Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 26, 2022

Ce o fi discutat Bălu cu Forumul?

81 comments

 



81 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, multumim pentru postare! Am gasit acolo cuvantul ,,transparenta, si stiu ca s-a convenit sa se actioneze transparent pe timpul acestor analize si discutii. Apai, daca s-a impus transpareta, transparenta sa fie, nu mucles fara comunicate publice catre rezervisti, ca acum sa ne punem intrebari ce si cum, si sa nu ne trezim ca pensiile uriase se dubleaza si cele mici si medii raman pe loc, ca eu stiu ce vor ,,strucurili,'' cum zicea Ceausescu, adicătelea spuza pe propriile turte, cum s-a mai facut pana acum, sau au trenat ani de zile aceste ,,discuții,'' ramase la stadiul de trancaneli nerodnice din cauza acelor turte, ce se vor ingogosate si mai tare si cu mai multa spuza pe ele, chiar si cu un porcoi de marmelada! Aceste ,,structuri'' mie imi dau fiori si nu-mi dau nici o certitudine sau speranta, si parca vad iar inca cinci ani de tratative pe subiect! Zău!

Leo spunea...

A fost oleacă de MIMĂ.
NIMIC mai mult.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, hando praleo că o nimeriși tare mișto baro, că au plecat aceste ohaiele pline de stele paralele, nemândri-ne-am cu ele, si cu bube in cot de la calorifere, dar si in guri cu ditai pușchele de la atatea trăncănele si șușotele să nu aflăm nema de ele! Hadale, hadale parpale, cand om mai scapa de căpusile care ne-au distrus vietile si penziile, bre?!

Viorel spunea...

Cornel. Dacă prim ministrul Ciucă ar avea sânge în trișcă, ca fost Șef al SMG / SMAp și Ministru al Ap., cunoscând toate problemele cu care se confruntă pensionarii militari (treaba cu consultările și întâlnirile cu Președinți de Sindicate și Asociații este o vrăjeală și tragere de timp), nu ar trebui să mai discute cu nimeni. Cum a gândit, redactat, influențat adoptarea apoi promulgarea Legii nr. 168/2020 (Legea Ciucă ce a creat și mai multe inechități și nedreptăți în rândul militarilor activi unde Sold. cu misune în T.O. a întrecut ca soldă Sof. sau M.M. sau a pensionarilor militari), tot așa să gândească la foc automat o Lege care să fie favorabilă și nouă celor vitregiți de soartă și fără „posibilitatea” de a fi putut participa la o misiune. Nu-i trebuie sfătuitori. Are toate datele necesare, doar voința îi lipsește. Deci să lase adunările săptămânale sau lunare cu cei mai sus menționați și să se apuce de treabă. Îi dau termen până pe 30.06.2022 la fel ca și în Planul de măsuri la nivelul MApN, semnat, ștampilat și prezentat de dânsul cu termen 30.06.2020 dar care a rămas de râsul curcilor la lada de gunoi.

valy spunea...

MIMĂ,MIMĂ, dar chiar toate guvernele care s-au perindat din 2016 sunt la fel!!!

M spunea...

👍 Corect!

M spunea...

De remarcat comentariile pe Facebook după anunțul de mai sus! 😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, foarte corect, camarade!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am intrat pe toate grupurile militare sa aflu parerile despre șueta mai sus postată. Multe comentarii s-ar incadra la pornografie, altele la expresii injuroase, multe furioase si mai toate care isi arata neîncrederea, stickerele fiind de furie, ranjete sau griji, ba inca pareri ca sunt iar amanari la nesfarsit prin aceste clăci stahanoviste, deci o totala dezaprobare, din care am retinut una ca, asa cum si-a tras Ciucale mia de lei ca mercenar & comp in cateva zile, asa se puteau aplica masurile de dreptate la majoritatea de catre Ciucă si Dâncu, dar au ales calea cu aceste asociatii spaguite guvernamental sa ne amane iar cativa ani, in loc ca anul acesta sa fie incheiate toate socotelile! Rezultanta? Nu se vrea nimic si rezervistii sunt total NEMULTUMITI cu aceste sabotari oficiale! Punct.

Iulian Mareș spunea...

A albit și Bălu la cate cicluri de numiri a tot punctat prin MApN! Oare cate mandate sa tot fi fost?....
...... ”ce țin de competența MApN” ...samd.
Kiar, ce ține de competența ministerului? Un ordin a la Predoiu?

Leo spunea...

Un SINECURIST.
E plin MFA-ul de ei.

magda spunea...

Mima sau pantomima cert este ca a fost o noua fila de prostie institutionala.Dancu a spus ca rezervistii nu vor fi mobilizati chiar daca incepe conflictul din Ucraina.Stie de ce,credeti ca nu s-a gandit sau nu s-a sfatuit inainte cu cloaca politica?

magda spunea...

