Un produs Blogger.

marți, ianuarie 11, 2022

Despre obligativitatea serviciului militar în România

125 comments

 


125 de comentarii:

Leon spunea...

Am scris aseara ca am urmarit aproape 2 ore aceasta Emisiune si va recomand s-o urmariti !
Dar mai postez aici si comentariul d-lui David Gachi:
http://ladpm.blogspot.com/2022/01/sa-fii-militar-sa-fii-militar-si-sa.html?m=1

reddog spunea...

Eu sunt pentru mobilizarea rezervistilot.
Multi o ard doar cu drepturile si mai putin cu obligatiile. 😁

Viorel spunea...

Foarte frumos comentariul domnului David Gachi. Cu scuze vreau să fac o completare la cei pomeniți. L-a uitat pe țăranul român din Răscoala – tablou de Octav Băncilă care a luptat pentru glia strămoșească, pentru o bucată de pământ (nu vilă, Mercedes, iahturi sau amante). Astăzi unii dintre politicienii noștri și le iau gratis.

Florin spunea...

Știți ceva despre aceasta inițiativa: https://campaniamea.declic.ro/petitions/recalcularea-pensiilor-militare-in-functie-de-salariul-minim-pe-economie?source=whatsapp

Mihai spunea...

Multi rezervisti fac comentarii la emisiunea TVR care punea problema serviciului militar obligatoriu cerand si votand introducerea acestuia in timp ce cer vehement si actualizarea pensiilor.
As vrea să intreb acesti votanti pro daca stiu ce resurse ar fi necesare pentru reintroducerea serviciului militar obligatoriu si daca actualizarea pensiilor ar mai fi posibila cu aceste costuri adăugate
Mai sunt o serie de rezervisti care critică vehement faptul ca s-au cumpărat avioane F 16 vechi (dar in resursă tehnica ) in timp ce cer vehement actualizarea pensiilor.
Aș vrea sa-i intreb , măi criticacilor ,credeti ca daca se cumpară F22 noi după cum cereți vă mai actualizeaza cineva pensiile in viitorul apropiat. Stiti cat costa un F22 si ce cheltuieli de logistica sunt necesare pentru a le face operationale ?
Evident ca o latura operativă descoperita trebuie acoperita insa in actualul context trebuie gasita o formula prin care statul sa poata asigura si suporta cheltuielile in asa fel ca sa poata asigura logistica si conditiile de trai ale tuturor militarilor care isi satisfac stagiul militar chiar in forma redusa ca timp de instruire ,militarilor activi si pensionarilor la nivel decent.
Ori aceste conditii la ora actuala statul impovarat de probleme socio-economice nu le poate in mod sigur asigura decat prin taieri de bugete de la alte capitole bugetare,ministere ,etc..

Viorel spunea...

reddog. Nu ar fi mai bine dacă am propune prin strângere de semnături la nivel national ca toți politicienii de după 1989 să fie CONCENTRAȚI (cum erau unitățile din DLEN unde am lucrat 2 ani de zile la Casa Poporului) pentru a construe un vis de-al lui Nea Nicu, Canalul Dunăre – București. EI O CER CU MÂNUȚA LOR.
Canalul Dunăre-București, mândria lui Ceaușescu, revine în actualitate. Guvernul reactualizează studiul de fezabilitate cu bani europeni.
Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile (CNACN) a lansat marți, 23 februarie 2021, o licitație pentru reactualizarea studiului de fezabilitate privind “amenajarea râurilor Argeș și Dâmbovița pentru navigație și alte folosințe”. Mai exact, este vorba despre faimosul canal București – Dunăre, început înainte de 1989.
https://www.economica.net/canalul-bucuresti-dunare-reactualizare-studiu-de-fezabilitate-cu-bani-europeni_197459.html

Viorel spunea...

Florin. Postări cu doleanțe ale campaniamea.declic.ro găsești o mulțime pe google. Postează pe google și citește despre ei. https://campaniamea.declic.ro/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rezervisti, ta, ta, ta, suna goarna mobilizarea umplandu-se gara cu boșorogimea, palindu-se intre valizele lăcuite si cocoașele arcuite, dandu-si camaradereste bastoane peste gioale, care cu mecle triste si prostatele in batiste, care cu sondele urinare atarnandu-le intre crăcane, cei senili in durligele goale si desculti in sandalele romane cu pampersii curgandu-le intre prapure, iar amantele pe peroane arzand de nerabdare sa-i vada dusi naibii in vagoane, caci acasa le asteaapta ale garnituri cu furnituri pentru pofticiosii nuri! Ta,ta, ta suna goarna la poarta țintirimului in lungul pustiului sa incoloneze momaiele si fantomele sa sustina rezbelele caci au disparut rezervele! La lupta, batalioane care treceti Carpatii! La lupta, ca voi sunteti barbatii si fratii ramasi in Romania strabuna sa duca luptele cu burta si gura flamandă, caci doar flamanzii rezervisti pot lupta pentru civilii bogati si satui ca sa li se dea honorul si sa li se ridice statui! Luptati, luptati stafii si momâi impaiate, chiar daca la pensiile militare nu vi s-a facut dreptate, dar totusi este o mare onoare caci Patria va va fi recunoscatoare sub al Tricolorului soare cu o groapa comuna si o inmormantare in picioare, ca strajerii, ca sa fiti primii in ziua apocaliptică a Judecătii si a Invierii!

Laleaua neagră spunea...

Cainele si drumul lung...

Unknown spunea...

Mor de ciuda cand vad multi ipocriți care ne critica pe noi militarii pensionari ca ne dorim actualizarea pensiilor și plâng de grija bugetelor necesare.In schimb cand alte categorii sociale(magistrații,profesori,medici),primesc tot felul de drepturi,nu se mai intreaba,de unde.

Nico.tnt spunea...

Atunci sa plecam la raboi cu ciomege! E mai ieftin.....Sa facem economie, sa creasca salariile la justitie, domnului presedinte si a lui domnu` Ciuca iar...si cui o mai fi! Numai la pensionarii militari, nu! Cand spunea doamna Olguta in 2017 ca militarii au pensii de zeci de mii de lei, ma uitam in portofel si ma scarpinam in cap! De atunci toata presa si toti "specialisti" in pensii militare urla peste tot ca suntem...putred de bogati!

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
1- ai dreptate 100%;
2- F 22 nu este la vanzare (Israelul a dorit sa-l cumpere si Congresul US, precum si Pentagonul nu au dorit;
3- Nici cu F 16 nu ne rezolvam usor problemele...de la Zlin la F 35 este o cale mult prea indepartata....treci intai prin F 117... :))
4- Asta este, platim tribut zecilor de ani de incremenire in trecut, insa vina nu este exclusiv a noastra!

Iulian Mareș spunea...

Declic este un ONG neomarxist!

Iulian Mareș spunea...

Asta kiar este ca nuca in perete, mai ales din partea unui anumit user: ”Eu sunt pentru mobilizarea rezervistilor.
Multi o ard doar cu drepturile si mai putin cu obligatiile.”

*Propune si funcția pe care iti vei exercita ”obligatiile”, ca sa-ti aprob fisa postului! Vrei la Pol Mil?

Arfy spunea...

