Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 22, 2021

Fond sonor pentru rezerviștii care vor protesta în poarta lui Cîțu, în Piața Victoriei.

113 comments

113 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aici este guvărnul mău de bibilici la ciugulit de pizdulici, si se pare ca neavand loc sa indese si in buzunare schelăcăie la gardurile de nuiele ca vor sa depoziteze si-n bancile elvetiene! Cat despre Câțu, se pare ca pe undeva prin iarba-si freacă mâțu, sau motanu,' crezand ca de atata frecatura o sa-i iasă banu,' dupa imprumuturile bancare pentru ale partidului largi buzunare, pentru a acoperi indesat aceste furturi din bugetul se stat! Ar trebui sa facem din inaripatele ce fură cateva ceaune de friptura, dupa o preralabila si indelungata fragezire cu un toiag de staret de la mânăstire!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma lasa memoria, dar nu total. In 1978, daca nu ma insel, cam prin Martie, a fost la Sc. de Ofiteri de Infanterie un Congres UTC al tuturor scolilor militare de ofiteri, maistri si subofiteri din intraga tara, eu fiind seful delegatiei Sc. Basarab 1 Pitesti, desi eram membru PCR de cateva luni, trimis si pentru calitatea de a fi fost cu media cea mai mare din scoala pe anul 1, ca elev Sergent, si ne-am deplasat cu cei de la Sc de Ofiteri din Pitesti in acelasi autocar, si de la ei tot elitele. Unii de la ofiteri au coborat din autocar putin mangă, apoi s-au strecurat in oras sa continuie cheful, dar din delegatia mea nici unul nu a reusit sa faca asta, fiind cu ochii pe ei. In sala, si asta ma intereseaza cel mai mult, coordonatorul Congresului era un elev Plt Adj, frumusel, dar de o greata pana la lamaie, fudul ca un curcan impaiat, de o rautate feroce, indoctrinat ca un nazist si neiertator cu cei din sala, propunand pe loc pedepse catre C.dantii scolilor unde ,,infractorii'' care incalcau legea tacerii in sala sau alte aberatii trebuiau sa-i suoerte si niste mustruluieli badaranesti, chiar si unii Locotenenti tineri cu ordinea pe acolo, elevii de la infanterie loco pur si simplu erau terorizati de acest mic bandit cu epoleti, dupa care s-a desfasurat Congresul, cu notite si mancat mult rahat aiurea, apoi retur acasa in miez de noapte, dupa o masa destul de buna la Popota elevilor, o minune pe langa conservele ce le aveam la drum. Micul tiran coordonator era sef promotie anul 1 si 2, si era evident ca avea sa iasa si pe anul 3 1978 la absolvire, insa ciripoii mi-au spus ca era protejatul lui Keller sau Cheler, General atunci, si care a si participat la Congres. Daca cineva a participat la mascarada as vrea sa ne scrie aici si sa-mi confirme cele afirmate de mine, ca tare as vrea sa stiu de acel individ cumplit de comunist si tiran, daca s-a ales ceva de el si viata lui de infumurat, daca nu cumva o fi prin Parlament un taietor de drepturi democrartice, ca i-am uitat numele, slava Domnului!

GO spunea...

Nu doar titlul, ci si clipul, sunt extrem de sugestive. In sensul, ca si acest protest va fi un fiasco. Si probabil ultimul fiasco, care va fi speculat la maxim de decidentii politici, urmand ca in perioada sa treaca la decimarea pensiilor militare prin schimbarea legislatiei. Legat de acest fapt, atentie mare militarii si politistii pensionati incepand cu anul 2011 si mai ales incepand cu 2016. La fel ca cei pensionati inainte de 2011, aveti ideea fixa in cap ca indiferent ce se va intampla, nu vi se pot micsora cuantumurile pensiilor, pt. ca ar fi retroactiv etc. Este fals, CCR a stablit deja prin mai multe decizii, faptul ca este garantat doar dreptul la pensie, nu si la cuantumul acesteia. Asa au patit si cei pensionati inainte de anul 2011, cand multi s-au trezit cu pensii injumatatite peste noapte, fara a se pastra in plata cuantumul avantajos. Li s-au taiat pensiile cu barda si cu asta basta. CCR a stabilit ca este constitutional. Precedentul fiind creat, continuarea reprezinta doar un exercitiu repetitiv.

De ce poate fi declarat deja esuat protestul de maine? Din mai multe motive:

- in primul rand ca nu este un protest al militarilor pensionati, ci unul combinat cu sindicatele civile. Pensionarii militari sunt reprezentati de SCMD, care are extrem de putini membri. Iar SCMD a mai organizat proteste combinate cu civilii. Numai ca impactul de imagine a fost ca nu au protestat militari, ci doar civili. Asa va fi si acum. Va iesi in evidenta ca au protestat sindicalistii de la Meridian si CFR, pt. revendicari salariale. Militarii fiind invizibili. Lucru la care contribuie bineinteles si mass media mituită, și care deși au mai fost proteste ale militarilor pensionați, aceasta a primit dispozitie contra cost, sa nu mai prezinte nemultumirile militarilor;
- ramane o dilema daca liderii SCMD constientizeaza sau nu, faptul ca amestecul la proteste al militarilor cu civilii, dilueaza la maxim vizibilitatea participarii militarilor. Eu cred ca ...da, imixtiunea este premeditata, ca in mod special sa nu apara in prim plan militarii.

In rest:
- desi protestul la Ambasada SUA etc., constituie un factor de impact, lipsesc cele mai vizibile 2 locuri pt. a sustine cauza militarilor pensionati: sediul MApN si sediul Comandamentului NATO. Aceste locuri ar deranja efectiv stapanirea politica din Romania, pt. ca s-ar face de râs la partenerii si adversarii militari din lume, de aceea locurile mentionate nici nu au fost alese.
- cred ca ati sesizat ca lipseste si indemnul de a protesta in uniforma militara de campanie, fie si imitatie, dar sa rezulte ca ar protesta militari. Asa o sa apara ca la Ambasada SUA au protestat cei de la SANITAS si de la CFR.

GO spunea...

Altele?
- ca de obicei cand este vorba despre proteste, cea mai mare asociatie de militari pensionati si care este ANCMRR, saboteaza ca intotdeauna. De vina este bineinteles conducerea, dar si fiecare membru in parte. ANCMRR desi se lauda ca are 40000 de membri, nu a participat niciodata la un protest pentru pensiile militare, limitandu-se in a trimite scrisorele si rugaciuni, stapanirii. Ramane intrebarea catre membrii simpli ai ANCMRR: "- Dar tu de ce mai ramai membru al unei organizatii, care nu te apara cu nimic? Din cauza CAR? Da, dar sa stii ca poti fi membru CAR, si fara sa fii membru ANCMRR! Oricum, te-ai compromis colegule membru al ANCMRR, si tu esti de vina pt. ce se intampla!"

In fine! Vor urma cu certitudine lovituri crunte contra militarilor pensionati, prin schimbarea legislatiei. Nu este clar cum, fiind mai multe variante, tot ce este cert este ca trebuie disponibilizat pt. achizitii "nastrusnice" si dedicate (multe "partenerului strategic" la care a ajuns in ultimii ani toate sumele destinate actualizarii si indexarii pensiilor militare) cam 1/2 din bugetul destinat achitarii in prezent a pensiilor militare. De aici, fiecare judeca singur ce va urma.

Rezolvarea este doar ipotetica! Si consta in abandonarea letargiei de catre toti pensionarii militari. Dar cum lenea predomina, aceasta varianta este moarta din start. A 2-varianta de rezolvare tine de lucruri care nu pot fi expuse in detaliu, aici. Dar incerc. Cu certitudine ca in randurile militarilor pensionati, exista si oameni de actiune. Incasezi, pana intr-un punct. Iar eu afirm, ca pe fondurile loviturilor multiple indreptate contra armatei, in curand vom asista la defilarea la Moscova a primul detasament format din militari români oprimați politic în interiorul României, sub privirile incurajatoare ale partenerului strategic american care s-a implicat in toate problemele interne ale Romaniei cu tupeu, mai putin in rezolvarea situatiei militarilor romani pensionati. Aceasta este perspectiva viitoare fireasca a evolutiei lucrurilor.

Sa auzim de bine! Si poate apare in Bucuresti un colonel, un subofiter/maistru militar sau un SGP, de nadejde! Sa ii duca Mr. (rez) Dr. Ing. Dan Băzăvan un ceai! Ofiterul protestand singur in frig, pe perioada indelungata, inclusiv pt. drepturilor militarilor pensionati. Asta ca sa realizati, in ce hal de unitate am ajuns! Si mai pretindem sa ne ia cineva in serios!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Elevul adjutant pedant si simpatic din vara lui 78, era și este fostul coleg al lui Cezar, generalul Nicolae Roman, pt care am un respect deosebit si dpv emoțional! Un OM deosebit!
Fiu de militar (tatăl sef post într-o comuna sau kiar la politia din Dragasani).

CEZAR spunea...

PLx-199....Vine vine cu Ciuca in frunte matura tot in cale //
25 ani vechime militara pura.......!!!
Gata cu colonelul..tractorist sau profesor de istorie....

Iulian Mareș spunea...

Nu avea pile ci era apreciat de mulți generali, încă din LM si școala de ofițeri!

Luc 3 spunea...

@Olescu -Cei care sunt bolnavi si nu se pot deplasa, au o scuza,daca nu vor merge la aceaste proteste,ceilalti........nu!Sper ca de data asta,lenea sa nu fie cucoana mare!!!

Periamu lucica spunea...

Nu ai minte in.armata vin toti vei care vor !! Asa ca lăsate de pareri

GO spunea...

Pai si cu te incalzeste, fiind vorba doar de un cuantum MINIM garantat!

Proiectul este o prostie, cat nu tine cont de grupele de munca. Practic mareste pensiile sedentarilor fara grupa de munca sau maxim din conditii deosebite, la nivelul celor care au lucrat in conditii speciale sau din alte conditii! Asta este smecheria: dediatie pt. fatuci si toparlani care taiau frunza la caini pe la arhive, muzeele militare etc. s.a.m.d.

