Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 29, 2021

Primele imagini cu exploziile de la spitalul Matei Balș

120 comments
Mai întâi se observă o flacără în interiorul unui salon de la parter, apoi, după câteva secunde au urmat exploziile unor recipienți cu oxigen.


120 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Parca si vad haitele de #USR_isti cu okii bulbucați si venele de la gât si xap umflate, găștile de tefelisti, mai prosti ca puța, cu figuri lombrosiene urlând in noapte, precum guiță infernal porcii flămânzi: Coruptia ucide! Jos Ponta!
In rest de dracu mai poate fi spus: un Robot alogen, fără empatie, cu același discurs ca la P.Neamt, un Câț cam "praf" care nu înțelege ca el e *capul_la_țară*, un filozofie ministru la Sanatate si un Arătat, Comandant al acțiunii, care s-a băgat în atat de multe rahaturi care nu le avea in fisa postului, încât este năucit ca i se sparg toate in kelie!
Cineva spunea ca 5-6 ministri și-au facut deja sepuku in prag.
Ma contrazicea cineva...azi!
Când KWI bagă jurnaliștii in curtea spitalului, sa-i asculte inepțiile sacadate, fără tehnică și fără a pune întrebări, nu vi se pare ca dreptul la informare este îngrădit, iar democrația este in pericol mortal?
Dacă oamenii nu se vor uni si nu se vor urni nimic nu se va întâmpla.

Mihai spunea...

Mda ! Poate intelegeti ceva !!!!!!
Stau si mă frământ la gândul ca niciodata Romania nu va avea o infrastructura sanitara precum au ungurii ,nemtii ,belgienii ,etc.
Avem salarii ,sporuri ,bonusuri ... la plic poate care trec in multe cazuri peste nivelul salarizarii in multe spitale occidentale ,dublate de aroganta si ascunderea mizeriei si indiferentei sub preș.
Si ce-i daca pacientul pleaca acasa cu una doua bacterii din spitalele romanesti ?
S-a mai intamplat inca odata o tragedie . Si ce daca ? Se va lovi de toti factorii responsabili cu punga doldora de bani ,urmare a noilor grile de salarizare ,exact ca nuca de perete.
Si iar se va intampla ,si ce dacă ? O rafuiala intre găsti dând vina unii pe altii prin televiziuni si atat ! Și apoi ne felicităm intre noi ((((((((((((( și iar se va întâmpla ......
Oare dece Bolojan la Oradea poate face pe fonduri europene lucruri bune pentru spitale si altii nu ? Vedeti aici ;
- desi la Oradea incalzirea este centralizata in oras , spitalele au fost trecute pe CENTRALE TERMICE PROPRII CU POMPE DE CALDURA din apa termala. Altii de ce nu pot dota un spital cu centrala termica proprie pe gaz?
- dotarea spitalului judetean cu HELIPORT si o UPU cea mai moderna din tară
- amenajarea unei parcari supraetajate pentru clientii spitalului
- constructia unui spital ultramodern pe fonduri europene

https://www.alesdonline.ro/bihor/oradea-are-primul-spital-din-romania-cu-heliport/
https://romani-buni.info/2020/11/cea-mai-moderna-unitate-de-primiri-urgente-din-romania/
https://www.transilvaniabusiness.ro/2019/10/30/parcare-supraetajata-langa-spitalul-judetean-oradea/
https://www.businessmagazin.ro/actualitate/orasul-din-romania-care-a-demonstrat-ca-se-poate-aici-se-19729852

monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
BatistaPeTambal spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alex spunea...

La Piatra -Neamt au murit zece persoane ,opt in incediu si doi dupa;la spitalul Matei Bals au murit cinci persoane.Total decedati in cele doua incendii sunt cincisprezece.
La Colectiv su fost 64 de morti ,mai multi cu 49 decat in cele doua cazuri.
Despre demisia guvernului nici nu poate fi vorba, Mutu' a facut adunarea si a constatat ca pana la 64 mai e'.Se asteapta noi evenimente asemanatoare.

Mihai spunea...

PS
Pe langa cele spuse in comentariul anterior mai adaug ceva esential.
Pe langa cele realizate de Bolojan la Spitalul Judetean Oradea mai adaug si dotarea spitalului cu ”SUBUNITATE PROPRIE DE POMPIERI” dotata cu autospecială ,motoutilaje si personal instruit care are atributiuni de verificare zilnica a respectarii normelor PSI in spital si incinta spitalului.

Iulian Mareș spunea...

Tu kiar te kinui sa fii ipocrit!
Contează ce a făcut Bolojan? Cumva la spitalul ăla nu se poate întâmpla o catastrofa? Bate în lemn și scuipa in san..
Principalul vinovat...IOHANIS! El a acceptat 2 guverne cu impotenți profesional!
Si tu puteai fi în salonul ăla..., cu aeroterma Nicușor!
Cobt

Iulian Mareș spunea...

Nene,
El nu știe carte, asta este! Si nici nu are de unde, xa asta nu se învață asa, pe imaș!
Nu te certa cu popii, ai o vârstă...
De 30 de ani se tot fură...acum plătim tribut hoției: nu avem drumuri bune, infrastructura critica scârțâie, scoli și spitale veki, iar tinerii noștri muncesc la alții!

Iulian Mareș spunea...

Din ce minister?

Iulian Mareș spunea...

Ai uitat de maternitatea Giulesti...
*Ti-au plăcut mănușile lui, la +3°C?
Deci contează si raportul de forte numeric...apoi, unul calitativ!

BONIFATIE spunea...

Cam așa-i d-le Alex, unii apreciază că o tragedie este evaluabilă în cifre!
Un sistem de sănătate șubred de dinainte de 1989, cu medici buni și foarte buni, din care unii șpăgari, dar cu o infrastructură dezolantă.
În 31 de ani s-a făcut foarte puțin în domeniu, ca și la autostrăzi dar avem câțiva miliardari și ceva mai mulți milionari în euro, cu beizadele semianalfabete și amante cu „doctorate” (unele).
Turnători-formatori (de opinie) care, mai ceva ani, au alungat cadrele medicale din țară.
Este jenant, chiar grețos, să acoperi o dramă cu felicitări pentru cei care chiar le merită... dar nu era acum cazul.
Trăim într-o țară care se află la ATI.
O excentrică chemă parlamentarii la raport în curtea unui spital.
Spitale, școli, teatre, cluburi etc. care funcționează fără autorizațiile legale, adică funcționează NELEGAL.
Acarul Păun, montator de prize, este, câteodată, chiar vinovat. Neglijența își dă mâna cu abuzul și cu mita.
De la stânga la dreapta numai „somnități” care se scrofăie reciproc iar țara plânge.
Și iar se întâmplă, parcă prea des (o fi doar vreo coincidență?!), ca atunci când poporul își strigă durerea în stradă „glasul” să-i fie acoperit de câte o tragedie. Protestele nu mai au ecou. Salariile și pensiile sunt puse, cel puțin pentru un timp, între paranteze.

Fara scapare spunea...

Mai trebuie adunati si pruncii arsi la maternitatea Giulesti

micutzul spunea...

Dar Ponta cu ce a fost de vină pentru Colectiv? Si asa ca idee ai dreptate....nimeni nu cacă bani....dar se cacă in capul nostru

Laleaua neagră spunea...

Lipsa de disciplina' sunt rude între ei ca la primarii.... La spitalele militare e cât de cât disciplina de aceia nu iau foc.... La civili gărzile se fac dormind mai bine ca acasă pe bani dubli....

Viorel spunea...

Alex, ce ecou în presă, TV, societatea civilă, dar în primul rând ce măsuri s-ar fi luat dacă într-o U.M. (am căutat și nu mai găsesc, dar prin 2000 sau 2001 un m.t. dintr-o U.M. din Ardeal parcă a intrat în dormitor și a împușcat mortal / rănit mai mulți colegi) un militar (indiferent de grad) și-ar fi împușcat mortal (nu zic cu intenție, cum rămâne cazul Colectiv sub semnul întrebării) din neglijență 14 colegi ca la Piatra-Neamț sau 5 ca la Institutul „Matei Balș”. Procuratura Militară prezentă în secunda 2. Și începea șuturi în fund și un teanc de declarații date nu în mod civilizat ci sub presiunea …. Cap. de schimb, Cdt. pazei, O.S.U, Aj.O.S.U., Of. care a pregătit paza, Cdt. U.M., Medicul, Psihologul, ar fi în stare să cheme și Preotul militar. „EVENIMENT DEOSEBIT”, numai în armată există un asemenea Regulament care conține numai prostii care să adâncească și mai mult gravitatea faptelor și consecințele acestora asupra militarului ca și cum, legile civile în astfel de situații nu ar fi deajuns (un banal accident de mașină din vina ta cu sau fără victime grave=EVENIMENT DEOSEBIT=TRECERE REZERVĂ, etc., dacă nu te duci cu miloaga pentru a fi susținut de Cdt. și propus celui în drept să fii menținut în activitate, la civili ura și la gară, amendă, condamnare cu suspendare și la muncă tată, la noi nu, trebuia un deștept să inventeze și acest rahat de regulament). În cele 2 cazuri Piatra-Neamț și Institutul „Matei Balș” unde sunt măsurile ? (le vom afla peste 10 ani), demisiile ?(o vor pune pe femeia de serviciu să-și dea demisia). Domnule KWI, cheamațivă domnule guvernul și plecați, din noiembrie 2019 de când ați venit la guvernare ați adus toate nenorocirile pe capul românilor, până și de pandemie sunteți vinovați (nu așa spunea presa că ați știut din ianuarie și ați tăcut / neglijat ?) mor oamenii de Covid, mor de cancer, diabet, ciroză, mor de foame că le-ați înghețat pensile și salariile, plecați domnilor în vacanță și lăsați oameni competenți să conducă această țară.

monteoru spunea...

Accept ca pot sa-ti fiu nene.Refuz sa cred ca esti dogmatic.Cu atat mai mult ca esti mistic.Fiecare e liber sa creada dar cand devine bigot este extremist.

Viorel spunea...

Laleaua negră și nu uita că în comparație cu Spitalele civile, de medicii și asistenții din Spitalele militare și-au bătut joc transformându-le în procent de 90% funcțiile militare în funcții civile rămânând maxim 10 funcții de medici / asistenți militari, astfel și-au pierdut o mare parte din drepturi începând cu solda de grad, contravaloare echipament, diferență contravaloare normă de hrană militar / civil, foi de drum C.O. și multe altele pe care nu le știu în acest moment.
Vreau să mai remarc un lucru pe care l-am menționat și în alte comentarii susținut uneori și de domnul M. Când am plecat în Școala Militară / Academia Militară fiecare dintre noi am aflat ce drepturi avem, atribuții, interdicții, etc. Am semnat un contract și un jurământ. Trec anii, ajung la pensie și niște analfabeți ajunși în funcții guvernamentale, parlamentare fac niște legi care dau peste cap și modifică (,) cum vor ei răsplata muncii mele de o viață.
Politicienii fac totul pe nepotism, favoritism, șpăgi și comisioane. O lege a salarizării de rahat, făcută cu dedicație. Trebuia ca toate categoriile socioprofesionale să beneficieze cu același procent de 25% în fiecare an (2018-2022). Banii pentru salarii plătiți medicilor, asistenților, etc. trebuiau să fie folosiți pentru construirea de spitale, renovări, dotări, modernizări, etc. Nu, ei le-au dat medicilor salariile la valoarea anului 2022 începând cu 2018. Întrebare ? La ei sunt înghețate salariile acum ? Olguța a spus că ne pleacă toți medicii / asistenții. PLECAȚI, DAR PLĂTIȚI 6 ANI ȘCOLARIZAREA CA ȘI MINE MILITARUL. Și acest lucru îl faci prin modificarea legii, pleci, plătești. Cum ai modificat legea pensiilor militare la mine de 10 ori, modifici și la ei o dată și bine.

Mihai spunea...

