Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 19, 2022

Un site reîncălzește ciorba inechităților fiarta de Dîncu în urmă cu 2 săptămâni

65 comments

 Este vorba de interviul lui Dîncu dat la DIgi24, interviu pe care l-am prezentat AICI

SURSE Inechitatea din sistemul de pensii pe care intenționează să o rezolve Guvernul Ciucă

Guvernul Ciucă plănuiește rezolvarea inechităților din sistemul de pensii. Una dintre principalele inechități din sistemul de pensii îi vizează pe militari. În sistemul militar, de pildă, sunt foste cadre care „au și pensii de 1.600 de lei”, au dezvăluit sursele Bugetul.ro. Respectivii militari s-au pensionat anterior intrării în vigoare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

„Avem oameni care au ieșit la pensie cu același grad și de pe aceeași funcție, la câteva luni unul după celălalt, iar pensiile sunt total diferite. Nu este normal!”, spun sursele Bugetul.ro.

65 de comentarii:

 1. nu prea cred ca se vor rezolva vredodata

  RăspundețiȘtergere
 2. O întrebare...din cunoștințele dvs. atacă cineva la c.c.r decizia 16/2021?

  RăspundețiȘtergere
 3. GUVERNUL CIUCĂ DACĂ VREA CU ADEVĂRAT SĂ ÎNLĂTURE INECHITĂŢILE ACUM ŞI NU POST-MORTEM, TREBUIE SĂ APLICE URGENT CEEA CE PROMOVEAZĂ HUHU PE ACEST BLOG DIN 2018 ÎNCOACE ŞI ANUME "ACTUALIZAREA PENSIILOR MILITARE" CARE A FOST ELIMINATĂ ABUZIV LA ORDINELE LUI DRAGNEEEEEEA DE CĂTRE O LOV-ITĂ.ÎN CEEA CE PRIVEŞTE RECALCULAREA PENSIILOR ACEASTA SE POATE ÎNFĂPTUI ULTERIOR ACTUALIZĂRII, PRINTR-O REVIZUIRE A TUTUROR PENSIILOR PE BAZA PRINCIPIILOR CARE SUNT DEJA PREVĂZUTE ÎN L223, DAR CARE NU AU FOST LUATE ÎN SEAMĂ, ATUNCI CÂND S-A INTERVENIT ABUZIV PRIN OUG-URI, ADÂNCIND ASTFEL INECHITĂŢILE ÎN RÂNDUL PENSIONARILOR, ÎN LOC SĂ FIE ELIMINATE.ULTIMA MĂSURĂ CARE CREEEAZĂ ASTFEL DE INECHITĂŢI ESTE CHIAR OUG-UL CU INDEXAREA DIFERENŢIATĂ ŞI INTRODUCEREA CASS DOAR PENTRU ANUMIŢI PENSIONARI.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate imi imprumuti si mie tastatura de pe care scrii cu litere de-o schioapa(deranjant pentru orice cititor si cred ca majoritatea evita sa citeasca), nu de alta dar vreau s-o pun pe sina de cale ferata ca sa te scap de incapatanarea de a mai scrie (tasta) asa.Sunt curios cate clase ai absolvit!

   Ștergere
  2. Tastatura a rămas blocata...este amprenta lui, originalitatea contează!

   Ștergere
  3. Esența contează iar domnul Cătălin are dreptate!
   Toți pensionarii militari trebuie să susțină un singur scop:
   ACTUALIZAREA PENSIILOR MILITARE ÎN CORESPONDENT CU EVOLUȚIA SOLDELOR ACTIVILOR!
   (Apropos, știți că sunt activi cărora li s-a majorat salariul în 2022, odată cu majorarea salariului minim brut pe economie?)

   Ștergere
  4. @Laurentiu,
   care sunt aceștia domnule?

