Un produs Blogger.

vineri, octombrie 04, 2019

Andrei Bădin de la B1 și misiunea de a-i acorda lui Mihai Pacepa posibilitatea de a se reabilita în fața opiniei publice din Romania

47 comments
În 25 decembrie 2013, fostul adjunct al Securității Externe, generalul Ion Mihai Pacepa, a acordat un interviu audio jurnalistului Andrei Bădin la postul B1 Tv despre evenimentele din decembrie 1989: teroriștii și morțile suspecte ale unor înalți oficiali români după executarea lui Nicolae și Elena Ceaușescu.
Pacepa a povestit şi cum Gorbaciov a vândut Germania de Est pentru 34 de miliarde de dolari.

47 de comentarii:

Sorina spunea...

Scârba trădătorul nemernicul mincinosul
,

Huhu Rezea spunea...

@Sorana
Ai rabdare și ascultă lungul interviu de împacare cu sine însuși al defectorului Pacepa. Ai să afli lucruri pe care nu le știai.

Sorina spunea...

Dle h eu stiu tot daca ati stii cate stiu fiindca imi.era povestea chiar in casa ouălor dracu de nenorocit a distrus munca multor oameni a distrus atat cat nimeni nu știe era un nenorocit cățărat si scapat de sub control dupa ce o pupa in fund pe elena

Sorina spunea...

Corect !defunct sa ardă în smoaladracului

Dan B. spunea...

Indiferent de motivație, gestul lui Pacepa, aflat în proximitatea demascării și condamnării sale pentru spionaj în beneficiul unei puteri străine, a condus la arestarea sau/și moartea a peste 80 de ofiteri aflați sub acoperire, fie în Vest, fie în Est, în teritoriile care prezentau interes economico-militar pentru România.
Defectarea lui Pacepa, care cunoștea câți, cine și unde actionează ca spioni pentru România, a distrus o importantă rețea aflată dincolo de graniță, precum și persoanele lor de legătură aflate și intre granițele naționale. Cei apx 80 de ofițeri, cu familiile lor, implementați chiar cu zeci de ani în urmă, nu au reușit evacuarea rapidă din teritoriul-țintă.
Îmi aduc aminte de treceri masive în rezervă sau de mutări pe linie moartă a celor pentru care instruirea în domeniu și „așezarea la sol” a costat enorm statul român.
Zice că a luptat contra comunismului, când el era principalul beneficiar al acestuia.
Iar acum devine erou? Mare mizerie!
Îmi aduc aminte de un evazionist aerian, tehnic de bord, care a umplut un AN-2 cu patru familii și a uschit-o până la Gratz, unde, la aterizare, a rupt avionul. Desigur, s-a intenționat ca și pe ăsta să-l declare erou, dar l-am acuzat de diminuarea capacității de apărare; n-aș fi făcut-o, dacă, spre compensare, ar fi adus un avion identic sau similar în locul celui distrus.

Patrascioiu spunea...

Intortocheate sunt caile domnului.
Dan B ce invarteai tu pe atunci ca daca stau si ma gandesc la vremea respectiva subiectul Pacepa era tabu?Pe Sorina o inteleg ca ea era nevasta de securist dar tu ?
Daca ati sti cati au fost beneficiari ai comunismului si in decembrie 1989 i-au intors spatele ati mai vorbi.Se vede ca multi dintre voi nu ati trait sau ati uitat realitatea din perioada 1960-1989.

M spunea...

În muzeul din Dayton sunt avioane din toată lumea. Căscam gura la un avion ce luptase în Pacific, la avionul unui bulgar care inventase avionul de bombardament etc. Deodată văd culorile aviației militare române. Ma duc mai aproape să văd ce fapte de eroism a făcut camaradul nostru. Dezertase în Grecia.

Cred ca și alte popoare au trădătorii lor. Oare americanii o să reconsidere trădarea lui Benedict Arnold?

Cezar spunea...

