Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Centrul de Informare al României din Ismail, Ucraina, condus de un polcovnik poiușcii, rezervist USB

35 comments

Informatie preluată de pe contul fb al românului Anatol Popescu, presedintele Asociației Basarabia a românilor din regiunea Odesa



 Centrul de Informare al României din Ismail a fost deschis în decembrie 2016, urmare a înțelegerilor purtate între România și Ucraina, deși declarația inițială a oamenilor politici anunța inaugurarea unui veritabil centru cultural românesc la Ismail, în conformitate cu solicitările multianuale ale reprezentanților comunității și ale asociațiilor românești din Sudul Basarabiei.

Centrul de Informare a fost deschis după ce un acord în acest sens a fost încheiat la 11 mai 2016 între Ministerul Afacerilor Externe din România și Universitatea Umanistică de Stat din Ismail, scopul înființării centrului fiind acela de a oferi informații complete despre România, cultura și societatea românească.

Activitățile Centrului s-au axat, în principal, pe acordarea de asistență în proiecte și programe referitoare la istoria, geografia și cultura României, familiarizarea cu tematicile Uniunii Europene, prezentarea oportunităților care există în România în turism, în educație sau în domeniile comercial și economic.

Anatol Popescu, președintele Asociației „Basarabia” a românilor din regiunea Odesa, a lansat pe pagina sa de Facebook o discuție despre utilitatea Centrului de Informare al României (CIR) din cadrul Universității Umaniste de Stat din Ismail, menționând că această instituție a fost preluată de serviciile secrete din Ucraina. Anatol Popescu anunță că consilier al rectorului Yaroslav Kichuk în domeniul relațiilor internaționale a fost numit Mihail Delighioz (în poză - primul din dreapta), colonel (în rezervă...) al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), muzician cu pseudonimul "colonelul cântăreț" ("поющий полковник", pe pagina sa de Youtube https://www.youtube.com/watch?v=IeFy6wpnRig).

Colonelul Delighioz este originar din satul românesc Erdek-Burnu/Utkonosovka, și este fiul fostului primar al satului, românofob declarat, care a contribuit la intimidarea profesorilor de limbă și literatură română de la școala din sat, imediat după semnarea tratatului bilateral româno-ucrainean din 1997, și a insistat pe revenirea la glotonimul "limbă moldovenească" în școala din Utkonosovka și alte școli din raionul Ismail.

La începutul serviciului în SBU viitorul colonel s-a făcut cunoscut în Sudul Basarabiei mai ales în rândul studenților etnici români din regiune, care își făceau studiile în România, vizitându-i la domiciliu, cu un scop vădit de descurajare a tinerilor de a-și continua studiile la universitățile din Țară, scrie Anatol Popescu, care ajunge la concluzia că „fără niciun fel de scrupule, deghizare și într-un mod absolut deschis Centrul de Informare al României din Ismail este condus, în esență de Serviciul de Securitate al Ucrainei”.

În consecință, în calitate de inițiator, autor și semnatar al numeroaselor demersuri privind necesitatea stringentă de înființare și activare la Ismail a unui centru cultural românesc multifuncțional, Anatol Popescu solicită organelor de resort ale statului român să reevalueze utilitatea activării și finanțării din banii statului român a unei instituții conduse în mod deschis de Serviciul de Securitate al Ucrainei!

În conformitate cu Articolul 7 din Constituția României, ”statul sprijină întărirea legăturilor cu românii din afara frontierelor ţării şi acţionează pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase, cu respectarea legislaţiei statului ai cărui cetăţeni sunt”, nu și activitatea instituțiilor acoperite ale serviciilor secrete din acest Ucraina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

35 de comentarii:

raul spunea...

Concluzie clara ,porcul tot porc ramane,indiferent ca i ucrainean sau rus!Si are sub ...sunci trup de nomad ,adica de tatar!

reddog spunea...

