Un produs Blogger.

miercuri, februarie 07, 2018

Decizie recentă de recalculare pensie militară de urmaş la CPS a MAI

76 comments






76 de comentarii:

Andrei spunea...

O rusine nationala. Dupa 34 de ani de munca in haine militare. Incredibil!

Pop Iuliu spunea...

Foarte mari discriminări între generațiile de pensionari! Defunctul Sot al doamnei, fost maistru militar, dacă ar mai fi fost printre noi, ar fi beneficiat acum de 2576 lei, asta ca i se menținea in plata cuantumul avantajos determinat de principiul contributivității, altfel pe Legea 223/2015 i s-a calculat o pensie de doar 1310 lei.
Este nedrept pentru cei mai in vârsta dintre noi ca sunt discriminați, asta pentru ca sunt cei mai vulnerabili, iar cei care trebuie sa le poarte de grija la nivel instituțional, ma refer aici la reprezentanții structurilor militare responsabile de calitatea vieții, ignora total aceasta categorie de cadre in retragere si pe urmașii acestora.
Revenind la situația doamnei, il rog pe fiul dânsei sa inițieze demersurile pentru a obține si indemnizația de văduva de veteran, care cred ca este in valoare de 161 lei.

Liviu PO spunea...

Prin urmare,80% dintre pensionarii militari au asemenea pensii nesimtite!!!!
Nu le-ar fi rusine!!!!
Mai nou falsifica istoria.Au scornit ca ziua independentei tarii nu mai e 9 mai ci 10 mai,probabil datorita faptului ca cei straini de neam nu ne considera destul de demni pentru ca Ziua Independentei poporului roman sa fie in aceeasi zi cu Ziua Victoriei si Ziua Europei,alcatuindu-se astfel o Triada aproape divina pentru poporul nostru!!!

Anonim spunea...

Trebuie vazuta decizia anterioara a batranului

Unknown spunea...

a trimita decizia la camera de munca in senat si cd sa vada ce pensii de urmasi promedscdupa nesimtirea din pensiile militare , rusine ., sa vada si cretina aia de olguta , bagati pe gat si asteia

CEZAR spunea...

este meritul vostru !
Ati vrut musai pensie ..militara !

CEZAR spunea...

Ar fi bine sa- i spuneti lu doamna ..cat ati luptat voi ca sa intram in randul lumii...adica sa avem ..pensii militare
Intrebati.o cat primea pe L-119
Pam ..pam...!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum sunt convins ca pensia militara a adus numai scaderi la cuantumuri!

avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@bizonul
Se vede din această decizie că batranului maistru militar i s-ar fi cuvenit o pensie contributivă de 2576 lei si o pensie militară recalculată potrivit dezastruoasei L 233/2015 de numai 1310 lei, din care jumătate se cuvine soției.
Noroc că la trecerea de la o pensie contributivă la una specială se păstrează cuantumul mai avantajos, ca drept câstigat, potrivit Deciziei 20/2010 a CCR.
Nu același lucru este garantat si la trecerea de la o pensie militară la una contributivă.

Unknown spunea...

mai CEZAR , aceea femeie si-a urmat sotul pe unde o fi lucrat si nu are pensie civila si pe urma este un drept dat de lege . , a se vedea doar cum sant platiti militarii .asa ca mai bine sa se duca in civil decat la armata

Unknown spunea...

Poate ca doamnei sa se actualizeze pensia sotului si sa mai primeasca ceva? se fac actualizarile , stie cineva?

Cezar spunea...

T4-1
Abia acum afli asemenea chestiuni?Eu tot urlu de peste 5 ani....
Trebuia subliniat ca in pensia militara..este inclusa ..demnitatea si onoarea.. (sic)
Din pacate ..inca mai studiaza guleratii si gusatii..cum sa o vireze...oe card!!

Anonim spunea...

Huhu Rezea,
din aceasta decizie nu se vede vechimea in serviciu, grupele de munca, suma de bani avuta inainte ( pentru a vedea daca are indexarile la zi), daca a mai lucrat dupa ce a iesit la pensie si multe altele . Asa ne uitam mai degeaba. Stii ca pana in 2015 foarte multi pensionari nu si-au actualizat grupele de munca.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mihaela, pana acum actualizarile nu au adus nimic in plus: Zero lei, la cei care deja le-au primit! Am camarad ofiter superior si n-a primit nimc, a contestat-o deja!

Adrian spunea...

Fiind o fictiune, (nu este stire sau idee de ineteres pentru cititori) este foarte posibil ca textul sa nu poata fi publicat, iar in aceasta situatie, rog moderatorii sa nu publice textul - multumesc anticipat. Textul nu respecta in totalitate regulile de ortografie, ortoepie si punctuatie
Text „amuzant” - orice asemanare cu personaje reale e pur intamplatoare
Undeva in Romania:
SEDINTA DE PARTID – Presedintele la pupitrul vorbitor
– Hai sa marim veniturile „alegatorilor”: salarii, pensii, ajutoare sociale (!!!).
– Bine zis !! Dar cu ce sa marim? Nu prea avem bani, pentru asa ceva ....
– Pai inainte sa dăm mariri, ar trebui sa investim, ca sa produca si tara asta ceva!
– Nu putem sa asteptam atat – mai important este sa ne pastram ciolanu` !!
(se aude murmur „flamand” in sala)
– Ce este de facut?
(liniste mormantală in sală – o muscă se aseaza pe nasul vicepresedintelui)
– E simplu, o sa producem haos, asta o sa-l faca pe „alegator” sa creada ca ne tinem de cuvant, si o sa ne ofere noua acoperire.
(in sala, fiecare membru, se uita intrebator la cei din jur)
– Ce fel de haos?
– Haos fiscal !!!!
– Ooooooooooooo !!! (murmurul salii)
– Mutăm aceeasi bani (ca doar nu avem altii!) din stanga in dreapta, si invers, pana nu mai intelege nimeni … nimic!
(aplauze furtunoase din sala)
– Pai si … economia? (se trezi „unu” spunand, fara sa vrea, ceea ce gandea)
– Ba tampitule !!! Tie la economie iti sta gandul, nu vezi ca aici se discuta treburi importante !? Nu-l luati in seama, vorbeste prostii, hai sa continuam …. unde ramasesem? (spuse presedintele, cu voce gravă, incruntand sprancenele)
– La haos ! (vicepresedintele)
– Asa. bun, atunci haos sa fie: marim toate veniturile asa cum am promis, cu perspectiva pana in 2022, 2030, sau poate 2100 e mai bine, si chiar … pana in 2101 ! (asteapta aplauze)
(Alpauze – urmarite atent de supraveghetorii special puși)
– Da, dar de unde stim noi, ca o sa avem bani peste atatia ani, ca sa putem promite asta? (același „unu” din sală)
– Baiatu`, vorbesti in dodii !! Mătaluță, prin școlile alea prin care ai umblat (degeaba, bag seama) nu ai auzit de inflatie? Bă, prosti sunt unii, trebuie sa ma chinui, sa va deschid mintea aia obosită. Stai jos, si nu mai vorbi neîntrebat!! (isi sterge mustata cu batista)
(conitnua:)
Deci, rămâne cum am stabilit, marim toate veniturile !
- Pai stiti, economia ... nu se justifi... (acelesi „unu”)
(supraveghetorii „speciali” i bagă un călus in gură)
- Scoateti-l mă afară, pe ăsta !!! Ia uite, domne` cati prosti sunt pe aici. Bai tâmpitilor, pai inflatia o sa justifice TOTUL, noi nu trebuie sa facem nimic pentru a justifica ce am facut. Plus ca din cauza inflatiei o sa-i punem pe toti in genunchi, stand cu mana intinsa, pentru un ban in plus – ordonantele tot noi le dăm. Painea si cutitul tot la noi vor fi, iar feliile tot noi le vom imparti (făcând ștrengărește din ochiul stang).
Fratilor, integegeti ce spun, ne-am acoperit și ne-am aranjat si pe viitor, ce mama dracu’ este asa greu de inteles?
(Presedintele parasește, nervos dar trimfator, sala)