Trădător imputit!
Încearcă acum cand se apropie ata de tarus ..sa.si justifice trădarea..
În cazanul lu Dincă sa sfârșească..

M spunea...

În cu totul altă ordine de idei :
"La 105 ani, căpitan (în retragere) Constantin Orășeanu a plecat în armata veteranilor din ceruri", transmite Ministerul Apărării Naţionale.
Căutați să vedeți cine a fost (ce care nu știu) și comparați cu Pacepa!

Gigi spunea...

Trădători,au fost,sînt și vor mai fi! Inclusiv Fiul Domnului a fost trădat,acum peste 2000 de ani.
Asta spune multe despre caracterul unora care au puterea să-și trădeze propria țară! Nu aș putea să fac așa ceva pentru toți banii din lume!Nu aș putea să trădez patria și camaradul,niciodată!

Arfy spunea...

Pacepa nu avea de unde cunoaște spionii români infiltrați în sistemul extern. Sunt povești de gura sobei! Le place unora să-l ridice la o valoare pe care nu o merită!

Leon spunea...

DEFECTÁ vb. I. refl. (despre mașini, aparate, mecanisme etc.) a avea un defect, a (se) strica. II. tr. a produce un defect (la o mașină etc.). III. intr. (rar) a trăda. (< defect)

Arfy spunea...

Civil... mai documentează-te! În spionaj nu se folosește o singură sursă. Este un cuvânt nou, într-adevăr, cu derivatie din engleză: a trăda, a desconspira etc! Dexonline nu este complet...

Sorina spunea...

Dle faceti o confuzie de u de stii sta cine sant eu? Care sorina sant o.multime.dar daca asa vrei dta nu ms deranjaza

Sorina spunea...

Oricum.ma bucura opiniile exprimate pe acest site de toti asa este cum mai toti.ati afirmat..dar si azi avem.alti nenorociți printre noi asa ca...

.

Dan B. spunea...

@Arfy:

Măi, copile, du-te de-ți bea lăpticul și fugi la culcare, căci a trecut „Leka noch, deța”!
Când vei crește mare, pune de te informează înainte de a debita tâmpenii!

Dan B. spunea...

@Pătrășcioiu:

Oricum, sunt sigur că, pe vremea în cauză, cei de la GP nu aveau acces la informații, ăsta fiind permis doar celor cu funcții în domeniu sau cu funcții înalte în spectrul operativ-strategic.
Ce-au făcut ai lui după 1990 mă interesează de la puțin către deloc, însă, te asigur, n-am uitat acele vremuri.
Nu am condamnat pe cei care s-au ușchit peste graniță inainte de 1990, dar nu sunt de acord cu trădătorii sau cu cei care, pentru atingerea scopului lor, au deteriorat tehnica de luptă.
In scoala de la Boboc, era un elev Zmighelschi, care a evazionat aerian cu un avion-scoală L-29 și a aterizat pe un aerodrom în Turcia. Cert este că ai mei colegi au recuperat avionul în bună stare și au revenit în țară pe calea aerului. Nu l-am condamnat, dar dacă-l rupea la aterizare, .....

Liviu PO spunea...

Oricum,tradarea lui nu a avut impactul tradarii lui Bastus...Daca el a fost sau nu tradator,istoria de peste 50,60 de ani va demonstra si cu documente,dar ce ne facem ca acest individ a avut "pui" perfect camuflati care au distrus probabil iremediabil o tara...

Patrascioiu spunea...

Sa acceptam ca furatul e o fapta nobila cand are ca scop bunastarea?E o intrebare la care nu am raspuns.Stiam de mult ca unii" furau" si altii traduceau in practica "furaciunea".Cei de la secu se laudau cu datul cu laba.Din spusele lui Pacepa inteleg ca furam tehnologie de la vestici si americani.Nu inteleg dece nu si de la sovietici?
Aiurita viata.Stiti ce e curios?Am vazut securisti facand coada la usa unui pensionar,fost mecanic auto pentru avansari in functie,grad,mutari etc.

Iulian Mareș spunea...

