Un produs Blogger.

marți, august 16, 2022

Chiar dacă nu este ședință de guvern săptămâna aceasta, încurajăm protestele polițiștilor

13 comments

 Cereți în revendicările voastre reintroducerea în lege a ACTUALIZĂRII PENSIILOR MILITARE!

Si voi veți ajunge pensionari si nu vi se vor mai actualiza pensiile, așa cum nouă  nu ne mai sunt actualizate din anul 2017.



16.08.2022 - COMUNICAT FSNPPC: Nu ne oprim! Continuăm protestele, până la soluționarea revendicărilor noastre!

16.08.2022 -   COMUNICAT FSNPPC:  Nu ne oprim! Continuăm protestele, până la soluționarea revendicărilor noastre!

 

În cea de-a patra zi a pichetărilor sindicale, am fost la sediile MAI și Ministerului Muncii.

La ora 10.30, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a primit o delegatie a protestatarilor, incluzând conducerea centrală a SNPPC.

Discutiile au fost purtate, în principal, pe marginea problemelor generate de neaplicarea integrală a Legii-cadru 153/2017 a salarizării. Ministrul Lucian Bode a precizat că, având în vedere importanța  activitatii MAI, susține aplicarea a 1/2 din restanța existentă în acest moment, adică o tranșă anuală. De asemenea, există o intenție de majorare a sporului de suprasolicitare neuropsihică, de la 10%, la 15%, în cazul în care și alte ministere insistă cu acordarea sporului de complexiate, în cuantum de 15%.

De la M.A.I. ne-am mutat protestul la Ministerul Muncii, unde d-nul ministru Budăi a coborât în mijlocul protestatarilor (a se vedea foto și clipul video anterioare). Acesta ne-a comunicat că există o intenție de a se acorda, tot în parte, restanța salarială în discuție, rezultată din Legea 153/2017 (în ceea ce privește Anexele VI și VIII, care fac referire la militarii, polițiștii și personalul contractual din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, lege modificată prin OUG în ultimii doi ani);

Noi suntem sătui de promisiuni!

Ne dorim concretizarea revendicărilor, așa cum le-am solicitat!

De aceea, până la concretizarea acestor promisiuni, prin OUG, care va fi adoptată curând, continuăm protestele după calendarul anunțat:

- miercuri, 17 august, începând cu ora 10.00, la Guvern - Pța Victoriei, de unde vom pleca la sediile PSD și PNL (mai ales că, după ora 13.00, este preconizată începerea ședinței de Guvern, care va decide măsurile fiscal-bugetare pentru acest an și, în consecință, și soarta financiară a familiei noastre ocupaționale);

- joi, 18 august, ora 10,00 -  Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Cerem respectarea legii și a oamenilor care asigură siguranța cetățenilor și a statului!

VĂ AȘTEPTĂM LA PROTESTE!

BIROUL EXECUTIV - FSNPPC

13 comentarii:

Leon spunea...

Politistii sustin si rezolvarea inechitatilor pensiilor militare:
"..Lipsa de interes a liderilor PSD și PNL pentru eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat reprezintă, în primul rând, o sfidare la adresa cadrelor militare active și în rezervă și, în al doilea rând, o totală neînțelegere de către politicieni a contextului militar de la granița României."(Stiripesurse).

Leo spunea...

Nouă nu ni s-au mai actualizat din 31.12.2009 și nu din 30.06.2017.
De ce ?
Păi recalcularea pensiilor din 01.01.2016 conf. L 223/2015 la nivelul salarizării din decembrie 2009 , este o aducere la zi a pensiilor ? Este o diferență de 6 ani din start intre pensiile celor pensionați după 01.01.2016 și celor aflați în plată la 01.01.2016.
NIȘTE LICHELE în frunte cu maciu piciu ,jiganu , dottore ĂĂĂ..ÎÎÎ... , dr. luK , zanfirache , scârbu , etc...

monteoru spunea...

Dece naiba cei dela guvernare nu recunosc ca sunt in pana de bani?Avem ca tara datorii care trebuie onorate,covidul a inghitit bani cat cuprinde ,seceta,multumirea clientelei politice ,plus si mai ales proasta gestionare a banului public.Un guvern lipsit de autoritate generata de perioada electorala.
Mint de ingheata apele.Budai minte,cel dela finante tace,Bode si Dancu promit si atat ca nu-i doare gura.Daea maestru in galagie iar cel dela energie rade ca prostul.E jale pentru cei dela oras care stau la bloc si au o pensie sub 2000 lei.Daca nemtii si francezii intra in recesiune noi o dam in bara rau de tot.Sa ne rugam la sfanta natura sa fie darnica cu noi in anul viitor fiindca am fost atat de prosti ca am distrus si nu am pus nimic in loc.

