Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 23, 2022

Feriți doctoratele! Vine Șercan!

43 comments

 Aceasta este marele pericol care-i paște pe cei fără de carte, cocoțați pe funcții înalte în statul român prin teze de doctorat în care doar coperțile sunt rezultatul muncii lor. 

Speriați că și ei pot fi "victime" ale unor asemenea investigații, băieții și fetele "deștepte" inventează  o penibilă sperietoare despre.... ce mare pericol de siguranță națională ar fi pentru România dacă generalul rezervist Ciucă și-ar da demisia din funcția de premier, din motive de plagiat. Au căzut ei 3 premieri într-un an, Grindeanu, Tudose și Dăncilă, a fost încarcerat și președintele celui mai mare partid și al Camerei Deputaților și nimeni nu a constatat că s-a clintit vreun ciuf al siguranței naționale. 

Comunitatea cazonă este în așa derută încât a scos la bătaie Divizia de presă, pentru a  repera onoarea generalului premier. O face așa de grosier... încât, ai zice, ascultându-o, că Ciucă al nost' este singurul demnitar român care-i mai pune în dilemă pe ruși... dacă atacă sau nu România. 

Ion Korpos a realizat sâmbătă seara o emisiune comandată la Rtv, emisiune în care a implicat un serviciu de informații și invitați ca Savu, Palada, Vișan, Chiriac,  Coarnă și o avocată.  S-a dat deja verdictul că Ciucă n-a plagiat ci... doar  niște ong-uri, partide și miliardari vânduți rușilor au declanșat o operațiune de a lăsa România fără Premier... tocmai acum când Rusia se pregătește să invadeze rusofona Ucraină.  Doar Bogdan Chiriac a ieșit din front și a contrazis marele pericol de siguranță națională pe care l-ar reprezenta investigația Emiliei  Șercan.

Nu sunt un admirator al celor care au organizat acțiunile destabilizatoare din Piața Victoriei, un rol important avându-l USR și tipi ca Steven van Groningen, fostul director al Raiffeisein, dar nu poți să însăilezi niște date și evenimente pentru a scoate din condei o amenințare de siguranță națională acolo unde nu este decât o intenție de a devoala impostura. 

Vorba lui Dîncu la Digi24: -Nu e cazul să-și dea demisia Ciucă, dar este inevitabil să se pronunțe CNATDCU.

Când voi găsi înregistrarea emisiunii o voi posta aici. Până atunci  semnalez articolul din Pressone  "Acum nu este momentul, tovarăși" din care citez:

"Timp de ani de zile, Emilia Șercan a demonstrat că foarte multe dintre aceste doctorate sunt de fapt niște însăilări plagiate într-o limbă de lemn scrisă și preluată de repetate ori între aceleași personaje. Dacă autorii lor ar fi niște valori, nu s-ar fi coborât la acest nivel. Dacă autorii lor reprezintă instituțiile de forță ale statului dar n-au avut nicio problemă să plagieze, cât de bine se vor comporta ei atunci când România are realmente nevoie de siguranță?"

  



43 de comentarii:

marin spunea...

Feriti linia I jmecherilor.
Cu doctorate la comandă fara numar si OSKAR uri acordate la 3 luni ati dus cuantumurile pensiilor militare pe L 223 in dizgratie.
Extindeti cercetarea in toata tara inclusiv la mapn. Eliminati din salarizare si pensii mizeria asta.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.ziardesuceava.ro%2Fpolitistul-sindicalist-bogdan-banica-solicita-dna-ului-si-dga-ului-sa-cerceteze-majorarile-salariale-pentru-lucrari-de-exceptie-si-merite-deosebite-ale-politistilor-din-cadrul-ipj-suceava&h=AT07MsVuWck7_-KUZD0F4cMsHFK5CTg8YSJWhhIpF-Y30M1k1laTIDbwuFaIrdWM0PYCFcdmcarm2E8fz0R44FyDR61pP3CaBhL2vCf05a78lTbytV_kR4HK2-KtZLscd-p1&s=1&sfnsn=mo

Cezar spunea...