Guvernarea PSD, jumătatea plină a paharului
„Sunt elemente pozitive în guvernarea actuală pe care PSD nu a știut să le comunice suficient. PSD trebuia să iasă la tablă și să scrie cu liniuțe rezultatele înregistrate în acești ani. De exemplu, în 2011, PIB-ul țării era de 557 miliarde lei. În 2019, e 1.022 miliarde lei. S-a dublat! În 2011, salariul minim pe economie era 670 lei, iar în 2019, 2080 lei pentru angajatul cu studii medii și 2350 lei pentru cel cu studii superioare. Punctul de pensie în 2011 era 732 lei. În 2019, e 1265 lei. Fiscalitatea s-a relaxat. TVA-ul a scăzut de la 22 la 19%, chiar 5% pentru produsele alimentare și unele imputuri pentru agricultură. Impozitul pe venit a scăzut de la 16 la 10%. Impozitul pe profit e 16%, iar pentru IMM-uri, care reprezintă peste 90% din totalul celor 600.000 de firme active în România, e 1% din cifra de afaceri. S-au redus contribuțiile pe salarii, CAS și CASS. S-au creat peste 500.000 de noi locuri de muncă. PSD a stimulat dezvoltarea și creșterea economică, dovadă că am avut și 7% creștere economică în 2017, cea mai mare din Europa. Pe primele șase luni din 2019, am avut o creștere economică de 4,7%, în condițiile în care cea mai mare economie a Europei a înregistrat pe primul trimestru o anemică creștere economică de 0,4%, pentru ca, în trimestrul II, economia germană să înregistreze -0,1%. Majoritatea analiștilor economici opinează că, și în trimestrul III, economia Germaniei va fi pe minus, ceea ce va însemna intrarea în recesiune tehnică. Câtă vreme nu există o strategie de comunicare la PSD și niște comunicatori credibili și carismatici, opoziția reușește, printr-o comunicare articulată, să anuleze toate aceste realizări ale Guvernelor PSD", a spus Remus Borza.

Guvernarea PSD, jumătatea goală a paharului
„Am vorbit de jumătatea plină a paharului din guvernarea PSD, dar cei care vor veni după acest Guvern, în eventualitatea în care trece moțiunea, trebuie să administreze și jumătatea goală a paharului. Mă refer la datoria externă a României care, chiar dacă este sub 35% din PIB, departe de media europeană de 83%, înseamnă, totuși, 104 miliarde euro. Doar în contul dobânzilor, vom plăti, anul acesta, 3,5 miliarde euro, echivalentul a trei autostrăzi Pitești – Sibiu. Dacă ne împrumutam ca să finanțăm investițiile, era în regulă. Din păcate, am finanțat consumul. Și în acest an, ca și în ultimii trei ani, vom sacrifica investițiile, pentru a plăti salarii și pensii majorate. Prin Legea bugetului de stat, am alocat suma de 47 miliarde lei pentru investiții. La nouă luni de zile, banii efectiv decontați pe cheltuieli de capital reprezintă doar 19 miliarde lei. Investițiile sunt cele care dau sustenabilitate și trăinicie creșterii economice. În ultimii trei ani, cheltuielile de personal și de asistență socială s-au majorat cu peste 70 miliarde lei, echivalentul a 15 miliarde euro. Cu banii aceștia, construiam multe sute de km de autostradă, spitale, școli și câteva fabrici sau uzine. Majorarea veniturilor salariale pentru anumite categorii socio-profesionale nu s-a făcut ținându-se cont de eficiența și productivitatea muncii. Cheltuielile de personal și de asistență socială au ajuns, în 2019, la 212 miliarde lei, respectiv 62% din bugetul țării! Efectele acestor măsuri populiste se văd în deficitul bugetar și deficitul de cont curent. La șase luni, deficitul bugetar a ajuns la aproape 20 miliarde lei, reprezentând 1,94% din PIB, în condițiile în care, prin Legea bugetului de stat, Guvernul și-a asumat un deficit bugetar pe întregul an 2019 de 26 miliarde lei! Excesul de lichiditate și masă monetară din piață va conduce la un deficit de balanță comercială în 2019 de 17 miliarde euro, depășind recordul consemnat anul trecut, de 15 miliarde euro! În loc să reindustrializăm România, creăm milioane de locuri de muncă în alte țări, importând bunuri de aproape 90 miliarde euro", a punctat deputatul.

