Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 21, 2022

În loc să solicite reintroducerea de urgență a Actualizării, Liga a cerut audiență pentru a-l ține de vorbă pe ministru

81 comments

Domnul Gropan are niste fixuri constituționale pe care le etalează mai ales când nu trebuie.

Oamenii aceștia nici nu știu care sunt cauzele actualelor dezechilibre în sistemul militar de pensii.

Deși CCR s-a pronunțat de mai multe ori că Guvernul poate modifica prin OUG o lege organică, Gropan și Gachi dau lecții de drept constituțional, în loc sa ceară ferm:

-domnilor, așa cum prin ordonanțe ați produs dezechilibre în sistemul pensiilor militare, tot prin ordonanțe restabiliți echilibrul, reintroducând ACTUALIZAREA pensiilor militare, fără să vă mai  ascundeți după cireș cu șmecheria că nu se înțeleg structurile asociative între ele. În fond, când ați dat ordonanțele 57/2015 și 59/2017 nu v-ați consultat cu asociațiile de rezerviști.

Doooomne, auzi sa se recalculeze soldele de grad potrivit L284/2010, lege abrogată deja prin L 153/2017!

Liga ține la prăfuitul PLx 221/2010, deși le-am demonstrat în  repetate rânduri ce confuzii juridice a introdus în acea însăilare de text.

Cum să nu-ți vina dracii când vezi că ditamai Liga, care vrea sa devină și de utilitate publică, poate sa pună pe masă ministrului un document în care scrie enormitatea:

"5. Punerea imediat in plata a indexarii corecte a pensiilor militare pentru anul 2017 cu 5,25 %"

Aloo, domnule Gachi, d-ta nu ai citit art. 60 alin. (3), in vigoare in iunie 2017?

Cred că a râs Miaela și-n coc de gafele voastre și s-a decis să mă reziste un an cu o asemenea  opoziție năucă.

Nu mai pierdeți  timpul, domnilor, cu nimicuri! Cum intrați în contact cu vreun oficial, strigați ACTUALIZAREA pensiilor militare la nivelul actual al soldelor de funcție și grad ale activilor și închideți gurile.


Liga...la lucru.


 COMUNICAT 

In ziua de 20.01.2022, la cererea noastra expresa, a avut loc audienta acordata de ministrul apararii nationale

Domnul Senator Vasile Dincu – ministrul apararii nationale a fost insotit de dl. Mihai Bogdan Stavru – director de cabinet, dl.Gl.mr. Florin Jianu – seful Directiei generale financiar-contabila, dl. Gl.bg. Valeriu Rosu – loctiitor al DRPCVP, col. Mihaela Andritoiu – director al Casei de pensii sectoriale a MapN.

Liga a fost reprezentata de Gl.bg.(rtr) Nicoale Gropan - presedinte, col.(rtr) Viorel Gligor- prim-vicepresedinte, col.(r) Gachi David – secretar gewneral

O prima concluzie imbucuratoare : Dl. Ministru a asigurat o  atmosfera deschisa, de dialog si deschidere spre tematica abordata

Reprezentantii Ligii au prezentat situatia exploziva existenta in randul rezerevistilor militari- ,,beneficiari” de pensii militare de stat, mai ales in contextul international actual, discriminarile   flagrante fata de celelate categorii de pensionari si , in special chiar  intre pensionarii militari iesiti din sistem in anumite perioade de timp. Cauzele acestor situatii sunt,  in principal faptul ca sunt incalcate prevederile constitutionale referitoare la Armata si la delegarea legislativa.

S-a subliniat de catre reprezentantii Ligii ca nici conducerea politica si militara a MapN nu a respectat intocmai art.118 din Constitutia Romaniei acceptand sau chiar fiind autorii modificarilor legilor ce reglementeaza activitatea Armatei -institutie fundamentala a statului – prin ordonante de urgenta incalcand astfel art.115 din Constitutie.

 S-a prezentat clar dezideratul Ligii : ,,LA GRADE, FUNCTII, VECHIME SI ALTE CONDITII DE MUNCA EGALE, PENSII EGALE INDIFERENT DE ANUL PENSIONARII”  , prim-vicepresedintele Ligii inmanandu-i tipari acest deziderat.  

Ca o prima masura urgenta, realizabila imediat, am cerut adoptarea de urgenta a unei Hotarari de Guvern pentru aducerea soldei de grad la cuantumul prevazut in alin.3, art.7 din Anexa nr.VII din Legea nr.284/2010, respectiv alin.3, art.7 din Anexa nr.VI, din Legea nr.153/2017 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

S-a sesizat din nou aplicarea neunitara a indexarii din 2017. Directorul Casei de pensii si-a sustinut in continuare pozitia arhicunoscuta, toti asteptand acum sa se pronunte justitia in conflictul CPS a MApn si Curtea de Conturi a Romaniei. 

Deoarece PLx 199/2020  prin solutiile oferite si amendamentele propuse in comisii a devenit anacronica si impracticabila si, datorita timpului enorm de tergiversare a luarii unei decizii, s-a cerut analizarea reluarii, in regim de urgenta,  a  initiativei legislative imbunatatite PLx 221/2020, care ar elimina , in foarte mare masura inechitatile si discriminarile din sistem, initiativa pusa la dispozitia domnului ministru

Domnul ministru ne-a prezentat din preocuparile domniei sale, precizand ca in locul Consiliului consultativ dansul intentioneaza infiintarea unui consiliu de mediere. Personal sustin acest demers , tinand cont de ce s-a intramplat pana acum, adica zero efecte al consiliului cu atat mai mult cu cat el devenise doar un simplu text neluat in seama de nimeni si etimologic si practic medierea fiind o actiune mai dedicata si mai practica.