Mares ,te intriga ca Bolojan a facut la Oradea ce nu a facut nimeni in tara asta.
Intereseaza pe cineva crezi ce a facut Bolojan la Oradea ?
Nici macar pe comentatorii de pe acest blog.
Stii ce inseamna centrala termică proprie de stai dezbrăcat in salon cum a facut asta la Oradea ca sa nu fie nevoie de șervețele in salon?
Stii ce inseamna ,mai desteptule o aeroterma intr-un salon in care se foloseste oxigen?
Stii ca oxigenul face flama la orice scânteie, ,grasimi, etc
Asta era ordinea si disciplina intr-un astfel de spital din Bucuresti? Aeroterme in loc de centrala termică proprie intr-un spital in care se face terapie cu oxigen?
Stii cumva pe unde a băgat Firea banii de centrala termica proprie la Bals, ca nu costa mai mult de 100000 euro?
Stii ca dupa evenimentul de adunătură " culturală " de la Colectiv nici astăzi nu avem o secție de arși la standarde in care sa nu colcaie bacteriile si stafilococii si bolnavii grav afectați trebuiesc dirijați catre spitalele din străinătate.
Dacă astăzi aveam si 10 arsi grav in viata si nu se găseau paturi disponibile in strainatate?
Poate iti raspunde @expertul Viorel ,ca de atunci s-au succedat la guvernare si pesedisti si aldisti si penelisti si primari de Mucuresti buni de limbarnita.
Ai văzut drama celui care apara de furt pădurile Bucovinei si căruia i-au făcut la Spitalul din Iași radiografia la piciorul sănătos in loc de cel bolnav ? Ai văzut că dupa ce a facut scandal si i-au făcut radiografie si la cel bolnav i-au spus ca nu-l pot trata?
L-ai văzut azi in ce conditii era in spitalul din Germania ,dus acolo prin colecta privata .Investigatii din cap in picioare cu aparatura modernă cum se face in astfel de cazuri.
Ai văzut cat s-au chinuit cu arsul pe care nu- l puteau trata in Romania si cand sa-l trimita in strainatate s-a defectat in zbor vestita aeronava medicala cumparata pe bani grei de Arafat. Pentru asta nu s-a putut face un zbor cu o aeronave militara ,fiindca era doar un număr si nicidecum un pacient al sistemului romanesc de sănătate incapabil să trateze un ars.
Asa ca dece sa-si dea demisia astia pe culpe comune cu ceilalți?
Nu ar fi mai bine sa meargă toti vinovații din toate partidele la pachet dupa Dragnea.
Stii ca momentan multi bolnavi nu mai merg la spitalul romanesc sa se dea pe mâna medicilor plictisiți si aroganți asemenea asistentele de frica de a nu veni inapoi direct la locul de veci împachetat in sacul de naylon. Prefera sa se trateze acasa prin medicul de familie indiferent daca este Covidizat.
Mai merg doar cand nu au încotro.
De aici si scaderea numarului de internați în spital sau la terapie intensivă.

Huhu Rezea spunea...

Câți dintre medicii și asistenții care manipulează tuburi de oxige știu că sunt interzise deschiderea și închiderea respectivelor recipiente cu mâna goală, existând riscul ca transpiratia să acționeze ca o grăsime care în contact cu oxigenul să producă explozia recipientului.
Geniștii și pompierii ar putea explica mai bine fenomenul.
Pe fiecare tub cu oxigen comprimat există avertismentul:

– Protejati supapele reductoare de grasimi si ulei.

Călugărul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

La aviatie instalația de oxigen a avioanelor era alimentată de o autospeciala " fabrica de oxigen" pe roți ( fabrica instantaneu oxigen) pe care lucrau la halat alb super curat si mănuși de bumbac albe curate doi maiștri bine instruiți.
Alimentarea cu oxigen din avion in avion se făcea in conditii stricte de protectia muncii.
Pentru pericolul la care au fost supuși permanent au primit doar grupa de munca CS la fel ca Mares , si multi alti birocrați, contabili ,cadristi ,șefi de muzee ,etc.
Este criminal sa folosesti aeroterme in spatii in care se lucrează cu oxigen.
Din cate se vede se face mai mult gargara politica asupra fenomenului decat sa se puna accent pe cauzele tehnice.
Nici procurorii nu cred ca stiu bine cu ce se mănâncă fenomenul .

stef.john spunea...

1. Ai dreptate.
2. Nu poate sa-ti raspunda (poate doar sa lanseze lozinci) cineva care nu gandeste cu capul lui, ci copie.
3. Chiar asa este in spitale.
4. Am 2 cunoscuti (un vecin si o ruda mai indepartata) care au murit - inclusiv ei au fost convinsi ca au covid, dar au refuzat spitalul, au vrut sa fie ingropati cu prosoape si aruncat bani peste umar nu in sac de nylon.
5. Tragediile din Apuseni, Sutghiol, maternitatea Giulesti, Colectiv, autocar Muntenegru, Piatra Neamt, Bals si nu numai - la toate, in capul bucatelor era Raed Arafat.
6. Cand Baselu a vrut sa-l mazileasca au iesit romanasii verzi ca brazii in strada si a ramas ca sa ... ne imputineze.
7. Nu spun ca sistemul creat de el nu este fantastic, dar poate omul este bun doar pentru a concepe, a stabili strategii, a monitoriza timpii de reactie, nu pentru a lua decizii unde se pare ca intra in panica si gandeste cu sincope.
8. Trebuie ras complet sistemul medical si pe ruinele lui creat altul, altfel adunati-va bani pentru operatie de hernie la Viena sau pansat genunchi la Istanbul.
9. Peste 80% din fonduri se duc in salarii, iar ei angajeaza medici, asistente si infirmieri care nu au miros, nu simt nici macar mirosul de fum sau a carnii umane prajite.
10. Aratati-mi un singur manager de spital care nu traieste in lux, care nu a stabilit cu cine se incheie contractele (indiferent de tipul lor), care nu a recomandat doar anumite medicamente, care nu a cumparat aparatura de rahat de la firme de rahat, care nu a mers la congrese/simpozioane/chermeze etc. pe banii sponsorilor.
11. Nu e jale, domnule, este un adevarat dezastru, este putred complet totul in sanatate.
12. Poate vor fi fiind 2-3 gen Danaila care si-a vandut un minuscul apartament (singurul pe care il avea) pentru a i se tipari o carte, un tratat.
13. Dar ceilalti din ultimii 30 de ani ?!
14. Mai mult, au creat dinastii tarandu-si dupa ei plozii care nu au vocatie medicala, dar care mostenesc liste de pacienti si/sau functii in spitale/universitati/clinici private.
15. Este o cocina si cred ca avem nevoie sa ne intalnim intai cu preotul decat cu un doctor - sa fie cat mai tarziu.
16. Nu ne mai facem vreodata sanatosi moral - eu unul nu mai prind in viata asta, dar sper sa traiasca intr-o alta lume macar cei foarte tineri.
17. Avem un microb in noi pe care-l rostogolim de peste 30 de ani si de care nu putem scapa, asa cum nu putem scapa de microbii intraspitalicesti decat daca dam foc la tot si construim din nou.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Plavanul spanzurat in inaltul prepeleac, nu mai iese la promenada natiunea sa-l vada, fara voiosie, la jacă rosie sa behăie GIOS PEEE SEEE DEEE?! #Rezistii ocultei sorosiste nu mai ies cu lozinci fasciste cu bombardeaua sa cada guvernarea? Dă ce, bai, balabuste zăbăloase, la botoase cu spumoase, nu vă mai rățoiți, izmeniți si pârțoiti mai hakana sa cadă guvernarea in frunce cu hahalera Mâțu Pârțu Câțu, care la penzii si lefuri a strâns ștuțu'? Aha, că-s lăbărali si nu au voie să ajungă si ei penali, mai va ca Ponta, Veoroca si Dagnea? Demisionul, spurcați si stricați ce sunteți, sau daca nu sa va impușcați si chiar sa va spanzurați, ca voi sunteți singurul guvern in care spitalele au devenit grenade incendiare in starea de covid, austeritate si foame!

Calinmihaib12 spunea...

A..Dr.Dănăilă:"si-a vândut apartamentul ca să publice o carte"..! = eu nu cred prostia asta, pentru că:
1.doar n-o sta în stradă..!
(sau are mai multe case..!)
2.oricum,cartea medicală, dacă nu aduce noutăți = atunci la publicare,se primează destul de repede,cu excepția unor cărți de tehnică chirurgicală..!
B. Tot personalul medical:medici și asistenți medicali "CARE AU ÎNVĂȚAT..CARTE" și..PRACTICĂ MEDICALĂ în ROMÂNIA( cel puțin generațiile pe care le știu eu) cunosc pericolele și riscurile legate de exercitarea profesiei lor..!

Iulian Mareș spunea...

Faci acelasi lucru crezand ca obtii rezultate diferite?!
Asta poarta un nume foarte urat si zau daca-l meriti.....

Iulian Mareș spunea...

Gândirea umană este incapabilă să ofere suficiente argumente raționale pentru a justifica existența sau neexistența lui Dumnezeu, deci esti agnostic!
toti oamenii sunt mai mult sau mai putin mistici, intrucat aceasta este in matricea noastra si vine din epoca preistorica, a omului total primitiv!

Iulian Mareș spunea...

Avianyc,
nu m-ai inteles....
Nu este vorba de Bolojan, oricat l-ai baga in fata!
Este vorba de cauza si efect si mai ales de ipocrizia clasei politice!
99,99% nu sunt interesati de Geniul Bolojan ci de ce le intoarce Guvernul din banii lor!

*O sa ma apuc sa scriu despre lungul drum al lui Ion Cacareaza de la Cokirlia la Londra! Cand a revenit acasa cokirlenii au constatat ca era si mai sarac si cu mult mai prost!

Calinmihaib12 spunea...

Doctorii și asistenții medicali ȘTIU cum să folosească sursele de oxigen..!(dacă au învățat în timpul studiilor..!; de fapt:în orice profesie, cei care învață: ȘTIU..!

Iulian Mareș spunea...

Bai priceputule in cacareze,
Personal am gasit la buteliile de oxigen din Kitul MEDEVAC al unui elicopter, oxigen industrial in loc de cel medical!
Nu ma apuc sa dau din casa, insa situatia a fost consemnata in registrul de control; nu dau detalii!

Vad ca stii bine, mai ales ca pt pilotii-elevi de pe aeronavelor cu aripa, fara reactie nici nu le trebuie oxigen!

****Criminal este faptul ca Primarul General USR/alianta guvernamentala (este un idiot functional un impotent, un ipocrit), iar conducerea interimara a matei Bals nu are studii pe specializarea spitalului!
Daca ar fi fost 21 de grade le mai trebuia aeroterma?
Cauza si efectu....asa se analizeaza in normalitate........nu prostii cu manusi de bumbac....etc! Manusi kirurgicale.....trebuie in spitale!

Iulian Mareș spunea...

Aici gasiti gandirea distructiva si patologica a guvernarii actuale girata de EL, specialistul ...:

https://www.facebook.com/Răzvan-Ștefan-100153314686028/videos/385407786040318/

Iulian Mareș spunea...

*Am gasit o buna explicatie....
Nu m-a mirat agresivitatea cu care au fost atacați cei care au îndrăznit să
câștige 9% din voturile românilor prezenți la urne. De la Liviu Dragnea
încoace nimeni nu a mai avut curajul să spună deschis că prioritatea în
politică trebuie să fie românii și România. Patrioții au fost întotdeauna ostracizați. Mai ales elitele: pe Nichifor Crainic, Constantin RădulescuMotru și pe Lucian Blaga i-au dat afară din Academia Română comuniștii.
Pe unii i-au băgat la pușcărie fără judecată. Dar atunci, în 1948, după
război, exista o explicație: la conducerea României se aflau niște alogeni,
veniți călare pe tancurile sovietice. Acum, când te uiți la televizor, vezi
români repezindu-se cu aceeași agresivitate împotriva unor compatrioți.
Din lăcomie, din prostie sau din ură pur și simplu.
Nicolae Manolescu a sărit printre primii, ca la un ordin, reușind să îl
îndepărteze pe Sorin Lavric de la Uniunea Scriitorilor. Tocmai Manolescu,
care l-a renegat pe legionarul de ta-su, numitul Apolzan, pentru un ciolan
ce a devenit din an in an tot mai mare. Manolescu nu avea nevoie la
Uniunea Scriitorilor de un colaborator și rival care să-i facă umbră, pentru
că vrea să plece de la conducerea ei cu picioarele înainte.
UDMR-ul a fost cea care a scrâșnit imediat apoi din măsele. “Nu era
nevoie de o astfel de formațiune în parlament…” Dar e nevoie de o
asociație culturală șovină? Cum altfel se poate numi această formațiune
care poartă doliu de Ziua Națională a țării în care locuiește? UDMR-ul are
si alte motive să se teamă de umbra AUR-ului: în parlament reprezentanții
maghiarilor se obișnuiseră să negocieze la sânge voturile de susținere a
guvernelor de toate culorile. Împingeau pretențiile dincolo de cerințele
reale ale minorității din Transilvania, doar pentru a avea satisfacția de a
demonstra electoratului lor că își fac treaba pentru care au fost trimiși în
parlament. Bravo lor! Parlamentarii AUR ar trebui să învețe de la ei arta
negocierii și ar trebui să cunoască la fel de bine legile și cum pot fi ele
folosite sau ocolite. Mai rar politicieni așa abili ca maghiarii din
parlamentul României!
Dar nu numai politicienii se vor repezi să pună o ștampilă urâtă peste AUR
ca să facă formațiunea “nefrecventabilă”, ci și mass-media. Vorba lui
Goethe: “Întâi desfigurează-ți adversarul, iar apoi combate-l ca pe un
monstru!”/Eugen Mihaescu

Iulian Mareș spunea...