mosmartin16 spunea...

Cornelius gresesti ... sunt destule pensii militare cu cuantumuri marite...

Unknown spunea...

DLE MOS...ma refer la oug 152 acela cu actualizarea cu 15 % . daca sant decizii de pensii , asa cum este dl CORNEL . nu se comunica nimic, sant pensionati in 2016 , nimic

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

MAI= Scandal mare, se urla ,,salarii de mizerie,'' catre ministrul Carmen Dan!La noi: Faaaaasssss....
Ce bine e sa ai sindicate guralive si un pumn mare sa bati cu el in masa! Dar nu in orice conditii si peste tot: La noi, legea nu da voie la activi, iar noi,ca pensionari, ca sa depasesti decenta si morala comportamentala, dai in ciobanie si atragi oprobiul public! Nu cu urlete de lupi faci treaba, ca asmuti arenele si peluzele de contras! E chestie politica: Doar daca vor ei! Atat.
@ Adrian: Felicitari pentru material!
@ Mos Martin, asa-i! Insa si pe care l-a jupuit, vai mama lui!
@ Tigri 3: Korekt!

Adrian spunea...

Buna ziua
Cu referire la articolul „LOV: De frică au ținut soldele de funcție mici. Iohannis:Sa vedem dacă pensiile speciale ar trebui să mai existe”
Am urmarit declaratiile acuzatoare, ale ministrului muncii, din care se intelege ca soldele de grad si functie au fost „pastrate” in mod intentionat la nivelul anului 2008 – a dat exemplul unei solde de 687 lei (stiu ca asta este adevarat). Concluzia trasa de ministru muncii este, reproduc textual: LOV: „- Din discutiile cu ei (?!!), mi-am dat seama că lor (?!!) le era frica de faptul ca se va intra in aceasta lege a pensiilor de serviciu, pentru ca se vor actualiza ani de zile de acum inainte, si sistemul de stat nu mai poate sa producă, si atunci preferau sa nu mai mareasca soldele la cei mici, ca se le creasca celor mari” – totul se incheie cu: „(moderator): – asta e gandire de aparate nationala .. (LOV): – criminala”.
Eu nu inteleg de ce nu spune LOV, cine anume a facut asta - de ce nu spune cu adresa exactă, la cine se refera prin formularile „lor” si „ei” , din discurs (?)- „lor” si „ei”, cu siguranta, nu se refera doar la cei cu care LOV a discutat, ci sunt formulari cu corespondenta in timp, din 2008 incoace. Personal, nu vad vina celor multi, care au activat in sistem, si care nu cred ca s-ar fi opus cresterii soldelor de grad si functie. Culmea este ca LOV si-a „dat seama” imediat, doar din discutiile cu „ei”/„lor”, ca au aplicat o „gandire de aparare nationala”... „ criminala”. Eu stiam ca sporurile, date dupa 2008, au fost gandite ca fiind singurele forme posibile (la momentele respective) prin care s-au putut mari, cat de cat, veniturile militarilor - posibil sa fiu dezinformat (cel putin asa spune „concluzia” trasa de LOV). De asemenea,stim cu totii, ca „legiuitorul”, nu a vrut cu nici un chip sa gaseasca o formula, prin care aceste mariri, sa se regaseasca si in pensiile celor care nu au beneficiat de astfel de sporuri (asa cum ar fi fost normal). Acum hai sa cautam vinovatul! Poate fi politicul? Nuuuuuu!!!! Atunci, hai sa stabilim ca militarii nu au vrut solde de grad si functii marite. „Astia” (a se citi: „militarii”) au „dreptul” legal sa taca, si nu au cum sa reactioneze. Zis si facut: hai la televizor sa „aruncam” stirea despre „nesimititi”! (poate ca, avand in vedere ultima formulare a lui LOV, ar fi mai nimerita o combinatie .. . nesimtiti cu gandire criminala).
Cine este de vina cu adevarat, nu este treaba mea sa concluzionez, dar referitor la pensii este de retinut mesajul textual: „le era frica de faptul ca se va intra in aceasta lege a pensiilor de serviciu, pentru ca se vor actualiza ani de zile de acum inainte, si sistemul de stat nu mai poate sa producă”. Aceasta afirmatie, cred ca da indicii destul clare, referitor la cum este privita, pentru viitor, problema pensiilor de serviciu si se „vede” legatura cu comanda „pe loc repaus” pe care politicienii au dat-o acestor pensii prin OUG 59/2017.
E bine ca fiecare sa traga propriile concluzii, insa cele cu adevarat importante, din pacate, sunt doar ale celor care ne conduc.
Acest text, este o „paranteza” a discutiilor de pe acest site – daca nu corespunde topicului, rog a nu fi aprobata afisarea.
Toate cele bune, tuturor

raul spunea...

