Un produs Blogger.

vineri, septembrie 30, 2022

Discursul lui Putin, în direct, privind anexarea teritoriilor ucrainiene, unele deja eliberate de ucrainieni

57 comments



 https://www.antena3.ro/live/




57 de comentarii:

monteoru spunea...

Pentru mine e de neinteles dece o coalitie de dimensiunea NATO se lasa santajata de Rusia si Putin.?

GO spunea...

Mari ...orci rusii astia! Au facut cu teritoriile alea ucrainene, exact cum au facut ucrainenii cu cele 4 teritorii romanesti anexate in 1941/1945. Parca ar fi de acelasi sange rusii si ucrainenii astia, au fix aceleasu apucaturi agresive.

akord 75 spunea...

In momentul asta Arafat ne anesteziaza (pe realitatea+) spunand ca Ro este perfect pregatita iar consecintele vor fi pur si simplu nesemnificative.Avem CBRN la fiecare colt de strada...de parca ne-ar ajuta la mare lucru.Asta pentru cei ce stiu ce este CBRN si cu ce "se mananca"
In rest ne spune ca vom fi informati la timp....si cam atat:)

Laleaua neagră spunea...

America și efectul Kosovo...

Andrei spunea...

Practic dacă Putin îți fură mașina și tu o vrei înapoi spune că e mașina lui.

#HotulStrigaHotii

monteoru spunea...

Vezi ca esti prost!Nu ucrainienii au ocupat teritorii romanesti ci tovarasii sovietici.Ucraina la acea data era o provincie sovietica ce purta numele generic de republica.Spun asta ca sa priceapa si capul tau sec.

Andrei spunea...

@GO

Confunzi. Sunt mici, nu mari. Mai ales la caracter, la umanitate, la civilizație și la buna credință.

Da, chiar la Holodomor zice că nu e nicio diferență dintre ruși, scuzați, 0rc1 și ucraineni. Așa este.

monteoru spunea...

Asta care ai facut SLP, la capul tau sec ai vrea sa bage populatia in panica?Si asa Romania e depopulata.Ce ai vrea sa spuna?

akord 75 spunea...

Sunt total dezamagit
Nu de discursul lui Putin ca se stia ce va spune,cu sau fara floricele
Sunt dezamagit ca de 5-6 luni de zile am tot auzit din surse "credibile" si de la "profileri" ca gagiu e pe moarte.Daa rau de tot nu asa.Ba ca tine mana pe coltu' mesei nu stiu cum, ba ca isi taraie piciorul, ba ca are cancere in ultimul stadiu, prin toate "gaurile" cu multiple metastaze
Io azi ma asteptam sa-l vad mort si ingropat definitiv
Ca asa au zis si "serviciili britanice" si CIA si NSA-ul si toata presa din Romania de la un cap la altu'
Chiar ma linistisem in ultimul timp pentru ca daca toti au tacut brusc ,,,am zis "Gata ba s-a rezolvat" a mierlit-o ala. Na si cand colo ce sa vezi!! ne-au umplut astia numai de "certitudini" si de "informatii din surse sigure"
Maaareee dezamagire. !! Ce tupeu are gagiul sa contrazica presa romaneasca si serviciile de informatii....Aaaa de fapt a fost o sosie de a lui,el e mort de mult
Mai departe e cam clara.O sa mai tipe unii si altii vreo juma de an dupa care se va asterne linistea. Peste 30 de ani va deveni o normalitate asa cum este azi normalitatea cu cele tinuturi romanesti...asa ca obisnuiti-va cu gandul
Consolare: valonii si flamanzii s-au caftit vreo 300 de ani si acum totul e normal.Nu mai exista ca stat nici unii nici ceilalti.Asta a fost tot timpul istoria Europei.
In rest e bine ca ne fac sa uitam de facturi,pret la energie si combustibili,scumpiri peste scumpiri samd...Ursula si gasca=bila alba!!
Pai daca nu era nashpa cu Ukraina acum era scandal monstru in Europa.....dar asa,doar pe ici pe colo.E supapa de suprapresiune deschisa.Cat o mai rezista si aia....
Cu Ukraina s-a cam stabilit.....cam ca Bucovina,Cernauti, Herta
Stiu ca o sa ziceti ca sunt rusofil.Mde inca nu sunt in trend dar promit ca voi trece pe varianta oficiala.E cam nasol cu democracy asta! ori spui ceea ce se vrea auzit de catre "safi" ori esti pus la zid si executat fara menajamente.... moralmente
Libertatea de exprimare exista si este garantata dar conform narativelor oficiale si punctajului de partid....ciuca si iohannis stiu mult mai bine
Apropo ce-o mai fi facand art 5 al aliantei defensive??Intreb si eu ca un roman de rand ce ma aflu
Imi pun toata nadejdea in capacitatile fizice, intelectuale si politice ale lui Biden.E singura noastra scapare:)))

GO spunea...

@monteoru. Ce sa emane un analfabet ca tine!? Asa. Inventeaza alta istorie a URSS! RSS Ucraineana nu a fost provincie a URSS - asta doar aurolacii sustin si manelistii, ci republica cofondatoare a URSS, alaturi de Rusia. COFONDATOARE, stii ce inseamna? Alta! Stii ca RSS Ucraineana a fost chiar mai cu mot de cat Rusia in cadrul URSS? Adica Ucraina a votat separat fata de URRS, infiintarea ONU - asta stii analfabetule? Rusia a votat la gramada in cadrul celorlalte republici ale fostei URSS - toate avand un singur vot al URSS, iar Ucraina a avut vot de sine statator. Asta inseamna ca a fost republica cu mot in cadrul URSS si nu provincie cum zici tu. Citeste macar Wikipedia daca istorie nu ai fost in stare sa inveti, sa vezi ca ceea ce ce ti-am spus este real.

