Un produs Blogger.

joi, septembrie 19, 2019

Cei mai năpăstuiți pensionari militari nu ar beneficia de mărinimia Vioricăi

33 comments



Chiar din expunerea de motive a Proiectului de lege privind taxarea pensiilor stabilite prin legi speciale rezultă că doar 30 000 din cei 180 000 de pensionari militari ar fi afectați de taxarea pensiei nete de peste  7000 lei.
Privit sub acest aspect, amendamentul excluderii pensiilor militare de la taxare folosește doar celor cu pensii militare foarte mari.
Stie doamna Dăncilă că taxa pe care ar plăti-o câteva mii dintre acești pensionari babani ar fi mai mare decât pensia militară medie?
Solutia corecta este reluarea procesului de actualizare a pensiilor militare în concordanță cu noua lege a salarizării, proces întrerupt brutal de Guvernul Tudose prin OUG  nr. 59/2017.
Măsură preconizată de Dăncilă demonstrează o necunoaștere a problematicii pensiilor militare, iar cei care i - au sugerat-o au profitat de această împrejurare în interesul lor propriu. În loc să o preocupe creșterea pensiilor militare mici, doamna Dancilă își arată mărinimia pentru pensiile de peste 8000 lei și are pretenția s-o aprecieze și ceilalți 150 000  de pensionari militari.
Doamna Dăncilă, lăsați-l în pace pe Orlando cu taxele lui!
DVS zoriți-l pe ministrul Leș să vină în Guvern cu proiectul de act normativ care să permită reluarea de îndată a procesului de actualizare a pensiilor militare medii și mici cu creșterile soldelor de funcție prevăzute în Legea 153/2017, în condițiile în care în ultimii 10 ani nu s-a mai pus nici măcar un leu la solda de funcție a militarilor, creșterea acesteia fiind înlocuită pentru cadrele militare în activitate cu sporuri aducătoare de pensii mari.



33 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

tehnocrat(tigri2) a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Motivarea CA Brașov a Deciziei de obligare a CP...":
„În cursul zilei de astăzi, dl.Gl. Gabriel Oprea, președintele UNPR și al UMPMV, a a avut o întrevedere cu d-na prim ministru Viorica Dancila, unde au discutat despre suprataxarea pensiilor militare.În urma acestei întâlniri, d-na prim ministru a ieșit cu un comunicat, prin care NU susține supraimpozitarea pensiilor militare.Să fie primit!”

Liviu PO spunea...

Acest domn Oprea,care e mai fasnet dupa ce a scapat de problemele penale ale domniei sale, nu face decat sa intarate si mai mult opinia publica impotriva pensionarilor militari.
Cine l-a imputernicit pe acest domn sa vorbeasca in numele pensionarilor militari in corpore?
DACA MERGEA la doamna Dancila cu propunerile:
-eliminati oug-urile 57,59 si 114 si aplicati legea nr.223 doar cu modificarile necesare pentru ca pensiile tuturor militarilor,indiferent de anul iesirii la pensie sa fie egale prin introducerea in baza de calcul si a tuturor sporurilor de care cei pensionati mai devreme nu au beneficiat.
-taxati pensiile speciale si militare dupa urmatoarea grila:
0/2,000 taxare zero si impozit zero
2,001/4,000 taxare zero si impozit 10%
4,001/6,000 taxare 20% si impozit 0
6,001/8,000 taxare 30% si impozit 0
8,001/10,000 taxare 40% si impozit 0
>10,001 taxare 50% si impozit 0
si asta nu numai pentru o perioada de tranzitie de cinci ani ...
AS FI FOST INTRU TOTUL DE ACORD cu demersul domniei sale.
Dar in astfel de conditii, am inceput sa-mi fie dor de promisiunile domnului DRAGNEA...
Tare mi-e ca ramanem numai cu aceste promisiuni...

mosmartin16 spunea...

..ha,ha,ha...cata ipocrizie !!!!

Mihai spunea...

