldă de funcție 10 000, corespunzătoare coeficientului de 4,34, lei s-a ajuns la o soldă lunară brută de 31 000 lei.
Si mai ziceau unii că este prea mic coeficientul de soldă al șefului SMA....
Si mai există bănuiala că pensia soției a fost majorată in 2020 cu 14%, ca la civili, cum tot scrie @Leo pe blog.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Consilierul s-a judecat pe redute in mai multe procese pierdute, din pacate, si e un mare luptator pentru dreptate. @Onorabilul bine a constatat ca pe langa Lg 223 multe ordine de sinistru s-au dat, fara sa se fi secretizat, sa majoreze doar pensiile celor care s-au indopat cu mult găgălău de rachat, turcesc sau romanesc, sa aiba venitul de pensie porcesc! Vinovat fiind grohoteiul, Malaimare Ciucale, jegosu,' la care duce firul rosu de buleală, paradeală si șmangleală in stil mare la pensiile brotacare! Asa i-a majorat la a sa tută cornută cuantumul penziei brotacare cu 14,7%, plus ca de la Adjutant Sef de palier, cocoțată ca Cita sau Zira in palmier, a avansat-o Lt. Colonel, doar ca are gurul de fier!

monteoru spunea...

Eu zic sa nu va entuziasmati la zicerile lui Dincu.Cati politruci nu ne-au promis marea cu sarea si in final s-a dovedit minciuni.
Eu unul am fost de prea multe ori dezamagit sa mai cred in promisiunile politrucilor.
Referitor la Cezar.Omul nu este sarac in avutie ci in materie cenusie.

Leon spunea...

D-na poate a iesit la pensie militara la 01.02.2019, cu o pensie neta de aprox.4760 lei/luna
, si in declaratia de avere ptr.2019, este pensia neta ptr.11 luni... !

Iulian Mareș spunea...

Leon,
in declaratia de avere treci toate veniturile pe 12 luni! Inclusiv norma de hrana si/sau ekipare, sau alte venituri din colaborari.....

M spunea...

Eu citesc de și forumul edupedu al celor din educație.
Se plângea cineva că salariul net al unui profesor e de 2.400 de lei. Evident aceleași plânsete: "se moare de foame. Salariul unui dascăl ev mai mic decât al unui tablagiu bețiv din Armată" etc.
Când însă și postat și fluturașul am văzut că "total pe card" e de 5.200 lei. Diferența e dată de sporuri.
(se pare verifica, e o discuție de acum vreo 3 săptămâni).

Vă repet deci: "mare" sau "mic" se poate spune doar în comparație cu ceva! Ce ți se pare ție mare e mic pentru altcineva.
Deci dacă se compară coeficienții din sistemul bugetar, cel al Șefului StM este mic.
Plecați de la ideea ciudată că sporuri sunt numai la SNAOPSN!
ORICÂND se poate da un atac la sporuri. De aceea eu preferam niște coeficienți decenți! 4.34 este un coeficient de kkt mai ales daca te uiți că un rector are 6,49!!!!!!!!

Ciudat e că pe edupedu NU am văzut o postare a unui dascăl care să spună că rectorul are salariul prea mare!
Or fi mai proști sau mai deștepți decât noi?

Sau au mai puțină invidie și mai mult pragmatism?

Iulian Mareș spunea...

Minuni în vremea noastra nu văz a se mai face,
Dar că vorbea odata lemne si dobitoace
Nu ramâne-ndoiala; pentru ca de n-ar fi,
Nici nu s-ar povesti.

Si caii lui Ahil, care proorocea,
Negresit ca au fost, de vreme ce-l tragea.

Întâmplarea ce stiu si voi s-o povestesc
Mi-a spus-o un batrân pe care îl cinstesc
Si care îmi zicea
Ca si el o stia
De la stramosii lui,
Care stramosi ai lui ziceau si ei c-o stiu
De la un alt stramos, ce nu mai este viu
Si pe-ai carui stramosi, zau, nu pot sa vi-i spui.

*Toporul și pădurea, de Grigore Alexandrescu

**Cu alte cuvinte, are si minte, devreme ce are craniu! :))

Huhu Rezea spunea...