Vezi legea! Nu te încadrezi! Maxim vârstă 55 de ani. Pt soldat care va sta acasă și va fi chemat la instrucție, suma de 504 lei e un ciubuc lasatde un client la Caru cu Bere! Să nu plecăm după fenta! Ai contract pe trei ani! Pregătire etc. Eu, pt banii ăștia oferiți de MAp-ărarii , nu ma ridic din pat. Pupă-l pe "mă_ciuca" pe obraji!

monteoru spunea...

Subinginere ai face bine sa-ti vezi de ciocan,unsoare ,calti ca probabil la asta te pricepi.
Pun pariu ca tu niciodata nu ai citit strategia de aparare a Romaniei in diferite perioade.



sosaro spunea...

La pensiunile si hotelurile din Bucovina nu mai sunt locuri de cazare. Tineri americani au inchiriat tot pentru sarbatorirea Anului nou. Sunt foarte interesati si de starea vremii in urmatoarele doua saptamani. Rezerva Armatei Romane este nula.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Arfy, eu sunt in retragere la gurile Dunării pentru depunerea icrelor fragede de scrumbii sau calcani, eu avand anul asta 67 de ani!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@sasaro, Numai de pensiuni si bordeluri nu ne mai ardea, cu ce avem jegos la sarsana, si chiar de am avea, ce am putea facea in tratamente cardiace, mergamd in cadre, carje si chitonoage cu picioarele oloage, sculele cu prostate, restrictii la toate si fomelele de fosti berbanți duri iesite din călduri, DECI CE DRACUL SA FACI IN BORDELURI SI STATIUNI?

M spunea...

@Arfy

Iar presa, independentă și imparțială, scrie:
"Militarii români stau acasă și iau bani"

Câți credeți că o să citească articolul?
Câți credeți că nu o să zică:"cuuuuuuum? 504 lei????? Păi eu muncesc o lună pe banii ăia!!!!!!
Militarii sunt niște nesimțiți! Stați acasă și iau bani și la patruzeci de ani se pensionează cu pensii de peste 20.000 de lei!!!"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Singurele arme la romani, care vor urma, au ramas flegma si voma, caci cele chimice si materiale, de metale, sunt prea scumpe cand le luam de la mafiile americane din closete si gunoaie, asa cum a facut mafiotul clocar, Ciucale!

Mihai spunea...

Motănel ,iar ai băut cu monteoru din coniacul ăla distilat din țiței până ati căzut si dormit cu capul în panoul de bord pe post de bar.

raul spunea...

@Iulian Subscriu!Copii fara minte care cred ca vor schimba lumea!Dupa asemanarea lui Soros!😫😫

Mihai spunea...

Eu i-aș mobiliza numai pe cei cu OSKAR sau cu SM + Oskar

Iulian Mareș spunea...

Anul Nou? Suntem pe 12.01.2022! Veniți din viitor?

Leon spunea...

Cine l-a urmarit aseara pe ministrul Muncii, Marius Budai cred ca a retinut ca, in discutiile purtate cu cei din CE, acestia sustin ca si cheltuielile cu pensiile militare se vor incadra in procentul de 9,4% din PIB, impus in PNRR..!
Daca facem un calcul pentru anul 2022, observam ca Cheltuielile cu TOATE pensiile( inclusiv cele militare ajung la 9% din PIB:
107 mld.lei CNPP + 10 mld.lei Pensii Serviciu = 117 mld.lei si raportat la 1317 mld.lei PIB bugetat, rezulta aproape 9%..!
Cu siguranta in acest an, NU se va modifica pragul de 9,4% si alte majorari nu sunt posibile decat cu max.0,4% din PIB...!

Huhu Rezea spunea...

Pe stil vechi Anul Nou este pe 14 ianuarie. Au rămas de timp doar ortodocșii ruși, ucrainieni, moldoveni si sârbi.

monteoru spunea...

Acest referendum este hai sa facem si noi ceva.Rezultatul este deja stiut.Nu vei vedea tanar ,parinti si bunici de baieti ca vor stagiul militar obligatoriu.
Inteleg ca vor cu specialitati necesare MApN.Sa o creada sefii dela MApN ca un specialist vine pe doi lei.
Daca au cap ca sa nu le ploua in gat mai bine trec la pregatirea militara a populatiei.

Paul Puiu spunea...

Cand existau bani pentru pensii existau si pentru militarii in termen si teristi!! Acum stim toti care e realitatea, nu se mai doreste stagiul militar obligatoriu deoarece politrucii vor alocarea de fonduri pentru diurnele parlamentarilor care muncesc pentru bunastarea tarii si a cetatenilor si pentru magistrati care infaptuiesc justitia!!!!

reddog spunea...

Huhu
Nu toti basarabenii sarbatoresc pe stil vechi.
Doar aia ai lui tavarisci Vladimir.

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Cantarean

Moscova inca isi mentine influenta intre Prut si Nistru si prin tavarisci Vladimir care tine de Biserica Ortodoxa Rusa.

Avem si Biserica Ortodoxa Romana pe acolo dar influenta e mult mai mica.

Adevarul e ca s-au miscat bine rusii in Basarabia, ce n-au reusit ungurii in 1000 de ani in Ardeal au reusit rusii in 100 in Basarabia.

reddog spunea...

Huhu
Si nu sunt moldoveni, ei sunt maldaveanski.
Inteleg conceptul de moldovenism in sensul sau sovietic.
Moldovenii adevarati sunt in Romania si sunt cofondatorii Romaniei.

tupak amaru spunea...

Majoritatea romanilor nu se pot k_k de săracie cu pensii mizere si angajati platiti cu salarii de mizerie de patroni ,umblatori prin lume la sparanghel si alte munci umilitoare pentru un bănut cu care să subziste si să-și intretină familia iar niste ghenerali cu pensii dolofane care nu au altă treabă decât gargara depasita si infiintare de care mai de care asociatii sustinuti niste patioti ipocriti precum niste GP-i_de de pe la fostele judetene de partid s-au gandit in Teacă-cimea lor ca să iasa cu ceva in evidentă si să propună introducerea serviciului militar obligatoriu in conditiile in care statul nu are bani sa asigure pensii si salarii decente pentru pensionarii civili ,militari si salariatii activi din cazarmă , sa asigure conditii pentru mii de copii care se culcă flamanzi , să construiasac spitale militare si civile noi ca sa nu internezi intr-un spital militar zonal vechi de sute de ani cu saloane cu 10-12 paturi in camera si cu 10-12 pacienti /salon cu cate 2-3 boli transmisibile /persoana ,toalete comune pe holuri , să digitalizeze administratia , ANAF ,etc in asa fel ca să sporeasca colectarile la buget ca acel 2% pentru armata să fie mai consistent si sa se poata realiza actualizari de pensii ,dotare si majorari de salarii pentru activi ,etc. etc
Vorba ceea , prostii cerem ,prostii primim !!!
Romanii nu au din ce-si plati facturile de gaz ,curent ,utilizati ,cumpara medicamente si alimente iar gheneralii cu pensii dolofane s-au gandit sa mai introducă o cheltuiala bugetara enorma pe spatele economiei ,in timp ce nu sunt in stare sa gaseasca solutii pentru a veni in favoarea rezervistilor cu venituri mici făra a-si afecta propriile privilegii.

reddog spunea...

