Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 12, 2022

Când Viorica Dăncilâ a rostit în PE un discurs asemănător cu al polonezului Morawiecky, cosmopoliții români au luat-o în derâdere.

26 comments


Din discursul rostit de premierul polonez  la data de 19 10 2021 în Parlamentul European în prezența șefei CE, Ursula Von der Leyn.


Prim ministrul Poloniei neintimidat de interventia Presedintei Comisiei Europene a vorbit 32 de minute( presedintele de sedinta i-a cerut sa inchida discursul dar, premierul polonez, cu demnitate, in limba materna, i-a răspuns: mi s-a spus ca am 30 de minute si voi vorbi 30 de minute!)

Apoi a vorbit de Tratat si relatiile statelor membre cu institutiile europene!

A spus clar si raspicat ca Polonia nu accepta ca institutiile europene sa-si extinda atributiile in statele membre mai mult decat primesc competente conform Tratatului, din partea statelor membre!

“Se discuta prea mult in spatele usilor închise! Puterea impusa de tarile mai puternice nu ne intimideaza, asteptam dialog! Aplicati reguli care nu le aplicati la fel pentru toate statele membre!

Nu vreau sa plecam din UE, vrem beneficii reciproce!

Noi nu am intrat cu mana goala in UE, am adus beneficii companiilor vestice!

Nu dorim ca cetatenii nostri sa fie lasati sa se apere singuri! Nu mai vrem cetateni de mana intaia si cetateni de mana a doua!

Unele state europene au paradisuri fiscale si acelea sunt cele mai bogate!

Nu vom tacea cand tara noastra va fi atacata ! Regulile jocului trebuie sa fie aceleasi pentru toti!

Nu puteti sa atacati o decizie a Curtii Constitutionale a unui stat membru pentru ca nu este in competenta europeana!

Am fost santajati oribil!

Noi suntem o tara mandra, am luptat pentru libertatea Europei-am aparat Parisul!

Statul de drept este folosit ca pretext pentru a se face ce nu este prevazut in Tratat!

Constitutia Poloniei este cel mai important act juridic al Poloniei! 

Niciodata nu vom fi de acord sa ni se impuna dictate !!!”


26 de comentarii:

Leon spunea...

Cred ca acesta este:
https://youtu.be/WBMsOXMC7KE

Iulian Mareș spunea...

In epoca pe care neomarxistii vor sa o introduca cu forta, Suveranii trebuie eliminati!
Exista o mare diferenta intre documentele de aderare la UE si DICTATURA anticonstitutiile statelor pe care o mana de spurcati conțopiști o impun!
*Solicit sprijin! Unde scrie ca hotararile UE sunt peste cele ale Constitutiei si infirma pe cele ale CCR?

Iulian Mareș spunea...

Cătălin,
are nevoie de ceva oxigen dupa ce OMS si UE au recunoscut ca vaccinul 3 este prea mult, adica inutil .... si Big Pharma ar trebui sa se orienteze spre o metodă cu protectie REALA!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
ai citi si comentariile?

Huhu Rezea spunea...

Tu esti căpiat dacă zici că eu am promovat altceva decât regulile sanitare stricte care se impun în situația de pendemie și am combătut comportamentul habotnic și ignorant față de recomandările autorităților sanitare.
Trebuie să-ți fi pierdut uzul rațiunii dacă ignori că în România au murit înainte de vreme peste 60 000 de oameni, cât populația unui orășel.

Mares
Revizuiește-ți comentariul că OMS și UE nu s-au referit la doza 3, ci la inutilitatea repetării boosterului.

Leon spunea...

Nu le voi citi !
Mi-a placut de Viorica ca n-a luat pozitia ghiocelului, asa cum fac mai mereu reprexenrantii nostri la cel mai inalt nivel !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Noi am trimis acolo jartele tavalite prin bodegi si pe saltele, extremisti nazisti lăbărali si useristi cu interese de slugareala si a tarii paradeala, votati de o landra înrăită, analfabetă si decrepită, acestia negociind cu golănii in defavoarea tarii si a romanilor cu inima cainilor in fata stapanilor, si daca una ca Dancila s-a dus hotarată sa ne apere demnitatea tavălita, au sarit gloatele de tradatori ordinari si măgari cu isterii s-o injosească tavalind pe jos soarta tarii si autoritatea romaneasca, acum vazandu-se ca tradarile repetate si slugarelile desantate ne-au distrus in toate, caci de trait nu se mai poate si inclusiv pensiile fiind negociate la limitari conditionate, pana in 2077! Urasc dobitocii astia schizoizi, acesti indivizi care voteaza permanent un grup decadent al dreptei liberalo-useriste, @reziste, fasciste si rasiste, potrivnici cu inversunare progresului Romaniei si anti normalizare si bunastare, si, pana nu crapa sa-i vad dusi la tintirimul satului si ingropati in buruienile de la coltul gardului, o sa purtam foamea in garleje si haina saracului in veacul veleatului in cocina dracului din fundul iadului!

