Un produs Blogger.

marți, august 30, 2022

România are sub 4 milioane pensionari pentru limită de vârstă

17 comments
Comparând situațiile statistice cu anul 2005, observăm că numărul pensionarilor a scăzut cu cca 1,2 milioane, in special numărul celor cu pensie de invaliditate. Nu mai sunt pensii pentru limită de vârstă cu stagiu incomplet.
Raportul între numărul salariaților și numărul pensionarilor pentru limită de vârstă este de 5 725 048/ 3 833 000, adică 1,5 salariați la un pensionar pentru limită de vârstă.
Interesant este că deși numărul pensionarilor pentru limită de vârstă femei este mai mare decât cel al bărbaților, numărul pensiilor de invaliditate pentru femei este mai mic decât al bărbaților.
In 2022 se plătesc cu 300 000 mai puține pensii de urmaș față de 2005.
În perioada ian-august 2022, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a scăzut cu  7500  în timp ce numărul pensionarilor din celelalte categorii a scăzut cu 27 900.
  

Numărul salariaților activi la 31 iulie 2022 - 5.725.048
Number of active employees at 31st of July 2022 - 5,725,048                  
Sursa:  Inspecția Muncii
  
 




17 comentarii:

DINU spunea...

Ciuca,
Ciuca al nostru stie?

Leon spunea...

"Nu mai sunt pensii pentru limită de vârstă cu stagiu incomplet."
Ba eu cred ca sunt, dar sunt cuprinsi in rubrica de pensii pentru limita de varsta, in 2022; omul la indeplinirea conditiei de varsta si-a depus dosarul si pentru 15 ani stagiul minim de cotizare( sunt in plata si cu 10 ani, asa cum prevedea vechea legislatie!).
Referitor la diferenta de 300.000 de pensii de urmas, o explicatie ar fi ca in 17 ani a scazut Natalitatea si sunt mai putini copii beneficiari de pensie de urmasi, cred ca numarul de sotii(soti) care beneficiaza de pensie de urmas, a ramas constant !
PS. Cred ca trebuie sa ne mutam in Jud.Valcea, INS a comunicat ca aici Speranta de viata este cea mai mare din tara( aproape 82 de ani)..:)).

Marcel Orzan spunea...

Adica, cam asa stau lucrurile! In iul. 2022 s-au:
- strans contributii/CAS in val. de 9,178 mld. lei = 5,725 mil. salariati x 25% CAS x 6.413 lei SMB (date certe, ca CAS a fost calculat, retinut si virat, nu exista indoiala!!) si
- s-au platit pensii in val. de 8,309 mld. lei = 4,794 mil. pensionari sist. public x 1.733 lei pens. medie
Rezulta o furaciune de 869,47 mil. lei (doar intro luna)! Ce daca Constitutia spune:
Art. 139 - (3) Sumele reprezentând CONTRIBUŢIILE LA CONSTITUIREA UNOR FONDURI SE FOLOSESC, în condiţiile legii, NUMAI POTRIVIT DESTINAŢIEI ACESTORA.
Asa e cand ANAF-ul “strange” contributiile si “deschide acreditive” lunar catre CNPP, far niciun control si nicio raspundere!!
Aviz celor ce-si doresc trecerea la “contributeala” si includerea pensiilor militare in sist. public de pensii!

Huhu Rezea spunea...

Leon
Pensionarii pentru limită de vârstă cu stagiul incomplet sau complet au dispărut din statistici începând cu anul 2011. A rămas numai categoria pensionari pentru limită de vârstă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Haur a prins harichi de hultur, si daca actuala coalitie cu ghidușiile si jmecheriile se joacă cu pensiile, intinzandu-se mânăriile si mârlăniile cu amanarile si acordarea doar de resturi menajere, fără nici o putere, totul la cumparare fiind pe crestere, care nu vor avea acoperire la inflatie si situatiile financiare in crunta depreciere, se vor trezi aceste partide, asa zis mărețe, ca toate puzderiile de partidulețe razlete, cu electorat mic sau nul, ca se vor alia si ele intr-o coalitie cu Haur, si nu-i de mirat sau un mare pacat ca pana in Pasti vor migra aici parte dintre pesedisti, cat si liberali, mai ales cei penali, cu tot cu electorat, fiind suprasaturat de minciuni si tot felul de promisiuni, ani in sir perpetuate si neonorate... Atentie mare la cum in ciorbă fuflați si va autofaultati acum, cat mai guvernati, caci nu veti fi iertati, mai ales de catre trupele jândare, caralii, ginitorii de sub ochelarii de soare si catanele brotacare! Ai inteles, Mardel Ciolacu, sa nu-ti halesti singur ortul si colacul cu electoratul?

