Un produs Blogger.

marți, ianuarie 12, 2021

NImic concret după întâlnirea de la Comisa de apărare a Camerei Deputaților

45 comments

 Actuala majoritate parlamentară este în așteptare în domeniul pensiilor. Așteaptă finalizarea lucrărilor comisiei interministeriale coordonată de Turcan. 

Toată lumea, inclusiv noi pensionarii militari, așteaptă documentele care vor ieși din acea comisie. Ele se vor concretiza într-un proiect de lege, inițiat de guvern, de modificare substanțială a Legii 127/2019 și a legilor privind pensiile de serviciu. Așa cum și Olguța Vasilescu a depus la Senat proiectele legilor 153/2017 și L 127/2019.

In acest contest, pentru pensionarii militari nu mai prezintă un prea mare interes procesele dintre Casele Sectoriale și Curtea de Conturi și nici soluția pe care o va da ICCJ în interpretarea art. 60, modificat de ordonanțele 59/2017 și 114/2018.




45 de comentarii:

Skoda 4x4 spunea...

Ramane cum am stabilit ,adica nimic.

sky-zone spunea...

Poate detaliaza cineva care a fost prezent acolo

Leon spunea...

Deci, PSD-ul, acum aflat clar in Opozitie, incearca sa faca ceeea ce n-a reusit sa faca anul trecut cand avea majoritate in CD, atat in Comisii cat si in Plen; cu toata dorinta deputatului Dtru COARNA de a misca lucrurile, faptul ca la aceasta intalnire Nu a participat si Presedintele liberal al Comisiei pentru Aparare, Col.(rez.) Ctin Sovaiala( din Sibiu..), ne spune multe..!
Deci au participat numai deputati PSD, Nicolae GEORGESCU (Vicepresedinte Comisie), Alfred SIMONIS( Lider Grup PSD din CD), D_tru COARNA(Secretar) si cei doi Generali de la AUR, CHELARU si ROMAN.
O sa apara curand si alte comunicate din partea invitatilor; sunt curios ce o sa ne spuna si Secretarul de Stat, Marius BALU de la MApN..!
Oricum este laudabila Initiativa lui Coarna si sunt convins ca NU se va opri aici, daca nu-i pune ,,piedica,, DNA-ul !

maiag spunea...

au baut o cafea cu noii alesi.i mi place ca mereu sunt altii care merg la asemenea intalniri informale,markeaza momentul si prelungeste agonia,tare as vrea sa stiu citi pensionari militari dispar lunar,asta numai casa de pensii stie exact,oare are cineva curiozotatea sa afle?

avianyc spunea...

@ Leon
Ca sa fii mai bine informat ,iti spun asa ca intre noi.
Ce cunosc si spun ,daca se va și adeveri ramane de vazut.In politica pe timp de criza se poate intampla orice.
PNL sustine eliminarea tuturor pensiilor speciale cu exceptia pensiilor militare.
PNL sustine ca singurii care sa beneficieze de pensii de serviciu sa fie doar militarii (nu detaliez motivele,sunt arhicunoscute- model NATO ;restrictii,etc ). Se intentioneaza pentru militari o reformulare convenabila a legii pensiilor militare .
Cei care sustin contributivitate totala sunt usr-istii si intr-o oarecare masura Câtu.
Câtu probabil se va supune vointei partidului.
varianta aleasa depinde de negocierea pnl -usr. Eu inclin sa cred ca PNL se va impune in privinta militarilor.
La Parlament a avut loc o discutie ..........ca să discutăm ......
Deocamdata atat.

un oscar = o pensie spunea...

irelevant cati dispar deoarece altii noi le iau locul
mai bine nr total pe luna

Călugărul spunea...

Nu se va schimba nimic.

Cristi spunea...

Ce pretenții să avem de la sf maj NEAȚA, secretar general în comisia de muncă .
Punct.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
GO spunea...

