Un produs Blogger.

sâmbătă, august 27, 2022

Simion, bărbierit cu barda la Măciuca

54 comments

 Nunta s-a sfârșit, întreaga înregistrare a evenimentului rămâne pentru toți cei  din România și de pretutindeni care simt românește.



Obiceiuri oltenești de nuntă



Monumentul din comuna Măciuca este un vechi instrument de luptă numit măciucă, buzdugan  sau ghioagă. A fost donat de unul din sculptorii care au frecventat tabăra de sculptură de la Măciuca.
Se zice că era o indeletnicire a localnicilor de a prelucra maciuci, ghioge pentru armata domnitorului. Erau numiți măciucari sau ciocănari. Comuna nu este departe de comuna Iancu Jianu, unde s-au născut frații Buzești, oștenii de încredere ai lui Mihai Viteazul.  Unul dintre ei,  stolnicul Stroe Buzescu, cel care s-a luptat cu fiul hanului, este înmormântat în comuna vecina, la biserica Stănești din comuna Lungești. 
Mințile mai inventive ale unor ziariști și localnici aseamănă sculptura cu un falus.


54 de comentarii:

Leon spunea...

BRAVO, Huhule !
Prea multa incrancenare despre Pensii, este binevenita aceasta relaxare cu ritualul unei Nunti Oltenesti, insotita de muzica laurareasca teaditionala !
Astept si urmatoarele secvente, doar sti ca o nunra la Tara tine 3 zile..:)).
Si daca nu stiati, cititi mai jos:
https://www.antena3.ro/emisiuni/exces-de-putere/cinci-adevaruri-maciuca-george-simion-nunta-650025.html
PS. Intre localitatea Maciuca si locul meu de nastere ne desparte un singur deal..!!

Brenda spunea...

Bravo lui, indiferent ce spun alții ,eu cred că băiatul ăsta este super, bravo lui oentruy o așa organizare, se pare că ar putea chiar organiza această țară , SUPER

Leon spunea...

"Stroe Buzescu a luptat în Bătălia de la Teișani de pe valea râului Teleajen (23-24 septembrie 1602) între oastea lui Radu Șerban și cei 40.000 de tătari de sub comanda Hanului Gazi Ghirai⁠(en), fiind grav rănit. În timpul bătăliei ginerele (și nepotul) hanului tătar Gazi Ghirai a ieșit în fața liniilor tătare chemând la o luptă individuală pe căpeteniile oștirii muntene. Provocarea a fost acceptată de Stroe Buzescu, care, după o luptă crâncenă, l-a învins pe tătar, decapitându-l în fața ochilor îngroziți ai hanului și în entuziasmul oștii române. Din nefericire, Stroe Buzescu a fost și el rănit grav și a murit câteva zile mai târziu, pe 2 octombrie 1602."(Wikp.)..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Forma de măciucă, din ciot de buturugă rasucită, imi aminteste de-o sculă la basculă, cu mult mai bună, care merge ascunsă si ca unsă intimă fomelelor, direct la inimă! Buzduganul lui Stefan Cel Mare si Sfant, care a pus turcimea la pamant si peste 700 de fecioare tăvălite-n iatacuri, plângînd, ca un luptator patriot si flamand!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Coane Leoane, peste acel deal cu cărare, in satul Cutare si la nunta cea mare te-au bărgherit tot cu unul din acele topoare?, ca la nunta mea si pentru barba mea nu se gaseau lame pentru pulei tinere si pentru trihirica ce-o aveam de tulei!

Viorel spunea...

Bravo lui. Nu mașini de lux, costume de mii de euro, restaurante / hotel de 15 stele, nu fițe sau talente, îmbrânceli de bodyguarzi, etc. Nuntă țărănească originală poporului român. O nuntă a satului și a celui bogat și a celui sărac. Cine îl va critica nu are decât. Asta trebuie să vadă și UE și toți cei care din anumite motive nu ne iubesc. Credința și tradiția poporului român nu trebuiesc (,) călcate în picioare sau schimbate că așa vor unii. (Ex. Nu mai spunem mamă și tată ci părinte 1 și 2, etc. și etc.).

Leo spunea...

Ce mai povești cu un monument cu aspect de buzdugan au mai inventat și cei din Măciuca.
Monumentul respectiv este o PU-Ă în erecție în toată splendoarea ei.
Cred că și-au făcut un fetiș tocmai din ceea ce le lipsește, vorba din popor "Vrabia mălai prizează".

Leon spunea...