   Ștergere
 4. Un discurs populist pe care l-am auzit de multe ori de la toti politrucii!!!! Doar promisiuni care nu s-au concretizat in ultimii 11 ani nici pentru rezervisti nici pentru activi!!!! Sa fim seriosi Ciuca este din 2019 in guvern si nu a stiut situatia pensiilor militare si la asteptat pe Dincu de la PSD ca sa le constate, suna ireal si putin credibil!!!! Totul nu este decat demagogie politica expirata lipsita de credibilitate!!!!! Probabil inechitatile vor fi partial solutionate dupa abrogarea L 223/2015 si adoptarea unei noi legi a pensiilor militare pe principiul contributivitatii!!! Dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor militare vor apare noi nemultumiti intrucat prin calculul pe contributivitate unii vor suporta diminuari a pensiilor militare iar unii care au solicitat actualizarea vor ramane inghetati la cuantumul detinut!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 6. Îl sustin pe antevorbitorul meu, @Ioan! Oricum, cat o fi Ciucă intr-o inaltă functie statala asta nu se va intampla, niciodata! Rolul lui de cioclu, trădător si măcelar de pensii militare este de a mentine pensiile militare inghețate, asa cum i-a pus pe clocarii lui sa-mi spuna anul trecut in Ianuarie, cand m-am dus in audienta la MApN, CACI SLUGA-I SLUGĂ PANA MOARE SI DUSMAN AL PENSIILOR MILITARE!

  RăspundețiȘtergere
 7. Iată unde au adus atractivitatea carierei militare!

  „Nu mai ai voie să porţi cercei, nu mai ai voie să te tunzi model, aşa, deci trebuie să te tunzi scurt. Nu cred că merită. Lumea acuma este foarte rea şi nu merită să-ţi aperi ţara pentru alţii. Ei câştigă milioane şi ţie nu-ţi dau niciun leu”, spune buzoianul de 19 ani.

  Pentru generaţia născută în era internetului şi a telefoanelor smart, armata pare o sperietoare. Sebi şi Radu, doi amici de 18 ani, sunt convinşi că viaţa cazonă înseamnă doar trezit în zori, muncă multă şi restricţii greu de acceptat.

  „Armata înseamnă multe responsabilităţi, muncă multă. Depinde de salariu; dacă ar fi minim 3.000 de lei, ar fi bine. Dar, cu 1.800 de lei pe lună, nu m-aş băga. Mai bine mă duc la firme de curierat”, completează Radu.

  https://m.adevarul.ro/locale/buzau/de-ce-i-greu-armatei-gaseasca-rezervisti-tineretul-crede-inrolarea-egala-pierderea-libertati-video-1_61e727755163ec4271e23e41/index.html

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un răspuns care reflectă realitatea.
   Tinerii înțeleg privațiunile,complexitatea muncii și riscurile,pun in balanță avantajele profesiei și nu se bagă, nu riscă, nu sunt motivați, înțeleg foarte bine ,, sistemul''

   Ștergere
 8. Incepe din nou vrajeala... Prin formsrea unei comisii de lucru ce va lucra un an doi... Apoi trecerea prin comisiile celor doua camere senat si deputati cu avizele clocarilor tergiversare inca un an doi votul la senat si camera deputatilor... Sitot asa si tot asa se schimba 2_3 guverne si se ia totul de la capat. Si tot cu buza umflata ramanem inca 12 ani...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si apoi se schimba garnitura si-o luam de (la) cap! Noi, pensionarii militari nu apartinem acestei tari....se pare. Multe edificii si lucrari de mare amploare au fost facute de armata. Dar meritele acelor militari care au muncit sunt batjocorite. Acum sunt apreciati si recompensati Rambo de Romania.

   Ștergere
 9. Aflati ca Legea nr.168/2020 a fost modificata si completata de Legea nr.278 din 26.11.2021, publicata in MO.nr.1148/2.12.2021 si la Art.12 este o modificare foarte importanta, prin care se face dreptate militarilor care le-a incetat raportul de munca sau serviciu si vor beneficia de Indemnizatia neimpozabila de 1.000 de lei:
  ,,La articolul 12 alineatul (1), litera c) se modifică și va avea următorul cuprins:
  c) o indemnizație lunară, neimpozabilă, în valoare de 1.000 lei, după trecerea în rezervă sau retragere, precum și la încetarea raporturilor de muncă sau serviciu, după caz.,,
  Cine a lucrat la Resurse umane in Unitatile militare ne poate traduce ce inseamna ,,raport de munca si raport de serviciu,,..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. As vrea sa se traduca si daca cei iesiti in grad de handicap-invaliditate au acest drept. Multumesc!