Hei, nu mai dormiti! Tot eu trebuie sa vin sa va informez lucruri concrete? Cititi ordinul de mai jos care acorda 1000 lei in plus la pensie. Priveste cel putin 95% dintre militari. Adica eu nu stiu pe nimeni sa nu fie efectuat macar niste banale trageri de lupta.


MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Nr. M.7
din 11.01.2021 NECLASIFICAT
Exemplarul nr. 1

ORDIN
PRIVIND APROBAREA NORMELOR DE APLICARE ÎN MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE A LEGII NR. 168/2020 PENTRU RECUNOAŞTEREA MERITELOR PERSONALULUI PARTICIPANT LA ACŢIUNI MILITARE, MISIUNI ŞI OPERAŢII PE TERITORIUL SAU ÎN AFARA TERITORIULUI STATULUI ROMÂN ŞI ACORDAREA
UNOR DREPTURI ACESTUIA, FAMILIEI ACESTUIA ŞI URMAŞILOR CELUI DECEDAT.

Daca nu aveti ordinul, cautati-ma pe e-mail sau pe FB, il am in copie dupa ... original.

Teo spunea...

Faptul că toți actorii cu incidență în Familia ocupațională Apărare Națională, Ordine Publica și Securitate Natională, au fost aduși sub același acoperiș, este o mare realizare.
Reprezentanții MApN. au susținut că în caz de introducere a noi amendamente, promovarea PL-x 199/2020 ar trena, pentru că orice amendament nou “ar impune o noua analiză la nivelul Comisiei pentru muncă si protectie socială”.
Corelarea dintre salariile activilor și pensiile din familia ocupațională din care facem parte, este esențială! O lege curată, clară care să nu producă discriminări.
Trebuiesc respectate principiile stabilite în partea introductivă a legii nr. 223/2015 și a legii nr. 153/2017.
Cuantumul pensiilor militare de stat trebuie să se indexeze anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, indicatori definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior,
comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică.
S-a concluzionat că este foarte important să nu plecăm după fentele din plx199/2020.

micutzul spunea...

Bagati bățul prin gard dar militarii nu vor fi trecuti pe contributivitate! Militarii vor fi trecuti până in aprilie pe sistem NATO pe procente pe ani plus grupe , fara altceva decat solda de bază. Se termină si cu cuantumul avantajos . Și se pare că unii dispar de la masă! Nu mă bucur!

Teo spunea...

S-a căzut de acord asupra următoarelor = Corelarea dintre salariile activilor și pensiile din familia ocupațională din care facem parte, este esențială! O lege curată, clară care să nu producă discriminări.
Trebuiesc respectate principiile stabilite în partea introductivă a legii nr. 223/2015 și a legii nr. 153/2017.
Cuantumul pensiilor militare de stat trebuie să se indexeze anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, indicatori definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior,
comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Inca nu ati inteles ca totul este batut in cuie, definitiv? Generalii se duc acolo la cafele, sprituri, suete, gagici de prin baltoacele Șparlamentului, ca milogii de serviciu, dar nu si pentru penziile noastre! Ii dor pe jeneralii X, Y sau Z de pensiile mici de 500 lei-1500-2000 lei, si medii de la 2000 la 3800, daca ei au sacii plini! Era acolo vreun invalidant in timpul si din cauza indeplinirii sarcinilor militare la ordin cu pensie de rahat? Era acolo un Capitan, Maior, Maistru cls 3 sau Plutonier, sa acopere gradele ce trebuiesc reprezentate? Ce sa ceara Colonelul sau Generalul pentru un invalidant sau un grad mic? Mor de ciuda ca nu-s bucurestean, barem sa ma infiltrat printre ei la carnati, prajituri Diplomat sau o gura de champanie frantuzeasca, cu care se trateaza ei pe acolo la aceste tratative de abureala, chiar daca nu puteam sa scot o vorba de ploaia de gargara a generalilor! S-au dus naibii filmele cu Stan si Bran, sau Tom si Jerry, inlocuiti fiind de mascaricii astia manipulati de politicieni cu varza murata de la fasolea cu carnati, vorba de odinioara a lui @Tehnocrat, ca fasolea o sa-i omoare de obezitate prin comițiile astea! In rest, aud doar râgâieli, ca de porc, de siestă...

avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Apropo de intâlnirea de azi.Iata ce spunea Seneca:"Eu arãt altora calea cea dreaptã,pe care am cunoscut-o târziu,atunci când eram obosit de ratacire".
Fostul partid,din legislatura trecutã care a avut majoritate in parlament si nu a fãcut nimic sã puna lucrurile in matca sã,in ce priveşte legea pensiei militarilor,acum minoritari fiind,încearcã sã facã ce? Când au fost la butoane nu au fãcut altceva decât sã inghete tot şi sã nu scimbe nimic.Mai mult,au mers pe mâna roşcatei din Banie şi sub directa supraveghere a Guleratilor din DFC şi Juridic.Acum,ce vrei sã mai faci? Nimic,doar mimã,în ideia cã vei câştiga in câţiva ani voturile celor care au fost umiliti,adicã ale rezerviştilor.Si uite aşa vor trece alţi ani,iar rezerviştii se vor alege cu noi asteptari,cu speranţe şi amãgiri.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
anonim spunea...

asta cu "trenatul" e sperietura pentru fraieri....Sa treneze cat or vrea ca nu depinde de gulerati...Ia sa-i punem un pic la foc mic si apoi capac.
Nu crapa nimeni daca mai trec o luna -2-3 dupa cat le-au tot incurcat ani de zile>....ca de fapt asta au facut pana acum cu buna stiinta
@tehnocrat
Ia zi-le tu sa-si reaminteasca despre ce scrie aici ca n-au cum sa scape de chestii clare si simple
https://www.asociatiaromil.ro/10-articole-romil/presa/121-un-coleg-a-cautat-si-iata-ce-a-gasit

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gelu Olescu, frumos suna Ordinul, urat se poate traduce, doar pentru unii: 95% nu primesc, doar 5% se pot lăfăi ca devin jupâni la măliga mare si aurie a acelui miar morgan, ca nisipurile Saharei! Dar, n-am putea noi sa citim incadrarea si pe pagina asta, ca sa nu ne mai schiorcăie intestinele de pofta, ca urletele lupchilor la Luna? Pai, ce misiuni sa fie alea pe teritoriu, si cine sa caute zecile de mii de OZU care sa dovedeasca acele actiuni nastrusnice de la aplicatii, dezapeziri, inundatii, cutremure, care unele s-au efectuat poate si fara a mai fi trecute pe OZU? Poate ca ar fi si participarile la lucrarile din agricultura, constructii, subteranele minelor de carbuni, Canal, irigatii, etc, ceea ce nu cred eu ca s-ar cuantifica. Stimabile, Olescu, e doar un Ordin atat de mat si vag incat, citindu-l si eu cand a fost publicat, n-am inteles nimic ce categorii s-ar bucura de acest Ordin, decat mercenarii, platiti sa ucida in beneficiul si ,,onoarea'' SUA, si asa platiti căcălău, dupa ce si in deplasare au primit cateva carute cu caciuli de parai! Toate bunaciunile atent selectate, doar pentru o mana de beneficiari, se emit la modul jmecheresc sa incante gura-casca, mai ales ca s-a emanat inainte de a se acorda voturi, deci fiind electoral, si de acordat nu o sa se acorde decat niste flegme chiezâșe, insotite de atentionarea ca traim intr-un regim de austeritate, nu de pomeni pentru fraierii pacaliti sa voteze actuala guvernare! Din fericire, eu nu pun botu' sa-mi trag cotu'!

hankook spunea...

Ce gluma buna...vezi ca mia aia se da conform anexei din norme si art.12 din lege...doar pentru cei care au fost in teatre de operatii !