Moldovean adevarat si unul din fauritorii Romaniei.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5131685723510982&id=1085712868108308&m_entstream_source=timeline

Pana una alta romanii i-au facut statuie lui Stefan cel Mare in Chisinau si maldaveanski lui Kotovski.
Cine a fost prin Chisinau cred ca a vazut statuia banditului bolsevic.
Si acum troneaza pe acolo prin zona garii, mare si falnica.
Mai mare decat cea a lui Stefan cel Mare, sa se stie cine sunt stapanii.
Romania nu e o tara bogata si totusi ii ajuta cu bani, burse, paspoarte etc
Si asta neconditionat. Si drept dovada multi ne injura. Pe banii nostri.
Cunosc materialul, am avut contre cu specimenele astea.
Nu ca toti ar fi la fel dar antiromanismul e predominant. Asta ca sa fim realisti.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Coane, @Leoane, asta nu tine de foame si pe topicuri se posteaza tampoane cu coeficienti de crestere a penziilor brotacare cu multe meleoane, de aceea eu m-am aratat circumspect si sceptic, netragand aer de fericire in chiept, si nu ca să mă arat dăștept ca un înțelept, si asta trebuie sa inteleagă fiecare cătană, caci la 9%, drackul sa-i vută, nu ai ce adauga sa crească penzia, doar daca s-ar taia de s-ar putea ca sa se dea celor cu penzii de mucea, ca asa e conceptul lăbăral si neprofesional sa se ia de la unii lefegii durdulii sa se dea la leșânăturile de scrumbii kaki!

gigi 2 spunea...

https://www.stiripesurse.ro/florin-citu-prin-pnrr-se-desfiinteaza-pensiile-speciale-totul-va-fi-pe-contributivitate-video_2185160.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Serviciul obligatoriu nu va hi, pentru ca politicienii au si ei copchii dilii si corcoliti, care, pe langa faptul ca nu sunt ca lumea scoliti, nu mai au timp si de asa ceva cand au de tras la măsea, la cate o jartea, pe-o nară sau din lulea, ca daca ar putea le-ar da pe la 18 ani si pensia, daramite sa mai faca si armata, in mă-sa care in kkt i-a fătat, i-a imbracat si in gur i-a pupat!

Huhu Rezea spunea...

@javră roșie
Se vede că n-ai mai fost demult prin R. Moldova. Basarabenii au întemeiat statul medieval Moldova.
Ei nu suportă javre ca tine! Adevărații români se simt în R. Moldova precum nemții în Austria.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dupa plata facturilor umflate, neglijentele di sanatate, scumpiri la toate sa-i vedem pe tauni si căcăreze daca lăbărali si useristi o sa mai voteze, dar pe asa ceva minune nimeni n-o sa mai parieze, caci cu cat romanul este mai vutut si batut in cap tot cu lăbaralii vor avea de votat, ca asa le e naravul ala spurcat!

VIOREL spunea...

Dacă ţi-ai băut cerneala şi pixul l-ai supt, te uiţi cu jind şi ură la alţii care au carieră, venituri, femei, plăceri şi mai cer şi mai primesc...Te-ai odihnit prea mult când nu trebuia şi acum eşti revoluţionar bătrân. Viaţa este tristă şi mai parşivă ca soarta hoţlui de pe crucea vecină cu a lui Isus. Nu poţi lua nimic de la capăt în viaţa reală

Mihai spunea...

Atunci armata aproape se autofinanta prin decontarea muncilor executate prin detasare in economia nationala. Azi totul merge pe aprovizionare prin licitatii pentru o armata care se antreneaza si se antreneaza prin cazarmă,așa ca să avem armată........
Numai cât se cheltuie cu liceele militare ca să scoti un ofițer comandant de pluton ,când in mod economic ai putea să recrutezi cu oferte bune candidati bine pregati absolventi de licee civile si sa-l scoti ofiter cu 3-4 ani de Academie plus masterat si Of de cda si stat major prin continuarea studiilor in cadrul UNAP.
Nu se doreste stagiul militar obligatoriu fiindca economia nu mai poate suporta o astfel de cheltuiala bugetara lunara decât in situatia restructurării masive a aparatului bugetar ,inclusiv parlamentar , din companii de stat ,eliminare evaziune fiscală,etc.

Alexandru spunea...

👍

Iulian Mareș spunea...

Deh, mai tataie....nu tu i-ai votat pe ăștia, tefeliștii sulii? Tine-o asa, acum!

Huhu Rezea spunea...

Nu există nicio referire la pensiile militare în PNRR.
PNRR se referă numai la pensiile de serviciu din sistemul public. In România, doar Dogaru si SCMD considera pensiile militare pensii în sistemul public.
Pensiile militare nu fac parte din sistemul public, așa cum sunt celelalte pensii de serviciu.
Pensiile militare pot rămâne le excepțiile invocate de Cîțu în interviul de la DC news, dar recalculate și actualizate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ortodoxia sovietica si stalinista persista in tinerea ritului gregorian ca-i pute cel iulian, caci mintile intarziate au repulsii la orice noutate, si daca s-ar putea si pe taica Stalin l-ar dezgropa sa-i treaca prin gulag si vergea dintr-o placere masochista si daruire comunista, si chiar s-ar lepada de ortodoxie ca sa dea foc la Patriarhie, ar face ruguri din pochime, ar aresta e capete gloata din prostime lepadandu-se de gregorianisme sa imbratiseze idealurile leninist comuniste! Deci, ritul pe vechi e doar o fatada de pamplezie si fudulie trecatoare a vechii noastre Moldovioare sa faca in ciuda celorlalte popoare, printre care si Romanistan, un cui inhipt taman in gurul maicii Rossia, de la Moskwa pana-n Sofia, Jugoslavia si Bosnia, noi fiind pecingenea cu ortodoxia de bungalow pe rit nou si de aceea n-ar hi rau de stârchit, chipurile, cu infanteria si tancurile!

Iulian Mareș spunea...

Ai studiat sistemul? Îl înțelegi, măcar? Știi de ce US au LM? Dacă ești asa sigur pe gândirea ta, pune argumentele pe hârtie și trimite MApN!
*Eu îți spun în clar: este pt prima data când aud asemenea prostii de la un fost ofițer! Și nu pari Padina!...sa fie de vina clasa a 13-a?

M spunea...

@Leon

L-am vazut si eu pe Citu spunand la fel. Ca el si cu neo-marxistul Slinosul au facut ei calculul (fara consultanta de la Ministerul Muncii) cum ca 9,4 e bine!
Apoi a zis ca Germania are 13% dar ei sunt nemti si ca o sa ajungem si noi la 13% dupa ce ne BAGA in pamnat PNRR-ul lui!
Apropo, poate nu va e clar, dar conform PNRR 9,4 % din PIB e pe termen lung, adică în perioada 2022-2070.

Va doresc tuturor sa traiti pana in 2070 cand Slinosul Ghinea a decis ca pot sa creasca pensiile!

Huhu Rezea spunea...

Bosnia este mai mult musulmană și catolică.
Conservatorismul cu refuzul adaptări la noul calendar este similar cu refuzul la vaccinare.

M spunea...

Asta mi se pare de manual! "Manualul micului comunist ediția a paișpea"

"Majoritatea romanilor nu se pot k_k de săracie cu pensii mizere si angajati platiti cu salarii de mizerie de patroni ,umblatori prin lume la sparanghel si alte munci umilitoare pentru un bănut cu care să subziste si să-și intretină familia"

Mi-a dat o lacrimă de mila diasporei și două lacrimi de mila bieților patroni care se chinuie cu Merțane de lux pe niște drumuri de kkt pentru că nu suntem capabili să le facem autostrăzi!

