Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 08, 2022

Vasile Dîncu vrea să introducă anul acesta o coerență în sistemul pensiilor militare.

158 comments
Din interviul acordat în această seară la DiGi 24.
Dacă va realiza ce spune în acest interviu, și dovedește că foarte repede a sesizat nenorocirile pe care sistemul le-a produs în domeniile salarizării și pensiilor militare, ministrul apărării este condamnat să aducă pensiile militare la nivelul despre care am vorbit în topicul precedent.
Pentru aceasta va trebui să învingă mai întâi rezistența finanțiștilor și juriștilor din propria ogradă, cei care se fac vinovați de aplicarea greșită sau de mutilarea legii pensiilor militare și de degringolada din salarizarea în SNAOPSN.
c

158 de comentarii:

mosmartin16 spunea...

Huhu...poate greșesc...dar ultimele mele postări...ori mailuri...nu au ecou !

Huhu Rezea spunea...

Răbdare! Fiecare la vremea lor.

tehnocrat spunea...

Povesti nemuritoare...Andersen,Fratii Grimmm,Ispirescu,Dîncu...parole,vorbe de ...perdere de vreme,tragere de timp, amagiere, amanare!

Nico.tnt spunea...

Mi-a confirmat domnul ministru la inceputul interviului, ca sigura actiune vizibila si care are ceva efect a pensionarilor militari, este protestul din strada.

micutzul spunea...

Cum se zice în Banat...''cuvinți ''!
Eu știu două lucruri:
1. Mulți dintre noi pleacă prea devreme și umiliți de statul pe care l-au servit;
2. Asigurarea RCA a ajuns azi 1200 lei față de 700 anul trecut iar pensia crește cu 2.6%. Nu mai vorbesc de altele....
Dacă iar vorbim de orizonturi de ani ..

Liviu spunea...

Bună dimineața!
Vorbiți despre opoziția finanțiștilor și juriștilor. Este total adevărată. Dar ce facem cu opoziția pensionărilor , care cocoțați pe pensii cu multe zerouri nu vor să-și piardă cașcavalul. Am văzut în direct pe blogul dumneavoastră reacția structurilor așa zise reprezentative sau a unor indivizi care cu mânie proletară îi înfierau pe cei cu pensii sub 2.500. Le doresc să încerce să trăiască o lună cu aceste sume.
O zi minunata!

akord 75 spunea...

Imi permit sa repostez aici ce am postat aseara in viteza si oarecum inexact(la cald-cum se zice) pe pagina anterioara
Huhu crezi ca scapi sa dai "berea aia"?? Nici o sansa

akord-75
7 ianuarie 2022, 21:10
In seara asta l-am ascultat pe Dancu care a accentuat urmatoarele,desi a fost "intepat" cu intrebari incomode...sau poate tocmai de aceea
1 pensiile militare NU sunt pensii speciale ci de serviciu
2 nu se poate aplica sistemul contributivitatii la pensiile militare(desi a contribuit statul pt militari chiar daca nu a fost o contributie directa(au fost spusele lui) ci vor avea un mod de calcul absolut distinct fata de sistemul civil(a insiruit domeniul restrictiilor si al constrangerilor)
3 a subliniat faptul ca exista pensii foarte mari dar sunt ale magistratilor militari(care au modul de calcul al magistratilor civili)
4 s-a declarat uimit si totodata surprins de faptul ca sunt f f multe pensii militare in jurul a 2500-3000lei si chiar numeroase pensii militare in jurul a 1000-2000 lei a celor iesiti mai demult si a subliniat faptul ca e un talmes balmes daca la grad functie si vechime egale sunt pensii de 3 ori mai mari in functie de anul iesirii la pensie( a si spus ca pana acum avea cu totul alta parere (probabil facuta de p*zda asta de presa-zic eu)
4 s-a referit la platile compensatorii date la disponibilizati cu referire intrare NATO, despre care a mentionat ca DA au primit dar in continuare au ramas cu pensii foarte mici de a lungul anilor,ceea ce le-a adus mai mult prejudicii decat foloase
5E hotarat ca in primul si in primul rand sa puna la punct in armata sistemul de salarizare si pensii echitabile si isi doreste sa faca asta pana la sfarsitul anului
Astea ar fi cele mai importante luate asa "din fuga calului" amanuntele le vom afla pe pielea noastra
..........dupa care a mai dat "o tura" prin domeniul dotarii(crestere de la 20% la 38% fata de anul trecut,de fapt plata pt 10 programe de inzestrare aflate in derulare)dupa care o tura scurta pe la Deveselu politizat apoi "a mai fost un pic" prin Kazahstan la presiunea moderatoarei

PS Huhule daca iti bag "contorul" in turatie maxima dai o bere(virtuala) ca azi ti-a intrat pensia.Stiam eu ca pensiile intra primele la bunicii SRI-stilor de azi
O sa se invarta contorul la 20 000 ture/min ca giroscoapele inertiale de la volhoave:)))

akord 75 spunea...

Bagam "contorul " in turatie pana sare din perete:)))

akord-75
7 ianuarie 2022, 21:21
PS la PS
Nu a rostit cuvantul "actualizare" mot-a-mot dar s-a inteles din toata discutia acest lucru....mai ales prin "legarea pensiilor si corespondenta lor" cu soldele activilor(el a zis salarii)
Incheiere
Dupa cate am auzit in seara asta Dancu merita gradul de general iar Ciuca pe cel de soldat (tilica) neinstruit(inclusiv cu tonul si modul in care a spus)M-a surprins...deja cunoaste problematica in linii mari si pare determinat.Sper sa ramana asa

akord 75 spunea...

Si una rece...
Nu mai spuneti niciodata "a fost inflatie de...in 2021"
Inflatia de abia acum incepe cu adevarat.Se estimeaza ca dupa lunile iulie august preturile la produse si servicii aproape se vor dubla in functie de productie (care si ea depinde de pretul energiei)
Asa ca saracia ramane aici cu noi, intre noi si pentru noi:(((

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu rabdare de struț se ajunge la guguț!

akord 75 spunea...

...totusi nu asa de rau precum "daogaru"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E frumos sa stii ca la Aparare este un ministru foarte serios, si nu ca Ciucale Balegămoale, care este un mare neserios micinos, dar mai ales un neegalat puturos somnoros, adormit ca un elefant in cortul adormirii pe un catafalc! Cum spunea si @Onorabilul, tot șpilul este ca sa se autosesizeze despre acele căcăreze manipulatoare si gulerat clocare, care au distrus penziile meletare, asa ca sa-i dea Dumnezeu in toate succese si sanatate, caci ce ne-a spus le stiu pe toate si mai stiu ca de rezolvat, poate!

akord 75 spunea...

Niciodata nu mi-au placut mincinosii asa ca aici aveti dovada cand Dancu a spus ca nu vor creste cu 40% "de ala anul" ci in ani succesivi.E plin net-ul de asemenea filmulete dar si Dancu e membru de partid si trebuia s-o scalde cumva

https://youtu.be/IOXqO5ogUnQ

akord 75 spunea...

Uite asa se da la-ntors (inca din 2017)

https://www.youtube.com/watch?v=xXMG9KHNByY

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Liviu, Onoare si Respect!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord 75, Felicitari pentru postarea informare cu declaratiile ministrului Apararii, altfel nu stiam! Bine a mai zis Dl Dancu. Respect!

avianyc spunea...

@ akord
Permiteti o completare la spusele ministrului .
*Pensiile militare nu sunt cuprinse in PNRR

Cătălin spunea...

ATÂTA TIMP CÂT ESTE CIUCĂ LA "BUTOANE" DÂNCU NU VA FACE NIMIC DIN CEEA CE A PROMIS, ÎNSĂ EXISTĂ ŞI LUMINIŢA DE LA CAPĂTUL TUNELULUI ÎN CADRUL ROTATIVEI DE LA BUTONUL PRINCIPAL ÎN CARE PSD VA AVEA FRÂIELE GUVERNĂRII ÎN MÂNĂ ŞI VA PUTEA APLICA POLITICILE ÎN DOMENIUL SALARIZĂRII ŞI PENSIONĂRII AŞA CUM ÎŞI DOREŞTE MAI ALES CĂ PENSIILE MILITARE NU SUNT INCLUSE ÎN VESTITUL PROGRAM NEGOCIAT CU UE, PNRR.MAI EXACT ACEST LUCRU SE POATE ÎNTÂMPL IN PREAJMA ALEGERILOR ÎN ANUL 2023 SAU CEL TÂRZIU ÎN 2024 ÎNAINTE DE ALEGERI.SPERĂM CA DE DATA ACEASTA DÂNCU SĂ REPARE CE A STRICAT LOV ŞI ALÂI TREPĂDUŞI AFLAŢI DIN GREŞEALĂ LA CÂRMA UNUI MINISTER "STRATEGIC" AŞA CUM ESTE MAPN.

avianyc spunea...