Alta chestie! Dar din 1991, mareata Ucraina este stat independent. Dar si-a declarat independenta cu tot cu teritoriile romanesti anexate cand era republica bolsevica? Ce inseamna magaria asta? In 31 ani a avut timp sa le returneze Romaniei, si nicio miscare, nimic.

Dar ca Romania NU recunoaste anexarea teritoriilor respective de catre Ucraina, ai aflat!? Ia citeste declaratia Parlamentului Romaniei din 1991 - in care zice negru pe alb ca Ucraina - de aceasta data si independenta, dupa desprinderea de URSS, a inclusiv cu forta teritoriile smulse Romaniei in componenta sa. Fapt pentru care Romania NU recunoaste anexarea teritoriilor respective de catre Ucraina? Si vii tu acum din grota sa tot invoci scuze pentru agresivitatea Ucrainei fata de Romania.

Ia citeste mai jos care este pozitia oficiala a Romaniei fata de anexarea teritoriilor romanesti. Iar tu pui palma la ucraineni?

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/35747

akord 75 spunea...

Se batzaie Stoltenberg asta mai rau ca Grindeanu in zile proaste:)
off topic
CFR a infiintat primul tren direct(zero opriri) intre Brasov si Buc N parcurs 2ore si 4 minute
Nu circula mai repede.Timpul e mai scurt doar datorita eliminarii statiilor intermediare.In rest aceeasi mizerie.
Pe sosea erai deja in infern.Mi s-a intamplat sa fac si 9 ore intre Buc si Bv ca record. 4-5 ore e deja o ob

akord 75 spunea...

Pai as vrea sa-ti spuna sa mergi la Amara la bai...face bine la mumii:)
In nici un caz sa nu spuna adevarul.Sa ne minta frumos!...ca la garzile patriotice:)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Totul este redus la zero barat, cand anexarea facuta formal si fortat nu este de acceptat pentru aproape nici un stat civilizat si, cum zice olteanul acru la mațe, Putin a luat-o si de data asta ,,de Mălinanu in brațe!''
Au acum pregatite niste clătite atomice in 24 de rachete din categoria Kalibr, aghesmuite abitir, ca mortul la cimitir, de catre un sobor efor si debil trimis de Patriarhul bolsevic, Kiril, toate aliniate sfoară pe vasele de rezbel din Marea Neagra, poate ca si pe Mediterană.
Ca sa-i loveasca la pancreas, Zelenski a scos si el din maneca un As, depunand o cerere de inscriere mai repede in Alianța Nord Atlantică, sa le-o faca la rusi si lui Putinică la oha si-n oftică. Americanii si europenii stau ciuliti precum iepurii sa nu se trezeasca in curtile regale si prezidentiale cu ciupercuțele nucleare, care nu cresc dupa orice ploaie siroaie, ci doar cand lui Putina i-o sari doagele si cercurile de la butoaie sa apese pe fatidicile botoane nucleare, fereasca-ne , Doamne-Doamne!
Un ingalat gângavit la palavre, fost la noi, la Aparare, azi prin ,,Victoriei'' semnand chestii hârțogărare, si-a dat silabisit cu parerea ca n-avem de ce ne speria de Rusia, din moment ce patria si natiunea are ceafa acoperita cu o plapumă vătuită de catre America, in Romanica incatriruită, care, ca si poama mama soacră, sta cu urechea bleagă ciulită, cu ochii cat cepele si observandu-i lui Putina trupele, care in Ucraina umple cu morti transeele!
Inca e bine si e timp sa fiarba vinul in poloboace, sa se acreasca varza in bârdace, sa se culeaga toate recoltele, sa se altoiasca toate scumpirile si, dupa ce se taie porcii si scroafele si majorate pe minus toate penziile, atunci poate sa ploua cu toate boambele si rachetoaiele nucleare, doar daca mai ramane una bucata de rus in picioare si in stare sa mai apese din mașâna de ,,Salvare'' botonul de lansare, spre uscat sau pe mare, ca o ultima si supremă usurare...

akord 75 spunea...

Da mai monteorule a spus chestii ff importante
Ca in cazul in care primesti la "RO alert" sa inchizi bine usile si ferestrele.Cred ca pentru tine e suficient,,,ca altfel "incordezi" neuronul prea mult

Huhu Rezea spunea...

Urmăriți pe harta care se deschide pe prima pagină dezastrul suferit astăzi de trupele ruse unde au fost înconjurate de ucrainieni în orasul Lyman,

Viorel spunea...

akord 75. Și Omar Haysam zăcea pe patul de moarte când era încarcerat „La Chilia în port” fiind diagnosticat cu toate bolile oncologice de pe pământ, fiind adus la tribunal cu trotineta.

GO spunea...

Mai relaxati-va putin. Eu am realizat ca de cand a inceput razbelul asta, am reinvatat sa citesc fluent in rusa. Cu traducerea, tot naspa, ca nu am invatat decat ceva rusa militara prin liceu. Dar am progresat putin si cu traducerile. Cum? Daca urmaresti canale Telegram in alte decat limbi decat in engleza si ai aplicatia pe iPhone, ai setare automata sa iti afiseze textul original in ce limba vrei. Si uite asa usor ... Rusa pare de viitor, sa stiti. Asa ca bagati o jumatate de ora pe zi macar acolo, cat nu o bateti in cap pe bloguri.

Удачи в изучении русского языка! Что военные пенсии ... мы возьмем его за щёку

GO spunea...

N-a zis nimic de pensiile militarilor români? Că ni s-a dus oricum vestea demult si la rusi, ce ... uie ne dau românii la pensii sub atenta îndrumare a NATO și a UE.

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Așa vezi tu lucrurile când privești puțin prin gaura din palmă?

reddog spunea...

Noi ar trebui să discutăm despre ce ne doare pe noi adică despre ajutoare.
Piticul de la Kremlin ne-a dat peste cap cu telenovela asta.
Cezar mai scapă și câte o lacrimă când privește telenovela Sclava Ucraina.
Se știe că e mai emotiv, la Sclava Isaura plângea cu sughițuri.
Rambo e mai dur și nu crede in lacrimi.
Ii mai da totusi uneori o lacrimă discreta când își aduce aminte de pufoaica băută in hangar.

mosmartin16 spunea...

