Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 14, 2022

Onorul poneiului la palatul Balmoral din Scoția

14 comments

 La sosirea la Castelul de vacanță Balmoral din Scoția,  potrivit protocolului, Regina Elisabeta a II-a era întâmpinată de Garda Regală. Tradițional, garda scoțiană avea mascotă un ponei. In anul 2018, chiar în timp ce începuse ceremonialul, poneiul s-a bălegat în el ...de protocol. Ce a urmat... vedeți în clipul de mai jos.

Anul acesta, din cauza stării de sănătate a reginei, ceremonialul ar fi avut loc  în privat.






14 comentarii:

csej spunea...

Asa se intampla cand uiti sa-i pui pempars.Atentie Patina ce faci cu țapul tau!
OLESCULE toate tarile au motive să revendice teritorii dela vecinele lor.Dupa capul tau pătrat am avea parte de un război generalizat.Logica de ,comandant de companie cu o școală de 3 ani la Sibiu.
Spre stiinta.Intrebuintarea loviturilor nucleare tactice sunt periculoase nu numai pentru adversar ci si pentru trupele proprii.Numai un stat în agonie ar folosi STL.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un desert regal in cadrul unui ceremonial marțial, de la un neam piticot de cal, cu comportament de măgar, deci o gustare pentru inaltele capete incoronate, regale, cu honoruri militare indreptate din șale, si ceea ce nu i se vede pe sub burta-i verde, e limba de clopot, pardon, de ceas, sa indice cat rejinei mămucă i-a mai ramas pana la parastas! Die, mârțoagă nanistă si fefeleagă, sa-ti balegi bulgăreii cu putoare nasoală in iarbă sau in oală la actuala rejină consoartă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De ziua Sfintei Cruci a Rastignirii si Mantuirii Omenirii, in Hristos, va urez frumos sanatate, fericire si prosperitate in toate, si cat mai multa si, Doamne, ajuta!

GO spunea...

@csej! E ușor de denigrezi, ascuns după tastatura. Asta spune tot despre ce poți. Eu spre deosebire de tine, am fost si șef de stat major, si locțiitor comandant si comandant cu împuternicire in pragul pensionarii. De unitate operativa, nu de secție reparații. In ritm alert, nu am dormit in bocanci! Nu am fost doar ofițer cu numărul 4 ca tine, mereu in umbra cuiva. Si am fix 9 ani de studii superioare, o licența militară si una civilă. Fac parte dintr-o generație mai rapida decât a ta.

Când văd uzați ca tine, ma apuca dracii. Licențele militare după 1990, s-au luat in 2 moduri:

- fie plus 2 ani la AISM, pe lângă cei 3 tradiționali la AFT;
- fie … atenție, continuarea a încă 3 ani de studii la fosta AFT (la FF) care din 1995 acorda licențe încă de la absolvire. Total 6 ani.

Eu mai am si o licența civilă. Dar tu cum nu cunoști nici o limba straina in afara eventual de moldovineste, e prea mult pt. tine.

Andrei spunea...

@Huhu

Poneiul ăla are mai multă onoare decât multe mârțoage politice de pe la noi, de pe la toate partidele, care se balegă pe poporul român.

Măcar poneiul o face natural și în transparență și nu se vinde pe două ruble sau doi euro trădându-i pe alții.

@CFI
Arghezi scria poezii despre „bube, mucegaiuri și noroi” și o făcea bine. La tine a ieșit doar o altă balegă cu pretenții literare.

No offense! Dar chiar nu știi când să taci.

avianyc spunea...

Asta-i poneiul lui GO.
Instruit ca toti ai lui GO si mai ceva ca Monteoru si Cezar.
Intru adevar graieste de pe cracă si Huhurezea.
Doar cu "democratiile" putem discuta cum sa furam mai mult ,cum sa vindem pe nimic ,cum sa punem propria economie la pamant , cum sa imbogatim potentații si sa saracim norodul, cum copilul trebuie sa spuna mama lu tata s.a.m.d.
Generalul " IARNĂ " bate cat de curand toti gheneralii carcotasi prin posturile de televiziune mincinoase la greu.
Solutia probabilă, cu " Ursul_ easca in barlog pana la primavara sau cu mantaua de iarna cu guler imblanit pe post de pijama.
Si ete na fleosc democratie .Nu mai demult de acum doua saptamani la Cernauti se desfasura un miting avand ca revendicare dreptul la invatamant in limba romana.
Ca de folosit romana in administratie nici vorba .
Cu cei cu scaun la cap ( dacă mai sunt pe undeva) care nu se vand pentru " un pumn de arginti " mai greu de discutat.
Pentru unii doar banii si averile aduc fericirea si nenorocirile lumesti.

GO spunea...

Apropo. Am făcut o eroare când am zis ca am ajuns la momentul când m-ar avantaja si pe mine, o eventuala pensie contributivă in baza L. 127/2019, fata de actualul cuantum al pensiei militare. Eu inmultisem simplu punctajul mediu cu PMP.