Dupa ce salariile activilor au fost impozitate si taxate cu varf si indesat,nu ai parte de liniste nici cand te pensionezi.Apropo Huhu,oare in celelalte tari NATO CUM E CU TAXAREA SI IMPOZITAREA LA PENSIONARII MILITARI?

HALA spunea...

Gligor ăsta e de o impertinență și aroganță rar întâlnită. Pentru simplul fapt că l-am contrazis argumentat într-o problemă mi-a dat"niet"la acces pe grupul lui.
Bine e treaba lui că nu cunoaște civilizația dialogului dar când îl văd alături de ceilalți doi gudurându-se pe lângă slujbașii ministeriali pentru a pune de o ciorbă acolo sau măcar de o poză în fața unei statui sau uși cu firma "M. Ap.N.chiar te ia cu deranj digestiv.
Si mai au și niște fețe comunistoide atât de respingătoare încât reprezentanții ministerului abia așteaptă finișul discuției cu ei.

M spunea...

Tot aud de "plecările din sistem" sau că "legea pensiilor face ca specialiști în plină putere de muncă să plece".
Mă uitam pe o statistică privind Poliția Portland. În ultimii ani zeci și sute de specialiști, criminaliști, detectivi, polițiști cu experiență, au preferat să se pensioneze nemulțumiți de subfinanțare, de condițiile de muncă dar mai ales de atacurile neo-marxiștilor (în SUA se numesc "liberali") care disprețuiesc uniforma, care urăsc forțele de ordine.
Situația este extrem de gravă și se încearcă cu disperare aducerea înapoi a celor care au plecat... cu rezultate aproape nule!

Propagandiștii urii și ai disprețului din România nu pot să spună că e vorba tot de "legea pensiilor".
Discuțiile sterile, obligatorii la început de an, conform "agendei înseriate", sunt pur și simplu nule!
Creați dracului un cadru legal corect dar, mai ales STABIL, și veți avea stabilitate în sistem.
Bateți-vă joc de SNAOPSN, atacați-i zilnic într-o frenezie dementă, spuneți zilnic că "vom schimba, vom reforma.... etc." și o să aveți din ce în ce mai puțini oameni de calitate care să aleagă și să performeze în această meserie!
Ați dat o lege a pensiilor? Aplicați-o dracului măcar 30 de ani fără prorogări, fără ordonanțe date noaptea!
Ați dat o lege a salarizării? Aplicați-o dracului fără discriminări, cu unii pentru care mereu se găsesc bani și cu alții, mereu aceeași, pentru care "să așteptăm rectificarea"!

Cezar spunea...

@/Viurel majur tupeist de la C.i.
Dar tu ...cam ce mai vrei??

Huhu Rezea spunea...

Magda
Doar vechii pensionari plătesc impozite și contribuții, chiar dacă au pensii mai mici. Loviștii nu plătesc nimic.

Viorel spunea...

Bună pace zisei eu
Și de n-o fi cu bănat
De la Cezar împărat
Un comentariu cizelat

Iulian Mareș spunea...

În activitate, Gligor, cu ce s-a ocupat?...eu știu ceva of cu numele Gligor, dar din Sibiu!

Viorel spunea...

Cătălin. O să belescă ciocanul acești politicieni. La viitoarele alegeri (dacă nu vor fi anticipate, că timp mai este până atunci) ambele partide „importante, în special pentru noi” (PSD și PNL) vor pierde foarte mulți votanți, inclusiv PSD chiar dacă au propus și obținut pomana porcului (majorare salariu minim brut pe economie, indexare pensii și majorări alocații). Eram pe stradă exact când au coborât din mașini reprezentanții AUR cu George SIMION în frunte. Aproape toți botoșănenii vorbeau numai de ei și că, dacă nu vor fi „exmatriculați de pe scena politică” vor vota cu ei. La Dorohoi au stat ore în șir în ger și ninsoare și i-au așteptat, LA FEL ȘI ÎN ALTE LOCALITĂȚI PE UNDE AU TRECUT. Au mai fos și intruși băgați printer ei pentru a le strica vizita (ca și la Iași) dar asta mai puțin contează. Cred că va fi al 2-lea partid după PSD. Foarte mulți tineri care scandau că nu au nici un viitor. Urmează facultăți fără a avea garanția unui loc de muncă.

Leo spunea...

DA Julio , Gligorii de SB au tradiție pt. militărie din tată-n fiu . Numai unul din ei (Nicolae Gligor brunețel cu părul rar dar creț pe unde mai rămăsese) , s-a făcut inginer mecanic și a ajuns prin părțile Argeșului cu și cu jobul și cu domiciliul. Tatăl lor , bătrânul Gligor era prieten bun cu col. Rădan.
Tu Julio , pe care-l știi ?

Leo spunea...