@ICF
Reformulează, fără epitete, comentariul despre procesul pe care zici că l-ai intentat lui Ciucă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Caci coada de topor plină cu noade,
Tot din padure tăiată, te poate arde
La sfantul mir cu o binecuvantare
Sa nu mai tai padurea facand alta cărare!
-EU-

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am cerut pe ce baza legala a fost avansata in grad de foiter superior si sa specifice tot in termeni legali de ce majorarea este de 14,7%, fiind unica persoana din Armata cu acest procent, CSP motivand ca avand vechime completa si grad maxim a beneficiat de niste calcule si procente mai aparte, dar nu specifica si care ar fi si acestea, eu insistand sa fie prezentate in proces, iar ei invoca ca eu sunt frustat ca avand vechime mica vad in aceasta majorare o nedreptate personala, adica as fi invidios pe doamna, cand de fapt madama avand vechime poate avea cei 14,7%. Nu vad ca instanta sa se zbata intre viata si moarte sa impuna paratei necesitatea dovezilor prezentate... Musamalizare pe fata, si parca vad ca transeaza o Hotarare ca bat campii, ca se invoca secretizari pe care doar Parlamentul le poate dezlega si alte tampenii acoperitoare, ca Legea sunt ei! I-a manjit la venituri cu majorari 20% ca sa apere partea politica si asta vor face, doar nu mi-o da mie dreptate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Totul a inceput de la o petitie unde am cerut CSP sa-mi explice de ce madam a primit aceasta actualizare uriasa si toti rezervistii, nu. Am specificat ca daca nu-mi explica in 30 de zile ii dau in judecata si voi cere explicatii in Tribunal, la care ei n-au catadicsit sa-mi raspunda in termen, eu dandu-i pe acest motiv in judecata, asa cum le-am promis, probabil ei crezand ca le-am zis-o la misto. Au motivat in Tribunal ca mi-ar fi raspuns la petitie si am cerut sa prezinte instantei dovada raspunsului care de unde sa-l ia daca nu e? De fapt ei n-au ce sa prezinte si o lălăie, nici instanta nu se arata dornica sa intreprinda actiuni de fortare, mai ales ca mousiu este protejatul lui Muilă si ei stiu asta, mai ales ca acum este prim sinistru care le-a majorat cu 20% drepturile. Deocamdata astept intre amanari, caci asta este arma acoperirilor in Injustitie, cu anii, pana la recuzare...

Calinmihaib12 spunea...

M:
(18:39'/09.ian.)
..care lege "224..a pensiilor M.A.I."..?
..e vreuna secretă..?
Legea 223/2015..se re feră la TOATE pensii le militare acordate TUTUROR militarilor din toate ministerele ..!
..Dacă tot ai scris-"o"..aici,..scrie tot
..!

Costică Cristea spunea...

Bună ziua.S-a întâmplat ceva cu contul meu?Nu mai apar că sunt logat. Costică Cristea.Cu stimă.

Huhu Rezea spunea...

Dacă te-ai logat pe contul Google ești logat și când intri pe blog.

Iulian Mareș spunea...

@M,
eu cred ca numai ”expații de pe aci sunt partinici”, atat timpo cat sunt restartati in cao cand uita ce pensia au Coldea/SRI, Predoiu/SIE sau Opriș/STS! Ce sa mai intreb daca percepe macar 10% din conceptul de NMCC (National Military Command Center)

reddog spunea...

Penitenciarele sunt pe legea 225.
Brenda si Huhu sunt pe 226.

raul spunea...

@M Asa e ! E si din cauza prostiei ,,activilor" ,care se,,lauda'' cu totalul a ce primesc!Le-am spus-o de multe ori ,nu mai va laudati fraierilor cu totalul ,ci spuneti numai cat primiti pe functie ,ca aia e cuantificarea muncii voastre de catre decidenti,ca sa vada lumea cat suntem de pretuiti;gradul e al tau vesnic ,iar sporurile sunt specifice locului de munca!Norma de hrana primesc mai toti din administratie ,sporuri de toate neamurile primesc si civilii dar pe ei n-ai sa-i auzi spunandu-ti sumele alea ,ca pe fraierii nostri ci numai suma functiei!De ce or fi facand-o,ai nostri?Poate si de a nu parea mai slabi ,dar gresesc pt ca lumea isi face o impresie gresita!Cand un subofiter spune 4 000 cu toate sporurile si norma 1 ,,dar functie e de 2000-ca la o femeie de serviciu de la primarie care vine 2h pe zi la munca-,crezi ca civilul ,avand experienta lui de mincinos ,nu zice ,aha ,4 000 sa stim noi ,ca mai are o gramada de sporuri etc ,etc !Sunt multe de spus referitor la cum nu stim sa ne ,,vindem " si sa ne aparam...
ps In primarii ,norma de hrana era de 350 de lei in 2020,la programul lor de cacao-pe la tara la ora 12 nu mai dai de nimeni ,ca sa nu mai spun ca vin cu randul la munca in fiecare zi...si un primar de comuna de peste 3000 de locuitori are coeficient 4,5 -cat seful St M G,IAR UNUL DINTR-O COMUNA PESTE 5 000 LOC ,are coef 5!Despre ce vorbim?DESPRE FAPTUL CA SUNTEM PROSTII S(T)ATULU!

Calinmihaib12 spunea...

