Un produs Blogger.

marți, ianuarie 18, 2022

Pitica Șercan sapă la temelia statuii de intelectual a veteranului în teatrele de operatiuni

240 comments

Emilia Șercan este o jurnalistă română de investigație, cunoscută pentru dezvăluirea mai mulor cazuri de plagiat ale unor politicieni români. A lucrat pentru ziarele „Curierul Național”, „Evenimentul zilei” și în grupul de presă "Realitatea-Cațavencu".


"Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, este plagiată.

Astăzi pot să prezint dovezile adunate cu multă migală care atestă că cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 ale tezei sunt plagiate.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Dincolo de plagiatul în sine, lucrarea nu este un produs de cercetare științifică. Nu are o metodologie, un corpus și o cercetare propriu-zisă.

Accesul la teză l-am primit în decembrie 2021, după trei solicitări scrise făcute la Biblioteca Națională începând cu luna mai 2021. Săptămâna trecută am primit acces și la Biblioteca UNAP.


Într-o declarație pe care premierul Nicolae Ciucă mi-a transmis-o aseară, susține că teza sa de doctorat “a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”. informează Emilia Sercan

Ancheta publicată de Pressone.ro AICI

240 de comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cine pune la indoială investigația Emiliei Sercan, Viorele? Sau... tu nici nu citiși topicul?

   Ștergere
  2. Eu am întrebat cine e că nu cunosc amănunte despre ea.

   Chiar atât de înverșunați sunteți că și o întrebare simplă va irită?

   Eu știam doar despre ea că a lucrat la pușcăriașul Sorin Ovidiu Vîntu pe 8500 euro lunar.

   Între timp am mai aflat că:
   - a făcut un master în Securitate Națională,
   - că este lector deși are un CV cel puțin subțirel.
   - că a fost și una din promotoarele mișcării rezist și a violențelor din 10 august,
   - că după ce a scris destul de timid despre plagiatul lui Kovesi a fost atacată și s-a potolit ca prin minune de la "doctorat furat" la "unele inadvertențe și explicații stângace"!!!!!

   Să fie sănătoasă!
   Dacă Ciucă a greșit să plătească! Până atunci e doar o părere a uneia....

   Ștergere
  3. Chiar ar trebui sa te interesezi cine este aceasta jurnalista de investigatii...chiar e foarte buna

   Ștergere
  4. @marvas66@yahoo.com

   Aștept să ia premiul Pulitzer! 😁

   Ștergere
 2. Dar "pitica" asta o fi inteles ceva din cele 138 de pagini citite..??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. M-ai convins !
   E HERMAFRODÍTĂ..!!

   Ștergere
  3. @tehnocrat, nu la vorbe trebuie să te ,, uiți" și nici să judecăm după ce scrie Șercan, așteptați verdictul Consiliului, și comentăm.
   Nu-mi place de Ciucă din multe motive, dar nu trebuie blamat fără o certitudine a plagiatului.

   Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  5. Pitica asta are mai mult creier activ...decat Ciuca si tot acolitii lui mancatori de rahat...

   Ștergere
  6. marvas,
   știi doar ca, potrivit tovarasului Stalin "nu exista om cinstit, doar om de care nu ne-am ocupat îndeajuns!"

   Ștergere
 3. Am cel putin 2 ani de cand trimit la mai multe ziare, printre care Curierul National, plangeri despre doctoratele plagiate ale Dlui Ciuca si ale madamei Andritoiu, iar cu madam Andritoiu am si proces pe rol pentru asa ceva, in faza Curtea de Apel Bacau, Nu ma laud, dar totul a pornit de la mine si sa nu va surprinda si altele pe care eu permanent le vehiculez impotriva acestor impostori cu doctorate si cu pensii nesimtite, banii aceia furandu-se din pensiile mici, la nivel national fiind, dupa 1989, peste 70.000 doctorate pe banda rulanta, toate platite! Cu madam Andritoiu vreau sa merg pana la capat, o ambitie de nestapanit, asa cum mi-a zis ea ferm ca in veci pensia mea mica nu va mai creste, chiar daca fabricile de dat doctorate fac manevre sa ma opreasca, dar ma va ajuta si presa! Eu am si martori la actiunile mele, de aici de pe blog, dar nu le pot divulga numele fara consistamantul lor. Nici telefoanele fostului ei sot nu au putut sa ma opreasca, un onorabil medic craiovean, pe care-l respect si pretuiesc! Nici nu stiti ce-mi poate capul impotriva acestor clocari paraditori, care de ani de zile ma batjocoresc, terfelesc si ma tin cu pensia inghetata!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. @Flavius
   Fii mai modest!
   Răspunde-i @necunoscutului dacă tu ai primit ajutorul din ianuarie de la CPS a MAPN, potrivit OUG 132/2021.
   Sistemele de pensii neintegrate sistemului public de pensii sunt cele militare, cele ale avocatilor, cele ale cultelor etc. potrivit definițiilor date de CNPP.

   Ștergere
  3. @Onorabile, am primit cei 2200 lei, ba inca am gasit pe card 2341 lei, dar stiam ca mai aveam si eu acolo 9 lei, dar luna viitoare se limpezesc apele si cu cei 10% adaugati la 1.128, lei care trebuie sa fie fix 1241 lei total pensie

   Ștergere
  4. Zilele astea vin Taloanele !
   Sa ne spui ce scrie pe Talon..!

   Ștergere
 4. Eu zic ca doamna Sercan sa se opreasca aici ,ca daca mai sapa o sa constate ca nici cele doua lucrari de ,,inspiratie'' nu sant fara cusur,O sa ramana armata fara doctori si doctorii fara ,,bruma'' aia de adaos la salariu ,probabil ca si la pensie.Daca se constata plagiatul,plagiatorul va restitui banii insusiti pe nedrept ?Unui print regina i-a luat toate titlurile mostenite si onorifice,degradare militara etc numai pentru ca s-a dat si el,,cocos''fara a obtine avantaje materiale,ci oleaca de placeri omenesti pe banii lui.ONOAREA asta, mai ales cea militara, obliga domnule!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @wolf, trebuie stiut ca madama noastra si-a facut o pasiune si o colectie de doctorate in toate domeniile, si in instanta am facut afirmatia ca trebuie sa mai obtina si unul in domeniul galactic, extraterestru, ca sa aiba colectia complecta! Am tradus-o genial, dupa merite!

   Ștergere
  2. Pai de ce credeti ca la pus sistemul prim-ministru pentru ca are bube in cap si poate fi papusat... O fi deranjat cu ceva...

   Ștergere
  3. Sa se opreasca toti care-l critica pe ciuca pentru ca sunt afectate interesele lingailor???

   Ștergere
 5. Micuta IL VA INGROPA!
  FATA NU DA GRES....!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa da,micuta sau miniona.Nu pitica pentru ca nu are vreo vina ca s-a nascut asa,cum nici cei mai inalti nu au vreun merit...

   Ștergere
  2. Mic la stat...puternic la sfat...aceasta jurnalista este foarte buna pe investigatii, nu ca ar cumpara informatiile ci pentru ca stie unde sa le caute...ciucalaul nostru nu stie sa citesca de pe promter sau de pe pe hartie cu litere de 3 cm...Aceasta doamna e foarte pregatita

   Ștergere
  3. Eu il cred pe cuvant, Ciuca nu minte, nu plagiaza! E un militar adevarat , cu onoarea nestirbita. De aceea, vorba lui Badea: il sustin!
   Si ca sustinerea sa fie reala, redau mai jos cuvintele sale din 2018:„Consider atât de sfântă onoarea şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odată ce ai fost şeful Statului Major al Apărării… Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie să fie în niciun fel umbrită această poziţie de activitatea în alt domeniu.

   Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere şi îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituţie. Dar nu dintr-o funcţie publică”.
   Oare la fel va fi si cu ultimele declaratii legate de plafonarea preturilor la energie si gaze?

   Ștergere
  4. Și cine îți mai baga PLx-ul în gură?...căci pana mai ieri îl lauda în culcare și în sculare!
   Asa este moftangiul roman, deScris de CV-ul Iancu!

   https://www.poezie.ro/index.php/prose/122773/Moftangii

   Ștergere
 6. Este incredibil cum este "lucrată" armata română, pregătindu-i-se și apoi impunându-i-se șefi la toate nivelurile dintre cei mai imorali și incompetenți militari, cu scopul bine știut, acela de a fi inoperablă și ușor de controlat. Și asta nu doar după 1989 chiar dacă după această dată, situația a devenit periculoasă cuprinzând toată ierarhia. Priviți numai triada șefilor SMG, amiralul Marin, generalul Dănilă si actualul bomboană pe tort Ciucaletele de la Nasiriah.
  Primul un anonim al cărui singur merit era o supușenie de tip slugoiul desăvârșit care a pus rangul funcției preș la picioarele stăpânului de pe vapor, renunțând condamnabil la poziția de secretar de stat al șefului SMG, prin care a scos armata si din ultima baricadă a demnității sale.
  Al doilea un umil copil de mingi al familiei aceluiași matelot, cel care a și lăsat fără grai opinia publică spunând ziariștilor că privațiunile serviciului militar au constat în naveta pe timpul frecventării academiei generale, a ținut morțiș să mai demonstreze odată ce prost poate fi generalul "românesc" acceptând orgolios-satisfăcut funcția de manager al Romaero și apoi dându-și demisia după două săptămâni, recunoscând public că el nu poate.
  Iar de generalul ĂĂĂĂ... ce ar mai putea fi spus înafară de faptul că dup@ mai bine 10 ani în fruntea armatei, vine și spune unui fost comandant că a reușit performanța să aducă 90% dintre rezerviști militari sub pragul sărăciei stabilit tot de colaboratorii săi la 2500 lei.
  Dacă rămânea plutonier ca tată'su era cu mult mai bine țării și lui cu mai multă cinste.
  Si acești indivizi nu au întrat în armată pe filiera indirectă ci dimpotrivă, au fost udați de mici la rădăcină. Să fi fost prea udați?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Marin nu a fost profesor si Comandant la AC Navala?