Cred ca am mai scris pe aici despre asta.
Acum vreo 4-5 ani am fost prin Odessa si din intamplare am dar peste o ospatara moldoveanca la o pizzerie.
Asta era undeva prin cartierul "Moldovanka" din Odessa.
Initial am vorbit cu o ospatara ucrainianca si cand a auzit ca sunt roman a chemat-o pe colega ei moldoveanca.
Moldoveanca noastra era dintr-un sat din zona Odessa si spunea ca se pierde spiritul romanesc din zona. Din multiple cauze printre care si invatamantul in limba materna.
Inca mai palpaie dar situatia nu e deloc roz.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ocuatare a Ucrainei de catre Rusia s-ar impune urgent, cat e mamaliga calda, sa intre pana la Kiev sa-si apere etnicii lor, caci cel mai abuziv stat din Europa cu etniile este acest stat ingamfat, plin de sine, egoist si cu pareri fascistoide despre celelalte natii conlocuitoare. Ministerul de Externe doarme in acest caz? Robinetul financiar inca se mai scurge acolo? Sub rusi, etnici romani ar duce-o de o mie de ori mai bine, decat sub ucrainieni, pentru ca rusii pun mare pret pe aceasta chestiune! Fata de restrictiile europene, de interzicere a patriotismului, eroilor, a traditiilor seculare, a familiei si religiei, as prefera ocupatia rusa, ca in plus n-am avea probleme cu resursele, caci Europa nu e un bine pentru noi, ci un mare drac belit! Eu nu mai iubesc Europa, sub nici o forma, aceasta este iubita de cocalari, bagabonti, pesti, prostituate, slugi, infractori transfrontalieri si politicienii care isi ruineaza propria tara s-o duca la faramitare, cum vrea ,,distinsa'' Europa! Mai devreme su mai tarziu Euroapa asta fantomatic unita se fa faramita, Regatul unit al Marii Britanii facand bine ca a parasit aceasta cloaca si infectie cu mofturi, pretentii si abuzuri asupra suveranitatii statelor componente, Franta si Germania dovedindu-se a fi franarii in calea demoratiei autentice si de amestec nepermis in treburile interne ale statelor, esticii fiind cei mai afectati politic, economic si social, pe cand ei prospera din tinerea noastra pe loc! Daca va fi razboi al Rusiei impotriva Ucrainei, sa fie, ca eu n-as fi impotriva ca romanii nostrii oropsiti sa iasa de sub un jug fascistoid si retrograd, impus de Ucraina salbatica si inapoiata!

Cezar spunea...

Ti.ai dat doctoratul in...prostie !

monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cer scuze pentru unele greseli de scriere: Văd rău de tot, mai ales noaptea! Cred ca am si glaucom ca imi fuge privirea si se incruciseaza fulgerator, derutandu-ma si obosindu-ma la scris...

reddog spunea...

Niet!
Rusi sau ucrainieni e acelasi lucru.
Asta scria Eminescu in ziarul Timpul in 1878 unde era redactor.
Deci la 70 de ani si ceva de cand Imperiul Tarist anexase tinutul dintre Prut si Nistru.
Si nu e singurul articol despre vecinii de la Est.

"Rusia nu se mulţumeşte de a fi luat o parte mare şi frumoasă din vatra Moldovei, nu se mulţumeşte de a fi călcat peste graniţa firească a pamântului românesc, ci voieşte să-şi ia şi sufletele ce se află pe acest pământ şi să mistuiască o parte din poporul român.

Rusia nu a luat această parte din Moldova pentru ca să-şi asigure graniţele, ci pentru ca să inainteze cu ele, şi nu voieşte să înainteze decât spre a putea stăpâni mai multe suflete.

Tocmai puşi faţă în faţă cu viaţa rusească românii au început a fi cu atât mai vârtos pătrunşi de farmecul vieţii lor proprii, de bogăţia şi superioritatea individualităţii lor naţionale; tocmai fiind puşi în contact cu ruşii, românii erau mândri de românitatea lor.

E nobil răsadul din care s-a prăsit acest mic popor românesc, şi, deşi planta nu e mare, rodul e frumos şi îmbelşugat; cele două milioane de români au adunat în curgerea veacurilor mai multe şi mai frumoase comori decît nouăzeci de milioane de ruşi vor putea să adune cândva.

Nu! Înrâurirea firească a Rusiei ne este stricăcioasă, dar ea nu ne poate nimici. Pentru ca să ne ia individualitatea, Rusia ar trebui să ne dea alta în schimb, şi, cel puţin deocamdată, nu suntem copţi pentru o asemenea degenerare.

