Un produs Blogger.

marți, septembrie 17, 2019

Taxa pe pensiile speciale, pe Ordinea de zi a Senatului

20 comments
Update

Proiectul a fost adoptat deja de Senat în forma prezentată în Raportul Comisiei de buget finanțe.
Raportul cu amendamente admise și respinse îl puteți citi mai jos.
18-09-2019Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital depune raportul cu nr. 348-FAVORABIL cu amendamente
raportul comisiei sesizate în fond raportul comisiei sesizate în fond
Opoziția a promis ca la Camera Depuaților va relua amendamentele, respinse azi de majoritate, care vizează coborârea pragului de taxare la 4000 lei, propunere Cîțu-PNL, sau chiar desființarea pragului, propunere UDMR.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Încă nu a fost publicat Raportul Comisiei de buget finanțe, adoptat astăzi, pentru a vedea forma sub care legea va fi supusă aprobării Plenului.
 Cei care doresc sa urmărească în direct lucrările din 18 sept. o pot face aici

II. INIŢIATIVE LEGISLATIVE

20 de comentarii:

Leon spunea...

In ritmul asta, proiectul ,,ORLANDO,, are mari sanse sa ajunga la promulgare pana la sfarsitul acestei luni..!

kostas spunea...

Ati auzit ce amendament a vrut PNL? Peste 5000 lei,taxa 90%.Nu s-a aprobat.

Zar Dacul spunea...

Si cand te gandesti ca, conform definitiei din lege, la noi e vorba de pensii militare.

Leon spunea...

Proiectul se va discuta astazi in sedinta de plen a Senatului, sub rezerva primirii Raportului de la comisia de buget-finante !
Poate in comisiile din CD ar trebui depus un Amendament prin care, la pensiile militare sa nu intre sub incidenta Taxarii, cuantumul pentru Pensia Suplimentara/Contributia individuala la buget si CASS (platit de activi in perioada 2011-2015), cunoscand ca partea din pensie bazata pe contributie nu se Taxeaza..!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Calculul pensiei militare na are la baza principiul contributivității.
Deciziile de pensie militară nu evidențiază separat pensia suplimentară.

Leon spunea...

Comisia de buget a depus astazi Raportul privind acest proiect, si plenul senatului va discuta Taxarea pensiilor ,,speciale,, si militare mai mari de 7000 lei..!

CEZAR spunea...

Pacat ! PNL,,,a avut odata si el o initiativa BUNA si nu se aproba....

Leon spunea...

Cu 76 de voturi Pentru, proiectul de lege L 489 este adoptat de Senat si saptamana viitoare va fi repartizat la comisiile din CD..!

M spunea...

Adoptarea amendamentului lui Șerban Nicolae duce la atacarea la CCR.

Huhu Rezea spunea...

@M
Iar ești neinformat!
Amendamentul lui Serban Nicolae privind exceptarea pensiilor militare de la taxare a fost respins de Comisia raportoare și nici nu a mai fost susținut în Plen.

M spunea...

REPET:
Adoptarea amendamentului lui Șerban Nicolae duce la atacarea la CCR.

De aceea nu va trece NICIODATĂ!

OK! Am inteles ca te deranjez atat de mult incat ajungi sa schimbi sensul a ceea ce scriu numai ca sa poti sa ma ataci!
NU AM SPUS CA A FOST ADOPTAT! Doar ca o eventuala adoptare ar duce la posibilitatea atacarii la CCR!
Cu respect dar e prea mult! Inteleg de la Cezarica....

Huhu Rezea spunea...

@tigri de Urziceni
Iar te făcuși de râs cu informațiile tele bombastice despre taxarea pensiilor reglementate de legi speciale(ca sa nu mai zică unii că pensiile militare nu sunt speciale), la fel cum Curbă de nivel le povestea celor câțiva cititori de-ai săi, printre care și Cezăr, că la o pensie de 15 000 lei se plătește o taxă de numai 0,30 lei. Așa înțelegea el ce cetește în legea lui Orlando.
Acum înțeleg că tu rezonezi cu PNL și Udemereu. Săngele de la Dej apă nu se face!

Dan spunea...

Mda, bun așa. Mă bate gândul să vând tot și să mă stabilesc într-o țară normală. Măcar să nu mai plătesc aici TVA și alte taxe locale.

tehnocrat spunea...

@Huhureaza , vad ca tu , chiar te bucuri cand mai primim cate o leuca in cap, asa ca nu ma mira ca-l preferi pe cezar!

Dan spunea...

Amendamentul lui Orlando privind deducerea partii contributive din pensie a fost adoptat de comisia de buget.

dora spunea...

Am urmărit, azi, comentariul lui Banciu referitor la taxarea pensiilor speciale. Statul este de vină nu pensionarul. Pensionarul nu și-a luat pensia dintr-un sertar.Statul i-a stabilit pensia și acum ce face statul?. Ii taie pensia. Așa, pe scurt.

tehnocrat spunea...

Pai da, dar cu pensionarii militari cum au facut si fac. Am fost buni cat am fost garantul "idependentei" si suveranitatii, cand am facut mari constructii si cate altele iar acuma cand sa ne plateasca suntem inutili...
Noi am jurat credita patriei, am suportat rigorile serviciului m9il,itar si acuma ne baga pumnul in gura cu programul , cu muncitorul, cu profesorul.tara .ulii kalului!

Leon spunea...

Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare”, a transmis, joi, premierul Viorica Dăncilă.

„Partidul Social Democrat susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaților, care este cameră decizională”, a scris Viorica Dăncilă, joi după-amiază, pe Facebook.

„Ca țară membră a NATO”, a continuat premierul României, „avem o datorie morală față de cadrele militare în activitate, în rezervă și în retragere. Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare, ne aliniem legislației europene. În majoritatea statelor UE și NATO, regimul pensiilor militare este reglementat prin legi special

Huhu Rezea spunea...

Mai bine le-ar taxa,,, dar după ce reglementează reluarea actualizării pensiilor militare. Si așa,... cca 70% dintre ele sunt atțt de mici încât nu au treabă cu taxarea lui Orlando.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, asta inseamna ca se reia amendamentul Comisiei de aparare din Senat, care a aprobat eliminarea L.223/2015 din proiectul lui Orlando..!
Sa vedeti ce balamuc va fi in plenul CD cand va ajunge (daca mai ajunge..!) proiectul cu acest amendament !
Si eu sunt pentru Actualizarea pensiilor militare si taxarea suplimentara pentru cele care depasesc 7 000 de lei.