Vreau Veorika presedinta lui dnul Huhurez si @ Leon 🤣🙋‍♂️

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

BINE V-AM REGASIT SANATOSI! Eu tin regim si ma simt acum foarte bine, pe 30 ma internez pentru analize complete si tratament de sustinere cardiaca. Se pare ca si diabetul contribuie foarte mult la tensiune! Cat despre pensii, Dl G.ral G. Oprea s-a dus la ministrul Apararii pentru dreptate la toate pensiile militare, prima data, apoi s-a dus si pentru suspendarea suprataxarii militarilor, la Dna Dancila, ca sa fie toti ajutati, la o adica, fiind unincat in NATO cu aceste impozite. Acum este hotarat sa reitereze apelurile pentru solutionarea problemelor la pensiile mici si medii, stiind cu ce ne confruntam, chiar eu rugandu-l sa intervina la cei indrituiti, pentru ca timpul nu mai are rabdare cu noi si sunt deja 10 ani de frustari, furturi si terfeliri de drepturi! Daca nu suntem destepti sa-i tragem la raspundere pe vinovatii MApN cu furturi, inselaciuni si terfeliri odioase, ei vor mai terfeli drepturile si in viitor! Trebuie sa-i taram in tribunale sa ne plateasca, conf. Legii, despagubiri morale si materiale, toti cei care castigam procesele! Fac apel la toti s-o faca si sa le cerem sume uriase, in solidar cat si de la MApN!

Leon spunea...

T3, se pare ca Dna Dancila va fi aleasa Presedinte al tuturor romanilor inca din primul tur de scrutin; Se va face si economie de cateva zeci de milioane la bugetul de stat..!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Naiv mai esti, omule!
Oprea s-a dus la Dăncilă să-și pună pensia sa la adăpost de taxarea lui Orlando, nu pentru pensia ta recalculată de 900 lei.
Poți să-i reproșezi acest comportament?

Dan spunea...

Are cineva idee ce se întâmplă cu siteul XPM? Are activitatea suspendata sine die... Era foarte util.

Dan B. spunea...

@CF Infirm:
Și te mai și externează? Sau rămâi acolo să te trateze și la cap, căci acolo-i meteahna principală,aia cu „bătutul câmpilor”?
„.... chiar eu rugandu-l sa intervina la cei indrituiti ….” ? Asta când, înainte sau după ce ți-a scris Bălăceanu despre a lui „hârtie igienică”? Sau după ce s-a dus Oprea la Leș pentru dta? Pe când o incursiune a lui Oprea și la Cotroceni pentru jegul CFI?
Esti un mitoman irecuperabil, cu o tară de personalitate comună politicienilor, pupatul curului celui care-i promite orice.
Înafară de „huhu”, „tehnocrat” și, uneori, Iulian Mareș, cel cu obârșie rășinăreană (ca mine), te mai agreează cineva? Aș fi fost indulgent cu dta, dar când „prostul, dacă nu-i fudul (a se citi „mitoman”), parcă nu e prost destul”!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Poate ca Oprea a crezut ca Ifrim are pensia de 9000, caci altfel ce cauta sa se amestece prin politikie?

Iulian Mareș spunea...

Tehno,
nu uita sa-i transmiti lui Ifrim ceea ce ti-am spus, daca kiar vrea sa-si rotunjeasca veniturile!

Dan B,
uneori, cand se simte bine/limpede si Cezar il mai agreaza, intrucat si el are aceleasi suferinte, numai ca la cezar sunt native! :))

Stelian P. spunea...

@Huhu
Veorica a anuntat ieri pe FB ca si-a depus candidatura la alegerile prezidentiale. Peste 5000 de persoane au comentat postarea felicitind-o pe......LKC.

https://www.facebook.com/578846169290290/posts/644688572706049/?sfnsn=mo



CEZAR spunea...

m-Ale .,
Ai prins aer..??
Nu te va tine mult !
In CD..transele de impozitare vor scadea pana la 5000 si impozitele vor creste pana la 70% !!!
Hai sa traiesti ..!!!