Dottore ĂĂ..ÎÎÎ.. se ţine cu dinţii de scaun , fiind nevoit ca să facă slalom printre preşedinţii coaliţiei , încercând să nu supere pe nimeni ceea ce-l epuizează toatal. Mai rău , după măciuca primită în cap cu plagiatul , a devenit un pisicuț blând și FOARTE ȘTERS.
Norocul nostru că nu mai depindem deloc de influența lui , fiind castrat politic.

Viorel spunea...

Leo. Chiar crezi că ministrul Dâncu conduce MApN ? Nu. A avut grijă domnul Ciucă să-și instruiască Șefii de Direcții, Departamente, Șefa CPS, cum să-l „CONSILIEZE” pe domnul ministru Dâncu, începător în materie de armată și legislație militară.

Negritoiu spunea...

Sa vedeti cate avansari in grad vor aparea in randul rezervistilor(de genul G,G&Gligor) . S-au dus si de frica amenzilor care se aplica in caz de neprezentare. Sa nu-i catalogam si sa nu-i jignim.

Sensei spunea...

Cine nu are grija de armata proprie, va avea grija de armata de ocupatie!

Ein Stein spunea...

monteur, pai daca e asa cum spui tu, de ce CSP plateste in numele pensionarului si CAS ca statul cere numai impozit si CASS? Oare nu ar trebui, CSP, sa restituie pensionarilor lovisti taxa pe care o retin ilegal? Intreaba-l si pe ciracul avianyc, neamul de sluga, ca si asta aceleasi "idei" sustine. Sau de ce nu direct la CSP, ca ei au colportat gogorita asta.
V-a explicat huhurezu de n ori, voi Batman, Batman.

Huhu Rezea spunea...

Aroganța și opacitatea unor inși din asociații sunt puse în evidență de cele mai multe ori în documentele inacceptabile din punt de vedere juridic cu care ies in public sau în fața autorităților cu care negociază.
Dacă nu ar fi aroganți, ar pune mâna și ar citi cele câteva site-uri pe care problematica pensiilor militare este dezbătută și din punct de vedere juridic, de cele mai multe ori în contradictoriu, fără a se da sentințe sau directive.
Le atragi de câtevă ori atenția că ei confunda baza de calcul cu procentul de stabilire a cuantumului, că ordonanțele de urgență pot modifica legi organice și ei continuă să ocupe timpul negocierilor, chiar să scrie în inițiative legislative cu idei greșite.
Ce credibilitate să mai aibă un sindicat al polițiștilor care iese inconștient la miting, în anul 2022, și cere ca pensiile militare să se actualizeze așa cum prevede legea, fără să știe că actualizarea este de cinci ani dereglementată în lege?
De 4 ani discutăm că actualizarea din anul 2017 a încalcat dispozițiile L 223/2015, art. 60 și toate structurile asociative au tăcut, chiar si după ce Curtea de Conturi le-a dat peste nas doctorilor în economie care nu sunt în stare să facă o simplă operațiune contabilă de regularizare a indexării cu actualizarea din același an.
Sunt o mulțime de rezerviști intendenți. De ce nu sunt atrași spre consultanță pe lângă structurile asociative, pentru a da greutate profesionista negocierilor cu ministerele?

Leo spunea...

M-am referit la POLITICI.
De exemplu , dacă era după dottore și clanul lui , nu ar fi dat indexarea de 10% , ci ar fi dat la toți 2,6%.
Dâncu deși e la grupa mică și-l învață dottore jiganu bastonașe și liniuțe , gulerații chiar dacă-l imbrobodesc , totuși politicile mari vor veni de la coaliție și li se vor impune.

Leo spunea...

Mai este posibil ca să fi discutat cum să-i mai dea cristinucii și în 2022 încă un 14% ca în 2020.

Huhu Rezea spunea...

Termină domnule cu cliseul asta că pensiile militare nu sunt pensii speciale.
Din punct de vedere juridic, prin modul de calcul, pensiile militare sunt singurele pensii speciale dintre toate pensiile de serviciu.
Celelalte pensii de serviciu, cele nominalizate în PNRR, sunt niște corcituri de pensii speciale, pentru că ele sunt calculate atât contributiv cât și necontributiv.
Pensiile militare sunt pensii unltraspeciale și cu o tradiție de peste 150 de ani.

M spunea...

Toate pensiile care derogă de la regulile generale sunt pensii speciale!

Zice la lege că te pensionezi la 65 de ani?

Toți cei care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare (indiferent de motiv) au pensii speciale!!!!!

Zice la lege că se face calculul pe baza contributivității?

Toți cei care iau și un leu în plus (că sunt foștii cooperatori, că sunt aia care nu au muncit, că sunt judecători sau diplomați) au pensii speciale!

Din 27 de țări ale UE, 25 au diferite forme de pensii speciale (campioni erau englezii cu vreo 200 de feluri de pensii speciale).

Nu e vorba dacă sunt sau nu speciale!!!! E vorba dacă se dau sau nu?