Sa.i ia la rînd
Tara îi plina de impostori...cu luciu

mosmartin16 spunea...

Întru totu' de acord cu Huhu ! E adevărat că există o instituție abilitată a se pronunța asupra plagiatelor, dar ce mare filozofie e a studia o "lucrare de doctorat" și a vedea că de la pagina x la pagina y e...copy paste ! Iar ziarista...chiar asta a făcut ! Vedem verdictul final...de n-o s-o lungi pană la "calendele grecești" !

merlot spunea...

Nimeni nu este de neinlocuit.Acum ar trebui de vazut ce conditii se cerea in 2003 sa devii doctor in ceva.Daca corespunde exigentelor din 2003 ura si la gara.
Acum ca sta siguranta nationala intr-un singur om e exagerat.Sunt de acord, daca e sa-mi spun si eu parerea, ca la ora asta trebuie stabilitate politica.Incepe sa-mi fie greata vazand aceeasi oameni ce se plimba pela diferite televiziuni si se dau cunoscatori in toate cele.Analistii lui peste ce nu pot fi combatuti fiindca pun stapanire pe microfoane.

micutzul spunea...

Păi pe mine mă interesează TOATE DOCTORATELE și toate diplomele de la fabricile de diplome. Toți...dar toți cei care au facilitat obtinerea de diplome false să fie închiși și să le confiste averile lor si copiilor lor!
Dacă doar facem kk pe noi cu cate un doctorat nu rezolvam nimic! Ras din rădăcină tot si anulate diplomele de doctorat sau licente!

M spunea...

@Marin

Eu zic ca militarii și polițiștii să fie singurii bugetari care să nu ia sporuri!!!!

Ați mai văzut la o singură familie ocupațională fixația asta?

Vă aduc la cunoștință că Oscarurile se dau, după legea 153 la tot sistemul bugetar! ART. 26*)
(1) Ordonatorii de credite pot acorda lunar premii de excelenţă pentru personalul care a participat direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiilor sau autorităţilor publice, în limita a 5% din cheltuielile cu salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie....etc.


Lasă domnule să ia dascălii, cei din primării, asistentele, profesorii, judecătorii, ambulanțierii, procurorii, educatoarele, bucătăresele, doctorii, dactilografele, consilierii, secretarele - toată lumea numai foștii dumitale colegi NU! Să se întoarcă banii la bugetul de stat pentru a mai crește pensiile magistraților! Tête de linotte!!!!😂

Să ghicesc? Tot ce nu ai primit dumneata trebuie eliminat! Tot ce ai primit dumneata e corect, legal, moral!

Semaka spunea...

Tehnocrat te sustin referitir la
" Cataline, nu vreau sa te jignesc dar te rog sa-mi respunzi la o intrebare.De ce scrii cu litere mari, crezi......"
Mai avem un personaj care scrie cu " ..... () LITERE MARI si mici care mă obosesc vizibil.
Sincer aceste postari nu le citesc si cred ca mai sunt si alti cititori care procedeaza la fel.
Referitor la lucrarea de doctorat a d-lui Ciuca, sunt de parere ca timpul le rezolva pe toate ( adica si pe el )

Arfy spunea...

Merlot, mult merlot, una din primele condiții!

Iulian Mareș spunea...

Ai cumva cea mai vaga impresie ca în facultățile civile a fost altfel? ...mai ales în acei ani?

Iulian Mareș spunea...

Un proverb indian: Cu cat urca mai sus in copac o maimuta, cu atat ii vad mai multi fundul gol...

Huhu Rezea spunea...

Cătaline, problema, de fapt problemele sunt la tine. Imi pare rău, dar ai fost atenționat de foarte multe ori. Nu ți-a păsat.

Leo spunea...