Iulian Mareș spunea...

„Nici opoziția nu e mai brează"
„Vrem să răsturnăm un Guvern care a performat fără să știm ce punem în loc. Nu avem un posibil premier, o echipă guvernamentală și cu atât mai puțin un program de guvernare. Populismul nu e de stânga sau, în egală măsură, e și de dreapta. Un Guvern PNL, în perioada 2007-2008, a crescut numărul bugetarilor de la 800.000 la peste 1.300.000, a crescut fondul de salarii cu 67%, și a raportat cu mândrie patriotică în 2008 un deficit bugetar de 5,4%, deși România înregistra o creștere economică record de 8,5% și consemna un nivel record al investițiilor străine directe de 9,5 miliarde euro. Într-un an electoral, cu două rânduri de alegeri - locale și parlamentare – niciun Guvern PNL sau USR nu își va permite să ia măsuri de restructurare și reorganizare a aparatului bugetar și de reformă a marilor sisteme publice - administrație, sănătate și învățământ", a declarat Remus Borza.

Fost parasutist spunea...

Dan B,
Elevul acela (din parinti polonezi veniti in R dupa 1 sept 1939) se numea Smigelski, ca si Pacepa, care era nascut in R din parinti evrei veniti din Cehoslovacia), a evadat aerian cu un L-39 (n-ar fi putut s-o faca daca era un L-29), a cautat sa ajunga la aerodromul Kirklareli, dar mu l-a nimerit si, pentru ca se termina combustibilul, a pus avionul pe un drum de tara, dar l-a avariat la o aripa. Acel avion a fost adus demontat cu un camion din Turcia, dupa vreo 1-2 saptamani. Ancheta evenimentului a fost condusa de generalul Staculescu. Una din masuri: nu se mai facea plinul aeronavelor respective. Pentru curiosi, un L-39 a fost de curand amplasat intr-un sens giratoriu la intrarea in Buzau, dinspre Focsani.

Mihai spunea...

1.@ Dan B
O mica corectie. Eram la Boboc cand a fugit Zmighelski cu L29 la turci.
A aterizat pe o sosea in Turcia ,avariind avionul ( jamba fata rupta).
A fost adus de o echipa de tehnicieni si reparat la Boboc.
Toata aventura s-a lasat cu masuri drastice ,demiteri ,cariere distruse,etc.
Cei care au fugit la Gratz au fost ing sef la acea vreme ( fost coleg ) si un maistru.
Au pilotat avionul pe sub radar pe valea Muresului si au aterizat cu bine in Austria.
Inca tin legatura cu ing.
Este o facatura întretinută ca au rupt avionul.

@M
Probabil europenii nu au vrut un comisar care sa le faca infrastructura ca la noi.
Tronsonul Lugoj -Deva pe care am trecut alaltaire este o caricatura de lucrare data in functiune cu mare tam tam acum aproape doua luni.O denivelare foarte periculoasa pentru orice autovehicul.
Acum am inteles ca a crapat din nou si s-a inchis iar pentru reparatii.
Stia Tudose bine dece a facut vant din guvern " cucilor si matracucilor"!!!!si penalului de la CNDAIR..
Sa vedem acum cand il repara si cat costa.

brenda spunea...

arty pai el era seful lor inaine de aristotel stamatoiu si ultimul a fost pleșita ,asa sa sti dar acum e oalesi ulcele gandacul ala nenorocit acum avem coropișnite

brenda spunea...

dle mareș si incotro............

Leon spunea...

@Iulian, eu voi vota pentru jumatatea plina a paharului..!

M spunea...