Bai, frate! Una este sa ai 25 ani ca lector la academie in conditii normale - adica fara grupa de munca rupanadu-ti plua in coltul catedrei, si alta 25 ani ca parasutist in alte conditii. In conditiile date, la o vechime efectiva de 25 ani, lectorul are vechime totala tot de 25 ani, iar parasutistul de 50 ani. Parasutistul avand o pensie mai mare decat lectorul, datorita grupei de munca.

Iar Pl-x 199/2020, ce face? Ii salta din pix pensia lectorului, compensadu-i din burta inexistenta grupei de munca.

Iar ca sa vezi prostia si dedicatia pana la capat! Ofitereasa bibliotecara la CCA are 25 ani vechime efectiva - si totala tot 25 ani, neavand grupa. Un parasutist are 20 ani vechime, cu tot cu grupa ajunge la 40 ani. Si urmeaza aplicarea Pl-x 199/2020. Nu se ia in calcul grupa. Ofitereasa-bibliotecara cu 25 ani vechime efectiva si tot cu 25 si totala, urmeaza sa beneficieze de o pensie minima superioara celei actuale. Iar parasutistului i se vor scadea 4% pt. cei 5 ani lipsa din vechimea efectiva, desi are o vechime cu tot cu grupa de 40 de ani. Si astfel, ofitereasa-bibliotecare ajunge la o pensie egala sau poate mai mare, decat ofiterul-parasutist!

Asta este manevra cu pensiile minime, pt. cine nu a inteles! Daca erau corecti, trebuiau sa faca pensii minime tinand cont de apartenenta la grupele de munca. Dar astia au saltat fatucile, ciumpalacii si amantele, care o frecau la rece prin armata.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La politisti-penitenciare, scrie pe fb, incep recalcularile in februarie...

GO spunea...

Stii ca un lucru inteles prost, da nastere la monstri. Iata ce nu ai inteles tu, legat de Pl-x/199. Si precis nici Ciuca si sfetnicii lui! Au luat ca referinta sa zicem, sistemul american.

Da, dar la americani, colonelul de muzica are o solda, cel de finante are alta solda, cel de infanteria o alta solda, cel de la marina o alta solda etc. Gradele sunt aceleasi, functiile sunt aceleasi, dar difera soldele. Pt. ca ... si aici este problema. In SUA si in alte state, spre deosbire de Romania, angajatii, fie ei militari sau civili, au inclus un solda un spor pt. grupele de munca. Adica, li se plateste grupa de munca IN ACTIVITATE. Lucru care diferentiaza soldele in functie de grupa de munca, element care se va regasi automat si la pensie! Exemplu: colnel finantist are in activitate 3000 dolari, colonelul infanterist are 4000 de dolari - diferenta de 1000 fata de finantist provenind din faptul ca lupta cu pusca, cel de marina are 6000 - diferenta fata de finantist fiind ca se expune unui risc fizic luptand cu tunul, dar si pe mare etc.

Pe cand in Romania, ca esti civil sau militar, in activitate esti incadrat doar formal intr-o grupa de munca, sub promisiunea ca grupa de munca este remunerata ... la pensie. Iar soldele sunt egale, fie ca esti finantist, infanterist sau marinar, vanator, parasutist sau pilot. Pt. grupa de munca, nimeni nu primeste nimic in activitate.

Or, ce face Pl-x/199? Stabileste un cuantum minim al pensiei, facand o medie din burta intre pensia de exemplu, a unui finantist fara grupa de munca si a ui parasutist cu grupa maxima de munca. Or, asa ceva este inadmisibil. Ar fi fost corect, daca ar fi fost remunerate grupele de munca in activitate, dar nu au fost, si nu sunt.

Asa ca solutia corecta pt. stabilirea cuantumului minim la pensie, in conditiile in care grupele de munca nu sunt remunerate in Romania in activitate, este stabilirea unui cuantum minim LA CARE SA SE ADAUGE UN SPOR CORESPUNZATOR GRUPELOR DE MUNCA IN CARE A FOST FIECARE!

Vine cam asa! Stabilesti media de pensie FARA GRUPE, intre cea mai mica si cea mai mare pensie, existente pe piete! Si asta este pensia minima FARA GRUPE!

Dupa care, intra in actiune grupele! Grupele au un criteriu simplu: cele 3 -6-12 luni adaugate la vechime, sunt echivalente cu 25%-50% si 100% adaugate ca spor pt. grupa la pensie, cum era la civili.

Si acum! La pensie minima stabilita FARA GRUPE, se adauga 0% la cei fara grupe, 25% la cei din grupa CD, 50% la cei din grupa CS si 100% la cei din grupa AC. Se poate defalca proportional etc. Fiecare avand aceeasi pensie minima, dar grupele fac diferenta!

In caz contrar, totul este o stupiditate!

Huhu Rezea spunea...

Tu și Olescu reactionați ca niște bolovani... dacă nu înțelegeți că ironia cu zarva cîțelor(bibilicilor, in traducere pentru obosiți) peste Palatul Victoria este pentru Cîțu(masculul bibilic😇) și coaliția guvernamentală, nu pentru manifestanți. Mai beți lăptic copilași!
Spre deosebire de voi, Cîțu știe ce sunt alea cîțe. A copilărit printre cîțe, la casa bunicului șef de post.

GO spunea...

@ tehnocrat. Ce ai, mai, cu mine? Eu am criticat pasivitatea ANCMRR. Pe de alta parte, mistocarea cu bibilicile este rezultatul modului de organizare ineficient. Eu am fost de 5 ori si vin si acum! Dar la sediul MApN, in uniforma de campanie. Am model nou, luata de pe OLX. Cu gradele pe urmar, sa vad eu ca vine plotonieru' de jandarmi sa obstructioneze un ofiter superior!
Este ca va ...acati pe voi si o sa stati ascunsi intre civili, la guvern, sa nu va stie nimeni? O sa va prefaceti ca nu exista, asa cum va prefaceti ca nu il vedeti nici pe Bazavan! Asa ca rusine sa iti fie tie si teatralistilor din SCMD!

Bai, nu asa se face un protest care sa aiba rezultate!

GO spunea...

Bucurestenii tebuie sa se miste primii. Nu au nici macar o scuza! Sunt suficienti de multi, cu tot cu cei din Ilfov, eu zic ca sunt cam ...20000 numai din M.Ap.N. Coboara din metrou si gata! Dar este iluzie. Eu am mai fost la 5 astfel de proteste. Bucurestenii erau ... 30, 50, 100 poate. Si restul pana la 3000, veneau de unde se agata harta in cui, veniti cu noaptea in cap si plecati inapoi tot cu noaptea in cap! Si cu banii rupti pe benzina, pe cont propriu.

Daca nu se gaseste nimeni sa ii mobilizeze pe cei din Bucuresti, esecul va fi cel dintotdeauna! Si culmea ca toti liderii marcanti sunt din ...Bucuresti. Dar nu ii uremaza nimeni. Ceea ce spune multe!

Burebista spunea...

Cornelius, este vorba de recalcularea salariilor care au stat la baza calculului pensiei pentru cei pensionați în perioada 1 februarie 2017 pana la 31 ianuarie 2020, conform oug 75.
Doar se revizuiesc pentru cei care au avut salarii mai mici decât trebuia la data pensionării.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

CCR a spulberat iluzia de 40% la pensii, legea intorcandu-se in Parlament pentru o optiune clara supusa la vot, o vina fiind a PSD nominalizand o majorare neonorata si alte chestii speculate de partinitoarea CCR

Huhu Rezea spunea...

Olescule, ți-am spus de mai multe ori să nu-ți mai prinzi urechile în legislație, crezând că este la fel cum îți prinzi inelele pe corzile intinse peste hăuri la VM.
Nici până acunm nu ai înțeles că acel cuantum minim din PLx 199/2020 este provizoriu, pentru a-i scoate din necaz pe cei cu pensii mici. Este doar prima etapă, până când se trece în anii următori la recalcularea și actualizarea tuturor pensiilor militare

GO spunea...

@ CEZAR! Legat de ce am spus, cu (ne)considerarea grupelor de munca, iata alta modalitate poate mai simpla, si care rezolva rezonabil problema.

Se pune pe hartie intreaga vechime ... dar cumulata, adica cu tot cu grupele de munca. Si se stabileste o pensie minima, sa zicem pentru ... 40 de ani vechime, dar cumulata, nu efectiva. Si de aici, incepi sa scazi ... 2%, 4% cum vor ei, dar din vechimea ... cumulata. Caz in care, se poate spune ca pensia minima garantata are stabilit un caracter rezonabil!

Si acum, fii atent! Ca astia NU vor asa. Si iti spun si de ce! Ai zis ca ai 25 vechime efectiva, asta inseamna 36 cumulata (22 efectiv + 11 pt. grupa CS, + 3 efectiv in CN scoala militara). Iti scade neavand 40 ani efectiv, 8% din cuantumul minim stabilit de ei.

Da, dar vine Desdemona tanti ofiter care a dirijat Biblioteca CCA (adica a frecat-o puternic in armata), care are 30 ani efectiv, dar in CN. Adica are tot 30 ani cu tot cu grupa pe care nici nu o are, ca nu ingheta in TAB, ci statea cu curu' pe calorifer. Iar la dansa, din cuantumul minim trebuie scazut 10 x 4= 40%!

Ai inteles manevra? Dar lu' tanti Desdemona nu ii convine. Si se agata de faptul ca are cu 5 efectiv mai mult ca tine, chiar daca tu ai o vechime cu grupe cu 10 ani mai mare decat a ei. Si Desdemona tipa ca merita un cuantum mai mare al pensiei decat in prezent, ca are vechimea efectiva mai mare ca a ta. Nesufland o vorba ca nu are nicio grupa de munca, dar a gasit manevra sa isi salte pensie, adica sa nu se ma ia in calcul grupele de munca la stabilirea cuantumului minim!

Si asa s-au pus bazele Pl-x 199. Pt. fatuci, amante, diversi sedentari care nu aveau deloc grupa de munca sau maxim CD.

Asa ca propunerea mea, rezolva tot la modul rezonabil si le pune si pumnul in gat smecherilor si smecheritelor.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Provizoriu "pana la aplicarea in integralitate a legii salarizarii". Adica, never!

GO spunea...