@bizonul
Aia e vechimea efectiva 34 ani 11 luni 12 zile!3 ani de front copil de trupa,2 ani sc militara si 30 serviciu efectiv!In 2010 am facut demersuri pt grupa si pt anii de pe front si mi s-a comunicat ca daca asa au fost recunoscuti in prima decizie asa raman ca n-au baza legala si cu asta basta!Cu cine sa ma lupt ,cu morile de vant?D-zeu sa-l ierte pe al batran ca l-ar fi omorat astia sigur cu Decizia lor !Asta-i tara recunoscatoare pt unul care a ajuns la Stalingrad cu D16I!

Pop Iuliu spunea...

Șeful sindicatului din Poliție, Dumitru Coarnă, o desființează pe ministrul Carmen Dan: "Ne-a băgat în faliment! Acoliții ei lucrează la dublu, și cu pensie și cu salariu. Au falsificat ștatele de plată, și-au băgat sâmbete, duminici, sărbători legale, ăștia nu lucrau nici de luni până vineri și au ieșit la 40 de ani cu pensii de 180 de milioane!"
Sursa: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1913169582338488&id=1532531290402321&refsrc=http%3A%2F%2Fwww.google.ro%2F&_rdr

Oare va veni clipa când Curtea de Conturi a Românie va verifica situația pensionarilor din vara anului 2017???
Dacă măcar o mică parte din ce spunea Coarna este adevărat, ar trebui ca si Parchetul sa se autosesizeze.

Huhu Rezea spunea...

Coarnă şi-a pierdut orice credibilitate după scandalul cu pedofilul din poliție. A ales tabăra predată.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Adrian, este corect ce ai zis! Sunt cateva sarlatanii, bine pasate de la unul la altul! Aia cu pensii si solde foarte mari tin totul sub control si nu vor pentru nimic inlume sa mai creasca si prapaditilor. Au ei frica mare ca se umfla prea mult bugetul de pensii si solde si se cracaneaza multe ocarine pe acest buget umflat si politicienii vor gasi solutii sa-i mazileasca la gomflari. De acolo e buba, de la naimitii si imbuibatii, si activi si rezervisti, incardasiti in cauza comuna sa-si pastreze privilegiile, ei influentand cum doresc politicul ca pensiile si soldele sa ramana in silentio-stampa pentru ,,prostime!'' Ei au inventat si ,,secretizarile'' ca sa se gomfleze, dar sa-i si friga pe ceilalti de la piciorul broastei! Nume, da, da, da am vrea toti nume de sarlatani din astia, si era bine ca LOV sa ne zica macar UNUL!
GENERALUL ,,CUTARESCU IXULESCU,'' CEL CU CERCETAREA INFACTIONALITATILOR LA NIVEL DE MApN, SI CORUPTIA, BINEANTELES, TRIMITE PETITIILE RETUR, CAND VORBESTI DE CORUPTIE LA PENSII! DAR L-AM TURNAT SI EU LA PROCURORUL GENERAL CE FACE EL CU PETITIILE PE CORUPTIE! I-AM TRIMIS PETITIA CA SA I-O TRIMITA ACESTUI DOMN GENERAL CUTARESCU! ACOLO E O BUBA MAAAAREEEEE, CA SI EL ARE SOLDA MAAAAREEEEE! SI CE SOLDA MAAAAREEEE ARE!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Ana n-are treaba cu politica, pensiile si alte alea! Dar cand il vede pe Coarna, mereu zice: ,,Asta e cred ca e un sarlatan si mincinos si enerveaza orice ascultator!'' De ce,Ana? o intreb eu, la care-mi zice: ,,Nu stiu ce face asta cu adevarat, stiu ca e ceva cu caraliii, dar l-am ghicit, asa din ce zice si cum se manifesta, ca este un om neserios si viclean ca o vulpe! Nu-i om de cuvant si nu prezinta garantii! Asa-l vad eu pe acest individ guraliv ca o muiercea''

Leon spunea...

1. @pop iuliu, Coarna Dtru este Politist, adica Functionar Public cu Statut Special, si are un tupeu maxim fata de Ministrul de Interne, Dna Carmen Dan ! Jandarmii si Pompierii sunt CADRE MILITARE si n-am auzit pe cineva din randurile lor sa ceara Demisia Ministrului de Interne ! Asta este diferenta intre intre un Sindicalist F.Public si un Militar Adevarat..!
Sustin si eu un Audit al Curtii de Conturi la cele 3 Case de Pensii Sectoriale, si apoi sesizarea Parchetului Militar, daca este cazul.
2.@raul, grupele de munca se acorda de CMJ in baza Ordinului M 123/2015. Nu este tarziu nici acum. Deasemenea cred ca Vechimea pentru Gradatii trebuie actualizata la nivelul Gradatieia 7 a, deci un procent de 42% ; Cu 7%, castigati la grupele de munca, ajunge la procentul de 85% si Baza de calcul mai creste cu 6%., pensia bruta mai creste ceva.
3.@Adrian, daca guvernarea PSD-ALDE are rezultate bune cu REVOLUTIA FISCALA si promoveaza cu succes Legile Justitiei, inca 10 ani raman sigur la Guvernare..! Probabil ca de acest lucru se teme DNAul..!

Unknown spunea...

Puteti sa yiceti orice , singurul care s+a batut in CD pentru oug 57 si mai mereu a fost acesta . DNA ANA , nu se exprima frumos , ce eate acest CARLII . COARNA este si destul de in tema pe probleme de toate felurile , iar treaba cu pedofilul este o tampenie , pedofili in scoli , etc bolnavi , deviatii sexuale . asa ca gata

Unknown spunea...

DA DLE LEON singurul care le spune pe nume .Coarna are dreptate ,isi apaRA OAMENII , PE DVS CINE VA APARA , SUSTINE_?nu este tupeu ESTE UN ONMCARE CUNOASTE BINE PROBLEMELE OAMENILOR LUI SI SE ZBATE PENTRU EI .

Huhu Rezea spunea...

Dumitru Coarnă s-a pensionat la numai 45 de ani și s-a reangajat la sindicat. El este președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.
Potrivit unei Declarații de avere pe anul 2016 Coarnă obținea un venit lunar de că 14 ooo lei din care 4300 pensie militară și restul de Comitetul Economic și Social și Sindicatului.

Adrian spunea...