Laleaua neagră spunea...

Da doamne mintea rezervistului ce-a de pe urma... Amin...

anonim spunea...

@hankook
Daca ai face minimul efort sa citesti macar: Norme(disp.generale) cap.I / art.2(1)/lit. a-f...poate ca te-ai lamuri.Dar e musai sa citesti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Teo, cu tot respectul, mai important este la o asemenea intrunire sa se decida, cu fermitate si sub incidenta unor asigurari politice, DATA EXACTA A APLICARII UNOR MASURI REPARATORII!!! Daca termenul de aplicare, ziua, luna, anul exact nu sunt stipulate sub semnaturi parafate sa se faca aceasta aplicare de drepturi, totul este un fiasco, o nulitate de drept, un zero barat, mai ales ca, de 'jde mii de ori, am fost mereu ,,asigurati'' ca se face, ca se drege, ca se aplica, insa termenul exact niciodata nu s-a fixat de catre toata acea pulime proletara de fumat timpul de pomana la intruniri! Nu cred ca nu se vor hotari politic foarte multe, cu scop de abureala, dar incep sa cred ca se va face ceva cand va iesi la bara fixa din anvonul Patriarhiei romane Prezidentul Iohannis si Prim Ministrul, asistati de ministrii de resort, sa zica public ca in anul, luna si ziua cutare se va aplica cu fermitate cutare sau cutarica manea de-a lui Țancă Uraganu, in compania lui Adrian Copchilul minune la capataiul lui Fane Spoitorul, asa cum a prezis in boghi Mămuca Omida, cu binecuvantarea Prea Fericitului Patriarh, Daniel! Oricum, pentru noi, futis nefutis tempus pulis fugit...

anonim spunea...

Foarte asemanatoare(cred ca peste 80%) normele L168/2020 cu OUG 86/2006(cu modificari si intrata in vigoare ha,haa in 2016) doar ca beneficiile sunt la alta scara, mai buna fata de mizilicul din OUG 86,iar baza de beneficiari este un pic mai mare.Si in celelalte rahatele de acte normative exprimarea este"..incepand cu 1990"ceea ce nu-i corect deloc chiar daca si unul singur ramane pe dinafara...adica pilotii sau cei din SLP sau oricare altii ce vina au daca au iesit la pensie in'89 sa zicem,ca si ei au facut acelasi lucru ca si cei care au urmat....la mine cariera se imparte cam juma-juma dar meseria tot de la cei vechi am invatat-o.
@CFI cred ca nu pui botul ca nu poti nu ca n-ai vrea.Ma gandesc ca daca ar fi luate in considerare si perioadele dinainte de '90 ai face si tu cele 120 de zile nenorocite pe care unii(nu toti) le-au facut intre doua avioane,3 escale si 5 cafele "in misiuni"
Nu ma afecteaza dar ma enerveaza rau chestia asta cu...."dupa '90".Mi se pare nedrept
Poate la actualii politai(fostii militieni) are sens, dar la armata ce dracu' le-a venit ??

https://lege5.ro/Gratuit/gezdknzzheyq/normele-metodologice-de-aplicare-a-ordonantei-de-urgenta-a-guvernului-nr-82-2006-pentru-recunoasterea-meritelor-personalului-armatei-participant-la-actiuni-militare-si-acordarea-unor-drepturi-acestuia

http://presamil.ro/drepturile-veteranilor-de-teatre-de-operatii/

Iulian Mareș spunea...

Am inteles...PNL este de bine si URS este de KK, ceea ce numai retardatii manipulati de PNL nu stiu inca!
In afara guvernarii Tariceanu, orice guvern PNL-ist (isi asuma si PDL, nu?) a fost numai cu austeritatea pt altii si mega escrokerii pt ei!
Dar nu asta este esenta, domnule...
In afara paketului de bune intentii trimise pe mail catre dumneata, ceva concret au facut?
Stii, gloata s-a cam saturat de ”O sa...facem, o sa dregem...” si iesind in strada vrea capul lui Motzoc (ptiu, Doamne fereste,... era sa scriu Mutu) si nu cred ca va face 100 de zile acest guver strutzo-camila-hungariana!

