Un produs Blogger.

duminică, august 21, 2022

Agenția Novosti agită contenciosul teritorial dintre Germania și Polonia

33 comments
Harta Poloniei translatate spre vest-Foto: yandex.ru


Autoritățile poloneze suspectează Germania că intenționeasă să recupereze ”cadoul” făcut Varșoviei de liderul sovietic Iosif Stalin, scrie comentatorul agenției RIA Novosti, Piotr Akopov.

Este vorba despre teritoriile Sileziei, Pomeraniei, Brandenburgului și Prusiei, care au trecut în componența Poloniei după al Doilea Război Mondial, din ordinul lui Stalin. Varșovia crede că, acum, Berlinul vrea să recupereze pământurile care, anterior, au aparținut părții germane.


”Polonezii își doresc tare mult să obțină compensații de sute de miliarde de euro pentru al Doilea Război Mondial, uitând parcă faptul că o treime din actualul teritoriu al Poloniei reprezintă foste pământuri germane, dăruite de Stalin după al Doilea Război Mondial”, amintește autorul articolului.


În același timp, Akopov a amintit că Polonia a anunțat crearea celei mai mari armate din Europa, subliniind că respectiva decizie a fost pregătită cu mult înainte ca operațiunea specială a Rusiei să înceapă în Ucraina. ”Varșovia vrea să-și dubleze armata, până la 300.000 (sunt planuri unde se ajunge și la 400.000). De ce este nevoie de o asemenea armată? Pentru a opri ”agresiunea rusă”? Sau planurile germane de recuperare a pământurilor pierdute după 1945?”, se întreabă jurnalistul.


Anterior, președintele Băncii Naționale a Poloniei, Adam Glapinski, a declarat că Germania a planificat să-și ia înapoi fostele pământuri aflate acum în interiorul granițelor poloneze. În opinia lui, calea către un astfel de scenariu a fost deschis de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

33 de comentarii:

Ster spunea...

Nu agita nicio agentie Novosti, aceasta doar preia o situatie ascunsa de mass media din vest si din Romania. La polul opus, agentiile noastre nu preiau și nu difuzează stiri care ar deranja Washingtonul sau Berlinul. Datoria fiecaruia dintre noi, fiind ca in acest an 2022, sa analizam informatiile si ascunse de cealalta tabara!

Chestia cu Polonia versus Germania este cam asa! In realitate, polonezii sunt impartiti in opinii, la fel ca si românii! O parte dintre polonezi are in memoria colectiva doar invazia fostei URSS asupra Germaniei. Insa exista si o parte dintre polonezi care au in memoria colectiva doar invazia Germaniei auspra Poloniei. Depinde fiecare cat din istorie a invatat si in ce parte a Poloniei au locuit polonezii in acea perioada.

Canalele Telegram, inclusiv cele poloneze, prezinta sistematic si cealalta parte a istoriei: parte din polonezi nu uita ca Germania a ras efectuv jumatate din Polonia, in cel de-al Doilea Razboi Mondial. De altfel, stim cu totii ca acel razboi a inceput cu atacarea Poloniei de catre Germania. Si mai stim, ca la capitole popoare exterminate in lagare de catre nemti, polonezii su fost pe locul 2 dupa evrei!

Ca fapt divers! Prezinta tot canalele Telegram. Ministrul culturii din Polonia a ridicat de curând problema la un post polonez de TV, ca ... ucrainenii sa recunoasca genocidul contra polonezilor, comis în regiunea (azi) ucraineană numită Volânia. Atenție, că spre deosebire de romanii analfabeti care in mentalul colectiv suprapun URSS exclusiv peste Rusia, polonezii stiu ca fost URSS a inclus si Ucraina, fapt pt. care ii acuza tintit pe ucraineni despre genocidul din Volânia. și nu pe ruși. Firesc, dintre toate republicile fost societice, genocidul a fost comis fix pe teritoriul fostei RSS Ucraineană. Ca și genocidul de la Fâtâna Albă, contra românilor. Fiind evident că ucrainenii sunt primii vinovați și exclusiv, din moment ce aveau propria republică, cu armată proprie, administrație proprie etc.