Propun să lămurim de la inceput de an unele aspecte ;

troll ,dex - comentator sau vizitator care nu deschide reclamele
indexare ,cf mixturii psd-pnl - crește brutul ,scade netul

Deoarece rezolvarea harababurii create de Olguta & Liviu in sistemul de salarizare si pensii este un proces de durata si necesita foarte multi bani pe care guvernul nu-i are aș adăuga la povața data de M Finantelor ca politistii daca vor salarii mai mari sa se implice in starpirea evaziunii fiscale si propunerea ca pe langa politisti ,garda financiara -ANAF in vederea cresterii pensiilor militare sa fie cooptati si rezervisti , vezi Leon , Huhurez ,tehnocrat , Cezar , ........

Leo spunea...

Da , după vacanța de vară , după culesul prunelor și ghindei vom ști precis ce și cum. Va fi un cuantum de 100% și un maxim și un minim pt. fiecare grad pt. vechimea de 25 ani. Pt. ceea ce este ăn plus / minus va fi un procent de majorare / micșorare.
Eu v-am zis asta de 6 luni.
Problema este că nu poți face echitate cu aceeași gulerați vicleni care au dus inechitatea la rang de măiestrie .
Legea 223 este o LEGE SPECIALĂ .
Și judecătorii au tot pensii denumite "de serviciu" dar după altă LEGE SPECIALĂ.
O lege SPECIALĂ are PRIORITATE LA INTERPRETARE faţă de o lege nespecială ) cum este lege 127 de ex.)

ifrim spunea...

Să trăiască naș' Vasile!

Cezar spunea...

Nu au aparut inca Mares Double Oskar si marele "m"..sa bage ei cu C/P..despre Hamurabi...si sa ne faca educatie
Stati asa...🤣🤣🤣🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tizule, si un țoi in sanatatea lui, ca nu-i gherțoi!

tehnocrat spunea...

@Muicaaa,cat-ai hectarele de intelijenta la unii de p-aci si toate cultivate cu radacina de idiotenie de catre niste habarnisti care intre doau ragaituri se inchipuie lei ce rag zgomotos in savana.Wey beshinosilor mai incercati sa dati lectii la colegii de clondir nu mai infectati acest blog cu tot felul de nazbatii incoltite dintr-o personalitate de berki mediocru!

Magda spunea...

Aceeasi Marie,cu alta palarie......treziti va,intelegeti ca nu se va face nimic pentru militari (activi sau in rezerva, care ”stau cu mana intinsa”). In actuala etapa de ”dezvoltare ” a Romaniei,politicul nu are nevoie decat de ”colaborarea” magistratilor ,putand controla astfel intreaga societate........

monteoru spunea...

Avianyc ma tu chiar nu ai ce face?Cand a face bascalie devine obsesie cheama psihiatrul.

Cătălin spunea...

NU ŞTIU DACĂ AŢI OBSERVAT FAPTUL CĂ MINISTERELE DE FORŢĂ (MAPN ŞI MAI) DEVIN DINTR-O DATĂ "STRATEGICE" ŞI LI SE ACORDĂ IMPORTANŢA CUVENITĂ PRECUM CELORLALTE DOUĂ MINISTERE "STRATEGICE" (SĂNĂTATEA ŞI ÎNVĂŢĂMÂNTUL), DOAR ATUNCI CÂND "NORII NEGRII" SE ADUNĂ LA GRANIŢELE UE ŞI NATO ŞI CÂND REGIMURILE TOTALITARE SUNT PUSE ÎN DIFICULTATE DE CĂTRE PROTESTATARII LEGITIMI SAU INFILTRAŢI DIN EXTERIOR.

Cătălin spunea...

PE HUHU LA-AŞ PUNE ŞEF LA A.N.A.F., CHIAR ARE ABILITĂŢILE NECESARE ŞI GRADE SUFICIENTE PE UMĂR.

Cezar spunea...

Mars...idiotule!!
Meri sa.ti dea tîta..Daogaru...

Cezar spunea...

Magda...hai fa.te ca te impiedici..🤣🤣🤣
Poate ca prinzi ceva..fara vaselina!

Cezar spunea...

NB
Politicul vede ce.i in Ka...
Si mult se minuneaza si nici ca.i vine a crede

akord 75 spunea...

@avyanic
faine definitii!! 😃😃😃
Hmmm ciudat ! lipsesc (2)doi din/pe zona.Nu este prima data oara cand se dau la "fundeni" la asemenea topicuri.O sa reapara dupa ce se mai linisteste
situatia.Si-au facut un obicei din chestia asta si dispar in "ceața cuponului" cand nu e convenabila situatia

avianyc spunea...

Dâncu este un om jmecher-echilibrat cu judecata dreapta , ca toti ardelenii șocati in fapt de ispravile oltenesti si dâmbovitene.
Problema-i doar că , cheile de la seif sunt la Ministrul Finanteelor . Și dacă asta îi zice ”NU AM , Am de alimentat cu bani sectoare cu probleme sociale mult mai mari” s-a terminat .........Și uite așa ministrul a vrut dar nu s-a putut..........Tot ce nu s-a făcut la timp costă mult mai mult la scadență.
Bine că s-a mai ameliorat partea inferioara a veniturilor din pensii cu acel insuficient 10%.

Huhu Rezea spunea...

Creșterea punctului de pensie cu 40% a fost prevăzută în Legea 127/2019, dar pensionarii au dovedit încă o dată cat de analfabeți politic sunt.Au votat masiv cu progresiștii ori nu s-au prezentat la vot, astfel că a luat guvernarea Iohannis cu Orban care au prorogat L 127.
Pe acele vremuri Dîncu era antipesedist.

akord 75 spunea...

@ Leo
va pun o intrebare logica si sper ca puteti raspunde la fel de logic.
Dar mai intai:
Spuneti asa:
"Va fi un cuantum de 100% și un maxim și un minim pt. fiecare grad pt. vechimea de 25 ani. Pt. ceea ce este ăn plus / minus va fi un procent de majorare / micșorare."
Intrebare:
Cei care au iesit in baza legii 164 au iesit cu o vechime cf legii de minim 20 de ani in serviciu nestiind bineinteles ce se va intampla peste 15-20 de ani in aceste zile(inca Mafalda nu-si daduse cu parerea si nici baba Vanga)
Acum dvs sustineti ca cei care au mai putin de 25 de ani vechime trebuie penalizati.Plx chiar prevede o penalizare de 4% pt fiecare an lipsa,in conditiile in care OMM a fost la minim sau deloc iar vechimea si soldele idem deci rezulta o pensie de kko.Acum le mai f*te si un -20% penalizare per total
Eu as vrea sa aflu parerea dvs despre "logica" asta. E normal,e moral,e
legal?.Ar mai fi "solutia" mobilizarii boshorogilor pentru recuperarea celor 5 ani lipsa de acum 20 de ani,eventual pe functie de soldat in "trupele speciale" impartite pe plutoane: cardiaci/artritici/diabetici/s.a.m.d
Ok! Plx 199 e ca scroafa moarta in cotet si cu curul in usa,dar logica sau mai precis LIPSA EI tot ramane
Ce ziceti!!

Huhu Rezea spunea...

👍

Brenda spunea...

Dle H cei din armata cu pensii sub 1600 primesc acea diferența până la 2200?

akord 75 spunea...

Cand pui mana pe "teava" se inmoaie si magistratii instant.Ei nu fac altceva decat sa judece ce le aduce armata si politia pe tava.Doar atat nimic mai mult.
Inchipuie-ti domnule Magda ca te condamna judecatorul la x ani de inchisoare daaar esti doar tu si el in sala plus ceva public
Cam nasol de judecatorul ala nu-i asa? Deci trebuie sa ramaneti tot cu mana pe "teava" altfel nimic nu se rezolva 😄

Leon spunea...

