Un produs Blogger.

joi, ianuarie 20, 2022

A început mobilizarea la locul de muncă în România

66 comments

 Astăzi, 21 01 2022,  întâlnirea de la Geneva dintre secretarul de stat american Blinken și ministrul de externe rus Lavrov este una din ultimele șanse de dezescaladare a situației militare de la Est de România.

Rusia cere angajamente  de securitate aproape imposibil de luat de către NATO. Mai puțin se spune la noi că pretențiile Rusiei vizează nu numai garanții că Ucraina nu va fi primită în NATO ci și retragerea forțelor și instalațiilor ofensive  din România, Polonia, Tările Baltice. 


66 de comentarii:

Mike Mike spunea...

Buna seara,
Acest document suna ca un avertisment pentru rezervisti ca are cine sa ne ancheteze si judece si in timpul starii de asediu, mobilizare razboi precum si ca informare ca au atributii magistratii la mobilizare si de aceea au pensii speciale dupa legea specifica militarilor. O varianta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fasole avem ușurel la ciurel, bășini sunt in clin, asa ca suntem pregatiti sa bubuim la venirea la altercatie a Marii Armate Sovietice de ocupatie! Narodna Republica Romanistan e un mic bantustan, dar, pentru sovieticii veniti la can-can, taman poate fi un mare bolovan! Putin si poporul rus, asa cum vin si calare si pe sus, poate fi intors si dus de la rasarit la apus daca-i spui cateva soapte: Ciortii, ciortii bifăimate!

Andrei Cosmin spunea...

In principiu, daca ai mai putin de 37 de ani, esti cu stagiul militar nesatisfacut si oarecum inutil pentru apararea Patriei in fata unor macelari din gruparile Wagner, a unui batalion de loialisti ceceni sau chiar a armatei regulate ruse cu stagii reale de lupta la Groznii, in Georgia, Ingusetia sau Daghestan.

Sa speram ca mica armata de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti contine macar 3-4 oameni cu stagiul militar satisfacut.

gerus spunea...

Am probleme de sanatate,care nu-mi permit. Scuze!


vasile spunea...

Nu e de bine. Putin nu face un asemenea efort financiar si logistic degeaba. Sa duci 127000 de militari la o frontiera si sa-i tii de trei luni( chiar prin inlocuire periodica) in perioada de iarna este deosebit de greu. Si apoi, daca nu mai trec sa-si ia portiunea pana la raul Nipru, unde se gasesc cele mai mari zacaminte ale Ucrainei, cum s-ar mai putea justifica in fata rusilor? Asadar este de inteles ingrijorarea si la nivelul nostru, chiar daca toti analistii militari pe care ii urmarim la televizor ne transmit ca nu se va recurge la atacarea Ucrainei. Chiar daca aceasta, in cazul nostru, este ca de obicei tardiva.

M spunea...

@Andrei Cosmin

Apărarea Patriei nu se face doar în linia întâi (unde, aveți dreptate, mulți nu am avea ce căuta). Dar, de exemplu, Parchetele sunt păzite de subunități de jandarmi. În cazul în care "neinstruiții" de care vorbiți ar prelua paza instituției atunci subunitatea de jandarmi ar putea fi dislocată spre alte misiuni specifice (evident că din cauza dotării și pregătirii nici acestea nu ar fi "de linia întâi" dar la paza coloanelor de transport, la siguranța raioanelor de dislocare, la controlul circulației, la paza dezertorilor/prizonierilor etc. ar putea fi foarte bine folosiți).

Iulian Mareș spunea...

Nu faci deplasari din Siberia doar ca sa-ti arati muskii! In fotografii s-au identificat constructii pt cazarea trupei, spital de campanie deja construit samd!
De retinut ca fortele sunt la 200-250 km de granita, mai putin in zona separatista Donbas si Lugansk/Luhansk!

Iulian Mareș spunea...

