Un produs Blogger.

vineri, august 12, 2022

Despre remanierea lui Dincu de la Armată... ca la Radio Erevan

44 comments

Cei care vor să se lămurească ... pot asculta materialul de mai jos de la minutul 13...Conferință de presă, azi,  cu Marcel Ciolacu și Dincu la Bistrița Năsăud.

44 de comentarii:

Viorel spunea...

Nu există nici o remaniere a ministrului Dîncu, după ce se va întâmpla, veți afla și voi doar nu vreți să vă spunem întâi vouă și apoi nouă (chiar dacă Ciolacu se face sau poate nici nu știe, cineva i-o coace lui Dâncu / cred că știți cine / sigur va afla de la TV. cum au mai pățit-o și alții).

Paul Puiu spunea...

Probabil coalitia i-a dat doar Cartonaș Galben cu avertisment de Rosu lui Dincu daca la prima greseala mai vine cu proiecte indecente ca Actualizarea pensiilor militare, Plata OMM, SOSP, a pensiei suplimentare si a compensatoriilor pentru 30 de ani vechime in serviciu!!!!! Mihai Tudose este in pole position pentru functia de ministru MAI, dar anunțul il face Ghiocel Ciuca la Johanis la timpul potrivit!!! Toamna se numără bobocii si va apare noua lege a pensiilor militare pe contributivitate care va produce rumoare in randul rezervistilor si a celor in retragere!!!!

Victor spunea...

Va salut!

Se pare ca avem de studiat 🙂

https://www.bugetul.ro/catalin-predoiu-despre-modificarea-legilor-justitiei-proiectele-au-fost-avizate-favorabil-de-mai-mapn-mmps-mfp-ms-si-mipe-procedura-este-legal-indeplinita/

Brenda spunea...

Este posibil sa vadă că cei din armată îl apreciază pavdl Dancuy tocmai pentru ce a spus ,cel puțin .Au pulsulecsi nu le convine, dar sa vedem în septembrie ,ce vor face cu acelplx199 și cu legea pensiilor MILITARE, deoarece Dâncu aștepta sprijin de la PARTIDUL LUI.

Petrut spunea...

Sant cu totii niste neseriosi ,cred ca este o treaba stringenta sa se organizeze noi alegeri caci cu ce avem nu merge treaba de loc ..in orice privinta ...

Huhu Rezea spunea...

Cataline....
Si alți pensionari de moda nouă, cât vă trebuie vouă ca să înțelegeți că nu denumirea califică pensiile militare să intre în malaxorul raționalizării cerute de PNRR?
Finanțarea pensiilor militare din bani publici, ca și partea necontributivă a celorlalte pensii de serviciu, le introduce direct în PNRR.

Huhu Rezea spunea...

Ce poți să spui despre un analfabet în problema pensiilor militare care confundă partea contributivă a cuantumului unei pensii de serviciu cu cota de contribuție de asigurări sociale?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dupa ce clip-ul l-am vizionat, bineînteles ca m-am edificat si am ajuns la concluzia ca despre remaniere se mananca cu pacat foarte mult tarhat intrucat nu-i nimic adevarat! E un talmeș-balmeș de la cumătra cu zvonul ăsta aiurea, doar ca sa ne tină departe de problemele adevarate din societate, dar mai ales ca sa nu se discute prin fata si prin spate despre pensiile care ar fi trebuit sa fie majorate si ei spun ca nu se mai poate, dupa ce si-au majorat salariile lor pe indesate. Apai, ce am fi discutat si noi acum, daca nu exista aceasta perdea de fum?! Mardel Puradel Colacu are si el o calitate ca pare a le stie si sa raspunda la toate, cu calm si seninatate, asigurandu-ne ca acest anus contra naturii, al puterii aliate, are stabilitate, si ca nu exista nici un raport de cezariana pentru avort de sinistrii la export, din partea decedatului cu ort de pe catafalcul din cort, cu grade centigrade, dupa o excursie la patru ace si frac in Irak sa faca plaja sub soare, Mălaimare Claie Ciucălaie, cu tartina avansata de la gradena tablagiu majur tambur la locotenent colonel cu girofar abajur si șnur inhipt adânc in gur! Dormiti linistiti, catane batrane, pana o sa va treziti pe cealalta lume, caci in acest timp Guvărnul mău si-o rup in doua pe melesteu si transpira din greu sa va faca dreptate cu penzii meletare actualizate prin fata si pe la spate, si sus si jos si inhipte adanc in cuantumul cel mai avantajos sa nu ne mai doara hemoroizii din dos!