1. @Cornelius Flavius Ifrim, multumesc pentru aprecierea primului articol (e chiar primul pe „Huhurez” :) ). De asemenea, multumesc pentru opinia postata la al doilea articol - se pare ca nu stiu prea multe aspecte legate de ... culise - acum aflu lucruri oarecum noi pentru mine.
2. @Leon, guvernarea actuala, a pornit tavalugul inflatiei - puteau fi altii la fraiele guvernarii, si cred ca ar fi luat decizii la fel de contestate, sau chiar mai rau. Se pare ca este singura modalitate pe care au gasit-o pentru a „inmultii” banii - mai multi, dar cu valoare scazuta - O PACALEALA! Nu vreau sa ma gandes, cum se numesc cei pacaliti ... (?!)

avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Dna Mihaela, nu-i contest pregatirea profesionala ci modul suburban din vocabularul de sindicalist si tupeul fara limita in relatia cu Dna Ministru, care este o FEMEIE cu mult bun simt..!

avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@Adrian, deja mi-e dor de Inflatia de 6,1% din 2010, si veniturile la salarii( dar si la pensii) mai mici cu 25-50 %..!
Nu este deloc bine ca in anul 2017, pensiile militare nete au crescut cu 15%, iar Inflatia de 1,3%...!

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Nu sunt obligat sa-ți public comentariile prin care deturnezi discuțiile de la greșelile pe care le fac Casele Sectoriale în aplicarea legii pensiilor militare . Păstrează pentru tine sumbrele previziuni politice despre cei care nu se behăie ca în turmele de țurcane săsești... în stradă sau la Bruxelles.

Bebetul spunea...

Problema mai mare cu pensiile de urmas este alta. O sotie de cadru militar care nu a lucrat pentru a beneficia de un salariu cat de cat, pentru ca si-a urmat sotul prin mii de garnizoane nnu primeste pensie decat la implinirea varstei standard de pensionare. Si... pana atunci moare de foame????

Pop Iuliu spunea...

@all
Mea culpa! Cer scuze pentru insistenta mea in a susține ca nu poți beneficia de pensie civilă decât dacă ai un stagiu minim de 15 ani.
Astăzi un camarad, pensionar militar, a posta pe fb cuponul de pensie civilă, a mai lucrat 2 ani in privat după 01.01.2016 si are pensie civilă 69 lei. Domnul in cauza a spus ca la recalculare i s-a confiscat prin decizia de pensie militară toată vechimea in civilie realizată anterior, domnia sa fiind născut in 1950, deci are acum aproape 68 ani si după trecerea in rezerva a lucrat ca si cadru didactic universitar, pe funcția de decan mai mulți ani după trecerea in rezerva.
In concluzie, pensionarii militari care realizează stagii de contribuție in civil după data de 01.01.2016, vor beneficia si de pensie civilă la împlinirea vârstei de 65 ani, fara ca sa fie condiționați de stagiul minim.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mihaela, lacomia sindicalistului Coarna nu are limite! Nu e constient ca militarii n-au dreptul sindical, nu pot cere public si nici altfel, fiindu-le interzisa prin lege lupta sindicala, si ca prin lacomia lor acestia nu vad ca militarii au veniturile la jumatatea politistilor! El nu judeca faptul ca sunt categorii de muritori de foame, forteaza mana ministrului, la modul impertinent si obraznic, sa ia din bugetul asta carpit si limitat, atacand drepturile celor napastuiti sa aiba ei, desi la ei nu moare nimeni de foame, slava Domnului, si n-are frana la cerut! Mai intai, sa fie calitatea serviciului la politisti, corectitudinea, legalitatea, atitudinea de seriozitate, nu cu capatanile fara caschete pe strazi si alte alea indiscipline crase, pe care romanul le vede la ei si le critica, si pe urma sa ceara, ori opinia publica nu prea vede aceste calitati, ca sa nu povestesc ultimul caz de batai si schingiuiri prin inchisori, adica tortura, hartuirea prin piete a batranelor cu urzici si alte mascarii penibile, de si-au pus opinia publica in cap, ultima fiind conducerea auto sub influenta drogurilor! N-am nimic cu nimeni, dar cand porti haina statului, ridica-te la demnitatea si onoarea ce ti-o confera si impune, nu ca vagabonzii neistruiti si indisciplinati, si cam se vara des in buclucuri gratuite, pentru ca nu stiu ce e ala tact, rabdare si retinere de la foarte multe! Coarna mai bine s-ar axa pe disciplina si educatie, si s-o lase mai moale cu cersitul pomenilor, ca de acum asta se numeste cand intinzi coarda si ceri peste masura de unde nu se mai poate da! Civilii sunt oripilati de atitudinea neconforma a lui Coarna, ca sa nu uzez de-o expresie jignitoare, badaranie, de aia nici nu m-a mirat opinia Anei! Ca ea gandesc multi romani...Chiar si eu!

Adrian spunea...

@Leon,prima parte a postarii (fraza 1) o inteleg, doar referitor la cat a fost rata inflatiei: 6,1% in 2010. Celelalte procente mentionate (25-50 %), nu inteleg cu exactitate de unde rezulta, dar probabil ca sunt niste cifre, pe care le cunosti ca fiind exacte. Nu am reusit sa presupun, tot ce ai vrut sa spui, prin aceasta formulare - insa pot spune cu certitudine, ca indiferent de sensul pe care ai dorit sa-l dai formularii, nu sunt de acord cu tine.
A doua parte a postarii (fraza 2): nu stiu ce vrei sa spui referitor la cresterea pensiei nete cu 15% in 2017. Cresterea reala a fost mult mai mica, (undeva la jumatate, in procente vorbind). In ultimele luni ale anului trecut, inflatia a fost undeva la 3-3,3% (chiar daca media a fost 1,3%). In prezent, inflatia este in crestere (nu o spun eu, in mass-media gasiti multe informatii, referitor la acest aspect). Noi o suportam „azi” efectele inflatiei, iar „decontul” (indexarea cu coeficientul corespunzator anului 2018) se va face la inceputul lui 2020. Asa ca, in opinia mea, afirmatiile tale sunt, cel putin incorecte. A spune jumatati de adevar, este ca si cum ai spune o minciuna, dar poate fi mai grav, pentru ca minciuna iese mai usor la suprafata, pe cand jumatatile de adevar, „condimentate” cu cateva idei de „orientare” a „discursului”, intr-o anumita directie, te pot „pacali” pentru mai multa vreme. Promit sa nu mai deranjez, postand pe site, pentru ca observ ca am pareri destul de diferite si nu doresc sa starnesc animozitate. Despre Huhu Rezea, doar cuvine de lauda si urari de bine. Respectele mele, tuturor

Unknown spunea...

