Un produs Blogger.

joi, ianuarie 06, 2022

Prea multă zarvă pentru o amărâtă de indexare și mai nimic despre actualizarea pensiilor militare

187 comments

Aveți mai jos, în  înregistrarea de pe KTv, un exemplu cum se pierde timpul și spațiul acordat de televiziuni cu dezbaterea unor aspecte irelevante pentru starea de fapt din domeniul pensiilor militare. 
In loc să se evidențieze adevărata cauză a discrepanțelor din interiorul sistemului de pensii militare, respectiv abandonarea actualizării și în al 5-lea an consecutiv, vin structurile asociative cu o falsă problemă de discriminare a pensionarilor militari prin măsura logică de indexare diferențiată reglementată de recenta OUG 130/2021. 
Iși fac un titlu de glorie din sesizarea Avocatului Poporului pentru o discriminare care nu există.
In primul rând, această ordonanță nu a luat nimic din ceea ce art. 59 din L 223/2015 acordă din oficiu, anual, cu titlu de indexare, respectiv indexarea legală pentru anul 2022 cu 2,6%... potrivit inflației comunicate de INS. Toți pensionarii militari au primit indexarea de 2,6% și ar fi primit-o și în situația în care ordonanța nu cuprindea o dispoziție expresă, ca anul trecut, de eliminare a ei pentru anul 2022. Faptul că ordonanța a indexat cu mai mult pensiile militare mai mici de 2500 lei nu este o discriminare ci un act de justețe... în absența de 5 ani a actualizării.
Numai ACTUALIZAREA elimină actualele discriminări dintre pensionarii militari, domnilor conducători ai structurilor asociative din SNAOPSN.
Mai vine și marele "jurist" Băzăvan care toarnă gogorița că soldele/salariile de funcție ale militarilor activi sunt și acum la nivelul din anul 2009... Nu numai el, dar sunt mulți rezerviști care nici acum nu înțeleg că L 285/2010 a creat solda/salariul de funcție în cuantum compus, soldă/salariu care a fost majorat/ă cu 10% în 2015, cu 15% în 2017, cu 25% în 2018 și cu 1/4 din diferența 2022-2018, în anii 2019 și 2020.
 

187 de comentarii:

Paul Puiu spunea...

Se vor actualiza la anul prin noua lege a pensiilor militare prin calculul pe contributivitate😂😂😂

marin spunea...

”KAZAKHSTAN - vectorul unei noi crize mondiale ?
Un stat, fost sovietic,cu un "petec" în Europa si cu toată "pulpa" in Asia , al doilea mare teritoriu al CIS de 2.725.000 de km patrati si 18.750.000 de locuitori ( 7 / km) ai cărui cetăteni trăiesc cu un salariu minim de 108 euro si media de 328 euro , cu resurse petroliere inepuizabile din care suge la greu CHEVRON , s-a ridicat împotriva forțelor de ordine, a Parchetului,a ministerului economiei și a președenției pentru faptul că au scumpit preturile la energie .
Litru de benzină a crescut de la 0, 38 euro la 0,71 euro(de la 1,82 lei la 3,5 lei) iar GPL si gazul de aragaz de la 0,6 la 1,2 lei (echivalent) in conditiile in care 78% din automobilele pe benzină au trecut in ultimii 20 de ani pe gaz,
Aceste scumpiri provoacă în cascadă alte scumpiri - painea de la 0,5 lei la 1,3 lei, carnea de la 9 la 13 lei si tot așa . Cum "cosul" zilnic cheltuie aproape 60% din venitul net, aceste scumpiri îi duc la disperare .
Oare vor avea sorți de izbandă ?
Oare Rusia tace ?
Oare se va extinde revolta si in celelalte state europene în care pretul benzinei este mai mare cu 110% si al gazului de aragaz mai scump de 6 ori ?
Oare 2022 va fi anul revoltelor împotriva preturilor ridicate artificial ?
Trăim și aflăm .”

Cezar spunea...

Oooolei..ce ai favut don Huhu...
I.ai luat aerul lui Mares Double Oscar?
Ca tocmai incepuse el sa ne dea cu C/P CITATE DIN ISTORIA ANTICA ! Sic
Pai cum sa.i placa lui sau lu marele "m". .sa discute despre ACTUALIZARE..cînd lor si compania sînt sanse sa le mai taie din breton??
Nu se poate don Huhu..ei au carte...

Cristi spunea...

Pensiile militare mai mici de 1600 primesc acel ajutor pina la 2200 lei?

HALA spunea...

S-a aruncat o ciosvârtă la căței și aceștia nu se mai uită la jambon
Am mai spus-o,militarilor fiind dezbinați li se scot ochii pentru orice lescaie cerută iar altor categorii de pensionari li se îndeasă în conturi prin diverse agenții și ministere, pensii cu nemiluita dar botezate indemnizații ca și cum nu ar fi tot din banii statului cel mai grăitor este al "marii artiste" Marina Voica cea care are o pensie de urmaș de vreo 2300 lei dar și o indemnizație de la ministerul culturii de 9000 de lei.

Andrei spunea...

Exista cea mai mica sansa de actualizare cu inflatia pe 2022 de la 1.01.2023? nu de alta, dar parca e 7.5%. Deci pare ca vor face ceva sa inghete iar :)

Laurentiu spunea...

Când vrei să distragi atenția de la adevărata problemă (ACTUALIZAREA cu soldele activilor) arunci populimii firmituri (INDEXĂRI de 2 bani)!

Cezar spunea...

Razboi civil..Kahastan
Se pare cu dedicatie pentru Putin

Tămă Coco spunea...

dle HUHU,nu stiu care logica presupune indexarea de 10 procente numaia pensiilor sub 2500
din cate stiu ,un militar pensionat in conditii normale cu peste 25 de ani de cascheta,nu ar trebui sa aibe sub 2,700 lei
si chiar da,e discriminare atata timp cat la pensiile civile indexarea se aplica tuturor pensiilor.chiar si celor peste 2,500 ron .si chiar si celor peste 25000 ron ! ZIK

micutzul spunea...

Orice lege este și poate fi modificată de guvern! Cel mai bine desființam legislativul!

Petrut spunea...

Nu stiu daca ar fi o idee deplasata dar in faptul real ca santem in "abandonarea actualizării și în al 5-lea an consecutiv" poate membrii acestui Blog vor veni cu idei care cumulate ca forma si continut un Raport care sa fie inaintat celor in drept .Niciodata nu ar fi prea tarziu sa facem treaba asta . Asociatiile militarilor in retragere sau in rezerva pana acum si-au dovedit lipsa de "vana " sau faptul ca actiunea lor a fost profund deviata .Am mai incercat sa expun in nume propriu problema la o Asociatie de profil dintr-un oras mare .Cei la care m-am adresat erau chiar dezinteresati si mi-au recomandat sa ma mut provizoriu in orasul respectiv si sa pornesc actiune judecatoreasca ..le-am cerut ajutorul lor dar am fost refuzat din diferite motive cred eu cam de neluat in seama ...sa fiu mai aproape de cei pe ce-i vor actiona in Justitie ..bineinteles ca am renuntat imediat si am revenit in urbea mea ..cu stima

reddog spunea...

Da!

reddog spunea...

Sincer eu sunt cu ochii pe jamboane.

Huhu Rezea spunea...

Este logis și just să indexezi pensiile militare mici cu mai mult decât prevede legea să se indexeze din oficiu restul pensiilor militare.
Indexarea egală ar fi adâncit hăul fâță de pensiile meri.
Uite cum au ajuns îmbuibații să nu mai fie interesați de actualizare, singura care restabilește echilibrul în sistemul pensiilor militare.

Cezar spunea...

Deja Russia ii acolo
🤣🤣

Cezar spunea...

Stai linisti si saliveaza pe...os!!

micutzul spunea...

Ai găsit-o și tu exact pe Marina Voica! Nu îți spun aici de ce dar femeia merită mult mai mult, statuie și inscrierea in cartile de istorie.... Dar nu se poate!

Viorel spunea...

Călin. Lipsește o întrebare. Oare se va revolta tot în acest mod și poporul român ? Nu. Pentru că deși ne lăudăm cu vitejia noastră și cu foștii domnitori și voievozi, suntem niște lași. I-am votat să ne reprezinte, să facă legi și să ia măsuri pentru a trăi mai bine. Nu pot, nu vor, atunci plecați. Nu vreți de bună voie, atunci punem mâna pe curea.

Nicviorel spunea...

Ziceti ca ce s-a facut e legal si nu este o discriminare. OK. Dar unde este indexarea de 3,8% pe care trebuia sa o primim din 01.01.2021? Stiti ca in perioada 2017-2020 pensiile militare au crescut cu 11% iar cele civile cu 62%. Sigur nu e o discriminare? Sa fie doar bataie de joc si furt din drepturile noastre?

BONIFATIE spunea...

Am vizionat o oră de zarvă. Nu-i chiar rea. Revin după FINAL.
D-le HUHU, care discrepanță se adâncește la o indexare egală?! Între pensiile mici ale rezerviștilor și cele mari ale magistraților... sau este vorba de altceva.
Sigur că ideal ar fi să „îmbrățișăm” actualizarea + indexarea, nu numai una mică (piccolo e fragile), însă politrucii nu ne „îmbrățișează” nici cu indexarea, ba mai și ne uită câte un an, doi, în viitor poate trei.
„Despre ce vorbim!”, vorba unui DC... .
E bun și bățul ăsta prin gard, cresc postările/zi, ne înviorează și ne lărgește orizontul injuriilor reciproce.
Statul acesta perpendicular, dacă nu vroia să fi spurcat, putea să dea 500 lei la cei cu pensii mici și 50 de lei la cei cu pensii mari. În câțiva ani se micșora diferența. A, nu are bani. Din vina cui, de vreo 32 de ani?!

Huhu Rezea spunea...

Vă pierdeți timpul cu indexările in timp ce gulerații iși râd în barbă că nu sunt trași de ea pentru eliminarea actualizărilor.
O pensie de 2500 lei primeste prin indexare cu 10% suma de 250 lei in timp ce o pensie de 10 000 lei primește prin indexarea cu 2,5% tot suma de 250 lei. Cât primea al doilea la o indexare de 10%?

Huhu Rezea spunea...

Nu te compara omule cu pensiile civile aâ medie este in jur de 1500 lei.

Trofin spunea...

Dacă CHEVRON este prezent la datorie , se cam explică și cine este în spatele revoltelor . Cineva a procedat cu oamenii locului în modul în care a procedat și regimul comunist din România în deceniul 9 al secolului trecut. Greșelile politice și de administrație se plătesc cu vârf și îndesat. Păcat că victimele colaterale sunt oamenii nevinovați!