După ce am văzut formula exactă cu punctul de referință si am recalculat corect, ies cu minus 18% cu OMM inclus. Așa ca nu ma face o eventuala pensie contributivă nici după L. 127/2019.

Cel mai corect este ca la militari sa fie acordată pensie militară, care sa reflecte ierarhia in momentul ieșirii la pensie. Iar pt. anii lucrați in civilie, sa se acorde a 2-a pensie in sistemul public.

Gigi spunea...

Cum nu exista posibilitatea sa apreciez comentariile unor persoane printr-un singur semn,am sa-i numesc! Imi plac comentariile lui: @ GO,Avianic și Andrei👍
PS.
Azi,se îplinesc 7 ani de la trecerea în nefiintă a marelui patriot,Corneliu Vadim Tudor!Dumnezeu să-l odihneasca în pace si să aibă grijă de sufletului lui!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Andrei, ha, ha ,,lasa ca e bine si asa!'' Aici nu-i o asezare literara, cand gresim rau sa ne pară, aici ne etalam damblalele fiecare cu ce ne-a mai ramas prin cotloanele cerebrale!
In alta ordine de idei, pentru curiosii mei:
-Ieri am platit intretinerea a doua oara de la mutare, total 150 lei, in care intra apa, gazul de la centrala proprie, curentul electric, cheltuieli comune, iar la Primarie am platit gunoiul inca de luna trecuta pana in Ianuarie. Chiria e 750 lei, mai ieftin ca per oras, deci e foarte bine. Nu mai am probleme cardiace, nici de glicemie, nici de constipatie, tratamentul naturist merge, si inca nefiert si aproape ca termin a doua sarja a cate 2 borcane de 850 gr, mai avand jumatate din unul, dupa primele doua din debut, iar depresia incepe sa cedeze si ea, ajutat de acest blog unde ma regasesc si imi gasesc refugiul. Nu fac economii la utilitati ca nu am de ce sa traiesc ca Hagi Tudose, nespalat sau fara sa spal rufaria, orbecaind pe intuneric ori sa ma strang la fund fomind, cum vad in jurul meu la cei cu pensii duble decat a mea. Acum nu mai sunt jefuit caci ceea ce consum platesc si nu mai sunt la pausal. Luna trecuta am platit 185 lei, putin mai mult, acolo intrand consumul de la probele instalatiilor la casa noua. In afara de doua babe nesuferite, iscoditoare si codoase, pe care nici nu le mai salut de scarbe ce sunt, in rest totul e ok, si asa eu fiind un singuratic n-am treaba cu nimeni si cu nimic! Doar Anilu e cu problemele ei, fiindu-i mereu alaturi, protejand-o si ajutand-o... Mergem optimisti inainte, caci alta alternativa nu exista! Sanatate tuturor!

csej spunea...

OLESCULE daca aveai ce spui nu ramaneai maior.Pentru mine esti prea mic.Asa ca fapt divers.Nu esti tu acela pe care l-au aruncat cei din SCMD fiind suspicionat ca te-ai dedulcit la banii lui?
Ma băiatule in 2010 la o vechime de militar de 32 ani aveam pensie conform legii 164/2001 in valoare de 3900 lei.Calculeaza funcția si gradul.

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Nu am primit niciun ordin să nu mai scriu despre contenciosul Curtea de conturi cu Casele Sectoriale.
Am si spus că nu mai creez topice pe acel subiect pentru că nu prezintă interes pentru 68% din cei cu pensii in 2016 si nici pentru cei pensionați după 2017.
Ce vrei să spun despre acel dosar dacă nu s-a judecat pe 12 09?
Vezi mai bine că la recursul declarat de tine la ICCJ, dosar 1600/1/2022, a depus intervenție si AORR, asociația de utilitate publică a domnului general Virgil Bălăceanu.

Viorel spunea...

ATENȚIE Domnule Huhu Rezea la dată. Noi suntem în 15 SEPTEMBRIE 2022. Cum este posibil să stabilești data ședinței de judecată a unui proces după 1 an, respectiv 12 SEPTEMBRIE 2023. DE CE DUREAZĂ ATÂT DE MULT ACEST PROCES. Sunt întrebări firști la care nu știm răspunsul. Poate așa e scris în lege. Din an în an.

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Cererea de intervenție accesorie se poate depune în oricare fază a procesului, inclusiv în recurs, de oricare persoană care are un interes ca și tine.
AOOR poate depune o cerere accesorie în favoarea ta în recursul pe care l-ai formulat la ICCJ împotriva Incheierii de respingere a cereri de intervenție în Dosarul 4241/2/2020.

Leo spunea...

Care să fie semnificația desenelor de pe drapelul regal care acoperă sicriul Elisabetei 2nd ?
Am observat că este un fel de caracatiţă cu unghii şi ochi albaştri iar altă arătare pare a fi un ştrumf cu ochii beliţi de parcă l+ar fi strivit ceva......