Un produs Blogger.

joi, ianuarie 13, 2022

Organizațiile sindicale ale polițiștilor nu știu că Legea nr.223/2017 nu mai prevede procedura actualizării pensiilor militare

87 comments

 Dacă nu știu, au dat un Comunicat în care spun că organizează un protest prin care solicită printre altele și actualizarea pensiilor militare, dar... nu oricum,  ci așa cum prevede Legea 223/2015. Adică deloc.

Gafa poate fi scuzabilă pentru sindicaliștii polițiști și penitenciariști, ei având în prim plan revendicări salariale, dar comunicatul este semnat și de LAPDM- a domnului general Gropan și de Asociația Pensionarilor din Administrația națională a Penitenciarelor.

Domnilor sindicaliști și președinți de structuri asociative, dacă vreți să fiți credibili în fața pensionarilor militari, operați modificarea în Comunicat  și cereți reintroducerea actualizării pensiilor militare în Legea nr. 223/2015!





COMUNICAT DE PRESĂ: 

Noi proteste ale angajaților din poliție, penitenciare și ale militarilor rezerviști (02.02.2022)

Angajații din poliție, penitenciare și militarii ies în stradă miercuri, 02.02.2022, ora 11:00, la București, în fața Guvernului României. Promisiunile guvernanților nu plătesc facturile și nu scad prețurile.


În data de 02.02.2022, ora 11:00, angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste la București, în fața Guvernului României (Piața Victoriei).

Angajații și pensionarii din poliție, penitenciare și armată, în contextul scumpirilor din ultima perioadă, cer:

-aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);

-actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat;

-calcularea sporurilor și cuantumului indemnizației de chirie la valoarea anului 2022.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanții organizațiile sindicale din poliție și penitenciare vor solicita întâlniri cu miniștrii de resort (Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Ministerul Justiției) în vederea identificării unor potențiale soluții la revendicările sindicaliștilor.


În situația în care miniștrii de resort nu oferă garanții reale de rezolvare a problemelor semnalate de reprezentanții angajaților, președinții organizațiilor sindicale din poliție și din penitenciare, împreună cu reprezentanții organizațiilor militarilor rezerviști se vor deplasa, în săptămâna 17-21.01.2022, la sediile partidelor politice care formează actuala alianță de guvernare, pentru a aduce la cunoștința decidenților politici revendicările angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.


***


Federația Sindicatelor Naționale ale Politistilor si Personalului Contractual din România (FSNPPC) – președinte Vasile ZELCA


Federația Sindicatelor Democratice din România (FSDR)/SIDEPOL – președinte Gabriel GÎRNIȚĂ


Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România “Alexandru Ioan Cuza” (FSDPR) – președinte Ionel BABUȘ


Federația Politiștilor SED LEX, președinte Florin VÎLNEI


Federația „Publisind” – Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL – președinte Cosmin ANDREICA


Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) – președinte Cosmin DOROBANȚU


Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) – președinte Florin ȘCHIOPU


Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP) – președinte Ionuț MOGÎLDEA


Sindicatul Național “Pro Lex” – președinte Vasile LINCU


Sindicatul National al Politistilor de Frontiera (SNPF) – președinte Florin ZLATE


Sindicatul Național al Polițiștilor din România „DECUS” – președinte Gabriel IVANOV


Sindicatul Politistilor din Romania “Diamantul” – președinte de onoare Emil PĂSCUȚ


Sindicatul Național “UNIPOL” – președinte Marius IDITA


Liga pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari (LADPM) – grl. (rez.) Nicolae GROPAN


Asociația Pensionarilor din Administrația Națională a Penitenciarelor (APANP) – col. (rez.) Valentin LUPU


87 de comentarii:

M spunea...

Haideți să trimitem câte un mail la toți semnatarii!

Deși, părerea mea, e că reprezintă doar un comunicat cu revendicări. Punerea revendicărilor în practică, în format juridic, este încă departe! Cum zice și comunicatul "identificării unor potențiale soluții"!!!!

Bine că au în vedere și pensiile militare! Nu uitați că la trecerea în rezervă mulți polițiști își pierd statutul de membru de sindicat (unele sindicate sunt numai pentru activi, altele permit membrilor de sindicat să rămână dacă plătesc în continuare)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sindicalistii n-au gresit cu nimic in activitatile petitionare, ca sa-si justifice cheltuirea banilor din cotizatii pe chiolhanuri obositoare. Gheorțăiala acestori muraturi e sa cumpere si bauturi, altele fara alcool si E-uri, care sa nu le spulbere de tot cenusiul din creieri, cum ar fi apele minerale si sucurile naturale... In rest, pot ramane aceleasi imorale bușoane in patroane, cu sigurante personale de bunastare, pe schinarea altor persoane, mai mult sau mai putin prostane ca-si dau banii de pomana din buzunare pe cotizatii babane!

Șoimul spunea...

Jenant,ei ne reprezintă în negocierile cu decidenți politici.Ce speranțe să avem cu astfel de reprezentanți?
Parcă îl văd pe Dogaru bătând câmpi la tv.

maiag spunea...

FRUMOSII MEI INTELECTUALI RASATI,faceti un exercitiu de imaginatie,un punct de pensie este 1560,o pensie de 4000 inseamna 2,3 puncte,un punct se calculeaza impartind salariu brut la salariu mediu,intrebare...cat trebuie sa fie salariu brut ca sa ai 2,3 puncte pensie?ce grad si functie trebuie sa ai pt salariu asta brut?cat ar trebuii sa fie brutul unui magistrat?hai frumosilor,rumegati

Paul Puiu spunea...

