Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 10, 2022

Găbiță, aghiotantul celui de la Huila

57 comments

Pe Gigi Becali l-am mai auzit numind Huila echipa de fotbal  Jiul Petroșani.

Vezi video AICI 

Romeo Pascu


Interviu cu Romeo Pascu, fost boss în fotbalul românesc

- Ați fost președinte la Brașov, spuneți-ne un meci cu o poveste inedită care vă vine în minte. 

- Unul cu Jiul Petroșani, când președinte la ei era Miron Cozma. Înainte de partidă, i-am cazat la hotelul ARO și aghiotantul lui Cozma era fostul ministru de interne, Gabriel Oprea. Băiat deștept și plin de bani. Am fost la masă și i-am spus lui Cozma: „Domn' președinte, eu vreau să câștig mâine, la retur vin la plimbare”. 


- Și cum a reacționat? 

- Eu eram sincer! Mi-a zis: „Băi Pașcule, eu te bat și mâine, și te bat și la Petroșani”. A început meciul, la pauză era 4-0 pentru FC Brașov. Cozma s-a ridicat și-a plecat nervos. I-am spus zâmbind: „Te bat și acolo! Nu fac decât să te parafrazez, domn' președinte”. 


- Dar un meci din comunism? 

- Jucam cu Scornicești, pe stadionul mare, cu Emil Bărbulescu, care era adjunctul Inspectoratului Miliției județului Olt. La masă la ARO, cu balerinele. Ne arbitra Mircea Salomir. Noi ne înțeleseserăm să facem egal. Dimineața, pe la 8:00, mă sună secretara generalului Bucur, care era inspector-șef peste Securitate și Miliție. „Pașcule, FCM Brașov e echipa ta? Cum ți-ai permis să vorbești cu golanul și bețivul de Bărbulescu ca să faci egal? Dacă azi nu bați, locul tău e la Vânju Mare, la batalionul disciplinar!”. 


- Și ați respectat ordinul? 

- M-am dus imediat la Emil. „Cade înțelegerea, le spun băieților să joace”. 6-1 i-am bătut! Paul Popescu a făcut infarct și l-au dus la cardiologie la pauză. 


- Când făceați înțelegerile astea de blat nu vă era frică? 

- De cine să-mi fie? În comunism să-mi fie mie frică? Eu am fost tare și înainte, și după Revoluție! 

57 de comentarii:

Leon spunea...

Pe Ing.Claudiu Bucur l-am prins si eu cand era Sef Sectie la Avioane Craiova, baiat destept, mutat ulterior la Secu Dolj si la Revolutie era Seful Securitatii Brasov!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O frantură de golăneală, si nu-i vorba de o slugăreală a lui cutărică sau cutare bogatan si mahar mare, carator de serviete si geamantane, sau turnator in pahare, cat despre intentiile si actiunile de blaturi care sa-i insele pe admiratori si suporteri, acest rău incomensurabil si extrem de mizerabil cu care se confrunta societate din partea celor certati cu legea, dar si cu cartea, fiind vaxa-tabula rasa, caci intelectual nu-i nici unul, ci dotarea cu banul, șmenul si cu papagalul, din umbra sustinandu-i, ca porcul, politicul! Realizati ca aceste declaratii, actiuni si afirmatii imi intaresc credinta ca in sportul-fotbalul romanesc meciurile se mânaresc, si de aceea am abandonat definitiv ideea sa ma mai implic emotional si cerebral in fotbalul devenit mafiot penal?!
O concluzie finală la această ocluzie intestinală? Cartonașu' roșu pentru moșu' si henț- careu... de ași cu popă-n coadă, cand se castigă intregul pot cu sfanta spagă, un zero-zero sus, pe tablă, si fotbalistii faultați cu ,,talpă,'' tot din șpagă, sa fie eliminati pe targă!
Murdară treabă, si va inchipuiti de ce pe arene de mult nu se mai face treabă, nu se mai alearga repede prin iarbă, nu mai exista nici o grabă si sacii cu euroi se inmulțesc, la fiecare, in conturile din Bancă...

Paul Puiu spunea...

Noul Statut al cadreleor militare a fost inclus de guvernul Ciucă pe lista celor 37 de priorități legislative pentru actuala sesiune parlamentară, termenul de prezentare în ședința de executiv fiind septembrie 2022 și propunerea de finalizare a procedurii legislative în octombrie 2022.

