Un produs Blogger.

joi, ianuarie 27, 2022

Rafilaomicroniada

75 comments


 Procedura de urmat pentru a beneficia de testare gratuită COVID

Care este procedura
Persoanele care prezintă simptome specifice COVID vor solicita testarea către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București prin numărul de Call Centre 021-9462 sau prin platforma online de la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/.

Persoane nedeplasabile sau care nu au posibilitatea de a se deplasa către un centru de testare vor mentiona acest lucru în formularul online sau operatorului Call Centre pentru a fi introdusi in lista de asteptare a SABIF pentru testare la domiciliu.

Pentru persoanele care se pot deplasa catre un centru de recoltare, fara a utiliza mijloacele de transport in comun, DSP va informa solicitantul cu privire la posibilitatea testării într-un punct de recoltare organizat într-o unitate sanitară, prezentându-i le pe cele din imediata vecinătate dar și posibilitatea de accesa harta acestor puncte de recoltare, publicată pe site-ul MS și DSP București.

De asemenea, DSP va emite prin email si/sau sms care conține numărul de înregistrare al cererii, numele, prenumele solicitantului și CNP-ul parțial anonimizat, pe care pacientul îl va prezenta la centrul de testare.

Persoanele care se vor prezenta în punctele de recoltare, vor prezenta dovada înregistrării de testare la DSP București. Persoana va prezenta email-ul /sms-ul primit de la DSP București.

Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru RT-PCR, nu se va efectua, potrivit procedurii.

Personalul din punctul de recoltare are obligația să valideze datele cu numărul de înregistrare al cererii de testare, primit prin email /sms, de la DSP București. În cazul în care, datele nu corespund, recoltarea nu se va efectua.

După recoltare, persoana testată va aștepta la domiciliu rezultatul testului RT-PCR, pe care îl va primi prin email / sms din aplicația CORONAFORMS.

În cazul în care, rezultatul testului este POZITIV, trebuie contactat medicul de familie.


75 de comentarii:

 1. Pana la urma toata aceasta nebunie mondiala cu covidenia isi va dezvalui secretele ca prea multi s-au imbogatit zdravan de pe urma ei, asta da "prada de razboi" si acuma nu se mai inteleg pe resturile de la ciosvarta si incep "sa dea din casa"sa se reclame intre ei.
  Pana la vara vom afla adevarul!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pana la urma sunt multi care au murit din cauza acestui virus.
   S-or fi si imbogatit unii. Ca asa e in tenis. 😁
   Mai bine ar fi ca guvernele sa nu mai ia nicio masura cand sunt molime sau epidemii.
   Eu ma mir cati militari si-au ratat cariera.
   Multi trebuiau sa fie poeti sau pictori.
   Asa mai cu pacea si prietenia, leii si sacalii alergand alaturi de caprioare pe campii.
   Dom'le, cam multe caprioare cu ochii umezi pe aici. Impresionant!
   Vom afla adevarul si vom fi liberi!

   Ștergere
  2. @reddog, dupa cum bine ai vazut eu am cam evitat sa te átac"dar pe tine te cam mananca sa te urci in ciresDaca tu esti partizanul covidului este treaba ta si nu poti obliga pe nimeni sa ti-o impartaseasca dar nici nu inseamna ca tu esti intelept(ceea ce nu este cazul) si ceilalti sunt cu intelectul la relanti.Asa ca ,deocamdata iti recomand "sa te faci mic"...apoi om mai videa!

   Ștergere
  3. Ce e Viorele?
   Ești și tu un "viteaz" antivaccinist șoșoist? Numai pe îmbalonata aia o dureau bombeurile de cei care mureau de covid. Ba... niște fraieri au și murit cu lozincile tâmp-șoșoiste pe buze.
   In orice pandemie cauzată de viruși necunoscuți se iau la început cele mai drastice măsuri sanitare. Relaxarea este ordonată pe măsura cunoașterii fenomenului epidemiologic.Ce e greu de priceput?

   Ștergere
  4. @Huhu, sunt antivaccin pentru mine, am prea multe ca sa risc un vaccin asa ca evit aglomeratia, port masca conforma, iau antivirale (originale) nu fackuri de pe la drogherii.Daca aprofundezi mai adanc chestia cu aceste vaccinuri vei vedea ca are cateva cazuri in care apare un risc pentru cei ce le fac, la mine se cam intersecteaza multe.Oricum ,am informatii ca vor apare multe dezvaluiri despre inoportunitatea vaccinarii deoarece in spatele acestui fenomen este o murdarie morala si fiscala de neimaginat.Practic nu mai cred in autoritati, mass media , medici,politicieni si justitiari acesti vicleni mafioti care s-au cocotat pe toate gardurile puterii,in toate domeniili, cum spunea D-zeu sa-l ierte ca l-au macelarit pe nedrept.

   Ștergere
  5. reddog. Acum o lună de zile, un consătean în vârstă de 23 de ani, sănătos tun, s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală la aeroportul din Bacău pentru a duce o rudă ce pleca în Spania. La întoarcere, probabil obosit de drum, ațipește și intră cu mașina într-un cap de pod. Este dus la spitalul din Bacău unde după 48 de ore moare. Cauzele de pe Certificatul de deces. Fracturi craniene, etc. plus Covid-19. Așa o fi fost ? Lucra la unul dintre cele mai mari abatoare din România (comuna Roma) unde lucrează fratele, cumnata și încă vreo 12 rude. Se fac testări zinice (nazale), echipament de protecție de cea mai bună calitate.