De câte ori ruşii se vor pune în atingere cu noi, vor trebui să simtă superioritatea individualităţii noastre, să fie supăraţi de acest simţământ şi să ne urască mai mult şi tot mai mult.

Fără îndoială această ură a fost întemeiată pe timpul când între Moldova şi aşa-numita Basarabia comunicaţia era liberă. Ruşii s-au încredinţat că această libertate este primejdioasă numai pentru dânşii şi pentru aceasta au închis graniţele ermeticeşte şi au curmat atingerea între românii de peste Prut şi restul poporului român.

De atunci şi până acum măsurile silnice pentru stârpirea românismului se iau fără de curmare. Administraţia, biserica şi şcoala sunt cu desăvârşire ruseşti, încât este oprit a canta în ziua de Paşti "Hristos a inviat" în româneşte.

Nimic în limba românească nu se poate scrie; nimic ce e scris în limba românească, nu poate să treacă graniţa fără de a da loc la presupusuri şi persecuţiuni; ba oamenii de condiţie se feresc de a vorbi în casă româneşte, pentru ca nu cumva o slugă să-i denunţe; într-un cuvânt, orice manifestaţie de viaţă românească e oprită, rău privită şi chiar pedepsită.

Sute de ani, românii au fost cel puţin indirect stăpâniţi de turci: niciodată însă în curgerea veacurilor, turcii nu au pus în discuţie limba şi naţionalitatea română. Oriunde însă românii au căzut sub stăpânirea directă ori indirectă a slavilor, dezvoltarea lor firească s-a curmat prin mijloace silnice.

Un stat român înconjurat de state slave poate să fie pentru vrăjmaşii poporului român o iluziune plăcută; pentru români însă el este o nenorocire, care ne prevesteşte un nou şir de lupte, o nenorocire, pentru care nu ne mângâie decât conştiinţa trăiniciei poporului român şi nădejdea de izbândă."

monteoru spunea...

Corneliu@ ai scapat cam multa votca Stalinskaia pe gat?Asa dai impresia.
Citez pe Cezar"Ti-ai dat doctoratul in prostie."

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, multumesc frumos pentru sfaturi! La mine problema e iesitul din casa sa ajung la spital, ca Ani a luat-o razna de tot cu panica, bașca numai in seara asta facand glicemie de 400 si am pus-o sa-si faca repede Novorapid 2 unitati sa-i scada, plus apa multa, si uite asa toata ziua am de lucru cu ea pe cresteri si scaderi de glicemie, tensiuni crescute de 20-23 din gandiri negative si panici interioare, din senin, si pe mine ma neglijez pana o sa dau de naiba! Cateodata uit sa mai iau si pastilele la ora fixa, adineori le-am luat la h 22, trebuind sa le iau de la h 20, si tot acum am bagat masina la spalat, uitand ca maine e duminica... Vai de steaua mea ca m-am zapacit de tot! Ieri m-am dus in Piata si am facut cumparaturi, dar portofelul ioc la mine, am lasat caruciorul gaj cu marfa cu tot si m-am reîntors acasa, o vecina aruncandu-mi de la geam borseta ca Ana nu putea sa coboare din pat ca facea tensiune, nu mai zic de cate ori uit marfa prin magazine si pe tarabe si trebuie sa ma intorc dupa ea, acum toti stiindu-ma de uituc ma atentioneaza s-o bag in carucior! Pe drum ma suna permanent de ma zapaceste, pe diferite motive, sau panica, de multe ori abandonand cumparaturile sa ma duc la ea ca intra in crize, am ajuns un om obosit, styresat si la capatul puterilor. Mi-e si rusine s-o spun, dar Ana m-a adus in sapa de lemn cu nervii de nu ma mai regasesc, ea in lumea ei judecand ca doar pentru ea trebuie sa ma sacrific toata ziua, nemaipasandu-i de casa si de toate celelalte rezolvari casnice, sau de mine sa ma mai protejeze sa nu dau chix! Toti imi zic ca-mi nduc o cruce prea grea ca sa mi-o merit, dar n-am ce face si trebuie sa merg asa, pana la capat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, nu beau, batrane, absolut de lor, iau pastile si-s bolnav, ca daca as bea m-as duce dracului! Nu numai ca nu-mi place bautura, dar numai daca incerc mi-e rau de mor, asa ca i-am uitat gustul de ani si ani in sir, rar, dar foarte rar uneori am ciupit cate putin sa vad ce gust au, doar atat. Am stat cu bautura in casa si ani in sir, dand-o intr-un final lui frate-meu sau spaga cuiva, iar un vecin imi dedea mereu cate o bere, lucrand la Fabrica de bere, Stejarul, avand cota, si cand s-a prins ca le dadeam celor care ma ajutau sa-mi care carutul de cumparaturi la ultimul etaj, nu mi-a mai dat, credea in prima faza ca eu le ciugulem! Asta-mi mai lipsea...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cat despre @ Cezar, am tras apa si am spus totul despre el! Daca beam ca el, sufeream si eu de prostie, bine ca m-a ferit Dumnezeu! Chiar il sfatuiesc sa renunte la alcool pana nu cade de tot in desuetudine, si ar vrea el sa aiba ce am eu in cap, dar nu are, il asigur!