Cele două repere stabilite sunt menționate într-un document al Departamentului pentru Relația cu Parlamentyl, de care guvernul a luat act (în sensul aprobării) și care va fi comunicat Parlamentului, pentru introducerea pe ordinea de zi a comisiilor de specialitate, respectiv a ședințelor de plen.

Ultina oară, proiectul de lege privind Statutul cadrelor militare a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de guvern din 3 august. Teoretic, în luna septembrie urmează să mai fie 3-4 ședințe de guvern.

Statutul a fost pus în procedură de transparență în urmă cu peste un an, la jumătatea lunii iunie 2021 și vizează militarii activi, în rezervă și în retragere din toate instituțiile sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională, adică MApN, MAI, SIE, SRI, STS și SPP. Proiectul de lege a fost și atunci prioritate legislativă și urma să fie aprobat de guvern.

Actualul statut este obiectul unei legi din 1995, care a fost modificată de 37 de ori.

În proiectul de lege sunt reglementate în principal: definirea cadrelor militare şi clasificarea lor pe corpuri profesionale şi grade militare; dobândirea calității de cadru militar, pe corpuri; îndatoririle şi drepturile cadrelor militare; interzicerea şi restrângerea exercitării unor drepturi şi libertăţi; disciplina militară; raporturile de serviciu şi situațiile în care acestea se modifică; dezvoltarea carierei militare: acordarea gradelor şi înaintarea în gradul următor a cadrelor militare în activitate, stagiile minime în grad, trecerea dintr-o armă/serviciu ori specialitate militară în alta/altul, evaluarea și perfecţionarea profesională a cadrelor militare, scoaterea din evidenţa militară, degradarea militară; dispoziţii specifice stării de alertă, de urgenţă, de asediu, de mobilizare și pe timp de război; dispoziţii specifice cadrelor militare în rezervă sau în retragere.

Leo spunea...

1. GĂBIȚĂ , în prezent este PRȘEDINTE ONOROFIC la Federația Română de Rugby.
2. Batalionul disciplinar pt. zona Olteniei și Munteniei era la Caracal gard în gard cu Reg. de Tc.
3. Bărbulescu era Prim secretar la Jud. Olt , iar Turcin ( administratorul Scornicești) îi punea coarne. Este antologică legenda acelor vremuri în care Leana, la orgasm îi spunea lui Turcin : "Dă-i Turcine că te fac ministru".
4. Să-l POMENIŢI pe GĂBIȚĂ , toţi cei 70% pensionari care mai sunt în viaţă din MFA şi MAI , ale cărui pensii le avem în plată și acum după 11 ani.

Huhu Rezea spunea...

Comisare
De unde ai mai copiat textul asta cu Statutul? Acum câteva zile am avut un topic special cu prioritățile propuse de ministere pentru sedințele de guvern.
MApN a propus proiectul pentru luna septembrie.

Huhu Rezea spunea...

Băiatul primului Secretar Bărbulescu a fost miliționer. Spune bine Pascu.

Leon spunea...

Leo, Batalionul de la Caracal era NUMAI pentru Militari in termen !
Cadrele militare erau "pedepsite" cu Detasarea la Regimentele Mecanizate din Vanju Mare, Plenita si Topraisar..!!!

Gigi spunea...

@Leon asta am mai spus si eu.Să-i faca statuie lui Găbita cei care au ramas dupa recalculare pe actuala lege,cu pensia rec.pe legea 119! PMA:20.

Huhu Rezea spunea...

Si nu sunt puțini cei care au rămas în plată cu cuantumul lui Găbiță! In 2016 erau 68% dintre pensionarii MApN. Proporția este cam aceeași și la MAI, SRI. Ceva mai mică, dar nu mult.

Leon spunea...