Miscarile sau actiunile sindicale ale reprezentantilor politistilor activi sau rezervisti nu sunt decat niste simulari organizate pentru a se justifica incasarea cotizatiilor din care isi acorda si incaseaza indemnizatiile liderii de sindicat, vicepresedintii lor si secretarii acestora!!!! Rezultatele sau efectele protestelor se regasesc in salarizare si in pensii platite de minister adica zero, singurile realizari fiind cele impuse de politruci si condurea MAI!!!! Intre conducerea sindicatelor si conducerea MAI nu exista antipatii decat de fatada pentru membri!!!! Dupa ce sunt o perioada la conducerea sindicatelor, la trecerea in rezerva sau expirarea mandatelor cei care au detinut functii de conducere in sindicate urmeaza sa devina politicieni!!! Exemplele concrete care au avut sau legatura cu MAI sunt Bode de la PNL si Coarna de la PSD!!!!! Cei din MAN daca nu pot fi constituiti in sindicate sau nu pot face parte fin cadrul acestor organizatii nu au de pierdut nimic, politicieni pot ajunge si din functii de conducere, exemplu este Ciuca a vostru care le-a acordat respect tuturor rezervisti ca ministru sau prim ministru!!!!

Cristi spunea...

Conform PNNR ,pensiile toate trec pe contributivitate..!
Până la 01 01 2023 pensiile militare revin pe puncte de pensie.
Și ceva în plus ,un spor specific Mapn.

Iulian Mareș spunea...

Pot fi de acord in sensul ca veti deveni foarte rapid mai reprezentativ decat el sau ei!
Sunt sigur ca nici nu-i cunoasteti ci doar aruncati cu vopsea! Ce ati facut ultima data pt sistem?

Leo spunea...

Organizațiile nu mai știu și pt. că "ACTUALIZAREA" a fost "poreclită" , confuzionată și amestecată cu sintagma denumită INEDXARE de către LICHELELE GULERATE .

monteoru spunea...

M@hai sa uitam orice contra.Eu sunt omul concilierii.Daca m-am inselat in ceeace te priveste imi cer scuze.

Cristi spunea...

Ce înseamnă spor OSCAR,spor xerox, spor antenă, spor de mai ști ce ...,adunate în ultimile 6 luni ,dau pensii umflate la unii intenționat..
Toate aceste sporuri sunt valabile în activitate și nu la calculul pensiei.
Un mare abuz,care trebuie scos din calculul pensiei..
Marii beneficiari sunt cei ce si-au umflat astfel veniturile..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Apar jmecherii, ca ciupercile dupa ploaie, carora de pensiile militare mici si medii li se rupe si indoaie, dar nu sa posteze opinii si ipoteze ci sa se ingrijoreze la modul diliu de ceea ce eu scriu, emanand căcăreze pentru ca le stau lor pe freze, si-l exclud aici pe @Leon, pe care-l respect in mod deosebit ca e un legist luptator si un domn si si-a exprimat o opinie de bun simt pe un ton la modul bonom... Sunt cei cu pensiile nesimtite, cu jmangleli din cele smintite si ametite, sau cu gomflari de sporuri garnisite, profitand de manevrele clocare la pensiile militare, individuale, si nu le convin atitudinile mele acide de frica faptului ca cineva le aude si o sa-i treacă de pe friptură pe turte cu dude crude! Proaste gandiri iesite din niste țeste infecte si inepte daca cred ca un Plutonier poate cu ceva sa indrepte si influențeze pensiile gomflate ale unor căcăreze! Stati, băi, in continuare in vegetare si hibernare, caci si asa pentru grosul rezervistilor sunteti, ca si cei clocari gulerati, niste nulitati renegati, dupa ani de piteală pe după perdele si pereți in care ati facut igrasie si bureți... Numai de voi n-aveam eu acum timp destul sa v-o trag ca la Verdun, pana la ultimul dum-dum! Tine-tiva pensiile in continuare ca pe niste colectii de ziare in bancile comerciale sa prinda si ele igrasie si bureti padureți, ca oricum altceva ce sa faceti cu ei nu aveti!

Brenda spunea...

Hoho până în 2023 multi vom fi oale așa că vedem ce fac ei acum orice se mai poate face

Brenda spunea...

Și deocamdată multi dintre noi încasăm pensia pe 263 Sf în 2010 așa că nu știu ce le mai poate face că normele de aplicare erau foarte clare ce pot schimba in aceste norme

Magda spunea...

niste nenorociti !!!vor sa si faca publicitate prin iesirea in strada!!!nu vor sa accepte ca lg.223 a fost amputata.ne fac de rusine, pentru ca ei nu stiu ce lupte acerbe dam, noi pe bloguri pt. actualizarea pensiilor.....niste.....

Cezar spunea...

@/Cristi
Dar de Oskar..ce se aude? Se mentine?
Trebuie sa se mentina...ca la cîte clante am pupat...macar sa.mi recuperez investitia

blogger x spunea...

Cred ca au cerut reintroducerea art. 60 din L 223/2015. E chestiune de interpretare

Șoimul spunea...

Dreptate aveți,in loc să prezinte problemele reale care ne macină viața, ei nici nu se obosesc (din respect pentru rez.) să citească un comunicat.
Mareș, pentru Țară am lucrat 38 de ani efectiv, 53 cumulați.
Pentru ,,sistem" cotizez pentru a ne susține cauza, iar când nu o fac îi critic că pe politicienii care nu fac nimic.