   Ștergere
  2. In ce priveste generalul DANILA ,abtine-te pentru ca gresesti!!!!

   Ștergere
 7. Am scris eu candva ca ar trebui alegeri anticipate ...!

  RăspundețiȘtergere
 8. Avocatul Poporului Renate Weber, fiind datoare vanduta pentru ca a fost pastrata in functie, atat politrucilor cat si CCR, nu a inaintat sesizarile organizatiilor rezervistilor, considerand ca masurile adoptate prin OUG 130/2021 sunt constitutionale!!! Multumim Avocatului Poporului pentru ca nu a deranjat CCR si nu i-a suparat pe guvernanti!!!! Asta dovedeste inca odata ca tot ce ii afecteaza pe rezervisti nu ii afecteaza si pe magistrati!!! Traiasca clasa politica, magistratii si CCR pentru ca comploteaza la drepturilor rezervistilor!!!! Cand te lupti cu sistemu mafiot de tip Casa Nostra sau Caracatita rezervistii nu vor avea nicio sansa!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 9. INDEMNIZAŢIA DE VETERAN DE RĂZBOI PRECUM ŞI TOATE DOCTORATELE DIN STRUCTURILE DE APRARE ŞI SIGURANŢĂ NAŢIONALĂ TREBUIE SĂ FIE URGENT INVESTIGATE DE CĂTRE ORGANELE DE CERCETARE PENALĂ MAI ALES ÎN URMA RETRAGERII INTEMPESTIVE DIN AFGANISTAN UNDE AM VĂZUT CU TOŢII DEZORDINEA ÎN CARE S-AU RETRAS "EROII" DINTR-O MISIUNE NEÎNDEPLINITĂ.

  RăspundețiȘtergere
 10. PENSIILE MICI ŞI MEDII DIN MAPN ÎNTRE 1000-5000 LEI NU POT FI MAJORATE ATÂTA TIMP CÂT PENSIILE MARI ŞI FOARTE MARI OBŢINUTE CU OSKARURI ŞI INDEMNIZAŢII NEJUSTIFICATE (EROI FĂRĂ SĂ PARTICIPE LA VREO LUPTĂ), CONTINUĂ SĂ EXISTE.

  RăspundețiȘtergere
 11. https://www.gds.ro/Actualitate/2022-01-18/premierul-cere-verificarea-tezei-sale-de-doctorat/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Uzina Carol I , nu are competență de retragea/menținere a doctoratului lui ĂĂĂ...ÎÎÎ...ci doar să-și spună un pdv. Auzi , să ceară verificarea tocmai la cei care i-au dat doctoratrul. Este ca și cum ai cere aceluiași judecător să-și verifice propia hotărâre.
   Numai CNATDCU poate verifica și retrage savantului ĂĂĂ...ÎÎÎ.. opera.
   SE STRÂNGE LAȚUL.............

   Ștergere
  2. ...urmeaza Mares Double Oskar🤑🤑🤑

   Ștergere
  3. Mr. Padina Petre,
   Numai în situația în care tu poți face dovada că nu ai trecut ca strungari prin corpul ofițerii!

   Ștergere
 12. Nașa plagiatorilor a reusit să-i dovedeasca ,inclusiv in justitie , chiar daca au amenintat-o cu moartea.
  Succes ,dar să-i ia la rând pe toti cu doctorate obtinute după 90 si pentru care multi sug pe nedrept bani de la buget .

  https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-24795911-oficial-scolile-doctorale-academia-politie-desfiinteaza-dupa-multiple-cazuri-plagiat.htm

  https://www.aktual24.ro/victoria-jurnalismului-onest-guvernul-a-desfiintat-fabricile-de-plagiat-de-la-academia-de-politie-numite-si-scoli-doctorale/

  https://pressone.ro/urgia-la-academia-de-politie-xii-un-rector-doua-doctorate-doua-plagiate

  @ Leon
  Domnule Leon ,nu trebuie sa citesti teza . Trebuie doar să o verifici cu softul acreditat existent in acest scop.

  RăspundețiȘtergere
 13. "Intelectuali" sunt mulţi la MFA.
  Dar SAVANŢI şi CĂRTURARI sunt şi mai mulţi.
  Printre ei , jiganu , dr. luK , croitoreasa , spiri-piri, ciripu-cipu , etc............
  FABRICA DE LA UNAp produce din plin pe bandă rulanta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și în mediul civil s-a forțat nota din momentul în care mai sus de asistent doctoratul trebuia obligatoriu! În câțiva ani toți si-au dat titlul științific între ei!

   Ștergere
 14. teatru de operații - câmp de luptă; teritoriu, loc unde au loc acțiuni militare ample în timp de război. Definitia e mai ampla...
  In nici un caz teatru de operatiuni. Eu asa am invatat la IAM in UNAP.
  Scuze pentru completare dar asta e...

  RăspundețiȘtergere
 15. Nu tinneaparat la publicare, rugamintea e de a modifica in titlu operatiuni cu operatii. Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În mediul jurnalistic nu este o mare diferență între termeni!
   Și DA, într-un TOP, fie el și extern se executa și operațiuni financiare prin intermediul unei Agenții Bancare de Campanie sau alți operatori!
   🤣😂🤪😜, am scos-o la liman?

   Ștergere
 16. Doctorat in 2003!? Mai intai vedeti ce functie avea impricinatul si cine erau subordonatii? Poate nu stiti cum lucrau subordonatii la teza de doctorat a marelui sef?La prima vedere nu prea ma entuziasmeaza stiinta de carte a lui Ciuca.Daca s-ar intampla un dialog intre fiecare din Chelaru,Degeratu,Ilie Marin si Ciuca pe probleme militare sau de cultura generala ultimul ar trebui sa repete clasa zero.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ești răutăcios! Erau câțiva băieți f buni la B.26 I, cunoscători de limba engleză, a procedurilor NATO. Pe unii i-am cunoscut și apreciat...dacă îți dau un nume vei rămâne surprins!
   Eu as vrea sa cred ca cel mult a fost ajutat la tehnoredactare.

   Ștergere
  2. Vă salut! Vă apreciez pentru comentării! Întotdeauna e bine să îi asculți pe cei mai,, în vârstă ''!

   Ștergere

 17. "Victor Ciutacu: Emilia Șercan este campioana mondială a servitelor din presă
  Autor: Lucian Negrea, Reporter
  Publicat: 18-01-2022 11:57
  Jurnalistul Victor Ciutacu susține că dosarul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă era pregătit ”pentru folosință la nevoie”. Ciutacu arată că este emblematic faptul că ”rolul de vidanjor” i-a fost atribuit jurnalistei Emilia Șercan, pe care o cataloghează drept ”campioana servitelor în presă”.

  ”Părerea mea despre calitățile intelectuale ale premierului-general e publică. Deci nu am nici o mirare sau revelație că i-au scos ăștia de la sertar doctoratul (cu) plagiat, pregătit oricum pentru folosință la nevoie. Emblematic, însă, e că rolul de vidanjor al politicienilor impostori i-a fost atribuit Emiliei Șercan, campioana mondială a servitelor din presă, poreclite nedrept "investigații", ea însăși datoare cu explicații publice privind lucrarea ei de licență grandios garnisită cu tăieturi din alții."(Stiripesurse)..!

  RăspundețiȘtergere
 18. Daca doctoratele sunt in mare si foarte mare masura plagiate ...rezulta pe cale de consecinta ca "oskar-urile" sunt "perfectiunea intruchipata"
  "paroldeonoar":))

  RăspundețiȘtergere
 19. https://www.senat.ro/legis/PDF/2022/22b003FG.PDF

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Leon

   Păi ce am făcut?

   Asta înseamnă că nu să ceri să nu îți mai trimită talonul prin poștă!

   Sau am înțeles eu greșit?

   Ștergere
  2. LEON, AM CERUT ACUM CEVA TIMP ÎN URMĂ CPS A MAPN SĂ-MI TRIMITĂ ÎN FORMAT ELECTRONIC "CUPONUL/ FLUTURAȘUL".RĂSPUNSUL A FOST CĂ NU AU POSIBILITATEA SĂ-L TRIMITĂ ÎN FORMATUL ELECTRONIC. DECI ACEASTĂ DECIZIE SE VA PUNE ÎN PRACTICĂ ATUNCI CÂND VOR FI DAŢI ÎN JUDECATĂ PENTRU NERESPECTAREA LEGII.

   Ștergere
  3. Este o Initiativa legislativa care, LA CERERE, pensionarul militar primeste Talonul de pensie pe E-mail !
   Dar, cum a procedat CPS a MAI, la fel ar putea proceda si celelalte 2 Case Sectoriale, fara sa astepte adoptarea unei Legi !

   Ștergere
  4. @Leon
   E misto! ii doare la basca!!
   https://www.senat.ro/legis/PDF/2022/22b003FG.PDF....NU prevede sanctiuni pt nerespectare.Nici nu-i singura,sunt multe altele ....

   Ștergere
  5. @Leon

   Am întrebat pentru că normal că am cont pe site-ul MAI și îmi văd taloanele (chiar în avans).
   Dar asta nu mă scapă de vizita lunară a poștașului.

   De ce mai tăiem copacii patriei?

   Ștergere
  6. Ce preocupări deosebite avem!!! Forma electronică a unei hârtii...

   Ștergere
 20. Ca să predai în învățământul superior e nevoie să ai doctorat.
  Oare toți profesorii și asistenții cu doctorat din România au lucrări perfecte? Toți au descoperit câte ceva? Toți și-au adus contribuția la mersul înainte al umanității?