@Gigi, sa-i faca statuie Leo si Cornel, eu nu particip,...timp de 18 luni am primit cu aproape 20% mai putin decat cuantumul din Decembrie 2010!
PMA= Total puncte/20 ani..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, Găbiță cel mai mare si mai tare dintre toti cei care s-au gandit la soarta cadrelor pensionare, a intrat deja in istoria DREPTAȚII la pensiile militare si egal nu are, si daca acest bufon de Poantă Gibon, manipulator de trombon, azi la tv fiind un golănaș ciocofonist si cârcotaș, nu se punea cu tot cu Guvărn pe făraș, ca un laș, azi pensiilor militare erau rezolvate in acea guvernare autofaultată si ratată de primată, caci Găbiță era hotarat sa nu se dea batut ca s-o facă, fie-i viata luuungă si binecuvantată! Noi am pretuit toate obielele si zdrențele, votandu-le, ocolindu-l si respingandu-l pe cel care il meritam si ne merită, Oprea Găbiță! Daca stiam sa-l votam si sa-l pretuim, azi nu se mai punea problema ca fomim! Dar, fie roata si patrata se intoarce ea o data, si ce daca a carat candva o geantă, fiind asimilat cu aghiotantul, daca l-a dus capul sa i-o duca si lui altul?!!!

Leo spunea...

Politica MFA a fost și este de a tergiversa cât mai mult soluționarea inechitâților din sist. de pensii militare pt. a dispărea pe cale naturală generațiișe de pensionari "varșoviști". Această politică a fost agreată de clasa politică incompetentă pe politicile de AS şi a fost elaborată şi rafinată tehnic prin actele normative clocite de către LICHELELE DE SISTEM , ca maciu piciu , Jiganu , dr. luK , Zanfirache , scârbu , RED , ...etc...
SUS JALONUL 215 !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Despre misoginismul politic, ajuns la un punct critic.... Cota de gen din Guvern si Parlament nu-i unul decent, intrucat in Guvern doar madam Firea de la pesedea e singura, iar in bancile parlamentare mai multe fiind doamnele secretare, iar cele care bancile le ocupa, impreuna, abia daca reprezinta 20%. Vinovatii? Bineînteles ca berbanții, tematori ca doamnele o sa le fure din serviete cârnatii, nestiind, fraierii, ca cu aceste produse le servesc alții...

csej spunea...

Mai cum știau unii sa traiasca pe vremea impuscatului!Prostii din armata-unii nu toti- trageau din greu.Securistii si milițienii fericiți ai vieții.
La cele trei se adaugă și Kogălniceanu.La Kogo am avut onoarea sa-mi odihnesc ciolanele 2 nopti la căminul de garnizoana.Baietii arsese la parter pana si parchetul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Da, @Onorabile, asa este!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se intampla ceva la Moscova, pe strazi patruland armata cu tancurile si unele ocupandu-si pozitiile, iar compania aeriana moldoveana intrerupandu-si zborurile catre partea rusă... Intre timp, ucrainienii si-au recucerit mare parte din teritorii, rusii retragandu-se precipitati si foarte speriati din acele localitati cucerite, lasand in urma mormane de munitii si armamente! Slava Ukraina, jos cu Putina, hai cu revolutia in RoSSia!!

csej spunea...

Huhule superi Puiul.Am retinut ca e comisar șef de poliție.Am niste amintiri plăcute și neplăcute cu milițienii respectiv polițiști.Recunosc ca am lucrat cu ei.Erau baieti buni in masura in care aveau nevoie de tine.In ani de gratie 1988-1989 nu aveai loc de ei in spitalele militare.La ei se dăduse armata jos din pod.In decembrie 1989 au luat-o pe bune fiindca s-au crezut alfa si omega.e

Ion Oblemenco spunea...

Am fost militar în termen în 1980 la înființarea Regimentului de Parașutiști din Caracal , batalionul disciplinar mutat de la Bistrița la Caracal era pe șoseaua ce mergea la aerodromul Deceselu lângă școala de șoferi .

Leo spunea...

LICHELELE GULERATE DE SISTEM , acționează acum influențând politicienii ca totul să râmână neschimbat și după JALONUL 215 iar ceva modificări la pensiile militare care să-i avantajeze și pe VARȘOVIȘTI să se producă după modificarea legii salarizării. Decimai vor să mai tragă de timp ca să moară și ultimul pensionar VARȘOVIST.
Boloș are în jur de 23. 09 .2022 un dialog informal la UE pt. avansarea JALONULUI 215. poate vom avea ceva noutăți de la el , deoarece de la LICHELELE din MFA și de la Dîncu sunt șanse 0 , din moment ce ei se opun REFORMEI.
Dottore ĂĂĂ..ÎÎÎ.. este cel mai mare PERICOL ân blocarea REFORMEI JALONULUI 215 pt. MFA & CO

Leon spunea...

