Un produs Blogger.

luni, ianuarie 11, 2021

Oștire rezervistă, pregătește-te de vaccinare!

67 comments

Rezerviștii cu vârsta de peste 65 ani intră în prima serie care începe peste câteva zile. 

Lepădați-vă îndărătniciile și primitivismul, scoateți-vă șoaptele conspiraționiste din minte și apărați-vă sănătatea și viața.  

S-ar putea să fie prea târziu dacă așteptați să beneficiați de imunizarea celor din jurul dvs.

Fără vaccinuri... mulți dintre noi nu ar fi supraviețuit boliilor lumii moderne.

Colonelul Ghiorghiță vă îndeamnă să faceți cereri "ad labam".😡


67 de comentarii:

Ovidiu spunea...

Care este opinia dvs. despre următoarea decizie:
Curtea Constituțională - CCR
Decizia nr. 343/2020 referitoare la respingerea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 59 și ale art. 60 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat
Modificări (...)
Text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 4 din 04 ianuarie 2021.
În vigoare de la 04 ianuarie 2021

Leon spunea...

Mai avem parte si de o veste buna:
https://www.stiripesurse.ro/controversatul-adrian-zuckerman-isi-incheie-brusc-mandatul-de-ambasador-al-sua-in-romania_1586440.html

Huhu Rezea spunea...

Zuckerman a fost o mare dezamagire pentru jumatate din români. Abuzurile anticonstituționale ale lui KWI au fost încurajate și de el. Credeam că fiind de origine română înțelege mai bine realitățile din România ddecât predecesorul său Klem.
Cred că din motive politice și-a dat demisia după ce Trump a pierdut alegerile din SUA.

Gigi spunea...

Toţi urmaresc interesul ţarii lor.Nimic nou sub soare! Nu stiu cât de bunà pentru noi e aceastã veste.Daaar,cum speranţa moare ultima...vom vedea!?

Xpert 86 spunea...

Ovidiu, in traducere reclamantul a pierdut procesul, magistratii au constatat ca indexarea si plafonarea s-a realizat legal de casa de pensii!! Ce au hotarat si dispus politicieni, magistratii le insusesc de bune intrucat nu le afecteaza lor interesele, adica sunt constitutionale!

Gigi spunea...

Am spus ori de câte ori am avut ocazia şi mi-a permis tema art.faptul cã justitia,aici includ şi CCR,ne va respinge tot ce vã veni dinspre rezerva armatei ROU.
Cã se intîmplã la Tribunal sau la C.de A.sau le trimit la CCR,intr-un final aceiaşi soartã au.Respingere.Daca se mai întâmpla aşa ceva pe glob,o aşa aversitate cã cu noi rezervistii,atunci suport orice consecinte imediat.

cr.1 spunea...

Este interesant punctul 21. De citit ce spune acolo CCR. Aviz celor care spune ca Turcan vrea sa calculeze pensiile deja in plata pe contributivitate.

Anton spunea...

Mi se par,relevant aceste referiri din decizia CCR mai sus amintita:

"Cu referire la pretinsa retroactivitate și încălcare a principiului drepturilor câștigate, Curtea reţine că legiuitorul are dreptul și obligația să stabilească criteriile și condițiile concrete ale exercitării dreptului la pensie, inclusiv modul de calcul și de actualizare a cuantumului pensiei. Noile reglementări nu pot fi aplicate cu efecte retroactive, respectiv în privința cuantumului pensiilor anterior stabilite, ci numai pentru viitor, începând cu data intrării lor în vigoare.

În ceea ce privește principiul egalităţii în drepturi, Curtea reiterează jurisprudența sa constantă potrivit căreia deschiderea dreptului la pensie este guvernată de principiul tempus regit actum, neputându-se considera că reglementările anterioare acestui moment, referitoare la condițiile acordării dreptului la pensie, generează o așteptare legitimă. Astfel, până la momentul pensionării, se pot succeda mai multe reglementări, care stabilesc condiții de pensionare diferite, relevantă fiind însă doar cea aplicabilă la momentul acordării acestui drept."

Calinmihaib12 spunea...

Ambasadorii americani..pleacă concomitent cu schimbarea administratiei(președintelui..!),fără nici o altă conotație..!?, ..răutăcioasă..!!

anonim spunea...

seamana mai mult cu o rechemare de la post, decat cu o demisie,este echivalentul demiterii in limbaj diplomatic

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Din câte am mai citit și eu, ca UTC-75 sunt 2 tipuri de numirii postul de ambasador US si cred xa si de încetarea misiunii! Termenul diplomatic folosit este Retragere!
La post numește Departamentul de Stat, numiri diplomatice si Președintele, numiri politice, în conformitate cu sponsorizarea oficiala în campania electorala!
Evreul american a fost numit de Trump, xa urmare a sponsorizării din prima campanie.

raul spunea...