Domnul ministru a cerut mai tinerilor nostri colegi ce ocupa functii in structurile ministerului sa acorde mai mult respect inaintassilor.

De asemenea domnul ministru, retinand propunerea nostra (materializata inclusiv printr-un text imanat domnului ministru) s-a aratat preocupat de gasirea urgenta a unor solutii care sa aiba cel putin efectul limitarii discriminarilor din sistem. 

Noi sustinem inca o data ca solutia este data de aplicarea corecta si in Romania a ISCO 08- Clasificatorul Standard Interenational al Ocupatiilor 

Domnul ministru ne-a promis ca va facilita o intanire cu membrii comisiilor de aparare  si munca din cele doua camere.

Referitor la spatiul de desfasurare a activitatilor pentru ONG – urile militare ne-a fost prezentata solutia de transformare a Caminului Cobalcescu in Casa Seniorilor, astfel incat sa asigure acest deziderat

Va anuntam ca saptamana viitoare vom avea intalnire si cu domnul deputat Marcel Ciolacu in dubla sa calitate de Presewdinte al PSD (partid la guvernare) si Presedinte al Camerei deputatilor. 

Noi vom continua demersurile lamuriri si sensibilizarii decidentilor politici in a intelege fenomenul militar, in general si a specificului categoriei socioprofesionale a militarilor, in special.

Intrucat pana in prezent, nu s-a materializat nimic si nici nu avem semnale imediate ca revendicarile noastre sunt in procedura de rezolvare, vom continua protestul din 2 februarie din Fata Guvernului, alaturi de sindicatele din politie si penitenciare precum si alte structuri asociative ale militarilor  . Conform uzantelor va vom tine la curent cu viitoarele noastre  actiuni.

Cu stima

Gl.bg (rtr) Nicolae GROPAN - Presedintele Ligii

Col.(r) Gachi DAVID – Secretar General

81 de comentarii:

monteoru spunea...

De acord cu ceeace e scris cu majuscule.In rest nu ma pricep si nici nu-mi bat capul sa pricep.

marvas66@yahoo.com spunea...

,,LA GRADE, FUNCTII, VECHIME SI ALTE CONDITII DE MUNCA EGALE, PENSII EGALE INDIFERENT DE ANUL PENSIONARII” este un deziderat corect...cat despre actualizarea soldei de grad care este foarte mica, seamana a fum in ochii fraierilor...

reddog spunea...

S-a prezentat clar dezideratul Ligii : ,,LA GRADE, FUNCTII, VECHIME SI ALTE CONDITII DE MUNCA EGALE, PENSII EGALE INDIFERENT DE ANUL PENSIONARII”

Foarte corect dar asta sa fie la pachet cu ACORDAREA AJUTOARELOR INDIFERENT DE ANUL PENSIONARII.

HALA spunea...

Totuși nu segăsește și vre-un plutonier să meargă pe la astfel de întâlniri căci de atâția "deștepți" care se bat în stele, s-au cam săturat toți. Toate asociațiile astea ale militarilor pare că au în fruntea lor numai foști actviști politici după vocabularul utilizat și atitudinea servilă la astfel de întâlniri.
Chiar nu e nimeni în stare să-i pună ministrului în față codul muncii ca să aleagă, ori una ori alta?

ifrim spunea...

Hodorogi senili,nu știți ce să cereți stați acasă nu vă mai umpleți de ridicol.Nu indexări,nu bilete de tratament,nu acces în căminele de garnizoană,nu medicamente gratuie,nu contravaloarea foilor de drum nu acestea ard acum că-i zăpăciți de creieri.Mergeți doar cu un singur punct:Actualizare!

Huhu Rezea spunea...

👍🏻 -minus eticheta de hodorogi

reddog spunea...

Actualizare si Ajutoare!
Trebuie sa fim solidari indiferent de anul pensionarii fie ca vorbim de actualizari sau ajutoare.
Liga si celelalte asociatii ale militarilor trebuie sa conditioneze actualizarea de acordarea ajutoarelor.
Unitatea face puterea!

Viorel spunea...

Solicit domnului Huhu Rezea ca în numele tuturor comentatorilor de pe blog (trecuți într-un tabel anexat la petiție / poate trece și totalul afișărilor de pagină = comentarii despre pensiile și alte probleme ale pensionarilor) să trimită pe adresa de e-mail a domnului ministru Dâncu variant cea mai bine documentată și cu posibilitate rapidă de rezolvare a problemelor privind pensile militare. Poate aminti și despre ajutoarele neacordate la trecerea în rezervă a pensionarilor din perioada 2011-30.06.2017. Cred că mai multă credibilitate ar avea decât reprezentanții sindicatelor și asociațiilor (mă mir cum de nu a cerut și un loc de veci).

Leon spunea...

