Un produs Blogger.

marți, februarie 06, 2018

Cum au fost incitați românii împotriva pensiilor militare de serviciu? Casele Sectoriale au transmis presei date care nu se găsesc pe site-urile lor

33 comments
Inainte de a reda informațiile trunchiate despre pensiile militare, publicate pe site-ul ECONOMICA, care a prelucrat informații transmise de cele trei Case de Pensii Sectoriale, cu scopul de a justifica emiterea OuG nr. 59/2017, precizez ca partea din Bugetul de stat din care sunt plătite pensiile militare nu este constituită in totalitate din taxele și impozitele românilor, cum înfierează proletar site-ul, ci este alimentată în primul rând din contribuția individuală la bugetul de stat platitã lunar de personalul militar în activitate.
Deci,  partea pe care statul a platit-o pentru pensiile militare în anul 2017 a fost acoperită lunar din contribuția individuală de 10,5% din soldele lunare brute ale militarilor din toate instituțiile din Sistemul Național de Apărare și din salariile brute ale polițiștilor din MAI, iar din ianuarie 2018 această contribuție se ridică la 25%.
Tare mă tem că guvernanții vor pune ochii pe contribuțiile militarilor... pentru a le readuce la Fondul Național de Pensii.
Reiterez și aici că pâna în anul 2001 nici civilii nu au plătit CAS, asa cum nu au plătit nici militarii.
Acum CAS=CIBS=25% din slariul/solda brut/ă



"Pensiile militarilor care au lucrat în SRI sunt administrate şi plătite de Casa de Pensii Sectorială a SRI.
Aproape 9.200 de pensionari din SRI au încasat pensie specială în luna iunie a acestui an.
Numărul acestora a crescut constant, dar nesemnificativ, din ianuarie până în iunie.
Iată dinamica numărului de pensionari din SRI în prima jumătate a acestui an, potrivit informaţiilor pe care Casa de Pensii Sectorială a SRI le-a comunicat exclusiv pentru Economica:
  • 8.848 de pensionari din SRI în ianuarie;
  • 9.089 de pensionari în februarie;
  • 9.102 de persoane în martie;
  • 9.136 de persoane în aprilie;
  • 9.155 de beneficiari în luna mai;
  • 9.175 de persoane în luna iunie.
Contribuabilii au virat - prin taxele şi impozitele plătite la stat - 56,1 milioane de euro pentru plata pensiilor speciale ale pensionarilor din SRI, în prima jumătate a anului 2017.
În primul semestru al acestui an, pensiile speciale din SRI au costat bugetul de stat 254,5 milioane de lei, adică 56,1 milioane de euro, arată datele pe care Casa de Pensii Sectorială a SRI le-a comunicat exclusiv pentru Economica.
Casa de Pensii a SRI ne-a transmis şi sumele plătite lunar de la bugetul de stat pentru pensiile speciale din Serviciul Român de Informaţii. Iată-le:
  • aproape 40,4 milioane de lei în ianuarie;
  • 42 de milioane de lei în februarie;
  • 42,45 de milioane de lei în martie;
  • 42,81 de milioane de lei în luna aprilie;
  • 43,35 de milioane de lei în mai;
  • 43,47 de milioane de lei în luna iunie.
Toate pensiile militare - ale SRI, MAI şi MApN - sunt plătite doar de la bugetul de stat, potrivit Legii nr. 223 din 2015 privind pensiile militare de stat.
Pensiile speciale din SRI reprezintă 65% din media soldelor/salariilor lunare brute care au fost realizate la funcţia de bază în şase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie.
Pentru militarii cu vechime cumulată de cel puţin 25 de ani, cuantumul pensiei de serviciu se determină în procent de 65% din baza de calcul. Baza de calcul este media soldelor/salariilor lunare brute care au fost realizate la funcţia de bază în şase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate, actualizate la data deschiderii sau recalculării dreptului de pensie, la alegerea pensionarului. Pentru fiecare an care depăşeşte 25 de ani de vechime cumulată, se adaugă câte 1% din baza de calcul.
Pensia stabilită, recalculată şi actualizată în condiţiile Legii nr. 223 din 2015, cu modificările şi completările ulterioare, nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul.