Nu-l ,,plangeti"!Si-a luat tainul,nesimtitul!Are procent sigur din contractele lui Ciuca,pt fiare!

Calinmihaib12 spunea...

Observați că tovarășii de la CCR..invocă "legiuitorul" și dreptul său de a legifera..,și nu guvernul(..!):care ILEGAL SCHIMBĂ LEGI ORGANICE FĂRĂ APROBAREA PARLAMENTULUI: prin OUG-uri=nedezbătute de parlament ..!(de 31 de ani..),cu scopul abscons (pt.proști)al partidelor de a nu se "compromite" și de a înșela electoratul cu ideea (infantilă) că: "nu noi,parlamen tarii din diverse partide majoritare,am făcut RĂUL..ci guvernul..!"; cu alte cuvinte "majoritarii": scot "castanele fierbinți" cu mâna guvernului" ..:care,ce să vezi,de regulă e cam totdeauna: ori minoritar,ori format din "partide" din alianță ..!!
..Iar deciziile PERVERSE, sofistice ale CCR privind art.
59 și 60 din legea 223 sunt justificate prin raportare la " criticile formulate": care dacă sunt formulate "aiurea", ocolind esența erorilor și efectelor lor ,în corelare cu toate articolele din lege.!(cu care sunt în contradicție.!),le cauționează, adică dau libertate "judecători lor" CCR de interpretare: tot "aiurea",a respectivelor critici ..și emiterea respectivelor decizii.! (au mai fost decizii privind art. 59 și 60..!).
"Uneori..(!) cei care atacă NECONSTITUȚIONALITATEA unei reglementari:se fac că fac..ceea ce fac.."de ochii lumii",fiind = de fapt= înțeleși cu emitenții reglementării,cu scopul "baterii în cuie",.certificarea "lucrului judecat"..!

y spunea...

Foarte interesant punct de vedere referitor la Neconstituţionalitatea Legii nr. 119/2010 şi a Deciziei nr. 873/2010 a Curţii Constituţionale – argumentele sunt valabile și pentru situația actuală.
https://drept.uvt.ro/administrare/files/1481045738-prof.-univ.-dr.-tiberiu-medeanu.pdf

Huhu Rezea spunea...

Nu vrei să nțelegi deloc că și Guvenul este legiuitor când este delegat de Parlament să emită ordonanțe și când dă ordonanțe de urgență.
Ordonanțele au putere de lege din momentul publicării în MO.

Iulian Mareș spunea...

Vezi cazul Klem si ce am scris eu, citind articolele unora mai pricepuți în domeniu...

Iulian Mareș spunea...

Au început înscrierile pt vaccinul anticovid-19!
Atenție, câțiva vor fi vaccinați în cap...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Faceti-l, dragi camarazi, pentru ca eu avand o viroza cu traheita si tot am vazut moartea cu ochii, daramite sa fi avut guvid! Il fac cat se poate de repede si fara nici un fel de rezerva, si n-am sa mai iau dupa tampiti sa-mi pierd viata! Cine are diabet si boala cardiaca nu are nici o sansa! La viroza mea, fiind weekend, daca nu aveam preventiv in casa antibiotic, care niciodata nu-mi lipseste, fiind predispus anual la asa ceva, si medicul de familie mi-l rescrie sa-l tin in frigider pentru cazuri forte, aveam sa ma duc la Urgente, care ma catalogau nolens-volens si dupa ureche ca purtator de guvid, ma amestecau cu adevaratii bolnavi si ma izolau fara tratament, cum se intampla pestre tot dar si fara hrana, muream si scraiu pe certificatul de deces ca am murit de Covid!!! Asa ca, dupa prima doza de antibiotic sambata seara, imediat mi-a scazut temperatura si tusea s-a potolit, si tot preventiv avand in frigider si spray nazal, Teraflu, sirop de tuse de patlagina indulcit cu stevie, apoi cateva kg de lamai, cred ca vreo 4, i-am dat tare de unul sigur cu de toate, azi fiind destul de bine si m-a felicitat Dr de familie ca am actionat ca la carte, mai ales ca temperatura ma fierbea. Anual fac viroza si stiu si de ce si cand fac, mai ales ca eu transpir mult, apoi masca mi se uda si ma sufoc pe strada si o cobor sa respir si atunci trag aer rece, dar daca faceam prostia sa ma duc la Urgente deja cred a eram ori mort ori in coma caci ei fara control te baga la guvid pentru orice raceala!!! Dar, cat de rau m-am simtit si m-am sufocat, mai ales ca am sub 50% capacitate respiratorie de foarte multi ani, tot de la viroze, asta m-a convins ca vaccinul trebuie sa-l fac urgent, iar doamna mea, Ani, care se incapataneaza si nu vrea sa-l faca n-are decat sa suporte consecintele ,daca nu vrea! Nu va luati dupa prosti sa nu-l faceti caci e o mare tampenie sa-i ascultati, fratilor! Sanatate si ilumiare pentru incapatanati! FACETI-VA VACCINUL, DACA IUBITI VIATA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am 65 ani si cateva luni, beneficiez de prioritate, asa ca o sa dau telefon la CMZ, sa mi se spuna ce si cum, sau Dr familie si care imi face mai repede, pe mana aluia ma las vaccinat. Citisem undeva ca Armata se poate deplasa acasa la cei cu probleme de sanatate si varstnici, de aia dau telefon lor.