Ieșean spunea...

Ce trist! Mircea Dogaru se plange la lupi ca i-au mancat oile.Un demers ca un strigat in desert si hartii in bataia furtunii de nisip.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, cu voia ta, eu am sa-i indop pe cei enumerati in scârbă, cumva cu ceva la toata mansarda, care i-ar putea ineca si de ei am scapa ca de Satana!

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Ultima actualizare a soldei de funcție în cuantum compus a pensionarilor militari este cea din 30 06 2017, după majorarea soldelor de funcție în cuantum compus cu 15% pentru personalul militar activ, potrivit L 152/2017 și OUG 56/2017.
D-ta vorbești de ceva diferit, respectiv de solda de funcție din 2009, care potrivit OUG nr.1/2010 și L 285/2010 a devenit doar o componentă a soldei de funcție în cuantum compus.
Chiar dacă acea actualizare din 2017 nu a avut vreun efect asupra cuantumului pensiilor militare stabilite până 01 01 2017, datorită aplicării greșite a legii de către unele CPS-uri, majorările prevăzute de art. 38 din L 153/2017, începând cu anul 2018, au pornit pentru activi de la valorile soldelor de funcție în cuantum compus majorate cu 15% în 2017.
De la aceeași valoare a soldei de funcție în cuantum compus din 2017, majorată deja cu 15%, ar porni și actualizările pensiilor militare, dacă s-ar relua reglementarea existentă în art. 60 din L 223/2017... în forma nemodificată de OUG 59/2017.
In deciziile de actualizare din anul 2017, în notele de calcul sunt majorate cu 15/% soldele de funcție în cuantum compus din baza de actualizare. Nu au avut efect și în creșterea cuantumului pensiei brute în plată pentru că au eliminat greșit din calcul indexarea de 5% din 2016

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, gusteroii politici calici, cu creierele pline de furnici, specialisti in giugiuleli brici la bărzoii iberici sau arici pogonici si karici, trebuiesc tradusi in gat si adanc sa le treaca de urat... si mai cred ca, dupa ce banii i-au vutut cum au vrut pe dame de sustinut si pastile de putut, nu-i nimica de facut, decat sa se apuce si penzionarii de fumat si de baut, tot asa sa le treaca de urat ca n-au zcule de vutut, deci in lipsa puleilor, erectiilor si frectiilor fara Diana si Carmol in galeriile de subsol, sau din lipsuri la potol au lasat-o mai domol lasand frigiderul gol!...

Leon spunea...

Leo, ai uitat de Legea 293/2015,cand din Decembrie 2015 au fost Majorate Soldele activilor cu 10% , iar in Deciziile de recalculare din 2016 o sa observi ca toate elementele din baza de calcul au fost actualizate cu 10%..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, cam are dreptate @Leo, pentru ca in 2017 peste 68% dintre pensionari nu au primit nici un leu, avand recalculari si actualizari pe minus nu le-au crescut pensiile, in acest caz se poate numi in mod legal inghetararea pensiilor, blocarea si stagnarea lor, ca in cazul meu de exemplu, si nu actualizare, care inseamna legal crestere, majorare! Va rog sa meditati la acest aspect! ACTUALIZAREA PRESUPUNE CRESTEREA CUANTUMULUI PENSIEI, NU STAGNAREA SAU INGHETAREA ACESTUIA, ORI PESTE 68% DINTRE REZERVISTI NU AU PRIMIT 1LEU, PENTRU CA AU FOST RECALCULATI PE MINUS, ORICE MAJORARE DUCANDU-SE IN GAURA ACELUI MINUS LA RECALCULARE! DIXIT.

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Mai citește o dată răspunsul dat lui @Leo/
Vorbim de lucruri diferite.
Vezi de ce n-ai câștigat procesul la Bacău? Nici acum d-ta, ca mulți alții, nu faci deosebirea dintre solda de funcție corespunzătiare gradului, calculată după formula CIF x VR, și solda de funcție în cuantum compus reglementată în legislația de după anul 2009.
Are dreptate @Leon!
Solda de funcție în cuantum compus, ca și toate celelalte elemente componente ale soldei lunare brute, a mai fost majorată cu 10 % în anul 2015 prin L 293/2015.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, o sa-mi fac timp sa verific si aceste calcule...

monteoru spunea...

