Un produs Blogger.

joi, septembrie 08, 2022

Regina Marii Britanii a murit în liniște la palatul Balmoral din Scoția, trăiască regele Charles al III-lea!

47 comments

 Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron în anul 1952 și a murit  pe 08 09 2022, la vârsta de 96 ani, la două zile după ce a învestit-o ca premier pe Liz Truss. 

Mâna albastră pe care regina a  întins-o doamnei Truss i-a îngrijorat mult pe cunoscători. A fost, de fapt, ultima apariție publică a reginei. In luna aprilie regina s-a imbolnăvit de Covid și de atunci a avut probleme de mobilitate.

06 09 2022, primirea Lizei Truss pentru învestirea ca premier al Marii Britanii, ultima apariție publică a bătrânei regine.

Palatul Balmoral din Scoția

Celebrul politician Winston Churchill si-a depus al doilea mandat de prim ministru la 05 aprilie 1955 în fața tinerei regine Elisabeth a II-a
Reverența lui Churchill și a soției sale în fața reginei





47 de comentarii:

Leon spunea...

Dumnezeu s-o odihneasca in pace !
"Azi, coroana merge mai departe către noul nostru monarh, noul nostru sef de stat, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea. Plângem alături de el moartea mamei sale”, a spus șefa guvernului britanic."(Stiripesurse) !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Respect, admiratie si inalta consideratie pentru Alteța Sa, Elisabeta a II a, Regina a Regatului Unit al Marii Britanii!! Dumnezeu s-o ierte si s-o binecuvanteze!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Regele Charles este un mare prieten al Romaniei, avand domenii si moșie in Ardeal. Fie ca in noua sa domnie sa fie un reper de pace si stabilitate in Europa si pe planeta, o punte de legatura trainica intre plaiurile mioritice, carpato danubiano pontic, si acest Regat si Imperiu, leagan al civilizatiei vestice! Avem ce sa invatam de la o cultura celtic britanica...

Leon spunea...

"Prinţul William şi Catherine şi-au asumat titlurile de Duce şi Ducesă de Cornwall, potrivit contului lor oficial de Twitter. Prinţul Charles şi Camilla erau cunoscuţi anterior cu aceste titluri, transmite joi seară CNN, potrivit news.ro."

Leo spunea...

- Am citit că Charles devine cel mai bătrîn rege la 73 de ani al și că este al 40 rege al Angliei. Nu am înțeles de ce și-a ales apelativul "al III-lea" . Au mai fost încă 2 regi Charles ai Angliei între cei 40 ?
- Chiar dacă-l va pune acum rege pe strănepotul Elisabetei a II , tot nu va apuca să-i ajungă anii de domnie. Eu cred că în urmă cu 10 ani putea să abdice ca să devină rege Charles. Cred că a fopst oleacă de egoism că nu a făcut asta măcar în urmă cu 10 ani , cum a făcut de exemplu regele Spaniei .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, Charles, preia succesiunea numerica de la George al II lea, regele interbelic, tatal Elisabetei a II a, care a abdicat pentru o fufă neacceptata de familia regala, pierzand si multe privilegii, si chiar niste averi substantiale, ca si renta regala, iar numele de Charles fiind un derivat din George, cum ar fi din Gheorge derivatii de nume precum Gigi, Gică, Geo, Gheo, Gogu, dar nu si Guguț, confundat cu Clitoris... Elisabeta a II a nu a abdicat din cauza aversiunii avute impotriva Cămilei cocoșate, pardon, Camillei imbăbite, considerand ca nu e demnă de consoartă-consortă regală, fară tiară si ghioagă ceremonială! Regele Spaniei are o alta poveste de succesiune: S-a imbolnavit de demență senila si s-a considerat ca fiul trebuie sa-l inlocuiasca, caci dupa mintea sa ar fi condus regatul chiar si impaiat! Nu prea a fost adorat de supusi din cauza admiratiei ce o avusese fata de dictatorul, Franco... Mai sunt si alte intrebari in ego?!

Viking spunea...

@CFI - O eroare mica de corectat:cel care a abdicat la tron pentru a-si urma americanca divortata de doua ori a fost Eduard VIII fratele lui George VI,tatal Elisabetei II . Astfel George VI a devenit rege la 11 Decembrie 1936.

Arfy spunea...