@avianyc - vezi ce presiuni sunt pe lotul 3 să fie preluat chiar dacă are probleme?
Fără constructori români (să îi mulțumești lui Kovesi pentru asta) o să fie greu. La Bacău unde lucrează Spedition (români) merge bine construcția, chiar au devansat termenele.

Apoi stai că vine Orban, fost ministru al transporturilor de 3 ori care a construit ZERO. Se mai poate implica și Johannis "de îndată". 😁

Nu zic ca PSD-iștii sunt constructorii vieții dar să arunce cu piatra ăia de au construit 1000 de km. Nu vedeți că penalii strigă "penalii", guvernul ZERO strigă că ăilalți nu au realizări, PNL care a tăiat pensii și salarii tipa că pensiile au fost afectate e inflație?

Arfy spunea...

Dan_B esti afon în ceea ce privește organizarea, stautul de organizare și fluxul informațiilor de spionaj, cercetare etc. Mai informează-te! Cercetașul este protejat ca identitate începând cu șeful lui direct. Sursa era necunoscută de următorul eșalon! Un simplu soldat "plantat" într-o unitate militară nu era cunoscut de nimeni, nici măcar de șeful personalului din respectiva unitate. Acest soldat își făcea datoria, era pus la toate serviciile, lipsit de drepturi, bătut, umilit etc. În final pe baza informațiilor observate și raportate de către acesta se luau măsuri în respectivele unități. Dar niciodată nu erau cunoscute datele personale reale ale cercetașului. Așa și pt spionajul extern. Regulă de aur, nu se cer date dar nici nu se dau de către șefii direcți spre informare mai sus. O sa beau lapte cu whisky! Pacepa eventual cunoștea obiectivele unde avea plantați cârtițele dar în mod sigur nu le cunoștea blana! Or fi căzut cei mai putin pregătiți dar nu întreaga rețea!

Iulian Mareș spunea...

Dan B,
Nu ar_fy cazul să-ți consumi timpul cu cei #2% care nu pot ieși din exemplele simple cu miros de obiele! Știe el ceva, dar nu se potrivește!
Naiv noaptea, naiv și ziua!
El face o analogie între informațiile externe și culegerea de informații din dispozitivul inamicului!
Clarific: Planul culegerii de informații din dispozitivul inamic se execută și aprobă de la eșalonul care are forte specializate, respectiv DI/MC în sus! Planul se întocmește de șeful de G2 și se aprobă de....aici nu dezvălui....
Și eu care credeam că azi nu văd cât de penibili sunt cei 2%! Probabil el și crede că și alții își trimit forte specializate tot în același raion, să se calce pe bocanci!
Oare cum se evita asta? Bingo!

*A forțat nota știind că tu ești aviator, însă principiile sunt aceleași!

Adi 4 you spunea...

Buzescule, bati campii...... Gras cu idei preconcepute, doar tu cunosti adevarul absolut! Nu suporti sa te contrazica cineva chiar daca acela are dreptate. Ai fugit din armata, nu te-a fortat nimeni sa lucrezi in economia nationala. Program lejer si bani multi. Bani la tine in buzunar, nu pentru armata, contractele nu au fost facute de tine cum te lauzi ca ai adus bani la bugetul armatei. Rusinica!!! Te-ai zbatut pentru tine (foarte bine) sa-ti mareasca pensia, ca ai lucrat in economie. Sa sti despre colegii din provincie, ca nu au avut posibilitatea sa faca parte dintre potentatii care si-au spus doleantele ca tine. Varsta, distanta, partea financiara. Asta ca sa nu te mai dai rotund, pe cat de gras esti! Poate ai aflat si de Fane Babanul, trecut la bulgari din greseala, dar tu iti beai cafeaua cu doamnele din birou....iar aici pe blog razi de camarazi (oricum nu esti camarad). Nu uita ca cine rade la urma!!!! Da, cu pacepa a fost tradare in favoarea americanilor. Tu Buzescule, nu mai da cifre (exacte) incorecte, 80 de oameni. De unde sti tu daca nu ai lucrat in sistem, sau ai fost?
Acei oameni si-au dat viata pentru tara, au construit-o pentru ca tu sa intri in scoala militara, pentru ca tara sa progreseze, sa fie industrializata... Ce crezi ca faceau cei, care lucrau afara pentru tara? Corect se spune ca a TRADAT. Pentru bani, lucruri personale, glorie. Lucruri dovedite de cei care au mers pe urmele lui pacepa din Germania si pana in America. Daca nu realizezi adevarul, incearca cu Filip Teodorescu. Nu te lua de mine, 49 de ani cumulati, eu nu stiu sa-ti .....in particular pe retelele de social media, dar am prieteni adevarati! Da, am lucrat in MApN si natura serviciului a facut sa am PRIETENI si la MAI, SRI, SIE, STS, oameni adevarati, care inca mai cred in Juramantul Militar!

