Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 23, 2021

Ia cultură generală... la noua generatie occidentala

28 comments

 Nu că... ar fi mai multă cultură la noi.



28 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cultura de varza si conopida poate fi hranitooare, dar nu stupida, ca cea occidentala, care se bazeaza pe intromisiunea orala, cluburi de oras si trasul pe nas! ,,Da-o dreacku' de carte de citit care mai mult ne-a tampit, fiind odioasă si slăninoasă, ca mai bune-s manelele, șușanelele, divele si pitipoancele, ca si cocalarii, șmenarii, interlopii si bobonarii! Adios, mamaie si tataie, de la educatia traditionala, inlocuita de relatia senzuala si sexuala oral-anala, pe fond de manelizare si deculturizare! Ca ce o fi in viitor, ce mai conteaza la atata amar de căcărează si pleavă de sorginte si educatie medievală, importata masiv si impertinent din gunoiul si lătura de Occident!

GO spunea...

Da. Cum era de asteptat, televiziunile, mai exact Romania TV, anunta mari proteste maine. La ambasade etc. Ale transportarilor, pt. fonduri europene etc.

Nici un cuvant despre militarii pensionati. Nici macar unul. Ca sa vedeti ce inseamna un protest mixt, in care militariivacoperiti in civil, cer fonduri europene

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gelu Olescu, Romania tv, spre seara, l-a dat pe un fost boss la SRI, care a afirmat ca sa nu se joace cu Armata si militarii, mai ales iesiti in strada, subliniind iesirile pe la ambasade, zicand ca nu e de gluma. A mai bagat cu politistii cateva cuvinte, apoi a amintit de toti. Scuze ca nu i-am retinut numele, desi e mereu timbru pe tv-uri!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De Ziua Mondiala a scrisului de mâna, Trăiasca Măria Sa, CALIGRAFIA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

NU IESITUL IN STRADĂ CA LA PARADĂ VOR FACE DREPTATE, DRAGA CAMARAD SI FRATE, INTRUCAT ISTORIA NE-A INVATAT CA PUTEREA NU SE LASA DUSĂ SAU INVINSĂ SI CA DOAR FURCA, COASA SI TOPORUL VOR ELIBERA POPORUL!

Xman spunea...

Nu-i de ras...Or fi repetentii clasei...Nu trece mult si destui adolescenti de pe la noi vor fi cam la fel...Oricum,sa nu uitam ca totusi occidentul ne-a cam dat,ne da si ne vor da clasa in mai toate domeniile.Daca aveam ceva cercetare stiintifica in trecut,acum suntem varza si la acest capitol.Oare nu realizati faptul ca noi nu mai producem nimic?De la DAC 100 cu cutie de viteze hidramata!!! in anii 80 am ajuns sa ne laudam ca facem cutii de viteze,curele si furtune pentru nu stiu ce marca renumita de masini.Cam asta e industria noastra...De agricultura ce sa mai spun?Vai de mama noastra si mai putem sa ne mai uitam si in curtile altora...Nu-i destul ca am ajuns de rasul curcilor?

Iulian Mareș spunea...

Dl. profesor Troncotă?

Iulian Mareș spunea...

Şeful statului major al armatei spaniole, generalul Miguel Angel Villarroya, şi-a prezentat sâmbătă demisia după ce a fost acuzat că s-a vaccinat pentru COVID-19 înainte să-i vină rândul, a anunţat statul major într-un comunicat, relatează Agerpres, citând AFP.

"În scopul de a nu afecta imaginea forţelor armate, generalul Villarroya şi-a prezentat astăzi cererea de demisie ministrului apărării", menţionează textul citat.

Potrivit unei surse din statul major contactate de AFP, demisia sa a fost acceptată de ministrul Margarita Robles.

Vineri, ministrul de interne a demis un locotenent colonel, agent de legătură al Gărzii civile în statul major al armatei, în urma unui raport intern care a ajuns la concluzia că a beneficiat de vaccin fără a face parte dintr-un grup prioritar, într-o ţară în care peste un milion de doze sunt în prezent administrate cu prioritate personalului medical şi rezidenţilor din căminele de bătrâni.

Mai mulţi membri ai statului major sunt acuzaţi în acest raport că au primit fără să aibă dreptul o primă doză de vaccin.

