Un produs Blogger.

vineri, septembrie 09, 2022

Charles al III-lea, când era doar prinț, nu voia autostradă în Transilvania

14 comments

 Ziarul Adevărul scria în anul 2004 că prințul a ridicat această problemă într-o întrevedere cu președintele Iliescu. 

Pentru cârcotașii care spun că Charles vizitează numai Transilvania, iată dovadă că a vizitat și Oltenia. Iată-l învățând să orneze ceramică de Horezu în atelierul meșterului Ionică Paloși.



14 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fostul prinț avea o viziune de pastrare a satelor traditionale si puritane, transilvane, inca neatacate serios si uracios de avantul vijelios al modernismului si urbanismului vicios, care sunt acuzate si intradevar vinovate de distrugerea ultimilor insule si oaze de puritate ocupate de sate. Sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu dreptul de a feri zonele folclorice de ce poate fi mai rau prin constructii megalomane, care pot distruge vestigiile cultulare, seculare, si resursele vitale, umane, ambele inca puritane si ramase aproape intacte in ceea ce privesc valorile traditionale, existente si perpetuate inca din timpul ocupatiei romane!

Arfy spunea...

Nici vorbă să fi spus așa ceva! "Surse din anturajul..." însuși marele comunist ioniliciiliescu a dezmințit ceea ce scria la vremea aceea oficiosul ziar pesedist! Chiar să fi spus, cred că nu vorbele lui ne-au împiedicat să facem autostrăzi!

Huhu Rezea spunea...

@Arfy
Da, vinovați de compromiterea Autostrăzii Bechtel- Transilvania, de la Brașov la Borș, sunt românii care în 2004 au votat ca președinte un nemernic precum Băsescu, dar și cei care au fraudat alegerile pentru președinție.
Construcția autostrazii a fost blocata în anul 2005 de Băsescu, Tariceanu si Dobre. Daca românii isi cunosteau interesele, se circula pe acea autostrada incă din anul 2012.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Arfy, aici aflii din gandirea de slobozi lichizi ca ,,Romania nu are nevoie de autostrazi!'' --Citat din ce a afirmat in mod repetat fostul presedinte super bautor, trădător si turnator, Băsescu Petrov.

Arfy spunea...

Ciuhurez, posibil. Nu cunosc amănuntele afacerii Bechtel! Eu vorbesc de autostrăzi în general!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Autostrazile sunt extraordinare pentru dezvoltare, dar nu trebuie sa strabată zonele rurale, care trebuiesc protejate de poluare si pastrate intacte pentru generatiile viitoare, solutia in bine fiind variantele de ocolire, sau sa faca legatura cat mai directa intre localitatile urbane cu zonele industriale, caci scopul general, in sine, este acela in care sa se dezvolte sectorul de transporturi rapide, pentru randamentul si potentialul zonelor urbane si industriale, care vor aduce un real folos factorului vital si uman. Prin tezele retrograde ale guvernarii liberale, emanate din creierii bahici si toxici ai pixelului mov si de alcov ai turnatorulului, Clondir Petrov, clamand, alaturi de alti bolanzi si nărozi, ca nu avem nevoie de noi cai de acces si autostrazi, Romania a fost lasata in inapoiere sociala, economica si industriala, in care ne-am ales, hales-bules, cu zeci de ani de stagnari si regres!

Calinmihaib12 spunea...

1..."Abandonarea" proiectului BECHTEL pare a fi fost impusă de..COSTUL ENORM
..! (dacă e adevărată cifra anunțată
de "1,.xx" MILIARDE de EURO= cheltuiți pt. cei 50 km construiți de la CLUJ.. spre vest..!?).

2. Prințului CHARLES..îi PLĂCEA..în ROMÂNIA/TRANSILVANIA.."sălbăticia"..peisajului..,"simplitatea"(?)..vieții oamenilor locului..= într-o țară mult rămasă în urmă..ECONOMIC (și nu numai. .), comparativ cu țara sa..,în care se simțea..sufocat de..OPULENȚĂ..și tot ce e în "spatele" ei..!

3. Cred că articolul din ziar, referi tor la părerea prințului CHARLES.. despre autostrada "aia" pomenită, era= atunci, cel puțin o..DEZINFORMARE (cu și fără ghilimele..!) și, concomitent, un FALS:pt. că în realitate, un DRUM= de orice "rang", nu desparte.."satele săsești"..de restul lumii (adică nu e un "zid", ci dimpotrivă=e o "legătură" ..!

Huhu Rezea spunea...