Iulian Mareș spunea...

Nu va mai kinuiti...am trimis Adminului, dar tine pt el!
Aici aveti, intr-o grafica f buna Ucraina, din trecut in prezent, cum i s-au facut cadou teritorii! La prima vedere, doar I. Șerpilor lipseste!

https://orientalreview.org/wp-content/uploads/2021/08/Ukraine-historical-map.jpg

CEZAR spunea...

CorneliunSSon..,
Cum ar zice cineva sugubat ..uite ca misca mortul...
Daca nu dai gata o juma de votka VIBOROVA la masa de dimineata ..traiesti degeaba...,
Daaa..
Cornelius Flavius Ifrim
22 ianuarie 2022, 23:41

@Monteoru, nu beau, batrane, absolut de lor, iau pastile si-s bolnav, ca daca as bea m-as duce dracului! Nu numai ca nu-mi place bautura, dar numai daca incerc mi-e rau de mor, asa ca i-am uitat gustul de ani si ani in sir, rar, dar foarte rar uneori am ciupit cate putin sa vad ce gust au, doar atat. Am stat cu bautura in casa si ani in sir, dand-o intr-un final lui frate-meu sau spaga cuiva, iar un vecin imi dedea mereu cate o bere, lucrand la Fabrica de bere, Stejarul, avand cota, si cand s-a prins ca le dadeam celor care ma ajutau sa-mi care carutul de cumparaturi la ultimul etaj, nu mi-a mai dat, credea in prima faza ca eu le ciugulem! Asta-mi mai lipsea..."
..si berea de pomana ..bai geniu pustiu.....
S-au saturat si ciinii de tine...

CEZAR spunea...

OFF TOPIC
IDEO: Ucrainenii au minat coasta de-a lungul Mării Azov şi au instalat rachete antinavă
Redacția 10TV22 ianuarie 20220 500 8 minute de citit

Facebook Twitter LinkedIn Tumblr Pinterest Reddit VKontakte Odnoklassniki Pocket
Ucraina are pregătiţi 261.000 de militari şi 400.000 de rezervişti, precum şi rachete sol-aer şi noi arme antitanc. Ucrainenii au minat coasta de-a lungul Mării Azov şi au instalat rachete antinavă. O operaţiune amfibie rusă ar duce la pierderi uriaşe, spun analiştii.

Există puţine semne evidente ale prezenţei militare ruse. Noaptea, soldaţii spun că aud vuietul tancurilor inamice în timp ce manevrează, ascunse în spatele unei păruri mici. Dar adevărul este că ruşii ar putea ataca oricând: de pe uscat, de pe mare sau din aer.

Cu peste 100.000 de soldaţi ruşi masaţi acum la graniţele sale, Ucraina este înconjurată. În sud, forţele armate ale Moscovei ar putea ataca din Crimeea şi se pot deplasa spre nord şi apoi spre est de-a lungul coastei, o fâşie plată de 250 km care cuprinde porturile ucrainene Berdiansk şi Mariupol.