   Ștergere
  6. tehnocrat
   Eu m-am vaccinat dar nu am fost fanatic pro vaccinare
   Doar am ascultat mai multe opinii si am cantarit.
   Fanatici si la extreme sunt aia de la userea si aurolacii lui Simion.

   Ștergere
  7. Viorel
   Deci vreti sa insinuati ca aia au constatat ca a murit un pic si din cauza covidului.
   Mari ticalosi.
   Mai asteptati putin si vom afla adevarul. (pe surse pana in vara asta)
   In vara vor spune ca a murit din cauza accidentului.
   Acum nu pot spune tot adevarul pentru ca sunt controlati de Oculta, satanisti si militia subacvatica din Timbuktu.

   Ștergere
  8. Privind vaccinarea.Fiecare pe barba lui.M-am vaccinat pentru protectie proprie .

   Ștergere
  9. reddog. Eu nu sunt împotriva vaccinului. Nu m-am vaccinat de frică pentru că am pe lângă alte afecțiuni medicale destul de grave și piciorul drept amorțit și nu simt apa caldă spre fierbinte pe el iar cel stâng până la genunchi (mi-a fost frică să nu fac cheaguri de sânge sau alte complicații neștiind sursa amorțirii). Am făcut și RMN, am fost la toate cabinetele particulare și la cele din Policlinica Sitalului Județean, singurul la care trebuia să mă mai duc era Spitalul de Recuperare însă domnul N.T. mare specialist în boli infecțioase nu a fost deacord în 2020 ca Sala Polivalentă (cum au propus cei de la Primărie și CJ) Elisabeta Lipă să devină Spital Covid ci a transformat cele 5 mari spitale din municipiu în Spitale Covid, inclusiv Maternitatea. Din câte aud la TV. inclusive OMS spune acum că prea multe vaccinuri se fac per persoană. Păi cum vine asta domnilor. Până acum strigați în gura mare să se facă vaccine după vacin, doza 3, 4, 5, etc. iar acum sunt prea multe. Care este explicația de vă opriți ? Eu (nu eu, un altul cu sânge în vreasc nu un fricos ca mine) vreau să fac vaccinuri până se termină pandemia, chiar dacă ajung și la 100. Nu-mi dați dreptul la tratament medical ?

   Ștergere
  10. Dupa cate doze au cumparat/achizitionat pe bani grei, am inteles ca fro suta cincizeci di milioane trebuie ca fiecare fraier sa se vaccineasca de 15 ori altfel cineva va fi tras de socoteala...

   Ștergere
  11. Despre CORONAVIRUS
   La fel ca alte tipuri de coronavirusuri, noul virus chinezesc este transmis de la om la om prin picături de salivă expectorate de o persoană infectată atunci când strănută sau tuşeşte. Se poate transmite şi prin contact cu suprafeţe contaminate, precum mânerele uşilor şi balustradele.
   Specialiștii au declarat ca virusul se respandeste pe calea aerului, prin saliva, prin contaminarea suprafețelor metalice, iar infestarea cu acesta se produce cu mult timp înainte de a simți și simptomele.
   Printre principalele simptome întâlnim cele comune în răceală și gripă :febră, durere în gât, frisoane, iar în cazuri severe, deficiență respiratorie, pneumonie, insuficienta renala și în final deces.
   Locuitorii sunt sfătuiți să stea acasă, doar în cazuri excepționale sa iasă, iar atunci sa evite spatiile închise.
   Încă nu s-a găsit un antitod sau un tratament ce poate tine în loc virusul, ceea ce face ca situația sa fie mai alarmantă. Depistarea virusului se face prin prelevarea de saliva a presupusului infestat și se combate cu o soluție de polimerizare, în urma căreia se obține rezultatul analizei. În cazul în care analiza este pozitiva persoana va rămâne în carantină sub tratament.

   Ștergere
 2. -Domnule Arafat, ati auzit xa vor veni soldați US, FRA și kiar RUS în ROU?
  -Daaa, se vor aplica întocmai regulile carantinei la întrarea în țară! Nu ne jucăm cu pandemia!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Iulian Mareș

   Persoanele vaccinate nu stau în carantină! 😁
   Armata SUA a ajuns la 98% vaccinare. Nu cred eu că o să îi trimită pe ăia 2%!!!!

   Ștergere
  2. La cat de educati sunt concetatenii nostri numai Coba face ordine.
   Canal Dunare -Bucuresti in doi ani si jumatate.Primii cei cu Oskar ca sa dea exemplu

   Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  4. monteoru,
   aș fi onorat sa intru in galeria ofiterilor elitei armatei regale care si-au perfectionat deprinderile prin munți, altii pe la Aiud care pe la Canalul lui Dej!
   Ca si ei, noi nu trebuie sa ne ferim de prigoana clasei conducatoare!