Pe bune,suntem prosti.Ne lasam unii pe altii in ideia ca daca unii obtin ceva beneficiem toti.Ne intrecem in mistocareala,suntem fara sens guralivi pe internet,lentoarea e la ea acasa.Pensionarii de dupa 2010 sunt multumiti si stau in patratica lor pe cand noi cei pensionati inainte suntem nepunticiosi fizic.
Asociatiile sunt conduse de milogi obisnuiti sa se multumeasca cu maruntisuri.Numai o nemultumire generala determinata de ajungerea cutitului la os poate sa mai schimbe ceva.Spre raul nostru a aparut o asa zisa clasa politica ce aparent vrea binele dar in fapt isi dau mana la impartirea cascavalului.De fapt politicienii se lupta intre ei nu pentru binele general ci pentru a prinde o bucata mai mare.Toti politicienii de renume si-au infipt odraslele in posturi bine platite pe cand a oamenilor obijnuiti sunt impinse sa caute de lucru in tinuturi unde dracul si-a intarcat copiii.
In decembrie 1989 am sperat ca vom trai mai bine dar deceptia e mare.Traim intr-un capitalism de cumetrie.Comunismul a fost o mare minciuna dar nici cu capitalismul romanesc nu-mi e rusine.

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din "Leon spunea..."
(17.08.2022/09:55')

"Leo, ai uitat de Legea 293/2015,cand din Decembrie 2015 au fost Majorate Soldele activilor cu 10% , iar in Deciziile de recalculare din 2016 o sa observi ca toate elementele din baza de calcul au fost actualizate cu 10%..!

17 august 2022, 09:55"

LEON ...si alți comentatori..:
Greșiți când vorbiți/scrieți că după 30.06.2017,adică începând cu data de 01.07.2017 a fost o "actualizre"..de
(cuantumuri de) pensie..!
ACTUALIZARE = în sensul dat de legea 223/2015,art.60, al.1, lit "a"= care a fost în vigoare până în data de 15.09. 2017, înseamnă MAJORAREA unor COEFICIE NȚI DE IERARHIZARE și PROCENTE ale unor ELEMENTE SALARIALE (=grad,funcție , comandă,etc.) din structura SLB.Bz.C = SOLDA LUNARĂ BRUTĂ BAZĂ DE CALCUL, așa cum au fost ei(ele) la data de 31.09.2009 = în urma ACTUALIZĂRII lor prin OG.56 din 2006 = aplicată (în cazul pensionarilor în plată atunci= începând cu data de 01.12.2006..!
Având în vedere cele scrise mai sus,
procedura aplicată începând cu data de 01.07.2017= numită de..CPS/M.Ap.N.(ev entual și de alte CPS-uri..!) = "actua lizare",în realitate a fost o INDEXARE cu 10 % / 25 % a SOLDELOR adunate: DE FUNCȚIE+DE MERIT+INDEMNIZAȚIA DE DISPO ZITIV + anumite SPORURI care erau "%"= "procente" din SOLDA DE FUNCȚIE(brută) = după caz..!; procentele de: 10/25 % = erau 10% pt. toate armele și specia litățile militare, iar 25% erau pt. personalul medical. Aceste ELEMENTE SALARIALE și SPORURI=adunate = au fost botezate CCA-SF =Cuantum compus "actua lizat" al soldei de funcție (la lit.: "h.1" în DECIZIA DE "ACTUALIZARE"), după care a fost "actualizat"(real= "majorat" sau "indexat"..!) cu cele 10/25 % =în 2016 și apoi din nou: majorat/indexat cu 15 % =devenind: "CCA-SF-MAJORAT", de la lit."h.3" din DECIZIA DE "ACTUALIZARE"=în 01.07.2017 ..!
În concluzie: în 01.07.2017 NU A FOST o PROCEDURĂ de "actualizare" a pensiei militare, ci orice altceva: adică o simplă "majorare" sau "indexare" cu 15 % a cuantumului compus actualizat al soldei de funcție = RECALCULATĂ(=în 2016), așa cum am scris mai sus..!