Scopul strategic ar fi acela de a lega Crimeea de regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk. Moscova a ocupat efectiv aceste teritorii în primăvara anului 2014, instalând şi înarmând miliţiile locale şi declanşând un conflict care a continuat de atunci.

În est, tancurile ruseşti ar putea avansa peste graniţă spre oraşul ucrainean Harkov şi să spargă „linia de contact” dintre separatişti şi armata ucraineană. În vest, forţele ruseşti sunt staţionate în apropiere de Odesa, în Transnistria, o republică separatistă din estul Moldovei.

CEZAR spunea...

Daca ar sti Vadim cine-i poarta ...fularul......:D...:D

https://www.facebook.com/photo/?fbid=2069116243376765&set=a.2069116640043392

spiritul lui Haret spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

..Da,..chiar e o întrebare (RETORICĂ ..!): ..de ce.."autoritățile" române , știind.."situația",mai și finanțea ză..."inamicul"(?= oare..?)..?
..pe mine nu mă surprinde,având în vedere..ISTORICUL..ULTIMILOR..32 de ani..!!!

M spunea...

Intrați așa, de curiozitate, pe Wikipedia (România) si vedeți de cate ori este scris "Bucovina de Nord" în loc de "nordul Bucovinei"!!!
Istoricii români au dezavuat șmecheria sovietică/rusă/ucraineană cum că Bucovina ar fi de fapt formată din două părți: cea de nord - slavă și cea de sud românească și deci expresia "Bucovina de Nord". "Nordul Bucovinei" înseamnă că e o singură regiune, cu caracteristici similare.

Dacă vă gândiți la "Macedonia de Nord" (teritoriu geografic macedonian dar locuit de slavi), "Republica turcă a Ciprului de Nord" (teritoriu geografic cipriot dar locuit de turci) etc. vedeți care e manipularea ordinară.

Culmea e că unii din autorii articolelor de pe Wikipedia (România) se dau a fi "pasionați de istorie români" dar la bibliografia articolului trec de multe ori cărți publicate la Moscova sau la Kiev! 😁
Atunci când trec și bibliografie românească ignoră cu bună știință formularea "nordul Basarabiei".

Iulian Mareș spunea...

reddog,
felicitări!

Iulian Mareș spunea...

Mai puțin pe granit de Est, pe aliniamentul asa zilelor republici separatiste, unde sunt aproape de granița 8-12 B.I.Mo. întarite, veritabile Detașamente de Luptă, deci cel puțin 2 Bg. I.Mo. rusești (în fapt Bg. Mc din compunerea unei Divizii) celelalte forte sunt la 200-250 km, iar spitalul de campanie la 250 km Lupașcu, ceea ce ne induce ideea ca direcția principala de efort a fost definita și aprobata!
*Puțin își joaca cartea lui asa cum si-a jycat-o Adolf cu problema Sudetă!

marin spunea...


Nu-mi vine să cred că prin pozitia adoptata in privinta Ukrainei multi se pot numi militari. Am vazut comentarii ale civililor mult mai echilibrate si cu vedere spre abordarea prin negocieri a situatiei create.
Militarii ar trebui sa-si stapaneasca instictul si inainte de a fugi să puna mana pe puștile din rastel ar trebui să revada momentul 1962 creat de rusi la granitele SUA (criza rachetelor) si sa-și dea seama ca roata istoriei s-a intors si ca invazia/impresurarea granitelor ruse de NATO condusi de americani au creat un moment pshihologic de nesuportat pentru rusi ,asemanator cu cel din 1962 pentru americani.
Drept consecinta ,actualul conflict ,in care Ukraina este doar un pretext se va rezolva tot prin negocieri dure ca si atunci in 1962 si probabil prin niste concesii in favoarea celui amenintat ,posibil prin noi intelegeri sau trasari de linii.
Rusii sunt totusi un colos cu care multe tari UE nu doresc degradarea relatiilor .
Nu va mai pripiti sa faceti scenarii de razboi fiindca nu se va trage nici-un cartuș , ele se vor trage doar la nivel de diplomatie ,acum fiind la nivelul in care ambele tabere isi arată muschii.
Dupa faza asta se vor aseza la masa si vor negocia până vor cadea la un acord convenabile.
Intr-un fel sau altul cineva trebuia sa mai tempereze tropaitul jandarmului prin destinele popoarelor si mai ales a celor care detin resurse care le-ar putea fi de folos. Cu asta sunt obisnuiti si cei care-i incurca trebuie sa dispară sub pretextul instaurarii democratiei si mersului spre saracirea populatiei.