  O văd pe madam Șercan preocupată doar de anumite persoane. Nu e rău!!!!!! Foarte bine! Dar aș vrea să văd mai echilibrată activitatea ei. Câți doctori sunt în educație de exemplu?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @M,
   Am postat mai sus cum s-au produs arestările în mediul civil...

   Ștergere
  2. Erata.. waw!
   Arestările > atestările

   Ștergere
  3. Madam' Sercan are dreptate! Tu ai dreptate!

   Ștergere
 21. Huhurez, de ce nu ai dat la citit ceea ce am scris eu despre ultimii trei șefi ai SMG, ai vre-o jenă în fața "imaculatelor" lor personalități sau este doar un reflex al timpurilor când era bine să îți ții gura?

  RăspundețiȘtergere
 22. @Huhu
  Corect este Emilia Sercan, nu Pitica Sercan. Doar Trump mai avea obiceiul asta cand isi numea adversarii „shorty”. Emilia nu cred ca este dusmanul dvs. deci nu merita astfel de etichete.

  @M
  Doamna Sercan are deja publicate doua carti. Le poti comanda aici: https://www.librariaonline.ro/autori/emilia_sercan. Pacat ca nu o cunosti, desi ar trebui pentru ca atunci cand punem stampila pe cineva sa il si verificam daca nu cumva a furat, chiar si prin plagiat.

  Ca idee, a reusit sa schimbe niste sefi de pe la Academia de Politie, unde a fost si amenintata cu moartea, cei care au facut acest lucru avand un proces penal pe rol.

  Deci nu are ceva cu Armata, ci si cu Politia, SRI si parchete, un caz de plagiat descoperit fiind cel al Prim-adjunctului procurorului general, Bogdan Licu.

  @wolf

  nu este singura care sapa. Mai sunt si Melania Cincea si Valeriu Nicolae care ii cauta pe indivizi la CV-uri si doctorate. Si ei au publicate niste carti pe care le recomand.

  @all
  La cum arata articolul Emiliei Sercan din PressOne nu cred ca Ciuca va avea mult de stat ca premier. Prea multe probe care arata ca a furat. Iar Iohannis nu se poate comporta cu dubla masura, respectiv sa ii ceara lui Ponta sa plece, iar lui Ciuca sa ramana premier.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Andrei, madam Sercan actioneaza la comanda politica, nu din constiinta cetateneasca. Cum crezi ca a explicat faptul ca a lucrat la Realitatea cand era patronata de S.O.Vantu, pe care nu cu mult timp inainte il investigase jurnalistic? Simplu: a fost un compromis! Asa a declarat la emisiunea "Profesionistii".
   Asa ca mai usor cu laudele la adresa cucoanei, nu cred ca le merita.
   Asta nu inseamna ca Ciucalau e doctor....

   Ștergere
  2. @Andrei

   Am "cunoscut-o" că angajată la pușcăriașul Sorin Ovidiu Vântu.... Pe foarte multi bani!

   Are ceva cu..... Mda! Ăsta chiar că e un criteriu de credibilitate!

   Dacă ar avea și cu cei care ne ducă viitorul probabil că ar avea respectul meu. Mie mi se pare o vendetă personală iar implicarea ei în susținerea violențelor rezist mi-o fac antipatică.

   Până una alta e doar părerea ei.

   Cum îți dai dumneata cu părerea că "prea multe probe care arată că a furat" e super tare!
   Mai circumspect domnule!

   Chiar crezi că nu i-a dat lui Șercan cineva informațiile? S-a apucat sa cu mintea ei de bibilică sa caute în cărți? 😁😁😁

   În ceea ce o privește pe kovesi, Șercan s-a înșelat (și nu e singura dată).

   Ștergere
  3. @Andrei
   Perfect de acord cu tot ce ati postat mai putin ultimul paragraf,pe care imi permit sa-l reproduc:
   "..Iar Iohannis nu se poate comporta cu dubla masura, respectiv sa ii ceara lui Ponta sa plece, iar lui Ciuca sa ramana premier."
   Oare?? Cred ca aici ar fi de discutat(mult) tinand cont de niste antecedente:):)

   Ștergere
  4. Eu merg pe mana lui Ciutacu! Evreul știe ce spune...Adevărul este dincolo de noi!

   Ștergere
  5. In ce o priveste pe kovesi sercan nu s-a inselat.Tipa asta daca se insala O SINGURA DATA e ca si "halita de vie"...doar o data sa se insele.De asta nu cred ca "arunca cu vorbe" la modul gratuit
   daca am ajuns sa ma uit "in gura lui Ciutacu" chiar ca am ajuns rau
   la kovesi plagiatul a fost dovedit doar ca a aparut un istet si a zis:Eeee dom'ne e in proportie de 5%(cum s-ar zice "nu se pune") Desi nu scrie nicaieri de proportii si procente "cutuma" a ramas.Asa-i la romanaki....Daca si la ciuca e sub 5% sa tragem concluzia ca e ok? :) e furtul sub procent?:)))
   Desi daca 49 din 138 pagini au fost plagiate faceti voi procentajul:))) Parca nu e nici jegosul ala de 5%:)
   Ce-ar fi daca la lansarea unei nave catre Marte sa se greseasca acolo cu un mizilic de doar 5%...mishto nu?....sau poate un chirurg cardiolog pe masa de operatie?....asaaa un micutz 5%
   da recunosc ca exagerez,dar furtul ramane tot furt(ei sunt mai eleganti il numesc "plagiat")

   Ștergere
  6. @M
   Se vede/simte ca aveti un "oskarel" original 101,5%

   Ștergere
  7. @Akord 75

   Deja ești plictisitor!

   Apropos, ai o listă cu cerințele de redactare a unei lucrări de doctorat din perioada când a depus Ciucă lucrarea?

   😂

   E la complicat pentru tine?

   Întoarce-te la: "Osakaaaaaaaaaaarrrrrrrr"
   Dacă repeți mereu aceleași lucru precis ne convingi că ești deștept!

   Ștergere
  8. @M,
   Este vremea keftelelor prăjite la soare...
   Dacă Ciutacu nu este jurnalist eu cred ca Mălin Bot este credibil pt unii-alții...

   Ștergere
  9. "Deja ești plictisitor!"
   Sau unii nu se simt prea confortabil...
   furtul ramane furt iar hotul,hot...niste "invartiti"!

   Ștergere
  10. Putin are rezerve in a ataca Ukraina si mai departe...
   Serviciile secrete ii soptesc cu vocea tremurind...au romanii niste armeeee...Oskaruri , doctorate ,liciente...!! Oricit am incercat sa capturam una ..nu am reusit..
   Se pare ca-s periculoase rau ...continuam cautarea..
   Putin le-a dat directia ....mergeti pe varianta SERCAN....:D...:D...
   NB
   Heei Mares Double Oskar ..cum este ..cum sta problema....? Baga un citat .....

   Ștergere
  11. @akord 75

   Dacă repeți mereu același lucru ești doar un papagal.

   Furt? 😂 Hai, hai că ești obraznic! Furt e dacă nu e legal.
   Chiar îți stau în gât alea câteva procente?

   Gata! Nu mai meriți răspuns! Așa e dacă ai lucrat la o armă care nu a făcut nimic 50 de ani! Te prostești stând degeaba!
   Tu nici nu ai merita pensie! Ce ai apărat mă? Câte avioane ai doborât? Cine ne-a atacat mă să dovedești și tu că ești util?

   Hai, pa! Rămâi în mizeria cuvintelor și ideilor tale fixe!

   Ștergere
  12. @M,
   observati revolta nefericitilor!

   Ștergere
  13. @Iulian Mareș

   😂 Știți pe ce se bazează nesimțiții, în general? Că oamenii cu bun simț nu vor reacționa!
   Ce să spun? Că ai lui camarazi de la Comandamentul Apărării Antiaeriene au deschis focul la Revoluție ca niște criminali neinstruiți asupra Școlii de Ofițeri a MAI, care era peste drum, rănind doi elevi aflați în dormitoare, pentru că în mințile lor "îi atacau securiștii"?

   Că a doua zi, cei de la Școală, cu col. Răbăcel în frunte au făcut o delegație și i-au invitat pe neinstruiți să verifice sălile de armament ale Școlii și că locțiitorul a venit (însoțit de șeful gărzii, ofițerul de serviciu ș.a.) dar puțea a alcool la ora 10 dimineața?

   NU, domnule! Că eu am respect și încerc să mă abțin să zic ceva de rău și îl apăr inclusiv pe Ciucă ăsta care e de la MApN, deci, după normele unora dușmanul meu de moarte!

   Am înțeles punctul lui de vedere, îl respect, e dreptul lui, dar totul are o limită! Pe care evident nu o să o înțeleagă că dacă avea ceva minte și aptitudini sociale înțelegea până acum! 😂😂

   Ștergere
  14. Padina,
   Nu știu ce știe Pytin, este o prostie sa afirmi ca știi, însă tu știi câte suflete nevinovate le visezi noaptea!
   *Rapandulă, poți nominaliza o singură poziție ocupată prin concurs?

   Ștergere
 23. Femeia stie ce scrie!Corbul a cerut ca teza lui de doctorat sa fie verificata tot de corbi!Ca ei si numai ei se pricep in domeniul Stiinte militare! Ce rusine! Cu asemenea dezvaluire domnule Ciuca adio la mai mare si bun venit in randul celor cu haine militare la naftalina!