Trofin spunea...

Se pare că proprietarul blogului a primit o sarcină de a ne liniști cam în modul în care ne linișteau prin anul 2016-2017 , după aplicarea OUG57/2015 , oamenii actualului premier. Proprietarul blogului compară , și are acest drept ca proprietar, ajutorul acordat cuiva cu dreptul de care trebuie să beneficieze legal cineva. Este o formă civilizată de manipulare.

Leon spunea...

Pensia Medie la Civili, in luna Decembrie 2021, a fost de 1600 lei, un prag luat in considerare pentru Ajutorul de 1200 lei, de care vor beneficia 2,4 mil.de pensionari civili si militari!

Leon spunea...

CPS a MApN a incheiat anul 2021 cu o Economie de 10 mil.lei la Capitolul Asistenta Sociala, cheltuind mai putin fata de bugetul primit la inceputul anului..!

Huhu Rezea spunea...

Tomică, imi pare rău că te cobori la nivelul lui Cătălin în perceperea priorităților în domeniul pensiilor militare. Dacă a atrage atenția care sunt prioritățile pentru eliminarea discrepanțelor dintre pensiile militare este manipulare... opoi să știi că fac manipulare... doar ,doar înțeleg și cei ca d-ta să nu ne mai ocupe timpul cu false discriminări. Hai să ne concentrăm pe redobândirea dreptului de a ne fi actualizate pensiile militare!
Guvernul Ciucă ti-a dat dreptul de indexare de 2,6%, prevăzut de legea pensiilor militare pentru anul 2022, dar refuză să reintroducă în lege actualizarea pensiilor militare pentru eliminarea adevăratei discriminări dintre pensionarii militari. Asta este problema principală, nu directia în care ne indreaptă atenția sefii structurilor asociative, direcție în care flutură false sau nesemnificative discriminări.

Magda spunea...

Carcoteli si bla bla uri,,,nici un fel de preocupare pt solutii.Nici macar de genul ,hai sa ne apucam sa ....faceti sau haideti sa haidem.....

Iulian Mareș spunea...

1-Nu lor vânduse Patriciu? Petromidia este motorul prin care compania de stat kazahă KazMunayGas face bani în jurul Mării Negre.
2-Dar cine a cumpărat KazMunayGas? Gazprom, condus de FSB! În mare parte KazMunayGas vindea folosind infrastructura Gazprom și primea bani mai putini decât rusii!
Dar ce contează când ridici statui gigantice din aur masiv Calului de Aur-cel mai frumos cal din lume!
...ce religie au?
...era o republica democratică?
...au blocat internetul?
...câți au murit?...60000 de oameni, ca la noi!
...cine i-a ațâțat?
*Vom vedea...

Iulian Mareș spunea...

Noua nu ne pot lua cărțile și nici ce am reținut din ele...
*Ceea ce pierd unii nu poți câștiga tu, pt că aici nu sunt principiile puterii populare proletare bolșevice!
*În orice sistem de calcul tu un amarat ramai, pe alt tabel..., pana mori neliniștit! Ăsta ți-e destinul!

Iulian Mareș spunea...

Exact la ce pun botul fraierii! Unii din sărăcie și alții din prostie pură...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Primul enunț este fals, al 2-lea este discutabil!
Singura soluție este aplicarea corecta a legii 223 la soldele pe legea salarizarii!
...principiile bolșevice nu își găsesc rostul!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Și ce-i de făcut?
Sa le egalam în jos, nu?

Iulian Mareș spunea...

Nu îți dori ceea ce îi place pistolarului Padina! Situații cam ekivalente...

Liviu PO spunea...

Prin urmare au depasit paritatea "in-out" cel putin 2,000 de camarazi...

Leon spunea...

https://www.snppc.ro/uploads/fisiere/articole/101029-ADRESA-OFICIALA.pdf

Huhu Rezea spunea...

Mares
Ranchiuna îți este devoalată prin modul pueril în care translatezi in mod dogmatic o problemă de justiție socială.
Pentru tine aplicarea corectă a L 223 inseamnă aplicarea pentru toată lumea a indexării de 2,6%?
Cu ce te afectează pe tine că unul cu numai 2500 lei pensie primește mai mult decât reglementa Legea 223?

Paul Puiu spunea...

Incepand din ianuarie 2022 pensiile magistratilor cresc cu 30%(10 indexare si 20% actualizarea urmarea cresterii salariilor magistratilor la nivel maxim), aceiasi situatie fiind valabila si pentru salariile ofiterilor si agentilor de penitenciare care au crescut cu 20% datorita cresterii la nivel maxim!!!! Cresterea la nivel maxim a salariilor este la latitudinea ministrilor de resort care pot acorda cresterea la nivel maxim oricand vor ei pentru ca nu exista nici un act normativ care sa impedice sa puna in aplicare aceasta crestere!!!!!!

reddog spunea...

Magda

Practic pareti hotarata sa dati piept cu inamicul.
Pai noi ne-am apuca dar trebuie sa avem o strategie ceva.
Poate veniti cu o idee, macar sa avem si noi de ce sa ne agatam.

https://www.cancan.ro/ea-e-tanara-protestatara-care-a-infruntat-un-jandarm-pe-10-august-imaginea-cu-ea-a-devenit-virala-si-a-ajuns-si-la-euronews-m-a-luat-de-solduri-19834415

Leo spunea...

de la Claudiu Ionescu (luptătorul care restituie pensia majorată conf SF 1450) - via Mircică
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

marin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
avianyc spunea...

Magda. Ministrul de finante a dat si ”solutii ”. Cu așa situatie care ”soluții” ???

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:lw8eldM8ZW0J:https://7media.ro/razboi-intre-politisti-si-adrian-caciu-romania-este-un-paradis-fiscal+&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Anul acesta au aplicat art. 59 din Legea nr. 223/2015 exact cum au aplicat instanțele de judecată (Tribunale și Curți de Apel) prevederile art. 20, alin. (1) și (2), Secțiunea a 3-a, Capitolul II, Anexei nr. VII din Legea - cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, adică Ajutoarele la trecerea în rezervă în perioada 2011-30.06.2017 (pot să vă prezint pep log Hotărâri judecătorești din această perioadă pro și contra). Unii au luat, alții nu. Din păcate, marea majoritate a celor care au luat sunt cu grade și funcții (deci inclusive pensiile) mari. Nu era bine dacă primeau doa Sof. și M.M. iar ofițerii atunci când bugetul României o va permite dacă margem pe logica dumneavoastră (dăm celui mai sărac) ?

Nicviorel spunea...

Mai usor cu pensia medie la civili de 1500 sau 1600 ca nu tine. Media iese atat de mica pentru ca sunt peste 1000000 de pensionari care au pensia minima. Multi dintre ei nu au muncit si cotizat niciodata, doar si-au facut contract de munca 1 (una) luna sa poata lua pensia minima. Va dau eu pensii: muncitor Oltchim pensionat la 52 de ani, 4200 lei pensie. Inginer Oltchim, pensionat la 54 ani, 5100 lei pensie. Au pensii mai mari decat au avut salariul net in activitate. Acum mai primesc 10%. Plangeti de mila altora dar nu vedeti bataia de joc din armata.

Huhu Rezea spunea...

Uite fleoșc!
Nu poți să te plângi că nu primești exact cât prevede legea pensiilor indexare pentru anul 2022.

M spunea...

@Avianyc

Păi atunci să desființăm ANAF (care e în subordinea lui Ciuciu)!!!!!

Mă întreb dacă la discuțiile cu dascălii a avut tupeul să zică: ia scoateți voi de pe băncile școlilor profesioniști mai bine pregătiți care să câștige mai mult și așa să plătească și creșterea voastră salarială!!!!! 😁

Continuă doar politica PSD de a se răsti la oamenii în uniformă!

Să nu uităm că USR a propus și PSD a votat abrogarea legii care permitea poliției să confiște marfa vândută fraudulos.

avianyc spunea...

Puteti să-i multumiti Olgutei & Draniiia pentru destabilizarea facuta in sistemul de salarizare si pensii cu aventurile lor nesăbuite .
Prin majorarile salariale facute pentru a pune pe rol L153 SMBE in 2022 = 6095 lei.
VPP(valoarea punctului de pensie ) a scazut la 25% din SMBE . la 1.01 2016 era 36%.
Daca mai maresc salariile bugetarilor o sa se ajunga ca un salariat din privat sa realizeze 0,3 PP iar un ofiter la gradul de capitan 0,8 PP.
Cati salariati din Romania realizeaza un brut de 6095 lei ca sa realizeze 1 PP ???
Peste ani vor iesi la pensie cu pensii de mizerie ,adica tot in saracie.

Magda spunea...

pt CURAJOSII care nici macar numele nu vi l asumati (reddog,avianyc)....carcoteli,carcoteli....

Andrei spunea...

@Trofin
Deci Chevron e in spatele revoltelor din Kazahstan. Adica americanii. Serios? N-am mai ras asa demult, numai ca nu e de ras. Pe rusi nu ii vezi? Pfff!

avianyc spunea...

@ M
Multi s-au uitat chioras la comentariile mele in care spuneam ca Romania este falimentara fara banii europeni , din PNRR ,un ANAF si DNA foarte puternic.
Uite ca s-a convins si ministrul.

reddog spunea...

Daca sunteti curioasa ca pisica puteti sapa un pic pe blog si gasiti numele ce corespund acestor nickuri.
Daca trebuia sa prindeti un hot cu porecla Giumburel de ex si sa-i aflati numele ce faceati cand erati in activitate? 😂
Tot ce pot spune e ca unul a fost aviator (si nu sunt eu ala) 😂

monteoru spunea...

Kazakhstan camp de lupta.Militari desfasurati pentru lupta executa foc din miscare.Daca mai folosesc si munitie de razboi e macel.Cand trupele apartin unei tari straine nu exista retinere.Sper cat traiesc sa nu vad in Romania asa ceva.
Noi ne vom lupta cu
taxe,inpozite marite,preturi astronomice.Se anunta taxa auto,taxa pe centrale de apartament,taxa la taxa si tot asa.Ne intoarcem in timp cu 32 ani.


Andrei spunea...

Care lege, prietene? nu exista nicio "noua lege" :)))

avianyc spunea...