Leon spunea...

Mădălin Voicu, criticilor lui Dăncilă: Femeia asta e corectă!
Viorica Dăncilă
Mădălin Voicu a povestit despre Viorica Dăncilă, într-un interviu exploziv acordat pentru DCNews.

Întrebat ce opinie are despre Viorica Dăncilă, Mădălin Voicu a răspuns:

"E un personaj mai cinstit și mai direct și mai simplu în exprimare, adică pe înțelesul tuturor, și o femeie care vrea bine și vrea lucruri care nu sunt îmbrăcate în lucruri pompoase, cu discursuri, cu spume la gură și cu ochii dați peste cap. Este o femeie care vrea ca lucrurile să meargă bine. Nu mă leg de micile dezacorduri, că ne mai scapă și nouă, să fim serioși. Ca intenție, ca atitudine, ca fel de a fi și comportament, femeia asta este corectă, bă. E cinstită, corectă, pe față și nu are niciun fel de ascunziș. Are probabil în jurul ei, niște oameni care încearcă să o modeleze, ata este ceva ce fiecare partid își alege, cu cine lucrează", a declarat Mădălin Voicu pentru DCNews

Dan B. spunea...

@tehnocrat:

Vrei să-mi amintesc și de caracterul tău imund?
Care „cinism”? Că i-am devoalat mitomania și pupincurismul deșănțat? Nu m-am luat de infirmitatea lui fizică, pe care, și acum, o cred cauzată de un accident pe fondul consumului de alcool. Dar adevărata și consistenta lui infirmitate este cea caracterială.
Apropo, eu sunt ateu, nu le am avut cu „popa satului”, căci n-am avut ocazia ta, cea cu lucrătura glodului. Iar eu nu uzitez noțiunea „țăran” decât la figurativ, căci sunt destui „urbaniști” cu caractere murdare (să n-ai impresia că te-ai fi urbanizat cine știe cât in „comuna” Urziceni!).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan Grobian Buzunarescu, esti de o mojicie inspaimantatoate! Ofiter, oricum nu esti si te-ai coborat prea jos sa dialoghez cu o specie ca tine! Nu te-a miscat macar obrazul atatat de Tehnocrat, constient ca patezi onoarea tuturor ofiterilor! Sa-ti fie rusine la cat de jos te-ai injosit sa cobori!
@ Iulian, despre ce este vorba pentru intregirea veniturilor?
@Onorabile, Dl General Oprea s-a dus pentru toate pensiile la Les, prima data, apoi s-a dus pentru categoria in speța cu suprataxarea la Prim Ministru, daca tot merge pe linia dreptate pentru toti. Probabil din solidaritate si cu cei care sunt cuprinsi cu pensiile foarte mari. Eu nu m-am uitat peste gard si astept sa se mai duca inca o data pentru pensiile mci si medii, drept pentru care i-am si scris domniei sale s-o faca, daca se poate, fiind foarte multe nemultumiri. Si va fac public aici sa se stie: Daca pana la 1 Octombrie nu se arata nici un semn ca mi se face dreptate la pensie, ma retrag din orice activitate politica partizana, deci si din UNPR!

F16 spunea...

Aceiasi naivitate sau poate chiar tembelism de mult rezulta din comentarii.E clar ca psd se pisa pe noi cu bolta stiind ca cei din teatre au votat mai mult cu udmr decat cu ei.Cred chiar ca ciumele se distreaza copios cand citesc traznaile ce se publica pe aici.Noi suntem clar niste frustrati batrani,unii cinici, altii naivi pana la prostie iar unii mistocari de Berceni.

Dan B. spunea...

