Un produs Blogger.

joi, august 25, 2022

Ministrul Justiției nu a prea auzit de reforma PNRR.... de raționalizare a pensiilor magistraților.

42 comments

 Din dialogul halucinat dintre un reporter și Cătălin Predoiu din cadrul briefig-ului de presă de după ședința de guvern, de ieri,  ar rezulta că ministrul nu știe că proiectul Statutul magistraților, pe care tocmai l-a propus spre adoptare  Guvernului, spre a fi dezbătut în Parlament, reglementează cu lux de amănunte condițiile în care magistraților li se acordă dreptul de pensie de serviciu și modul în care se calculează cuantumul pensiei de magistrat. Altfel nu ar fi răspuns că  statutul judecătorilor și procurorilor nu se ocupă de pensii și salarii.

Dacă sediul materiei ar fi la ministerul Muncii, despre ce participare la grupul de lucru pentru aplicarea reformei pentru realizarea Jalonului 215 din PNRR mai poate fi vorba când, prin acest proiect de statut, magistrații îl pun pe Budăi în fața faptului deja împlinit? Efortul de expertiză pentru reforma PNRR a fost materializat de magistrați în proiectul de statut.

Dacă sediul materiei este la ministerul Muncii, a fost consultat acest minister înainte de a se reglementa regimul pensie de serviciu pentru magistrați în noul statut?

Rezultă clar rezistența sistemului judiciar la aplicarea planului de reziliență pentru reforma pensiilor speciale din România.

 Cătălin Predoiu joacă teatru ieftin. 

Cei din sistemul de apărare cred că rezolvă problema doar dacă afirmă că pensiile militare nu sunt pensii speciale.



Din Briefing-ul de presă:

Reporter: Aș duce puțin discuția într-o altă zonă, cea legată de pensiile speciale. A fost acea discuție la Guvern să se facă un grup de lucru, știu că parcă, dacă nu mă înșel, atunci Ministerul Justiției nu dăduse avizul, în momentul în care Ministerul de Interne și Apărarea au întors acel memorandum. V-aș întreba așa: veți face parte din grup, dacă au început discuțiile, care este stadiul și dacă sunteți de acord cu raționalizarea, așa cum spune Planul Național de Redresare și Reziliență în cadrul ministerului sau pentru pensiile magistraților?

Cătălin Predoiu: Ce pot să spun în acest moment e că noi, prin aceste proiecte de lege, nu ne-am propus să intrăm în acest subiect al pensiilor și salariilor, pentru că obiectul lor de reglementare e cu totul altul - statutul judecătorilor și procurorilor, organizare judiciară, CSM - nu se ocupă de pensii și de salarii. Deci, noi nu am schimbat nimic din cadrul legislativ adresat magistraților în această materie. Este o materie care este în competența și în responsabilitatea Ministerului Muncii, care, sigur, odată ce va solicita Ministerului Justiției un efort de expertiză în acest sens, va fi, bineînțeles, întâmpinat cu deschidere. Deci noi vom participa la orice grup de lucru, în care vom fi solicitați. Pe de altă parte, părerea mea este că, în cadrul acestui efort de elaborare viitoare a legislației privind salarizarea și pensiile, trebuie consultat, evident, și Consiliul Superior al Magistraturii, pentru că este o chestiune care ține și de statutul lor. Deci, pentru judecători și procurori, conform unor convenții internaționale la care România este parte, pensia este un element de statut, care ține de statutul lor de independență. Ei trebuie să fie consultați în acest demers şi sunt convins că Ministerul Muncii va avea această deschidere.

Reporter: Deci nu au început discuțiile în grupul acela de lucru?

Cătălin Predoiu: Aceasta este o întrebare la care aș prefera să mă abțin pentru un răspuns, dat fiind că este atributul colegului meu de la Ministerul Muncii.

Reporter: Şi doar ca idee, cu raționalizarea ai fi de acord? Raționalizarea, căci aceasta este formularea din PNRR...

Cătălin Predoiu: Raţionalizarea...

Reporter: O raționalizare a pensiilor speciale, așa spun... așa au scris cel puțin cei care au elaborat acest proiect și de asta vă întreb. Evident, se spune acolo că nu e cazul să se facă noi categorii de pensii speciale.

Cătălin Predoiu: Înțeleg acum întrebarea, sensul ei. Mulțumesc.

Reporter: Încearcă să ... /.../ la sistemul contributivităţii.

Cătălin Predoiu: Voi susține orice soluție care păstrează statutul de independență al judecătorilor și procurorilor, sigur, în marginile reformelor care vor fi propuse. Deci toate aceste obiective trebuie conciliate, trebuie armonizate. Nu poate să facă doar un singur minister lucrul ăsta sau doar o singură instituție. E o problemă generală, prin urmare toată lumea trebuie să participe la discutarea ei.