•3.900 lei=Ps."NETĂ"=
(P.MIL.STAT=3.250 lei P.N.+650 lei OMM 20%)
•3.250 lei= PS.NETĂ,
1.250lei=P.Impozitată
138,8 lei= impozit
•1388,8= P.Impozabilă
•3.388,8=PS.NETĂ=58,5
% din:
● 5792,82 lei =
= SOLDA LUNARĂ BRUTĂ
•2404,02 lei=TAXE=
41,5 %
....................
5.792 ×85%=4.924 lei=
= PS.BRUTĂ
4.924-2.000=2.924 lei
= PS.impozabilă
- 292= IMPOZIT,
●4.632 lei= PS.NETĂ=
NEPLĂTITĂ..!(-OMM)
+ 926 lei=
=5.558 lei= PS.NETĂ
+ OMM= NEPLĂTITĂ..!

akord 75 spunea...

Aseara l-am auzit pe Budai (cu totul intamplator) raspunzand la o intrebare a moderatoarei>intrebarea era cam asa:
-De ce pentru eliminarea inechitatilor pensiilor(civile) NU s-a acordat indexarea diferentiata pe categorii(limite banesti) de pensii.De ce au primit toti acel 10% adancindu-se astfel inechitatile
Dancu a raspuns scurt
-Da! au fost asemenea propuneri dar s-a constatat (si aici reproduc mot-a-mot) ca asemenea indexare diferentiata ar fi fost *total neconstitutionala*
(oare la SNAOPSN e constitutionala? sau Budai greseste?

Calinmihaib12 spunea...

•3.900 lei=Ps."NETĂ"=
(P.MIL.STAT=3.250 lei P.N.+650 lei OMM 20%)
•3.250 lei= PS."NETĂ"
1.250lei=P.Impozitată
138,8 lei= impozit
•1388,8= P.Impozabilă
•3.388,8=PS.NETĂ=58,5
% (= S.L.N.),din:
● 5.792,82 lei =
= SOLDA LUNARĂ BRUTĂ
•2.404,02 lei=TAXE=
41,5 %
....................
•5.792×85%=4.924 lei=
= PS.BRUTĂ
4.924-2.000=2.924 lei
= PS.impozabilă
- 292= IMPOZIT,
●4.632 lei= PS.NETĂ=
NEPLĂTITĂ..!(-OMM)
+ 926 lei=
=5.558 lei= PS.NETĂ
+ OMM= NEPLĂTITĂ..!

Huhu Rezea spunea...

Nu au primit-o nici pe a 3-a și nici pe a 4-a tranșă..

Huhu Rezea spunea...

Hai, măi,Serbane, de câte ori s-a spus aici că pensiile militare nu sunt pensii în sistemul public, calculate pe contributivitate.
Punctul de pensie este calculat proporțional cu veniturile din intreaga activitate si nu se poate majora cu mai mult unuia decât altui pensionar.
La pensiile militare ar fi fost discriminare dacă cei care au peste 2500 lei nu primesu indexarea legalâ de 2,6% în timp ce cei < 2500 primeau 10%.

Burebista spunea...

Solda de funcție conform legii 153 a șefului statului major al apărării este coef. 4,34 x2500 + 23%(gradatie)+7.5%(spor apărare..) +12.5%(spor aparatul central) = 16141 lei.... Aceasta solda de funcție s-a comparat cu solda de funcție pe care o avea în 2018 (fără gradație sau alte sporuri) și dacă aceasta era mai mica de 16141 a primit 1/4 din diferența în 2019 pana la pensie...
Dacă deja avea solda de funcție la nivel maxim de 16141 atunci și sporurile erau destul de mari, indemnizația de comanda la fel, oskar sigur avea, eventual și ceva bani din învățământ... În 2016 avea parca în declarația de avere o pensie netă plafonata în jur de 16000 Cfm declarației de avere când a fost numit ministru în cabinetul Orban... Cei 16000 au crescut cu 4,6% în 2020 și au ajuns în jur de 16736 + 1000 de la legea 168... În prezent are în jur de 17172.. +1000 legea 168....
La pensia de 1600 net din 2019 îi corespundea o solda brută (baza de calcul) de 27350 lei...
Aşa ca presupunând ca în 2019 avea solda de funcție 16000 pana la 27350 au reprezentat gradații, solda de grad, sporuri, oskar, indemnizația de comandă, + majorarea brut pentru CASS... Nu mi se pare mult ca sporuri și indemnizații și compensarea CASS pentru funcția pe care a avut-o 68,15 %... Ca și sumă totala.

Leon spunea...

La civili NU se poate, acolo se indexeaza/majoreaza numai VPP, aceeasi pentru toti !
Militarii nu sunt legati de aceasta VPP si se poate da o Indexare diferentiata !
Si Premierul A.Nastase a facut Indexari ale pensiilor militare diferentiate in functue de cuantum, si n-a mai zis nimeni ca ar fi neconstitutionale !