În prezent, pensiile militare sunt mai mari decât salariile pe care le-au avut beneficiarii, datorită unei prevederi de lege care spune că pensiile militare cresc în raport cu majorările salariale ale celor încadraţi în funcţiile din care s-au pensionat beneficiarii de pensii speciale.
'Foarte mulţi dintre cei care sunt în sistem la ora actuală preferă să plece la o vârstă foarte mică în pensie, se întâmplă chiar şi la 40 de ani, pentru că aşa cum arată legislaţia la ora actuală poţi ieşi cu o pensie de 120% faţă de salariu, după care se actualizează pensia respectivă în funcţie de creşterile salariale pe care le au cei care sunt activi. Se ia 85% din brut şi se adaugă sporurile şi iese cu mai mult decât are netul la pensie. (..) Pensia se actualizează întotdeauna în funcţie de cei care sunt activi. Asta înseamnă că, dacă anul viitor vom creşte salariile cu 25%, şi le vom creşte, fără niciun fel de dubii, în 2019 vor fi iarăşi creşteri salariale de 25%, li se actualizează pensiile cu 25% sau cu cât cresc salariile celor care sunt în activitate', a explicat Olguţa Vasilescu într-o intervenţie la Antena 3, potrivit Agerpres.
Anomalia pensiilor militare: articolul nr. 60 din Legea pensiilor militare prevede creşterea pensiilor ori de câte ori se majorează salariile militarilor aflaţi în activitate.
În prezent, pensiile militare sunt mai mari decât salariile pe care le-au avut beneficiarii, datorită prevederii articolului nr. 60 din Legea nr. 223 din 2015, care spune că pensiile militare cresc în raport cu majorările salariale ale celor încadraţi în funcţiile din care s-au pensionat beneficiarii de pensii speciale.
Precizări:
  • conversia lei – euro a fost făcută la cursul mediu oficial al BNR, aferent perioadei ianuarie – iunie 2017, de 4,5361 lei pentru un euro.
  • datele prezentate în acest articol se referă doar la pensionarii plătiţi de Casa de Pensii Sectorială a SRI. Alte două Case de Pensii plătesc pensii militare: cele ale MAI şi MApN. "
Citeşte şi:

33 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pensia mea nesimtita si super gomflata de 1.064 lei este cel mai elocvent exemplu! A spart bugetul de stat, a saracit bugetul tarii, a gomflat cuantumul general al tuturor pensiilor militare de s-a ajuns la media de 3.800 lei! E necesar sa-mi fie redusa pensia cu 50% sa nu ne mai arata civilii cu degetul ca avem pensii nesimtite! Mafia din Armata jubileaza ca-mi ofer sacrificiul suprem pentru a fi salvata! Ma jertfesc pe altarul sacrificiului suprem, sa salvez mafia de consecintele tragice ce se intampla acum, de am ajuns in atentia opiniei publice cu penziile cazone! Mor in glorie pentru Patrie si Armata! La vida or la muerte, camarados!

Leo spunea...

Decat mizeria care este acum , mai bine o "contributiva" sanatoasa.
Daca ar fi o contributiva , atunci PREFERATORII nu vor mai putea sa-si faca ei o infrastructura paralela prin care sa deturneze legile prin "proceduri" interne obscurizate.
Cum vine asta ? Adopti o lege noua a pensiilor militare ( L 223) , prin care toate pensiile recalculate sunt injumatati-te. Vi se pare rational ? Pai atunci , ce rost mai are ca sa adopti o astfel de lege , deoarece atunci când adopti o lege noua , o faci ca sa imbunatatesti o situatie de fapt si nu s-o degradezi.
Legea 223 a fost foarte buna , dar PREFERATORII au deturnat-o , asa cum au fost sesizate parchetele.
Rugati-va , in mod special la Sf. Augustin sa ne scape de PREFERATORII PENABILI .

Unknown spunea...