Outlander spunea...

Ministrul Budăi spune că „sunt PENSII MILITARE DE STAT și că cele 3 ministere vor veni cu propuneri de rezolvare a inechităților!”
Cum adică, aceleași ministere care în urmă cu niște ani și-au dat mâna să creeze și să perpetueze aceste derapaje și inechități?👹🤬👺👎
Trebuia CE și BM să vină și să le spună asta?👎👺🤬👹
Acum nu fac decât să mimeze: primesc să se revizuiască dar să nu se schimbe nimic!👺🤬👹👎
Parcă îi văd că vor veni cu o mizerie care să prevadă recalculări, actualizări cu termene la Sfântul Așteaptă!

Și pentru că observ că se fac dedicații adminului, prin citarea repetată, persuasivă, ironică, de necontestat și explicită la antireforma pensiilor, a unui articol scris la ordin, am să îmi permit să fac și eu o dedicație contrașilor reformei, de la Ministrul Câciu, care explică foarte bine structura pensiilor pe noua lege:
-Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a dat asigurări că pensiile speciale vor fi impozitate. În prezent, autorităţile realizează simulări deoarece "fiecare tip de venit de acest gen are o lege la bază".
-"Sunt două aspecte.
Discuţia legată de pensii în general, fie că sunt ele pensii pe contributivitate, pe pilonul 1 – pensii militare de stat😜 sau indemnizaţii de altă natură, care intră oarecum în ceea ce înseamnă jalonul din PNRR😜👍 cu reforma sistemului de pensii😜👍, indiferent de sistemul de cotizare👍👍👍
-şi a doua sau care vine în conexiune cu acest această reformă, partea de impozitare a acestor venituri.😜👍
Analiza din cadrul Ministerului de Finanţe este în derulare".

Foarte clar! Așa cum explică dealtfel și adminul!

Soldat spunea...

Huhurez.Esti un om care știi multe dar și isteț. Până nu voi afla motivele cedării echipei de fotbal Steaua București, pentru care am cotizat pe stat zeci de ani,unui afacerist veros,cei ce au au semnat pentru aceasta,eu NU voi crede ca FCSB este Steaua.
Deocamdată FCSB a pierdut palmaresul,Talpan este singurul care-l mai trezește pe Becali din beția banilor iar adevarata Steaua București a primit un STOP nemeritat la promovare.Stiti de ce? De frică!

Huhu Rezea spunea...

@Soldat
Dacă CSA Steaua este adevărata Steaua Bucuresti, poți să ne spui când și prin ce minune celebra echipă a retrogradat în diviziile inferioare?
Echipa Steaua București nu a retrogradat niciodată si nici nu a falimentat.
Doar și-a schimbat numele în FCSB.
Clubul Sportiv al Armatei si-a revendicat marca 'Steaua" a cărei notorietate a rămas la echipa recunoscută și de forurile fotbalistice internaționale drept continuatoare a celebrei Steaua București.
După cum se vede, fără echipă... marca nu prea mai valorează nimic.

Viorel spunea...

Soldat universal. Nu ai cotizat la Clubul de Fotbal Steaua ci ai cotizat cu 5 lei opriți lunar pe statul de plată la CLUBUL STEAU, club ce însuma o multitudine de ramuri sportive. Caută și află câte erau (gimnastică, box, scrimă, etc.), împarte cei 5 lei și află cu cât ai cotizat pentru fotbal.

Laurentiu spunea...