Pana una alta, urmare a hasoului legislativ si justitiei aleatoare, se mareste decalajul la pensii!

https://www.snppc.ro/21-01-2021-comunicat-recalcularea-pensiilor-militare-de-stat-la-nivelul-poli-iei-rom-ne-va-fi-finalizat-p-n-la-data-26-februarie-a-c-n-mod-similar-se-bd10549

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, inseamna ca erai pe cai mari, printre elitele scolii. In Scoala Militara activam si caricaturist la Panoul de Onoare de Batalion, rubrica de critică, unele ajungand si la cel al Scolii, ocupandu-ma si cu brigazile artistice, cum m-am ocupat si pe toata perioada cand activam Cdt. Plt. la Sc Soferi Braila 02269, si chiar formasem si un Cor, pe care l-a preluat in finala pe Tara la Cantarea Romaniei cu Brigada artistica, Seful Muzicii Militare pe Divizia 67 Mecanizata, toate avand succese cu locul 3 pe tara. M-am infuriat ca, dupa ce m-am chinuit ani de zile sa ajung acolo, cu versuri proprii, regie, etc, mi-au luat Corul si Brigada dand-o pe mana unor impostori oportunisti si carieristi sa avanseze pe munca mea, au trecut Corul si Brigada pe numele UM 01030 Div 67 Mec, care cazusera din primul tur, au modificat apoi continutul facandu-le searbede si ca sa arate ca un Sergent Major nu poate accede in fata lui Ceausescu, in finala pe Stadionul 23 August, cu niste realizari proprii ci niste grade mai mari ale Diviziei, la ordinul Col Sora. Daca ma lasau coordonator pana la capat si nu-mi modificau grosolan textele, ca imbecilii, se putea lua locul 1! Dezamagit, injosit si umilit am abandonat definitiv aceste activitati artistice, si cand m-am detasat la Regimentul 01267 Art. le-am refuzat categoric implicarea in aceste activitati, dand doar o mana de ajutor precar-orientativ celor care se ocupau cu asa ceva, chiar daca pierdeam niste prime consistente. Eram sigur ca iar urc spre finala si iar se repeta povestea ca un subofiter trebuia indepartat, neaparat sa fie numit un geniu cu stele mari ca sa mai ia una... Cand s-a ajuns in finala pe tara mi-au dat o prima de cateva sute, iar celor care-mi furasera munca, la Scoala de soferi, le-au dat cateva mii de lei si au avansat in gradul urmator! Dar am demonstrat macar ca, un subofiter, poate sa faca ceea ce nu reusesc cei cu gradele mari, si toata viata am ramas cu un gust amar al rasismului si discriminarii talentelor native pe baza diferentelor de grade! Azi, asa ceva nu se mai intampla, cei merituosi si talentati putand sa urce cu succes in orice...A trecut comunismul, s-a fumat, dar atunci ca sa fii facut membru PCR in ultimul semestru din anul 1 in Sc. Militara era un lucru foarte rar in orice scoala ar fi fost ea!

Leo spunea...

De unde știi tu Julio , căci în martie 1978 de pregăteai să dai bacul la LM Ștef. cel Mare...Sau aveai pe cineva la 1512 care te ținea la curent cu acțiunile....

monteoru spunea...

Olescule nu te mai lega de cei dela catedra.Nu orice prost ajungea lector.
In 2011 a prevalat vechimea.Si eu am fost pagubit dar stand stramb si judecand drept marea majoritate dela acea data au beneficiat de pensii substantial marite.
In 2011 ai beneficiat de avantaje pentru conditii prin adaugare la vechime.Daca te judecau numai dupa vechimea efectiva o luai rau in barba.Tu nu vezi ca s-a ajuns la situatia aberanta ca vechimea sa ajunga derizorie?
Exemplul tau cu parasutarea este aiurit.Evenimentul era rasplatit in bani.Inclusiv in aviatie si marina.
Doar nu-ti trece prin minte ca Cioflina sau Parfene treceau Everestul.
Mai termina cu alte conditii la VM ca superi magarul si samarul.In 1967 treceam puntea de peste Olt cand intram in BVM /Sf.Gh. si ma luam in bete cu Goga.

Leo spunea...

Păi acolo era animal de companie bibilica ?

Leon spunea...

Gelule, Grupele de munca acordate de Ordinul M 116/2002 reflectau in mod corect Locurile de munca si Activitatile care acordau dreptul la Sporul de Vechime in serviciu !
A aparut ulterior HG.nr.S-1019/2010 si Ordinul M 132 S/decembrie 2010, care a ,,urcat,, aceste grupe si practic au ramas in Conditii Normale numai perioadele din Scoala militara (Ministrul Gabi Oprea este autorul acestor modificari..!)
La intrarea in vigoare a Legii nr.223/2015, au beneficiat si pensionarii militari de aceste grupe mai avantajoase prin Ordinul M.123/23.12.2015.
PS. Personal, pentru 37 ani vechime (M 116 ) in procentul de 85% intrau si Grupele de munca si 8% Pensie Suplimentara( pierzand numai un procent), dar cu cei 44 de ani din prezent(M 123) beneficiez numai 1% din PS..!

Burebista spunea...

Plx199 NU TAIE LA NIMENI DIN CUANTUMUL PENSIEI MILITARE PE CARE O ARE ÎN PLATĂ.
DOAR ADAUGĂ LA CEI CARE AU PENSII MAI MICI DECÂT CELE MINIME DE REFERINTA.
NICI LA RECALCULARE PRIN ACTUALIZAREA PRIN ECHIVALARE CU SALARIILE ACTIVILOR NU VA PIERDE NIMENI DACĂ PENSIA LUI ESTE DEJA MAI MARE... RĂMÂNE ÎN PLATĂ PENSIA MAI MARE...
ESTE CHIAR ATÂT DE GREU DE ÎNȚELES???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Burebista multumesc frumos pt. explicatii! Vad ca si @Gelu Olescu a postat ceva asemanator

GO spunea...

@ Leon. Dar au fost saltati maxim.cu o treapta, in conditii deosebite adica. Si sunt inca extrem de multi. Si vor mai mult. Adica, nu schimba cu nimic parsivenia descrisa de mine.

GO spunea...

@ monteoru. Iar esti stupid. Ne raportam exclusiv la grupa de munca. E platita oficial in activitate, la militari sau la civili? Nu, doar la pensie.

Si atunci, ce mai vrei? Ca daca tu nu ai avut grupa sau una de 2 bani, sa nu mai diferentiata la nimeni nici la pensie?

Clar ca ai fost sedentar si tu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Burebista, felicitari pentru afirmatiile cu majuscule! Tot e ceva, decat nimic, nu?!

Huhu Rezea spunea...

Nu este obligatorie pâstrarea cuantumului în plată la recalcularea pensiilor de serviciu, pentru că nu sunt drepturi câștigate. Depinde de voința Legiuitorului care dispune recalcularea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa stie clocarimea CSP-MApN ca anul 2021 este anul dezvaluirilor publice catre toate autoritatile statului, inclusiv cele judiciare, despre toate sireteniile din activitatea lor, declaratiile de avere publice si alte activitati in care se poate constata abuzuri, interventii oneroase si ilegalitati, PE CARE LE VOI TAPETA IN SERIAL SI FARA CRUTARE! Nimeni nu va scapa! Voi scormoni cu indarjire dupa dovezi legale si voi dezvalui absolut tot, si pe baza acestora sa se afle ca s-au facut multe interventii mafiote ca peste 68% dintre pensii sa ramana inghetate, dar mai ales ca drepturile acestora au fost transferate catre mafia din Armata si cei care o ocrotesc. Dna Andritoiu, Rosu si Jianu, etc, ati afirmat la primirea mea in audienta ca asa voi muri, cu pensia inghetata si nemajorata, dar Dv sunteti siguri ca o sa scapati de mana lunga a Legii in cazul nelegiuirilor, interventiilor oneroase, discriminarulor produse si nedreotatilor, luandu-va cascavalul cel gras in mod dubios? Facem pariu ca va las fara acele adaugiri la veniturile unor sedentari de birou cu drepturi de activi in operatiuni si poate ca o sa dati inapoi ce nu vi se cuvine?! V-am lasat destul sa va faceti de cap, acum este randul meu sa pun surubul pe domniile voastre! Sanatosi sa fiti, sa apucati sa vedeti ca munca de sisif sa umiliti si batjocoriti pe unii ca sa va ingrosati oungile proprii va va fa fi inutila, intr-un final, ca eu nu ma las si nu inchid ochiin pana nu va daram sandramaua nedreptatii, asta sa o stiti!

Huhu Rezea spunea...

Leonard
Ca și la Recea, la Tulei... cîța este o pasăre de curte, printre găini, rațe, gâște, curci.

Leon spunea...

Pl x nr.199/2020: "Art.111.In situatia in care se constata DIFERENTE intre cuantumul pensiilor RECALCULATE si/sau Actualizate si cel aflat IN PLATA, Se PASTREAZA IN PLATA CUANTUMUL MAI AVANTAJOS BENEFICIARULUI "..!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Asta e dorința propunătorilor care, nu-i așa...?, sunt și ei militari.
Nu zice hop până nu trece proiectul de Parlament.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iulian, se pare ca asa il cheama si ar fi acest General Roman! Repet, era frumusel, stralucitor de curat, chiar pedant, dar m-a ingrozit doctrinar, fanatic si exagerat, chiar abuziv ca autoritate, netinand cont de nimc, ceea ce il facea dezagreabil rapid la cel ce il cunostea in acel moment, si intr-adevar excela la invatatura, de o inteligenta sclipitoare! Poate ca s-a mai ciezelat comportamental, dupa 1989, nevoit fiind sa iasa din fanatismul grotesc de care dadea dovada... Asa l-am cunoscut atunci, dupa aceea definitiv s-a pierdut in neant. Poate ca acum era bun de sef de sindicat, si ar trebui sa-si arate valoarea autoritatii si seriozitatii intr-un astfel de cadru comun, impotriva politicului. De ce acesti oameni, care in serviciu au fost zbiri, azi tac ca pestii si nu sunt activi? Asa era bichescu la Braila, de ingrozise toata Armata a 2a, si acasa il batea muierea de-i sarea capacele, plus ca o droaie de caporali o vizitau pe doamna, in calitate de furieri, ca s-o maseze matasos, caci Dl Colonel era prea ocupat cu zbieratul prin cazarma la toata pulimea, ca un cocos intre gaini! Candva, placandu-i cum defilasem cu Plutonul prin fata sa la o festivitate, informandu-se apoi la activitatea si trecutul meu, a trimis prin cineva vorba sa-mi fac transferul in unitatea domniei sale. Categoric l-am refuzat, satul de latraii din jurul meu, mai putin ofensivi! S-a dovedit, dupa iesirea acestora la pensie, adica toti tipatorii astia intepați, ca au jucat un teatru jenant, doar pentru grade si functii, nefiind nimic de fapt de capul lor, la pensie dovedindu-se doar niste mamaligi retrase si fricoase!