@ Leon
Lectura si vizionare placuta @ ein stein
Daca penelistii facură drum expres pentru fordisti si lebenițari , pesediștii se găndiră să facă lucruri bune pentru ardeleni . Să fie primit.
Dacă mai adaugam si pe cele facute in Vestul Romaniei de Bolojan ....he,he,he

https://bzb.ro/stire/brasovul-mai-aproape-de-sibiu-decat-de-bucuresti-a170495

Plus ca mai terminara si ciotul Ungheni – Targu Mures cu descarcare vizavi de AZOMUREȘ. Mai trebuie 10 Km (Hadareni – C.Turzii ) si Cluj- Tg Mures aprox. 1.30 h

https://youtu.be/c8xbyX8RKqs

Leon spunea...

@nicvioŕel, spune-ne si noua cum ai reusit sa muncesti NUMAI O SINGURA ZI si sa iei o Pensie minima de 1000 de lei/luna ?
Pensia MEDIE se calculeaza simplu: sumele platite intr-o luna se impart la nr.de beneficiari, si ptr. Decembrie a rezultat 1609 lei( a se vedea Statistica la Pilonul I pe siteul CNPP)..!

Viorel spunea...

Nu evitați răspunsul ca și în alte comentarii. Primesc indexarea exact cât prevede legea (art. 69). Răspundeți ca și comparație tot la ce prevedea Legea nr. 284/2010 art. 20, alin. (1) și (2). De ce unii cu grade, funcții și relații au primit aceste ajutoare și alții nu ? Asta v-am întreba și nu despre indexare. În ambele situații, PREVEDE LEGEA. PE DATA DE 29.09.2017 LEGEA NU ERA VALABILĂ PENTRU TOȚI PENSIONARII MILITARI DIN PERIOADA 2011-30.06.2017. LEGEA NR. 284/2010 MAI ERA ÎN VIGOARE ?. POT SĂ VĂ MAI SCRIU ZECI DE EXEMPLE. CUM SE RESPECTĂ LEGEA ÎN ROMÂNIA.
Portal > Curtea de Apel SUCEAVA > Informaţii dosar
Informaţii generale
Nr. unic (nr. format vechi) : 530/39/2017
Data inregistrarii: 24.07.2017
Data ultimei modificari: 05.10.2017
Sectie: Secţia I civilă
Materie: Litigii de muncă
Obiect: îndreptare eroare materială
Stadiu procesual: Apel


Părţi:
Nume Calitate parte
INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN SUCEAVA Apelant Pârât
HITRUC VASILE Intimat Reclamant
STANCIUC IOAN Intimat Reclamant
GRĂDINARU EMIL Intimat Reclamant
ROBU CONSTANTIN Intimat Reclamant
COZMEI LEONTE Intimat Reclamant
AMARIEI CONSTANTIN Intimat Reclamant
CIOBÎCĂ MIRCEA Intimat Reclamant
VOLOŞIN VIOREL Intimat Reclamant
PRELIPCEAN IOAN Intimat Reclamant
BAHAN LIVIU Intimat Reclamant
ŢÎNCĂU FLORIN GHEORGHE Intimat Reclamant
CABINET AVOCAT IACOB DOINIŢA Intimat Reprezentant legal


Şedinţe
29.09.2017

Ora estimata: 13:00
Complet: C2A CMAS
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte încheierea de şedinţă din 20.06.2017 a Tribunalului Suceava pronunţată, în dosarul nr. 2478/86/207, în sensul că: Dispune îndreptarea omisiunii din dispozitivul sentinţei civile nr. 549 din data de 09.05.2017, pronunţată în dosar nr. 2478/86/207 al Tribunalului Suceava, în sensul precizării cuantumului ajutorului cuvenit reclamanţilor, sume actualizate cu indicele de inflaţie la data efectuării plăţii, astfel: - reclamantului Hitruc Vasile, 20 solde/salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 1 şi 4 salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 2 din Legea nr. 284/2010; - reclamantului Stanciuc Ioan, 20 solde/salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 1 şi 4 salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 2 din Legea nr. 284/2010; - reclamantului Grădinaru Emil, 15 solde/salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 1 şi 24 salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 2 din Legea nr. 284/2010; - reclamantului Robu Constantin, 15 solde/salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 1 şi 18 salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 2 din Legea nr. 284/2010; - reclamantului Cozmei Leonte, 15 solde/salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 1 şi 20 salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 2 din Legea nr. 284/2010; - reclamantului Amariei Constantin, 15 solde/salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 1 şi 12 salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 2 din Legea nr. 284/2010; - reclamantului Ciobîcă Mircea, 15 solde/salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 1 şi 16 salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 2 din Legea nr. 284/2010; - reclamantului Voloşin Viorel, 12 solde/salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 1 şi 20 salarii ale funcţiei de bază – art. 20 alin.2 din Legea nr. 284/2010; - reclamantului Prelipcean Ioan, 15 solde/salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 1 şi 6 salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 2 din Legea nr. 284/2010; - reclamantului Bahan Liviu, 15 solde/salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 1 şi 6 salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 2 din Legea nr. 284/2010; - reclamantului Ţîncău Florin Gheorghe, 20 solde/salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 1 şi 4 salarii ale funcţiei de bază - art. 20 alin. 2 din Legea nr. 284/2010. Păstrează celelalte dispoziţii ale încheierii care nu sunt contrare prezentei decizii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Hotarâre 733/2017 29.09.2017

avianyc spunea...

Kazastan , nimic mai mult decat o oportunitate de neratat pentru Ole_ED , Ice Paru , Mares; si alti UNAP-isti de soi.

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣
Poate ca.l prind !
Nu mai scapa...ah..ah..yoiiii

Leon spunea...

Schimba-i data, articolul este din 10 aprilie 2021..!!

Magda spunea...

👍

Huhu Rezea spunea...

Stiai că art. 20 din Anexa VII a L 285/2010 a fost suspendat la aplicare pentru anul 2011 de L 285/2010 publicată în acelasi MO ca și L 284 din 28 noiembrie 2010?
Ajutoarele au mai fost acordate destul e rar de instanțe din motive de protectie socială si deces.

M spunea...

Cati salariati din Romania realizeaza un brut de 6095 lei ca sa realizeze 1 PP ???

Cei mai mulți! 😁
Ați auzit de curba lui Gauss? Și cum sunt 5 privați la un bugetar rezultă că cei care stabilesc cu adevărat trendul sunt privații!

Dacă ar fi puțini cei care realizează venitul mediu.... atunci nu ar fi ăla venitul mediu!

M spunea...

@Avianyc

PNRR e o catastrofă! Nu mai insistați. Bulgarii deja îl modifică, italienii au anunțat și ei că fac același lucru după alegeri.
Accept să îl lăudați pe Bolojan dar dacă începeți și cu Ghinea Slinosul deja e prea mult.

DNA a fost distrus de Kovesi care a implicat instituția în lupta politică. Nu cred că mai poate deveni o instituție credibilă!

Poliția economică a fost redusă la 15% din ce era. Atribuțiile au fost luate, pe bună dreptate, de ANAF.

Nu uitați că acum doi ani cei de la ANAF au fost și înarmați!!!!

Ciuciu însă continuă politica Olguței.

M spunea...

@reddog

Cu dilia aia nu am înțeles prea bine: era protestatară sau fotograf freelancer?

În primul caz e clar: nu are ce căuta un protestatar în spatele dispozitivului. Punct!

Dacă era fotograf profesionist avea legitimația de gât. Se pare că nu!

După ce Dide a făcut pârnaie caută și reziștii alte figuri să le promoveze.

Apropo: aruncarea cu pungi cu urină este documentată și apare în rechizitoriul procurorilor. Interesant cum nimeni nu preia acest amănunt picant! Nu?

avianyc spunea...

@ M
Nu mai caut ,doar amintesc ca acelasi ministru spunea ca in Romania 3 milioane de salarii brute sunt sub 4000 lei si 3 milioane de pensii sub 2500 lei.
Pana la 6095 drum lung, mai ales in privat.
La actualizare pensii doar la 6095 de asemenea.
Daca ar fi trecuti pe contributiva Sof ,MM ar realiza un 0.5 pp iar un caporal 0,3 pp.
Asta-i rezultatul pe L153.

reddog spunea...

👎

avianyc spunea...

Poate Magda a fost la " Economic" si vede " mai mult "solutii " decat carcoteli

monteoru spunea...

Ma tu stii ce inseamna cand iti zic sa te faci mic si sa te duci acasa?Vezi-ti de ciocanul,unsoarea si caltii tai.
Analizeaza ceeace iti spune Kis si aproba Magda.

Calinmihaib12 spunea...

.."da",..să fie
"egalate".în.."jos",
adică..COMUNIST..!

Andrei spunea...

@Laurentiu

Corect

Andrei spunea...

@Cezar
Cine a facut dedicatia? Eu cred ca si-a facut-o singur. Sau i-a facut-o KGB-ul.

Nico.tnt spunea...

Suntem la granita NATO si nu vor sa cada in mana dusmanului avioane de ultima generatie!:)

raul spunea...

@Leon Nu te fa ca nu stii ca ceapistii ,cei care au muncit cativa ani pe vremea lui Ceausescu ,apoi pauza,au toti acum 1 000!Si sunt peste 1 mil!Normal media sa iasa mica!Minerii ,siderurgistii ,chimistii au pensii mai mari ca majoritatea noastra!Si nu spune nimeni nimic!O educatoare iesita acum 4 ani cu 2 ooo ,m a ajuns la pensie!Cuscru meu are,fost arhitect avea 5 000 si a mai primit 500 ,despre ce vorbim????Numai pt noi nu au?Sa mai vorbim despre neno de magistrati carora Predoiu le a marit VRS ul?

Cezar spunea...

@/Mares Double Oskar
Citeste..aprofindeaza Plx'199..di vei intelege ce.i de facut
Ca nu.ti place nu intereseaza pe nimeni
Ofticatule🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Cezar spunea...

Io zic..sa.l punem pe maKiss..aka "Motanelul cacacios"-by mos Alecu..citire
cu drapelul in frunte...🤣🤣🤣🤣😛😜🤪😝🤑
Apoi vine Mares Double Oskar"..cu cariocile in vint..

Huhu Rezea spunea...

Cam prea mulți troli la acest topic care au primit sarcina să deturneze discuțiile spre alte bălării....
Stiu că doare... dar jucați rolul mai inteligent.

akord 75 spunea...

