Un produs Blogger.

duminică, august 07, 2022

Iar se măresc soldele de funcție ale activilor, dar tot nu ajung la nivelul prevăzut de L 153/2017 pentru anul 2022.

78 comments

Publicat la data  05.08.2022

pdf icon Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative

pdf icon Notă de fundamentare

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la acest proiect de act normativ, pot fi transmise la adresa de e-mail: dezbateri@mmuncii.gov.ro .

78 de comentarii:

sky-zone spunea...

Dar oare le actualizeaza si soldele pensionarilor?

monteoru spunea...

Leon@felicitari.Caisi cumparati dela firma autorizata.Pepeniera Istrita.Tratati ca la carte.Nu am aplicat taieri.Sa fiu sincer.Nu le am cu taierile.Dupa 3 ani s-au uscat cu fructe pe ei.Am repetat si aceeasi figura.Accept lectie privind caisii.In toamna voi lua caisi dela pepeniera Istrita.
Avianyc@ ai afirmatii privind decembrie 1989 pe care nu pot sa le contrazic.Brambureala a plecat si s-a mentinut de MApN plus TV. Degeaba se arunca pisica moarta in curtea securitatii.

Huhu Rezea spunea...

@Sky
Deocamdată, nu! Nu este bază legală pentru actualizare.
@M
Îți răspund aici pentru că unde ai comentat an închis.
După modul șchiop cum înțelegi d-ta neretroactivitatea, ar fi trebuit ca eliminarea ACTUALIZĂRII prin OUG 59/2017 să lovescă numai în pensiile care urmau să se stabilească după 15 09 2017. Cum ar fi fost ca pensiile vechi să continue să fie actualizate și cele noi nu?
Ordonanța a stabilit că numai pensiile stabilite după intrarea în vigoare a ordonanței nu vor avea cuantumul mai mare decăt media cuantumului net al soldelor din baza de calcul.

Șoimul spunea...

M,dreptul la ajutoare (nu salarii compensatorii) era prevăzut în lege.

Huhu Rezea spunea...

@Soimul
Art. 20 din Anexa VII a L 284/2010 a prevăzut și ajutoare... și sume compensatorii. Ce folos că ele au fost imediat suspendate prin L 285/2010 si ordonanțele anulae ce au urmat, până în 2017, când întreaga lege a fost abrogatăp prin L 153/2017.

M spunea...

@Huhu

Nici nu mai comentez! E clar! Pentru dumneata și alții că dumneata toate drepturile dumnevoastră sunt urgente, necesare, reparatorii, simțite iar toate celelalte sunt nesimțite, nelegale, discriminatorii și pot fi amânate.

Niciodată, nicăieri în lume, pensiile în plată nu au fost recalculate după alte formule. Asta înseamnă neretroactivitate.

La ieșirea la pensie dreptul de ajutoare era suspendat. La ieșirea la pensie cuantumul nu era mai mare decât netul. Etc!

Îi tot dați că nu înțeleg ce e aia neretroactivitate! Dar ce e pensia? O pomană dată de la lună la lună? Pensia, de fapt cele două aspecte ale pensiei: dreptul la pensie și cuantumul pensiei, iau naștere ca urmare a îndeplinirii unor condiții.
După ce au ieșit la pensie nu poate să vină statul și să zică: ai ieșit la 55 de ani că așa era atunci dar trebuia să ieși la 57 deci mai mergi la muncă 2 ani.
La fel și cu cuantumul! Statul a zis: faci asta, asta, asta și asta și atunci eu îți calculează pensia așa.....

Mă rog! Știu! "Sporuri nesimțite", "neterminați", "Oscar" etc.

monteoru spunea...

Ne place sau nu ne place "Cezar" in decembrie 1989 era capitan.Corespunzator gradului probabil ca era comandant companie infanterie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, de ce acestei hanțe de ordonante ii faceti publicitate, daca la pensiile militare nu se face dreptate? E exact ca si cand una, numită Țuț Bunăciunea, si-ar ridica poalele si ne-ar spune chestiile cu refuzurile sa ne punem hai-hui pohtele-n cui!

Leon spunea...

Cam au dreptate politistii de la EUROPOL:
https://sindicateuropol.ro/o-noua-amagire-salariala-marca-guvernul-romaniei/

Huhu Rezea spunea...

@M
Ești cam ilogic pe lângă că interpretezi aiurea un principiu de drept.
Te-am întrebat dacă era bine ca abrogarea actualizării să nu se aplice pensiilor în plată ci numai celor viitoare, așa cum noua formulare a art. 60 se aplică doar pensiilor stabilite ulterior, cum expres se specifică în ordonanță. In loc să răspunzi, spui că susțin numai ce ar fi în favoarea mea. Uite că nu sustin interpretarea d-tale chiar dacă mie, ca pensionar în plată atunci, mi-ar fi fost favorabilă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Crizații Uniunii Europene vor sa ne creeze mari probleme cu strangeri de curele si economie la energie. De ce, frate? Cicătelea din... solidaritate ca nu le mai dau rusii găzoaie pe săturate! Adicatelea, daca eu am ce-mi trebuie, in materie de energie, sa traiesc in restrictii si saracie, fir-ar sa fie, ca franțuzul, englezul si ghermanul are restrans gazul, dupa ce l-a consumat ieftin si cu toptanul de s-au ajuns in varful ierarhiei mondiale ca super puteri economice si industriale? Sa traiesc limitat, ca in ceausismul intunecat, pe cand ei belfăreau in desfrau nelimitat? Cocoasa lor gingășică, nu poate suporta la o adică lipsurile la energie, daca si rumunski nu vor ca si ei sa fie, in fratie de penurie? Pai, ia mai traiti si voi, buhai belfăroi, cum traiam necajiti noi, ca nu avem nici o obligatie morala, sau materiala, sa solidarizam de-amvulea cu toata lumea ca vreti voi asa, mai ales ca nu meritati din oficiu acest supliciu si sacrificiu, dupa ce ne-ati distrus cap coadă tărisoara noastra draga cu impunerile voastre globaliste si sorosiste, asa ca nu va suntem slugi la dârloaga si mai puneti-va sare pe coadă, pramatii vest europene, umflate precum cocoșeii catolici in pene, in realitate ajunsi desculti si in izmene din cauza propriilor voastre probleme interne!

M spunea...

@Huhu

Să zicem că vă angajați să munciți pentru Popescu. Aveți două variante: să fiți plătit la începutul lunii (în avans) sau la sfârșitul lunii. Plata e de 3.000 lei/lună.

Alegeți să vă plătească la sfârșitul lunii.
Munciți și va duceți pe 31 să vă dea banii.
Popescu vă spune: Domnule Huhurez, m-am răzgândit! E prea mult 3.000. Vă dau doar 1.000. Nu e retroactiv pentru că încă nu v-am dat banii. E in viitor plata!