C.F.Ifrim, vorbim despre Regele Carol al III-lea! Chestiunea cu prietenie este relativă! Ai simțit ceva investiții puternice venite din partea M. Britanii? Dacă îmi iau o colibă în Congo înseamnă că sunt prieten cu locuitorii congolezi?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viking, chestia e ca in pamflete, mai mult sau mai puțin corecte si cucuiete, mai imping sau scap cate o eroare sau denaturare, din ale creierului intunecate cotloane aflate in plina delete-stergere si uitare din memorie, care conduc la confuzie si incertitudine, si care sunt considerate nebunii literare, fara verificari anterioare, sau posterioare, caci farmecul, sarea si piperul o constituie aceasta mică prostutuție cu o mulțime de derutații, minciunele si prostiuțe cu scapari de aberatii! Cred ca am ramas setat pe ce am citit si invatat acum un veac, fara ca acele cunostinte sa le mai refac ca mi le bag corecte in cap, poate ca din cauza ca m-am plafonat, nu mai sunt atat de activ caci sunt extrem de depresiv ca timpul sa-l investesc sa citesc si sa ma reinstruiesc!... Multumesc pentru atentionare si corectare si ma voi stradui sa-mi refac cunostintele referitoare la perioadele istorice regale, anglicane!

Gigi spunea...

Sunt sigur că englezii,ci nu numai,britanicii,o plâng cu adevarat,nu numai mimează durerea cum se intâmpla prin alte parti de prin Asia! Cineva spunea că a fost o adevarată mamă pentru poporul său,dar si ptr.celelalte nationalităti,inclusiv ptr.etc.
Un mare conducator de-al nostru a avut cinstea si onoarea sa fie primit regeste,cu toate onorurile cuvenite de catre MS Regina,cu toate răutacismele made in ROU ce au fost nascocite ulterior.Asta se numeste istorie adevarata nu vorbe de claca pe marginea șantului.Nu trebuie sa ne fie rusine!Rusine sa ne fie cu nemernicii care au distrus tot ce s-a realizat in zeci de ani,aducand tara la sala de lemn.Atât!

Dumnezeu sa o aibă in pază! Trebuie sa fim mândrii ca am fost contemporani cu o astfel de personalitate!

akord 75 spunea...

Regina a fost doar de "protocol" cu rol absolut decorativ
Deciziile s-au luat tot timpul in alta parte. Boris Johnson si Liz Truss stiu mult mai bine la Londra si mai ales la W DC
Si nu-i mai ziceti "Monarhie Constitutionala" pentru simplul motiv ca UK NU ARE CONSTITUTIE
Daca ar avea ar veni vremuri grele pentru monarhie.Pentru mine in ziua de azi monarhia oricare ar fi ea e un regim total depasit de vremuri,practic in "moarte clinica"
Daca monarhia engleza nu ar mai asculta de W DC macar "o secunda" ar fi ca si disparuta.Nu confundati poporul englez cu cele cateva mii de nobili scapatati, cu urmasii lor si interese pe masura
Puteti sa ma injurati cat vreti dar eu refuz sa ma imbat cu apa rece.Ce a facut regina pentru Anglia in ultimii 50 de ani tot asta va face si Charles al III-lea despre care CFI ne spune ca provine din englezescul George(ca nume) Provine pe dracu!! Asta e doar in capul CFI-ului....in logica asta schioapa probabil ca si numele Vasile provine din Gheorhe sau vice-versa.
Oricum trebuie sa mai rezist vreo doua zile la spalarea asta e creierelor pe care o fac TV-urile non-stop.O s-o mierleasca si Charles ala la un moment dat si o s-o luati de la capat cu ipocrizia si lacrimile de crocodil
Ii doare pe ei la basketi de noi.Si nici nu i-a durut vreodata nici acum nici atunci cand regina era stapana peste 57 de tari din lume.Si ce s-a ales de ele??Au fost"supte pana la sange"? Da sau Nu ?... Intreb doar
PS S-au tot amestecat intre ei pana au ajuns sa fie rude cu totii indiferent de tara unde li se pare ca conduc...Asta a fost si una din principalele cauze ale primului WW si al altor sute de razboaie in Europa dinaintea WW I

akord 75 spunea...

"Dumnezeu sa o aibă in pază! Trebuie sa fim mândrii ca am fost contemporani cu o astfel de personalitate!"
Dar de ce a fost personalitate? Ca a trait mult? Doar atat?.... ca realizari nexam.Poate stiti voi?
Eheee in 96 de ani cam toti de pe planeta au fost contemporani:))

Mie nu-mi convine deoarece toti regii astia au un singur "merit". Au iesit din "os domnesc"
Loterie curata, ce blastule si gastrule s-au format in pantecul regesc pe unde "a umblat osul"
O simpla modalitate de a pastra "mosia" in familie

benji spunea...

Charles este românescul Carol. Au fost doi de Carol în timpul revoluţiilor engleze. Cât priveşte alegerea între rege sau preşedinte, situaţia este dezastruoasă. Este de preferat oricând un monarh crescut încă de la grădiniţă în spiritul responsabilităţii pentru ţară, unui cocalar ales de popor(aşa cum sunt aproape toţi şi din Europa şi din România)

Huhu Rezea spunea...