Dau si link din Polonia pt. faza cu Volânia, pentru conformitate https://pch24.pl/czy-ukraincy-uznaja-zbrodnie-ludobojstwa-na-wolyniu-odpowiada-wiceminister-kultury-i-dziedzictwa-narodowego/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Istoria nu iartă, de drept si de fapt Germania vina o poartă, dar moral, material si teritorial aceste tinuturi le apartin milenar. Aici este foarte greu de prezis ce este bine si precis de actionat sa nu se ajunga cu pacat la un conflict armat. Rusii au zgandarit si scos un capac de pe un fapt uitat, doar ca sa slabeasca unitatea Uniunii Europene si a aliantei Nord Atlantice, o tactica veche care mereu a dat roade, ,,dezbina si stapaneste!'' Problema fiind, deci, in coada de pește si, Doamne, fereste daca si aceasta gogoasa va creste!...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Armata Nationala Republicana a revendicat atentatul din Rusia, a declarat Ilya Ponomarev, membru sau sef al acestei organizatii pentru eliberarea Rusiei de sub cizma lui Putin si a afaceristilor care il sustin. Ilya este un dizident rus, retras in Ucraina, acuzat in tara sa de afaceri oneroase, o acuzatie cu care sunt catalogati, de obcei , toti oponentii oligarhilor rusi si ai lui Putin... Fiind deci o organizatie paramilitara, va dati seama ce chitaie de frica acum latraii Moscovei, chiar si Putin, direct vizat cu un viitor atentat? Pazea, canaliilor!

Ster spunea...

Hi, hi, hi! Blogul este presarat de reclame pentru dinti ficsi in 24 ore. Dar si de o reclama agresiva cu "Nu ti se ma ridica pulanescu, iata rezolvarea miraculoasa ...". Mai ales cea cu ...pulanescu, se suprapune la fiecare postare. Ce inseamna asta? Ca administratorul si/sau primii cei mai activi membri ai blogului, sunt foarte interesati de subiectele cu pricina. Si automat atunci, platforma blogului baga reclamele in cauza la oricine acceseaza blogul.

Huhu Rezea spunea...

GO
Este o schizofrenie sau o prostie, indusă de propaganda căreia tu i-ai devenit rob, să afirmi că românii care condamnă invazia rusă în Ucraina nu sunt patrioți.
Simpla afirmare că acele teritorii au aparținut României nu înseamnă revendicare.
Vorba lui Năstase:
E bine să afirmăm mereu că acele teritorii au aparținut României și au fost locuite preponderent de români.La sfârșitul acestui război, indiferent de rezultat, Ucraina se va afla într-o situație delicată.
A-i ajuta pe românii de acolo să-și păstreze identitatea culturală nu înseamnă revendicare teritorială.

akord 75 spunea...

@Ster
Nu,Ster!! Tie ti se afiseaza deci tu esti interesat sau ai accesat reclamele respective
Reclamele se afiseaza individual in functie de ce acceseaza fiecare utilizator "Sf. Google"si AI au asa ceva in "fisa postului":)))
Mergi in google in modul "incognito" si scapi de ele sau da-le "block
@Huhu
Auzi bre? daca tot nu-mi postezi comentariul pt CFI macar trezeste-l la realitate...ca el "s-a trezit" acum dupa 8 luni

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Aha! Deci, sustii impartirea lui Stalin care a avut ca rezultat ciuntirea Romaniei! Patriotule!

akord 75 spunea...

Ster
Aplica asta pentru inceput ca e mai dificil

1 On your Android device, go to Settings.
2 Tap Privacy and then Ads.
3 Tap Delete advertising ID and confirm your changes.

akord 75 spunea...

@ Huhu Rezea spunea...13:11
Pai exact asta spun si ungurii despre ei.... dublu standard?

Stelian P. spunea...