Poate ca aceasta publicitate a nuntii unui parlamentar roman, va determina si viitoarele cupluri, cel putin din mediul rural, sa revina la traditiile mostenite de sute de ani,..Fedelesul, Barbieritul mirelui, Invelitul miresei, mersul la apa, mersul la nasi, Cununia civila, Cununia religioasa, Petrecere cu lautari, Darul miresei s.a...!
Multi dintre noi chiar am respectat aceste obiceiuri, si au ramas in amintirea noastra clipe de neuitat..!!

M spunea...

Nu îmi mai amintesc dar nu zicea el ceva că o să pună problema în Parlament cu pensiile militare? Nu zicea și apoi nici nu a venit la Parlament?

Mă rog, faptul că turbează reziștii îmi face simpatică nunta ăstuia!

"Casă de piatră" îi doresc!

Leon spunea...

Si mai era si Testul cearceafului cu ...Tuica Rosie !
Astazi nu mai este la moda, deoarece:
"-Mama, azi la liceu, ne-au facut testul Virginitatii, si numai una singura l-a trecut!
- Bravo, fata mea !
Tu ai fost aia, nu ?
- Ce-ai mama ? Singura virgina a fost...Diriginta"!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Testul cu cerneala rosie strochită măruntă pe cearceaf dupa nunta e o amintire trecuta si proba nemaifacuta de pe timpul lui Alexandru Cel Bun, cand si atunci se facea cand taiau porcii de Craciun si se lua si pastra sangele intr-un ceaun, deci un test extrem de strabun, demonstrandu-se totodata ca mireasa e vie, si nu moartă, sa merite a hi maritata la socrul mare in poartă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

,,Simion barbierit cu barda la Maciuca''... Si daca i-o taia?! Ha? Se mai tinea nunta?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La Maciuca, cu securea s-a taiat padurea, dar mireasa a beneficiat si ea detaierea asta sa nu se incalce Legea cu discriminarea?! Chiar asa!

ifrim spunea...

Offtopic,căci nu-l găsesc pe cel adecvat!Am un defect,probabil așa m-am născut forțat cu forcepsul,sunt gurmand,am ciudă pe mâncare!Cum unii sunt cu vânătoarea,pescuitul,alții cu luminițele&pariurile sportive eu cu festivalurile gastronomice.Urmăresc media și cum aflu de unul, la drum, călare pe el(pe festival).Azi am purces la festivalul borșului lipovenesc la Jurilovca.Frumos de tot ,da' nu mai vin(aici mint ca porku).Atmosferă de bâlci puhoi de oameni ,drumuri de acces blocate de otorități,parcare ciuciu la apx 2km.de locul cu pricina pe o uliță din sat.Deci spre ceaoane fămând, disperat de viață fiind, COBORI spre port.La locul faptei furnicarul de oameni toți mulțumiți cu zâmbetul profesional pe buze în special operatorii la cazanele cu borș lipovenesc,hrană din belșug pentru toate gusturile și preferințele dar ca regină peștele în toate formele posibile și imposibile gătite de oamenii locului.Nu insist,pe scurt un festin culinar.Îndeplinesc eu obiectivele din agenda program și planul conspect al zilei(tradus în română am mâncat ca porku'gustând din cât mai multe și luat și la pachet că de-o fi să mor să nu mor flămând ca prostu' ori obosit de muncă ca tâmpitul)și s-o chișc spre mașină!DAR apare o problemă de fapt o multitudine:Cifra 2-3 din C.I.,2km.LA DEAL,ghiftuit,caniculă la orele prânzului și organismul meu văzând că insist cu bătaia de batjocură la adresa-i ce zice:Ia să-l atenționez eu pe dobitoc și- mi dă o stare de amețeală și leșin.Mă trag mai la umbră și stau pe vine să-mi revin.Aceasta a fost partea introductivă ce nu interesează.Eu ce trăiam cu impresia că jandarmii sunt violenți,spărgători de mitinguri și demonstrații,te bat cu pulanul de ieși din ritm și nu ai stângul pe tobă mi-am resetat gândurile și părerile.Astfel stând în expectativă să-mi revin ori să-mi dau duhul funcție de ce lucrare are Domnul cu mine vine un jandarm tinerel dar plt.maj.ce-l credeam eu întruchiparea violenței:"Domnu' sunteți bine,aveți nevoie de serviciul de ambulanță,vă pot ajuta cu ceva?Nu-mi venea să cred:"Băi fii atent că nu mă bate crezând că sunt rangă de băutură și încurc traficul puhoiului de oameni pe trotuar"I-am mulțumit mai mult prin semne că nu e cazul de ambulanță (erau vreo 5-6 în târg la datorie)trebuie doar să ajung la mașină să dau drumul la AC și-mi revin.M-a sfătuit să beau niște apă rece eu având în mână răcoritoarea aia neagră criminală.Ajungând într-un final la răcoarea mașinii mi-am revenit.Sfat,nu bântuiți aiurea pe caniculă dacă nu este neapărat necesar și verficați periodic anul nașterii din C.I.Vă readuce cu picioarele pe pământ(nu înainte).Ce-am vrut să spun ?Că avem copii buni în structuri,educați,fără idei preconcepute(alții ar fi bănuit că sunt mangă)Mulțumesc jandarmeriei române pentru implicarea pozitivă în activitățile de recreere ale cetățenilor și evitarea incidentelor.Mulțumesc plt.maj.din intersecția străzilor Portului cu Păcii pentru omenie și educația primită.Aveți respectul meu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tizule, la mancarea multa si buna sa ne luam de mana! Pai, de ce crezi ca avem cepuri pe vână si ne indopam dimineața cu poțiunea cu greața, caci altfel ne-am fi bulit viata?!