”Nici procurorii nu cred ca stiu bine cu ce se mănâncă fenomenul!”
Probabil ca nu stiu in amanunt, dar pt asta se fac analize, sunt kemati experti evaluatori, se intocmesc rapoarte...se fac reconstituiri de laborator si ce or mai face ei....
Acum, scuza-i si tu pe procurori ca nu le stiu pe toate, ca 'mneata, Bibicule! Iarta-i ca exista....

Leon spunea...

"Toate spitalele din România au stocatoare de oxigen. Să vă spun cum e fenomenul cu acest oxigen. Deci, în timp ce oamenii primesc oxigen la mască, ei mai ridică masca, se duc până la veceu sau mănâncă și lasă masca și oxigenul intră în cameră în timpul ăsta și se împrăștie. Se îmbibă cu oxigen totul, haine, saltele, mobilier, tot.
Oxigenul se îmbibă în toate acele obiecte. Oxigenul nu arde, dar reține arderea, fac o paranteză, la un grătar dacă suflați aer ați văzut că imediat izbucnește flacăra, și acolo este doar aer, nu e oxigen pur. În momentul în care apare o flacără, de la o brichetă, de la o aerotermă, de la un scurtcircuit, în momentul ăla tot ia foc instant. Deci toate hainele de pe pacienți se aprind. E nevoie de doar câteva secunde ca să aibă arsură un om îmbrăcat. Omul arde ca o torță, ca un om îmbibat cu benzină.", a explicat inginerul Anton Heresu la RealitateaPlus."

Leo spunea...

Oxigenul utilizat medical este un amestec de O2 cam 15% și N ( AZOT) cam 85% , deci NU ESTE la fel ca oxigenul industrial de can 90% O2 de care vorbiți voi care produce o reacție explozivă în contact cu grăsimile. Deci Oxigenul medical este propriu ÎNTREȚINERII ARDERII în timp ce Oxigenul industrial este propriu ÎNTREȚINERII COMBUSTIEI PT. TEMPERATURI RIDICATE. Nu mai amestecați apectele.

Iulian Mareș spunea...

Rog ca cineva care știe in complex sa explice ce diferență exista între oxigenul medical și cel industrial, pt sudura autogen?
Ca vad ca ne mănâncă 8n cur cu grăsimea si scânteia...

Iulian Mareș spunea...

Ia zi nene, foloseai oxigen industrial sau medical?
Ce mare pericol crează cel medical?
Explica tu, kimistule...

Ein Stein spunea...

@avianyc
Tu trebuie sa pricepi ca in Romania nu lipsa spitalelor moderne e problema. Problemele Romaniei sunt de natura structurala si o populatie foarte saraca. Chiar daca va exista o vointa politica uriasa, din partea tuturor partidelor, si se vor construi spitale ultramoderne , pe bani europeni, nu se va schimba absolut nimic. Ce s-a intamplat la Oradea este o hotie. Cu ce bani este mentinut acel spital in functiune? S-a adaugat vreo taxa suplimentara locuitorilor din Oradea pentru mentinerea in functiune a spitalului? Banii nu cumva vin de la buget, din taxele contribuabililor din alte zone? Cheltuielile cu un astfel de spital, cu toate dotarile si costurile inclusiv cu pompieri proprii costa enorm. De unde bani? Contribuabilii ar trebui sa se intrebe mai des si cu responsabilitate ce se intapla cu banii lor. Nu ma intelege gresit, avem nevoie de spitale moderne dar nu construite de maniera asta punand statul in fata unui fapt implinit. Daca ai sa judeci cu capul ai sa-mi dai dreptate. Eu unul nu vreau ca banii din taxele mele sa ridice nivelul de trai al celor din Oradea, mi-as dori ca ei sa ajunga in zona in care locuiesc. Cunosc si altfel de proiecte, minune, construite cu bani europeni, facute de idioti cu gandul numai la bonusuri si care acum dau din colt in colt ca nu au bani sa le mentina in functiune, conditie obligatorie din partea UE.
Asa ca mai lasa-ne cu Bolojan al tau si Oradea. Un guvern responsabil si corect le-ar repartiza fondurile cuvenite, judicios. De unde ar plati Oradea restul de bani pentru mentinerea in functiune a spitalului ultramodern cu pompieri proprii?
Repet problema Romaniei este saracia generalizata si probleme structurale generate de statul mafiot.
Nu cred ca pricepi mare lucru din ce am scris, dar poate o fac ceilalti.

Ein Stein spunea...

Problema Romaniei este de natura mafiota, ce s-a intamplat cu ultimul episod nu are absolut nicio legatura cu aeroterma sau oxigenul. Putea sa se prabuseasca tavanul sau un perete, ce faceam apoi? Ne lasam angrenati in discutii fata de calitatea betonului? Oameni buni va rog din suflet, nu mai plecati la fenta!!!!!!!!!!!!
Singura solutie de a salva Romania este destructurarea statului mafiot. Pentru Dumnezeu, cand o sa intelegem?
Indiferent cu ce solutii vin "politicienii", noi cetatenii, la unison, trebuie sa le cerem destructurarea statului mafiot, reprofesionalizarea lui, ocuparea tuturor functiilor numai si numai pe baza de concurs si scoaterea in afara legii a numirilor in functii, indiferent ca e de natura politica sau nu.
Alta solutie nu exista!
Oare nu va deranjeaza ce au facut mafiotii, care conduc in prezent tara, ca au intarit si mai mult statul mafiot, legalizand numiri politice din ce in ce in mai multe domenii ale statului? Oare nu vedem trendul?

valy spunea...

Este strict interzis folosirea tuburilor de oxigen în spații închise.
Aceste tuburi sunt depozitate în spații deschise, sunt conectate la distribuitoare speciale prevăzute cu reductoare de presiune care distribuie oxigenul la saloanele respective prin conducte vopsite în albastru.
Așa este la Spitalul Militar București și în bazele de reparații ale M.Ap.N.
La stația de distribuție a oxigenului în vederea manipulării tuburilor, a cuplării tuburilor de oxigen la instalație, a funcționării instalației sunt angajate persoane autorizate care au numai atribuțiuni în acest sens.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, oxigenul medical este purificat, fara urme din alte elemente din Tabela lui Mendeleev.

Leon spunea...

Majoritatea Spitalelor care au si sectie ATI, au inlocuit Tuburile de Oxigen cu Rezervoare de Oxigen ! Este posibil sa fie si Tuburi cu capacitate mai mica tinute ca rezerva in unele saloane care se pot folosi in caz de urgenta.
Mai degraba s-a intamplat ceea ce a sugerat inginerul Anton Heresu, in comentariul meu de mai sus..!

Mihai spunea...

Pentru Mares
CUM SE PĂSTREAZĂ OXIGEN MEDICINAL COMPRIMAT
Informaţii speciale
Trebuie amintit faptul că oxigenul este comburant şi alimentează aşadar arderea. În prezenţa unor
substanţe combustibile cum ar fi grăsimile (uleiuri, grăsimi) şi substanţele organice (ţesuturi, lemn, hârtie,
materiale plastice, etc.) oxigenul poate activa arderea, prin efectul declanşator al unei scântei, flăcări libere
sau a unei surse de aprindere sau prin efectul decompresiei adiabatice care are loc în aparaturile de reducere
a presiunii (reductoare) în timpul unei reduceri bruşte a presiunii gazului. Prin urmare, toate substanţele care
intră în contact cu oxigenul trebuie să fie clasificate ca substanţe compatibile cu produsul în condiţii normale
de folosire.
Orice sistem sau recipient pentru distribuirea oxigenului trebuie să fie ţinut departe de surse de
căldură datorită proprietăţilor comburante ale oxigenului: trebuie luate aşadar toate măsurile de siguranţă
necesare, atât în cadrul spitalului, cât şi acasă, în prezenţa oxigenului de uz medical .
Oxigenul poate provoca aprinderea imprevizibilă a materialelor incandescente sau a mâinilor; din
acest motiv, sunt interzise fumatul sau lăsarea flăcărilor aprinse şi nesupravegheate în apropierea
recipientelor şi a sistemelor de distribuţie.
Nu fumaţi în mediul în care se practică oxigenoterapia.
Nu amplasaţi butelii sau recipiente în apropierea surselor de căldură.
Nu trebuie folosit niciun echipament electric care poate produce scântei în apropierea pacienţilor
care sunt supuşi tratamentului cu oxigen.
Este absolut interzisă orice intervenţie asupra racordurilor recipientelor, asupra aparaturilor de
distribuţie şi a accesoriilor sau componentelor aferente (ULEIUL ŞI GRĂSIMILE POT LUA FOC ÎN
CONTACT CU OXIGENUL).
Trebuie evitat orice contact cu uleiul, grăsimea sau alte hidrocarburi.
Nu folosiţi creme sau rujuri grase în apropierea surselor de oxigen.
În medii supraoxigenate, oxigenul se poate impregna în haine.
Buteliile nu pot fi folosite dacă există deteriorări evidente sau dacă se bănuieşte că au fost afectate
sau expuse la temperaturi extreme.
Pot fi folosite doar aparaturi corespunzătoare şi compatibile cu oxigenul pentru respectivul model de
recipient.
Nu pot fi folosiţi cleşti sau alte ustensile pentru a deschide sau închide robinetul buteliei, în vederea
prevenirii riscului de deteriorare.
În caz de pierderi, robinetul buteliei trebuie închis imediat, dacă acest lucru se poate face în
siguranţă. Dacă robinetul nu poate fi închis, butelia trebuie să fie dusă într-un loc mai sigur (în aer liber)
pentru a permite oxigenului să iasă liber.
Robineţii buteliilor goale trebuie ţinuţi închişi.
Oxigenul are un puternic efect oxidant şi poate reacţiona violent cu substanţe organice. Acesta este
motivul pentru care manipularea şi conservarea recipientelor presupun măsuri de precauţie speciale.
Este interzisă administrarea gazului sub presiune în absenţa dispozitivelor de reglare și fără aviz medical.

Mihai spunea...

Tot pentru Mares
Instrucţiuni de folosire şi manipulare a oxigenului medicină comprimat.

Buteliile de oxigen de uz medical, precum şi recipientele pentru gaz criogenic, sunt rezervate
exclusiv pentru a depozita/transporta oxigen pentru inhalare, de uz terapeutic. Buteliile trebuie să fie
transportate folosind mijloace corespunzătoare pentru a le proteja împotriva riscurilor de ciocnire sau cădere.
Respectaţi în mod obligatoriu următoarele instrucţiuni:
Verificaţi ca întreg materialul să fie în stare bună.
Fixaţi buteliile pentru a le menţine în poziţie verticală şi a evita căderile, protejaţi recipientele
împotriva şocurilor şi menţineţi-le la o temperatură mai mică de 50°C, asigurând o ventilare/aerisire
corespunzătoare a localurilor în care estre folosit produsul.
Manipulaţi materialul cu mâinile curate, fără urme de grăsime sau ulei.
Ridicaţi şi manipulaţi buteliile şi unităţile de bază folosind exclusiv stivuitoare, nu ridicaţi butelia
apucând-o de robinet.
Folosiţi racorduri, ţevi de racord sau furtunuri de racord specifice şi compatibile cu oxigenul.
Este absolut interzisă intervenţia în orice fel asupra racordurilor recipientelor, asupra aparaturilor de
distribuţie şi a accesoriilor sau componentelor aferente (ULEIUL SAU GRĂSIMILE POT LUA FOC
IMEDIAT ÎN CONTACT CU OXIGENUL).
Nu lubrifiaţi şi nici nu încercaţi să reparaţi un robinet defect.
Este absolut interzisă manevrarea aparaturilor sau componentelor cu mâinile sau cu hainele ori faţa
murdare de grăsime, ulei creme şi unguente diverse.