Pentru cei care visează pensii babane, lapte și miere și nu mai știu eu ce!
Vă spuneam mai deunăzi că Românica, stat condus de politihoți este jecmănită și furată în așa hal încât nepoții nepoților noștri nu vor reuși să plătească datoriile.
Suntem pe primul loc în Europa la împrumuturi și pe locul 5 în lume!
România a contractat din nou un împrumut de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare de 600 de milioane de euro pe care îl va folosi pentru finanţarea deficitului bugetului de stat şi pentru refinanţarea datoriei publice guvernamentale. Practic, statul se împrumută nu numai să acopere cheltuielile bugetare, ci și pentru a achita datoriile scadente, ceea ce înseamnă că țara a intrat deja în faliment.
"Conform politicii sale de cost, Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare percepe un comision iniţial în valoare de 0,25% aplicat la suma împrumutului, plătibil în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a Acordului sau anterior efectuării tragerii din împrumut, oricare dintre acestea intervine prima, precum și un comision de angajament de 0,25%, aplicat la suma netrasă din împrumut, plătibil semestrial. Plata serviciului datoriei publice aferent împrumuturilor, respectiv rambursarea capitalului, achitarea dobânzilor, comisioanelor şi a altor costuri aferente împrumuturilor se asigură conform legislaţiei în vigoare privind datoria publică, prin mecanismul aferent finanţărilor rambursabile contractate de Guvernul României, în vederea finanţării deficitului bugetului de stat, refinanţării şi rambursării anticipate a datoriei publice guvernamentale. Sumele trase din asistența financiară nerambursabilă se fac venit la bugetul de stat, conform art. 75 al Legii finanțelor publice nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în Legea pentru ratificarea acordului de împrumut.
Datoriile s-au dublat!
Dacă anul trecut România plătea datorii de 17 miliarde de lei pe an, anul acesta trebuie achitate 30 de miliarde de lei, o sumă pe care statul nu o poate susține, pe fondul unei prăbușiri economice generalizate. Analistul economic prof. dr. Mircea Coșea atrăgea atenția că statul român a ajuns pe primul loc în Europa și pe locul 5 în lume la împrumuturi și că, în acest ritm, există riscul serios de a intra în incapacitate de plată.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Petrut, niste alegeri n-ar fi un roz bombon de bon ton, caci ar fi precum un ștuț ejector, fără capișon cu moț peste prepuț sa se inmulțească viermușii politici sus pe guguț din mitra de puț, infectand apele politice subterane cu noi babby incopitați si incornorați de satane răpitoare si daunatoare, care ar lovi si mai tare in catanele brotacare, asa ca cei pe care acum îi avem la putoare, in actuala governare, îi stim ce le poate chielea de drac la fiecare godac, dar si ei ne stiu tot la fel de bine in curte sa ne ajute pana li se rupe intre pulpe, sa ne infrunte sau sa ne pună cu pitpalac la oala olaielor dorințeleor colac pe capac, caci la cati dobitokeni si dilimakeni aerieni are Romanistanul cu munți carpatini, si cum voteaza ei numai talibani mujahedini senili si schizoizi straini, inhamati in banda de draci impielițați ai lui Zoios baci, ne-am trezi la guvărnare cu si mai multi boi si vaci uzeriste, cu viziuni rasiste, neocomuniste si neonaziste, ca n-am mai putea sa-i indepartam cu boceli in batiste si nici cu miliarde de acatiste! Prea putin ma doare ce voteaza leprele civilescovare, cu studii zuperioare plătite in scoli particulare si instruiri precare, insa ma mânie foarte tare ceea ce voteaza rezervele brotacare, cu creierele atacate foarte tare de virusii dreptei criminale, dupa ce o viata au platit perfid cotizatii la mult iubitul Comandant Suprem si Partid si s-au slugarit cu mare servilism si jigodism in anticul comunism, cel de la care au luate gradelele brotacare superioare, căsoaie si sug vartos din grasoaie pensioare, azi si brusc devenind noi lepre admiratoare si sustinatoare ale ratatelor bartide ordinare, uzerist lăbărale, pentru o ștoacă de măligă si o strachină de sarmale, scuipand pervers si cu ipocrizie pe vechea lor oranduire cu care au facut cununie, ce ii facuse oameni de omenie, si acum fac clăbuc ca de sapun in ce gandesc si spun, ca aia care zic ca din comunism n-au mancat, dar le put gurile ce li s-au infectat cu găgat bolșevizat!