monteoru spunea...

Vrea sa para cineva dar nu este nici pe departe.
Curios este ce usor o luati dupa fenta.Mares stie cine este acel cineva.Acel cineva era fost ofiter,fost voluntar in primul razboi mondial,a creiat o miscare ce cuprindea dela taran si muncitor pana la profesor universitar.Ca orice om a savarsit si greseli dar trebuie apreciat ca a crezut sincer in ceva.

Gigi spunea...

Referitor la aceasta nunta am facut abstractie de propagandă,de unele rautati specifice neamului nostru,deh,invidia are rolul ei in societatea nostra multilateral dezvoltata de capitalism si trecerea spre globalism,spuneam că acesti tineri au respectat fara nici-un fel de tăgadă obiseiurile noastre stramosesti-oltenesti! Repet,am facut ab stractie de propagandă. Acuma,nu stiu daca cei tineri care au participat in calitate de spectatori sau in alte calitati,au înteles ceva din ceea ce au vazut,ca de mult au disparut din satele noastre aceste obiceiuri stramosesti f.frumoase de atfel.
Nu stiu daca Mireasa a mers la udat,este un alt obicei care se realizează înainte de cununat,care are si acest udat o semnificatie aparte.
Nu imi ramâne decât sa le urez acestor tineri:Casa de Piatră!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adevarul despre aceasta nuntă, din comuna cu nume de bâtă cu coada lungă sau scurtă, e ca ea a reînviat sentimentele nationale, traditiile ancestrale, populare, obiceiurile pe cale sa piara sub amenintarea criminala a bandelor neomarxiste cu orientari fasciste, explodand in curcubee fee de folclor romanesc pe cel mai pur taram stramosesc si in ciuda anti crestinilor care planuiesc sa ne indobitoceasca in acel ,,priapism'' cu idei de antiromanism si crestinism in ortodoxism... Da, e o ,,nuntă a Zamirei'' pe plaiurile horelor, baladelor si ale doinelor, sub soarele si cerul pur care oglindesc plaiul oltenesc, unde oamenii harnici si frumosi se nasc si traiesc pe taramul de vis romanesc, parcă amintindu-ne ca avem obligatia geto dacă si sacră, ca vechii nostrii strabuni, sa ne nastem si sa murim doar si numai ROMANI in a Țarii vatră, si le urez proaspetilor insuraței, CASĂ DE PIATRĂ!

Leon spunea...

Bravo Ifrime, iata un coleg caruia nu-i pasa ca are pensia militara inghetata si nici macar nu-i este teama de ziua de maine..:)).

Leon spunea...

Merg si eu la Ilinca Simion impreuna cu Georgel Nuca din Dragasani:
https://youtu.be/KtGXCzlBD0I
PS. Georgel Nuca a intretinut atmosfera la intalnirea de 45 de ani(cu ceva ani in urma!) a Promotiei 1969, Liceul Teoretic Dragasani !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Haoileu, @Leon, care Ifrim?, ca amandoi suntem tari in trombon si buliți la pension!

Alexandru spunea...

Teatru ieftin @ campanie electorală. Punct.

Catana spunea...

Conform obiceiului politicianului român a trecut si prin alt partid.Va mai trece dacă va găsi în alt partid o bucată de cașcaval mai mare.Nu-mi inspira încredere.Se inspira din Zelea Codreanu dar nu se ridica nici pe departe la nivelul talentului acestuia de a mobiliza.

Calinmihaib12 spunea...

1..nuntă,nuntă..,dar nu cred că ați observat că mireasa-i..cam grăsuță", dacă nu..chiar gravidă..?!
2.din imaginile TV.."prezența"..supra-evaluată..numeric la.."mii" de pameni, în realitate era de câteva sute..!
3...și o întrebare: de ce..CAM PREA MULTE TV-uri..au făcut de zile întregi ..mult zgomot..pt. NIMIC..!
(=..PROPAGANDĂ la vedere,dar și subli minar..!)