Petrut spunea...

Ar fi greu de inteles dar m-as bucura sa fie asa ...ultima valoare punctului de pensie din Decizia mea a fost pe undeva la 750 ron ..deci ar urma o dublare practic a Pensiilor militare ...oricum am inteles ca pe 2 februarie atat cadrele in activitate cat si pensionarii MAI si MAp.N vor fi in Piata Victoriei ...! voi fi si eu atunci venit acolo..!

Luc 3 spunea...

Cred că cei din org.sindicale ale politistilor,se referă la actualizarea pensiilor militare, conform legii 223,inițiale!

Huhu Rezea spunea...

D-ta primești pensie pe legea inițială a pensiilor militare sau pe asta în vigoare acum?
Nu le mai lua parte ăstora care le este lene să citească o lege care urmează să li se alice și lor.

Huhu Rezea spunea...

Nici LOV nu știa să facă deosebirea dintre indexarea și actualizarea pensiilor militare... și nici in prezent nu cred că știe, dar cei care au prestat măgăria și acum își îndeamnă chibiții să scrie pe bloguri că Vasileasca este de vină pentru eliminarea actualizării.

un oscar = o pensie spunea...

Cristi ,aceste sporuri de smecheri le au absolut toti barosanii de sus (100%)!!!
cum poti sa crezi ca vreunul dintre ei vor fi de acord sa ciunteasca propriul venit de nesimtit???
doar un audit extern poate face ordine in dezmatul asta care ne-a adus pe noi(astia fara carte sau fara noroc) si sa faca ceva onorabil sa nu mai fim tinta oprobriului public (pe buna dreptate) cand se vehiculeaza pensii de 15.000-25.000 de lei la orice neica-nimeni de colonel care toata munca lui se face din birou cu burta pe o harta,deci pana nu vine o persoana din afara sistemului militar sa fac ordine nu vom avea parte de echitate.

nr. 1 spunea...

O lege pe contributivitate gen L263/2010 in vigoare la 1 ianuarie 2016 ar conduce la cresterea pensiilor pentru mai mult de 50% dintre actualii pensionari militari.Desigur, se pare ca la nivel inalt exista si varianta unei legi a pensiilor militare bazata pe L164/2001 cu preluari din legile care sunt in vigoare in tari NATO cu traditie, numai pentru perioada ca militar.Oricum Legea 223/2015 asa cum arata ea la acest moment este cu totul discriminatorie si generatoare de inechitati, nedreptati si abuzuri , ca urmare trebuie sa iasa din istorie. Vad acum o preocupare asidua a multor asociatii in a sesiza Avocatul Poporului cu privire la excceptii de neconstitutionalitate la OUG 125/2021 si OUG 130/2021.Ideea nu e rea insa sansele de castig sunt destul de mici , cu toate ca in unele cazuri Petitiile sunt f bine intocmite , cu justificari la prima vedere temeinice, argumentate. Raspunsul insa cred ca va fi negativ deoarece: 1. pentru cass de 10% aexistat o facilitate acordata de Guvern, retrasa acum pentru cei cu pensii peste 4000 lei. 2. La indexarea diferita a pensiilor militare raspunsulm poate fi: toate pensiile militare au fost indexate conform legii cu celebrul 2,6% iar pentru cei cu pensii pana in 2500 lei statul roman, harnic si de pomeni electorale si ajutoare sociale darnic a mai suplimentat pana la 10% . Tine de politica sociala si fiscala a statului -ca si la cass de altfel. Expunerile de motive de la cele 2 OUG sunt totusi destul de clare chiar daca sunt cam laconice. Ma intreb totusi de ce oare conducatorii de ostiri nu solicita elemente la obiect, cu sanse mari de acceptare , enumerate de actualul ministru al apararii: -recuperarea unei parti macar a indexarii care nu s-a mai facut din 2016 incoace, -asigurarea unei coerente la sistemul de pensii , la acelasi grad, aceeasi functie, aceeasi vechime , conditii -pensii sensibil egale nu ca acum cand unul iesit de curand are o pensie de 3 ori mai mare decat altul iesit acum 10 ani. Nu comenteze ce diferente exista fata de cei iesiti la pensie prin 1990-2000.

M spunea...

@Huhu Rezea

Care e legea 223 din 2015?

Nu uitați că dacă vreți să faceți referire la actuala lege, așa cum e ea la data asta, ar trebui să spuneți:
"Legea 223 din 2015 cu modificările și completările ulterioare." sau măcar "Legea 223 din 2015 actualizată la data de 13.01.2022."

Fiți atent!!! Nu spun că nu au greșit comunicatul! Spun că e neclar și că poate fi interpretat.
Pe de altă parte comunicatul nu trebuie să aibă precizia unei norme juridice!!!

M spunea...

@Cristi

Trei întrebări:
- aveți vreunul din aceste sporuri și care sunt acelea? Altfel ar fi meschin să vorbiți despre tăierea a ceva ce nu aveți!!!
- ce sporuri sunteți de acord sa fie cuprinse în legea pensiilor militare și dacă dumnevoastră le aveți?
- dacă fără sporuri pentru cei pensionați în ultimii ani ar rezulta o pensie militară mai mică decât cea contributivă ați fi de acord să se renunțe la legea pensiilor militare și să trecem toți pe contributivitate? (Nu cred că ați vrea sa fie unii într-un fel și alții în alt fel!!!!!)

Arthur spunea...