M,
taberele de refugiati, cetateni proprii si/sau straini din raioanele de desfasurare a actiunilor militare

CEZAR spunea...

„Forțe și tendințe în mediul de securitate european” este numele uneia dintre lucrările pe care Nicolae Ciucă ar fi plagiat-o. Aceasta este semnată de doi generali în rezervă, ambii fiindu-i șefi premierului pe timpul în care acesta era activ în Armata Română.

Eugen Bădălan a fost șef de Stat Major al Armatei, iar Teodor Frunzeti a ocupat funcția de șef de Stat al Forțelor Terestre și, ulterior, a ocupat și funcția de rector al Universității Naționale de Apărare „Carol I”(UNAp).

”Teza lui Nicolae Ciucă include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138”
Potrivit Pressone, 365 de rânduri din lucrarea semnată de Bădălan și Frunzeti ar fi fost copiate în lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

micutzul spunea...

Documentul e ceva normal dar probabil că se verifică/iau masurile in tiate instituțiile.
Când o să auzim că a crescut producția de izmene atunci să ne facem valiza!
Deja cheltuielile ruse sunt prea mari pentru mentinerea degeaba a trupelor și tehnicii la graniță Unde mai pui că ce se vede e doar suprafața. Știți fb ce presupune in ''spate'' o asemenea pregatire de forțe.
In acest moment Putin trece prin toate momentele diplomatice ''obligatorii''. Oricum trebuie urmărite actiunile cu mare atentie fiindcă am senzația că urmează ceva ce omenirea nu a mai vazut.
Și cred că nu numai in Ukraina. O să fie o actiune de 24 ore pe mii de kilometrii pătrați!

Dancapitandeplai spunea...

Circula prin targ
Dovada că statul este condus de magistrați.

După ce s-au văzut cu toți sacii în căruță, magistrații primind prin ordin de ministru, începând cu 01.02.2022, o majorare a pensiilor și salarilor de 25%, urmare a majorării VRS la 605 lei, moftangii de magistrați s-au gândit că nu e suficient.

Așa că au pus neuron cu neuron și într-o acțiune colectivă, semnată de 32 de magistrați, cer ministrului justiției, revocarea parțială a ordinului, în sensul că legal aceste drepturi sa fie plătite, nu de la 1.02.2022, ci de la 1.08.2016.

Adică stimabilii, în anul 2022 când 50% din români mor de foame, ei vor sa mai recupereze 250.000 lei de fiecare, retroactiv pe ultimii 5 ani, că nu au cu ce-și plăti lumina si șampania la Monaco sau poșetele Chanel.

Să ne mai miram de ce funcționează în halul acesta justiția și de cum se înclină balanța de fiecare dată când ne judecăm cu statul?

Să nu uitam...
pensie medie magistrat-1.02.2022=27000 lei.
Salariu magistrat- 1.02.2022= 20.000 lei

Asta acum când statul intra în faliment, noi murim de foame si frig, iar băieții deștepți din energie dau cele mai tari tunuri din istorie.

Chiar dacă voi pierde de acum orice proces în instanță, urmare a acestei postări, e irelevant pentru mine, adevărul trebuie spus, indiferent de consecințe.

Predoiule, clipește de două ori să venim să te salvam...
Claudiu Ionescu

Unknown spunea...

La locul de muncă ? În linia 1 nu vor ?

M spunea...

@Iulian Mareș

Așa este. Oricum pe timp de război Jandarmeria Română trece în subordonarea operațională a autorităților militare.
Nu mai vorbesc că, în contact direct cu subunități cu putere de foc similară detașamentele antitero ale Jandarmeriei pot face față cu succes.

Unknown spunea...

Rareș Bogdan ar trebui sa meargă în linia întâi doar le știe cu rezervistii

Unknown spunea...

În orice caz nu e bine mai mult nu cred ca avem noi armata dotare ptr un razboi

Leon spunea...