COARNA s-a pensionat la 45 de ani pe lege , si s-a reangajat tot pe lege , deci care este baiul?

Leon spunea...

Bebetul, pensia de urmas se acorda sotiei la implinirea varstei din Anexa Legii 223/2015; de exemplu in aceasta luna, la varsta de 56 ani si 9 luni ! Trebuie indeplinite mai multe conditii prevazute la art.47-58 din aceasta lege. Art.51, prevede ca timp de 6 luni de la data decesului sotului primeste pensie de urmas, indiferent de varsta..!

Huhu Rezea spunea...

Eu am prezentat situația lui Coarnă pentru a înțelege de ce își permite să fie agresiv în intervențiile sale.
Oricum, s-a compromis în fața opiniei publice când şi-a etalat spiritul de gasca lângă miliționerii care au acoperit 10 ani abuzarea sexuala a unor minori.
Pentru ca în ultimul timp a şi politizat activitatea sindicală, dacă social liberalii mai rămân mult timp la putere, chiar şi polițiştii vor încerca să scape de el.

Cezar spunea...

E un impostor!
Captusit cu atatea boli ...incurabile el gamaue cel mai tare pe sticla la tv..frezat..parfumat..zambitor..etc
Hai sa fim seriosi....!!
Sistemul a lucrat pentru el.....

Leon spunea...

Adrian, in 2010 Basescu-Boc-Oprea, a scazut salariile de baza cu 25% afectand si sporurile si procentul de scadere a ajuns 40-50%; si pensiile au fost tinute pe loc timp de 3 ani,2010,2011, 2012, la nivelul anului 2009, prin neindexarea lor cel putin cu rata infatiei, 6,1% + 5,8% + 3,3%..!
Si procentul de 5,5% pentru CASS a fost retinut la toata pensia, nu de la 740 lei cum era legal..! Nu mai vorbesc de scaderea dramatica a pensiilor militare pentru 15% dintre noi datorita Legii nr.119/2010.
Daca esti pensionar militar, te rog sa verifici cuponul de pensie si fa un raport intre Pensia Neta din Decembrie 2017 si Pensia Neta din Decembrie 2016, si vezi rezultatul; la mine cresterea Neta = 17%.
Personal nu-mi place minciuna..!
P.S. Am apreciat sfaturile utile pe care le postezi la..C.Turzii, aici de ce nu faci la fel?

Unknown spunea...

DLE CORNEL .las-o mai moale . vechimea pe care o ai in armata iti da dretul de pensie pe care o ai , asta este viata ., sotul meu a lucrat in armata din 1952 si pna in 1988 numai in conditii ALTE CONDITII , si asa ca si pensia lui a fost pe masura in 1988 , dar ce au facut astia la recalculare , a fost o golanie . asa ca fiecare cu problema lui , lasati-l pe COARNA ,are cine sa il judece , sint ai lui.VAD ca si pe DL DOGARU il barfiti pe ca te undeva , dar acesta tot misca ceva , atat cat stie .Eu zic sa vedeti ce faceti dvs , in rest numai de bine Aproppo , ce trebuiaa sa faca COARNA cu pedofilul ,credeti ca cineva stata sa vada pe la ce blocuri umbla,, hohoooooooo cati inca or mai fi ........

Dan B. spunea...

Constat ca ii gasiti tare de personalitate sindicalistului Coarna!
Ceea ce nu vreti sa intelegeti este faptul ca el promoveaza interesele membrilor de sindicat, lucru perfect normal. Regret ca cineva si-a gasit sa critice tembelistic conduita lui Coarna in disputa sa cu ministrul Dan Carmen, insa ar trebui sa intelegeti ca dialogul lor in termeni protocolari a esuat, iar sefa MAI exercita un abuz de putere in relatia cu micii sai angajatii (pe cei proteguiti de ea, ii regasim in vârful structurii MAI).
Asadar, in opinia mea, Coarna presteaza exemplar in beneficiul celor care-i platesc indemnizatia de lider al sindicatului, chiar daca, prin extremismul sau, afecteaza militarii de la MApN. Dar cum nimeni nu s-a preocupat de promovarea principiului meu, potrivit caruia politistii-civili ar trebui exclusi din legile pensiilor militaresa. Va mai amintiti ca atunci când au fost „civilizati”, politistii au avut salariile de incadrare „ingrosate” cu toate sporurile militare de pe vremuri, iar ulterior le-au mai solicitat o data si le-au fost acordate? Si va mai intrebati de ce au pensii mai mari ca ale noastre?
In consecinta, fiindca tot se discuta de legea unitara a pensiilor, in care, cu certitudine, vor fi inclusi si militarii, nu ati vrea sa ne detasam de civilii din MAI, astfel incat noua lege sa se refere direct la propriu-zisii militari, dar fara magistrati (si juristi?)?

Mos spunea...

@Leon si pensionarii militari sunt cu bun simț si uite unde au ajuns. In Romania daca nu esti un pic mai bataios, cum este Coarna, toți te calcă in picioare.

Anonim spunea...

raul,
In dec 2015 a aparut Ordinul Ministrului OM 123/2015, ce prevede reincadrarea in grupele de munca. Mergi la CMJ si cere din nou reincadrarea in noile grupe de munca conform OM 123/2015. Dupa obtinerea noii fise cu grupele de munca cere recalcularea pensiei, tot prin intermediul CMJ. Ai grija ca si la Gradatii este o greseala. Pentru vechimea de 30 ani trebuia sa apara in decizie 42 % nu 36 % . Este o greseala si la actualizare , ei au dat numai indexarea de 5 % conform 2016 nu si cea de 5,25 % din 2017.
Greseala cea mai mare este ca aunci cand a recalculat Boc pensiile si ia facut tatalui tau in final 2576 lei trebuia sa aiba peste 3500 lei iar mamei iar fi revenit jumatate adica cel putin 1700 lei
In urma obtinerii noii fise cu grupe de munca , procentul de calcul al pensiei nu are cum sa fie mai mic de 85 %, la care se adauga OMM de 20 %.
Cu toate aceste modificari este probabil ca pensia mamei tale sa ajunga in jurul la 800 lei fata de 655 cat au calculat ei. Eu te sfatuiesc sa faci totusi aceste demersuri pentru ca nu stiu cat va ramane in vigoare art 11. din legea 223/2015, mai ales ca este vorba sa schimbe legea cu totul, si atunci sigur vei avea nevoie de aceste modificari.
Succes.