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Dezinteresul rezerviștilor față de contenciosul Curtea de Conturi Casele Sectoriale de Pensii are cauze pe care le-am mai menționat la topicul

https://www.huhurez.com/2022/07/68-dintre-pensionarii-militari.html

Doar 32% din pensionarii în plată ai CPS din MApN la 01 01 2017 au fost afectați de actualizarea greșită din anul 2017, adică cei care după recalcularea potrivit L 223/2015 au primit un cuantum mai mare decât pensia contributivă...
Cei pensionați după 01 01 2017 se uită la stăruințele tele ca la alte arătănii.
La CPS a MAI numai cei care au avut statutul de cadru militar vor fi afectați de decizia CC. Polițiștii și penitenciariștii nu mai aveau dreptul la actualizare la 01 10 2017
Cei de la SRI nici nu știu ce li s-a întâmplat la actualizarea din 2017 dar nici la aplicarea măsurilor dispuse de Curtea de Conturi.

magda spunea...

Despre remanierea lui Dincu de la Armată...sau mai bine spus perdeaua de fum din ochii romanului care sa nu vada ca:
1.guvernul nu face nimic si efectiv ia banii de pomana in timp ce parlamentarii stau la umbra brazilor sau a palmierilor,
2.marile companii care activeaza in domeniul energiei fac profituri intreite iar guvernul asista pasiv in continuare( perdea de fum a pesede cu reglementarea la un pret decent-ce o fi decent in mintea lor,Dumnezeu stie,
3.cioturile de autostrazi in Romania se fac incepand de la/spre domiciliile fetelor luminate ale tarii( autostrada de la Pitesti la Sibiu a inceput de la Sibiu,autostrada Moldovei(SIC SIC) va incepe de pe segmentul Buzau-Ploiesti oare de ce? raspunsul il veti afla in 2024 la alegeri si nu cred ca va fi bine de actualii( iar vor fi suparati ca moldovenii le-o trag)
4.guvernul nu lucreaza la nici un sistem de pensii intrucat stie foarte bine ce vrea sa faca dar nu vvrea publice nici macar intentiile de frica razmeritei,preferand sa afirme in fiecare zi ca se lucreaza( de ex.Budai poate sa spuna ca au fost verificate 2999998 de dosare ...cine puii nostri il verifica?),
5.rezultatele recensamantului sunt facute din pix astfel incat populatia tarii in final si mai spre amurg asa,va fi aia care trebuie si nu aia care este,
6.aparatul bugetar creste exponential dar nu valoric ci doar numeric in timp ce in privat un contabil cu studii superioare este platit cu minim pe economie( la stat cel mai prost platit sofer doarme linistit)pana si zilele libere legale in privat nu se acorda si nici nu se platesc,
7.in fiecare zi ni se pune placa cu Viktor de la Buda ca a facut si a dres dar ala macar la el acasa a marit pensiile cu 50%,a dat chiar a 13a pensie si atentie...a supraimpozitat profiturile la maharii din energie9.. unde ati vazut la noi asta?),
8.Vasile Dancu a fost,este si va fi fumigena perfecta...un fel de Jean Padureanu si Gloria Bistrita in fotbal.

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Dă-le în cap celor de la Curtea de conturi cu modificarea adusă art. 64 din Cpc prin L 310/2018

3. La articolul 64, alineatele (3) şi (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

„(3) Încheierea nu se poate ataca decât odată cu fondul.

(4) În cazul admiterii căii de atac exercitate împotriva încheierii prin care instanţa a respins ca inadmisibilă cererea de intervenţie, hotărârea pronunţată este desfiinţată de drept, iar cauza se va rejudeca de instanţa în faţa căreia s-a formulat cererea de intervenţie de la momentul discutării admisibilităţii în principiu a acesteia.”

Deci, incheierea se poate ataca numai odată cu fondul, indiferent că se admite sau se respinge Intervenția.

Cezar spunea...

@/Măgduta
Mi.a fost dor de tinee
Ce gurita ai fatoooo

Victor spunea...

Pensiile militare in NATO si UE

http://presamil.ro/pensiile-militare-nato-si-ue-este-romania-un-caz-special/

Gigi spunea...

