Un produs Blogger.

luni, august 15, 2022

Slujba de Ziua Marinei scurtată după ce IPS Teodosie i-a tămâiat pe Iohannis și Ciucă

60 comments

Slujba a fost întreruptă pentru a i se da cuvântul şefului Statului Major al Forţelor Navale, Mihai Panait.
Soborul de preoți a continuaf câteva minute slujba fără sunet după care a părăsit portul militar.
Teodosie a spus jurnaliștilor că este pentru prima oară când i se întrerupe microfonul în timpul unei ceremonii religioase.  
Pe înregistrarea Guvernului incidenytul este la minutul 21.

„Îi compătimesc pe cei care au făcut asta. Înaintea lui Dumnezeu vor răspunde” a cugetat prelatul.


 

Forțele Navale pun incidentul pe o avarie de sunet nepercepută de prezentatorii ceremoniei care nu aveau vizibilitate spre locul în care se afla soborul lui Teodosie. 

"Întreruperea amplificării sunetului pe timpul acestui moment a fost cauzată de o defecțiune tehnică a circuitului audio."

60 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un gest de mitocanie execrabil si condamnabil, o palma care va ramane adanc pe obrazul gros al Armatei romane, un gest lipsit de respect si politete si cele mai elementare reguli militare, fata de un inalt prelat bisericesc, ceea ce denota ca cei care pastoresc Armia romana au ramas cu educatia si bunul simt in urma! Sa le fie rusine ca s-au dedat politic ordinilor pe linie neomarxista din gasca #Rezista, ei fiind la originea atacurilor marlanesti asupra religiilor si fețelor bisericesti! Fosta Armata glorioasa si plina de Onoare, unde esti?

vasile spunea...

O tampenie marca iohaness. Si-a tras iar parada lui cu marina lui! Rusine!

Huhu Rezea spunea...

Teodosie zice că a avut rezervate 17 minute iar din înregistrare rezultă că a cântat doar 10 minite.
Din ce se aude din înregistrare, soborul nu i-a pomenit pe conducătorii statului în timpul slujbei ci numai pe conducătorii BOR.

Cezar spunea...

Ce căuta..popimea cu un penal in frunte..acolo??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Poate ca, in timp, ati observat ca nu sunt ahtiat sa ridic tagma pocheasca mai presus decat tagma militareasca, dar aici a fost o actiune, ca o rebeliune, cu o intentie de sabotare cu nerusinare, marca @Rezista, infiltrata in actuala Harmata futurista, distrusa ca atare de mafiile clocare, șobolănare, din ale ministresului cotloane, care incep sa se supuna ideologiilor si ordinilor sabotoare importate din mediile internationale, care ne impun viermii ca mancare sau apologia sexului intre aceleasi persoane cu organe genitale asemanatoare, si alte idiotenii imorale, care-mi repugna din intregu-mi sentiment de pudoare! Inaltul Spanzurat din copacul daramat acceptand si fiindu-i pe plac! Imi plac si mie poantele si jmecheriile, dar nu si golanelile, si cum sa-mi placa cele petrecute cu ajutorul unor oculte in onorabila Harmată?!

Viorel spunea...

Organizatorii nu au înțeles nimic din ce reprezintă Biserca Ortodoxă pentru poporul român. Pentru un rahat de discurs al unui vașnic conducător de corăbii, întrerupi ceremonialul religios care se desfășoară după un anumit ritual ce nu poate fi modificat după cum vrea fiecare politruc. Nu au ținut cont că, în nesimțirea lor, în întreaga carieră de militari / comandanți, mereu se lăsau așteptați minute în șir la diferite adunări pentru a-și da importanță. De zeci de ani, niște papagali fără bun simț, carte și educație, calcă și încearcă să distrugă religia și credința acestui popor. „Preoți cu crucea-n frunte, căci oastea e creștină”. Domnule reprezentant al MApN organizator de „adunare populară la Marea Neagră”. Dacă discursul era ținut de un preot militar ați fi procedat la fel ? Sau IPS Teodosie vă stă ca un ghimpe în coaste prin inițiativele și criticele aduse la adresa politicianilor și guvernanților pentru măgăriile ce le fac în defavoarea cetățeanului de rând. Rușine de la cel mai mare până la cel mai mic om politic implicat în această mascaradă. Oprești ceremonialul botezului, nunții sau înmormântării pentru că așa vrea un pulifrici care astăzi este „mare sculă” iar mâine cântă „La Chilia-n port”. A mai fost un dobitoc (,) care se dă mare tenor și care, a modificat Imnul Național pentru a nu rosti cuvântul Traian. De încheiere. Domnule Huhu Rezea. Pe care conducători să-i pomenerască pentru că eu nu am văzut nici unul. Vorba unora pe la TV. Mai conduce cineva România sau doar o fură de dimineață și până seara.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Proasta pregatire a evenimentului militar si religios, in care Imnului i s-a dat intonare dupa un secol de asteptare, militarii din NATO invitati parand ca sunt niste refugiati cu bocancii scalciati si nefericiti, ca niste diribisti, iar port drapelul de Stat pe catarg avand un burdihan baban ca pupa de cataram, deci o regie deficitara si neconform militara, din cauza ca infiltratii #Rezist au sabotat-o elitist, si se pare ca asa cum le plac lui Malaimare Ciucălaie Ciucale, spanzuratului de olaie si mafiei clocare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In seara asta merge ascultat Aerosmith cu piesa Crin'! Auditie pe masura!

monteoru spunea...