Petrut spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Petrut spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Virusul se numește SARCOV 2 și nu COVID 19.
Boala dată de infectarea cu SARCOV 2 se numește COVID 19.
Ca medic trebuie mai multă rigurozitate.
Este impardonabil și ca și cum un inginer ar spune că , cu cântarul se măsoară greutăți......

Iulian Mareș spunea...

Mirosi xeafa prăjită pe grătar?
Îi simți gustul?
Dacă nu, ai Covid 19 spre 20 si kuar 21!

IulianC spunea...

Am întrebat eu la CMJ Buzau si au spus ca au acces la aplicația informatica pentru programari de saptamana viitoare, ca nu stiu ce date sa noteze daca vrei programare mai inaite. Asa ca suna lunea viitoare la CMJ si fa programare daca ai spital militar sau policlinica militara in zona, daca nu mergi pe varianta medicului de familie.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
anonim spunea...

@CFI
antibiotic la viroza..???

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian Mares,Multumesc! Se pare ca medicul de familie e mai aproape, si cred ca Armata se va vaccina in garnizoanele cu UM, deci resedintele de judete

Leon spunea...

In perioada alegerilor, Parlamentul o fi apucat sa abiliteze Guvernul sa emita Ordonante de Urgenta in luna Ianuarie 2021..??

anonim spunea...

@CFI
ai aici platforma on line pt programare. Parola si userul vor fi retinute in memoria browserului asa ca sa nu te sperii cand o sa-ti ceara o parola din cel putin 8 caractere amestecate in toate felurile,las ca te lamuresti.
Ai link-ul aici(in cazul meu cred ca CMZ-ul in afara de adresa care a ramas neschimbata habar nu are de unde sa ma ia si pana acasa la mine n-o sa se deranjeze nimeni sa vina.Iar eu n-o sa ma duc pe la usile lor ca milogul.Avem medici de familie,exista numere de tel pt inscriere,exista si platforma online si tot ce trebuie.
La mine e salvat si pe 15 daca se activeaza etapa doi ma inscriu instant

https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login#/user/my-appointments

Bafta tie si celor ce inca nu au aflat.Sa-l foloseasca cu succes daca vor

anonim spunea...

In platforma sunt cerute toate datele necesare pt identificare,iar platforma este triplu securizata(ca cele bancare)

y spunea...

Felicitări pentru însănătoșire!
Înțeleg că v-ați făcut bine și fără să faceți vaccinul anti Sars-Cov2, nu?
În altă ordine de idei, nu aveți nici cunoștințele și nici pregătirea necesară să recomandați un antibiotic, ce să mai vorbim de un vaccin. Lăsați fiecare persoană să decidă pentru el însuși, deoarece, dacă în urma vaccinului prescris de dumneavoastră va muri chiar și o singură persoană, nu știu dacă este bine.
P.S.
Dacă luați de la magazin un produs și acesta este defect, vânzătorul este obligat să vă despăgubească. Dacă vaccinul este „defect”, cine răspunde? Dvs?
Atenție la etichete gen „proști” sau altele, acestea (etichetele) pot funcționa și în sensul invers, de exemplu de „idioți utili”.

anonim spunea...