Reporter: Vă mulțumesc.

Cătăin Predoiu: Mulțumesc.

42 de comentarii:

anonim spunea...

Pai nu prea "a auzit" ca doar ei au stabilit tot pentru ei:
Fac ce vor,cum vor si cat vor pentru ca s-au autoexclus din PNRR si orice altceva doresc.Si-o vor face in continuare....pentru ca pot!
Ia sa indrazneasca cineva sa zica ceva ...ca hop dosarul si arde-l cu sentinta 💪
Unul "face" dosaroiul celalalt "il judeca"....asa ca intre coledzi

anonim spunea...

"Cătălin Predoiu: Voi susține orice soluție care păstrează statutul de independență al judecătorilor și procurorilor, sigur, în marginile reformelor care vor fi propuse."

Eu cum sunt mai pacatos asa, ma gandesc ca poate vrea sa ia cei 9,4% ca e pana-n margini.Adica pe toti!! 😄😄😄
Ei sa fie sanatosi!

Leon spunea...

Ministrul Predoiu mai degeaba face pe "naivul", dar cu siguranta stie de ceva timp de aceasta Comisie de la MM si de "rationalizarea pensiilor speciale", de fapt a pensiilor de serviciu prevazute de legi speciale !
Un prim pas vad ca este facut, in veniturile din ultima luna Nu se mai pot adauga si alte venituri venite din urma, ci numai salariul de baza + Sporuri !
Dar este posibil ca Parlamentul sa modifice aceste articole prin extinderea Veniturilor NETE(in loc de Brute) la media a 12 luni din activitate, asa cum sunt prinse pensiile de serviciu in OuG.59/2017..!
Ar fi timpul ca si pensiile magistratilor sa intre in "randul lumii"...!!

spiritul lui Haret spunea...

Scurt.E de resortul ministrului muncii salarizarea.Nu stiu si ar trebui sa i se dea peste mana lui Predoiu ca se baga pe teritoriul altui ministru.Daca vor cu adevarat sa-i rada pe magistrati au parghia Parlamentului.
Poate nu stiti dar avantajele de azi de care se bucura magistratii isi au radacina tot a unui avocat ajuns ministru liberal.Valeriu Stoica.
Poate vi se pare curios.Nu sunt maghiar si nu am rude unguresti dar impartasesc unele idei ce apartin maghiarului Viktor Orban.Nu ca impunere ci ca aspect.Subliniez.Unele.

GO spunea...

Chestie de stăpânirea limbii române. Raționalizarea nu are ca sinonim, diminuarea. Poate fi și creștere.

Leon spunea...

"Raționaliza,
1. A organiza o activitate după norme și principii raționale.
2. A supune anumite produse (de primă necesitate) unui consum dirijat, conform unor norme stabilite dinainte."

Huhu Rezea spunea...

Raționalizarea pensiilor speciale poate însemna si plafonarea la un cuantum maxim, concomitent cu stabilirea unui cuantum minim, în baza de calcul intrând numai anumite elemente salariale.
Statutul magistraților stabilește deja un cuantum maxim al pensiei pentru judecători și procurori, respectiv baza de calcul alcătuită numai din indemnizația brută de încadrare și sporurile din ultima lună de activitate.

ifrim spunea...

Impozitarea progresivă pe tranșe pune capăt dezmățului din banul public.Brut pot avea nelimitat dar la net niciun salariu,soldă,pensie,cumulate cu mangle de indemnizații de revoluționar, nu poate depăși netul nr.1 al țării recte președintele!

ifrim spunea...

Prostire mai mare decât indemnizația de revoluționar cu rol determinant bla,bla,bla nu se ezistă!Dacă avea dooj'dă ani la loviluție și trăiește 90 tu stat prost dai 70 de ani indemnizație?Bă' ejdi broszt?bă ejdi nebun?Puniți frânâ băăă!

Leon spunea...

In interviul de aseara de la A 3, d-ul ministru Dancu, n-a mai pomenit nimic de pensiile militare !
In schimb:
https://www.antena3.ro/actualitate/selly-s-a-alaturat-armatei-romane-649874.html

nr. 1 spunea...