   Ștergere
  2. @Leon, se poate accesa aici un linc cu presupusul articol de lege? Poate intreb maine la Casa de pensii la acel nr unic

   Ștergere
  3. Raporturile de muncă sunt cele civile, inclusiv ale polițiștilor, raporturile de serviciu sunt cele ale militarilor.

   Ștergere
  4. @Huhu Rezea

   😁 Drăcușorul care vă face să îi disprețuiți pe polițiști nu vă dă pace?

   Statutul Polițiștilor, legea 360 adică, vorbește doar de "raporturi de serviciu".

   Ștergere
  5. Cornele, aici este vorba de Veteranii din teatrele de operatii !
   @Huhu, inseamna ca sunt si m.a.c si SGP care au 120 de zile misiune in afara tarii, intre timp le-a incetat Raportul de munca, si nu sunt pensionari militari.
   Cine este in aceasta situatie poate merge la CMJ, isi fece dosar de Veteran si va primi o Indemnizatie lunara de 1000 de lei !
   Cam asa inteleg eu aceasta completare a L.168..!

   Ștergere
  6. @Onorabile, ar fi bine a ca aceste raporturi nesexuale sa se refere si la unii beneficiari de pensii militare, de pilda mandea, eu, daca l-as apuca de picior pe Dumnezeu daca acei 1000 de lei pot sa fie si ai mei!

   Ștergere
  7. Trimiterile în mină nu sunt misiuni în teatrele străine de operații...

   Ștergere
  8. M:
   (21:15/19.ian. a.c.):
   În legile de salariza re,la personalul mili tar al M.A.I. se scrie .."SALARII", nu "SOLDE",ca la M.Ap.N. ..!;ca atare, "RAPOR TURILE de MUNCĂ / CIVILE"..se referă.. la polițiștii milita ri,care printre alte le...,tot legat de
   raporturi de muncă civile,se referă și la dreptul de ASOCIE RE în SINDICATE,drept la grevă.., drepturi INTERZISE în ARMATĂ.!

   Ștergere
 10. Am introdus mesaje pe acel site dar se pare ca numai lingaii lui ciuca si ai puterii, indiferent de ce partid vorbim, pot sa comunice intre ei... Am observat ca exista administratorul si inca vreo cativa lingai care sunt impotriva oricarei idei pozitive...niste gica contra... chiar cu idei impotriva acestui site, pe motive de...femeie geloasa pe barbatul chipes...Sa fii invidios pe accesarile in plus de pe site-ul unui alt coleg, mult mai inteligent decat tine, inseamna multa prostie...

  RăspundețiȘtergere
 11. Va invit sa va relaxati si sa dati un like acestei postari de pe grupul fb " Apuseni & Bucovina".
  Admiratie maxima acestor pensionari care inca mai muncesc si care-si stiu gestiona batranetea si timpul liber intr-un mod extraordinar de placut.

  Sper sa fiti incantati si relaxati după vizionare . Nu uitati de like.

  https://www.facebook.com/groups/472181854055234/permalink/515288893077863/?sfnsn=mo

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Avianyc, dragă, tara arde si baba se chiaptana? De foame vad paianjeni, nu ,,peisage,'' cum le-as vedea la ,,nește mici si nește bere!

   Ștergere
 12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam asta spune ministrul Budăi:
   Până la finele lunii februarie trebuie să încheiem actele în ceea ce privește acordul privind furnizarea de servicii de consultanță de la Banca Mondială pentru pensii și legea salarizării. În acel Memorandum am introdus miniștrii care au ministere cu pensii speciale. Mi se pare normal ca fiecare minister de resort să vină cu reforma aferentă sistemului lui”, a declarat Marius Budăi.
   Sursa:Capital

   Ștergere
  2. A dracului autocorecție!!!!
   Revin cu postarea corectată ca să se înțeleagă ceva din ea! Scuze Huhu!!!! Am să fiu mai atent!