Vasile Dancu nu stapaneste suficient de bine notiunea de Indexare/Actualizare, si n-a inteles ce este cu procentul de 40% la pensiile civile din Legea 127/2019, si cu siguranta PSD ar fi ajuns la acest procent in sept.2021, daca ramanea la Guvernare !
Pentru cei care se preocupa de acest procent, aflati ca mai este o diferenta de 14,6% care, daca scapam de pandemie , economia isi revine , cu o colectare mai buna, in ianuarie 2023 se poate atinge procentul de 40% !
Dar se pare ca uitati ca Seful Guvernului este LIBERALUL Ciuca..!

Magda spunea...

ce...zar....atata poti,atata stii sau atat esti pus sa faci....😅

Cezar spunea...

Lipesc doi...NESIMTITI..ai vrut sa zici!
Bine ar fi sa nu mai aiba..permis la publicare
Doar manipuleaza !

Cezar spunea...

@/AviaMucisicîltin buzunar
Nu ai dreptate
Cel mai idiot care a fost vreodata la finante..NU ARE CE FACE! DA 2%..din PIB PENTR ARMATA
DE aici mingea este Numai in terenul ministrului care poate sa intre in Istoria Militara!

Cătălin spunea...

DEOCAMDATĂ ŞEFUL LA BANI ESTE TOT DE LA CIUMA ROŞIE.CIUMA GALBENĂ ORICUM ESTE DEJA LA A.T.I. ŞI SE ÎNCEARCĂ RESUSCITAREA EI.

Leon spunea...

Repet ce am mai spus acum cateva zile !
In Bugetul MApN din acest an, la Capitolul ASISTENTA SOCIALA, avem aproape 500 milioane lei in plus fata de 2021(incheiat cu 4,110 mld.lei cheltuieli) !
Daca ministrul MApN spune (la fel zice si Predoiu ptr.Justitie) ca in acest an se va finaliza legislatia pensiilor care va ELIMINA inechitatile din sistem, este posibil ca in partea a 2 a a anului sa beneficiem de Actualizarea/Recalcularea pensiilor militare dupa alta Formula de calcul !
"..Predoiu susţine că până la finalul anului va face un proiect privind salarizarea unitară în sistemul judiciar, pentru a rezolva dezechilibrele din sistem legate de grade, funcţii sau sporuri."(adevarul.ro)..!

avianyc spunea...

Să fii la GP-ist la judeteana de partid precum monteoru si să ai tupeul sa ai pretentii indreptatite precum cineva care o viata a fost SPL la radiolocatie ,rachete ,etc este o sfidare a realitătii.
Să invoci gradul de colonel pentru a fi la egalitate de sanse cu cel din SPL sau alte locuri de muncă cu activitati stabilite inca inainte de 89 ca locuri cu activitati periculoase si deosebit de periculoase iar este o sfidare.
Și câinele ”CALU ” din ” filmul ” Pistroiatul” a avut gradul de MAIOR si ar fi meritat o pensie recalculata. Bașca că inainte de 89 câinii cu grad de la secu trebuiau salutati in cazarmă de soldati.
Poate prin acest exemplu inteleg si UNAP=istii lu peste cu grupă de munca de la neon si cinzeacă ce inseamna grad primit la trecerea anilor si ce inseamna functie in serviciu de mare responsabilitate care necesită pregatire profesionala de nivel ridicat,grevat de riscuri de pierdere a sanatatii si vietii la tot pasul.

Cezar spunea...

Ideia cu reincadrarea bosorogilor..pentru a mai presta 5 ani..este salutara si foarte inteligenta! Si meritata
CUM SA FUGI MAA CU 20 DE ANI VECHIME LA PENSIE..??
Ai luat o caruta de ..compensatoare..NEIMPOZABILE
NU CA MINE..IMPOZIT 45%
Acum ar trebui sa dai lectii in afaceri....etc
Il citez pe Mares..."daca i.ai pisat pe gard sa.ti fie de foarte bine!" Punct.

M spunea...

@Cătălin

Și devin "strategice" doar la sarcini. La beneficii rămân la "nesimțiți".

Dascălii au avut de luat teste dintr-o pungă și să le pună în punguțe mai mici. S-au plans de ziceai că sunt pe moarte!!!

M spunea...

@Liviu

Puteți să dați și niște exemple? Vreau să zic exemple de unii care ar fi spus că nu trebuia să primească banii cei cu pensii de sub 2.500?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Magda, o s-o faca de frica!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dâncu nu e vandut, precum Câciu, care este doar o flegmă, un xerox de apucaturi liberale, nefiind departe ce Câțu!

mihaighiba@gmail.com spunea...

Ofițerii contabili din U.M.sunt copii aceluiași tată,iar cei de la C.S.P.a ministerului nu sunt militari și nici români,sunt ofițeri acoperiți ai altor servicii,dar nu române!

Iulian Mareș spunea...

Dar gradele i le vezi? ....

reddog spunea...

Eu merg pe varianta echilibrat-rationala a ministrului Dincu.
Cealalta varianta e cea propusa de vulturul plesuv tehnocrat si pisica razboinica Magda.

reddog spunea...

Afirmativ!

https://www.huhurez.com/2021/12/oug-nr-1322021-privind-ajutoarele-din.html

reddog spunea...

Eu as impune asta cu salutatul cainilor si acum.

Magda spunea...

Este varianta pentru ”javre ” dresate......

Cătălin spunea...

MAI DEGRABĂ SE ÎNCEARCĂ CEEA CE S-A REALIZAT DEJA LA CEI DIN MAPN.ÎN JARGONUL POPULAR "O BILĂ CU MANTĂ". ÎN PRESĂ APARE CĂ SE DOREŞTE ÎNLĂTURAREA INECHITĂŢILOR, ÎN REALITATE SE ÎNFĂPTUIEŞTE LIMITAREA ŞI SCĂDEREA VENITURILOR (PENSII ŞI SALARII) "SPECIALILOR", PE PRINCIPIUL: "IA DE LA CEI BOGAŢI ŞI DĂ LA CEI SĂRACI", CEEA CE S-A ŞI ÎNTÂMPLAT ANUL ACESTA CU INDEXAREA DIFERENŢIATĂ ŞI SUPRATAXAREA CELOR CU PENSII DE PESTE 4000 LEI DEŞI AŞA CUM A RECUNOSCUT MINISTRU DE RESORT (MAI PUŢIN HUHU), CĂ MILITARII NU SUNT "SPECIALI".

tehnocrat spunea...

@Asa huhurezule ,tine-l pe cezar in brate si publica-i toate idioteniile si jignirile aduse celorlati membri ai blogului doar fiindca ti-e conjudetean si ai nevoie de un prostanac sa-ti faca zisele si treburile murdare de pe aici.Replicile sau raspunsurile cenzureaza-le la sange, lasa criminalul sa se balacareasca!

tehnocrat spunea...

Nu realizezi ca-i "trompeta"lui huhu?Cezarus alias petre din padina de mehedinti nu are cu ce gandi,el este la mintea caprelor ce le pastoreste dar este tinut in brate de conjudeteanul sau ,adm.

E. Cristescu spunea...

@akord: Cine "estimeaza" ca la vara preturile "aproape" se vor dubla? Daca energia, care reprezinta sa spunem 10% din pretul unui produs, se scumpeste de 3 ori, asta va duce la dublarea pretului produsului? Asta-i blogul cu zvonuri scapate de sub control...

Unknown spunea...

Nici macar cu 2,6% nu a crescut, iar discrepantele sunt mari, as putea spune enorme..... de ani de zile "suntem amenintati" ca la functii si grade similare pensii egale. In civilie pensia unui muncitor este mai mare decat a unui militar, ei au crestere de 10% si noi nici macar pe sfert..... Fara cuvinte, umilinta si iar umilinta...... dar pana cand?

Ioan P. spunea...

Dancu e om corect, bune văzut, cu autoritate și o sa facă treaba bună nu doar povesti. Pe de alta parte eu știu ca o sa fie candidat la președenție. Deci nu cred sa își strice imaginea cu minciuni.

Viorel spunea...

