Un produs Blogger.

luni, ianuarie 25, 2021

Românii au votat cu ,, atât s-a putut".

69 comments

De unde nu e...nici D-zeu nu cere! 
Dacă a dat mai mult și a promis mai mult, Dragnea a fost trimis să pătimească. 

69 de comentarii:

hankook spunea...

Si cand te gandesti cati pensionari militari i-au votat pe tembelii astia , iti pui intrebarea: ce au avut in mansarda ?

Călugărul spunea...

Voturile sclavilor nu au nici o importanță ( vezi softul BEC)! Toate țările au aceeași stăpâni! Cei care au vrut să rupă lanțul robiei propriului
popor a au sfârșit tragic! Nici măcar dictaturile sau războaiele nu au fost întâmplătoare ci bine planificate pentru a ține populatia planetei albastre sub control.

Leon spunea...

Nici CÎȚU nu se lasa:
https://m.ziare.com/economie/citu-despre-aplicarea-legi-a-pensiilor-de-la-1-septembrie-vom-vedea-1658544

Gigi spunea...

Relevant videoclipul!Nimic nou sub soare,as spune,la politicieni.Minciuna la ei,este mai ceva decât oxigenul pe care îl respirã. Dacã prin absurd ar ramâne fãrã oxigen,la aceştia nu ar fi o problemã,s-ar alimenta din minciuni.
Ce este de mirare,este faptul cã,au un tupeu la ei de speriat,dupã, nu au nici un fel de resentiment,de ruşine nu mai vorbesc atunci când reapar în faţa noastrã,a celor minţiţi.Asta este tupeu de Neam Prost,cã altfel nu-l pot caracteriza.Trebuie recunoscut,este un "dar"şi ãsta.

Mișu spunea...

Prostia omenească e fără limite...Eu cel puțin am conștiința împăcată că nu i-am votat!Nu trebuie să ne așteptăm la ceva mai bun, s-a văzut încotro se îndreaptă sumele din bugetul de stat,spre investiții, adică ștrand în pădure,parc în deșert,autostrăzi în Himalaya,bla,bla,bla.Doar sunt urmașii P.D.L.-știlor, nu?Cine nu s-a lămurit încă, o va face!Referitor la pensiile militare nu văd lumina de la capătul tunelului, adică vreo rezolvare într-un termen scurt, cei cu peste 10.000 lei net nu au nici un interes să întreprindă vreun demers legal pentru actualizare sau recalculare, dorm liniștiți nu?Și sunt destul de importanți...Așa că, fiți sănătoși, astfel încât peste vreo 20 de ani să mai putem conversa și să cheltuim banii din pensie,dacă o să-i mai încasăm..., speranța moare ultima, nu?Doamne ajută!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Sa fi fost oare ultimul lider suveranist român?
Eu în alogenii actuali, gen cei din perioada 47-64, nu pot avea încredere...

Huhu Rezea spunea...

Vor mai fi, dar în epocile post-NATO și post-UE.
Propaganda progresistă le-a luat mintea și vechilor cătane. Mai toți devin internaționalisti, globalisti, snobi si cosmopoliți. A devenit o rușine să mai ai idei patriotice și naționaliste.
Istoria ne arată că tratatele internaționale au o durată determinată, de conjunctură, mai lungă sau mai scurtă.
Noi am fost o generație de tranziție de la o ordine internațională la alta.
Puțini dintre noi vor mai prinde viitoarea ordine mondială.

Leo spunea...

Important e să prindem ACTUALIZAREA.....

Unknown spunea...

Nici eu nu i-am votat, dar sufăr că mulți idioți au votat actuala putere.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu-mi mai vine sa mai spun nimic, la toata nemernicia asta, liberal userista, din pacate votati en gross de toate structurile furioase ca PSD ne-a maltratat cu acele oug la Lg 223! Dar, eu am repetat si avertizat mereu ca se mai poate trata, se mai poate negocia si cadea la pace cu PSD, fiind de stanga, dar o data prinsa puterea in mainile dreptei liberale, astia nu stiu decat sa taie si sa inghete, iar negocierile cu acesti criminali si catâri sa se faca, absolut si vesnic, NICIODATA, nici de-al dracului, si chiar de ne-am tavali pe jos cu spume la guri! Tineti minte ca astia nu ingheata, ci vor TAIA!

Viorel spunea...

Care Actualizare Leonard ?

CEZAR spunea...

Aia din ..mina dreapta Viorel...tarabostes..!

Leon spunea...

"NU TE COSTA NIMIC
SA-TI IUBESTI PATRIA !"

Leo spunea...

Actualizarea de la noua ordine internațională , de dinaintea apocalipsei

Leon spunea...