Iulian Mareș spunea...

După 6 ani de comoditate si lancezeala patologica:
"T r e b u i e s ă f a c e m o r e f o r m ă î n s ă n ă t a t e!"...aproximativ...
El: E u a m o b o s i t!
Noi: Ne-ai plictisit!...

Mihai spunea...

Tovarașu ein stein
Poate inca nu ai aflat ca momentan toate ”incadrarile” in institutiile statului cu exceptia sinecurilor politice se face prin CONCURS ........
Acuma ,in ”democratie ” de regula cel castigator in alegeri vine cu ”echipa” lui . Concurs corect se poate realiza doar poate prin calculatoarele NASA .....a caror softuri nu permit abatere de la ”traiectorie = onestitate.

Ein Stein spunea...

Tov-ule, ce susti este insasi esenta statului mafiot, dus la perfectiune de clanurile mafiote galbene. Esti de-a dreptul penibil, tocmai "sinecurile" conteaza, doar nu-ti faci impresia ca sinecura e considerata casiera de la posta sau fochistul de la spital. Intr-un stat mafiot exista regula aia ca se vine cu echipa castigatoare in alegeri, bla, bla.
Echipa castigatoare trebuie sa se limiteze la esaloanele 1 ale statului, fara amestec in treburile companiilor de stat, deconcentrate, spitale, scoli, armata, politie, etc. Pricepi?
Mafiotule.

Ein Stein spunea...

Mafiotule ce s-a intamplat in cazul Ovidiu Ianculescu directorul de la Gospodarirea Apelor Mures, care a fost pur si simplu dat afara, in conditiile in care respectivul avea si specialitatea, cunostinte, experienta in plus a ocupat postul prin concurs, examen, pentru a fi adus in locul lui un individ care nu are absolut nicio pregatire, experienta, un vanzator de sucuri, face parte din strategia "de regula cel castigator in alegeri vine cu ”echipa” lui"?
In orice tara din lume cu democratie cat de cat viabila ar fi dus la demisia intregului guvern si in niciun caz ticalosia pe care tu o consideri normala.

Mafiotilor ati distrus tara, nu va mai satura Dumnezeu.

anonim spunea...

agentia nationala a medicamentului-prospectt
https://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_6550_13.06.14.pdf

"Ori de câte ori se utilizează oxigen, trebuie luat în considerare un risc crescut de combustie spontană."

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Multam!
Găsisem specificațiile, dar îl lasam pe expertul in oxigen medical sa se stigmatizeze...
Oamenii nu respira oxigen pur caci arderile interne devin rapide și...etc

Iulian Mareș spunea...

Consumi spațiul aiurea....

Iulian Mareș spunea...

Neconcludent...aiuritor.
Duci discuția în alăturat mereu..

monteoru spunea...

Nu am pretentia precum unii care au raspuns la toate.Emit pareri.Din cate se vede omenirea nu s-a gandit ca poate fi supusa la asemenea presiune.Pot sa faca si mama restructurarii .Niciodata nu va fi pregatita pentru o imbolnavire in masa.In plus natura este imprevizibila.Cine se mai gandea ca pe langa bolile arhicunoscute mai apare una necunoscuta.Daca tari precum SUA ,Canada,Germania sunt ingenucheata ce naiba sa mai zici de Romania?
Hai sa fim realisti.Libertatea are costuri..Vrem multe,mult dar fara sa cedam nimic.Nu se poate ca din rahat sa faci bici si sa pocneasca.Hai sa ne uitam la tari care s-au ridicat din cenusa.Fara sacrificii nu se realizeaza nimic
Din pacate avem si lepre.Lepre care acuza dictatura medicala.Unele lepre iau in deradere existenta covidului.Unele lepre se cred imuni.
Alte lepre sund indiferente ca sunt o bomba biologica.Inchizi granitele nu e constitutional.Si noi suntem romani.Izolezi leprele,e dictatura.Cum o dai,cum o intorci nu e bine.Toti vor bani.Patronii vor bani,fermierii vor bani,de pensiile speciale nu te poti atinge ca CCR e stat in stat,pulime vrea bani etc dar nimeni nu vine cu solutia.Daca vindem ceva dece vindem,daca ne imprumutam dece ne imprumutam?Si tot asa.
Criminalul de Hitler a mobilizat un popor intreg si a construit autostrazi.Chinezii comunisti in cateva saptamani au construit dela zero spitale.Poti face cu romanii nostri?Cine risca o noua revolutie?
Suntem de rasul plansul.



Periamu lucica spunea...

Arafat cu dubla cetățenie , asa ca face treaba si pentru ai lui!!!!!!???

Viorel spunea...

Domnule avionyc, de curiozitate, ce efective are acea „SUBUNITATE PROPRIE DE POMPIERI” conform organigramei, ce activități zilnice desfășoară conform fișei postului, cât timp durează și ce salariu lunar primește fiecare angajat. Nu or fi cumva un fel de impinge vânt. Șef peste această societate o fi vreunul din cei 50% din angajații din Primărie și Consiliu Județean dați afară de domnul Bolojan cum afirmați dumneavoastră lăsând oamenii pe drumuri în plină criză economică, făcânduși reclamă la nivel national cât de sever, și bine organizat este și va fi, ce economie de bani va face la nivelul C.J. sau este unul din apropiații dumnealui ? În plus, citiți comentariul de mai jos și faceți o comparație / analiză cu ce va spus și domnul Iulian Mareș. Cea mai performantă navetă spațială a dispărut cu tot cu echipaj de la o simplă (complexă) garnitură. Oricând și la ei se poate întâmpla o tragedie de la o nimica toată. O eroare de pilotaj, intră elicopterul într-un etaj, explodează și aruncă spitalul în aer de nu mai rămâne decât scheletul. În plus, cei ce se internează în spital primesc autorizație sau au legitimație ca pe stadion data de domnul Bolojan pentru că sigur un om al străzii nu are ce căuta în acel spital până nu intră într-o sală de decontaminare, doar nu vreți să îmbolnăvească somitățile orașului. Vă aduceți aminte când Suceava era în cod roșu de Pandemie cine stătea ca boierul (internat ca medic / citiți presa) într-o rezervă separată și muritorii de rând stăteau pe holuri ? Nu era nici animal de casă sau sălbatic, nici o pasăre ci un vierme ce conduce societatea românescă.
„Dezastrul navetei spațiale Challenger a avut loc la 28 ianuarie 1986, când naveta spațială Challenger s-a dezmembrat la 73 de secunde după lansare, ceea ce s-a soldat cu moartea celor șapte membri ai echipajului. Naveta s-a dezintegrat deasupra Oceanului Atlantic, în dreptul coastei Floridei, la ora 16:39 UTC, 11:39 ora locală.
Dezintegrarea întregului vehicul a început după ce un O-ring (o garnitură inelară) din propulsorul din dreapta a cedat la lansare. Defectarea O-ringului a cauzat o ruptură în articulația propulsorului pe care o asigura, permițând ca gazul fierbinte din interiorul motorului să ajungă în exterior și să intre în contact cu aparatura propulsorului și cu rezervorul exterior de combustibil. Aceasta a condus la separarea legăturii din spate a propulsorului din dreapta și la distrugerea rezervorului din dreapta. După aceasta, forțele aerodinamice au distrus imediat vehiculul”.

Gigi spunea...

👍 👏👏

Iulian Mareș spunea...

Avianyc,
este frate cu Tatoiu...

Nici nu ti-a explicat bine Leonard (inginer 100% la zi) ce si cum este cu oxigenul medical și cu cel tehnic/industrial ca tu, axact, xa doamna Rățoiul, ai si venit cu explicații neinteresante, întrucât asistentele cu taie, sudează cu oxi/acetilena!
Termina omule cu asa copilării...oxigenul medical este un amestec respirabil, putin mai îmbogățit in oxigen decat aerul pe xare-l respiri si tu! De altfel, dacă erai putin atent, eu am pus inițial o întrebare și nu m-am dat destept in xap xa orice bou prost ce este dispus sa dea sfaturi necerute procurorilor..., ca alții!
Si sa nu rămân dator...De ce semeni cu Tatoaica?
Pai, cand in ROU toate televiziunile moderat emisiuni cu paralele intre aeronave multirol, dând sfaturi SMFA ce si xat sa cumpere, dna Tatoiu a vorbit 1 lună despre F-16 si a recunoscut ca despre Gripen putea vorbi doar 2 săptămâni!...asa si tu...
Ne tot freci la cap cu Geniul sau Geniall Bogdan, cel care le-a instruit pe asistentele din Sp.J Oradea să-și folosească tanga de bumbac pe post de mănuși 100% colonei, pt a nu produce explozii precum bombele ghidate laser!
Este oxigen medical....asemănător cu cel folosit de scafandri...
..mai multe nu mai zic...cum nu am văzut asistentele cu berelege albe, din bumbac, pe maini asa nu am văzut nici asistente fara kiloti la 17-18°C.

Mihai spunea...

Tovarășu ein stein
Ca sa fii incredintat ca fostul primar al municipiului Oradea si actual presedinte al CJ BH pe nume Bolojan nu-ti baga mana in buzunar urmareste cu atentie aceste linkuri . Daca nu poti trage concluzii te ajut eu sa intelegi de unde vin banii:
-restructurarea personaluli ineficient atat din primarie cat si acum din CJ si folosirea banilor economisiti in folosul comunitatii
- foarte multe fonduri europene atrase prin formarea unei echipe de tineri studiati ,profesionisti ,cunoscatori de limbi straine ,fonduri folosite eficient in folosul dezvoltarii comunitat
- atragerea masiva de investitii in parcurile industriale in care a asigurat toate utilitatile (apa ,canal,gaz ,cai de acces) plus gradinite si crese cu program prelungit in fiecare parc industrial pentru copii angajatilor

https://stiriletransilvaniei.ro/2020/10/27/ilie-bolojan-face-o-restructurare-masiva-in-administratia-judetului-bihor-aparatul-propriu-al-cj-redus-la-jumatate/?_ga=2.124299978.1189634472.1612002521-852097145.1612002521

https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/primarul-care-s-a-descurcat-mai-bine-decat-tot-guvernul-romaniei-sa-ia-fonduri-europene.html

https://www.digi24.ro/regional/digi24-oradea/parcurile-industriale-din-oradea-motor-al-economiei-locale-831204

Ca atare cine este dinamic si lucreaza pentru comunitate gaseste resurse fara a intinde mana catre bugetul de stat. Pentru spitale primeste de la buget ca si orice spital din tara, bani de salarii pentru medici ,asistente ,medicamente vin prin CNASS. Tu nu platesti CASS. In rest toata infrastructura este finantata de primarie si CJ prin bani din fondurile proprii ,imprumuturi rambursate din fondurile primariei si CJ ,multi bani europeni nerambursabili atrasi. Daca nu reusesti sa intelegi ca unii fac si lucruri bune pentru comunitate DU-TE LA PESCUIT !!!!!!! . Sper sa nu ai nevoie de spital si sa te interneze in vreo vechitura de 50-60 de ani in care sa-ti cada tencuiala in cap ,cu instalatii sanitare infecte sau sa dormi cu sobolanii si gandacii alaturi. In constructii o renovare generala costa la fel sau poate mai mult decat construiesti din nou . Nou inseamna instalatii noi ,moderne ,statii de oxigen aferente ,centrale termice , pompieri ,etc.
Lumea daca are spitale ,bune ,medici buni si sanatate este fericita si viguroasa!!

Iulian Mareș spunea...

PC NASA!...dar cu PC s-au furat voturile in US
Exact cum au procedat in învățământ...
Asta este traitor in ROU sau este o banala planta sau rama...

Mihai spunea...

Și tu oxigenul ....

Iulian Mareș spunea...

Leon,
O2 nu îl găsești în natura separat...impregnata hainele miimi de secunda, apoi el intra in compunerea aerului respirabil

CEZAR spunea...

A sarit cap de gheata ..monteorul beat manga..etc...sa-si apere limbricii de la guvernare !

Mihai spunea...

Tovarășu ein stein,
In USA inclusiv Trezoreria de Stat este privata ,nu mai vorbesc de companii ,etc.
In majoritatea tarilor dezvoltate lucrurile stau la fel.
Căt timp la noi avem companii strategice cu capital majoritar de stat ,avem ce se vede,adica companii pusculite de partid si nimic altceva . Fara ele partidele mor de foame ,cu toate ca Dragnea ”ti-a luat din buzunar” si a marit considerabil subventiile pentru partide.
Sper ca intelegi ce insemna concurenta-progres prin sistemul privat din tarile dezvoltate cu economie privata si ce inseamna batuta pe loc ca la noi cu furtul din companiile strategice in folosul partidelor intesate cu fițe ,Vip-uri ,si alti ciordălăi de partid .
Poate le dai tu ceva idei de eficientizare .........prin A3 - Institutul alimentar ........

