Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 03, 2021

Dacă nu protestau neomarxiștii... nu aflam de parodierea lui Iohannis la TVR

81 comments
Un neomarxist zis Bulai, ajuns presedinte al unei comisii de cultură în Parlament, vrea să ancheteze conducerea TVR pentru că a permis difuzarea unor scenete umoristice în noaptea de Revelion... prin care au fost parodiate discursurile lui IOHANNIS și măsurile antipandemie.


Același neomarxist ( să nu mai ceară vreunul pe blog explicații despre această etichetă  aplicată culturnicilor useriști) își permitea anul trecut să batjocorească minunea nașterii lui Christos, minune  in care cred mai bine de 2 miliarde de locuitori ai Planetei. 
Vă dați seama ce cenzură comunistoidă ne așteaptă? 


81 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
nu ai vazut ca avionyk, cap sec, nu a mai rabdat si a atacat problema pe celalalt topic, pentru ca primise ordin? Nataraul a si iesit sa faca sluj!
Ce lepadaturi...Cenzura lui Ceausescu!

Iulian Mareș spunea...

Ma bucur ca USR_ul isi da arama pe fata si oracaie prin toti avortonii, insa scopul este sa puna in functii nistre #lepre la TVR si CNA!

Ia neamule si vezi ”marile arogante”:

https://www.youtube.com/watch?v=60hMjhcYJyM

Călugărul spunea...

Rezerviștilor cu pensii de peste 7000 RON le recomand cu încredere vaccinul! Vaccinul e foarte folositor și absolut necesar!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe TVR nu m-am uitat de peste 15-20 de ani!

IAR99Army spunea...

@calugarul
la cita ingimfare, indiferenta si aroganta au cei cu peste 7000 RON fata de noi (majoritatea cu sub 3600 RON), vaccinul nu va avea nici un efect va fi apa de ploaie. intr-un fel ma bucur ca neo marxistii dela usr le dau celor care i-au votat ceea ce merita(desi vor fi si victime colaterale din pacate care nu merita), iar acestia au liber la banii cetateanului dupa cum vrea muschiul lor, mai ales dupa ce vor desfinta SIIJ. la ei functioneaza foarte bine metodele : ,,cea mai buna aparare este atacul" si ,,cine nu e cu noi este impotriva noastra". parca au mai rulat intr-un film ....mai vechi.

Mihai spunea...

Fiecare dupa gradul lui de cultură și civilizație.
Dacă TVR a aruncat 50 000 euro in buzunarele lui Tenta si Fleanta pentru un program mizerabil nerecomandat tinerei generații cu nivel de cultură peste medie este normal ca Parlamentul sub a cărui control se află TVR sa le ceara socoteală.
Stau si ma gandesc daca nu cumva actorii consacrați ai României dupa ce au somat un an de zile din cauza pandemie nu puteau la invitația tvr sa realizeze un program special de excepție pentru romani in noaptea dintre ani.
Sunt sigur că da ,dar probabil pentru ca manelizarea sa fie totală in rand cu celelalte televiziuni private trebuia promovat in locul actorilor si artistilor consacrati programul dizgrațios pus la cale de tvr prin Tanta si Fleanta.

un oscar = o pensie spunea...

ssi adauga multa nesimtire din partea lor.Ei cred ca daca au pensii cu 5 cifre sunt indreptatiti sa ne dea tututror lectii de viata la orice subiect.mares,cica e colonel,le stie pe toate pe lumea asta...

DjSAX spunea...

Nu mai folosi majuscule bosule!De la TVR ti se trage!!!

Huhu Rezea spunea...

A cam început să-mi fie scârbă de mizeriile comandate pe care le plasezi aici.
Nu ti-au spus cei care ti-au transmis textul că glumele lui Garcea despre Iohannis si pandemie au durat 2 ore, restul programului de revelion la TVR fiind de divertisment la care au avut acces foarte mulți cântăreți și actori?

anonim spunea...

Spre aducere aminte!

Cătălin
duminică, ianuarie 03, 2021
PROMIT CĂ ÎNCERC SĂ NU MAI SCRIU CU MAJUSCULE.

Ștergere

akord-75
luni, ianuarie 04, 2021
Ce simpatic e Catalin!!
Promite sa scrie fara majuscule scriind acest lucru cu majuscule ...tareee!!😂😂
"...Ba esti prost,ba esti nebun!!"

Ștergere

monteoru spunea...

