Un produs Blogger.

marți, august 30, 2022

De la urs la invazia URSS

15 comments

In filmul din link ...."Doar trebuie sa va imaginati RuSSia in locul Germaniei din 39, iar totul vi se releveaza.." 

https://ok.ru/video/31191861767

 A murit Mihail Gorbaciov la 92 de ani.


15 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cand traia, o adoram pe nevasta-sa, Raisa, o adevarata doamna de o frumuste rară, odinioara, cand in tineretea-i de vis fost-a prezentatoare de moda si miss! Gorbaciov schimbistul a transformat Lumea eliminand comunismul, in schimb dand frau liber oligarhilor care au preluat fraiele intreprinderilor statului. A eliminat o sumedenie de ogive nucleare prin tratate militare internationale, mai ales cu cele americane, a eliberat toate acele popoare subjugate si a constituit o garantie de stabilitate, ceea ce i-a adus Premiul Nobel pentru Pace. Tot el eliminandu-l si pe Ceausescu Nicolaie, aprinzand astfel asa zisa a revolutiei valvataie, care s-a intins ca un foc de vreascuri si paie, ridicand la lupta gloata si daramand comunismul in toata Europa... Pentru ca a facut lucruri bune si demne, Dumnezeu s-a ierte si sa-l binecuvanteze in neanturile eterne!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

,,Bine'' ai venit în a Romanistanului cavernă si tavernă, Doamnă, Factură Scumpă Toamnă, si să ramai macar asa țapănă in raclă, sa nu mai vină și Falimentara Iarnă sa ne termine până in Primăvară, caci lăbăralii se opun cu inversunare la orice majorare de salarii si pensioare, sa nu concureze cu ale lor venituri, criminal de speciale!

Alexcta spunea...

Scuze, termen:01 noiembrie în dosarul 1600/1/2022.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pastelle politique de l'otomnne...
*Maica Rossia, acum racla si Satana in toata Europa, da semne de oboseală si sleiala, fugindu-le regimentele de pe toate fronturile, o gloata de imbatraniti introvertiți, speriati, inflămânziti si osteniti, luați cu arcanele de prin toate regiunile populate mai mult cu etniile, dezinteresate de politicile expasioniste rusesti si putiniste!
**George Simion cheama la rebeliune in strada, acum la inceput de toamna, mai ales ca guvernarea da semne cu indoiala si codeala, in ceea ce priveste reglementarea la scumpirea cu energia si majorarile de latoate pensiile si salariile... Ai grijă, Simioane, ca de la asta ti se poate trage cu o cacealma organizata de catre DNA, pusa la cale in Palat de catre marele spanzurat!
***Se pare ca vom avea o toamna destul de tumultoasa, si daca guvernantilor in continuare nu le pasa, este posibila o rasturnare de guvernare cu strada, in masa, cerandu-se sus si tare alegeri anticipate, parlamentare, poate ca si prezidentiale si, cum s-a intins de la noi revolta din 1989, in toata Europa, nu-i exclus sa explodeze măliga așijderea si in toamna asta, ca s-a saturat lumea de atatea restrictii, experimente, scumpiri si devalorizari cu cele mai cumplite saraciri!
****Dezertorii miliardari, ucrainieni, au luat-o la sanatoasa in Monte Carlo, sa traiasca misto baro, la borduri de vase de croaziere fara sa le pese de rezbele, insa guvernare ucrainiana acum ii cauta si ii cheama sa puna mana pe arma, ceea ce nu prea cred ca se va putea pana ce banii si toate bunurile nu li se vor confisca...
$$$$$ Asta este un mic pastel de toamna, cu via coaptă si plină de poamă, din care as adora doar sa se vada tot Romanistanul agitat in strada, guvarnarea sa cada, doar si numai daca in continuare nu-si vad de treaba sa ne scoata din acest rahat, in care tot ei ne-au bagat, mai ales ca pensiile suficient nu ni le-au majorat!
+++++Sa aveti totusi o toamna tihnită si linistită, cu pastama si must aspru in burtă, caci viata asta tare-i urata si scurta! Doamne, ajuta!

Huhu Rezea spunea...

@Alexcta
Mai întâi, ICCJ judecă pe 12 09 2022 recursurile CPS a MAI în contenciosul cu Curtea de Conturi, după care CPS trebuie să treacă la reținerea sumelor plătite în plus, potrivit deciziei CC, pensionarilor cu statut de militar din MAI aflați în plată la 01 01 2017(jandarmi, pompieri, polițiști militari, Doi și-un sfert)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Este posibil sa se fi gomflat broscoiul din fondul cardurilor cu evidența conturilor din burdihanele bancilor, pentru ridicarea alimentelor si beuturilor amarastenilor, dar surpriza e sa se cumpere rodul tuturor scumpirilor si devalorizarilor, si tragandu-se liniile sa mai ramana sa se ia cu mânurile doar ditamai zcula mazculina cu poreclă fominină, dandu-se vina, evident, pe mormăita de ursoaica, Rossia! Nu-i așa, harașo, ca treaba nu-i ca pixelul mov, răposate pe spate, Mihail Gorbaciov?!