Gigi spunea...

Ein Stein@
Nu stiu dacã comentariul d.voastra va apartine,dar cum nu vãd ghilimele,este.Nu asta mi-am propus,nu conteza,important este ideia.
De acord ce spuneţi la Alin.3 din postare!
Dar,întreb :Este cineva interesat de acest lucru?
Atâta timp cât nu se merge pe aceiaşi directie pt.toata lumea corupta,indiferent ce culoare are coruptul respectiv,discutãm vorbe.
Da,aşa este ce spuneţi,toţi vedem,ne întrebãm,punem întrebari,dar nu s-a fãcut nimic în domeniul asta,şi pe buna dreptate cetateanul se întreaba,cum draku an de an ţara saraceste iar unii se inbogatesc?
Asta se intreaba oamenii,dacã stai de vorba cu ei şi deasemenea,ce fac organele indreptatite sã sã depisteze,sã le probeze faptele respective şi în final sa-i condamne şi cu prejudiciul recuperat.Dar ce vorbesc eu aici? Poate prin filme am vãzut scaroul asta.
Oricum,Mare dreptate aveti!👍👏

Leon spunea...

Iulica, dar Victima gasita carbonizata in baie (dupa ore bune..), cum o fi ajuns acolo.?

Leon spunea...

https://ziare.com/stiri/incendiu-matei-bals/in-salonul-in-care-s-a-produs-incendiul-erau-trei-prize-de-oxigen-1659519

Mihai spunea...

Alo domnul Mares ,
Lucica ,fata isteață pe lângă tine . Sper sa nu se incurce cu asa sculă.
In cele doua comentarii este vorba de instructiuni de folosire ,manipulare a ”oxigenului medical” folosit in spitale pentru bolnavii cu probleme respiratorii , covid ,etc
Halatele albe si manusile din bumbac erau la moda prin anii 80 ,acum lucrurile au evoluat odata cu societatea,alti oameni ,alte materiale ,alte tehnologii.
Si sa stii ca ar fi imprumutat de la aviatie fiecare mare spital isi putea achizitiona o ”fabricuta de oxigen” ,cu depozitare in rezervoare externe care sa alimenteze prin conducte spitalul.
O astfel de statie consta doar in niste compresoare de aer cu sisteme de uscare,filtrare ,tratare si stocare urmat de trecerea prin unul , doua ,sau mai multe oxigeneratoare functie de puritatea oxigenului dorit a fi obtinut.
Tot controlul se face de la un tablou care contine si analizorul de oxigen.
Simplu daca se vrea . Asa este spre exemplu prin Germania.
Ca atare ,neglijente manageriale si de manipulare ,intrebuintare criminale.
Daca aveam vreo rudenie in situatie le dadeam si lor si ție cu buteliile din salon de cap pana le faceam tandari ,ca sa pricepeti ca trebuie sa lasati politica la usa spitalului si sa aveti respect fata de pacient. Va duceam gratis si la vazut modele de urmat prin niste spitale din Germenia sau Austria ca este mai aproape.


Iulian Mareș spunea...

Ăsta da mister! Numai avianyc poate deslusi misterul, căci el a fost și procuror!
Nu știu si nici nu pot pune preț pe informațiile presei...spun si ei ceea ce l-au spus alții! Nu au fost, nu au vazut...
Sper că vom afla!

Viorel spunea...

Cu tot respectul domnule Dotore, când veți ajunge la 1% din performanțele Medicului specialist neurochirurg Leon Dănăilă să ne spuneți și nouă după care aveți tot dreptul să aduceți critici la adresa dânsului (fondate, nu presupuneri). Vă redau doar Realizările profesionale (citiții toată biografia pentru că aveți ce învăța / nu confundați un medic ce practică medicina în Spital / Institut cu un medic încadrat într-o U.M. / cunosc un specimen unde asistenta medicală avea mai multe cunoștințe decât medicul unității – o doamnă):
„Datorită acestor specializări și aplicării celor mai moderne tehnici operatorii, a reușit să facă operații neurochirurgicale din cele mai complexe și să scadă mortalitatea operatorie la procente comparabile cu ale celor mai renumite clinici de neurochirurgie din lume. Astfel, în cazul neurinoamelor de acustic a redus mortalitatea operatorie de la 51% la 4%, iar în domeniul anevrismelor intracerebrale de la 49% la 4%. Aceste rezultate se datorează unei tehnici operatorii bine pusă la punct, precum și faptului că a introdus în arsenalul sălii de operație din Romania microscopul operator (1979) și laserul (1984).
Până în prezent a efectuat peste 40.000 intervenții chirurgicale din care 14.700 cu microscopul operator și 715 cu laserul.
Gradul de dificultate al intervențiilor chirurgicale (anevrisme intracraniene - peste 2700, malformații arteriovenoase peste 300, neurinoame de acustic peste 350, tumori hipofizare peste 250, meningioame peste 1300, tumori de trunchi cerebral, tumori medulare, tumori intraorbitare, tumori de bază a craniului, tumori intraventriculare, tumori de glandă pineală etc). Numărul mare al acestora precum și excelentele rezultatele obținute postoperator prin reducerea semnificativă a mortalității (sub 4%) îl situează în rândul celor mai mari neurochirurgi din lume”.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Leon_D%C4%83n%C4%83il%C4%83

Iulian Mareș spunea...

Scrii numai prostii. Asistentele care si au carat butelii cu H de 60cm toată viata fără mănuși.
Citește draku inkistatule ce a postat Leonard.

Iulian Mareș spunea...

Tu ești în libertate?
Cert este ca ești patologic...🤣

Iulian Mareș spunea...

Sa vedem adevărul cu Trwzoreria US. Atenție la alin4!

"The Federal Reserve System, sau Federal Reserve, adesea The Fed, în română, Sistemul federal de rezervă [monetară], este banca centrală națională și sistemul național aferent al acesteia al Statelor Unite ale Americii.

Federal Reserve System este un sistem bancar semi-guvernamental alcătuit din:

(1) un consiliu de guvernatori (în engleză, Board of Governors) numiți prin hotărâre prezidențială, care au sediul în Washington, D.C.;
(2) un comitet federal al pieței libere (în engleză, [the] Federal Open Market Committee;
(3) douăsprezece bănci regionale, numite regional Federal Reserve Banks localizate în diferite orașe mari de-a lungul națiunii, toate societăți pe acțiuni; și
(4) numeroase bănci private, care posedă părții variabile din valoarea totală a acțiunilor celor 12 bănci regionale ale sistemului ([the] regional Federal Reserve Banks).
Jerome Powell este actualul Președinte al Sistemului de rezervă monetară, în engleză, Chairman of the Board of Governors of the Federal Reserve System.

Este demn de remarcat că, spre deosebire de multe țări ale lumii în care băncile centrale sunt proprietatea exclusivă a statului respectiv, în Statele Unite ale Americii, Federal Reserve System este deținut de entități private."

Viorel spunea...

Domnule avianyc, spitalul domnului Bolojan are o „Făbricuță de oxigen” ? Cel puțin pentru VIP-uri, să stea liniștiți și în siguranță că nu vor sari în aer.

Ein Stein spunea...

Mafiotule, Dragnea e in puscarie de vreo doi ani. In logica ta stramba daca Dragnea mi-a furat din buzunar, acum Citu si Orban pur si simplu ma talharesc, eu ca simplu cetatean am de ales. Ce sa aleg intre un hot si un talhar?
Spui numai prostii, Trezoreria de Stat USA nu a fost niciodata a statului, asa a fost ea constitutita, ca fond privat. Dar ca se merg tot in logica ta stramba iti pot da un exemplu, mai de aprope, si care are un impact urias in economia noastra. Ia ghici OMV e companie de stat? De ce a trebuit ca Romania sa-si vanda, "privatizeze", propria companie in beneficiul OMV? Ca sa aibe nevasta lui Ungureanu Alifie un job bine platit? Ce astfel de "privatizari" mai are in plan mafia galbena?
Nu-mi vorbi tu mie de concurenta-progres, habar n-ai ce e aia.
Mafiotilor.

Ein Stein spunea...

Gigi
Nu se poate face nimic, docamdata. Tu nu vezi ce zice mafiotul blogului? Lui i se pare normal ca cei care castiga alegerile sa schimbe la nivelul statului cu oameni "de ai lor" in toate functiile importante, inclusiv in institutiile care ar trebui sa vegheze la respectarea legilor. Cum sa crezi ca vor reactiona, atunci cand va fi nevoie, cei numiti, daca clanul care le-a dat o paine de mancat, nemeritata, le va cere ajutorul?
Ticalosia asta trebuie sa inceteze! Romanii, daca vor o viata mai buna, obligatoriu trebuie sa ceara, fara abatere, destructurarea clanurilor mafiote, reprofesionalizarea statului si interzicerea numirilor pe functii. Abia atunci poti sa te intrebi ce fac institutiile? Pana atunci ne vom ocupa cu probleme periferice, cum se manevreaza oxigenul, cu trebuie bagata aeroterma in priza si alte idiotenii.
Cauzele trebuiesc indepartate. Atentia noastra, invariabil, este abatuta spre efecte.

Mihai spunea...

Tovarășu ein stein
Daca tot ai deschis subiectul OMV
Hai să trecem petru capitolul autori privatizare prin contracte secrete ,etc.
Începem de aici.
În momentul in care austriecii au facut oferta pentru Petrom au facut oferta si ungurilor pentru MOL (un fel de Petrom al Ungariei).
Ungurii ,la inceput au intrat in negocieri apoi s-au retras propunand romanilor alierea intr-un concern compus din cele doua societati de stat ,Petron si MOL.
Romanii au refuzat si s-au ”predat austriecilor de la OMV cu resursele naturale cu tot.
UNgurii ,baieti destepti si patrioti au trecut la listarea MOL pe bursă.
Azi,societatea de stat MOL este o companie de top in Ungaria care face profit si in Ungaria si in Romania , Slovacia ,etc si varsa bani grei in bugetul Ungariei.
Noi ne-am vandut catre OMV cu resurse cu tot.
Ati inteles ceva ”hotilor” ?
Alta ;
Am zis ca noi nu privatizam CEC ,ca asa si pe dincolo.
Ce au facut ungurii ? Exact ce au facut cu MOL iar acum CEC-cul unguresc pe nume OTP BANK face profit si are filiale atat in Romania cat si in toate tarile foste comuniste.
Ce profit a facut CEC-ul romanesc ,care nici macar intranet intre subunitatile de pe teritoriu nu are. Cate filiale are in Ungaria cel putin . Stii ce salarii au managerii CEC care ii dadura lui Basescu milionul de euro pe ochi frumosi ?
Stii cate recapitalizari ddin banii contribuabililor au fost infuzate in CEC până acum , ultima facuta de Teodorovici ,cand le-a mai dat si o gura de oxigen livrand prin ei salariile profesorilor.
Azi OTP Bank face profit peste tot si duce bani frumosi in bugetul Ungariei.
Ai auzit de compania de stat TAROM ,an de an pe pierdere ,cu bani de la buget infuzati an de an in capitalizarea ei pentru acoperirea pierderilor.
Eu am lucrat zece ani la compania privata romaneasca get beget, Blue Air ,an de an pe profit ,dar cu personal strict necesar si cu salarizare mult sub Tarom.
Stii ce au facut ungurii cu compania de stat similara Taromului cand a intrat pe pierdere ca si Taromul. Au restructurat-o si daca nu s-au redresat nici asa s-au lipsit de ea ,decat an de an sa merga in pierdere ,fara profit si sa trebuiasca an de an infuzati bani de la buget in ea.
Dece a cazut MaleeV ,fiindca au facut ce face Tarom in timp ce firma privata ungureasca WIZZ AIR le-a luat caimacul prin seriozitate ,personal strict necesar si profesionist ,salarii in ton cu trendul in aviatia privata.
Azi Romanii zboara peste tot in Europa si peste ocean cu WIZZ Air si Blue Air , Tarom este depasit . Wizz Air care duce profitul in bugetul Ungariei.
Ati auzit ”hotilor” . Dece ati dat Petrom cu reserse cu tot austriecilor si nu l-ati listat si voi la bursă ?
Uite că ți-am raspuns !
Si daca vrei te mai servesc ca sa te luminezi !