Stelian P. spunea...

@monteoru
"Ca orice om a savarsit si greseli dar trebuie apreciat ca a crezut sincer in ceva."

Si Hitler a crezut sincer in ce facea. Si Stalin credea cu tarie in ce facea. Si Pol Pot si multi altii ca ei. Trebuie apreciati?

Brenda spunea...

Alexandre, atât te duce mintea,mai bine tăceai

Catana spunea...

STELIAN P-sunt oameni genii ai binelui dar sunt si oameni genii ai răului.Ai binelui sau ai răului dar sunt genii.Sa-l compari pe acest individ cu Hitler,Stalin etc e prea mult.Vezi ca rusii il omagiaza pe Stalin cu toate că Stalin nu era rus.Sunt germani care omagiaza pe Hitler.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Rezistii au sarit de curpeni in sus si, catraniti si plini de venin in colții cu varfurile-n sus impotriva lui Isus, ce au spus: ,,Nu cumva s-au strans prea multi bani la nunta care se desfasoara de-a dura sa ne rupa noua gurul si gura? Ia sa anuntam noi Procuratura, dar si Agentia Fiscala ca poate aici s-a savarsit evaziunea fiscala de catre o mână criminală si deci penală, care sa falimenteze o țară!'' Si astfel, cu nunta inca neterminanta si cu nuntasii la masa bogata, s-au dus țopârc cocoș cu denuntul codoș în vârf de băț si de îndata la autoritati la poarta, ca aceasta ,,crima'' fatală si fiscala cu darul de nuntă suspectă ce trebuie deîndată raportata si cercetata, caci altfel Romanica va fi grav afectata si falimentata, ba chiar si stearsa de pe harta, ca acceleratul in haltă! Cam isi merita romanii aceasta nenorocita de soarta, ca doar ei se reped ca idiotii sa voteze blestemata aia de dreapta neonazistă, fie ca sunt lăbărali sau fascistii astia de useristi, caci ce mi-s unii, sau ce mi-s altii cand la baza acestor adunături de partide, in mlaștina bălții din mijlocul padurii, si la conducere la aceste secte neomarxiste sunt haitele turbate, băsăniste! Deocamdata, nunta e la ciorba de potroace, si pana diseara inca o sa se mai manance, bea si o sa se joace, sa crape fierea in ranza userist lăberalilor, care pandăresc nunta de jur imprejur de pe culmile dealurilor si spionand cu ajutorul binoclurilor si ocheanelor, cu bale si spume de ură la gură, si nu de poftă de ciorba de potroace si friptură, caci in draci fiind ghiftuiti cu carcalaci, limbrici,carabusi si gandaci, si cand o sa mai cante in draci si Pomohaci atunci o sa vina sa-i ia cu Salvarea ca o sa dea in ei pur si simplu boala cu sisi-turbarea!
-Alo, 112, luati panaramele cu voi si duceti-i urgent pe strigoi la Sanatoriul de bibi din Șoncuta, pana ce nu apucă turba sa strice toata nunta!

Stelian P. spunea...

@Catana
Da, Corneliu Zelea Codreanu ("un politician român de extremă-dreaptă, fascist, anticomunist și antisemit, fondatorul și liderul organizației de extremă-dreaptă Mișcarea Legionară") nu poate fi comparat cu Hitler sau cu cei pomeniti de mine. Nu a instigat la atit de multe crime ca Hitler sau Stalin. A fost chiar mielusel pe linga ceilalti. Daca judecam asa il putem considera un geniu si in curind il propunem pentru canonizare. Rusii nu-l omagiaza pe Stalin ci doar UNII dintre ei. Ca nu era rus nu are nicio importanta. Nici TITO nu era sirb dar a mentinut Yugoslavia unita (prin ce mijloace e o alta discutie).

M spunea...

@Stelian P.

Cercetătorii s-au întrebat: "când o doctrină de dreapta sau de stânga devine extremistă?"

Pentru doctrina de dreapta răspunsul este: când ajunge să nege dreptul la existență a altora!!!!!

Asta înseamnă că, de exemplu, doctrina ruSSă de acum este nazistă pentru că neagă dreptul la existență al ucrainenilor!

Rămâne deci de discutat dacă mișcarea legionară a adoptat ca obiectiv eliminarea fizică a unor grupuri etnice sau sociale.