Întrebare!
Dacă v-ar fi spus de la începutul lunii că vă plătește cu numai 1.000 de lei, ați fi mai prestat?

Înțelegeți ce spun eu? Plata pensiei militare se face după ce am muncit în condițiile impuse de stat. Pensia militară este strict legată de profesia de militar.

Dacă mi-ar fi spus la începutul carierei că pensia o să fie calculată pe contributeală NU AȘ FI MAI PRESTAT!

PS - în ce privește drepturile este normal sa va intereseze în primul rând situația proprie! Modificarea legii prin OUG s-a făcut ori pe modul de stabilire a cuantumului (operațiune deja finalizată pentru cei aflați în plată) ori pe modul de actualizare (operațiune ce oricum se desfășura în viitor).
La fel și suspendarea ajutorului care, în viziunea mea este tot ilegală. Poate că cineva a acceptat cariera militară DOAR PENTRU ACEL AJUTOR!

În Franța, guvernul Macron a acordat niște scutiri fiscale pentru cei care își înființează firme în anumite condiții.

😁 Anul următor a scos acele scutiri fiscale. Curtea a decis că prin scutirile respective a creat o așteptare îndreptățită și că nu poate să le scoată fără un motiv bine întemeiat. Macron a trebuit să le reintroducă!!!!!

Huhu Rezea spunea...

@M
Spuneai că ai absolvit Dreptul!
Atunci, cum poți să spui că suspendarea prin lege a ajutoarelor a fost ilegală?
Ai și uitat că Plx 199/2020, în forma amendamentelor sugerate de specialiștii din instituțiile militare, introducea cuantumul net pentru toate pensiile militare, inclusiv pntru vechile pensii, după recalculare.
Potrivit interpretării d-tale, de frică să nu se atingă cineva de cuantumul avut în plată, vorba lui Zegrean, niciodată nu ar mai putea fi abrogată vreo lege.

M spunea...

@Huhu

Mă mir că nu înțelegeți un principiu atât de simplu! După dumneata (și ești singurul pe care îl știu că gândește așa) drepturile prevăzute a fi obținute DUPĂ îndeplinirea unor condiții sunt pur și simplu nule!

Adică să plătești un instalator după ce ți-a montat chiuveta e opțional. Pe bune??????

Zegrean a zis corect dar dumneata răstălmăcești!

O lege care prevede îndeplinirea unor condiții pentru a obține ceva nu poate acționa retroactiv. Ignorați complet obligația de a face! Este uluitor!

Ai dat examenul pentru permis și l-ai luat -> ți se dă permisul! PUNCT!
Modifică ăștia legea privind examenul auto după 5 ani, nu îți ia permisul și zice să mai dai o dată examenul!


Eu am muncit la angajatorul meu 30 de ani pentru că mi-a promis că după aia îmi dă ajutoare la plecare și pensie calculată într-un anumit fel. O dată ce am prestat se naște din partea angajatorului obligația de a face!

Leon spunea...

Cred ca la MApN cam asa stau lucrurile:
https://economedia.ro/pensiile-militare-platite-de-mapn-pentru-angajatii-din-aparare-si-servicii-au-costat-3,9-miliarde-lei-anul-trecut-din-82-000-de-beneficiari-67-500-au-pensii-speciale-top-10-pensii-sunt-incasate-de.html

akord 75 spunea...

porcii nu se lasa,sunt perseverenti in minciunile si manipularea lor.O reiau iarasi si iarasi la infinit pe principiul "picaturii chinezesti"."Calomniaza,calomniaza,ceva tot va ramane".E luata cu copy/paste dupa G4media=usr(economedia=g4media=usr)

https://economedia.ro/pensiile-militare-platite-de-mapn-pentru-angajatii-din-aparare-si-servicii-au-costat-39-miliarde-lei-anul-trecut-din-82-000-de-beneficiari-67-500-au-pensii-speciale-top-10-pensii-sunt-incasate-de.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dâncu va fi remaniat de Ciuca in aceste zile, alaturi de ministrul UDMR de la Sport, implicat in scandalul cu lozincile secesioniste de la meciuri, si liberalul de la Energie, pana peste cap vandut companiilor energetice. Daca declari nedreptatile de la pensiile militare si vrei dreptate, sigur ca esti matrasit!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Scenariile privind schimbarea de la Aparare sunt niste enigme, dar putem anticipa strigatele disperate ale guleratilor ca Dancu i-ar putea matrasi, fiind oamenii Ciucalelui. Apoi ca are Dîncu propusa scaderea pensiilor mari, gusteroi care si ei chițăie frenetic. Ar mai fi si din partea PSD ca declara prea multe si in fapt nu face nimic pentru activi sau rezervisti. Las la imaginatia camarazilor sa presupuna orice, insa mie nu-mi miroase a bine. Cred ca Ciuca vrea sa ramana situatia neschimbata, cu nedreptatile nerezolvate si pensia lui si ale acolitilor intregi. Salvarea pentru pensiile mici si medii, in care nu prea cred, ar fi de la Banca Mondiala su UE, sa preseze pe contributivitate ca sa poata fi atacate pensiile nesimtite. Daca cei cu pensiile de scrofotei ar fi militat ca si pensiile mici si medii sa fie majorate, n-as fi avut absolut nimic cu ei, dar acestia lupta sa ramana situatia batuta in cuie si atunci nu mai vreau nimic altceva decat sa se aplice contributivitatea ca sa fie articulati la oase si la lacomie! TRAIASCA CONTRIBUTIVITATEA CA SA REVINA SOLIDARITATEA SI DREPTATEA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

BUDAI A SEMNAT CU BANCA MONDIALA CA PENSIILE SPECIALE,INCLUSIV MILITARE, SA FIE PE CONTRIBUTIVITATE, DAR CIUCA, DANCU SI BODE NU VOR! PARERI?

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Vorba lui Leo,fac mimă.Pentru a obține finanțarea de la UE vor sta și în cap, dacă asta va fi soluția de la Banca Mondială

Alkan spunea...

Se pregătește debarcarea Dâncului.

https://www.comisarul.ro/articol/framantari-in-psd/dincu-la-un-pas-de-schimbarea-di_1400911.html

Huhu Rezea spunea...

M
Confunzi grav drepturile salariale cu drepturi de asigurări sociale.

akord 75 spunea...