CEZAR spunea...

vineri, februarie 09, 2018
mihaela marinescu spunea...
COARNA s-a pensionat la 45 de ani pe lege , si s-a reangajat tot pe lege , deci care este baiul?
===============================
Si la barbatul tau tot asa ! Deci ce tot iti ridici poalele in cap pe aici ....???

Marian spunea...

Cititi ce scrie azi DOGARU :"Pensiile voastre, asadar, ale beneficiarilor gandirii filozofice de inalta tinuta, teoretica si practica, doamnei Lia Olguta Vasilescu, par a se calcula, in acest moment, astfel:
· Se aplica 85% venitului brut stabilit pentru baza de calcul;
· Suma rezultata este impozitata cu 10%;
· Noii sume rezultate i se aplica 65%;
· Din ceea ce mai ramane in final, sumele ce trec de 2000 lei vor fi, din nou, supuse impozitarii cu 10% si asta este ce veti primi voi pe card. La care se adauga insultele si plangerile olgutelor si chirieacilor ca aveti pensii nesimtite, speciale si sugeti sangele poporului! Desi nu aveti nici o legatura cu a lor Casa Nationala de Pensii, pentru ca ati fost si sunteti furati prin impozitari catastrofale in sistem propriu, in vederea achizitionarii la pret de noutate a tehnicii militare de muzeu a altora. Iar banii ii primiti din fondul nostru de pensii si de la bugetul structurilor noastre, nu de la Casa Nationala de Pensii".
Imi vine greu sa cred !

Leo spunea...

Maestre , ce-ti mai place sa bagi batu' printre uluici....
Si ce-mi mai place asta....
Toate PANZELE SUS !

tehnocrat spunea...

Am gasit pe net ca pensia lui Coarna a fost 2000 de lei, prin 2013, a urcat la 4500 prin valorificarea stagiilor de cotizare realizate ca angajat la sindicat, dupa pensionare pana in dec 2015, fara a avea 65 de ani si stagiu complet de cotizare de 20 de ani.
La recalculare pe legea 223 i s-a pastrat in plata cuantumul avantajos.
Incepand cu 01/01/2016 nu-si mai poate valorifica stagiile de cotizare la sindicat decat la varsta de 65 ani si prin impartirea la stagiul de cotizare de 35 de ani.
Pe coarna l-o lovit rau legea 223/2015, in ceea ce priveste valorificarea nesimtita a stagiilor de citizare.

Marian spunea...

Leonardo da V....! Eu nu bag batu nicaieri. Ghilimelele sunt la locul lor si cred ca asa ceva nu poate fi real. Eu sunt, totusi, resemnat. Sunt mai mult decat convins ca nu ne mai poate ajuta cineva. Chiar daca CCR o sa ne dea dreptate vor gasi altceva. Fereasca Dumnezeu de mai rau !

hankook spunea...

http://sindicatulcmd.blogspot.com/
PROIECT DE LEGE PENTRU ABROGAREA PENSIILOR SPECIALE

Unknown spunea...

Leon de unde ai aparut?Ai minte in colturi.Uite ca pisica de la MAI are sustinatori si din randurile noastre.Nu-ti este rusine?In afara de a conduce autoturism ce experienta o recomanda sa conduca un minister ce asigura ordinea si linistea publica?Nimic.Poate doar pentru ca ia fost loiala lui Dragnea la "tiliorman".Coarna are tot dreptul sa-i ceara demisia.Carmen Dan nu are ce cauta in functia de ministru la MAI.Dupa tine una ca asta poate ajunge ministru la MApN ca toat avem indivizi care n-au fost nici cel putin vanatori sau pescari.

Huhu Rezea spunea...

@Ionescu
Ascundeți clonțul cand comentezi aici.
Fostul șef de post de Grădiștea și sindicatul sau vor putea decide persoana ministrului de Interne doar atunci când vor câştiga alegerile parlamentare cu 50%.Aşa e în democrație.Valabil şi pentru cei cu #rezist.
@Hankook
Vrei să vinzi castraveți la grădinari. Proiectul acela este pe blog încă din ziua în care useriştiu l-au depus la Senat.Caută după eticheta pensii speciale.
@tehnocrat
Nu la toată lumea se împarte la 35.Stagiul complet depinde de anul nașterii conf. Anexei 5 la L 263.

Pop Iuliu spunea...

@Hankook
Este o prostie, făcută pe genunchi de unii de la USR, nu exprima opinia tuturor membrilor acestei formațiuni. Spre exemplu, domnul deputat Lupescu Dumitru, care este membru – secretar al Comisiei pentru apărare, nu îmbrățișaza acest demers, domnia sa, in calitate de lt.colonel (r) MAPN, este foarte implicat in susținerea demersurilor asociațiilor rezerviștilor pentru a contracara efectele OUG 59. Tâmpenia asta de proiect a fost mediatizata încă de anul trecut, vedeți: https://www.agerpres.ro/politica/2017/10/05/usr-a-depus-un-proiect-de-lege-pentru-eliminarea-pensiilor-speciale-14-17-46, dar si postările de pe Huhurez, iar acum SCMD o folosește ca sa-si atragă noi membrii cotizanți, liderii sindicatului fiind nemultumiți ca deși in anii 2016 si 2017 numărul rezerviștilor a crescut cu câteva mii, nu au reușit sa înscrie decât putini membri dintre aceștia.
Nu am nimic cu SCMD, dar trebuie sa remarc ca toate asa-zisele opinii juridice exprimate de către juristii acestui sindicat sunt cu mult sub dezbaterile promovate pe acest blog.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
apui spunea...

