Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 14, 2022

După Vinăria Purcari... și prima bancă din Republica Moldova se listează la Bursa de Valori București

9 comments

 Presa din România a acordat o mică importanță unui eveniment care a avut loc pe 13 septembrie, chiar în Dealul Spirii, la București, respectv primul forum la nivel înalt dedicat promovării piețelor de capital din cele două țări românești. Evenimentul a fost onorat de prezența premierilor celor 2 țări, doamna Gavriliță și domnul Ciucă, informeaza AGORA din Republica Moldova, care au și avut căte o intevenție la începutul Forumului. 

S-a anunțat că maib -moldova agro industrial bank-  cea mai mare bancă din Basarabia, cu o cotă de piață de 32%, se va lista la BVB. 

E bine că piata de capital o ia inaintea politicului pentru REZILIENȚA, tot este un cuvânt la modă,  unității naționale pe malurile Prutului.

Unul dintre vorbitori, reprezentantul băncii din R. Moldova care ține de Banca Transilvaniei, Victoriabank, spune că serviciile bancare digitalizate sunt mai dezvoltate în Basarabia comparativ cu România. Vrea să spună că nu prea au ce să caute clienții în sediile băncilor ... dacă apelează la serviciile acestora prin internet.

Ei au fost vorbitorii din domeniu pieței de capital din România și R. Moldova

9 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca sa fie si usturoiul acceptat la Bursa de Valori, sa se faca precum fac eu, cand fac reteta: Se scoate maduva lujerului din mijlocul capatanii, fara a deranja cateii, se ia intre degete capatana usturoiului, cu tot cu coji, intreg, se strange bine in mod rotund intre varfurile degetelor capatana deusturoi si se da prin razatoare cu totul, incepand de la varv, cu mustatile in partea palmei, Eu rad cca 250 grame de usturoi in cca 3 minute! Cojile vor ramane in afara, pe razatoare, terciul de usturoi in castron! Va dati seama cat timp ia sa cureti catel cu catel 250 grame de usturoi, sau la un peste prajit o capatana? Incercati si o sa-mi multumiti, iar moldovenii vor promova usturoiul la Bursa! Merge cu vinul bursat si friptura, mai intai la macerat!

Calinmihaib12 spunea...

CFI:
..da,..dar nu la bursa de.."nonvalori" ..de la BUCUREȘTI..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Calin, nu-mi lua glumele de bune, dar cu razatoarea e reala! Atentie la degete insa!

csej spunea...

Cornelius procedeul tau e valabil si pentru usturoiul exportat de chinezi in Romania?Intreb fiindca usturoiul romanesc a cam dispărut de pe piață.
În 1981 după ce m-am luptat cu Forță de interventie rapida a NATO în Poarta Focsanilor am intalnit in apropierea Rm.Sarat o căruță care gemea de usturoi.Usturoi de Râmnicelu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@csej, usturoiul chinezesc nu are mustati si e albit cu substante, e periculos, acum e din Spania, rosu-foarte bun si cu mustati-radacini. La Kaufland se gaseste la saculeti de 250 gr si ieftin, iau cate 4 o data, cca 10 lei si vad ca se pastreaza bine. Dimineata, tocat marunt unul sau doi catei, baut cu 1 pahar de apa in care ai pus 1 linguriță otet de mere si putina miere si imediat sa se manance e sinonim cu reteta @Onorabilului si te scapa de multe belele cardiace, de vase infundate, reda elasticitatea venelor, ucide parazitii intestinali, bun la reumatism dand si imunitate. Lui Anilu ii dau asa dimineata, seara doar 1 pahar cu apa cu 1 lingurita de otet de mere. Sanatate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@csej, Usturoiul romanesc e vandut de samsari-speculanti in occident, luat masiv de la producatorii buzoieni la preturi de nimic, lasand Buzaul fara marfa pentru Romania, acolo fiind patria usturoiului, ca si in unele zone oltenesti. Guvernul asta nu face absolut nimic sa stopeze specula, intermediarii mafioti, scumpirile anapoda, inflatia, liberalii fiind franarii principali in orice masura economica si sociala, dar nici pesedeii nu se dau de crucea mortii, tot politicul in general fiind implicat in afaceri alimentare, industriale, etc. Declaratii siropoase, masuri kanci sau de matase, sau se fac ca fac un drack!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cică Putin Ciumpalac a trecut nevatamat printr-un atentat: De fapt instantaneu la masina i s-a spart din mers un pneu, el s-a enervat si pe Seful Garzii Nationale imediat l-a arestat! Hai, siktir cu vestea asta de rahat care nu m-a impresionat, ca ati facut dintr-un țânțar ditamai balșaia de dărmălău de harmasar, cu tot cu car, carutas si bălegar!

akord 75 spunea...

CFI
Multumim pt informatiile "prompte si f corecte"
Si eu care credeam ca e vorba de Zelenski
Esti "plecat" departe,tare departe de planeta asta:)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, in aceeasi zi Putin cica ar fi avut un,,atentat'' la roata masisii, Zelenski cu pupat alta masina. Doar stiristii si presa huiesc pe subiect! Nu stiai de amandoua incidentele?