"Dacă mi-ar fi spus la începutul carierei că pensia o să fie calculată pe contributeală NU AȘ FI MAI PRESTAT!" ...bla,bla


"La inceputul carierei" nu exista oscar, si nici alte "inventii" ulterioare.....nici spor de praf/pix/neon/incordare de "neuron"/Afga../Mali si alte labareli bune de sifonat banii.Dar astea sunt BUUUNE!!,SUNT PRIMITE!!Ma indoiesc ca la "inceputul carierei"exista "lucrarea de excelenta"
Ca de obicei manipulare grosiera
PS Eu zic sa-i dea solda de sacagiu la stins incendii...aceeasi de pe vremea lui A.I.Cuza ca doar legile "nu se schimba".....ca razesi o sa fim totii la un moment dat, ca pe vremea lui Stefan Cel Mare .O sa fim "concesionati" cu pamant la 2,60m X 1,30m X 2m

PS 1 Unii "militari" PRESTEAZA!!....parca ar fi pe centura Bucurestilor.Asa e si gandirea.De "centurista"!

Brenda spunea...

Oricum asta va amâna tot pentru rezervisti.Sper că Dâncu sa spună TOT ,am observat ca nu prea este el fricos Are multe de spus acum că a intrat în mușuroi ,are

M spunea...

@Huhu

Auuuuuuuuuu.... Unele sunt mai drepturi decât celelalte!!!😁

Luați exemplul unei țări civilizate (UK) unde au schimbat legea pensiilor pentru polițai acum câțiva ani!!!!!
Activii care au avut minim 10 ani de serviciu la data intrării în vigoare a legii NU AU FOST AFECTAȚI ei rămânând pe legea aflată în vigoare la încadrare. Nu mai zic de cei cu 20 de ani sau cei deja pensionați!

Asta înseamnă "neretroactivitate"!


Hai să vă întreb altfel: indemnizațiile de merit stabilite de L118/2002 nu sunt drepturi de asigurări sociale! De ce sunt plătite????

Ceea ce spuneți dumneavoastră se aplică pensiei contributive. La ea se adaugă un fel de "indemnizație de merit" pentru care, în afara muncii ordinare, statul a avut diferite pretenții (pe care noi le-am onorat). Ălora le cer "creaţii muzicologice de anvergură cu profil: bizantinologic, istoriografic, analiză creaţie, eseistică, lexicografie, folcloristică, cronică muzicală;" nouă alea de sunt scrise în Statutul Cadrelor Militare!

akord 75 spunea...

Tot vorbesti tu CFI-ule de tot felul de gulerati, ciuci si alte parascovenii dar nu vezi cum dau unii in apoplexie chiar aici pe blog, numai cand aud cuvantul "contributivitate"?
Chiar ca ar fi trebuit sa se faca instalatori.
Auzi cica "a muncit" bibanul acum 30 de ani si I S-AU PROMIS "ajutoare si pensie calculata intr-un anumit fel"...asta fiind prin anul '87-'88.Zau!! I-o fi promis si "oskar" si spor de cazut cu ochiul in pix??
Deh gandire de instalator.Eu ii doresc sa obtina exact pensia cum era calculata atunci in 1988. Adica 𝐞𝐱𝐚𝐜𝐭 𝐚𝐬𝐚 𝐜𝐮𝐦 𝐢𝐬𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐞𝐬𝐭𝐞!!.Nu am nimic cu omul ba dimpotriva doresc sa-si obtina drepturile cuvenite la momentul intrarii in militie sau la pompieri.Ca in armata NU a fost nici macar o secunda

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, semnand Budai inseamna ca automat ceilalti vor semna, sa nu se intinda infaptuirea PNRR, caci in Decembrie se implineste sorocul si nu mai pot taragana, mai ales ca Banca Mondiala vor raporta la UE ca ministrii de resort si Ciuca saboteaza activitatea si Programul PNRR. Toata societatea si intregul politic vor sa fie pensiile speciale, militare si ale magistratilor pe contributivitate, sa nu mai zic de BM si UE. Sa mai ramanem pe Lg 223 inseamna inca 10 ani de inghetari la pensiile mici si medii, fara actualizari si majorari, peste 68%, asa ca prefer CONTRIBUTIVA! Preferati ce doriti, cum vreau eu contributiva, dar nu uitati ca decizia este la Banca Mondiala, UE si politic, nu ceea ce zicem noi, si o spun ca sa va stopati injuraturile unul catre celalalt, de parca unii dintre noi ar decide ce si cum! Noi aici doar opinam individual ce ne dorim si, ATAT! Cine sa ne mai bage in seama, daca nici pana acum nu au facut-o?

DINU spunea...

Nu prea ar fi locul pe aici tr OUG 59/2017.
Insa, toata lumea discuta de ordonanta de urgenta si de efectele ei (implicit de OUG 114/2019, care a preluat prevederile idioate in ceea ce priveste pensiile militare), fara insa a se avea in vedere ca aceste ordonante trebuiau aprobate de parlament prin lege.

Iata ce spune Constitutia Romaniei in sensul asta:
ARTICOLUL 115
.......
(5) Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă. Ordonanţa de urgenţă cuprinzând norme de natura legii organice se aprobă cu majoritatea prevăzută la articolul 76 alineatul (1) .

.......

(7) Ordonanţele cu care Parlamentul a fost sesizat se aprobă sau se resping printr-o lege în care vor fi cuprinse şi ordonanţele ale căror efecte au încetat potrivit alineatului (3) .

(8) Prin legea de aprobare sau de respingere se vor reglementa, dacă este cazul, măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a ordonanţei.


Intreb si eu:
De ce nu se da legea de aprobare sau de respingere a celor doua ordonante?

Ce se intampla daca iordonantele nu se aproba prin lege, ptr ca se pare ca motivul amanarii legii de aprobare a oug 59 a fost tocmai neconstitutionalitatea acestei ordonante.

De ce asociatiile nu insista pe tema asta?

Viorel spunea...

Cornel. Cel care s-a împrumutat într-un an de 3 ori mai mul decât Nea Nicu fără a justifica nici un leuț, a fost „schimbat” din funcții (cu acordul lui) pentru a i se pierde urma și a nu se mai discuta despre acest subiect, cel care a întocmit PNRR și l-a prezentat spre aprobăre CE băgând în ceață pensionarii de toate categoriile, a tulit-o la fel nu înainte de a-și face firme de consultanță pentru a suge p..a tuturor. În concluzie. Să fie chemați la bară pentru a da cu subsemnatul. Un dobitoc bagă România în sărăcie pe 50 de ani, alt dobitoc nenorocește milioane de pensionari. Acum pe ei îi doare în fund. Probabil așteaptă alegerile viitoare. Nu tată. LA BULĂU.

nr. 1 spunea...