Noutate.Vai de capatana voastra.Ofiteri si subofiteri bigoti!

Huhu Rezea spunea...

@Iceparule
Lui Teodosie îi va fi milă si de ce o să pățești tu după ce nu vei mai fi!😃 Iți mai pasă?

Huhu Rezea spunea...

Forțele Navale pun incidentul pe o avarie de sunet nepercepută de prezentatorii ceremoniei care nu aveau vizibilitate spre locul în care se afla soborul lui Teodosie.

"Întreruperea amplificării sunetului pe timpul acestui moment a fost cauzată de o defecțiune tehnică a circuitului audio."

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Statul Major al Fortelor Navale isi cere scuze formale pentru incidentele petrecute din cauza lipsei de comunicare! Zau, bre, dupa ce ati baut o bere, incidentul dandu-va aceasta placere? In mass media v-au facut praf si pulbere la capitolul ,,onoare,'' fiind inca o palma pe obrazul gros al Ministerului Apararii Nationale, mare specialist in distrus pensionarii militari si pensii militare, sadismul cu crimele ducand pana s-au umplut cimitirile! Ne intrebam la ce capitol mai excelati cu aceste teribile ,,calitati!'' Scuzele nu acopera prostia si marlania, savarsite cu buna intentie de Sfanta Maria, voi crezandu-ne prosti si incuiati, daca cu asemenea tampenii va ocupati, crezand ca nu ne prindem de figurile cu sabotarile pe care vi le-au impus obligat #Rezistii inaltului spanzurat in cracatela de copac! Pacat.

Viorel spunea...

Domnule monteoru. Mai bine ofițeri și subofițeri bigoți, decât generali / comandanți, politicieni, guvernanți și alte categorii socioprofesionale MINCINOȘI, MAFIOȚI ȘI HOȚI. Biserica prin preoți nu mi-a furat nimic. Nu m-a învățat să fur, să dau în cap, etc., etc. Politicienii și guvernanții însă, prin măsurile care le iau te aduc în situația de a încălca toate poruncile creștine.

Unknown spunea...

Am publicat un comentariu. Nu aflat aprobat?

Gigi spunea...

Ziua marinei,fara flota,asta daca includem si flota civila,comerciala!

Cele două nave,stânga-dreapta din imagini,erau ale noastre? Nu intreb la mișto,chiar nu cunosc,spre rusinea mea! Multumesc!

Huhu Rezea spunea...

@Necunoscut
Apare când îti dai un nume.

Gigi spunea...

Vad o intrebare postata pe acest topic si imediat ma adus cu gândul la o scena din filmul cu acelasi nume,Morometii! Ce vrei domn'e daca nu avem si noi alte capodopere literare prin tarisoara asta sa luam ca modele citate celebre,iau si eu ce gasesc😁
Faza cu salcâmul,fiul Moromete întreabă ca de ce taie salcâmul,iar bătrânul îi raspunde: "Ca să se mire proștii".

Huhu Rezea spunea...

@kisule
Gradina este atât de mare că încape în ea și un tractorist cu fofează ca tine...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gigi, alea doua barci de salvare participante la marea sarbatoare cu rusinoasă ratare, sunt bucatarii de campanie electorală pe Mare, in care se gateste mancare din carabuși, oxiuri, limbrici, lacuste, si viermuși de la rusi, dupa noua doctrina heuropeană de sub egida zorosistă si o listă de bucate #rezistă si haștagistă, iar de cart la o timona din paie fiind musul Malaimare Ciucălaie Bucălaie, prin furtuni nassiriene fiind intr-o continua lăcăraie, pentru care primeste unul sau doua miare; iar la cealaltă navetă spatială si maritimă fiind la timona de cart scafandrul fantomă, inecat si spanzurat de catarg si in careu pe motiv de guvărnul mău, raspunzand si de trinca mare cu velă de portare in partide legionare si lăbărale, pentru autoscufundare! Mai trebuie sa specific ca marinarii subacvatici si foarte simpatici, plini de humor, Mardel Colacu si Ceardaș Horoor, stau in varful catargelor si chitonoagelor sa observe in bataia valurilor plutirea penziilor catre Secundul, Butoicurom Budigai, ca sa le coordoneze prin vanele din băi in directia acelor păstai din MApN, cu radarul PNRR si prin coordonate de contributivitate, sa se facă la misto putintică dreptate, doar cat sa le ajunga matelotilor pensionari militari pensiile puțin cate puțin, de acasa si pana la țintirim! Amin.

monteoru spunea...

Huhule cand te legai in centrala sa asculti convorbirile unuia si altuia nu gandeai ca incalci preceptele bibliei?Afurisiti farisei!
Cand santajai pe
X,Y,Z sa devina colaborator al institutiei ce asigura securitatea statului te spovedeai duhofnicului?De cate ori ai pupat patrahirul?
Cate lacasuri de cult ai stabilit case conspirative?

"mare-i gradina acestui blog!".Citat:Kis.