Go, nu ai dori tu să înveți limba rusă în contact direct ? Se învață cel mai bine așa ! Îți trebuie doar câteva luni să stai prin Siberia ! Ce zici, te bagi ?

akord 75 spunea...

astazi Zelenski a inaintat cererea de aderare la NATO(in conditiile de pe teren stiute)
ce parere aveti?:))A facut-o de capul lui sau i-a soptit o pasarica(in nici un caz Huhu)
Tin minte cand zelenski a candidat la presedentie ,una din promisiunile principale era aderarea cat mai rapida la UE chiar cu renuntarea la cele 4 regiuni la care se opuneau rusii inca de pe atunci.A fost una din principalele promisiuni facute electoratului in campania electorala din 2019.Si populatia chiar isi dorea intrarea in UE....
ca fapt divers: E nascut la Krivoi-Rog acolo de unde avem noi de primit niste banuti un maruntis acolo de vreun miliard de dolari
cert ramane faptul ca puterea economica si resursele minerale si de alte feluri se afla in proportie de vreo 60% in zonele anexate astazi.Adica i-a cam facut la buzunare!
Au ramas cu cerealele,floarea soarelui(din care sunt 30% in proprietatea catorva concerne americane.Sa nu ziceti ca nu stiati ca chiar nu va cred
Aaaa n-ati auzit la A3? Normal. Nici nu au spus....:)))
Doar nu va inchipuiati ca niste terenuri atat de roditoare puteau sa ramana de-a*ulea
"....Însă, din 1 iunie 2021 s-a produs o schimbare: Volodimir Zelenski a cedat presiunii occidentale, în primul rând americane, prin intermediul FMI, și a permis cumpărătorilor străini să achiziționeze proprietăți.
Nu este surprinzător: marile companii agricole americane, precum și ucrainenii care au sărit în ajutorul lor - şi care înainte promiteau totul - au cumpărat o treime din terenul ucrainean în câteva luni............
În urmă cu câteva zile a ieșit la iveală că aproximativ o treime din terenurile cultivate ale Ucrainei sunt deja deținute de companii multinaţionale americane. Toate acestea explică temeinic, de ce Statele Unite îi sprijină pe ucraineni cu arme. Achiziția de terenuri de către străini în Ucraina a fost pe ordinea de zi de la proclamarea independenței țării în 1991, dar abia în 2019 s-a accelerat, după ce Volodimir Zelenski a venit la putere.
Asta explica si "maidanul" si plecarea lui Porosenko

GO spunea...

Ia sa vedem! Situația in zona Liman, 30 septembrie 2022, orele 20.00. ATENTIE MARE LA DIFERENTIEREA DIN TRUPELE RUSE SI CELE ALIATE RUSIEI. LA LIMAN, APARAREA ESTE DUSA IN PRINCIPAL DE TRUPELE PROPRII ALE R. POPULARE DONETK SI CARE SUNT FORMATE TOT DIN ... UCRAINENI.

După retragerea din Drobyshevo și Yampol, trupele ruse s-au regrupat de-a lungul periferiei Limanului și a zonei tampon din jurul drumului Liman-Zarechnoye-Torskoye. Trupele ruse încearcă să blocheze complet coridorul, dar trupele ruse au respins cu succes loviturile până acum.

Potrivit estimărilor preliminare, in atacul de la Liman sunt implicați cel puțin 6 000 de militari ucraineni și de mercenari străini afiliati trupelor ucrainene. Grupuri de blindate ucrainene încearcă să avanseze de la Drobyshevo, Stavkov, Dibrovo și Yampol, catre Liman.

Au fost dislocate întăriri pentru trupele ruse, cu forțe aduse din Torske, inclusiv artilerie, MLRS și vehicule blindate. Aceste forte sunt angrenate in batalii de manevra, lângă Yampol și la nord de Liman.

La nord de Zarechny, armata ucraineană, cu sprijinul vehiculelor blindate, a încercat să intre în Terny de-a lungul barajului de peste râul Zherebets, dar au fost respinse de trupele ruse care le-a devansat inaintarea, trupele ucrainene retragandu-se pe malul vestic, în Ivanovka.

In vederea intaririi ofensivei pe directia Liman, Forțele Armate ale Ucrainei transferă în grabă unități din apropiere de Seversk și Soledar, rezerve din Slaviansk și din Kramatorsk. In aceste conditii, fortele ucrainene lasa descoperita parțial direcția Soledar, spre care inainteaza trupele ruse din Grupull Wagner, precum si trupele aliate din R. Populara Lugansk si din R. Populara Donetk.

Situația rămâne extrem de tensionată, însă deocamdată, Forțele Armate ale F. Ruse controlează în continuare Limanul și blocheaza cu succes ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei.

Dacă forțele ALIATE reușesc să respinga in continuare ofensiva trupelor ucrainene, atunci trupele ruse vor prelua efectiv inițiativa.

Harta operatiunilor: https://rybar.ru/piwigo/upload/2022/09/30/20220930164857-34874287.jpg

akord 75 spunea...

Da aveti dreptate bo$$ Viorel.Cu diferenta ca fusese "diagnosticat" de medici spagari pentru multi foarte multi parai.Noi ceilalti nu aveam de ales decat sa credem ce spun medicii.Inclusiv procurorii au crezut, ca n-aveau incotro in fata unei scrisori medicale
In rest comparatie e ca aia intre mere si pere
Acum credem "ce ne spune" presa fara nici cel mai mic argument, ca ei primesc banu' ,nu noi

GO spunea...