Se pare ca e clar: si pensiile militare intra in PNRR !De altfel, PNRR urmareste printre alte obiective si inlaturarea inechitatilor si nedreptatilor de la pensiile militare. Eliminare nu mima ca in ultimii 6 ani si jumatate ! Spune clar dl Augustin Zegrean:referitor la drepturile castigate nu este o teorie constitutionala. In Constitutie nu veti gasi nicaieri scris ca un drept castigat asa ramane pe vecie! Daca ar fi asa, ar insemna ca nici o lege nu ar mai putea fi abrogata! Iar PNRR spune clar ca se va introduce o noua formula de calcul pentru pensiile noi si cele in curs de plata(toate pensiile inclusiv cele militare).......in conformitate cu obiectivul privind totalul cheltuielilor publice brute cu pensiile exprimat ca procent din PIB (9,4%). Este posibil sa poata fi crescut un pic procentul de 9,4% (f putin probabil totusi) insa acest lucru daca se va face va urmari in primul rand cresterea pensiilor mici si medii(media insemnand cca 6500-7000 lei brut ca atat e salariul mediu brut pe economie ) nicidecum pastrarea pensiilor gonflate de peste 12.000-15.000 lei ! Zarurile au fost aruncate, mima e la mare moda insa fara efect de data asta, nu se pericliteaza sume de zeci de miliarde de euro pentru mentinerea cu orice pret a pensiilor smecherite!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O scurta analiza:
Daca nu mai sunt bani nici sa compensezi energia, sa majorezi soldele de functie ale militarilor, salariile politistilor sau sa majorezi pensiile mici, de ce majorezi cu 50% salariile bugetarilor care lucreaza cu fonduri europene? Ai? Pentru ca acolo sunt verisorii, amantele, sotiile si mafiotii parlamentarilor? Profesorii muncesc, oare, 10 ore pe zi, nu dau deloc meditatii costisitoare, care nici macar nu sunt impozitate la majoritatea, umplandu-le buzunarile, si presteaza in intemperii si in namoale ca sa le majorezi salariile exagerat in pandemie, constituind, cică, o urgenta nationala? Oare sunt militari si pregatesc soldati pentru front, si nu taie-lemn Tanase? Dar faptul ca ies de pe mana lor analfabeti functional, ca si ei in cazul multora, cu procentaj sub 50% la luarea bacului, nu se vede din avion? Si mai ales ca nu au grija ca in scoli sa nu se bea, fumeze,sa nu se bata si sa-i bata măr pe profi si sa se drogheze, durandu-i in fund de ordine, disciplina si mai ales educatie... Are dreptate @Onorabilul, ca si @Leo, ca se face mimă si in cazul pensiilor militare, ca ceva necurat deja ni se pregateste, cu toata Banca lor Mondiala si cu EU cea vicleană! In Primavara au majorat cu circa 1000 de lei veniturile primarilor, prefectilor, presedintilor consiliilor judetene si ale altor amante, cumetrii si gusteri politici, dar si alte facilitati cu dedicatie, si cum naiba sa nu se goleasca vistieria cu astfel de pomeni, marunte intr-un fel, dar foarte costisitoare adunate gramada! Salariile sefilor din companiile majoritar de stat bat recorduri dupa recorduri dar ei inca au de gand sa mai bage cate ceva, caci de acolo sunt pompate si fondurile partidelor... Nu vi se pare ca jaful este coordonat si in cardasie intre toti de la putere? Ciolacu n-a mai iesit public sa mai informeze opinia publica cu mersul politic si planurile de salvgardare a economiei si pensiilor, ceea ce e normal la un participant la acest jaf coordonat! Ce sa ne spuna? Ca au risipit tot cu favorurile si nu mai au ce imparti prostilor? Dar nu se gandeste ca votantii nomber one sunt pensionarii, si nu gusteroii pompati aiurea? Ciolacu ăsta, dupa ce a acceptat toate aceste majorari falimentare, acum vrea iesirea de la guvernare, vazand dezastrul iminent... Totisunt o apa si un pamant, toti urasc Armata, nimeni nu vrea dreptate la pensiile mici si medii, si de la noi si de la civili. Vor parasi acest sistem toti cei din aparare si ordine publica, nu si de la STS, SRI, SIE unde oricum au soldele si pensiile duble fata de bulimea din jur! Atunci sa vina rusnacul cu bombardeala la casapit si o sa vedem cum vor urla ca disperatii sa fie aparati: Sa vina aia de la fondurile europene, profesorii si gusterii de partide s-o faca, cu tot cu brigazile de amante, neamuri si de cumetrii, alaturi de mafiotii consacrati, efective mai numeroase decat toata Armata Romaniei si Politia la un loc!

CEZAR spunea...

Dincu ..NU POATE SA FIE RAMANIAT DECIT CU AOROBAREA PSD......!!!!

monteoru spunea...

Minciuni si iar minciuni.Dau cu o mana si iau cu doua.Marirea de preturi cade bine guvernantilor.Cred ca nu vedem nici inflatia.
Budai ,Dancu etc mint cum respira.Nici liberalii nu sunt mai breji.Vorba lui Brenda.Sa-i ia dracul pe toti.

Stelian P. spunea...

@M
"Eu am muncit la angajatorul meu 30 de ani pentru că mi-a promis că după aia îmi dă ajutoare la plecare și pensie calculată într-un anumit fel. O dată ce am prestat se naște din partea angajatorului obligația de a face!"
Hai sa fim seriosi! Dvs. ati stiut inainte de a va angaja ca o sa primiti ajutoare si ati stiut si formula de calcul a pensiei care o sa vi se aplice dupa 30 de ani?

"O dată ce am prestat se naște din partea angajatorului obligația de a face!"
Obligatia se naste inainte de a presta si ea e prevazuta intr-un contract sau alta forma juridica. Aveti asa ceva?

Gheorghe spunea...

@huhu Nu se incaadreaza in topic,dar pentru mine este foarte important,de 2 luni nu am primit plicul cu cuponul de pensie prin Posta romana,s-au scmbat regulile sau postasul meu uita sa aduca corespondenta,as vrea o lamurire va rog.

Leon spunea...

La articolul postat de mine si Akord, daca-l deschideti, o sa remarcati cum colegul nostru G.O.îi pune la punct pe USR-isti care doresc desfintarea pensiilor militare !
Bravo Gelule..!!

Leon spunea...