Remanierea lui Dîncu? Aduceti-va aminte câti ministri au fost schimbati din 2017(ca sa o luam mai cu 5 ani in urma)si pâna accuma.Toti au venit cu fel de fel de proiecte,in scopul(unul singur) de a ne duce cu vrăjeala si a creia anumite sperante in rândul rezervistilor.Toti au MiMat ca vor face ceva pentru a elimina inechitatile!!! Noi,ca ostasi disciplinati am asteptat cuminti ani de-a rândul ca se va rezolva,tinand cont de promisiunile acestor indivizi putrezi de bogati,dar ele nu au mai venit.
Sa-l remanieze si sa se duca pe pustii,sa mai auzim de el cum am mai auzit si de ceilalti predecesori! Cum nu am vazut nicio miscare de amploare,inseamna ca toată lume e multumită!
În ce privesc actiunile in instanta,de asemenea,oamenii s-au convins,rămâne cum s-a stabilit,adica cum vor ei.Sau cum zicea Tudor Gheorghe in spectacolul cu acelaș nume:"Degeaba".
E firesc ca @XXX să fie suparat,mâhnit deoerece cei 32% dintre cei interesati sau care au trebui sa fie interesati,îi doare undeva.Dormiti în pace,gulerati au grijă de voi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, atata timp cat Mafia-Injustitia are un handicap grav si si-o da singura cu giocco del mano cu cotul in calorifer si in cap, strochind peretii cu jeturi de păcat si punandu-si singura capac celeritatii, corectitudinii si dreptatii, fiind cea mai corupta dintre institutii, platita diabolic de catre politic sa se piarda public toate procesele care implica penziile civilescovitare si brotacare, Stelica al nostru nici o putere de castig nu mai are, asa cum in peste 50.000 de proceste in instante si ale zeci de mii de petenti nu au avut sanse, indiferent de avocati si inaltele lor prestante! E o rusine nationala pentru tagma lor profesionala si conduita imorala, pentru care primesc salarii si pensii de zeci de mii chiar de pomana ca in instante n-au facut nici o scofala, patandu-si si incalcandu-si juramantul si prestanta profesionala! Astia sunt acei a Veneției tufă de plută, care erau din generatiile tută a anilor in care orice fufă, rapandula sau scula la bascula, la licee absolventi ca fosti repetenti sau corijenti, cu Bac-urile aranjate pe valute din strainatate, cursanti la facultati particulare si tributare unor generatii analfabetare, azi ajunsi sa judece si sa imparta dreptatea asa cum le-au fost vietile, studiile si soarta, adicatele TABULA RASA si zero barat la profesionalismul de tarhat! Felicitari, Stelica, pentru curajul tau, chiar daca si acest procest fara ecou se va sfarsi la fel de rau in dezavantajul tau!

Ion Oblemenco spunea...

Nu știu cum se rețineau banii pentru steaua și dacă în toate unitățile la fel , dar ce știu sigur că la HUEDIN aveam oprire obligatorie pentru steaua de 25 lei , eu nefiind suporter stelist , nu sânt și nu voi fi în vecii vecilor . Pe lîngă acești bani ( pentru steaua ) mai primeam tot obligatoriu lunar un bilet la teatru de stat maghiar din sfântu gheorghe in valoare tot de 25 de lei de parcă aș fi putut sa merg și dacă aș fi mers , eu fiind ocean aș fi înțeles ceva . Multă sănătate tuturor cititorilor , și LA MULȚI ANI PURTATORILOR NUMELUI MARIA ȘI MARIN . DOAMNE AJUTA !

Ion Oblemenco spunea...

In loc de ocean citiți ,, OLTEAN ,,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sambata seara se poate asculta muzica cu Maggie Reily- Everytime We Touch, sau Brian Adams-Heaven. Auditie placuta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Habotnicilor, care dupa Marea Revoltă a Vânzolelilor ati trecut in radul religiosilor, tineti cont sarbatorilor religioase sa nu v-o trageti singuri la oase: Cand se comemoreaza anii de la moartea unui sfant, si de cand a fost bagat in mormant, nu transmiteti urari de bine si sanatate ca nu face parte din protocolul de religiozitate al pochilor dilimache, ci numai in zilele de nastere ale acelor sfinti drepți, dăștepti si cuminți, si aici urmand din calendarele pochesti datele crestinesti sa le descoperiti, ca pe cei in onomastici cu urari sa-i fericiti, dar numai măngi-betoane armate cu inserții metalice de beți!