GO spunea...

Si ca sa inchei intr-o nota realista. Este criza financiara si este evident ca astia vor sa jumuleasca niste bani de la pensiile militarilor. Si o vor face. Depinde doar cum o fac! Nu exista decat 2 metode sa faca rost de bani:

1) Prima si cea mai realista: daca Ciuca este meserias, implementeaza o lege a pensiilor militare copiata dupa americani si care sa includa si grupele de munca romanesti, astfel. Pune jos vechimea cumulata la fiecare (cu tot cu grupe), exclusiv in armata, baga 2.5% din ultima solda (sau maxim din media ultimelor 36 solde) pt. fiecare an vechime cumulata exclusiv in serviciul militar (fara echivalari si alte ..acaturi mioritice), baga 20 ani vechime minima efectiva de data aceasta in serviciul militar ca si conditie minima de a beneficia de pensie militara si gata pensia militara. Calculul de principiu, fiind 40 ani vechime cumulata x 2.5% = 100% pensie din solda neta a omologului in activitate, astfel incat cel care indeplineste aceasta conditie, la trecerea in rezerva sa aiba un venit egal, eventual putin mai redus, decat atunci cand era in activitate. (Ce este peste 100% se poate taia, desi nu este corect sa se taie, ca il sunteaza la grupa, dar sa zicem. Americanul daca depaseste 40 ani, are tot 2.5% si peste ce depaseste, pt. ca asa este corect).

Scoate limita de varsta de pensionare, fiind treaba fiecaruia daca face 20 ani vechime efectiva in serviciu la 40 ani sau la 70 ani. Si fiecare sta peste cei 20 ani minimi necesari, cu atat mai mult, cu cat rezista mai mult si vrea o pensie mai mare.

Vechimile in viata civila se paseaza la sistemul public, si respectivii beneficiaza si de 0 a 2-a pensie in sistemul public la 65, corespunzatoare anilor lucrati in sistemul public.

Mai departe, un 2011 deja vu, lovituri sub centura pt. toti beneficiarii de pensii militare obtinute insa pt. vechimi ca functionari civili, niste recalculari, chiraieli si gata. CCR zice ca nu e nimic retroactiv, ca deposedarea de cuantum functioneaza doar pt. viitor. Guvernul face rost de bani, Romania trece la pensii real militare si se termina balamucul odata pt. totdeauna.

Iar daca Ciuca si guvernul lui vor sa isi atraga electorat, ii copiaza pe britanici si da 2,5% pt. fiecare an de serviciu militar, si soldatilor obligati sa efectueze stagiul militar candva. La 65 ani, ca adaos la pensia in sistemul public. Multi nu vor mai prinde in viata, dar suna bine elecvtoral. Si sa vedeti atunci sustinere a armatei.

2) A 2-a metoda, nerealista, este cea contributiva, cea aplicabila si civililor. Cu limita de varsta de pensionare la 65 ani, stagiu de cotizare functie de anul nasterii si tot tacamul. Nu este realista, din mai multe motive. Una este ca nu mai poti sa interzici militarilor sa ... contribuie, de exemplu si din administrator de firma sau din functia de parlamentar. Pt. ca oriunde exista principiu al contributivitatii, NU exista interdictii de contributivitate. Si din gunoi se poate, si din secretar la PNL sau PSD etc. Asta inseamna, ca trecerea la contributivitate, implica automat abrogarea tututor interdictiilor impuse militarilor care sa afecteze intr-un fel sau altul, dreptul de a desfasuta alte activitati aducatoare de ... venituri, respectiv de contributii. Altfel NU se poate aplica contributivitatea, doar pe parti.

Metoda este nerealista si din multe alte puncte de vedere. Soldat la 65 ani? Hai scadem maxim 13 ani grupa. La 52 ani cu 40 kg in spate, vioi in Afganistan? E de coma, desigur! Da, si metoda asta face rost de bani pt. guvern, dar termina complet armata. Si parca NATO nu ar vrea asa.

Si aici vor fi chiraieli, bocete etc. tot ca in 2011. Tot fara cuantum avantajos. Iar CCR va zice iar ca e constitutional.

Acestea sunt singurele 2 metode, prin care stapanirea poate jumuli pensiile militare, in timp scurt. Si la un calcul foarte larg, sumele jumulite sunt cam aceleasi, in ambele metode.

GO spunea...

@ tehnocrat. ABP! Nu mai spune la nimeni! Eu nu am glumit cu taierea a 2% pt. fiecare an de membru PCR, 1% pt. fiecare an de membru UTC. La foștii secretari plătiți astfel pe ștate, e jale, raman fara pensie de tot sau cam cu una de CAP-ist. M-am infiltrat printre niste USR-isti si am vazut ce emana! Te doare mintea ... Pe bune!

GO spunea...

@ Mai, Leon, Huhu Rezea? Mai, de ce mai discutati voi de recalculari si actualizari? Nu zice proiectul ca la aplicarea in integralitate a legii salarizarii? Pai tocmai au inghetat salariile. Si voi mai sperati la aplicarea in integralitate vreodata? Sau va place sa va autoexaltati?

Leon spunea...

@Bure, cei care nu casiga prin aceasta pensie minima neta, NU sustin Pl x nr.199( Huhu este Exceptia..!); cel mai inversunat este Neacsu,..are cativa adepti si pe acest blog, si merge pe principiul ca, daca nu castiga toti , sa nu castige nici cei 30.000 de pensionari MApN, avantajati de acest proiect..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon & @Burebista, Acum se fac manipulari la vechime si grupele de munca, dar si alte sabotaje la pensiile militare, dupa asta ne pune pe tava un oug: Va dati seama ca in Armata nu se mai duce nimeni sa mai munceasca fara drepturi si cu tot felul de restrictii, cand pot lucra in civile si pe bani mai multi si cu toate libertatile si drepturile? Oricum, Armata nu mai este o prioritate pentru tinerii de azi, mai ales dupa campania noastra furibunda pe retelele de socializare asupra drepturilor paradite! Si daca i-ar obliga sa faca serviciul obligatoriu, tot nu s-ar inrola, invocand religia, cetatenia straina sau orice din punct de vedere medical.

monteoru spunea...

Olescule nu are rost discutia intre mine si tine pentru ca oricum nu ne asculta nimeni.
O sugestie.Roaga-i pe cei dela CMJ sa-ti dea copia fidela a statului de plata pentru cele 6 luni consecutive alese pentru calculul pensiei.
Mi-ai pus o intrebare si iti raspund prin alta intrebare.Dece functia de cdt.Cp.VM era de maior si cea de Cdt.Cp.I era de capitan?
Pentru cei ce tot o dau cu operativ.Va jucati cu termenul.Numai Mares poate descifra semnificatia termenului in era NATO.

monteoru spunea...

Cornelius vezi ca iese noroi in poarta.

CEZAR spunea...

@/CorneliuSSon...
dar efectul vacginului " ..se simte baaa...:D...:D...???

raul spunea...

Huhu Rezea
23 ianuarie 2021, 12:49
Mai ,Huhule ,am mai spus-o !Daca acest cuantum minim este INDIVIDUAL CALCULAT ,deci se pierde timp pt fiecare ,de ce mama ma-sii nu se recalculeaza CORECT ,cu TOATE COMPONENTELE ,pensia ACTUALIZATA ????Mai trebuie bagate cateva cifre in plus!DE CE NU SE VREA????Tot ai programul,acum pui 2300 salariul minim ,la anul cat dracu o fi ,si tot asa!DE CE NU SE VREA???Asteapata sa mai crapam vreo cativa dintre noi????Atunci sa-i ia dracu de nenorociti!

Leon spunea...

Asa este, Recalcularile si Actualizarile se vor face la...Pastele Cailor, dar ACORDATEA pensiei minime se poate face la PASTELE ORTODOX din luna Mai 2021..!

Trofin spunea...

Teama d-lui Olescu este justificată atunci când nu are încredere în aplicarea condițiilor de muncă la o eventuală recalculare, fiindcă nu este exclus ca între timp legiuitorii să modifice nefavorabil prevederile legale cu privire la condițiile de muncă iar beneficiarii posibilei legi obținută prin adoptarea PLx-199/2000 să rămână cu cuantumul pensiei în plată, adică minim.

Cezar spunea...

GP..teo
Toot de maior..
După noile state

Cezar spunea...

Roman..in activitate..nici vorba de zbir..de indoctrinat
Ne vorbeam cu domn..înainte de 89
Iubit de subalterni si urît de șefi
Nu.i prea baga in seama...
Le dădea cu tifla chiar
Se purta NUMAI la cămașă alba
😎😎

Trofin spunea...

G. Olescu : nu cred că este corect , membrii de partid ai PCR au plătit cotizație 2% din salariul tarifar , cum era prevăzut în statut, doar pentru iluzia că participau la actul de decizie pe linie de partid . De ce să mai plătească și azi din pensiile și așa ciuntite de către noii membri de partide ?

Viorel spunea...

Ave Cezar, în sfârșit v-ați recunoscut originea adică provenit din clasa muncitoare. Tata și mama au fost țărani și nu îmi este rușine, nici cu ei și nici de mine. Deci dacă colonelu-i tractoris, Ave Cezar (Mr.) GAZ-ist cum afirmau colegii pe blog, cei care vă cunosc.

Viorel spunea...