Nu ma uit la TVR de multisor.Programe slabe au de mult.Lasa sa fie criticat si Iohannis si ai lui ca numai asa inteleg ca nu sunt zei.Totul e ca gluma sa nu fie porcoasa.
Mares ce tot o dai cu studiile.Pentru studii ai fost rasplatit cu o functie mai mare.Functia mai mare ti-a fost platita iar plata intr-o lege bazata pe contributivitate este transformata in puncte.Uitandu-ma pe declaratia de avere a unora banuiti ca au pensii militare cu cinci cifre nu pot sa-mi dau seama cum de au ajuns la asemenea sume.Concluzie.Manarie.
Legea actuala o porcarie ajustata spre beneficiul unora.
Ca sa nu zici ca sunt partinitor accept ca in unele privinte ai si tu dreptatea ta cand spui ca functii mici pensii mai mari decat functii mai mari.Te intreb,tu ai fi stat cu curul pe un proiectil neexplodat pentru mai multi bani?Uite ca eu nu.
Ma repet.Ma tot musti de cur cu garzile.Iti explic.Ofiterii dela GP erau in nomenclatura MApN nu in nomenclatura de partid.Drepturile banesti si de echipament erau primite dela MApN.Ordinele de avansare semnate si parafate de MApN.Primele si recompensele asigurate tot de MApN.Armamentul din dotarea cadrelor militare in evidenta MApN .Dosarele personale la MApN.Spre stiinta ta trecerea pe la GP a fost si buna intr-un fel.Dupa o adolescenta si tinerete traita in mediul cazon mi-a aratat o lume pe care nu o mai vazusem si m-a invatat sa traiesc in ea.Greu la GP cand dispui de libertate dar nu stii ce sa faci cu ea .Pentru asta fostii militieni si securisti au ajuns mai bine decat noi.

vasile spunea...

Mie chiar mi-a placut spectacolul si parodia referitoare la discursurile aluia. Ma ingrijoreaza reactia nevinovatuluide la usr. Domnilor daca asemenea specimene au ajuns in parlament sa intocmeasca si sa aprobe legi, eu cred ca trebuie sa iesim de indata la lupta in strada. Oameni cu asemenea mod de gandire, dupa 31 de ani de la Revolutie eu nu am crezut ca o sa mai apara.

Iulian Mareș spunea...

Prostia asta neargumentata o postezi zilnic?
De ce nu ceri pensii limitate la 7000 pentru toti? Ce nu ai curaj?

Iulian Mareș spunea...

Oskarel,
categoric ca nu le stiu pe toate, insa cand stiu ca tu esti viu imi creste inima! In definitiv stii care este diferenta dintre noi? Asta: Eu ca tine puteam fi oricand, tu ca mine niciodata!

Iulian Mareș spunea...

Parca esti marele actor/cantacios betiv si drogat Kirila ce injura pasedeul si accepta sa cante la kemarea primarilor pesede, pe bani publici, caci burta lui nu are moralitate!
Ai auzit de un concert Kirila? Dar de o sindrofie a unei primarii fara betivul asta?

Leon spunea...

@Avia, tot Dragnea este vinovat !
Nu este el cel care ne-a scutit de Taxa Tv in 2017(cred), si acum Televiziunea Romana este platita de la Bugetul de stat ??
De actorul Cristian GRETCU de la Divertis iti mai aduci aminte, cel care-l imita perfect pe Ion Iliescu, si nu cred ca s-a suparat cineva pe Conducerea TvR..!

Iulian Mareș spunea...

IAR99Army,
privind suma pe care ai postat-o, ca fiind o referinta careia si dumneata subscrii prin incadrare, eu nu pot crede decat ca ati trecut brutul! :))
Nu uitati, am un vecin pensionat in 90, lt.col caruia eu i-am ales cele 6 luni cf. L223 si stiu cat primeste! Cum ma vede ma keama la o cafea!
Ma intelegi ce spun prin nespusul postarii! ...sper

CEZAR spunea...

Colonel ...fara liceu militar ..fara scoala de ofiteri..???!!
PCR...pile cunostiinte relatii=filiera indirecta..
La fel ca si Dogaru si multi altii si mai ales ..ALTELE...!!!

Leon spunea...