Ma doare sufletul!Ditamai chestorii cu stele mari,cu studii militare,se caciulesc in fata unei femei.Nu sunt misogin.Dar o secretara de primarie,sau ce o fi fost inainte ,sa conduca un minister ?!Ce o recomanda ptr.aceasta functie?Numai faptul ca este conjudeteana cu dl.X?Nu credeam ca o sa prind asemenea timpuri.Dumnezeu sa ne ajute pe toti militarii rezervisti
(pensionari si viitori pensionari,cu pensii de ...nu le mai spun pensii) ptr. ca vor veni vremuri mult mai grele.Se joaca cu vietile noastre.Ordonante de urgenta unele peste altele.Am impresia ca toti militarii care au lucrat in sistem pana in anuii '90 ,trebuie exterminati.Se bat cu pumnii in piept ca vor sa mareasca clasa de mijloc.Au reusit!Cateva zeci de mii de.mineri au pensii de la3,6 pana la 4,9mii lei sau mai mult.Ptr.20 de ani gr.1.Domnule ,nu au fost nici aviatori nici scafandrii.Tot le dau din urma ,le recalculeaza tot pe plus.Am cunostinte printre ei.Nu se poate!Minerii au ajuns clasa de mijloc.Unii dintre noi vom sta la mila lor.Sunt suparat ptr.ca ,va spun sincer ,in armata am muncit ca un nebun.De 25 de ani in viata civila coordonez, planific ,conduc si controlez activitatea altora.Bineanteles pe salarii nu prea mari.Pensia militara va fii de cateva sute de lei,cealalta .....cine stie?

CEZAR spunea...

vineri, februarie 09, 2018
Leonard ..
================
Toata lumea ..stie baaaa....stie baaaaaaa...!!
Mai alesc m-Alul ..giOlescu...etc...care au intrat intr-0 liniste suspecta...
Vine o noua lege si se pare ca le taie ..din macaroana ..
Doamne ajuta ..sper sa faca putina dreptate....ca prea se aranjasera ..farsorii.....!!!

Leon spunea...

Ionescu,
Fara comentarii...! Pe timpul Olimpiadei de Iarna, care se incheie pe 25.02.2018, nu mai comentez pe nici-un blog !

Adrian spunea...

@Leon
Te salut
Din ceea ce ai postat (referitor la procente), in primul tau raspuns, chiar nu am inteles la ce te referi. Acum, in urma raspunsului tau explicativ, pentru care iti multumesc, inteleg ca te raportai la o perioada mai mare de timp, privind evolutia pensiilor. In tot ceea ce am postat, eu am avut ca reper, data intrarii in vigoare a OUG 59/2017, data de la care pensiile raman „pe loc”, mai putin actualizarea cu rata medie a inflatiei.
Din pacate, pentru toti pensionarii, folosind ca reper in timp OUG 59/2017, ceea ce am spus referitor la cheltuielile de „azi” si „decontul” (indexarea) de „maine”, ramane valabil. Indexarea cu 1,3%, se va face in 2019, iar indexarea pentru inflatia din 2018 (in mod clar, mult mai mare ... si in crestere) va fi abia in 2020. Nu vad cum am putea fi multumiti cu aceasta situatie, care nu este deloc avantajoasa. Ultima crestere, datorata scaderii procentului de impozitare, este nesemnificativa, pentru majoritatea pensiilor militare, care nu depasesc 3500 lei, si opinez ca deja a cam fost „inghitita” de cresterea preturilor.
Oricum, multumesc pentru raspunsul pe care mi l-ai dat, si din care am concluzionat, ca nu este o diferenta majora de opinii, ci mai mult o neintelegere, legata de reperele in timp, la care ne-am raportat fiecare. Toate cele bune

radu spunea...

apui-vineri, februarie 09, 2018.

Aveti dreptate dar este vorba de muncitorii pensionati din exploatarea miniera de subteran!

Gigi spunea...

În timp ce pensiile militare sunt înghețate pînă prin 2023,cu aleșii noștrii se cheltuie cam 60.000 lei lunar,aici se include cazare,transport,etc,etc,etc.
Drepturile noastre,sunt înghețate și ele de ani de zile.
Întrebare:Ce-or face ăștia cu atâta bănet?
Dar oamenii de rând cu 1000 de lei?
Doamne,ce nesimțiți!
Hai,că ne merităm soarta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, ceva se cloceste cu pensiile militare. Nu le mai convine sa dea bani cu camioanele celor care au luat grade succesive pe principiul anul si golanul, pardon galonul, pe politica si de frecat menta si popoul pe calorifere, cei de la Minister si Casa toti au ,,Alte conditii,'' adica peste speciale, pe care le iau cei din Afganistan, desi au uitat sa traga si cu puscociul Geco, iar de aplicatii nici vorba si sunt, domnule, foarte multi sedentari de birouri cu pensiile uriase, pe cand astia care s-au zdumicat in teatre de rezbel, aplicatii la greu si alte conditii grele sunt sub femeile de serviciu cu pensiile! Au realizat si ei, in fine, ca s-a intins elasticul si a inceput sa se rupa! Bani, kanci ca s-au terminat! Se discuta tot mai des pentru la egalitate de conditii, de vechime de alte drepturi venituri alsijderea, nu unul cu o vechime ,,X'' ia 20.000 lei, si altii 1000 toc cu vechimea ,,X'' iau 2500 lei sau e o harababura in salturi mai mult sau mai putin la cuantumuri, desi conditiile sunt leit identice! Cauza? Leonard o toaca mereu pe aici si pe dincolo de garduri: Calculele secretizate, mafiote si eliberate de grupuri organizate, ori eu si o banda de haiduci asta le tot varam pe gat mafiotilor zi de zi: Eliminarea discriminarilor pe calculele secretizate care incalca penal Art.33 din Lg.182/2002 si care au deschis parapastii uriase intre generatii, intre aceleasi grade, vechimi si altele!

avianyc spunea...

@ gigi
Eu mă întreb ce valoare vor mai avea pensiile noastre în condițiile salariilor care vor rezulta prin aplicarea legii salarizării. Nici cele cu 5, 6 în fața nu mai au valoare până la anul dar cele de 1,2,3,4 miute.
Ăștia vor face praf tot sistemul de salarizare iar când nu vor mai putea plăti își vor lua talpasita cu plinul făcut.
Atâta ură față de militari și polițiști cât am văzut la LOV nu am văzut. Nici cea de la interne nu-i departe de LOV.
Dacă ar ști cu ce se mănâncă armata ar fi altceva.
Păcat că nu le-a invitat Ciucă la o aplicație la Cinci.
Nu se măi exprima LOV la adresa salarizării militarilor cu jigniri de genul "ce și-au mai băgat ăștia acolo, bani de hrană, etc"
Pentru ea suntem doar "ăștia "și atât.

avianyc spunea...