Bună dimineața, domnule general!
Vă mulțumesc pentru mesaj!
Este o decizie pe care au luat-o in coaliție, este una politică, nu a mea personal. Nu vreau sa mă scuz, dar asta s-a negociat pentru a putea sa fie ajutați cei aproape 90% dintre pensionari care au pensii sub 2500 de lei. In plus, o mare parte din pensionarii militari, cei cu pensii sub 2500 lei si cei pana in 4000 de lei, au primit pensiile mărite. Măsura pentru cei cu pensii peste 4000 de lei a fost, încă odată una politica și doar pentru anul acesta. Deci este o măsura tranzitorie si de solidaritate. Cu toate acestea, dacă nu eram aici nu se primea nici acel 2,6%. Ca atare, domnule general, vă rog să le spuneți ca m-ați crescut bune și vă mulțumesc!
Am onoarea sa va salut!
Asta e penibilul răspuns dat de MăCiuca la scrisoarea generalului Pasoiu !
Cred că singura soluție rămasă este ieșirea rezerviștilor în strada.
MăCiucă nu mai este de mult al nostru !��

Luc 3 spunea...

Corect domnule Huhu!👍Eu sper să aibe bune intenții,nu vrăjeli!

Arthur spunea...

E vorba de generalul Palsoiu , nu Pasoiu !

Viorel spunea...

Tovarășul Maiag. Atunci când m-am înscris în Școala Militară (acum Academie), nu m-am înscris pentru a deveni șef de echipă pe șantier, nici maistru în fabrică, nici doctor, profesor, etc. pentru a-mi calcula pensia ca la civili pe puncte. Pe puncte ni le-a calculat Boc cu Băsescu care a uitat că elevul civil după orele de curs pleca acasă / discotecă iar noi eram la studio, pe sectoare, plantoane, sau în serviciul de pază.

monteoru spunea...

Magda@ o zici la misto?!
Daca da in ceeace ma priveste imi scot palaria.

Viorel spunea...

Eu cred că în misiunea din Irak domnul mai sus menționat a fost luat prizonier iar talibanii ne-au trimis în loc o SOSIE pentru a ne sabota.

Huhu Rezea spunea...

M
Nu fi penibil cu astfel de sofisme!
Important este că în prezent în legea pensiilor militare nu mai este reglementată actualiarea. Nu mai contează că era prevăzută în urmă cu 5 ani.
O duzină de șefi sindicaliști și 2 presedinți de asociații de rezerviști sunt atât de superficiali încât, practic, cer să nu se actualizeze pensiile militare.

Petrut spunea...

Revenirea la "Punctul de Pensie "cred ca ar fi o revenire la normalitate si eliminarea stesului pentru pensionarii militari...

Magda spunea...

Monteoru 👍

Ioan P. spunea...

Ar trebui sa rămână doar sporurile permanente nu sporuri acordate pt 3 sau 6 luni. Un pupat în dos nu e corect sa mărească o pensie pt restul vieții! Exact cum aveam un coleg, a primit Oscar de 50% apoi Boc a înghețat salariile. A avut Oscar mai mult de 2 ani.

Paul Puiu spunea...

Huhu ti-am spus ca cei din organizatiile sindicale sunt pe o mana cu ursul, de aia tot ce intreprind e doar de fatada isi in realitate isi urmaresc propriile interese meschine!! Le-am exemplificat anterior si numai le reiterez!!! Superficialitatea se manifeste datorita incompetentei sau coruptiei, depinde de situatie, dar in general potrivit cutumei primeaza interesul poarta fesul!!!!!

Viorel spunea...

Cristi. Dăm vina unul pe altul dar nu ținem cont de un lucru. Legea nr. 223/2015 nu a fost concepută de tine sau de mine ci de politicieni (poate și cu aportul acelor gulerați). Citește art. 28 de la litera (a) la (p). Dacă ai mai scoate din calculul pensiei și celelalte sporuri menționate de tine (xerox, specialist de clasă, confidențialitate, lucrări de excepție, condiții periculoase), pensia ta și a mea s-ar reduce aproape la jumătate pentru că în ultimii 25 de ani în loc să ne mărească / Coieficientul de grad și funcție (BAZA, BAZEI DE CALCUL), ei ne-au băgat pe gât sporuri care unele intră iar altele nu la calculul pensiei (în ultimii 25 de ani coeficienții de grad și funcție au crescut de maxim 3-4 ori). Scafandrul primește unele sporuri, aviatorul altele, vânătorii de munte, etc. Fiecare cu sporuri specifice Armei / Specialității militare.

ifrim spunea...

De aceea trebuia aprobat plx 199,acesta conținea termenul de actualizare și dădea și termene pt.2023.Dacă-l vor aproba anul acesta gulerații întind termenele spre 2026 care și până atunci se pot întâmpla multe.Atenție SNApOP dacă nu votăm unitar în 2024 cu protocoale semnate o luăm iar de la capăt.(doar supraviețuitorii)

Iulian Mareș spunea...

Șoimul,
Cam asa stau si eu, insa 56 cumulati și 36 efectivi!

Iulian Mareș spunea...

@M,
nu are rost,,,,nu vezi ca Oskărel spala holuri si spargea lemne in gara?
Dupa o viata in armata el nu a retinut ca rândașii nu se apropie de o harta militara pt ca sunt doar proști si ”îi împușcă santinela”!

Iulian Mareș spunea...

Ai buzele si limba albastre de la cerneala baută?

Leon spunea...