Leon spunea...

"..(1) În cursul lunii martie 2002 pensiile militare, cuvenite sau aflate în plata, se indexează cu un procent de 6%, fără ca acestea să depăşească suma de 5.997.024 lei.
(2) De prevederile alin. (1) beneficiază şi persoanele ale căror drepturi de pensie se deschid concomitent sau după data intrării în vigoare a prezentei hotărâri."

Laurentiu spunea...

Toate structurile din SNAOP au în plată doar tranșa a 2 a.
D-asta protestează polițiștii și nu numai.
De-asemenea, din februarie a.c. polițiștii nu vor mai primi banii pe ținută deoarece aceasta li se schimbă și vor purta un alt model.
Șefi noi, contracte noi, metehne vechi!

Burebista spunea...

O corecție, în 2019 nu în 2016, parca avea in jur 16000 pensie trecut în declarația de avere.

Leon spunea...

" Articolul 7
(1) Pensiile militare, cuvenite sau aflate în plată în luna mai 2004, stabilite în baza legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, se indexează începând cu luna iunie 2004 cu 2%.
(2) Pensiile militare, cuvenite sau aflate în plată în luna mai 2004, stabilite în baza Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicată, cu modificările ulterioare, pentru cadrele militare trecute în rezervă sau în retragere până la data de 29 februarie 2004, se indexează începând cu luna iunie 2004 cu 1,5%."

akord 75 spunea...

"Hai mai" Huhurezule spune-i asta lui Budai nu mie,ca era vorba de indexarea diferentiata pe limite de sume si nicidecum de modul de calcul pe un sistem sau altul de pensii.
Eu eram cu intrebarea, cu sofismele vad ca se ocupa altii
"Adica daca ma-ntelegi??...printipu', bre...printipu' "
Sper ca nu vrei un desen ca aia care au pensii militare "compuse" dintr-o multitudine de "venituri militare"..."colaborari" si alte kkt-uri mizerabile
Modul elegant de a-si justifica "invartelile" si linsul clantelor

marin spunea...

Bine sesizat domnule Calinmihaib . Nu cumva unii să se dea de ceasul mortii să o gasească.
După cum bine este stiut este luna in care multi mai sunt încă plecati cu Sorcova !

monteoru spunea...

Leon de unde ai scos ca Nastase a facut indexari diferentiate a pensiilor militare functie de cuantum? Astept sa spui care lege sau alt actjudiciar.
In opinia mea moral sau imoral a acorda indexari pensiilor functie de cuantum este discriminare.Sa ne intelegem.Eu nu am nimic impotriva indexarii pensiilor mici cu 10% dar trebuie analizat dece X sau Y are pensie mica?Este altceva cand statul ii acorda o suma de bani fixa drept ajutor sa supravietuiasca si altceva cand ii indexezi pensia.
Alta trasnaie e si cu CASS dela o anume valoare a pensiei.
Privind indexarea salariilor si pensiilor magistratilor cred ca e o mare cacialma.Aveti un raspuns la intrebarea:poate un ministru oricare ar fi el sa mareasca prin ordin pensii de capul lui? In caz ca da si exista o imputernicire legala atunci noi suntem niste prosti ca nu-l luam pe ministrul apararii sau de interne si nu-l punem pe coji de nuca.
O sa ziceti ca m-am tampit dar incep cu fiecare zi sa am ma multa incredere in Madam Sosoaca si George Simion.

Brenda spunea...

Au intrat pensiile Ha ha Mia dat că SA îmi ia ..cu 50 mare.. sa le fie rușine

monteoru spunea...

Leon de unde ai scos ca Nastase a facut indexari diferentiate a pensiilor militare functie de cuantum? Astept sa spui care lege sau alt actjudiciar.
In opinia mea moral sau imoral a acorda indexari pensiilor functie de cuantum este discriminare.Sa ne intelegem.Eu nu am nimic impotriva indexarii pensiilor mici cu 10% dar trebuie analizat dece X sau Y are pensie mica?Este altceva cand statul ii acorda o suma de bani fixa drept ajutor sa supravietuiasca si altceva cand ii indexezi pensia.
Alta trasnaie e si cu CASS dela o anume valoare a pensiei.
Privind indexarea salariilor si pensiilor magistratilor cred ca e o mare cacialma.Aveti un raspuns la intrebarea:poate un ministru oricare ar fi el sa mareasca prin ordin pensii de capul lui? In caz ca da si exista o imputernicire legala atunci noi suntem niste prosti ca nu-l luam pe ministrul apararii sau de interne si nu-l punem pe coji de nuca.
O sa ziceti ca m-am tampit dar incep cu fiecare zi sa am ma multa incredere in Madam Sosoaca si George Simion.