Constat ca este o mare diferenta intre D-na Anca DRAGU, Presedinte al Senatului si Ludovic Orban, Presedintele Camerei Deputatilor..!
D-na Senator Dragu a convocat deja doua Sesiuni Extraordinare, pe 19 si 25 Ianuarie, pe cand comodul Orban,..nimic, este in vacanta; pe site-ul Camerei si la aceasta ora sunt afisate Ordinea de zi si Programul de lucru din Decembrie 2020..!
Domnule Orban, suntem in ultima saptamana din Ianuarie 2021 !!!

Iulian Mareș spunea...

Pai și pe aici vezi creștinii votanti ce au instinct de turma necondusa, o masa amorfa, de inepți.
Multă lume, putini oameni, restul plante!

Iulian Mareș spunea...

Si vis al morții eterna e viața lumii întregi!
Mihai...

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Zorii speranței sunt la Noua MLR.

Huhu Rezea spunea...

@Mareș
Mușcă-ți limba

Gigi spunea...

Sincer sã fiu,nu înţeleg de ce vã lamentati atât cã i-a votat românii pe cei care sunt la putere.
Asta e nucleul dur al lor,pe care oricum îi votau.Din 30% din cei care au votat,numai 25% a obţinut PNL,cam 1,3mil.Cele trei partide care formeaza guv.au in total cam 2,5 mil.
Deci,ei conduc o ţarã de 20 mil.votati de numai 2,5 mil.
Asta este legea.

Marcel spunea...

In direct la un post TV (25.01
ora 22:00) se vede cum d.na Turcan raspunde la "intrebarile" moderatorului citind raspunsurile....vai si amar....

Xpert 86 spunea...

De ce PSD au plafonat pensiile militare și au stabilit pentru unii bugetari salarizarea sa se acorde etapizat??? Pentru că erau constienți că nu erau sustenabile legile salarizării și a pensiilor civile!!! De fațadă, pentru a atrage pe cei favorizati de partea lor au luat PSD aceste măsuri!!!!!! PSD erau constienți că vor aduce statul în ruină economică pentru că nu aveau resurse de finanțare!!!! De ce nu au introdus motiunea de cenzură n martie 2020, pentru că știau că nu vor face față-ă la guvernare în condiții de pandemie, la fel cum s-au retras din guvernare și în 2010. PSD guvernează cât sunt fonduri și soare pe cer senin în rest critică din opoziție și atât până la noile alegeri când după ce redresează economia vin iar la putere!!! Cele mai dure măsuri față de militari și politiști s-au realizat în perioada guvernării PSD respectiv plafonarea pensiilor militare și adoptarea unei salarizări discretionare și discrimitatorii față de o mare parte a celorlalți bugetari!!! Asta-i adevărul, de unde să scoată coaliția actuală resurse financiare când visteria a fost golită de vechea guvernare prin acordarea de tot felul pomene electorale la clientela lor politică din magistratră, autoritatea publică locală(primării, prefecturi, CJ), sănătate, învățământ, a institutiilor din subordinea guvernului DSVSA, DSP, APIA, AFIR,în detrimentul politistilor și militarilor!!!!!!! Nu vedeți că toată lumea a ajuns ca să hulească salariile și pensiile politiștilor și militarilor pentru li s-a indus populației prin intermediul massmediei că gaura de la buget se datorează în mare parte și acestor categorii dar nu a ieșit nimeni să ne apere și să prezinte realitatea!!! Când vorbesc de pensiile speciale se prezintă peste tot cuantumul pensiilor magistratilor și s-a ajuns la adoptarea unor legi pentru tăierea sau impozitarea și a pensiilor militarilor și politistilor!!! Nu uitați că legea supraimpozitării pensiilor speciale a fost adoptată în unanimitate de toate partidele politice, noroc cu CCR că au fost cuprinși și magistrații că eram cu pensiile supraimpozitate și nu înghetate acum!!! Apropo dacă se aproba de CCR supraimpozitarea pensiilor speciale acuma aveau bani și pentru creșterile salariale și creșterea pensiilor civililor și aceaștia și pentru acordarea indexării și ei chiar s-au bazat pe asta până la sfârșitul anului 2020!!!!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De necrezut insa se pare ca salvarea la pensiile civile poate veni de la UDMR, pentru ca au si ei pensionarii, saracii si votantii lor, nu? Spuneau la tv ca ei propun majorari intre 7 si chiar 10%, dar nu mai mult. Si UDMR cand pun asemenea varianta pe tava, se stie ca daca nu li se satisfac pofele solutia e iesirea de la guvernare, rstul intelegandu-se de la sine... Dogaru de ce n-ar vorbi cu UDMR, decat sa se agite pe la ambasade si pe strazi? Doar maghiari in Armata avem destui, si inca foarte buni, ca militari si conationali, dar la fel de paraditi ca si noi... Hmmm, ar fi o chestie si asta!... Sa neglijam acest amanunt util?