"Cu toate acestea, dacă nu eram aici nu se primea nici acel 2,6%."
In calitate de premier DA( este cel care aproba OuG), dar PACALESTE
Avem pe blog Proiectul OuG trimis de Guvern la CES, unde pensiile militare erau alaturi de cele 6 categorii de pensii de serviciu INGHETATE..!
Au fost INDEXATE in Sedinta de Guvern la presiunea lui Ciolacu, asa cum promisese si V.Dancu cu o zi mai devreme..!

Iulian Mareș spunea...

Generalul Pîlșoiu i-a fost comandant la B.26 I. Craiova!
....odata cu Padina, numai ca el era la B. 1027 I.Mc! :))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, totusi este pacat ca s-au indopat din a-i fi inselat pe fraieresteni hranindui cu buruieni, rateuri si indoieli, necastigand nici o actiune procesuală sau sindicala, iesind in strada pe vreme nasoala, sau pititi pe cate o strada mai hacana sa nu strice guvernelor imaginea cumva, caci in secret liderii de sindicate primesc bani pe indopate sa se prefaca ca se poate sa se faca dreptate, dar in toti anii astia trecuti au stat tacuți-muți sau au ciripoit cat li s-au dat ordin de vorbit la modul soptit cu buzele prinse in piuneze pe politic sa nu-l deranjeje!
-Mai la ceanga parpales, mo, sindicatelor de sub preș, care intre voi v-ati ales si v-ati inteles sa sabotati pensiile militare pe simbriile si argintii primiti in dotare de la partidele de la guvernare!

Mihai spunea...

1.Aseara privind la A3 ( lucru rar) m-a revoltat ce s-a intamplat la Bolintin Vale si modul in care un sef de IJP nu putea scoate doua fraze coerente despre situatia creata care dainuia de multa vreme. Am zis ,doamne asa oameni in functie nu se poate.
2.Vad cu consternare cum toti au soluții de rezolvare a crizei energiei dar in fapt vedem impotenta politicului in rezolvarea problemei .
Presedintele -i pe alta planeta ,parlamentarii in concediu ,guvernul este incapabil.
Descurca-te romane !
3.Am urmarit activitatea unor ONG isti in legatura cu furtul padurilor.
Pana la urma s-au miscat cu greu si politistii si au urmat confiscari de camioane,confiscari de gramezi de bani de la silvicultorii de la Telciu. -BN ,confiscari de sute de metri de material lemnos.
Azi un ONG publica o actiune exact din zona din care imi procur destul de greu lemnele pentru iarna.
Stupefiant .
I-am trimis lui Huhurez doua link uri care reflecta coruptia din zonă fara a le publica spunand ca sunt implicati in lant primari - politisti -politicieni
Iata dovada pentru cine vrea sa vada.
Ce mai este de facut in tara asta plina de coruptie si mizerie până in gat.
Daca pe tine te prind te ard .

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1916751805178950&id=1139661252888013&sfnsn=mo

Leon spunea...

Forma initiala a proiectului care a fost trimis la CES: ,,(6) Prin derogare de la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiilemilitare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2022 pensiile militarede stat stabilite în condiţiile legii NU se indexează cu rata medie anuală a inflaţiei.,,

Iulian Mareș spunea...

Iubi, ai de gând să ma lași singur de revelionul 2023?

Iulian Mareș spunea...

Ioan P.
Te rog sa zici la fel și despre SM generalizat din pix!... nu?

Iulian Mareș spunea...

Pe cei din sindicatele polițiștilor îi interesează în primul rand problematica salariului, cea a pensiilor fiind pe locul 2!

Iulian Mareș spunea...

Adaug: 👍

Cezar spunea...

Brenda
Ia.l cu tine
Are marafeti
Mituiti dracii sa va icalzeasca zmoala🤣🤣🤣🤣

Laurentiu spunea...

Aveți perfectă dreptate domnule Huhu.
Discutând cu un lider de sindicat județean, am constatat faptul că acesta nu cunoștea faptul că pensiile militare NU SE MAI ACTUALIZEAZĂ CI,SE INDEXEAZĂ ANUAL CU RATA INFLAȚIEI...bla,bla,bla.
Când l-am atenționat cu privire la acest aspect, mi-a replicat senin că activii au probleme mult mai multe ca rezerviștii și oricum el mai are până la pensie.
Cam despre asta-i vorba.

Leon spunea...

Cu ce Sperante vine Crisian Vasilcoiu, Secretar de Stat la Ministerul Muncii, pentru pensionari:
"C: – În contextul majorărilor la energie, vă ridicăm o întrebare venită de la cititori: în afara majorării de 10%, pensionarii mai pot spera o alta în cursul lui 2022?

C.V: – Repet, avem în vedere stabilirea unui calendar de APLICARE a Legii 127/2019 privind sistemul public de pensii, care prevede majorări ale punctului de pensie și schimbarea metodei de calcul, lege care nu a fost aplicată în ultimii ani. Este o lege care, odată aplicată integral, va rezolva inechitățile din sistem și va duce și la MARIREA pensiilor"..!

VIOREL spunea...

Avem un mare strateg la conducere. Totul va fi bine.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Avianic, greu, foarte greu cu mafia lemnelor, stiind ca protectia hotilor de lemne vine de la Iohannis mafiotii isi fac de cap, Iohannis protejand austriecii nu intervine in speta asta, politicienii stiind ca Iohannis da voie la furat austriecilor nu se baga stiind ca Iohannis le poate face dosare la comanda politica, deci un carusel, un lant al slabiciunilor si coruptiei. Hotii de lemne romani traiesc pe langa hotii de lemne austrieci si nimeni nu intervine, de aia si atatea crime si maltratari in zona silvica. Politia ii protejeaza si pe unii si pe altii, dar tu, ca reclamant, risti sa fi calcat in picioare sau ucis pentru ca politistii se fac ca nu vad si nu aud. De ce fac asta? Pai, daca primesc ordine de pasivitate pe linie politica si de comanda, asta se intampla!