   Ștergere
 3. Lasa ca e bine sa se infecteze cat mai multi ca se sperie rusii si fug de Romania precum dracul de tamaie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca le mai dă chinezii la americani un virus ”eficient” i-a lecuit cu interesele in Ukraina ((((((((

   Ștergere
  2. Mares privind"as fi onorat sa intru in galeria.....".Am avut ruda care a facut parte ca subofiter in armata regala.A facut razboiul dar nu am discutat cu el pe aceasta tema.Nici un ofiter sau chiar subofiter nu erau niste saraci.Sotiile trebuiau sa aiba dota serioasa ca sa devina doamna ofiter sau subofiter.Asadar au avut motive serioase sa urasca regimul comunist.Intamplator am ascultat opiniile celui care este presedinte de onoare a partidului AUR.Daca ar fi sa se aplice legea in vigoare e de penal.Si totusi sunt fii de membri ai MLR care primesc pensii de urmasi.Nu ma pronunt ca trebuie sau nu ci o spun ca evidenta.Politica e o mare curva.Privind multe aspecte ale situatiei in perioada 1918-1990 pe masura ce citesc intru in ceata.

   Ștergere
  3. monteoru,
   nu ți se pare normal ca cei care au suferit de pe urma dictaturii proletare (47-65) sau urmașii acestora sa fie rasplatiti pt kinurile la care au fost supuși de regimul bolșevic, total de inspitație straina, acaparat de anumiti alogeni?
   Putem vorbi de un adevarat genocid instrumentat a la Holodomor in acea perioada!

   *Membrii MLR au fost kinuiti de toti, trecand astfele in apostolat....sub Carol al 2-lea, Antonescu si ulterior sub bolșevici, unii liberandu-se prin 66, kiar 68! ....pentru idei politice!

   Ștergere
 4. Vaccinarea încă își justifică eficiența și astăzi, conform Comunicatului:

  -31 683 infectări
  -32 907 testări PCR și 68 045 teste rapide antigen
  -71 decese din care 57 nevaccinați

  "Din totalul de 71 de pacienți decedați, 57 au fost nevaccinați și 14
  vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă
  40-49 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau
  comorbidități."

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La comorbiditati, existand atatea probabilități pentru mortalități, nu cumva intra si trufia, zgârciogăria si lăcomia cu care sunt parazitati Jeneralii avansați ca gâganii cu stele galbene, ca de ceară, la apelul boncălăilor de seară, bașca avand si microbul, nepoate, care i-a umplut de... doctorate peste noapte, pe stilul de dezonoare, precum Mălaimare Ciucale, adormit pe catafalcul din cortul indiferenței totale?! Ca am eu un antitot, universal si banal, sa-si arunce toate titlurile, scofeturile, mofturile, stelele si zorzoanele la canal si gunoiaie sa scape de moarte, țintirim sau spital, fara nici un fel de vaccin esential si universal, fără nici un fel de tam-tam!

   Ștergere
  2. Huhu,
   Succes la vaccinul n. 4, 5, 5, 6....șamd! Consumați vaccinurile hoțului si asasinului economic Cîțu!

   Ștergere
  3. Mares
   Ești rămas în urmă cu știrile. In România lui Rafila s-a decis că nu este nevoie decât de o doză booster.
   Uite ce comunică Anglia astăzi:

   Dozele "booster" ale vaccinurilor anti-COVID-19 sporesc cu până la 95% protecţia împotriva riscului de deces cauzat de varianta Omicron la persoanele cu vârste de peste 50 de ani, a anunţat joi Agenţia pentru Siguranţă Sanitară din Marea Britanie (UKHSA), citată de Reuters.

   Ștergere
  4. Huhu,
   tu esti ramas km in urma! Vezi ca te paste Flurona sau infectia simultana cu gripa si COVID-19!...ultima gaselnita...Dictatura Medicala a invins Dictatura Financiara si pe cea ce conducea Deep State!

   Ștergere
 5. Eu ma intreb de ce avianyc a profesat in domeniul aviatiei dupa ce a iesit din armata si multi dintre detractorii sai (mult mai calificati in domeniu) nu au facut asta.
  Poate spune unele lucruri intr-un mod mai contondent dar unele adevaruri sunt dureroase.
  Eu refuz sa cred ca este anti roman. Daca eram convins de asta stricam vorbitorul pe aici de mult timp.
  La urma urmei diferenta intre oameni e facuta de fapte.
  Vorbe pot rosti multi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Reddog,
   *colegul meu de banca, timp de 2 ani, fost pilot elicopter este Director 2 la Aeroportul Cluj!
   *tu crezi ca a lucrat la Austrian Airlines? ... stai calm, a lucrat pe cocioc, pe curse ieftine, din alea care trebuie sa te deparazitezi urgebnt la aterizare!
   *intreaba-l diferenta dintre aerodrom si aeroport si asemanarile/deosebirile dintre hangar si autobaza!

   Ștergere
  2. @Pe surse, am aflat ca avyamuci a lucrat pe curse externe dar ca "bagajist",era omul de legatura ce cara valizele si coletele din cala avionului la carucioarele spre banda distribuitoare catre pasageri.

   Ștergere
  3. Iulian Mares
   A spus ca a lucrat intr-o companie romaneasca. E vorba de Blue Air.