Huhu Rezea spunea...

Se vede contribuția profesorului TT în redactarea discursului. Important este că Veorica a avut curajul să înfrunte cerbicia antinațională a CE. Chiar dacă acest curaj a fost sancționat prin globaliștii din interior, Tăriceanu primind ordin sâ iasă de la guvernare, discursul va rămâne de referință în istoria integrării, nu numai a României, în Uniunea Europeană.
Finalul discursului este apoteotic!

Iulian Mareș spunea...

Leon
prin comentariul tau de la data 13 ianuarie 2022, 08:08 vei intra in conflict cu un expat de SB!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
hai mai, adica i-au sactionat pe cei care vor repetareasi la 3-4 luni, adica pe israelieni? Hmmm!

*Si de ce ai creded ca regulile sanitare au fost cele mai bune? La 918-920 țaranii nostri plecati la Alba-Iulia sa- consfinteasca arderea jugului dorit de avianyc purtau la gat funii cu usturoi, conform fotografiilor si crezului acelor timpuri!

monteoru spunea...

Mares constitutia Romaniei este ambigua si da nastere la interpretari.Din aceasta cauza fiecare isi baga piciorul in ea dupa cum vrea.
CCR in forma cum se alimenteaza cu membri e de tot rasul.Intr-o tara cu adevarat democrata poporul ehotaraste si nu prin reprezentanti.
Apreciez pozitiv activitatea pompierilor dar nu agreiez inganfarea.Alaturi de politie si jandarmi ei sunt pe baricade si in timp de pace. Am avut colegi de scoala pompieri.Am avut ruda sef in pompieri.In anul 2 sc.of mi s-a propus sa trec la pompasi.Sunt indivizi care prin diferite procedeie au ajuns dela MApN la ISU.Ei uite astia care se dau ca nu au mancat usturoi si gura nu le miroase ma irita.Am senzatia ca M e din acela.
Nu vreau sa ma dau mare dar inainte de 1990 nu-mi placea sa fac munca altora.Ma irita si cei ce se dau mai operativi decat sunt.Habar nu au ce inseamna sa-ti storci creierii sa faci din rahat bici si sa si pocneasca.In viata militara au fost momente in care mi-am dorit sa fi fost un subofiter care manuia izmene si camasi.

DINU spunea...

Bravo lui.
Slugi de genul celor care sunt de ceva timp in fruntea tarii au facut mult rau adoptând poziția ghiocelului sau, mai rau, poziția celui ce pupa dosuri.

Iulian Mareș spunea...

Inteleg....
*Nu sunt de acord cu ”Intr-o tara cu adevarat democrata poporul hotaraste si nu prin reprezentanti.” Forma democratiei reprezentativa, directa, republica prezidentiala sau nu, semi...etc toate acestea se se stabilesc prin constitutie!

M spunea...

@monteoru

Va rog doar sa imi dati un exemplu in care v-am facut impresia ca ma dau altceva decat sunt!
Da, aveti dreptate, am avut camarazi de la MApN care au cerut transferul la noi, unii chiar la mine in unitate. Niste profesionisti desavarsiti! 😁 E adevarat ca unii s-au adaptat mai usor, altii mai greu, dar cred ca e chestiune de temperament individual nu o caracteristica generala!

Da, mi-au murit colegi in misiuni "pe timp de pace". E o meserie periculoasa dar tare frumoasa. Si eu zic ca atunci cand ai 3,5 minute sa iesi pe poarta unitatii la incendiu (unde poti sa crăpi cand explodeaza o butelie) eu zic ca e "foarte operativ"!