Iulian Mareș spunea...

Ady,
Dan a lucrat o perioadă într-o structură a MApN, cu statut de regie autonomă nu în EN, ROMAVIA!
Și stai așa, căci încă omul nu a câștigat încă nimic, în afară promisiunilor de recunoaștere a unei activități!
Până la câștigul cauzei mai este....

Patrascioiu spunea...

Mares,sezi blind ca-ti rupi unghiile. Nu te mai da interesant cu G2 si alte noutati.Vezi ca unii de pe aici au avut specialitatea 1C .Nu mai incerca tu sa fii ironic cu GP.Nu fii prost.In viata unui militar pot fi si accidente.Respecta-i pe cei ce au simtit mirosul de obiele.Daca nu erau ei tu nu mancai o paine alba.Nu toti au avut proptele ca sa fie luati de guler si aterizati prin armata.
Alt pitifelnic care se da rotund e Dan B.Asta a avut tangenta cu armata cum am avut eu eu tangenta cu biserica evanghelica.Acum vrea pensie militara dar sa i se adauge si recompensele primite pentru inchidere de ochi.

radud spunea...

@avianyc
Cand a fugit Smighelski șeful său era Leonescu care a plătit cu retrogradarea din funcție și mutat la Ianca.
@un fost parașutist
Când s-a amplasat L29 la intrare în Buzău am fost prezent dar a fost prezent și tov.Ciolacu cel care a făcut,,Pas" la adoptarea unei legi ptr.ostire.Senatorul Șerban Nicolae merită aplaudat iar Ciolacu,care reprezintă o garnizoana cu foarte mulți pensionari militari,să i se arate obrazul și huiduit.

Cezar spunea...

@Patraskoiu
Toată stima...
Vezi daca nu mai faci gargara cu..metilic😂🤣😂🤣

M spunea...

@radud - din pacate Ciolacu, fiul unui militar de carieră, comandorul în retragere Ion Ciolacu (sa ii fie tarana usoara), si care practic a copilarit printre militari nu ne-a sprijinit in nici o ocazie. Mai mult, in timpul negocierilor pe Legea salarizarii cineva din delegatia de rezervisti militari l-a luat de brat si i-a amintit de copilarie cand se juca printre avioane. Raspunsul lui Ciolacu a fost sa isi smuceasca bratul si sa zica printre dinti: Lasa-ma dom'le in pace!

Dan B. spunea...

@M:

Se mai întâmplă ca dintr-un tată exceptional (Ciolacu-instructor la o altă grupă de elevi, dar coleg cu Leonescu) să fie zămislit un tembel.

Dan B. spunea...