@Huhu, Ifrim. Evident, rationalizarea inseamna si stabilirea unor plafoane: maximum si minimum , functie de grad, functie, vechime efectiva, esalon, sporuri permanente legate direct de indeplinirea atributiilor functiei. Impozitarea progresiva pe transe este binevenita deoarece gandita bine ar putea pune capat dezmatului actual din banul public.Totalul netului unei pensii(adunate toate combinatiile si smecherelile ) sa nu depaseasca netul persoanei cu functia cea mai mare in stat-Presedintele ! O varianta KOREKTA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aia, e, @Tizule draga, rationalizarea majistratilor cu impozitarea progresivă la desaga, in jos sa traga, altfel cu ei nu-i de șaga! Lui Cantarin Limboiu Pledoriu i-au fugit prunele de fefeleagă din mestecatoarea cepeleagă si i s-au fixat, ca niste fluturasi, pe creierasi, facand-o pe motanul niznaiul, ca prostovanul! Stie el toate cele, cu putine bune si cu foarte multe rele, dar le dribleaza cu smicele, plasandu-le ca responsabilitati la CZM sa se spele pe maini mai repede, dar nu tot el este baron si peste el si toate cele cu injustele lor actiuni?! Băi, esență de tămâi cu lămâi, n-o face pe proscovanul, ca asa de fapt esti si o sa mai ramai printre celelalte gutui amarui! Nu meritati nimic, caci sunteti in legislatie botie,ca oile bolnave de capie, si nu v-as da nici macar salariul minim pe economie pentru hotararile șleoampete cu hernie, care au distrus romanistanii si intreaga Gubernie!

Leon spunea...

In Sedinta de Guvern de maine, la ora 10 este programata si:
,,2.PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative,,
Este proiectul cunoscut, fara alte modificari, sugerate de CES !
Apropo, cred ca si Magistratii vor beneficia de aceasta majorare, iar pensionarii vor beneficia de Actualizare...!!

marvas66@yahoo.com spunea...

Dati-l dracu pe predoiu...uitati-va cum se face de ras porcul nostru soios...ciuca...azi a vandut nuclear electrica energie pana la sfarsitul anului urmator...si guvernul se gandeste cum o sa ajute populatia...dobitocul de ciuca e doar un pampalau care pupa in cur partidele pentru propriul lui interes. Ca exemplu, daca statul ar fi cumparat energia ieftina pentru populatie, al carei consum este cat se poate de predictibil, demonstrau ca lupta pentru tara noastra...dar porcul nostru slinos accepta sa-l f... in c.. jigodiile politice care au premiat-o pe nevasta-sa si pe el cu doctoratul... Cum a ajuns jigodia asta atat de sus...ce granulatie are are la limba???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, pentru noi, actualizarea e o fata morgana din pom! Pomul laudat si aplaudat, de mult pentru noi s-a scuturat, precum trandafirașul decedat la urinat!

Huhu Rezea spunea...

Leon
Magistrații au luat toate creșterile prevăzute de L 153/2017. Ai văzut cumva vreo dispoziție in OUG că se reia actualizarea pensiilor militare?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, E vorba de majorarea venitului minim de incluziune, scrie si pe stiri pesurse, niste ajutoare sociale cele maimici, inclusiv cele pentru parazitii sociali, fara o zi muncita la viata lor, paduchii aia de bombardieri!

Leon spunea...

Huhu, ma refer la actualizarea pensiilor judecatorilor si procurorilor, care nu sunt inghetate de OuG.59/2017 !!
Eu stiam ca numai o parte din Familia SANATATE este la nivelul din 2022, Justitia inca nu !

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Ai uitat de Ordinul la Predoiu prin care a majorat indemnizațiile magistraților?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, acele majorari mai dihai la majistraturi de prin luna Mai, parcă, din cauza ca stateau cu picioarele in apa si de saracie erau uzi leoarca!

Viorel spunea...

marvas66. Porcul, tot porc rămâne cu diplomă de doctor. Sigur are și ordin național cu însemne de război pentru a beneficia de prevederile art. 79 pct (4) din Statut (o indemnizație lunară neimpozabilă în cuantum de un salariu mediu brut). Domnul servește tot tacâmul financiar posibil.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aormiti pe, Dido, cu White Flag, precum noaptea luntrile sub Luna plină si in larg...

Leon spunea...

N-am uitat:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25285545-ministrul-justitiei-mareste-pensiile-speciale-ale-magistratilor-fost-obligat-iau-astfel-masura-evitam-astfel-procese-cheltuieli-zeci-milioane-lei.htm/amp&ved=2ahUKEwjD2InO1-P5AhVm_rsIHeC9DjMQFnoECAUQAQ&usg=AOvVaw0f8ZcafTeMpxUvn23OD0VT

Negritoiu spunea...

Viorel,
"Ordinul national cu insemne de razboi"? Care razboi? Al cui razboi? Romania a fost in razboi si nu stim noi? Stiam ca Romania a trimis trupe conform angajamentelor NATO! Dupa capul lor puteau sa-l faca si maresal ca doar,vezi doamne,atunci cand s-a aflat in TO considera ca era in stare de razboi. Sau l-au facut americanii la ei si merge pe burta? Asteapta noul Statut!

Leon spunea...