Nu vad insa unde suntem "in competitie"? Sa imi spuneti UNDE am comentat eu despre munca celor din Armata? UNDE am zis eu ceva peiorativ la adresa camarazilor de la alte arme? UNDE i-am dat eu sfaturi lui avianyc despre cum e treaba cu aviatia militara? - de exemplu!

Am primit la randul mea sfaturi de la multi camarazi de la MApN care stiau mai bine decat mine cum e cu incendiile, cum e cu caracteristicile tehnico-tactice ale autospecialelor de pompieri. Le-am raspuns pe cat m-am priceput de bine evitand, pe cat posibil, un raspuns de genul: ce plm te bagi?

Ca tot romanul am luat amenzi de la politie dar, cu exceptia unor oarecare ironii la adresa lor, ii apar asa cum apar pe orice om in uniforma!

Puteti sa afirmati acelasi lucru despre dumneavoastra?

M spunea...

Nimeni nu te respectă când stai in genunchi!

Sunt diferențe majore între URSS (CAER) și UE dar și asemănări îngrozitoare!

Consider că România trebuia să adere la Grupul de la Visegrád. Din păcate prin 1991 România pornea pe un drum haotic. Am rămas încă sub imperiul unei obtuzități: aceea că tot ce nu e UE (și SUA) e rău!

Ponta a încercat o apropiere de China - o inițiativă colosală! A fost rapid suprimat! E adevărat că avem un popor ușor de manipulat și cu tendințe antinaționale (admirăm oricând un kkt străin).

Johannis nu a trebuit (cum a trebuit Băsescu) să fure alegerile. A fost suficient să fie votat de români!
Nu uitați că istoric România are tradiția de a își aduce domnitori străini!

Dăncilă și Johannis sunt cam egali profesional (amândoi profesorași de liceu de provincie), cu traiectorii politice similare (fără mari realizări personale). Ca personalitate însă Dăncilă îl bate la orice oră pe Johannis atât ca și capacitate de empatie cât și ca mândrie și coloană vertebrală!

Mihai spunea...

Aplauze îndelungate.
În urma bravurii lor care a dat peste cap toata randuiala in Ro Udrea construiește azi cartier stelar la Cluj ,iar altii pe făgaș atunci zburdă in libertate si ne dau lectii și fură in continuare.

raul spunea...

@M 👍👏!

M spunea...

@Iulian Mareș

Pe scurt e cam așa: nu au putut să treacă asta în tratatul de aderare și atunci au făcut o șmecherie (de tipul DNA la noi) - au zis că deciziile CJUE sunt obligatorii! Ceea ce în sine poate fi înțeles!

Apoi au adus la CJUE niște slugi care au început să dea sentințe în tot felul de domenii, nereglementate prin Tratat.

De exemplu: MCV care e un mecanism tehnic, adică nu la nivel legislativ, a fost ridicat prin decizie CJUE la nivel de reglementare juridică. Se ajunge astfel ca niște tehnicieni, administrativ, să se substituie Parlamentului European.
O nebunie!

😂 Seamănă deci cu comisarii sovietici ale căror "sfaturi" erau la nivel de lege!

Calinmihaib12 spunea...

În general,discursuri le publice ale PREȘE DINȚILOR de STATE și PREMIERILOR sunt "opera" unor consilie ri(publici sau privați..!).
Rareori discursurile acestora sunt CONCEPU TE și SCRISE chiar de EI ÎNȘIȘI (ÎNSELE..!)
,când persoanele res pective sunt MARI PERSONALITĂȚI CULTURA LE,..sau unii TIRANI, DICTATORI,etc...!
..Nu e cazul..cu DĂNCILĂ și IOHANNIS.!
= care sunt niște ERORI..ale CELOR care i-au.."băgat în față"
..!

radud spunea...

Să fii președintele unei țări în care oamenii suferă de frig, la propriu, pentru că nu își permit să plătească facturile pentru încălzire cu cele mai mari tarife din Europa și tu să ieși zilnic public să latri despre încălzirea globală se numește autism sau schizofrenie?
Fiindcă vă văd prea relaxați după sărbători, să vă amintesc una măruntă: dacă izbucnește oarece deranj militar în partea noastră de Europă pe motiv de Rusia și Ucraina, Klaus Iohannis e comandantul suprem al forțelor armate!..

Calinmihaib12 spunea...