Din articolul postat mai sus, am scos si:
"Situația celor mai mici 10 pensii aflate în plată în luna iulie 2022:

Nr.Pensie(lei)Observații
1.58 lei Pensie de urmaș. Susținătorul a avut pensie acordată conform art.26 din Legea 223/2015*
2.67 lei Pensie de urmaș. Susținătorul a avut pensie acordată conform art.26 din Legea 223/2015*
3.67 lei Pensie de urmaș. Susținătorul a avut pensie acordată conform art.26 din Legea 223/2015* 4.92 lei Pensie acordată conform art.26 din Legea 223/2015*
5.98 lei Pensie acordată conform art.26 din Legea 223/2015*
6.99 lei Pensie acordată conform art.26 din Legea 223/2015*
7.130 lei Pensie de urmaș. Susținătorul a avut pensie acordată conform art.26 din Legea 223/2015*
8.131 lei Pensie acordată conform art.26 din Legea 223/2015*
9.133 lei Pensie acordată conform art.26 din Legea 223/2015*
10.134 lei Pensie acordată conform art.26 din Legea 223/2015*"
Binenteles ca acestia in luna iulie 2022 au primit si Diferenta( tot de la BS !) pana la 1.000 lei, la fel ca ceilalti 5.000 de pensionari din SNAOPSN..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gheorghe, iata numarul la care sa suni la MApN, sa aflii despre pensie: Suni, raspunde robotul, apoi centrala si ceri Serviciul Financiar Contabil a CSP, sau CSP, explicand pe scurt centralistului ca n-ai primit pensia si vrei informatii ce si cum s-o rezolvi: 0800.808.880. Succes!

Șoimul spunea...

Stelian P. Spre informarea ta corectă să ști că militarii au primit ajutoare la trecerea în rezervă și în timpul regimului comunist.(cred că erau echivalentul a șapte solde) dacă aveai peste 30 de ani lucrați în armată.

Leon spunea...

Corectez cifra de 5.000 !
In comunicatul INS din 14.06.2022, cifra reala este de 6.500 de pensii de 1.000 lei, adica 3,4% din Totalul pensionarilor Sistemului de Aparare de 191.177..!!
Si inca ceva, Pensia medie este de 1846 lei care include si sumele platite de CNPP, MApN, MAI,SRI,CULTE, AVOCATI:
https://insse.ro/cms/sites/default/files/com_presa/com_pdf/pensii_tr1r2022.pdf

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, as vrea calculate pensiile ca in 1988, mort sau copt, si chiar daca as pierde cu gramada, ca la alba neagra de pe taraba din Piata Matache, macar ar fi dreptate si n-ar mai exista pensiile alea gomflate!
@Viorel, degeaba avem ,,cățăle'' si ,,bomboane-păcănele'' pentru ele, daca autorii PNRR nu ,,beneficiaza'' de ele!!! ,,Dati-mi o cața jumelată sa-i fac strecuratori, tată!''
@Stelica, crede-ma ca e mai bine sa se faca dalacului conform citatului blogului, pe contributiva, decat ani de zile cu pensiile pe colivă!
@Leon, offf ca-mi vine sa mor! Un camarad mi-a facut plocon aceasta situatie criminala pe mail si mi-e sufletul plin de venin ca aceste pensii, de toata rusinea si jena, caracterizeaza josnic Armata! In ce tara, cea mai necivilizata, se mai gasesc asemenea nenorocite de pensii in Armata?
@Cezarică, informatia circula, si cică chiar Colacu l-ar schimba pe Dancu pentru afirmatii daunatoare care i-ar slabi pesedeaua in aceasta guvernare, afirmand cu minele de la Marea Neagra care chipurile ar bloca calea navigabila, etc, dar si altceva, ca nu ar permite bomboana de pe coliva cu chestiunea contributiva... Daca restul din partid se opun Colacului, atunci Dîncu ar ramane locului, supravietuind postului.
@M, MAI au un ministru bataios si curajos si prevad curand ca va vor favoriza avantajos: Risca sa plece toti din sistemul deja slabit si cu asta nu-i de glumit, ca si la aparare jumatate s-au carel poteca sa munceasca mai bine cu cârca prin toata Europa,decat sa duca in armata foamea! Adevarul e ca politicul ne-a distrus pe toti cu o mână de mafioti idioti!

M spunea...

@Stelian P

Dvs. ati stiut inainte de a va angaja ca o sa primiti ajutoare si ati stiut si formula de calcul a pensiei care o sa vi se aplice dupa 30 de ani?

Am știut ce prevedea legea la data recrutării. Era prevăzută într-o formă "foarte juridică" respectiv respectiv o LEGE!

Dar că să înțelegeți mai bine încercați să faceți exercițiul plecând de la o perioadă mai scurtă!

Ex. Lege: Cetățenii se pot angaja pe funcția de X. Pe o perioadă de 3 ani au suspendate următoarele drepturi, trebuie să respecte următoarele reguli vor fi plătiți cu suma de 1.000 lei pe lună iar la terminarea celor 3 ani vor primi un bonus de 5.000 lei.

Tu, cetățean cinstit, citești legea, te duci, muncești ăia 3 ani și apoi te duci să îți iei bonusul. Cu o zi înainte schimbă ANGAJATORUL legea și zice că nu se mai dă bonusul!
E corect?

Dar dacă erau 4 ani și nu 3? Sau 5? Sau 30?

Nu plecați după fenta unor ageamii cum că "nu ai avut bă contact scris". Codul Civil nu solicită contact scris ci doar "acordul de voință".

Citiți Codul Civil!!!! Între noi și statul român (angajatorul) a fost chiar un contract solemn în care noi ne-am angajat prin jurământ.

Nu văd, repet, nu văd de ce un contract verbal între două persoane fizice creează obligații și o lege, un jurământ nu ar avea cel puțin aceeași putere!

M spunea...

@nr. 1

PNRR urmareste printre alte obiective si inlaturarea inechitatilor si nedreptatilor de la pensiile militare.

Greșiți amarnic!

Oficial PNRR urmărește reducerea cheltuielilor cu pensiile pentru ca statul român să poată plăti miliardele luate cu împrumut prin PNRR.

Neoficial sau politic urmărește blocarea "mituirii" de către PSD a pensionarilor în anii electorali, cunoscut fiind că aceștia, adică pensionarii, reprezintă bazinul lor electoral.

M spunea...

@akord 75

Iar te faci de râs! Stai bă potolit că te fac iar să plângi în pumni! 😂

Știu că ești obsedat de mine dar spui numai prăpăstii. Nu știu.... Poate ești cu Gay Pride dar îți spun clar: nu sunt interesat! Obsedatule!

Liviutatarush spunea...

Un piculet din Constitutia Elvetiei!!!

Art. 112 Asigurarea de limită de vârstă, de urmaşi şi de invaliditate
1 Confederaţia legiferează cu privire la asigurarea de limită de vârstă, de urmaşi şi
de invaliditate.
2 Pentru aceasta, ea respectă următoarele principii:
a. asigurarea este obligatorie;
a(bis). ea conferă prestaţii în numerar şi în natură;
b. pensiile trebuie să acopere necesităţile esenţiale în mod corespunzător;
c. PENSIA MAXIMĂ NU POATE DEPĂŞI DUBLUL PENSIEI MINIME;
d. pensiile sunt ajustate cel puţin la evoluţia preţurilor.
3 Asigurarea este finanţată:
a. prin cotizaţiile asiguraţilor; atunci când asiguratul este salariat, angajatorul
suportă jumătate din valoarea contribuţiei;
b. prin prestaţii de la Confederaţie. Prestaţiile de la Confederaţie nu depăşesc jumătate din cheltuieli. Prestaţiile de la Confederaţie sunt finanţate cu precădere din produsul net realizat din impozitul pe tutun, băuturi distilate şi din impozitul pe venituri din jocuri de noroc.