Sa mai si glumim (cu cei care au implinit 70 de ani..!):

Un batranel se prezinta la comisia de înrolare.
-Vreau sa ma înrolez ca voluntar.
-Citi ani aveti?
-Saptezeci.
-Cam batran pentru un soldat…
-N-aveti decat sa ma înrolati ca GENERAL...)) (gazeta de sud)

Leon spunea...

https://www.dcnews.ro/revelion-2021-la-tvr-controversa-momentului-doina-gradea-reactie-pentru-bulai-cel-mai-grav-atac-al-politicului-aveti-idee-catre-ce-alunecati-aici_793356.html

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

S-a introdus cenzura? De când? Nu m-am uitat in noaptea de Revelion doar pe TVR 2,la Programul realizat de Fuego,dupã,am inchis TV.si am citit o carte.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Cezar,
nestiutor de carte te stiam! inclusiv de carte militara!..dar nici aritmetica cu cele 4 operatii de baza nu o stapanesti?
PCR este in capul tau...din 34 de ani de activitate, doar 5 sau 6, hai 7 am prins ca membru PCR. Stii la 24 comandam o Cp., iar la 36 deja un B/Bg! Tu o frecai cu planificarea SSC/SSB si randul la plantoane!
Stiu ca nu poti sesiza diferenta, insa asta este doar realitatea!
Prostelile tale cu LM, Scoala Militara, sunt asa un bluf; am trecut si pe acolo, nu ca gasca prin apa, insa nu ele reprezinta Zenitul pregatirii ca ofiter! Insa daca tu le consider maximul tau, atunci eu pot intelege de ce esti si neterminat, precum si ofticat! Eu ca tine am fost, tu ca mine niciodata, nici cu interventia UFO!

Leon spunea...

Merita:
https://www.dcnews.ro/revelion-tvr-moment-care-ar-trebui-sa-devina-viral-mihai-morar-cel-mai-bun-din-tot-ce-am-vazut-ascultati-aici-inainte-sa-injurati-video_793320.html

Iulian Mareș spunea...

Leon,
deci l-au invatat sa suga de la 2 tate?!...pai mai este un pas si pt a 3a!
Fi-mi-ar scarba de #BOUL sibian!
*Fiecare mai greseste cand tasteaza de pe laptop si mai des de pe mobil, insa #Tontul Sibiului nu prea le are cu ”-” cratima! Deh , el mai mult vara span cu roaba in loc sa puna mana pe cartea de gramatica!

Iulian Mareș spunea...

Nu-ti dai seama pt ca nu intelegi nimic! Si ca sa-ti arat ce prost batran esti te intrebȘ Cine avea comanda GP? Revina-ti mosule, MApN era pt GP doar un Gospodar! A stiut ceasca de ce tine armamentul si munitia in custodie in depozite ale MApN! Vezi Croatia si Bosnia!
Parcalabescu era al MApN?
Pt munca, functia si studiile mele am fost platit cu solda, iar in armatele lumii pensia este in concordanta cu solda, avand la baza grad, functie ...etc, de la natiune la natiune!

Cezar spunea...

m.Al
Nominalizeaza....
Unde...cînd..ce colegi..posibilitati de verificare etc

Iulian Mareș spunea...

Pai au ramas cel putin 2 care inebunesc cand citesc postarile lui Huhu, M, leon si subsemnatul:
-avionyc tembelul aviatiei, refuzat de toti in ekipa;
-complet saracul eliberator de aeroporturi pe timp de noapte, Cezar/Padina, ”wanted dead or alive” de Asociatia 22!
-oskarel-mascarel, un ieftin cu creierul la abator!

monteoru spunea...

Jos USR-PLUS dar numai dupa fara condamnati in functii publice si anularea TUTUROR pensiilor speciale
Ma esti prost?Du-te si racoreste-te.Daca vrei sa-ti pui streangul de gat e treaba ta dar nu ma trage dupa tine.Poarta masca din respect pentru semenul tau.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alex spunea...

Nu mi-a placut niciodata Mugur Mihaescu si nici umorul celor de la Vacanta Mare.Sincer am fost un fan al celor de la Divertis si culmea grupul era apreciat chiar de Iliescu, care constituia ptr.acestia sursa de inspiratie, ptr.momentele lor umoristice.
Nimeni nu a comentat in sens negativ modul in care acestia satirizau presedintele tarii sau alti membrii ai guvernului.Umor de calitate! Dar atunci erau alti guvernanti ,alte aliante ,alta viziune .Nu am urmarit programul pe T.V.R.1 si nu stiu cine,ce si cum a facut.Problema este ca acest Budai a facut o mare gafa.Cred ca cel care ar trebui luat la intrebari ar fi chiar dumnealui.Din moment ce Ioha & Co.sunt persoane publice trebuie sa-si asume si acest aspect,acela de a fi luati la misto' de a fi parodiati prin scenete,caricaturi si orice alte mijloace.Multi din alianata sunt deja caricaturi la propriu,nu trebuie adaugat nimic la infatisarea lor.Starnesc rasul cand ii vezi.Problema este ca la asa mutre nici mintea nu o au mai breaza.Rau pot face .Bine nu.
Musca-i Mugure!Dar cu finete sa-i placa si la dom"Budai.