EMILIA , te rog să-i cauți la doctorate pe următorii cărturari și oameni de știință de la MApN și anume
- pe gen. JIANU Florin șeful direcției financiare
- pe gen. CIPU șeful direcției juridice
- pe gen. LUCA Ctin. șeful direcției audit
- pe col. ANDRIȚOIU Mihaela șefa casei de pensii

Sorin spunea...

1.Referitor la redactarea unor texte ale celor ce posteaza: majusculele cat si combinatia de majuscule, minuscule si semne de punctuație, deranjează, sunt dificil de citit...
2.Plagiatul lui Ciuca. De fapt ar trebui să vorbim despre suspiciunea de plagiat, nu dam noi verdicte si nici jurnalist. Asteptam decizia celor instituții sa verifice.
Ca opinie, poate gresesc dar asta am inteles din media, plagiatul este de fapt petrecerea in bibliografia consultată a textelor citate din alți autori, dar care au fost marcate în text cu ghilimele si in subsol cu trimitere la lucrare, autor si paginație. Cu alte cuvinte, o greșeală metodică, nu o insusire de text si idei. Dacă aveți alte date, corectati-ma.
3.Refaritor la doctorat în armata. Din experienta activităților cu parteneri străini la diferite activități externe si misiuni diplomatice de lunga durata, doctoratul e cerut si e reprezentativ pentru militarii care trec la activitate pedagogică militara. Multitudinea de doctori ii lumea pe partenerii străini care nu înțelegeau la ce foloseste specializarea universitară doctorala unui militar. Care specializare e foarte îngustă ca domeniu. Nu ca la noi unde tema lucrării se refera la, de ex, securitatea in zona Mării Negre. Ca sa nu mai spun ca multi civili au doctorate in securitate, probabil e mai simplu decât în economie, rezistenta materialelor, matematici superioare, etc. După părerea mea ar trebui scos doctoratul din condițiile de avansare. Nu e element de expertiza pt un militar. Nici nu trebuie plătit daca nu e cerut in fisa postului. Ar trebui să fie cerut doar unor, nu tuturor, lectori din AISM, academii (ca sa nu zic ce i trebuie unui militar studii tip academie).....
S ar mai aseza apele...

marin spunea...

@ M
Da , dupa cum am spus si sustin ,asemenea gogorite si inventii in scopul unor foloase necuvenite trebuie eliminate cu desavarsire din orice sistem de salarizare bugetar si in consecinta si din calculul pensiilor din orice sistem.
Nu va deranjeaza cumva ca unii au devenit " extrem de harnici ,inventivi ,excelenti in activitate taman cu 3,6 ,12 luni inainte de iesirea la pensie ?
Si daca va sustineti ideea poate propuneti ca sa fie acordat si celor care au activat si s-au pensionat inainte de 1990 cand intr-adevar in Romania armata a realizat lucrari de exceptie in Romania ,unele adevatate opere de arta prin anvergura si beneficii inca pana in ziua de azi.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

Saracul M..ce groaxa ate ca ramîne fara sporuri...
🤑🤑🤑😑🤑🤑🤑🤑

Luc 3 spunea...

Cătălin,te rog să nu te superi,te respect și imi plac postările tale,dar să știi,e dificil de citit postările scrise cu litere mari!

M spunea...