Nu tovarăși!!! Să ne supunem Marelui Frate de la răsărit care tocmai a făcut ordine în Kazahstan unde elemente imperialiste muribunde au protestat că a crescut prețul la gaze și la benzină!

Leon spunea...

Corect, Huhu..!

tupak amaru spunea...

@ Viorelu cu cătelu
Nu toată lumea a avut sansa ta de a cumula in pensie SM + OSKAR ( un furt organizat in cardasie cu stâpânii )

Leon spunea...

PNRR este limitat la nivelul anului 2026 !
Termenul de 2070 este numai pentru Slinos..:)).

M spunea...

@gigi2

Săracu', el încă se crede important! Stai să vezi când o să le spună la civilii ăia bețivi care zbiară că nu vor pensii speciale că
1. pensii speciale au și minerii și siderurgiștii și agricultorii....
2. dacă îi aduc și pe militari la contributivitate și rămâne procentul de 9,6% atunci s-au lins pe bot de creșteri de 45% într-un an!

Bulgarii au trimis primul draft de modificare a PNRR. Si inca ceva! Ghinea Slinosul și cu Cîțu tot flutură tâmpenia asta ca pe o mare victorie!

Ia priviți PNRR-ul Bulgariei care.... ce să vezi? ... NU limitează creșterea pensiilor și nici nu dă jumate din bani pe consultanță!!!!


https://www.nextgeneration.bg/upload/36/Bulgaria_Recovery_and_Resilience_Plan_ENG.pdf

reddog spunea...

Huhu
Am fost de mai multe ori si de curand.
E clar ca vaccinul anti Covid are si reactii adverse.
Dupa Iulian Mares care in ultimul timp isi alege gresit eroii (vezi Djokovic) acum a dat strechea si in Huhu. 😂
Deci fondatorii Moldovei au venit din Basarabia nu din Maramures...
Bosnia e majoritar ortodoxa si musulmana.
Catolicii sunt mai putini.
Probabil romanii aia de care vorbiti sunt ca Hitler, si el se simtea mai neamt in Austria.
Si era prieten cu Stalin. Ma rog, pana la un moment dat, apoi s-au certat ca banditii.
Probabil astia sunt eroii Huhurezului.


Jandarm roman ucis de banditii lui Kotovski.

Huhurezul se simte roman candn merge in Chisinau la statuia banditului. Ii da si o lacrima.

http://m.tvrmoldova.md/actualitate/in-satul-mereni-anenii-noi-se-afla-mormantul-uitat-al-plutonierului-roman-ioan-caplescu/

Florin spunea...

Asa s-a întâmplat și în toamna lui 89, niște băieți din Est au tot bătut tara în lung și lat. Nu au fost prea interesați de vreme, erau obișnuiți cu temperaturi mult mai reci. Băieți de acum sunt antrenați prin Arkansas...sunt specialiști în a crea haos, după care se spala pe mâini și pleacă...Unchiul Bidon este specialist în geopolitica din regiune. Ce trebuie sa se întâmple, se va întâmpla, altfel nu câștiga fotoliul de la Casa Alba. Trump nu a pornit nici un război în mandatul sau și a sfârșit prost... Ajungi în acel fotoliu cu ajutorul celor ce trebuie sa aducă prosperitatea...

un oscar = o pensie spunea...

asa este pompierule civil,tu chiar te incadrezi la ultimul alineat
hahahaha,cat de tupeist poti sa fii !!!!

un oscar = o pensie spunea...

avyanic
si conditia 2- sa aiba peste 1.000 de euro pensie
ar fi culmea sa ai pensie 2.000 de lei si sa iti ceara poporul sa mori pentru el
deci mares si m se incadreaza la infanteristi

PLopelu spunea...

Dl Ciuca a mai dat un bobarnac militarilor si pensionarilor militari, celor care au dus actiuni de lupta pe teritoriul tarii si nu au fost bucatari prin somalia - prin L168/2020 i-a scos pe cei dintai si de la scutirea de impozit pe cladiri si terenuri.
Presupun ca la urmatoarele calamitati naturale or sa participe, ca si pana acum, tot dl. Ciuca si armata sa de 1000 de lei (sau cheama rezervisti!?, tot un fel de mercenari pe 1000 lei).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Asa-i ,@Onorabile, cunaceste observatii notabile, caci pensiile militare, de la Cuza mostenire, nu pot fi trecute la contribuire!

monteoru spunea...

CITITI CE SPUNE GACHI SI LUATI AMINTE.
Vorbitorii de tipul Fota,Dancu si pe alocuri si Balaceanu traiesc in alte sfere.Daca ar intra pe internet personal si nu prin interpusi si ar purta discutii cu rezervisti ,cadre militare pensionari, s-ar da cu capul de pereti.Tare as vrea sa gresesc dar cred ca nici daca s-ar proceda ca pe timpul lui Creanga cu luatul la armata cu arcanul nu ar reusi mare branza.

luchy19 spunea...

...IN CONCLUZIE, VA AVEA LOC ÎN 2022 VREO SCHIMBARE/MODIFICARE PRIVITOR LA PENSIILE MILITARE ? EXISTĂ VREUN PROIECT ÎN PARLAMENT CARE SE AFLĂ ÎN PROCES , NU CELE VECHI ? INTELEG CA AU FORMAT O COMISIE LA NIVEL DE MINISTER

Leo spunea...

Budăi , tocmai ce a spus aseară la TVRealit.net că și pensiile miliatre și polițienești sunt incluse în procentul de 9,6% din PIB prin PNRR.

Liviu PO spunea...

Am facut niste calcule,iar la un numar de pensionari de 5,100,000,pensie medie de 1,500 lei,inflatie de doar 7.8% si un buget de 9.4% dintr-un pib de 1,173.5 lei, Ghinea &company ar putea creste pensiile cu rata inflatiei doar pentru 953,875 de persoane.Vae victis!Asa se intampla cand un individ cu facultate de stiinte politice se baga in probleme economice.Consider ca acest individ va fi intrebat cat de curand de niste persoane care au cafeaua buna...

Liviu PO spunea...

Ce ne-au adus 15 ani de ue?Aceasta criza energetica pornita de ei va pune Romania pe butuci definitiv...Solutia:decizii curajoase impotriva guleratilor de la ue si cu ceva ajutor divin sa ne dea afara ei,la dorinta lor.Come ROEXIT,please!

Leon spunea...

In sedinta de Guvern de astazi, ministrul Budai prezinta si Stadiul realizarii PNRR la Ministerul Munci:
https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2022/01/NOTA-3.pdf

spiritul lui Haret spunea...

A naibi potaie.Eu renunt la statutul de in retragere cu conditia ca tu sa fii mobilizat intr-o unitate de infanterie nu paznic la bulau .In primo tempo te-as antrena sa treci pista cu obstacole si la bara fixa sa faci urcarea prin rasturnare nu sa stai agatat ca un salam la afumat.

M spunea...

@Leon

PNRR da, dar eu vorbeam de "caietul de sarcini" al expertizei internaționale. Cel puțin așa apare în mass media: că legea nouă trebuie să prevadă o stabilitate până în 2070.