Leon spunea...

https://www.gds.ro/politica/2021-01-04/inchisoare-pana-la-10-ani-pentru-promovarea-practicilor-antitiganiste-lege-promulgata/

Leon spunea...

Deci Politicul decide TOT:
https://www.stiripesurse.ro/breaking-colonelul-laurentiu-cazan-a-renuntat-la-sefia-ijj-prahova_1575560.html

HALA spunea...

Mareș, oamenii deștepți au gura mica și urechile mari

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@M, cat de curand, ciolos, se va pitula in spatele Jandarmilor de Furia maselor nemultumite de scaderea nivelului de trai; fraieri sunt daca-l vor apara..!

Mihai spunea...

Se prefigurează o masura foarte bună susținută de marea majoritate a poporului ,respectiv restructurarea companiilor de stat si alocarea de fonduri de la stat catre companiile restructurate doar daca prezintă programe de dezvoltare eficiente.
Dacă ar urma OSKARUL si alte sporuri inventate prin sistemul bugetar ,abolirea salarizarii autonome in administratie ,etc ar fi chiar OK in in consens cu voința popoare majoritară.

Leon spunea...

De regula, urmaresc pe TvR 1, stirile de la 20.00 si unele filme !
In cunostinta de cauza va spun ca cel putin de 6 ani de zile, mai toti redactorii(de Stiri), tin pe fata cu Iohannis si ai lui si critica permanent PSD-ul !
Un singur Redactor isi face meseria de ,,neutralitate,, si acesta se numeste Ionut CRISTACHE; merita sa fie urmarit de noi (nu si de altii..!)

Leon spunea...

Ionuț Cristache, realizatorul emisiunii ”România9” de la TVR 1, este printre jurnaliștii contestații de politicienii din USR-PLUS și PNL. Cristache a dezvăluit, luni seara, în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV, că de când PNL a ajuns la putere că se încearcă demiterea sa.

”Ratez și revoluția culturală a lui Bulă de la USR! Jurnaliștii onești vin la treabă, țin emisiuni. Alții, dorm pe la uși pentru niște sinecuri sau să ajungă șefii TVR. Mie mi s-a transmis, mai de la PNL, mai din Guvern, de când a venit Orban, că e cazul să plec. Ei vor să aibă prime-time-ul, emisiunile, tot. Sunt câțiva politruci care sabotează din interior această instituție. O persoană din cadrul Consiliului de Administrație îl intoxică pe Bulai cu informații false, cu contracte false.”, a spus Ionuț Cristache."(Stiripesurse).

Viorel spunea...

Dacă tot vorbim despre televiziuni.
Pe ce s-au dus banii de pensii ale părinților, fraților și rudelor noastre și alocațiile nepoților.
Citiți și despre banii primiți de celelalte televiziuni și radio, cei care atunci când au prilejul critică PENSIILE NESIMȚITE inclusiv pensiile militare fără a avea habar cu ce se mănâncă.
„EXCLUSIV Trustul fondat de Dan Voiculescu a câștigat potul cel mare de la guvern: 14,7 milioane de lei din bani publici pentru campania de informare anti-Covid. Ce sume au câștigat ceilalți moguli.
76 de milioane de lei din bugetul de stat a cheltuit guvernul Orban pentru campania de informare anti-Covid, potrivit unui răspuns pentru G4Media.ro. Campionul absolut al banilor încasați de la guvern e trustul media fondat de Dan Voiculescu, cu 14,7 milioane de lei pentru Antena 1, Antena 3 și Radio Zu. De remarcat că firma Antena TV Group SA, care a primit 9,3 milioane de lei, a fost condamnată penal pentru șantaj în 2017”.
În plus, nu am văzut nici o televiziune care să invite 15-30 de minute în studiou un reprezentant al M.Ap.N. care să explice pe înțelesul tuturor, al lor în primul rând și societății civile cu ce se mănâncă pensia militară. Dar cum să inviți, când politicul te plătește ca să taci. Și tot politicul, adică domnul Ciucă i-ar interzice militarului să participle la discuție.
Și ne plângem că nu sunt bani.
https://www.g4media.ro/exclusiv-trustul-fondat-de-dan-voiculescu-a-castigat-potul-cel-mare-de-la-guvern-147-milioane-de-lei-din-bani-publici-pentru-campania-de-informare-anti-covid-ce-sume-au-castigat-ceilalti-moguli.html

IAR99Army spunea...