SAstia sant derreglati mintal , pensiile au mai crescut si in urma reducerii impoyitelor din ultimii 2 ani ,au mai crescut si in anii trecuti cu rata inflatiei :Adica ce vor sa scada salariile avute inainte de pensionare pe baza carora s+au calculat pensiile? idiotii spun de media pensiilor .Ma intreb dece exemle se dau mereu din armata , ca si la civili sant detule pensii mari ,sa spuna ce pensii au ceilalti speciali , ce au cu armata ?. De fapt ce se urmareste? PSD a pierdut si v=a pierde mult din cauza astora ca Dragnea si Olguta .nu trebuia sa scada nici un salariu ..puteau sa le inghete ,nu au facut decat sa faca ce s-a facut si pe vremea lui base . o aiureala

Unknown spunea...

DECE tace Fifor . are in cap numai fregate , submarine , drone , asta chiar ca este dereglat , cand era in parlament era cu totul altfel ,fiind de partea celor care voiau sa anuleze art 40 din oug 57 , asa ii promisese lui coarna ,acum sta sub fusta olgutei

mosmartin16 spunea...

Asa se intampla cand soarta ne-o decide habarnistii....lupta si dai...lupta si dai....nervi...instante ...sanatate...

raul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mosmartin16 spunea...

Apropo de LOV ...sa spui ca cresterea salariilor activilor cu 25% implica actualizarea pensiilor militare tot cu 25% induce - fara echivoc - ideea ca brutul acestora din urma se mareste cu procentul aratat ! Ceea ce nu e absolut deloc asa ! Aici e vorba ori de INCOMPETENTA ( a citit ea legislatia pensiilor militare, dar n-a priceput nimic sau a avut sfatuitori la fel de incompetenti ) ori de REAVOINTA ( ceva de genul, lasa ca stiu eu ce pensii au militarii, ce sa mai verific !) ! Iata si intrebarea ! Cum credeti ca e LOV, habarnista ori rea ?

Unknown spunea...

la magistrati pensiile sunt calculate la 80% din brut si se actualizeaza in functie de cresterile salariale. La ei nu se pune problema ca pensia este mai mare decat salariul net . Un militar chiar merita o pensie mare pt. ca el gireaza cu viata lui si viata este ne pretuita. Dar se pare ca viata unui militar valoreaza mai putin decat somnul unui ales si lacomia celor care se cred justitiari . Militarii au in schimb demnitate si onoare. Singurii care mai stiu ce inseamna onoare. Felicitari militarilor pt demnitatea de a suporta privatiunile serviciului si loviturile sub centura ale alesilor.




Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Transmiterea de date si informatii eronate, care sa duca in eroare opinia publica si autoritatile statului, asa mafiot cum o fi el, nu constituie infractiune, si un alt motiv de denunt la procuraturi, pentru a li se ingrosa dosarul cu infractiuni, onorabile? Am zis doar, asa, ca citind intrebarea mea, cei care au savarsit aceste noi fapte ilegale sa se panicheze! Din nou, ca si asa sunt calariti de controale, se pare...

Huhu Rezea spunea...

@raul
Adresa blogului
huhurez2013@gmail.com
Aștept decizia și nota de calcul în atasament

iceparu spunea...

Așa este când tot felul de fufe ajung în funcții de conducere .A prins 2 TV care ii cântă în struna și da pe goarna tot felul de aiureli.Așa ne trebuie dacă suntem prosti.Ăsteia îi trebuia încâlcit parul de mult.

Gigi spunea...

@cfi
Cam "îndeplinește condițiile".
Dar,numai dacă ne nășteam și trăiam într-un stat normal,democratic,nu în "Romanica!"

Gigi spunea...

@moș m.
Nu este vorba de incompetenta și nici de informări eronate din partea vreunui consilier,este vorba de prostie!!

Leon spunea...