   Ștergere
  4. Copilot Engineer nu e chiar genul caratorului de bagaje.
   Cu exceptia trollerului personal evident.
   Plus ca pare dus pe la biserica.
   Imi povestea odata un evreu care era fan Tarom, zbura doar cu compania romaneasca pe ruta Tel Aviv-Bucuresti-Tel Aviv.
   In timpul unui zbor erau niste turbulente si un evreu de langa el (religios) a inceput sa se roage.
   I-a spus ca mai bine sa se roage ca pilotul sa fie unul bun, doar el ii poate salva la o adica. 😁

   Ștergere
  5. Reddog,nu îl acuză nimeni de antiromânism ci i se reproșa o lipsă de simț al realității dusă până la autozeificarea sa și a stânei sale desființând-i pe toți ceilalți pentru simpla vină de a fi altceva decât ardeleni. Eu personal mă îndoiesc de toate performanțele sale postarmată, dat fiind cel puțin indiciul unei cunoașteri amănunțite, din interior al mediului social al emigranților fără un statut social apreciabil, al maneleștilor și ciorditorilor mai ales utilizării cu o ușurință debordantă a vocabularului specific acestei lumi. O descriere mai deacasă a acesteia nu am găsit nici la presa de scandal din Franța sau Spania care știm prea bine căt de profesionistă este în penetrarea și studierea mediului pe care individul sigur l-a frecventat cu prisosință.
   Și apoi chiar de o fi fost viața lui ulterioară doar în pas de vals vienez, de unde știe el că ceilalți au trăit la mila publică, a stat el după fundul fiecăruia ca să vadă ce a învățat să facă și mai ales ce a făcut?
   Atacarea furibundă a tuturor celor care din motive numai de Dumnezeu știute, au avut șansa de a fi urmașii celor care au trăit liberi fie și într-casă de chirpici dar liberi, denotă cu prisosință frustrarea specifică unei condiții istorico-sociale greu digerabile de el însuși. Această conștientizare a condiției sale îl face să aibe repulsie gitanistă față de mediul muncitoresc, fie și al căpșunilor, manifestare pe care dacă ar avea-o într-o țară occidentală, nu ar mai deschide gura a doua oara, munca la ei fiind sfântă, fie de doctor magna cum laude, fie de strângător de rahat.

   Ștergere
  6. reddog,
   asa si? ce este Blue Air? ....zboruri pt muncitorii sezonieri, cautatori de viata noua, drojdia societatii...etc!
   deci cineva s-a gandit sa faca o companie cu preturi mici, potrivite saracilor si/sau dezradacinatilor pe principiul: cate putin de la cat mai multi! Este doar o afacere! Eu stiu piloti si copiloti plecati de la noi...niciunul nu gandeste ca cosmopolitul asta, trait (cat o fi trait) in proximitatea catorva aeroporturi...

   Ștergere
 6. Sunt vaccinat, ce PLM, băi, Arafat si tu, Rafila, bata-te vina! ACUM CAUT VACCIN GUVERNAMENTAL CU CAȘCAVAL PENTRU FACTURI APA, CURENT, CALDURA, GUNOI SI CANAL, CA ACEL VIRUS AL SCUMPIRILOR E MAI MORTAL! Luna asta, ca borcanul plin de compot, am platit tot si ma doare-n cot, sunt pe zero la plati, dar luna viitoare ma vor lasa in chiloti! Traiasca pesedea ca ne-a scos din belea! Iac-asa!

  RăspundețiȘtergere
 7. Azi am primit cuponul cu pensia inscriptionata, 1.241 lei, cea de 1.128 zburand! Hai ca va ajung din urma, dlor Jenerali!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cornelius, acea diferența dintre cuantumul pensiei din decembrie 2021 și 2200 lei nici nu avea cum sa fie trecută pe cuponul de pensie militară, pentru ca este plătită de la Casa națională de pensii...

   Ștergere
  2. @Burebista, stiu de asta, doar ca am evidentiat ca am primit cuponul in care mi s-a arătat ca am fost actualizat, alelei, cu uriasa suma de 100 de lei paralei si zmei!

   Ștergere
 8. La Ierusalim ninge!
  Imagini superbe oferite de Biserica Ortodoxa Romana din Ierusalim.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4759878267461695&id=372596606189905

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Reddog, mă rog, dar eu cred că eu un efect de hibernat la bârlog... Ninge cu lătăuți de paduchi: Cred ca se scarchină si scutură pochii de lindini din bărghi, ca de atata postit pe uscat si glodul de la raspântiile de sub odăjdii li s-a uscat!...

   Ștergere
  2. Cornelius Flavius Ifrim
   Nu prea pareti dus pe la biserica.
   Daca ajungeti la Ierusalim nu ocoliti biserica romaneasca.
   E bine ca sunteti vaccinat, nevacccinatii nu pot intra deocamdata in Israel.
   Dar pot in Sosoaca. Ii primeste pe toti.
   Vorbiti cu gl Oprea, poate va sponsorizeaza excursia.
   Nici el nu prea e dus pe la biserica dar s-a descurcat binisor.
   Are asa un fel de vrajeala de popa de tara cum s-ar zice in popor.