Huhu Rezea spunea...

De ce mai intrebi d-ta de ce a votat PSD plafonările? Nu e clar că așa au cerut instituțiile de apărare? Să înteleg că d-ta esti trimis ca postac pentru a direcționa nemulțumirile rezerviștilor spre politicieni, acoperindu-i pe gulerați?

Laleaua neagră spunea...

De Măciucă mai știe cineva ceva, tot în cort se ascunde.... A mai înființat altă comisie de lucru cu termen la pastile cailor....

vasile iosif spunea...

Dna Turcan la B1 :
"Se trece pe contributivitate"

Burebista spunea...

Am văzut la TV declarația lui Kelemen Hunor.. Dogaru s a dus la ambasada SUA.. 🤣 Păcat ca momentan nu e niciun ambasador acolo, ultimul s a retras odată cu Trump...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@TULIPPE NOIR, Dar de Ort Colacu a mai auzit cineva? Corul PSD striga in gura mare: ,,Ne-a vandut conducerii PNL si Iohannis, sa fim de acord cu austeritatile lor!'' Asa-i. Vor fi 4 ani de non combat PSD, apoi mimă electorală sa nu aiba adeziuni la electorat si sa nu castige alegerile, dupa alegeri PSD va pieri ca PNȚ-cd. Planul lui Iohannis de infiltrare a agentului acoperit, Ciolacu, si de folosire a acestuia pentru dizolvarea PSD o sa fie o reusita, intre timp Legea eternizarii lui Iohannis la presedintie e deja o istorie consemnata legislativ, Angela Merkel ii va pupa mânurile, inlăcrămată ca a razbunat al 3 lea Reich pentru tradarea de la 23 August 1944, si de a doua zi poate sa se aplice faramitarea in bucati a Republicii Romania, ca si stergerea ei de pe harta, la fel ca si uitata Yugoslavie! Noi, traim clipe de hipnoza colectiva, holocaustul mafoamea, in care ne dam de ceasul mortii dupa fleacuri de pensii si salarii, timp in care in subteran se lucreaza asiduu la pieirea neamului romanesc si a Daciei Felix-Romania, dupa ce deja ne-au scos eroii neamului din cartile de Istorie, chiar si obiectul Istorie va fi curand un subiect de natura penala; brutal va fi scos si Eminescu, etc, si vom face puscarie grea pentru amintirea numelor acestora. Mă chiș pe ea de pensie amarată caci, oricum, niciodata nu voi mai beneficia de un confort finaciar care sa ma scoata din rahat, si asa voi muri cu ea, distrusa, ca de fapt la fiecare dintre noi! Nu-i rau ca mai facem miscari in strada, mimând atitudini de grevisti sa nu ni se intepeneasca oasele de stat in casa, sau sa bolborosim pe aici, punandu-ne mintile la treaba sa nu dam in alzhaimmer... Singurul lucru care ma deranjeaza este ca, pe acest blog, canta strident si pițigăiat cateva bibilici, incercand cu greu sa scape de vechile octave basiste, de fapt niște pârțuri atat de puturoase incat nici pitigăitul de câțe nu le poate aerisi! Sa le dam cativa viermi din cadavrele noastre in putrefactie, să mucles, ca daca eram vii cu adevarat si ce pretindem ca am fost candva, azi elicopterele carau de pe acoperisuri fugarii actualei guvernari, iar noi instauram ordinea de drept, in paralel cu judecarea in tribunale ale poporului a vinovatilor pentru tragedia romanilor si a Romaniei in cei 31 de ani! Pacat ca am fost militari si o sa murim niste mămăligi pripite...

Periamu lucica spunea...

Pai asta e cam tembela .

Calinmihaib12 spunea...

1.Gigi:NICIODATĂ n-au fost 20 de milioane alegători în ROMÂNIA, cifra reală se învârte în jurul a 16 milioane..!
2. PDL+ PNL: izvorăsc și se "alimentează" de la..FSN ORIGINAR..!,orice ar spune oricine..,oricând..!
3."Gulerații" nu sunt stăpânii locului lor de muncă,ci sunt niste angajați ai statului care EXECUTĂ ORDINE..și lucrează în stil "procustcian": taie sau "adaugă" atât cât e..masa, patul (potul)..de bani,la comandă..!

Iulian Mareș spunea...

Mor de dragul lui Cîțu, Ciuca, Țurcanu & ... când îi f(u)t pe prosti, pe sclavii pe ale căror voturi si-au clădit ei puterea și tupeul fără limite...
De ce?...de ce?
Pentru ca suntem la a2a generație ce am dat jos opinciile, avem pantaloni cu dungă si uneori cravată!
Trăim prost si murim de foame pt ca cei 50% destinati sa nu plece în veci de pe ogor o freacă absurd si tâmp prin oraș, unii făcând pe meseriașii ..., sau proletarii de circumstanta!