Cornele,
"Tancurile din centrul Moscovei sunt reale, dar nu de astăzi. Imaginea din 1991 care a pus pe jar Internetul. Ce se întâmplă acum în Rusia e... sărbătoare"(Ziua Tancului)..!!

Brenda spunea...

Cine te-a supărat dragă,? ești dus cu pluta

VIOREL spunea...

Găbiță a făcut ceva bun și pentru armată nu numai pentru că a a putut și a avut funcție ci și pentru că a știut să manevreze opinia publică. Deși ulterior s-au distanțat, jurnaliștii și politicieni din tot spectrul politic îi ciuguleau din palmă. A reușit prin exploatarea slăbiciunilor umane tipic românești. O relatare a unui coleg după câțiva ani de la eveniment mi-a relatat manevra. Îmi amintesc expresia lămuritoare: ,,în câteva ore am rămas cel mai mic în grad dintre toți din sală și unii îmi spuneau băiete". Și aici ca și în multe alte locuri i-a înrolat pe politicienii locali(aproape toți primarii din județ), pe jurnaliști și alți cetățeni influenți în ceata sa. Colegul, maior la cmj,atunci, a consemnat înălțarea în gradele de colonel sau locotenent colonel a tuturor din sală(o adunare județeană de strâns adeziuni politico-electorale), indiferent că au făcut sau nu armata sau aveau maximum gradul în rezervă de sergent. Nimeni n-a mai crâcnit vreo doi ani de atunci, la actualizarea drepturilor militarilor-deh,solidaritatea colegială. Acum dacă nu mai au la dispoziție ceva tentant, și n-au dispoziție în general, nici un politician nu vrea să se sinucidă politic pentru mai binele armatei. Sunt convins că fiecare cunoașteți fenomenul înflației de colonei din acea vreme.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@csej, Nici eu nu ma simt confortabil ca nu m-am facut melițian, ca șpăgar sa mai castig un ban pentru vilă, mașină si țoale pentru bambină, sa vut, beau si sa mananc gratuit in orice restaurant sau birt si la transporturi sa nu-mi cumpar bilet, apoi sa bat ca golanul cu pulanul pana la omor aparat de instanta si de procuror, care se facea ca e surd si chior, iar decedatului maltratat sa i se elibereze certificat de la morgă ca a murit inecat cu ciorbă, chiar daca ,,infractorul'' pulănit pana la omor era doar suspect si nu infractor, sau sa nu fiu trimis ca o obiala la hohaială in economia nationala, vutut in marile poligoane prin nămoale, sa fiu in servicii pe unitate sau sa comand garzi in moduri repetate, pana la sațietate... Mă opresc aici ca mă papă chielea de draci si țăchi de arici de parca as hi mâncat de furnici! Dupa cate stiu, ca mai rău decat fraierii si ceaurii si pensiile le avem pe jumatate din cate melițienii au parte si, atunci, este ca am dreptate, frate?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, info cu aceste ,,scurse'' o am de pe Stiri pe suse din asta noapte cu titlul dat ,,La Moscova se intamplă ceva ciudat!'' Astia si cu Romania tv pot rasturna, cu stirile, si guvernele!

Cezar spunea...

@/Viurel majurul de la C.I.

Ca de fiecare data cînd postezi si tu ceva..spui NUMAI BALARII!
INTREABA PE CINE VREI ..IN CE IMPREJURARI SI CUM A FACUT OPREA..CEVA PENTRU ARMATA
DACA A FACUT CU ADEVARAT A FACUT PENTRU ..MILITIENI CU GINDUL CA SI ASTIA VOR AVEA GRIJA DE EL!!

Laurentiu spunea...

@ Cornel
Să deducem că astfel a fost 0-1 Steaua cu Dinamo?🤣

Leo spunea...

Școala de șoferi din caracal era a Div. 2MC din Craiova UM 01083 în 1980 cu comandantul ei Sokol sau Șulcă ?

Leon spunea...

Leo, probabil Sulca !
Eu il cunosc bine pe Lt.col.Giurca, loctiitorul Comandantului, a plecat de la Serviciul Tehnic Plenita la Scoala de Soferi Caracal..!

Leon spunea...