@mares
colegule eu nu subscriu la nici o suma, acel prag a fost ales de cei care au initiat taxarea a ceea ce trece de 7000 de RONI. ei iti pot raspunde de ce au ales acel prag.cit despre colegii nostrii care au pensii peste 10000 RON imi mentin punctul de vedere ca nu ii intereseaza sa ia vreo atitudine fata de orice drept care nu li se acorda acum sau in viitor, acestia stau cuminti, linistiti si indiferenti la zbaterile celor care au pensia sub 3600RON(aceasta este pensia medie in MApN, ceea ce inseamna ca 50-60% au sub aceasta suma). cunosc citiva rezervisti din Craiova , unul este vecin de scara cu mine si are netul in jur de 11500ron a iesit la pensie in 2018, si niciodata dar niciodata in 2 ani nu l-am auzit sa deschida vreo discutie despre indexari, actualizari, etc eu fiind membru activ la scmd si apoi romil i-am zis de n ori sa se inscrie si mi-a zis ca nu il intereseaza. in blocul meu care are 2 scari locuiesc numai militari si activi(inca) si pensionari, si in afara de cel care a iesit in 2018, toti ceilalti au pensii mici , ma intreaba tot timpul ce noutati mai sunt cu acualizarile, cu indexarile si imi spun ca daca vom organiza vreun protest sa ii anunt ca vor sa participe.
mares, am vrut sa scot in evidenta ce au spus si altii si pe acest blog ca pe cei cu pensii ,,babane,, nu ii intereseaza zbaterea noastra, ei sunt super multumiti cu ce au. daca s-ar fi aplicat acea suprataxare doar citiva dintre ei ar fi tipat pentru ca oricum tot ramineau cu cuantumuri bune.

Huhu Rezea spunea...

@Viorele, esti atins rău de flama #rezist.
Publicitatea, pentru că asta a plătit Guvernul, se plâtește ân funcție de rating.
N-ai găsit acolo și cât a primit PROooo.TV?

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, nu am publicat tot conținutul linkului pentru că ocupa mult spațiu. Știu că unii iubesc Antenele. Și eu urmăresc doar teletextul de pe Antena 3. Când analistul militar Radu Tudor prezenta în emisiunile sale despre viața militară mă uitam și apreciam ceea ce făcea. De când a uitat (toate Tv.) de noi, nu mai prezintă nici un interes pentru mine.
Dar, există și un dar, nu mă refer doar la Antene și la Dan Voiculescu ci la toate televiziunile.
În această perioadă când poporul trece printr-o criză economică (creată de Guvernul Orban-Câțu care se împrumută deja luna aceasta cu 1 miliard de E), printr-o criză medical, mă așteptam ca în semn de solidaritate cu poporul roman ca aceste reclame să fie făcute GRATUIT. Nu cred că ar fi sărăcit vreo televiziune. O pun pe Nadia Comăneci să facă reclamă la salteaua Dormeo, ea care nu a dormit niciodată pe o asemenea saltea, pe Arșinel, (Stela P), Adrian Enache, Dragomiroiu, etc. să facă reclamă la medicamente pe care nu le folosesc dar le recomandă la prostime. Ia domnule un om cu palmele bătătorite de muncă, dăl cu unguent, gel sau ce vrei, făi reclamă, dar arată lumii cum i s-au vindecat mâinile de răni.
Ai o avere colosală, ți-ai creat o fundație cu care îți faci reclamă dar soliciți donații în direct. Ce fel de fundație mai este aceasta ? Să ia exemplu de la Gigi Becali. Am prezentat lucrurile așa cum le văd eu.

CEZAR spunea...

TIRZIU v-ATI DAT SEAMA!!!
Mares ..ii troll care sa deturneze discutiile !!

Iulian Mareș spunea...

Orice ar zice cei 2-3 clevetitori, uite eu nu sunt insensibil, mai ales ca stiu multi militari pensionari din Craiova, care au insemnat ceva pt mine si care au iesit in conditii neprielnice acum...!
Vina apartine guvernului pt cele 4 OUG care au taiat, distorsionat, eliminat, prorogat....orice pt ca pensia militarilor sa ramana in ecartul ”bataia de joc”! Eu nu am nimic cu cei care au pensii mai mari, obtinute in baza legii.
*Sa te sperii putin daca Cezar te sustine! El o face impulsiv, incoerent, din tembelism, pt ca de inteles nu intelege nimic...

Iulian Mareș spunea...

Cautat de Asociatia 22!

CEZAR spunea...