   1. PSD a format un grup de lucru condus de Olguța care să analizeze situația implementării legii pensiilor și a legii salarizării și să propună soluții.
   Dacă e Olguța..... Am îmbulinat-o!

   2. "Randamentul" pilonului 2 de pensii, anul trecut, a fost sub inflație. Asta înseamnă că cei care contribuie la acest pilon au pierdut bani. 😁

   Ștergere
  3. Stati linistit, de pensiile militarilor se va ocupa ministrul V.Dancu, din partea PSD..!

   Ștergere
  4. @Leon, dancu , rus si alti gargaragii de teapa lor ,nu au rezolvat nimic ,decat au mintit si blamat<Rus cu masterplanul si curvele ,iar acest menistor cu sondaje false,la comanda ca sa influenteze vulgul sa voteze ce vor ei.

   Ștergere
  5. @M,
   camarade nu vrei sa vezi REVANȘA, ediția adăugită și revizuita 2022?

   Ștergere
 13. "Președinte Irlandei l-a sunat în direct pe KWI, iar Micheál Martin/Premierul Republicii Irlanda l-a sunat de-asemenea pe Ciucă, rugându-i să facă uz de autoritatea lor pentru a-i fi administrata betivului notoriu o pedeapsă strasnică, de cel puțin 7 ani la brutărie! Acesta este cercetat penal pentru SPARGEREA PARLAMENTULUI CU INTENȚIA DE A FURA PLx 199!"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Azi am avut o zi foarte grea ca sa-l fac de tot rasul pe Ciucale pe fb, dupa ce a fost prins cu furtul la Doctorat! Ma intreaba toti ca ce va zice seful meu, Gen Oprea, care-l sustine? Raspund ca asta e problema domniei sale sa-l aprecieze, a mea este sustinerea ca Ciucale este un vulpoi mincinos, pervers, arivist, oportunist si lacom, plagiator ordinar si este criminalul pensiilor militare si trebuie sa-si dea demisia si sa se duca naibii din politica! Am mai sustinut ca daca era om cu noi, saream toti sa-l sustinem si sa-l scoatem din belea, dar asa mai tare il vom infunda sa-l terminam politic! Am postat impotriva lui si am trimis pe zeci de grupuri militare si politiste de ma doare mana! Merita din plin acest sacrificiu personal sa-i scot caramizi de la temelie, asa cum el mi-a tras-o punandu-si haidamacii clocari sa ma asigure ca imi vor tine pensia inghetata in vecie, ca la toti rezervistii cu pensii mici si medii!

   Ștergere
  2. Olguta Vasilescu a fost pusa la pensiile civile fiind cea mai mare specialista in amanari la sfantul asteapta, cum a facut in guvernarea pierduta cand a amanat-o pe Lege pana au picat! In ceea ce priveste pe Dl ministru, Dancu, imi reafirm increderea in seriozitatea domniei sale!

   Ștergere
 14. Am luat și eu pensia,cu majorare de 17 (șaptesprezece) lei în pus la net
  ..!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Doctore, al naibii sa fiu, dar de ce pensia asa de tarziu? Nu cumva ai resedințele locuințelor in creierul muntilor?, ca un medic cu știință si mare silință nu poate avea o singura locuință, asta ca sa zic si eu o vorba de gluma la suma ce-ai primit-o in aceasta lună si cred ca este destul de buna!