Haideti sa nu exageram !
Si Pensia medie si Salariul Brut la Magistrati este de 20.000 de lei( in decembrie 2021, pensia medie a fost de 20.159 lei).
Ministrul Predoiu a declarat ca a bugetat in acest an un plus de 80 mil.lei.
Pai daca impartim aceasta suma la 12 luni obtinem 7 mil.pe luna si apoi impartim la 7.000 de magistrati obtinem o crestere a Salariilor brute cu 1.000 lei/luna!
Este explicabil deoarece destui magistrati sunt deja la nivelul anului 2022 cu salarizarea prevazuta in Legea 153/2017..!!

monteoru spunea...

Huhu Rezea se vede dela o posta ca nu le ai cu armata militara.Numirea unui responsabil cu evidenta militara si mobilizarea la locul de munca nu inseamna ca s-a trecut la mobilizarea la locul de munca.Ia-l pe Mares sa te pregateasca la acest capitol ca are cunostintele mai proaspete.
Exista un adevarat curs pe aceasta tema si nici nu stiu daca ceeace stiam eu cu mult timp in urma nu constituie 00.

M spunea...

Rușii fac mereu aceleași greșeli. Au pierdut războiul rece pentru că au încercat să cheltuiască pentru Apărare tot atât de mult cât toate țările NATO la un loc.
Rușii mută zeci de mii de soldați de colo colo iar NATO cică mai trimit un pluton de francezi în România!

Interesant e că în aceeași zi, în două țări NATO aflate la granița Ucrainei (România și Polonia) în presă au apărut atacuri la primii miniștrii ai țărilor respective. La noi cu plagiatul lui Ciucă de acum 18 ani, în Polonia cu spionajul folosind Pegasus (reîncălzirea unui scandal mai vechi).
Primul ministru ungur, Orban, a fost chemat la ordin la Moscova pe întâi februarie. 😁 Probabil pentru un avertisment mai ales că vin alegeri în Ungaria și un scandal deontologic în presă i-ar putea cauza!

Pur și simplu întâmplător!

vasile spunea...

Cate ,,randuri,, au fost copiate de Badalan su Frunzeti din alti autori?

M spunea...

Ribbentrop Molotov?

Englezii au trimis echipament militar în Ucraina. Avioanele de transport au trebuit să ocolească spațiul aerian german!!!!! Nu au primit drept de survol???

Iulian Mareș spunea...

Asa este cel mai bine!

Iulian Mareș spunea...

Magistrații nu au sarcini la Mobilizare, Starea de Asediu sau Război!
Idem Guvenul, Parlamentul, cu tot aparatul executiv nemijlicit!

HALA spunea...