MARES IMPOSTORUL ZICE:
"Eu nu am nimic cu cei care au pensii mai mari, obtinute in baza legii".
NB
Cit de adinc filozofeaza ..Cutra !!

CEZAR spunea...

NB!
De la inaltimea cuantumului de peste 15.000 !
Fara Liceu Militar ..fara Scoala de ofiteri ..!!!??
Intrat pe FILIERA INDECENTA ..ca si Dogaru...si muuulti altii si mai ales muuulte altele ..care nu au imbracat uniforma de lupta ..nici macar in visele erotice !!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

"principiul oricărei modificări să fie "nimeni nu pierde"! Al doilea principiu să fie "să crească mai ales pensiile mici".
Cele 2 Principii, corecte dealtfel, cred ca se regasesc in proiectul Pl x nr.199/2020..!

y spunea...

Practic, mai toate televiziunile ne spun că ele nu pun botul la banul public, că trăiesc săracii doar din reclame și publicitate, că sunt independenți, neutri, echidistanți, imparțiali.
(dar curios faptul că până acum, nu am văzut nici măcar o singură reclamă la vreun vaccin – să nu facem confuzie cu vaccinarea).
Iar când deschid televizorul, pe oricare din canale, parcă asist în direct la Marea Colectivizare, Daciada și Cântarea României, toate la un loc.

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/225485
ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 63 din 7 mai 2020 pentru organizarea și desfășurarea unor campanii de informare publică în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19
EMITENT GUVERNUL ROMÂNIEI Publicat în MO nr. 373 din 8 mai 2020

https://www.g4media.ro/ce-nu-veti-auzi-niciodata-de-la-presa-finantata-de-guvernul-orban-cum-au-capitalizat-liberalii-moguli-care-nu-aveau-nevoie-sau-nu-merita-ajutor.html
https://romania.europalibera.org/a/coronavirus-bani-de-la-stat-pres%C4%83-antenele-ar-primi--2-milioane-de-euro/30619346.html

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/67903
LEGE nr. 8 din 11 ianuarie 2006 (*republicată*) privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică*)
EMITENT PARLAMENTUL Publicat în MO nr. 767 din 30 septembrie 2016

Cezar spunea...

,@/LEON
DAAA principiile corecte sînt in Plx
Unu 99..DAR NU.I PLAC LU MARES &

Huhu Rezea spunea...

Corect este ca in baza de calcul să intre veniturile din întreaga cariera militară... nu numai din cele 6 luni alese... si uneori smenuite prin încalcarea grosolană a legii salarizarii.
PLx 199 anulează 70% din dispozițiile L 223/2015;
-vezi vechimea, vezi sporul pentru conditiile de munca, vezi sporul pentru pensia suplimentara, vezi sporul OMM. Toate dispar în plafonul mediei soldelor nete.Stagiile ulterioare pensionării au fost înghițite de OUG 57/2015

Leon spunea...

NU dispar Huhule !
Raman in continuare in vechile Decizii si se vor regasi iar la prima Actualizare !
Avantajul este dat de Pensia minima neta care va depasi cuantumul pensiei nete aflata in plata, pentru aprox.30.000 de beneficiari cu pensii mici si medii..!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Leon
Vezi d-ta ca toate elementele enumerate de mine au vreo contribuție la stabilirea cuantumului net al pensiei militare? Nu au pentru că nu sunt elemente salariale. Nu au nici după actualizare, când toate pensiile vor fi plafonate la cuantumul net.
De ce crezi că ciracii lui Ciucă au scos din pălăria indemnizatia pentru veteran în teatrele de război?.
Singura posibilitate de crestere a pensiilor militare este să se găsească vreun guvern să reduca valoarea contribuțiilor, astfel încât prin ricoșeu să crească cuantumul net al pensiilormilitare.
Chestia cu 30 000 pensii militare este valabilă pentru etapa 1. In etapa 3, după actualizare pensia mea militară actualizată abia se apopie de pensia actuală în plată.

Leon spunea...

@M, avea @Mateias niste Tabele, dar le-a " furat" Marin Neacsu !
Poate le aduce aici si discutam concret !
Am vazut ca se pricep la aceste calcule si @Mos Alecu dar si colegul nostru @Burebista !
Sa vedem cine vine cu niste simulari cf.Pl x nr.199/2029
..!

Huhu Rezea spunea...

Incă nu s-a dat Hotărărea de Guvern privind valoarea salariului minim pe economie în anul 2021 pentru a calcula valoarea cuantumului minim net din Plx 199.

Burebista spunea...