Huhu Rezea spunea...

Un ipocrit ne spune că la angajare in armata el a studiat legea pensiilor militare.😀
Dacă studia legea salarizării mai credeam ...

Viorel spunea...

Dacă Banca Mondială a zis că România trebuie să se încadreze în procentul de 9,4% stabilit prin PNRR, stimați colegi, AM BELIT-O CU TOȚII. Nu am înțeles un lucru. Domnul Budăi a semnat cu BM vreun document, pentru că, cu ceva timp în urmă afirma că nu va semna nimic cu CE. Budăi: „Va fi flexibilizat acel procent din PIB pentru pensii prevăzut în PNRR. Nu o să semnez o reformă care să ducă la sărăcirea românului”.

akord 75 spunea...

de la Liviu Tatarus
"c. PENSIA MAXIMĂ NU POATE DEPĂŞI DUBLUL PENSIEI MINIME;"
Aici ii tatzaie curu' lu' militianu' M
@CFI
Cum s-ar zice: Noi si pe multi altii ca noi ne "doare la basca".N-am furat deci n-au ce ne lua.Pot eventual doar sa ne dea: Exista desigur si exceptii care intaresc regula(nu furat la propriu in sensul brut al cuvantului) ci doar ca astia n-au avut niciodata o cariera.Ei au fost doar oportunisti care... AU PRESTAT! Acum ii doare si urla...ca ei urla cel mai tare.Majoritatii de pe aici li se cam rupe'n paispe stiu ca ce au facut vor si primi in mod corect...la fel stie si tulumbarul cu sacaua si de asta face spume mai rau ca "pepsi":)

akord 75 spunea...

"Un ipocrit" ??? Câtă elegantă!
Mai curand mincinos patologic!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O lege proastă, in defavoarea noastra, si infipta ca o sula ascutită in coastă, este ca o dragostea gnostă si albastră, devenita la batranețe doar o dulce si indispensabilă mizerie sa ne batjocoreasca greselile șugubețe din tinerețe, față de o anumită femeie, poate ca nici existand această plebeie decat ca o inchipuită idee... Du-te dracului, fara proprietatea locului, tu, Lege cu numarul 223, unde vrei si vezi cu ochii, dar numai de te-as vedea dand ortul popii si dusă tooocmai in fundul gropii, si iti spun, Amin, cătranit si plin de venin, punandu-ti crucea si turnandu-ti la capatai si o sticlă de vin!...O, veritas sancta simplicitas!

M spunea...

@Huhu

Nu trebuia să mă forțez prea tare să studiez! Așa e când ești din familie de militari unii dintre ei la pensie când eu mergeam spre școala militar! Nu provin din "cadrele sănătoase" aduse de partidul comunist în uniformă direct din țărâna uliței!

Ipocrit? Las-o baltă! Știi că am dreptate! Citește punctul de vedere separat al doamnei judecător Aspazia Cojocaru care explică cu argumente juridice!

@akord 75 - ha, ha, ha! Lumea știe ce ești! Se vede că ești obsedat! Să îți intre în cap: sunt mai bun decât tine! Nu au ce sa faci decât să te oftici!

Huhu Rezea spunea...

Banca Mondială va trimite Clientului Budăi soluția magică de retroactivitate cu dedicație spre pensiile de serviciu cu 5 cifre.

Leo spunea...

BM + UE, dar și alte instituții, au conoștință în detaliu despre starea de inechitate și dezechilibrele pensiilor militare .
S-a ocupat Flavius și încă câțiva ca aceste instituții să cunoscă cu amănunte TEHNICE și cu exemple concrete de documente legale , ce anume a produs aceste dezechilibre și inechități ce durează de cam 5 ani.
Dottore e disperat că pierde controlul în acest domeniu și nu-l mai poate manipula el în folsul lui și al găștii lui. BM și UE s-au lămurit și de acest individ.

Stelian P. spunea...

@M
"Am știut ce prevedea legea la data recrutării. Era prevăzută într-o formă "foarte juridică" respectiv respectiv o LEGE!"
Eu va cred dar va rog sa-mi dati si mie un link spre legea respectiva. Si va mai rog sa-mi spuneti daca este in vigoare.(1. Forță fizică, putere (de lucru, de acțiune).
Punctul de vedere al doamnei judecator Aspazia Cojocaru e interesant dar nu are absolut nicio influenta asupra Deciziei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, ,,O sa vedem perele care rodesc in toti plopii,'' zise orbul pe marginea gropii, dandu-si apoi ortul popii! Nu-i mare scofala sa faca asta Banca Mondială pentru mafia clocară si cand lucreaza mână in mână cu această oaste păgână, pusa la dispozitie de Malaimare Ciucale sa discrimineze iarasi pensiile militare, prin viclene metode sa fenteze țelurile PNRR! Trebuia sa rupem clantele ministeriale, sa ne manifestam sus si tare sa indepartam mafiile clocare de la aceasta recalculare, ca parca văd că o sa ne confruntam cu faptul implinit al zicerii ca s-a infaptuit asa cum ei secretos au prestabilit!

Sorin spunea...

@Gheorghe, nelivrarea corespondentei la destinatar poate fi caz penal. Mai ales dacă se dovedește încălcarea secretului corespondentei. Au fost cazuri, rare, când taloanele au fost utilizate pt împrumuturi bancare sau însușite de postări sau vecini doar pt a afla cuantumul pensiei militare. Sau pur și simplu a fost directionata greșit din sistemul postei și pierduta. Trimiteți sesizare la CPS prin email sa va dea nr recomandatei din lunile respective apoi cu acele date vetificati întâi la oficiul poștal la care sunteți arondat dacă le au intrat respectivele numere, dacă nu, faceți sesizare la posta. Daca da e vina oficiului. De regula aceste recomandate cu taloane ale mapn nu sunt predate pe semnătura precum restul, la oficiul poștal. Recomandata va aparține, e proprietatea dvs. Poate nu se găsește dar cel puțin ii puneți la treaba și depistează deficientele interne. Am procedat asa, cu taloanele și documente civile. Eu am primit scuze iar expeditorul banii înapoi c/v serviciului.

Leon spunea...

Leo, Premierul Ciuca este atat de "disperat" incat a plecat in CO..!!

nr. 1 spunea...