Frumos gest din partea TvR1, care transmite in direct Spectacolul patriotic de la Tebea, cu ocazia trecerii a 150 de ani de la moartea lui AVRAM IANCU, Craisorul Muntilor, spectacol organizat de Consiliul Judetean Hunedoara..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, nu Leo! Pardon!
@Laurențiu, n-o spun in silenzzio ca e o deducere bună, dupa cum pamfletul meu sună, si ar fi fost fără miză, daca macar la pensii eram bara-bara in remiză si fara nici o repriză! Dar, cel putin i-am intrecut, vezi, Doamne, la tras dame la rame, umplandu-le de scame cu biberoane, bată-le soacrele cu făcălețele, aici avand un avantaj căprăresc ca toata viata nu pot sa ma mai calugaresc!
@Leon, Sokol n-a ajuns Polcovnic troll, pana la urmă, la Divizia 67 Mecanizata in marea turmă- 01030 mare grangur peste zevzeci? Ăl de mi-o dăruit o căciulă de Colonel din chiele dă miel săltăreț, cenusiu si creț?! Cate tranteli de pamant in lungile ierni a luat caciula aia, manca-i-as gura!

Leo spunea...

@Leon
Păi lt. col. Giurca locțiitor teh cdt. cum ziseși , s-a dus pe funcție de Mr ?
La companiile independente școală de șoferi , funcția cea mai mare de cdt. cp. era de Maior 10. Apoi era locțiitorul cdt. de cp. cu funcție de cpt. iar ceilalți cdt. de plutoane erau funcții de lt. maj.
E posibil să se fi dus pe funcție de mr. că de la Batalionul disciplinar pt. cadre Plenița.. :D .., plecai unde vedeai cu ochii , nu mai conta pe ce poziție.........
Păi nu era lt. col. ing Tivic locţiitor teh. al cdt. la batalionul disciplinar pt. cadre 1183 ?

Leon spunea...

Leo, prin '73 si Tivic si Giurca erau Maiori si eu Lt.!
Cand s-a mutat G.la Caracal la B.Soferi, parca era comandant Lt.col.Cocoș ??

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, si @Leon, la Scoala de soferi 02269 Braila, am avut trei Lt Col la comanda, doi apucandu-i Maiori, avansati ulterior, toti cu Academia de Au-Tc, Padurescu Mircea, Clim Pascu si al trilea, scapandu-mi momentan numele si de la noi a plecat la Bucuresti si a ajuns prin anii '90 mare grangur peste tot SPP-ul, responsabil cu Au, sever ca un smirghel, dar deosebit de inteligent, drept si corect! In prima fază ma luase in unghii, eu fiind de o rara incapatanare si clontos, cand ma loveam de obstacole de comanda idioate, avand un Cdt Cp de un rar cretinism, caci cat fusese el Cdt Plt avea cel mai prost si codas pluton, si cand Cdt UM a vazut ca am cel mai bun pluton din scoala, dupa verificari si inspectii personale, la orele de predare, instructii si trageri cat si din partea Div 67 Mec.01030, m-a scos din colimator si m-a pretuit, dar tot nu m-am lasat si mi-am cerut mutarea la un Regiment de artilerie, APR si rachete, functia aia incepand deja sa-mi pută si sa ma plictiseasca... Regret ca momentan am un lapsus enervant si nu-mi amintesc numele, caci la UM unde se mutase la Comandament la SPP s-a intamplat cazul cu generalul acela care a facut trafic cu tigari, cu avionul, acel general creand un mare tambalau politic si s-a lasat cu bulău mare, cu reformarea SPP, fostul meu Cdt nefiind implicat...
Ce vreau sa spun e ca Batalionul avea functia de Lt Colonel, pentru ca 2 au venit ca Maiori si acolo i-au facut Lt Col, al treilea a venit Lt Col, direct din Academie, stiu eu, a stat un stagiu de ani, apoi a plecat cu tot cu Scoala la Sacele Bv, si dupa Revolutie a fost luat la SPP, avansat Colonel si am auzit ca si General pana la urma, si in urma lui Scoala s-a reîntors la Braila, dupa care Scoala kaput si iepurii imprastiati! Deci incadrarea functiei de Comandant nu stiu exact statuar, dar am povestit situatia braileana. Poate ma ajuta fostul Cdt de Garzi Patriotice sa ma scoata din impas cu lapsusul, sau sa-mi confirm
spusele, in trecut inspectand din partea Diviziei Scoala, pe bune si daca nu ma insel! A fost, domnilor, boss greu la UM 01030, asta a fost realitatea!

spiritul lui Haret spunea...