  RăspundețiȘtergere
 24. Rusia si-a retras ambasadorii din Ukraina si noi trupe in zeci de trenuri din Siberia vin la granita cu aceasta țară. Se contureaza clar un RAZBOI! Noi, ca noi, ne lamentam neputinciosi iar clasa politică e varata cu capetele pana-n umeri la furat, nestiind nimic de ce se intampla la granita... Tara lui Papura Voda, cu spanzuratul plecat la golf, ski si alte porcarii...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi să se contureze mai repede tizule să ajung și eu terminat.Este singura mea șansă.Fiind în rezervă(nu retragere) pot fi mobilizat.Astfel trebuie să am în vedere:1.Să scap cu viață.2.Să cumulez peste 120 de zile pentru titlul de veteran și mia de lei neimpozabilă.3.Să țină războiul cel puțin 6 luni pentru recalculare cu ultimile 6 solde.Notarea nr.OZU cu activitățile principale să nu zică apoi arhiva Pitești că n-au găsit aruncări de grenadă,amorsare TNT,asanare poligon,delaborări muniții ce dau spor la grupa de muncă 100%.Apoi cu toate astea îndeplinite și repensionare cumpăr blogul lui Huhu și-l tai de la comentarii!

   Ștergere
  2. La luptaaa, tizule, si Patria iti va fi recunoascatoare la penzie cu cateva miare babane, cu conditia sa ai scapare la bucataria de campare gatind mancare la cazane, fara expresia retardată, ,,Bucataria bombardată!''

   Ștergere
 25. Avem 70.000 de doctoranzi, deloc rupti si flamanzi, deci, aleleiii, la rezbel cu ei sa-i invinga pe mișei!

  RăspundețiȘtergere
 26. Cine nu crede să n-o mai facă pe naivul. Sigur este un plagiat și ca el cu miile. Când am afirmat acum câțiva ani precum că unul din foștii mei comandanți aflat în anticameră la UNAP, anticameră în care se mai aflau 2 ofițeri ce urmau să-și prezinte teza de doctorat și de curiozitate citind partial din conținutul lor și-a dat seama că prea mult nu se deosebesc și că de fapt erau plagiate, UN INTRUS de pe blog m-a criticat fără să citească bine comentariul meu, întrebându-mă „ce treabă aveai tu un subofițer în anticameră la UNAP ?”. TRĂDARE aș spune eu. Să i se ia gradele, funcțiile, hainele de pe el, să dea cei 20% primiți pentru doctorat, să dea medalia primită după misiunea în TO, să dea până și timpul înapoi, acest g…i.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ar mai fi o explicație (zic eu). Există o explicație zise Leana lui Pârțag din Sadova. Dar dacă domnul fost ministru Cîțu râvnește din nou la această funcți (de prim ministru) și l-a sabotat pe Ciucă pentru ași consolida poziția de Președinte al PNL având în vedere că anul acesta ar putea fi un Congres extraordinar al PNL și Cîțu s-ar putea să-și piardă funcția pe care s-o ocupe Ciucă (susținut de KWI) sau domnul Dan Motreanu liberal autentic și nu pârâți ca ceilalți 2 (ca vechime și notorietate în partid) ?

   Ștergere
  2. Parca era vorba de o lucrare de licență și nu doctorat! Unul a renunțat, totuși...

   Ștergere
  3. antecamera...ca "anti..."suna ca dracu!

   Ștergere
  4. @Viorel
   "Viorel
   18 ianuarie 2022, 20:10"
   La asta chiar ca nu ma gindisem dar pare mai mult decat plauzibila si ca mod de lucru si ca oportunitate

   Ștergere
  5. @Viorel

   "Sigur este un plagiat."
   😁

   Prezumția de vinovăție!

   Ștergere
  6. Domnule akord-75.
   Anticameră = Cameră de așteptare situate la intrarea într-un birou, într-un cabinet al unei persoane cu funcție importantă.
   Antecameră = Compartiment al camerei de combustie a unui motor care în care se injectează combustibilul și începe arderea; cameră de precombustie.

   Ștergere
  7. Viorel
   👍
   Recunosc greseala si imi cer scuze.Cu multi zeci de ani in urma ni se atragea mereu atentia la scoala asupra cuvantului anti vs ante(referitor la camera)
   Dar dvs aveti dreptate,nu mi-e rusine sa recunosc.De acum am sa stiu.

   Ștergere
  8. Hai ca ti-a dat-o in RÂT ”majurul”!

   Ștergere
 27. Priveam pe Cinemaraton,Rascoala ,1966 ,in regia lui Mircea Muresan,cu actori celebri!Dragilor ,cred ca ar trebui sa ne schimbam lista de lectura!Sa ne intoarcem la clasici ,la Rebreanu,la Cosbuc,la Radu Gyr si altii ,ca ei au cunoscut frumusetea de capitalism romanesc in adevarata acceptiune...!Si nu au trait o clipa in comunism sa spuna lumea ca au fost contaminati!Sa fiti iubiti!Si luminati la minte!Chiar fara doctorate!

  RăspundețiȘtergere
 28. Sercan ? hmmm poate este Shere Khan ? asa da...

  RăspundețiȘtergere
 29. A dracului femeie.
  Normal că s-a prins (sau a fost împinsă) din prima că este o lucrare plagiată pentru că, de fapt, nu a găsit ăăă... nimic dar se dă dășteaptă miniona, picolo e fragile. Nu o iert pe madam pentru că nu s-a apucat de săpat mai devreme. N-are sânge în instalație precum italianca care se plimba prin Afganistan.
  Poate nu mai cădeam din lac în puț...ăăă.
  Acum serios. Propunere legislativă: „Toate persoanele posesoare de DOCTORATE, desprinse din popor, care vor să acceadă la portofolii ministeriale sau care vor să fie parlamentari, să fie verificate de comisiile de specialitate dacă nu dețin cumva doctorate plagiate”.
  Nu ne-am (prost) învățat minte cu PPP (Premierul pisoi plagiator) și câți alții înainte sau după, trecători pe la tot felul de academii.
  Trebuia ca legea să fie deja emisă și în vigoare, așa mai viguroasă, fără prorogări ... ca la rezerviștii neștiutori. Îl rog pe d-l CFI să mă scuze pentru intenția de plagiat pentru că toată chestia este un rahat manipulat, acum cu rușii lângă gard, călare pe un tanc, ceva mai la est garat.
  Bine că nu m-am teleportat la Chișinău să-mi dau doctoratul, cum mi-a propus un general sus pus, probabil pro rus. Iertare pentru vreo două rime șchioape.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce numai ăia? Adică de ce numai parlamentarii și miniștrii?

   Iar eu mai am o solicitare!!!!

   Verificarea să se facă după legea/normele în vigoare la data depunerii lucrării!!

   In anii 90 (de exemplu) pentru a publica o lucrare trebuia să treci la bibliografie toate sursele din care ai citat sau le-ai consultat. Stăteam mereu cu o foaie pe care treceam fiecare titlu. Nu trebuia să spui la fiecare citat ci doar la sfârșit: "Cartea: Cine a înfipt laleaua în brânză de Ion Ionescu, Editura pentru cărți, anul și paginile"
   Apoi a venit moda cu ghilimele, apoi cu note bibliografice, apoi cu note de subsol. O demență!!!!

   PS - nu săriți că nu am nici un doctorat!!!! 😁 Nu mi s-a părut de interes și am considerat că nu am ceva de spus atât de important!!!

   Ștergere
  2. @Bonifatie, peerfect zis si scris! Felicitari, mai ales ca AI TALENT SI POTI!

   Ștergere
 30. În teoria și practica militară Operațiile militare, altele decât războiul au fost puțin teoretizate și aprofundate pana la inceputul anilor 2000!
  Exista materiale NATO însă pregătirea specifica era executata de un număr restrâns de structuri militare, pe domeniul PfP, PSO, operații multinaționale...etc!
  Nu militarii romani au teoretizay și aplixat aceste manuale, pt că noi le-am studiat după aderare.
  Câți dintre noi am citit ceva despre pregătirea și organizarea unei tabere de refugiați de religii și culturi diferite, de multe ori în conflict!
  Cred xa judecam fapte și pioneratul din anii 2000 cu practica legiferat din anii 2020! Asta ar fi o mare eroare!

  RăspundețiȘtergere
 31. Nenea Ciuca a cerut sa se pronunte Comisia de Etica a UNAP in legatura cu "teza" lui. Crede cineva ca acea comisie vrea sa-si taie craca de sub picioare? Pai, zic unii, ca la UNAP si alte institutii din astea militare, tezele de doctorat plagiate sunt mai dese ca puricii pe o vulpe, inca, vie. Acea comisie nu va risca sa scoata in evidenta neregulile din institutia care-i plateste. Si-apoi crede cineva ca ei nu inteleg ca cineva din puzderia de "doctori" ajunsi pe functii inalte nu poate sa-l intrebe pe comandantul institutiei daca mai sunt competenti (din diverse motive, chiar si de ramolire intelectuala pe motiv de varsta, de pilda) pentru functiile pe care le ocupa? In final, acea comisie va constata, sunt aproape sigur, ca s-a plagiat mai putin de 4%. Deci, nici o problema. Si, oricum, asemenea fruntasilor comunisti din anii 50 - 60 (care, prevazatori, dupa obtinerea diplomelor de licenta, au mers de si-au obtinut si diplome de bacalaureat) Nenea Ciuca, dupa ce a devenit doctor, a trecut repede garla si a obtinut o patalama ca ar fi absolvit nus'ce colegiu in domeniul militar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. UNAP au fost bine unsi de Ciucale si cred ca le-a bagat si fonduri duble acum in noul an bugetar! Aflam noi ce si cum!

   Ștergere
 32. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
  2. Nu ma pot pronunța pt vremurile alea...
   Despre examenul de licență stiu pt că am prins la multe discipline, printre care în 6 ore a trebuit sa întocmesc concepția grafic+text a unei Bg.Mc care forțează un curs de apa, cucerește și dezvolta capete de pod, inclusiv documentele pt Etapa nr 1. Despre nota nu vreau sa vorbesc...

   Ștergere
  3. Iar ai tras lozul prost prin concluzii pripite de "antecamera"!
   Nu am făcut munca altora...oricum nu orișicine putea participa la asa ceva...îți mai trebuia și carte nu deprinderi mecanice!