@Infirm:

Iată că am reușit să-ți demasc caracterul de rahat al personalității tale!
Mi-e greu, dar nu imposibil,spre a mă coborî la nivelul genunchiului broaștei, pentru a-ți vorbi ochi-n ochi, pentru a mă face înțeles de către tine.
Pătez onoarea ofițerilor demascând, probabil, o canalie, care ar incasat necuvenit o pensie de boală și ar fi „tăiat frunză la câini”, dar vrea o pensie de colonel (sunt destui cu cca 2000-2500 lei/lună), în condițiile în care ioc școală, dar cu creier neted?
Dacă nu coboram la nivelul dtale, riscam să nu mă fac înțeles, dar nicidecum nu m-am înjosit din moment ce ai reușit să pricepi fondul mesajului meu (m-am coborât în scop umanitar).
Să-ți traduc eu recomandarea lui Mareș? Dacă tot ai „ars gazul” degeaba până acum, marș la muncă, dacă mai vrei bani! Căci ai, oricum, apx jumătate din pensia unui colonel.
Și încă o recomandare, nu aștepta debutul lunii următoare, retrage-te de pe acum, nu numai din activitate, indiferent de natura ei! Ca să-ți priască, oarecum, spitalizarea!

Mihai spunea...

@ Leon
Madalin Voicu ,reper incontestabil .
Poate pentru șatră ........

ghurse spunea...

D-le, H, v-am trimis pe email motivarile la sentintele 4216 si 2825 ale T buc pentru popularizare.

CEZAR spunea...

Amintiri di ..viitor (sic)
25 ACTABRIA 2019
Piata Victoriei- unde a infrant de fiecare data - plina ochi!!!
Adica Motanelul Kakacios si inca vreo cativa zdrentarosi !!
Daogaru..tipa in palnie :
-------------------------------
Zdrobit oranduiala cea cruda si nedreapta !!
Sa dispara aceste OSKARURI miselesti(urale si sunet tumultos de vuvuzele )
Ce lumea militara o imparte in saraci si bogati!!
Dati Ciukkalata Moca copiilor la scoala ,
Parte dreapta sa avem fiecare
Si sa ne iubim ca frati....urale , delir etc....

CEZAR spunea...

PS.
Era si AvyaMuchi cu o roata de AN-2 sub brat pe care o invartea si arata demonstrativ cum se da cu unsoare RUL-100..!!

F16 spunea...

Tehno,nu dispretuiesc pe nimeni,cu atat mai putin pe camarazi dar parca imi e mila de noi toti care speram ca prostii ca ciumele politice vor face dreltate vreodata.Mi-e mila de mine si mi-e mila de voi!!!In acelasi timp ma scarbesc unii cu pensii grase care mai fac si misto de camarazii nedreptatiti de ciumele politice.

Leon spunea...

T3, ...dar si "Regele" Cioaba tot in Sibiu are ..Palatul..:)).

Trofin spunea...

Nu cred ca este o solutie tocmai buna ceea ce propune doamna premier. Daca s-ar proceda asa , adica sa fie admisa exceptia cu pensionarii beneficiari ai pensiilor militare de stat , atunci , cu siguranta , vor apare si alte exceptii si , in plus , ne complica noua situatia fiindca vom fi priviti din nou ca "priveligiati". Asa cum am mai zis si cu alte ocazii , ar fi necesara calcularea / recalcularea cuantumului pensiilor militare de stat si conform principiului contributivitatii ( cred ca majoritatea pensiilor pe care le au pensionarii militari sunt calculate/recalculate si dupa acest principiu , cel putin pana la 31 dec. 2015 , deci exista o baza de date de la care se poate porni) iar comparatia prevazuta de proiectul de lege adoptat la Senat care modifica Legea 227/2015 , art. 134-3 alin.(3), se poate aplica identic ca si la toti ceilalti pensionari cu pensii de serviciu si beneficiarilor pensiilor militare de stat. Daca s-ar adopta masura pe care o indica doamna premier , tare imi este teama ca toate demersurile care au fost facute pana in prezent ,cu privire la inechitatile din sistemul pensiilor militare de stat , vor fi trecute sub tacere pe motivul ca ni s-au rezolvat intr-un alt mod problemele.

Iulian Mareș spunea...

Trifon,
Vreau și eu să fiu patrician! Am dreptul?