   Ștergere
  3. @Reddog, nu ne mai ducem la biserica, fiindu-ne frică, ca de molo, ca ne pastreaza popa acolo, asa ca cei mai setosi si pantecosi in burdihane se opresc la baut stacane in prelungi chiolhane, altii care le mai scapa din colivie cate o ciocarlie fac coada la neurologie si psihiatrie, cat despre Dl General e mai bisericos si se duce la sfintele lăcașuri la modul des si serios, iar ca sa ma duc, aferim, la Ierusalim, mai degraba la țintirim, ca cine ma mai sponsorizeaza fiind la penzie căcăreză si fofează si astia ca mine nu se mai prind de oricine sa-i miluiasca dară cu o asemenea pomană... As mai glumujdi eu ceva de rău de astia cu bani căcălău, dar stiind toți cum sta situatiunea imi țin gura, caci ăl mai bogat urla in gura mare ca moare de foame, nu ăla care chiar că nu are! Așa că, mai na, mai bine imi tin in mână banana să-i scarchin blana, sublim, in loc de Ierusalim!

   Ștergere
  4. Cornelius Flavius Ifrim

   Se pare ca Emilia Sercan i-a dat la doctorat gl Oprea de l-a julit.
   Cum comentati avand in vedere ca nu-i aveti la inima pe plagiatori?

   "Doctorat
   Pe 1 iulie 2015 Emilia Șercan publică în HotNews o investigație jurnalistică în care verifică de plagiat teza de doctorat a lui Gabriel Oprea.[18] Șercan susține că teza prezintă elemente problematice.

   „Teza de doctorat a premierului interimar Gabriel Oprea, sustinuta in anul 2000 la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, contine o serie de elemente pe care comunitatea academica le include in categoria plagiatului. Calupuri intregi de text sunt preluate ad litteram din lucrarile altor autori, lucrarea fiind in esenta un mixt de paragrafe amalgamate, fara a contine o introducere sau concluzii proprii.”
   —Emilia Șercan
   În 2016, Consiliul general al CNATDCU a stabilit prin vot că Gabriel Oprea a plagiat în teza sa de doctorat.[19][20]"

   Sursa:Wikipedia

   Ștergere
 9. Băi, băi, băi cică la nevaccinați li se vor da certificate de fătălăi să nu se poată duce la fomei cand se duc in stațiuni pentru tratamente de junghiuri la băi! Vai de ei si de ce au ei trihirica în budigăi!

  RăspundețiȘtergere
 10. In sfarsit l-am gasit pe Cezar.
  Cu o mana lucra ,cu cealalta transmitea lui Mares criptat schema cu introducerea in linia de aparare defensivă a rezervistilor.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2964667680510814&id=100009028340368&sfnsn=mo

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ZLIN-256!!!!
   Aoleuuuu....mai si ziceai ca ai facut si tu ”multa tactica, arta operativa si kiar și strategie”! Parca noi nu am sti cat si ce ai facut tu?!
   Nu este skema introducerii, este concepția introducerii/inlocuirii fortelor de la contact, atunci cand suntem in aparare si /sau introducerea eșalonului 2/Rezervelor/FAU in ofensivă si nu exista ”linia de aparare defensivă” decat pe prompterul știristelor și in capul tău! Corect ar fi *in dispozitivul/ raionul /aliniamentul de aparare....
   MAI GRAV: ”linia de aparare *defensivă”!!! :)) Ești nebun? ce draku scrii tu nu exista: cum aparare defensiva? este pleonasm! Ce-i drept apararea trebuie sa fie activa, insa la acest subiect nici prin cap nu-ti trece colegului tau ”C”!
   ******Imi ești dator cu 50 Euro/ ședință de 1 ora de meditatie, domeniul militar! Alta întrebare?

   Ștergere
  2. @Iuliene , nu-i lua nici-un firfireu ca oricum a fost o "perdere de vreme", la cat este de :batut in cap"mai degreaba te intelegea ala din capul turmei lui cezar care cara la samsar.

   Ștergere
  3. @ N-a fost la ZLIN -526 F si nici la IAR 823 ci la L-29 si L-39,era MM avion-motor si mare spalator sau ungator cu vaseline si uleiuri sau lichide hidraulice.

   Ștergere
  4. @ Mares & tehnocret

   Vedeti că v-a rămas spumă de la laptele din găleata lui Cezar pe mustati !!!!!
   V-ați repezit la găleată ca vitelul la biberon.
   Cât despre invătat de la cocoțații pe gardul LM-ului să vada cum se dezvoltă lumea si moda la fetițe mai ușurel. Eu nu mă reped la rastelul cu armament de cum bâzâie o muscă la rahat pe undeva , lucru caracteristic voua .
   Eu merg pe diplomatie si voi avea castig de cauza . Lavrov este un ministru de exeterne foarte bun negociator si îi aduce unde vrea el. Putin de asemenea este un patriot inteligent si organizat.
   Așa că depuneti armamentul la rastel si vedeti de glia stramoseasca care trebuie muncită.
   Si faceti reclematie la DNA sa-i aresteze de urgenta si cerceteze pe cei care au creat haosul in domeniul energetic sabotand si subminand pe fata economia generând genocid asupra consumatorului casnic.
   Iar daca fenomenul Ukraina se rezolva prin diplomatie si negocieri din care rușii vor obtine concesii vă retin pensia pe șase luni si vă oblig la plata intretinerii in LM.
   Cu toata starategia aiuristica de gandire generație mos Teaca din trașee pe care ati afișat-o pe aici uite ca nu va invitat comandantul suprem nici macar să priviti prin binoclu aplicatia lui Putin in scop de descurajare si fortare a negocierilor ,aplicatii din care va obtine prin negocieri la nivel dipolomatie concesii serioase de la conducatorii americani ai NATO .