Interesant că pentru doctrina de stânga nu a fost găsit încă un prag!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Anunt important pentru beneficiarii de pensii de urmas:
Urmasii pensionarilor din si stemul public de pensii, aflati intr-o forma de invatamant si in varsta de cel putin 16 ani, trebuie sa prezinte pana pe data de 25 Septembrie a.c. la casele de pensii publice adevernte care sa dovedeasca faptul ca spectivii elevi, sau studenti, urmeaza o forma de invatamant in anul de curs 2022-2023, intarzierea peste aceasta data ducand la sistarea pensiilor de urmas ale acestora, comunicatul nereferindu-se si la caselele teritoriale de pensii militare, dar sigur ca si acestea cer asa ceva.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Corneliu Zelea Codreanu, care poza in ciobanul de oi sfioase si simandicoase, a fost, desigur, un mare patriot, dar pacat ca a ales calea radicalismului idiot, violentelor, xenofobiei si rasismului, desi cultiva cu propagandele religioase doctrinele legionare, uitand ca incalcase cu aceste tare de la balustrada balconului toate ce 10 porunci ale Domnului, dar si alte dogme religioase, legale, constitutionale, morale si etice si cu atat mai rau cu aceste porniri eretice ca toata pochimea se inscrisese in acest partid legionar, cu caracteristici si actiuni vadit fasciste pefondpopular, caci banul, duca-sepustiului, e ochiul dracului! Sa nu uitam esentialul ca prim ministrii Nicolae Iorga si Armand Calinescu au fost asasinati cu mare cruzime de catre membrii din rebeliune legiune, cat si alte actiuni agresive, unele lasandu-se cu crime la adresa evreilor si arderea sinagogilor, ori broasca cu gura mare, care oracaie tare si inghite tot ce-i sta in cale, trebuie inghitită de o alta broasca si mai mare, asa cum a fost Ion Antonescu, care i-a inchis si lui si partidului pliscul si chițcuitul, dupa care si el a fost victima broscoiului comunismului, si tooot asa, guven dupa guvern si prăzi după prăzi inghitite de broscoi tot mai solizi si mai brezi, pana in ziua de azi, dar de fapt de fiecare data nefiind decat o trecatoare si falsa fală si de capul lor nici o cat de mică scofală! Ptii, duca-se cu totii pe pustii!

Catana spunea...

STELIAN P @mai studiază .Mai redus din extrema.
Brenda@cu ce naiba te-ai ocupat înainte de a te abona la pensia jupanului?După ce scrii verifica.Imi place sa dialogheze cu femeile mai ales daca sunt tinerele si au pe vino incoace dar sa nu ma obliga sa citesc printre rânduri.

Mihai spunea...

Casa de piatra tinerilor.
Un om decent nu face o astfel de nunta.
Nu vreau sa-i zic " balci " ca se supara propritarul de la " Prazaria".

Ma marginesc doar să dau o replica de autenticitate la " maciuna" din mijlocul satului pe care poti sa o admiri dupa ce treci pe la Crapaturile dupa Lungesti- Maciuca.

Autentic si curat ,

https://fb.watch/fa_loLRUE7/

Sursa "Apuseni & Bucovina"

Leon spunea...

O colaborare benefica intre @T3 si @M:
https://www.stiripesurse.ro/armata-romaniei-intervine-incendiu-padure-muntii-maramures_2530560.html

Viorel spunea...

avianyc. Un pensionar decent dar patron ca dumneavoastră, nu face bășcălie de proprii colegi pensiionari, cu pensii de mizerie precum că, îi angajează pe moșia lui, în plus le dați și câte o masă pe zi. Sper că nu ați uitat comentariul de acum 2 ani când v-am întrebat dacă mesele pot să vi le fac eu la strung sub diferite forme / modele, doar să-mi spuneți din ce lemn doriți (nuc, cireș, paltin, stejar, etc.) și să ne înțelegem la preț. Poate le dați ca supliment și câte un scaun. Mai fac și eu un ban grămadă. Fiecare face ce vrea și cum vrea cu viața lui.

GO spunea...

Eu unul le urez casă de piatră! Prefer de mii de ori să văd astfel de nunți și astfel de oameni, decât pițipoance cu genți Vuiton și ciumpalaci parveniți cu aere de Monaco!

Așa ca altă impresie. Am analizat bine niște filmări. Și am văzut că printre participanți erau și amărășteni fără dinți în gură, oameni simpli etc.

Din punct de vedere politic, cred că Simion a punctat și încă foarte bine. Am crezut că sunt în minoritate cu astfel de opinii - că așa vrea sistemul să nu avem curaj nici să ne mai exprimăm. Dar spre surpriza mea plăcută, după ce mi-am manifestat aprecierea pentru nuntă pe pagina mea de FB, o mulțime de cunoștinte și prieteni din listă (mulți la care nici nu mă așteptam), au reacționat pozitiv. Pentru mine acest fapt înseamnă că în ciuda a ceea ce ni se bagă în cap de partidele tradiționale, românii vor cu totul altceva. S-au săturat pur și simplu de toate partidele politice aflate la putere în ultimii 3 ani. Dar, și de vraja cu UE, NATO s.a.m.d.

