Un produs Blogger.

duminică, mai 09, 2021

Așa arăta România după Războiul pentru Independență din anul 1877

17 comments
Lipseau Transilvania, Banatul, Bucovina,  Basarabia și Dobrogea. Avea in schimb, Sudul Basarabiei, Bugeakul. 
După Congresul de Pace de la  Berlin, Curtea Imperiala de la Sankt Petersburg a considerat că cedarea forțată de către România a Bugeakului este compensată de alipirea Dobrogei de Nord la România. 

 



 

17 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dovezi de patriotism romanesc pentru pamantul stramosesc, si acea hasurare ne demonstreaza tendintele de a se fauri o Romanie Mare, cu respect cu si pietate intru eternitate, ceea ce azi este in conceptia liberal userista o dovada de infractionalitate ce trebuie pedepsita cu severitate si eroii neamului sa fie scosi din orice Carte de Istorie ca sa se steargă din memorie! Slava si eterna binecuvantare pentru toti cei care au desavarsit, in timp, Romania Mare!

Leo spunea...

Era exact România din DOINA lui Eminescu.
"De la Nistru pân la Tisa"...

Huhu Rezea spunea...

Nu te-ai uitat pe hartă!
Citește Lrgenda si vezi cât lipsea și atunci din România de la Nistru pân' la Tisa.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, iaca așa: De la Nistru pan' la Tisa, tot românu' plansu-mi-sa ca ca i s-a dinstrus zalariul sau penzia, si mai va de a avea otova din ce trăi si mânca, manca-i-ar șărchii si alte lighoane pe politrucii din inaltele scaune si divane, pe arginții tradarii, si care acum luptă să divizeze romanii si Romania cea Mare, precum a patit-o-n urgie si fosta Yugoslavie!

raul spunea...

https://inpolitics.ro/10-intrebari-pentru-ministrul-ciuca-nepotism-trafic-de-influenta-bani-negri-secretomanie_18448799.html

Gigi spunea...

Datoritã ramasitelor de peste veacuri a tuturor scursurilor,venite aici nu sã ne facã bine,ci in scop de jaf,cproborat cu cozile de topor de la noi,am ajuns ca in timpul Rãboiuluiz de Independenta sã aratam aşa cum vedem pe harta de mai sus ce precede articolul de faţa.
Marele nostru poet national şi patriot,ci nu numai,stã drept dovada prin zicerile sale,ceea ce s-a intâmplat cu Scumpa noastrã Patrie.
Mulţi s-au întrebat cum de a fost posibil ca o ţarã care a fost ciopârtita de atâtea ori de-a lungul a peste 2000 de ani,sã renasca din propria cenuşã? Sa ne amintim, doar,câte bogatii au luat drumurile celor puternici ai vremurilor.
Rãzboiul de Independenta a deschis Calea Reîntregirii ţarii,dar cu ce eforturi,ce tribut de vieti omenesti.
Nu o mai lungesc,vreau doar atâta sã mai spun: Cineva acolo,nu stiu unde,ne iubeşte.As vrea sã apuc ziua când cineva va pune capãt suferintei acestui popor,când toţi care-l iubesc cu adevãrat sã fie mandri cã sunt ROMÂNI!

Huhu Rezea spunea...

Hei, până în anul 1877 nu a existat statul independent România.
Dacă citim presa ultimilor ani din secolul al XIX-lea, în special publicistica în proza a lui Eminescu, constatăm că românii nu erau mai buni sau mai uniti decât astăzi, dar prin marile personalități ale vremii, care au știut să-i pună la treabă, au reușit să făurească ROMANIA MARE.

Leon spunea...

La Multi Ani Tatilor !

Iulian Mareș spunea...

Cu un început prost, Țarul ne persifla, ...la final în glorie!


*Când cât Valter Mărăcineni cade răpus de gloanțe oare cine preia și înfige steagul în falnici reduta?

**De ajutor: un conațional de toată isprava. Cinste lui, așa da!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Asa-i, @Onorabile, cu zpecia maimuței române, pe bune, că pâna nu-i pune cineva pe grabă, cu o ghioagă, mai va ză fagă treabă! S-au invatat cu totii, in gloată, sa stea pe tânjală, la vatră, si pană nu-i mută din loc niscaiva bossi sau elite sa se excite, se lasa calcati in chicioare si umiliti ca niste neispraviti, iar la stramtoare, cum suntem acum beliți de vii la penziile brotăcare, asteapta de la atii sa se lupte prin actiuni vehemente si tribonale, ca la urmă sa se capete si ei macar o fărâmă, ca asa e viața din turmă! Sa nu fiu, va rog, injurat, de distinsii din leat ca o racilă am demascat si este adevarul adevarat!

Gigi spunea...