Aici sunt si precizarile pt platforma on line
https://vaccinare-covid.gov.ro/precizari-privind-inscrierea-pe-platforma-de-vaccinare/
Huhu te rog posteaza si adresa link-ului pt CFI Cred ca ti-a scapat ca n-o vad aparuta desi altele au aparut Mai pun odata pt cine n-o are

https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login#/user/my-appointments

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord 75, fara antibiotic ma sufoc respirator de la secretii si intru in coma, ca acum 5 ani cand abia m-au readus la viata, norocul meu ca eram internat la SM Focsani si au putut sa ma tina cu oxigen... Stiu ce siu si ce vorbesc, de peste 40 ani anual fac aceasta boala in sezonul rece, chiar si de cate 2 ori. Nu degeaba permanent am antibioticul pregatit in frigider, plus miofilin, si am prescris si un spray, dar fiind prea scump ma folosesc de miofilin. Nu-mi pierd timpul cu explicatii detaliate, dar anual ma imbolnavesc de viroza pulmonara cu traheita si fara antibiotic as da ortul popii! Si ca sa te conving: Luni a debutat boala, imediat am luat-o pe ceaiuri speciale, ghimbir, lamai fara numar, etc, inclusiv piramidon-teraflu, dar brusc vineri seara m-a doborat temperatura si am luat prima pastila de antibiotic Ospamox, care in cateva minute a scazut itensitatea bolii cat decat... Deci, bancurle cu lamaile si alte chestii, la mine cad!

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHU:..iar te faci ca nu intelegi: dacă citesti cu atenție cele scrise(..da,știu că nu prea ai timp..?!),eu am scris: știind că guvernul poate da OUG-uri,dar nu in domeniile legilor organice..,și cu atât mai mult în..cele cu afectarea drepturilor fundamentale..!(re-vezi art.115,al.1-8,dar în special: alin.1, 5 și 6 din constituție,(al.1 și 5:SE CAM CONTRAZIC..!).Am mai dezbătut asta..!,= și păreai..de acord = în principiu, până la un punct..,) ),iar dacă: guvernul tot le-a dat(oug-urile) ,măcar acestea să urmeze calea constitu țională..și să ajungă..și SĂ FIE APROBATE/SAU NU:.în termenele legale/constituționale..!
Deci eu am pus accentul pe decizia CCR pomenită...,și nu am insistat pe (dacă preferi alt cuvânt : în loc de "ilegal") "abuzul" guvernului care "dă" sau "taie"..: LEGI și..DREPTURI PREVĂZUTE de respectivele legi..!

y spunea...

Medicul Valeriu Gheorghiţă are 38 de ani, a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel. În februarie 2019 era DOAR maior și vorbea despre … gripă!, iar acum, colonel „ad labam” fiind, el ne vorbește despre Covid. Aș prefera să ne vorbească și despre zecile de mii de lei primite sponsorizări și de la ce firme. Eu știu, voi știți?
„Gripa nu este o noutate, un flagel a societăţii moderne şi trebuie tratată ca o realitate cu care ne confruntam anual. Important este să ştim să o prevenim, să limităm efectele ei şi să o tratăm conform protocoalelor în domeniu.” - Maior medic asistent universitar dr. Valeriu
https://www.youtube.com/watch?v=vd26xCiF1r0&feature=emb_logo
De interes pentru CFI
https://www.national.ro/coronavirus/medicul-valeriu-gheorghita-a-anuntat-cine-intra-in-etapa-a-doua-de-vaccinare-iata-cele-11-categorii-de-boli-cronice-708333.html

Călugărul spunea...

Bine ar fi ca la injectare să aibă prioritate rezerviștii cu grade mari și pensii militare de peste 7000 RON! Sunteți de acord ca politețea militară să fie prima regulă?

anonim spunea...