@Ady4you/Arfy:

Să știi că am prins volum începând din urmă cu mulți ani, când, nu mai speram că voi reuși să mă las de fumat. Pe de altă parte, una este să consumi alimente și să prestezi o muncă, fie ea mai mult sau mai puțin dificilă, Dar cum și, după o perioadă, am încetat să prestez în câmpul muncii, la „rugămintea” lui Boc, alimentația mea a avut aceleași caracteristici, am luat oarecum în greutate
Ceea ce trebuie să reții dta este faptul că nu m-am îngrășat din banii altcuiva, ci din cei proprii, realizați de mine. Iar ca o paranteză, pentru unii cu activitate neuronală scăzută, la realizarea profitulu în RA ROMAVIA SA au participat toți angajații ei, indiferent de specificul muncii lor. Dacă nu realizam profit, era afectată anvelopacsalarială. Deci, în ultimii doi ani de activitate, am primit un salariu meritat, rezultat din munca mea, ba am și contribuit, indirect, la plata soldelor unora dintre voi.
„Gras cu idei preconcepute”? Mai bine așa decât „idiot cu idei tâmpe”! Ar trebui să-mi pun cenușă pe cap pentru că unii colegi, mai mult sau mai puțin dotați intelectual, nu au ajuns a lucra în statul major al unei categorii de forțe, că nu au fost în măsura a urma academia sau vreun curs postacademic, studii care au favorizat promovarea în funcție si avansarea în gradul următor?
Este adevărat că și acest studiu a presupus sacrificii de timp și financiar, mie lipsindu-mi tara de caracter numită „comoditate”. Și tot la fel de adevărat este că Aviația m-a ferit de mirosul obialei , cu care se laudă unii, poate la fel de nespălați ca subiecții.
După cronologie, reiterez, marș la mă-ta de-ți bea lăpticul, căci numai un copilandru sau un dobitoc se ascunde în spatele a două pseudonime, Arfy și Ady4you! Sper, mai curînd, să fii copilandru, decât un cretin, blazat din cauza nepuținței sale privind accederea în ierarhia militară.
Stii cam cu ce se ocupă Secția Operații a unei categorii de forțe și cam care sunt criteriile promovării la acest nivel? Te meditez contracost, căci efortul meu trebuie a fi înzecit pentru a compensa prostia din capul tău!

Dan B. spunea...

@Pătrșcioiu:

Când nema știință de carte, nu ai cum depășești nivelul tactic al domeniului tău. În domeniul operativ-strategic știi cam ce preocupări profesionale poți avea? Te las să te dai dta rotund cu funcția de caporal la GP. Citește, pentru știința dtale, răspunsul meu pentru Ady4you/Arfy!

Mihai spunea...

@ radud
Leonescu ( un om absolut deosebit ,apreciat si stimat de subalterni-oltean din Olt) a fost cdt unitatii.
Am fost in misiune cu dansul in Cehoslovacia pe cand era cdt escadrila.
El a adus primul L39 din Cehoslovacia pe Boboc.
A zburat cu Prunariu in zbor de antrenament -mentinere dupa episodul Cosmos.
Prunariu a rezistat bine ,celalalt selectionat pentru zbor in cosmos care a zburat cu Suciu( fost si condamnat de la Otopeni) nu a rezistat zborului.
Cine spune ca ,cdt trebuie sa plateasca neaparat pentru greselile subordonatilor spune o mare prostie tipic romaneasca.Poate la trupa unde se poarta capraria de sus pana jos de multe ori fara rezultatele scontate.
Da ,sa plateasca cdt,suful,etc in masura greselii lui ,dar daca ti-au fost prelucrate ordinele si ai luat la cunostiinta de ele dupa cum se practica firesc in unele unitati sub semnatura atunci sa raspunda fiecare pentru fapta lui.
Ce putea sa-i faca cdt sau instructorii ,etc acestui fugar cat timp arespectat intru totul regulamentele si disciplina de zbor ,fiind chiar bine apreciat.
Regulamentele prevedeau alimentarea full a avioanelor pentru fiecare iesire in zbor.
Traseul lui a fost remonitorizat de ing de la interpretarea cutiei negre si s-a ajuns la concluzia ca a facut un zbor de pilot experimentat calculand la precizie tot traseul ,inaltimea de zbor ,viteza ,etc.
Chiar si turcii au ramas impresionati de dibacia fugarului.
Asta scoate in evidenta ca la Boboc se muncea din greu si cu seriozitate maxima.