   Ștergere
  4. @ / Mares Double OSKAR
   Te asteptam sa "iesi " cu cartea in mina si sa acoperi frontiera de est ..fara soldati si tehnica de lupta...
   Hai cum faceati voi prin ..."anticamera :....

   Ștergere
  5. Domnule monteoru. Ciucă s-ar putea să fie vinovat doar de faptul că a semnat fără ca cel puțin să citească lucrarea pentru că sigur i-a scris-o altul. Și cum, în momentul când dai la un subordonat să-ți facă o treabă care nu este a lui ci a ta, dacă te apreciază o face cu simț de răspundere, dacă nu-i convine (cum e cazul actual) și ca să nu depună prea mult efort fizic și inelectual, o plagiază. Cu această ocazie te are și la mână, putând dezvălui oricân că lucrarea este un plagiat.

   Ștergere
  6. Nivelul redus de doar scoala militara era folosit la tehnoredactare!

   Ștergere
 33. Titlul corect ar fi: Pitica Sercan sapa la statuia...lunganului (sau grasului) Ciuca.
  Pentru simetrie si echidistanta. 😁

  RăspundețiȘtergere
 34. DIN CÂTE ŞTIM CU TOŢII ACESTE DOCTORATE CARE ACUM SUNT "DESFIINŢATE" SE REFLECTĂ ŞI ÎN PENSIILE CELOR CARE AU OBŢINUT ACESTE TITLURI.DACĂ VOR SĂ FACĂ DREPTATE ÎN RÂNDUL PENSIONARILOR MILITARI ATUNCI UNA DIN MĂSURI ESTE ŞI SCOATEREA ACESTOR VENITURI DIN CALCULUL PENSIILOR.

  RăspundețiȘtergere
 35. La Kovesi s-a constat că a plagiat 4,99%

  Se consideră plagiat numai de la peste 5%.
  😂

  Pe principiul ăsta dacă pe Kovesi ai făcut-o procurorul vieții atunci Ciucă are stofă de comandant suprem NATO. 😂

  RăspundețiȘtergere
 36. Șercan nu face nimic mai mult decât să ne pună în situația de a aprecia singuri, după câtă minte avem, dacă Ciucă a și furat în lucrarea de doctorat. Cei care nu știu câtă minte au spun că nu este de nasul nostru să judecăm sau că al nost'Ciucă nu a copiat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru niste amarate de ghilimele...
   Oricum ne-am cam sters pe bot de mariri ,actualizari si alte cele...
   Omu-i este,va fi stresat si chiar daca nu ar fi fost,daca ar fi vrut sa faca ceva dadea ordonanta chiar noaptea ca hotii,dar o dadea...

   Ștergere
  2. Nu e vorba de minte...
   În primul rand trebuie știut norma din anul susținerii și metoda +rezultatul. Judecând conform reglementar8lor actuale o lucrare din 2003? Are nu are ", e la subsol sau nu, poate cita sau nu...astea sunt kestiuni știute de foarte puțini, adică cei interesați.
   Ia amintiți-va de propriile lucrări "originale" de pe la cursuri...

   Ștergere
  3. Mareș- este lucrare de cercetare în urma căreia rezultă un doctor în domeniu! Să nu facem confuzie între doctori și... diferite cursuri! S-a vrut urcat prea sus! Ar fi ieșit onorabil dacă nu întra în politică... deși cred că a fost chiar de la începutul "cercetării". În cuvântul de prezentare al lucrării amintește două mari "personalități" contemporane în viață: ion ilici iliescu și adrian năstase. Am o îndoială că și-ar fi citit toată lucrarea măcar o dată! De redactat 100%, Nu!

   Ștergere
  4. Domnule Arfy. A intrat în politică pe lângă interes și pentru IMUNITATE. Citiți dezvăluirile presei despre achiziții cu sau fără licitație (frigate=Ancheta englezilor pentru dare / luare de mită, corvete=supărarea francezilor, a cui subordonat era Gl. Gheorghe care a furat 180.000 de dolari ?).

   Ștergere
  5. Arfy,
   cu toata gratia...Este lucrare de APROFUNDARE! Intelegi?

   Ștergere
 37. https://flux24.ro/plagiat-de-ciuca-generalul-frunzeti-afirma-nu-e-bine-ca-s-a-intamplat-daca-dadea-un-citat-ok-dar-nu-dadea-citat-pe-trei-pagini-putea-sa-citeze-jumatate-de-pagina-restul-putea-sa-comenteze-el-c/

  RăspundețiȘtergere
 38. UN ALTFEL DE PLAGIAT (VACCINAREA LA CHIUVETĂ) CARE I-A ÎMBOGĂŢIT PE UNII PESTE NOAPTE.DOVADA AICI: LA PUŞCĂRIE CU ŞPĂGARII DIN SPITALE ŞI CABINETE MEDICALE: https://www.antena3.ro/actualitate/mita-100-000-euro-vaccinare-chiuveta-cabinet-dolj-626239.html

  RăspundețiȘtergere
 39. Dezvăluirile presone.ro se rostogolesc periculos pentru Ciucă dacă și Iohannis a iesit din silențio stampa și dacă Universitatea de Apărare verifică și ea sfertul furat de actualul premier in lucrarea sa de doctorat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Generalul Ciuca a cam dat militaria jos din pod, si asta a deranjat multa lume !
   Stati linistiti ca minunea tine cateva zile, se vor gasi 4,99% citate fara "...", un Titlu netrecut in Opisul Bibliografic, si se linistesc apele !
   Probabil ca se va ajunge si la Sc.Primara din Plenita natala si vor afla ca a avut in trim.2 din clasa a 2 a nota 9 la Purtare..!!

   Ștergere
  2. https://www.stiripesurse.ro/in-ziua-in-care-a-fost-acuzat-de-plagiat-premierul-ciuca-a-fost-vizitat-de-ambasadoarea-frantei-ce-au-discutat-cei-doi-oficiali_2195330.html

   Ștergere
  3. @Huhu
   Sa nu vorbesc cu pacat.
   Mare mirare daca sfertul ala n-o fi mai mare,la verificari ulterioare,asa cum se pare
   Ptiu drace!! am dat in "boala" lu' cfi

   Ștergere
  4. Cum dreacku' sa nu sara toți de gur in sus daca-l văd pe Ciucale dus si pierdut ca un cuc, cu ,,ng..., bâl, bâl, ăăă..., îîî...'' si intârziat urât ca un babalâc, sa nu zic mambet ca pare un analfabet si ca o măligă pripită si terciuită? Are probabil si multe plangeri si reclamatii pentru acele nesfarsite reclamatii penale pentru distrugerea pensiilor militare si a nevesti-sii avansare de la Plotoner la Coliner cu gur de hier. dandu-i-se si o actualizare de cutra de peste 14%?! I s-au cam adunat buboaiele pe scafarlia care a fost in stare sa-si inventeze si istoria cu batalia de la Nassiria sa-i crească penzia cu mia de lei ca la mișei, sau ca ocupa năsălia din cortul cu nesimțirea de au ramas cătanele cu pensiile ca slugile, dar si alte boroboațe de mutalău, care pe tăcute vute rău tot ce prinde, iac-așa, sa-si bage cat mai multe din lacomie la sarsana sa-i creasca averea, aici fiind mana serviciilor secretoase care i-au tras-o la oase sa-l vada daramat pentru toate cate s-au intamplat de-am ramas cu pensiile militare de găgat, si sa nu utati ca Dâncu, fiind omu' lui Muilă, i-a dat la bilă că l-a informat cu toate spurcaciunile cate s-au intamplat in acel mandat de sinistru cu abuz mare la Aparare, in cardasie cu mafiile clocare, asa ca acum toti sunt calare pe mafiotul Ciucale si ii stau in cale ca aceasta gluga de coceni sa nu cumva sa ajunga si la Cotroceni: Pentru el e inceputul sortii proscrisului pe fruntea caruia e scris ,,ÎNCEPUTUL SFARSITULUI!''

   Ștergere
  5. Hai, @Onorabile, ca mai aveti un pic de exersație si intrati si Dv in versificație! Ce rimeaza ,,sfertul furat'' cu ,,doctorat plagiat,'' Eminescu va fi un mic novice pe langa ce vom versifica noi aice'! Hai, care mai sunteti la rimare, in afara de Unknown, care a trecut de pragul de debutare?!

   Ștergere
  6. @Cornele ,daca-mi spui care sunt asemanarile si deosebirile dintre ciuca si danciu ai o barack palinka de la mine.Zici ca au fost plamaditi cu aceiasi drojdie si in acelasi hardau.

   Ștergere
  7. DOCTORATELE TREBUIE VERIFICATE DE O INSTITUŢIE INDEPENDENTĂ NU DE CĂTRE CEI CARE AU ACORDAT ACEL TITLU (UNAP).E CA ŞI CUM AI PUNE PROFESORUL CARE TE-A LĂSAT SĂ COPII SĂ-ŢI VERIFICE LUCRAREA ŞI SĂ RECUNOASCĂ CĂ NU AI COPIAT SAU ÎN URMA CONTESTAŢIEI NOTEI LA EXAMEN SĂ FII EVALUAT TOT DE ACEEAŞI COMISIE.

   Ștergere
 40. Asa zisele " Științe militare" nici nu ar trebui sa fie cuprinse in scoala doctorala cat timp nu cuprind in continut dezvoltarea unor ramuri ale stiintei in general ,tehnicii ,medicinei ,disciplinelor exacte si umaniste ,....
  Tezele astea de doctor in stiinte militare sunt mai mult un fel de povestiri gen Ion Creangă .
  UNAP si Academia de Politie trebuie sa scoata militari si politisti cu sange-n instalatii nu doctori pe metru patrat.
  Sigur Napoleon nu s-ar inspira intr-o campanie din povestile lor.