@Leo

Să înceapă cu lucrarea ei de licență! Că dacă nu are licență atunci să de-a banii înapoi pentru toți anii în care a mimat că ar avea studii universitare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am postat si la mine noutati despre grosierele lui Ciucale, un articol al doamnei Sercan, in care spune ca Ciuca si-a luat gradul de General ILEGAL, Dl General Gabriel Oprea acceptand totul in fata evidentelor, permitandu-mi aceste postari, prima data fiind dus in eroare de faptul ca ar fi niste manevre de destituire gratuita. N-am sa uit niciodata cand i-am scris lui Ciuca si haita ca am sa-i distrug perfect LEGAL, pe LEGE, ca raspuns la promisiunea ca-mi tin pensia inghetata in vecie, si puteti sa mai scuipati intre ochi daca considerati ca mint, dar scandalul a pornit trimitand de doi ani de zile catre redactii si la toate autoritatule statului, cat si televiziuni a problemei cu doctoratele, eu am si martori apropiati care pot confirma, si repet ca neavand acceptul lor nu-i bag la interval, ca dovada ca am impotriva la amandoi, Ciuca si madam Andritoiu, proces pentru aceste doctorate pe care le consider copy paste, si ii asigur ca scandalul pornit de mine va merge pana la anularea acestor doctorate, asa cum ei mi-au jurat inghetarea pensiei mele amarate! Jur! Habar nu au ei ce le mai pregatesc sa se duca naibii din sistem si sa traga pe dreapta cu actiunile lor mafiote! Eu lucrez doar si numai LEGAL SI CU LEGEA, PLUS CONSTITUTIA! Ei m-au distrus doar ca asa le-au vrut muschii sa ne ucida pe toti saracii Armatei prin infometare si lipsa de medicamente si necesarul zilnic, bagand in traista lor ce au furat de la noi!

monteoru spunea...

Cand cereti fara Oskar sar imediat cei cu Oskar.Oskarul determina slujul,perierea,cacilitul,lipsa verticalitatii etc.Acelasi lucru inclusiv pentru salariul de merit.
La civili Oskarul si salariul de merit in pensie au influenta nesemnificativa.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Leo, lasa cva o sa-i chem eu pe toti in instanta sa depuna marturie ca nu au plagiat, si sa prezinte public Doctoratele, pe toti ii voi chema!

M spunea...

@Monteoru

Cât e influența la civili?

Și e normal să sară! 😁 Pentru că e vorba de "să moară capra vecinului".
Nu are nici o legătură cu creșterea pensiei dumneavoastră! E doar o chestiune de ură oarbă!

Vă mirați de civilii care nu înțeleg ce e cu pensiile militare?
Vă simțiți jignit când civili zic că militarii umblă numai beți și se pensionează la patruzeci de ani cu pensii de zeci de mii de lei?
Vă simțiți jignit când civilii zic că militarii nu au făcut nimic de 60 de ani decât că au dormit pe ei și acum se dau eroi?

Dacă da, atunci înțelegeți!

Liviu PO spunea...

Propun ca in iconita de identitate sa postam fiecare cuponul de pensie ,fara a se vedea datele personale,dar sa fie foarte vizibila suma de pe cupon.Dupa aceea sa mai vorbim despre mariri de pensiii,sporuri samd...
Daca asa ceva nu se doreste ,domnul Huhu sa permita accesul la blog doar cu prezentarea cuponului de pensii printr-un email,fara nr.de cupon intreg si fara nume si adresa...

Viorel spunea...

Liviu PO. Nu asta este important. Important este ca cel ce cere să și primească. Dacă va primi generalul, va primi și colonelul și M.M. și Sof., indiferent cât, dar va primi.

reddog spunea...

Tavarisci Elia Rousa
Tu ai profilul unui troll rus.
Vad ca esti activ si pe VK-ul rusesc.
Tu au ai facut petitia asta, se vede stilul.
Dar ai calcat in strachini inca din titlu, se spune pandemie nu plandemie. 😁
Il mai ai si pe Eminescu la profil. Chiar ai tupeu de mujic rus.
Mai bine il pui pe Puskin. Cred ca stii ce a scris despre bastinasii dintre Prut si Nistru.

https://m.vk.com/id472296578

M spunea...



"Profesorii care și-au echivalat titlul de doctor cu gradul I, până la 30 iunie 2017, să beneficieze în continuare și de salariul aferent gradului I și de indemnizația de doctorat, cere Federația Sindicatelor Spiru Haret"


😁 La învățământ titlul de doctor îți aduce dublu avantaj: și echivalarea automată cu gradul I didactic (cu toate beneficiile ce decurg de aici) dar și indemnizația de doctor!