Iulian Mareș spunea...

Rahat....
Ce post TV? UM Digi?

Iulian Mareș spunea...

Xpert 86,
Daca ti se da bugetul si tu, ca minister, tai o felie f. mica pentru pensionari, ce mai vrei?

Iulian Mareș spunea...

Are viata parlamentara.....

Iulian Mareș spunea...

Sa vorbeasca despre pensia ei...., daca a fost angajata undeva, candva!

Iulian Mareș spunea...

Știți ce măsururi implementează Comisia Europeană și prietenii lor de la FMI?

Salarii tăiate, pensii tăiate, vânzarea acțiunilor statului, vânzarea Tarom, a Portului Constanța, Hidroelectrica, CFR, CEC Bank, Exim Bank, Nuclearelectrica și a tot ce se poate vinde la bucată sub pretextul că cetățenii statelor Uniunii Europene nu pot suporta cheltuielile noastre masive, exact cum a pățit Grecia.

Vreau să ne aducem aminte cum TROIKA a lăsat Grecia fără bani lichizi pentru a pune presiune să accepte măsurile EUROGRUPULUI, iar pensionarii greci mureau de foame în fața oficiilor poștale așteptând banii.
Măsurile Comisiei Europene implementate în Grecia ne-au arătat că măsurile lor au dus la o creștere a datoriei, iar grecii au fost nevoiți să le plătească. Efectiv, Germania, Franța și Marea Britanie, au achiziționat companii grecești la prețul de 1 euro prin prisma acestor datorii externe.

Germania a fost cea mai nemiloasă cu poporul grec impunând tăierea pensiilor cu 40%!

Leo spunea...

Stă în cort și-l doare-n măciucă că are pensie de peste 6000 de EURO. cât 2 salarii de președinte numai pensia lui. Pt. el și mulți alții le convine să nu se schimbe nimic.

Iulian Mareș spunea...

Polițiștii, medicii, profesorii, pensonarii, inclusiv militari și alte categorii profesionale vor fi primele afectate de măsurile economice care se vor impune de către Comisia Europeană și FMI prin brațul armat al guvernului condus de Florin Cîțu.

*** Nu numai că nu vor mai primi măririle de salarii care li se cuvin prin lege, dar vor exista și tăieri masive. România va avea o creștere impresionantă a șomajului din cauza acestor măsuri și pentru că ne aflăm într-o criză economică *indusă, fără precedent în istoria umanității.

Klaus Iohannis și Guvernul Cîțu mențin românii ocupați la televizor și pe rețelele de socializare în disputa oarbă despre cine se vaccinează și cine nu se vaccinează, învrăjbind cetățenii unii împotriva celorlați (divide it impera).

Trebuie să ne uităm la țări ca Austria sau Franța unde oamenii au început să se trezească la realitate și cer demisia acestor guverne dictatoriale care ne țin închiși în case și blochează revenirea la normalitate.

Suspendarea președintelui Klaus Iohannis și demiterea guvernului Cîțu vor deveni subiectele zilei, în momentul când instituțiile financiare vor spune stop joc și vor cere rambursarea datoriilor impresionanate făcute de acești politicieni aflați vremelnic în fruntea țării.

Iulian Mareș spunea...

Din ce in ce mai des se solicita declasificarea!

„Dorim desecretizarea protocolului de la Paris între Guvernul Romaniei și Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa și Comandamentul Suprem Aliat pentru Transformare, protocol în care sunt prevăzute anumite obligații pe care le avea de îndeplinit Romania post aderare NATO pentru alinierea legislației, a protectiei sociale si drepturile militarilor români, precum și a celorlalte forțe implicate în siguranța națională, conform tuturor statelor NATO. Sa se facă cunoscut poporului român dacă acele obligații au fost îndeplinite”, se precizează în memoriu.

Iulian Mareș spunea...

Pentru posibilitatea disparitiei pensiilor de serviciu MAGISTRATII ROMANI AU PUS_O SI DE GREVA! In Ianuarie 2020:
”Magistrații Tribunalului București și ai Curții de Apel București au decis marți în adunările generale să își suspende activitatea pe perioadă nedeterminată, începând de miercuri, nemulțumiți de abrogarea pensiilor de serviciu. Aceeași decizie a fost luată și de către judecătorii mai multor curți de apel din țară. Și inspectorii judiciari s-au întrunit în adunare generală, opinia adoptată fiind că eliminarea pensiilor speciale este neconstituțională și încalcă principiile independenței și inamovibilității judecătorilor.”