Raul , trimite Decizia de recalculare si pe adresa: adrian.solomon@cdep.ro !
Este Presedintele Comisiei pentru Munca din Camera Deputatilor, si tine la sertar cele doua Ordonante: OUG.nr.57/2015 si OUG nr.59/2017..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ADMIN, HUHU REZEA:STIRE BOMBA, SUPER BOMBA, DE ULTIMA ORA! ATENTIE:
Generalului Gabriel Oprea, intr-un an, lunar si timp de 10 luni la rand, i s-a marit pensia cu cate PESTE 600 lei lunar, astfel ca i s-a marit pensia in aceste 10 luni cu peste 6.500 lei! Doamne, si la cei 1000 de lei ai mei nu se gaseau macar cativa zeci de lei, sa nu zic sute, sa mi se mareasca, pentru ca pe secretizare pe ordin de ministru acestui General i-a crescut super, super, super pensia, iar mie mi-au scazut-o cu peste 50% de 3 ori la rand, acum pregatind banditeste a patr-a scadere la actualizari, daca mai apuca ei s-o faca inaintea procuraturilor, ca si altora, peste 90% dintre rezervisti, nu 70% cum bat ei campii, caci sunt foarte informat! Uite unde duce secretizarea, incalcarea Art.33 din Lg. 182/2002, cand se lucreaza penal! Dar cati Generali si Colonei politici au beneficiat de aceste ilegalitati? E super penala situatia, iar onorabilul ar putea deschide dezbateri pe aceasta stire super bomba, caci este oficiala, reala si publica! Doamne, ce mafie ne mai lucreaza pe noi in Armata! Unii muma, altii ciuma, dar ,,ciumele'' sunt 90%, din pacate!

Unknown spunea...

vedeti astazi l orele 19 la protv , secretarul general al sindicatul militarilor da un interviu , sa vedem

zambo spunea...

Cum a crescut pensia militara lui Oprea de la 640 la 6500.Chiar daca a fost general cu patru stele acele grade au fost date dupa trecerea in rezerva.Stie cineva unde si cat a lucrat in armata si cu ce grad a trecut in rezerva.Merita un studiu de caz.

Huhu Rezea spunea...

@flavius
Nu știu de unde ai pescuit știrea , dar cred ca nu mai e de actualitate.
Posibil ca, până la oug 103/2017ă Oprea sa fi cumulat pensia militară cu cea de parlamentar și cea civilă. De la 01 01 20q8 a trebuit sa aleagă o singură pensie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea, a fost data la Stirile de la ora 14 , sau 13, nu stiu exact, dar sigur 14, pe Romania TV! E posibil ca sa fi se desfasurat trupele PSD sa opreasca aceasta stire bomba, dar am fost foarte atent, nu au zis anul acestor cresteri, doar ca a acumulat in doar 10 luni peste 6000 lei! Nu mai pot urmari stirile ca Ana are capriciile ei la emisiunile alea de tzoape si fufe, pe care le urmareste cu interes si eu nu le inghit la pancreas, ca e posibil sa fi repetat, dar oricum: Ei nu dau ce nu sunt informati foarte bine! Important e sa fie real in scripte si procuraturile sa stie si sa se informeze din documente, in rest poate sa acopere ei public asta, ca pe mine ma intereseaza ca autoritatile sa descopere aceste actiuni financiar-contabile si sa le verifice originile ce au facut cresterile ca in povesti!

Iosif spunea...

Domnule H,

La emisiunea de ieri seara de la Romania TV s-a introdus un reportaj in direct care a prezentat datele furnizate de CPS a MapN preluate de Economica Net.

Nu datele au fost interesante ci maniera ostila in care a fost deformata realitatea, modul fortat in care a fost introdus reportajul si zambetul sinistru al prezentatoarei - nomina odiosa - care l-a insotit.

Concluzia mai putin academica: "facatura".

Cu stima,

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Sa-l pomeniti pe Gabita , ca datorita lui aveti pensiile in plata care "este".
Parca nu exista atata LICHELISM atunci când era el ministru, iar PREFERATORII erau tinuti sub control. L-am cunoscut pe holurile lui 2574 ,colt cu 632-ul, când era "favoritul" lui Botos cel batran. Era "orientat" inca de atunci.
Acum ce avem. Avem inventatori de "patrioate" de raza lunga , investitori in submarine de "croaziera" si laudatori de preferatori penabili dar galactici.
Romania traieste un cosmar al IMPOSTURII si al HOTIEI.
Dar ce mai este acum de actualitate , când totul este o actualitate si "actualizare" continua...
Pomeniti-l pe Gabita !

Unknown spunea...