   Ștergere
  5. tehnocrat,
   Am reținut! Aeronave neparticiparea la lupta...Un sugaci!

   Ștergere
  6. @ Mareș
   Măi ziaristul lu pește de la ziarul ”Crăcănea ” L29 si 39 faceau parte din Grupul Scoala ”Vânătoare si bombardament ” pregatit si antrenat să treaca in orice moment indeplinirea unor misiuni de lupta ordonate. In acest sens se executau alarmari si antrenamente de trageri cu munitii false (Bombe) si reale in poligonul Malina.
   La fel din cate stiu si Grupul scoala ”Elicoptere ” care functiona pe aerodromul Buzău.
   In calitate de ”neica nimeni ” tras de păr prin SMG trebuia să cunosti macar ce pui pe harta ........daca nici atat nu stii nici nu ar trebui să ne mai întrebam de ce am ajuns in halul in care am ajuns !!!!!
   Singurul lucru unde ati fost competenti la acel nivel au fost ”tragerile” cu sporuri ,grupe de munca de la neon si cireașa de pe tort - Oskarul.

   Ștergere
  7. avianyc,
   *la modul serios nimeni nu conta pe ele....
   Cat de perimat poti fi: ”munitii false (Bombe)”? ...Așa se numesc?
   Te pomenești ca și tu faci parte din tonții ăia care erau in stare sa urce in aeronave piloți din ultimul si penultimul an si sa-i trimita la misiune? Caraghiosule....
   Au fost in dotarea Forțele Aeriene Cehoslovace, Forțele Aeriene Libiene
   Forțele Aeriene Regale Thailandeze si categoric cateva bucati si pe la noi!
   *L-39, denumit și Albatros, este un avion de antrenament avansat, cu reacție, dezvoltat în Cehoslovacia în anii 1960 pentru a înlocui modelul L-29 Delfín.
   Nicaieri nu a fost catalogat avion de lupta, cu varianta de inarmare; bine si pe elicopterele 316 B am pus PRND si mitraliere, dar cu ce folos?
   *le-am denaturat ***pur romaneste de la scopul lor, gratie unor fraieri ca tine!

   Ștergere
 11. Sunteti glumeti.Ce pretentii puteti avea dela un tehnic?Inteleg sa-l intrebati despre cheie,unsoare,calti etc nu despre alte lucruri.Poate omul are habar de limite,derivate,grafuri,diagrama fier-carbon,impulsuri in lagare,grinzi incastrate etc .Cred ca i-am facut capul calendar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai repede este specialist în dinamica fluidelor...cu mâna dreaptă!

   Ștergere
  2. @ Monteoru
   nea monteoru- Merlot cât de mult cu putință,
   Și matale ti-a rămas ceva spumă pe mustăți de la laptele din șuștarul lui Cezar !!
   Cât despre invătat de la cocoțații pe gardul LM-ului să vada cum se dezvoltă lumea si moda la fetițe mai ușurel. Eu nu mă reped la rastelul cu armament de cum bâzâie o muscă la rahat pe undeva , lucru caracteristic voua .
   Eu merg pe diplomatie si voi avea castig de cauza . Lavrov este un ministru de exeterne foarte bun negociator si îi aduce unde vrea el. Putin de asemenea este un patriot inteligent si organizat.
   Așa că depuneti armamentul la rastel si vedeti de glia stramoseasca care trebuie muncită.
   ”Apărare defensivă ” este o metaforă doar in sensul ca in ipoteza ca ne-ar ataca cineva la ce dotare si instruire avem nu puten decât să le spunem , UȘUREL, NOI SUNTEM DEFENSIVI (((((((((((( Asta trebuia să priceapa ”Strategul” satului Mareș.
   Iar daca fenomenul Ukraina se rezolva prin diplomatie si negocieri din care rușii vor obtine concesii vă retin pensia pe șase luni si vă oblig la plata intretinerii in LM.
   Cu toata starategia aiuristica de gandire generație mos Teaca din trașee pe care ati afișat-o pe aici cam toti UNAP-istii lu pește prăjit uite ca nu va invitat comandantul suprem nici macar să priviti prin binoclu aplicatia lui Putin in scop de descurajare si fortare a negocierilor ,aplicatii din care va obtine prin negocieri la nivel dipolomatie concesii serioase de la conducatorii americani ai NATO .

   Ștergere
  3. Ehei, coane Monteoare, ce ti-e oare sicu tehnicii astia de chestii meletare de auto, tancuri si avioane, tari in pene si tendoane, cu cheile franțuze la gagici intre buze, caci scumpindu-se unsorile sa-si mai lubrefieze chestiile cu lucrarile acum le scarțâie lagarele pe uscat, ca in slagarul cu ,,foaie verde matostat, vrejul meu s-a cam uscat, l-am tocat si gatit in sos tomat si mandra l-a consumat si s-a umflat ca o perna sau ca vaca din lucernă si imi cere acuma, dară, bani de penzie halimentară!''