Citat:
Noua legislație:
• va introduce o nouă formulă de calcul pentru pensiile noi și pensiile în curs de plată. Parametrii formulei vor fi aleși cu atenție, în conformitate cu obiectivul privind totalul cheltuielilor publice brute cu pensiile exprimat ca procent din PIB (9,4 % din PIB pe termen lung, adică în perioada 2022-2070).


Slinosul a explicat că după 2070 este posibil că România să reanalizeze și să mărească procentul.

Mai remarc că formula de calcul nu va fi aleasă să facă dreptate, să respecte principiul contributivității ci să se încadreze în fixația de 9.4%

Tano Cariddi spunea...

reddog
Stefan cel Mare apare pe toate bancnotele din Moldova. Nici Lenin si nici Stalin. In parcul central sunt amplasate busturile marilor poeti si scriitori romani.

Leon spunea...

Astazi au inceput sa intre pe Card si Pensiile civile !
PS. Sotia a depasit cu 22 lei pragul de 1.600 lei..!!

Cezar spunea...

@/IcePar
Nu mai bine mi.l dai mie..sa.i atîrn un AG.7 de gît si un Akm 47 in mina?
Apoi sa.l bag la tactica..o singura tema..grupa de infanterie in ofensiva?
Nu ar mai fi nevoie de alte exercitii..ar face poc...cîntînd
Mamaaa..unde.i Borcea sa ma vada ?
NB
In alta ordine de idei individul va rîde in nas..cu insolenta
Stie ca pe "legea de pensie militara"..el incaseaza cit ..Monteoru sau mai mult
Felicitari marilor comandanti militari care au realizat aceasta... neghiobie!

Laleaua neagră spunea...

Degeaba vo fi o lege noua privind pensiile militare daca normele de aplicare vor fi tot in favoarea clocarilor si guleratilor... Vorba lui nea Iancu... SA MODIFICAM TOTUL DAR SA NU SCHIMBAM NIMIC...

Mihai spunea...

La câti ghenerali avem ar trebui sa faca serviciul militar obligatoriu toate femeile plus asiaticii cu drept de munca în Ro.
Gachi de profesie publicist a scris si el un comentariu plin de patriotism emotionant pana la lacrimi.
Mai tare ma imbarbata la luptă N.Furdui Iancu- Dragan Muntean cu " Noi suntem romani, noi suntem aici pe veci stăpâni " .Nici intr-un caz Motanelul Kis.
La limbarnita patriotarda lacrimogena a lui Gachi pot raspunde tot in acelasi stil prin niste intrebari simple ;
- cine l-a tradat pe Decebal
- cine l-a tradat pe Horea pentru o pungă de galben
- cine l-a tradat pe A.I.Cuza si l-a surghiunit in exil
- cine l-a judecat pe Ceausescu intr-un simulacru de proces si cine l-a impuscat intr-o zi de Craciun

.............................
- cine a introdus sistemul concurential la gaze si curent dand posibilitatea jmecherilor din politica sa-si faca firme ascunse si sa manipuleze totul din spate fara ca guvernul sa se atinga de ei cu masuri si sanctiuni severe ,plus masuri urgente de redresare a situatiei in faboarea populatiei vulnerabile

Liviu PO spunea...

erata:1,173.6 mld.lei

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Unknown, de către toată haita trebuie intrebată cațaua Laika, alias bețiva ordinară, Lola Fiola, care ne-a distrus vietile si pensiile tuturora, ca intr-o sentință, pentru ca avandu-ne pe constiință cu atatea crime ordinare , murind foarte mulți de inima si foame in urma abuzurlor ei cu oug-urile paraditoare, e datoare sa intervina si la Dumnezeu sa primim ajutoare la pensiile militare! Eu cand ea ma gandesc, mereu flegmuiesc porcesc cu oftică, pentru ca atata respect merita!

monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Cornele, promit ca nu-ti mai citesc comentariile suburbane la adresa acestei Doamne..!

M spunea...

@monteoru

😂😂😂 Bine bătrâne! Vă respect prea mult ca să îmi permit să fiu un nesimțit ordinar și să minimizez munca dumneavoastră.

Sunt convins că ați fost foarte important și o lumină în domeniul dumnevoastră!
Generațiile viitoare vă sunt recunoscătoare

Din grijă pentru sănătatea dumneavoastră vă propun să nu mai citiți ce scriu eu!
Nu cred că aș mai putea trăi cu gândul că postările mele au cauzat un AVC unui mare om, un om care a înnobilat prin viața sa existența umanității!

Leon spunea...

@Huhu Rezea, incercati sa va tineti promisiunea:
"Pe acest blog, nu este permisa publicarea comentariilor/opiniilor:
▪︎Avand un limbaj indecent, vulgar, obscen, discriminator, xenofob sau rasist;
▪︎Care aduc injurii de orice fel sau instiga la violenta;" !

Huhu Rezea spunea...

AVERTISMENT
Dacă nu se înceteaîă cu limbajul agresiv si cu atacurile si jignirile unor conentatori suspend pe timp nelimitat comentariile.
Asa cum sunt site-urile SCMD....

Mihai spunea...

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Leo spunea...

Mai bine selectează clienții.....

Mihai spunea...


@ Leon
Uite eu vorbesc frumos .
La asa ceva a dus L153 prin autonomia salarială in administrate a lu Olguta.
Aici merg banii de pensii pentru a suplimenta nevoile primariilor ,dupa ce consiliile locale au votat salarii angajatilor din administratie de au golit visteria.
Ba au marit si taxele ca sa le iasă potul.
Azi am platit taxele pentru resedinta unde folosesc lemne.
Nenorocitii mi-au pus impozit si pe centrala pe lemne fiindca era in proiect. Pentru toti care au fost in situatie au facut la fel.
Rusine!!!
Asta-i situatia la general in toata tara in privinta veniturilor primariilor.Subventii din greu de la buget.
Asta este un om serios si implicat in mersul bun al lucrurilor,nu vorbeste si face prostii ca olteanca( sic!)

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://epochtimes-romania.com/news/bolojan-peste-60-din-comune-nu-au-bani-nici-sa-plateasca-salariile-angajatilor-din-primarii---322792&ved=2ahUKEwi-6frV7qz1AhVRLewKHWDMAjoQFnoECAMQAQ&usg=AOvVaw11VL96bE_hpgT63cmwxK7Y

M spunea...

@Liviu PO

Și eu m-am gândit la asta dar ce facem după?
Singuri e tare greu.
Spre est mie mi se pare că e chiar mai nasol decât în UE. Și atunci?

Eu zic, și vă rog să vă gândiți o clipă, oare UE e vinovată sau politicienii români?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, sa hiu citit măcar puținiș, asa pe furiș, cum ea apriori fură printre căpriori ditai castraveciori, după ce a băgat la bârdac un clondir de cognac afumat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cand este pamflet, nu se da un nume concret si mot a mot si nu poate fi indentificat acel fanariot, sa nu zic idiot, nu reprezinta nici o sudalmă, caci daca ai primit la pensie o ditai palma de la o ,,duamnă'' si pe care o cheamă Lola Fiola, nu poti sa treci alandala sa nu-i dai cu potcoava otova pe unde isi baga cu vagonul beutura! Moftul sa fie considerat jignire cand vine unul ca @Cezar, care de respect n-are habar, si iti tranteste mucii pe ziar cu venin, asa din senin, nu ca mistocarim in versificare cu ilaritati usoare pe cei care ne-au distrus pensiile militare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca jurnalist pamfletair, i-am atacat pe basanisti mult mai grosier, dar Redactorul Sef nu mi-a schimbat nici un cuvintel pentru faptul ca numele celor sau celui atacat nu putea fi indentificat din acel compot la modul mot a mot, aceasta fiind regula impusa cu strictete sadea sa nu intram nici unul la belea, ca nu te poti duce intr-o instanta dară pentru un pamflet de ocara, care este o opera literara, mai rara!

