Un produs Blogger.

luni, septembrie 23, 2019

Victorie! CA Bacău a validat Sentința Tribunalului Neamț prin care a demonstrat CPS a MApN că nu știe să calculeze pensiile militare de urmaș

8 comments
Din grădina lui Nicu T. Avia




CURTEA DE APEL BACAU
Nr. unic (nr. format vechi) :880/103/2018
Data inregistrarii25.06.2019
Data ultimei modificari:23.09.2019
Sectie:Secţia I civilă
Materie:Asigurări sociale
Obiect:contestaţie decizie de pensionare
Stadiu procesual:Apel
COMISIA DE CONTESTAŢII DIN CADRUL MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALEApelant Pârât
CAJBAN GH. COCULEANAIntimat Reclamant
CASA SECTORIALĂ DE PENSII A MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALEApelant Pârât
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALEApelant Pârât

23.09.2019
Ora estimata: 9:00
Complet: A1 amânări
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge ca nefondat apelul. Obligă apelanţii să plătească intimatului suma de 600 lei reprezentând cheltuieli de judecată onorariu avocat. Definitivă. Pronunţată conform art.396 alin.2 Cod procedură civilă, azi 23.09.2019.
Document: Hotarâre  632/2019  23.09.2019


Sentința Tribunalului Neamț și Motivare ei, împotriva cărora a formulat apel CPS a MApN, le găsiți în topicul anterior.
Felicitări contestatoarei! Felicitări avocaților săi! 

8 comentarii:

Patrascioiu spunea...

Patroane ,aceasta decizie intarita si de CA poate fi generalizata cu titlu de permanenta?Ma gandesc ca MApN va continua in cazul altor persoane-urmas cu aceiasi strategie..Plang de mila femeilor-urmas.
Avianyc@ma lasi cu Iohhanis al tau?Daca stau sa ma gandesc Iohannis nu a facut nimic pentru militari in afara ca si-a dus nevasta la baietii din Afganistan sa le ciocneasca oule.In plus nici de presedinte nu e bun dar spre norocul lui din gramada de concurenti nu-mi inspira nici unul incredere.M-am pacalit de prea multe ori.

Huhu Rezea spunea...

"Ice
Strict juridic, doar doamna Coculeana poate cere punerea în executare a Sentinţei Tribunalului Neamţ, rămasă definitivă prin respingera apelului
Sentinţa poate dî servi şi altor beneficiari de pensii militare de urmas în cererile de revizuire a deciziilor de pensie adresate în primul rând Caselor de pensii, potrivit art. 65 din L 223/2015.
Respingerea cererii de revizuire se atacă la Tibunalul de domiciliu al pensionarului, dar nu în procedura contestaţiei ci în procedura reglementată de art. 101-105 din Legea 223/2015.
Cea mai nestresantă si ieftină procedură ar fi revizuirea din oficiu de către Casele Sectoriale.

Atenţie, a nu se confunda revizuirea deciziilor de pensie cu calea extraordinară de atac a revizuirii hotărârilor judecătoreşti definitive.

Viorel spunea...

Viorel
Unde nu știu citesc, unde nu înțeleg întreb.

De ce:
- nu se dau ajutoarele la trecerea în rezervă (2011-30.06.2017-depinde de Guvernul României și a ministrului Ap.N.);
- lipsește procentul de indexare aferent anului 2016=5% din Deciziile de actualizare a pensiilor militare (folosirea incorectă a bazei de calcul de către Casa de Pensii Sectorială a M.Ap.N. comparativ cu cea a M.A.I. / am ieșit pe - 77 lei în urma recalculării);
- de ce Casa de Pensii Sectorială a M.Ap.N. suportă plata indemnizației lunare în cuantum de 50% din pensia de bază aferentă pensionarilor militari care au făcut parte din muzici militare și nu este suportată de Casa Națională de Pensii Publice (sistemul public de pensii) după cum rezultă și din definiția Legii nr. 8/2006 (privind instituirea indemnizației pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite și recunoscute ca persone juridice de utilitate publică) ? Probabil știți mai bine decât mine ce “imnuri, șlagăre, simfonii, etc.”, adevărate opere muzicale au rămas în urma desființării aproape în totalitate a muzicilor militare în anul 2001(mă refer la cadrele militare care încadrau muzicile militare din U.M., M.U.), ce au produs ele de fapt (am coleg ieșit la pensie o data cu mine în 2016 și are pensia mai mare decât fostul nostrum șef de stat major - lt.col. ieșit la pensie în 2002 cu tot cu calculare, recalculare, majorare, etc.);
- de ce Casa de Pensii Sectorială a M.Ap.N. nu-mi acordă și mie (de exemplu) o pensie/indemnizație suplimentară în procent de 9% din pensia de bază ca urmare a vechimii contribuției la fondul pentru pensia suplimentară și sau/buget (pe lângă pensia de serviciu)?
Aceste întrebări le-am adresat (de două ori / în ceea ce o privește) unele Casei de Pensii Sectorială a M.Ap.N., altele Ministerului Finanțelor Publice care m-a pasat la Ministerul Muncii și Justiției Sociale iar domnul director al Direcției Politici Salariale a Ministerului Muncii și Justiției Sociale foarte politicos și la subiect mi-a recomandat să mă adresez domnului ministru al Ap.N. ca ordonator principal de credite, lucru pe care l-am făcut, acum aștept răspuns.
Oare aceste probleme, printr-o O.U.G. urmată de un ordin al ministrului apărării naționale (M. nr. X din…, cu metodologia de aplicare unitară nu cum interpretează fiecare șef de compartimen financiar-contabil) nu ar fi rezolvate mai repede și mai ușor, cel puțin o parte dacă nu chiar toate ? Întreb.

Mihai spunea...

@ Patrascioiu
Pocnind din bici pe lângă BOU,
Romanii vor vota din nou ,
De Anul Nou ,
Un _OU .
Hai sictir că mă plictisesti . Esti cât pe aci să-l aplauzi din nou pe Huhurez.

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Ca să-i supăr și pe culturnicii care citesc acest blog, eu aș repeta altă întrebare în legătură cu sporul de 50% din pensie pentru muzicanți, scriitori, ziariști și alți creatori, conf Legii 8.
De ce nu includ și acest spor în plafonul net al pensiei, cum abuziv au inclus sporul pentru OMM pentru pensiile stabilite după OUG 59/2017 ?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu înțeleg cum un licențiat în drept, adept al lui Lazar și Livezi, adevărați prime viori ai dreptului ca știința, corifei sadea, poate scrie cuvinte uzual folosite in Fanar și la porțile Stambulului?
Cât despre versuri, excelente, fac parte și se înscriu în curentul dadaist?

M spunea...

Probabil ca iar am să supăr dar iată o problemă pentru care aș ieși în stradă (deși nu ma afectează personal) :
Includerea abuzivă a sporului pentru OMM pentru pensiile stabilite după OUG 59/2017

Iulian Mareș spunea...

Tehno,
Stiu casa, cea vopsita toata in rosu! Si care are in curte un TAB miniatura, la scara 1:2, proportia vekimii lui!