@Benji
De un președinte rău scapi după 4 ani, dar de un monarh si mai rău... nu scapi toată viața lui.
Experiența românilor cu ultimii 2 monarhi nu a fost pre fericită.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Arfy, Dumnezeu cu mila, ca dragoste regala cu de-a sila...

akord 75 spunea...

@Benji
" Este de preferat oricând un monarh crescut încă de la grădiniţă în spiritul responsabilităţii pentru ţară,"
Astea-s doar niste supozitii..."se presupune ca..."
Ca sa n-o zic pe aia cu imbatatul cu apa rece:))Monarhism de fatada

PS Lasa Benji ca in doua trei zile vă trece: Be calm!!...iarasi ciuca,ciolacu,dancu &CO:)

csej spunea...

De un președinte rău scapi după 4 ani....Scapi pe dragul.De Dej numai după 4 ani ai scapat?Dar de Ceausescu?Rusii după cati ani crezi ca vor scăpa de președintele Putin?Ăștia vrei sa zici ca au fost sau sant președinți să-i pui la icoana.Asa-i.Dej a ucis colaboratorii care îi făceau concurența.Ceausescu te-a ținut cu turturi la gura si cur.Putin îi tratează cu otravă pe rivali.Buni răi presedintii.A nu se înțelege că regii sunt mai vrăji.Sunt președinți și președinți ca si regi si regi.

Huhu Rezea spunea...

csej
Vorbim de președinți în democrație, nu în dictaturi. Din păcate, România a experimentat și dictatura regală, în perioada 1938-1940, și dictatura prezidențială, în anii 1974-1989.
Dej nu a fost niciodată președinte al României. A fost doar seful PRM si o scurtă perioadă șeful Guvernului.
Funcția de președinte a fost legiferată abia în anul 1974.Nu avem nici 50 de ani de exercițiu prezidențial.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

*@csej, azi traim cea mai crunta dictatura, cea #rezist-neonazist-neomarxist europeana, ca poti face puscarie pentru risipa de energie in democratia elvetiana, desi nu-i membra la aceasta satană, iar noi sa puneam oalelor capace cand fierbem oua sau ciorba de potroace; sa stingem butonul luminilor la apusul zorilor si conform orbului gainilor, ca si cel al neoanelor care sunt sufletul reclamelor si bucuria șuților, astfel incetand si activitatea talharilor sa nu-si taie saracii buricele gegetelor, sau sa se calce unul pe altul pe noadele si durerile bataturilor in timpul actiunilor pentru binele tarilor si natiunilor; sa facem dus si nu baie in copaie sa ne inecam la olaie; sa nu mai taiem porcii decat asomati, ca daca sunt taiati se considera ca sunt asasinati si ne trezim ca vom fi arestati; sa nu crestem godaci mai mult decat cinci bucați leșânați si infectati cu gripa porcina sa le aruncam starvurile in latrină, fiind buni de ingrasamant in gradina; sa ne abandonam traditiile, religiile si casele ca sa traim ca animalele fiindca toate sunt bunuri comune si împărțibile ca si transmisibile oricui, oricum, orcand si la orice rupt in cur sau flamand, caci notiunea de proprietate ar fi o mare nedreptate; sa nu mai mancam carnati si mici fripți decat limbrici, gandaci, carcalaci, panglici si alti paraziti; băieții sa se lăbușărească pe sub plăpumerească si păturească ca sămânțoasele sa se risipeasca si poPULAțiunea sa nu se mai inmulteasca; fetele s-o ia pe viata sexuala matur femeiască si toti copchiii sa devina transcenderi de cand sunt puberi, dar si alte dracării staliniste si neocomuniste, acesta fiind inceputul... Ce tragic va fi sfarsitul! M-am convins ce inseama Europa si toata sleahta care ne ordonă sanatatea si viata, si nu degeaba Anglia dandu-le flit cu Brexit, si v-as mai spune si altele, dar sunt nedormit, depresiv si obosit!
**Au bagat banii la BCR, si cu ocazia asta si de ofuscare mi-am bagat pe telefon aplicatia George care ma va anunta cand imi vine pensia, ca am avut prin SMS dar alea de la ghișee, la schimbarea cardului, au purces si la aceasta schimbare a sistemului de anuntare... A trebuit concret sa-mi instalez pe telefon si internet...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, peste 7 zile scapam la tv de regala inmormantare, dar romanii si toti traitorii din lume sunt nervosi si fac spume temandu-se ca n-o sa mai scapam fara incetare de incazit doar pe sub plapume si cu lumină de la felinare si lumanare...
Nu derivatia numelor contează, ci creierii care pe regi ii guvernează si ii echilibrează si Charles in toate acestea poate fi considerat chiar un as!

Leo spunea...