Domnule G. Olescu, bucureștenii nu vor ieși în stradă, nu au nici un motiv și ca exemplu informațivă într-o U.M. de provincie câte funcții de M.M. și Sof. sunt cu studii superioare comparativ cu nivel D., SMFT, SMAp sau alte structure din MApN (deci au o pensie frumușică și stau în casă / nu-i interesează nici procesul dintre CPS a MApN și Curtea de Conturi pentru că-i doare în pix, nu apar în proces). În plus și Of.,M.M. sau Sof. s-au săturat să iasă în stradă la proteste când văd că (facem o paralelă) votează stânga, iese dreapta, eu protestez, la tratative îi cheamă sau se bagă în față (ca Tăriceanu la premise) pe domnii Col. (Rz.) Dr. Mircea DOGARU, Gl.lt. (rtr.) dr. Virgil BĂLĂCEANU, Gl.bg. (rtr.) Nicolae GROPAN, Gl.lt.(rtr.) Neculai BĂHNĂREANU care după ce beau o cafea poate și un coniac ne trag Cuie.

Viorel spunea...

Bravo lor, nouă așa ne trebuie când ai niște fraieri care te conduc. Unii cu NATO, alții cu Recalculatu.

Calinmihaib12 spunea...

MONTEORU: nu sunt specialist în resurse umane,dar dau și eu cu "presupusu': la VM funcția similară de cdt..era de maior, versus..cea de căpitan,datorită specificului unității..,care la VM era apreciat,..evaluat..etc. ca fiind mai:riscant,"greu"( și la propriu..!), cu multiple dificultăți..:de multiple ordine:strategic,tactic,logisticși necesitând:..CALITĂȚI:fizice, psihice,.etc.: mai "deosebite" ale OAMENILOR din această .. "zonă"de activitate militară..!
La fel: de ex.: erau funcțiile de medic militar (similare:de la diferite arme: infanterie, VM, marină,aero,.)în funcție de specificul armei..!( principiu care acționa cam la toate specialitatile și funcțiile militare similare: "adaptate" la fiecare armă în parte (terestră, aero,marină,..etc.)

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, dacă Legiuitorul a stabilit că nu sunt drepturi castigate, tot Legiuitorul să stabilească păstrarea cuantumului în plată. Pentru că dacă nu sunt drepturi castigate (la loto, păcănele sau poker) înseamnă că sunt drepturi muncite. Iar orice muncă trebuie plătită.

y spunea...

Am postat pe blog, în alt topic, aici vin cu o adăugare:
Înainte de a continua cu alte simulări/scenarii privitoare la cum vor fi calculate pensiile militare, cred că ar trebui să vă gândiți la următoarea întrebare (și în fucție de răspuns se vor face și proiecțiile pe cuantum):
De unde credeți că se vor lua bani pentru punerea în plată a beneficiilor financiare din Legea nr. 168/2020?
Și de unde bani atunci când toți militarii activi 60.000 - 70.000 (sau câți mai sunt) + o parte din p.c.c., vor fi TOȚI VETERANI! din tearele de operații (cu siguranță nu de la sua, franța, nato, ue, onu ...)

cîțu ia „la țintă” pensiile militare
https://www.youtube.com/watch?v=y3RIHnK0_NE
țurcana în misiune să elimine pensiile „speciale”
https://www.youtube.com/watch?v=iBe0CrogTDg

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gelu Olescu, se pare ca varianta 2 este bine intuita, de fapt la asta se lucreaza in taina, toti sa fie calculati pe contributivitate, cel putin intelegand din toate declaratiile politice, recte Raluca Turban!

GO spunea...

@ monteoru. Mai, nu ai inteles nimic din legislatia de dupa 2001 legat de grupele de munca. Ideea principala este NU ce functie ai, ci ce fel de activitati desfasori concret care sa iti dea dreptul la o grupa de munca sau alta! Intelegi? Adica, poti sa fii comandant batalion parasutisti si ... plua grupa AC in anul in care nu ai efectuat salturi - ca ai avut ceva probleme, stai in acel an in grupa conditii normale. Si poti sa fii finantist la acel batalion, dar in acel an ai efectuat salturi, ca ai dreptul si in acel an sa ai alte conditii.

Ai priceput cum este cu grupa acum? Doar narodul de Oprea a stricat intrucatva sensul grupelor, bagand functii, in loc de activitatile care iti dau dreptul la grupa.

Adica ce exemplu ai dat tu! Cdt. Cp. poti efectua sau nu alpinism. Alpinismul iti da dreptul la grupa AC, nu functia de Cdt. Cp. Tu te referi la cu totul altceva care NU are legatura cu grupa. In activitate NU a fost niciodata remunerata si NU este remunerata, nici o grupa de munca, nici la militari, nici la civili. La pensie ... ca sa iasa statul parsiv cat mai economic. Ca daca ar fi platit sau ar plati grupele in activitate, nici NU ar mai avea rost aceasta discutie. Dar NU le plateste. Iar unul ca tine, da mucii in fasole si revendica sa NU le mai plateasca nici la pensie! Vai de plua ta!

Huhu Rezea spunea...

@Olescu
Un lucru va fi sigur!
In anul 2021 nu vor putea fi plătite și indemnizațiile de 1000 lei pentru veteranii care au ocupat alte țări în folosul altor state, nu ale României, și pensiile minime pentru cca 50-60 000 ... din cele 3 case.
Vor avea câștig veteranii mercenari, platiți mii de euro în teatrele de război, pentru că și Ciucă al nost' se numără printre ei.
Plx 199 mai va....că au trercut aproape 2 ani de la prima ei facere în Cmrrr-ul lui Leș.

GO spunea...

Legat de protestele de maine, Dogaru este de-a dreptul distractiv. Acum va intreb! Protestul de maine nu este strict al SCMD, ci este o combinata. Participa si CNSC si Conf. Merdian, CFR-isti, un amalgam!

Intelegeti vreunul ce legatura este între CNSC și SCMD? CNSC fiind Consiliul National al Societatii Civile! Sau între revendicările militarilor pensionați și cele ale angajaților civili Confederației Meridian? Dorește si societatea civilă pensii militare sau cum? Că civili care să se agite ca militarii sa aiba pensii militare, nu prea am văzut!

Și atunci, care este șmenul la amalgamul de mâine? Altul decât unul cu caracter politic general care să dărâme guvernul? Cam cum era în 2012, cand SCMD tot asa protesta cu CNSC, au daramat guvernul, iar pensii militare ... lula pana in 2016!

GO spunea...

La varianta asta, ABP toti! In cazul primei variantei, BP doar politistii si penitenciaristii. Eu unul nu cred in varianta 2, aia cu contributivitatea la militari. Eu daca as fi ministrul apararii sau premier sau orice, nu as avea curaj sa le fac peste noapte la SGP, pensii de 600-800 lei, de la peste 3200 cat au acum, unii chiar peste 4000. SGP nu sunt asa elevati ca noi, cadrele (a se citi fricosi), astia intra in greva in 2 timp si 3 miscari, si paralizeaza intreaga armata.

Eu zic ca va fi varianta 1, mai ales ca este argumentata pe stil NATO. A 2-a este bomba fara ceas.

monteoru spunea...

Cornelius cred ca te-am speriat mai mult eu decat Bichescu.In ce an ai parasit sistemul militar si la ce varsta?.
Stii dece te-a trimis subordonatii lui Sora la mina? Pentru ca erai mdp.

anonim spunea...

monteoru
...cu bulbuci
Dar noi retinem esentialul pentru CFI.Iar a fost martirizat.😄😄😄
Nici nea cristi ala din biserici...arianul ala cu plete saten/blond si ochi albastri n-a patit-o asa de rau....da nici la ziarul NYT ,pardon "ora 25" de onesti,(eee ala cu falimentu' de acu doua'jde ani n-a scris).Asa-i trebuie!!😄

GO spunea...

@ Viorel. Doar o parte din ei, cei pensionati dupa 2016. Ca ceilalti politisti pensionati mai inainte, ABP tot ca noi! Adica, si la ei este o spintecatira, mai rau ca la noi cu lasatul in urma al colegilor!

GO spunea...

Mai discutam si altfel. Proteste la Ambasada SUA, Rusiei, Chinei etc.?! Efectul este clar. Romania se face complet de ...acat, din cauza unor politicieni inconstienti. Si este zguita si alianta NATO.

Problema adevarata este insa ... Politicienii sunt de ...acat! Dar militarii (asimilatii) de rang superior din toate cele 7 structuri, dorm in izmene? La ora asta, trebuia sa fi fost cu demisiile pe masa, toti comandantii/decidentii militari din toate cele 7 sisteme militare/militarizate. Era datoria lor sa salveze imaginea Romaniei, a armatei, SRI etc. Si politicul s-ar fi potolit imediat.

Asa baietii, prin pasivitate, devini complici. In situatia de schimbare majora de regim - s-a mai intamplat in istorie (rar, dar la 30-40-50 ani tot se produce o schimbare majora), eu as destitui - direct in somaj, pe toti decidentii militari pana la rangul 5 inclusiv din toate cele 7 structuri militare/militarizate, plus penal. Pentru complicitate la atentatul legislativ care zguduie de ani de zile, apararea, securitatea si ordinea publica.

Cum sa fii, domnule mare general, colonel etc. la MApN, SRI, MAI, STS, SPP, SIE sau la MJ, si sa stai ca prostu' cu mainile incrucisate, vazandu-ti fostii subalterni in strada? Iar cei mai multi dintre fostii subalterni, sunt de fapt si actuali subalterni, intrucat fac parte si din structurile de mobilizare ale fortelor armate? Generalii si coloneii ăștia trebuie rași la proxima schimbare de regim!

Huhu Rezea spunea...

Eu am pregătit o boxă de la care voi revărsa zarva cîțelor peste Palatul Victoria.

stef.john spunea...