@Ster, Go, 2022, Gourkha, rezervista......
Sunteti multi(e) asa ca ma bucur sa va ajut pe toti. Ca sa scapati de reclamele cu dinti si cu organele care nu mai functioneaza va recomand sa folositi browserul FIREFOX cu extensiile Adblock Plus, AdBlocker Ultimate, Bitdefender Anti-tracker, Privacy Badger, uBlock Origin.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca patriot, nu trebuie deloc sa fii cu relitatea pe stop si cu clanță, in ceea ce priveste teritoriul, dar si pe romanii de peste graniță, sa te ridici si sa revendici cu critici, la care sigur ca o sa primesti replici nu tocmai prietenesti, ci trebuie sa reamintesti teritoriile care au fost candva romanesti cat si anumite detalii istorice sa le lamuresti, caci trebuie sa predomine pacea, colaborarea si diplomatia, nu agresiunea verbala si prostia, pe care le practica Orban si nationalistii paria din Ungaria. Romanii din afara au cu patria mama o legatura ombilicala, sociala si familiala si care se va perpetua si in erele urmatoare, ori a-i abandona cand ei au nevoie sa se sprijine pe ceva, in cei care stiu ca-si au originea, fiindu-le mama si tata de unde le provin etnia, ar insemna o lepadare de propria semintie-etnie, o tradare sangvină si o crimă, de care nici o natiune de sine statatoare nu a dovedit o uitare si abandonare de proprii fii de peste hotare, indiferent de cat ar fi de foarte mare, mica, inapoiata si saraca sau in curs de dezvoltare... Sigur ca sunt si cheltuieli cu sustinerea etnica, dar fiind o obligatie patriotica, morala si etică, o necesitate materiala, asta nici nu se mai spune si pune la socoteala, orice s-ar intampla si cum nici nu ar mai exista si conta. Important in situatia istorica si euro atlantica, actuala, este sa tinem cu acesti frati o legatura trainica, practica, materiala si financiara, de sprijinire in domeniile lingvistice, traditii, religioasa si arte, fiind cele mai importante dintre toate, iar de trai si social sa fie sprijiniti material si financiar, numai acolo unde se dovedeste ca patria mumă, adoptiva, nu este tocmai o mama vitrega buna.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Crezi că GO nu vede că reclamele cu ARP îl urmăresc pe toate paginile de google pe care le deschide?

Stelian P. spunea...

@Huhu
Daca le vede si se mai plinge de aparitia lor inseamna ca cercetasul nostru e amator in domeniu. Probabil ca in loc de Google foloseste Yandex. :)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@X-ulescu la ptîrat, m-ai facut praf: Apropo de domnul Fleoșcăiescu, ca despre Burlănescu Întărescu nu poate fi vorba de ale unora care le ceatârnă degeaba, horcaindu-le cu vise izmana, care le e perna , caci mai degraba i-ar spune Mânărescu Iscusescu si cu asta sa incheiem treaba, pana nu se incinge fro babă sa-si arunce textilele in sobă cu gandul ca e o realitate misto sa fie trasa la indigo! Oare, p-acilea or hi si amatoare de xeroxare si care nu mai pot suferi de atata nerabdare si asteptare?! Cine o hi, oare, draga ghicitoare?

GO spunea...

Isteții în IT precum curcile la tăiat lemne! “Ridică-ți pulănescu”! Probat de pe telefoane diferite Android și iOS, ale unor persoane diferite. La fel și de pe laptop. Reclama sexuală apare de pe orice cont, doar la acest blog, nicăieri altundeva. Ceea ce înseamnă ca este reclama promovată/permisă/încurajată de administratorul blogului, neavând de-a face cu istoricul de cautare a persoanei. Pt. astfel de reclame administratorii de bloguri primesc și bani.

Huhu Rezea spunea...

GO
Google îți monitorizează contul indiferent de device-ul folosit!
Din istoricul căutărilor, Google îti stabilește profilul și îți recomanda să citești ceea ce a constatat că-ți place.
Publicitatea pe blog este distribuită de Google AdSense fără consultarea administratorului.

GO spunea...

@Huhu Rezea. Eu stiu asta. Dar am precizat ca este altceva in cazul tau. Am verificat de curiozitate pe conturile altor persoane, si indiferent de persoana si de cont, apar la tine aceleasi reclame. Si sa fii sigur ca nu cautam toti sa ni se ridice pulanescu, sa schimbam dioptrii sau sa ne punem dinti ficsi. Sau in cazul meu sa mai si slabesc, nu am gabaritul de asa natura incat sa fiu interesat sa mai si slabesc. La tine apar doar reclame din acestea care tin de vanzarea unor produse cu caracterisitci inselatoare.

Pe de alta parte, la CEZAR care are si el blog, NU apare nicio reclama. Nici macar una. Are blog curat. Ca atare, totul tine de permisiunile date de administratorul blogului pentru astfel de reclame. Si eu am avut blog si stiu ca daca nu vroiam bani de la Google, stopam reclamele. Ca atare, problema este la tine.