Outlander spunea...

30.08 2022 Gheorghe Ialomiţianu : "Nu mai pot să dea vina pe PNRR pentru 2023."
"Chiar Comisia Națională de Progonză a dat datele legate de estimarea PIB-ului pe 2023, e estimat la 1519 miliarde de lei. Bugetul de asigurări poate fi la 143 de miliarde. Acum e 100 de miliarde. Se pot recalcula pensiile pentru eliminarea inechităților."

Ialomiţianu a vorbit recent despre ipocrizia ministrului Muncii, Marius Budăi, care nu a avut nicio problemă să accepte tăierea a două miliarde din bugetul asigurărilor sociale, deși aceeași măsură a criticat-o dur când a fost adoptată de Guvernul Cîțu, iar el era în opoziție.
De, chestia cu dubla măsură!

Sunt profund mișcat de atenția ce ne-o poartă unii care nu mai pot de grija bugetului care, chipurile, nu ar putea suporta o asemenea povară, invocă un număr de vietnamezi, ne dau avize cum că ar trebui să fim cu băgare de seamă și să ne fie teamă de contributivitate!
De când cu acest PNRR au început să își facă griji!
de fapt, se pare că pentru dânșii, nicidecum pentru noi!
Nu ne dorim neapărat contributivitate, ci ne dorim pensii reactualizate, calculate corect, care să aibă în vedere întreaga carieră militară și pe același algoritm pentru toată lumea!
Dar ceilalți, peste 4 milioane de pensionari care nu sunt speciali, sunt cumva...negrii de pe plantație sau vietnamezii aceia invocați?
Nu sunteți cu nimic mai presus decât alții!
Așa ați reușit să atrageți disprețul asupra pensionarilor militari, prin astfel de susțineri aberante care fac diferențieri pe criterii sociale, de apartenență la o așa-zisă "familie ocupațională"! Abisal!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Nu citiși ce hotărâră ai lu' Ciolacu despre pensii pe plajele Mării Negre?

Huhu Rezea spunea...

@Out
Da, dacă gulerații nu propun ACTUALIZAREA pensiilor militare, să dea sfântul Sisoe și preamăritul JALON 215 o sfântă contributivitate pentru a produce o reală egalitate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, am citit baiguielile cu aproximarile, dar nimic concret si corect, doar promisiunile acelea beșinoase ca ,,vom drege, vom coace si vom face,'' la care trebuia sa spuna concret si hotarat si cu cat se vor majora in prima etapa, in toamna, si cu cat in iarna, adicatelea in prima etapa, in septembrie, si a doua, in Ianuarie, fiind pe capul leului atata depreciere si la toate cele scumpirile... Bravo, Simioane ca, facand nunta cu atata lume cu banat si castigandu-ti electorat, un renume si destula simpatie, i-ai speriat pe guvernanti de moarte si astfel i-ai impins, fara sa vrei de la spate, si astfel mobilizandu-se sa dea din coate, sa mai faca si la pensionari putintica dreptate!

Leo spunea...

- BINE punctat Maestre !
- În ceea ce-l privește pe Terente , singura lui calitate constă în prietenia cu Ciolacu , iar acum se încălzește ca să intre în guvern în locul lui Dîncu la MFA.
El este cel care l-a trimis la plimbare pe la Muzeul Satului, pe primul ministru al Japoniei (cu tot alaiul de investitori Japoneji) , care a venit în România cam o dată la o juma de secol. Acesta este chipul de IRESPONSABILITATE a lui Terente. Rugați-vă să nu ajungă la MFA.
STĂTEȚI LINIȘTIȚI , JALONUL 214 + 215 LUCREZĂ pt. NOI. ÎN ORICE SITUAȚIE NU POATE FI MAI RĂU DECÂT ESTE ACUM.

Leon spunea...

https://insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/poprez_ian2022r_0.pdf

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, bine punctat, teteo! Allah akbar, cu 50% sa-mi crească macar!

Alexcta spunea...