Ce sa mai inteleaga si Conducerea MApN, cand nu stie stanga ce cere dreapta !
D-ul General Gropan n-a aflat pana acum ca Pl x nr.221 are un Raport de Respingere din partea Comisiei de Munca ?
Sau ca Pl x nr.199 este agreat de MApN si FORUM la care D-ul General Rosu, in oct.2020( era colonel atunci !), spunea:
"Poate că aprobarea Plx 199 nu rezolvă toate problemele și inechitățile existente în prezent, dar reprezintă un pas înainte care va elimina unele inechități. Demersurile legislative vor continua până la soluționarea tututror nemulțumirilor reale ale pensionarilor militari."
Saptamana viitoare o sa aflam ca si reprezentantii altor Asociatii sunt primiti de Domnul ministru, cu alte variante de modificare a legii 223/2015...!
PS. Saptamana trecuta i-am trimis un E-mail domnulii Dancu prin care propuneam o Actualizare a pensiilor militare la nivelul Soldelor activilor avute in anul 2020, unde fondurile necesare ar fi suportabile de la Bugetul acestui an!
Dar,...Miercuri avem Sedinta de lucru a CSAT, cu probleme mai importante pentru Țară..!!

M spunea...

@reddog

Îmi sunteți din ce în ce mai simpatic! Dacă v-ați lepăda de Băsescu ca de Satana v-aș numi "prietenul meu" 😂
Am glumit, sunt preferințele domniei tale, câtă vreme nu mă obligi pe mine să le schimb, totul e OK!

Revenind! Chiar nu ați înțeles că ce e al meu e al meu, ce e al tău e al nostru!

Dacă se face prin ridicarea pensiilor mici și acordarea de ajutoare TUTUROR celor care nu au primit ar fi OK. Deși iar ar da unii în bâlbâială că ei au primit 20.000 de lei și altul a primit 20.100.

Leo spunea...

Trebuiau să ceară și indexarea tuturor pensiilor militare cu 14% pt. anul 2000 , apoi actualizarea pensiilor adjutanților la nivelul bazei de calcul al cristinucii ĂĂĂ..ÎÎÎ..și încheiau cu solicitarea acutualizării.

Leon spunea...

Nu manipula !
N-am stabilit ca renuntam la Indexari in favoarea Actualizatilor ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu nu mai vreau nimic din toata ograda, nici actualizarea la pachet cu inmormantarea si pomana, eu vreau doar un bordei plin cu fomei, cateva grenade cu vin de Jidvei, multa Viagra si arma sa mă sprijine sa-mi apar de ruși ȚARA!

mosmartin16 spunea...

Așa se întamplă cand cei care "reprezintă" rezerviștii nu cunosc : 1.legislația în vigoare ! 2.cauzele inechităților majore din sistemul pensiilor militare ! 3.modalitatea concretă de rezolvare a acestor discrepanțe ! Totul pornind de la PRINCIPII, nu interese individuale ori de grup restrans !

Leon spunea...

https://www.cotidianul.ro/ce-zice-un-ofiter-in-rezerva-despre-pensii/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, intocmiți o petitie, mai jos semnata virtual de noi toti, adica sa aveti acceptul nostru verbal aici, in mod public, doar sa ne treceti numele, si acolo sa spuneti de actualizare pe scurt, si fiind in Bucuresti puteti s-o inregistrati chiar direct la MApN, asta daca nu cer va prea mult si poate deschide asa o cutie a pandorei, ca pe mana asociatiilor nici la pastele cailor nu se mai rezolva, cum s=zicea tizul meu ca ei cer si bilete in statiuni, si dame de companie, si maseuri si cine stie ce naiba le mai trece prin cap, ca nu de pomana mai strecor cate o urzica sa-i ating la Viagra!
Eu accept sa-mi treceti numele ca semnatar al petitiei ca sunt de acord cu cele scrise.

Slivă spunea...

Domnule Administrator huhu rezea, după umila mea părere, sunteți F. B. pregătit pe linie financiar-administrativa- în domeniul sistemului militar din România.
Ar fi bine dacă oameni ca dvs. ne-ar reprezentela,, discutiile" cu, conducerea militara a României!
SUSȚIN! (vorba unui cunoscut realizator T. V.) Cu stima și respect!

F16 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, felicitari si, SUCCES!

neantzu" spunea...

Dragi camarazi, norocul nostru cu Rusii, după ce vom fi mobilizați si conflictul terminat o sa fim ACTUALIZATI ca număr la Apelul Solemn,altă ACTUALIZARE nu vom vedea!!!

Skoda 4x4 spunea...

E ultima data cand o mai spun: din cauza discordiei intre ligi/asociatii//sindicate/arme/forumuri/e.t.c toti decidentii inclusiv politici sau ai ministerelor de resort...mictioneaza cu BOLTA peste cererile rezervistilor ,pentru ca nu stim ce trebuie sa cerem/facem. Principiul ,, multi dar prosti '' functioneaza perfect pentru EI. Poate in conjuctura actuala va fi valabil si reciproca ,,prosti dar multi ''.

reddog spunea...

Ati citit si comentariile civililor?
In fond e vocea poporului ne place sau nu. 😁
Mai bine facem un referendum cum bine zicea dl Mares.
Ok, dl Mares se referea la altceva dar ar merge si unul despre pensiile militare.
Poporul are intotdeauna dreptate! Chiar si atunci cand greseste.