Da,aşa este,au fost mari personalitati,care au reusit nu numai sa-i puna la treabã pe români,dar au şi reusit sã determine marile puteri sã ne recunoasca unele teritorii,dupã 1877,cu toate cã stim bine ca ruşii nu prea ne-au lãsat sã participam la incheierea tratatelor.Au trecut destui ani pânã la implinirea visului de Unire al tuturor,adicã marea Unire,ciopartiti din nou prin pactul R-M.
Dupã 1989,spun unii,cã am pierdut o Sansa istorica sã se recuperam Basarabia.Sa nu mai amintesc Tratatul semnat de "Ţap"prin care ţara noastrã sã nu aibã preyentii teritoriale de la Ucraina.
Mãi bine mã opresc aici,sã lãsãm oamenii politici şi istoricii sã se pronunte.

Andrei spunea...

Probabil va fi greu sa raspunda la cateva intrebari. Pt altele, e simplu. Sa facem un mic exercitiu de gandire:
- lucrarea de doctorat: multe intra la categoria "secret"; sunt co-autor la o lucrare (au fost cateva) din perioada doctorandurii unui ofiter, a intrat direct la secret nu stiu de care in biblioteca secreta a UNAP; nu toate lucrarile de doctorat prezinta noi cercetari asupra modului in care creste iarba;
- eroul de la Nasiriah: daca mi-amintesc bine, era maior, max lt col, cdt B la Craiova. Cu siguranta nu se putea face el erou, iar pana sa ajunga la Focsani, macar, a mai avut cale lunga;
- sotia: aici ar fi ceva mai dificil dpdv moral; dpdv legal, cu siguranta ca cel putin la fel cu ascensiunea col Gheorghita si la mare distanta fata de Stefanita;
- idem urmatoarele doua intrebari;
- Centru Zonal Sibiu: crede cineva ca Zisu nu ar fi putut sa-i asigure functie de colonel pentru frate-sau (promotie Sc Mil 1989, max 1990);
- despre fondurile DGIA: s-a scris deja de 1000 de ori in presa; deci nu stie;
- relatia cu Raytheon: oficiala;
- cand se semneaza contractul cu Naval Group: cand vor fi intrunite toate conditiile de legalitate si performanta.
Am fost destul de sarcastic si simplist in continut. Aceste idei pot fi imbracate in diverse forme, mai mult sau mai putin "pretioase".

Calinmihaib12 spunea...

..Cum și a Cui a fost "văzută" victoria în războiul ruso-turc din 1877.?(întrebare retorică!), când..NOI, "aliatii" Rusiei, am tot fost "jucați" TERITORIAL ..la masa diverselor "tratative" ..de împărțire a sferelor de influență..și teritorii..?!(după "principiul":..na-ți-o..ție, dă-mi-o..mie..!!)

y spunea...

https://www.youtube.com/watch?v=qjaBHKJZbiM
Pentru cei mai grăbiți, de la minutul 11:40

Calinmihaib12 spunea...

"ȚAPUL" = cum l-au "botezat" pe D-nul Emil CONSTANTINESCU ( care semăna cu Al. I. CUZA = dar care nu..era "țap"..?!?!)..ROȘII,care L-au pus..ACOLO.."președinte"=pe POST de.."ȚAP" ISPĂȘITOR = !!, pt...TOATE RELELE PLANIFICATE..a fi făcute în anii 1996-2000: de "emanații" RUSIEI,sub ACOPERIREA "altora"= ATUNCI=..a "CONVENȚIEI DEMOCRATE" + PDL = PÂRGHIA..de manipulare a..TUTUROR.!(..celor care NU ÎNȚELEGEAU NIMIC..,nici ATUNCI..,nici...ACUM..!..și nici măcar în..VIITOR..!!!)

y spunea...

Dacă-i întrebi, toți vor spune că s-au sacrificat și au pus umărul pentru a netezi drumul româniei spre nato, inclusiv prin acordarea permisiunii avioanelor de bombardament americane de a survola spațiul aerian românesc. Dar cine mai ține minte?
Cum de altfel, cine mai ține minte cine era președinte mai la nord și ce colaboratori avea ... sau știm noi cine era la comandă?

Acum, care ar fi adevărul, este devreme să fim foarte siguri. Uneori trebuie să treacă zeci de ani doar ca să zărim măcar câteva crâmpeie, nici vorbă de tot adevărul. Istoria oficială nu este obligatoriu să fie și adevărată. Cum ar fi arătat harta europei - frânturi de istorie.
https://www.youtube.com/watch?v=R3KiYfr3dfM&t=440s

Leo spunea...

Da, dar nu lipsea din inima românilor și din proiectul de țară ( Românie Mare) al clasei politice de atunci.
Niște referiri interesenate istorice în acest sens a făcut și Talpeș aseară pe Romînia TV. A mai spus că acum romînia este o țară de mâna a 3-a , ai cărui politicieni nu ânțeleg geopolitica prezentă...etc.....etc...