Leon,
Băiatul ăla face ZVITh și trecerea la exploatarea de sezon la atelajul pe 4 roți și 2CP, împăratului din Sibiu!
1/3 din sibieni=curtea imperială!

BONIFATIE spunea...

Domnilor colegi de suferință!
Nu vă mai șicanați! Fiecare își duce propria cruce. Nimeni nu este perfect.
Domnul HUHU propune o temă și unii dintre dvs. o luați pe lângă.
Este bine să mai și glumim dar să nu sărim peste cal.
În aceste condiții au dreptate d-nii TEHNO și TROFIN care vorbesc la obiect.
Mi-e teamă că propunerea este un alt măr otrăvit, precum cel introdus, inițial, în art.28 alin.(1) din Legea nr.223/2015 („Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie,”...), ca mai apoi să constituie pretext pentru „corectarea” legii prin OUG nr.57/2015.
Dacă guvernanții ar fi aplicat aceeași măsură și pentru noi ca pentru alții prin Legea nr.303/2004, făcând abstacție de „măr”, ar fi fost echidistanți și poate azi nu mai vorbeam de discriminare (ART. 82* alin.(1) : „Judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi... cu o vechime de cel puţin 25 de ani în funcţia de judecător ori procuror,... se pot pensiona la cerere şi pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizaţia de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, ŞI SPORURILE AVUTE ÎN ULTIMA LUNĂ DE ACTIVITATE ÎNAINTE DE DATA PENSIONĂRII”.
--------------
În concluzie, opinez că politicienii, lași sau cu musca pe căciulă, ne-au ignorat de la bun început pentru că nu am fost dotați cu ciocanul care face ordine în sala de judecată.
Asta este realitatea și restul, din păcate,... suntem noi.
Nu avem decât o singură variantă legală. Presiunea democratică în agora pentru că discuțiile de pe bloguri sunt vorbe în vânt și fac bine numai la antrenamentul degetelor... în detrimentul ochilor.
În afară de unele sindicate care, din când în când, ne-au mobilizat în piață, nu cunosc vreo asociație a militarilor rezerviști(dacă greșesc dați un exemplu contrar) care să ne mobilizeze pentru proteste, altele decât cele de pe bloguri.
Toate asociațiile militarilor fac propuneri dar politrucii, cu mici excepții, nu au aplecare spre popor și sunt darnici numai din teamă.
Personal lupt din spirit de solidaritate pentru că nu am pierdut din cuantumul inițial al pensiei (2000 lei) prin nicio revizuire sau recalculare. Am beneficiat de mici ajustări la o vechime totală cumulată de 49 de ani (am lucrat câțiva ani și după pensionare dar cu venituri modeste).
Presiunea demonstrațiilor a avut efect pozitiv pentru noi prin anul 2011 dar azi, după opt ani, mulți am îmbătrânit iar și mai mulți au plecat în veșnicie.
Urmașii noștri sunt mai comozi și pentru că au pensii duble sau triple față de colegii pensionați până prin anul 2005 iar spiritul de castă a rămas o amintire.
Dacă nu vom fi uniții și nu vom lupta pentru pensii echitabile nu vom obține decât praful de pe tobă.
Cu respect pentru toți!

ifrim spunea...

Are dreptate d-ul Trofin ca apare replica :Ce mai vreti actualizare ca doar v-am exclus de la taxare.Da dar actualizrea este pentru majoritate iar taxarea priveste doar pe cei din topicul prezentat de admin.

Iulian Mareș spunea...