Cazarmarul spunea...

Teodosie a avut alocate 17 minute, a intarziat 8 minute cu începerea slujbei, deci sa zică merci infractorul nr. 1 al Bisericii Ortodoxe Romane ca a fost lăsat 10 minute sa parangheleasca...
Lumea nu a uitat ca pentru Teodosie nu au existat nici
un fel de reguli pe timpul adevăratei Pandemii și a incitat oamenii împotriva autorităților. După ce a pierdut în prima instanta procesul pentru fraudarea fondurilor europene, a blestemat pe judecător... Asta nu este înalt reprezentant al preotimii, este un smechera de Ferentari

Cazarmarul spunea...

Și încă ceva, pt ca vad ca unii nu fac diferenta... Teodosie nu înseamnă Biserica Ortodoxa Română, în fata căreia ma închin cu evlavie, el se considera conducătorul săracilor din întreaga Dobrogea,pe care îi manevrează și îi incita după bunul sau plac, cu sfidarea oricăror reguli din aceasta țară... Chiar și Mitropolitul vrea sa scape de el dar nu are pârghii funcționale...

Doru spunea...

Teodosie ?
Un individ care face ce vrea , încalcă legea și canoanele bisericești
Cu toate lălăiturile lui este tot mai penibil
Se face prea mult tam-tam pentru un fleac
Când nu rea amplificare cum țineau slujbe prelații
Circ , asta face purtătorul de sutană
PENIBIL

monteoru spunea...

Pe mine ma surprinde cum unii ofiteri si subofiteri pupa poala popii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ofiter de serviciu, la mine n-a fost un capriciu sa-l apar din oficiu pe abonatul la DNA de serviciu cu o rangă, Tudosie Șpagă, caci ii cunosc trecutul de infractor, asa cum e la cunostinta tuturor, insa aici e vorba de altceva, ca cineva expres i-a sabotat acestuia prelegerea la comanda cuiva, lovind subtil, cu lasitate si adanc insasi Biserica, dupa un plan haștagist si #Rezist, sorosist si cu iz ateo-rasist si fascist, in viitor cautandu-se sa se darame toate bisericile si sa se interzica in masa religiile, cum in viitor ne vor obliga sa mancam viermi si toate prostiile. Nu-i o surpriza sau rusine sa stim ca si in Armata au intrat sublim forte oculte si sabotoare, internationale, inhamate la acest globalism amploiat in fascism si rasism, si daca acel care raspunde de acea măgăoaie cu difuzoare si microfoane ar fi strans cu usa de olaie, ar dezvalui in simbria cui actioneaza cu sabotaje la politicieni si anumite personaje! Asta-i motivul pentru care am sarit cu gura mare Sfintei Biserici in aparare, ca ei vor lovirea acesteia, si nu un anume prelat cu coafa cu crucea cat tulumba sau pe altcineva asemenea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoare, matale musti tare mana care ti-a aruncat oase pentru descarnare sa te sature? Unde-i scrie patalamaua cu mangafaua ca @Huhureaua ar hi absolvit Secureaua? Ha?! Dar ăia, daca ar hi si asa cum dzici dumneata, stateau asa de rau in relatia cu Dumnezeu? Sa nu uitam ca pochii in lacomia lor neoprita si neostoita ii cautau pe securani pentru dat din limbă pe bani, cu tot ce s-a vorghit, ispitit si spovedit in casele de locuit si lacasele de cult, si nu ca securanii i-ar hi strans de olaie sa marturisească cetanii si litanii pentru sfintele grijanii ale securitatii locale! Cu tot ce am marturisit, fara pacate, trebuie sa mi se dea dreptate, de Rai sa am parte, frate!

Sorin spunea...

Anul acesta, spre deosebire și în ciuda celorlalți ani, cand nu am văzut nicio urare, sa uram marinarilor "la mulți ani!" si specific "bun cart inainte" și "vant bun din pupa". O meserie grea, cu o viata petrecuta mai mult pe nava decât cu familia, o nava care desi e cât un bloc cu 10 etaje și 4 scări, e ca o jucărie pe marea în furtuna. Unde, pt cei care o numesc barca, nu ai unde sa cobori și sa aștepți sa ți se rezolve pana. Cu pensionari putini din cauza traiului în câmpuri electromagnetice puternice.

akord 75 spunea...

@Ofițerul de serviciu
Un golan de Constanta,un cocalar de cea mai joasa speta

@ceilalti
Mai lasati ba ipocrizia de-o parte
exemplu:Acum il injurati pe Ciuca(nu ca n-ar merita),dar daca maine va baga 1000 lei in pensie brusc o sa-l lingeti pe ....

Cand o sa demonteze paratrasnetele de pe biserici si o sa scoata camerele de supraveghere video atunci mai discutam despre "sfanta" biserica....pana atunci raman doar niste excroci ahtiati dupa bani,ca asa se numesc aia care se folosesc de credulitatea si lipsa de educatie a omului pentru a-si umple buzunarele si burdihanele .EXCROCI!! Ahaaa popii lui Putin sunt rai,iar ai nostri sunt buni.???!!!
1-Recititi-l pe Eminescu nu ca poet ci ca om care a avut curajul sa spuna adevarul,curaj pe care voi nu-l aveti.Biserica este o mare excrocherie politica si financiara,care foloseste prostii pt a-si atinge scopurile
Daca totusi nu sunteti convinsi studiati din nou istoria evului mediu si cruciadele.Puteti incepe cu Papa Urban I apoi II.Acolo sa vedeti genocid in toata "splendoarea" lui intins pe sute de ani
Ipocritilor!