*Culmea! pe acest motiv, invocat de tine si caruia subscriu nu am dorit sa fac parte din ekipa, kiar daca intalneam persoane dragi: ”La Parlament a avut loc o discutie ..........ca să discutăm ......” Aceasta motivare va tine fix 100 de zile; partea buna este ca oamenii s-au cunoscut si si-au definit pdv!

Iulian Mareș spunea...

2009 - 2010
Şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea (Str. Calea lui Traian nr. 95, Rm. Vâlcea - 240100, http://vl.politiaromana.ro)

Principalele activităţi şi responsabilităţi

Coordonarea şi executarea activităţilor necesare pentru prevenirea şi descoperirea faptelor infracţionale şi contravenţionale ce intră, potrivit legii, în competenţa IPJ Vâlcea.

Iulian Mareș spunea...

Ca sa afli ....cei mai mari si constanti guralivi de aici sunt cei cu cuantumul avantajos, urias, in plata din 2016!

Iulian Mareș spunea...

Numai la mancare iti sta mintea.... Acolo nu a fost o POMANA reprezentata uniform ci prin reprezentanti!
*La restaurantul CD gasesti numai ZAREA, spumant frantuzesc doar la solicitare!

xxxxxxxxxxx spunea...

Despre cei cu pensii speciale, Raluca Turcan a spus că a identificat o soluție, dar și că ”intangibil nu e nimeni pe lumea asta”. Revenind la pensia uriașă de 78.634, ministrul Muncii spune că ”este strigător la cer”. Declaratie făcută la Digi24.

Xpert 86 spunea...

Legal nu ai cum sa corelezi sau sa actualizezi la acelasi nivel pensiile unora cu 10-15 ani de armata cu unul care are peste 25 de ani de armata, sau cu salariile activilor, e o aberatie!!! Cum le actualizezi la aia cu 10-15 ani le dai pensii cat a activilor angajati de 10-15 ani sau cum si a celor cu 25 de ani cu a celor activi angajati de 25 de ani!!!Sau le dai si la aia cu 10-15 ani armata la fel ca la aia care au 25 de ani de armata!! Nu stiu cine are ideile astea, dar mi se pare o aberatie sa se solicite asa ceva!! E discriminatoriu frate, nimeni nu te-a obligat sa parasesti sistemul prematur asa cum nici nimeni nu te-a obligat sa te faci militar sau politist!!!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Ciucă știe el ceva și și-a zis s-o ia înnaintea valului care va fi din 01.09. o CONTRIBUTIVĂ conf. planului de guvernare USR+PNL și așa cum se lucrează în comisia intermenisterială a lui Ralu'

Trofin spunea...

... cu excepția pensiilor militare care vor rămâne îngropate pentru multă vreme.

Leo spunea...

PLX 199 este o himeră lansată de F&M pt. a anestezia înțelegerea realității. Nu au făcut nimic când aveau majoritate și MIMEAZĂ că fac acum valuri.
PLX = cadavru normativ și fetiș F&M

gheo spunea...

Reprezentantii puterii - politruci sau institutii (arondate politrucilor si care nu au voie sa sara calul, fiind slugile lor pentru posturile pe care le ocupa) , AU declarat ceea ce "au avut voie sau au primit ordin sa declare", ce fraier a asteptat "ceva sau altceva decat ce au auzit ???". Suntem atat de fraieri ?, uitam lectia istoriei, a comunismului de exemplu, spre sfarsit de an 1989, la ultimul congres al PCR, romanii, stiindu-se ca datoria uriasa a Romaniei a fost platita, se va anula orice "cartelare a alimentelor iar nivelul salarial si altele vor fi "indulcite", asteptare ... inutila pentru ca nu s-a intamplat nimic pe aceasta tema. Mai crede cineva in Romania ca astazi, "actualii activisti de partid moderni sunt altfel !!!", mai crede cineva ca promisiunile sunt doar decor electoral si nimic altceva, ca declara doar ceea ce primesc ordine ?. Mai crede cineva in Romania ca politrucii romani - adevarati pioni - au vreo autonomie fata de STAPANII STRAINI ?.

gheo spunea...