Mihai spunea...

Bietul de tine motanel!!Regrete!!
Oi fi eu mai mare pamfletar ca si tine si nu am stiut.Ti -ai gasit.
Ia de aci vocabular de Hurzicani ; prost ,mincinos ,cocosat ,honved ,bozgor ,s.a.m.d.🤣🤣😴😴😴

Leon spunea...

@Avia, nu cred ca a putut sa-ti faca asa ceva Bolojan..!
Pensiile militare se platesc din procentul de 2% din PIB si reprezinta aproape 20% din Bugetul MApN..!

Huhu Rezea spunea...

In cei 20% intră și sumele colosale rămase la buget din pensiile calculate potrivit art. 60.
Este vorba dintre cuantumulbrut fiscalizat si cuantumul net calculat potrivit art. 60.

Leon spunea...

Asa este !

PLopelu spunea...

Doua progenituri cu aceiasi corifei la scoala de subrete si mizantropie...domnilor, dusmanul este altul, uiati-va imprejur...dar nu va aplecati pe scara gainilor si nici nu trageti dupa tot ceea ce zboara, ca ajungeti sa va mancati intre voi...

Iulian Mareș spunea...

un oscar = o pensie,
iar te bagi intre oameni?...a ajuns si ”inteligentul satului” sa-si dea cu parerea!
Daca tot puți a carte ia zi-ne cum este cu solda militarilor la mobilizare, stare de asediu sau razboi?

Iulian Mareș spunea...

@M,
ce vom face?
Apel fratesc la China, asa cum si noi i-am ajutat in anii 60!

Iulian Mareș spunea...

Eu zic ca este normal ce a facut Ciuca prin L168/2020!

Iulian Mareș spunea...

Macar l-ai imbarbatat! Onorabil pt tine!

Iulian Mareș spunea...

Iohanis, Orban, Ciolos, Barna, toti romani 100%!

Iulian Mareș spunea...

monteoru,
faci o mare confuzie intre formatiunile de pompieri proprii, ai fostelor intreprinderi si pompierii militari! Este adevarat ca in obiectivele cu risc major/ pe marile platforme industriale (azi ar fi facut parte din infrastructura critica) erau si formatiuni de pomnieri militari, adevarati profesionisti!
Probabil esti putin derutat din cauza denumirilor: inainte erau Pl, Cp, B de pompieri azi sunt Detașamente, mai mari, mai mici, functie de situatia concreta!
*Te rog sa-ti reamintesti ca in urma unui atac masiv din aer cu Av bombardament sau Ra Sol-Sol/Aer-Sol dupa foratiunile EOD este musai sa intre POMPIERII ca sa Stinga/Limiteze incendiul!
In lupta il ajut cu ce am...Îi aloc o statie Radio pt legatura directa cu Mu care l-a trimis si politie/Jdm/Formațiuni medicale sa-i asigure libertatea de actiune pt adunarea si trierea si evacuarea populatiei: morti, raniti, șocați etc, in scopul stingerii incendiilor si degajarea cailor de comunicatie care tot mie imi asigura libertatea de manevra!
*Acum sa-i zici si ”inteligentului”, prieten comun-stim noi care, ca pt grupa de infanterie in ofensiva nu se da OSKAR, nici daca esti frate cu Șeful SMAp; cel mult îi poate da un calorifer nou!

Iulian Mareș spunea...

Leo,
cativa au dispensa pe viata!

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
eu apreciez mereu postarile pline de verb politic, insa mai mereu ele nu se potrivesc!
Stii prea bine scopul politic al L153 si cine a uneltit impotriva scoaterii de la guvernare a initiatorilor! Ca sa faca ce?
Teren de Golf un DECUPLAT?

Iulian Mareș spunea...

Eu am postat asa: Anul Nou? Suntem pe 12.01.2022! Veniți din viitor?
Alte persoane au si replicat ca este pe stil vechi Anul Nou este pe 14 ianuarie. Este foarte corect si asta stiam si eu, inca din clasa a 4-a, gratie invatatorei mele!
*Insa dicutia era despre *tinerii americani care au umplut hotelurile din Bucovina românească!
Oare americanii sunt pe stil veki?...posibil la mormoni!

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
ia explica-ne si noua cum un primar liberal si un consiliu dominat de liberali ”Nenorocitii” ti-au pus tie impozit si pe *centrala pe lemne fiindca era in proiect. *Pentru toti care au fost in situatie au facut la fel. Jur ca nu inteleg...kiar daca si eu am centrala, dar pe gaz! Sunt in curs de cumparare a uneia N!

Dan B. spunea...

@Iulian Mareș:

Eu, fiind mai vechi pensionar, nu cunosc actualul ștat de organizare al Poliției Militare. Și d-aia întreb, sunt curios dacă există SU de Poliție Militară cu câini. Dacă azi mai există, in mod cert, dotarea nu prevede potăi roșii maidaneze!

CEZAR spunea...

Tu jurnalist pamfletar ...tu ai atacat basistii..dar sa nu se stie ca-s basisti!! Eventual ..psedisti
dar cu Valerian Vreme ..cum este..??
NB
Da un exemplu de autor clasic sau contemporan care mai stilceste limba romana in halul tau...,!

Iulian Mareș spunea...

Pamfletul este o specie literara asa cum tu esti o specie de om!

https://www.observatorcultural.ro/articol/pamfletul-intre-fond-si-forma/

Mihai spunea...

@ Mares
Din pacate primarul este un fost pdl ist momit de Dragnea cu un autobuz scolar si trecut la psd.
Culmea este ca i- am anuntat ca am trecut pe centrala pe curent si nu au modificat.
A castigat prin nevasta un proiect european de 500 000 euro ,a fentat iar acum nevasta este trimisa in judecata.

@ Huhurez @ Leon
V-am explicat in detalii cum se procedeaza cu brutul din care se extrage netul .Mai cititi si interpretati corect Og 59 art 60 si OG 114 (,1).
Nimeni nu cere intr-un buget sume peste lege.
A durat mult sa va convingeyi cum sta treaba si cu OMM ,dar va lamurit in final ICCJ.
Nu mai promovati ca doar guleratii sunt parte a manevrelor.
Stiti cand sustineati ca Ciolos a dat OG 57 iar eu nu stiam cum sa va lamuresc ca este mana guleratilor prinsi in fapt de Coarna si Surugiu.
Din surse sigure va spun ca OG 59 este opera Olguta-C.Dan ,s -a dorit darea ei peste noapte ca sa nu se produca hemoragia de cadre care s-a produs.
Le-a mirosit insa Coarna in razboi cu ele si a dat alarma fiind nevoite sa dea un termen de punere in functiune ,termen in care s-a produs hemoragia si s-a iesit cu pensii foarte mari.
Drept dovada este faptul ca ea s-a aplicat similar si pentru restul pensiilor speciale mai putin pentru magistrati pentru care au retactat forma initiala. Aici nu puteti spune ca guleratii ,etc
Fara politic nu se dau OUG.