Din continutul comentariilor deduc ca ati ridicat mainile sus adica fluerati a paguba.Pai bine colegilor, noi suntem militari sau carlige de rufe?In loc sa dam cu ei de pamant ne plangem ca niste babe.Chiar nu avem sange in instalatie sa murim cu ei de gat ?

Ein Stein spunea...

Comentariul meu are legatura cu poza, putin, au inceput sa dea din casa securistii.
Am scris in multe randuri ca daca vrem sa se indrepte lucrurile statul mafiot trebuie destructurat si am mai scris ca singura solutie, dar singura rau de tot e sa se rupa legatura toxica intre cel care numeste pe functie si cel numit, primul care asteapta recunostinta si al doilea care o ofera. Uite ce scrie asta de la SPP cand l-a numit un barosan pe o functie:

"Te duci și faci, ești aghiotant la ăla și vezi că te dau pe o funcție extraordinar de bună” și nu știu ce, eram puțin, cum să zic, trebuia să fiu recunoscător acestuia".

de aici:

https://www.stiripesurse.ro/ofi-erii-spp-rup-tacerea-dezvaluiri-halucinate-despre-cum-sunt-spiona-i-demnitarii-romani_1246834.html

Asta e otrava care distruge societatea romaneasca. Daca nu se va rezolva problema asta sa nu aveti nicio speranta ca lucrurile se vor indrepta, nici cu pensiile nici cu altceva.

Ein Stein spunea...

@avyanic
Nu exista stat paralel, asta presupune sa existe cel putin doua state care sunt paralele intre ele, unul singur nu poate fi paralel cu el insusi. Exista in schimb statul mafiot, unicul stat, a spus-o Basescu si pe el trebuie sa-l credem pe cuvant. Gruparile mafiote care paraziteaza statul trebuiesc destructurate, asta e marea problema a Romaniei de sute de ani. Trebuie sa existe vointa politica imensa, si nu o vad ca sa se intample minunea. Daca gruparile mafiote au hotarat un lucru vor depasi orice obstacol care le sta in cale sa-si indeplineasca planul, fie ca e vorba de pensiile noastre fie ca e vorba de demnitari PFA sau orice altceva.

Leon spunea...

Leonard, pe Gabi Oprea ar trebui sa-l pomenesc pentru diminuarea pensiei brute cu 15%, pentru ca a uitat sa-mi acorde cuantumul cel mai avantajos si sa indexeze pensiile in anii 2010, 2011 si 2012, cu rata inflatiei de 6,1%in 2010, 5,8% in 2011, 3,3% in 2012..!
Sa stii ca eu primesc si acum Cuantumul pensiei Recalculta conform Legii nr.164/2001, majorat cu 5 % in 2016 si 5,25% in anul 2017, deoarece si Cuantumul dupa Recalcularea pe Lg. 223/2015 este cu 1% mai mic !
P.S. Ti-a crescut Netul la salariul pe luna Ianuarie 2018..?

Gigi spunea...

Ce repede pun unii botu'la tembeleviziunile care ne-a tocat mărunt toată vara și toamna trecută!
Tipic românesc!
Se pare că,unii dintre noi,nu au
învățat nimic din tot ce s -a spus pe sticla tv despre pensiile militare,încă din 2010.
Să mai reamintesc ce campanie au dus unii,cu pensiile noastre?

Ein Stein spunea...