Mâine,termen la ICCJ, în dosarul cu Curtea de Conturi.

Leon spunea...

"Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că pensiile militare nu sunt pensii speciale şi a precizat, referindu-se la pensiile magistraţilor, că nu crede că cineva trebuie să aibă o pensie care să depăşească salariul preşedintelui României sau salariul în plată.

Marius Budăi a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, când vor fi eliminate pensiile speciale şi care este viziunea sa pe acest subiect.

“Suntem pe ultima sută de metri cu discuţiile cu Banca Mondială şi cu ministerele de resort. Tot în prima parte a lunii septembrie o să mai avem, conform memorandumului aprobat în Guvern, cu tot ce înseamnă miniştrii care fac parte şi care au în coordonare indemnizaţii şi pensii stabilite şi plătite în baza unei legi speciale şi când vor lua soluţia, aşa cum v-am obişnuit până acum, cu siguranţă vom…. “, a afirmat Marius Budăi.

Întrebat dacă pensiile militarilor intră în această categorie de pensii speciale, ministrul Muncii a răspuns: “Din punctul meu de vedere şi din ceea ce am văzut în practica internaţională şi mai ales în studiind legislaţiile din statele membre NATO, pensiile militare nu sunt pensii speciale”.

El a mai fost întrebat dacă magistraţii ar trebui să aibă pensii speciale.

“A fost o discuţie şi este o discuţie intensă şi uzitată foarte mult din punct de vedere politic. Această decizie a fost luată demult tare. Nu cred că cineva trebuie să aibă o pensie care să depăşească salariul preşedintelui, aşa cum a spus şi Marcel Ciolacu, şi mai ales o pensie care să depăşească salariul în plată. Şi atunci aceste discuţii sunt pe masa coaliţiei, sunt în acel comitet la care făceam referire anterior, memorandumul aprobat în Guvern şi venim cu soluţii”, a mai transmis ministrul Muncii."(stiripesurse).

Leon spunea...

Avem si Video:
https://www.stiripesurse.ro/ministrul-muncii-anunta-cresterea-pensiilor-si-a-salariului-minim-pe-economie_2534065.html

Mario spunea...

https://www.stiripesurse.ro/ministrul-muncii-explica-cum-vor-fi-taiate-pensiile-speciale-acesta-este-principiul_2534140.html

magda spunea...

Cine naiba mai crede vreo iota din ce spun astia lu Ciolacu? Aseara la oficiosul pesede A3,un domn Zanfir aflat la umbra unui leandru si cu spatele la maretia comunista reabilitata de sultanul Murad Contemporanul,era tare ofuscat de zicerile cuiva....domne noi nu suntem in concediu,aici ne-am adunat grupurile parlamentare ale pesede sa facem si sa dregem...noi nu am venit in vacanta/Aoleu...sa mori tu,dar sparlamentarii +toti nenicule ,nu doar cei de la pesede -nu sunteti in vacanta aia deloc meritata? Si da,dupa sedinte de vacanta presarate cu shut-uri,ii vedeai iesind asa tacticosi pe cate un Tudose,Budai,etc., si fara sa ii doara gura( ah, anestezia) au inceput bombardamentele> mai intai cu marirea pensiilor prin indexarea mai mare decat inflatia( auzi la specialistii psd... marire prin indexare....) apoi cineva cred ca le-a suflat dar nu in fiola si au trecut la majorarea punctului de pensie. Sarja PESEDISTA a continuat cu marirea salariului minim la 3000 de lei( ori marea problema era nu neaparat cuantumul salariului minim ci..cam cati ani joci pe acest salariu minim,majoritatea patronilor lasand forever angajatii pe acest salariu,ca oricum nu patesc nimic) PACHETE SI PACHETELE la greu...Un lucru este cert...stabilit de o comisie nationala si anume ca PIB-ul de anul viitor va fi sensibil mai mare decat cel actual si vorbind acum strict in marja aceea nenorocita stabilita in PNNR,POT FI REZOLVATE INECHITATILE IN TOATE SISTEMELE DE PENSII. ...Asa ca doua vorbe doi bani nu fac... treceti la treaba. Iar cu pretul la corent e si mai simplu...decuplati-l de pretul la gaze...ca Spania,cresteti usor productia interna de gaze,etc.CUM? PAI CA LA PANDEMIE...STARE DE URGENTAAAAAA/