Huhu Rezea spunea...

Respectă Biserica Ortodoxă Română ca instituție implicată în păstrarea identității naționale și culturale a românilor, chiar dacă nu crezi în dogmele ei religioase.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sinistrul, Mierloi Budigăi, cu vocea milogului a dialogat cu cativa politai, pe care eu ii consider eroi ca au iesit in strada si pentru noi, penzionarii meletari de soi, cosiderati de guvărnanti un gunoi, dupa care sinistrul parpale s-a jăluit bămăjit, bocit si storfocit de situatiile economice, financiare si sociale precare si ca n-are de unde da cate 2200 sau 2500 pulei la fieșcare dintre noi, sau la ei, asa ca sa avem rabdare, ca magariul bătut cu parii la foame, sa se discute chestiunile astea arzatoare si in guvărnare, drept pentru care si-a pus palma in gur, a facut stanga-împrejur, ca un Sergent Majur tambur si, cu stangul pe toba si fara nici o vorbă, a parasit arealul mioritic si transpartinic catre cel schizo politic, lasandu-i pe mitingisti si mitingiste cu buzisoarele fripte si opisorii in batiste! Un concluzion e ca viitorul nostrum nu-i unul roz bombon, tip permis de conducere, caci zculele lor, reglate pe reducere pentru grijile noastre pline de nerabdare spre o rezolvare, sunt in plină rupere cu câte o pârțoire cu mare duhnire, ca arborii de cardane si planetare forțați in cur(v)be! Mai la ceanga parpales, mo, mousiu, Budigăi Dezinteres, ca doar de aia v-am ales, crezand cu tarie ca sunteti pe interes si de inteles, sa ne bagati pensiile la recalculare si dres ca sa scapam naibii de stres!

Leon spunea...

Cred ca pe Huhu, astazi, îl gasim la Horezu:
https://www.gds.ro/Local/Valcea/2022-08-16/sarbatoare-la-hramul-manastirii-hurezi/

monteoru spunea...

Cei ce chiar credeti ca popii sunt reprezentantii lui D-zeu pe pamant stiti ce salarii au?Aveti ideie ce mai scot in plus pe langa salarii?
Biserica este singura institutie ce nu e impozitata.BOR e cea mai bogata.Are hoteluri,restaurante,pensiuni,livezi,vii,terenuri arabile etc.

akord 75 spunea...

@Huhurezea
ref la oricine si in special la popi.
"Respectul se castiga nu se impune" si odata castigat e si mai greu de pastrat.
Intrebare: De ce sunt icoane in clasele scolare si materia numita religie
O sa zica ,ca ii invata de bine de cand sunt mici de tot.Pe dracu !! scopul este de prozelitism si asigurarea viitoare de bani si putere politica prin indoctrinare religioasa
In rest e o minciuna cat mitropolia(aia acoperita cu foita de aur din Ghimbav(BV)....de ce ? din respect fata de Dumnezeu ????.Cu aur??

Bai huhule tu o sa te duci in Rai sa zicem dar atatea alte mii de miliarde miliarde unde se duc ca ele bietele insecte si/sau furnici nu au popi sau vreo zeitate.Vaaaiiii!! pacatoasele!!

In rest cum stim: Omul??? egoist,lacom,crud,inclinat spre autodistrugere.Spune ca incearca sa salveze planeta.Serios? Uitati-va in jurul vostru!
Iar pe dumnezeu,buddha,mahomed si alte sute de zeitati ii doare fix la basca.De ce? Pentru ca nu exista! Exista doar niste popi care si-au gasit niste prosti
Acum pe planeta: Peste 400 de religii si peste 6000 de secte...cam multi smecheri nu? Normal ca si prosti buni de jupuit sunt multi
Va doresc sejur placut in Rai dar nu inteleg de ce va tot feriti de Rai si vreti sa traiti cat mai mult.Doar popii v-au asigurat ca veti avea in Rai parte de VIATA VESNICA!
Ma rog nici ei popii s-ar parea ca nu se grabesc sa ajunga in Rai.Le place sa "sufere" aici intre noi pacatosii....saracutii cata jertfa din partea lor 😇😇😇
A mai "lacrimat" vreo icoana pe undeva?... ceva "minuni", chestii socoteli au mai inventat sarlatanii astia? Ultimul pe care-l stiu legase un furtun in spatele icoanei "ca sa planga" 😄 😄
Mertanul lu' daniel i-o fi schimbat uleiul la motor sau nu-i nevoie ca ala functioneaza cu "puterea Domnului"

PS Ref ziua Marinei: A crapat un amplificator final atunci cand vorbea popa si s-a dus dracu'sunetul.Se poate intampla oricui oricand oriunde...numai CFI vede conspiratii diavolesti intruchipate in Ziua Marinei...Ca ceremonia a fost de kkt asta e deja alta discutie.

akord 75 spunea...