Calinmihaib12 spunea...

D-le VIOREL: din când în când,te mai "ia valul"..!(ca să spun așa..!) și devi neatent la ceea ce citești(sau "valul" ăsta te face să nu discerni lucrurile.!)
..știu și eu să să citesc din diverse "surse"..ceea ce mă interesează,dar nu "inghit" tot ce se scrie:așa,pe "negândite".
..și, cred că totuși ai observat că,de fapt,nu am "criticat, ci am scris că: pur și simplu, în domeniul medical,o carte de specialitate se PERIMEAZĂ rapid, cu mici excepții,dintre care am amintit cărțile despre tehnicile chirurgicale..!
Cât privește povestea cu vânza rea casei de către un chirurg pe care eu nu l-am "criticat(..!), pt.că nu am motive,dar e TRIST, dacă nu chiar TRAGIC :ca un AUTOR de CARTE,în orice domeniu,să-și vândă bunurile de subzistență (cum e de ex. o casă..) pt.a-și publica lucrarea (știu și eu niște cazuri asemenea..!),și nu întind povestea..tragismului..!
Despre înșiruirea activității dr.DĂNĂILĂ nu comentez,că nu e cazul,dar D-le VIOREL:îți spun să nu te prea "avânți"..,pt.că
multe din "realizările"amintite, erau ISTORIE în țările dezvolta te economic,social,politic,și
..MEDICAL..!(și..fac parte din activitatea..curentă a unui neurochirurg din orice centru medical din țară..!).

Ein Stein spunea...

Tovarasu mafiot eu spre deosebire de tine platesc CASS. In rest ai scris numai si numai prostii. Totul se reduce la bani si forta economica, Oradea este departe de a-si finanta singura cheltuielile, in special in domeniul sanatatii si a spitalului minune. Tu nu reusesti sa faci deosebire intre constructia, pe bani europeni sau bastinasi si administrarea unui spital modern sau nu. Nu e de tine.

Iulian Mareș spunea...

Stei,
Nu exista domeniu în care EL, singurul Che, sa nu se priceapă pana la a tine cursuri tematice si simpozioane de comunicari....etc
Omul este bolnav, asta este cert!

Iulian Mareș spunea...

Waw! Asa ceva? Însuși Nesimțitorul, greacă roșie, conduce protestele din capitala, in fruntea coloanei anti #.

Iulian Mareș spunea...

Asta cu prospectul ANM este cam asa: asigurati-va ca stekerul se introduce numai intr-o priza functionala, pentru buna functionare a rasnitei de cafea!

Iulian Mareș spunea...

Ein Stein,
mai sus s-a postat asta de catre un inginer obiectiv: ”Leonard
30 ianuarie 2021, 08:52
Oxigenul utilizat medical este un amestec de O2 cam 15% și N ( AZOT) cam 85% , deci NU ESTE la fel ca oxigenul industrial de can 90% O2 de care vorbiți voi care produce o reacție explozivă în contact cu grăsimile. Deci Oxigenul medical este propriu ÎNTREȚINERII ARDERII în timp ce Oxigenul industrial este propriu ÎNTREȚINERII COMBUSTIEI PT. TEMPERATURI RIDICATE. Nu mai amestecați apectele.”

...vrei sa o scoti la capat cu un capsoman, care una doua vine cu genialul Bolojan si maretele realizari din Oradea!
Nu ai priceput ca daca nu ai unghiul lui de vedere, singular si pueril, nu gasesti punti de dialog!

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
”Leonard
30 ianuarie 2021, 08:52
Oxigenul utilizat medical este un amestec de O2 cam 15% și N ( AZOT) cam 85% , deci NU ESTE la fel ca oxigenul industrial de can 90% O2 de care vorbiți voi care produce o reacție explozivă în contact cu grăsimile. Deci Oxigenul medical este propriu ÎNTREȚINERII ARDERII în timp ce Oxigenul industrial este propriu ÎNTREȚINERII COMBUSTIEI PT. TEMPERATURI RIDICATE. Nu mai amestecați apectele.”

Iulian Mareș spunea...

Tu intelegi in cap ce inseamna maximum 15% oxigen? ... restul de 85% ce este ma?
Apropape ca in natura...asta vine pacientului in masca!

Iulian Mareș spunea...

Ba avianyc,
dar prost esti in cap....majoritatea spitalelor au instalatie de produs O2 medical...
Nu eu am scris de manusi de bumbac ci TU, eu am parodiat!
Unde am lucrat eu era si aceasta instalatie pt situatii speciale.
Ca sa nu mori si prost! In toate sectiile ATI exista instalatii de P2 pe teava de cupru! Cazurile de covind multiplicandu-se, solutia a fost ca sa puna omului butelia de O2 (h-cam 60 cm) cu ceas si tub care duce la masca!
Ceva timp in urma am facut o pneumonie f puternica si cam 2 zile am tinut O2 in nas, prin tuburi subtiri.
Adica cum ”va aducem gratis”? da cine pzd ma-tii te crezi? Tantalaule, eu cand zburam in lume tu inca te instruiai la CI!
Boule, tu vorbesti de politizare? Iti dau un exemplu ca sa inteleaga si capul tau cretin ceva:
-in ianuarie expira mandatul de 4 ani al directorilor din invatamantul preuniversitar;
-ce au facut boii de politicieni? Nu au organizat din nou concurs ci au dat imputernici pe 6 luni sau 1 an lingailor PNL/USR din randul cadrelor!

Iulian Mareș spunea...

Zboara cu low-cost pt ca sunt saraci! vai de capul tau...

Iulian Mareș spunea...

Franturi de FURIE!
”Sa nu-l uitam pe actualul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu. Agitatul userist care se dadea de ceasul mortii si cerea taieri de capete si inchisoare pentru vinovatii de la incendiul Colectiv din 30 octombrie 2015 si pentru proasta tratare in spitale a celor arsi. Mare tupeu pe acest individ, care nu intelege sa-si dea imediat demisia! Daca presedintele Klaus Iohannis respecta Constitutia, USR nu trebuia sa ajunga niciodata la guvernare. Vlad Voiculescu nu ar fi ajuns niciodata ministru la Sanatate!

Cred cu tarie ca Vlad Voiculescu trebuie imediat destituit. A facut atat de mare taraboi cu arsii de la Colectiv, si a cerut atatea demisii si raspunderi, iar acum cand are un “Colectiv” chiar in principalul spital covid pe care il pastoreste face pe niznaiul si nu are bunul simt sa se care de buna voie!

Valea Voiculescule! Inapoi la ONG-uri cu tine!

Iohannis este cel care a i-a adus la guvernare pe acesti indivizi cu agende straine, obligand PNL sa-i accepte contra-naturii in coalitie si incalcand grosolan dreptul PSD de a face guvernarea in calitate de castigator al alegerilor din decembrie 2020. Iohannis este cel care a adus la guvernare pe perdantii alegerilor din decembrie 2020. Si trebuie sa raspunda! El este principalul vinovat a tot ce se intampla de mai bine de un an in Romania, caci el este stapanul “Guvernului Meu”. El a gestionat ca stapan al Guvernului indatorarea masiva a Romaniei, prabusirea economica, el a numit premierii si ministrii. Sub el romanilor li s-a facut frica sa se mai trateze in spitale, caci in spitalele din Romania s-a ajuns sa se moara pe capete, cu zile. Sub el romanii nu mai au siguranta zilei de maine!

Iohannis e primul care trebuie sa plece! Dar Iohannis nu pleaca! Iresponsabilul asta plin de el, arogant si venit de pe alta lume duce Romania in gard cu o viteza uluitoare. Nu a gasit altceva mai bun de facut decat sa se prezinte azi la locul dezastrului, la orele 13.00 (la ore bune dupa tragedie, pentru ca probabil a trebuit sa-si faca exercitiile fizice, sa se bronzeze la lampa si serveasca masa cu dumicate bio) ca sa transmita urmatorul mesaj: “Tin sa felicit fortele de interventie pentru promtitudinea cu care au intervenit la acest incendiu groaznic!”

Imediat dupa el, a iesit la rampa si premierul Florin Catu, intr-o declaratie jenanta rostita de la pupitrul de la Palatul Victoria, care printre altele, s-a apucat sa laude si el modul in care s-a intervenit in tragedia de la “Matei Bals”.

Chiar era ceva de laudat in aceasta tragedie, natangilor???

PS – Morala: romani, va place ce ati votat? Asta ne asteapta pe toti. Vom muri cu zile, in timp ce alesii nostrii vor aplauda triumfal modul in care vom fi dusi la groapa.” Savaliuc Razvan

Mihai spunea...

Bă, Mares

Mai ingramaditule ,oxigenul care ti s-a administrat a fost oxigen medicinal concentratie 99 v/v foarte sensibil la grădini, flacăra deschisă, etc la fel ca orice oxigen imbuteliat.
Dacă nu reușești să faci diferenta intre oxigenul industrial si cel medicinal si crezi ca autospeciala de la aviatie produce pentru alimentarea buteliilor principale si de rezervă din instalație de oxigen a avionul pentru alimentarea piloților oxigen industrial ca sa sudeze pilotul "oglinda retrovizoare" daca in cade in zbor sau levierul de comanda daca se rupe inseamna ca nu ai circuitele in regulă.
Nu vezi ce tantalau incalcaltat si nepriceput la nimic esti.
Si ca sa nu te las fara replica pe măsură, te intreb,tie cine pizza ma-tii sau lua lu tac_tu iti permite sa-ti dai cu parerea intr-un domeniu in care iti prinzi urechile precum aviatia si sa jignesti ingineri cu vasta experienta din mana căruia au ieșit prima dată în simplă comanda in zbor cu avionul de vanatoare bombardament elevii piloti ai unei școli militare si cu ce ceva ani de copilot inginer pe linie aeriana externa.
Ti-am mai spus ,ca prin 81 -83 cand eu zburăm in Europa , receptionam si traduceam documentatia si predam cursul pentru cursanții români detașați în vederea cunoașterii avionului L39 in vederea exploatării in tara ,in colectiv cu ingineri de la Academia Militara din Cehoslovacia la uzina de avioane " Aero Vodochody" tu predai telefonul cu manivelă soldatului neinteresat.
LM-isti rupti de realitati, aroganți si mare parte fara valoare adăugată.
Probabil oi fi zburat si tu ....pe mătură pe rute interne.

Mihai spunea...

De la tine nu mă astept să intelegi mai mult ((( Nu degeaba circula o vorbă ” Atâta am putut ”(((((((((

Mihai spunea...

@ akord 75
Ce să explici unora care nu pot mai mult. Mareș si Viurel de Iași sunt Alfa si Omega in toate la vasta lor experientă de birocrati nesimtiti.

Viorel spunea...

Domnule avianyc, eu nu m-am exprimat cu răutate ca și dumneavoastră (nesimțit=om mort, paralizie parțială sau totală, etc. / sunt viu, vorbesc și simt românește nu bolojenește). Am exprimat o situație ce se poate întâmpla și care poate duce la o catastrofă mult mai mare decât cazul Colectiv (intrat elicopter în spital / eroare de pilotaj / cazul navetei spațiale Challenger) cu toate marile realizări și dotări executate în acel spital. Apoi mi-am / v-am pus și niște întrebări pertinente. A da niște oameni afară (lucru ce nu l-ai făcut ca primar-nu a putut legal / am citit și comentariul dânsului după câștigarea alegerilor, reduceri de funcții, unde sunt 2-3-4=concurs, cu răspunsul dat exact cui trebuie prin femeia de serviciu ca dânsul să nu fie amestecat / inculpat, etc.). Dar în timp vă veți convinge că oamenii pe care îi ridicați în slăvi nu au fost și nu sunt cei par a fi. Vor ieși la momentul potrivit (știu mai bine adversarii politici) lucruri neștiute. Puțini politicieni, primari, președinți de C.J. sau care încadrează anumite funcții importante nu au varice pe picioare. Acum nu le vedeți pentru că este iarnă, vara nu le permite legea și bunul simț ca politician, primar, etc. să umble în pantaloni scurți, urmăriții totuși la plajă sau la ștrand. Puține realizări se fac fără șpăgi sau comisioane (fie particulare, fie de stat).

stef.john spunea...