   Ștergere
  2. C.F.IFRIM:
   ..contrar părerii.. aproape generale,(am mai scris asta..acum câțiva ani,tot aici, pe blog,ca răspuns dat..lui VIOREL) eu sunt unul din medicii care AM TRĂIT și.. TRĂIESC din venitul: SOLDELE= și..acelea= FURATE = de..către.. angajatorul=M.Ap.N..! =PROBAT..cel puțin din dec.1999,..precum și:PENSIA mea=tot AȘA = "FURATĂ"=ca urmare: atât a FURĂRII SOLDE LOR = BAZĂ DE CALCUL, cât și ca urmare a.. FURĂRII din..PENSIA SUPLIMENTARĂ..!
   Deci am trăit= DIN PRINCIPIU și EDUCAȚIE (provenind dintr-o familie "săracă"..!) numai din VENITURILE LEGALE,..din care n-am putut să-mi cumpăr nici măcar o locuință decentă.!,nicidecum.. reședințe.."în creie rul munților",ca să te citez: cu ghili mele, ca să nu fiu acuzat că te PLAGIEZ ..!(mai glumesc și eu..!).
   Da iau târziu pensia, pt.că o iau de la poș ta locală..!,,BRUTUL în PLUS e =129 de lei ,iar NETUL: cu cei 17 lei în plus, e puțin peste 4.600 de lei,la 32 de ani vechime de serviciu,și 42 de ani vechime cumulată..!
   (Medic șef de Bg.)..!

   Ștergere
 15. @Cand exista coercitie si cand le intra frica in oase celor de la conducerea tarii se poate orice si exista oricati bani doreste solicitatorul.O mana de oameni ,uniti(sub zece mii) vor forta mana finantistilor si vor primi marirri, magistra...au fortat mana si au spart sacul cu banii tarii, iar noi, de 15 ori mai multi ca ei nu primim niciun sfantz deoarece ,inca, nu ne-au prins frica. Ia sa ne unim si sa impanzim tara cu trebunale meletare, sa punem mana pe hoti, mafioti si necinstiti sa vezi cum ajungem ,in cativa ani, deasupra Luxemburgului de si Koreea de Sud sau Japonia o sa ramana cu gura cascata,dar asta...si m-am trezit ,transpirat tot, am privit pe geam si am uitat tot.Vise taica ,vise, prea blegi si lasi!

  RăspundețiȘtergere
 16. Majoritatea de pe aici sunt amarati cu pensii nedrept de mici dar sunt si unii nesatui ezact ca in bancul asta:
  O blonda (octogenara carunta)) la benzinarie, pompagiul cu pistolul(bugetul) in mana
  -Doamna cat sa va bag?
  -Toata, zice nesatula.
  -Doamnaa, aici suntem la benzinarie(CPS)...
  "Da violu'mama, violu'unde este?

  RăspundețiȘtergere
 17. Din rezolvarea unei probleme rebusiste, definiție a unei expresii sau cuvant: STORNO= Rectificarea sumei gresite, așa mi s-a dat ca definitie amanuntita. N-am stiut de existenta acestui cuvant, STORNO, si cred ca nimeni nu-l stia, nefiind practicat, caci el poate intra si la rectificare de facturi cum e definit in DEX. In DEX are si alte dezvoltari ale definitiei. Asta ca sa mai cultivam si noi terenurile paraginite, sa nu ni le ia strainii!
  @Onorabile, sanctionati fluieratul in Biserica pentru critică?! Se pare ca doua foste cadre militare cu grad mare nu mai au acces la postare pe acesta pagina de onoare! Barem sa stim si noi pentru care pricini nu mai au aceasta onoare a se implini, de care nu se ,,bucură'' si ineptiile si grosierele @Cezare, si ca sa nu-i dau satisfasctie senzuala n-am sa le public numele la dimensiunea lor reală!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. C.F.IFRIM:
   Contabilii din unită și gestionarii bunu rilor materiale, care țineau EVIDENȚA DE MÂNUIRE a acestora
   ..cunosc cuvântul "stornare"..!

   Ștergere
 18. O veste de mare rachat: Pentru ca pensiile militare le-a inghețat, Ciucale a facut o forma usoara de Doctorat, dar a fost vaccinat cu o doză de Plagiat si acum zace intr-un cort al nesimțirii, la pat!