@Flavius, și ce altceva îți mai poate face GEORGE ( Yuri pa ruscovo iazâcu ) ?
Vezi că îți Yuri îți va lua comision cam 10 lei/lună ca să te anunțe ceva ce toată lumea știe că se întâmplă pe 10 ale lunii sau mai devreme dacă 10 cade într-o sărbătoare legală.

Calinmihaib12 spunea...

Au fost 2 regi CAROL(Charles) ai
ANGLIEI:
=CAROL I (1625-1649) executat= prin
decapitare de CROMWELL..,
=CAROL II (1660-1685),fiul primului
rege CAROL.

Calinmihaib12 spunea...

..Cât privește.."corelația" care se face..PREMATUR,de către unii români(!) între actualul rege în CHARLES III și ROMÂNIA (?), prin proprietățile deținu te din..TRANSILVANIA, aveți putinițică ..răbdare, pt. că.."lucrurile" nu sunt foarte clare..!; fiți foarte atenți la..CINE.."îl curtează" pe Charles III
..când vine în TRANSILVANIA..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Leo, chiar nu-i misto, dar e o golaneala extrem de necesara ca nu ma pot duce acolo la orbecaială, pe Anilu trebuind s-o las cu cineva nu-mi permit foiala asta, si fiindu-mi singurul venit am fost indemnat sa accept porcaria silit! Cand eram pe SMS imi luau cam 5 lei, pe an sau pe luna, dar acum aceasta suma se aduna in avan si vor fi 120 lei pe an! Cam mult la saracia mea, lua-i-ar gâlca, brânca si buba rea!

Leo spunea...

@Calinmihaib12 ( de ce 12 și nu 13 de la al 13-lea ? D)... )
Foarte clară explicaţia ta Calin
Am încercat şi eu de pe Wikipedia ca să merg pe lanţul celor 40 de monarhi ai Angliei , dar după ce am parcurs cam 5 dintre ei m-a luat durerea de cap iar mai apoi după al 7-lea m-a luat și somnul...

Observație.
- NU există moarte "în liniște". Decât atunci când moartea vine în somn sau la eutanasie sau sub sedative.
"Vai şi amar de sufletul care iese din trup" , scrie la CARTE.
JALONUL 215 ESTE SEDATIVUL NOSTRU !

Viorel spunea...

UN VIITOR REGE CE VA AJUTA ROMÂNIA POATE MAI MULT DECÂT POLITICIENII DE PÂNĂ ACUM.
Cum a îngenuncheat Regele Charles la picioarele călugărului orb din Botoșani: Am vizitat multe țări, dar de România am rămas mai mulțumit ca în alte părți.
Nu sunt ortodox, dar sunt creștin și respect cu sfințenie pe Domnul nostru Iisus Hristos, Dumnezeul tuturor", a dat mărturie de credință Prințul Charles în fața Părintelui Dionisie. O dragoste mărturisită cu evlavie. Și deloc întâmplătoare, pentru că prințul a continuat: "De când am vizitat Biserica Ortodoxă, în sufletul și în inima mea s-a instalat o adevărată bucurie sufletească, mai mult ca înainte de a cunoaște această Biserică".
La una dintre vizitele la Sfântul Munte, Prințul a cerut ca Părintele Ignat să îi citească o rugăciune. A plecat genunchii, iar Părintele a pus mâna pe capul lui și a citit: "Doamne Dumnezeule a toată făptura, binecuvântează persoana aceasta, Charles, superior al Marii Britanii, care conduce un popor atât de numeros, cu sănătate și înțelepciunea Ta, ca să conducă spre pacea a toată lumea, că așa vom cânta și noi ca îngerii care au cântat la nașterea Ta: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni binevoire".
"Am trecut pe la dumneavoastră și vreau să vă amintesc că am fost și am vizitat România și am rămas foarte mulțumit de frumusețile făpturii. De fel, am vizitat multe țări, dar de România am rămas mai mulțumit ca în alte părți. Am văzut frumoșii munți Carpați cu natura lor, minunatele râuri ce brăzdează toată țara și bogățiile pământului, dar, cu toate aceste mari frumuseți și bogății, pătura populației de jos nu este mulțumită, ci în suferință. Constatând acestea, sunt hotărât ca, în timp, să ajutăm ca toată suflarea de pe fața întregii Românii să fie mulțumită de viața sa. Trebuie ajutați oamenii și sunt hotărât ca în timpul cel mai apropiat posibil să le venim în ajutor", a povestit Prințul Charles.
Cuvintele au rămas consemnate în cartea ”Starețul Dionisie, duhovnicul de la Muntele Athos. Despre monahism și Sfântul Munte Athos”.
https://www.botosaneanul.ro/top-news/cum-a-ingenuncheat-regele-charles-la-picioarele-calugarului-orb-din-botosani-am-vizitat-multe-tari-dar-de-romania-am-ramas-mai-multumit-ca-in-alte-parti-foto/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, cu aplicatia respectiva de gagimani, daca ai scos macar 0,5 bani de pe cartela pendulă in acea lună (sau șipca ruptă din gard, poreclita generic, card), fiind o bagatelă sa poti interoga cu aceasta cartelă orice banca despre ce sumă-sold ai in cont cu acest pont, si poate uiti ca din Ianuarie imi vor curge cu meleoanele banii in contul la pensie, ehei, si nu-i exclus cu ligheanul, mormanul si cu toptanul, ca sa-i concurez pe domnii generali, Băhnăreanu si Balaceanu, fraților, ca apoi sa le strig sfidător: Băi, săracilor, hai, cu pensiile voastre schiloade fuior, lasati-o jos mai usor, si dati-va mai hakana sa nu-mi stricati voi reputația si imaginea mea de belfăroi! Atunci, ce o sa fie 10 lei la atata porcoi de pulei? Ei?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, sa stie toată Armata, toată pulimea care infectează clocăria si toată omenirea ca jalonul 215 este SALVAREA, DREPTATEA SI MÂNTUIREA! Amin, Amin si Aleluia.