Liviu. De ce nu faci comparație între pensile mari din MApN și cele din viața civilă (Profesori universitari, Decani, Profesori doctori, Doctori, etc.). Vezi Coeficienții lor de funcție din Legea nr. 153/2017. Vezi cabinetele lor particulare care le aduce un venit în familie și majorare la pensie, vezi meditațiile fără taxe la stat (ai ex. concret). Sau „MARII ARTIȘTI / ZIARIȘTI”. Tu știi câți bani se pierd prin Legea nr. 8/2006 ? Ex. de pe blog (HALA 06.01.2022 10:53 / Marina Voica cea care are o pensie de urmaș de vreo 2300 lei dar și o indemnizație de la ministerul culturii de 9000 de lei, cazul Arșinel și mulți alții). Ce a produs Mrina Voica pentru societate ? Îți dai seama ce scandal ar fi făcut cei menționați mai sus dacă pensionarul de rând lua 10% și domnul doctor 2,6% ? Cum ar fi sărit în sus sindicatele ? Ar fi vuit TV. și presa. La noi, pu.ea spătaru. Încă un lucru, așa este firea umană. Oricât le dai tot nemulțumiți sunt și cei săraci (care pur și simplu nu au cu ce supraviețui) și cei bogați (care vor să-și schimbe sau să-și ia altă amantă) pentru că apare invidia deși nivelul de pregătire diferă de la unul la altul, anii de vechime, grade, funcții (dar și marile nereguli din system, vorba românului: Pentru unul mumă, pentru altul ciumă). Citește multe comentarii ale domnuli M care pe bună dreptate afirma. Dacă unul merită ceva în plus, dăi, dar nu lua de la mine.

Cezar spunea...

Ti.a placut...nebunaticoooo🤣🤣🤣🤣🤣🤣

akord 75 spunea...

M
👍
Fac alergie deja numai cand aud "dascali" si "jurnalisti"
Prefer sa ma amuz gandidu-ma la dascalii bisericesti si la "jurnalizde"

akord 75 spunea...

avianyc
...si totusi il consider mult mai apropiat pe Dancu fata de Caciu(inclusiv ca influenta directa si/sau indirecta,ierarhie,partid) comparativ cu Ciuca...care e pe nicaieri

Cătălin spunea...

FIREA LA PRIMĂRIE/4 ANI, GRINDEANU LA TRANSPORTURI/4 ANI,CÂCIU LA FINANȚE/4 ANI, GEOANĂ LA PREȘEDENȚIE/ 10 ANI.SINGURA CARE-L POATE ÎNVINGE PE GEOANĂ/NATO ESTE KOVESI.

akord 75 spunea...

Cezar
corect 2% din PIB din care 20% pensii(si solde??) .....la 26 mld vezi tu cat inseamna anul asta....iar o rectificare sau mai multe pot avea loc oricand ca de abia "ne-am obisnuit":))

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
In vechiul pas de defilare ..sovietic
A dreak javra.....

akord 75 spunea...

...pana in anul 2200.Parca asta era raspunsul:)

reddog spunea...

Datorita lui Ion Cantacuzino Romania a fost a doua tara din lume care a introdus vaccinarea nou-nascutilor impotriva tuberculozei.

Oare trupa de comando formata din tehnocrat-la mansa elicopterului si parasutista Magda este vaccinata anti Covid?

https://www.voceanationala.ro/ion-cantacuzino-cercetatorul-care-a-rapus-holera/

Huhu Rezea spunea...

Prea puțin contează denumirea pensiilor militare ca pensii speciale.
Important este modul de calcul al cuantumului lor și că ele nu fac parte din sistemul public de pensii... precum restul pensiilor de serviciu. Doar Dl Dogaru mai spune pe la televiziuni că pensiile militare fac parte din sistemul public de pensii.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
akord 75 spunea...

reddog
Nu stiu daca se aplica si pensiilor de urmas.Probabil ca da dar nu sunt sigur,nu mai retin ca nu ma prea interesa...inca mai fac umbra pamantului
Daca e DA e foarte bine desiii... logica bat-o vina

akord 75 spunea...

Cine-i mama cine-i mama lor?? ca am un gand....

akord 75 spunea...

@reddog
eu am scris de "teava" mai sus dar nu s-a prins.Explica-i tu:)...practic

reddog spunea...

akord-75
Brenda intreaba pentru altcineva, dumneaei are pensie de urmas dar e mai mare de 1600.
Pai logica spune ca trebuie sa se aplice si pensiilor de urmas.

akord 75 spunea...

Nu eu am inventat este oficiala si valabila si acum
SPL= stara de pregatire pt lupta n ordine 3-2-1 (1=gata de lansare pe 3 canale)in orice secunda /echivalentele DEFCON tip NATO
SLP=Serviciu de Lupta Permanent(def.)=constituie MISIUNE DE LUPTA pe timp de pace
Parca e "un pic" de diferenta fata de GP (mai ales ca BV e oras universitar si stiu "stilul")
si tehnocrat stie si altii destui....
Pe mine ma enerveaza doar faptul ca TOTI care lucreaza pe ici pe colo se considera OPERATIVI...facand ca termenul sa devina lipsit de valoare.Asa s-a intamplat si cu grupele de munca.Orice secretara cu strampii rupti in genunchi este si "operativa" si "lucreaza" si in conditii speciale....ceea ce din punctul lor de vedere e chiar indreptatit
Aveti si voi acolo "politieni operativi" la birou de te doare mintea,iar ele sunt cele mai "operative" ca sunt mai civile si deci mai liber(tine)

akord 75 spunea...

Deja esti gelos??:)))

Leo spunea...

Azi , IC este un cuib de sinecuriști , fini / afini ai lui ĂĂĂÎÎÎ....condus de un gene. ortoped și de un genist fără nici o treabă cu domeniul virusologiei.Va mai face IC vaccinuri , când va face plopul ghinde

tehnocrat spunea...

@cezarus , nu mai bea aiasma din tzatza tzapului ca deja vorbesti "pe nas".

Leon spunea...

Cornele, iar o iei pe aratura !
Diferenta aia de 10-11 milioane, de la CACIU vine , nu de la MApN..!!

spiritul lui Haret spunea...

Vezi ca esti prost?Ti-ai ales prost tinta.Habar nu ai de statutul celor dela GP si eu nu ma obosesc sa te pun in tema.Nu -ti voi spune ce am prestat eu prin armata in cei X ani vechime cumulata.Ma repet.Limitaza-te la ce stii tu mai bine.Ciocan,cheie,unsoare,calti.Lasa-i pe cei inzestrati cu minte sa gandeasca.

akord 75 spunea...

@E Cristescu
Daca ati avea mai multa atentie si ati urmari furnizorii de energie(electrica /gaz) ati constata ca preturile au crescut la cei 100 de furnizori si cu 95% astfel incat FUI a devenit cel mai ieftin serviciu(si era cel mai scump)
Deci si produsele,industria in general va urma aceeasi cale.Eu nu m-am referit la consumatorii casnici protejati asa la mishto oarecum ci numai la produse si servicii deci industrie
Oricum pana sa va zic buna dimineata va zic mai intai noapte-buna!
PS Se vede ca ati iesit la pensie in 2021 spre sfarsit.La pensia dvs e normal sa nu va intereseze "mizilicurile" astea numite ''''dublare
Pe aici avem nerusinarea sa mai respirăm si noi astia mai "săraki"
Mea culpa !

Leon spunea...

@Akord, din 2% din PIB, in anul 2021, 19% Asistenta sociala(Pensii si inca altele !), 34% Solde si 29% Chelt.capital( in principal Tehnica)!

Arfy spunea...

Și noi vrem coerență, de vreo cinci ani. Apropos de cheltuieli din creșteri de 2,6 Și 10%, bugetat vor fi mai mici ca anul trecut. A luat de la unii mult și dai mai puțin din ce au luat la alții! Au tăiat și drepturile beneficiarilor legii 154/2011 ale urmașilor pt anul 2022! Acestea vor fi acordate începând cu ianuarie 2023 dacă nu vor da, cum au obiceiul, o ordonanță să amâne încă un an. Mai au acest obicei așa cum au făcut cu indexarea de anul trecut și cu multe alte drepturi prinse în lege și apoi anulate!

akord 75 spunea...

In sfarsit!
De azi n-o mai vad pe shoshosoaica si pe simion cu "vizierele" de plastic puse pe bot.Sper!!
Oricum erau la "oha"

Vali spunea...