M spunea...

@Iulian Mareș

Da, așa este! Nu uitați că peste 90% din membrii lor de sindicat sunt activi, aducă ăia plătesc contribuția lunară!

M spunea...

@Huhurez

Ok! Aveți dreptate!

Poate că sunt eu prea îngăduitor și cred că oamenii sunt mai buni și mai deștepți!

Scuze!

M spunea...

Și eu 👍

M spunea...

@Avianyc

Când implicarea societății civile este onestă poate să rezolve multe.

Când însă este "pentru spectacol" sau este de fapt cu direcție politică atunci face mai mult rău!

Să vă dau un exemplu: de mai mulți ani donez banii pentru un ONG care se ocupă de construirea de spitale pentru copii. Nu îi dau numele!
De vreo doi ani conducătoarele ONG-ului s-au implicat masiv în politică, nu contează de partea cui. Am încetat să mai donez bani!

Revin deci: societatea civilă dacă este onestă este un mare ajutor. Din păcate cei din ONG-uri, de atâtea ori, sunt corupți și legați de mafia locală!!!!!!

M spunea...

Ați observat cum intenționat presa acreditează ideea că TOATE pensiile speciale au fost indexate cu 20%.

https://m.dcnews.ro/pensionarii-spun-ca-se-simt-umiliti-dupa-marirea-pensiilor-speciale_852909.html

Noi să nu ne simțim umiliți???????

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
Problema cu defrisatul este la Decuplatul! Ai uitat cum dădea în el austriacul? Știi ce rău mi-a părut de el...kiar am stors o lacrima! ..așa președinte!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, felicitari! Asta era si pierdusem informatia! Asa va fi cum s-a zis!

Iulian Mareș spunea...

Ia-ți milogule un calorifer, sau aștepți să-ți trimit eu prin curier?

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Oare prin excluderea pensionarilor militari de la indexare gândeau tâmpiții ăștia ca vor câștiga capital politic și de încredere?

Huhu Rezea spunea...

Ca de obicei, @avia trolează topicul cu discuții lemnoase.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

Papagalii fara pene..ce mai dau ei din aripioare🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Voi confundati Timisoara cu catunele vostre..hurzicati etc?
Am incalzire prin podea...pentru ce sa am nevoie de calorifere
Papuasilor...🤣🤣🤣🤣

M spunea...

Care creștere domnule Vasilcoiu? Nu realizați că o creștere cu 10% a pensiilor înseamnă să vă duceți la 10% din PIB adică peste pragul pus de Guru Ghinea?

După inima mea nu pot decât să îi urez succes!!!! Dar tare îmi e că până în 2070 dacă nu se renegociază PNRR așa rămânem!

M spunea...

@Leon

Aia a fost propunerea scrisă de ministrul Ciuciu de la finanțe, nici nu mai spun de la ce partid că i-ar aduce lumea că sunt neo-marxist!

E ministrul ăla care din toți care cer să se respecte legea 153 el avea probleme numai cu polițiștii! De, ce să zic?.... Partid de infractori!!! 😁

M spunea...

@nr. 1

Dacă o lege gen 263 ar duce la creșterea a 50% din pensii înseamnă că nu e bună. Pentru că cei cărora nu le crește pensia nu sunt interesați iar cei cărora le scade vor face totul să o blocheze!

O lege care nu aduce beneficii pentru minim 60% nu este bună (și aici să includeți și actualii activi care sunt destul de mulțumiți de actuala lege)!
De ce ar vrea actualii activi contributivitate când au maxim 2 .... hai 3 puncte pe an? Și aici vorbesc de cei cu funcții mari!!!!!

Aaaaaaaaa... Pentru noi, ăștia mai bătrâni, ar fi bună!!!!

Cu actualii miniștrii tare îmi e că legea 263 ar rămâne un vis frumos.

În rest sunteți foarte corect vorbind de o coerență (eu aș adăuga și o stabilitate) a legii pensiilor!

Leon spunea...

Pensiile stabilite in 2020, 2021 si in acest an cu IC de 1,41 au crescut nepermis de mult, si prin noua Formula VRS x Total puncte, pensiile mai vechi or sa creasca iar cele mari o sa ramana pe loc o perioada de timp !

Nico.tnt spunea...

Daca supravetuim pana atunci!

Calinmihaib12 spunea...

Pe ce lege de pensie. .?,pt.că e important
..!)..!

Cristi spunea...

Viorel. Sporuri ce trebuii luate în calculul pensiei ,ar fi acelea care sunt pe bune ,nu inventate peste noapte de niște profitori șmecheriile.
Ști foarte bine cum lingeau unii, clanțele pe la șefi și se milogeau pentru a beneficia de acest avantaj la pensie .
În ultimile 6 luni de activitate era bătaie pe aceste făcături de sporuri inventate.
Soluția este contributivitatea
, fără Oscaruri,spor de stat la umbră și lustruit bastonul...
Legea 223 au făcut-o varză si nu s-a aplicat decât pentru unii.

Iulian Mareș spunea...