1. CCR a stabilit f clar prin Decizia nr. 900/2020 ca pensiile militare intra in categoria pensiilor speciale si ca ar fi chiar mai speciale decat alte surate ale lor deoarece nu aun parte contributiva.2. Ministrul Apararii a spus in mai multe ocazii ca la ora actuala la pensiile militare exista numeroase inechitati si nedreptati printre care si faptul ca la aceeasi situatie juridica unii au pensii de 3 ori mai mari ca altii iesiti la pensie cu multi ani in urma! 3. Documente oficiale spun ca la pensiile militarilor din MApN se constata cea mai mica medie cu toate ca militarii MApN au cele mai multe restrictii de-a lungul activitatii. 4. Tot doc. oficiale arata ca in timp ce pensia medie bruta la subof. MI este de 4540 lei la subof. MApN este de 3282 lei ! De ce oare? Aceste doc oficiale mai arata ca in timp ce pensia medie la of MApN este de 5351 lei la of. MI este de 7251 lei! De ce oare? De ce nu cresc pensiile MApN cu procentul diferenta astfel incat sa fie macar egalitate intre cele 2 categorii? 5. Tot doc oficiale arata ca la MApN spre ex. exista 2172 pensii brute intre 8001 si 9000 lei, 1455 intre 9.001 si 10.000 lei, 983 intre 10001 si 11000 lei, 1200 intre 11001 si 13000 lei peste 1200 pensii cuprinse intre 13001 si 16000 bla bla bla. Magistratii militari nu sunt cuprinsi in aceasta situatie! Acestea sunt doar cateva aspecte ale nedreptatilor si inechitatilor la pensiile militare! Mai sunt multe altele ! Si atunci nu este corect oare sa echilibram , recalibram , corectam ......toate pensiile militare prin alta lege a pensiilor militare(fie ea si varianta hibrida cu o componenta contributiva care sa creasca atunci cand creste pct de pensie la civili si o componenta militara care sa acopere macar partial restrictiile din activitate) , o lege dreapta si echitabila asa cum precizeaza art 16 din Constitutia Romaniei si art 2 din L223/2015?!!!!!!!!!PNRR acest lucru va face!

Huhu Rezea spunea...

Legea pe care o citea micul pompier la angajare, de fapt un decret al Consiliului de Stat din 1977, a fost modificată foarte retroactiv de vreo trei ori: în 2001, 2010 și 2015.Urmează în 2022.

kostas spunea...


V-am spus ca pensiile noastre vor fi calculate pe contributivitate, voi nu ati crezut.Nu sunt de acord Ciuca, Dancu, Bode, pai ce sa zica si ei? Ei oricum stiu ca asa va fi, dar ce spun ei este de impresie,sa arate rezervistilor cat de mult tin la ei. De ce nu au zis nimic si nu au facut nimic in toti acesti ani, de cand pensiile noastre au fost numite pensii speciale nesimtite? De ce nu au dat nici o lege in acesti ani pentru pensiile militare? Fiindca nu le-a pasat niciodata, s-au gasit acum, cand ei stiu sigur ca vor fi calculate pe contributivitate, sa latre, ca sa faca impresie, sa vedem noi cat de preocupati sunt ei pntru pensiile noastre. Vrajeala.Pensiile noastre se vor calcula si contributiv si dupa lege militara, iar daca pensia militara va fi mai mare ca cea contributiva, difeenta se va impozita cu 50% si va fi adaugata la cea contributiva. Si nu e bine? Normal ca nu-i convine lui Ciuca si altora ca el, cu pensii peste 10000 lei, fiindca ar pirde ceva. Dar GHINION ce sa-i faci, le-au convenit pana acum,le-au crescut burtile, s-au ghiftuit si nu au zis nimic. Acum se agita.

M spunea...

@Stelian P

Aveți impresia că schimbăm noi ceva aici? Dacă cineva nu e de acord atunci a jigni este o datorie de "onoare"?

Pur și simplu vorbesc de principii. În nici o altă țară nu se întâmplă modificarea legii pensiilor ca la noi.

Credeți că dacă mă înjurați (nu dumneavoastră care aveți mult bun simț, vorbesc la modul general) o să crească pensiile militare?

Bunicul și tatăl meu au fost cadre în Armată (bunicul subofițer și mai apoi ofițer, tatăl ofițer). Bunicul era deja pensionat când mi-am ales cariera. Unchi, mătuși, veri.... mulți militari. Bineînțeles că vorbeam despre cariera militară despre avantaje și dezavantaje. Mă mir că unii nu o făceau! Cum au ales cariera? Li se asorta kakiul cu culoarea ochilor?

Eu doar îmi spun punctul de vedere argumentat. Nu jignesc (decât dacă sunt atacat în mod repetat) și vorbesc despre experiențele mele.

Doresc tuturor să aibă ce își doresc, să aveți toți pensii mai mari decât a mea (mulți deja aveți), mașini mai mișto, case.... ce vă doriți. De ce m-ar deranja? Să fiți sănătoși!
Nimeni nu e buricul pământului și nimeni nu le știe pe toate.

Dacă credeți că va arătați mai deștepți și mai puternici și mai convingători jignind vă spun că greșiți!

Mă găsiți azi aici (plec în curând):

https://m.ziare.com/proteste/proteste-sindicalisti-politie-penitenciare-1755417

Să fiți iubiți!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, asa-i, teteo, ca nu degeaba mi-am format gașca sa informam NATO, Uniunea si Banca cu toata rautatea, potlogaria si clocarimea care predomina toata Armata cu toata nebunia, noi achizitionand decizii concrete de pensionare de la cele doua ministere, Interne si Aparare, pentru exemplificare, demonstrandu-le in mod repetat cum mafiot s-a procedat sa se ajunga ca doar unora pensiile sa li se actualizeze si aproape 80% sa falimenteze! Acolo sunt oameni seriosi, nu ca ai nostrii politicieni păduchiosi, neseriosi si jăgoși, dar si puturosi! I-am potcovit cu fiecare teză numai in limba engleza, cu exemple parafate si semnate pentru fiecare nedreptate in parte, chiar si un dobitoc de le-ar fi citit ar fi fost uimit, dar nu cred ca in Uniunea Europeana, NATO si Banca Mondiala sa fie analfabeti functional cum se defineste in Romanistan un functionar banal sau principal, ministerial! Eu cred ca cei veniti de la ei la noi, in cazare si pentru PNRR la indrumare si verificare, au petitiile noastre in buzunare, sa le dea clocarilor peste ciocuri cand vor vrea sa faca viclean niste jocuri pentru a se perpetua vechea traditie de discriminare intre categoriile si vechimile militare, si sper sa ca acum o sa fim tot mai aproape de mult asteptata dreptate, @Leo, frate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gheorghe, vezi mai repede ca mai sus ti-am oferit solutia, care e mult mai rapida decat petitia!