Apoi văd diferența față de noi! Poate din cauza asta cei din învățământ vor avea mereu victorii în solicitările lor!!! Se sprijină unii pe alții!!! Nu am găsit pe forumurile dascălilor atâtea atacuri la adresa colegilor lor. Oare de ce? Suntem noi mai deștepți? Sau sunt ei?

Nu vorbesc că nici doctorii noștri nu mor de grija noastră! Dar și veșnicul atac la colegi nu cred că face bine!

Iulian Mareș spunea...

Nenea,
La civili procentul oskarului este La fel.
Salariul de merit era la fel...
Acum, în învățământ, exista gradație de merit, 25%, acordata pt 2 ani!
Ia sa scoți încă 20€...ok? 🤣🤪

Andrei spunea...

Prietene, nu e nimeni nazist pt ca iti spune sa nu mai folosesti CapsLock. In "limbajul" internetului asta inseamna ca tipi :))) Deci nu mai tipa! Esti singurul care scrie asa,pentru ca nu iti spune lumea sa nu o mai faci, nu inseamna ca e ok sa o faci. Opreste-te, nu ai 5 ani ;)

Andrei spunea...

@catalin, presupun ca nu esti vaccinat. Si dupa argumente, esti ,cu siguranta, fan Sosoaca :)) Scrie cum scriem toti, daca scriai asa si la birou, nu apucai pensia ;)

Huhu Rezea spunea...

O fi Oskarul la fel ca la civili, dar la pensie se diluează in stagiul complet de cotizare.

Viorel spunea...

Domnule monteoru. Aveți comentarii echilibrate însă cu regret ăsta este pe lângă. Nu zic că nu sun persoane (pensionari militari) care nu meritau solda de merit și majorare lucrări de excepție (Oskar luate ca denumire din Decizia mea de pensie) dar sunt unii care chiar au meritat. Unii au muncit iar alții au chiulit. Făceau prezența dimineața și o tăiau acasă sau la mama dracului. Veneau la ora 15 pentru prezența de la ora 15.30 (programul vechi) sau 15.30 pentru prezența de la ora 16.00. Și uite așa treceau zilele, lunile și anii fără a produce nimic. Nici măcar scântei. Ca ex. (al meu). Când dintr-un birou sunt radiate prin noul stat de organizare 3 funcții din 5, efectivul și documentele (zilnice, săptămânale, lunare, etc. la Personal militar, civil și O.M.) de întocmit rămân aceleași, când după 3 luni îți pleacă Șeful de birou și rămâne MAJURUL Viore de la CI singur timp de aproape 2 ani, vă întreb, merită Soldă de merit (când s-a dat cu ani în urmă) sau majorare lucrări de excepție (a se vedea ce înseamnă lucrări de excepție din Legea nr. 153/2017). 2 ani am stat singur pentru că, 6 luni i-a luat comisiei până a numit un nou șef de birou și 3 luni ca să predea funcția (în baza a ce, nu știu) a venit și a plecat în CO, apoi 6 luni la Curs de limba engleză (terminat la sfârșit de an, celălalt urmat în anul următor) și 4 luni la Curs de stat major, alt CO după care a constatat că nu e de dânsul în U.M. în care s-a mutat și a solicitat (intervenit și reușit) să se mute de unde a venit. Deci, unii întradevăr au pupat funduri sau au dat dreptul pe românește. Alții însă au luat pe merit. Câți din T.O. își merită cu adevărat indemnizația conform art. 12 lit. (b) sau (c) din Legea nr. 168/2020. Au bifat măcar o singură ieșire să dea ochii cu talibanii sau au dormit în cort.

Leo spunea...

Datorită costurilor cu energia electrică , "UZINELE CAROL I" au închis 2 linii de fabricaţie al doctoratelor din cele 4 .
Rămân în lucru liniile de fabricaţie pt. securitate şi croitorie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai sa dam mana cu mana cei cu inima romana! La multi ani de Ziua Unirii! Traiasca in veci Romania Mare!