Dancapitandeplai, trebuie priceput odată că pentru tot ceea ce se întâmplă rău în România,deja nu mai sunt vinovate partidele politice, justiția, parlamentul și alte instituții ale statului profund corupte ci armata, o instituție la fel de coruptă care nu a mișcat un pai în vederea îndeplinirii datoriei sale de garant al democrației și statul de drept.
Ultima ispravă a unui asa zis politician român, recte Bogdan Rares care de la tribuna parlamentului european cere președintelui Franței să intervină în treburile interne ale României pentru rezolvarea în fapt a disputei sale cu un alt partid care cică ar cerceta afacerile oneroase ale tătâ-ne-su, este fără precedent chiar și pentru perioada fanariotă.
Si totuși condamnabil armata nu schițează un gest, măcar un comunicat de presă ceva, nemaivorbind de eventuala protecție prin adăpostire a iresponsabilului pentru a nu fi, drept răspuns a nesăbuinței sale, ținta unui eventual gest necugetat al vreunui alt descreierat ca el.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Magistratii, femelele si berbanții, scule bune, sunt mobilizati in tribune, pe margine de rezbele sa arbitreze si sa inregistreze cum armele din rastele, boambe, granate si alte șrapnele doboară inamicii prinsi in goaiele goale cand se fortau la găgare, ca pe tintele din poligoane, si cati fug din transee lasandu-le goale, sa se ducă sa-si descarce chistoalele in acele casoaie cu rosii felinare, numite inuman si nedrept ,,bordele'' cand de fapt sunt niste ,,hotele'' de cinci stele paralelograme si paralele! Cumplita soarta de heroi pe capul acestor magistrati in cămeșoi, negre de moroi, ca sa arbitreze aceste reprize de război dintre rusnaci si noi, caci este emotionant si deosebit de stresant ca, intre doua berici, o partida de talble la pariu pe-un carici de fripturici reci si un pui de somn, sa notezi pe un carton omor dupa omor cu un creion, din Pasti si pana-n Revelion, pe un comision, Doamne, de cateva meleoane, cand de fapt ar fi meritat cateva camioane sa nu moara saracii de foame, deh, akbar Allh din Adakaleh, pe cand noi, rezervistii, dejaba hadale ne-am pregatit in scoli meletare, daca acum suntem perimati si făra nici o catare, frate, ca nici de pensii nu mai avem parte, decat de firimituri si niste gonoaie desarte! Asa ne trebuie, ca in loc sa fim ca tribalii din manga si din ceanga sa umblam creanga si sa primim ajutoare mai mari decat pensia, ne-a pus dracul sa nu bem cerneala!

Iulian Mareș spunea...

Predoiu este sâsăit și nu poate clipi, pt că are lanțul foarte scurt...

monteoru spunea...

Cu mici exceptii multi antameaza subiectul de parca nu au purtat uniforma militara.

M spunea...

@Leon

Dacă ați văzut revendicările celor din învățământ care sunt nemulțumiți de creșterea salarială (până una alta creștere, nu ciuciu ca la SNAOPSN).

Își doresc plata orelor "suplimentare" (adică sursa peste 12-14 ore de muncă pe săptămână cât e norma didactică). Nu vor compensare cu timp liber pentru că ai timp liber căcălău de le crapă capul de plictiseală!

Mai vor și spor de pericol pentru că să păzești 45 de minute 30 de mucoși e la fel de periculos cu a lucra pe o bombă din al doilea război.

Trebuie însă să dau Cezarului ce e al Cezarului!
Nu văd pe niciunul cerând scoaterea Oscarului (prevăzut și pentru ei în 153) bă, dimpotrivă, se sprijină unul pe altul în revendicări.
Poate d-aia ei au succes!!! 🤔

reddog spunea...

Eu o vreau mobilizata pe LOV.
Sa stea la cort cu coloneii, se stie ca ii plac militarii care detin acest grad militar.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Trag concluzia ca nu!
Accesul în spațiul aerian, kiar numai pt survol, cu materiale periculoase la bord se face numai după aprobare, de o structura specializată!
Daaar, mai multe detalii sunt sigur ca va poate oferi sublimul avianyc!

Iulian Mareș spunea...

Ați fi mirat dacă in vara, la marșul diversificării l-ati vedea pe Rareș cu tanga și sutien?

monteoru spunea...

@Mares ,alo domnul Mares esti sigur ca sunt magistrati care nu completeaza UM la mobilizare?Eu nu.Directia aceea in care tu tineai calul la seful de stat major nu le stia chiar pe toate.Cand eu eram tanar si ferice maior intr-o Armata de arme intrunite faceam pregatirea militara fara scoatere din productie a unor magistrati.Crezi ca o faceam degeaba?

Iulian Mareș spunea...

20% impozit atunci!

Iulian Mareș spunea...

Glumesc, omule!

Iulian Mareș spunea...

M,
Sunt coincidențe circumstantiale...🤣🤪😜, dar Huhu nu ma crede..

Trofin spunea...

Corect !

Unknown spunea...

Meduzele kaki lașe se plâng de stăpânii fanarioți! Uimitor!

reddog spunea...