Generalul forţelor aeriene Miguel Angel Villarroya, de 63 de ani, a dat asigurări totuşi că nu a avut niciodată intenţia "de a profita de privilegiile sale în mod nejustificat".

Pe lângă militari, responsabili politici din diferite partide au primit şi ei prima doză de vaccin, fără a face parte nici ei dintr-un grup prioritar.

Unul dintre ei, un consilier regional pentru sănătate din Murcia, Manuel Villegas, a fost constrâns să demisioneze

Dan 65 spunea...

Singura solutie ca sa aparem la Ghita tv. sau alte posturi ar fi ca la miting sa se solicite, cu plecaciune si netarmurita mandrie, ca toate pensiile militarilor sa fie de 840 ron. La absolut toti, prezenti si viitori pensionari. Si asa sa ramana pentru nemurire. O sa vedeti ca dispar instant toate inechitatile, nu o sa se mai discute de pensia suplimentara, O.M.M., indexarea din 2016, contributivitate, PL x 199, grupe de munca, o noua lege, planuri de masuri, e.t.c., e.t.c. Va dati seama? S-ar mai achizitiona cate ceva din ce arunca altii, o medalie ici, una colea si nu am mai fi huliti sau blamati ca nu am contribuit ....Ne facem rost de gamele si putem apoi sa ne inscriem la Marele cazan. Apoi ne vom putea da duhul cu sentimentul datoriei implinite. Dar pentru implinirea acestui deziderat nobil trebuie sa luptam ca sa fie aprobat, caci ma gandesc: daca nu sunt de acord decidentii si Doamne fereste vor sa indexeze suma cu 3,8%...

CEZAR spunea...

Platesc in dolari -aur daca cineva pune o poza cu blondelul Tehnocraci de la manifestatie.....!!

CEZAR spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Au şi ei prostii lor.Imi spunea cineva cã americanii sunt varzã la istorie sau cultura generalã.Dar ce sã mã discutãm,pe tineri in general nu-i mai intereseazã nimic.Asta e valabil şi la noi.
De vinã sunt dascalii,familia,dar şi societatea in general.Aş fi curios cum va fi peste 40-50 de ani,când robotizarea va lua locul factorului uman!!!!
Cum sã mai pregateasca profesorul elevul,când se trage de bracinare cu el,îl ameninţa elevul pe profesor,ba trec şi la fapte,se drogheaza etc.
Libertatea este prost inteleasa sau poate aşa se doreşte sã fie inteleasa prost.

CEZAR spunea...

Cica:Cum Asimptomaticul era ciumatu de serviciu ,acum vine randul vaccinatului Asta înțepat răspândește mai abitir ,virusu

Trofin spunea...

Și când te gândești că mai marii lor sunt exemple demne de urmat pentru noi , cei care am mai rămas în România.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, nu Troncota. E un rotofei carunt si rozaliu, pesedist, a fost la SIE sau Dumnezeu mai stie, cu o vorba morocanoasa si domoala, intelept si sfatos. Am lapsusuri la nume de oameni, uneori.
@Gigi, America e un balamuc de natii, iar istoria lor scurta e doar un pretext de ,,mandrie nationala'' de care ma umfla rasul. Pana si religiile de la ei, cam toate protestante si izvorate din capatani traumatizate, sa nu le zic schizofrenice, sunt de pe la 1700-1800, iar catolicismul este intesat de pedofili si homosexuali. Curcanul acela de Ziua Recunostinei e mai valoros decat istoria lor intesata de infractori, aventurieri, persecutati religiosi si toata pleava Europei, ca la australieni, unde chiar ca puscariasii sunt leganul si baza istoriei lor scurte...

GO spunea...

Bravii rezervisti din Bucuresti se calca in picioare care sa ajunga mai repede la proteste! Nu stiu cine a organizat, dar trebuia sa faca o selectie sa nu se inghesuie toti odata, ca deja au blocat transportul in comun din Bucuresti. Nici taxiurile nu fac față.

Nici in tara situatia nu este mai buna. Divizii intregi de rezervisti s-au pus in mars inca de la 04.30 dimineata, care spre Bucuresti, care spre propriile prefecturi si primarii, aglomerand traficul pe autostrazi si pe magistralele CFR.