Aici va puteti delecta cu "cucernicia" lor.Sa nu ziceti chestia cu "uscatura" si padurea ca nu tine.Aici padurea e numai din "uscaturi".Aici in RO!!

https://www.google.com/search?q=biserica+ghimbav+brasov&sxsrf=ALiCzsZ9yna5PcTOAe3_yqQnEB0PV2w5ag:1660659339578&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjZzJyQxsv5AhX5_bsIHX1OClgQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1366&bih=625&dpr=1

akord 75 spunea...

@CFI
Nu te mai agita!
Cheama un popa da-i 500 face doua trei rugaciuni pe nas si de la 1 sept o sa ai pensie 5000net.Daca nu tine figura il mai chemi pe popa odata si-i dai 7-800.Precis se va intampla o minune....dar grabeste-te ca vine Craciunul si iar apare popa sa-ti sfinteasca casa.Inca o suta asa pe usor! Si ai grija ca "sfintirea" aia(stropitul peretilor cu apa) are garantie cam scurta.Nu e vesnica....trebuie repetata anual ca asa e "sfintirea " la astia ,cre' ca e perisabila 😄 La fel si de Pasti!! 😄

Doru spunea...

Akord 75 = subscriu

Huhu Rezea spunea...

Teodosie nu are deloc voce de popă? Astă cum a trecut prin Seminarul Teologic cu vocea aia spartă?

benji spunea...

Aici n-a fost vorba neapărat de modernitatea armatei, ci mai grav de aplecarea ei subtilă spre aşa zisul progresism, LGBT şi alte năzbâtii sociopolitice, martore sunt voturile din teatrele de operaţii. În anii optzeci ai secolului trecut în mai multe garnizoane s-au descoperit cuiburi homosexuale, la Turda,unitatea de paraşutişti a fost aproape decapitată.A fost pusă batista pe ţambal, securitatea a făcut o curăţenie silenţioasă aproape totală. Morala creştină irită mai ales unele domenii închise ca armata şi închisorile.Nu mă mir de solidaritatea cu cocalarii care au faţă de cei care au tăiat sunetul acolo.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Borcul lăbăral, grețos si spinos, Câlțos, a devenit dintr-o data un mahalagist colțos si odios, bagandu-se singur in seamă, ca o dulamă decedată-n izmană, criticand si invinovatind cu sete ,,Peee Seee Deee'' cu un ,,beee heee heeee'' scremandu-se din toate borhaiele si imitandu-si cu toate talentele de Buftea-sat stapanul vătaf, aninat in inaltul brebeleac si balabanind din crăcănele intre cercevele, invinovatindu-l si atacandu-l la obiele cu paradele si pe linderul Mardel Colacu, sereacu', pentru acest simulacru de dezastru ce se intamplă cu perfidie in Sinergie, cand trebuie sa stingem becurile ca sa aprindem opaițele si lumanarile sa ne afumam bornăurile si incăperile, ca nu era de agiuns ca romanistanilor li se reproșau saraciile, hoțiile si cersetoriile si ca dam cele mai mari tunuri, dar acum o sa ni se spuna si ca suntem un bobor grețos si plin de... fumuri, ca niste gururi de ceaunuri! Spinosul, Mumu Câlțos, ipocritul libidinos, in mandatul sau dezastruos a vandut intreaga sinergie, fara fro milă de noi sau reținere, cu circa 100 sau 200 de pulei mafioților săi, si acum o recumparam inapoi cu peste 4000 de pulei sa ni se beleasca si chielile dă pă noi ca sa ramanem total saraci si goi, amagiti si păcăliți totusi ca hoții din Sinergie, niste strigoi de lăbăroi, o sa ne ia banii dar o sa ne dea vesel si vioi pielea inainte si inapoi, ca la batalii de oi, sa credem vrajelile cu incantare ca e o manipulare de reglare si de recuperare a pagubei prin compensare! Borcul Câlțos spinos, inainte de a fi dat jos de pe unde s-a cățărat fraudulos, la cati euroi a imprumutat si la cata sinergie a eludat de la stat si la mafioții lăbărali a virat si cărat, in alt stat civilizat azi era cu siguranta nituit cu trasoare in cap si la un gard avortat, ca pe un tarhat , dar la noi fiind o democratie mafiotă dintr-o țeara esuata si falimentata, cum aninatul rânjât a recunoscut o data, nepunandu-i in fiare pe acesti mafioti cu apucaturi infractionale, noi ii pastam in ierbare politico parlamentare sa nu le chiară sămânța diavolească de ,,plante dăunătoare'' rare, dar totusi propuse la viitorul scrutin pentru o deratizare si erbicidare din presele manualelor electorale !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, o sa-i dau: Si sus si jos, si prin fata si pe la spate, chiar si pe repetate, dar ii pun conditia sa creasca penziile toate, frate!

Cap_limpede spunea...