@M
...ca la noi la covid!!😆😆😆
Am una mai veche un pic
Mi-am facut vaccinul. A fost ușor și simplu. Am suflecat mâneca până sus, o asistentă cu mască și mănuși
s-a apropiat de mine și cu mare iscusința mi-a înfipt în umăr acul lung al seringii. A apăsat pistonul și
gata. Nu am simțit mare lucru. Un vaccin ca oricare altul. Ajuns acasă, am scris pe facebook ca am facut-o. Alții pun poze cu pisici, cu mâncarea din farfurie, cu gândurile lu’ Poptamas, eu de ce să nu pun
informația asta ?
Seara, stăteam la televizor, cu o bere în mână și mă uitam pe Netflix la un film inteligent cu supereroi.
Sună cineva la ușă. Mă duc sa deschid pentru că am crezut că sunt colindători și eu, cum sunt băiat bun, ii primesc pe toți. În ușă, două matahale, cu blănuri pe umăr ținând în mână un băț lung cu un cap de lup cu
coadă în vârf. M-am speriat că nu mă așteptam la viziunea asta.
- Hai cu NOI !!! Tonul nu prea lăsa loc de echivoc și cum îmi era frică, am apucat să spun doar: - Stati așa, să mă încalț. Noroc că nu mă schimbasem. Mi-am pus ghetele și aruncându-mi pe
umeri geaca chinezească cu puf de pinguin chinezesc, am pornit. Jos ne aștepta o Dacie 1300 cu motorul pornit. Am urcat. Prin cap îmi treceau tot felul de gânduri, care mai
de care mai sumbre. Ca să mai destind atmosfera, întreb prietenos:
- Nu vă supărați, cine sunteți dumneavoastră ? Se întoarce unul, ăla de pe scaunul din dreapta, și
foarte serios spune apăsat, printre dinți:
- Noi suntem Dacii Liberi cu Dacia Veche. Mă gândeam să îi întreb dacă există și daci arestați sau ocupați dar m-am abținut.
- Și unde mergem ?

anonim spunea...

.....- Păi dacă te-ai vaccinat, trebuie să suporți consecințele.
- E rău că am făcut-o ?
- O să vezi tu !
Mașina rula către valea Prahovei. Am ajuns la Bușteni și deși era deja noapte, telecabina, surprinzator,
funcționa. Ne-am suit și am ajuns la Babele. Era cam întuneric dar fiind lună plină și senin se zărea câte
ceva. Bine, aveau și ei niste opaite, cam chioare, dar cât să vedem pe unde mergem. Ne-am apropiat de Baba din dreapta și unul din ei a apăsat pe un buton ascuns. Deodată, o ușă secretă s-a deschis și am
văzut cum pornește imediat dupa prag, un tunel. La intrare chiar scria: Tunelul Secret al Dacilor Liberi. Am intrat cam fără chef și ușa s-a închis automat în spatele nostru. Am mers preț de câteva minute când
în fața noastră a apărut o bifurcatie. Pe perete, două indicatoare. Spre stânga scria “Egipt, Piramida lui
Keops”. Spre dreapta “Ceahlău, Piramida Sacră”. În față, un ascensor care te ducea în sus spre Vârful
Omu și în jos spre Aukland. Mda... Noroc ca am luat-o spre Ceahlău. Nu am mers mult că am și ajuns. Era
un fel de scurtătura scurtăturii.
- Arata ca nou tunelul ăsta, zic eu
- Bineînțeles. A fost făcut de Burebista, întreținut de Decebal, restaurat de Ștefan cel Mare si mai apoi zugrăvit de Gheorghe Stefan Pinalti cu fonduri eurorpene. Dar a ciordit din bani ca să-i dea
la PDL și să facă telecondola de pe Pietricica. De aia a ajuns pe la Beciul Domnesc. L-a dat in gât unul, Deceneu per Scorilo de la PSD.
Intram într-o încăpere largă unde pe un jilț de AUR sta un tip, tras la față și cam nervos. În dreapta și în
stânga niște tovarăși moțaiau cu spor. Mă uit atent pe plăcuțele din fața lor. Unul era Sfinxul cu Bolboci la Gura și celălalt Făt Frumos de la Scropoasa.
- Știi cine sunt eu ?
- Domnii n-au făcut prezentările, zic eu
- Eu sunt Popescu Zamolxe, dacul liber din piramida sacră. Femeia de serviciu a spart plăcuța cu
numele când a șters praful. Trage o dușca dintr-o sticlă pe a carei etichetă am deslusit că scrie
“Apa Vie Tridimensionala cu adaos de bioxid de carbon Bio”. Îmbuteliată la sursă.
- Încântat de cunoștință!
- Am auzit că te-ai vaccinat, așa e ?
- Păi, vedeți dumneavoastră, așa am crezut că e normal.
- Noi am tot anunțat că nu e bine, ca sunt efecte secundare, că așa și pe dincolo. Tu nu și nu ! Batman, Batman !!! Ai să suporți consecințele. Sfatul Bătrânilor te va condamna. Îi dă un ghiont ăluia din stânga cu cotul și un șut pe sub masă ăluia din dreapta. Personajele tresar si mijesc ochii.

Calinmihaib12 spunea...