Dar Magda e numele adevarat? De ce-ar fi?
Poate in postarea urmatoare ma voi numi Ion Ionescu sau "Simplu Ion"...credibil nu?
La fel de credibil e si "Magda".Am intalnit un domn care se numeste chiar Magda Ion...sunt la fel de "convins" precum sunt convins ca pe Huhurez il cheama...Huhurez
Eu regret doar ca n-am fost in locul jandarmului cu "frilancerita" aia care avea "aparatul foto" disimulat in mana stanga sub forma unei sticle cu cafea ness mascata la randul ei de o tigara.Probabil ca avea obiectivul foto direct in orbita ca robocop.....iar cel care a facut poza,va spun pe sleau domnule Magda: Era futacul ei si poza a fost facuta intentionat de maimutoiul ala.De ce? Nu,nu din cine stie ce sentimente "inaltatoare" ci pur si simplu pt a stoarce niste bani.Nu i-au stors ci au vandut poza.Poate am sa va spun ,poate nu cine e curvulita cine e pestele si de unde stiu....ei bine chiar de la cel care a facut poza adica pestele
cam asta-i cu "frilancerita"
O seara buna stimate domnule Magda!
Ion Ionescu zis si Popa Popescu
Saracu'!! mare rabdare si bun simt a avut dupa cum se baga in el cu "cornitele" si zona pelviana.Recunosc n-as fi rezistat si o imobilizam la pamant punandu-i si catusele....pe la spate,ca am inteles ca asa e procedura cu "poamele"astea.M-as fi gandit totusi ca nu mi-a spus tariful dinainte, ceea ce face sa devina periculos pentru finante
Nu-i asa domnule(a) Magda?

Viorel spunea...

Văd că iar s-a blocat blogul atunci când unii comentatori pun întrebări pertinente și incomode. DESCHIDEȚI PORȚILE, DESCHIDEȚI PORȚILE sau DISCRIMINARE ar striga unii. Lăsați cititorii să citească și să vadă cu ochii lor cum face dreptate legea la unii și cum la alții. Poate văd și politicienii și abrogă (doar nu sunt proști) prevederile art. VII pct. (1) din OUG nr. 130/2021.

reddog spunea...

Toate ca toate dar ce arde acum este ca Mercur este retrograd.
Zice si de pensii pe acolo.

„Anul acesta este mai special, pentru că Venus, stăpâna Revelionului, este retrogradă. Când vorbim de Venus, vorbim de bani. Anul viitor, vor fi reluate discuțiile legate de bani, pensii, asigurări sociale, resursele statului, resursele pe care le avem, nu pe care le primim. Multe dintre alianțele și parteneriatele făcute în acest an vor fi zguduite în 2022. (...) Multe dintre relații vor fi testate anul viitor, va fi o muncă fantastică. Avem nevoie de un plan de lungă durată. Nu putem să rupem în trei zile ce am construit în 20 de ani”, a spus Daniela Simulescu, astrolog DCNews și redactor șef Astrosens.

„Pornim anul cu Luna și Marte în Săgetător, ceea ce înseamnă că mulți ne vom dori să comunicăm mai mult, să învățăm, să călătorim. Vă bat la cap cu reconversia profesională. Să facem ceva pentru noi!”, a subliniat astrologul Daniela Simulescu

Sursa: DCNews

avianyc spunea...

"Motanelul cacacios" alias @ tehnocratu mai interesat de caprele lui Cezar in călduri decat de gasirea sub sceptrul lui Dogaru de solutii viabile pentru Magda si Brenda.
In fapt ce solutii ar putea gasi in afara de a îi da in judecata sau aresta pe toti !!!!???

akord 75 spunea...

@"redog"(caine redirectionat)
Mie mi se pare mai pilot reddog decat avyanic.
Reddog poate avea conotatie de "fightdog(lupta aeriana intre av.v) iar avyanic tb sa fie ceva cu "rara" si cu "avis" deci ceva pasari antice impaiate si rare amestecate cu nava Titanic,"y"(ipsilon) provine de la urmatoarea tulpina de vaccin.Intrebati-l pe Dan B ca el stie,daca nu, ii sufla shoshoaca
Ma descurc nu???:)))
akord-75 e cel mai simplu akord=acord(doar ca e scris de Mares cu "K')
75 reprezinta varsta(in ani) la care am terminat scoala primara
Pana la 70 am fost la gradinita dupa care am luat 5 ani pauza ca eram obosit...acum dupa logica pe care o am trebuie sa ma intorc din nou in copilarie
De luni ma inscriu la cresa

Leon spunea...

Citeste d-le linkul de mai jos si mai discutam maine, avem multe elemente in partea de jos a Tabelului, agricultori, p.de serviciu, praguri de la 500 la 5000 lei, etc.
PS. Am avut in mana zeci de Decizii de pensie de Agriculturi cu Stagiul de cotizare de 20-25 ani:
https://www.cnpp.ro/documents/10180/5419539/2021.12%20-%20Decembrie?version=1.0&t=1640080009360

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fleacul asta de actualizare cu 10% tinde sa duca la o situatie caducă si tâmpită o categorie ghiftuită, revoltată se pare ca fara aceasta actualizare se vor târî ca reptilele de foame si vor zgârma prin closete si gunoaie după necesara lor mancare. Sa le zic ridicoli, i-as mangaia; sa-i fac lacomi, i-as mania; sa le spun nesimtiti, m-ar sfasia, asa ca le voi zice ca sunt o categorie hapsână de burice si malice cu caractere calice pripăsite prin talciocurile de obiele, opinci, ace, brice si carice, mațele si ițele sa si le incurce cu prefacatorii perverse ca ar cumpara diverse de pe orice taraba, doar ca sa se afle-n treaba, cum ar fi cutare sau cutare marfa de vanzare, dar nu si fara o atare tocmeală sau licitare, insa in sinea lor vicleana nu au de cumparat o reală chestie cu o folosință pentru o treabă, ci sa-l tina in loc pe cel ce are obiectele de vanzare, că asa-i vrea scula din dotare, sicanindu-l pe piețar la tocmeala si licitare ca atare pana la falimentare, după care sa-si pună palma in gur si fericit ca l-a nenorocit ținandu-l in loc cu marfa de la vândut! De ce face asa gherțoiul? Ca asa-i soiul: El, piețarul, prin vanzare, de ce zilnic de primit bani are si el, ca pensionar, si inca unul militar, fost strajer pe un hotar a lu' pește doar o data intr-o luna pensia de brotac primeste? Comparatia-i cam fortata, poate chiar si snoabă, si poate ca era mai bine exemplificata povestea prostului cu grija de capra vecinului, dar orice exemplificare noi am da am ajunge la concluzia ca saracul cand primeste micul ciob de la lulea, ce n-ajunge pe-o măsea, pe bogat imediat de treaba asta drept de gur in sus si nervos s-ar arunca, doar ca-l vute grija faptului ca de ce si el, ca saracul, ciobul inhipt in fund sadea nu-l ar avea, la valoarea sa?! Uite asa!

akord 75 spunea...

@M
Ma scuzati ca ma bag
Curba lui gauss se refera la distributia PROBABILITATILOR.Nu ma bagam in vorba dar in scoala am "tocat" la maximum teoria probabilitatilor (prin natura activitatii) si am avut si un examen partial la asa ceva.Destul de grea teoria probabilitatilor si cam "indigesta" dar merita incercata si la 6/49.Cu ceva noroc,multa,multa munca si istoric al jocului poti lua potul cel mare.Bineinteles si cu o suma destul de consistenta pt investitie....pana la urma sunt "doar" 14 milioane de variante posibile.Un calculator cuantic ar rezolva problema in cateva secunde....da' n-am calculator si nici la e_mag n-am gasit:))
Deci rugamintea mea e sa nu amestecati teoria probabilitatilor unde nu e locul ei
Cu scuze ca "v-am inoportunat"

Leon spunea...

@Avia, pune nene mana pe carte si mai invata !
In Decembrie 2021, un Subofiter avea o solda bruta de 10.612 lei, plus Punctaj ptr.Grupe de munca, P.Suplim. SOSP, etc.si ajunge la 60-70 puncte, sau calculat pe L.263, adaugat si Ind.de Corectie de 1,41 face usor peste 3 puncte x 1586= min.5.000 lei
Iar un SGP are o Solda bruta de 6907 lei, poate ajunge la 3000 lei pensie bruta !

Laleaua neagră spunea...

Pensia nu trebuie sa fie nici mica nici mare ci lunga.... AMIN...

mosmartin16 spunea...

Huhu, am o propunere...lăsandu-i deoparte pe cei atat de mulți troli ! Hai să începem o campanie...cu topicuri constante ...exclusiv pe actualizarea pensiilor militare ! Poate așa...și prin multele comentarii...s-or deștepta și proștii...și interesații...decidenți !

akord 75 spunea...

Da articolul e mai vechi l-am citit si eu si l-am postat si aici.
Asta nu inseamna ca nu-si pastreaza valabilitatea,ba chiar si-o accentueaza,dupa cele ce am citit azi
Si se si "actualizeaza.In salarizare un articol din 10 apr nu-i vechi deloc...deja la magistrati asta chiar devine vechi cu noile majorari "doar" cu 20% +10% inflatie.Si fiti sigur ca aia 10% se vor aplica DUPA ce se aplica cei 20%.Super misto!! N-o sa mai aiba loc magistratii nici in statistica UE,vor fi scrise direct pe tavan

akord 75 spunea...

@Catalin
Oooo!! ati aflat de avioane??...Oooo!!:)))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, ar trebui sa invatam de la acesti troli extrovertiti cat suntem noi de risipiti si introvertiti, si cat sunt ei de uniti in sustinea unor cauze comune, pe cand noi ne tinem de intepaturi reciproce si glume ei ne dau clasă la tot ce pe aici se spune! Suntem o armata de consecventi postatori, dar ne pun cu botul pe labe o grupă de impostori, si asta din cauza ca ei stiu sa sustină ,,soluții,'' fara pauză, dar noi nu stim sa sustinem o cauză, preocuparea fiind la modul searbad si retrograd sa varam toata ziua bățul prin gard, la modul arzoi, de dragul de a ne vute intre noi!

Iulian Mareș spunea...