Va salut,
Sunt proaspat pensionar militar (1 decembrie 2021) , dosarul de pensie mi a fost inaintat la casa de pensii pe 6 decembrie 2021, imi spuneti cam cand primesc decizia de pensie si plata primei pensii ???Multumesc anticipat !

Michel spunea...

Nu se va întâmpla niciodată!

Cezar spunea...

@/Aviamucisicîltin poznare
Sa.ti fie rusine baaa
M.ai pus al..patrulea in viitorul guvern? O valoare de necontestat ca mine..intreab.o pe Magda🤣🤣🤣🤣
Asta nu ar fi nimic...dar sa.l pui pe idiotul ala de maKiss-Motanelul kkcios inaintea mea?
Nu te voi ierta...in veci..loaza!

Huhu Rezea spunea...

Pensia va începe din ziua în care au încetat plata soldelor lunare. Citește art. 63 din L 223/2015

Cătălin spunea...

AU ÎNCEPUT SIMULTAN REVOLUȚIILE "COVIDIENE" ÎN TOATĂ EUROPA.SPER CA SATANIŞTII SĂ FIE ÎNVINŞI ŞI TRAŞI LA RĂSPUNDERE.ADEVĂRUL IESE LA IVEALĂ ŞI CONSPIRAŢIILE DEVIN REALITATE.

Calinmihaib spunea...

VALI:
DECIZIA se "comunică" =trimisă prin poștă ..cam în 1-2 luni,cu PLATA PENSIEI exact cum scrie în răspun sul administratorului blogului!(=o"grămadă" ..de BANI..!).

Viorel spunea...

Ave Cezar. Nu ai fost atent (ca de obicei). Ideea cu reîncadrarea BOȘOROGILOR pentru a mei presta 5 ani se referee la TINE cel NETERMINAT, ieșit la pensie Cdt. BIMc. Cu gradul de maior. Și ăla dat din milă.

Ioan P. spunea...

Cu aproximație în 3 luni primești prima pensie, bineînțeles pe 3 luni...

akord 75 spunea...

Vali
Cf lege dupa 45 zile....cf muschiu lor dupa x zile.Ori aveti rabdare ori intrebati la EI nu AICI
Oricum o sa primiti pana la ultimul "cent"

(2) Cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedeşte îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezenta lege, se depune, începând cu data îndeplinirii acestor condiţii, la casa teritorială de pensii competentă, în a cărei rază domiciliază persoana. Pentru persoanele din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale, cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedeşte îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezenta lege, se depune, începând cu data îndeplinirii acestor condiţii, la casa de pensii sectorială competentă, în funcţie de ultimul loc de muncă.

Art. 106. - Puneri în aplicare (1), Jurisprudenţă, Reviste (1)
(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisă de casa teritorială de pensii, respectiv de casa de pensii sectorială, în termen de 45 de zile de la data înregistrării cererii.

PS Puteti cauta si singur ca e simplu...un paragraf -doua ,acolo

LUPUL spunea...

Decizia și plata o vei primi în Ianuarie 2022 .
Pe Legea 164/2001 era 3 luni dar pe Legea 223/2015 o lună .
Prima pensie se acordă prin Mandat postal ,pe urmă puteți soliciat prin Cont Bancar la o banca cu care CPS are încheiate contracte - Lista este pe Siteul CPS a MApN .Penia pe card se acordă începând cu data de 08 a lunii în funcție de data de 10 a fiecarrei luni ,dacă ziua de 10 cade sâmbăta sau duminica ea se acordă vinerea .

Laleaua neagră spunea...

Daca Dancu chiar se implica si va vrea sa candideze la presedentie in 2024 va avea sigur lumatate de milion de voturi... Poate ca acolo se gandeste ghertoiul...

M spunea...

@Leo

Sunt mulți cu legi speciale! De exemplu jurnaliștii, artiștii etc. care primesc indemnizații de merit de 50% din pensie.
Atât doar că sunt preferații puterii politice și despre ei nu se vorbește!

Eu cred că dacă ne-ar calcula pensia pe contributivitate și apoi ne-ar asimila ziariștilor și ar majora cuantumul cu 50% marea noastră majoritate ar câștiga la pensie.
😁 Nu mai zic că "oscarul" aduce la pensie cam 17% iar "meritul jurnalistic" aduce 50% - adică cât 3 oscaruri.
Doar zic....

M spunea...

Comentariu pe ziare.com la un articol despre soldele și pensiile nesimțite din SNAOPSN:
"Anul ăsta și MApN și MAI fac angajări! Vă așteptăm alături de noi să va îmbogățiți!"

😂😂😂

Iulian Mareș spunea...

Padina,
De ce postezi din mine? Lasa domnule sa iasă si fundenii în fata!
..ce nu avem garduri destule?

akord 75 spunea...

Catalin
Precis Putin s-a amestecat si aici.Asta n-are liniste domne n-are liniste pana nu ii f*te el pe toti.
Pai si pe Trump l-a adus la putere,d'apoi un covid amarat.Maine poimaine aflam ca schimba si orbita pamantului si ne trezim prin klingonia pe undeva...
Propaganda tot propaganda ramane indiferent de sistem.
Apropo: Toate posturile tv urla din rarunchi ca Tokayiev ala a dat ordin sa se traga fara avertisment,in plin.Pe Dracu!! Am gasit ce vorbea el acolo si am tradus exact urmatoarele...
"In cazul in care nu se supun somatiilor legale se va executa foc."(mot-a-mot) //(parajenie=foc de nimicire)
Daca va uitati la jiji 24 si realitatea+/- tv astia spun doar atat.A dat ordin sa se traga in plin.
Cunoastem!! asa au vorbit si despre noi ref. la pensii asa au vorbit despre noi si ref. la lovilutie.....niste nemernici!!
Problema e ca sunt asa de multi idioti care-i cred.Mi-e jena sa le zic doar prosti.
Vorba lui @M=rezultatele sistemului de invatamant romanesc.Daca ar fi sa-i luam dupa rezultate ar trebui sa moara de foame "dascalii".
Mai fac si meditatii pe bani grei si la negru... si alea de'am**lea...

tehnocrat spunea...

Dupa iesirea la pensie mi-am facut bar din tabloul de bord asa ca invit prietenii la un "zbor".

tehnocrat spunea...

Romulus Haldan
5 aprilie 2020 ·
Selecția celor care conduc armata începe de la 14-15 ani. Copiii crescuți sănătos (din toate punctele de vedere), după un examen riguros, intră in liceele militare. Si nu intră oricine. La examenul de admitere participă premianții scolilor gimnaziale din țară! Licee militare sunt cinci, nu sunt mii, ca celelalte licee. Deci, la admitere, cad pe capete premianți și intră premianții premianților. Copii săraci sau de condiție socială medie, uneori. Niciodată, copii de bogatași sau de politicieni. Nici de magistrați, nici de doctori. Copii de oameni simpli (muncitori, țarani sau intelectuali-mai ales din intelectualitatea sateasca). Aceștia, din familie, au cultul muncii, al cinstei și onoarei. Și băieți și fete! Examenul medical este drastic! De acesta nu trec Câți, Iohhaniși, Orbani, Turcance, Gorghie, Olguțe si alte specii cu probleme negative complexe. De asemenea, trec probe sportive extrem de grele. După admitere, urmează patru ani de învățătură extrem de grea. Într-un liceu militar, daca ai luat un 5, în alt liceu ai fi luat 7,8. În liceul militar, dacă ai luat 9, inseamna ca ești olimpic. Daca iei 10, înseamnă că profesorul are ce invața de la tine și, în modestia lui, prin această notă, te răsplătește pentru că l-ai depășit. Nu există rabat de la calitate! Profesorii sunt adevarați corifei! Și modele de viață! Ei modelează, cu migală și pricepere, cu multă modestie, minți și caractere! Ei asigură, armatei și țării, oameni de nădejde! La terminarea liceului militar, produsul este foarte bine conturat! Adică, tineri exemplari, din toate punctele de vedere! Nu pițiponci și pițipoance care ies in stradă cu lozinci pornografice ca să obțină, ce? Votul lor spune ce obțin! Adică eșecuri naționale! După liceul militar, se continuă studiile ! Majoritatea urmează cariera militară, în instituții militare de învățământ de prestigiu, dar sunt și o mică parte care vor performa în viața civilă. Educația din liceul militar, însă, ii va urmari toată viața. În sensul bun al cuvântului. Și vor performa în profesie și în viață

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avyanic, lasa-l pe @Monteoru, caci in cadrul Div 67 Mec-Br chiar a muncit si s-a daruit serviciului, pe bune, caci functiile avute le-a luat pe baza unor rezultate foarte buni si eu pot garanta ca a fost un ofiter foarte bun! Unde a lucrat, trebuia sa fii as in meserie sa ajungi acolo pe timpul lui Col Socol, Col Sora, Col Irimia si Gen Ciubancan, foarte rigurosi si selectivi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E razboi armat in Cazahstan, civilii tragand cu mitralierele in militari, si invers, Nusultan Azarbaiev dand ordin ca armata sa traga fara somatie!