   Ștergere
  4. avianyc,
   Lasă dracul prostiile și doreste-ti măcar sa freci un Piper!
   LM era universitate fata de școală ta profesionala cu 13 clase!
   Eu nu ma consider mare cunoscător, însă, să ne ierte Dumnezeu, tu ești handicapat militar...tu nici măcar, nu ai habar de câte feluri este manevra, iar dacă te întreb la ce se refera *natura fortelor mori subit!
   Treci dracu la ce știi mai bine...freacă jamba stângă și atât! Dacă ai fi prestat pt aeronave de luptă...mai ontelegeam, dar asa...pe non-combat, mai ai și tupeu!
   Hai, la cosit și muls bivolitele din Apuseni, nu-ti depăși condiția, căci scrii numai cretinisme!
   Boulevard...noi nu suntem defensivi, ci Doctrina este defensiva, ceea ce creierul tău nu poate pricepe...una este doctrina și asta este o forma de luptă principala! Pleacă dracului de prostalău și nu te mai baga dincolo de câlți și uleiuri...

   Ștergere
  5. avianyc,
   Cu capul mic!
   Apărare defensiva este metafora sau pleonasm! Băi circarule cu 13 clase de carat șpan cu punga...ia de aici un exemplu de metafora și extrage singur regula: Gura lui era un fruct proaspăt; adică Gura lui era roșie și provocatoare! Ai priceput bă ceva?
   "Metafora este o figură de stil care descrie un obiect sau o acțiune într-un mod care nu este literalmente adevărat, dar ajută la explicarea unei idei sau la realizarea unei comparații."
   Dacă ziceai *Apărarea ca un scut de oțel* (musai nemțesc că doar ești cosmopolit) ...(așkiat si frezat de tine în pauza de carat șpen) mai treacă meargă...

   Ștergere
  6. @aviamyc nu-i nestiutor ci este, pur si simplu-prostanac!Un biet surubar, mediocru si nepriceput chiar si in meseria lui de lustruit...avioane.De aia scrie ca a fost cosmonaut, de pe cand stergea flapsul de la L-29 pe coclaurile de la Boboc se credea la Baikonur, calare pe Suhoiul lui Akord impartind gaina furata de la Protan Codlea.

   Ștergere
  7. METÁFORĂ, metafore, s. f. Figură de stil care constă în a da unui cuvînt o semnificație nouă, în virtutea unei comparații subînțelese.
   METÁFORĂ s.f. Figură de stil care constă în a atribui unui cuvânt un înțeles nou pe baza unei comparații subînțelese
   metaforă f. figură de retorică prin care se transportă o vorbă dela sensul propriu la cel figurat

   Ștergere
  8. @Mintea lui avyaMic are graficul denumita "hiperbola"ca figura de stil numai ca porneste de la baza 0(zero) si tinde asimtotic spre prostia infinita.Are un creieras lustruit , fara asperitati, asa ca un bob de mazare si de mare si de rotund.

   Ștergere
  9. avianyc,
   printeaza ce am scris eu, mergi la un elev de-a 7-a, iti explica, apoi verifica la o profesoara de romana, arata-i ”apărare defensivă”, spune-i ca-i metafora ta si ea, daca se respecta iti trage o flegma intre oki!
   Bă, eu am mai cunoscut idioți, dar ca tine, Șef de Promoție la Idioți, mai rar...
   Explicatia DEX, nu a ta: ”METÁFORĂ s.f. Figură de stil care constă în a atribui unui cuvânt un înțeles nou pe baza unei comparații subînțelese”. Foarte corect...
   Acum, ”inginere” explica-ne care este intelesul nou, atribuit unui cuvant si care este comparatia sunânțeleasa, in expresia ta, idioata de altfel: ***”Apărare Defensivă”? Daca nu ai inteles ca asta este pleonasm 100%, eu te pot scuza ca exiști, insa tu esti DILIU 100%!

   Ștergere
 12. Nu va puneti cu ciocanarii.Astia le stiu pe toate.Mananca vasilina pe paine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai și mata vină căci uneori ai încurajat ineptul...
   Ai văzut câte prostii debitează pe minut?

   Ștergere
  2. INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ VA DESCONSIDERA FIINȚA UMANĂ, CA FIIND RUDIMENTARĂ, ȘI VA LUA LOCUL VECHILOR ZEI
   Roboții ucigași „atât de inteligenți precum zeii” vor guverna omenirea: „Oamenii vor fi doar ca niște furnici”.
   Un futurist renumit susține că roboții ucigași nu este neapărat necesar să fie răi pentru a fi direcționați spre eliminarea omenirii.
   Explicând singularitatea tehnologică (concept din futurologie care se referă la implicațiile pe care în general le are progresul tehnico-științific foarte accelerat pentru specia umană și ceea ce înțelegem prin om), David Wood a declarat exclusiv pentru Daily Star Online că inteligența viitoarelor mașini va depăși tot ceea ce oamenii își pot imagina.

   Ștergere
  3. Ciocanare tu nu ai priceput ca cei care conduc destinele Romaniei gandesc ca tara nu este in pericol?Obiceiul este ca atunci cand este un posibil conflict in apropierea ta sa-ti iei masuri de precautie.Din aducerile mele aminte nu stiu ca ar fi fost vreo data publice.Nu am dreptul sa divulg lucruri care cu multi ani in urma erau tinute sub cheie.Acum ma intereseaza mai mult codurile de starea vremii.Mares in functia lui de fost loctiitor sef de stat major, e singurul care pricepe ce vreau sa spun.