De curiozitate m am uitat acum pe fluturașii din 2007-2018 (salariile dinainte nu le am pentru ca nu se dădeau fluturași dar sigur au avut aproximativ același raport față de salariul mediu brut pe economie) și am făcut un calcul estimativ pe 263..
S brut/ S mediu brut ec + 50% grupa 1 + 9% ps + 40% indice de corecție 2020/21... Cu aproximație ies cam 3 puncte pensie (între 2,9 - 3.2)
3 pp x 1442 = 4326 + 20% Omm = 5191 brut / 4872 net...
Ppt sa spun ca pensia ar fi mai mare decât cea în plată cu vre o 20%..însă cu omm aplicat la pensia în plată as depăși puțin pensia pe 263...Numai ca prin transformarea ei în pensie militară conform 223 as primi tot media SOLDELOR nete.. 😭
Numai dacă s ar desființa pensia militară as primi mai mult... Aici poate fi totuși o arma cu 2 tăișuri..
Bugetul de pensii al cnpas ar putea sa devina în viitor insuficient și s ar putea sa fie probleme în plată pensiilor, în schimb pensia militară fiind plătită din bugetul Ministerului s ar putea sa fie mai ușor de plătit. Vor veni vremuri când punctul de pensie nu va mai crește asa ca acum însă soldele activilor s ar putea sa crească și în viitor ori ar fi mai buna o refacere a legii în sensul de actualizare a pensiilor în funcție de creșterea salariilor din activitate...

y spunea...

Este doar o idee, (recunosc că mă pierd în argumentele prezentate) dar cred că:
- sporul OMM ar trebui adăugat separat pe talonul de pensie și raportat la pensia avută la data deschiderii dreptului la pensie;
- indexarea cu rata inflației să se facă la pensia avută la data deschiderii dreptului de pensie și la pensia suplimentară la data deschiderii dreptului la pensie și, trebuie acordată obligatoriu;
- sporul pentru pensia suplimentară, de asemenea ar trebui adăugat separat;
Trebuie găsit un mod de calcul prin care să nu se depășească procentul de 85% sau, eventual, alt procent mai mare, dar max ... 99%!!! hmmm, nici eu nu cred ....
Și neapărat, trebuie demonstrat capetelor pătrate că Inflația reprezintă scăderea puterii de cumpărare, iar Indexarea cu rata inflației înseamnă păstrarea acelei puteri de cumpărare și nu o creștere efectivă a pensiei. Nu știu cum să exprim mai pe înțeles.
Ca exemplu, practic, 100 de lei din anul 2018 are aceeași valoare ca PUTERE de CUMPĂRARE în anul 2020, cu 105 lei (dacă adăugăm și inflația din 2019). Sau d.p.d.v. economic, 105 = 100.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, inclin sa va dau dreptate !
Eu ma lupt sa fie aplicata in acest an( poate in mai/iunie) aceasta Etapa a 1 a, deoarece cu actuala guvernare nu mai pupam noi actualizarea pensiilor militare in viitorii 3-4 ani..!
Eu am mai scris pe acest blog( in perioada campaniei electorale) sa fim atenti ce votam ca riscam INGHETAREA SALARIILOR SI PENSIILOR ! Si mai risc un pronostic, credeti ca vom scapa de CASS la pensii(anulat de Dragnea in 2017..) in procent de 5,5% sau 10% ??

Burebista spunea...

Dacă se ia în calcul pe 263 și vechime necesara de cotizare 20 ani cred ca mai creste cu un punct sau chiar 1,5 puncte pensie la calculul meu.. Eu am făcut pentru 30 ani cotizare... Dacă se face prin raportare la 25 probabil inca 0.8 puncte...
Pe 127.. 30 x 2,2 (pentru ca aici nu mai intervine indicele de corecție) x30/25= 79.2 puncte totale..
79,2 x 58 lei (valoarea de referință 2020) =4593,6+20% Omm = 5512 brut / 5161 net...

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Nu are Câțu bani pentru scrijelita de indexare, cum poți crede că găsește el nbai pentru cuantumul minim net al pensiei militare?

Cezar spunea...

Huhu
Cred ca Intentionat faci o eroare
CaCîtu...nu Trebuie sa gaseasca bani
Plx...se rezolva din cei 2,%...destinati Armatei
A se vedea cu cît l.a sponsorizat Ciuca pe CaCîtu...

Mihai spunea...

Prima firma înființată de Mares !

https://www.facebook.com/100008599117774/posts/2448608952102385/?sfnsn=mo

Leon spunea...

Proiectul de HG se afla la CES din data de 30 decembrie, cu propunerea de 2300 de lei.
In sedinta de guvern din aceasta saptamana cred ca va fi aprobat salariul minim pentru acest an !