Huhu Rezea spunea...

Se poate și invers, ca aroganții sefi de asociative să pună mâna să citească ce se scrie pe acest blog si pe altele care publicâ si reacțiile rezervistilor.
Am mai spus-o că nu am și nici nu-mi propun sâ dobândesc calitâți organizatorice sau de reprezentare.

Huhu Rezea spunea...

Asta este democrație dusă in derizoriu. Cum să pui neinstruiții militar să decidâ drepturile militarilor?

M spunea...

@Leon

👍 Pentru propuneri!

Miercuri? CSAT? Acum când în weekend s-au anunțat ninsori și e posibil să fie pârtiile de ski perfecte? ⛷️

Brenda spunea...

Da dle H va rugam sa nu ii lăsați să facă tâmpenii ,

M spunea...

@reddog

😂 Nu neapărat "vocea poporului". E vocea celor care au fost interesați de subiect.

În general, la fel ca pe forum pe aici, ideea generală e că dacă cineva are ceva să îi luăm acel ceva!
Tot ce am eu e îndreptățit și corect, tot ce are altul e un furt ordinar! 😂

Poporul e ca turma de oi care pornește la ciobani: Rareș Bogdan, Ciucă, Olguța, Cîțu, Cioloș, Ciolacu etc. Dacă ciobanii zic de mâine că pensiile speciale sunt bune atunci turma o să zică,: "beeeeeeheeeee, așa e!!!!!"

reddog spunea...

Pai e asa o viziune mai de Stanga.
Tot sunteti fan. 😁
Sau o ardem asa cu amarastenii la derutarea adversarului si vrem drepturi speciale?
LOV e neinstruita si a avut putere de decizie.
Singurul super instruit a fost dl Basescu supranumit Corsarul Invincibil.

Huhu Rezea spunea...

Instruiți erau doar cei care i-au dus Olguței draftul ordonanței.

Huhu Rezea spunea...

Nu le cade bine deloc ce citesc pe site-urile nesubordonate frecventate de rezerviști.
Să ne spună @Andrei!

BONIFATIE spunea...

CORECT, d-le HUHU!
„ACTUALIZAREA pensiilor militare la nivelul actual al soldelor de funcție și grad ale activilor”... și dacă nu se poate, MĂCAR LA NIVELUL MAGISTRAȚILOR. Să fim egali cu ei, cel puțin la procente.
Dacă nu se descurcă miniștrii noștri cu calculele să solicite consultanță la ministrul justiției.
Să-i înțelegem și pe cei care scriu pentru noi, indiferent de tribul din care fac parte (poate sunt bine intenționați), chiar dacă se mai poticnesc în deslușirea textelor de lege în vigoare sau în propunerile pe care le fac.

M spunea...

@reddog

Cât îl urăsc eu pe Băsescu trebuie să recunosc că atât legea salarizării cât și cea a pensiilor au fost mai echilibrate decât astea de acum.
Nu cred că i se datorează lui asta pentru că a fost cel care a decimat Ministerul de Interne (care de atunci nu și-a mai revenit în ceea ce privește încadrarea cu personal).

@Huhu Rezea

😁 Cât ați fost activ nu ați primit niciodată un ordin complet idiot?
Ați avut atunci două variante: ori să îl executați ori să nu îl executați (și să vă asumați asta)

Pot să îi acuz pe colegii noștri că nu au avut coloana vertebrală să zică: NU!
Au vrut să îi facă pe plac Olguței (sau lui Țuțu).

Pentru că pot să înțeleg că draftul a fost făcut de colegii noștri dar sunt convins că la ordinul unuia dintre cei doi (iar Olguța e suspectul de serviciu pentru că am auzit-o la TV lăudându-se cu ordonanța aia criminală!)
Deci autorul moral e Olguța! 😁
Ca în cazul crimelor de război: sunt vinovați și ăia de au executat dar și ăla de a dat ordinul! 😁

raul spunea...

Desi nu vreau sa jignesc pe nimeni ,cam multi infantili (infanteristi ,cititi) ,ne reprezinta!Si ...generali!Era o vorba,,mai rasfirati,baieti ,mai rasfirati"!De aia de multe ori nu i buna armata ,ca ,de ,mai multe stele ,nu inseamna mai mult IQ!Asta i (ne) norocul nostru!

Leon spunea...

DOCTORE, ca sa dormi linistit in aceasta noapte, cu acordul Adminului, incerc un raspuns lamuritor, sper, la sumele trecute pe cele 2 Cupoane:
-Pentru 2020, 3633-163=3470 lei, unde impozitul de 163 lei este stabilit printr-o metoda inversa, iar Brutul de 3633 lei reprezinta Pensia Bruta solicitata la Fondul de pensii.
-Pentru anul 2021, CPS a MApN, fiind trasi de urechi de ICCJ, au procedat la fel ca cei de la MAI: 6067-407=3470 lei, adica, 6067 reprezinta Pensia Bruta din Decizie(65-85-102%), Impozitul de 10% si la Net se trece Pensia Neta = Media soldelor nete din cele 6 luni
De remarcat ca CPS acum a solicitat de la buget 6067 lei, iar diferenta de 2190 lei ramane la dispozitia Dnei Mihaela, necheltuita(6067-407-3470)..!
Daca mai ai intrebari, te rog sa mergi la @Mos Alecu, eu nu-ti mai raspund la acest subiect, chiar daca-mi dai ultimaturi( la fel ca Putin !).