Dromihete spunea...

http://presamil.ro/pensiile-militare-nato-si-ue-este-romania-un-caz-special/?fbclid=IwAR1uq7pxn9uJHF7m7bJnDN6PLSiaMTraQTRSQV7N6gZdjTyexiQtzrxJwIM

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Minte nenea Spinuu precum ..SPINU DIN POVESTE !
De ce nu dezvolta Problema SPORURILOR .. a OSKARURILOR..LUCRARILOR DE EXCELENTA....ETC...
NB
Avem cu ce-i bate pe rusi

mosmartin16 spunea...

Pentru Cătălin și nu numai ! Hai să analizăm după ce e scris, nu după vorbe ! Da, rezerviștii au pensie militară de stat, iar asta rezultă din însăși titlul Legii 223 / 2015 ! Da, rezerviștii au și pensie de serviciu, iar asta rezultă din conținutul art.14 din legea susmenționată ! Da, rezerviștii au și pensie specială, iar asta rezultă atât din Decizia CCR 900 / 2020 ( punctul 118 ), cât și din Teoria generală a dreptului ! În anul I la Drept se învață faptul că dacă o lege ( ori mai multe ) reglementează ceva în mod distinct, specific, special față de legea cu caracter general, acea lege e specială și de aici și ceea ce rezultă din conținutul acesteia ! Concret, din legea cu caracter special ( 223 ) față de legea cu caracter general ( 263 / 2010 ) rezultă implicit și pensiile denumite generic speciale ! O pensie militară nu e specială prin cuantumul ei ( cum o toot trâmbițează unii "specialiști" pe la diverse televiziuni ) ci prin faptul că provine dintr-o lege cu caracter special ! Altfel, dacă ne-am "învârti" pe tărâmul cuantumului...pensia lui Ciucă ( vreo 18000 net ) e specială sau nu ?! Dar pensia de 10000 ?! Dar cea de 7000 ?! E stabilit undeva de la ce cuantum o pensie e specială sau nu ?! Niciunde ! Cât privește restricțiile și privațiunile din timpul activității, inclusiv jurământul depus de a nu-ți precupeți viața în caz de nevoie...asta ar necesita - bineînțeles - asigurarea unor pensii militare decente pentru toți rezerviștii, dar acele pensii decente pentru toți ar fi tot speciale,cum dealtfel sunt și în prezent, iar asta rezultă explicit din cele menționate anterior ! Să fim sănătoși ! Gând bun, oameni buni !

Luc 3 spunea...

@rambo,de......vorbe,declarații suntem sătui! TOTUL E O MARE VRĂJEALĂ! Dacă ești acolo,aproape de ei,și chiar vor să facă ceva pentru îndreptarea inechităților,anunță-i,pac,să dea ordonanță de abrogare oug.114!!! Ce este greu? Nu! Pac ...și gata! Ce mai pierd vremea ,dacă tot se "zbat" pentru noi!😉😀😀 Așteptăm,dar nu prea mult!😀

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, fii fara frica, fiind un harticol de presă de struguri râsu-plânsu, pentru ca Jeneralul Constipatin Venin Spanzu este inspaimantat si pe jumatate leșânat ca va fi atacat la penzia la care singur a lucrat, ajutat de mafiile clocare sa se fure prin jmecherii financiar contabile, necurate, din penziile handicapate, si astfel toti cu diplome de doctorat copy paste sa aiba peste 20.000 lei, stagnand-i pe cei pana in 1500-2000 lei, ca si pe cei pana in 5000-7000 lei, dupa cum se vede in verde ultimii constituind pensia medie. Le țâțâie șoldurile, șuncile si șoricele ca le chică belfăriile si abuzurile, devenind acum lupchi moralisti si mari analisti in a diseca penziile brotacare, dezvaluind care mai de care sisteme de pesionare, in care se screme, cu strangeri de ochi japoneze si chineze pe lavoare de găgare cu constipare, cu exemple viclene din cele europene, fara a dezvalui ca jeneralii romanistani in penzii brotacare sunt cei mai tari barosani baștani, iar pe de alta parte cele mai handicapate, mici si medii penzii planetare sunt tot cele romanistane! Nu dau doi bani gauriti pe o dizertatie in care el crede ca ne face prostiti, crezandu-ne prosti si smintiți, amintindu-i de-o zicala de la sfinții parinți ca ,,om hi noi proști, dar suntem și mulți!''