Iulian Mares
Cu siguranta avianyc a vazut multe bombe si petarde (mai mult sau mai putin sexy) in avioane.
Chiar si eu am vazut asta cand am mers cu avionul.

xxxxxxxxxxx spunea...

Cineva spunea " cărțile se scriu după cărți",totuși nu pot sa trec cu vederea capacitatile d-lor Frunzeti, Badalan, Chelaru, militari adevărați.
I-am cunoscut pe acesti oameni și le cunosc pregătirea profesională.

micutzul spunea...

Eu merg cdt. Pl.la CCR.

M spunea...

@Iulian Mareș

În vremurile astea pur și simplu nu cred că unitățile de război psihologic și de război cibernetic ale Armatei Ruse sunt inactive.

Cineva care lucrează pe promovarea firmelor pe YouTube îmi spune că în ultimile 2 săptămâni practic netul a fost inundat de filmulețe cu: "Putin îl pune la punct pe Macron", "De ce Rusia e de neînvins?", "Putin face praf propaganda americană" etc.

Să dai o știre despre plagiatul lui Ciucă de acum 18 ani (nu spun că nu e, nu spun că e!) e mult mai ieftin decât să muți 20.000 de mișto din Siberia.

Interesant cum USR a preluat ordinul fraților lor marxiști și au pornit mașinăria de propagandă împotriva lui Ciucă!

Vă dați seama ce bucurie pe ruși dacă acum, în apropierea unui război, în timp ce francezii și americanii aduc trupe în România, primul ministru al nostru să demisioneze și să reînceapă negocierile pentru un nou guvern, poate cu un pic de noroc și cu participarea marionetelor marxiste!!!!

De președinte nu mai vorbesc că încă e zăpadă și e ocupat cu schiatul!

Iulian Mareș spunea...

10 ședințe de inițiere a 20 €/ ședință fac 200 €, încă 1000 lei pt veteran!
*Dacă vrea cunoștințe despre plantonul la oi, atunci să caute la ăla dupa care fuge inteligența, dar pe care nu l-a prins din urmă nici măcar o dată!

Iulian Mareș spunea...

Mda!
Măi, despre aceste lucruri nu vorbesc și am motive de discreție!
Nu bărbații sa se laude cu tine ci ele sa o facă, adică sa rămână cu o amintire pe viata! 🤪😜

Iulian Mareș spunea...

Scuze:
*Marșul Diversității!

Iulian Mareș spunea...

Atunci nu o faceai degeaba!
Acum legea este alta...!
Și în WW2 tribunale militare și parietale de pe lângă ea au fost de la Divizie în sus, deci de la MU în sus!
Cost: 20 €! Îți trimit IBAN IN PARTICULAR!
Mi-esti drag rău, nene!🤩🤣😜

Iulian Mareș spunea...

Bine ca nu-si iubesc stăpânii!

M spunea...

🇺🇦 Ucraina nu e țara aia care în 2014 încorpora mai ales românii din Bucovina ca să îi trimită la luptă în războiul din est?

🇺🇦 Ucraina nu e țara aia cu care ne-am judecat zeci de ani pentru Insula Șerpilor, teritoriu româneasc?

🇺🇦 Ucraina nu e țara aia care a interzis școlile în limba română?

🇺🇦 Ucraina nu e țara aia în care în 2020 președintele lor spunea că România ocupase Nordul Bucovinei și că acesta a fost "eliberat" de Armata Roșie?

🇺🇦 Ucraina nu e țara aia care a construit canalul Bîstroe afectând Delta Dunării și traficul fluvial?

Dacă au coaie atât de mari să le arate și rușilor!!!

Sincer să fiu, România ar fi mai natural aliat cu Rusia decât cu Ucraina, o țară vecină care s-au dovedit de nenumărate ori ostilă României!

ifrim spunea...