  Intrebare;
  Poate estima cineva care sunt costurile cu gazul si curentul in LM - uri ?

  RăspundețiȘtergere
 41. Mi s-a ordonat să văd cat de mare și de cinstită e această Șercan.

  Am executat ordinul!

  Așa am aflat că micuța și-a plagiat lucrarea de licență!

  https://www.turnulsfatului.ro/2017/05/26/document-jurnalista-specializata-in-denuntarea-plagiatelor-si-a-copiat-lucrarea-de-licenta-85613

  Probabil că nu o să publice Huhurez că nu prea e în direcția corectă!

  Cum? Micuța e dovedită ca plagiatoare? Și nu la doctorat, unde sa zicem că e mai greu de scris ceva original ci la licență!!!
  Vai! Vai!

  Nu mă mai mir că a lucrat pentru pușcăriașul Sorin Ovidiu Vântu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. M, când un infractor demască alt infractor, societatea câștigă.
   Șercan alături de Ciucă la pușcărie, care este necunoscuta?

   Ștergere
  2. @M, dar Sercan nu conduce Romania si n-a comandat Armata, deci Sercan putem fi toti, de la genii la idioti, insa nu pe functii hotaratoare si care nu am distrus pensiile militare, cum a facut plagiatorul penal, Ciucale! Aici este drama, aici este buba care de mult timp distruge Romania cu fel de fel de cucuieti analfabeti, care au facut manevre murdare sa intre in posesia de doctorate sa ajunga pe functii inalte, si de aia Romania azi e distrusa la toate!

   Ștergere
  3. Șercan Este doar o unealtă. Să nu îmi spuneți mie că s-a apucat ea să citească literatură militară și a descoperit "plagiatul". 😂

   Ștergere
 42. Declarația lui Ciucă, după ce a fost prins că a furat, este de toată jena. Este ca și când ai afirma că a fost vreodată permis furtul intelectual.
  Văd că mai sunt și aici comentatori care înclină să-i dea dreptate.
  Indiferent câte bube-n cap ar avea Sercan... acestea nu-l disculpă pe Ciucă pentru furt intelectual.
  Prezumția de nevinovăție i-o acordă numai de organele de cercetare penală... dacă va fi cercetat. Deocamdată noi discutăm pe ceea ce a fost prezentat ca dezvăluire.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu vedeti ca Ciuca este atacat in primul rand de cei care in Noiembrie 2021 strigau in gura mare ca Romania nu are nevoie de un Generai in fruntea Guvernului ?
   Imi doresc sa reuseasca in lupta cu Pandemia, cu Facturile la Energie, cu Inflatia, cu Somajul si sa evite o criza economica si sociala care pare ca ne paste !
   PS. Sper ca nu are legatura aceasta solicitare de Demisie a Guvernului cu ce se intampla la Granita de Est a Romaniei!!

   Ștergere
  2. Dus cu capul este și Admin-ul!...

   Ștergere
  3. Ieșirea cea mai onorabilă pentru neglijentul general, calificativ dat de cel plagiat, este urgentarea rocadei la guvernare cu PSD.
   Se încălziseră discuțiile despre plagiator și ne-au aruncat pe masa ciorba reîncălzită cu eliminarea inechităților

   Ștergere
 43. Pe baza tezei de doctorat Ciuca a ajuns fara ca sa dea examen gheneral!!!! Daca i se va anula lucrarea de doctorat pe langa retragerea calitatii de doctor, normal s-ar impune si anularea tuturor gradelor militare de mare gheneral al armatei romane!!! Urmarea acestor consecinte s-ar impune ca sa i se diminueze si cuantumul pensiei!!! Ma intreb cine daca dupa retragerea titlului de doctor cine va avea tupeul sa procedeze la anularea gradului de gheneral de armata obtinut de acesta fraudulos si la recalcularea pensiei acestuia?!!! Oare cati ghenerali sau chestori au ajuns ca si el si au intrat in politica???!! Poate ca datorita acestui fapt Ciuca va ramane numai fara doctorat dar va ramane cu celelalte beneficii(grad si pensie) intrucat prietenii lui din armata romana nu vor proceda din oficiu la taierea celorlalte beneficii deoarece daca s-ar face o analiza si o cercetare minutioasa s-ar putea ca multi ghenerali sau chestori sa ajunga colonei!!!! Va mai mirati de ce sunt atatia ghenerali si chestori in armata, politie, sri, etc!!! Ca sa obtii un doctorat pe bune trebuie sa stai o gramada de timp, ani chiar, prin bibloteci si arhive si sa studiezi lucrari de specialitate pentru a redacta o lucrare adevarata de doctorat!! La noi in Romania doctorate au devenit sport national si asta datorita coruptiei generalizate din randul profesorilor universitari si a membrilor comisiilor care analizeaza si avizeaza lucrarile de doctorat!!! In Romania tezele de doctorat se obtin contracost adica pe euroi si nu oricine isi permite acest lux de a plati profesori universitari corupti pentru conceperea acestor lucrari!!! Daca Ciucanu era un rezervist corect si nu avea aspiratii politice putea ramanea cu doctoratul si pensia sa babana linistit insa asa ca avea de suportat consecintele!!! Oare cati chestori si generali au ajuns ca Ciucanu si ar merita sa suporte aceleasi consecinte??????

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Paul Puiu

   😂 Madam Șercan e ea însăși acuzata de plagiat, la lucrarea de diplomă! Dacă se dovedește că e adevărat înseamnă că toate dezvăluirile ei ulterioare sunt nule, cum a avut tupeul să denunțe furturi ale altora... etc. etc..?? 😂

   Daca Ciucanu era un rezervist corect si nu avea aspiratii politice putea ramanea cu doctoratul si pensia sa babana linistit insa asa ca avea de suportat consecintele!!! 👍

   Mai sunt de acord cu "Ca sa obtii un doctorat pe bune trebuie sa stai o gramada de timp, ani chiar, prin bibloteci si arhive si sa studiezi lucrari de specialitate pentru a redacta o lucrare adevarata de doctorat!!"

   Ștergere
 44. Aseară un comentator politic cunoscut a găsit vinovații pentru ce i se întâmplă lui Ciucă:
  "gulerații" și polițiștii!!!!!

  Cum argumentează?
  Simplu!

  Generalul Ciucă nu avea nevoie de doctorat. El va rămâne mereu "eroul de la Nasiriyah", un militar român cu o carieră de excepție. Din păcate, cei din jurul lui, din conducerea MApN i-au spus că nu poate să rămână fără doctorat când atâți polițiști și-au luat doctoratul!
  Dacă nu erau chestori din Poliție cu doctorat nici eroul nostru, dl. gen. Ciucă nu simțea presiunea să își ia doctoratul.


  😂😂 Nu se poate să nu apreciați această explicație mai ales că arată din nou care sunt dușmanii poporului! 😂😂

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ M

   Cum ar zice Huhu, ai plecat după fentă. Vezi mai întâi câți bani plătește PNL (dar și PSD) pentru a cumpăra imagine în presă. Împreună au undeva la 10 milioane de lei, bani dați numai anul trecut (detalii aici: https://www.g4media.ro/o-presa-platita-sa-taca-sau-sa-tipe-la-ordinul-marilor-partide-pe-banii-tai.html)

   În plus nu există nicio legătură ce a facut generalul Ciucă în teatrele de operații și doctoratul, ci între doctorat și gradul de general pe care l-a primit ... pentru că avea doctoratul luat în 2003.

   Cât despre dușmani, cum zicea un prieten, „e grele”. Singurul dușman este sistemul de care s-a folosit premierul, dar nu numai el, de a primi foloase necuvenite.

   Militarii de carieră ar fi trebuit să nu accepte sisteme paralele de anvansare în grad precum facultate (de la căpitan la maior) sau doctorat (de la colonel la general). Dacă rămâneau criteriile strict pe chestiunile militare, de specialitate, si nu avantaje pentru studii civile sau doctorate plagiate, probabil că Ciucă ar fi ajuns general, dar nu atât de repede.

   Cum ar zice cel la care îi pupă inelul, „Ghinion!” Doar că, cu fiecare zi în care nu demisionează, afectează și Armata Română, nu doar imaginea sa personală.

   Ștergere
  2. Ce prosteal!? ... cu o oala si-un lighean...

   Ștergere
  3. @Andrei

   Ați citit articolul din DCNews?

   Doar întreb că văd că mai aveți obiceiul de a comenta fără a vă informa mai înainte!

   Nu am pus ghilimele (acu' o să mă acuzați de plagiat, nu?) pentru că nu am dat citatul exact!

   Ștergere
  4. @M

   De când DC News e sursă credibilă de informație? În plină pandemie câștiga 500.000 de euro printr-un contract cu primăria PSD sector 4.

   Verifică și tu câte contracte cu PNL și PSD au Bogdan Chreac și Vlad Vâlcu.

   Eu neinformat? Pffff!

   Ștergere
  5. @Andrei

   Alooooooooo, mister!!!!!

   Nu înțelegi ce scriu? Ia o pauză și gândește un pic!

   Ștergere
  6. Andrei,
   În 2003 deja avea misiuni externe, parca!
   Deci o construcție cu fundamentul fals, xare va sa zică, este falsa!
   Probabil doar USR sa nu fi dat bani pt imaginea lor, de partid...
   De lacomi!

   Ștergere
 45. „DE LA NECULCE ÎNCOACE, CĂRŢILE DIN CĂRŢI SE FACE”

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @ sosaro
   Pana in 1989 doctoratele trebuiau sa fie lucrari de sine gandite care sa aduca noutati stintifice in domeniu. Cineva care dobandea doctoratul inainte de 1989 era doxa de carte si stiinta in materie.
   Chiar si doctoratul lui Lenuta lucrat de oameni de stiinta a creat ceva inovativ in domeniul chimiei - cu aplicatii in procesele de fabriatie ,vezi teoria polimerilor si aplicatiilor lor in industrie.
   Ce spuneti valabil doar dupa 1990 . Haos si degradarea nepermisa a invatamantului ,inclusiv a scolilor doctorale.
   Doctorate la greu neinovative ,povesti fara valoare stiintifica concreta.