  RăspundețiȘtergere
 19. "Tara care nu are grija de Armata proprie, cu siguranta va intretine Armata altei tari" !
  Din Bugetul MApN de aproape 26 mld.lei din acest an, o mare parte va merge catre Trupele Americane si Franceze care vor veni cât de curand in Romania !
  Asa ca nu mai visati la Pensii marite,...vom avea alte prioritati !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Leon, dar nici trupetii nu se vor da ca ateltii sa le apere lor știuleții din batatura si fânul din șură!

   Ștergere
  2. "Statele Unite au cea mai puternică armată din lume potrivit clasamentului realizat de Global Firepower, în baza PowerIndex, care ține cont de 50 de factori individuali, cum ar fi aparatura militară sau numărul trupelor.

   SUA sunt urmate în acest clasament de Rusia și China.

   România se află abia pe locul 38 din 140 de state analizate, cu 132.000 de militari, dintre care 67.000 personal activ, 50.000 în rezervă și 15.000 de trupe paramilitare. Țara noastră alocă aproximativ 5,1 miliarde de dolari pentru armată"(stirile protv.)

   Ștergere
  3. Sa vedem cum se vor descurca cu aceste cheltuieli suplimentare, Domnii Ciuca&Dancu cu un buget care este de 1,97% din PIB, sub procentul de 2% promis de CSAT..!

   Ștergere
  4. Leon @Ma,cand noi vom ajunge sa intretinem pecuniar militari americani sau francezi inseamna ca vom fi boieri.Daca te referi la sustinere cu femei nu te contrazic.

   Ștergere
  5. Leon,
   În toate situațiile forțele NATO își asigura sustenabilitatea prin surse proprii pt 30 de zile! Ulterior se stabilesc acorduri de sprijin reciproc...

   Ștergere
 20. La vasta experienta de analist politic, Ion Cristoiu cam spune adevarul :
  https://www.stiripesurse.ro/ion-cristoiu-analiza-taioasa-cazul-nicolae-ciuca-plagiator-arma-stalinista-a-dosarului-sunt-covins-ca-a-copiat_2197945.html

  RăspundețiȘtergere
 21. Rusnacii cu gurul gol scos din formol se cam gioacă pe lângă Europa răsculată si Hamereca mai bine antrenata si inarmată, nedandu-si seama Putina ca asta ar insemna sa i se impună economic criza care l-ar rasturnica din troica! Stai, băi, Putinica pe bârdac in apa mica de brostac, ca nu poti tu sustine un rezbel de durată pana economia ti se seacă, caci cand ti s-or rascula infometatii tai, vălelei si alelei, vei fugi... dar unde, cant toti te-ar tunde daca te-ar prinde? Nu prea cred ca rusii vor trece peste liniile rosii, heuropeane, ca nici ucrainenii nu-s legati de copaci sa se lase prinsi de rusnaci, asa ca latră sovieticul precum quinele in ogradă cu schelălăieli de milogeală la stapan sa-i arunce si lui un calup de sapun, cum cantă nevricios răspopitul pofticios cu partea din dos, pe o partitură de melos in care baciul, quinele, oaia si berbecul sunt sarea, piperul si chișăftul! Ba incă, un prostan de la un cotidian a publicat un desen cum Ivan poate intra din Moscowa in Bucale pe un tanc calare, de parca tancurile astea ar avea haripoare de berze calatoare, si n-ar mai exista rauri si alte obstacole intesate de trupe ce i-ar putea rupe... Acum, inamicul cel mai periculos, aman, aman, sunt facturile care s-au suit hlizind pe tavan, si nu țoldatul țovietic, Ivan cu tunica trimis de țarul țanțos, Putina!

  RăspundețiȘtergere
 22. serviciile , serviciile astea , numai "necazuri" ne fac.................