Paul Puiu spunea...

Avocatul Poporului Renate Weber nu va sesiza CCR in legatura cu discriminarile reclamate de rezervisti privind aplicarea indexarii si a CASS in cazul pensiilor militare intrucat nu doreste sa isi mai creeze batai de cap din partea criticilor guvernantilor si sa mai ajunga sa ii tremure scaunul!!!!! Va baga capul in nisip ca strutul si se va preface ca toate prevederile adoptate de politruci discriminatorii sunt constitutionale pentru ca CCR i-a salvat scaunul data trecuta si nu vrea sa-le cauzeze batai de cap acestora!!!!

Huhu Rezea spunea...

Bureb
Ciuca a fost șef SMA până în oct.2019, când a fost trecut în rezervă și numit ministru civil în Guvernul Orban
Stagiile guvernamentale va putea sa le valorifice un sistemul public, nu la pensia militară.Nu mai justifică tu enorma suma 31 000 lei, că tot din purcoiul de sporuri iese

Burebista spunea...

Greșit...
Guvernul Ludovic Orban (1) a fost cabinetul care a guvernat România începând cu 4 noiembrie 2019, când a fost validat de Parlament și a depus jurământul.[1] A fost un guvern minoritar, condus de președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban.
Din acest guvern a făcut parte și domnul Ciuca ca ministru al apărării (independent), iar în rezervă a trecut exact cu câteva zile înainte în octombrie 2019...

Burebista spunea...

A-ți câștigat 50 la net sau ați pierdut 50.. ? 😎

reddog spunea...

Pai femeile nu sunt multumite nici cand li se mareste.
Cine le poate intelege?
Poate doar Cel de Sus:Ciuca. 😂

PLopelu spunea...

Buna ziua si am onoarea sa va salut,
"..UN COLONEL CARE ŞI-A POSTAT CUPONUL PE INTERNET PENSIONAT ÎN ANUL 2019 CU O PENSIE NETĂ DE 21786 LEI..."
Domnule Catalin, puteti sa postati acest cupon de pensie?

Leon spunea...

Deci CPS a SRI tot pe 10 ale lunii vireaza pensiile militare la Banci !

xxxxxxxxxxx spunea...

In sfârșit singurul ministru care spune adevărul despre pensiile militarilor!
https://www.stiripesurse.ro/vasile-dincu-militarii-nu-au-pensii-nesimtite_2178640.html

akord 75 spunea...

@Brenda
Mie nu mi-a luat nimic ca n-avea de unde...
Mataluta cu pensie de urmas de 50% sa iti mai ia si 50 de lei inseamna ca stai bine ,bine de tot....poate doar esti un pic cam lacoma pt cat ai "muncit" in armata lu' secu'
Pensie buna la raposatu' desi nu se compara cu ciocoii pe stil nou....

Burebista spunea...

Huhu Rezea, nu îl justific cu nimic... Doar v am făcut un calcul cât avea media soldelor brute actualizate în 2019, care a fost luata ca baza de calcul... Aproximativ 27350 lei (Cam 25000 solda brută realizată + 2735 majorarea compensatorie pentru CASS)... Solda netă 16000 = pensie netă plafonata 16000... Pensie brută 27350x85% = 23248 + 20% (Omm) = 27898 lei.... Dacă era magistrat ar fi primit atunci pensia netă de 27898 - 2590 impozit = 23308 net.... Ori a primit 16000 ca FOST ȘEF AL MARELUI STAT MAJOR AL APĂRĂRII....

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/45923&ved=2ahUKEwiVnLvlnKf1AhWvg_0HHUt0B3QQFnoECAUQAQ&usg=AOvVaw3lE0SijDVE_nODwi4ZczV_

akord 75 spunea...

Nu v-ati tampit dar eventual sfatuiti-va cu apologetul astora
Il gasiti pe aici impartind dreptate de ciocoi in timp ce ii linge in fund si pe adversarii ideologici.Ca asa e el ca javrele trebuie sa linga si pe dreapta si pe stanga ...sa fie asigurat:))
https://www.youtube.com/watch?v=zG2LdB2ypYo&t=5s
+ 3 vaccinuri mincinoase

avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

A-ți corectat data trecerii în rezervă 2018 cu 2019, după ce am postat răspunsul de mai sus... Ar fi bine sa putem ne corectam și noi greselile din comentarii... Nu ar mai fi nevoie sa le ștergem și sa le repostam... Umblați la setările blogului... 🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nici la ora asta n-am primit pensia la BCR, ora 15.00

Julian spunea...

Nici la ING...!

Brenda spunea...

Îți voi raspunde

Brenda spunea...