Huhu Rezea spunea...

Despre Viscri, satul de lângă Rupea în care fostul prinț Charles, actualul rege Charles al III-lea, a cumpărat o casă, am scris anul trecut aici

https://www.huhurez.com/2021/08/viscri-monument-de-nepasare-fata-de.html

Era sâ rămân cu mașina pe butuci prin gropile satului.

akord 75 spunea...

Dragule CFI
Mai intai ingropaciunea va fi pe 19.09 adica peste fo 10 zile...nu inteleg de ce dar se explica prin pr,pr,pr si bla,bla propaganda cu ghiotura
2 de ce nu incerci tu un ING bank. Ue sunt la ei de ani de zile dupa ce am trecut cam pe la toti.Nu am nicio nemultumire la adresa lor.Nici un banut nu lipseste de pe card niciodata
Exista totusi o conditie.In fiecare luna tb sa faci o cumparatura cu cardul in valoare de orice suma.Si un ban e valabil daca ar exista asa ceva,facturi,scobitori nu conteaza ce anume si nici valoarea.Daca nu faci absolut nimic iti ia 15 lei in luna aia Eu fac peste 70-80 cu cardul sau cu telefonul.De regula cu telefonul ca sa nu mai car plasticul dupa mine.Din cate am observat au cel mai bun sistem tehnologic dintre toti.Au investit nu gluma
E necesar un singur drum. Mergi la ING le spui completezi formularul si atat.Mai departe se ocupa ei...si cu BCR-ul si cu MApN-ul cu absolut tot

Acum apropo de "1 ban" Azi am primit factura la electrica"regularizare certificate verzi"
Valoare totala cu TVA fix 0,01 lei...noroc ca am primit-o electronic ca de obicei.
Dar stau si ma intreb: Astia sunt tampiti sau sunt tampiti????....plic,hartie,tonner,taxe postale etc.Puteau idiotii sa puna o limita inferioara sub care sistemul sa adauge banii aia la factura urmatoare nu sa elibereze factura doar pentru 0.01 lei.E clar sunt tampiti!! si desigur si imbuibati cu bani...multi bani la profituri de 300% acum in criza.Si camatarii sunt mai modesti...:)
V-as arata factura dar n-am cum ca huhu nu cred ca o posteaza.Asa ca sa ma credeti pe cuvant
PS CFI Si nu uita ca pana pe 19 o tot plimba pe regina prin Londra de la un congelator la altul,dac-o fi ceva in coparseu ala si n-o fi gol.Pana atunci baga mare la filme de toate felurile,Discovery,History si ce mai gasesti ca ai de unde alege
Pana pe 19 Huhu ne baga traseul pe GPS asa ca o sa stim...hi,hi

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, daca vrem sa ne pastram pitoresti si virgine satele, cum sunt ocrotite pe sub catrințe fecioarele, trebuie sa le protejam hârtoapele, bălțile si gropile, prosperandu-le Service-urile ca sa li se umfle budgetele, sa aiba de unde ciordi primarul, popa, notarul si secretarul, asa ca nu fiti suparat pe ulița acestui ,,regalist'' sat pârțac, Viscri, cu sinonim de english Wyski!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Akord, ufff, BCR e chiar langa mine, in linie dreapta cam 250-300 m, poate chiar mai aproape si chiar am sa intreb pe card cat mi se retine, ING-Bank e la parterul Hotelului Trotus, daca nu ma insel, mai departe nițel, cam la 150 m de BCR, dar nu sunt atras de el defel si are bancomate rare si insirate, chiar de mine foarte departe, pt. mine foarte important este sa le am toate cat mai aproape, la indemana mea, dat fiind atacul de panica a lui Ana, si in caz de o urgenta imediata sa ajung repede acasa, caci azi am gasit-o mai mult moarta, dupa un atac cumplit de panica si nici un vecin n-a vrut in ajutor sa-i sara... Nici la ora actuala nu si-a revenit din acel incident cumplit cand, pancata si cumplit de speriata a tipat pe hol si pe scara, strigand disperata sa fie ajutata, si imi vine sa urlu de furie cand vad atata lipsa de empatie si omenie, s-o vada pe Anilu cazuta jos, pe hol, si sa nu-i acorde nici un fel ajutor, desi toti erau in casa si ascultau ce se intampla cu urechea lipita de usa! Nu-i uit si nu-i iert pentru comportamentul lor indiferent si aceasta cainosie si lipsa de omenie, si cand li s-o intampla sa-mi ceara ceva sau sa-i ajut cu ceva o sa le trantesc in nas usa!

