Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 31, 2024

Motivarea respingerii de catre CCR a exceptiilor din misterioasul dosar de la Vrancea vizand OUG 59/2017.

6 comments

 

Pentru ca dosarul a fost amanat la pronuntare pe intrega perioada a anului trecut, la fel ca si cele 68 de dosare care invocasera lipsa avizului Consiliului Consultativ la data adoptarii OUG 59/2017, am crezut ca domnul Andreiu a ridicat o exceptie trasnet, care le-a pus juzilor CCR mintea pe moate. Cand colo... si dansul a cazut in capcana cliseelor vanturate de cativa ani de unele structuri asociative, cum ca legile organice nu ar putea fi modificate prin ordonante de urgenta. Este evidenta confuzia intre ordonantele simple si ordonantele de urgenta la care se refera art. 115 alin(1)  din Constitutie.

NU stim cum a fost formulate criticile de neconstitutionalitate, dar se constata  din nou ca CCR evita sa motiveze respingerea exceptiilor care sunt intemeiate pe art. 115 alin(6) din Constitutie, afectarea drepturilor  constitutional prin ordonante de urgente, si cele intemeiate pe art. 61 alin (1) care critica contracararea masurilor de politica legislativa intr-un  domeniu adoptate deja de Parlament, in acord cu jurisprudenta CCR care a statuat ca Guvernul nu poate, prin adoptarea unei ordonante de urgenta sa se opuna unei masuri adoptate de Parlament. Vezi Deciziile 842/2009, 984/2009 si 989/2009.

Modificarile aduse articolelor 59 si 60 din Legea nr. 223/2015 prin art. VII din OUG 59/2007 si art. 84 din OUG nr. 114/2018 nu fac altceva decat sa zadarniceasca aplicarea actualizarii si indexarii pensiilor militare asa cum fusesera ele reglementate de Legea 223/2015.

Se apropie si publicarea motivarii respingerii exceptiei extrinseci de neconstitutionalitate a OUG 59/2017 privind lipsa avizului CL.



6 comentarii:

Claudiu Marin spunea...

Serbanoiu
catre mine

Stimate admin., am vazut motivarea CCR in cazul colegului de la VN...dl.A.M ,si asa cum multi dintre noi ne asteptam la ceva critici mai elaborate,dar....aspectele respective au mai fost supuse controlului CCR (in general) insa dl.A.M nu a cerut neconstitutionalitatea OUG.59/2017 pentru lipsa avizului C.L ca mine si alti camarazi/colegi.
Repet..eu nu am cerut pe art......,alin...., eu am cerut neconstitutionalitatea in intregime a oug.59.
Cum se poate explica faptul ca initial pe site-ul CCR ,la dosarul meu aparea OUG.59, iar ulterior ...art.VII...etc...,etc.
Asteptam motivarea in cazul meu si celor care au contestat lipsa avizului C.L.
Va atasez 2 imagini cu cele afirmate mai sus ,daca credeti ca e de interes publicati/moderati ,daca nu....NU.
Toate cele bune tuturor.

Raspuns
Cred ca este vorba de birocratia specifica oricarei institutii din Romania.
Exceptia extrinseca ridicata de militari privind lipsa avizului CL afecta nu numai art. VII din OUG 59 ci si restul articolelor referitoare la alte legi care reglementeaza pensii de serviciu, situație considerata, probabil, inadmisibila de CCR.
Din decizie se deduce ca CCR a respins exceptia extrinseca gresita(ordonanta de urgenta n-ar putea modifica legi organice) ridicata de A.M numai pentru art. VII.

Claudiu Marin spunea...


B V
mie., 31 ian., 21:28 (acum 3 ore)
către eu

Domnule Claudiu Marin. Prin intermediul blogului, solicit din partea domnului Andreiu și a celorlalți justițiabili în cele 68 de de dosare să-mi spună dacă sunt pensionați înainte de apariția OUG nr. 59/2017. Cred că nu este nici un secret. Vreau să-mi fac o idee despre viitorul dosarului meu.

Claudiu Marin spunea...



Camaradul
către eu

Dl. Claudiu Marin,

Nu am observat sa fi invocat interdictia totala si neconditionata prevazuta de art.115 alin. 6, privind afectarea unor drepturi fundamentale prin OUG (dreptul la pensie este drept fundamental prevazut de art. 47 Constitutie).


Cum sa nu stii ca avocat angajat ca:
1. OUG-urile pot opera in domeniul rezervat legilor organice,
2.ca legiuitorul este suveran si are libertate deplina sa stabileasca politica sociala in domeniul asigurarilor sociale (pensii) in functie de resursele economico-financiare si de obiectivele urmarite,
3.ca la momentul pensionarii sunt aplicabile actele normative in vigoare la acel moment (conform principiului Tempus Regit Actum)?
Tribunalul Vrancea in incheierea de sedinta a sezizat aceste lucruri, considerand exceptia ridicata ca fiind neintemeiata.

Camaradul
Raspuns
CCR face referire la art 115 alin (6) doar intr-o enumerare a articolelelor invocate.Degeaba invoci un articol daca nu motivezi de ce a fost incalcat.

Claudiu Marin spunea...