Calin
Cu despăgubirile plătite către Bechtel si cu cheltuielile de conservare a lucrărilor deja executate s-a cheltuit mai mult decât prevedea contractul inițial, fără să se facă autostrada nici la 10 ani după termenul scadent de dare in folosință, convenit pe vremea guvernului Năstase în anul 2012.
Acest eșec, ca și cel al tărăgănării culoarului IV Paneuropean, Sibiu_Pitești, fost un act de subminare a intereselor României în zona Transilvania.
Băsescu a fost piaza rea adusă de români pe post de președinte. Analfabeți functional din punct de vedere politic....

akord 75 spunea...

Pentru desfatarea celor care stau in palate si merc cu Rolls Roice n-ati vrea voi sa ramanem asa cam la nivelul "traditional" de coliba din stuf o carpa in jurul soldurilor si o sulita din bambus?
"Ca la orice om ii place sa-si vada supusii":))) Si lui Charles ii place dar nu la el ci la altii...asa ca din cand in cand mai vine pe mosie ca la un fel de zooland
Si unii ii ling acolo unde nu ajunge soarele Va spun "eo" ca gagiu de fapt e ofticat nasol de tot pe raposata regina.Eheee daca era rege de acum vreo douaj' de ani nu mai batea el tzarana prin Viscri de parca ar merge in safari european...plictisit rau omu
Acu ii e frica ca poate o mierleste in 2-3-5 ani si se oftica si mai rau ca in mod sigur nu se va spune despre el ca "a domnit"20-25 de ani ca n-are cum bre n-are cum.Eheee daca ajungea rege pe la 40 de ani alta chestie nu?
Si asa are moaca cam de taran :))))....si e si de pe o "creanga" mai laterala
In rest totul e gargara si voi stati cu ochii beliti in gura lui.
Mie mi se pare infinit mai periculoasa madam Liz Truss....acolo-i beleaua mare.Boris a fost copil de mingi fata de muierea asta rea.Doar americanii poa sa-i mai puna frana
Nu vedem padurea din cauza copacilor
Nu uit declaratia ei pe "model Putin" citez din memorie cam cum "gandeste" muierea.Probabil ca habar nu are,iar din punct de vedere al unei puteri monarhice i se pare a fi justificat
"Ca sa invingem Rusia si un razboi nuclear poate fi justificat"
Eu inchei spunand : Traiasca domnul Guillotine care a mai rarit din plantele astea
Ca ce a facut raposata Angliei in ultimii 40 de ani sau incepand chiar de la Churchill?
Nimic! Absolut nimic....doar a vegetat
Dar hai sa nu fiu rautacios.Precis a facut ea "ceva" si eu inca n-am aflat
PS Saracu Charles !! ce ofticat trebuie sa fie tocmai acum cand se obisnuise cu ideea ca va ramane vesnic "printz"...iar acum ticaie ceasul:))

akord 75 spunea...

Huhule
Nu-l mai "dezgropa" politic pe Base ca altele sunt "durerile" Nu-l faci nici mai destept nici mai frumos pe Ciolacu ,,,,despre Ciuca maciucilor nici nu am ce spune nici macar de rau.Asta e cel mai nasol.Sa nu poti spune nimic, macar o barfa mica acolo, atat e de insignifiant.Jenant!

Gigi spunea...

Autostrada Bechtel,a fost unul dintre tunurile,unul dintre țepele date in țara noastră.A răspuns cineva de această țeapă? Va raspunde cineva vreodată de jaful comis de dupa revolutie? Au disparut mii de fabrici,uzine si multe,multe altele. Aveam o industrie dezvolta din toate punctele de vedere! Acuma importam chiar si fierul beton,necesar in constructii,in timp ce noi am pus pe butuci toata industria.Nu mai suntem in stare sa mai fabricam nimica!!!!!Si când te gândesti ca un capat de acuzare la simulacrul de proces,in rechizitorul fabricat pe "genunche",a fost prevazut si "Subminarea ec.Nationale"! Mă intreb si eu ca prostu':Daca atunci "dictatatoru'"a fost acuzat de astfel de infractiune,acum dupa punerea pe butuci a industriei,cum s-ar numi aceasta infractiune? Și aș avea sute,mii de intrebari de genul asta,dar nu este nici timp nici spatiul necesar! Vai de capul nostru,suntem un popor vândut la tarabă.Noi,suntem responsabili de tot ce sa intîmplat in decurs de 32 de ani.Ne intrebam de ce ne .ut astia acum? D'aia ,ca ne meritam soarta!

Huhu Rezea spunea...

Poate să calculeze cineva ce avantaje economice ar fi avut România dacă Autostrada Transilvaniei era finalizată în anul 2012?
Să intre la pușcărie pentru sumninarea economică a României cei care în anul 2005 au decis să nu mai finaneze proiectul. Adică Băse, Tarice și ministrul Dobre de Transporturi.