Leon spunea...

Ar putea fi o explicatie:
https://m.dcnews.ro/este-posibil-sa-mori-de-inima-franta-medic-despre-cum-a-afectat-o-pe-regina-elisabeta-a-ii-a-moartea-printului-philip-dupa-73-de-ani-impreuna_886780.html

akord 75 spunea...

CFI
Dar nici nu-ti trebuie vre-un bancomat.Doar daca vrei sa scoti bani cash asa "din an in paste"
Faci totul cu telefonul sau cardul. Totul! Eventual sa treci pe la bancomat odata la cateva luni nu cred ca e o pb pt 300 m
Ma rog faci cum crezi,cum zici ca e mai bine pt tine
O zi buna!
PS Nu am incercat sa ma transform in agent de vanzari.Oricum nu cred ca "apropierea de sucursala bancii" reprezinta criteriul de a alege o banca sau alta.In nici un caz!
PS1 Si poti scoate cash DE LA ORICE BANCOMAT al oricarei banci din Romania in orice colt de tara cu comision ZERO...inclusiv de la BCR:)))
Si la mine pana la bancomatul ING mai sunt vreo trei asa ca scot de la primul iesit in cale,indiferent de banca

akord 75 spunea...

@Leon
Si la noi exista dintotdeauna expresia "A murit de inima rea"
Din tot felul de motive ale vietii(persoane dragi,serviciu,financiare etc,etc).Acum ii zice "stress"

Daca nu exista geniul asta medical din articolul DC News credeti(care sa ne explice) ca ar fi trait vesnic....eeeeh ziare:)))
Ufff ma duc pe afara ca pana se termina "lalaiala" pe 19.09 mai e o groaza de timp:))
O zi buna!!
PS De asta exista asa numitii "miserupisti".Politicienii si "oamenii de afaceri" sunt cele mai reusite exemplare
Eu in locul lor as muri in secunda doi dupa atata kkt mancat.Ca noi militarii "ne ofticam" repede.
Totusi? ...96 de ani? Hai sa nu "sarim calu" Eu zic ca a dus-o ca-n sanul lui Avraam:)))
Ce naiba sa mai compatimesti aici?(ma refer la medicul "genial")Se pare ca are public foarte "destept" pe acolo prin Australia

Leon spunea...

@Akord,inclin sa cred ca ce spune doctorul este adevarat!
Acum 10 ani am avut si eu in familie un caz asemanator, a murit fratele mamei(80 de ani) si in urmatorul an l-a urmat si sotia(peste 50 de ani de casatorie) !
PS. Eu am o conventie cu a mea sotie, sa ma caute dupa cei 7 ani de parastase..:)).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, sustin acest deziderat din materialul prezentat, si il declar ca fiind perfect adevarat, mai ales ca din spaime, tristete si suparare se descarca prea tare secretiile glandelor suprarenale, si facandu-se un experiment pe un condamnat la moarte, caruia i-a fost injectată apa distilata, in loc de otrava letala, condamnatul in subliminal a asimilat ca va fi astfel terminat, suprarenalele brusc i s-au descarcat si el, instantaneu, a sucombat... Totul este real si adevarat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, ok, pot sa interoghez oricand orice bancomat, cu conditia ca macar ceva din contul meu, baremi de 1 leu, cu cardul sa fi cumparat in luna de interogat, pastrand acolo, pentru, orice eventualitate, cativa pulei, adicatelea cei 41 de lei, din totalul de 1.241 lei... Ai dracului de putintei, ca nu stii din ei ce sa mai faci si ce sa mai iei! Trist, ca nici eu nu mai stiu cum de mai rezist si exist...

akord 75 spunea...