Avyanic cu permisiunea ta fac o mica observatie, sunt convins ca esti bine intentionat dar faci o greseala capitala de care mafiotii nu pot decat sa se bucure. Bati apropouri catre huhurez pe care il stii bine ca are inclinatii social democrate, si eu sunt unul dar eu nu am nicio treaba cu PSD-ul, dupa cum vezi propunerea a venit de la UDMR. Nu mi se pare sanatoasa retorica asta de a arata tot ce e rau intr-o singura directie, catre PSD, cu atat mai mult cu cat hotia si coruptia in orice tara sanatoasa la cap e apanajul liberalilor, asta arata inca o data ca e ceva in neregula cu noi.
Statul mafiot exista si cu politicieni si fara ei, statul mafiot incepe sa se contureze incepand de la esalonul doi in jos al statului. Acolo e problema noastra!!!! Angajatii permanenti ai statului care raman pe loc cand puterea politica se schimba. Politicienii nu fac altceva decat sa se foloseasca si ei de statul mafiot pentru anumite beneficii. Uite in exemplu dat de tine cu demnitarul PFA. Acesta propunere a fost gandita cu un scop, daca tot esti la putere macar sa faci niste banuti cu statul ca tot cunosti pe cineva pe ici pe colo, daca nu acum pai atunci cand. Daca se va ajunge la votarea ei ghici cu cate voturi va trece, doar cu ale PSD-ului? Nu cred. Daca stiau ca nu se pot atinge de angajatii statului sau nu pot numi pe cine trebuie intr-o functie care trebuie, iti garantez ca nici nu le trecea prin cap cotcaria asta. Statul mafiot e transpartinic, nu conteaza ca esti PSD-ist, PNL-ist sau altceva, el e acolo ca sa serveasca pe binefacatori si in acelasi timp sa supravietuiasca.
Daca maine se fac alegeri anticipate si castiva PNL-ul tot PSD-ul e vinovat pentru propunerea UDMR-ului? Inainte de a fi partizani hai sa fim romani si sa vedem lucrurile asa cum sunt ele.
Toate partidele politice sunt vinovate de existenta statului mafiot, toate, si niciunul nu face nimic pentru a-l destructura. Asta trebuie sa cerem noi politicului si sa le cerem socoteala.
Daca nu le cerem asta imperativ nici nu o vor face, o mana spala pe alta si amandoua fata.

Leo spunea...

- Nu mi-a crescut netul. A ramas la fel , ca la ultima majorare din octombrie 2017.
Netul , dupa 2018 mi-l tine "la nivel" printr-un bonus (extra salarial)care se pare ca se va penmanentiza. Inca nu se stie precis care va fi conduita , am inteles ca va fi in functie de "stabilitatea" codului fiscal care acum este foarte "volatil".
- Vezi ca raspunsul de la CNPP , prezuma ca Art. 59 din L 263 este indeplinit.Adica min. 15 ani stagiu de cotizare, care sa nu fi fost valorificat in decizia de pensie militara. Eu nu am probleme deoarece deja am 28 de ani numai pe partea civila. Dar nu sunt toti ca mine. Deci , nu-i chiar asa cum .... "PREFER" sa nu-l mai "asasinez" pe amabilul.. @tehnocrat deja a descoperit realitatea. Vor urma si altii.
nu vreau sa rada nepotul de mine , ca "tataie , ai pu_a mica si de aceea traiesti monoton" ...
TOATE PANZELA SUS !

Unknown spunea...

Imi racesc gura degeaba.Ein Stein,stimabile.Ia spune tu stimabile ce ai gandit tu sa faci impotriva statului mafiot?Intrebarea se adreseaza inclusiv d-lui Gigi,Tigri 3,Leon,Iosif etc?Cu toate ca varsta si starea de sanatate nu sunt cele mai bune subsemnatul a fost prezent pe baricade,dar nu-i suficient o mana de oameni.Nu ati inteles ca astia ne-au pregatit ce e mai rau?Credeti ca televiziunile servile degeaba arunca cu mizerii in noi?

raul spunea...

Leon ,i-am trimis Decizia si lui Solomon si cu cateva cuvinte pt creier si ,,corazon(daca are)!

Ein Stein spunea...

@ion ionescu
Domnle, ca un simplu sfat, incearca sa nu-ti mai racesti gura ca risti sa faci rosu-n gat iar de-o fi sa mai mergi pe baricade o sa ai vocea pitigaiata si nu o sa mai poti sa-ti strigi nemultumirea in parametrii nominali.
Eu de mult nu mai pun botu la indemnuri de genul "Hai sa mergem sa luptati!". Eu cred ca ar trebui sa avem idealuri mai inalte ca o parlita de pensie marita, calculata, indexata, recalculata, actualizata si ce dracu o mai fi. La ce-mi foloseste daca sunt inconjurat numai de jagardele? Si prin simplul fapt ca incerc sa-mi spun parerea despre mafia care ne distruge tara e o baricada. Asta printre altele.