Cezar spunea...

Viurel..
Asta cu ajutoarele la pensionare...kaput🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Dan B. spunea...

În conducerea LADPM, există și un subofițer, membru fondator al ligii, dar numarul strict de participanți a fost limitat la președinte, prim-vicepreședinte și secretarul general, „cordul” structurii asociative, toți ofițeri de comandă și stat major, nu politruci.
Și, să fim sinceri, în dezbaterea acestui subiect este nevoie de combatanți, nu de „piese de mobilier”.

Dan B. spunea...

@HALA:

Știi dta ceva, ceea ce ai prezentat erau revendicările de bază ale ANCMRR și AORR. Ai greșit „adrisantul”!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Toti sunt niste gropani, gachieni, sau gropari, sau cioclii, numai cu atitudini sindicaliste, NU, pentru ca propagandismul ideologic din ei ii tin ancorati in bâiguieli marxist leniniste de logos si ciocofoneala paralele cu realitatile! Sunt etansi ermetic si cu ochelarii aceia cabalini la ocatrine, dopuri pe timpane si manusi de sudură si nu-i poti scoate din matca sau sucul propiu caci s-ar altera din pricina noului si ideilor novatoare, asa ca saramura conservelor in care zac, tremurand ca raciturile, este cel mai potrivit panaceu pentru toti, si doar asta si nimic altceva! Nici unul nu realizeaza ca, izmenele in care te-ai chișat si au glod in dos, nu se sug sa se curețe, ci se baga la spalat! Aceasta-i chintesenta realitatii lor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai, ca hodorogi ar mai merge, dar nu senili, ci dusi cu pluta...

Dan B. spunea...

@Huhu:

„Lătratul” nu-i suficient!

@Brenda: Și cam ce crezi că poate face Huhu? Ce reprezentativitate are? Șef peste 5-6 pupători de moaște?

Dan B. spunea...

Ia inițiativa, căci, fiind tânăr, dacă ai „stofă”, însăilezi de vreo structură asociativă și poți prelua stindardul de luptă al pensionarilor militari.
Eventual, pro-bono, nu cu 3 lei/lună cotizație, ca la LADPM.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De unde sa stie gropanii pamblegi, pardon, goparii despre legi, coane @Leoane, cand in țintirime sunt numai cruci si icoane? Pai, se poate sa vorghim decedatului de funie in casa spanzuratului si, cum sa spun acum, fara a avea ca probă si un calup de sapun?!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, un grof a dezghetat o partie expres pentru jocul de golf la pantof!

Dan B. spunea...

@Leon:

Tot n-ai priceput că actualul format al PLx 199/2020, înțesat doar cu amendamentele lui Jianu, este menit a îngheța cuantumurile aflate în plată?
Și DA, PLx 221/2020 poate fi resuscitat, în condițiile în care forma inițială a PLx 199/2020 nu este recunoscută nici de inițiator (nefiind parlamentar, nu poate retrage propria inițiativă legislativă)

Huhu Rezea spunea...

Ca să vedeți cine a reprezentat rezervisții în CMRR-ul lui Leș!
Acest exaltat de Buzescu, atat de conflictual încât nici ceeea ce își dorea el nu a putut impune.
Au scos un rebut juridic, in care confundau baza de calcul cu procentul de calcul al cuantumului pensiei militare.
Domnul Gropan are doar scuza bunelor intenții, dar a avut parte pe lângă el de urechiști ca Denbuzelul ăsta care i-a trimis pe soldații de la Câmpina în bătaie mitralierelor celor care apărau OTP.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Are dreptate Slivă, ia de te erijează în solie a rezerviștilor și expune-ți propriile opinii! Spercă vei fi luat în serios!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uite cum a putut @Leon cu o ecuatie balistică sa execute o operatie de chirurgie plastică cu laser, al naibii sa fiu, pe cand Doctorul n-a putut s-o faca cu un bisturiu!

Unknown spunea...

Actualizarea sa se facă la cuantumul in plata daca nu se face așa degeaba se face actualizara

Mike Mike spunea...