Un magistrat are pensie de 25.000 de lei speciala si 4000 de lei pentru contributivitate.Total, in 2020, 29.000 in medie!
De la 1 ianuarie 2021, pensia speciala se indexeaza cu 0,0385 inflatia. In continuare, pensia pe contributivitate creste cu 14%, incepand cu 1 septembrie si asa ajunge la 25.962 lei ! (total indexare 1.522 lei). Intrebare: cat este punctul de pensie ???
Asadar, in anul 2021, magistratul nostru va ridica de la stat suma de 30.522 lei !! Militarul ia, pe medie, 3600 lei pensia de serviciu iar in anul 2021 va lua aceeasi pensie, pentru ca guvernul CATU a indexat pensiile doar la MAGISTRATI !!!
Romanilor, asta e minciuna ce vi s-a servit !!!!
Apropo, cea mai mare pensie de magistrat de 75.757 lei, este indexata cu 2877 lei si ajunge de la 1 ianuarie la 78.634 lei , adica 16.146 de euro lunar!!!!!!
Bafta la prosteala poporului si in 2021 !

Iulian Mareș spunea...

”MECANISMUL PRIN CARE SE UMFLĂ PENSIILE JUDECĂTORILOR
Actiunile in instanta pentru drepturi salariale neacordate sau calculate gresit au intotdeauna castig de cauza cand este vorba despre categoria judecatorilor. Acestia ajung sa incaseze sume uriase din platile acestor drepturi , care devin apoi, printr-un mecanism creat doar pentru magistrati , parte din pensiile lor.Pensia unui judecator este formata dintr-un procent de 80% din media aritmetica a veniturilor brute din ultimele 12 luni.Si cand vorbim despre venituri, vorbim despre absolut orice drept salarial sau orice spor acordat acestuia.Cum tribunalele sunt supraaglomerate cu procese impotriva angajatorilor pentru acordarea unor drepturi salariale calculate gresit , nu puteau lipsi tocmai judecatorii care sa intenteze astfel de procese, in care evident, nu au nicio emotie in ce ii priveste castigul de cauza.Sunt mai multe categorii de drepturi restante in sistemul de justitie.Salariile noastre au fost gresit calculate inca din Legea 330/2009, deci sunt 11 ani.Si atunci va dati seama ca noi ne-am judecat , sentintele respective au ramas definitive, s-au cerut dobinzi la dobinzi, cu inflatie, apoi au venit dobinzi penalizatoare , dupa care au venit dobinzi remuneratorii, ulterior s-au facut lamuriri de dispozitiv, adica sa se lamureasca suma respectiva si cum trebuie platita si s-au pus alte dobinzi si s-au adaugat alte sume peste sume, ca la un moment dat le si pierzi efectiv urma ca sa mai stii daca sunt sau nu corect calculate.Si aici vorbim in primul rand despre judecatori, pentru ca noua grefierilor , ne cam resping actiunile , a declarat Catalin Traistariu , presedintele Sindicatului National al Grefierilor.
100.000 de lei dintr-un foc. Legea salarizarii a fost calculata prin raportare la o valoare de referinta sectoriala de 405 lei, iar in momentul de fata s-a constatat , prin hotarari judecatoresti , ca aceasta valoare de referinta sectoriala trebuia sa fie de 605 lei, ne spun reprezentantii Sindicatului national al grefierilor...

Iulian Mareș spunea...

Continuare:
”Va dati seama ca, retroactiv , din 2015, se recalculeaza toate salariile , prin urmare toate salariile de incadrare cresc si se stabilesc niste sume la care se adauga inflatie, dobinzi etc. Si, chiar daca sunt esalonate pe 5 ani, cand le vine randul la plata, sunt sume destul de mari, pentru ca si perioadele sunt destul de mari.Sumele se platesc din anul urmatordupa ce sentinta definitiva a fost pusa in executare.Asta inseamna ca o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si care nu a fost dusa la serviciul contabilitate ca sa se faca platile cand stii ca peste doi ani de zile, sa zicem ajungi sa beneficiezi de pensie.Un exemplu concret este cel din decembrie 2019, cand la Curtile de Apel din Cluj si Craiova s-au incasat si sume de aproape 100.000 de lei din drepturi restante.Si atunci pensia celui care a iesit in perioada urmatoare a fost imensa. La un grad maxim , un judecator are un salariu brut de circa 30.000 de lei, iar 80% inseamna aproape 25.000 de lei pensie. Daca se adauga si cei 100.000 de lei, pe media aritmetica , ajungi la o pensie de aproape 35.000 de lei, a precizat presedintele Sindicatului national al grefierilor , Catalin Traistariu.
80 % din munca judecatorilor o fac grefierii.
Grefierii iau un salariu net undeva peste 5.000 de lei net si au o pensie de putin peste 4.000 de lei(exceptie cea mai mare pensie de grefier de 16.000 de lei), din care mai mult de jumatate este pe contributivitate, sustin sindicalistii din sector. Si asta in conditiile in care 80% din activitatea de judecata si de urmarire penala este facuta de grefieri. Sunt foarte multe cazuri , mai ales la Judecatorie , unde se invoca principiul redactare dupa model si cam 80 - 90 % din hotarari sunt redactate de grefieri , iar judecatorii isi pun doar semnatura. Practic , grefierul ii plateste salariul judecatorului. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca grefierii sunt obligati sa stea in fiecare zi 8 ore la munca(te apuca plansul) si sunt judecatori care nu dau cu saptaminile pe la lucru si vin doar la semnat. S-a ajuns in situatia in care orice atributie suplimentara este rostogolita catre grefieri.Greul sistemului este dus de grefieri si vorbim despre oameni care au, in proportie de 90 % , facultatea de drept, ca doar 10 % mai sunt reminiscente din vechiul sistem, a mai afirmat Catalin Traistariu, presedintele Sindicatului National al grefierilor.”
Sursa National.