PS @ gigi
Plus ca încă nu au alcătuit lista de sporuri la medici, profesori, etc
Halal lege a salarizării modificată din a doua zi și câte vor mai urma păna se va alege praful și vor rezulta salarii mai mari ca ale președintelui în mod sigur.

Anonim spunea...

@T3
aveti dreptate la intrebarea dvs oarecum retorica

" tigri 3 spunea...
@ gigi
Eu mă întreb ce valoare vor mai avea pensiile noastre în condițiile salariilor care vor rezulta prin aplicarea legii salarizării. Nici cele cu 5, 6 în fața nu mai au valoare până la anul dar cele de 1,2,3,4 miute. "

banuiesc(dar mult nu gluma) ca inflatia va "musca din ce in ce mai repede si mai adanc din valoarea leului.pe cale de consecinta ne ramane doar borcanul la colt de strada si mana intinsa la cersit

Leo spunea...

Mie imi place Coarna. Daca era si pe la MFA unul ca el , era bine.
E tare in clont si tocmai ieri l-a cam facut "penabil" pe seful de la DFC MFA (parca unul jidanu , sau nu stiu cum il cheama ) ieri la RO TV . A spus ca " a manevrat" soldele de functie formate din 9 elemente ca "sa-si traga ei grosul" : ei fiind lichelele demascate de LOV . Intr-un fel a intarit spusele lui LOV(E). Leon te rog, poate pui un link cu acel comentariu al lui Coarna facut la RO TV in jurul orelor 17:30., pe 09.02.2018 Ar fi o maciuca tocmai buna pt. capatana guleratului respectiv respectiv.

CEZAR spunea...

@/ Akord...si nu prea..
Pe pariu ca INFLATIA nu o va egala pe cea de pe vremea lu Boc (boc=kk..in turca !)..adica peste 7
Apropo ce partid a adus .o la ..o...si apoi a mai crescut nitel ..datorita ..conjuncturii ...??

CEZAR spunea...

Pentru 2 Corifei..ai luptei in ..zadar..- Alungati cu bolovani de pe acest blog.!!
Pacat don HuHU..mai aveam si noi de cine ,,sa ne radem""....

@ T-2
mai Coltosule,,puricosule ..parca era vorba ca ..te duci tu si rezolvi..inclusiv CiuKalata Moca..??!!
Sau macar un pic din ..ambalaj ...acolo...

micutzul10 februarie 2018, 08:26
Sunt unele blocuri de pasarele unde pasarea sef susține contributivitatea si susține că legea 223 nu a făcut decât să îmbunătățească pensiile. Rușine huhurezului , e mare rușine să faci un blog că sa îți aperi doar interesul tău.
Pe câți mai poți prosti nene. Legea 223 este foarte buna dar așa cum era ea la început, nu ciuntită si batjocorita de rahatii ăștia.
@/Micutzu.....
,,Legea 223 este foarte buna dar așa cum era ea la început, nu ciuntită si batjocorita de rahatii ăștia.
Chiar asa...??..Se vede ca ai dormit mult ..in cort sau..in ...buncar..de nu ai inteles inca ..
1.L-223 initiala NU TI SE APLICA SI TIE...
2,L- 223 era INAPLICABILA datorita costurilor pe care le GENERA...
3.Somn usor......

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, da, da, da e bun materialul pe gargara lui Coarna, si daca-l posteaza @Leon, haita de haiduci sa-l traduca catre procuraturile patriei noastre socialiste si multilateral ruinate, ca daca stam se aseaza prafalaul pe dosarele penale ale mafiei! Sa fie saptamanal o belea cu denunturi penale, o clipa sa nu-i slabim! Sa scormonim toate cotloanele, rafturile si sertarele publice dupa afirmatii penale la adresa mafiei din Ministresul Desertaciunii Nationale si Casa Ororilor la Penziile Cazone, caci toate duc catre maduva osoasa a ilegalitatilor penale!

Huhu Rezea spunea...

@cezar
La vechimea militară și civilă pe care am avut-o eu, mă dezavantaja și forma inițială a L223, nu numai forma modificată de ordonanțe.
Din Legea asta nu mă interesează decât articolul cu cuantumul mai avantajos.
Nu pledez pentru revenirea la contributivitate pentru ca ar dispărea aceasta prevedere ...iar stagiul complet de cotizare ar fi undeva între 30 și 35 ani, potrivit Anexei 5 din L 263.
Cât ii privește pe mititeii cu capul în nori...dacă mă cârcotesc pe alte meleaguri... înseamnă că ma citesc.

Gigi spunea...

@...Pt.adepții contributivității:
Repet,am mai spus,să nu credeți că mai beneficiați odată de bunăciunea L.119,unde prevedea ca media punctajelor anuale să se împartă la 20.
Întrebații pe colegii de suferința,cei care au ieșit odată cu intrarea în vigoare L.263!
Că să ieși cu o pensie bună,respectând modul de calcul,ar trebui să ai un salariu cel puțin dublul SMBE,adică 8200 lei,în condițiile care acum SMBE este 4100lei,să ai cel puțin 35 ani de contribuție,plus Gr.a l-a (specială)de muncă.
Singura soluție este eliminarea art.40 din OuG 57 și a art.Vll din OUG 59.
Dar,cum snaopiștii noștrii dragi,dorm în bocanci,mulțumiți de bruma câștigată,odată prin recalculare,a doua prin avantajul cuantumului mai avantajos rămas în plată,se vor trezi peste un an doi,că nu le vor ajunge pensia să-și achite datoriile la întreținere.
După cum arăta ceva mai sus și @T3.
Soluția este lupta,pe căi democratice,unirea tuturor categoriilor de pensionari,într-un sindicat puternic,cum era prin 2011 SCMD.
Altfel,își vor bate aleșii joc de noi la nesfârșit,vom rămâne aici și peste ani buni comentând și înjurând în Van!











Leo spunea...

Azi , la orele 20:00 , la "Guita TV" , vine in studio LOV.
Se zice ca are vesti importante despre noua lege a pensiilor dar si despre restructurarea "TUTUROR" caselor de pensii. Eu , prin "TUTUROR" , inteleg ca si pe cea de la MFA , desi nu vad cam cum.
Acolo, numai daca pica un asteroid mai poate dezintegra cloaca...
Dar cine stie , poate LOV(E), trece de la vorbe si la fapte si dezinfecteaza cloaca. Vise , taica vise....

Adrian spunea...

@Gigi, foarte corect comentariul tau