CEZAR spunea...

mosmartin16 spunea...
"..Da, rezerviștii au pensie militară de stat, iar asta rezultă din însăși titlul Legii 223 /
2015" !
--------------------------------------------------------------------------
Mosule..nu mai fa referire la L-223..ca la o lege etalon pentru Armata ( si citi pe linga)..si nu incerca sa o expediezi ca find de pe vremea lu CUZA..sic
ESTE O MONSTROZITATE FACUTA DE MARII JMECHERI..CARE A BULVERSAT SI A DENATURAT TOT IN SISTEMUL DE PENSII MILITARE !
Daca nu te poti abtine ..din cauza de BENEFICIAR DIRECT..al SCIRBOASEI LEGI ..TACI PENTRU TODEAUNA!
DE CE SA TOT VOMIT EU PE ECRANUL COMPULUI..CARE_I NOU SI IN GARANTIE..??

Huhu Rezea spunea...

@mos martin👍🏻
Pensionarii de modă nouă se simt gâdilați ori de câte ori cineva prost informat intr-ale Dreptului rostește expresia " pensiile militare nu sunt pensii speciale" ca și când aceasta ar fi expresia magică izbăvitoare care va feri pensiile lor de raționlizarea tuturor pensiilor care sunt plătite de la bugetul de stat.
Pensiile militare sunt doar una din categoriile de pensii speciale reglementate prin legi speciale derogatorii de la legea cu caracter general, respectiv de la L 263/2010
Lor nu le spune nimic nici anunțul făcut de Ciucă potrivit căruia coaliția a stabilit ca problemele vizând salariile și pensiile să fie discutate de un colectiv la ministerul Muncii... astfel încât, până la sfârșitul anului, acesta să vină cu propuneri pentru îndeplinirea jalonului PNNR.
Spinu iși permite să dezinformeze pe cei dispuși să audă ce le convine că pensiile militare nu sunt cuprinse în jalonul PNRR vizând pensiile.
Actul adițional semnat de Budăi cu Banca Mondială demonstrează că Observatorul Militar este un organ de propagandă pentru nereformarea pensiilor militare, indiferent cum le numesc unii sau alții.

Se impun de urgență actualizarea și unificarea modului de stabilire a cuantumului pensiilor militare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

UE a aprobat in mare delir cretin pentru gură, stomac si intestin trei categorii de viermi eligibili si comestibili care vor constitui hrana viitorului in paguba potolului, urmand ca limbricii, oxiurile si panglicile intestinale sa primeasca aprobare, la un loc cu urina si gustoasele fecale, care vor constitui umpluturile pentru sarmale! Adio, salata beuf si salata orientala de cartof, adio fripturele, snitele si toate pohtele pentru toate ranzele, sau s-o faca pe bucataresele toate fufele sau divele, caci virmusii gustosi, destinati pestilor solzosi, ne vor umple burdihanele in toate bucatariile si restaurantele! Donatorii si producatorii vor hi morgile, pochii si groparii, asa ca vor fi excluse penuriile si lipsurile de aprovizionare cu delicioasele mișcătoare, iar tacamurile vor fi inlocuite cu betisoarele ințepatoare! Pohtă mare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Foarte corect spus, @Onorabile, caci presa militara, de mare rusine si mare ocară s-a supus gheneralilor de paie si clocarilor constituiti intr-o necrutatoare mafie, cei care de ani si ani ne discrimineaza si jupoaie de piei ca niste misei! Sper ca Banca Mondiala sa nu se lase inselata de mafia clocara, si de aceea iar am sa-mi pun gasca in miscare cu actiuni petitionare catre aceasta si autoritatile europene, reamintindu-le ca mafiile din casele sectoriale duc lupte grele sa se incalce hotararile PNRR, dorindu-se ca pensiile mici sa ramana tot stagnate si strangulate, iar cele mari sa fie si mai gomflate, fara a se face nici un fel de dreptate! Gașcă, la lupta pe metereze, sa le-o tragem clocarilor mafioti drept in freze cu petitii in traduceri engleze!

mosmartin16 spunea...