Domnule doctor, daca ati fost militar nu puteti avea decat specialitatea DOCTOR DE BATATURI.
In rest, lasati-o ca macane.
Nu ma refer strict la dumneavoastra, dar in afara de diagnosticele APT LIMITAT contra spaga, ce alte minuni ati facut ?!
Iar despre Danaila ... vai mama ta ! cat mai ai de invatat - asta daca si poti bineinteles, daca te poate duce capul sa ajungi sa te primeasca la masa cu el.
Scuze, raportat la mine sunteti dumneavoastra, dar raportat la Danaila esti un minuscul rahat scapat dintr-o scoala de medicina.
Asa ca incet cand vorbesti de cei care chiar conteaza in medicina romaneasca, iar tu ai norocul sa fii contemporan unui asemenea OM, nu cred ca-ti trebuie vreun alt titlu de glorie ... doar ca ai fi putut, intamplator, sa-l intalnesti.
Emana frumusete, omenie, cultura, bun simt, stiinta de carte si... cu adevarat, nu-i curg banii din buzunare ca nu a fost invatat sa ia spaga pe cand tu, daca descosi halatele pe care le-ai purtat, inca mai gasesti ceva maruntis, cam ca de-o pensie asa.
Iar daca toti cei pe care ii cunosti stiu pericolele la care se expun este elogvent cata carte ati invatat si, mai ales, cata v-a mai ramas in creiere dupa ce ati uitat. cred ca toti cei pe care-i cunosti cunosc pericolul de-a fi fost prinsi in flagrant.
Ati mai trait si alt pericol ?!
Nu va port pica, dar chiar m-am enervat cand v-am vazut scriind retete despre Danaila.
Jalnic am ajuns daca un felcer se poate lua de gatul unui monstru sacru.
Pacat de timpul pierdut prin scoala si de presupusele cunostinte de specialitate dobandite, atatea cate vor fi fost dobandite.

stef.john spunea...

De felul meu nu copii de pe internet, de pe goagle intrucat stiinta de carte este cea pe care o ai mereu la purtator, dar ar fi interesant, doctore, sa citeste macar cateva din institutiile care considera o onoare sa-l aiba membru pe academicianul Daniala.
Uite-le mai jos - nu am trecut asociatia jucatorilor de poker medicinal in care esti cu siguranta membru :
sper ca poti citi si in alte limbi si cu alte caractere decat acelea cu care ne tampesti.
L’Union Medical Balkanique (1986),
European Association of Neurosurgical Sciences (1987),
International Society of Psychoneuroendocrinology (1991),
International Psychogeriatric Association (1991),
Societe Francaise de Pharmacologie Clinique et Therapeutique (1991),
Biomedical Optics Society (1992),
International Society for Optical Engineering (SPIE) (1992),
Balkan Society of Angiology and Vascular Surgery (1994),
World Federation of Neurosurgical Societies (1992),
Société de Neurochirurgie de Langue Française (1996),
American Heart Association (1999);
European Association of Medical Laser (1998);
International Stroke Society (Japan) (1999),
American Association for the Advancement of Science (2003),
European Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery (2003),
Congress of Neurological Surgeons (2004),
Membru de onoare activ al Asociației Naționale Împotriva Corupției, Abuzurilor și Drepturile Omului (2006),
membru al International Neuropsychologicaly Society (2008),
membru al American Chemical Society” (2008),
membru al „American Association For the Advancement of Science” (AAAS) (2014).

stef.john spunea...

Autor şi coautor a peste 40 de cărţi de specialitate, acad. prof. dr. Leon Dănăilă a plătit în urmă cu trei ani 130.000 de lei pentru publicarea celor trei volume ale tratatului "Functional neuroanatomy of the brain". Cum sponsori nu se mai găsesc, iar posibilităţile sale financiare sunt extrem de reduse, pentru publicarea următorului tratat de neorochirurgie la care spune că ţine foarte mult va încerca să facă rost de bani într-un mod ce-i va aduce prejudicii. "Acum scriu încă o carte şi mă gândesc cum s-o plătesc. Dar am găsit o soluţie - eu am donat casa de la Darabani şi tot ce am acolo Primăriei, iar casa soţiei de la Davideşti, Argeş, am donat-o tot Primăriei. Am apartamentul în care stau ca avere şi acum m-am trezit că nu am bani cu ce să public. Am găsit pe cineva să-i vând apartamentul în care stau, cu condiţia să stau în el până când mor şi-mi dă o sumă de bani şi aşa o să pot publica o altă carte pe care o am aproape", spune Leon Dănăilă.
Si tu calculezi inca 3 lei pe care crezi ca-i vei mai primi la pensie.
Hai, sictir!

Mihai spunea...

Băi bolovane, care esti Mareș, sub 21% concentratie oxigen in aerul expirat te sufoci. Cum poti sa sustii o prostie scrisa de cineva neducumentat ca 15% concentratie de oxigen este ”medicinal”. Tu reusesti sa-ți dai seama ce prostii mai mari ca tine debitezi ?????
Retine mai ”destuptule ” ca masca de oxigen trebuie functie de debitul pe litru alimentata cu oxigen de la concentratie de minim 24% pâna la 100% functie de gravitatea bolii si spatiul in care actionezi.
Doar un necunoscator ca tine poate spune ca elevii piloti in scoala nu folosesc masca de oxigen. Mai ,desteptule ,incepand cu anul 2 cei de la specialitatea ” reactie ”se pregatesc pe avione subsonice de lupta V-B si au în programa de pregatire exercitii in zona de antrenament cu folosirea mastii de oxigen. Ca atare buteliile din schema instalatiei de oxigen a avionului trebuiesc realimentate dupa misiune cu oxigen produs de acea autospeciala. La fel cum se alimenteaza tot de la ea si cu aer comprimat pentru instalatia pneumatică.
Știi mai neispravitule ca la plafon peste 11000-15000 metri aerul devine rarefiat si cu 15% concentratie oxigen leșini ,iti pierzi cunostiinta. Cum poti debita asa prostii ,fara sa judeci nu inteleg ??
Stii tu ce inseamna depresurizarea unui avion de linie si in cat timp trebuie sa-l aduci de la 11-12000 la 3-4000 m plafon cu mastile pe figura pasagerilor ?
Stii ca stewardesa cand se declaseaza un eveniment precum depresurizarea avionuluiisi la comanda isi pune si ea masca ,se aseaza pe scaun dupa ce in prealabil a luat la ea butelia portabila de oxigen pentru a putea asigura oxigenul necesar celor care dupa revenirea avionului la 3-4000 nu se simt bine ?
Stii ca sunt pasageri suferinti cu nevoi de oxigen medical 99 % v/v care in prealabil, inainte de zbor, trebuie sa anunte si sa obtina in baza unei adeverinte medicale o abrobare speciala pentru a urca in aeronava cu minibutelie portabila de oxigen pe care sa-l foloseasca la nevoie sub supravegherea stewardeselor ?
Sau vorbesti doar ca sa troncanesti prostii peste prostii !!!

Leon spunea...

"Premierul Florin Cîțu a vizitat Institutul Matei Balș, după incendiul soldat cu șapte victime.
În fața presei, premierul a declarat că atât Corpul de Control al guvernului, cât și cel al Ministerului Sănătății fac anchete la Balș, pentru a identifica vinovații. ”Vă promit: vinovații vor suporta consecințele, indiferent de funcția pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va și materializa acest principiu”, a spus premierul, promisiunea fiind ulterior postată și pe pagina sa de Facebook.
Dumitru Coarnă, fost președinte al Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor, a susținut, pentru DCNews, că premierul face doar un exercițiu de imagine.

”E un principiu de drept fundamental, că penalul suspendă civilul. Nu ai voie să nu știi lucrul acesta: cât timp de desfășoară o anchetă penală, nu poți face anchete administrative, deci nici Corpul de Control al guvernului, nici cel al Sănătății nu pot ancheta nimic la Balș. Este o declarație politică, nu ilegală, ci doar imorală. Să spui că anchetează un funcționar de la guvern sau de la Voiculescu, când de fapt e o anchetă penală, e în afara legii. Nu cred că nu știa, cred că a vrut să puncteze ca imagine, plecând de la premisa că publicul nu știe lucrurile astea, și poate fi păcălit de politicieni”, a spus Dumitru Coarnă. "

Iulian Mareș spunea...

Rebuturi multilateral comunist de SB:
-daca iti aprinzi tigara afara iei foc violent de la O2 din atmosfera?
Ceea ce respiram noi si ceea ce este în butelia medicala nu este 02 pur!

"Ceea ce numim noi aer este format din…
Aerul uscat conţine aproximativ 78 % azot, 21 % oxigen și 1 % argon. În aer există și vapori de apă, reprezentând între 0,1 % și 4 % din troposferă. Aerul mai cald conţine de obicei o cantitate mai mare de vapori de apă decât aerul mai rece.

Aerul conţine, de asemenea, cantităţi foarte mici de alte gaze, cunoscute drept gaze reziduale, inclusiv dioxid de carbon și metan. Concentraţiile acestor gaze minore în atmosferă sunt în general măsurate în părţi pe milion (ppm). De exemplu, concentraţiile de dioxid de carbon, unul dintre gazele reziduale cele mai importante și aflat în cele mai mari cantităţi în atmosferă, au fost estimate la aproximativ 391 ppm sau 0,0391 % în 2011 (indicatorul AEM privind concentraţiile atmosferice).

În plus, există mii de alte gaze și particule (inclusiv funingine și metale) emise în atmosferă atât de surse naturale, cât și antropice."

Iulian Mareș spunea...

*Valter Roman “ar fi pledat în fața membrilor Comisiei Litvinov în favoarea înființării statului independent Transilvania, girat de marile puteri Uniunea Sovietică, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie!

Cosmopolitii idioti functionali din Transilvania, sub pretexte diferite (economice, financiare, administrative-taxe, ...etc) cer mai marait, mai vocal o altfel de independenta! Va aduceti aminte cand 3 prosti, se substituiau puterii centrale si aruncau in eter ca fac ei autostrazi? Ei, aici se incadreaza!

*De aici isi trag seva neomarxistii nostri!

https://www.facebook.com/NEAMULVALAH/posts/2213540395540073

*Indiferent cine ar fi fost primul (profesorul Gheorghe Buzatu a descoperit această urîtă poveste când a avut liber la cercetarea arhivelor sovietice sau Istoricul sovietic T. M. Islamov) cert este ca Valter Roman “ar fi pledat în fața membrilor Comisiei Litvinov în favoarea înființării statului independent Transilvania, girat de marile puteri Uniunea Sovietică, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie”.

Mihai spunea...

Mareș , si aici esti depășit total.
Deja lucrarile sunt demarate !
”Prostii” ăia de care mintea ta slaba zice că sunt” prosti” au demarat deja constructia autostrazii Oradea –Arad prin fonduri europene atrase de CJ Bihor –Bolojan si CJ Arad prin programul-fonduri europene POIM (infrastructura transport- CNAIR). Proiectul se realizeaza de cele doua CJ avand ca partener de supervizare lucrari si proiect CNAIR. Și înca cu 3 benzi pe sens ........
Esti dinamic si vrei sa faci ceva pentru comunitate reusesti. Poate inteleg si tov ”ein stein” si Viorel de Iasi ceva !!!!
Voi când terminati centura aia a Bucurestiului si când dati caldura bucurestenilor ?
Cat despre Transilvania inclusiv Maniu si Vaida au sustinut initial si au chiar votat autonomia Transilvaniei in Dieta de la Budapesta ,cu putin timp inaine de ”Unirea din 1918”...........intr-o forma putin dependenta de ”cineva ”!!!!
Ati pus mâna pe o mina de aur ,nimic altceva .........

https://www.economica.net/drum-expres-oradea-arad_195928.html
https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/start-la-licitatia-tehnica-pentru-drumul-expres-oradea-arad-3620532/

Leon spunea...

Uite cum Câțu a ajuns la vorba lui Dragnea:
"Pe fonduri europene durează să construiești. Spitalele regionale durează. Trebuie să ne uităm la variante pe termen scurt: parteneriat public-privat. Anul acesta creștem investițiile în buget”, a recunoscut Florin Cîțu în fața jurnaliștilor."(stiripesurse)

Mihai spunea...