Am la net cu 50 mai mult

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Care aveti pile la SRI printre stafii sa ma transfer cu pensia, doar că mi se rupe s-o primesc pe șapte, si nu pe zece sau pe unșpe'?!

Andrei spunea...

@x la puterea n

Invatati sa faceti diferenta intre ceea ce spune si ce face un politruc. De plans pe umarul amaratilor si saracilor PSD e campion, dar la eradicarea saraciei este codas. Nu ca ar fi singurul.

Silviu spunea...

Este un alt fel de abordare. Dar fiti linistit ca rezultatul va fi același.

m.m.m. spunea...

Sincer,nu am inteles ce e ,,Oscarul" ..asta!? O fi cumva ,,vechimea"..de 15-20 -25 de ani..!!!???

Julian spunea...

Categoric ca la ora asta daca nu au intrat banii (16.00), nu mai intră astăzi.

monteoru spunea...

Nici.Cred ca cei dela MApN nu au bani sau au fost pradati.
Akord@Gaina batrana faca ciorba buna daca morcovul e tanar.
Fii boier.
Vezi ca cele ce au lucrat in Secu sau pe langa sunt ispite.Te vand si te cumpara indiferent cat de meticuloase in scris sunt.Huhu Rezea poate sa confirme.

M spunea...

Simplu!

Creșteri de pensii:

👮‍♂️ Militari 2,6%

🤵 Civili 10%

👨‍⚖️ Magistrați 20%

O să vină cineva să îmi spună că nu e așa, că Ciucă...., că cei pensionați în 2017 la ora 12...

Skoda 4x4 spunea...

Banca Transilvania 12.15 , BRD.14.30 :)))

Skoda 4x4 spunea...

Ps...la M.A.I ma refeream.

Luc 3 spunea...

La toate structurile,în ziua de 10 se virează pensiile! Se mai intamplă uneori sa-i vireze mai devreme!

Brenda spunea...

La Cel bank la ora 12

Brenda spunea...

Am lăsat la pensiile civile pensia mea contributivă deci ce primesc eu că pensie de urmași are și o parte contributivă pentru 30 ani lucrați în comerț exterior acum aveam pensia. 2700asa că nu te mai obosi cu afirmații gratuite .despre a așa ceva nu se prea vorbește .,

Skoda 4x4 spunea...

Ptr. m.m.m- atat pot sa va detaliez: Oskarul in S.N.O.P.S.N reprezinta un spor al salariului de functie intre 30-50% pentru cei cu NEmerite,lucrari de NEexcelenta si misiuni NEspeciale,doar pentru personajele care sunt pe placul ,, ochiului" sefilor ,si se acorda in general ptr.6 luni (nu spun ca nu sunt si persoane care chiar merita/au meritat acest spor).Daca se alege acest interval de 6 luni/pensionare ,oricare din fericiti vor avea o baza de calcul mai mare cu 30-50% fata de un coleg similar,grad,functie,etc.implicit o pensie mai mare decat similarul sau. No offence.

akord 75 spunea...

idem Julian

reddog spunea...

m.m.m
Oskarul l-au primit cei care au avut voce si talent.
Au beneficiat de el atat satanistii globalisti cat si geto-dacii nostri.
Practic sobolanii cand simt miros de cascaval sau oskar sunt la fel, e un fel de fratie oculta geto-daca globalist satanista.😂
Lamurit? 😂

akord 75 spunea...

Hai chiar ca m-ati facut curios
Sa ramana mares sarantoc??? doar cu 16000 (15870 incl. "veteran" pe rit nou)

Negritoiu spunea...

ora 17.00 Nici ING nu a bagat banii in cont. E prima data cand se intampla.

akord 75 spunea...

Brenda
am inteles
👍

M spunea...

@Ein Stein

Deci 200.000 de pensionari militari au pensii peste 4.000 de lei!!!! 😂😂😂

Asta e "ziarul Financiar" adică "specialiștii" pe economie!

@Leon

Io vin cu o idee: ce facem dacă ăștia ne țin pe înghețare încă 15 ani?

E simplu să behăi că sunt pensii nesimțite și să compari mereu cu media în care bagi la grămadă și pensiile sociale și pe ăia de au muncit 5 ani etc.

Dacă vor să facă o comparație corectă să facă cu unii care au muncit minim 25 de ani în condiții speciale și pe funcții similare.

M spunea...

@Ioan P.

Toți de la ISU au pensii de peste 10.000 de lei!!!!
😂😂😂👩‍🚒🚒 Ni-no! Ni-no!!!

akord 75 spunea...

stirile astea "pe surse" sunt de fapt preluare din interviul dat de Dancu la digi tv si postat si de Huhu cu zile in urma

Negritoiu spunea...

ING A intrat la 17.10

M spunea...

@Călinmihaib

Vă mai dau o idee!