Păreri și păreri referitoare la tăierea sunetului lui Teodosie.
Ceea ce nu a remarcat nimeni este că preoții, cu bună știință, nu vor să respecte prevederile din regulamentele militare referitoare la desfășurarea unei asemenea ceremonial.
Și mă explic: în cadrul unui astfel de ceremonial se prevede ca preotul/preoții să susțină un Te Deum, adică "un scurt serviciu religios" dar ei, din dorința de a ieși în evidență (pentru rating!!! :-) ) transformă acest Te Deum într-o adevărată slujbă de pomenire care este mult mai lungă. Acest lucru se întâmplă cu buna lor știință cu toate că eu cred că le este adus la cunoștință. Mizează foarte mult pe faptul că având microfonul nimeni nu-l va opri. Și uite că l-au oprit!!! Nu a fost nici o defecțiune tehnică....
Personal am trăit un astfel de moment în calitatea de comandant al unei garnizoane reședință de județ în cadrul ceremonialului de Ziua Drapelului Național.
Conform prevederilor regulamentului în cadrul ceremonialului se prevede că în seara premergătoare zilei de 26 iunie, Ziua Drapelului Național, se coboară drapelul de pe catarg și se duce într-o biserică din apropierea locului unde este păstrat în altarul bisericii pe timpul nopții. A doua zi, dis de dimineață, în prezența gărzii de onoare ce va duce la catarg drapelul are loc o slujba de sfințire a drapelului în biserica respectivă.
În cadrul ceremonialului din ziua respectivă preotului îi revine sarcina doar de a binecuvânta drapelul, printr-o frază prevăzută în regulament, imediat ce acesta a fost legat la catarg.
Cu toate că în anul anterior îi adusesem la cunoștină protopopului că nu e necesar să mai facă o slujba de sfințire și la locul ceremonialului întrucât drapelul este sfințit preotul a spus da, dar m-a pus în fața faptului împlinit că a reluat slujba și în cadrul ceremonialului. Știu, veți spune mulți "și ce dacă?" dar sunt de principiu că o prevedere trebuie respectată întocmai.
Așa că, fiind pățit în anul anterior, am mers în noul an și i-am arătat din nou prevederile regulamentului, i-am scanat, la o dimensiune cât mai mare, prevederea cu fraza ce o va rosti și i-am cerut din nou să respecte. El iar a zis un da!!
Surpriza a venit când am văzut că la locul ceremonialului a venit un întreg sobor de preoți, vre-o 10-12, au adus o masă pe care erau evanghelia, sfeșnicul cu cele trei lumânări, etc. Adică tot ceea ce era necesar pentru o slujbă de sfințire. În această situație am mers la comandantul gărzii ce aducea drapelul la catarg și i-am ordonat să nu oprească garda cu drapelul în dreptul mesei respective și să continue deplasarea către catarg unde, odată ajunși, cei desemnați vor lega drapelul la catarg.
Comandantul gărzii a procedat întocmai.
Protopopul, văzând că drapelul nu este oprit în dreptul mesei, s-a agitat, a înșfăcat evanghelia de pe masă și și-a pus-o sub braț, a facut câțiva pași înapoi, a început să vocifereze că habar nu avem cum se face cu drapelul, etc. Prefectul se uita la mine mirat. L-am asigurat că totul e bine. Ceremonialul a continuat și, dupa legarea drapelului, prezentatorul a anunțat la microfon că va avea loc binecuvantarea drapelului de catre preotul protopop. Chiar eram curios ce va face! A venit însă și a binecuvantat drapelul corect.
După ceremonial a trebuit sa-i explic prefectului ce s-a intamplat si a doua zi, dupa ce a fost postat pe site-ul M.Ap.N. filmuletul cu ceremonialul de la Bucuresti (desfăsurat în fata Casei Centrale a Armatei) am mers din nou la prefect și i-am recomandat ca, pentru a fi sigur ca am procedat corect, sa urmareasca acea postare.
De atunci la Vaslui, cel putin acest ceremonial, se respecta întocmai!

SorinDaniel spunea...

Cine e de fara pacat sa arunce piatra....hai sa nu judecam noi.
https://www.facebook.com/groups/1396632030414559/permalink/5352262064851516/

CEZAR spunea...

@/ akord 75
Cine clampanea ca nu avem spitale si scoli moderne ...aveeeemmm!

Viorel spunea...

akord 75: „dar atatea alte mii de miliarde miliarde unde se duc”. Vă răspund eu cu o singură condiție. Spuneți-mi și mie unde s-au dus miliardele de euro împrumutate de marii guvernanți în 2021 de a ajuns România la un deficit de 50% din PIB ? De bine de rău, preoții nici nu s-au împrumutat și nici nu au furat. Cine a vrut (de bună voie și nesilit de nimeni) a donat cât a vrut sau cât a putut. Tot politicul este cel care în anii electorali „impune” (verbal și prin sponsorizări) implicarea bisericii (preoților) în alegeri. Deci care sunt mai mișei ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, raguseala de măgar a popii pontico dobrogean, imbrobodit in sutan, cu caftan si un bibiloi de turban cat clopotul mitropolitan, e de la o o ogivă de colivă congelată, cu bomboană scapată din prohabul de sutană dejghinată, si fabricată pe baza de bani grămada din șpagă, foșnitoreii ușurei fiind romanistanii pulei, care l-au zgarâiat ca un gheroi pe gârlejoi, ca daca erau euroi din ăia pufoși, moi si greoi la teșcheroi, mergeau unsi pe gârlejoi, ca smântânosul clei pe pelicula de ulei! Enigma fiind dezlegată, dar mai lasati-l dalacului o data de teamă ca vocea de tot sa nu i se sparga si sa-i ramana mestecatoarea inclestată, dupa ce din cauza discutiilor noastre a fost deocheata!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Dar Ciucă are voce de militar ? Înțelegeți vreo comandă dacă o primiți. Atenție, ea vine în reluare (ca și ecoul) cu încetinitorul. Până ajunge la dv. Se termină războiul. Ăști nu au ce căuta în armată. Ex. Colateral: În 1979, la Liceul de Alimentație Publică din Iași dacă nu aveai o moacă simpatică erai picat din prima.