Tipic fostilor ministri,Dancu si ajutoarele lui ne duc cu zaharelul.Daca in ianuarie 2023 primim indexare cu rata inflatiei-5,1- sa zicem multumesc cu M. Cine e prostul care ii crede?Acum ca rusii intorc spatele ucrainienilor e si mai putin probabil .Chiar daca imi trag presul de sub picioare doresc reforma sistemului de pensii corespunzator PNRR.Am impresia ca UE a lasat-o mai moale cu PNRR. Ciuca face si el ce poate,adica marioneta sau mai curand se opune.
La vot nu avem cu cine vota.Toti sunt la fel adica totul pentru ei iar pentru restul sa mai vedem.Cum ne-au inghetat noua pensiile tot asa sa inghete si ei.
Preturile la toate produsele au luat-o razna.Mamaliga ajunge produs de lux.Astia iar vor sa mergem cu chibritul in buzunar.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La Caracal am trimis un soldat dezertor, doi ani de bulache ca uitase sa se mai ridice de pe closca 21 de zile, l-au gasit cu greu cu Meliția intr-un sat buzioian, el fiind din Buzau, insa l-am dus in catuse pana in gara la Tg Jiu, de unde l-a preluat un subofiter si doi soldati de acolo, care il mai duceau pe un altul, din loco, cu ei. Aia care se liberau din Batalionul Disciplinar se comportau ca niste caprioare speriate, slabi si ruinati de atata bataie, instructie si infometare, se temeau saracii pana si de umbra lor, dar erau lasati in voia sortii, si pana la terminarea stagiului ramas restanta nu mai erau folositi la nimic, ca nici nu mai erau intregi la minte si nici buni sa faca ceva ca lumea, in starea in care se aflau.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Marite, @Spirite, cine a venit la comanda Scolii de soferi, 02269-Braila, dupa dupa Padurescu Mircea si Clim Pascu? Imi scapa numele... Multumesc!

Arfy spunea...

Cfi, am dus doi soldați la batalionul din Caracal. Fără cătușe și fără sa fiu înarmat! Știi ce mi-a spus un soldați la eliberare? Ar fi preferat să facă pușcărie în schimb! Un regim infect pe care mulți îl regretă, din păcate! Am văzut soldați bătuți cu cărămidă și cu mânerele de târnăcop. O mizerie de armată infectă din care parțial am făcut parte! Unii au profitat din plin... șefi de șantier de mină etc. Dzeu să le ofere exact ce au "trait"

Viorel spunea...

spiritual lui Haret. Așa cred și eu. Indexarea de 5,1 și 100 lei pentru cei care au pensiile peste 3001 lei prin ridicarea plafonului de impozitare. Și așa anul acesta ne-au tras-o cu indexarea de 2,6 comparativ cu civilii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Arfy, cred ca in Armata se batea mai rau si mai urat ca in Militie, am curajul sa afirm ca puteau militienii sa se specializeze de la calaii nostrii! Am vazut mereu si mereu scene cu batai aplicate soldatilor de catre cadre, sau de catre caprarime, si cand luam atitudine imi faceam dusmani toata unitatea respectiva, cum am patit si la Scoala de soferi, Braila, unde se practicau batai salbatice de catre cd.ti plt descreierati, caresesuiau si cu picioarele pe soldati, in cadrul plutoanelor! Predau prost de la catedra, si de aia si soldatii erau, saracii, botă la invatatura, si ei cu bataia cica voiau sa rezolve situatia! Asa este, prietene, si cred ceea ce ai scris!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/guvernul-nu-mai-majoreaza-pensiile-sub-3-000-de-lei-surse_886940.html

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Nu se discuta despre o majorare difereniată a cuantumului brut, era și neonstituțională, ci de o majorare a cuantumului net prin neimpozitarea pensiilor mai mici de 3000 lei, în număr de cca 4 300 000.

Leon spunea...

Stati linistiti, daca nu apar modificari importante in legislatia pensiilor militare, in ianuarie 2024, acestea se vor indexa cu 10%:
"Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (septembrie 2021 - august 2022) faţă de precedentele 12 luni (septembrie 2020 - august 2021) determinată pe baza IAPC este 9,5%."(INS- ziare.com)..!!