  RăspundețiȘtergere
 23. Cand va spuneam ca Nea Marin NU le are cu Pensiile, dar la analize politice, DA:
  https://in-cuiul-catarii.info/2022/01/20/ucraina-si-romania-doi-pioni-de-sacrificiu-partea-a-iv-a-ce-vor-face-romanii-18861

  RăspundețiȘtergere
 24. Sindicatele din politie cer verificarei tezei de doctorat a lui Bode !!(((
  Nu aduce anul ce aduce ceasul ((((

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Are și el doctorat?...Foarte tare!
   Dar ăla, repetentul de la SNSPA (cea mai tare facultate din lume) ala doar cu BAC, numit șeful Grupului de Comunicare Steategica avea doctorat?

   Ștergere
 25. Ce se poate intelege din declaratia ministrului muncii despre reforma pensiilor speciale ? Afirma ca aceasta sarcina va pica pe umerii ministerului de interne si a ministerului justitiei.

  RăspundețiȘtergere
 26. @De-a lungul istoriei rusii si ungurii au fost cei mai periculosi dusmani ai romanilor si Romaniei e ca si cum un gospodar s-ar invecina cu un cuib de dihori si unul de vulpi sau niste bolintineni sau urzicenari cu niste grupari de öameni harnici"si iuti de mana.
  Acuma intreb si eu ce structura umana are forta aia de 50.000 rezervisti ? O fi cele cateva mii de "Rambo"+ unii cu cinci cifre pe cupon dintre cei iesiti dupa 2016 incoace, dar tot n-ar fi 50 de mii.
  Apoi, zic si eu, cat de indreptatiti sunt rusii sa atace Ukraina ,un alt mare dusman al poporului roman in comparatie cu ameridienii care au atacat Vietnamul, Afganistanul, Iranul ,si alte tari cu care nu se invecineaza si cu care n-au avut litigii teritoriale?Poate ar fi bine ,acuma, si noi si ungurii, polonejii, moldovenii si multi altii sa ne luam de la ukraineni ce este al nostru!

  RăspundețiȘtergere
 27. Apoi^^^tara arde si noi ne scarpinam in...fund.

  RăspundețiȘtergere
 28. @Din cugetarile lui cezar :
  "Inteligența mă urmărește, dar eu sunt mai rapid".
  Acuma, ce-i drept , cand il cam dor chicerele si merge calare pe magarul din fruntea turmei se crede Nastratin Hogea impartind din vasta lui gandire.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. tehnocrat,
   asa iute a fost mereu? Cum dracu sa nu fuga el de inteligență aia care-l urmarea pe 30 februarie?

   Ștergere
 29. https://ziarulunirea.ro/pensii-militare-2022-guvernul-ciuca-vrea-rezolvarea-inechitatilor-din-sistem-sunt-persoane-care-au-pensii-de-1-000-sau-1-500-lei-754603/

  RăspundețiȘtergere
 30. Emisiunea radiofonică, ,,Bună seara copchii,'' ne aducea candva mari bucurii ca ni se citeau din Hansen, Ispirescu, Creangă sau fratii Grimm povesti, la modul sublim, povesti care ne incantau pana ne adormeau...
  Ce vrajeală de elev de scoala militară a părerii din ,,Cuiul cătării, dar fiind bine plasata pentru cei cu gura căscată! Hai, ca ideeile de baza contează iarna la o haleală de varză, acră cu carne macră, dar uneala dintre Zidul Berlinului si Zidul Kremlinului nu-i poate da tărie vinului sau boscodinei de boască, zisă vodcă, sa-i facă de hac Hamericii s-o ducă pe copcă, iar agiutorul frantuz e privit obtuz ca ce sa faca ei intr-o batalie ca cea de la Marasesti sau Oituz, cand, vai de ei, sunt la fel de prostani si dezarmati ca si noi?! M-a captivat citind dizertatia meletară, insa, la fel ca in emisiunea radio de odinioara, mi-a priit la oboseala de m-a luat somnul la invăluială cu vise alb-negru si color cu capul pe calculator, timp in care mi s-a incarcat si telefonul la incarcator, mi s-au hiert sarmalele pe aragaz si acum ma bucur de acest binemeritat ragaz!
  Departe de a fi un oraznic mistocar, față de eminentul admin semnatar, acum serios vin si-l felicit pentru acest articol valoros, unde a disecat politica actuala, europeană, si unde Hamerica face cu Europa școală dupa cum i se scoală, noi punem, botu' si ne aruncam in riscuri ca idiotu,' cheltuind banii si resursele cu toate prostiile ordonate de uncle Sam, ca orice prostan, in loc sa scoatem din răhățare cu acesti bani rezervistii la pensiile militare... Asdar, felicitari autorului articolului si sa accepte ca pamfletul meu nu l-am scris sa-i cauzez nici un rau, ci doar sa mai strecor cate o gluma ce se vrea buna sa va binedispuna in noianul asta de tristete stufos si hidos, in care am intors totul pe dos si in care discutam de cativa ani sus si tare numai despre penziile brotacare!