@M.Ba da,aia e țara!

M spunea...

@HALA

Eu sunt supărat pe Rareș Bogdan. I-am scris că aștept să propună în Parlamentul European eliminarea pensiilor speciale ale euro-parlamentarilor ca fiind un "furt".
Mai apoi că aștept să propună o directivă europeană care să oblige toate țările să elimine pensiile speciale!

Apropo! Rareș Bogdan și-a adus aminte de pensiile noastre! Javra le compară cu cele ale "securiștilor și ale magistraților"

”Aş tăia pensiile speciale de la securişti, cum le ziceţi dumnevoastră, la procurori, militari. Toate! ”

anonim spunea...

Poate era bine sa amintiti si de combinatul de la Krivoirog din care ucrainienii au sa ne plateasca aprox 100 mil $
N-au platit nici un cent si probabil,n-o vor face vreodata

anonim spunea...

scuzati ,nu 100 ci 1 mld $, inca din 1986
Din 1996 statul roman asigura si paza prin trei firme de paza(ucrainiene) si plateste anual aproape 1 mil $ pt paza.Pentru conservare se platesc alti bani nu stiu cati....Exista oare mai prosti ca noi??(cand zic "noi" ma refer la guverne)

https://financialintelligence.ro/guvernul-a-aprobat-memorandumul-care-permite-valorificarea-participatiei-romaniei-la-combinatul-krivoi-rog-din-ucraina/

Liviu spunea...

Bună dimineața!
Colonelul David, fost coleg cu Andrițoiu la DGIA, își urmărește numai interesul personal. Dorește acordarea ajutoarelor, de care nu a beneficiat, dar nu spune că are o pensie care se apropie de 15.000. Cum să ne reprezinte un fost cadrist din cadrul DGIA? O zi minunata tuturor!
"La vremuri noi, tot noi!"

Iulian Mareș spunea...

Tinand cont de adresa in fotocopie din preambulul temei doresc sa spun ca:
SUNT EXCESIV DE MULȚUMIT DE MAGISTRATI!
Ieri, cand totul este deșertăciune si fariseism, un segment socio-profesional, bine conturat și articulat, s-a pișat definitiv la radacina celei mai putrede puteri din ROU!
Udand din plin, șoferește, autoseparata putere (judecatoreasca) - nu ca celelalte ar fi cu picioarele pe TERRA - au demonstrat ca pe ei îi doar fix la 50 m in fata...orei 14.00, ignorand hotararea judecatoreasca comandata privind greva din STB!
Si vina magistratilor nu este de ieri de azi ... ehehe, atentie CCR ca tu urmezi!
De fapt care este morala?

*CONFORM PROVERBULUI INDIAN: CU CÂT URCĂ MAI SUS ÎN COPAC O MAIMUȚĂ, CU ATÂT ÎI VĂD MAI MULȚI FUNDUL GOL...

**Nu era greu de previzualizat: magistratii au ajuns acolo unde ”le-a fost dorinta”! Hartie de lux in tomberonul de gunoi din spatele pieții sau a garii!

Iulian Mareș spunea...

revenire, tot despre dreptate juridica!

”După ceva timp tânărul avocat preia clienţii şi cazurile tatălui său, acesta ieşind la pensie. Într-o zi vine bucuros acasă şi îi zice tatălui:
– Tată, ştii cazul ăla care n-ai putut tu să-l rezolvi în peste douăzeci de ani!?
– Da, fiule!
– Păi eu l-am rezolvat într-o săptămână!
– Foarte bine fiule, dar să nu uiţi că acel caz te-a ţinut pe tine la şcoală, la liceu, la facultate şi mai rămânea şi de-o vacanţă!”

Julian spunea...

Bună dimineața frați buni de luptă împotriva unei agresiuni a Rusiei, vă invit la o părere sinceră pentru ,,Apt limitații" care au dat bani grei pentru a primi un livret militar cu o astfel de decizie medico-militară.
După 1989 sunt trenuri care s-ar umple cu astfel de indivizi care au fentat armata având bani.