Leon spunea...

Huhu, pai asta incearca sa spuna si autorul articolului:
"...Vom merge cu această propunere de neimpozitare a pensiilor sub 3000 de lei în coaliție” declara el în 2 august(Premierul Ciuca ) ! 

Leo spunea...

@Flavius
Eu m-am referit la Companiile independente Școală de șoferi cu indicativ și ștampilă că aveau funcția de Mr.10 pt. Comandantul companiei (UM). Pe vremuri ele erau alocate pe la câte o Brigadă de VM , pe la câte o Divizie și erau în structura lor.

Leon spunea...

Referitor la scutirea de Impozit a pensiilor, eu am propus decidentilor, acum cativa ani, ca PENSIILE CARE DEPASESC SALARIUL MINIM BRUT PE ECONOMIE SA FIE IMPOZITATE
Este foarte simplu, se trece aceasta modificare in Codul fiscal, si ramane "batut in cuie" pentru totdeauna !
O sa caut articolul potrivit din Codul fiscal si trimit aceasta propunere la Guvern si Parlament !
PS.Cine nu este de acord sa nu ma înjure..!!

Huhu Rezea spunea...

Leon
CAP. VI - Venituri din pensii (art. 99 - art. 102) din Codul Fiscal sau L 227/2015

Leon spunea...

PROPUNERE pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015-Codul fiscal:
,,Art.100-Stabilirea venitului lunar din pensii
(1).Venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare la nivelul SALARIULUI MINIM BRUT PE ECONOMIE si, dupa caz, a contributiei de asigurari sociale de sănătate datorată potrivit prevederilor titlului V - Contribuții sociale obligatorii.,,

Huhu Rezea spunea...

Formulare foarte neclară. Cum " a contribuției de asigurari sociale de sănătate"? Vrei să spui deducere la nivelul de 4000 lei pentru CASS?

Leon spunea...

Asa scrie la pct.2 Art.XXIV din OuG.130/2021:
,,(1) Venitul impozabil lunar din pensii se stabilește prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei și, după caz, a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit prevederilor titlului V - Contribuții sociale obligatorii.,,

Leon spunea...

Marcel Ciolacu :
" PSD ar dori in coalitie si o discutie despre o eventuala crestere diferentiata a pensiilor in functie de valoarea acesteia, pentru ca trebuie creata „echitate sociala”: pensionarii cu venituri mici sa beneficieze de cresterii mai mari decat pensionarii care beneficiaza de pensii de peste zece mii de lei. „E normal sa ai abordari diferite”,(Stiripesurse).
Nu stim cum s-ar putea legal o indexare diferentiata a VPP, doar acordarea unor sume fixe la pensiile sub un anumit prag, concomitent cu o Impozitare suplimentara a pensiilor peste un alt prag..!

Luc 3 spunea...

@Viorel,și eu cred că pentru noi nu va fi decât indexarea de 5,1%,de la 01.01.2023! Sper, să nu o ....sară și pe asta!Dâncu, se pare că are alte treburi,a uitat ce a promis!INTERESELE PRIMEAZĂ,din păcate!

Leo spunea...

@Leon , se poate legal ce vrea Ciolacu.
Pt pensiile mari se acordă indexarea legală de 5,1%
Pt. pensiile mici se aplică indexarea pe care o vrea guvernul de peste 10%
Parcă în acest fel s-a indexat și pt. 2022.
Singura problemuță este definirea a ceea ce înseamnă pensii MICI și/sau pensii mari.
JALONUL VA UMFLA CUPONUL !??
AMR 1 + 1/2 luni

Huhu Rezea spunea...

Majorarea diferențiată merge doar le partea necontributivă a pensiilor speciale/de serviciu.
La pensiile contributive nu se majorează cuantumul pensiei, deși în final toat acolo se ajunge, ci valoarea punctului de pensie.
Valoarea punctului de pensie, fiind stabilită la fel pentru toți pensionarii, nu poate fi majorată diferențiat. Ar fi neconstituțional.

Leon spunea...

Eu mi-am tinut promisiunea si
i-am trimis astazi Presedintelui CD si al PSD, Marcel Ciolacu, o propunere de completare a Codului Fiscal la Art.100 si Art.157^3, prin care propun ca deducerea la impozit pensii sa fie la nivelul Salariului minim brut pe economie si deasemenea deducerea pentru CASS sa fie la nivelul Salariului mediu brut pe economie..!!