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
(text corectat la ora 21:19'..!)

..Da,în contextul: SOCIAL,istoric,geo-politic,..etc. al ROMÂNIEI de 900 (.. și ceva..!) de ani e adevărat ceea ce scrii despre rolul CREDINȚEI și a BISERICII ROMÂNE, mai ales prin prisma altui mare adevăr: că ele: CREDINȚA si BISERICA, împreună, au.."suplinit" rolul unor alte mari "instituții"..cam .."absente" = SUTE de ANI..AICI= pe teritoriul actualei ROMÂNII,și anume: ȘCOALA/UNIVERSITATEA și EDUCAȚIA..șco lară/universitară, care în alte țări europene (și nu numai..!) au apărut și dezvoltat..de SUTE DE ANI (=la început de mileniu II )..!.
BISERICA în ROMÂNIA (în Principatele ROMÂNE) a avut rolul amintit mai sus, indiferent de RITUL ei.![ortodox,greco -catolic=unit(cu ROMA),romano-catolic ,..etc.] = în zonele/principatele în care a funcționat..!; e cunoscut rolul Bisericii Greco-Catolice-UNITE, în TRANSILVANIA sec. XVII-XVIII de înfiin țare și patronare a ȘCOLILOR ROMÂNEȘTI
(ȘCOALA ARDELEANĂ)..!,precum și rolul
Bisericii ROMANO-CATOLICE, în special în MOLDOVA peri-carpatică= care a cuprins în sânul ei..și numeroși români..!

Calinmihaib12 spunea...

Instituțiile de învățământ teologic
în ROMÂNIA sunt"atent monitorizate.."(!) de către ..alte "structuri" și.. instituții INTERESATE..și concomitent ..cooperante..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Informatie lamuritoare asupra unei expresii novatoare, dintre toate cele neaos populeare: Puleii, sunt aceiasi lei, insa mai mititei decat niste euroi grohotei, sau fofei amărăștei, si expresia este formata din silaba fonetică PU, de la puțintei, acesti bănei fiind atacați de inflatia in floare si devalorizare de la bancile devoratoare, si silabele LE si I, formand cuvantul financiar si final, LEI, si deci, vrei sau nu vrei, finalizandu-se expresia in, PULEI! Ia puleii, neamule cu goaie trei, daca vrei, cu căruța doldora de săcotei, ca din ei o sa iei, la venirea pensiei, tot pe a' mai lungă si mai tare dintre toate alea trei!

akord 75 spunea...

@Viorel
Nene!! Bati campii!...total pe langa subiect
Du-te si te plimba cu popii tai cu tot

Calinmihaib12 spunea...

Viorel:
..Împrumuturi majore s-au mai făcut și în anii trecuți(peste 20 miliarde de EURO în anii..2009-2010= în guvernarea
Băsescu-Boc (+majoritate: > 70 % în parlament:PDL + PSD..!), bani care..nu prea se știe ce destinație au avut..!
(pt.că,întrebați fiind,inclusiv în par lament, guvernanții nu au dat nici o explicație plauzibilă..atunci..!).

M spunea...

Armata și biserica se află mereu pe primele locuri în încrederea românilor.

Mi se poate de o prostie și infatuare monumentală să jignești o instituție veche de mii de ani. Înțeleg că voi cei de la LGBTQ vă simțiți atacați de valorile Bisericii dar chiar așa?

Biserica este probabil singura instituție care amintește zilnic cele prezenți de jertfa militarilor români pe câmpul de bătălie!

Cazarmarul spunea...

Reiau ideea principală, pentru ca vad ca unii colegi au deviat de la comentarea unui evenimentul cu totul izolat si subliniaza, pe bună dreptate, importanta Bisericii... Tot respectul pentru Biserica Ortodoxa Română,asa cum este, cu bune și cu rele, sunt nepot și frate de preot, am fost crescut și educat cu credință n Dumnezeu... Cine a luat decizia de a "defecta" amplificarea sunetului la aceste festivitati, a știut ca este în asentimentul a milioane de români...Ba chiar a entuziasmat pe mulți... Nu încurajez pe nimeni sa mai facă asa ceva... Dar Patriarhul trebuie sa tragă oncluziile necesare pt a se evita decredibilizarea bisericii... Respect Armata României și pe slujitorii ei din toate timpurile! Respect Biserica Ortodoxa Română!

Huhu Rezea spunea...

Ofițer
Ai percepții complet greșite. Cum poți să crezi o asemenea reacție a populației față de o instituție care se bucură de încrederea românilor?
La asemenea Comemorări preoții sunt invitați și trebuie respectați ca atare. Nu le tai microfonul și apoi motivezi că a fost defecțiune tehnică.