Leon spunea...

Legea 19/2000:
" Pentru perioadele asimilate stagiului de cotizare, la determinarea punctajului anual al asiguratului se utilizeaza:
a) cuantumul pensiei de invaliditate sau al altor drepturi de asigurari sociale obtinute in perioadele respective (cu exceptia altor categorii de pensii decat pensia de invaliditate);
b) 25% din salariul mediu brut lunar pe economie din perioadele respective, in cazul in care asiguratul a urmat cursurile de zi ale invatamantului superior, pe durata normala a studiilor (cu conditia absolvirii acestora), ..."
Conditia este sa nu se suprapuna peste o perioda de contributie..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, la punctul, a), nu dau nimic ca perioade asimilate la gradele de invaliditate, daca vechimea este sub 15 ani de activitate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Kostas, uite ca ai o parere total reala ca la ministrii e doar o ,,școală'' cu socoteală, sa se ,,impotriveasca'' viclean pe contributeală, ca ,,prostimea'' sa vada ca orbul noaptea ca cineva le ia rezervistilor partea, in realitate si stupid ei executand intreprind ordinile venite de la guvern si de la fiecare partid, la randu-le executand cu ploconeala ordinile venite de la Uniunea Europeana! Nu pot baga mana in foc, chiar deloc, sa afirm sau sa confirm ca se vor calcula pensiile militare pe contributeala, sau pe o alta socoteala secretizată si nasoala, venita de la Uniunea Europeana! Oricum, lingăul slugoi de paie, Ciucălaie Laie Bucălaie, se va târî ca o reptilă vioaie prin noroaie, se va cocosa ca o camilă cu capul pana la propria-i zculă de labasculă si se va miorlai in sudori precum mârtanii in călduri la căpriori sa ramana pensiile rastignite, asa cum au fost de catre clocari smardoite si cardite! Asta numai daca cei de la Banca Mondială ar suferi de sminteală si dileală, in mod stupid, in urma infectarii creierilor cu bube de babuin gravid, sau consacratul guvid invalid, instalat crunt si profund in pfund!

Huhu Rezea spunea...

Dincu este o nucă tare de spart.Fără el nu se realiza actuala coaliție guvernamentală.

akord 75 spunea...

off topic
A murit,probabil ati aflat
Muzica vremurilor noastre

https://youtu.be/Dz6YO2zId40

Stelian P. spunea...

Un domn care isi pune si gradul in balanta ca sa dea mai multa greutate spuselor sale ne invata cu subiect si predicat ca americanii si aliatii lor de la Bruxelles sunt dusmanii pensiilor militare. Concluzia logica a acestor invataturi e ca prietenia cu rusii ne-ar asigura suficienta si linistea pensiilor noastre. Ah, am uitat! Putin a crescut in ultimele luni pensiile fostilor militari sovietici. E clar, nu?

Brenda spunea...

Da ,dl Dâncu, va rămâne, cu siguranță

MB.MP4 spunea...

Mare balaceala,DAR AZI NU VAD PE NIMENI CARE SE VAITA IN STRADA,STILUL ROMANULUI STIGA IN OALA SI OALA E GOALA.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile & @Catalin, Dîncu a dezmintit surazand senin stirile care vin din presa plină de venin, platită sa fie aservită celor cu mintea plecată in ispită, si care vor sa vada coalitia de guvernare destramata si prabusita, si ca atare asistam la o crunta dezinformare la care le ranjesc fasolele mafiilor clocare din Ograzile Penziilor Brotăcare! Gheneralul ratat, Doctorat Plagiat, care nu-i nici femelă si nici berbant, si-ar cam face el de cap cu acest Dîncu din foncție schimbat, fiindu-i potrivit si pe plac sa intervină in recalculari cu mafiotii clocari, cu mismașuri si viclene miscari, dar PSD nu-i permite nici o derogare de la protocolul de guvernare, fiind cu ochii pe pe el si pe a peneleului colivie dilie, ca pe butelie! Se declara din partea PSD, sus si tare, ca ,,este o rafuiala pentru cele mai inalte fonctii din guvernare si, ca atare, raman doar niste zvonuri cu rolul de destabilizare!''

MB.MP4 spunea...

Azi 09.08.ora 13:00,PENSIONARII MILITARI au fost IN STRADA,voi unde ati fost?

Viorel spunea...

MB.MP4. O parte dintre noi am fost la biserică să ne rugăm și să aprindem o lumânare pentru succesul vostru, Altă parte ne-am dus prin sălile de judecată din Tribunale și C.Ap. pentru a vedea cum mai merg treburile prin justiție legat de pensiile militare iar ultimii s-au uitat la TV. pentru a afla dacă îl schimbă sau nu pe ministrul Dîncu având în vedere că îl cam încurcă pe Ciucă.

Ionel spunea...

Oameni buni, pana in 2024 nu trebuie sa ne facem nicio speranta. Totul va depinde de cine va fi seful statului in 2024, adica depinde de ce va vota acest popor manipulat asa de usor. Sa dea Dumnezeu sa ma insel..........

Viorel spunea...

Ionel. După cum este condusă România acest Guvern și Parlament nu cred că mai apucă 2024. Stai puțin să intrăm în iarnă fără mâncare, lumină și căldură. Atunci o să vezi furia poporului. A poporului și nu a personalului din cadrul SNAOPSN. Ce fac ăștia astăzi este o mimă. Nu i-am văzut legați de garduri, nici făcând greva foamei, stăteau cuminți în banca lor. Un fel de manifestare regizată. Știu că o să fiu criticat, foarte bine, însă am mai multe așteptări de la polițiști care au Sindicat și mai multe pârghii de protest. Știu că este ușor să dai din gură pe blog, recunosc, dar la fel de ușor este și să fii prost și să aștepți 5 ani să se aplice Legea 153/2017 când la alții a fost aplicată integral din 2018. Deci, dacă o să analizați modul de aplicare a legii, o să constatați că activii din SNAOPSN sunt ultimii papagali. La fel de bine (adică papagali) suntem și noi pensionarii datorită încrederii pe care am avut-o în Sindicate, Asociații și Ligi.

Brenda spunea...

Deci ați intrebat ce a rămas după revoluție sau ce a fost aceea ,,pai a rămas PRAFUL DE PE TOBĂ, și îmbogățirea unora, nu era. BRAVO Popor ,ai ce ai vrut ,liberatatea să stai in stradă,Bravo.


Leon spunea...

Ordonanta Budai era programata pentru Avizare in sedinta CES de ieri, 9 august, dar discutia a fost amanata pentru o data ulterioara din lipsa Avizului de la MJ..!
Se pare ca se alatura Ordonantei Dâncu.. !!