La MAI de exemplu nu avem SGP. O să avem dar nu încă!

Ar fi interesantă o comparație a mediilor pensiilor din cele două ministere dar scoțând pe SGP și pe disponibilizații cu intrarea în NATO de la media MApN.

avianyc spunea...

Dom Leon & Huhurez , Calinmihaib , mos Martin

Bugetul pentru pensii MApN 2021 (mii lei)
Total 4.088.680
Trim I = 951.670
Trim II = 1.107.089
Trim III = 1.207.077
Trim IV = 822.844
Ghici ciupercă cei ?

In baza Oug 59 art 60 -OUG 114 (1) care spune ;

”La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare SOLDELOR /SALARIILOR LUNARE BRUTE cuprinse în baza de calcul al pensiei."

Aceasta insemnand ca pensia la nivelul ”media neturilor” se face dintr-un brut prestabilit in baza SOLDELOR LUNARE BRUTE - (minus) OMM (brut numit de mine generic ”fictiv ”intrucat nu produce niciun efect material,foloseste doar la stabilirea netului efectiv. din brutul salarial in activitate) .
De remarcat si retinut ca prinOG 59 art 60 , OMM nu face parte din solda lunara bruta in activitate ,deci nu face parte nici din brutul ”fictiv ” al pensiei ,baza pentru calculul mediei neturilor pe cele 6 luni alese.
In felul asta prin interpretarea juridica mot-a mot dispare si diferinta prescrisa de @ mos Martin.
Drept rezultat pentru 2022 ar trebui ca bugetul sa fie mai mare cu CASS 10% perceput la pensii dar calculat si varsat din brutul ”fictiv” la CASA OPSNAJ doar pentru cei pensionati dupa 07.2017 si impozitul peceput din pensii care se retin din acest brut numit generic ”fictiv ”dar calculat si varsat la buget doar pentru cei pensionati dupa 07.2017
Acum poate intelegeti ce anume spune art Oug 59 art 60 – OG 114(1) . Prin asta Olguta a vrut sa implementeze de fapt mult vehiculatul ” nicio pensie mai mare ca salariul net la iesirea la pensie ” Și a reusit !! Sau mai pe inteles trompetata fraza ”Astia ies cu pensii mai mari ca salariile in plata”. Adica nu max 102% ci 100% din netul salarial.
Cdor rtg Avi

Iulian Mareș spunea...

La magistrati va rog sa mai plusați...

Huhu Rezea spunea...

Spuneți cât ați primit în plus sau in minus in conturi...In bănci banii au fost virați de vineri.

Iulian Mareș spunea...

La SRI data este de 07 ale fiecărei luni! Sunt adventiști de ziua a 7-a!

Iulian Mareș spunea...

Am multe obiecții!
Prima: în general pt 1 an! Fractia a avut un alt scop...
Al doilea: nu mărește baza de calcul cu 30-50%; va trădează aritmetica!
*Verificați la un ofițer Fi!

Leon spunea...

Chiar acum un minut am primit SMS, de la CEC Dolj, ca au intrat banii pe card !
PS. 68 lei in plus!

Iulian Mareș spunea...

Curioșilor...
Nu cer nimănui nimic, nici măcar minte! Nu ar fi mai bine sa nu aveți temeri pt alții căci viata este scurta și gustul puțin acru?

Iulian Mareș spunea...

Exact! ...asa și trebuie.. sa rezolve ea ceea ce 100000 nu vor și nici nu pot?

Iulian Mareș spunea...

1-a mărit și veniturile magistraților în funcție pt că ăștia mâncau de 3 luni numai mămăligă și zeamă kioara!
2-te ajut puțin cu întrebarea... In ce stat un ministru da asemenea ordine, fără acordul scris necesar al celorlalti pe orizontala sau verticala?
Sa ne explice avianyc!

Unknown spunea...

La MapN nici la această oră ,18:05 nu s-au virat banii!

un oscar = o pensie spunea...

aici nu e fair,confidentialitate chiar si dupa moarte,dar sa fiu corect cu mine am luat mai mult,sa il auzim pe mares cum i-au ciuntit oskarul,el de fapt nu a pierdut nimic din pensia corecta...

HALA spunea...

Greșit, magistrați 30%.
10 pe creșterea punctului la contributivitate și 20 cadou de la dom' ministru pe a doua pensie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu am primit din trei cu pretentii de vanjoasă p'a mai cotoroasă sa joace scârba pe masă! E 18.23 si, NIET fofei!

Ioan P. spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

@M,
da camarad și eu știam asta! La noi, la armata sunt mai mici cu câte 50 de lei pt că nu ni se plătesc orele suplimentare! 🤣🤪😜

Iulian Mareș spunea...

*Nici nu știți cât de ranforsat moral mă simt pt victoria lui Novak Djokovic!

dora spunea...