@M,
Presa speculeaza si generalizeaza!
Dar pREDOIU nu se lasa si argumenteaza:
"MJ **nu a majorat şi **nu poate majora prin ordin ministerial salariile şi pensiile. Salariile şi pensiile în plată sunt stabilite prin legi adoptate succesiv în ultimii 10 ani. Din păcate, aceste legi sunt necorelate şi au dat naştere la numeroase litigii între salariaţi din multe familii ocupaţionale şi Guvern, inclusiv în domeniul Justiţiei. Consecinţa acestor necorelări a fost apariţia a sute de decizii definitive pronunţate instanţe, inclusiv ICCJ, care au impus cu obligativitatea interpretării definitive aplicarea unui coeficient salarial în întreaga familie ocupaţională Justiţie. Inclusiv CCR a fost sesizată şi s-a pronunţat în acest sens. MJ nu poate ignora aplicarea unei hotărâri judecătoreşti definitive care i se adresează obligatoriu. Neaplicarea cu bună ştiinţă a unei astfel de hotărâri ar fi pedepsită de lege", spune Predoiu.

Iulian Mareș spunea...

”Am incalzire prin podea”... :))
Ai dat gauri in podea sa urce aerul cald de la vecin!
Daca nu mai ai nevoie de calorifer, ca primarul neamt v-a linistit, fa parașutism cu caloriferul pe post de parasuta tip aripa PGS-9! macar o suspanta sa o infasori bine la gat....

Iulian Mareș spunea...

Cristi,
care ar fi dupa tine ”sporurile bune” si care ar fi cele nebune?
Da un exemplu de spor ”inventat peste noapte de niște profitori șmecheri.” (am corectat eu puțin)
S-a mai tot scris, dar cu rabdare adaug si eu: sporul la cere faci referire se acorda la 5% din numarul functiilor prevazute in stat! Sa admitem ca se acorda pt 6 luni sau 3 luni, atunci vor fi 10-20% din numarul de posturi! Ok?
Ceilalti, 95-90-80% vor fi nemultumiți? Multi! Atunci sa se acorde tuturor celor care vin pana la 08.00 la serviciu? Este bine asa? Sau daca cei 95-90-80%, care nu iau acest spor sunt nemultumiți atunci sa nu se mai acorde niciunuia!
*”spor de stat la umbră și lustruit bastonu”. Daca nu sunt foarte curios cu ce anume activitati repetabile te-ai ocupat?
**”Legea 223 au făcut-o varză si nu s-a aplicat decât pentru unii.” Cum adica? Au fost extrasi cativa carora li s-a aplicat, iar celorlalti nu? nu pot sa cred asta, poate ai dorit sa spui ca i s-au adus modificari, limitari, ciuntiri, abrogari de articole...etc! Da, asa s-a procedat, insa de la data modificarilor toti militarii au fost tratati identic, pe principiul ca un act normativ produce efecte in viitor si nu in trecut. Daca asta ai gandit si dorit a scrie atunci nu ai gasit modul cel mai fericit!
***Ce sa-ti zic? Au fost si vremuri bune, vor veni si mai grele! regret sa-ti scriu asta, dar spre asta ne indreptam...: puterea economica si financiara trebuie sa se cumuleze in mainile catorva oameni sau entitati, nationale si cel mai adesea venetice!

Leon spunea...

Daca va intereseaza:
13.01.2022
APELUL
Președintelui FORUMULUI SAOPSN,
Având în vedere :
1. Faptul că în urma întâlnirii avute cu Ministrul Apărării Naționale domnul Vasile Dîncu, practic nu avem nici un feed-back concret care să ne ducă la concluzia că ar exista o preocupare reală, alta decât declarațiile cu rol de adormire din presă, pentru rezolvarea problemelor supuse atenției sale cu ocazia întâlnirii;
2. Ultimele OUG prin care militarii sunt din nou loviți sub pretextul ”îndreptării nedreptăților” îndreptări care de fapt se transformă în noi învrăjbiri atâta vreme ce se ia de la un militar și se dă altuia;
3. Politica de discriminare prin care unele structuri și profesii sunt permanent, constant și cu încăpățânare îmbuibate în vreme ce restul populației, în special militarii sunt loviți;
4. Politica dezastruoasă în ceea ce privește resursele energetice, facturile exorbitante la gaze și electricitate care fac ca până și amărâta de indexare acordată în bătaie de joc și cu părere de rău să intre nu în buzunarul cetățeanului ci al hoților sprijiniți de Guvern;
5. Scăderea continuă a nivelului de trai și puterii de cumpărare a monedei naționale;
6. Menținerea în continuare a profesiei de militar în afara legii prin neincluderea acesteia în COR și nerecunoașterea grupei 0 MILITARI din ISCO 08, grupa recunoscută în toate țările europene mai puțin România.
7. Continuarea bătăii de joc la adresa militarilor, a armatei, care a ajuns ”cenușăreasa” societății, folosită în toate situațiile de urgența și alertă dar lipsită permanent de drepturi, bună doar să umple conturile celor care vor să își vândă tinichelele la preț de tehnică de vârf;
8. Preconizatele proteste organizate pe data de 02.02.2022 de structurile asociative din MAI,
SOLICIT
Liderilor și membrilor asociațiilor membre și nemembre ale FORUMULUI structurilor asociative ale militarilor in rezerva din SAOPSN, tuturor celor cărora le-a ajuns ”cuțitul la os” și răbdarea la marginea suportabilității, să își exprime clar, deschis, fără echivoc, poziția și sprijinul sau delimitarea față de activitatea de la punctul 8, iar cei care doresc ca FORUMUL ca structură, cuprinzând 53 de asociații, să participe la proteste chemându-l la raport și pe ministrul apărării, alături de cei ai internelor și justiției, să își dea acordul în timp util, informând conducerea FORUMULUI pentru a face demersurile necesare participării.
A cam trecut vremea întrebărilor și discuțiilor sterpe.
PREȘEDINTELE
FORUMULUI SAOPSN
Col. r. TUDOR Marian

Alexcta spunea...