VIOREL spunea...

Să le spui că folosesti energie regenerabilă şi verde. Ar trebui să te premieze.Şi la Suceava este o termocentrală pe buşteni.

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
cand scriai la Ora 24 el nu citea, pt ca obosea!

Dan B. spunea...

În vremuri apuse, de după 1990, în țări africane, s-au insinuat diverse firme comerciale, care promovau produsele lor, televizoare color, cele atât de căutate în România.
Desigur, se voia și comercializarea știfturilor, gen Goldstar, dar aceste firme au falimentat, chiar dacă mărcile în cauză erau mai ieftine. De ce? Pentru că până și africanii se ghidau după principiul „sunt atât de sărac, încât nu-mi permit un lucru ieftin!”
Așa și cu „superdotarea” cu F-16! Ce face România? Salvează flota de aeronave a europenilor, destinată casării, ajutându-i să achiziționeze tehnică aeronautică nouă!
Sper că vă amintiți de „evenimentul Ciorogârla”, o „pată pe obrazul” Aviației Militare, finalizată de Parchetul Militar cu „fapta nu există”? Seful SMAvAA, gl Croitoru Nicolae, colegul meu de promoție, s-a interpus doleanței lui Băsescu, nefiind de acord cu achiziționarea lui F-16, la a treia mână, de la portughezi (deh, exista la ei un precontract pentru acel tip, dar nou) , în condițiile în care un „Gripen” nou, cu offset 100%, avea același preț ca o vechitură de F-16. A urmat demiterea generalului.
Ulterior, după desemnarea lui Dobrițoiu la MApN, s-a repus pe tapet achiziționarea de F-16 și, fiind cunoștințe vechi, i-am sugerat să-l consulte pe gl Croitoru, însă stabilise deja data în cauză.
Din păcate, după ceva timp, întrebându-l pe ministru despre opțiunea lui, mi-a răspuns că ambii au rezonat pentru F-16, în vederea achiziționării viitoare a F-35 (o utopie, cred eu). Se pare că lecția usturătoare, administrată de Băsescu, l-a repus ulterior „pe calea cea bună”, căci a reînceput să încadreze înalte funcții de conducere la diferite societăți comerciale cu profil militar sau la consiliile de administrație ale acestora. Opinia mea a fost centrată pe achiziționarea de avioane noi de luptă/transport, mai puține, dar noi.
Dacă vă mai amintiți, v-am relatat că, în 1974, am pilotat un MIG-15 fabricat în 1950, cu stagii de zbor în războiul din Coreea, și că primul C-130 cadorisit de americani în 1992 era fabricat în 1958, ceea ce a stârnit o „furtună” în rândul piloților Bz 90 AvTp
Poate, de aici, pricepeți superioritatea filozofiei africanilor vs cea a românilor!

M spunea...

@Iulian Mareș

Asa este.

😁 Am scris un comentariu mai lung dar apoi mi-am dat seama ca nu am de ce sa ma justific. Sa vorbesc de planurile de colaborare (in care uneori comanda era la noi alteori la camarazii de la MApN)? De ce? Pentru ce?
Si la MApN sunt zeci de specialitati care nu sunt direct combatante, "de linia intai".
Nu mai vorbesc de colegi din servicii de exemplu!!!

Importanta mi se pare colaborarea si posibilitatea de suport reciproc.
Nu am decat respect pentru toti oamenii in uniforma si nu cred ca am intalnit specialitati militare "inutile".

Iulian Mareș spunea...

Dan B.
sunt prevederi de stat, insa nu sunt asigurati in totalitate, intrucat scriu pe blog!
Stii care este diferenta si asemanarea intre un politist si cainele sau?

*R: amandoi sunt inteligenti, dar cainele se exprima mai greu!

Leon spunea...

@Avia, MApN a cerut si a primit pentru acest an, Sumele Brute necesare pentru plata pensiilor, iar de platit se platesc cuantumurile Nete !
Diferenta ramasa unde ajunge ?
Daca apar modificari la impozitarea pensiilor, se apeleaza la aceasta Rezerva.
De exemplu exista discutii la Ministerul Finantelor ca Deducerea ptr.Impozitarea pensiilor sa creasca de la 2.000 de lei la 2.500 de lei !
Daca doresc, asteptam un pdv si din partea lui Alecu, Mateias, Nea Nicu sau altcineva care are informatii din interiorul CPS!

M spunea...

@avianyc

Sfatul meu e să vă orientați spre încălzire geotermală (posibilă poate în zonă).

Un specialist care a consultat PNRR (atât de drag unora și de neschimbat) prevede ca până în 2030 România să reducă semnificativ folosirea combustibililor pe bază de carbon (lemn, cărbune, gaz) în gospodării prin "aplicarea unor măsuri tehnice și taxe de descurajare".

Nu se ține cont de particularitățile geografice, demografice și de dezvoltare. NU poți să compari o gospodărie din Joseni cu una de pe coasta Amalfi.

In ceea ce privește afirmația dumneavoastră, ptiu drace!!!!!!, sunt de acord cu domnia ta "Fara politic nu se dau OUG."

CEZAR spunea...

Ca doebicei Mares Double Oskar " se baga precum prostul!!
Gasesti vreo asemanare cu insailarile fara cap si fara coada..ale protejatului Tau..
NB
Spune-mi cu cine te infratesti ca sa-ti spun cine esti !! Nu-i pamflet !

PAMFLET. TOPUL ”MINUNILOR” DIN JUDEȚUL SATU MARE: 15 CAZURI CELEBRE
iulie 15, 20171500


Unele promisiuni făcute de politicienii din județul Satu Mare au devenit ”realități” tragi-comice. PresaSM.ro a întocmit un top al celor mai ”reprezentative” cazuri. Considerăm că umorul este un bun medicament pentru sătmăreanul supărat.



1. Drumurile județului sunt atât de ciuruite încât o casă de producție de la Hollywood va turna pe meleagurile noastre un film despre ”Primul om pe Lună”. Astronaut, consultant pentru casa de producție: ”Peisajul este perfect! Parcă retrăiesc acele momente la aselenizare”.

2. În județul Satu Mare sunt atât de multe accidente, încât reprezentanții Guiness Book au omologat șoselele ca fiind cel mai mare ”Car crash competition” din lume.

3. Un tânăr conduce beat și fără permis de peste 24 de ore. Dacă NU omoară pe cineva, sigur va fi arestat preventiv pentru 30 de zile. De la patru morți în sus riscă ”arestul de domiciliu”.

4. Marii angajatori din județul Satu Mare au promis măriri salariale consistente, asigurări medicale suplimentare, asigurări de viață și o masă caldă pe zi … de la 1 aprilie.

5. Două firme de asfaltări au bătut recordul mondial la contestarea licitațiilor. Unul dintre judecătorii Tribunalului Satu Mare: ”Tânăr și neliniștit este o mini-serie față de acest proces”.

6. Un pacient a ieșit aproape viu de pe o secție a unui spital din județ. Din păcate, a căzut într-o groapă din spatele clădirii și a murit. Oficial al spitalui: ”Noi când l-am externat de pe secție părea viu”.

7. În municipiul Satu Mare a apărut o comunitate de mimi. Aceștia tranzitează zilnic într-un plan imaginar cel de-al treilea pod, care este încă, totuși, în fază de proiect.