Padina,
aici nu este vorba despre ce imi place mie sau nu! Din datele pe care le am PLx-ul mult ravnit de tine are modificari substantiale, iar eu nu sunt platit sa-ti dau tie vesti rele!
Cat despre citit, te rog sa mai reflectezi intrucat nu faci dovada ca ai depasit nivelul de 10 cm privind grosimea cartilor citite, din care 8 cm sunt ocupati de regulamentul gradutului, RIF si RSI, nici alea da capo al fine, insa sunt indulgent!
*cauta cu atentie si vei gasi pe tastatura virtuala a mobilului si ”-”, cratima!
**Ofticat nu pot fi pe tine pt ca tu nu poti fi la nivel cu mine din multiple motive pe care nu le discut aici si acum! Ofticat sunt pt modul superficial in care statul roman isi trateaza fostii angajati din aparare si interne..., ofticat pot fi ca sistemul i-a lasat, total neproductiv, pe unii sa ajunga in prag de pensie fara sa extraga vreun beneficiu de la ei!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
asa este, la modul general iți da firimituri si nu participi la masa!
Poti forta guvernul sa nu faca asta? Cum? In ce mod? Pe ce te bazezi?
Incearca și forta exemplului personal in lupta asta!

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
pe vremuri, ca sa explice unde este mafia, un regizor italian a facut un film: Politia acuza, legea akita! ...adica magistratii, cel mai putred si partinic politic element al unei puteri!

Iulian Mareș spunea...

Te crucesti cand citesti, insa textul este cam prea lung pt niste capete in colturi; cum sa priceapă ce ai postat? Ei stiu atat: camarazii lor care au performat si realizat ceva in cariera trebuie trași in jos, in cocioc, spre a se automultumi ei, pe sine, se: Ce, nu a fost vreun reper, a fost ca noi toti, dar a avut pe cineva...care i-a facut si dres! deh, moftangiul român!

Iulian Mareș spunea...

Ce exemplu mai elocvent vrem?
Iar faptul ca nimeni nu a comentat, pana acum, ... constituie o atitudine! Ramane sa stabilim ce fel de atitudine...!

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
hai ca sunteti tare rau!
De ce nu incercati sa explicati si celor cativa ”interesati” (nu le zic altfel) ca ”Daca ar fi trecuti pe contributiva Sof ,MM ar realiza un 0.5 pp iar un caporal 0,3 pp. Asta-i rezultatul pe L153.”

*Totuși, exista o justificare de interes national privin marirea salariilor din sistemul bugetar, bașca ca il forteaza si pe privat!
**Eu kiar nu am inteles ce mare ghișeft are statu de pe urma bouticarului de la colt de strada, ce cumpara de la supermarket si vine cu 1-2 lei in plus, cu o vanzatoare la negru sau gri?
*Nu mai bine ar fi un magazin adevarat prin care sa ne plimbam banii, pt ca am constat ca bani prospeti/sanatosi, proveniti din materii finite sau semi, exportate in UE sau non UE vin mai greu in economie!

Iulian Mareș spunea...

Corect! Au ”likidat insurgentii”! ...si expresia nu-mi apartine! Au likidat, dar pana cand? Ca fosta replica URSS, Kazakhstan face parte dintr-o asociatie de cateva ste care au ca tema ajutorul fratesc pt astfel de ”incidente” daca sunt generate de o forta straina! de asta se tot si pedaleaza ca tara a fost scena unor teroristi, veniti din afara!

Iulian Mareș spunea...

Bolojan face autostrazi?
face si baraje, hidrocentrale, CF, tuneluri, viaducte?

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
eu iau de baza ceea ce a spus Stan despre tine....
*.... daca luam si cu acid rezulta o alta baza si un alt acid!
**Sfat: nu sari calul cu șaua grea in spate!

Iulian Mareș spunea...

Eu zic ca nu este rau! Varsta avioanelor conteaza sau resursa?

Iulian Mareș spunea...

Deja aștept exemplul....

M spunea...

@Andrei

Mie imi e neclar: de ce ar vrea rusii sa destabilizeze o conducere prietena si o tara in care companiile ruse detin monopolul?
E la fel ca in Belarus!

Chiar nu putem sa dam mereu vina pe rusi! Rusi, care, dupa parerea mea, reprezinta o nenorocire pentru zona asta geografica, un popor agresiv si indoctrinat cu o conducere la fel de agresiva!

Leon spunea...

CSM, solicita si ei acordarea transei de 1/4 din diferenta 2022-2018, asa cum de altfel fac toti bugetarii: militarii, politistii, profesorii, etc...!

avianyc spunea...

Ce ne spune tov Leon

”In Decembrie 2021, un Subofiter avea o solda bruta de 10.612 lei ”

Dom Leon ,eu stiam ca armata mai are inca sg majori ,plutonieri ......... până la adjutanti ,slt , cpt ..........până la colonel.

Nu-mi ”iesplic” cum de un comentator de pe aici sof cu vechime integrala, ne spuse că iesi in decembrie 2021 cu o pensie limitata la net = 2700 lei.

Eu inteleg ,olteni ,olteni ....dar nici chiar așa .....pe față

Huhu Rezea spunea...

De vină este si Curtea de Conturi care nu-si realizează obligațiile legale de urmărire a termenelor si modului cum este executată decizia sa.
Decizia Curții de conturi trebuia executată până la 31 06 2021, termenul preungit la respingerea contestației adresate CC.
Decizia a rămas executorie si după formularea actiunii in contencios administrativ.
Cu atat mai mult este executorie decizia CC ...cu căt s-a respins cererea de suspendare până la soluționarea definitiva a acțiunii în anulare.

reddog spunea...

Magda cam trolleaza.
E clar ca la ea se referea Huhu.
Si la ala care are un fix cu avioanele F16.

HALA spunea...

Micutzule dacă Marina Voica este "salvatoarea" neștiută a românilor, trebuia recompensată la lumina zilei chiar și triplu de acord, cum dealtfel și sunt sute de conaționali dar pe ascuns sună a hoție și curvăsăreală securistică.

M spunea...

@akord 75

Asa si? Ia mai luați cartea si citiți! Aprofundați mai ales ce e aia "media aritmetica" adicătălea EXACT despre ce vorbim noi acilea!
Sigur, putem discuta dacă avem o distribuție normală, dacă media, mediatoarea și modulul coincid dar, neavând suficiente date presupunem că este așa!

Pe scurt: cele mai multe valori din setul de date se află în apropierea mediei adică cele mai multe valori ale veniturilor se află în apropierea mediei!

Și, vă dau un sfat chiar amical: nu intrați cu mine în contre pe statistică!

Huhu Rezea spunea...

Nu poți să ceri suspendarea executării unei decizii decât dacă decizia este executorie.
Este chiar infracțiune nepunerea în executare a deciziei C.Conturi după comunicarea Sentinței 1602/2021 de respingere a suspendării executării Deciziei nr. 4/2020 a CC.

Leo spunea...

Flavius,
există o vorbă cf. căreia "nemulţumitului i se ia darul"
Din 2011 de după majorările lui GĂBIŢĂ , tu nu ai mai primit asemenea majorare de cuantum + BONUS.
Iar în grupul de lucru de la MMJS (unde sunt și ceva gulerați), se lucrează BINEEEEEEEEEE pt. cei ca tine....
Detalii după vacanța de vară , când se culeg prunele și ghinda pt. țuică...

HALA spunea...

Cătălin, nu mai alimenta păguboasa vorbărie dogaristă care numai deservicii și acuze de nostalgii ale timpurilor odioase, ne-a adus. Cu banii care ni se cuveneau nouă, nu se cumpăra nici măcar o vodilă pentru un F16.

micutzul spunea...

Scrisoare deschisă adresată domnului ministru al apărării naționale Vasile Dâncu, de... Sfântul Vasile cel Mare...
Domnule ministru,
Sosirea dumneavoastră în fruntea ministerului apărării al României, a creat o vie emulație, după eșecul dezastruos al generalului cu 4 stele, care s-a dovedit un adevărat torționar al pensionarilor și pensiilor bătrânilor armatei, adică exact a acelora care l-au format, de la care a învățat meseria armelor.
Niciodată în istoria Armatei României, a pensionarilor militari români nu s-a întâmplat ca pensiile militarilor să fie plafonate sau sub nivelul celor civile, a acelora care au muncit... FĂRĂ GREUTĂȚI ȘI PRIVAȚIUNI, DOAR 8 ORE ZILNIC... și .în rândul pensiilor militare, Colonelul, maiorul cu vechime integrală 25 de ani (pensionați înainte de 2016, SĂ AIBĂ O PENSIE MAI MICĂ decât caporalul, sergentul, adjutantul CU 15 -20 de ani vechime...
ACESTE MÂRȘĂVII S-AU FĂCUT CU ȘTIREA MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE, DE CĂTRE CASA DE PENSII SECTORIALĂ, CARE... NU A EXECUTAT „VOIT” ACTUALIZAREA ȘI EGALIZAREA SOLDEI MEDII BRUTE, A CELOR PENSIONAȚI ÎNAINTE DE 2016, LA DATA INTRĂRII ÎN VIGOARE A LEGII 223, CONFORM ORDINULUI M.25, art.12 semnat de Mihnea Motoc, pe atunci ministru al apărării.
Pentru această fraudă uriașă făcută bătrânilor armatei. colonelul Constantin Luca, acum șeful comisiei de AUDIT a ministerului apărării a primit gradul de GENERAL DE BRIGADĂ...
Cea mai mare parte a rezerviștilor bătrâni, acum în RETRAGERE, care au înfruntat evenimentele din 1968, cutremurul din 1977, marile inundații din 1970 și 1975, au construit Transfăgărășanul, barajul Vidraru, barajele de pe Olt sau MUTAȚI ÎN UNITĂȚILE DIN ECONOMIA NAȚIONALĂ (DLEN) au asigurat funcționarea termocentralelor și minelor de cărbune din Valea Jiului și Gorj, în MAREA CRIZĂ ENERGETICĂ din anii 1982-1990, au lucrat în minele de uraniu, dar nu au beneficiat de... NIMIC, de niciun spor, ci doar de FURTUL Casei de Pensii Sectoriale, cea care a distribuit banii cuveniți bătrânilor spre alte... afaceri neoneste.
MARILE DISCREPANȚE ȘI DISCRIMINĂRI DIN SISTEMUL ACTUAL DE PENSII MILITARE AU FĂCUT DIN ACESTA, UN SISTEM ANACRONIC ÎN COMPARAȚIE CU SISTEMUL DE PENSII NATO ALE CĂRUI PRINCIPII SUNT DEPARTE DE SISTEMUL DE PENSII AL ARMATEI ROMÂNIEI, CARE O SPUN FĂRĂ REMUȘCĂRI... ESTE O RUȘINE, LA FEL CA FOȘTII MINIȘTRI ȘI ȘEFI SMA DE PÂNĂ ACUM....
Militarul nu și-a comparat niciodată munca sa cu a celorlalte categorii sociale, nu și-a exprimat nemulțumirea că... profesorii, de exemplu au 4 luni de vacanță pe an, că magistrații primesc măriri anuale, că ceferiștii au mai mult ca militarii etc. NU ÎNȚELEGE DE CE I SE CONFISCĂ ȘI DREPTUL LA INDEXARE... ACORDAT TUTUROR PENSIILOR (în ultimii 3 ani, a tot fost amânat acest drept, până s-a evaporat)
Domnule ministru vă rugăm să nu uitați și să nu vă jucați cu onoarea și demnitatea militarilor, chiar și rezerviști sau în retragere, pentru CĂ ÎN ONOARE ȘI DEMNITATE STĂ AVEREA NOASTRĂ.
REZERVIȘTII ARMATEI ROMÂNIEI NU SUNT MILOGI SAU CERȘETORI, CI OAMENI GATA SĂ LUPTE PENTRU DEMNITATEA LOR RĂNITĂ...
SĂ NU UITĂM DIN ÎNVĂȚĂMINTELE SFÂNTULUI VASILE CEL MARE!
"Dumnezeu este pe pamânt, Dumnezeu între oameni nu prin foc şi prin trâmbiţă şi prin munte fumegând sau prin nor şi prin vijelie care înfricoşa sufletele celor ce ascultau pe legiuitori, ci prin trupul nostru şi vorbind blând celor de acelaşi neam.”
LA MULȚI ANI!
Cu stimă, Col. (rtg.) Ion Alecsoiu

HALA spunea...