Pentru prima dată, un punct de vedere corect!
Îmi este milă de activi pentru că nu înțeleg că SMBE îi afectează!
Rău de Tot!
De exemplu: acum câțiva ani, salariul de militar era echivalent cu 2,5-3 din SMBE. Acum este sub 1, echivalent!

Sf. Petru spunea...

Iarta-i, Doamne că nu știu ce fac! https://wordpress.com/view/penitenciarepesurse.com

Magda spunea...

este un bun moment, pentru a se demonstra daca exista sau nu coeziune intre structurile asociative militare,si mai ales preocupare reala in scopul solutionarii problemei majore va pensiilor.

M spunea...

@Leon

Eu am luat calculul pe contributivitate al meu, am modificat formula după Legea Olguța și mi-am calculat pensia contributivă cu VRS x Total puncte. Am o creștere de aproape 30% (am pus și acordarea unei indemnizații egale cu sporul adus de OMM) față de actuala pensie pe L223 (care și ea e mulțumitoare).

Dar să calculăm ceva luând SMB de 6095 lei pentru anul 2022

Presupunem o carieră liniară care pleacă de la 1,5 puncte (9.200 de lei brut pe lună) și ajunge la 4 puncte (25.000 lei brut) adică de la 5.400 de lei net ca sublocotenent (fără ord. 50 sau haine) și ajunge la 14.625 ca și colonel, la fel fără hrană și haine. OK?
Asta înseamnă cam 90 de puncte strânse în 30 de ani de carieră (am adăugat sporul dat de condițiile speciale de muncă). Înmulțim cu 75 VRS (vedeți că sunt un optimist!!!!) și ajungem la o pensie de 6.750 brut deci vreo 6.000 de lei net.

Trebuie să fie complet lovit de boala vacii nebune ca să prefere o pensie de 40% din soldă!

PS - 5.400 de lei net pentru un sublocotenent (la care să se adauge hrana și echipamentul) ESTE optimist! Nu credeți?

Asta se întâmplă pentru că în ultimii ani soldele din SNAOPSN nu au ținut pasul cu creșterea SMB iar punctajul obținut s-a prăbușit.
Cum altfel când fata mea, o mucoasă de nici 30 de ani, vine acasă cu 18.000 de lei pe lună ca medic la început de carieră? Să fie sănătoasă, să se bucure de ei! Ideea e de corectitudine în plata SNAOPSN.

Pensiile militare calculate preferențial reprezintă o "plată întârziată" adică în loc să crească soldele (să îi dea unui locotenent 18.000 de lei net pe lună) preferă să dea ceva în plus la pensie!
Calculul e cinic: ori cresc solda timp de 30 de ani cât e activ ori îi dau ceva în plus la pensie în ăia 10 ani cât mai horcăie înainte să iasă din sistem pe cale naturală!

M spunea...

@Iulian Mareș

Să știți că impresia generală asta este: pensiile speciale au fost indexate cu 20%!

M spunea...

@Iulian Mareș

Simplu!
Toate sporurile pe care le am eu, sunt bune!
Toate sporurile pe care nu le am eu, sunt rele!

Leo spunea...

Mircică vs ĂĂĂ..ÎÎÎ..
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

E. Cristescu spunea...

@Cristi: De acord cu tine. Nu am pretentia ca stiu ce s-a-ntamplat in intregul sistem militar. Unii meritau sporul de excelenta (in cuantum de 50% - maximul pentru toti - din solda de functie in fosta mea unitate SRI). Si de obicei nu primeau mai mult de unul-doua pe an. Altii insa luau 6-12, doar pentru ca erau loctiitori sau rude/ protejati ai comandantului.
@M: Nu. Sunt de acord cu luarea in calcul a tuturor sporurilor, inclusiv a celui de comanda - pe care nu l-am avut niciodata. Aici diferenta intre pilosi/ ceilalti era de cel mult 15%. Cu exceptia celui de excelenta - sa fie limitate la doua, pentru cei care-au beneficiat de mai multe. Altfel, poate e mai corecta contributivitatea.

Viorel spunea...

COMENTARIU Sorin Avram:15.01.2022. CITIȚI CUM VEDE ȘI CUM TRANSMITE SOCIETĂȚII CIVILE ACTIVITATEA ȘI BENEFICIILE POLIȚISTULUI ROMÂN COMPARATIV CU MUNCITORUL DE RÂND (Angajări, Pensionări, Relații cu MAFIA, etc.). Se pune întrebarea, civilii vor considera că și la noi este la fel ? Desigur, spun eu. Și atunci ne întrebăm unde mai este CREDIBILITATEA ARMATEI DE DU 1989, a 2-a în sondaje după biserică cu peste 80%.
https://www.mediafax.ro/editorialistii/comentariu-sorin-avram-politia-romana-deprofesionalizata-ofiteri-superiori-pensie-numai-49-ani-urmeaza-pensionarea-politistilor-imediat-termina-scoala-comentariu-sorin-avram-politia-romana-20461952