Urmare a ultimei postări, multe persoane au fost revoltate de afirmația mea ca sunt subofițeri care au pensia mai mare ca ofițerii.
Va pun la dispoziție date oficiale și, deși sunt din 2019, reflectă adevărul.
De punctat e că exista pensionari militari cu pensie de 208 ori mai mică decât cea mai mare pensie, în cazul subofițerilor (48 lei-10.000 lei), iar în cazul ofițerilor, de 472 ori. (74 lei-35000 lei)
E absolut umilitor, statul, deși garantează cel mai mic venit în sumă de 1000 lei, celor care îl apără și se sacrifică pentru el, le dă 48 de lei. Nici măcar nu ne tratează ca asistați social, ce poți cumpăra cu 48 de lei?
Iar civilii să vadă discrepanțele uriașe între militari, cu pensii cuprinse între 48-74 lei și 35.000 lei ( cazul procurorilor militari). Și că sunt doar câțiva care, prin diverse artificii, au pensii, într-adevăr *speciale*.
Să-l luam de exemplu pe domnul Ciucă, cel care și-a bătut joc de tot sistemul de apărare. Pe lângă salariul de prim-ministru si deputat, inestimabilul are si o pensie netă de 18.500 lei.
Cum a ajuns la performanța asta…simplu, pentru că el și alți acoliți din ministere au fost plătiți pe Legea 153/2017, având coeficient de 10× 2300 ( salariul minim)= 23.000 lei brut, la care se adaugă sporurile, solda de grad, etc.
Asta în timp ce restul oștirii are calculat salariul la fel ca in 2009, adică 197 lei× coeficientul de funcție= 530 sau 900 lei (pt colonel)
Unde o fi principiul de drept: la munca egală= salariu egal=pensie egală? De ce nu se reglementează ca pensiile să fie identice, indiferent de anul ieșirii la pensie pentru persoane care au aceiași funcție, grad sau vechime?
De ce suntem tratați asa? Pentru că nu le pasă de voi, după ce am depus armele, am devenit asistați sociali și o povara pentru ei. Și pentru ca ne vor dezbinați și ușor de manevrat.
S-a ajuns în situați absurde ca pentru aceleași funcții, unii să aibă 6000 lei pensie, iar alții, ieșiți între anii 2000-2016 să aibă 2000-3000 lei pensie.
Iar una si mai absurdă, un subofițer să ajungă să ia 10.000 de lei, iar un ofițer cu funcție de șef de inspectorat, doar 2500 lei ( caz real, e vorba de fostul șef al IPJ Constanța).
Postarea nu este despre a ne sparge capul acum între ofițeri si subofițeri (eu cunosc cel puțin 100 de subofițeri care au pensia mai mare ca a mea, fost ofițer), ci doar să deschidem punți și să ne unim. Revolta e în creștere și peste 2-3 luni, când vor veni facturile, o să dăm în clocot.
Nu are cine ne reprezenta, am fost trădați de toți, suntem *marea mută* care începe să se deștepte.
Ridică cineva steagul de luptă sau stăm sa fim batjocoriți mai mult?
Ofițer în rezervă Claudiu Ionescu

Mike Mike spunea...

eba lu'tata Petrov spune:
21 IANUARIE 2022 LA 19:23
Ce ar fi sa-l inviem pe Alexandru Ioan Cuza ? Si sa-l rastignim si sa-l ardem pe rug ? Calculul pensiilor militare si contributia la acestea sunt valabile de la formarea Ostirii Romane de dupa Unirea de la 1859 . Ca puliticienii de azi au facut legile ca ofiterii armatei sa se pensioneze la 45-50 de ani (adica atunci cind au invatat meseria ) e alta treaba .Iar cu pensiile subofiterilor care sunt mai mari decit ale ofiterilor ,intrebati-l pe Petrov . Daca aveti memoria scurta ,nu e vina mea .Si da nu sunt de acord cu inaltarea in grad „la apelul bocancilor ” si unul de 45de ani sa fie colonel sau general . Ca doara nu s-au nascut Napoleoni , Kutuzovi ,Wellingtoni sau Cromwelli. Si aia aveau studii si mai ales experienta pe cimpul de lupta .Astia ? probabil „lectii de conducere „cu valiza pe sub paturi. Vorbesc in cunostinta de cauza . Un copil pentru mine ( si nu numai el ) mi-a spus : nene ,nici in visele mele cele mai frumoase nu visam sa ies la 50 de ani la pensie si cu gradul de colonel . Din mai marii Ostirii Romane ,evoc aici doar citiva : Eremia Grigorescu , Averescu ,Antonescu ,Sanatescu ,etc ce grade aveau la 45 de ani ? Si ce scoli militare absolvisera ? Si da eu am curajul sa ridic steagul , eu cu gradul de narod la vatra ,soldat adica . Cine mai vine ?

Boby spunea...

ASA SI-AU ALES OAMENII ,ASA AU SI REZULTATE.IN PROBLEME DE LEGI TOATA LUMEA STIE CA TREBUIE SPECIALISTI.ORGANELE DE CONDUCERE NU SE ALEG DUPA GRADE CI IN FUNCTIE DE CE STIU

ifrim spunea...

@DanB.Răspunzi la comentariul meu dar te adresezi lui Hala și tot eu greșesc adrisantul!Uite vezi ăsta-i defectul tău,nu ești riguros."Bunicule am uitat lista de cumpărături!Las' că știu eu....și mult ginko biloba!

sosaro spunea...

Corect !!!

Huhu Rezea spunea...

Pana la finalizarea aplicării L 153/2017 toate soldele/salariile de funcție din componenta soldelor/salariilor în cuantum compus, inclusiv cea a lui Ciuca, sunt calculate la valorile coeficienților din 2009 și vrs=197,33.
La Ciuca... diferența a fost dată de sporurile pe că guleratii și le-au atribuit cu ghiotura după 2010.

Iulian Mareș spunea...

Nenea,
stii ce mai inseamna conditii egale?
1-cei pensionati pana in 2011 sa returneze sumele privind ajutoarele cu dobanzi si inflatia la zi;
2-plata ajutoarelor dupa 2011, cu adaugarea donazilor si inflatiei functie de anul iesirii!
Nu ti se pare corect?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
nu-ti face griji, kiar si cei care scriu ca ANONIM sunt deja cunoscuti!
Nu glumesc!