   Ștergere
  2. Sosaro. Adevăratele cărți sunt cele care redau faptele trăite și simțite pe propria piele și nu SF-uri, manele sau lovele. De curiozitate. Ce poți scimba din cartea lui Ion Creangă, Amintiri din copilărie ?

   Ștergere
  3. avianyc,
   Corect pana la un punct, căci ce ar mai fi invenția sau inovația!
   Ca sa nu te dai în bărci aiurea: doctorat înseamnă aprofundare!

   Ștergere
 46. La dracu păi să verifice toate doctoratele civile , militare și ale magistraților! Nu prea o să mai fie nimeni să ne ''vindece'' in vreo branșă!
  Cine nu a copiat in vreo lucrare de diplomă sau de curs să dea primul cu piatra!
  Dar cu diplomele false ce se aude? Că avem primari care habar n-au că ce diplome ''are''!
  Cărțile din cărți ''se face''!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @micutzul

   L-am întrebat pe fratele meu (profesor, cu doctorat și îndrumător de doctorate) cum stă treaba?!
   Pe scurt!

   De-a lungul timpului exigențele s-au schimbat și au devenit din ce în ce mai restrictive. Și acum sunt universități extrem de puternice din lume care nu cer folosirea ghilimelelor ci doar citarea (ca note de subsol sau referințe bibliografice).
   În mediul academic este recunoscut că tot ce se scrie azi se pleacă de la o bază pusă de înaintași.
   În ceea ce privește lucrările de doctorat, partea introductivă și fundamentarea teoretică (deci cam 35% din lucrare) sunt prezumate ca fiind deja cunoscute și cercetate iar restul de 65% (dezvoltarea teoretică și concluziile) ar trebui să fie ale doctorandului.

   Problema nu e că citezi mot-a-mot ci UNDE folosești fragmentul și dacă îl ai trecut la bibliografie. În mediul academic evident că ideile circulă iar pentru un profesionist (lucrarea se adresează profesioniștilor) elementele de noutate sunt mereu clare.

   Pe scurt: important e unde s-au folosit fragmentele, interpretarea valorii lucrării să o facă cei din domeniu, redactarea să se fi făcut conform normelor de la momentul depunerii, a căuta senzaționalul și "nodul în papură" subminează exact procesul de cercetare în condițiile în care România are cel mai mic număr de studenți/doctoranzi din UE (Eurostat 2017).

   Ștergere
  2. @M,
   Știi care este culmea?
   Niște dreptaci, care în viata lor nu au scos o idee originala, au citit carti doar de înălțimea gleznei, nu au văzut cum arata o lucrare de doctorat, nu au participat la o susținere, sunt abilități doar în măcănit pe blog, arunca cu ocara din start, pe scrisese unei ...jurnaliste, fără sa aibă elementele de control deontologic!
   Tipic gurii pieței de kivuțe!

   Ștergere
 47. Nu cred ca trebuie sa piarda mult timp ca sa dea explicatii acuzatiilor facute de o jurnalista dovedita ca a plagiat ea insasi ; sa explice ce a scris in teza de doctorat de acum 18 ani ; sa explice ca a sustinut teza in 2003 ( ca si mine ) si este acuzat ca nu a respectat Legea din 2006 ( ca si mine) . Sa se ocupe de problemele tarii nu de “scheletii din dulap” dezgropati dupa atatia ani.
  Cred ca nu are nicio problema legala – si eu am castigat in instanta impotriva abuzurilor facute de Ministrul Mircea Dumitru ( cu dosar de colaborator al Securitatii) la cererea lui Dacian Ciolos si spre marea satisfactie a lui Klaus Iohannis.
  https://www.jurnalulolteniei.ro/2022/01/19/ponta-despre-plagiatul-lui-ciuca-imi-dau-eu-demisia/

  RăspundețiȘtergere
 48. @ Leon
  Reține . Am spus-o si o mai spun inca odată. Niciodata să nu ai incredere in olteni .
  Și dacă tot faci calcule peste calcule , te rog să găsești care a fost algoritmul de calcul prin care Ciucă a gratulat de azi pe mâine veteranii (doar ai lui din teatre) exact la țac -pac cu 1000 lei/lună la pensie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toti sunt doctori, ingineri savanti si tara se indreapta cu inversunare spre dezastru economic si national.oare ce fac toti gandikacii astia inafara de a lua bani si titluri pe faima fara a demonstra ca rezolva ceva? Zi tu ,nepotul lui Anunaki si var cu Tutangamon.

   Ștergere
  2. Si eu iti repet:
   Indemnizatia de 1000 de lei, NU era prevazuta in Initiativa legislativa a Senatorului PSD, Tit-Brailoiu, dar Comisia de Aparare din CD a introdus "hoteste" acest Amendament in L.168/2020( Ciuca NU era Parlamentar in august 2020) !

   Ștergere
  3. @Avianyc, pensia Ciucă de 1000 lei, e pensia milogului si a rusinii! Aia trebuia data de SUA la care au fist slugi in simbrie, adică pe argintii tradarii, venind de acolo cu coada intre picioare, precum cainii rablagiti si alungati cu pietre! Handicapatii Amatei mor de foame cu cateva sut sau putin peste 1000 lei si li s-a aruncat in scarba un coltuc, ei primind 1000 lei la alte cateva mii bune, altii avand zeci de mii foarte bune, majoritatea acolo netragand un foc de arma, la plimbare si relaxare, ca Ciucale! Jigodismul penibil a atins cote maxime in Armata!

   Ștergere
 49. Liviu Po, eu doar am prezentat faptele, nefăcând nici o judecată ca să pot fi în greșeală.
  Sigur posibil să pot fi suspectat a greși, susținând că pentru păstrarea stabilității politice, nu e cazul ca plagiatorul să demisioneze trebuind doar să fie bine monitorizat pe latura guvernamentală, pe cea academică însă continuîndu-se investigarea.
  Pe de altă parte trebuie cercetată și D-na Șercan care vine cu dezvăluirea exact când Ciucă lucra la ameliorarea efectelor liberalizării prețurilor la energie. Dacă știa mai dinainte și nu a spus, este la fel de condamnabilă ca și în situația că a făcut dezvăluirea la ordinul unei comenzi politice pe care nu vrea să o divulge.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. După principiul să cercetăm cine sesizează nu ce sesizează, nu? Tu vorbești, mai, ăsta cu bască?!

   Ștergere
  2. @Huhu Rezea

   Pe principiul că vine Sorin Ovidiu Vintu si spune ca Vanghelie a furat 😂

   Plagiatorul 1 îl acuză pe 2 că a plagiat! 😂

   Ștergere
  3. Și n-avea dreptul SOV sa spună că Vanghelie fura?
   Principiul cui pe cui se scoate merge și la plagiate, adică furturi intelectuale.
   Unii cred că plagiat este numai când copiezi textul. Plagiat este și când furi ideea publică a altcuiva.

   Ștergere
  4. Sa aveți convingeri când studiați lucrarea omului având la îndemână instrumentele necesare!
   Ce-mi plac mie aia cu 8 clasa care contesta pe cei cu bacalaureat!
   Nu sunteți normali?

   Ștergere
 50. Daca nu au reusit să o dovedească că a plagiat la master si doctorat inseamna ca femeia isi merita postul la universitate.
  Cât despre licentă ,după cum spunea ”micutzul” mai sus ,”să ridice piatra doar cine nu a plagiat pe la licență ”. Total nesemnificativ pentru acest nivel ,mai ales că multi cumpara licente sau fac o facultate doar pentru CV .
  Grav este că prin institutii ale statului si in fruntea universitatilor bantuie plagiatori de doctorate ,lucru grav in sistem. (Vezi persoane dovedite de Sercan - Mang rector Univ. Oradea -profesor in continuare , Bodog -rector facultatea de medicina Oradea si fost ministru al sanatatii - profesor in continuare , gral Raducanu -rector Academia F Aeriene Brașov , duzina de chestori de la Academia de politie soldată cu suspendarea scolii doctorale din din facultati ale Academiei) , generali din SRI , Alexe -sef CJ Iasi ,etc
  Reactii la dovezi ; amenintări cu moartea cu procese castigate in instanta de Sercan

  Felicitari Emilia Sercan !! Continua , nu te lasa !
  Nu întamplator esti sibiancă .... Pe ei până la ultimul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Va fi "invinsa" de "Sistem " mai mult ca sigur ca o parere personala va spun..

   Ștergere
  2. Ca mâine îți ataca și lucrarea ta de licență...
   Problema este: un articol de investigație este sigur real?
   Poți garanta asta?

   Ștergere
 51. Se vede de la o poștă că DGIA monitorizează acest Site!

  RăspundețiȘtergere
 52. Ar trebui ,,cineva,, sa-i caute pe cei cu...,,oscaruri,, , pe cei ,,meritosi,,. adica meritosii care au fost facuti de meritosi...ca asa e ,,sistemul,,.Conteaza cine e ,,meritos,,, ceilalti nu exista...totul se termina cand iesi in pensie cu beneficii de 25%, 50%...pana acolo...pe urma gata...plangi dupa niscaiva actualizari, ca te-ai invatat cu lei multi. Dar, vorba e ,,cu cat ai mai mult, cu atat ai cheltuieli mai mari,,...deci...toti suntem la fel...suntem niste NEACTUALIZATI

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cel mai bine este că oscarurile și sporurile sa se dilueze in puncte de pensie contributive.