În general nu mă prea interesea ză..ambasadorii..!,dar tocmai am auzit: la B.1-TV,..de la un prieten al blogului,realizator de programe..afirmația că plecarea ambasadorului american e legată de încetarea misiunii sale,concomitente cu cea a lui TRUMP,care l-a numit în funcție, și nimic mai mult..!
Felul cum și-a făcut meseria de ambasador nu mă prea interesea ză, pt. că,oricum nu prea știm adevărul despre..asta..!
..las "treaba" asta în "sarcina"
..trolilor..!!

anonim spunea...

- Da, stăpâne !
- Ce-i facem astuia ?
- Eu zic ca să treacă prin portalul teleportarii în golirea de energie. Să vadă el ce înseamnă efecte
secundare. Să vezi atunci ce noroc... Exact când se pregăteau ăștia de pedeapsă, am început să mă gândesc că nu am
telefonul la mine. Îl uitasem acasă. Dar am început să mă gândesc și să mă gândesc și sa ma
gândesc... când deodată aud în urechi : Țiiiir , țiiirr, țiiir !
- Alo, aici Oculta Mondială ! Cu cine doriți ?
- Păi cu domnul Bill Gates vă rog, zic eu in gând, surprins.
- Imediat vă fac legatura, se aude cum striga….Bill, te caută unul din…. stai să vad ( se aude tac, tac,
tac pe o tastatură)…din Romania ! Dă-l încoace …
- Da, Bill sunt !
- Domnu' Bill, ce mă fac cu Dacii Liberi că vor sa mă golească de energie ?
- Vezi ce noroc pe tine ? Dacă nu aveai cip-ul în hipotalamus, introdus cu vaccinul, nu mai puteai să suni cu 5G. Hai că te scap. Se aude cum strigă undeva în departare…. Soroseeeee ! Vezi ca e unul implantat care vrea să scape de curentatii ăia din România …..Ce ? Aha…. auzi ? Vezi că vine unul Barna să te scoată. O să fie mai greu ca pe acolo aveți efectul Șosoaca dar o rezolvăm noi.
Și dintr-o dată s-a făcut în jurul meu luni. Așa am scăpat de aia. Totul e ok. Am observant însă, după o săptămână, că nu pot să mă dau pe silent
sau să închid. Mă mai caută câte unii noaptea când dorm și trebuie să răspund că-mi sună 5G-ul în creier. Asta e. Am vrut vaccin, acum suport consecințele.
Ce nu știu e, dacă mă trec în mod avion, pot să zbor ???

y spunea...

Lungă, grea și încă neterminată este istoria sclavagismului în SUA. Îar pentru noi este dificil să înțelegem toate frustrările și refulările populației afro-americane. Fără a comenta mai mult sau a aproba sau dezaproba manifestările, mă limitez doar la a observa ceea ce se întâmplă și a mă informa.
NOTĂ: Pe indienii americani, neputându-i sclavagiza (ei fiind de fapt stăpânii locului), i-au decimat.

https://www.nytimes.com/interactive/2019/08/14/magazine/1619-america-slavery.html

Calinmihaib12 spunea...

..LEONARD: "SARS-COV-2" înseamnă : "SINDROMUL RESPIRATOR ACUT", cauzat de virusul Corona-2..!
COVID 19 = înseamnă: "boala infecțioasă" cauzate de virusul corona 19= care e o variantă de corona 2..?[= D-ZEU..,și cei care Îi MANIPULEAZĂ știu(=oare?) EXACT ce este..!!?? ], mai ales că se tot vorbește de "noi" tulpini.."virale"(cu și fără ghilimele..!?)

Huhu Rezea spunea...

Dacă ti-a fost lene sa te duci să citești art. 115 din Constituție, fă-o acum, ca să nu mai scrii prostia, ca și cei de la SCMD și LPDM, că Guvernul nu poate da ordonanțe în domeniul legilor organice.

y spunea...