Intelegi acum Huhu Rezea, care este de fapt situatia pe front? Si anume ca ucrainenii de la Kiev se bat la contact cu .. ucrainenii din R. Donetk si Lugansk? Erau militii inainte, le-au dat rusii pusti, tunuri si tancuri, si asa au aparut trupele R. Donetk si Lugansk, distincte fata de cele ale F. Ruse? Iar rusii din F. Rusa, stau inapoia primelor linii si intervin doar cu ce nu au amarastenii aia de ucraineni din republicile rebele? Pe aia ii lasa sa isi rupa dintii cu ucrainenii de la Kiev. ASTA ESTE MAREA PROBLEMA A ACESTUI RAZBOI! CA DACA INTR-O ORA PLEACA RUSII IN RUSIA, LA CONTACT RAMAN TRUPELE DIN REPUBLICILE REBELE? ASTA SE ASCUNDE OPINIEI PUBLICE, CA UCRAINENII SE BAT CU UCRAINENII!

De altfel, faptul ca rusii evita contactul si ii lasa pe amarasteni la inaintare, este o traditie veche! Si in WW2 - pe timpul ofensivei spre Berlin, Rusia fiind de partea polonezilor, rusii i-au lasat pe nemti si pe polonezi sa se macelareasca mai intai intre ei, si abia apoi la final cand s-au linsat unii pe altii, au inaintat si rusii spre Berlin.

Ba si cand eram noi aliati cu rusii - dupa 23 augist 1944, si noua ne-au facut la fel. La Oaraba de Mures, Carei, Satu Mare - doar romanii luptau efectiv la contact, rusii asistau de la distanta si ne sprijineau cu artileria cand si cand.

Asa este si acum in Ucraina. Trupele la contact formate in majoritate din ucrainenii rebeli pro-rusi adunati din cele 4 regiuni, organizati de rusi in forte armate, se lupta cu ucrainenii de la Kiev. Iar rusii-ruși asista de la distanta cu artilerie etc. Si abia acum, cand au vazut ca rebelii ucraineni din Donetk au intrat in incercuirea trupelor ucrainene de la Kiev, se misca si rusii - care sunt cantonati in adancime la Torske. Rusii au pus si conditii: vor avea succes, dar cu conditii ca rebelii ucraineni sa pastreze apararea in Liman. Adica, ii pune la traba - ceva in genul - daca tot ati vrut independenta, aparati-o! Acesta este un punct extrem de important camuflat de mass media romaneasca, ucraineana si occidentala. Si anume ca ucrainenii de la Kiev se strang de gat la propriu cu ucrainenii pro-rusi din regiunile separatiste.

M spunea...

Unde au zis "serviciili britanice" si CIA si NSA-ul că stăpânul tău e bolnav?

Dacă se poate sursa oficială nu ce ai citit tu pe Telegram

Să nu uit!
Bă hoților nenorociți, dați bă Tezaurul României înapoi!!!!!
Sau o să spuneți că l-au șutit ucrainenii?


Să îi trimiți stăpânului tău salutări din Liman, tocmai eliberat! Porcul rus e trimis înapoi în cocină!

GO spunea...

Fata de elementul pe care tot incerc eu sa il evidentiez, si anume ca ucrainenii de la Kiev se bat in transee de fapt tot cu ucrainenii - dar cu aia rebeli din republicile separatiste, vezi ce spune şeful administraţiei separatiste a autoproclamatei Republici Populare Doneţk. Spune destul de clar cat sa inteleaga oricine ca regiunea este controlata militar de fortele ... separatiste, nu de trupele ruse. Iar fortele separatiste sunt formate din etnici ai regiunilor separatiste, si care la modul oficial sunt cetateni ... ucraineni.

Asta este de fapt drama si problema principala a Ucrainei, nu rusii - ci ca ucrainenii din S-E vor sa scape de Kiev, iar ucrainenii de la Kiev vor sa ii stranga de gat pe ucrainenii insurgenti. Rusia pe acolo este doar pe post de asmutitor al ucrainenilor din S-E, si pe care ii si sprijina in mod evident.
https://www.economica.net/liderul-separatist-al-regiunii-donetk-recunoaste-ca-orasul-liman-este-practic-incercuit-de-armata-ucraineana_615688.html

GO spunea...

Daca NATO nu este curva - adica mai exact, Ucrainei i se va impune ca si conditiei de aderare, exact ce s-a impus si Romaniei. Sa NU aiba litigii teritoriale cu statele invecinate. Iar Ucraina are cam cu toate.

La modul realist, Ucraina NU va intra niciodata in NATO, pentru ca nu vor SUA. Se stie foarte clar ca SUA au impus o zona "gri" intre intre Rusia si statele NATO. Aceasta este formata din Ucraina in principal, R. Moldova fiind doar musca in ...urul calului, adica al Ucrainei. Rostul zonei "gri" impuse de SUA este exact ce se intampla acum in Ucraina: o zona tampon de testare a eficientei armamentelor occidentale, in vederea unei viitoare confruntare cu Rusia. Mai pe romaneste, Ucraina este poligonul de incercare IDEAL al SUA pt. pregatirea unei viitoare confruntari cu Rusia.

Huhu Rezea spunea...

Dacă ne uităm pe harta de pe prima pagină vedem că trupele ruso-separatiste din orașul Lyman sunt deja înconjurate. Ucrainienii se apropie de Severodonetk. Fâșia roșie pânâ la granița cu Rusia se tot îngustează.
Granița vestică a Luhanskului, pe care Putin zicea astăzi că l-a trecut în granițele Federației, este mult în spatele direcției de atac a ucrainienilor.
De astăzi ucrainienii nu-și eliberează teritoriile lor ci, de-ai dracului, ocupă teritorii din Muma RoSSia🤔

GO spunea...

@ M. Legat de tezaurul din Rusia, citeste atent. Sunt suficiente date ca tezaurul a fost luat cu japca de Germania in WW1 - care a preluat cu forta toate activele BNR. Adica inclusiv tezaurul, care desi fizic se afla la Moscova, Romania l-a cedat in acte Germaniei prin Tratatul de Pace de la Bucureşti. Mai departe, rusii au inapoiat tezaurul posesorului activelor BNR care la modul oficial era Germania. 2 trenuri au dus aurul de la rusi, la berlin. In final, se pare ca Germania a cedat aurul romanesc Frantei sau oricum puterilor aliate, ca despagubiri de razboi.