T-3, uite saracii lumii! La cantina din Sibiu cum o fi?
la Cantina de Ajutor Social, la care se pot adăuga diverse sporuri, vor fi următoarele:

Auditor – 5.999 de lei;
Dactilograf – 4.855 de lei;
Administrator – 4.668 de lei;
Secretar debutant – 4.419 de lei;
Secretar – 4.668 de lei;
Referent, inspector, arhivar – 4.917 lei;
Tehnician-economist, subinginer – 5.088 de lei;
Consilier juridic – 5.678 de lei;
Șef depozit – 4.668 de lei;
Casier, magaziner – 4.668 de lei
Casier, magaziner debutant – 4.419 lei;
Portar, paznic, guard, bufetier – 3.672 de lei;
Bucătar, lenjereasă – 3.672 de lei;
Îngrijitor – 3.672 de lei;
Șofer – 4.793 de lei;
Muncitor calificat – 4.793 de lei;
Muncitor necalificat – 3.155 de lei.
Directorul general al Cantinei Săracilor, Jenica Costin, are aproximativ 11.000 de lei salariu brut.
Se trăiește bine la Cantina Săracilor pe spatele fraierilor care plătesc taxe și impozite
Am luat ca punct de referință salariile pentru cea mai mare gradație (gradația 5). Dar, după cum se observă, salariile nu sunt de neglijat nici la gradațiile mai mici.
*Un șofer de la Cantina de Ajutor Social, cu ceva vechime în cartea de muncă, pornește de la salariul brut de 4.793 de lei. Dacă are destulă vechime, un șofer poate ajunge și la 6.000 de lei salariu brut. Asta cu CAS-ul și celelate taxe plătite la nivelul salariului de 6.000 de lei.

*Este extraordinar să muncești la Cantina Săracilor din Galați. Nu ești expus criticilor, nu stai în soare, oamenii nevoiași care vin pentru rația zilnică de mâncare te iau cu săru’mâna sau dom’ director, iar programul e program: după 8 ore rupi ușile și îți vezi de treabă, eventual și cu o porție de carne macră la pachet.

Iulian Mareș spunea...

BONIFATIE,
Perfect adevărat!

Mihai spunea...

@ Mares
La asa salarizare trebuie sa se manance bine la cantina săracilor . Cu cât mai multi cu atât mai bine pentru ei. Mai vine si transa din 2020 ..........
@ Leon poate furniza informatii mai în profunzimea fenomenului.Ei sunt pe primul loc in domeniu.Se pare ca de multumire i-au cumpărat Olguței un conac cu clante aurite .
La Sibiu s-a inchis cantina de acum 10 ani . Cine nu munceste ,la cantina nu serveste. Asa ca mai intai la munca apoi cu sufertașul la rand.

Leon spunea...

O MASA CALDA IN FIECARE ZI PERSOANELOR NEVOIASE
Acest proiect, infiintat in anul 2007 a reusit pana in prezent sa ofere peste 120000 de portii de mancare calda acordate persoanelor sarace din Sibiu.

Mancarea oferita este gatita zilnic de catre personal specializat intr-o bucatarie utilata complet de asociatia noastra cu echipamente profesionale.

Cantina functioneaza la demisolul bisericii Nasterea Domnului de pe strada Constitutie din Sibiu.

„Flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau… ” — Biblia

2125222input_file1095233_w700_h467_q100
cantina-sociala-bis.-nasterea-domnului-sibiu-2_w1000_h641_q100
images_2013-11_04-cantina_1000_519_100
images_2014-07_cantina-sociala-bis.-nasterea-domnului-sibiu-1_1000_667_100

M spunea...

@BONIFATIE - aveti dreptate! Eu cer o "platforma" de revendicari care sa ne adune nu sa ne desparta. Sa explic:
- se cere suprataxarea - cei 30.000 (dupa calculele unora) vizati evident ca nu o sa vina sa demonstreze sa li se taie pensiile.
- unii cer introducerea proiectului Comisiei Les - eu, si altii ca mine, care il consideram prost evident ca nu o sa venim.
- altii cer sa le taie la unii si sa le dea la altii - alti nemultumiti
- unii cer revenirea la contributivitate - alti nemultumiti
- mai adaugam pe cei batrani, bolnavi sau care stau prea departe.
Atunci de ce sa ne miram ca se strang vreo 100 de oameni?
Am impresia ca puzderia de "rezolvari" e facuta tocmai sa ne dezbine nu sa ne uneasca!