MOTTO
"Imaginati-vă un vaccin care este așa de sigur încât trebuie cu forța să îl iei pentru o boala așa de mortala încât trebuie sa te testeze să vadă dacă o ai"
de pe internet culese

Mai râzând, mai glumind, urmând modelul lui „gheorghe flutur și echipa lui de la Consiliul Județean” care s-a „băgat în față” să fie testat, credeți că iubiții noștrii politicieni nu s-ar fi băgat și acum în față la vaccin, dacă ar ști că este măcar la nivelul (relativ totuși) de siguranță al unui vaccin antigripal? Nu doar valeriu gheorghiță poate face liste de priorități; mult mai importanți sunt președintele, membri ccr, ai guvernului, parlamentarii, secretarii și subsecretarii de stat, prefecții și subprefecții, consilierii județeni, locali și primarii, dacă s-ar îmbolnăvii cu toții, ce s-ar alege de țărișoara asta, doar praful! Cum să nu beneficieze de șansa de a fi primii vaccinați? Chiar se sacrifică ei pentru mine? Țțțțț
ATENȚIE: nu spun SĂ faceți, dar nici nu spun SĂ NU faceți vaccinul anti SARS-COV 2

https://observatornews.ro/eveniment/gheorghe-flutur-medic-lista-testare-360453.html

Viorel spunea...

Pentru y.
Deși am mai scris, revin cu aceste versuri auzite urmărind un film american în plină perioadă a sclavagismului (un cântec cântat de o negresă la ferma unui „patron / vorba unui coleg” seara adunați în jurul focului după o zi de muncă în plină arșiță).
Sunt o negresă din plantații
De mică albii m-au răpit
M-au pus la munci istovitoare
De frați și de părinți m-au despărțit.

Sclavă, sclavă o epavă,
Aruncată la gunoi,
Dar vor veni odată
Zile fericite pentru noi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Acord75, ai dreptate ca mai degraba ma lipsesc decat sa intru pe parole si fasole! Medicul de familie!
@Tehnocrat, se fini la comedi! Ce decide guvărnul mău si Turcana behaitoarea, AIA VA FI! Rezervistii nu au vrut dreptate cu Oprea, au vrut asa ceva? O sa aiba! Vad ca PSD si AUR ii lasa sa ne calce in picioare... un cuvintel nu au sa ne ajute, sa ne sara in ajutor!

anonim spunea...

@CFI
Pe mine nu trebuie sa ma convingi in nici un fel si cred ca pe nimeni altcineva.Fa cum e mai bine pt tine,tu stii cel mai bine asta.
Sanatate maxima!!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
anonim spunea...

Cu parere de rau o spun,dar cred ca armata a scazut mai mult...pe la tara poate mai putin dar in zonele urbane e cam jale, din acest p.d.v.
Nu-mi doresc decat sa ma insel!

Burebista spunea...

👍 Akord 75.. Foarte tare povestea cu vaccinarea.. Cred ca 30% dintre români chiar o cred adevărată... 🤣
Eu m aș vacccina și mâine însă nu ma încadrez încă la clasele de risc și nici la personalul planificat pentru etapa a doua...
Și când te gândești ca cei ce refuza vaccinarea sunt marea majoritate persoane care au prins și vremea comunismului... Ma întreb dacă ar mai fi rapas regimul de dinainte de 1989 er fi refuzat vreunul sa se vaccineze dacă asa ar fi hotărât partidul comunist.. ..

un oscar = o pensie spunea...

regula 1-doar cei cu oskar se vaccineaza

Calinmihaib12 spunea...

HuHu:..rămân "uimit"( vorba lui VOICAN VOICULESCU..un clasic al LOVITURII de STAT:..în viață) că nu ai văzut că tocmai ți-am arătat mai sus, că art. 115 este CONTRADICTORIU:în alin.1= versus alin.5..!:scrie:(urmează citarea aliniatelor:.1, 5-8..:
În alin.1 scrie clar:
" ARTICOLUL 115:
Delegarea legislativă
(1) Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.
...............................
(5) Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă. Ordonanţa de urgenţă cuprinzând norme de natura legii organice se aprobă cu majoritatea prevăzută la articolul 76 alineatul (1) .

(6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.

(7) Ordonanţele cu care Parlamentul a fost sesizat se aprobă sau se resping printr-o lege în care vor fi cuprinse şi ordonanţele ale căror efecte au încetat potrivit alineatului (3)
(8) Prin legea de aprobare sau de respingere se vor reglementa, dacă este cazul,măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a ordonanței."
................................
..făcându-te că.."nu vezi"..te repezi..să "jicnești"= PUBLIC ..fără vreun motiv ADEVĂRAT și OBIECTIV,..atunci când "nu-ți place"..ADEVĂRUL TEXTELOR PUBLICE..de mai sus..!(texte care sunt clare,indubitabile..!)


















 

Iulian Mareș spunea...

Y-ule,
daca tot plangi pe umarul fostilor sclavi, ar fi bine sa te documentezi cine erau ce-i mai mari vanzatori de sclavi ai vremurilor? vei avea cu adevarat o surpriza!
De fapt problema grava consta in migrarea necontrolata a hispanicilor si la drogurile ce vin acum majoritar din Mexic!
Dar cand gasesti raspunsul la intrebare, continuam, la fel si la cel cu sporurile preferentiale, la care imi esti dator.