Ambasadorul SUA profund impresionat de revendicarile rezervistilor SCMD bagati la mijloc intre protestatarii din CNSC si Confederatia Meridian, a retinut principalele revendicari, respectiv - de achiziție de trenuri electrice noi pe fonduri europene, aplicarea legii privind salarizarea Personalului Feroviara, precum si de protejare a patronilor/investitorilor români. Acelasi ambasador a mai retinut si cererea jandarmilor de a nu fi demilitarizati, intrucat nu ar mai avea aceeasi autoritate cand ii cotonogesc pe manifestantii pasnici care mai protesteaza cateodata contra instutiilor politice.

ifrim spunea...

Cum,nu ești printre noi?Fotografiază-l tu!Eu caut o boxă cu sunet de câțe (bibilici) să mi-o însușesc ilicit pentru a cunoaște apropitaru'!

CEZAR spunea...

Important ii ca Daogaru ii ..multumit !

ifrim spunea...

Trăiește sănătos și vezi cu ochii tăi cum va fi cu robotizarea.De ziua armeții vii și ne povestești și nouă!

anonim spunea...

Hai sefu lasa ca stim noi...te-ai vaccinat inaintea lu' dulapu si acum iti e frica ai?😄😄😄Ai grija ca-ti salta astia oskaru' mintenas si te lasa in "vaccinu 'gol"
La noi s-a vaccinat si aia de da cu mopu' pe scarile lu ministeru' si toate pretenele ei de pe scara blocului.Asta o stiu pt ca mi-a venit ieri un curier cu programarea si m-au dus cu Tabu' lu' cezarica la vaccin...A fost mai greu sa- parcheze dar a dat meseriasu CFI o data inainte si de doua ori inapoi ca a mai avut loc si un autocar cu calugarite
Mda vad ca la mine inca n-a trecut efectul de la BioNtech da nici 24 de ore inca n-au trecut.Doar simt ca imi "ton de ocupat" in cap.Precis ma suna iar Bil Gheits ala.L-am pus pe hold ca acum n-am timp sunt la manifestatie cu tehnocratu' bem o bere ascunsi pe dupa alveola de la parcu' izvor
PS si zangane cipu ala cand inclin capu'....nasol!

anonim spunea...

ma doare la basketi,mi-a dat a 13 pensie in ianuarie...ca a treia cizma am luat-o de mult..n-am asteptat sa ies cu sarcofagu'😄

anonim spunea...

Dublez potu'ca n-ai sa vezi asa ceva never!! Sau o sa vezi ca din 2010 incoa'...tot never
Psss!!! cre ca a intrat in examen cu aia 76 pt PCR pe un loc.Acum e la "oral"

Luc 3 spunea...

Maaare protest!!Bravo, scmd,si tuturor celor care au organizat aceste proteste, de amploare!Acum mi-am dat seama cine se lupta pentru noi!Cucu!Nici cu voi nu mie rusine!Asta meritam!Hai pe net,sa ne jucam,sa ne contrazicem,sa ne certam,sa fim "activi"!Cred ca la proteste au fost vreo doua,poate... trei, cadre militare,care activeaza ,la greu ,pe aici!

Gigi spunea...

Ne meritàm soarta.Punct.

Iulian Mareș spunea...

Esti în sevraj?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adios si un praz verde! Punct. Ce satul sunt eu de protestele la sanki balamaua! Doar un iaurtgiu s-a putut impune la Iasi impotriva celui mai mare mafiot si tradator moldovean, votat de prostime la doua maini, ca jupân al Iesilor, ca masochistii! Sa le taie si capul, nu numai pensiile fraierilor innebuniti dupa basisti si basism! O natiune masochista, aia suntem!

Luc 3 spunea...

@Gigi,Cornelius-👍👍Asa este!Comoditate si indiferenta!Toti vor de toate dar sa nu faca nimic!Sa faca altii!Si asa zic majoritatea,atunci....cine sa faca? Nu au fost in stare sa faca act de prezenta macar 15 minute,pe o vreme superba!

Gigi spunea...

Care zi,care armatã,or mai fi d-ãstea atunci,d-le?