Andrei spunea...

„Miniştrii Transporturilor care au gestionat contractul păgubos

2004. MIRON MITREA

A fost semnat contractul de către fostul şef al CNADNR, Mihai Başulescu – în prezenţa lui Adrian Năstase, premier la acea vreme. Atunci au început lucrările pe tronsoanele- Câmpia Turzii-Cluj Vest şi Suplacu de Barcău.

2005 – 2006. GHEORGHE DOBRE

Americanii de la Bechtel au devansat termenul de finalizare a lucrării cu un an. Atunci, compania a suspendat lucrările, iar statul român a ameninţat pentru prima dată că reziliază contractul.

2006 – 2007 / 2009 – 2010. RADU BERCEANU

Americanii reiau lucrările pe şantier. În 2006 este făcută publică o parte din contract. S-au alocat mai mulţi bani. Sunt inauguraţi primii 42 de kilometri ai autostrăzii. Premierul Emil Boc şi Radu Berceanu au făcut un drive-test cu o Dacie Logan.

2007 – 2008. LUDOVIC ORBAN

Au început discuţiile privind oportunitatea acestui contract. Motivul: autostrada nu face parte din Coridorul IV, pretextul invocat pentru construirea acesteia. S-a pus pentru prima dată problema reducerii costurilor pe km.

2010 – 2011. ANCA BOAGIU

Executivul a impus companiei să reducă consturile pentru fiecare km de autostradă, de la 25 de milioane de euro, la 6,9 milioane şi reducerea cu 30% a valorii contractului. S-au inaugurat încă 10 kilometri.

Raportul curții de conturi concluzionează că „există şi persistă în continuare suficiente semne de întrebare (…) şi nu există suficiente motivaţii şi justificări privind:

- încredinţarea directă a contractului
- lipsa unei negocieri reale a contractului
- promovarea şi aprobarea de către Guvern a unei forme de contract conţinând unele clauze care nu erau armonizate cu legislaţia românească şi/sau care stabileau obligaţii şi responsabilităţi disproporţionate pentru partea română.”

Cine a încredințat discreționar contractul și nu l-a negociat în interesul României? Băsescu sau Năstase și Mitrea.

Mitrea am zis? Năstase? Ăștia nu cumva sunt PESEDIȘTI care au făcut pușcărie și sunt invitați permanenți la televiziunea securicistică și filorusă Realitatea Plus?

Măi, nea Huhule, înțeleg că ești slugă la PSD, dar unde e Băsescu în poza asta? De curiozitate întreb că pe ipochimenul ăla nu îl mai votează nimeni. Dar, așa, pentru corectitudinea pe care o invoci la micul dejun, la prânz și seara.

Să aud!

PS Link aici: https://www.piatapresei.ro/2019/05/cea-mai-mare-teapa-din-istoria-romaniei-autostrada-de-lux-construita-pe-hartie-si-platita-in-realitate-odata-se-reiau-lucrarile-dupa-10-ani-de-blocaj/

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din "HuhuRezea spunea..."
(14:15'/10.09.2022)
"Calin
Cu despăgubirile plătite către Bechtel si cu cheltuielile de conservare a lucrărilor deja executate s-a cheltuit mai mult decât prevedea contractul inițial, fără să se facă autostrada nici la 10 ani după termenul scadent de dare in folosință, convenit pe vremea guvernului Năstase în anul 2012.
Acest eșec, ca și cel al tărăgănării culoarului IV Paneuropean, Sibiu_Pitești, fost un act de subminare a intereselor României în zona Transilvania.
Băsescu a fost piaza rea adusă de ⁉️români⁉️ pe post de președinte. Analfabeți functional din punct de vedere politic...."

"10 septembrie 2022, 14:15"

 Încheiat CITATUL,

HUHU:
1.. e parțial adevărat..!
2..Cât privește RESPONSABILITATEA pri vind.."SITUAȚIA" (d.t.p.v...!) a ROMÂNIEI după 1989.., nu poporul român e de vină, având în vedere..URIAȘA MANIPULARE..LA VEDERE și..SUBLIMINALĂ prin MASS-MEDIA..de toate.."calibrele" , implicând CHELTUIELI RISIPITOARE.. URIAȘE de fonduri și "resurse umane"= de toate "națiile" posibile= de la noi și de aiurea..!, = pt. ajungerea și menținerea=NEINTRERUPT = LA PUTERE..!
..Episoadele.."băsiste"=au fost posibile ..în condițiile RELEVATE de PONTA ("pupilul" lui A. NĂSTASE..) care a spus, PUBLIC, la TV-uri,prin 2004, că "EI".."băsiștii".., AU FURAT mai mult ca NOI.!("evident"..LA VOT..!