@ CFI
Nu vorbeam de interogare bancomat ci de extragere...hai las-o asa!
@ Leon
Dar eu nu v-am contrazis nici o secunda.Ma miram doar de doctor si de ziar...ce chestii dom'le ce chestii "nemaivazute"Ce spune doctorul se stie "de cand lumea" :)))
adica banalitatile astea

Se moare de inimă frântă?
Despre inima frântă a Reginei și cum și-ar fi putut pune aceste emoții amprenta asupra sănătății suveranei a vorbit dr. Deb Cohen-Jones, un medic generalist australian. El a explicat, pentru FEMAIL, ce poate aduce pierderea unei persoane dragi asupra sănătății partenerului- și dacă este posibil, din punct de vedere medical, să se moară de inimă frântă.

Dr. Deb Cohen-Jones a spus, conform Daily Mail, că ”nu există o știință strictă” în jurul morții de inimă frântă, ”dar este cu siguranță un fenomen observat”. Conform medicului, ”este mai mult despre pierderea voinței decât despre degradarea sănătății, în anumite privințe”. Aceasta mai spune că ”pierderea Prințului Philip i-ar fi cauzat un stres sever Reginei, ridicându-i nivelul de cortizol și lăsându-i corpul să se descurce cu asta”.

Stresul, adesea minimizat, poate avea efecte profunde și grave, uneori fatale, asupra corpului uman. Chirurgul cardiac Nikki Stamp a declarat pentru ABC că stresul de a vă pierde soțul sau soția poate provoca o ”reacție în lanț” care poate contribui la moarte.

”Ceea ce știm este că pentru unii oameni stresul de a pierde o persoană iubită sau orice fel de eveniment stresant din viață precipită o mulțime de reacții atât în corp fizic, cât și în minte, care pot provoca boli și, uneori, pot duce la moartea persoanei” a spus dr. Stamp.
Au luat si ei un nume de doctor (cat mai de departe ) si l-au plasat in ziar...ca cine dracu il citeste
Dr.Nikki Stamp(timbru) chiar exista este cardiochirurg(nu generalist) iar site-ul este inca in constructie
Ce sa zic : Gagica e misto !!E chiar buna rau de tot...parca seamana cu o actrita?
Minciuni,minciuni,minciuni!! Asta-i presa!

https://www.google.com/search?q=nikki+stamp&sxsrf=ALiCzsZS1FcK8IU8vctCAoTo5ICwF0eFbg:1662808904625&tbm=isch&source=iu&ictx=1&vet=1&fir=YwQQrjlcZt0tKM%252CjJfucNggXyHk5M%252C_%253BqpgyjfrvdIAXeM%252CbzvEayycqdAvHM%252C_%253BwoOnCLEeXAyJmM%252C9K7pmvgBCszu-M%252C_%253BSaJGIpyxScXb9M%252CFamx6p6Sf5FEQM%252C_%253BJXo2iF8jgijP-M%252CTwJbuSLK_XHKAM%252C_%253BQs_rLkia76sP0M%252CbzvEayycqdAvHM%252C_%253BIp0e8L8RK2mpFM%252CrIidNCv1z5bU3M%252C_&usg=AI4_-kSJfVYZtcIcAGgN7zgoIvfMXLS7Dw&sa=X&ved=2ahUKEwido9vwjYr6AhUj_7sIHYRADIMQ_h16BAhQEAE#imgrc=qpgyjfrvdIAXeM

M-am mai uitat odata. Chiar ca-i buna!:)))

akord 75 spunea...

CFI
De ce nu te bagi insotitor permanent pentru doamna?
1524 lei net de la Statul Roman.Amanuntele le stii tu daca te incadrezi sau nu
Doar zic.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, am facut totul si am rezolvat-o si cu insotitorul, acei bani ducandu-se, fir-ar sa fie, in testere de glicemie, medicamente necompensate, plata taxiurilor la deplasari pe aici pe aproape la circumscriptiile medicale si spitale, cat si alte hangarale banale, dar necesare, alegandu-se cu mai nimic, numai testerele de glicemie, lunare, halind circa cici, sase sutare, desi la doua are gratuitate, niste camarazi de pe aici cunoscandu-mi aceasta realitate. Cat despre bancile despre care am discutat, am inteles ce mi-ai explicat si acum stiu absolut tot! Multumesc frumos pentru sfat!

akord 75 spunea...