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Azitromicina sau Cefort! Cefort gasesti mai greu in farmacii; pentru ambele ai nevoie de reteta!

Iulian Mareș spunea...

Cam asa ar si trebui!
In plus, cei pt care ministrul a emis ordinul de implementare a cate unui spor, nominalizand coloneii si generalii care fac obiectul!

jupderval spunea...

Dupa ce ne-au anulat drepturile de veterani, dupa ce ne-au inghetat pensiile, meritam sa ne vaccinam, ca deaia suntem OI.

Sorin spunea...

https://editiadedimineata.ro/video-in-marea-britanie-incepe-testarea-unui-spray-nazal-anti-covid-19/

În caz că va vaccinati, nu pierdeți sau rătăciți adeverința de vaccinare. Au apărut destui indici ca fără adeverința nu veti putea călători cu avionul, în anumite țări prima care a anunțat asta fiind Israel, si nu e exclus să vă fie limitat accesul în anumite instituții si locuri din țară. Imaginati-va ca intr o instituție medicală din linia întâi anticovid, unde cadrele au avut luni de zile de munca epuizante ca volum si conditii in costum de protectie, poate exista cel putin un cadru medical care sa refuze sa aiba contact fizic cu o persoană nevaccinata, cu necesități de tratament prin internare.

Burebista spunea...

Ce mare lucru cu avansarea de la maior la colonel în 2 ani... De 1 decembrie 2019 a fost făcut Lt. Col și de 1 decembrie 2020 colonel... La excepțional....
Eu știu un caz mai șmecher... În decembrie 1989 comandantul unități militare 01065 Popești Brazi era căpitan iar în septembrie 1990, după 9 luni era deja Colonel.. 🤣

Iulian Mareș spunea...

Burebista,
era un depozit UM 01065?

avianyc spunea...

@y ,@Burebista
Gradul in armata nu semnifica decat trecerea anilor.
Studiile din spatele gradelor au insa semnificatie aparte.
Una este sa faci 2,3 ani scoala militară si sa mergi din grad in grad la indeplinirea vechimii,cu totul alta este sa intri prin examen pe doua locuri pentru MApN la Facultatea de Medicină din Tg Mures ,una din cele mai bune si greu de urmat facultăți de medicină din țară daca nu cea mai bună.Aici exigențele sunt atat de mari încât multi nu rezista si se transfera spre alte facultăți de medicină unde exigențele si profesorii sunt mult sub Tg Mures.
După 6 ani de Tg Mures plus 5 de rezidențiat acestor medici li te cam poti încredința fara prea multe rezerve in caz de nevoie medicală.In rest ,mai greu gasesti medici bine pregătiți la acest nivel.
Colegul lui de facultate de la Tg Mures ,promoția 2004, este azi col.si comandant al SM Sibiu ,recunoscut ca cel mai bun chirurg din Sibiu,plus un om de rară omenie ,educație, simplitate.
Dacă mergi la spital in vizita la cineva dupa masa il vei gasi pe hol stând pe canapelele de hol la taclale cu pacienții.
Tot respectul ,de asa medici avem nevoie.
Băieți din familii modeste de la tara care si-au croit prin competenta întreaga carieră.
Ii doresc medicului Gheorghiță sa-si duca cu bine la capăt misiunea medicală încredințată si lupta cu mentalitățile romanului care le stie el mai bine pe toate.

jupderval spunea...

Nu este exclus, ca nici popa sa nu te mai inmormanteze daca nu ai adeverinta de vaccinat.

Sorin spunea...

Va recomand acest articol, cam lung, o opinie despre ce se intampla pe la noi acum. Eu m am oprit asupra unor fragmente. Si chiar acum pe B1, Botin vorbește despre urechistii, parerologii din retele de socializare care se dau doze si care contrazic experți cu ani de școală și studii în spate.

https://www.contributors.ro/despre-frica-neincredere-si-suspiciune/

Calinmihaib12 spunea...

Jupderval: e o variantă "foarte probabilă",doar că,pe lângă faptul că.."beneficiarii"..nu prezintă "adeverința de vaccina re",popa poate crede..și că răpo satul e..ateu ("necredincios".. în "beneficiile" vaccinului..!)
(totul:..e o glumă de tipul.."umorului negru"..?!!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.