Leon spunea...

A mai vazut cineva un ministru dr Finante in control la o Vama din Romania, in weekend ?
Poate vedeti acum:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://economedia.ro/ministerul-finantelor-control-la-vama-giurgiu-adrian-caciu-interesat-de-implementarea-radarului-marfurilor.html&ved=2ahUKEwjIyezvyKL1AhXG3KQKHSZaBfcQFnoECAMQAQ&usg=AOvVaw0cggRa2kMRmHwnB0PixIgv

tehnocrat spunea...

@Black tulip, nu mizeaza nimeni pe voturile noastre ca s-au lamurit cat de dezbinati si neloiali suntem.Au experienta cu Gaby Oprea, cu Ponta sau chiar cu Popey Chiorul care dupa ce ne-a jupuit , noi ,ca raspuns ,l-am reales.

tehnocrat spunea...

@Aici(Kazahstan) este manuta amerlocilor iar Putin isi apara interesele si zona.Putin este siret si inteligent si ,inca mai are afectiuni fata de noi,dar Doamne fereste sa se supere si sa-i pice pata pe Romania ca nu ne va mai apara nimeni decat ,poate trupele de tip RAMBO RO antrenate de ciucale si de sahinsahul klauss.

Iulian Mareș spunea...

Inclusiv vaccinistii propagandisti din obișnuință!
În EU forță străzii va învinge progresismul ce dorește sa bună pe bot măști "de afaceri de xasa" cu grafen intre straturi!
Documentați cazurile FRA și OST!

sosaro spunea...

Colonel Bogdan - George Barbu nu este genist, este CF-ist

marvas66@yahoo.com spunea...

Ciuca a crescut salariile si pensiile magistratilor...stiti de ce? Sa nu mai fie cautati la ouale de aur Iohanis, Catu, Ciolacu si primii lor "locotenenti"... Mafia primordiala din Romania este condusa de ei...usr-istii au ramas in "laturi"... Daca AUR nu ma convinge, o sa ma inscriu la Ionescu... si o sa ma pregatesc pentru revolutia dreptei... lui...

akord 75 spunea...

Vizite am mai vazut.Sa vedem rezultatele!!
Ca tot veni vorba de radare si radare ca tot veni vorba, vad cum functioneaza radarul padurilor si m-am cam lamurit.
Daca "operatorul radar" are albeata in ochi indusa de euroi sau $ radarul ala nu face nici doi bani.Aceeasi situatie veche de ani de zile la scannerele vamale pt tiruri.Din 6 buc in doua saptamani s-au defectat 4 si ulterior ultimele 2.Acum stau si ruginesc prin magazii de ani si ani de zile...deja vreo 10 parca.Vedeti ce boli grave induce albeata la vamesi??
Va mai spun un secret pe care il stim toti.Un vecin s-a mutat la Oradea acum multi ani ca sa stea langa baieti.Unul vames celalalt politist de frontiera, de regula lucreaza pe acelasi schimb>Nu vreau sa va spun ce au achizitionat din salariile lor modeste de inceput de cariera.Inchipuiti-va si singuri
Ia zi tu avianyc cam cum "sta treaba" pe acolo.Sta pe dracu!! Duduie mai ceva decat economia lui tariceanu-razgandeanu...acolo e Luxemburgul Romaniei pe dealurile cu vile cochete, din zona de granita.In Oradea nu prea stau ei sa se amestece cu toti sarakii....deh secretul lui Polichinelle:)
Deci sa asteptam "rezultatele vizitei de lucru".....ca Ceausescu in alimentara

akord 75 spunea...

Scuze! Da Giurgiu e mai bun, mai aproape de Bucale,efectul electoral e acelasi plus ca aia de pe Vest pot sa stea linistiti.
Controlul a fost planificat sau "inopinant"?.Ca se stia la tv de joi,iar prin sistemul de anuntare probabil ca de vreo 5-6 zile
Hai ma baieti ca ati fost in armata ce veniti cu gogorite de astea.
Ia zi dom'Leon! eficienta maxima ai??:)))
Sunt sigur ca se si pricepe la procedurile vamaleee...mamă,mamăăă!!

akord 75 spunea...

L-am mai vazut eu pe unu Vela odata, cu giumbuslucuri de astea
Spargea norii!!

Constantin Stănescu spunea...

Văd că nu sunteți la curent că ministrul Cătălin Predoiu a dat Ordin cu creșterea salariilor și pensiilor magistraților incepând cu 01 ianuarie 2022. Pentru noi domnii Dâncu, Ciolacu și Ciucă, nu pot.

Huhu Rezea spunea...

Nu ești data la curent că noi știm.Sunt zeci de comentarii despre cum fentează Predoiu OUG 130/2021

Constantin Stănescu spunea...

Cresc din nou pe șest salariile și pensiile speciale ale magistraților / Ministrul Justiției se disculpă: `Am fost obligat să iau o astfel de măsură!`
Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 08/01/2022 12:39
Actualizat: 08/01/2022 13:58
Sursa foto: Inquam Photos - George Călin
Inquam Cătălin Predoiu
Salariile magistraților vor crește din nou, după ce a fost majorat de la 465 la 605 lei indicele în baza căruia se calculează acestea. Astfel, vor cește și pensiile speciale, pentru că acestea sunt raportate la drepturile salariale aflate în plată. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, cel care a semnat ordinul în acest sens, susține că astfel Ministerul Justției va evita cheltuieli de zeci de milioane de lei pentru procese intentate de magistrați pentru recuperarea unor drepturi salariale. La acest moment, salariul mediu net în sistemul judiciar este de aproximativ 8.765 de lei.


Conform unui ordin emis în 30 decembrie 2021 de către ministrul Justiției, Valoarea Sectorială de Referinţă (VSR) - în funcție de care se calculează salariul - crește de la 465 de lei la 605 lei. Implicit, vor crește și pensiile speciale, dat fiind că acestea sunt raportate la drepturile salariale aflate în plată.
ADVERTISINGAstfel, potrivit noului ordin, începând cu data acestuia drepturile salariale se stabilesc având în vedere valoarea de referință de 605,225 de lei.

"Emiterea ordinelor ministrului justiției de stabilire a drepturilor salariale individuale conform prevederilor art 1 (privind majorarea valorii sectoriale - n.r) se va realiza până cel târziu la data de 4 februarie 2022, acestea urmând a intra în plată în luna februarie pentru drepturile aferente lunii ianuarie 2022", conform ordinului citat.

„Începând cu data prezentului ordin, drepturile salariale ale judecatorilor din cadrul judecatoriilor, tribunalelor, tribunalelor specializate si al curtilor de apel, precum si ale asistentilor judiciari se stabilesc avand in vedere valoarea de referinta sectoriala de 605,225 lei”, prevede ordinul de ministru semnat de Cătălin Predoiu pe 30 decembrie 2021.

Potrivit legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, „Pensiile de serviciu ale judecătorilor și procurorilor, precum și pensiile de urmaș se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizația brută lunară a unui judecător și procuror în activitate, în condiții identice de funcție, vechime și grad al instanței sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum și a sporului de vechime”.

content-image

Ce salarii au acum magistrații

La acest moment, salariul mediu net în sistemul judiciar (judecători, procurori, grefieri, personal conex, consilieri probațiune) este de 8.765,5 lei.

Care este salariul mediu net pentru fiecare categorie, înainte de majorarea valorii de referință:

Judecător 13.369 lei

Procuror 13.473 lei

Grefier 5.232 lei

Personal conex 2.988 lei

Consilieri probațiune 4.985 lei

Cum justifică Predoiu majorarea salariilor magistraților

Ministrul Predoiu susține că astfel se evită cheltuieli de zeci de milioane de lei, pentru procese intentate de magistrați pentru recuperarea unor drepturi salariale.