Domnule Huhu, eu am cont la BCR, nici până la această oră, pensia nu a fost virată.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Felicitari, @Brenda! Ai o floare craciuniță, virtuală, de la mine! Nu te uita in gura șacalilor glumeți ca de mult nu mai sunt cucuieți... poate fleoșcăiți, care n-au altceva de facut decat de băut cu răchie si vermut pastilele de putut!

Alexandru spunea...

Un rahat, pensiile militare la BT, nu sau virat până la această oră!

Cris cris spunea...

Acum a întrat pensia ,trecut în rezerva în 2018 cu pensie de 2126 de lei azi 2194,numa inflația, niște gozeri luașiar medicamente la copii

Unknown spunea...

131 lei in plus respectiv 2,8% ???? La net.

Sorin spunea...

Ziua bancară 10 ian, tine din 10.01 ora 13 sau 14 până pe 11.01 ora 13 sau 14. Deci daca intra maine pana in prânz tot pe 10 se socoteste a fi bagata in cont. Se tine mai mult ca poate mai face niste bani, rezultați din dobânzile la credite.....credite care se dau funcție de intrări, ca marime

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cică a dzis Ciucă că primim Urimil forte pentru fisuri anale, in loc de pensii militare!

Petrut spunea...

Eu am primit 73 de RON pentru cei 2,6% ...

Unknown spunea...

S-amarit cu 128 lei

Unknown spunea...

Trebuiau eliminate Oskarurile care sau dat pe ochi frumoși și nu se mai tăiau pensiile.Au cistigat lingăii și dăunătorii de scame și nu lucrătorii Onești.DGA și DNA sa ceara lucrările de excelenta și apoi o sa rămâneți muti...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iata ce-mi trimite BCR la orele 19.02:
-ca mi-a virat la orele 14.37 suma de 1.128 lei
-repeta din nou ca la orele 14.55 mi-a virat suma de 1.128 lei
-apoi ma anunta ca la ora 19.02 mi s-a virat suma de 1.072 lei
Totalul ar fi de 2.200 lei, excluzand repetarea sumei de 1.128 lei

Liviutatarush spunea...

Mi-au virat pensia azi la ora 19.00. In plus fata de decembrie 86 de lei. Maine ma duc sa-i sparg pe toti intr-o crasma, la Obor! Pe toti 86...

M spunea...

@Skoda4x4

😂 Acum îmi dai seama 1. că nu ați luat și 2. de ce nu ați luat! No offence!

Sporul la maxim e de 50% dar din solda de funcție. Asta înseamnă că îți aduce la pensie cam între 15% și 18%, nu 30-50%.
Am calculat totul la maxim!!!!! Deci dacă nu ai luat la maxim ci ai luat 30% .... Asta îți aduce un frumos 8-10%. Wow! Te-ai umplut de bani!

Ai măcar satisfacția să vezi cum crapă ficatul în alții care poate au avut și ei alte sporuri dar nu l-au avut pe ăsta!😂😂

În plus se acorda la 5% din personal pentru 6 luni. Deci, dacă ne continuăm presupunerile în aceeași notă, însemnă că puteau să ia 10% din personal pe an adică, în cei 5 ani din care se aleg lunile pentru pensie, ar fi putut lua 50% din personal.

Adică fiecare avea o șansă din două de a lua acest spor!

Pe scurt: cei care nu îl au sunt convinși că cei care îl au sunt niște nenorociți, cei care îl au sunt convinși că îl merită și că cei care îi înjură sunt niște nenorociți.

Interesant că alte sporuri nu suscită atâta discuție!

Am pus la un moment dat întrebarea cum un popotar are spor de asanare. Imediat mi s-a răspuns: o fi făcut cursul, o fi lucrat pe poligon, o fi ...
Toate motive foarte corecte!

Dacă însă e să vorbim sociologic problema stă în capacitatea cuiva de a se adapta la cerințe!
Adică se cere "să fii pe placul șefilor". Ai două variante: te adaptezi pentru a fi pe placul șefilor sau nu te adaptezi.
În primul caz obții cei 17% în cazul al doilea îți rămâne mândria că nu ai cedat, te-ai păstrat vertical și ți-ai respectat principiile și nu ai fost pe placul șefilor!

Mai e și a treia variantă: au încercat să fie pe placul șefilor dar nu au putut! Adică sunt niște loseri!
Ăștia sunt cei care înjură!
No offence! 😂

Alkan spunea...

+ 23 lei la net.

Arthur spunea...

La BT la ora 18.36 !

Iulian Mareș spunea...

La BCR va întra pe 22 ianuarie!
Ei am primit în plus 367 lei!
Se indexează și pensia de Veteran din TOpEx?

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 236   Mai noi› Cele mai noi»