Iulian Mareș spunea...

Atenție la final!
"Gen.(r) Silviu Predoiu, mesaj pentru Dacian Cioloş, la InSecuritate: „Renunţă tu la privilegii la Bruxelles şi, apoi, să spui să renunţăm la pensiile speciale!”

Gen.(r) Silviu Predoiu: „Militarii au plătit contribuţia, doar că au plătit-o la bugetul de stat, nu la bugetul de pensii”.
Gen.(r) Silviu Predoiu: „Militarii nu au dreptul să-şi exercite constituţional dreptul la asociere sindicală pentru că, ne spune statul, eu sunt sindicalistul vostru”.
Gen.(r) Silviu Predoiu: „Nu am auzit de niciunul dintre aceşti plagiatori că ar fi luat prin efracţie titlul. Vreau să ştiu numele îndrumătorului de doctorat, membrii comisiei care au prezentat referate”.
****Gen.(r) Silviu Predoiu: „În 2017, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a abilitat ca îndrumător de doctorat pe un individ care nu avea diploma de bacalaureat”!

Iulian Mareș spunea...

marin,
sa inteleg ca fiind pensionat recent, nu ati beneficiat de aceasta ”masura sociala”?

Iulian Mareș spunea...

Sunt tottal pentru, insa tie iti sunt suficiente 3 intrebari de la examenul de Scoala de gradati, promotia 85!
Începem?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
daca vii cu tema asta, te intreb nu era mai bine laborant kimist?

Leo spunea...

Opera ştiinţifică "MADE in UZINELE CAROL I" a lui ĂĂ..ÎÎÎ.. a fost solicitată azi 25.01.2022 de CNATDCU de la Biblioteca Naţională pt. a fi verificată.
Urmează și alți dottore "MADE in UZINELE CAROL I"

M spunea...

@Leo

Mușamalizarea plagiatului lui Kovesi e dovada vie că totul nu e decât luptă politică! PUNCT!

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Vezi că poți fi acuzat că destabilizezi România, ca faci jocul rușilor, că dai în mine dai în fabrici și uzine!
Mai nou, Emilia Sercan a luat un interviu si referentului lui Ciucă, totodată plagiat de Ciucă, generalul Bădălan El, care a făcut parte din sute de comisii pentru doctorat, nu știe că plagiat înseamnă în primul rând furtul de idei. Nici nu a sesizat că Ciucă i-a plagiat parțial o lucrare, atât de atent a analizat teza.
Totuși, a fost singurul referemt care a dat doar calificativul de Bine în referatul de recomandare a tezei de doctorat a lui Ciucă.

Leo spunea...

Nu am știut că și Bădălău e general. Știam doar că a fost la "cules de porumb" pe vremea lui nea Nicu. Acum îmi explic de ce CC a intrat în audit la MFA şi casa lui de pensii.
În 45 de zile ( deci cam pe 10 martie) aflăm verdictul CNATDCU și poate și scăpăm de ĂĂĂ..ÎÎÎ...

M spunea...

Doctoratul ca doctoratul, dar știe cineva sigur dacă Ciucă a făcut armata?
😂

Leo spunea...

G. LIICEANU îl invită azi 07.04.2022 pe dottore ĂĂĂ...ÎÎÎ... la o conferință privindu-i DOCTORATUL MADE in UZINELE UNAp CAROL I.
Vizibilitatea asta îi mai lipeasa lui ĂĂ..ÎÎÎ...

https://www.g4media.ro/luare-de-pozitie-in-cazul-emilia-sercan-gabriel-liiceanu-scrisoare-adresata-premierului-nicolae-ciuca-orice-adiere-de-agresare-a-unui-jurnalist-ne-duce-automat-cu-gandul-la-soarta-pe-care-au-avut-o.html