Citeste aici https://www.justitiarul.ro/tezaurul-romaniei-lucruri-pe-care-bruxelles-ul-nu-ar-vrea-sa-le-aflati/

si aici https://www.justitiarul.ro/franta-si-tezurul-romaniei-germania-si-imprumutul-datorat-romaniei/

Asa ca baga niste cercetari si prin Germania si Franta, sa vezi care este exact treaba!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Yeeeees! Slava, Ukrainaaaa!

GO spunea...

Nu stiu ce vezi tu, dar Liman este cea mai avansata localitate din Republica Separatista Donetk, spre vest catre inima Ucrainei. De acolo, mergand direct spre est, mai sunt cca. 250 km pana la granita rusa pct. de reper orasul rusesc Chertkovo (Regiunea Rostov, Rusia).

Eu cred ca tu nu stii harta operatiunilor, si nici a celor 4 regiuni anexate de Rusia. Ucrainenii nu au avut absolut niciun succes si nu au eliberat nimic din cele 4 regiuni anexate (Donetk, Lugansk, Zaporojie si Herson). Unde au avut ucrainenii ceva succes este intr-o a 5-a regiune si care este Harkov - in nod-estul frontului, dar Harkov nu face parte din regiunile propus a fi anexate de rusi (rusii folosesc zona Harkov ca un fel de tampon care sa impiedice afluirea trupelor ucrainene catre Lugansk).

La Liman - pare intr-adevar groasa treaba pentru rusi. Insa - sa nu uiti ca si in Herson a fost groasa treaba, si in final ucrainenii au pierdut. Ucrainenii care au supravietuit la Herson - a fost macel acolo, au plecat efectiv - am vazut intr-un video, schilozi in genunchi, se tarau pe jos.

Legat de Liman - repet, pare groasa treaba pentru rusi. Numai ca noi nu stim raportul de forte. Ca sa aiba succes, ucrainenii ar trebui sa aiba un raport numeric de forte si mijloace de minim 1:3. In tot, nu doar in oameni, La Herson, desii ucrainenii aveau superioritate numerica in oameni si blindate, nu au indeplinit criteriul si la artilerie, rachete si aviatie. Fapt pentru care au fost facuti piftie. Iar eu ma indoiesc ca la Liman indeplinesc acum criteriile, nu au cu ce efectiv. In plus ca zona de ofensiva a ucrainenilor este cam larga, nu isi concentreaza eforturile doar pe Liman. Iar dispersarea fortelor in ofensiva, creeaza succes apararii.

Singurul element care poate crea succes ofensivei ucainene, este ceea ce am vazut azi pe Telegram. Au livrat americanii nu stiu ce focoase destepte ucrainenilor pentru HIMARS. La Herson, ucrainenii au fost macelariti cu munitia termobarica si cu fosfor. Si impresia mea este ca si americanii care ii sprijina pe ucraineni cu HIMARS, vor proceda identic. Chestia asta insa va duce la o si mai mare escaladare tehnica, adica acum Donetk fiind in Rusia, Rusia poate sa riposteze cu nucleare cf. propriei doctrine. Una mica face curatenie nu doar in Liman, ci si la 200 km spre vest.

ifrim spunea...

Gelule vezi cu raportul ăla de forțe minim că este lingivers 3/1 nu 1/3!

GO spunea...

@ ifrim. Da, scuze, repezeala. Da 3/1, banuiesc ca stie chestia asta orice militar si a inteles. Minim 3/1, nu am mai zis ca rusii in ofensiva ignora acel minim agreat de noi si de alte state, iar ei pana nu au minim 10/1, nici nu pornesc in ofensiva.

GO spunea...

@ Cornelius Flavius Ifrim. Slava, Ukrainaaaa, ai?!! Esti propagandist ucrainean? Pentru ce slava? Pentru anexarea de catre Ucraina a teritoriilor romanesti Bucovina de Nord, Herta, Hotin, Bugeac si Insula Serpilor?! Muta-te in Ucraina eventual si lupta alaturi de ucraineni sa ia si Suceava, macar sa fie Bucovina intreaga la ei. Ca roman eu ma simt profund jignit cand un alt roman tipa slava Ukrainii, stiind ca tara vecina a smuls teritorii Romaniei! Iar cand un militar roman tipa slava Ukraini, l-as deferi putin si tribunalului militar sa explice acolo cum este posibil ca un roman de buna credinta, patriot, sa aduca elogii Ucrainei care detine acum 4-5 teritorii smulse Romaniei in epoca sovietica.

Si apropo?! Pe care ucrainenii ii slavesti atat?! Ca si cei din cele 4 regiuni care s-au rupt de Kiev, tot ucraineni sunt si ei! Asa ca ar trebui sa precizezi pe care parte a Ucrainei o slavesti atat! Pe aia pro-Kiev sau pe aia pro Moscova? Ca pe romani nu prea vad sa ii slavesti!

Huhu Rezea spunea...

Rusia a blocat vineri prin veto, în calitate de membru permanent, o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU, introdusă de Statele Unite şi Albania, care condamnă anexarea proclamată de către Moscova a unor părţi ale Ucrainei. Partenerul strategic al Rusiei, China, precum și India, Brazilia și Gabon s-au abţinut de la vot.
Rezoluția merge în Adunarea Generală ONU, dar forța juridică a documentului adoptat scade.

Mihai spunea...