Leo spunea...

MAESTRE , au fost în cârdășie.
Viunța politică a fost de la F&M iar expertiza (instrumentul tehnico-juridic) a fost de la LICHELELE GULERATE coordonate de maciu piciu , acum consilier al lui BalUU

monteoru spunea...

Nu sunt bani.Asta e.Toti vor bani dar nimeni nu spune de unde.

Leon spunea...

Leo, sa nu exageram !
Generalul Ciuca a iesit la pensie la 01.11.2019, cu o pensie NETA de serviciu in cuantum de 16.924 lei( la nivelul soldei NETE de Ministru..)
In prezent cu Indexarea din 2020 de 4,6% are o pensie NETA de aproximativ 17.700 lei, care in Euro este de 3.600, NU 6.000 euro !

CEZAR spunea...

G.P...idule
Eu vreau sa taie de m-Al si sa puna la mine
Deci "este " money....!!

y spunea...

FMI este blând, milos și mărinimos în același timp!
El nu va cere niciodată tăieri de la cheltuielile de înarmare sau din profiturile băncilor, ale multinaționalelor sau chiar ale politicienilor! Obligatoriu și întotdeauna, sacrificiile trebuie făcute de popor.
Și orban este de acord
https://anonimus.ro/2020/03/sistemul-financiar-bancar-nu-poate-sa-piarda-niciodata/
https://anonimus.ro/2016/04/privatizarea-facut-distrugeri-mai-mari-decat-cele-doua-razboaie-mondiale/
https://anonimus.ro/2015/06/vor-sa-va-jefuiasca/

Leon spunea...

MApN are cele mai mici salarii: https://m.dcnews.ro/salarii-de-mii-de-euro-la-stat---lista--gusa--aceasta-povara-va-pune-la-pamant-bugetul-romaniei_797867.html

Gigi spunea...

@I.Mareş
Întreb şi eu aşa ca sã mã aflu-n treabã. Când n-om mai avea ce vinde in ţara asta care in 1989 aveam de toate,de la ace,brice,piiiinã la uzine de avioane,tot ce se putea produce in lume şi care omul fãrã gât şi coloana vertebralã a zis cã trebuiesc date la topit,ce vom mai face? Cu ce vor mai achitã pensii,salarii şi altele?
Întreb,nu dau cu ghioaga cunostintei comune din Moldova!
Vai tie,tarã,vai tie,popor de ingrati!

Calinmihaib12 spunea...

IFRIM Claudiu: scoate-ți din minte "ideea parazitară" și paralizantă..INDUSĂ.(..!):cum că ROMÂNIA anilor '44: ar fi trădat GERMANIA FASCISTĂ..!,întorcând armele = ca RIPOSTĂ la atacul GERMANIEI NEBUNE = HITLER..!
O țară ca a noastră,..ATUNCI.., era "prinsă" în corzile unei MANIPULĂRI uriașe,RELE,cu scopul
jefuirii de resursele materiale,
..de către GERMANIA și aliații ei,pe de o parte,,si RUSSIA = ROȘIE (= de sângele vărsat, de-a lungul anilor.!)pe de altă parte .. (circular: la NORD, EST, SUD, SUD-VEST și VEST-VEST-NORD..!= cu:.."aliații"..genetici,veșnici..!), dispuși permanent..să-și.. "apropie" granițele..!!?
Ce ar fi putut să facă ATUNCI.., și mai rău: ce ar putea:OBIECTIV
..să facă ACUM..,într-o SITUAȚIE
ASEMĂNĂTOARE..(!?)..ROMÂNIA: o ȚARĂ și un POPOR: ținute = într-o stare de sărăcie și ignoranță cronică,de sute de ani..,și în prezent.!,(și..de către cine..?)
La fel,se tot "freacă" ideea că WESTUL:..atunci:ieșit..dintr-un război nimicitor.."ne-a trădat" ..,că "nu ne-a apărat"..de ruși ..(!)..!;trebuie înțeles: că pur și simplu: nu putea face nimic EFICIENT..și fără prelungirea războiului..!(ATOMIC ..chiar..!)