Dascălii au 12 ore de predare pe săptămână! Toți ceilalți au 40. Așa și? Vedeți că spune cineva sa muncească și ei 40 de ore?

Doctorii au salarii speciale!
Cei din IT și din construcții nu plătesc impozite!

Așa și?

Ideea e că atât au mâncat unii rahat cu tema asta că a intrat în căpuțul idioților!!!

Alex spunea...

Interesant de citit! O opinie pertinenta! https://penitenciarepesurse.com/2022/01/26/pensiile-militare-si-reforma-sistemelor-de-pensii/

Ionel spunea...

De acord ca orice pensie care deroga de la principiul contributivitatii sunt pensii speciale, prin modul de calcul, diferit de cel reglementat general. Acum, ca se numesc pensii de serviciu mai conteaza !! Daca ar fi speciale si calculate astfel incat sa fie mai mici decat cele contributive credeti ca ar mai avea cineva o problema cu...pensiile speciale !? Modul de calcul, DAR MAI ALES CUANTUMURILE LA CARE S-A AJUNS, le face SPECIALE !! Pai un magistrat care in octombrie 2021 avea salariu brut de 20 000 de lei, caruia ii corespundea, dupa plata contributiilor si impozitului, un net de 11 700 lei si se pensiona luna urmatoare cu 100 % din brut , adica tot 20 000 de lei, iar dupa plata impozitului lua 18 200 lei pensie ARE SAU NU PENSIE SPECIALA !!??

raul spunea...

@M E cel mai aproape de adevar!Daca citesti L263 sau cea noua L127 sunt si acolo zeci de exceptii din care care rezulta zeci de mii de speciali:mineri ,siderurgisti ,chimisti ,radiologi,nuclearisti,balerini etc etc etc !Un exemplu,Art 50 din L127/2019
(2) Vârsta standard de pensionare redusă potrivit prevederilor alin. (1) nu poate fi mai mică
de:
a) 45 de ani, în cazul persoanelor prevăzute la alin. (1) lit. a);
b) 50 de ani, în cazul persoanelor prevăzute la alin. (1) lit. b), cu excepţia balerinilor şi
acrobaţilor pentru care vârsta de pensionare nu poate fi mai mică de 43 de ani pentru femei şi
45 de ani pentru bărbaţi;
Astia nu sunt speciali???Despre ce vorbim ???Noi cu ,,specialele" noastre nu tot acolo intram ???Cata ipocrizie din partea civililor care nu stiu legea!
Ma rog am gresit si noi cu ,,varfurile'' noastre care au sarit calul si au fost nesimtite !

mosmartin16 spunea...

Ca să priceapă și nepriceputu' că pensiile militare sunt speciale ! Nu o să tot spun de faptul că tot ce se exceptează de la o lege cu caracter general...are caracter specific, distinct,special ! Asta rezultă din Teoria generală a dreptului ! O să spun așa...celui ce o tooot ține langa : belește ochii la punctul 118 din decizia CCR 900 / 2020 ș-o să pricepi că pensiile militare chiar sunt speciale !

Huhu Rezea spunea...

Da, pentru că pensiile militare sunt ultraspeciale și de tradiție, n-ar trebui să li se permită cioflengarilor politici de astăzi să se mai atingă de ele și nici guleraților noștri să le discrediteze prin inginerii financiare care au creat o falie de superbeneficiari de pensii militare.
O reechilibrare a cadrului juridic care reglementează aceste pensii de tradiție se impune ... tocmai pentru a consolida sistemul militar de pensii.

Iulian Mareș spunea...

Eu am acut colegi 2 verișori, din care unul blond , micuț, zâmbăreț, celalalt (Vasile) dupa Revolutie a trecut la nou infiintatele B2, ulterior la siguranta militara-nu avea aptitudini pt asa ceva, dar deh, a fost vointa lui!

Iulian Mareș spunea...

Vina o poarta doar scursurile din Parlament! O avea vina Kiorul pt denigrarea Parlamentului si parlamentarilor insa este o diferenta calitativa uriasa intre parlamentarii 96 si actualii!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
la varsta lor este greu sa mai priceapă Noua Degringoladă! Repet kiar daca te dezamagesc: militarii nu vor castiga decat cel mult bacsis prin tribunale!
Iar bani pt case de acocatura solide nu prea au!

Iulian Mareș spunea...

Exact!

Iulian Mareș spunea...

@M,
camarade, sa nu uitam de bravii mei favoriti: jurnalistii (inclusiv Tv) si mai ales MAGISTRAȚII!!

Iulian Mareș spunea...

Leo,
merita saracuța.....
*Mai sus ti-am raspuns...cu Gligorii!

Dan B. spunea...