Foarte bine fac magistrații, ei știu să își țină armele la vedere.

avianyc spunea...

Uite aici sunt o parte din banii de pensii.
Cheltuieli uriașe inutile cand poti selectiona pentru Academii prin oferte bune la salarizare si pensionare din mediul civil . Ca doar tot ofițer il scoți si daca are sau nu LM.
In link LeMe-ul AlbaIulian (cladirea cu MIG-ul 21) unde se cocoțau pe gard in asteptarea tăvii cu gustarea de la 10.00 @ tehnocrat , Mares , Cezar ,........... să vadă daca există viață și in exterior.
Păi credeti că indoctrinatii astia au curajul să ceara cat sunt activi salaririi ,pensii decente si respect de la clasa politică. Ti-ai gasit!!!!!!!!!!!Se trezesc abia după ce se desmeticesc in viata civilă prin lasarea la vatră si atunci fac pe ”tehnocratu „ peleicsu , neactualizatu ...............
La ditamai cladirea ce de cheltuieli doar cu intretinerea ,darmite pentru restul gratuitatilor , toate decontate de la buget.

https://youtu.be/wc9qKi7M6PI

Leo spunea...

Aveți amândoi dreptate.
Aici e marea problemă.
Există și sibof. cu pensia de peste 10 000 lei (la MAI) , precum există și subof. cu pensia de 2500 lei cu vechime integrală ambii
PS Să nu te mai iei de Leon , că nu te văd bine.. :)

akord 75 spunea...

Nu cred ca trebuie sa fi astr"oloaga" pentru ce ingaima tanti aia.Se vede si e scris "pe toti peretii"
Ar fi totusi o chestie cu Venus.....muntele lui Venus.Cred ca si ala a inceput sa cam devina retrograd odata cu varsta
In privinta astrologilor eu am o parere:Cand nu-ti convine ce scriu cauta in alte publicatii pana gasesti se vrei sa vezi/auzi
@reddog
chiar credeti ca universul nu are alta treaba decat sa ne comunice "cand sa mergem la piata"?
semnat
redactor sef adjunct la Astrocucu
PS Sa ma anuntati cand intra "sagetatorul" in venus si apoi daca isi face datoria varsatorul.Daca da inseamna ca e posibil ca pentru unii sa apara direct zodia gemeni.Oricum situatia va fi influentata hotarator de prezenta sau absenta unui prezervativ in balanta.
Sper ca v-ati amuzat
Data viitoare discutam despre chiromantie,infiptul acelor in papusa Chuckie (aia horror cu cutitoiul)cititul in zat de cafea si dat in bobi:)))

akord 75 spunea...

Mai da odata numarul ala de cont poate te opresti...

Arfy spunea...

FFP2-mă_ciucă! Atât! De mâine 8 ianuarie! Alte afaceri! Cică ar fi cu protecție ridicată... desigur, pentru producătorul de măști. Procentele de 2,6 și 10% plus 1000 la pensii sub 1600 acoperă costul acestora în cele 30 de zile de măsuri!

Leon spunea...

Pai tot pe acest blog am citit amandoi ca unii subofiteri au iesit la pensie cu 4-5000 de lei net !
PS. Pentru calculele prezentate de mine am folosit Soldele maxime ale unui Subofiter MApN( se intelege ca este vorba de un plt.adj.principal/sef)..!
Hai ca te-ai lasat pacalit,..Ardelene!

Luc 3 spunea...

La mulți ani tuturor care poartă numele de Ion sau Ioana! ACTUALIZAREA PENSIILOR MILITARE,trebuie să ne preocupe pe toți! Are dreptate mosmartin16!!Restul mărunțiș!

Luc 3 spunea...

La mulți ani tuturor care poartă numele de Ion sau Ioana! ACTUALIZAREA PENSIILOR MILITARE,trebuie să ne preocupe pe toți! Are dreptate mosmartin16!!Restul,mărunțiș!

M spunea...

@Leon

Nu știu dacă e și influența domniei tale dar MAI a avut (una din propuneri) ca pensiile militare să se actualizeze în sumă fixă (7.4 % din pensia medie ... Nu știu.... Vreo 250 de lei).
Astfel se mergea în total la 10% până la pensia medie (cu o creștere mai mare la pensiile mici).
Evident asta era pe lângă indexare.

Leon spunea...

Are dreptate D-ul Col.(rtr.)Alecsoiu, dar vorba lui Huhu:
"Prea multă zarvă pentru o amărâtă de indexare și mai nimic despre ACTUALIZAREA PENSIILOR MILITARE"
..!!

M spunea...

@Leo

Problema nu e neapărat de "existență" cu cred că e de "număr".
Adică dacă e un subofițer cu pensie de 10.000 e un accident. Trebuie văzut cum a fost posibil și corectat. Dacă sunt 20.000 atunci e grav.

La MApN era o pensie de 35.000 de lei anul trecut. Asta înseamnă că toți ofițerii au în jur de 35.000 de lei?

M spunea...

Tot mai mulți politicieni (din fosta guvernare PNL USR) anunță că PNRR presupune trecerea tuturor pensiilor pe contributivitate cu excepția magistraților. 😁

Oricum o fi numai să se decidă dracului o dată!

raul spunea...

@Leon
Si ce vrei sa demonstrezi cu asta?Sa le plangem noi de mila??Ca ei ne injura pe la orice colt,de parca noi am fi de vina ca ei nu au invatat carte si n-au muncit cat trebuie ,una la mana sau ,doi la mana ,de aia nu le da statul mai mult???Haida ,mai Leon ,ca pe altii,de exemplu ii doare in cot de noi ,dimpotriva!Daca faci studii sociologice ,te cred ,daca nu ,las-o balta!Sanatate!

reddog spunea...

Astazi isi serbeaza onomastica prim ministrul Romaniei dl Nicolae Ionel Ciuca, gl ****®.
Sa traiasca cu numele, sa incerce sa-i ajute pe cei cu pensii mai mici si poate o lege mai echitabila pentru pensionarii mai vechi.
Si sa doteze Armata Romana.
La multi ani!

akord 75 spunea...

@M
sunteti culmea incapatanarii birocratice.
Nu am ce discuta cu un om ca dvs.
DE CE NU INTELEGETI ca teoria probabilitatii e cu totul si cu totul alta disciplina.Nu mai amestecati cuvinte "ce din coada au sa sune" incercand sa justificati ceva de nejustificat,
"Sigur, putem discuta dacă avem o distribuție normală, dacă media, mediatoarea și modulul coincid dar, neavând suficiente date presupunem că este așa!" Presupunerea presupunerii....

Gradul,functia si veniturile nu inseamna nimic pe langa aroganta pe care o aveti.Nu inseamna ca asta va face cel mai frumos destept si bogat
eu va vorbeam de teoria probabilitatilor iar dvs ca un adevarat birocrat incheiati asa
"...Și, vă dau un sfat chiar amical: nu intrați cu mine în contre pe statistică!"
Am inchis subiectul pentru sfertodoctii care confunda merele cu perele iesind la sfarsit un "ghiveci de legume"
Ce spune/gandeste pompierul umplut de aroganta cand ii vorbesti de curba lui Gauss
"... Ia mai luați cartea si citiți! Aprofundați mai ales ce e aia "media aritmetica"
El vorbeste de "media aritmetica"????..:)))

avianyc spunea...

@ M
”Nu stiu” daca curba lui Gauss o ia prima la dreapta sau prima la stanga ,cert este ca daca mediul privat o da in bara dupa scumpirile la energie avem mari probleme cu banii la buget.
Azomures inchis si sanse de redeschidere doar daca energia consumata la noile preturi ii permit sa faca fata concurentei , Alro Slatina -1000 de angajati in prag de disponibilizare . Si cate mai urmeaza pe fondul scumpirii energiei si câte au dat faliment pe fondul efectelor pandemiei.
Raspunsul unui privat catre inspectorul ANAF ; să mă controlezi după ce recuperezi datoriile neplatite ale companiilor de stat.
De luna asta am trecut cu factura de curent la Hidroelectrica . La gaz ”Romgazul ” vinde la preturi mai pipierate decat multe alte firme ramase in piata de parca angajatii de lux ai companiei l-ar produce si nu l-ar extrage prin firme private unde salariile sunt de mizerie mult sub cele de la Romgaz , Transgaz .
Luna trecuta am montat o centrala electrica trifazica-18KW .Era acceptabil pe vechiul pret,mai ales ca trifazicul este mai ieftin decat monofazicul ,acum de la 1.01 2022 imi pun problema sa o tin de ornament si să realizez incalzirea prin adaptarea instalatiei la semineul cu lemne si brichete. Daca eu am renuntat ce se va intampla cu colosii industriali sau intreprinderile mici si mijlocii care folosesc gaz si curent in procesul de productie.
La Kazaci a explodat mamăliga ,la noi incă mai fierbe .
Si când mă gândesc ca CHEVRON avea intentia cândva sa vanda gazul din M.Neagra ungurilor , normal ca explodezi cu nervii iar noi să crestem pretul gazului de la intern si rusi. Dar........... noi nu , Kazacii DA.Ce inseamna sa ai sânge in instalatie nu vin oltenesc sau moldovinesc.

reddog spunea...

akord-75
Ciuca este Varsator.
Zice la horoscop ca il bantuie fantomele trecutului.
Magda pare Fecioara.
La aia cu infiptul acelor in papusi specialist este Cezar.
Are cativa de pe aici in vizor. 😁

https://m.dcnews.ro/horoscop-7-ianuarie-balanta-scorpion-sagetator-capricorn-varsator-pesti_852476.html

Arfy spunea...