Unknown spunea...

Preluaț initiativa domnule "Huhurez" si va asigur ca va vom sustine neconditionat. Actualizarea, respectiv acordarea ajutoarelor la trecerea in rezerva, sunt singurele acțiuni menite să asigure un echilibru in pensiile militare, indifetent de anul trecerii in rezerva.

Unknown spunea...

Asta are un nume predestinat...,sa ne ingroape!!?

CEZAR spunea...

Mares DOUBLE OSKAR !!

Huhu Rezea spunea...

Sa le fie rușine îmbuibaților pensionați în ultimă perioada! După ce au obținut pensii atât de mari încât nu mai speră nimic de la o eventuală actualizare, le-a venit în cap ideea năstrușnică sa blocheze actualizarea pentru pensiile mici daca nu primesc și ei pomana cu ajutoarele.
Voi nu sunteți sănătoși la cap in condițiile în care 20 000 de pensii sunt sub 2500 lei.
Pentru militari problema ajutoarelor este încheiată după 2017.

monteoru spunea...

Dumnezeu sa va mai inteleaga.Cand se duce unul la ministru nu va place ce zice.Dar voi dece nu va duceti la ministru sa ziceti voi ce va place?
Du-te majurule si lasa schelaiturile!
Iti este mai usor sa chibitezi asa e?

CEZAR spunea...

Intrebati-l pe Mares Double Oskar....!!!!

Trofin spunea...

Domnul Iulian Mareș , de acord cu cerința pe care o puneți dar , rog să fiți de acord ca , începând cu aceeași dată , toți pensionarii sau urmașii legitimi ai acestora cu drepturi de pensie deschise anterior datei de 01.01.2011 să primească toate drepturile care se vor obține prin actualizarea la care , încă, se mai visează .

CEZAR spunea...

Niste NEMERNICI !!
PLx-199...fara CUANTUMUL NAI AVANTAJOS II REZOLVA !

Iulian Mareș spunea...

Pomana îngrașă, iar legea trebuie respectată...50 mil € date partidelor îți place?

Leon spunea...

@Dan B, Pl x nr.199/2020, un proiect foarte bun pentru militarii iesiti la pensie in anii 2000, chiar si pentru cei cu vechime sub 25 de ani daca se scade 1% pentru fiecare an lipsa( nu proportional cum este in proiect), iar ,,inghetarea cuantumurilor aflate in plata,, eu nu am vazut asa ceva scis !
Referitor la Initiator, o sa vedeti ca sunt trecuti mai toti Senatorii PSD din octombrie 2019 :https://senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L38&an_cls=2020#ListaDocumente

M spunea...

@Huhu Rezea

Chiar nu vă este clar că orice mișcare, susținută, într-o anumită direcție va da naștere unei mișcări opuse, la fel de violentă/virulentă?

Comunismul rus a dat naștere fascismului german. Mai recent: extremismul de stânga al USR a dat naștere extremismului de dreapta al AUR.

Am atenționat de mai multă vreme că extremismul unor postări de genul celor de mai sus va duce, inevitabil, la o radicalizare și de cealaltă parte. Asta s-a dorit! Asta s-a realizat!

Sunt convins că aveți semnale că tot mai mulți din zecile de mii de pensionați din ultimii ani blochează orice schimbare a legii 223.

Strigă un deștept: "Plx 199 fără cuantum mai avantajos!!!!" OK! Ce înțelege unul din zecile de mii pensionați recent? "Plx 199 îmi taie pensia! Să mă opun Plx. 199!"

Eu tot militez pentru actualizare. Dar când văd atâtea postări care atacă pensiile recente, includerea sporurilor, includerea unuia sau altuia din sporuri ... nu vi se pare normal să mă opresc și să stau puțin să mă gândesc la interesul meu?

Îmi pare rău că apelurile mele la unitate, la evitarea atacurilor și la a ne concentra pe variante de creștere a pensiilor mici, de ridicare a lor, pe principiul ca cei cu pensii mici să câștige dar și cei cu pensii mari să nu piardă (principiu rezonabil care ar aduce mai multă lume lângă ideea de actualizare sau cea de promovare a plx. 199) nu este pe placul onorabililor noștri colegi mai interesați "să moară capra vecinului".

Așa că nu mai fiți consternat și oripilat! Puteți foarte bine să blocați manipulările care ne divid! 😁 Chiar dacă pentru binele comun veți decide că nu mai am dreptul să postez!

Iulian Mareș spunea...

Padina
Fugi prea tare, inteligenta nu te poate ajunge...ramai tot așa...

Viorel spunea...

Don Cezare. Eu fiind vitregit de aceste ajutoare la trecerea în rezervă, de la mine putere sunt nevoit să încerc și să cer. Ceea ce mă nedumerește este faptul că ați uitat prea ușor cum, cu ani în urmă ați aruncat în portbagajul mașinii subordonatului sau vecinului (dv. nu vă ajungea solda ca să vă luați mașină) damingeana cu vin, capra, găina și slănina, v-ați deplasat la eșalon, le-ați trântit pe masa comandantului și ați cerut (nu solicitat) o funcție de Cdt. B.I.Mc. Ați văzut ? Dacă ați cerut / dat, ați fost promovat. Apoi, vă plimbați cu mâinile la spate pe aleele B. țanțoș ca un cocoș printre găini. Când l-ați văzut pe majurul Viorel de la CI umblând creanga printre pavilioane l-ați chemat urgent la ordin și l-ați întrebat ce are în program la ora aceasta. El v-a răspuns că nu are decât 2 sticle de vin Grasă de Cotnari care stau la cancelarie și prind mucegai. Adu-le imediat la mine să le bag la frigider a fost răspunsul dumneavoastră. Și uite așa o mână o spală pe cealaltă și amândouă urechile.