În legătură cu activitatea organizată, la MApN, de către DRPCVP, din 26.01.2022:
Pornind de la faptul că imaginile prezentate sunt menite a prejudicia prestigiul structurilor asociative din componența Forumului, apreciez că dl col (r) Tudor, nu știu dacă încă președinte în exercițiu, a făcut o gafă majoră inexplicabilă, prin participarea sa singulară, el intrând cu bună știință în mijlocul „haitei de lupi” ( a se citi Departamentul de Luptă Împotriva Pensionarilor Militari, structură perfecționată de actualul prim-ministru, fost ministru al apărării).
Convocarea în scris a liderilor Forumului, ca normalitate, ar fi fost datată la finele anului trecut sau la debutul acestuia, respectiva convocare precizând și o ordine de zi, permițând participanților dintre pensionari o punere în acord a naturii subiectelor „fierbinți” și a metodologiei de abordare în cadrul ședinței.
Or, cum col Tudor n-a scos o vorbă despre această convocare, pot presupune că a fost solicitat „în scurt” la sediul DLIPM, iar actul de prezență, fără vreun mandat din partea liderilor structurilor asociative, îl consider o eroare de strategie majoră din partea unui militar, care a absolvit AISM.
Chiar și după intrarea în sală a „haitei”, diplomatic vorbind, în lipsa ordinei de zi (necomunicate) și a disproporționalității de reprezentare, personal, aș fi prezentat opoziția mea ref la modul de desfășurare și aș fi părăsit „scena măcelului”.
La fel de deranjant este faptul că FSAPM, eventual ROMIL, ar fi trebuit să prezinte un comunicat celorlalte componente cu privire la „desfășurarea ostilităților” de la MApN, conduse de către secretarul de stat Bălu.

M spunea...

@Ionel

Să știți că atunci când am intrat prima dată pe acest forum m-am luat de gât cu domnul Huhu zicând eu că nu sunt "speciale". Între timp am studiat cum reglementează UE și alte țări și am cam înțeles!

De ce se numesc "de serviciu"? Pentru că ele se acordă pe criteriul îndeplinirii unor condiții "de serviciu".
Exemplu: oricine lucrează în condiții de muncă deosebite primește spor de punctaj și reducerea vârstei de pensionare dar nu se califică neapărat pentru pensie militară!!!

Pentru a te califica trebuie să îndeplinești condiția de a presta o anumită activitate un număr specificat de ani (diplomat, magistrat, militar, polițist etc.) De aceea eu spun că odată ce tu ai prestat activitatea, modificarea legii de pensie (în mod defavorabil) reprezintă o încălcare a contractului de muncă, pensia de serviciu rezultând EXACT ca o consecință a îndeplinirii unor condiții prestabilite!

M spunea...

@Iulian Mareș

Foarte corect! Ați auzit măcar un miorlăit cum că vor scoate indemnizațiile jurnaliștilor?????

M spunea...

@raul

Am luat doar definiția "pensiilor speciale" așa cum e ea dată în documentele UE!

Constat doar că sunt două feluri de "speciali": cei buni (de care corect ați amintit dar la care putem adăuga toată liota de beneficiari de indemnizații: artiști, muzicieni, ziariști etc.) și cei răi (în care sunt incluși magistrații și militarii pentru că nu prea auziți să zică cineva ceva de diplomați sau aviatori).

PS - o indemnizație de 50% din pensia pe contributivitate este muuuuuuult mai mult decât ce iau acum pe pensia militară. Deci ziariștii care aruncă în noi cu basculante de rahat sunt mai avantajați decât noi!

magda spunea...

Huhule,cloaca politica abia astepta sa auda din gura oamenilor in uniforma sau a fostilor,ca pensiile militare sunt speciale.Deci,satarul era ascutit,insa era o problema si anume la cat sa taie.Cu sprijinul multor hastagisti,unii activi pe acest blog,veti vedea undeva prin iulie ce inseamna dou trei puncte pensie dupa 25 ani de cascheta.Sa vedem cine isi asuma brevetul de inventator al pensiei pe contributivitate(la militari, sic) tare mi-e ca ii vor lasa pe usr-isti,ca doar vin alegerile iar pnl si psd nu vor sa riste nimic mai ales acum cand pe val sunt aurelienii.Nimic nu este intamplator.Priviti si ascultati cu atentie la mister Dragnea care fiind intrebat intr-o emisiune a fostei sale A.Alexandrescu,,ce ati avut domle cu pensiile militare? acesta a raspuns,,noi nu am avut nimic,dar veti vedea in curand ce se va intampla.Si ce sa vezi ce a urmat... reintroducerea CASS,indexarea diferentiata si ar mai fi fost spatiu de taiat dar...toate la timpul lor.Politicienii aflati la putere nu vor mobiliza rezervistii nici daca Ucraina va fi atacata pentru ca nu i asa daca se gaseste vreun Robin Hood sau Skorzeny printre ei si le strica totoata constructia la care ei au lucrat de zeci de ani.NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE...hmm,PE BUNE?

Brenda spunea...