Alexcta spunea...

Militarii din MAI, NU și-au făcut probleme până acum!

Ar fi timpul să știe că au luat indexarea pe 2016 pe care Curtea de Conturi (în 85 %) NU o recunoaște.

GO spunea...

@ CFI. Legat de Rusia, las-o puțin mai moale! Militarii nu se iau după amatorii de la A3 și Realitatea, ci pun harta in față. Controlul teritoriului Ucrainei de către forțele ruse și aliate Rusiei, pe regiuni. De reținut: o regiune ucraineana cuprinde suprafețe care însumează aproximativ suprafețele a 3-4 județe românești. Datele sunt confirmate și de Institutul pt. Studiul Războiului din Marea Britanie. Așadar, rușii dețin cam echivalentul a jumătate din suprafața României, după cum urmează:

Regiunea Donetk/acum Republica Populară Donețk - 15996 km² din 26508 km² (60,34%);

Regiunea Zaporojie - 20441 km² din 27049 km² (75,57%);

Regiunea Lugansk/acum Republica Populară Lugansk - 26682 km² din 26682 km² (100%);

Regiunea Mykolaiv (Nikolaev) - 1247 km² din 23938 km² (5,21%);

Regiunea Harkov - 10775 km² din 31436 km² (34,28%);

Regiunea Herson - 24513 din 25642 km² (95,6%);

Republica Autonomă Crimeea - 26 081 km² din 26 081 km² (100%).

Nota 1: Regiunile respective ocupate total sau parțial, însumează 80% dintre resursele Ucrainei in petrol, gaze și minereuri.
Nota 2: Trupe aliate Rusiei sunt considerate trupele autoproclamatelor republici Lugansk și Donețk, care au propriile forte armate.

Leon spunea...

Despre morti numai de bine:
https://m.ziare.com/marcel-ciolacu-presedinte-psd/deces-mama-marcel-ciolacu-1758940

Dan B. spunea...

@CFI:

În opinia mea, Gorbaciov a fost trădătorul nr 1 al URSS, din moment ce a divizat țara și a semnat acorduri cu USA și UE, ale căror prevederi nu au fost respectate de către cei de dincolo de Cortina de Fier.
Iar Raisa a fost cam ca Elena Ceaușescu, și-a diriguit soțul.
Serviciile făcute Germaniei și USA i-au permis o îmbogățire rapidă și consistentă, acoperitoare traiului în Germania, unde a beneficiat de azil politic și un trai de lux pe meleaguri nemțene.
Așa că, neinformat fiind, îl ridici prostește în slăvi pe Gorbaciov.

Huhu Rezea spunea...

@Buzescule
Păreai că ești doar un rusofil, dar după ce scrii aici ești un nostalgic al Velikaia Soveschi Soiuz.
Nici măcar Belarus nu se plânge ca a scăpat de URSS.

M spunea...

Lasă că și frații în gândire conduși de Hitler ocupaseră 3/4 din Europa!

Cât de animale sunt rușii?

În 1961 CCCP l-a trimis în cosmos pe Gagarin.
Abia după 7 ani, în 1968, rușii au reușit să producă prima rolă de hârtie igienică
(mașinile erau importate din Anglia). Până atunci rușii cei civilizați se ștergeau la cur cu mâna! A te șterge la băsănău cu Pravda era considerată trădare de țară!
Problema era însă că cetățeanul sovietic nu cumpăra minunea industriei ruse! Prefera să se șteargă tot cu mâna!
O campanie de reclame a fost inițiată.
Abia după încă 3 ani, prin 1970 consumul de hârtie igienică începe să prindă avânt!

Vă mai mirați că armata rusă fură vase de wc?
Vă mirați că filorușii nici acum nu se șterg la bot după ce laudă haznaua moscovită?
😁

(Povestea circulă pe net spusă chiar de ruși)

PS - era vorba de Gorbaciov, Dumnezeu să îl ierte! Unul dintre puținii ruși cu ceva în cap și neînclinați spre crimă!

Gorbaciov a făcut lumea mai sigură! Păcat că l-a lăsat în viață pe Putler!

Deci, spuneam, era vorba de Gorbaciov nu de războiul din Ucraina.

M spunea...

@Known

Știm! Zice că suntem frumoși și deștepți și că rușii să ne pupe în kur pe noi și pe tot NATO! 😂

Leo spunea...

@Flavius
https://www.youtube.com/watch?v=jttFG8hcdhI

Huhu Rezea spunea...

Măi... Drăghici,,,,profesoraș,
Anii trecuți aveai alte preocupări.