"Am fost obligat să iau o astfel de măsură pentru a respecta decizia CCR. Se elimină astfel inechitățile din sistem”, a susținut Predoiu.

Ministrul a vorbit despre un fenomen incontrolabil al proceselor cîștigate de magistrați, care cer în instanță plata unor sporuri sau diverse drepturi salariale, spunând că prin această măsură Ministerul Justției va evita cheltuieli de zeci de milioane de lei pentru procese intentate de magistrați.

Predoiu a susținut că până la finalul anului va face un proiect privind salarizarea unitară în sistemul judiciar, pentru a rezolva dezechilibrele din sistem legate de grade, funcții sau sporuri.

LUPUL spunea...

Pe data de 11.01.2021 voi căuta să am o întâlnire cu Ministrul apărarii la PALATUL OȘTIRII din COPOU IAȘI pentru ai înainta un raport .

Cătălin spunea...

CRED CĂ PÂNĂ ŞI NAIVII AU PRICEPUT CUM SE ÎNFĂPTUIEŞTE JUSTIŢIA, JUSTEȚEA ȘI CORECTITUDINEA ÎN ROMÂNIA.PENTRU UNII MUMĂ, PENTRU ALȚII CIUMĂ.

Leo spunea...

CFR-ist , genist tot cam aia este. Predecesorul lui era tanchist. Voia să facă vaccinuri pe bază de praf de pușcă pe țeava introdusă .
Măcar felcer dacă era cfr-istul, sau veterinar ca să aibe ceva competențe pe la șoarecii de la ferma animalelor IC

micutzul spunea...

Băi....stie cineva ce pensie are canalia aia de Lupu ?

Burebista spunea...

Și dacă va fi contestat ordinul lui Predoiu în instanță.... Magistrații vor da un verdict ca legea lor de salarizare are statut constituțional și nu se supune plafonarii oug 130..🤣 Cum a fost și cu legea care stabilește pensiile lor...
Vad ca întârzie guvernanții cu aplicarea plafonarii pensiei la nivelul salariului net avut de magistrat în ultima luna de activitate și nu cum e acum cu pendii de 100% din brut... Sau 80% minim...
La fel ar trebui sa se întâmple la toate pensiile militare.. Actualizare la nivelul de azi al salariilor, plafonare la net pentru toți și eventual indnizatia neimpozabilă pentru Omm...

Viorel spunea...

Ave Cezar. „CUM SA FUGI MAA CU 20 DE ANI VECHIME LA PENSIE..??”. Cezare, dacă tu ai fost cadru militar mai mult de 20 de ani și critici pe unul și pe altul, ia explică mătăluță, cum se face că ai trecut în rezervă cu gradul de Maior, deși aveai peste 20 de ani de armată (după Statutul corpului ofițerilor, aprobat prin H.C.M. nr. 1.177/1965 cu modificările și completările ulterioare), ai terminat Școala Militară cu gradul de Locotenent, după 3 ani devii Locotenent major, după 4 ani Căpitan iar după 5 ani Maior (s-ar putea să greșesc și să fie 4-5-5). Asta înseamnă 12 sau 14 ani. De la 14 și până la 20 sau peste 20 cât ai stat în armată câți ani te-au sărit la avansare datorită calificativelor slabe sau pentru că nu ai urmat un Curs adecvat gradului / funcției. România e plină de Cursuri (de apă dulce / avem și cursuri-izvoare de apă sărată / Vezi Lacul Sărat ca ex.). Nu te-a interest nimic. Te-ai blamat pe funcție iar școală ioc. Măi Cezare. Eu am ieșit Sg.maj. și am terminat Plt.adj.pr. (ultimul grad). La tine la Ofițeri, care este ultimul grad ? Cel din tescovină ?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu îl apreciez pe Predoiu și bine face...serios!

Huhu Rezea spunea...

Cineva trebuie să intervină, să clarifice situația și să restabilească ordinea, dacă salariul magistraților se calculează potrivit valorii de referința din vechea lege a salarizării sau din coeficienții din Anexa V a Legii 153/2017.

Burebista spunea...

Deocamdată nu sunt plătiți pe legea 153 cum nu sunt nici militarii sau polițiștii.. Însă diferența este ca lor li se aplica vrs 465 și creste la 605... Dacă mai sunt diferențe fata de salariul din grila 153 le vor primi ... Deși nu prea cred, s ar putea ca prin acest vrs sa le depășească pe cele din 153...
Oricum la militari și polițist care au salariile calculate cu vrs 197 lei și creșterile pe 153 nu cred ca se va întâmpla mare lucru....
Gândiți-vă ce salarii și pensii ar fi fost în sistemul de aparare și ordine publica da a acel vrs ar fi crescut la 605... Cam de 3 ori mai mari... Și pentru ca avem exemplul pensiei domnului CIUCĂ în loc de 15000 net ar fi avut vreo 45000... O fi fost rău.... Nici pensiile pentru subofițeri nu ar fi fost rele.. În jur de 12000 net...
Atunci sa fi văzut emisiuni la TV despre pensii nesimțite...

M spunea...

@Huhurez

Era un banc acum mulți ani:
- Cu cine se învecinează Uniunea Sovietică?
- Cu cine vrea ea!

Cam așa și cu salariile și pensiile magistraților. Se calculează cum vor ei! 😁

Viorel spunea...

Domnii mei. Acești miniștri nu vor sta la guvernare o viață întreagă. Ce este așa greu de înțeles. Fiecare încearcă de pe acum să-și protejeze spatele pentru atunci când nu vor mai avea IMUNITATE și unele MÂRȘĂVII prezentate de presa online și TV. au ieșit și vor mai ieși la iveală. Sunt curios când se va termina Pandemia și vor fi alegeri la timp sau anticipate (până în 2024 mai este timp) iar acești domni vor trebui (unii dintre ei) să spună ce s-au făcut cu banii împrumutați, cei de la PNRR cum au fost folosiți, unde sunt banii noștri rămași în urma acualizării eronate ,I câte și mai câte, atunci să-I vedem. Prin cee ace a trecut România în ultimii 2 ani, trece în prezent și nu știm ce va fi în viitor, VOTUL DAT ÎN DECEMBRIE 2020 sigur va fi ULTIMA ÎNVĂȚĂTURĂ DE MINTE.

Iulian Mareș spunea...

Foarte tareee! Si acel proiect se va materializa printr-o crestere modică, de doar 50%!

Iulian Mareș spunea...

HAHAHAAAHA!

LUPUL spunea...

Erată
11.01.2022
Pe această dată ministrul Dâncă v-a fi prezent la Palatul Oștirii din Iași pentru Ziua Brigăzii .

Leon spunea...

Este o mica/Mare Diferenta intre Predoiu si TT care in Martie 2019 le solicita Judecatorilor sa nu mai piarda pe banda rulanta Procesle aflate pe rol, privind Salarizarea personalului bugetar din Ministerul Justitiei, tocmai pentru a proteja Bugetul acestui Minister:
"Avand in vedere atributiile dumneavoastra prevazute in Regulementul de ordine interioara al instantelor judecatoresti, aprobat prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr.1375/2005 cu modificarile si completarile ulterioare cu privire la coordonarea si controlul privind administrarea curtilor de apel si tribunalelor si tinand seama de impactul bugetar creat de hotararile judecatoresti referitoare la stabilirea drepturilor salariale, va recomandam sa depuneti toate diligentele necesatre in vederea formularii apararilor si cailor de atac in dosarele care au acest obiect”, se arata in adresa semnata de Tudorel Toader."..!

M spunea...

Sunt curios dacă "reforma" îi va cuprinde și pe polițiștii de penitenciare.
Probabil că nu!

Iulian Mareș spunea...

Doamna gl. Lupu? Ca orice general 2*!

tehnocrat spunea...

Ka kam fro 16.000, pe acolo, zic apropiatii.

Leon spunea...

Pai Predoiu le-a dat inca de anul trecut un SPOR pentru TITLU DE SPECIALIST DE CLASA, la Politisii de Penitenciare, valabil si in continuare..!

Iulian Mareș spunea...

Eu cred ca nu va veni pt că va fi preocupat de actualizarea pensiei idioților postaci "C", "O" și "A"!!