  RăspundețiȘtergere
 31. Cu siguranta de data asta se va face ceva fiindca s-au dat multe declaratii angajante, in special din zona PSD. La Ciuca nu ma astept la nimic, oricum e terminat politic dupa scandalul plagiatului. Se va face ceva in zona pensiilor militare, dar se va face impotriva lui Ciuca. Presiunea va fi de la PSD, care vrea sa recastige electoratul.

  RăspundețiȘtergere
 32. Acum, sa fim seriosi si sa judecam drept! Asa cum a spus si ministrul Apararii rezolvarea inechitatilor ar cuprinde : recuperarea macar partiala a indexarilor care din 2016 nu s-au facut ori s-au facut pe sarite ! ; nu este normal ca unul care a iesit la pensie acum 10 ani sa aiba o pensie de 3 ori mai mica decat unul care iese la pensie acum; este necesar sa se faca un sistem unitar de salarizare si de pensii care sa fie omogen si unitar pentru toti pensionarii.Refernidu-se la cei cu pensii de 1000-1500 lei(vechime mai putina in Armata) a spus ca -au nevoie de o reglementare. Deci, sa definim f clar: faptul ca unii au pensii de 1000-1500 lei nu este o inechitate in cele mai multe cazuri, ele sunt urmarea unei vechimi mici sau incomplete sau sunt pensii de urmas, ori pentru grade mici si functii mici. Desigur, cum a spus si dl ministru , acestia nu trebuie lasati de o parte, nu ar fi corect insa problema lor trebuie rezolvata onorabil prin politicile sociale ale statului ! O sinteza a documentelor si comentariilor citite de mine ar cuprinde urmatoarele inechitati si nedreptati clare: 1. la acelasi grad, aceeasi functie, aceeasi vechime, aceleasi conditii unul are x (pensionat prin 1990-2000)altul are 3 x deoarece a iesit la pensie recent. 2. in Baza de calcul la art. 28 sunt incluse sporuri conjuncturale gen oscar, de confidentialitate, de lucru cu documente secrete samd (pentru care s-au platit contributii 6 luni, un an , rareori mai mult timp) , fiind excluse insa sporuri generate de indeplinirea atributiunilor functiei (ore de zbor la piloti,parasutari, prime de ambarcare -contributii platite de-a lungul carierei nu pe 6 luni ) 3. La ora actuala unii beneficiaza de pensia suplimentara (putini cf L223/2015, majoritatea deoarece au pensiile in plata calculate dupa legi anterioare L223/2015!), altii cam 35-38% dintre pebnsioanrii militari nu beneficiaza urmare a unui algoritm de calcul deficitar , pagubitor si partinic care ii favorizeaza pe cei cu vechime militara mica . La ora actuala unii beneficiaza de stagiul de cotizare adaugat (de regula cei cu vechime militara mica, favorizati de algoritmul actual ca sa ajunga de la 65% la 85% ) , multi au contributia de plata la fondul de pensii civile anulata pe nedrept de includerea anilor de vechime in civil la art. 29 si blocati la 85% Deci stimati camarazi, tot ce am postat constituie inechitati si nedreptati clare care trebuie eliminate in regim de Stejar extrema urgenta!

  RăspundețiȘtergere

Aviz trolilor și celor predispuși la atacuri la persoană: blogul poate funcționa și fără comentarii.