B V
1 feb. 2024,
către eu

Societatea civilă, parte din clasa politică, moderatori și prezentatori (afoni) de emisiuni TV ne critică de zeci de ani că ieșim la pensie la o vârstă „fragedă” (43-45-47-etc. de ani) cu pensii SPECIALE și NESI,ȚITE, iar domnul Șef al SMAp. domnul Gl. Gheorghiță a afirmat (Europa Liberă 01.02.2024 10.:46): „Rezerviștii români sunt prea bătrâni pentru a mai lupta pe front. Deficitul de personal la Armată este de zeci de procente. 6.000 de angajați au părăsit Ministerul Apărării numai în 2023,” arată Șeful SMAp. Bravo domnule general. Acum 3-4 luni de zile, un reprezentant de seamă (nu mai rețin) din cadrul MAp.N declara pe un post TV că Armata României se bazează pe un nr. de 50.000 de rezerviști în caz de forță majoră pe lângă forțele active. Au îmbătrânit așa rapid în 3 luni ? Dacă din 80.000 de rezerviști militari / pensionari, 50.000 sunt apți pe timp de pace și război, care este adevărul domnule Gl. ? Lozinca, cu rezerva îmbătrânită este pentru a anula încetul cu încetul toate drepturile militarilor rezerviști / pensionari cum ați făcut (DGJ+DGFC) cu OUG nr. 57, 59, 114, Legea nr. 282/2023, proiecte plecate din cadrul MAp.N după cum afirma și domnul ministru al MSS Marius Budăi care vă ruga să trimiteți proiectele la minister pentru a definitiva legea în sine solicitată de CE și BM, ieșind o harababură fără nici un final în favoarea pensionarului militar ? Prin Legea nr. 360/2023 în luna septembrie 2024 la pensionarii civili se definitivează recalcularea pensiilor prin aplicarea principiului la Vechime egală-Funcție egală-Indiferent de legea pe care a ieșit la pensie = Pensie egală (s-au dat și ex. = dispar inechități). PENSIILE MILITARE CÂND INTRĂ ÎN RECALCULARE ÎN SISTEM DUAL ? SAU SUNTEM PREA BĂTRÂNI ? Probabil când factorii decidenți vor simți morcovul până la rădăcină și se vor ascunde în catacombele Casei Poporului.

Claudiu Marin spunea...


Stelian Palagheanu
joi, 1 feb.,
către eu

Indiferent cand esti pensionat ,IDEEA ȘI-O FACE CCR .
Bat pariu pe 100 pensii de-ale lui CIUCĂ , că toți sunt pensionați înainte de 2017 .

Claudiu Marin spunea...

Paul Puiu

Răspuns par BV:
100% la 100% toți cei cărora li s-au respins excepțiile de neconstituționalitate pentru OUG 59/2017 au fost afectați la trecerea în rezervă de efectele acestui act normativ care a fost modificat și completat prin OUG 114/2018!!!
Toți contestatarii care au avut formulate contestații au fost trecuți în rezervă după intrarea în vigoare a OUG 114/2018!! Susțin acest lucru întrucât toate dosarele au avut număr unic de înregistrare de la prima instanță sesizată, adică începând din 2019 și logic se poate concluziona ca practic deciziile au fost emise de casele de pensii sectoriale tot in cursul anului 2019 și au fost contestate în 30 de zile la tribunalele de domiciliu ale contestatarilor!!Daca contestațiile s-ar fi realizat peste termenul de 30 de zile s-ar fi respins acțiunile civile!!
Nimeni dintre contestări nu ar fi putut sesiza CCR dacă nu și-ar fi înregistrat în termenul legal acțiunile după primirea deciziilor!!!
Eu am avut colegii care au avut pe rol la CCR contestațiile pe OUG 59/2017 și care ulterior le-au fost respinse, cu toate ca au fost trecuți în rezervă după intrarea în vigoare a OUG 114/2017 și din start au știut ca nu vor avea câștig de cauza!! Între cele 68 de dosare nu au existat alți contestatari din 2017 sau 2018 trecuți în rezervă și celor de la CCR le-a fost facil să respingă contestațiile!!
Având în vedere ca în 2020 în luna noiembrie a avut loc o reuniune a președinților CA din toată țara în care s-a transat de către magistrați și au fost prelucrati în vederea respingerii tuturor acțiunilor rezerviștilor pe OUG 59/2017 și OUG 114/2018!!
In urma acestei convocări toate instanțele de la Tribunale și CA au respins pe bandă rulată toate acțiunile civile ale rezerviștilor, indiferent de obiectul acțiunii lor!! O să îi trimit la Claudiu documentul din care rezultă cele sus-menționate pentru edificare!!!!
Deci orice rezervist care se va duce orice instanță din România ca să formuleze o acțiune civilă i va fi respinge din start, adică de la data înregistrării acțiunii!!
CCR și ICCJ nu vor recunoaște niciodată drepturile legale ale rezerviștilor pentru ca ar vrea un mare efort bugetar prin care ar atrage antipatia politicienilor care le-au facilitat lor privilegiile!!
Pe scurt numărul rezerviștilor afectați ar produce un dezechilibru financiarstatului prin recunoașterea drepturilor și atunci s-ar crea un deficit care ar putea afecta și drepturile magistraților!! 🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡

Raspuns
Actiunile in instante pot fi si de revizuire, obligatia de a face etc, nu numai de contestare a deciziilor de pensie.