GO spunea...

Despre pensiile militare, banuiesc ca ati aflat toti. Budai a confirmat ca acestea nu intra in malaxorul PNRR. Lucru pe care vi l-am mai spus.

Discutii au fost si sunt inca cu scantei. Insa baietii de la M.Ap.N., in acord si cu cei de la alte ministere/servicii, la impunsaturile partidelor au conditionat egalitatea la pensii cu civilii, cu egalitatea si cu drepturile civililor. Prima lovitura data de armata nu a fost cu acordarea dreptului si militarilor la firma, sindicat, greva etc., ci atentie - inlocuirea soldei care presupune plata fixa la armata pentru un serviciu de 24 ore si 30 zile lucrate din 30, cu ... salariul ca la civili sau ca la politisti (8 ore pe zi, maxim 12 ore suplimentare pe saptamana, ura si la gara - poate sa fiarba Troia).

Insa, nu se termina asa. Tot exista o surpriza, fiti siguri. Urmeaza sigur o noua lege a pensiilor militare. Sunt 2 variante de lucru, ambele produc economii la buget. In prima varianta - din lege vor disparea functionarii publici civili ca beneficiari ai pensiilor militare. In a 2-a varianta - vor fi departajati beneficiarii, pe categorii de varsta, vechime in serviciu, in sensul ca cine are o functie care poate fi impinsa pana la 65 ani sa o duca pana la 65 ani, cine are functii de hamaleala sa poate sa iasa mai devreme. Acesasta ultima varianta este corelata sever cu o noua incadrare a grupelor de munca, v-am mai spus.

Link 1 Budai: https://www.capital.ro/veste-nationala-despre-pensii-marius-budai-anunt-pentru-toata-romania.html

Link 2 Budai: https://www.europafm.ro/pensiile-militare-nu-vor-fi-incluse-in-reforma-pensiilor-speciale-a-anuntat-ministrul-muncii-audio/

Cazarmarul spunea...

Sa nu ne amăgim... Aceasta nunta a însemnat începutul campaniei electorale pentru Președinția României... A fost conceputa, regizata și mediatizata în acest fel. Pe lângă asta, au tot transmis mesaje ca "reziștii" au făcut și au dres...Va chiar nu au vrut sa ii lase nunta în pace... Minciuni... Ati văzut vreun "rezist"... Făcea parte din scenariu... Toată campania electorala a lui se va baza pe mesaje anti"rezist"... Asta e mai smecher ca Dragnea, o sa vedeti... Pt. ca nu are nevoie de strateg politic, ca și PSD, de 20.000 euro pe luna...

Brenda spunea...

Catana , nu te obligă NINENI să citești, nu te obosi.

M spunea...

@Leon

Leon spunea...
O colaborare benefica intre @T3 si @M


Adevărul e că am colaborat mereu excelent cu cei de la MApN! Oameni excepționali! Mă băteam cu oricine ar fi spus un cuvânt de rău despre ei!

Și apoi am intrat pe forumul ăsta.... 😂

M spunea...

@Ofiterul de serviciu


Și nu e normal să fie antirezist? Doctrina AUR e de radical de dreapta. Doctrina USR e radical de stânga. Normal că sunt perfect opuși.
De altfel, AUR a apărut ca reacție la violența și extremismul USR. Au cam aceleași metode!
Vrei să vezi reacția reziștilor? Intră pe G4media, caută subiectul și citește comentariile!

Huhu Rezea spunea...

Nunta tradițională la români organizată de Simion a scos la iveală disputa internaționalisti, globaliști, progresiști --> cu patrioții și naționaliștii români.

Leon spunea...

Doi USR-isti au dorit o nunta in Piata Victoriei, dar nu s-au inteles care dintre ei sa-si dea barba jos, si sa imbrace rochia de mireasa..:))

magda spunea...