Pai se putea altcineva decat Albania asmutita de unchiul Sam?
Să ne amintim cine a fost primul stat care a recunoscut independenta Kosovo .
A fost USA ,nu Albania.
Ce insemna atunci Kosovo?
Insemna din punct de vedere economic ocupantul locului 3-4 in lume ca bogatie in zacaminte folosite in aliaje inalt rezistente la temperaturi inalte precum Wolfram ,molibden ,etc.
Adevarat ca necesarul era mare atata timp cat era pe rol fabricarea tehnicii pentru asa zisul " Razboi al stelelor".
Si uite asa se explateaza pe acolo de catre firmele americane inregistrate in Canada niste zacaminte strategice in defavoarea Serbiei.
Poate inteleg si pitzifelnicii natoisti si occidentali care umbla cu secera in asteptarea ciocanului prin Occidentul devenit fata palida dupa ce s-a lasat asmutit de unchiul Sam contra rusilor cum e cu Albania

Huhu Rezea spunea...

Iar mânjești lucrurile cu vaselina,avi!
Kosovo este stat independent, creeat contrar Cartei ONU și Akordului de la Helsinki, dar este nu ocupat de SUA sau Albania. Asta nu înțeleg rusofilii care îi tot suflă în fund agresorului Putin.

GO spunea...

Apropo de DECLARAŢIA din 28 noiembrie 1991
a Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina, din 1 decembrie 1991.

Stelian P. are dreptate privind faptul ca in serviciile isi baga tentaculele in algoritmul de functionare a motoarelor de cautare. Astfel ca romanii sa nu gaseasca ceea ce cauta si nu convine securistilor globali si nationali, sau sa gaseasca ceea ce vor serviciile - desi nu cauta. Astfel, spalarea creierelor a atins perfectiunea!

Eu NU am stiu de legea respectiva, pana nu am primit o captura foto a textului din MO, pe o retea de socializare, de la un politist. Ca atare, romanii mediatizeaza prin retelele de socializare situatia din 1991 legata de Ucraina-Romania.

Am bagat pe Google apoi cautarea textului de lege ca sa constat ca mi-a aparut imediat cum am scris referendum Ucraina, ceea ce insemna ca acelasi lucru l-au facut mii si mii de romani, zeci de mii, sute de mii, milioane, din moment ce Google imi completa automat cautarea.

Azi insa, daca bagi pe cautare acelasi lucru, nu mai gasesti completarea automata. Ceea ce inseamna ca serviciile - romanesti si/sau din vest, si-au bagat deja coada in ultimele 48 de ore, incat romanii sa nu afle despre Declaratia parlamentului din 1991, prin care Romania NU recunoaste anexarea celor 4 teritorii romanesti.

Eu totusi las link iar catre declaratie, pana trimiterea nu va va fi stearsa complet de pe Google.

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/35747

Mihai spunea...

Huhurez , aceleasi interese ascunse si in Ucraina ,acopirite prin " Maidan" apoi ce se vede.
Retine ca daca Putin reusea sa atraga Ucraina in regiunea euro asiatica Occidentul si americanii erau la cheremul celor din regiunea euro- asiatica ,mari detinatori de resurse impreuna cu Brazilia ,Venezuela si alti emergenti economici.
Aici se duce meciul de box in care deocamdata Rusia are 1-0 la scor.
Din pacate multi comentatori vad doar partea militara a conflictului si nu partea economica adevaratul motiv al sustinerii ucrainienilor cu arme ,munitii bani la greu.
Cand nu vor mai avea ce sustine il vor ejecta pe Zdrulenschi ca pe o masea stricata exact cum au facut cu Saakasvili de la Georgia ,dupa ce initial umplusera M.Neagra cu nave de razboi americane si Nato.

Stelian P. spunea...

Retelele de socializare sunt o mana cereasca pentru serviciile de informatii. Daca nu puteti sa traiti fara ele luati cel putin niste masuri elementare de protectie:
- parole sigure schimbate cit mai des
- software cu licenta
- un antivirus profesional (pe bani)
- pe fiecare site care cere sa va logati folositi o alta parola
- faceti-va mai multe adrese de e-mail cu care sa va logati
- lista cu adrese si parole trebuie criptata si stocata pe un stick sau printata
- folositi VPN profesional pe retele wifi nesigure (aeroport, hotel, restaurant)
- folositi programe de blocare a reclamelor
Nu va faceti iluzii. Nu scapati de urmarire daca sunteti in atentia serviciilor dar macar evitati serviciile straine.
@Olescu
link-ul ala nu va dispare

akord 75 spunea...

@ Huhu
revezi-ti cunostintele !! Eu iti dau doar o denumire.Restul afla tu daca tot esti pus pe dezinformare.Si inca ceva: Resursele se apara cu arma !!
"Bondsteel. Cea mai mare bază militară americană din Europa"
E aproape cat Kosovo de mare,ma mir ca "nu o vede nimeni":)))

akord 75 spunea...

M
ori esti prost ori esti prost? Dar cu zurgalai!!Esti irecuperabil!
Cand ai vazut tu comunicate de presa oficiale ale CIA sau NSA????...Nu ei doar arunca "informatii" pe piata pentru redusii mintali ca tine care urla pe toate gardurile "Slava -UA".Crezi ca daca ai pensie 16 000 asta te face sa fi "aristocrat" britanic? Fugi cu cercu'!!
Un singur exemplu dintre sutele de care tu "ai si uitat". Ipocritule si mincinosule!!E plin net-ul de "informatii" MINCINOSULE!!
https://www.mediafax.ro/externe/3-servicii-de-informatii-americane-sustin-acelasi-lucru-putin-are-cancer-20887046
...si una veche de patru luni de la cei care spun "intotdeauna adevarul".Astia chiar fac DECLARATII OFICIALE :)))))
"Șeful serviciilor secrete ucrainene: „Putin este bolnav de cancer, iar o lovitură de stat a început deja în Rusia”( 13 mai 2022, 19:15)
https://www.b1tv.ro/externe/seful-serviciilor-secrete-ucrainene-putin-este-bolnav-de-cancer-iar-o-lovitura-de-stat-a-inceput-deja-in-rusia-1153957.html


si de amuzament pt a se bucura prostii
Serviciile secrete occidentale: Putin mai are doar „3 până la 6 luni” până să „intre în incapacitate medicală” și ar putea fi înlăturat rapid(13 iunie)
... "a afirmat fostul agent MI6, Christopher Steele"
Nimeni nu stie daca persoana asta macar a existat vreodata.Au aruncat-o pentru (colonei-civili) prosti
hai ca imi faci greata!!

akord 75 spunea...