Burebista spunea...

La Mapn, media salariilor/soldelor brute este trasă în jos de personalul civil mai numeros decât la MAI și militarii angajați pe baza de contract...
Altfel media ar aproximativ egala Mapn cu MAI, sau chiar ar fi în favoarea Mapn pentru au mai multe funcții de comanda, de ofițeri superiori și generali .

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:exact așa cum ai pus fracția aia zecimală a inflației: 0,0385= 3,85 %,au pus NEMERNICII de " legislatori" în legea 138/1999 o majorare a coeficientului de funcție a medicilor militari cu un "rahat" de coeficient: 0,1(.), care însemna 10 % la solda de funcție și care:mare atenție: din dec. 1999 și până în prezent NU mi-a fost platit ADEVĂRAT:adică REAL: 10 % din solda de functie, NICIODATĂ..!,în ciuda faptului că în FIȘA DE PENSIE,la"rahatul" ăla de:"SPOR pt.resposabilitatea actului medical" "gulerații" au scris,în clar:"PROCENT", adică cei de la personal și cei de la financiar, ȘTIAU..(!) că TREBUIE LEGAL PLĂTIT,..nu l-au plătit ca ATARE,..NICIODATĂ,..sigur = în cazul meu,..și mai știu vreo 2 cazuri asemenea,cu alte cuvinte, cred că nu au plătit acel rahat de spor INTEGRAL,NICI UNUI MEDIC MILITAR,începând chiar de la..ÎNCEPUTUL APLICĂRII legii 138/1999 până în prezent..!; despre ce"legalitate" = "PROTE JATĂ"= de " magistrați" plătiți
:regește" vorbim în ROMÂNIA..??
(plătiți AȘA:tocmai pt.a proteja "autoritatea publică" de.. "poporul" ..abuzat..!)

xxxxxxxxxxx spunea...

FSNPPC/21.01.2021



COMUNICAT

Recalcularea pensiilor militare de stat, la nivelul Poliției Române,

va fi finalizată până la data 26 februarie a.c.

În mod similar se va proceda și la Poliția de Frontieră

Notă: găsiți integral comunicatul de mai sus pe site-ul sindicatului Polițiștilor, SNPPC.

Julian spunea...

Sindicatul Polițiștilor, SNPPC. se mișcă încet și cu realizări pe când marile asociații ale pensionarilor din M.Ap.N., sunt inexistente încasează cotizații de la proști, ii interesează tichetele CFR si locurile disponibile in stațiunile de recuperare și grade în rezervă.

Viorel spunea...

1. Gigi, deși cu ceva timp în urmă am mai spus, mă repet pentru dumitale doar ca exemplu. Sighetul Marmației – Baia Mare = 66 Km / 60 Km/h = 1 oră și 6 minute. Real pentru cine are capul pe umeri și ține la viața lui și a familiei conduce cu 45 Km/h = 1 oră și 50 minute.
O firmă din Canada a vrut să construiască o șosea pe sub munte cu dublu sens și asigurarea mentenanței pe o perioadă de 25 ani fără ca statul roman să plătească vreun leu. Singura condiție era ca, în afară de rocă și nisip, tot ce se găsea în momentul forării să le aparțină. Oare ce se află sub munte domnule Gigi pentru că statul roman a refuzat.
2. Din frumusețile patriei. Din Delta Dunării au făcut prăpăd, Singurele păduri virgine din Europa se află în România (ce au mai rămas), munții au devenit un fel de vulturi pleșuvi. Am avut grijă ca tot ce a fost frumos creat de natură să distrugem. Atunci domnule Gigi (și această propunere am mai prezentat-o) facem următorul lucru. Nu noi și nici guvernul actual ci un guvern serios care știe ce vrea pentru a scoate țara din sărăcie (activitate întinsă pe 5-10 ani). Dacă nu are bani se împrumută, cumpără de la canadieni (experți în domeniu) cea mai bună tehnologie de extracție a aurului, argintului metalelor platinice (platina, paladiul, ruteniul, rhodiul, osminul și iridiul / luate de pe net.) etc. Ingineri deștepți avem. Buldozere, basculante, excavatoare de mare tonaj avem unde produce (creăm locuri de muncă pentru popor) și intrăm pe Roșia Montană. Mă repet, cum am distrus mii de locuri de o frumusețe rară în România în ultimii 30 de ani fără nici un folos (de neam proști ce am fos și încă suntem / parte dintre noi) putem renunța și la o anumită suprafață din această regiune. Scoatem tot ce găsim (poate devenim prima țară din lume la extracția de aur și tot ce se mai găsește). De ce să stea și să zacă în pământ asemenea bogății și poporul să moară de foame. Luăm cele mai severe măsuri și de protecție a naturii. La final, îngrădim acel loc, plantăm fel de fel de specii de pomi (studiem ce soiuri se pot adapta la noua situație sol, etc.) și creăm un parc / rezervație artificială. Doar o părere. Un coleg îmi spunea cândva legat de propunerea mea. Dacă ar depinde de mine, poate să moară și ultimul român chiar dacă eu sunt acela nu trebuie să ne atingem de Roșia Montană, nu trebuie să scoatem nimic. Ce părere aveți domnule Gigi, are dreptate sau nu.