PS: Aia cu ridica-ti pulanescu care apare agresiv la orice postare de-a ta, are ca ademenitoare si o tipa care pare cam retardata. Daca trimit Feedback la Google ca apare reclama peste continut sau cu continut neadecvat, degeaba - Googe inregistreaza, dar nu intervine. Prin urmare, lantul este firma de vandut produse de ridicat pulanescu la mosi, care plateste la Google, iar Google iti da si tie ceva. Stiu si eu cum functioneaza AdSense, la tine este problema, la setarile tale.

GO spunea...

@Stelian P. Istet te mai crezi! Chestia cu AdBlock este fumata. Este bun in general, dar nu mereu! Iti blocheaza de exemplu si intrarea in anumite conturile bancare sau pe alte site-uri serioase. Sunt site-uri cum ar fi Unicredit Bank, in care NU poti intra in cont cu Adblock instalat - trebuia sa il dezactivezi mai intai. Sper ca te-am upgradat!

GO spunea...

@CFI. Dupa cum am intuit, dar nu mi-a publicat adminul si care cenzureaza frecvent comentarii argumentate si doveditoare.

Armata aia Nationala Republicana imaginara care a asasinat-o pe Daria Dughina, este de fapt agenta serviciilor speciale ucrainene pe nume Natalia Vovk, cu stagii vechi in Gruparea Azov. 43 ani, a schimbat de 3 ori placutele de inmatriculare in Rusia, s-a cazat in acelasi imobil cu ziarista asasinata etc. Apoi imediat dupa asasinat, a decolat in Estonia. Tipa a intrat in Rusia pe numele de fata, insa hackerii rusi au intrat in baza de date a militarilor ucraineni si i-au pozat statele de plata atat pe numele de fata, cat si de casatorie, terorista avand acelasi cod unic de inregistare fiscala. Adica serviciile ucrainene au facut o erore de incapatori, pastrand in baza de date a armatei acelasi cod fiscal, chiar daca tipa si-a schimbat numele de familie.

Prin urmare, avem de-a face cu un act terorist pus la cale de serviciile speciale ucrainene si care au comis si erori de amatori.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11136109/Did-Kyiv-really-send-mother-Mini-Natalia-Vovk-kill-Rasputins-girl-Darya-Dugina.html

Huhu Rezea spunea...

@GO
Si care este problema că SBU a desfăsurat o operațiune specială pe teritoriul inamicului?
Singurul lucru care mă interesează pe mine este cum dracu' Crisan de la Arad i-a supărat pe ucrainieni astfel că el a sfârșit în același mod ca Daria Dulghina.

GO spunea...

@Huhu Rezea. Actiunea SBU este act terorist in stare pura. Serviciile ucrainene au asasinat o femeie civila - jurnalist si om de stiinta, nu au ucis un militar care bombarda Ucraina. Nu au aruncat un depozit de munitii in aer, ci au asasinat un cetatean civil. La o astfel de actiune, Ucraina merita un raspuns stil Israel via Fasia Ghaza sau SUA via talibanii lui Bin Laden. Iar eu nu am dubii ca va urma un astfel de raspuns.

Huhu Rezea spunea...

@GO
Ei... nu spune! Te-a apucat mila de invadatorii ruși!
Daria și tatăl ei erau activiști ai regimului care a invadat Ucraina.
Mai mult decât terorismul practicat de Rusia, de cca 6 luni, ce ar mai putea face rușii?

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Ai si tu dreptatea ta! Ceea ce a facut Daria si tac'su, seamana izbitor cu terorismul politic indreptat contra regimului de pensionare al militarilor romani, de vreo 10 ani incoace. Da este o solutie sa scapi de un astfel de activism, si prin metoda serviciilor secrete ucrainene. Pe care observ ca o agreezi.

Stelian P. spunea...

@Olescu
Sa ma upgradezi e imposibil (daca cunosti termenul). Programele indicate de mine ma anunta ca blocheaza aici 27 de tentative si nu vad absolut nicio reclama. Exceptie reclamele pro-rusesti postate de tine. Fac operatiuni bancare fara probleme si intru si eu pe siteuri serioase (?!).

Huhu Rezea spunea...

Eu ziceam că organele de anchetă a actului terorist de la Arad au primit acum un indiciu serios cu privire la executanții aruncării în aer a automobilului lui Crișan.

Gigi spunea...

Să înteleg ca sunt teroristi buni si teroristi răi?
😁

Huhu Rezea spunea...