Doru spunea...

Dacă-i popă are dreptul să întârzie ?
Un borfaș în fustă
Lipsă de respect față de oameni și față de eveniment
Mai lăsați slugărnicia asta

Leon spunea...

Inca o Stire de la Constanța:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://stiripesurse.directorylib.com/un-preot-militar-caterisit-in-2009-cere-acum-daune-de-la-mapn-1150430.html&ved=2ahUKEwjG_vupz835AhWgi_0HHQB6B-MQFnoECCIQAQ&usg=AOvVaw3Oa8CLUcvZOMYUONz3bhrP

akord 75 spunea...

popii intarzie intotdeauna fie ca e botez fie ca e inmormantare,iar dupa ce intarzie incep sa se lamenteze ca sunt foarte grabiti.Trebuie sa ajunga musai din punctul A in punctul B exact in momentul Z si apoi iar intarzie Deh metode de ev mediu, de a f^te p*limea
Iar dasteptii care vorbesc de institutii de borfasi "vechi de mii de ani" le reamintesc ca puletii astia de abia au doua mii de ani.Altii au cu adevarat 3-4-5000 de ani nu muci pe piept astia
Si apropo ,vechimea borfasilor nu justifica crimele si hotia lor.
Din nou:IPOCRITILOR!! ....va e frica de popi? Credeti ca l-a facut ma-sa direct popa? Nu domnilor si asta se căca in scutece ca oricare altul. Mai bine scoateti capul din nisip si vedeti James Webb. Nu bai ciumetilor cu oscar de kkt, nu e actor de film si nici Dumnezeu nu e dar voi aveti oscar in curu' satului
Bineinteles ca un popa va folosi un prost spunand "James Webb a fost voia lui Dumnezeu" ....cam asa raspund ei la orice.Cel mai bun mod de a nu raspunde:))) Ramane prostu' cu oscaru si furtunu' in brate de atata "inteligenta" a popii: Amiiin!! sau Ameno??(ERA 2010)

akord 75 spunea...

Ai dreak pupincuristi!!
Inainte de '90 nici nu aveau curaj sa se uite catre biserica de frica PCR.Acum ii ling sub burta pe popi
Asa se obtine oscarul,prin "adaptare" nu prin munca si studiu
Bulangii ipocriti pana in maduva oaselor

Viorel spunea...

Călinmihaib. Înseamnă că te-ai născut după 2009-2010 dacă ai uitat de criza economică la nivel mondial. Da. Guvernul Boc / Băsescu a împrumutat 20 de miliarde, banii care au fos dați cu o condiție: necesar pentru a trece de criză = 10 miliarde, o rezervă în caz de plelungire a crizei de 10 miliarde ce au fost depuse la BNR (vă poate confirma șeful BNR care este de neânlocuit după cum văd). În plus. Împrumutul nu a fost făcut la dobânzile de acum (România și Ungaria dobânzi de peste 9% / spune presa). Mai mult. Ministrul de finanțe nu a fost chemat de 2 ori în Parlament cum a fost chemat Cîțu (a spus TV. și presa) să spună câți bani a împrumutat, de la ce bănci (pentru a nu favoriza inamicul prieten), cu ce dobânzi, pe câți ani, etc. A refuzat de fiecare dată. Care este motivul Căline ? Este cumva văcar și nu se pricepe la matematică sau nu vrea să spună cum s-au „pierdut” banii. Cine decontează cele 18 milioane de vaccinuri care cred că au expirat deja și care costă aproape 800 de milioane de euro. Și ăsta e doar un exemplu. Să mai spunem de măști, căști, rachete și brichete ? În 2012 România intrase deja serios pe creștere economică. Vedeți vreo creștere economică în momentul de față ? Ce inflație era atunci și ce inflație este acum. În concluzie ca să nu mă lungesc. Hoție pe față în toate domeniile. Am uitat. Guvernul a hotărât astăzi (cu ceva timp în urmă) să subvenționeze prețul la carburant cu 50 de bani (adică 3 felii de pâine), astăzi suntem nevoiți să vii luăm înapoi.

Viorel spunea...

Nu freca menta akord 75. În luna decembrie 1984 am fost luat la măciuci de către Secretarul de partid Mr. Doru pentru că, dobitocul de Mr. Roibu / Comandantul Comenduirii de Garnizoană mi-a găsit în camera de cămin unde locuiam o icoană. M-a raportat la Dorul pu.lii mele iar acesta m-a luat la șuturi. Dacă tot te-ai lăudat că ai fost în control prin Galați, cred că știi Căminul (vechi, nu cel de pe faleză) și Comenduirea de Garnizoană de lângă Baia Comunală de pe str. Traian. Dacă nu ai tangență cu popii, atunci solicită și schimbă și Imnul României. Iar dacă ai fi comandant iar eu Șeful muzicii militare, de ziua Imnului Național te-aș întâmpina cu Imnul Eroilor ca să nu mai amintim de preoți. Hai să fim serioși. Când o să-mi demonstrezi că omul se trage din maimuță (câte maimuțe s-au transformat în oameni de când te-ai născut sau în ultimii 2-300 de ani) sau cine l-a creat pe om atunci renunțăm și la credință.