Cezar spunea...

Brava majurule...faci progrese
Vei ajunge departe
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Iulian Mareș spunea...

Trofin,
Domnul meu, Dreptate pana la capat!

Iulian Mareș spunea...

Ca sa fim foarte bine intelesi! Cine vrea poate si intelege...

Sunt vinovati acei ”gulerati” cum sunt ei denumiti pe aci, pentru ca la CERINTA POLITICULUI au gasit solutii de amputare a L-223, apoi a inserarii domeniului militar in noua lege a salarizarii!
Mergand pe principiul esti vinovat ca ai executat (poate kiar cu zel) insa nu uita cine i-a DETERMINAT! Or fi ei cozi de topor, insa ia vedeti cine a tinut toporul in mana? Ce partid(e)?
Oricate simpatii politice, prin formatie socio-profesionala am avea, realitatea factuala trebuie sa domine si sa se transforme intr-o gandire si concluzie rationala!
Efectul este cunoscut, sa descoperim cauza politica! EU i-as spune doar asa: FRICA!

CEZAR spunea...

Ajutoare pentru Mares DOUBLE OSKAR...
La pest 15.000 lei penmsie ...merita si ajutoare un camion ukrainian ..plin....:D

CEZAR spunea...

Fara Ajutoare celor care s-au pricopsit cu pensii de peste 6...15 mii !

CEZAR spunea...

@/LEON
Mai minte si Dan BUZA LATA.....

Dan B. spunea...

Reiterez:
Principalul vinovat pentrucalamitatea sistemului pensiilor militare este Jianu, ca:
-autor al pct 40 din OUG 57/2015;
-avizant al OUG 59/2017, Legii 153/2017 și al OUG 114/2018, la care nu a modificat sau șters măcar o virgulă, din documentele trimise de LOV (olteanca mi-a mărturisit asta în public, de față fiind Teodorovici, Fifor și intreaga delegație a LADPM).

Dan B. spunea...

@Cezar:

Măi, fute-vânt, tu chiar nu mai ai de cine te lua? De mult timp nu ai mai intrat în vizorul meu și nici nu te sfătuiesc să forțezi nota!

reddog spunea...

De ce nu?
Altii cu banii din ajutoare si-au facut ferma de capre.
Poate dl Mares vrea o ferma de caprioare. 😁

Iulian Mareș spunea...

reddog,
Preda putina carte și explica-i substantivul prost, care este diferența între merită și i se cuvine legal!

reddog spunea...

Iulian Mares
Ii spun in latina, limba imparatului pe care il are la profil. 😁

Fiat Justitia, et Pereat Mundus!

Dan B. spunea...

@Huhu:

În primul rând, eu am făcut parte dintr-un grup de lucru al Consiliului Consultativ (nici titulatura nu o pricepi!), delegat fiind de către LADPM cu sute de membri. Te crezi mai bun? Câți te-ar fi delegat pe dta în respectivul grup de lucru, despre care n-ai habar și nici ce competențe au membri acestuia?
Și, ca să-ți fie clar, am colaborat la finalizarea inițiativei legislative, in fiecare ședință de lucru, cu reprezentanți desemnați de șefii direcțiilor centrale din MApN, meritul fiind al colectivului mixt de lucru.
Din cauza slăbiciunii de moment a ministrului Leș și a intervenției lui Băhnăreanu+Bălăceanu+Tudor + Monac la Chirică (milițianul secretar de stat, ascuns la MApN, după 10 august), a fost preluat documentul recomandat de milițian, deși, de la a doua citire, a căzut cu brio. Din păcate, și după ce Leș a aruncat în coș proiectul de OUG, lucrat în colaborare de activi și pensionari.
Că proiectul lucrat de echipa mixtă (LADPM + reprezentanți din MApN) a fost pe nedrept aruncat la coș, este argumentat de faptul că PLx 199/2020, inițiat de fostul ministru, avea cam același fond, inclusiv formula de calcul prezentată anterior lui, formulă asumată și de ofițerii din CPS, DGFC și DGJ.
În mod cert, juridic vorbind, nu te ridici nici la nivelul gleznei lui Gropan. Și da, îi tremură mâna la etatea sa înaintată, dar să vezi căror dintre sclaveții tăi au acelașii „diagnostic”, dar cauzat de lăbăreală! Și cred că nici tu nu faci excepție!
Și, de parcă nu era suficient de evidentă tâmpenia dtale, mai ales atunci când nu cunoști detaliile unei misiuni de recunoaștere, în care și seful BOPL al Dn Pz Aerop și-a pierdut viața în condiții ciudate, deși avea stație radio în frecvența propriului dispozitiv, continui să mănânci rahat, în necunoștiință de cauză. Chiar crezi că un șef de promoție la „arme întrunite” din Academia Militară și-ar fi dorit sinuciderea?