@Gigi
Acțiunile impotriva inamicului care ți-a invadat țara nu sunt categorisite actiuni teroriste, ci actiuni armate îndreptate impotriva inamicului, oriunde s-ar afla el. Aparatul de propagandă al inamicului este un instrument de război.

Calinmihaib12 spunea...

STER și AKORD..și alții..:
"Reclamele" cu iz sexual,anunțurile "deplasate" și altele asemenea sunt NEDORITE de cei care le sesizează, nu sunt postate conform "profilului"pose sorului telefonului,ci sunt..emanația și ingerința unor..PERVERȘI OBSEDAȚI SEXUALI..,care au.."algoritmul de acces"..în device-urile noastre prin
intermediul site-urilor utilizate, vi zitate..!
SCOPUL:..tot pervers/perfid.., e de a prestabili/transmite/ = ÎN MOD FALS.. celor..INTERESAȚI(!)=FALSE "PROFILURI" (!!) ale utilizatorului/posesorului device-ului..VIZAT..!
MOTIVUL:..vă las, pe cei afectați..să ghiciți..de ce.?

Calinmihaib12 spunea...

Citind TOPICUL cu atenție, din el se poate desprinde concluzia că POLONIA
se înarmează și-și dublează efectivele
militare pt. că nu are încredere că "vecinii" din VEST și EST..o respectă ..,și chiar mai mult/are.."semne"..că uneltesc.., încă o dată, să o mai împartă..între ele..!(ceea ce nu e exclus, deloc..!,în contextul actual, .."plandemoniac"=..cum s-a exprimat Cms. S. CIOCAN (de la M.A.I...!)
Cât privește istoria 1/2 nordice a EUROPEI..ar fi tragic dacă tot ce se întâmplă în sec.XXI ar fi cauzat de voința unora și/sau altora de:
="întoarcere" la trecut..?
="refacere/rescriere" a istoriei..?
=cu finalitatea: acapararea de
teritorii și resurse..!

Huhu Rezea spunea...

Da, după război Polonia a fost translatată spre Vest, în beneficiul Uniunii Sovietice și în defavoarea Germaniei.
Regiunea estica, Lvov, a rămas la Uniunea Sovietică, actuala Ucraina.

Cezar spunea...

@/all
Consider ca.i de "pork"faptul ca avem asa zisi militari..mai ales dintre ce.i care circula pe aici si incearca sa dea lectii..ca pun sub semnul indoielii faptul ca o tara invadata de un agresor rapace...are dreptul moral si legal sa foloseasca ORICE MIJLOACE DE LUPTA PENTRU A SLABI SI A INVINGE AGRESORUL
ATIT PE TERITORIUL PROPRIU CIT SI PE TERITORIUL INAMICULUI!

M spunea...

Interesant! În lista cu "prietenii" din România ai lui Alexander Dughin figurează domnul colonel în rezervă Dogaru M.

La fel de interesant! Alexander Dughin și-a lansat cartea "Destin eurasianist" în 2017 la Sala Dalles. A participat și domnul general în rezervă Chelaru M. care a și adresat o întrebare "maestrului", întrebare pe care unii au considerat-o tâmpită iar alții provocatoare: "e adevărat că rușii sunt urmașii unor triburi ariene din Carpați?"
Răspunsul: "fake news"!

M spunea...

Ia stați bă un pic! Eu de ce nu am reclame porno? Domnu'Huhurez faci discriminare pe bază de MAI? Adică să o frece numai cei de la MApN - vânzători de munte?

Mie îmi dai reclame cu telefoane mobile și mașini? Păi mai zâmbesc eu tâmp uitându-mă la calculator?

Imperialiștii americani vor să îi ia vlaga propagandistului rus și îl deturnează de la osanale prin prezentarea de reclame capitaliste! 😂

Decedata Dughina era, în acest moment, "fără ocupație". Lucrase, dacă se poate duce așa, pentru Russia Today. O nulitate ca și tat-su de către nu știa mai nimeni în Rusia!
A venit "terorista" aia cu copilul de gât să omoare nulitatea? KGB inventa povești mai mișto! O și văd pe ăia mică a teroristei:
- Mamiiiiii! Ce faci acolo!
- Pun o bombă sub o mașină! Stai că termină mama și mergem la o înghețată!
- Mamii! Vreau sa pun și eu o bombă!
- Să crești mare fata mea! Las-o pe mami că are treabă!


Pe scurt: să ardă în focul iadului sufletul ei murdar care cerea executarea prizonierilor de război!