Iulian Mareș spunea...

La lopată!

reddog spunea...

Iulian Mares
Magda zice din cine va fi format primul esalon trimis in lupta. 😁 (comentariu la articolul din cotidianul.ro)
Pare ca are cunostinte de strategie militara, probabil s-a inspirat din tactica legiunilor romane.
In prima linie erau cei cu mai putina experienta apoi urmau veteranii caliti in batalii. 😁




M spunea...

@akord 75

Aveți dreptate. Lista nu este exhaustivă. E doar ce mi-am amintit pe moment!

Calinmihaib12 spunea...

M:
"Visul"..cu opțiunea ..cum că ROSSIA ar fi mai"bun"..VECIN(?).., pare că ȚI..se va împlini(..!), căci tot ce se "vede" că se petrece la NORD-ESTUL.."UCRAINEI"[= ROSSIA(..?)] este DIVERSIUNEA de susți nere, anterioară, a INVAZIEI PROBABILE a SUD-(ESTULUI) UCRAINEI = LITORALUL "mării" NEGRE= de la ODESSA la..CHILIA.. noastră..!?,astfel "UCRAINA" devenind.. ÎNCONJURATĂ..COMPLET..în toate PUNCTELE CARDINALE= inclusiv. .și la "SUD-WEST"..!,
("ZONĂ"cu ""probleme" .."ÎNGHEȚATE""..= care= dacă mai apucă.
.,PUTIN= "ȚARUL"..va voi să.."LE rezolve".
.!,pt...1.000 de ani.
.!

Calinmihaib12 spunea...

Nu.."RESURSELE" (la care:..ORICUM = avea acces"aproape"direct,neîngrădit ..!)..sunt "mobilul"(=number one..!) .."piesei"TRAGICE ce-"o vedem", ci "OBIECTIVELE"..STRATEGICO-POLITICE..(asemănătoare cu..VISURILE:"predece sorilor"=strămoșilor.., și,mai ales ale lui "HITLER"..!)..,REVANȘARDE și ..SFIDĂTOARE..la adresa: WESTULUI.. "OPULENT"...!

M spunea...

@Calinmihaib

Nu e vis! E despre a alege între două rele!

Sunt șocat cum pe net oameni serioși au căzut în plasa propagandei ruse.
Da, Occidentul nu ne-a adus mare fericire dar față de ruși.... Wow!

În ceea ce privește Ucraina eu zic că ar trebui să din mai rezervați. Nu e treaba noastră că un Ivan se ceartă cu alt Ivan!
Să se căsăpească și să rămână câți am botezat eu! 😁

Cezar spunea...

Ce sa.i faci? Nu ai ce sa.i faci
Prorusnaci prosti fara pic de viziune strategica in...globul ocular!!!

Calinmihaib12 spunea...

M:
E adevărat că e "PRO BLEMA" LOR..SLAVĂ.., dar NOUĂ NU NE POATE FI INDIFERENT..faptul că.."PROBLEMA" ASTA..
înseamnă..MORȚI..!și pentru ce(?):..pt..
ANACRONISMUL AMBIȚII
LOR PARANOICE ale un or ASASINI "NEBUNI".!

Iulian Mareș spunea...

@reddog,
Un important principiu de lupta spune ca ce am mai bun bag ”pe/In fata”, intrucat Rezervele intriduse, kiar mai slabute calitativ, vor intalni inamic obosit, decimat, cu pierderi! arta este cand si cum le introduci pt ca efectul sa fie Maxim!

Iulian Mareș spunea...

@M
Camarade, am ajuns la o concluzie FB pentru vremurile astea: ca sa nu ne incurce, DECUPLATUL sa stea numai pe partie!

CEZAR spunea...

...ce mare strateg....of offfffff !