Arfy spunea...

Dan_B oul mai întâi sau pasărea!?! Pastrează-ți cumpătul și bunul simț, dacă le deții! Pe tine te interesează mai mult cum arată un om sau ce studii are etc! N-am nimic în comun cu Ady4! Dacă cineva ți-ar aminti de părinții tăi iar aceștia nu ar mai fi în viață sper să-i oferi ceva de băut! La ce comportament mizerabil ai, pentru tine ar fi bun un pahar de mătrăgună. Din practica netului se folosesc și pseudonime! Apropos, dan b... ce gm este?

Iulian Mareș spunea...

Ice,
Daca pt tine a învățat altcineva, ei bine acum te pot înțelege! Tu te-ai zbătut că să numeri obiele? Nu cred!
Pt că m-am ajutat singur eu nu renunț la nimic!
Poate tu!
*Lasa-l pe "C", căci el săracul nici nu știe de ce a dat o viață cu ciocanul în roțile trenului!

Fost parasutist spunea...

Radud,
Avionul amplasat acolo este un L-39, nu L-29.
Cu deosebita stima,

Dan B. spunea...

@Arfy:

Îți prezint scuzele mele pentru confuzia creată, însă dobitocul în cauză s-a plâns că m-aș fi luat de el, dar eu nu-mi amintesc asta, la acest topic.

Arfy spunea...

Dan B. Ok!

CEZAR spunea...

sâmbătă, octombrie 05, 2019
Patrascioiu spunea...
Mares,sezi blind ca-ti rupi unghiile. Nu te mai da interesant cu G2 si alte noutati.Vezi ca unii de pe aici au avut specialitatea 1C .Nu mai incerca tu sa fii ironic cu GP.Nu fii prost.In viata unui militar pot fi si accidente.Respecta-i pe cei ce au simtit mirosul de obiele.Daca nu erau ei tu nu mancai o paine alba.Nu toti au avut proptele ca sa fie luati de guler si aterizati prin armata.
Alt pitifelnic care se da rotund e Dan B.Asta a avut tangenta cu armata cum am avut eu eu tangenta cu biserica evanghelica.Acum vrea pensie militara dar sa i se adauge si recompensele primite pentru inchidere de ochi.
----------------------------------------------------
Cat de bine le-ai ziso ...nici eu nu puteam mai bine (sic!)
Felicitari.....!!!
Ei nici acum nu sunt constienti ca singurul care a contat si conteaza intr-o Armata ..este dotarea tehnica..si elementul luptator..care moare pe linia intai ..2..3.. etc..
Trag si la pensie cu ..importanta HIRTIILOR.....!!!
Uita-te la Dan -Grasul...ii da tare cu aviatia...dar nu face nicio referire la ..Avioane ..care va sa zica ..NU ERAU...sau care erau ..erau asa de poza ..si sa se umple tara de Generali de aviatie...!!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Din universul complex al organizării rândului la plantoane nu poți și nu ai putut ieși!
Dar dacă tu nu erai cine mai păzea compania?
O activitate complicată și plină de fantezie....25 de ani de rânduit plantoane! Superb!

Dan B. spunea...

@Cezar:

Intre a sta la coada vacii sau a mirosi obiala soldatului (tu) și a elabora planuri operativ-strategice (eu) este o diferență dată de glagorie, instruire și competență profesională.
Cum aceste trei elemente ți-au fost intangibile, sub aspectul poziționării/compatibilității în ierarhia militară, „pițifelnicul” în cauză este, pe lângă tine, „uriașul din Rodos”.
Iar cum „elementul luptător”, despre care faci vorbire, respectiv văcarul din tine ajuns în prima linie, este devansat în acțiune de pilotul unui avion de luptă, .....
Și da, „hârtia” lui Mareș (sau a mea de pe vremuri) era menită a salva o nație, nicidecum purcica din GAZ-ul tău, sacrificată în beneficiul ilicit al familiei tale.