M:
1."justiția" română e mult prea.."INJUSTĂ".
.așa că.."merită"(!)
..un control al unei alte autorități..!;
2.Nu confunda GRAV SITUAȚIILE DE FAPT:
.."COMISARII EUROPENI
(Opțiunea..NOASTRĂ = LIBER CONSIMȚITĂ,
dar COMISARII RUȘI..=
au..venit cu TRUPELE CUCERITOARE RUSE..!

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.g4media.ro/liviu-dragnea-a-castigat-la-curtea-europeana-de-justitie-rejudecarea-procesului-prin-care-contesta-raportul-olaf-care-a-dus-la-aparitia-dosarului-teldrum-procesul-va-fi-judecat-din-nou-la-tribunalul.html&ved=2ahUKEwj0pYyQ7LD1AhVG_bsIHborCdYQFnoECDYQAQ&usg=AOvVaw0z_4XnV9r3Bfgr0EKtGY4L

Dan B. spunea...

@Leon:

Mărturisesc că, pe vremuri, am optat electoral pentru Dragnea și PSD, însă apariția OUG 57/2015 mi-a creat un disconfort financiar neașteptat, în condițiile în care, și ulterior, LOV s-a bucurat în fața lui de credibilitate totală la momentul promovării OUG 59/2017, deși semnalele din capitală și teritoriu o „tocau” pe nenorocită!
De ce-l acuz pe Dragnea? De superficialitatea cu care el și Ponta au tratat momentul OUG 57/2015.
În principiu, o asemenea ordonanță cu nu pute fi schițată în câteva zile, de la sosirea lui Cioloș la Palatul Victoria, incl. a lui Dâncu și Motoc în ministere. Mai ales că art 40 ar fi trebuit a fi o OUG de sine stătătoare, nu inclusă în cea mare.
Dacă marea parte a proiectului OUG 57/2015, în mod cert, a fost opera PSD
Este de la sine înțeles că cineva, recte Jianu, a schițat și modificarea neintratei în vigoare a Legii 223/2015, iar cum schimbarea de putere îi anulau intenția, a apelat la seful comisiei pentru vârstnici din MMPS, gl M. Iliescu (subsecretar de stat „plantat” acolo de G. Oprea) care, mârșăv fiind, a strecurat în mapa ministrului documentul pregătit la DGFC.
La proiectul OUG 59/2017, în 2019, la sediul PSD, de față mai fiind Fifor și Teodorovici, LOV a susținut că a trimis spre avizare documentul cu pricina,care a fost preluat, spre verificare, de către același Jianu. LOV mi-a relatat că proiectul respectiv s-a inapoiat așa cum a fost trimis, fară a adăuga sau radia măcar o virgulă.
Așadar, întreb cine a măcelărit mai rău pensiile militare, Băsesc-Boc-Oprea sau Dragnea-Fifor - LOV?
Iată motivul pentru care nu-l agreez pe Dragnea!
Toți se întreabă cum a făcut el avere, uitând că, după 1990, a încropit mici afaceri, pe care, ulterior, le-a dezvoltat și i-a fost permisă înscrierea în partidul lui Băsescu, PD; mai târziu, a schimbat partidul și a fost „vânatul” preferat al celor din dreapta eșichierului politic.
Așa fiind, Dragnea, în vecii vecilor, nu va mai prinde un vot din parte-mi!
În legătură cu linkul tău, mă bucură rejudecarea procesului său cu OLAF, căci au fost încălcate procedurile penale de instrumentare a cauzei din dosar, și aici băgându-și coada Koveși, la comandă politică.

Leon spunea...

Dane, partial asa au stat lucrurile, dar cuvantul "nenorocita" nu se incadreaza cu vocabularul unui Comandor !
Pentru a te convinge ca L 223 trebuia modificata, citeste te tog, la pg.11 si 12 din Expunerea de motive la OuG.57/2015:
http://www.cdep.ro/proiecte/2016/000/80/2/em130.pdf

Leon spunea...

Asa o fi Iulica ?
https://www.gds.ro/Actualitate/2022-01-14/toate-informatiile-secrete-despre-armata-poloniei-pe-internet/

Leon spunea...

Istoria literara a retinut si va retine pentru multa vreme pe EMINESCU, Paunescu:
https://youtu.be/3x-w9yAqMJo