Corect, Huhu !

mosmartin16 spunea...

Cezar, nu prea înteleg ce dorești a reliefa ! Bună, rea...Legea 223 e în vigoare și produce efecte ! Și nu o să "tac pentru totdeauna" chiar de-aș fi beneficiar ( pe plus ) al ei până ce inechitățile nu vor fi îndepărtate...chiar de aș pierde din cuantum ! Aici e vorba de principiu, nu de interes personal ! Să vedem...că vine acuși termenul scadent din PNRR ! În rest...cu sănătate !

Luc 3 spunea...

@rambo,mulțumesc mult pentru precizări!👍Eu sunt optimist,dar nu mai am încredere în acești decidenți politici! Ne amăgesc de 5 ani cu promisiuni,plx...plix! Acum ,acum,....la primăvară,vară...iarnă,primăvară,iarnă..vară!!!😀😀😀LA ALEGERI.....POATE, POATE AM ZIS,O SĂ "MIȘTE"DAR.....SLĂBUȚ(ADICĂ MAI NIMIC)!!! NU SUNT BANI...DECÂT PENTRU ...UNII!!! NOI,BĂTRÂNI,OBOSIȚI,BOLNAVI....ETC.,ce rost mai are să ne mai bage în seamă? Nu le mai suntem folositori, decât la vot!!!!???Sper să mă înșel,dar vom vedea! Să ne țină Dumnezeu sănătoși pe toți, și să le cheltuim banii,până la ,cel puțin 90 de ani!!!🤝🇧🇪

Ion Oblemenco spunea...

Răspuns pentru XXX : nu am cunoștințe religioase și nici nu cred in ce nu vad , dar daca guvernu și popi au hotărât să acorde zi libera pe 15 August înseamnă că atunci se serbează ,, SFÂNTĂ MĂRIA ,, .ar trebui făcut un chestionar sa vedem câți cunosc ce se sărbătorește pe 08 septembrie și atunci de ce nu se acordă zi liberâ de la muncă . Încă odată și pentru 15 August și să nu fie discriminare și pentru 08 septembrie LA MULȚI ANI !

ifrim spunea...

@xxx,Ion.A ieșit un popă pe sticlă și a zis că este bine și așa, și așa!Deci poți merge și pe 15 aug.și pe 8 sep.să-ți donezi averea bisericii dacă ești păcătos și vrei iertare și îndurare pentru dincolo!

CEZAR spunea...

Asa sa faci ...IFRIME...hihihihohohohahaha..
Sa-ti donezi DATORIA DE LA BANCA.....!!

Leon spunea...

"Se spune sau nu "la mulți ani" de Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august? Este o întrebare la care mulţi dintre români nu ştiu răspunsul. După multe dileme, preoţii au venit cu o explicaţie în acest sens.

Aceştia susţin că nu este greșit să urăm cuiva ”La mulți ani!”, întrucât trecerea la cele sfinte este un motiv de bucurie și nu de tristeție.

Moartea Maicii Domnului este, de fapt, mutare la viață, după cum reiese și din troparul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului: "Mutatu-te-ai la viață ceea ce ești Maica Vieții”. De aceea, această sărbătoare nu este tristă, ci plină de bucurie, scrie creștinortodox.ro."(Antena 3)..!

Leon spunea...

Din Oltenia, un calduros mesaj muzical pentru sarbatoritii zilei:
https://youtu.be/7Qiv4lYfl1Q

Leon spunea...

"..Întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Apărării, Nicolae Ciucă a oferit următorul răspuns: „Dacă facem o analiză a ceea ce s-a întâmplat în domeniul Apărării, trebuie să ne uităm la ceea ce România a reuşit să obţină la summitul de la Madrid. (...) Dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat la summitul de la Madrid şi la activitatea şi rezultatele Ministerului Apărării Naţionale, putem spune că este un rezultat foarte bun pentru noi!”(dcnews) !