Alex spunea...

Este vorba de pensiile civile.Pe ale noastre le majoreaza oricum prin scadere.

Alex spunea...

Exact! Taie sau adauga la comanda politica, pe care o primeste de la seful lor , ce urmareste executarea intocmai si la timp a acesteia.Obligat seful trebuie sa aiba master in pupincurism ,iar executantii pot fi debutanti in domeniul mentionat.

Alex spunea...

Judecatorii lucreaza intocmai ca deputatii si senatorii.Coplesiti de multele restrictii si responsabilitati pe care le au ,uita de multe ori ca sunt agajati ai statului si-i doare la insigna de munca grefierilor.Cei din urma ar dori sa lucreze sase ore/zi ca minerii si sa beneficieze si de reducerea varstei de pensionare cu sase luni/an.
Nimeni nu neaga ca muncesc mult(grefierii) ,dar sa aiba un ggreffffierrrr pensie aproape cat Maciuca ?!

Iulian Mareș spunea...

Dacă voi ii lăsați sa meargă după operație în saloanele ATI! ...asa va trebuie! 😍
Ei...Pretoria, trebuie sa rămână întinși si nemișcați pe mesele alea înguste, de sub luminile ce nu lasa umbre...

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Taxe și biruri se vor lua...
Ce vor mai vinde?
Oameni, adică pe noi! Uite xa câțiva medici ne vând odată cu vaccinul Covid...

Iulian Mareș spunea...

Y,
Afirmativ!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Nu trebuie sa taie...eu îți dau direct!
Numai carne macra, mușchiuleț ..., doar sa întinzi mâinile cu părere în acest fel...👌

Iulian Mareș spunea...

Burebista,
Dacă acel ambasador, evreu, a fost retras de la post, crezi ca i-a preluat cineva atributiile?

Iulian Mareș spunea...

Ai fost vreodată într-o ambasada? Crezi ca personalul diplomatic de rang 2-3 are si alte misiuni?

Alex spunea...

La M.Ap.N.nu sunt bani ptr.asa ceva.Din cate se aude, mai au americanii ceva ruginituri de vanzare.Trebuie facut un efort sustinut ptr.a scoate S.U.A.din criza.Pentru ca ne-am obisnuit cu putin ,pensiile noastre vor intra intr-un vast proces de micsorare.Norocosii vor beneficia de o crestere de pana la -25%.

Iulian Mareș spunea...

Prostii pt prosti!.una este sa ai sindicatelor din activi, alta din pensionari!
Te duce capul?

Leon spunea...

Din zicerile d-nei ministru Turcan(Romania 9 - TvR.1, ora 21 ):
1.Legea nr.127/2019, privind pensiile civile, in prima faza Termenul de intrare in vigoare (sept. 2021) va fi prorogat !
2.Se lucreaza intens la o noua Lege a pensiilor civile, cu o alta formula de calcul, care va cuprinde si Beneficiarii pensiilor de serviciu (NU si cele militare..)
3. Indexarea pensiilor civile va fi la nivelul Inflatiei de 3%.
4. In Conferita de presa de maine va spune mai multe.. !

Calinmihaib12 spunea...

Magistrații sunt ținuți "în puf"
=excesiv= de autoritățile din țările dictatoriale,în care abuzurile și inegalitățile lor trebuie "apărate" de..poporul oprimat..!,"trimis" forțat de situație,"în/la..justiție",care,ce să vezi,"copleșită " de multitudinea dosarelor,pur și simplu nu mai judecă nimic..!ci dă "soluții" FAVORABILE autorită ților,soluții care calcă în picioare realitatea faptică și esența ideii de dreptate socială ..!