8. Neîncheiate nici acum, lucrările de refacere a Podului Decebal au început, în realitate, în anul 300 î.e.n. Constructor: ”Cineva a greșit lucrările de reabilitare prin anul 46 î.e.n. Așteptăm încă rezultatul analizelor”.

9. Judeţul Satu Mare se mândrește cu titlul “Vecin al viitoarei Capitale Culturale Europene, Baia Mare 2021”. În cinstea acestei reușite sunt organizate în Satu Mare ”Zilele județului Baia Mare”.

10. Ca să iasă din anonimat, municipiul Satu Mare a fost lipit de municipiul Carei. Turist: ”Vizitez Careiul de câțiva ani. Îmi plac castelul, monumentul, ștrandul, mâncarea. Vă mărturisesc, sincer, că nu știam de Satu Mare până acum”.

11. Proiect de succes ”Satu Mare – mica Veneție”. După fiecare ploaie, pe Drumul Botizului și în Pasajul Soarelui sunt sute de turiști cu gondola. Turist: ”Adâncimea apei este perfectă. Este chiar frumos și mai aproape decât Veneția”.

12. Efectul Pavlov a fost aplicat în municipiul Satu Mare la cea mai mare scară posibilă, de către politicieni. Unii sătmăreni salivează de 20 de ani după McDonald`s.

13. Un samsar imobiliar a donat municipalității sătmărene 10% din averea sa. Oficial al Primăriei Satu Mare: ”Avem destul teren pentru centură și al treilea pod”.

14. Pentru a nu fi nevoit să treacă Podul Decebal la ore de vârf, un sătmărean și-a cumpărat un apartament și pe malul drept. Sătmărean: ”Câștig foarte mult timp și am făcut economie la bani. Știți cât consumă, totuși, o mașină în câteva ore de așteptare pe pod, zilnic!?”.

15. Protest furibund al ”producătorilor” de lebenițe, banane și portocale din piețele sătmărene, după ce Kaufland, Auchan și Lidl au fost închise două zile. Șef de piață: ”Nu ne explicăm ce s-a întâmplat. Producția a fost foarte slabă zilele astea”.

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare.




TAGSSATU MARE

CEZAR spunea...

Fituica de Onesti ...ziar !
Hai bai Mares Double Oskar ...imi dau seama cam ce ai citit la viata ta...:D

Mihai spunea...

@ Leon
Nu-i totuna 2%x10 lei cu 2% x50 lei sau 2%x 1000 lei.
Sumele cu care statul subventionează primariile , desi Olguta spunea ca nu se vor da bani de la buget pentru finantarea autonomiei salariale in administratie ar putea ingrasa din greu bugetul MApN in asa fel ca acel 2% sa fie mult mai consistent ,la fel si acel 20% repartizat pentru Asistenta sociala.
Povestitii treaba asta si dnului Huhurez .

Tano Cariddi spunea...

CFI
Tu te consideri un ...jurnalist pamfletar? Nu crezi ca este cam mult? Textele tale sunt destul de greu de urmarit... Gramatica lasa de dorit pentru un jurnalist( asa cum te consideri tu).

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
1- ca tot Dragnia este vinovat a devenit un postulat...msă și miram sa fie altfel!
2- cat despre impozitul numit în perioada medievsla *fumarit poți solicita un pdv kiar DECUPLATULUI!

Iulian Mareș spunea...

1-acolo a muncit cinstit omul xat a putut!
2-daca putea spala și WC gării ca tine!
3-eu știam ca ești un tip inteligent, xa toți userii blogului, însă nu știu de ce îți cade capul pe dreapta? De la Plumb?...aduna-ti anii de școală reală...plus cu ce ai rămas...si poți lua o gogonea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tano, iti dau o recomandare practică mișto: Nu ma citi, caci nici eu n-as intelege din ce scrii!

M spunea...

@Iulian Mareș

Cine cunoaște mentalitatea orientului știe că multe se fac pe relații, pe încredere, pe precedent! Din păcate cred că presa românească mioapă sau trădătoare a făcut mult rău relațiilor româo-chineze.

Cum vă spuneam am fost în China și chinezii au avut o atitudine prietenească și deschisă. China e departe de imaginea maieurilor tetra!

Mă rog, am dus discuția în altă direcție și se supără, pe bună dreptate, dl. Huhu!!! 😁

M spunea...

@avianyc

E delicat stimabile pentru că și bugetul e alimentat de impozite și taxe care ar putea foarte bine să rămână la primării.

Realitatea e că doar câteva UAT-uri se pot autofinanța. Ce facem? Luăm mai puțini bani la buget din impozitele locale? Ce facem cu UAT-urile care nu au reușit să se dezvolte suficient? Câteva UAT-uri sunt contributoare net. Altele, ca Bucureștiul, s-ar putea întreține fără probleme dacă i s-ar lăsa fonduri dar asta ar duce la distrugerea multor UAT-uri din toată țara, inclusiv din Ardeal, care primesc bani de la buget!

M spunea...

Creșteri salariale în noiembrie față de octombrie:
- cu 29,3% în silvicultură şi exploatare forestieră (inclusiv pescuit şi acvacultură);
- între 10,5% şi 19,5% în fabricarea autovehiculelor, de maşini, utilaje şi echipamente, fabricarea echipamentelor electrice, extracția minereurilor metalifere;
- între 5% şi 9,5% ȋn fabricarea produselor din tutun, tipărirea şi reproducerea pe suporturi a înregistrărilor, fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice,fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie, tăbăcirea şi finisarea pieilor (inclusiv fabricarea articolelor de voiaj şi marochinărie, harnaşamentelor şi încălţămintei; prepararea şi vopsirea blănurilor), fabricarea produselor textile, activităţi de servicii în tehnologia informaţiei, intermedieri financiare;
- între 3% şi 5% ȋn fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice, fabricarea de mobilă, cercetare-dezvoltare, alte activităţi de servicii.

Pentru bugetari cea mai mare creștere a fost în învățământ (evident!!!) de 0,8%, respectiv în administraţia publică +0,6%.

După cum se vede la creșteri tot privații iau caimacul cu creșteri babane venite printre lacrimi și tânguieli penibile cum că bugetarii sunt niște nesimțiți! Poate nu vă e clar dar creșterile astea de salarii ale privaților le plătim noi la raft! Că doar nu pică din cer aruncate de Dumnezeul Privaților!

Mihai spunea...

@ M
Solutia este una foarte simpla.
Reasezarea L 153 si eliminarea celei mai mari magarii facute ,adica autonomia salariala in administratie.Prin asta unii au secat bugetele locale .
Sunt UAT unde salariile primarilor si aparatului primariei depasesc orice limita a bunului simt .
Primari la UAT de pana la 5000 locuitori care depasesc la salarii primari de UAT de 10-50 000 locuitori .
Haos si jaf in toata regula.

Leon spunea...

Cu siguranta ai dreptate, 2%x1317 mld.= 26 mld.lei Buget MApN, NU este egal cu 10 lei !!

M spunea...

@avianyc

De câte ori am criticat eu legea 153..... Am obosit!

Este o lege făcută cu dedicație, la fel ca multe altele.

Tano Cariddi spunea...

"Nu ma citi, caci nici eu n-as intelege din ce scrii!" ?? Ce frumos suna, adevarat raspuns de gazetar! :)))