Eu cred ca nu ar trebui sa dati idei cuiva.
PLX-ul asta poate fi uitat in sertare mai mult de 4 ani - a se vedea legi care au praf pe el mai gros decat legea propriu zisa.
Cine garanteaza ca va fi pastrata sintagma RAMANE CU CUANTUMUL MAI AVANTAJOS IN PLATA ?!
Poate/pot cel/cei care face/fac lege sa uite sa scrie acest lucru ?! Poate. Pot.
Si-atunci?!
Mai inainte spunea cineva ca ne-au luat la ochi cei din Cartel Alfa.
Oare numai ei ?!
Cat este pensia unui civil ?!
Aproximativ 42-46% din ultimul salariu ( exista prea multe presupuneri referitoare la acest aspect si, in acelasi timp, nu exista un studiu al unei entitati credibile care sa faca vorbire despre exact procentul pe care-l reprezinta pensia din ultimul salariu - de aceea aproximez si eu 42-46%).
Cineva spunea ca se poate si asa - eu spun la fel.
Pot sa ne faca gluma sa stabileasca pensia ca fiind 40% (orice alt procent, habar n-am, doar am dat un exemplu) la care se adauga 9% si 20%... adica ajungem la IMPRESIONANTUL procent de sub 70%.
Ce-am rezolvat ?!
Si mai este un semnal de alarma.
Cei 9 intangibili de la C.C. au statuat de multa vreme si de prea multe ori ca pensia civilului, fiind contributiva, nu poate fi anulata, considerand-o un bun in sensul art.6 din Protocol - sunt nenumarate decizii in acest sens.
In schimb, tot cei 9 fantastici, au stabilit ca pensia noastra nu este contributiva, nu este garantata si poate fi acordata ... dupa posibilitatile statului si conform muschilor legiuitorului.
Asa ca ... mai bine l-am avea prieten pe Bogdan Hossu (si altii ca el) decat inamic.
Iata ce-am ajuns...
Pentru cine poate intelege - suntem chiar intr-o situatie limita (iar cei cu vechime incompleta chiar intr-o situatie riscanta) si-ar trebui sa ne vedem doar de interesul nostru. Al tuturor, nu al fiecaruia in parte.
Daca se vor mai face multe valuri, fiecare dorind legea cum ii da lui mai bine in bobi, s-ar putea sa plangem cu lacrimi de crocodil.
Aia nu ne-au iubit, iar astia de-acum ne iubesc ceva mai profund ca cei de dinaintea lor.

Xpert 86 spunea...

Greva va fi frectie la picior de lemn pentru guvernanti, ca si cea a politistilor!!! Daca rezervistii din actualul guvern au luat pozitia ghiocelului sau a mutului in fata unuia ca Barna sau Roman, care nu au lucrat in campul muncii impreuna nici 15 ani, totul va ramane blocat pana or considera politicienii ca sa depasit criza si nu se mai impun masuri de austeritate!! Asta va fi probabil in 2023 cand s-ar fi impus intrarea tuturor la nivelul de salarizare din L 153/2017!! Din pacate pana atunci masurile de austeritate vor modifica legea salarizarii bugetatilor si a pensiilor militare si civile!! Atat timp cat rezervistii din randul parlamentarilor nu vor avea un interes nu se va schimba nimic in bine!!! Ma amuz cand vad ca unii mai cred ca PLX 199/2020 va fi aprobat si va modifica legea pensiilor militare!!! Cine isi face astfel de planuri inseamna ca nu intelege nimic din masurile si planurile pe care le au guvernantii pentru legea pensiilor militare!!! Nu se vor acorda indexari sau actualizari pana in 2023 si pana atunci se va stabili ca pensiile militare sa fie stabilite pe baza de contributivitate!!!!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Tie o să-ți zic, ..si nu neispravitului ăla, Cezar!
Nae Roman, a rămas Cdt.Pl. elevi în școală...si eu am făcut parte din prima lui promoție.
...acum ai înțeles ce înseamnă emoțional? Peste ani, neam reîntâlnit în diferite situații si poziții!
Ii port un respect deosebit...

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
stef.john spunea...

Nu are nicio importanta cine sunteti.
Dar, cel putin pana acum, sunteti singurul rational si logic absolut in exprimare.
De ce-as vana cai verzi pe pereti ?!
Mai bine ma astept la ceea ce este mai rau (cum atat de simplu si eficient ati explicat), iar daca nu va fi asa inseamna ca ma repurtat o victorie.
Concret, chiar si pentru situatia mea : daca noua baza de calcul va stabili ca nu se ia in considerare osKar-ul, iar drepturile de pensie mi se platesc la valoarea fara osKar chiar din luna recalcularii (fara cuantumul mai avantajos) eu ce pot sa fac ?!
Am o singura solutie - dau in judecata, dau niste bani unui advocat si pierd cu brio. Se merita ?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, oricum, aici la ultimul etaj unde locuiesc, uneori si cu 10 grade in casa, desi e cald caloriferul, stau imbracat si izmenat la laptop, blestem iarna si soarta si astept cu nerabdare sa iasa ghioceii, o data cu soarele si caldura. Centrala de bloc intra mereu in avarii, aseara am stat cu mecanicii sa aeriseasca, dupa ce au carpocit pe la subsol, luni sa vorbesc cu D.na Director si administratora la telefon sa vedem ce-i de facut, ca pe Decembrie am dat joi 1000 lei la chirie si intretinere, pe aInuarie va depasi usor 1200-1300 la 2 persoane, iar cei de la etajul 1 se sufoca de caldura si cer temperatura mai mica, in loc sa-si puna robineti la calorifere, de reglat caldura. Daca nu as pune si vâjâietoarea electrica am muri de frig, mai ales ca atunci cand baga apa calda ia caldura, ca nu face față centrala, o tampenie unica! Scump e si curentul... E bloc cu patron, coordonat de o Directoare, avocata in Bucuresti, dar cu casa aici in Onesti, si ce sa conduci chestiile astea cu o administratora cu juma de norma, un mecanic pensionar la centrala cu 400 lei luna, femeie de serviciu cu 400 lei care matura si spala 1 data pe saptamana, ca daca ar fi cu norma intreaga s-ar ridica cheltuielile la 2000 lei la 2 persoana chirie si intretinere, ori blocul este plin de pensionari amarasteni! Scara ailalta a golit-o de chiriasi, i-a indesat pe scara mea, desi facusera investitii scumpe acolo, in iarna asta deja a transformat garsonierele in apartamente si in primavara le vinde. Se zice ca este posibil sa ne evacueze la primavara sa faca si aici apartamente, si atunci va fi cu adevarat crima si pedeapsa, caci Onesti nu are locuinte sociale si doar strada e libera... Am inima cat puricele...

Calinmihaib12 spunea...

TEHNOCRAT:..ce examen ai dat: ca să "intri în PCR"..?( și încă la așa:.."o concurență"..?);
..în 1978-'79..te băgau în PCR.., aproape fără să vrei..!?

GO spunea...

In concluzie, maine preia Gl. Roman comanda armatei. Aresteaza toate marionetele din ministere pana la gradul 5 inclusiv. Pe Ciuca il pune la spalat vasele la CCA, ca tot fenta in scoala militara. Interzice partidele care au interzis drepturi fundamentale pt. militari. Adica, toate mai putin cred ca AUR. Ne baga pensii NATO sa nu mai caraie nimeni. Apoi organizeaza noi alegeri, fara partidele care au interzis drepturi constitutionale si militarilor.

Rezervistii au sarcini mai usoare, cum ar fi sa ii alerge pe Turcan, Citu si Olguta! Aferim!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, putina traducere n-ar strica... Aha, cu mina: Am fost tradus de fosta sotie sa nu fiu in Braila, ii era fria ca o achit impreuna cu golanul care mi-a stricat casa. La mina eram oricum obligat sa ma duc, sau la Canal, ca asa era ordinul pentru cei care-si faceau treaba, altii decat turnatoriia CI, pilele, cozile de topor si gascarii. Erau si betivii trimisi acolo, nu zic nu, cat si unii certati cu regulamentele si ordinea, dar la mine nu s-a pus problema asta. Cand mi-a spus ca plec la mina, Col Constantinescu de la 01267 Art mi-a spus-o trist si ingrijorat, chiar cu mila si ca regreta s-o faca, dar primise telefon de la Socol, care avea sotia buna prietena cu fosta mea sotie, si rin ea m-a lucrat sa fiu trimis la mina. Eram ca fratele cu Col Irimia-tehnic auto la Buzau, cu plutonul meu il mutasem din turnul de la magazinul Dunarea, eram pe bune cu Gen. Ciubancan, eram cu Sora, cu toata lumea buna cu grade mari si puteam sa scap, dar m-am dus curajos inainte unde ma trimitea Armata, ca n-am fugit niciodata de greu. Socol, Sora, Ciubancan, Irimia si toti bossii din 01030 si de pe la Ministerul Apararii si-au trimis nepotii la mine in pluton sa faca armata si scoala de soferi, ca se stia ca la mine se invata carte si ieseau instruiti, mi se dusese buhul cu asta, aveam proptele destule, insa eu am fost vertical si corect si m-am dus oriunde ma trimiteau in misiuni! Dar am fost dat dracului sa nu ma calce nimeni pe coada cu insulte si injosiri, aparandu-mi demnitatea si onoarea la modul feroce, indiferent cine ar fi fost!

un oscar = o pensie spunea...

gresit,vor veni in armata in continuare
doar ca se scade nivelul la orice
dai 2000 salariu si 1000 pensie aia vei avea
adica beti turta in post si fuga cu armamentul din dotare si ii cauti prin paduri

GO spunea...

Este simpla explicatia. Batalioanele VM spre deosebire de structuri similare din alte arme, aveau si au statut de batalioane ... independente, neinregimentate cum se spunea odata.

Adica, organizate de asa natura sa functioneze si sa duca actiuni fara sprijinul esalonului superior.

Un exemplu pe timp de pace? Un batalion de infanterie, era inregimentat, neavand personal, financiar si logistica proprii. Dependent mereu de esalonul superior.

La lupta, un batalion de infanterie nu avea de exemplu, baterie de tunuri. Batalionul VM, avea. Avea la un moment si Ar. 120 mm.

Si de aici a plecat majorarea functiilor la VM. O companie VM era considerata echivalentul.unui batalion de infanterie inregimentat Iar un batalion VM era considerat echivalentul unui regiment sau ai tarziu brigazi de infanterie, ca grad de complexitate a executiei, comenzii si inzestrarii

Viorel spunea...