Asta a fost in 1962 si s-a rezolvat prin negocieri . Asa se va intampla si acum.

https://youtu.be/YnsjAvyGQts

BONIFATIE spunea...

Din nou aceeași dilemă/întrebare...
Române, ce preferi, să fi mâncat de șacal sau de urs?
Și o posibilitate absurdă: să se înțeleagă șacalul cu ursul, să-l dea dracului de război, să refacă CCCP-ul, cel puțin în parte, și să rămână cu armele și muniția trimisă de americani și de alții. Cea mai ieftină și bună variantă este să pună în Ukr un președinte nostalgic și totul este rezolvat.
I-am dat o idee lui Putin, poate îmi virează niște valută forte pentru consiliere. Aiurea, sunt sigur că deja are în vedere această variantă.
Atunci chiar că am băgat-o pe mânecă.

Cezar spunea...

Uitati. ..daca nu are doctoratul cum scrie...
Rîd tiganii de noi
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca rusii fac pasul asta, Putin si toti mafiotii patronati de el, sunt ca si terminati, iar toti rusii se vor confrunta cu o criza economica de nedescris, cu blocaj total! Plus ca miscarile interne pentru libertati vor lua amploare si se vor amplifica, asadar e constient ca-i va veni sfarsitul si doar joaca tare la santaj. E doar un exercitiu de intimidare, o aplicatie razboinica la rece, tactica, fiind cea mai mare si complexa actiune de manevre din istoria lumii, toate statele europene dand mobilizarea flotelor navale, aero si terestre, asa ca sa stam pe burtică intrucat e apa mică, cat despre tehnica, fotografiata din sateliti, mare parte sunt gomflabile, cum au facut aliatii inainte de Ziua ,,Z'' a debarcarii in Normandia, ca sa-i duca pe germani in eroare cu aceste unitati gomflabile de strategie tactica in alte parti presupuse a se face debarcarile, germanii fiind nevoiti sa-si disipeze fortele, lasand Normandia deconcentrata, dat fiid si relieful aproape inaccesibil de acolo nemtii credeau ca este inexpungabila, pe care pana la urma aliatii l-au strapuns cu scari si metode alpinistice, pregatite dinainte, pe langa trupele parasutate din planoare si avioane in spatele inamicului. E cam greu sa inaiteze rapid, dat fiind campurile minate, ca si podurile, barajele anti tanc si artileria, cu AG-uri antitanc, portabile, americane de ultima ora, deosebit de eficace, apoi cursurile de ape curgatoare fiind greu de abordat sub un tir incrucisat de arme intrunite si aviatie. Populatia iarasi este un impediment cu luptele de guerila, iar primarii din localitatile care sunt pe traseu au spus ca vor lupta pentru fiecare cladire si strada, pana la ultima munitie, ucrainienii fiind inraiti impotriva rusilor se vor sacrifica si vor fi pierderi uriase pentru rusi, asa ca este improbabila invazia, Putin sperand ca din santaj sa obtina ceva concesii, NATO ramanand ferm pe pozitiile dure. Japonia abia asteapta sa le ia insulele furate de Stalin, Kurile, ei slabind flancul siberian prin aducerea trupelor in acest teatru de razboi, poate bazandu-se pe puternicele submarine si nave de razboi, dar daca va fi invisa va pierde aceste insule si toate enclavele si teritoriile luate cu japca, inclusiv peninsula ucrainiana, ciupita brutal in 2012, chiar daca e a lor, istoric. Pune frâna, tavarăsci, Putina, ca ti se va impuți brânza si tochi osânza! Hai, pa!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Dă-ți palme, ciupește-te!
Ești sigur că nu ai simptome paranoice?

Nico.tnt spunea...