Dacă nici acum nu se poate face o actualizare normală când la guvernare sunt cele două partide(psd+pnl) atunci, când?

E. Cristescu spunea...

Mi-au intrat banii. Pensionat in 2021, crestere net 2,6%. Nu-i mult, dar e in plus.

Dan B. spunea...

Câinele roșu n-are minte! El a dat acest verdict pentru pensiile civile, nu pentru cele militare!
Pensiile militare mai mici de 1600, ba chiar mai mici de 2.500 lei, se majorează cu 10 %.
Ai pensie de 1550, primești în plus 155 lei.

M spunea...

Bode a povestit cum Slinosul Ghinea a blocat (împreună cu Cîțu) accesul MAI la banii din PNRR.

Ghinea a mințit ca un ordinar că nu se aprobă de la Bruxelles așa că Bode și Arafat au mers acolo. Stupoare! Toți comisarii cu care au vorbit au considerat că dotarea pentru situațiile de urgență fac parte din REZILIENȚĂ și că vor sprijinii aceste programe.

Ghinea însă nu a trimis niciun proiect al MAI spre Bruxelles și acum minte că nu au fost acceptate și că oricum MAI e bun la accesare fonduri europene și să ia din altă parte jumate din banii de la PNRR fiind destinați firmelor de casă ale USR!

ifrim spunea...

@Stelică.Ai idee când devine definitivă căci și eu sunt sub 85%?Ori CPS așteaptă până atunci să mai plece posibilii beneficiari pe cursă și raporta economii?

monteoru spunea...

Reddog exista o stiinta de paznic de oameni?In viata nimeni nu le stie pe toate asa ca nu strica sa ne inveti si pe noi cei care am intrat intr-o puscarie numai cu titlul de vizitator in ce consta.

M spunea...

Ce spune Cîțu?
"Florin Cîţu va propune la viitoarea şedinţă a coalitiei, pentru ca proiectul pentru certificatul verde susţinut de el şi de miniştri PNL şi UDMR, sa fie adoptat de majoritatea parlamentară PNL-PSD-UDMR, ca acest certificat verde să fie obligatoriu pentru angajaţii din sistemul de sănătate, MAI şi din Apărare."

Ce înțelege Rafila?

Alexandru Rafila, a declarat vineri, referindu-se la posibilitatea propunerii de către liderul PNL Florin Cîţu a obligativităţii certificatului verde COVID pentru angajaţii din sănătate şi educaţie, că poziţia sa este "de susţinere" pentru orice demers care are impact favorabil asupra sănătăţii publice.

Al dracului când e să dați nu mai amestecați SNAOPSN cu educația!!!!! Mereu educația e favorizată! Atunci vă înțelegeți tare repede!!!

avianyc spunea...

@ Leon
Fac oltenii ce fac si tot te fura la cântar.
Pusca si cureau lata ,ce pensii erau cand se calculau la 102% din brut.
4900x102% = 4998 lei
Dupa Olguta - Conac cu clante aurite;
4900x58.5% =2866 lei

HALA spunea...

Militarii activi sau rezervisti dacă mai sunt în slujba poporului trebuie să iasă public cu un avertisment foarte clar pentru procurori și judecători care prin complicitatea cu factorul politic corupt au devenit pericol la adresa securității naționale.
Politicul și justiția sfidând armata sfidează însuși poporul manipulat și neapărat. Un singur magistrat sau procuror dacă se dezicea de privilegiile feudale acordate de corupții politicieni, sistemul judecătoresc încă ar mai fi o oarecare șansă de recuperare.
Dacă se rămâne doar la nivelul lamentărilor și nu ne constituim într-un grup care să avertizeze public asupra pericolului kazastanizării țării prin discriminarea continuă a militarilor și altor pături sociale, de către acești complici ai distrugerii statului român, nu se va întâmpla nimic și poporul ne ca condamna.

Leon spunea...

Daca se adopta Pl x nr.199/2020, as avea si eu o Pensie Recalculata de 4998 lei, binenteles cu 20% OMM..!!

Leon spunea...

@M, inseamna ca cineva de la MAI acceseaza acest blog si ia Notie !!
Concluzie:
Haideti sa ne concentram pe Actualizarea pensiilor militare cu propuneri serioase si nu pe mistouri de toata jena..!

Michel spunea...

Ce știți să mâncați...magiun!
Cine mai are brutul acesta în anul de grație 2022???...

HALA spunea...

Militarii nu pot fi trecuți la lege unică a pensiei nefiind beneficiari ai legii unice a muncii. Ce nu 3ste clar?

M spunea...

@Avianyc

Nu le plâng de milă privaților dar, da, acum vedem distrugerea economiei României și faptul că am acceptat ca niște idioți ordinele criminale ale UE.
România al doilea producător de gaze din UE (parcă) importă gaze din Ungaria care nu produce!!!! De ce? Pentru că am avut politicieni idioți care au făcut din relațiile cu Rusia o temă de demagogie!

Cu media salariilor treaba stă cam așa:

Dacă media e de exemplu 3.000 de lei poți spune că ai unul cu salariul de 1.000 și unul cu salariul de 5.000. Primul ar fi privatul de îi plângi dumneata de milă!
Problema e că avem un bugetar la 5 privați. Asta aruncă în aer calculul!

Ca să avem aceeași medie de 3.000, având 5 cu salariul de 1.000 însemnă că bugetarul are salariul de 13.000.
(13.000 + 5x1.000)/6.
Cred că sunteți de acord că nu e așa! Privații, oricât s-ar plânge, nu stau atât de rău.

În plus nu înțeleg ceva: de ce tot insistați că au salarii mici? Asta nu îi arată ca fiind prea deștepți! Să nu îmi spuneți mie că lucrează pe salarii mici pentru că sunt niște idealiști!

valica spunea...

In luna septembrie se aude pe surse ca va fi implementata noua lege a pensiilor militare si daca va cuprinde termenii elaborati de marele General Ciuca, va conduce la diminuari drastice de pensii militare.

Huhu Rezea spunea...

Astăzi a intrat pensia in cont. Mai mică cu 50 si ceva după indexare cass-izare.

avianyc spunea...

@ Michel
Iti lăsăm si tie.
Cam ce brut crezi ca a avut adjutantul sef cu vechime completa care a iesit in decebrie 20121 cu 2700 lei pensie = media neturilor pe cele 6 luni ?
Hai fii destept .....

M spunea...

@Hala

Daaaaaa... Că pe Băsescu tare l-a încurcat asta! 😂

valica spunea...

Care o fi fost logica recalcularii la civili, pentru care eroului penal, luceafarul huilei, MIRON COYMA, ia fost marita pensia de la 3460 de lei la 8050 de lei care a fost succesiv indexata copios de a ajuns acuma la 9955 de lei !

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣🤣😛🤐🤪😝
Rosu 8..fraiere!

SorinDaniel spunea...

@M,
Ai lucrat vreodată in privat,vorbesti prostii,salarile in privat sunt mici fata de cele de la bugetari.Inainte sa scrii prosti informeaza te, te rog.

Huhu Rezea spunea...

Stelica
Termina cu prostia că DEcizia 4/2020 a CC se aplică doar celor care nu au procentul de pensie 85%
Decizia spune că pensia militară actualizată, aici refereindu-se la art. 60 Alin (1), nu trebuie săă depăseasca plafonul de 85%;
Si nici o pensia actualizata conf art. 60 alin (1) nu depășeste 85%.
Dar ca să finalizeze actualizarea trebuie sa applice si art. 60 alin (3) si pentru asta trebuie să compare cuantumul actualizat potrivit art. 60 alin (1) cu cuantumul recalculat in 2016, cuantum care nu cuprinde nici indexarea din 2016 si nici indexarea din 2017
Comparația are rostul să determine dacă cresterea pensiei prin actualizarea cu 15% din 2017 este mai mică sau mai mare decât indexarea de 5,25%.
Numai in situația in care cresterea prin actualizare este mai mică decât cresterea prin indexarea cu 5,25% se elimină actualizarea potrivit art. 60 alin (1) si rămâne in plată cuantumul in plată la 30 06 2017, cuantum care contine si indexarea din 2016 si indexarea din 2017.Nu a fost situația din 2017 si de aceea este gresită păstrarea cantumului in plata mai avantajos cum din eroare au calculat 2 case sectoriale.
Dacă cresterea prin actualizare este mai mare decât cresterea prin indexarea cu 5,25, cum a fost cazul în 2017, se elimină indexarea cu 5,25%, cum cere art. 60 alin(3), dar se adaugă la cuantumul actualizat valoarea indexarii din 2016.
Vedeti demonstrațiile pe care le-am făcut anii trecuti când am corectat actualizarea mai multor decizii de actualizare.

https://www.huhurez.com/2019/03/sa-corectam-impreuna-o-decizie-de.html

https://www.huhurez.com/2019/03/sa-corectam-impreuna-o-decizie-de.html

M spunea...

@Leon

😂 Sincer? Nu credeam dar azi dimineață mi-a confirmat cineva.

La mine, personal, actualizarea nu prea contează. Când am ieșit la pensie tocmai de-aia am ieșit! Am luat solda de funcție propusă de Olguța peste 5 ani și am constatat că "aveam creștere negativă" dacă luam în considerare și inflația!

Pentru mine cel mai convenabil at fi contributivitatea. 40% creștere în ultimii ani???????? La noi cat a fost? 5%?

M spunea...

@Iulian Mareș

Aseară am văzut imagini cu un demonstrant care a intrat cu mașina în plină viteză în cordonul de securitate. Oficial 26 de demonstranți morți și 18 militari și polițiști. Dacă asta e oficial probabil că sunt mai mulți.

Ciudat e că nu avem opoziție. Adică nu e clar de unde a apărut violența, cine conduce mișcările, cine reprezintă demonstranții. În Ucraina sau Belarus era clar. Chiar și la noi imediat s-a cristalizat conducerea Revoluției. În Kazahstan.... Nimeni!

Rusia a propus deja un referendum pentru "Unirea cu Patria"
😂

Bine că Europa nu e implicată direct!

Leon spunea...