   Ștergere
  2. Exact de a doua zi după ce toți care au luat ajutoare, de orice fel, la ieșirea la pensie o să dea banii înapoi, actualizați cu rata inflației și dobânda BNR! 😂

   În rest susțin 99% propunerea lui Huhu Rezea.

   Ștergere
  3. Dar nu ar fi normal ca cei care au plagiat în lucrarea de diploma de la școala militară sa li se ia gradul, soldele, pensiile, ajutoarele, tot, tot?

   Ștergere
 53. Am recitit titlul ...cum poti sa fii Veteran intr-o Armata invinsa in Teatrele de Operatiuni ..exceptie Angola ? Acolo Armata a dat asistenta cu rezultate pozitive observate chiar de mine
  prin anii 2009 si mai tarziu ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din milostenie sunt declarați veterani și cei învinși!

   Ștergere
  2. Pt că nici pana acum ți nu ai înțeles când a fost înfrântă YS Army? ...
   Când i s-a impus sa creeze o democrație americana în Afganistan...
   Restul e vrăjeală de cartier lumpen.

   Ștergere
 54. Vad ca unii mananca rahat pe aici ca Sercan a plagiat. :))) De unde tot apareti, mah nene?? de curiozitate,din ce zona geografica? Suspectez Oltenia, dar sa zica ei...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Frunza verde deditel
   Viorica si Ionel
   Fost-au primi la guvernare
   Si-au facut un malai mare.
   Uite de p-aci sunt tot(n)ti, bagareti dar natafleti.

   Ștergere
  2. @Andrei

   Nu știu dacă observați un aspect!
   "Daca nu au reusit să o dovedească că a plagiat la master si doctorat inseamna ca femeia isi merita postul la universitate."

   Asta spune cineva deși este un articol, taaaaare asemănător cu cele scrise de ea, în care se dau pagini întregi copiate de micuța!!

   Dar când e vorba de Ciucă verdictul unora e clar: Plagiat!!!!!!!!!!! Hoțul!!!!!!!!!!!! Ordinarul!!!!!!!!!! Să își dea demisia!!!!!!!!!!!!!

   🔴 NU știu dacă Ciucă a plagiat sau nu!
   🔴 NU știu care erau normele la data depunerii lucrării!
   🔴 ȘTIU că Șercan a mai acuzat și nu a avut dreptate!
   🔴 ȘTIU că Șercan a mai acuzat și a avut dreptate!
   🔴 BĂNUIESC că e ceva ce trebuie investigat serios, și la Șercan și la Ciucă!
   🔴 ȘTIU că în cazul lui Șercan și al plagierii lucrării de diplomă s-a pus batista pe țambal!
   🔴 ȘTIU că în cazul lui Kovesi și al plagierii lucrării de doctorat s-a pus batista pe țambal!

   PS - o expresie de genul "unii mănâncă rahat" nu prea vă face cinste!

   Ștergere
  3. Sunt doar întrebări, nu da în spume..

   Ștergere
 55. Mares
  Mereu joci tenis cu noi cu racheta gaurită .
  Nu ar fi nimic grav daca nu ai avea convingerea că ai si castigat setul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E de bun simt ca atunci cand iei cu punct si virgura ceeace a scris cineva sa pui ghilimele eventual sa-l si nominalizezi.Sa-ti atribui zicerea cuiva drept a ta e furt.Cand furi nu se pune ca te-a dat in gat un hot.Furtul ramane tot furt.Ca aceasta Sercan a plagiat nu-l scuteste pe Ciuca de vinovatie.
   Daca sapam in trecut vedem ca intr-o perioada circula zicala"cartile din carti se fac".Are dreptate si Ciuca.Nu este el vinovat ca in 2003 erau alte reguli.Mai curand in opinia mea sunt vinovati cei care i-au acceptat lucrarea.

   Ștergere
 56. Alexcta, nu am spus eu cele de mai sus, ci Victor Ponta. Premergator afirmatiei tale(Mai bine Tăceai!!!!), trebuia sa citesti.

  RăspundețiȘtergere
 57. După unii pariori veți zice că și Prunaru a plagiat.....
  Hai la concurs fraților.

  RăspundețiȘtergere
 58. Partea cu contributivitatea va rezolva absolut toate problemele din sistemul de pensii militarizat.

  RăspundețiȘtergere
 59. Din educatia spartana:
  La şaisprezece ani, elevul-soldat devenea, la rândul lui, eiren, iar la optsprezece ani era vărsat în armată. Pentru început primea atribuţii de ordonanţă şi putea observa de la distanţă câmpurile de bătaie, unde se traduceau în practică teoriile războinice care îi fuseseră inoculate. La nouăsprezece ani tânărul devenea combatant, dar nu în prima linie.""
  Facand o paralela cu educatia rromaneasca, este kam identica cu osebirea ca dupa ce te macelareste bine in armata , te arubca ca pe un pampers uzat si-si bate joc de tine, te umileste si spune ca ai "perdut"vremea prin catanie, sau ai baut si ai jucat table, asa ca pensia ta de rahat va fi , cu timpul , egala cu o ceapa degerata.In schimb ,cei ce au slujit, ca militari, pe altii si se intorc cu coada intre picioare /invinsi sau "sub scut"cum ar spune spartanii sunt declarati eroi si sunt miluiti de sultan cu de toate si onoruri nemasurate.In acest mod riscam sa ne pierdem ca neam si ca tara.
  Dormiti linistiti, ciuca si ai lui,cu tot neamul de neispraviti de prin coclaurile Olteniei vegheaza si cu oistea-n garduri ne ghideaza.

  RăspundețiȘtergere
 60. "..Eu nu ştiu dacă Ciucă a plagiat sau nu, nu m-am uitat pe material şi nici nu mă interesează, pentru că mi-am luat ţeapă cu plagiatul lui Kovesi. Dânsul a zis să verifice comisia şi apoi să ajungă la CNATDCU. Care este scârboşenia mare? Sunt haştag reziştii, care în 2016 ori minimizau foarte mult chestia cu plagiatul lui Kovesi, ori erau foarte agresivi de partea ei. Spuneau că Ciuvică e împotriva luptei anticorupţie, vrea să o defăimeze pe Kovesi. Acum vor să îşi dea Ciucă demisia, ce CNATDCU... Era unul care spunea că nu ştie cum se va mai duce Ciucă în UE, să vorbească cu şefii de stat, că ăia au auzit de plagiat şi se vor uita urât la el. Păi ăia de la UE nu au auzit şi de plagiatul lui Kovesi? Nu au numit-o după trei ani pe Kovesi, cu plagiat cu tot, împărăteasa procuraturii europene? I-a durut fix în pix de plagiatul ei" a spus Mugur Ciuvică( Dcnews)..!

  RăspundețiȘtergere
 61. "...Chiar dacă nu facem politică, considerăm, și știm că și mediul de afaceri și antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică și guvernanță, dacă vrem să avem parte de redresare și reconstrucție economică.

  Dacă vrem stabilitate și predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani.

  Știm și o spunem răspicat că românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă.

  Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori.

  Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine – vrem cu toții ca Statul să facă și să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână.

  Am stat destul pe loc, blocați în propria neputință și ipocrizie, vrem să mergem înainte. Cu scandaluri nu mergem.

  Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României !", a transmis CCIR, conform unui comunicat de presă."

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. LEON AJUTĂ TUTUROR. PRIN ACESTE DOCTORATE S-AU SIFONAT BANI DE LA BUGETUL MAPN ŞI IMPLICIT A STATULUI ŞI AU AJUNS ÎN BUZUNARUL UNOR "BURDUHOŞI" CU BUZUNARELE BURDUŞITE.

   Ștergere
 62. HUHU, SE PARE CĂ CEL PUŢIN ÎN DOMENIUL PENSIILOR MILITARE VA FI O SCHIMBARE.AVÂND ÎN VEDERE CEI 2% PIB ACORDAT APĂRĂRII EXISTE ŞANSE MARI SĂ SE PRODUCĂ O SCHIMBARE ÎN VIITORUL APROPIAT ÎN PRIVINŢA PENSIILOR MILITARE MAI ALES CĂ TRÂMBIŢELE UNUI RĂZBOI LA GRANIŢA DE EST A NATO SUNĂ DIN CE ÎN CE MAI TARE.DOVADA AICI: https://www.bugetul.ro/surse-inechitatea-din-sistemul-de-pensii-pe-care-intentioneaza-sa-o-rezolve-guvernul-ciuca/

  RăspundețiȘtergere
 63. WOOOOOOOOW! PLAN-DE-MITA ÎŞI DĂ ULTIMA SUFLARE.IATĂ DOVADA ŞI MĂSURILE CARE SE IAU ÎN UK: ACUM ÎN UK (MAREA BRITANIE). Boris Johnson anunță :

  "... începând de joi săptămâna viitoare, certificarea obligatorie se va încheia ... Guvernul nu va mai impune purtarea măștii nicăieri."


  UK Prime Minister Boris Johnson:
  "... from the start of thursday next week, mandatory certification will end ...The government will no longer mandate the wearing of face masks anywhere." DOVADA ESTE AICI: https://youtu.be/Gyv7PvBG9kc

  RăspundețiȘtergere
 64. & Andrei Tu spui ce spun mai toti de 32 de ani cand se refera la cine este de vina pentru ce s-a intamplat in tara, adica "securistii si comunistii" , asa la gramada, adica toti !!!! Sa spui ca zona Oltenia...... inseamna sa ii bagi iar pe toti in aceiasi oala. Mai bine citeste aici: https://www.libertatea.ro/stiri/europa-libera-generalul-pe-care-l-ar-fi-plagiat-premierul-ciuca-putea-sa-fie-si-el-mai-atent-ca-era-baiat-destept-pe-vremea-aia-3935425

  RăspundețiȘtergere

Aviz trolilor și celor predispuși la atacuri la persoană: blogul poate funcționa și fără comentarii.