Bine și? Au stabilit că CE?

magda spunea...

de cativa ani buni,structurile asa zis asociative,cred ca asociative cu guvernantii,rod cu nesat cotizatiile pensionarilor,intenteaza procese cu rezulte in instanta previzibile,participa la intalniri aranjate ca sa justifice liderii ca nu i asa,se zbat ca gaina pe uscat...un balet jalnic,macar la struti e ceva nativ.

raul spunea...

M
28 ianuarie 2022, 08:25
Asa e ,toti se iau dupa ,,definitii".dar fondul nu-l vede nimeni!Dupa cum spuneam ,ipocrizie cat cuprinde!😡👿

Ionel spunea...

Din punctul meu de vedere dl Tudor nu a gresit. Este un om corect. Daca ai cunoaste detalii ai avea aceiasi parere. Uneori, interpretam anumite lucruri in defavoarea noastra fara a fi la curent cu ceea ce este in spatele usilor.

Viorel spunea...

Exact ce vă spuneam în comentariul de ieri. Sondaj Inscop: AUR, pe locul doi în intenția de vot, după PSD. Liberalii cad pe locul trei, USR pe locul patru. Partidul AUR s-ar situa pe locul doi în ceea ce privește intenția de vot a românilor, potrivit unui sondaj Inscop realizat în perioada 10-18 ianuarie. Partidul lui George Simion a crescut de la 18% în octombrie 2021 la 20,6% din opțiunile electoratului.
Pe primul loc se clasează PSD, în scădere față de lunile anterioare, iar liberalii se clasează pe locul trei.
Clasamentul intenției de vot în ianuarie:
PSD: 34,3%, în scădere față de decembrie 2021
AUR: 20,6%, în creștere față de decembrie 2021
PNL: 16,6%, în scădere față de decembrie 2021
USR: 12,5%, în creștere față de decembrie 2021
UDMR: 4,2%
https://www.b1tv.ro/politica/sondaj-inscop-aur-pe-locul-doi-in-intentia-de-vot-dupa-psd-liberalii-cad-pe-locul-trei-usr-pe-locul-patru-1113890.html

Huhu Rezea spunea...

@Magda
Să nu ne sfiim să spunem, chiar să strigăm, că pensiile militare sunt singurele pensii speciale și au o tradiție de 150 de ani.
Celelalte pensii de serviciu, create abia după anul 2007, pentru noii "meritoși" post-comunisti invidioși pe militari, sunt pensii integrate sistemului public de pensii, având un supliment adăugat peste componenta contributivă.
Gulerații și-au bătut joc în ultimii ani de pensiile militare, făcându-le speciale doar pentru ei.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

@Viorel

În 2020 scorul stătea așa:
PNL – 29,5%
PSD – 28%
USR PLUS – 20%
Pro România – 7 %
PMP – 6%
UDMR – 5%

Eu tot am spus că AUR este reacția firească la extremismul de stânga al USR. Mereu în istorie când apare un partid într-una din părți se naște un partid "egal și de sens contrar" 😂

Ce înțelegem de aici?
1. USR minte că ar fi un partid de dreapta - este un partid de extremă stângă!
2. Potențialul de creștere al AUR a fost atins la acest 20%. Mai mult, cu cât USR coboară este posibil să vedem și o scădere a AUR (dacă nu ai contragreutatea de partea cealaltă se echilibrează prin scădere)
3. PSD și PNL (adică centru-stânga și centru-dreapta împreună fac, ca de obicei între 50 și 60%). În vremuri bune se duc la 60%, în vremuri rele coboară la 50% (pentru că populația nemulțumită migrează spre extreme).
4. Culmea e că pentru stabilitate ar trebui ca USR să renunțe la a mânca rahat că sunt de dreapta și ar trece lângă tovarășii lor de luptă, PSD!
5. "Oastea de rezervă" cu cei 150.000 de votanți ai lor (cu familii ajung pe la 300.000) și cu activii alți 150.000 (300.000 cu aparținători) pot fi o forță dacă sunt uniți. 😂 Teoria socială spune că fiind un grup supus EXACT acelorași presiuni ar trebui să fie uniți! Atunci apar șopârlele:
"MAI are pensii/salarii/beneficii mai mari",
"cei de la MApN au pensii/salarii/beneficii mai mari",
"cei din servicii au pensii/salarii/beneficii mai mari,
"Oskar, asanare, merit etc. sunt sporuri nemuncite",
"neterminații să moară!",
"eu sunt mai militar decât tot Universul".

Mihai spunea...

Ce nu vă spune motanul !
Col (r) V.Gligor este si el membru fondator al partidului politic infiintat aluturi de Viurel K( responsabil cu organizarea) si alte trei cadre militare.
Numai că dacă le citeai statutul ziceai ca-i sigur ”Plan de măsuri ” la Congresul al XIV al PCR.
Si cu așa statut au reusit să atragă doar niste babe singure doritoare de cunostiinte noi ,foste muncitoare pe la APACA.
Mare manipulator si ”neștiutor ” motănelul !!!!!!!