Ce sa-ti fac Huhule, daca ai depasit Netul de 5222 lei...:)).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, asa-i, Mousiu, dar ,,majorarea'' dată tarziu si cand 100 de lei valoreaza 1 leu pricajit printre lei si prins in copcă la inflatia si criza economica. Ce o hi la toamna, inseamna inca o scumpire amara, cand 100 de lei va hi 1 ban si majorarea va fi in van! Vai de buleanul meu cat va hi de rau!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Laleaua neagra: La mitră sa ajungă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avyanic, @Leon e unul dintre cei mai rezon si seriosi din acest pluton, dar mai ales este un MARE 0M!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Felicitari Dlui Colonel, Alecsoiu Ion, ca stie sa fie OM si un DOMN!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lui Ciucă ii urez sa n-aiba parte de MĂCIUCĂ, sa-i hie coaptă si MOARTĂ!

mosmartin16 spunea...

Seara bună, Huhu ! Ți-am trimis un e-mail ! Cred că poate suscita diverse comentarii ! De o crezi...crează un alt topic ! Respect!

ifrim spunea...

@Stelică.Mulțumesc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

VA ROG PE TOTI, CARE SPUNETI DESPRE VIRARI DE BANI IN CONTURI, SA SPECIFICATI SI BANCILE! Cu ocazia asta vedem si noi care sunt cele mai rapide banci, care sa le intreaca pe cele de pe aleile din parcuri, care stau cu anii in aceleasi locuri!

raul spunea...

https://m.ziare.com/pensii-speciale/catalin-predoiu-obligat-sa-ia-masura-privind-cresterea-salariilor-si-pensiilor-magistratilor-1719075

Cica a fost obligat!Cum sa-i facem pe Dancu al nost,pe Ciuca al nost sa se simta obligati ????Sa respecte legea ?Cum?????

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Presedeintele Federatiei Penitenciaristilor, Panduru, i-a facut plangere penala ministrului Adrian Caciu la Parchetul de pe langa ICCJ pentru abuz in serviciu, dupa ce printr-o OGU a inghetat salariile si chestii la pensiile militare. E un lucru meserias si benefic, mai ales ca acolo cuprinde si drepturi de actualizare la pensiile militare, si ele inghetate!

akord 75 spunea...

In seara asta l-am ascultat pe Dancu care a accentuat urmatoarele,desi a fost "intepat" cu intrebari incomode...sau poate tocmai de aceea
1 pensiile militare NU sunt pensii speciale ci de serviciu
2 nu se poate aplica sistemul contributivitatii la pensiile militare(desi a contribuit statul pt militari chiar daca nu a fost o contributie directa(au fost spusele lui) ci vor avea un mod de calcul absolut distinct fata de sistemul civil(a insiruit domeniul restrictiilor si al constrangerilor)
3 a subliniat faptul ca exista pensii foarte mari dar sunt ale magistratilor militari(care au modul de calcul al magistratilor civili)
4 s-a declarat uimit si totodata surprins de faptul ca sunt f f multe pensii militare in jurul a 2500-3000lei si chiar numeroase pensii militare in jurul a 1000-2000 lei a celor iesiti mai demult si a subliniat faptul ca e un talmes balmes daca la grad functie si vechime egale sunt pensii de 3 ori mai mari in functie de anul iesirii la pensie( a si spus ca pana acum avea cu totul alta parere (probabil facuta de p*zda asta de presa-zic eu)
4 s-a referit la platile compensatorii date la disponibilizati cu referire intrare NATO, despre care a mentionat ca DA au primit dar in continuare au ramas cu pensii foarte mici de a lungul anilor,ceea ce le-a adus mai mult prejudicii decat foloase
5E hotarat ca in primul si in primul rand sa puna la punct in armata sistemul de salarizare si pensii echitabile si isi doreste sa faca asta pana la sfarsitul anului
Astea ar fi cele mai importante luate asa "din fuga calului" amanuntele le vom afla pe pielea noastra
..........dupa care a mai dat "o tura" prin domeniul dotarii(crestere de la 20% la 38% fata de anul trecut,de fapt plata pt 10 programe de inzestrare aflate in derulare)dupa care o tura scurta pe la Deveselu politizat apoi "a mai fost un pic" prin Kazahstan la presiunea moderatoarei

PS Huhule daca iti bag "contorul" in turatie maxima dai o bere(virtuala) ca azi ti-a intrat pensia.Stiam eu ca pensiile intra primele la bunicii SRI-stilor de azi
O sa se invarta contorul la 20 000 ture/min ca giroscoapele inertiale de la volhoave:)))

Ioan P. spunea...

Înseamnă ca e peste 5200lei....respect....

akord 75 spunea...

PS la PS
Nu a rostit cuvantul "actualizare" mot-a-mot dar s-a inteles din toata discutia acest lucru....mai ales prin "legarea pensiilor si corespondenta lor" cu soldele activilor(el a zis salarii)
Incheiere
Dupa cate am auzit in seara asta Dancu merita gradul de general iar Ciuca pe cel de soldat (tilica) neinstruit(inclusiv cu tonul si modul in care a spus)M-a surprins...deja cunoaste problematica in linii mari si pare determinat.Sper sa ramana asa

Leon spunea...

"..Predoiu susţine că până la finalul anului va face un proiect privind salarizarea unitară în sistemul judiciar, pentru a rezolva dezechilibrele din sistem legate de grade, funcţii sau sporuri."(adevarul.ro)..!

akord 75 spunea...

Deci se poate trage concluzia ca pe huhurez il cheama si Ion
La Multi Ani

reddog spunea...

Dan B
Unii cred ca intra pe aici degeaba.
Pur si simplu nu inteleg ce citesc. 😁

https://www.huhurez.com/2021/12/oug-nr-1322021-privind-ajutoarele-din.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani, @Onorabile, Jean-John-Ion!

reddog spunea...

👍

Huhu Rezea spunea...

Mă bucur că cei care au aprofundat tabelele publicate și pe acest blog pot să facă estimări corecte pornind doar de la suma pe care un pensionar o primește in plus sau în minus după ordonanța lui Ciucă.
La mine este vorba de pensia calculată pe contributivitate, rămasă in plată si indexată, inclusiv cu 5% în 2016, indexare pe care gulerații au eliminat-o ilegal, păcălindu-i că le-au actualizat soldele de functie cu 15%, pe cei care prin recalculare au primit un cuantum mai mare.
In schimb, pensia mea recalculată potrivit L 223/2016 nu ajunge, chiar si indexată, făra cea din 2016, la nivelul ca să plătesc un leu CASS.

Huhu Rezea spunea...

Nu sunt nici negativ... dar nici pozitiv!😌

reddog spunea...

Poate ne ajuta Magda sa-i aflam numele.
Huhu macar sa ne spuna ce zodie este.
Deja de Ciuca am aflat multe stiind zodia, practic e o carte deschisa.
Si asta multumita astroloagei de la DCNews. 😁
Si ED ne-a spus ca avea porecla Grasul.
ED nici nu a mai scris, o fi prin Kazahstan cu parasutistii rusi. 😂

Iulian Mareș spunea...

WAW, si pilot si economist si jurist, acum jurnalist cu canal youtube?
Eu te sfatuiesc sa nu te expui....!
Daca tu ai astfel de idei transmite-le la DMRU/SMFT/SMFA sau SMAp!
*Eu ti-am mai spus tie ca esti bipolar: cand plangi ca sunt salarii mici in sistemul bugetar cand jelesti soldele mici ale militarilor!
Baga odata stabilizatorul ăla!

Iulian Mareș spunea...

Dar nu a spus nimeni ca omul o are astronomica! Acuși sar cei 2 smintiți de pe aci!

Iulian Mareș spunea...

@M,
dar MAI, prin IGSU, a mai aplicat sigur pt bani pe proiecte de la UE!

Iulian Mareș spunea...

Albastru!

Leon spunea...

Cornele, nu te ambala degeaba !
La MApN, de regula, se vireaza bancilor pe data de 10 ale fiecarei luni !

CEZAR spunea...

Dupa 89...cind iarasi am intors ..foaia !

Leo spunea...

E coaptă si MOARTĂ că și-a luat o consilieră nouă generalisimă de nu ști dacă-i băiat sau fetiță...........

Leo spunea...

RAC

M spunea...

@Sorin

Da, am lucrat.
Nu, nu sunt mai mici! Dar atenție, vorbesc de venituri nu de salariu!

Dacă ar fi atât de mici, cum privații reprezintă 80% din angajați atunci și media ar fi aproape de salariile lor!
Sau vrei să spui că salariul mediu crește de la lună la lună aiurea, din moment de creșterile la veniturile bugetarilor de fac doar la început de an?!?!

Pe de altă parte dacă sunt atât de mici și ei muncesc pe salarii de mizerie înseamnă că sunt niște idioți! Să vină la instituțiile de stat!!!! 😂 Dar nu!!!!!!!

Privații sunt niște îmbuibați, cu salarii grase, care se plâng că niște cerșetori!
S-a creat mitul ăsta complet idiot! Mergi la orice firmă în parcare și vezi ce mașini au!

Fata mea lucrează la privat și deși nu are nici 30 de ani că varsta are venituri mai mari decât șeful StM.

Dar dumneata ai lucrat? Ești complet neinformat!

Să fie clar: mă bucur că privații câștigă bine. Arată că România se dezvoltă! Bravo lor! Dar să termine cu cerșitul ordinar că se fac de râs (cum te faci și dumneata insistând că ei muncesc doar din dragoste de țară).

M spunea...

@Akord 75

Este clar că nu se poate purta cu dumnevoastră o discuție principială.

Matematica însă e simplă!

Eu v-am dat baza matematică pentru afirmațiile mele! Dumnevoastră ați sărit cu jigniri, specifice domniei tale!

Dacă ai 5 valori sub medie atunci trebuie ca valoarea unică de peste medie să fie mult mai mare decât media.

Se numește "media aritmetică". Se învață în clasa a 5-a cred!

Lăsați unde am lucrat eu și ce grad am avut. Astea sunt legate de frustrarea dumnevoastră. 😁

Aveți ceva de spus serios? Atunci veniți cu explicație serioasă!

Înjurăturile nu țin loc de știință!
La MAI abia acum acceptăm la încadrare cu 10 clase. Văzând ce scrieți se îmi dau seama că la MApN se acceptă chiar și cu 4 clase! (dacă ajungeați în clasa a 5- a ați fi învățat de media aritmetică)

Burebista spunea...

De la care CPS s-a virat pensia pe card în data de 7 ianuarie 2022??