Mai crede cineva in Romania ca politicienii ii intreaba pe romanii de rand care ajung in parlament prin "votul lor", cum se poate ca, orice venit a milioane de romani poate fi "restrictionat", ramane la orice nivel, cu o singura exceptie, aceea a "CCR si acolitilor lor" SINGURELE care sunt CONSTITUTIONALE in Romania si de care nu se poate atinge nimeni !!!, nimeni nu vorbeste despre "drepturile si obligatiile CCR si acoolitii lor din alte tari !!!!!!!. Se intreaba cei care voteaza legile, cum s-a ajuns ca Romanie sa plateasca "despagubiri de milioane de euro impuse de CEDO din cauza unor hotarari judecatoresti dubuioase" ?, nu se intreaba nici cei care le-au dat. Exista oare vreo intelegere "in spatele usilor inchise" intre cei judecati si judecatori pentru asemenea "hotarari dubioase" ?. Unde sunt banii romanilor ?, pai ii gasim cautand ... in multe conturi si aranjamente dubioase.

Dan B. spunea...

Se pare că există o prevedere în regulamentul de organizare și funcționare al Parlamentului, prin care inițiativele legislative aflate în stand-by, cu ocazia unei noi legislaturi, rezultate din alegeri ale membrilor celor două camere, se reiau în analiză și se resolicită puncte de vedere de la noul Guvern și de la ministerele implicate în conformare.
Așadar, Comisia pentru apărare din CD a bifat o activitate obligatoriu de realizat, deci dezbaterile de ieri nu au fost organizate de către FSAM, căci au fost prezente structuri nesemnatare ale protocolului forumului . Pot adăuga că liderul LADPM, gl Gropan, nu a fost convocat de către conducerea FSAM (omisiune?), ci a fost informat direct de către secretarul comisiei de apă rare.
Oricum, să „dăm Cezarului” ceea ce i se cuvine, adică a convocat până și cea mai minusculă structură asociativă a militarilor.
După deschiderea ședinței și „strigarea catalogului”, am avut o intervenție pe motiv de procedură și pe lipsa princpialității. Adică, chiar trebuia să dezbatem PLx 199/2020, în condițiile în care, din forma inițiatorului nu s-a păstrat nici măcar o „cărămidă” din formatul inițiatorului (dl ministru Leș și-ar fi retras proiectul, dar lipsindu-i calitatea de parlamentar, ....). În aceste condiții, am propus revitalizarea PLx 221/2020, mult mai acoperitor, dar care ar obliga „Departamentul de luptă împotriva pensionarilor militari”, constituit din Direcția calității vieții, DGJ, DGFC, DGMRU și CPS, să mai și treacă la muncă, cu efectivele complete.
Lipsa de profesionalism a unora dintre membri comisiei este reliefată cu existența, în debutul amendamentelor admise, a celui privind retribuirea suplimentară a personalului angrenat în combaterea pandemiei cu covid, inclusiv a medicilor și asistentelor care practică vaccinarea pacienților. Ce rost poate avea retribuirea suplimentară într-o lege a pensiilor?
Am mai relevat că eliminarea unor prevederi din PLx 199/2020, ca și respingerea unor amendamente, motivată tâmp, fără vreo legătură pe fond între prevederi și argumente cu totul străine de cauză.
Mai au fost și multe alte probleme discutate, care, în majoritate, v-au fost prezentate de alții.

Iulian Mareș spunea...