Huhu Rezea spunea...

@Catalin
Esti cam ...funcțional! Unde am spus eu ca am primit ce nu mi se cuvenea?
Pensia mea actuală este calculată înainte de anul 2015, avand baza de calcul soldele din întreaga cariera militară, nu numai 6 luni, plus stagiile ulterioare pensionării.
Nu vrei să faci o simulare cam cât o să primesti d-ta pe contributivă pentru cei 18-20 ani vechime efectivă?

Leon spunea...

A scris de mai multe ori ca primeste cuantumul avantajos, chiar ne-a spus si suma..!

Viorel spunea...

Ave Cezar, mai schimbă subiectul, la 5 comentarii tot mai bagi câte o propoziție „Colonel fără liceu sau școală militară”. Am întâlnit persoane care au făcut o facultate la Spiru Haret la distanță și care erau mult mai deșteapte și bine pregătite decât unele la zi unde pe lângă faptul că aveau o mulțime de restanțe la cursuri (unul par ex.:a terminat facultatea de 3 ani în cinci), consuma alcool în prostie, juca jocuri de noroc până dimineața. Taicăsu mare Mr. la Penitenciar. A stat 3 luni în Iași până odrasla a dat toate restanțele și a terminat facultatea. Acum este mare învățător pe malul Prutului. 4 ore la școală 4 ore la crâșma din sat. Râde lumea de el. Mai sunt și oameni care se nasc cu o inteligență deosebită sau talent care trebuie doar șlefuit.

Burebista spunea...

Cătălin, domnul Huhu Rezea a scris ca după actualizarea preconizată în Plx 199 etapa a treia pensia actualizata Cfm 223 modificata prin Plx 199 abia s ar apropia de cea pe care o are în plată acum sau pe care o va avea în 2023...

Calinmihaib12 spunea...

BUREBISTA:
.."fluturașii" cu SOLDE s-"au dat" prima dată..din (dec.1999) în.:2000,după aplicarea legii 138/1999..!( promulgată prin vara anului 1999,și prorogată.. de prin:..august:în dec.1999 ..!).

un oscar = o pensie spunea...

cum se apara intre ei oscar-iii!!!
nu au jena deloc

Cezar spunea...

Viurel
Ce zici de un medic fara facultatea de medicina absolvita??
Asa si m.Alu
Fara liceu militar..fara Scoala de oofiteri

Burebista spunea...

Așa o fi însă eu îi am decât pe cei din 2007 pana în 2018, fluturașii.. 🤣

Viorel spunea...

Ave Cezar, vorbiți cumva de Ciomu ? Vorbiți de cei care le-au murit femei însărcinate pe masa din sala de nașteri ? Vorbiți de cei ce au fost anchetați de malpraxis ? Sau poate vorbiți de cei care deși nu au făcut o zi de Facultate de medicină au făcut ani de zile operații estetice, stomatologice sau alte specialități prezentate de presă și TV.

Calinmihaib12 spunea...

..nu:.."așa o fi"..!: POȚI FI SIGUR CĂ E AȘA: eu am păstrat toți "fluturașii" cu VENITURI (=solda lunară brută+sporul de radiații)din ian.2000-oct.2004.!
: 🧠..👍..🤝..☕..!

Viorel spunea...

Domnule M, politicieni de rahat în marea lor majoritate.
În România a trebuit să moară oameni pentru ca primul ministru să-și dea demisia (deși oamenii care au murit se aflau într-o societate particular / private / discotecă-spectacol).
Tot în România a trebuit să moară oameni pentru ca primul ministru și Guvernul meu să rămână la putere (14 oameni care au murit într-o instituți a statului roman fără a-și da demisia nimeni, nu sunt vinovați, sunt curați ca lacrima).
În S.U.A., țara cu cea mai veche democrație din lume a trebuit să moară aseară o femeie pentru ca fostul președinte să-și recunoască (probabil înfrângerea / nu știm realitatea).
Concluzii: Când sunt alegeri, cei care câștigă, fie câștigă pe drept, fie câștigă furând. Cei care pierd, contestă alegerile, uneori pe bună dreptate / cazul din sectorul 1 / spune presa și TV., alteori pentru a-și ascunde furăciunile grosolane, abuzurile în serviciu și zecile de fărădelegi de tip mafiot (fostul ministru Tablă / Costel Alexe). Domnule fost prim ministru Ludovic Orban, nimic de comentat, doar va fost ministru. Chiar tablă domnule, face cumva cazane ?