Lista lui tulumba
„Este foarte bolnav, mai are de trăit doar câteva luni”, „are cancer tiroidian”, „este diabetic”, „are boala Parkinson în stadiu incipient”, „a suferit numeroase operații secrete în străinătate”.(??? -n.m)
...probleme cu coloana vertebrală, cauzate de o cădere de pe un cal și agravate după o accidentare în timpul jocului de hochei. Nu lipsesc diagnosticele despre o „leucemie
fugitivă” și despre „sindromul Asperger”.
De asemenea, există multe zvonuri cu privire la tratamentele pe care le-ar urma Putin pentru a scăpa de acest „rău misterios”. De la cele mai clasice, care îl văd înconjurat de neurochirurgi, oncologi, hematologi și neurologi, până la operațiunile secrete efectuate în afara Rusiei, care sunt – conform zvonurilor – acum foarte numeroase. Sunt și cei care vorbesc de terapii mai particulare, precum „tratamente alternative” și „metode homeopate”, până la „pachetele cu sânge de căprioară” care, potrivit unor experți intervievați de presă, ar avea „efecte la granița cu miraculos”.
PS Noroc cu Biden ca e perfect sanatos.El e arhanghelul si salvarea:)) alaturi de mai "tanarul" rege "Cearls al III lea" :))

Huhu Rezea spunea...


Armata rusă s-a recunoscut înfrântă și s-a retras complet din Liman. Kadîrov - un car de nervi pe generalii ruși.

Mihai spunea...

Mult mai interesant faptul ca s-au descoperit faptasii in cazul conductelor submarine.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02vsdjsff5B8vMUrPMu9ESLoL5Azfz4sAfPjVG9SyzVLftMJVCSQQ9Hpe21ZgRNivRl&id=100009028340368&sfnsn=mo
Pacat ca omul asta a trecut la cele vesnice nu inainte de a isi cere scuze pentru minciunile propovaduite in cazul armelor chimice din Irak.

Si tot interesant ,Gadea a dat dezmintire la acuzatiile precum ca aA3 ar fi urmarita doar de oameni fara creier;
" Ce-i cu creier nu ne urmaresc"!

akord 75 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
akord 75 spunea...

@Huhu
Da!
Pericolul e ca daca se avanta nepermis de mult risca sa pice intr-o incercuire/punga/cazan.Rusii se cam pricep la astea le creeaza impresia de posibilitatea avansarii rapide in adancime dupa care inchid "punga".Sper ca tacticienii ucrainieni sunt cu capul pe umeri. Dar las ca acolo sunt si americanii si englezoii(ditamai statele majore nationale) si toate informatiile posibile in timp real.... si satelitii si tot ce se poate
Tampit sa fii sa faci o asemenea greseala...ma rog unul ar fi in stare si ala incepe tot cu "T" dar el e civil...doar decizia de pensie e militara.

akord 75 spunea...

Cata eleganta!...auzi naiv,Asa se zice acum ,"political correctness"?( is a term used to describe language, policies, or measures that are intended to avoid offense or disadvantage to members of particular ....:)

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Eu zic sa nu vezi frontul ca un caporal. Incearca sa il vezi complet. Deci, Liman este un ...ahat de orasel undeva sa zicem ca spre mijlocul Ucrainei, pe axa nord-sud. Iar acum! Gandeste-te putin!

- zilele trecute au afluit catre Belarus, cam 20 000 de militari rusi si in premiera, au fost dislocate avioane Su-30. Su-30 care pot lansa diverse, inclusiv nucleare.
- zilele astea afluiesc spre sud - atentie unde, in Herson, la limita cu raionul Odesa, alti 'jde mii de rusi. Si atentie, azi au fost dislocate tot in Hersona, fix 17 sisteme Iskander-M. Care bat la 300-500 km in functie de munitie. Munitie care poate fi nu numai conventionala, ci si nuclera. Si aia conventionala, este tot nasoala - termobarica etc. Tot azi dimineata, Odesa a fost lovita cu Iskander M.

Bun! Acum ce observam? Ca avem fortele principale ucrainene la contact pe acolo pe la Liman - adica cu larga aproximatie, pe la mijlocul axei nord-sud. Iar rusii, in loc sa disloce fortele acolo, le disloca exact unde nu sunt forte ucrainene. Si in asa fel, incat fortele principale ucrainene a fie prinse la mijloc dinspre nord si dinspre sud.

Ce ipoteze ai? Ca rusii sunt prosti, din moment ce isi concentreaza fortele in alte zone decat unde sunt concentrati ucrainenii la Liman? Ca ucrainenii sunt prosti, nerealizand ca sunt atrasi cu intentie in mlastinile de la Liman (este o zona cam naspa pe acolo), in timp ce rusii pregatesc fie prinderea in menghina a trupelor ucrainene dinspre nord si sud? Sau poate si atacarea ... Odesei, in timp ce ucrainenii sunt blocati la contact de militiile separatiste din Donetk? Sau lovirea Kievului, tinand cont de concentrarea din Belarus? Doar sa nu zici, ca sunt prosti si unii si altii.