Domnule G. Olescu, să primească tot ceea ce li se cuvine conform legii, pe mine mă îngrijorează dar și enervează eventuala Decizie ce o va lua Curtea de Apel București în procesul dintre CPS a MApN și Curtea de Conturi. În cazul în care nu va accepta pct. 1i și 1ii și respinge pct. 1iii, mulți dintre noi am belit-o pe românește (ieșit la pensie 30.11.2016) pentru că ni se vor lua indexările și vom mai da și câteva mii de lei înapoi. Atunci să vezi trai pe vătrai adăugând și creșterile de prețuri. Sper totuși ca Cel de Sus să fie alături de noi. Dacă avem ghinion (făcând o paralelă) vor vedea și cei ce trâmbițează pe acest blog care este diferența dintre un specialist numit pe o funcție de birou și un „OPERATIV” (nu generalizez și folosesc cuvântul / calitatea însușit/ă de unii) ca și în cazul de față, CPS a MApN în mare parte este condusă și lucrează afoni / bufoni care nu știu să interpreteze legea și au calculat pensiile cum i-au dus capul iar dacă au primit ordin să facă potlogării, să facă un pas în față și să-l demaște. Și un alt lucru enervant. Îmi dai o indexare de 5% în 2016 adică 160 lei lunar și îmi iei înapoi (sper să nu fie cazul) 1/3 din pensie. Este corect ? Mai mult, când câștigi un drept salarial în instanță, conform O.U.G. din ultimii 11 ani îți primești banii în decurs de 5 ani (5%, 10%, 25%, 25%, 35%). Tot așa ții dau și eu, în 5 ani. Ca să nu fiu egois, este greu și pentru cel de la birou și pentru cel „OPERATIV”, dar când cel de la birou greșește are de suferit unul sau mai mulți colegi (ca și în cazul de față).

Gigi spunea...

Heiii,da,acum va recunosc,d.le G.O.Ai mai vede aşa ceva la cei amintiti.Onoarea,Demnitatea,Curajul,Cinstea,Dreptatea şi alte asemenea calitãţi ce-i face pe cei care sunt puşi sã apere ţara,sã vegheze la securitate poporului,la menţinerea ordinei şi liniştea cetatenilor,sã fie diferiţi de alte categorii sociale,vremurile acelea au apus de mult.Nu vreau sã continui,cã ar trebui sã jignesc,mai bine aşa!
Doar atât vreau sã întreb:Sunt cei enumerati de d.voastra,d.le G.O,in stare la o adica sã-şi indeplineasca sarcinile pe care le au,ţinând cont cã acum nu sunt în stare sa-si apere foştii lor colegi? Întreb doar,nu dau cu parul!

Iulian Mareș spunea...

O tara și șefii ei politici care i6i respectă pe cei care le apara cursurile!

Preşedintele proaspăt învestit al SUA, Joe Biden, l-a sunat pe şeful Gărzii naţionale pentru a-i prezenta scuze după ce soldaţi staţionaţi la Capitoliu au fost trimişi să doarmă într-un garaj neîncălzit. Ordinul ar fi venit de la Poliţia Capitoliului, însă circumstanţele sunt neclare. Parlamentarii americani au fost revoltaţi, la fel şi guvernatorii statelor.

După ce imaginile cu soldaţii din Gărzile Naţionale ale mai multor state dormind pe holurile Capitoliului înainte de ceremonia de Inaugurare au făcut înconjurul lumii, joi, aceiaşi soldaţi au fost surprinşi odihnindu-se într-un garaj al complexului Congresului.

Peste 25.000 de soldaţi ai Gărzii Naţionale au asigurat securitatea la Capitoliu după violenţele din 6 ianuarie.

Potrivit presei americane, Joe Biden l-a sunat pe şeful Gărzii Naţionale pentru a-i prezenta scuze şi a-l întreba ce poate face pentru a remedia situaţia. La rândul său, Prima doamnă Jill Biden le-a oferit biscuiţi cu ciocolată soldaţilor şi le-a mulţumit, amintind că fiul său Beau a fost membru al Gărzii Naţionale.

Imaginile au stârnit revolta congresmenilor, iar unii dintre ei şi-au oferit birourile pentru odihna soldaţilor care stau de pază în ture de 12 ore.

„Trupele noastre merită cel mai adânc respect pentru că au asigurat siguranţa Capitoliului şi au apărat democraţia în această săptămână. Este inacceptabil şi nesănătos. Indiferent cine a luat decizia trebuie să răspundă”, a scris pe Twitter senatorul Tim Scott.

anonim spunea...

@GO
Te rog nu exagera.Ce naiba, stau de o viata printre VM-istii din BV si cunosc destui de la Cdmt Bg VM Bv.Ma refer la ultima fraza
daca ma apuc si eu sa dau amanunte despre R Raa si sa mai fac si "floricele" ajungem aiurea rau de tot
hai sa explic pe scurt ca "sa ne radem" Stiai ca cea mai mica functie la un amarat Dn.Raa cu b.M. este/era de pe vremea lui "ceasca" de maior? (fara ridicarea in functii "post modernista")iar cea mai mare a cdt Dn era col.la max? ciudat nu? dar ca efectivele erau formate din cadre militare in proportie de aprox 80% in special MM?.. iar un Dn avea 5(bt)pardon..+ si un plt mtr AA MR4 obligatoriu+ strela 1(portabile)sau Bt art AA 57mm+1cp I pt ap nemijlocita si mai ciudat nu?Iar cel mai mic R Raa avea cel putin 4 Dn(nu trei).Regula era de 5 Dn per R Si asta fiind organizarea cea mai simpla in timp de pace
PS Eu pt ca am fost mai "prost" am avut jumatate de cariera fctie de mr iar cealalta jumatate functie de lt.col.Frumusetea este ca aveam un specific care facea sa fim doar 6 la nivelul CAAT si implicit in armata Ro...si niciodata ocupate cele 6 functii in totalitate...ca era cam greut.Daca scriu functia intreaga mai apare deja un paragraf cu insiruiri si e prea mult
Asta doar asa ca exemplu ca sa nu ne "spargem" prea tare
Si Da,Dn era si in compunerea R dar era si deplin independent pe anumite obiective/directii/altitudini in zona de responsabilitate aeriana.Pilotii de lupta de la FA ne cunosc mai bine ca eram pe aceeasi bransa mai ales cu celula de alarma.....deh SLP cu timp de lansare in max 40 sec.Asta e o chestie care chiar iti scoate peri albi si cam scurteaza mosorul vietii...bonus conditiile de viata si transport,pe scurt,...lasa,lasa ca nu intereseaza
Asta nu m-a impiedicat sa dau "nas in nas" cu VM-istii si prin oras si pe coclauri
Ia zi ti-a placut la Valcele jud CV? ca ai fost si pe acolo.Cred ca asa cum se spune: lumea-i mica! Daca ai fost stii si de conditii,ca altfel iti dau exemlul "Predelut/Dealul Cucoanelor" cu coborare in Sita Buzaului Hi,hi
Google maps "le vede"
Nu prea am somn. De la vaccinul asta oare😄😄😄
Voi ceilalti stiti ca cele mai mari minciuni le spun militarii dupa razboi,pescarii si politicienii😄😄😄

anonim spunea...

CFI
"ne-ai spart"!!!!!!!!!!!!

anonim spunea...

Calinmihaib
Va spun una simpatica si mai ales reala
In ultimul trimestru al ultimului an m-a chemat la el secretarul BOB pe scoala si mi-a spus "parinteste" ca ar fi bine sa fac o "Cerere de adeziune la PCR" asa se numea "docomentul" ca nici acum nu pot sa uit.Cerere care va fi analizata...discutata..probabil aprobata... blablabla...
M-a "mancat in cur" ca deh mai era un pic si ieseam locotinent eram eu mare cocos si ma dau impertinent la mosu colonelu ca de abia se mai tara pe aleile din scoala dar avea alte "calitati"ca nu degeaba era poreclit "cap de fier"..ha,ha
Ma rog il intreb politicos ...Daaar ce se intampla daca nu fac cererea(impertinenta prostie ceva a fost)
Se uita mosu la mine i se inroseste brusc borcanul ala care era pe post de nas si zice Tovaraaaseee elev sg maj dumneataaaa iti iei valizaaa si iesi pe poarta scolii.Ei atunci m-a luat un fior rece pe sira spinarii numai cu gandul la ce lasam in urma degeaba dupa 7 ani de chin fara sa ma aleg cu nimic(cum s-ar zice)Discutia a fost mai lunga si muuult mai neplacuta pt mine dar am vrut sa va spun ca si eu am dat "maaare" examen la intrarea aia in pcr. Ca sa vedeti Calinmihaib cum scapa unii pianul pe scari si nici nu-si dau seama...."concursuri" si "concursuri".Si nici macar nu era nevasta-sa consateanca cu mine ca eu eram de la oras...hi,hi asa ca am scapat de "examenul" cu 76 de candidati pe un loc.Eu am concurat singur ca nu stiau cum sa ne mai prinda cu arcanul dar nici sa fi ofiter fara de pcr nu se mai putea pe vremea aia.La SubOf si mm inca mai treaca mearga dar la ofiteri venise ordin de la partid....ori,ori una fara de cealata nu se putea asa ca de ce concurs ca ne bagau ca la fabrica pe banda rulanta in pachete de cate 5-10/sedinta de partid.Se citea materialul 1 la 3 toa'rasi ziceau de bine in textul citit si facut dinainte tov-ul secretar baga 2-3 fraze cu "recomandari" ... pentru-impotriva-abtineri...gata rezolvat pam,pam!! altu la rand ca daca tinea prea mult se foiau astia in banci si nu dadea bine la nenea colonelul.Aaaa si sa nu uit ca venea si cate un belit de la esalonu' si ala era cel mai grabit ca ii era foame si seteeee...mama...mama
Io v-am zis ca n-am somn.O fi de la vaccin...??😄 ca alte efecte adverse inca n-am nici macar un coi in talpa nu mi-a crescut😄😄

anonim spunea...

Calinmihaib
Eu nici aia nici ailalta cu pcr-ul imi era perfect "perpendicular"...da au avut ei grija cum am scris mai sus...sau mai jos...sau cum i se nazare lui Huhu 😄
Cred' ca huhu e cu vuvuzeaua si boxele la bucale azi

anonim spunea...