Dan Negru-dixit-Nunțile și înmormântările sunt rețete sigure pentru televiziunile din toată lumea. Nu noi am inventat rețeta! Prințul Harry și Megan au adunat peste 2 miliarde de telespectatori și nunta lor a fost preluată de 188 de țări.
Asadar si prin urmare,dom Georgica a vrut sa impuste cel putin doi iepuri si a reusit> 1.si-a facut nunta cu bani si produse de peste tot ,pe unde s-a descurcat( tipic romaneste nu?) 2.a furat startul noii campanii electorale(cu donatii de la micii si marii oligarhi cat cuprinde). Bineinteles ca RomanicaTv nemaHD prin difuzarea evenimentului si-a pus pe cap coroana liderului autoritar de audienta dar asta pe romani sincer ,cred ca intereseaza mai putin...Deja incep sa se contureze simpatiile televiziunilor pentru anumiti lideri semn ca se pompeaza mai pe deasupra mai pe sub masa ,la greu.
Totusi,daca vorbim de patriotism si nationalism,unde sunt adevaratele valori pe care le avem si cu care ne mandrim? Cu toata stima, Romania merita un lider care sa reprezinte mult mai mult decat un dirijor... al unei unei galerii de fotbal.Apoi,auzim des in ultima vreme despre marile somitati Duda si Orban ,cum sunt ei de nationalisti,de patrioti... Polonia de cine este papusata? dar Ungaria? PLECAM ASA DE USOR DUPA FENTA....un politician ca Simion va face identic si la fel ca actualii politicieni aflati la putere...ori se dau cu sistemul,ori dispar din scena. Vrajelile cu vom face si vom drege le-am mai auzit...de aproape 33 de ani.Viitorul Presedinte tre sa ia lumina de la W.DC....altfel ioc palatul Cotroceni iar pe Georgica chiar nu il vad in stare sa faca minuni in aceasta colonie.Colonie care in curand ar putea intra in colaps...iar noi nu suntem Grecia/

Viorel spunea...

Stelian P. Atât de antisemit era Căpitanul Codreanu încât l-a îndemnat kiar pe idiotul de Șora să se căsătorească cu iubita lui evreică!
*Ce mari intelectuali coketau cu mișcarea legionară, care în primul și în primul rând era naționalistă! Însă, cei cu clișee comuniste în cap au rămas așa de la învățământul de partid!
**Probabil el adora pe cei aduși cu tancul T-34: Bodnarenko Nicolski, Neulander, Timosenco, Teohari, Pauker, Ilici,...etc.

Huhu Rezea spunea...

Viorel
Talibanismul ordodox și și naționalismul exacerbat erau principalele trăsături ale Mișcării legionare, în special ale căpeteniilor ei. Din nefericire pentru o astfel de miscare, care a pornit de la principii naționale sănătoase, a ajuns să fie condusă de niște intelectuali de calitate indoielnică.
Miscarea legionară interbelică s-a dezvoltat în România în paralel și în opoziție cu cealaltă miscare de sorginte internaționalistă și sovietică, mișcarea comunistă.

Cazarmarul spunea...

M... Nu știu dacă e normal sau anormal sa fii anterezist.... Este o opțiune și cam atât... E adevărat, este o opțiune care se potrivește majorității de aici... Pe lângă asta eu am o părere, dacă ești de extrema stânga, nu e cel mai favorabil sa te fixezi cu strategia pe USR, ca ei nu sunt nicicum ca și orientare... Sunt un amestec de frustrați care s-au saturat de partidele tradiționale de după 1990

benji spunea...

Atât de semidocţi sunt militarii de rang ,,înalt''încât nu trebuie să-i bagi în seamă. Toată cultura lor se rezumă la ifose ridicole şi lozinci răsuflate. Societatăţii civile sănătoase îi este greaţă. De aceea nu este sprijin pentru creşterea ridicolă pensiilor lor umflate. Pentru cine? Pentru slugoii intereselor ciudate, progresiste, LGBTQ, ETC,

Stelian P. spunea...

@....
Eu am pus intre ghilimele descrierea lui CZC deci nu-mi apartine dar sunt de acord cu ea. Nu am studiat programul miscarii legionare (cu exceptia unor discursuri si legi din perioada respectiva) asa cum nu prea am studiat nici MEIN KAMPF dar am vazut rezultatele.
Pina in prezent am aflat ca subiectul nu a fost extremist si mai nou nici antisemit. Mai e timp si pentru alte pareri. Ce am scris despre canonizare devine tot mai valabil.

Leon spunea...

Gigi Becali:
"Dacă vorbim politic, sunt două forțe de când e lumea asta: forța Răului și a Binelui, Albul și Negrul, Lumina și Întunericul. George face parte din Lumină, de aia l-am și ajutat. Vine partea cealaltă a Întunericului, căruia nu îi convine Lumina, și asta este useristo-satanisto-globalisto-insecte mâncați, care nu va răzbi niciodată la poporul român, poporul ortodox care nu acceptă globalismul lor și insectele lor de mâncat.

Vine el, Demonul, adică el useristo-satanisto-sectaristo și atacă. Asta de fapt se întâmplă, de aia atacă mai tare pentru că urla demonul din ei de fapt. Cum să fie unul care să vorbească de tradiție, cum să fie unul care face o nuntă și se îmbracă în costum național? Cum să fie unul care zice să mergem la biserică că ei vor să distrugă bisericile. Vă dați seama ce pericol e pentru ei George Simion, un om care spune ”Mergeți la biserică” (dcnews)..!!

GO spunea...