Outlander spunea...

Nu cred că strică o mică incursiune în trecutul nu prea îndepărtat.
Întotdeauna trecutul ne va lumina prezentul!
Așa am aflat că și primele de vacanță, și toate sporurile (permanente, nepermanente) intrau, pentru unii, în baza de calcul al celor 6 luni/5ani. Totul legal!
După ce am trecut în revistă articolele, am încercat să formulez un răspuns la o întrebare care s-a constituit într-un titlu al unui topic recent.

"Unde ascund CPS-urile diferența dintre cuantumul fiscalizat al pensiilor militare stabilite după 15 09 2017 și cuantumul net plafonat la media soldelor nete din baza de calcul?"

Răspuns:
În "O țâfnă cât o împotrivire la reforma pensiilor militare", cu largul concurs al prezenței marii absențe al "Ei sunt rezerviștii pe care îi va consulta domnul ministru Dîncu, într-un nou organism... numit CSC", un abuz de drept în formă continuată datorită unui "OUG care a provocat valul de „dezertări” din instituțiile militarizate", cu declanșarea unui "Războiul juntei militare cu pensiile României: Un fenomen infracțional care contaminează echitatea socială. Pensiile din junta militară, urmate de angajările de a doua zi."

Arhivă:
https://cursdeguvernare.ro/tag/pensii-militare

Pentru Ciucă, Ciolacu, Dâncu, Bode, Budăi: tot ce îmi doriți voi mie, vă doresc și eu vouă!

Outlander spunea...

Niște precizări proaspete de la ministrul Boloș:

"Pe lângă faptul că în ceea ce privește legea pensiilor speciale și pensiile speciale, acestea nu le regăsim în sistemul nostru național de pensii, de serviciu sau pensii ocupaționale, care iarăși afectează un număr mare de beneficiari și acolo avem, de asemenea, ca și componentă raționalizarea pensiilor, calculul pensiilor și trecerea lor pe principiul contributivității."

"Deci sunt, într-adevăr, jaloane, un fel de cartof fierbinte al Planului Național de Redresare și Reziliență. În plus, avem în față și discuțiile informale cu Comisia privind modificarea PNRR-ului."

”În plus față de acel prag, mai avem aceste elemente de reformă pe care vi le-am menționat și pe care va trebui, într un anume fel, să le găsim soluția. Sau există și varianta de negocieri cu Comisia pentru a arăta că avem circumstanțe obiective care ne duc spre a modifica jalonul și a-l pune într-o altă formă, care să se contextualizeze cu ceea ce avem acum în situația de criză.

„Trebuie să fim foarte atenți la argumente, pentru că în Regulamentul Comisiei Europene sunt menționate aceste condiții obiective de modificare a baloanelor și țintelor, a tuturor jandarmilor și țintelor. Adică trebuie să arătăm că există cauze de natură obiective care fac imposibilă aplicarea Jalonului și în acest fel se negociază modificarea”

Ministrul a mai fost întrebat dacă sunt șanse ca pensiile speciale să dispară în acest an. Marcel Boloș a explicat că în perioada următoare vor exista discuții, adăugând că jalonul care vizează acest tip de pensii este ”inevitabil”.

„În perioada următoare discuția aceasta o să aibă loc în Coaliție și se va lua o decizie în acest sens. Pentru acest jalon este inevitabil. Noi trebuie să punem pe masă jalonul în forma în care îl avem. Și avem mandat din partea Coaliției și a Guvernului pentru acest tip de jalon”

Întrebat la Digi24 dacă ar putea avea loc o amânare, ministrul a explicat că nu poate să dea un răspuns clar, însă cert este că va exista o regândire a jalonului.

„N-aș putea să spun chiar o amânare, dar sigur o regândire a jalonului cred că este necesară, fiindcă sunt anumite lucruri în jalon, care dacă se aplică, înseamnă pentru cei care intră în viitor în sistemul public de pensii o scădere semnificativă a veniturilor pe care le-ar obține de pe urma pensiilor”

https://www.capital.ro/se-taie-aceste-pensii-din-romania-vestea-cumplita-a-venit-chiar-acum-o-scadere-semnificativa-a-veniturilor.html