Ca eu, daca as fi lider ucrainean, in situatia de ansamblu in care este frontul, aflat la contact la mijloc pe axa nord-sud, in timp ce pe extremitatile de la nord si sud, as sesiza concentrari de trupe ruse, nu mi-as mai irosi fortele in mlastinile de la Liman cu militiile separatiste din Donbas. Ci, as avea mare grija concomitent de Kiev si de Odesa. Pt. ca spargerea concentrarii de forte ucrainene de la Liman, cu ajutorul Iskander "M" si "Su-30", determina practic nu doar capitularea armatei ucrainene, ci si cucerirea concomitenta a Kievului si Odesei de catre trupele ruse.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Cred ca ai inteles ca opinia mea este ca ucrainenii au fost atrasi cu intentie in mlastinile de la Liman. Pentru a fi nu doar loviti din flancurile extreme din nord si sud, ci cu scopul ulterior al trupelor ruse de continuare a ofensivei ruse spre Kiev dinspre Belarus si spre Odesa dinspre Herson. Iar ucrainenii stau ca tantalaii la ...Liman, unde au concentrat toata armata ucraineana, autoblocandu-se la contact cu militiile separatiste pentru niste sate de 2 lei.

GO spunea...

Asa cum am prefigurat, la Liman trupele ucrainene au fost atrase intr-o ambuscada nasoala rau, fatala. Si asa am mai descoperit ceva. Si anume, ce erau de fapt acele instalatii rusesti vazute de mine la Harkov, cu insemnele trupelor CNRN? Erau sisteme TOS 1A, si care desi ar fi obiectul de lucru al artileriei, in F. Rusa acestea sunt manuite de chimisti, mai exact de trupele CBRN.

Trupele ruse și separatiste s-au retras din Liman, doar pentru a atrage o grupare cât mai mare de forțe ucrainene, într-un loc concentrat, astfel încât trupele ucrainene să fie expuse loviturilor artileriei și mai ales - loviturilor incendiare si termobarice ale trupelor CBRN din F. Rusă.

Din datele si imaginile furnizate de canalele Telegram, la Liman s-a produs un adevărat măcel în rândul trupelor ucrainene. Acestea au fost prinse descoperite sub focul redutabilelor instalatii rusesti TOS 1A "Solntesepek" (Raza soarelui) din dotarea trupelor CBRN. Acestea sunt instalatii de tip MLRS, care utilizează preponderent muniții incendiare și termobarice. Alte date tehnice în link-ul atașat.

Sursele Telegram și Signal discută de neutralizarea întregii Bg. 34 a fortelor armate ucrainene, cuprinzând mai mult de 2000 de militari, precum și diversele echipamente militare. Bg. 34 Ucraineană era structura militară de bază a operațiunilor din zonă. Peste tot se pot vedea trupuri carbonizate, diverse blindate și autovehicule militare ucrainene - arse sau în flăcări.

PS: Link-ul promis despre TOS 1A. Pe scurt, arde, prajeste orice, om sau tehnica, pe o raza de 10 km. Folosesc fie proiectile cu calibru de ... 220 mm, fie rachete ghidate. Desi sunt instalatii MLRS, in limbajul de rutina este utilizat termenul simplu de "aruncatoare automate de flacari".

http://www.military-today.com/artillery/tos_1a.htm

Huhu Rezea spunea...

GO-ule
Nu te mai iluziona după Telegram-ul tău!
Dacă privești harta interactivă de pe prima pagină a blogului vezi că Lyman a rămas mult în spatele direcție de atac a trupelor ucrainiene.
Ucraina forțează pe direcția marelui port Mariopol astfel încât să taie legătura terestră a armatei ruse cu Zaporoje, Xerson și Crimeea.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Aia e o harta generica. Cei de la Rybar, sunt singurii care dau harta militara corecta si completa si care este preluata si si de mass media occidentala.

Acolo la Liman s-a ajuns la razboi de pozitii ca in WW1. Adica, imagineaza-ti ca este un cerc cu diametrul de vreo 60 km. Ucrainenii detineau pe marginea cercului Bahmut, Soledar si Berestove. Acum ucrainenii detin Liman, dar le-au pierdut pe celelalte 3. Fiecara tabara cucereste ce poate si abandoneaza tot ce poate.

Apoi, harta ta nu prezinta video si cadavrele si blindatele arse de termobaricele rusesti la Liman. Pur si simplu, te ingrozesti. Porcii domestici mananca (.) cadavre carbonizate.

E tare faza cum ca armata ucraineana incearca sa taie legatura cu 3 regiuni distincte. Dar nu vede ca rusii concentrati in Herson bombardeaza ... Odesa? Ce naiba, fac schimb de localitati, Mariupol contra Odesa? Dar pe rusii concentrati in Belarus nu ii vede deloc? Nu interpretezi corect actiunile. Armata ucraineana actioneaza efectiv haotic si se impotmoleste singura in zone unde terenul nu ii este favorabil.

Huhu Rezea spunea...

S-au găsit niște deștepți printre noi care au pretenția că sunt mai calificați să traseze politica redacțională a televiziunilor de știri. Mai și spun că ei nu urmăresc televiziunile românești de știri.
Avem cârcotasii care, ca să se afle în treabă, contestă prestațiile pe televiziuni ale generalului Cristian Barbu, rector al Academiei Tehnice Militare.

Stelian P. spunea...

@Olescu
Ai o imaginatie foarte bogata. Tu vorbesti despre o raza de foc de 10 km. iar sursa data de tine spune "Raza maximă de foc a fost mărită la 6 000 m. Raza minima este de 400 m."

GO spunea...

@ Stelian P. Se putea sa nu zici si tu ceva. Eu cand mananc un rahat, nu citesc doar titlul ca altii la A3 sau ca tine. M-aim informat din multiple surse. Am dat doar una, ca sa va faceti o idee. Pe Wikipedia scrie clar ca TOS-1A are bataia de 10 km. Acum imagineaza-ti si tu ca fiind arme cam secrete, in realitate nu stie nimic raza exacta. Mai ales ca rusii fac multiple smecherii = imbunatatiri la propriile arme, fara a fi date publicitatii. Citeste:

"In March 2020, Russia introduced a new rocket for the TOS-1A with a range of 10 km, achieved in part by weight and size reductions of a new fuel air explosive mixture in the warhead, while also increasing its power. Minimum range is extended from 400 m to 1.6 km, so the shorter-range M0.1.01.04M rocket will be retained for close combat environments".

https://en.wikipedia.org/wiki/TOS-1