Chestia cu extremismul sau cu antisemismul în România, reprezintă o marotă. In noua era, sunt suprapuse in mod rău intenționat, patriotismul sau naționalismul peste extremism. Dacă era ca poporul român sa aibă trăsături extremiste, la ora asta nu am mai fi avut o asemenea comunitatea rroma care face de multe reguli, comunității române. Prezența masiva a comunității rrome în România, reprezintă cea mai buna dovada a lipsei extremismului in România.

Numai ca la noi, a apărut un alt curent! Cum apare un roman mai patriot, cum este catalogat ca extremist! La fel cum dacă apare un roman care demonstrează care ca nu este chiar așa roz cu apartenența la UE sau cu rolul de valet al României fata de SUA, cum e catalogat ca fiind pro-rus.

Cat privește trecutul, cum ca România ar fi avut atitudini antisemite, vedeți mai jos cum un istoric bine documentat precum Ion Coja, reducere la tăcere pe cei care acuza România de antisemitism. Intr-o disputa cu cunoscuta actrița de origine ebraica, Maia Morgenstern. Cu dovezi de necontestat, nu cu povesti

https://culturaromana.ro/ion-coja-i-am-scris-doamnei-maia-morgenstern/https://culturaromana.ro/ion-coja-i-am-scris-doamnei-maia-morgenstern/

Gigi spunea...

***Poporul nostru s-a născut creștin,spunea cineva. Si tot cineva spunea că nicioadata nu s-a intâmplat în istorie sa se atace atât de rău valorile asstui popor,tinând cont ca acuma propaganda se desfăsoare cu ajutorul mijloacelor moderne de propagare în masă,le stim nu mai are rostul sa le însir eu aici.
Binenteles ca fortele întunericului,cum le spune Becali,au tot interesul să promoveze ideile lor satanice fiind impinse de la spate de stăpânii lor malefici,datorita faptului că la mijloc sunt mulți bani.Scopul,dar si alte interese pe care si pe acestea le stim,este si acela de a lovi in valorle fundamentale ale unui popor care a rezistat aici de mii de ani in ciuda multor atacuri date,este vorba de Armata și Biserica Ortodoxă. Acum,se vrea distrugerea lor din interior.Sa-mi fie iertat si imi este greu sa o spun,dar in interiorul celor două institutii au patruns destule cozi de topor. Atât in biserica cât si in armata,politie etc,vedem cum afacerile înfloresc,vedem cum rezerva ei este bataia de joc a natiei,tinuti in saracie si umilintă.Ce dovada mai vrem decât atât? Bine,Beccali,vorbeste de la inaltimea purcoiului de bani si nu se da in laturi sa faca afaceri tocmai cu cei care îi pune la zid ca,nu-i asa,banii nu au miros.***

Leon spunea...

�� "Nunta Georgelei...

E lung pământul, ba e lat,
Dar ca Măciuca de bogat,
Nici astăzi sat pe lume nu-i,
Unde să-ți pui mireasa-n cui,
Să nu umble pe câmp hai-hui,
La recoltat...
La nunta asta ca-n povești,
Autobuze și calești,
Descarcă de prin patru zări,
Veniți buluc din multe țări,
Să-și ia vestitele brățări,
Nuntași domnești...
Toți îmbrăcați tradițional,
Cămeși cu blugi îs pe fundal,
Chimire late, brâuri mari,
Voinici pe cai, șefi culinari,
Tarafele de lăutari,
Gata de bal...
Și multe VIP-uri,Bahmuțeni,
Ciutaci matoi prin buruieni,
Se-ncing în hore, de pământ
Se jură ei pe ce-au mai sfânt,
Ar da cu cușma, pe cuvânt,
Da-s orășeni...
La mese lungi s-au așezat,
După atâta așteptat,
Că vor tocană,o sarma
Și tot ceea ce va urma,
Un caș de oi, că shaorma
Au refuzat...
Zacuscă vor, cu ardei grași,
Cei patruzecișidoi de nași,
Din ăia verzi și galben pai
Și Voiculeț să sufle-n nai,
Că el nu suflă pe parai,
Pentru nuntași...
Cu aer cald într-un balon,
Până în stratul de ozon,
Și-a dus Măciuca în extaz,
După ciupercile cu praz,
Dar s-a întors iar pe izlaz,
La microfon...
Și ce mireasă,ca un vis,
Precum o floare de cais,
L-a fermecat pe Simion
Și-acum eternul histrion,
Vibrând ca un diapazon,
E-n paradis...
Să așteptăm deci 9 luni,
Precum e datina-n străbuni,
La un botez să jucăm iar
Și consultând un calendar,
O să ne-ncingem de Florar,
Tot pe pășuni..."

Romeo Serafim
28 August 2022