M spunea...

@Leon

Nu știu bine dar "specialist de clasă" nu se dă și la MApN? Ba chiar am impresia că se dă de mai mult timp!

M spunea...

@Akord 75

Astea sunt nume de alint. 😁 Cică sună mai bine și atrag mai multă simpatie.

Aștept și eu să nu mai vorbească de "militari" ci de "ostașii români". 😁

reddog spunea...

Luptatorii din Politia Penitenciara, faimosii Black Angels, merita si ei o marire.
Cred ca sunteti de acord cu asta. Chiar as fi curios cine nu e de acord.

Leon spunea...

@M, ba da, la MApN de ani buni, la Politisti de 2 ani, tocmai in acest fel a motivat Predoiu acordarea si la Penitenciare !!

Leon spunea...

Pe Tvr1,acum Live, Vasile Dancu!

Nico.tnt spunea...

La prima vedere pare ca domnul Dancu intelege foarte bine problema pensiilor militare. Aproape ca-ti vine sa-l crezi! Dar imi trece, cand imi amintesc din ce partid face parte. In curand se implinesc 5 ani de cand nu au fost indexate pensiile militare cu cei 50 %....hai sa nu ne mai uitam la Anexa VI, din Legea Salarizarii 2017, nu ne face bine...

avianyc spunea...

akord -75
Corect sesizat . Alta lume , alta viata . Doar daca scrii cateva volume documentate cu ilustratii poti să scoti la lumina traiul celor din aceste zone din România de parcă ar fi in Elvetia .
La astia trebuie mers in vizita cu elicopterul ca pe vremea lui Basescu si cautati la avere pana la a 5-a spita.

reddog spunea...

avianyc

Din ce am observat aveti ceva fani pe aici.
Huhu, Iulian Mares, tehnocrat, monteoru si Cezar sunt doar cateva exemple.
De ce nu-i invitati intr-o excursie in Transilvania?
Aveti casa mare deci ii puteti caza.
Cezar poate lua si o capra cu el si tehnocrat barul ala.
Poate fi inceputul unei frumoase prietenii.

avianyc spunea...

@ reddog
Poate să trec eu cu vreo două batalioane să-i capturez si sa-i surghiunesc in Castelul de la Sighisoara in celula in care a fost inchis Vlad Tepes.
Pe Huhu si Mares i-aș pune să invete din ”Indrumarul lui Bolojan” ,iar cu vărzarii monteoru si Cezar aș prinde .....iepuri pentru pus la rotisor.
Poți să-ți inchipui ce cutremur la HUrzicani când intră tehnocratul in picaj direct cu capul în panoul de bord ???

EMIL4875 spunea...


Bărbăţia lui Ciucă. ..... de Daniela Iuliana Toba .... 12 .01. 2022
,, În loc să aibă un strop de curaj şi să iasă cu explicaţii în faţa tuturor militarilor cărora le-au scăzut acum pensiile, în faţa tuturor militarilor cărora nu le-au mai crescut veniturile de ani de zile, în faţa tuturor militarilor a căror soldă se calculează cu un coeficient de ierarhizare din 1999 şi cu o valoare de referință sectorială de trei ori mai mică decît a magistraţilor, în faţa tuturor militarilor care se confruntă cu inechităţi uriaşe în privinţa salariilor şi pensiilor, în faţa tuturor militarilor care se întreabă furioşi de ce Bode şi Dâncu nu au făcut pentru ei ceea ce Predoiu a făcut pentru magistraţi urmare Deciziei CCR 794/2016, în faţa tuturor militarilor care văd cum e intoxicat spaţiul public cu fluturaşi de salarizare ai unor procurori militari, în condiţiile în care pensia medie a militarilor e sub 4000 de lei - atenţie, 4000 de lei brut, în faţa tuturor militarilor care văd cum categorii sociale fără atîtea restrîngeri de drepturi şi restricţii au salarii şi pensii mult mai mari ca ale lor, în faţa tuturor militarilor care nu înţeleg cum un general de armată îşi ignoră, ba chiar îşi bate joc de camarazii lui,
în faţa tuturor militarilor care nu înţeleg cum un militar afirma senin, în urmă cu doar trei ani:
- „Consider atât de sfântă onoarea şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. (...) Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere şi îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituţie. Dar nu dintr-o funcţie publică”,
.... apoi şi-a tras pensie de 20.000 de lei, a intrat în politică şi s-a cocoţat în funcţia de ministru, apoi în cea mai înaltă funcţie executivă, în faţa tuturor militarilor care nu înţeleg pentru ce au făcut, de pomană, şanţ la uşa fostului ministru al apărării şi actual premier, ani la rînd, cerînd eliminarea inechităţilor salariale şi de pensii din sistem, în faţa tuturor acestora, în loc să aibă curaj să iasă cu explicaţii, Ciucă a dat ordin de zi pe unitate unui ziar să mă atace, urmare postării de ieri. Asta e bărbăţia lui Ciucă. Atîta poate ditamai generalul. Să dea într-o femeie ascuns cu laşitate în nădragii unui papagal de la Evenimentul Zilei. Bun aşa...

Marian29 spunea...

Ne_au f. U. T. U. T.imi parę rău că am ales aceasta meserie. VOI CERE CETĂȚENIE RUSAAAA, acolo PUTIN nu ÎȘI TRĂDEAZĂ CAMARAZII. cică bode și ceilalți militari și milițieni din parlament aauziți baaa?

Leon spunea...

Uite ca se poate critica Premierul Ciuca, civilizat, fara epitete suburbane ale unor "barbati" de pe acest blog !
Si totusi vin cu un Amendament, care o sa supere, dar eu va zic un Adevear:
Daca Dragnea NU elimina CASS la pensii, incepand cu data de 01.02.2017, acum nu-l puteam acuza pe General ca a micsorat pensiile NETE peste 5.000 de lei !
Si apropo, in Ianuarie 2017, pe Cupon aveam o retinere CASS de 170 de lei, de 5 ori mai mare fata de Ian.2022, de 35 lei..!

Dodo spunea...

LOV A STRICAT...DA ...DAR LA ORDINUL DAT DE TUTUIANU SI TUDOSE. SI NU PREA CRED EU CA VA REUSI SA REPARE....DACA NU VA FI SUSTINUT

Burebista spunea...

În prima postare de pe Facebook, pentru care probabil a și fost luata în bețe de ziarist folosise ul limbaj josnic mai ales prim prisma funcțiilor pe care le-a avut prin cam toate structurile de apărare și siguranța națională.... Probabil ziaristul s a legat și de fulminanta carieră militară a doamnei... Se poate găsi CV-ul pe Facebook ul acesteia... De la muncitoare în faprica prin 88 și apoi direct căpitan pe la SPP prin 2001.... În rezervă 2004... Reincadrata 2006 la STS, maior și pensionara în 2017 colonel.... În totel vreo 15 ani bătuți pe muchie prin locuri călduțe din acele structuri.... Nu mai spun ca, deși la baza avea facultatea de chimie și câteva cursuri pe la diferite postuniversitare bineînțeles celebra SRI.. Când s a încadrat la SPP căpitan se ocupa de resurse umane și pregătire profesionala a SPPiști l-or.. 🤣
Are dreptate într-un fel pentru marea majoritate a pensiilor militare i sa exprimarea ei a lăsat de dorit...

Burebista spunea...

Aici găsiți CV ul doamnei colonel r.
https://m.facebook.com/proiect.semperfidelis

M spunea...

@Burebista

Ar fi bine dacă chiar ar fi ăla CV-ul!!!! Haideți să nu intrăm în amănunte! E o doamnă, totuși. Cu grave probleme, dar.... totuși!

Iulian Mareș spunea...

Ce nu iti place mon cher? Okelarii, aluna, genele, sprancenele pensate!
Haida-de, nu fiti misogini!

Iulian Mareș spunea...

Cam ai dreptate...cetățenie rusa nu știu dacă primești, dar cecenă o vei obține sigur!

Ieșean spunea...

Canta Dalida...Parole,parole,parole...

Bors Ioan spunea...

Toate televiziunile ,inclusiv politruci proveniti din randul nostru, COARNA,SAVU,Ciuca, si multi alti sunt impotriva noastra,mai nou pentru a creea si mai multa aversitate din partea societatii au inventat alt subiect,modificarea vastrei de pensionare la militari.