Huhu Rezea spunea...

Rectificare:
Primele pensii de serviciu create după modelul pensiilor militare, dar cu alt algoritm de calcul, a fost creat de Valeriu Stoica, in anul 1997, prin L nr. 142, pentru judecători și procurori.

radud spunea...

Când vezi ce indivizi au numit partidele în capul MApN, rămâi cu impresia că toți au avut boală pe acest minister. Ministerul este un moșneag în mare suferință, cu mai multe boli adunate în timp și ajuns la neputințele bătrâneții. Și-a făcut nevoile pe el. Problema nu e musai asta, ci că nici măcar n-are cine să-i schimbe scutecul!
Misiunile militarilor (activi și în rezervă)sunt deturnate de acești torționari inconștienți care seamăn vânt și culeg furtună. Ferească Dumnezeu de vreun cutremur, nu mai zic de altceva!
Cu furt și impostură intelectuală la nivel înalt, cu numiri politice, cu hoți în frunte, de unde să ia exemplul ăsta mic, cu tuleie pe față?
Generațiile nu s-au mai sudat, ci s-au antagonizat. S-au asmuțit una împotriva alteia,
Dacă până în 1989 societatea românească fusese schilodită, îmbrobodită și violată repetat de bolșevici, cu bunele și cu relele epocii, de acum a fost ținută într-o permanentă tranziție de neocomuniști și supusă la mari cazne de bolnavii ajunși la butoane.
În această societate patrioții, cinstiții și în general oamenii de bine au rezistat așa cum au putut, cum a dat Dumnezeu. Armata noastră nu avea cum să scape valului demolator.

Foarte mulți au plecat chiar siliți, scârbiți, înjurând al dracului sistemul care nu i-a prețuit, ci doar i-a folosit. Iar pe unii tare i-a mai ramolit.
Uneori n-a mai fost vreme și loc de apreciat oamenii, de clădit așezat, ani la rândul, temeinic, așa ca în vremea bunicilor. Diavolul schimbării cu orice preț nu ne-a slăbit o clipă.
Au fugit oamenii buni la pensie și n-au primit măcar o strângere caldă de mână… Rușinos.
Unora li s-a dat darul otrăvit (compensatorii și pensii, să plece).

M spunea...

Ce ziceți de ideea:

Contributivitate + sumă fixă corespunzătoare gradului:
- 1.500 SGP
- 2.500 subofițeri/agenți
- 3.500 ofițeri
- 4.500 generali.

Huhu Rezea spunea...

Iți râspundem dacă ne spui sursa informației.

Leo spunea...

E o petardă.
Vom ști prin oct. dacă va fi pe contributivitate sau pe o lege a pensiilor militare. Sunt 75% șanse ca să fie pe contributivitate și 25% pt. lege specifică. În ambele situații se vor echilibra cuantumurile , dar nu instant.

M spunea...

Circulă..... 😁

Cum e vorba în text și de magistrați (respectiv sumă fixă de 8.000 până la 12.000 la judecătorii de ICCJ) probabil că e de pe la cineva din grupul de lucru.

Mă știți de mult. Dacă aveam sursa și dacă puteam verifica atunci o dădeam ca sigură. Așa doar o postez aici, cu un mare "❓" poate reușește cineva să o confirme.

Viorel spunea...

Dan B. „că a fost solicitat „în scurt” la sediul DLIPM”. Un adevărat Șef de trib, când este invitat / solicitat (că ordin nu poate să-i dea) la o întâlnire cu Marele Alb și noaptea dacă îl trezește din somn trebuie să știe și să prezinte ca pe o poezie, doleanțele pensionarilor militar. Dacă nu este în stare și începe să-i tremure picioarele și vocea, atunci să lase pe altul. Este valabil pentru toți Șefii de trib ce conduc „Sindicate / Asociații”. Numai Sindicate și Asociații nu sunt.

Huhu Rezea spunea...

Varianta ar fi nemaipomenita pentru cei care au pe contributivă o sumă a punctajelor anuale, potrivit L 127/2019, de cel puțin 60 puncte.
Actualii militari cu pensii mici si mijlocii, care au iesit în pensie la limita de vârstă corespunzătoare datei de naștere, ar fi scoși din mizerie.

Viorel spunea...

Ionel. Marele Alb care a condus SMG/SMAp, apoi Ministerul, când a fost chemat la Herr KWI (am mai spus într-un comentariu) pentru a i se propune funcția de ministru al Ap., trebuia să aibă și o fițuică privind Legea pensiilor (Revenirea la forma inițială prin abrogarea OUG sau trecerea la Actualizarea lor), Legea salarizării (Acordarea cu prioritate măcar ca la profesori ca să nu mai zic de medici), etc.,etc. Îi prezenta domnului de mai sus doleanțele militarilor activi și pensionari și aștepta un răspuns. Dacă era favorabil accepta funcția, dacă nu, îi mulțumea pentru încrederea acordată și se retrăgea cu cinstea și onoarea de militar. Dânsul a acceptat o funcție de milog. Domnul Col. Tudor, indiferent de subiectul adunării trebuia să solicite dacă nu era cuprins în plan (ca la ședințele de lucru = diverse), 10 minute pentru ași spune punctul de vedere. Nu cred că ar fi fost refuzat pentru că ar fi căzut de fraieri organizatorii.