   Ștergere
  4. Măi strategilor de doi lei ,vreți sa va public comentariile in care toti ii vedeati pe ruși la Dombas ,Kiev , alte imaginatii halucinante de invadare a Ukrainei .
   Ce va spus sasul trezit din levitatie v-am spus eu cu mult inaintea lui.
   Ba intr-un comentariu replică ziceam , ”Nu ne atacă nici dracu .Și ăla fuge de noi când vede cât suntem de proști ,hoti si mafioti”
   @ monteoru
   Cat timp am intocmit candva un plan de mobilizare al unitatii in baza noii instructiuni de mobilizare aparuta prin anii 85-86 sub nr . B -000 la care plan stiu bine cine are acces inclusiv de la esaloanele superioare ,am lucrat in documentele operative care se tin sub cheie si cu acces personal limitat aprobat de cdt, cat timp eram chemat de acasa in lipsa comandantului cand soseau indicative prin tabela ABC ca sa le pun in aplicare ,cat timp am participat la intocmirea planurilor operative , de cooperare , interventie ,aparare ale unitatii in baza unor instructiuni cu 000 in fata stiu bine despre ce este vorba.Au avut si altii functii si raspunderi pe linie de cda.
   Cazul Ukraina este doar un caz scoala de în care trebuia sa stiti din start că doi actori mari nu se vor bate direct niciodata si că nicidecum rusii nu intra in Ukraina in atre situatie.
   Intentia rusilor nu este alta decat de a crea o presiune pe americani sa-și retraga fortele de la granitele Rusiei si sa nu mai caute atragerea de tări din spatiul sovietic in NATO.
   Inteligent ,Putin a declansat momentul de fortare a anegocierilor ca ultima solutie in fata impresurarii de catre NATO in plina iarna cu teren inghetat ,propice miscarii cu usurinta a trupelor si motorizatelor in spatiul rusesc și in apropierea granitei ukrainiene.
   Pulseaza ,fortează negocierile ,obtine în procent satisfacator ce-și doreste pentru Rusia ,apoi până vine dezghetul isi retrage trupele in cazarma.
   Si chiar daca momentul retragerii se va prelungi mai mult ,functie de durata negocierilor ,sigur va obtine concesii serioase de la americani.
   Si cu asta se termina balamucul ,urmand o cursa a inarmarilor sporita de ambele părti.
   Pentru asta trebuie sa stii logică ,geopolitica militara si economica ,fenomene strans legate intre ele.
   Mares poate doar pluton ,planton ,batalion ..... fix pix in context
   Politica si diplomatia bate militaria .......


   Ștergere
  5. avianyc
   iar ai comis-o: ”geopolitica militara si economica”... :)) Esti inventiv, nevoie mare!
   Privin Ucraina s-au discutat variante actionale, generale nu planuri!

   Ștergere
 13. Boloș ministru! ✌👍
  ...acel Boloș?

  RăspundețiȘtergere
 14. avyanic,
  Cica Stefan cel Mare se afla in cetatea Soroca si chefuia alaturi de ostenii sai. La un moment dat apare un strajer si-i spune disperat: Maria Ta, turcii sunt la portile cetatii!!
  - Cati sunt? intreaba Stefan.
  - Cam 5000, raspunde strajerul.
  - Stefan zice: 100 de viteji sa vina cu mine.
  Cand ajung in fata turcilor, stenii lui Stefan baga strigatul de lupta: PIZDEALAAA! Si vitejii moldoveni inving otomanii fara probleme.
  La 2 saptamani se repeta episodul, dar cu 10000 de turci, la o luna cu 15000...
  Vazand Suleiman Pasa asemenea viteji, ii intreaba pe ostenii lui: ce naiba striga Stefan ca lupta aia ca disperatii si ne inving de fiecare data?
  La care ii raspunde timid un ostean: striga un cuvant ciudat, "pizdeala" parca...
  Vin iarasi turcii la cetate cu o armata de 50000 de oameni. Cand iese Stefan cu cei 100 de osteni ai lui, turcii strigau toti in cor: PIZ-DEA-LA, PIZ-DEA-LA!
  La care Stefan le raspunde: acusica, acusica!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Parca il si vad pe Ciucalau in fata rusilor strigand: PIZDEALAAA!

   Ștergere
 15. Astazi Covid
  Din totalul de 75 de pacienți decedați, 59 au fost nevaccinați și 16 vaccinați.

  RăspundețiȘtergere
 16. Statisticile continua să sublinieze efectele benefice ale vaccinării in România.

  Astăzi, 14 februarie, rezultă din Comunicatul guvernamental că "Din totalul de 75 de pacienți decedați, 64 au fost nevaccinați și 11 vaccinați."
  Câți dintre cei 62 000 de români decedati din cauză de covid ar fi fost salvați dacă erau vaccinați? Calculul este simplu, ignoranța este mare.

  RăspundețiȘtergere
 17. Situația comunicată pe 16 februarie

  Din totalul de 183 pacienți decedați, 152 au fost nevaccinați și 31 vaccinați

  RăspundețiȘtergere
 18. Situatia deceselor din 18 februarie

  Din totalul de 135 de pacienți decedați, 114 au fost nevaccinați și 21, vaccinați
  Citeşte întreaga ştire: Bilanț COVID: 14.524 de cazuri noi și 135 de decese, printre care și al unei fete de 17 ani, nevaccinată

  RăspundețiȘtergere

Aviz trolilor și celor predispuși la atacuri la persoană: blogul poate funcționa și fără comentarii.