CFI
600 lei inseamna cam 12 cutii cu teste per luna plus 2 gratuite inseamna 14 cutii/luna
O cutie contine 50 de teste asta insemnand 14 X 50 = 700 teste lunar
Daca impartim la 30 de zile ne da frumoasa "suma" de 23,33333 intepaturi in 12 ore.Hai sa zicem 20-21 in 10 ore(ca doar nu faceti teste glicemice si noaptea ) Asta inseamna mai departe 2 teste la fiecare ora zi de zi o viata intreaga(glicemia creste la doua ore dupa o masa).Tu crezi ca pot crede asa ceva? In doua luni nu mai ai un milimetru liber de piele si devii albastru ca "furtunu de la aragaz" dupa atatea intepaturi.In afara de faptul ca poti intepa doar zona burtii,fesele,pe pulpa picioarelor si antebratul cu interdictia de a te intepa la mai putin de 2 cm de intepatura anterioara sau la mai putin de minim 2cm de buric.....si totusi faci cel putin 22 de intepaturi zilnic.Mie imi ajung 2 cutii(100 buc) timp de o luna) iar in bloc am un vecin care a ajuns la 4 intepaturi pe zi,dar doar o perioada relativ scurta cam o saptamana ca incepuse sa-l apuce toti dracii....si noi vorbim aici de 20???
Cum se zice: Mai taie-i din coada!!
Daca le adunam pe toate tu ai trecut usor de 3500lei ca venituri nete lunar,Asta fara sa mai adunam ajutoare ,vouchere si alte alea date de guvern....esti boier nenica !! Dar si stii sa te vaieti cu talent bo$$. Poate mai multa sinceritate nu ti-ar strica.In privinta diabetului absolut totul este gratuit prin Prog. nat. de sanatate. inclusiv acele si glucometrele(aparate) testele intradevar in limita a doua cutii dar sunt suficiente si calculate dupa necesitati peste normal.NIMENI NU FOLOSESTE 12-14 cutii pe luna.Adica aproape o juma' de cutie(50 buc in cutie) /zi.Pai nu mai ai timp sa mergi nici la buda d'apoi la piata:))))
Intrebati pe cine vreti si o sa rada de voi
Decat asa mai bine plec dracu pe alt blog unde sunt mintit mai cu talent:)))

akord 75 spunea...

@(ne)stiutorul
Nu virusez nimic,dar nici minciuna n-o suport.
Eu am scris o postare iar dumneata nu mai putin de 4(patru).Si tot eu virusez? Da-ti doua palme!!
Ce iar vrei sa vorbesc despre "tante" aia pe care-o ingroapa peste vreo saptamana?
Vezi ca topicul la zi e trei "pagini" mai in fata

PS In afara ca englezoii NU AU CONSTITUTIE parlamentul lor JURA CREDINTA REGELUI,nicidecum poporului.Asadar Charles "the third" va primi juramantul alora cu peruci:)) nexam Constitutie nexam Biblie....ca oile
Aviz monarhistilor
Acum iti place ce am scris knoane ?

akord 75 spunea...

Traiasca "aparatul" domnului Guillotine!
Canada si Australia au recunoscut oficial noul lor Sef de Stat...nu rege!
Acolo sunt doar niste guvernatori(o forma fara fond) iar Primul Ministru conduce efectiv
Daca nu stiai "knoane" monarhia brutanica a cochetat din greu cu Hitler incercand sa-l puna la pamant pe satrapul stalin.Nu mureau ei de grija rusilor dar le cam tatzaia curu' de frica ca-si pierd latifundiile.Asa ca l-au ajutat din greu pe hitler pana si-a pierdut ala rabdarea si i-a atacat dupa nenumarate amanari.Daca nu incepeau miscarile de eliberare dupa WW 2 si acum mai sugeau englezoii de la 57 de tari subjugate....deh "Imperiui" Britanic!
Niste ciobani care stau pe-o stanca cu oile lor cu tot.Astia si acum traiesc din ce au jefuit sute de ani. In British Museum gasesti orice din oricare loc al lumii.Din Egipt pana...aiurea.Din Anglia nimic...

Huhu Rezea spunea...

Bocitoarele sunt cele care au/n-au vreo legătură cu mortul... îl plâng pe drumul până la groapă.
Cam așa sunt și televiziunile noastre care toată ziua au emisiuni despre regina Marii Britanii de parcă ar fi fost regina României.
Așa le place unor români să plângă la morminte străine....!

Leo spunea...

Nu te mai plânge . Chiar tălică ai deschis topic . La orice deschizi acum dai de câte o bocitoare.
Şi mai avem încă pe puțin 10 zile de bocit.
Noroc cu VUELTA până mâine.


akord 75 spunea...

@ Huhu
din toata laba...la asta cu regina lu peste a reiesit de la televiziuni un singur "merit indiscutabil" pe care-l repeta ca papagalii nedandu-si seama cat sunt de ridicoli.
"A fost cel mai longeviv monarh britanic" Atat!
Mie deja mi s-a acrit.Traiasca d-nul Guillotine ca a mai rarit buruienile astea care de mult sunt depasite de vreme si de vremuri...monarhia=o inutilitate adusa la perfectiune:))
spermatozoid ➡ ovul ➡ blastula ➡ gastrula ➡ monarh(am mai sarit o etapa,doua) :))))...dar mai intai si 'ntai un f..tai:)... ca si la sefii popilor aia de-l "reprezinta" pe D-zeu
Eheee la vremea lor toti s-au kkt in scutece...