@CFI
Bai frate iar m-ai "spart"
Universul asta chiar are ceva cu tine.Ba chiar si Darth Vader personal, stii tu care, ala mare negru de respira greu in film
esti chiar mai tare decat arianu ala cu ochi albastri stii tu care....alaaa vopsit pe pereti
Iar a inceput vaccinu...acu parca il vad pe CFI-ul in camera cu mine...baaaa e si cu basculanta!! Hait!

anonim spunea...

Ce misto suna: demnitatea si onoarea la modul feroce.
I-ai halit asa necopti doar frageziti? Cred ca ti-era foame rau!

Sorin spunea...

Apropo de reclamele care inundă acest site. Exista si pulsoximetru de perete sau de podea? Intreb pt un prieten

Leo spunea...

DA ,acum știu , iar șef de promoție și plut. adj . la LMDC a fost atunci în 1974 unul BOBE Ghiță de la compania lui Fiury (mr. Filip). Bobe ne confisca țigările și avea o rețea prin care ni le revindea după care iar ni le consfisca și tot așa.. Ce vremuri vesele...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ackord-Dezacord, nu te mai uita la filme trucate si desene amânate, frate, ca o sa te duca la activitati sa-ti faci rani in coate! Păi, se poate?! Deja ai imaginatii cu deviatii ideatice pe fondul de asimilari cinematografice...

Simdum spunea...

Cornelius Flavius Ifrim: Am lucrat in UM 01512 intre dec 1984-iulie 1987 si m am intersectat cu Roman N la niste examene de admitere in Sc mil in 1985, 1986 si nu mi a placut de el pt ca il cam lingea pe LIMBA (gl. TAICHE MITROESCU, un general admirabil din punctul meu de vedere care tinea la subordonatii lui, Dzeu sa l aiba in paza).

anonim spunea...

@Sorin
Am luat eu de tavan!...pt vecina de deasupra e de podea.Deci e multifunctional..multitasking cum ar zice "ofiterii NATO" ca la astia le cam "pute" limba romana

anonim spunea...

tehnocrat
Si eu care credeam ca esti la "manifestatiune" cu pianul pe scari.Faci la fel ca de obicei in ultimii zece ani
ii intarati pe toti cu "propaganda" si revoltele ca dupa aia sa aflam ca tu ai stat pe curul tau acasa la caldurica..nu degeaba ai fost secretar cu propaganda in escadrila,ai prins ceva experienta
Oricum eu te respect!!! Sa candideze 76 oameni pe un loc la PCR si tu sa fii singurul care ocupa postul,e ceva!...e ceva de noaptea mintii 😄😄😄
PS Cand te intorci de la "manifestatiunea" la care te afli acum(la TV) nu uita sa-ti ie xanax-ul😄 si sa ne povestesti si noua cum a fost....adica ce au zis reporterii pe A3 et co

anonim spunea...

tehnocrat
Deci eu am zis ca ati fost 76 pe un loc de "membru"? Credeam ca tu ai zis!
O-i fi eu impertinent dar tu esti cel mai mare mincinos..nici nu mai faci diferenta intre realitate si vise 😄

Xpert 86 spunea...

Olescu, eu l-asi pune pe Ciuca la spalat buzi ca tare-i place sapunul!!

anonim spunea...

Leonard
Eu am fost la cpt Nour(ala care a intrebat care-i mana criminala care a dat cu piciorul si a spart chiuveta) Cdt pl era Zuzu...vai de plm(a noastra)
Pana la urma tot noureasa era mai buna dar cea mai tare din parcare era profa de desen d-na Cioara(ce craci!!!)...urma in clasament profa mea de engleza(uscata da buna)...n-a ca am uitat,Târâlă la fizica,Boieru la socialism si materialism dialectic bla bla Baghina la mate Udrea la biologie si anatomie ...samd exceptionali cu totii...Vesnic recunoscator!!!
PS In LMDC pana la urma si o coada de matura ar fi fost buna de luat la p...deh la 17-18 ani? UCECOM-ul din Breaza nu ne ajungea nici ala.Printre altele de asta ma oftic ca eram nevoit sa ma multumesc doar cu ce prindeam in vacante....
Stiti vorba aia: Sa nu iei nevasta din Breaza si cal din Comarnic😄

Iulian Mareș spunea...

Sper xa acum si cei 2 rudinentari ai blogului sa fi înțeles câte ceva!
Cate, pt că nu am pretenție la tot! Pentru tot iti mai trebuie și creier nu numai untură de o ling câinii!

Iulian Mareș spunea...

Sa borasc de atâta ipocrizie exprimata de submediocri!
Din clasa 12 începeau sa te facă membru PCR, ca urmare a rezultatelor la învățătură!
Nu a existat elev sg maj/anul 3 fara a fi membru pcr! Mai ales pt unități considerate speciale.
Îmi place ca avem foarte mult căcat în tara și oricâți mâncători avem rămâne si pentru retardați ca ...
Repet: Vomit cand vad proști cu povesti idioate!
Repet, pt ipicritul fara minte: nicio funcție de conducere nu era accesibila pt cei care nu erau membri pcr. Cazurile cu totul izolate sunt excepții bazate pe super-creiere neconfirmate ale timpurilor.
Restul este boala unui user mincinos patologic...

Iulian Mareș spunea...

Intri în troc, te halește porcul! Reprezentanti ai celei mai puturoase arme au ajuns sa se dea în stambă...

Huhu Rezea spunea...

@Mareș
Te rog să-ți reconsideri serios comentariul de mai sus in legătură cu obligativitatea înregimentării în partid a elevilor scolilor militare?
Elevii de liceu care au fost admisi în scolile militare în perioada 1965-1975 au terminat scolile militare tot ca utecisti. Din promoția mea peste 90% eram uteciști la absolvire.Pot să confirme toți cei care au absolvit scoli militare în acea perioadă.

Calinmihaib12 spunea...

Tehnocrat:..ceva se întâmplă cu ..SĂNĂTATEA TA:treci pe la SMC: și fă un control neurologic, cu ceva investigații tomografice cerebrale,dar și un control medical general: mai amplu, cu analize de laborator..,pt.că dai ceva semne de suferințe cerebra le, metabolice,..de intoxicație ..?, pt. că prea des "o iei razna",(ca să zic așa, pe Ne-Ve..!?!)

Iulian Mareș spunea...

Uite xa pe mine m-a făcut din liceu, deci în cei 10%!
Eu nu prea știu ca sa fie situatii de utc-ucsti în școlile MI si la clase DPS!
Trebuiau sa aibă origine sănătoasă, adică sa fi fost încadrat în producție și membru PCR!

Huhu Rezea spunea...

In perioada amintită, baza recrutarilor pentru toate scolile militare de ofiteri era constituită din absolventi de liceu la zi, cu medii de peste 7 la materiile de examen, fara condiția de a avea 2 ani lucrati in productie si cea de a fi membru PCR.
Abia prin anul 1975, generalul Olteanu, care era secretar al PCR cu pobleme speciale, a reimpus condițiile anterioare anului 1965.
De aceea au fost atat de bune promoțiile din perioada 1968-1978.
Hai, confimați camarazi! Să ne lăudăm😊😊

Leo spunea...

Un protest "amestecat" , în care vizibilitatea problemelor pensiilor militare a fost inexistent. Noroc cu iartu' de la Iaşi.

CEZAR spunea...

..e intoxicat cu ..haaalcoool....!

Iulian Mareș spunea...

Nuuu, acolo poți găsi pe Cezar, infirmier...la morga!
Spala morții pe dinți, ii imbraca, încălțăminte și le taie parul din nas...

Iulian Mareș spunea...

Il cunoaste cineva pe Patronul curajos de la Iași?
Merită un premiu....

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ: în liceele civile, teoretice,din anii '66-'71, nu prea erau elevi PCR-iști,("la vedere"..), eventual 1-2 într-o clasă,de ex.: în clasa mea, a 12-a: era o fată membră PCR,cea mai bună la carte(..și frumoasă, blondă,gen: Catherine DENEUVE, dar și mai mare: cu un an decât noi ceilalți..!).
În timpul activității militare,
în SPIT.MIL.TIMIȘOARA era un chirurg tânăr,care a trecut toate "etapele devenirii"..fără a fi PCR-ist,până prin 1988-'89..!

BONIFATIE spunea...

Domnule doctor, mi-ați adus aminte de anii de liceu! Se făcea școală adevărată prin anii `70.
Pe vremea aia mai toți cei buni erau UTC-iști, PCR-iști mai după 18 ani, dar fata aia blondă, fiind mai mare cu un an, frumoasă și deșteaptă foc (mai rar astfel de calități la o femeie), cred că v-a „impresionat favorabil”.
O mai trăi „ciuma roșie”?
Oricum, Catherine Deneuve, fără a fi pcr-istă (s-a născut în Franța pe timpul ocupației germane-1943), a fost feblețea mea după ce am vizionat „Les Parapluies de Cherbourg”. Este longevivă. Deja are 77 de ani.

Leo spunea...

Am trecut deunezi prin Horezu.
Deja nu mai sunt farfurii cu Cocoșul de Hurezi .
Acum e plin de farfurii cu Bibilica de Hurezi.

Leo spunea...

Mircea este negru de supărare pe IMPOTENȚI. Și zice că nu sunt puțini acești nefericiți. Dar Protestul zice că a fost de un SUCCES GALACTIC.
Și-l cred , că l-am auzit de curând pe Miluț , că peste un secol vom trăi fericiți în oceanul planetar.
Deci, în concluzie, în afară de impotenți , veștile bune curg gârlă
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Leo spunea...

Lasă-ne Leon cu detaliile.
NU asta ARDE , acum ci PLX 199. Despre asta detaliază că altfel vorbesc cu Mitică să te taie de la fasule....

Leon spunea...

În temeiul dispoziţiilor art. 66 alin. (1) şi (3) din Constituţia României, republicată, şi ale art. 34 lit. a) din Regulamentul Camerei Depuţaţilor, republicat, Preşedintele Camerei Deputaţilor decide:

Articol unic - Camera Deputaţilor este convocată în prima sesiune ordinară a anului 2021 în ziua de luni, 1 februarie 2021, ora 15.00.
Leonard, tinem aproape..!