La urcainieni vor lupta tot etnici romani, obligati. In rest, se vor preda impreuna cu tot armamentul primit/donat. Vom avea granita cu Rusia. Economic nu se vor prabusi deloc. Au piata destula in estul Rusiei. China e nesatula, are nevoie de tot ce inseamna resurse. Nu cred ca se poate acoperii necesarul lor.

Leo spunea...

Rușii nu vor invada acum Ukraina .
Ca să declanșeze invazia ,mai întâi le trebuie o diversiune care să constituie un pretext de genul , minorității ruse nu-i sunt garntate drepturile , etc....
Diversiunea poate că va începe în Donbas, în zona în care Ukraina a construit un dig pe Nipru care a lăsat fără apă Crimeea.
Rușii , nu pot amâna nici prea mult invazia , deoarece armata Ukrainei se dotează cu ajutor USA + UE și se pregătește de defensivă ( terenuri minate , șanțuri antitanc , poziții fortificate , etc..) .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, nu, nimica, ci sunt doar realist! Ar trebui sa am si ceva consistent, ca Ceausescu, sa fiu, asa ca... Sanatate Dv si la toti, cat si mie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uitati aici exemplu de paranoia: Pensatul rujat si Câțosul drogat nu se lasa cu declaratiile iresponsabile pana nu darama guvernarea, mereu bagad bete in roate si cerand demisiile ministrilor PSD. Plavanul ce face in situatii din astea grave? Tace. Tace sau joaca golf. Sau se duce la ski, ca de excursii i s-a aplecat! Toti stam cu sfletul la gura sa ni se faca dreptati sociale si de pensii iar lor le arde de daramat guvernarea! Sa nu-i..., Doamne, iarta-ma de idioti cu răgăliile scormonind prin bortele gardurilor!

Florin spunea...

Pertinent comentariul. Se vede ca sunteți un cunoscător al fenomenului.

reddog spunea...

Florin
Care comentariu pertinent?
Este un articol de la 10tv
Cezar incearca sa-si dea felceratul aici pe blog dar plagiaza la greu.

Iulian Mareș spunea...

reddog,
numai unul ca el putea auzi tancurile la 250 km maxim si 10 km minim, inapoia trupelor paramilitare rusofone din raioanele localitatilor separatiste!
*Intreaba-l *unde doarme si mananca trupa? Sa vezi ce aer fals ia..... :))

Calinmihaib12 spunea...

Marin:
În analiză,îți scapă.
..ESENȚIALUL:..că:"agresorul" e..ROSSIA:
cu VISUL DE MĂRIRE, FRUSTRAREA..generată de..anii..1989-1991, DORINȚA ATAVICĂ DE REVANȘĂ ISTORICĂ,.. .etc.
Pentru a-si atinge obiectivele, "invocă"
nevoia ""SPAȚIULUI DE SIGURANȚĂ.."TERITORIALĂ"":..care se poate ÎNTINDE..LA INFINIT., (ca de ex.: până la vestul FRANȚEI sau țărmurile ATLANTICUL UI.!,așa cum am scris într-un comentariu.!)
NATO a fost creat ca REACȚIE..la începutul RĂZBOIULUI RECE, răz boi declanșat de.. "atitudinea" AGRESIVĂ și EXPANSIONISTĂ a URSS ieșită din război "sărăcită",dar
mai "BOGATĂ"..TERITO RIAL..cel puțin..cu vreo..1/2 din TERITO RIUL EUROPEI..!
ACUM: trăim un fel de
..FLASHBACK..!(istoric).

Calinmihaib12 spunea...

P.S.:
..și încă un "lucru"
ESENȚIAL (ABSOLUT!) care îți mai scapă:
..Nu SE POATE NEGOCIA NIMIC..!=cu o ARMATĂ GATA..să te invadeze
(..întrată DEJA pe teritoriul tău..!)
(e..ca și cum ai negocia..cu pistolul la tâmplă..!).

Iulian Mareș spunea...

Leo,
nimic mai simplu! O mica structura GRU, ekipata in uniforme ucrainene, ataca forte ruse, evident o operatie sub steag fals! Lectii le-au fost predate kiar de camarazii lor germani prin WW2!