A avut aprobarea UM?
Parca a zis și cât reprezinta % partea contributiva din pensie...ceva în jur de 5800!?
Îndeamnă ca este sucăr mare la UM care sponsorizează postul!

Leon spunea...

Eu n-am fost in sala, dar Amendamentul cu acordarea unor Sporuri in perioada Pandemiei, este propus ca sa NU FACA PARTE DIN BAZA DE CALCUL a pensiei militare cf.art.28..!
Nu a fost o activitate a Comisiei de Aparare, ci o intalnire a unor deputati PSD cu Asociatiile militare !

Leon spunea...

Si Dogaru publica un material despre intalnirea de ieri din CD..!

Aurica spunea...

Sunteti neinformat domnule Olescu.Eu cred cu totul altceva-beneficiaza de 1000 le lei numai cei care sunt sub incidenta articolului 4,alin 1,2 si 4 adica cei care au executat misiuni in afara teritoriului national cel putin 120 zile,cei care s-au remarcat si au fost trecuti in jurnale de actiuni militare sau O.Z.U

Dan B. spunea...

@Leon:

Acel amendament cu sporul salarial acordat personalului medical (100 lei/oră) este primul la „admise”. Gl Roman si gl Chelaru or fi de la PSD?

Leon spunea...

https://www.mapn.ro/cpresa/16861_intalnirea-ministrului-apararii-nationale-cu-presedintii-celor-doua-comisii-pentru-aparare-ale-parlamentului

Leon spunea...

https://www.asociatiaromil.ro/9-articole-romil/activitati/134-comunicat-12-01-2021

y spunea...

@DanB
Mulțumesc pentru informare.
Am văzut între timp și cele 2 comunicate (probabil că vor mai fi și altele)
https://www.asociatiaromil.ro/9-articole-romil/activitati/134-comunicat-12-01-2021
https://www.mapn.ro/cpresa/16861_intalnirea-ministrului-apararii-nationale-cu-presedintii-celor-doua-comisii-pentru-aparare-ale-parlamentului
Se pare că se merge pe două direcții paralele și diferite,
una susținută de ciucă și ANCMRR (în principal) prin cei 2 mereu atotprezenți bălăceanu și băhnăreanu (care nu mai știu pe cine reprezintă ei, aparent sunt mai mult sau mai puțin pe persoană fizică de ... „utilitate publică”, favoriți și preferați de ciucă) și,
alta, care se pare că are acordul de principiu al celorlalte asociații, dar care nu au fost încă în stare să se pună de total acord, sau să aibă un consens?

P.S.
1. Se poate totuși face o propunere referitoare la mărirea procentului pensiei de urmaș la ... 65% – 75%, sau măcar acordarea indexării doar la aceste pensii, care să fie adoptată în regim de urgență?
2. poate ar fi o idee bună să încercăm să nu ne mai referim la „pensiile militare” ci la „soldele cadrelor militare în rezervă sau retragere”.?
3. Oare ăsta să fie obiectivul principal al lui ciucă „În discuțiile legate de inițiativele legislative, ministrul apărării naționale a cerut sprijinul celor doi parlamentari pentru a adopta, în regim de urgență, proiectul de lege pentru înzestrarea Forțelor Navale Române cu un sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă.”, iar restul … ăăă … fumigene?
4. În altă ordine de idei, nu înțeleg ... ăăăă ... fumigena ministrului ciucă cu solicitatarea sprijinului celor doi parlamentari pentru a institui un „mecanism transparent de consultare pe domeniile care țin de apărarea și securitatea României, la care să contribuie experți din toate instituțiile și din toate mediile politice”, care a subliniat că este necesară evaluarea și revizuirea cadrului legislativ din domeniul securității naționale.
Eu știam că elaborarea strategiei este atributul președintelui țării, se elaborează o dată la 5 ani și se aprobă în CSAT, nefiind supusă dezbaterii publice; și este strict subordonată și în corelație cu interesele nato, dar poate greșesc eu și se are în vedere altceva.