M spunea...

@Leo

Posibil. Mi s-a părut interesant!

@Cătălin

Să mor dacă înțeleg ce vreți să spuneți!!!!!

@Huhu Rezea

😁 Ajungem la vorba Olguței:

"Colonele, colonele, o să vii în genunchi să te primesc pe legea mea a pensiilor!"

Viorel spunea...

Cătălin. Fii mai atent (s-ar putea să greșesc iar tu să fi înțeles bine ce a postat domnul M). 4.500 lei pentru generali reprezintă Solda de grad care se adaugă la pensia rezultată pe calculul contributivității. Cred că ar fi variant cea mai echitabilă. Ar dispare inechitățile.

Leo spunea...

"Colonele, colonele, o să vii în genunchi să te primesc pe legea mea a pensiilor!"
Are ea o fantezie cu genunchii și colonelul , se zvonea c-o înțepa un col. și-o punea în genunchi, de-l pomenește și acum............

sosaro spunea...

Da, da, asa e....

M spunea...

@Viorel

Ați înțeles bine stimate coleg! Un fel de "soldă de grad".

Eu așa am scris:
"Contributivitate+sumă fixă"

Adică pensie rezultată pe contributivitate la care sa se adauge o sumă fixă, "de compensare a privațiunilor".

Dacă se dă procentual iar apar diferențe mari (cei cu pensii mari evident vor avea beneficiu la calcul procentual).

Întorc ideea pe toate părțile și mi se pare rezonabilă!

Cel mai amărât subofițer tot are 1.000 de lei pensie contributivă. Cu încă 2.500 cred că e OK!
ATENȚIE! Cel mai amărât!!!!!

Rămân tot pensii "speciale" dar "legate de contributivitate".

Nu știu.... Sună OK!

M spunea...

@Leo

Am promis la doi camarazi că nu mă mai iau de Olguța!

Se pare că tot grațioasa sa făptură se ocupă de reforma pensiilor.

Poate mă face să îmi schimb părerea despre ea! 😁

anonim spunea...

CFI
Cred ca ai fi multumit.Ce zici?

NI spunea...

La 65 ANIse poate ieși și cu 1an vechime civila. Primiți cam 30 lei pentru 1an muncit pe salariul minim net de 1524 lei pentru perioada după 2015 și sub 2001 dacă nu a fost valorificata în pensia militara conform adeverinței. Ce e depus peste36ani vechime totala inclusiv grupa munca studii mi-l armata pensie suplimentara peste 85%raman captivi dacă nu se schimba legea. Propunerea e cu aviz negativ la Camera Deputaților la fel plx199 sau procentul de 10%pentru LM ca la OMM. Sub 64 ani se poate ieși doar pe caz de boala fiind o decizie iccj de a nu cere cei 15 ani de stagiu minim de cotizare ca civil.La derogări de 5 sau 13 ani pt grupe munca lege 341 revoluționari veterani deportați etc o considera anticipata. Nu accepta unul din studiile la zi și fără a fi fost la serviciu și nici vechimea anticipata de 585 lei lunar cumpărată pana la maxim 6ani între 18si65anicand nu s-a lucrat.

Magda spunea...

Pensiile contributive si speciale trebuie raportate la formele activitatilor ocupationale.Acestea sunt doua :civile si militare. Astfel se va solutiona inclusiv problema angajatilor civili din domeniul militar .

M spunea...

@Magda

Societatea de împarte în militari, personal clerical și civili.

Personalul clerical are propria casă de pensii.
De ce nu ar avea și militarii? 🤔

Magda spunea...

M ai uitat de clerul asa zis militar .......................mai citeste inca odata ce am scris.

M spunea...

@Magda

Iar eu o să mai spun o dată: clerul (nemilitar) NU e civil!

Deci e trei categorii:
1. militari
2. cler
3. civili

Clerul-militar, magistratul-militar și rezervistul voluntar sunt 3 situații de graniță care sunt integrate uneia sau alteia dintre categorii!

Cezar spunea...

Măgduta
La tine.i rezolvata
Simulezi ca te impiedici...apoi negociezi..🤣🤣🤣🤣

Magda spunea...

M tot nu ai inteles.... mai citeste inca odata!!!!!!!!

Magda spunea...

ce...zar , inteligent,spiritual,cult.....pacat ca pe blog se vede invers......

Leo spunea...

Se zice că Col. era de la R 67 Av.