@ Leon
Asta ati vrut voi ,sa cheltuiti bani din buget in buzunarele unor firme in loc sa atrageti fonduri europene ,sa faceti autostrazi in parteneriat public -privat ,adica cu plata ca sa traiasca bine firmele pana se amortizeaza investitia.Nu va mai insanatositi de microbul pagubei in buget......
Uite Ca Bolojan a reusit sa atraga fonduri europene mai mult decat tot guvernul Dragnea ,iar acum face si autostrada Oradea -Arad (vezi mai sus) .O sa fie gata inaintea expresului vostru de 100 Km/h.
Sa spui ca faci ceva din bani de la buget in loc de bani europeni gratuiti nerabursabili denota aderarea lo o mentalitate depasită ,paguboasă pentru buget. Acei bani de la buget trebuie sa mearga spre cu totul alte nevoi urgente privind nivelul de trai al oamenilor de rand ,pensionari ,etc

BONIFATIE spunea...

D-le Avianyc!
Subsemnatul, fiind mai dinspre vest (de vreo câteva luni sunt la vreo 2000 km chiar de granița României), ca și dvs. probabil, nu pot să nu felicit inițiativa celor din Arad și Bihor DAR, pentru că mai tot timpul este loc și de câte un DAR, să nu uităm că propășirea unui neam, existența LUI, trebuie să stea deasupra intereselor exclusiv economice.
Observ că mai toți greșim, unii din comoditate, alții din neștiință și stăm mai rău cu geografia...
Vezi „Bihor online”:
„Drumul expres va străbate județele Bihor și Oradea, va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri, transmite Consiliul Județean Bihor.” Or fi vrut să scrie „BIHOR și ARAD”.
Un ALOOOOOOOOOOOOOO, pentru oficialitățile din TIMIȘ, CARAȘ-SEVERIN, MEHEDINȚI și DOLJ !!!
Poate urmați exemplu celor din Arad + Bihor, că ați fi PATRU, și continuați AUTOSTRADA A6 care ar fi trebuit să ducă (de mult) până în mun.Calafat, pe care guvernanții de toate culorile au abandonat-o după ce au terminat numai 10,5 km (de pe A1 până la intrarea în mun. Lugoj).
O rugăminte... și pentru alții.
Nu mă plâng dacă nu toți fac lucrurile cu meticulozitate, cu toate că militarii sunt învățați cu ordinea și meticulozitatea, inclusiv în redactare.
Din respect pentru toți cei care postează pe aici, indiferent de afinitățile politice, eu scriu cu diacritice, pentru a nu confunda paturile cu păturile de la spital (apropo de incendii), și încerc, pe cât se poate, să scriu copiii cu trei de „i”, să nu pun cratima aiurea iar când tastez să nu „scap” degetul de pe „c” pe „x”. Este adevărat că redactez de pe un laptop, cu ochelarii corespunzători, nu de pe un telefon.

Mihai spunea...

@ Bonifatie
Daca sunteti inca departe de noi ,imi permit ,cu acceptul dumneavoastra, sa va tin la curent cu situatia la zi pe la noi.
Marea problema ,inclusiv si aici pe blog consta in faptul ca ce face omul de la Bihor ( motorul actiunii) este trecut la ”Anormal - de necopiat” in timp tot ce fac hotii natiunii ,adica nimic pentru comunitate ,totul pentru ei)este considerat ”Normalitate” !
Domnule Bonifație ,mare noroc că incendiul de la Spitalul Pantelimon nu s-a intamplat in miez de noapte sau spre dimineata precum cel de la Balș ca ardeau de vii acolo de grija asistentelor sau a medicului de garda.
Acum daca o sa mai spun ca Bolojan a pus pe lânga alte lucruri bune si de un spital ultramodern din FONDURI EUROPENE o să supar rău de tot audienta de ”opozitie de pe blog .

https://www.mediafax.ro/social/un-spital-ultramodern-se-va-construi-la-oradea-cate-locuri-va-avea-19729829

Cer eu scuze pentru cei de la ”Bihon ”,se mai intâmplă . Poate o palincă in plus ...
Se vorbea parca de constructia unui pod peste Dunare in zona Dolj. Veti avea posibilitatea sa va rezolvati doleanta folosind autostrada pe ruta Ungaria - Serbia - Bulgaria - pod Dunare - Dolj.

Huhu Rezea spunea...

Nu avem ce sa mai cautam în Ungaria pe varianta sudică de comunicare cu Occidentul. Mergem direct prin Triest spre Italia, Franța , Spania.
In varianta respectivă, pe care tu subtil o strecori, dacă vi se vor indeplini neroziile, generațiile viitoare de români din Transilvania vă vor blestema. Nu se vor mai găsi olteni și munteni dispuși să-i mai elibereze încă o dată.

Leon spunea...

@Avia, pai va fi Autostrada sau DRUM EXPRES..??
Drumul Expres Craiova-Pitesti are o Lungime de 121 km, se lucreaza in ritm sustinut si sunt sanse mari ca in acest an sa ajung pana la Slatina( 60 de km ) in 30 de minute..!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Nu ti-e clar? Prostia a fătat in cătunele din Bihor!
Am mai avut colegi tot ca ăsta...ei sunt genul celor care ii pupa in cur pe cei care ii bat in cap cu leuca!
Asta face ce scrie mai bine..elogiază personajul într-un mizerabil cult al personalității! Daca îl iubește asa mult o fi hoșmalaău?! Nu ma bag...

Mihai spunea...

Mares..
Dacă ti-au băgat oxigen numai in concentrație de 15% este explicabil ce scoti pe trompetă.
Află ca la aviatie orice carburanți-lubrefianti ,lichide speciale se folosesc pe aeronava doar daca au buletinele de analiza la zi .In buletinul de analiza se trece inclusiv compoziția. Asa că ușurel .......
Si sa mai stii ca de la concentrație de la 24% in sus oxigenul se aprinde.

Leon spunea...

@Avia, Pai de 7-8 ani se circula deja peste Dunare pe podul Vidin-CALAFAT; iti spun eu, dar sa nu ma auda vreun alt ardelean, orasul Calafat este in Judetul DOLJ..!
PS. Tot Dragnea dorea un pod peste Dunare pe la Turnu Magurele spre Nicopole, dar s-au opus..SIBIENII..!

M spunea...

@aBonifatie

Repetenți la geografie!! Analfabeți funcționali!!

Auzi: „Drumul expres va străbate județele Bihor și Oradea..."
Repetenți la geografie – campioni la auto-aplauze!


Ce să le ceri? Atât pot!
Apropo, cine dracu e Bolojan ăsta? Chiorul e împărat în țara orbilor!!😁

Mihai spunea...

Leon
3 benzi pe sens zone aglomerate ,total 135 km realizat de două Consilii Județene pe bani integral europeni atrași.
Voi ...la mila guvernului si al CNAIR ?? Se supără UDMR .....nu treceți Oltul🤣🤣

Ein Stein spunea...

Huhurezule chiar nu inteleg de ce lasi neamul asta de sluga sa bata campii. Comentariile nici macar nu respecta subiectul, nu mai vorbesc de atentatul la suveranitatea si integritatea tarii. Deja nu mai e problema de ajutor medical de specialitate ci mai degraba de parchet. Trebuie sa inteleaga ce insemana sa fii izolat, si la propriu si la figurat.

Iulian Mareș spunea...

Asa va trebuie dacă i-ați dat degetul mic de la picior cretinului ăsta!
Voi nu vedeți ce BOU bătrân este si a fost toată viața? Mare kkt ca a făcut el reparații curente la aeronave școală? Ca el au fost mulți la espadrile de aeronave de luptă si erau sing!
Sunt curios cum au făcut CJ autostrăzi si cum au atras bani UE? Eu știam ca doar MT prin CNDAIR face autostrazi!
Este si rușinos ca unul de varsta lui sa minta atat si sa fie un biet gunoi!
Va spun sincer...o data cu reducerea aviației militare eu am văzut mulți ofițeri de aviație prin structuri centrale iar ing Av prin cele de Log. De ce credeți xa fost nevoit sa se verse la vatră? Nimeni nu l-a dorit...

Iulian Mareș spunea...

Eu am impresia xa el nici nu înțelege ce înseamnă parteneriat public privat...are timp , cu Opera...

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
BONIFATIE spunea...

Corect, d-le LEON!
Bine că am citit toate postările că voiam să-i spun eu d-lui coleg de blog că podul Calafat-Vidin (construit de bulgari cu fonduri europene – interesul de trafic fiind al lor spre Sofia) există deja și a fost inaugurat prin prezența lui Ponta, însă era și este benefică autostrada neterminată pentru că am ajunge mai repede și din Banat în sudul țării dar și spre Grecia, vara mai ales, via Bulgaria. Orașul Calafat, cam pustiu după ce mai toți tinerii au plecat prin occident la muncă (nu mai intru în detalii), chiar dacă este un oraș mai mic, are rang de municipiu.
Spre deosebire de unii care țin cu ardelenii iar alții cu oltenii, eu țin cu toți ROMÂNII. Un rezervist mai șugubăț, când îl întrebam, apropo de politichie, la un pahar de vorbă, el cu cine ține, afirma cu glas grav: cu EL ȚÂN!
Mă rog, acum „în cărțile” politrucilor este autostrada UNIRII care este evident că-i necesară dar nu exclude un ANGAJAMENT NAȚIONAL pe mai multe zone. Un europarlamentar, poate greșesc, din Dolj este printre puținii care se mai implică pentru continuarea construcției cu pricina. Ar fi bună și Olguța dar orgoliile de partid nu o lasă.

Iulian Mareș spunea...

Multilateralule,
...aia este concentrația din natura care te suporta! Normal ca unui pacient ii bagi putin mai mult ca sa-l ajuți.
Tu crezi ca la alții este fără buletin de analize? Ești BOU!
Si simplul cartus de pistol îi trebuie Buletin de Analize! Trancanesti acolo numai si numai prostii, am mai auzit și noi de asa ceva... Norocul nostru ca nu cădem in adulatie...nici pt Bolojan, nici fata de tine...
Nu te supara, dar si noi am mai vazut ingineri, insa ca tine, mai rar, Bibicule! A spus Ein Stein destule...eu ce dracu sa-ti mai zic? Doar atat: ai reflexe târzii de sluga!
Ba, din contra!

Iulian Mareș spunea...

M,
iti spun eu: este un tip normal, retras, cu studii la zi, care, probabil, a si muncit....este totusi, acolo in Oradea, o problema parca, cu o statuie din piata, pe care primaria a dorit sa o mute, marginalizand-o, insa cadrele militare au c/atacat! Nu sunt sigur..., dar este ceva putred/murdar!
Slugile tarzii isi cauta grofii sa-i aplaude! asta este tot! In plus este si valoarea gnosiologica si cognoscibila a superioritatii Omului de Bihor! ...daca ai mers prin zona...intelegi!
Prostia lui Bolojan: dupa doar 5 zile lucratoare, in calitate de Presedinte CJ, a scos pe cioc o duma - deja stie cum sa reorganizeze si are in cap organigrama pentru CJ, al carui presedinte a devenit!
Asta este adevaratul Reformator, Mesia din BH, mai tare ca Napoleon!

*Rogu-te sa-mi explici si mie cum un Presedinte CJ, fie el si Bolojan/BH poate construi autostrazi?

Iulian Mareș spunea...

Eu sunt unul care isi face mae culpa pt tastare fara diacritice, okelari sau de pe mobil!
Promit sa recidivez! :)) * Numai dimineata folosesc laptopul! Promit sa fac si penitenta!

y spunea...

Am citit cu atenție prospectul pentru utilizarea Oxigenului și văzând modul de utilizare (instrucțiuni administrare, interacțiuni cu alte medicamente, dozaj, reacții adverse, etc.) și efectele adverse și nu pot să nu mă întreb dacă nu există o cât de mică posibilitate ca, administrarea acestuia să facă mai mult rău decât bine?
Mai ales dacă ținem cont de faptul că rata deceselor la pacienții diagnosticați cu Covid – 19 și internați la ATI este cea mai mare?
Și o observație: Dacă în saloanele de ATI temperatura este scăzută 12 – 15 grade Celsius și oxigenul având aceeași temperatură, este administrat unei persoane care mai are și febră (37+), ar putea de asemenea dăuna, mai mult decât ar ajuta???!!!

Iulian Mareș spunea...

Y
O problema care ma depășește...
Oricum multilateralul tâmpit al blogului, inginerul-juristo-economist, iti poate da in răspuns...🤣

Ein Stein spunea...

Urmariti asta, tine doar 23 minute

https://www.youtube.com/watch?v=MhdHWGCNUNE

Daca mai intra mafiotul blogului poate considerati oportun sa-i dati cate un sut, moral, in cur. Inchipuiti-va ca in spitale se petrece acelasi lucru. Nu numai in spitale, peste tot.
Jos mafia, jos "hotii istorici"!
Adica nu jos, la puscarie!