La finalul sedintei de guvern, de astazi, Marius Budai despre pensiile militare:
"Reporter: Ca discuție și dacă puteți să oferiți o informație aici, există posibilitatea ca pensiile militare să fie trecute pe principiul contributivității de anul viitor înainte, să zicem?
Marius Budăi: Am să vă răspund din respect, dar cu rugămintea ca pe viitor să discutați cu miniștrii de resort, pentru că acolo este nucleul și esența problemei. O să spun încă o dată că pensiile militare nu sunt pensii speciale. Pensiile militare sunt în conformitate cu reglementările internaționale. Noi avem și suntem membri NATO și vom proceda ca atare și cu experiența internațională. Nu face România altfel decât ceea ce se întâmplă la nivel internațional. Restul aspectelor, vă rog respectuos să discutați cu miniștrii de resort.
Reporter: Ok, mulțumesc."..!!

Leo spunea...

Din răspunsul lui Budăi , se desprinde informația clară că pensiile militare nu vor fi calculate pe principiul contributivității.
Prin urmare să vedem cum va fi arăta noua LEGE a pensiilor militare.
Nu mai este mult până atunci.
AMR 2 luni.

Huhu Rezea spunea...

Sa rămână pensie militară dar să-mi calculeze cât din ea este pensie contributivă.Ca la magistrați.

Viorel spunea...

Domnule Negrițoiu. Cum nu a fost război domnule ? Păi ce revoluția a fost revoluție sau a fost lovitură de stat ? Mai bine îi spunem război. Și Bătălia de la Nassiriyah a fost tot un fel de război. Citiți și vă prăpădiți de râs.
BIOGRAFII GLORIOASE: CUM A FOST LEGENDAT MINISTRUL CIUCA DREPT EROU DE RAZBOI IN IRAK.
https://inpolitics.ro/biografii-glorioase-cum-a-fost-legendat-ministrul-ciuca-drept-erou-de-razboi-in-irak_18447371.html

Viorel spunea...

Domnule Leon. Uitați unul dintre foștii miniștri de resort, descris de către domnul Gheorghe Badea pe facebook care „S-A IMPLICAT TIMP DE 7 ANI ÎN PROBLEMELOR PENSIONARILOR MILITARI”.
Gheorghe Badea, Facebook:
"Domnule Ciucă,
Când toată lumea te face pămpălău, sluga lui Johannis, când râde de tine până și Ludovic Orban, când te faci de băcănie spunând că Romania nu produce motorină, când nu poți să legi două cuvinte fără să le citești de pe foi, când vorbești ca un îngălat,te bâlbăi și scoți după și înaintea fiecărui cuvânt onomatopeea ăăăăă, când rostești într-un limbaj de lemn fraze goale pe care nu le înțelege nimeni, când blochezi, ca ultimul borfaș, printr-o mânărie ordinară, cercetarea tezei de doctorat suspectă de plagiat, când te-ai înconjurat de tot felul de ciudați habarniști, care probabil îți gâdilă constant amorul propriu spunându-ți că ești cel mai tare, când toate măsurile le iei defazat față de realități, cu încetinitorul, așteptând probabil aprobarea și binecuvântarea celui ce te-a pus în scaunul în care ești, când ești preocupat mai mult de bunăstarea ucrainenilor decât de cea a românilor, când execuți întocmai și la timp, ca un caporal, toate ordinele cretine, multe îndreptate chiar împotriva țării tale, venite de la Bruxelles și te comporți în relațiile cu UE ca un ghiocel umil, te întreb direct: chiar nu ți-e rușine de postura în care te afli? Nu simți că ești penibil, că te-ai aventurat într-o funcție pentru care nu ai nici-un fel de cunoștințe ori abilități și că, în fiecare zi, prin comportamentul tău de gâgă, adaugi motive ca populației să i se facă lehamite de dumneata?
Nu aș fi scris aceste lucruri dacă dl. Ciucă nu ar fi provenit din rândul militarilor. Omul și-a încălcat cuvântul că nu va face politică și, peste noapte, fără nici-o jenă, a devenit un politruc găunos, ghidonat ca o păpușă de sforile de la Cotroceni. Ne faci de râs domnule!
Din noua postură, neonorabilul domn Ciucă se opune cu vehemență reglementării situației tocmai a foștilor săi camarazi, astfel că acte normative care privesc militarii, activi ori în rezervă, zac prin diverse sertare, în timp ce războiul răsună la doi pași de noi.
Domnule Ciucă, nu cred că o să ajungi să citești ce am scris eu aici, dar sper că există camarazi patrioți în preajma dumitale care te vor trage de mânecă, poate înainte de a ajunge, ferească Dumnezeu, Președintele României!
Deci, ce vreau eu să-ți spun? Păi, asta: dă-ți omule demisia până nu rămâi fără nici-un dram de demnitate, nu vezi că ai ajuns de râsul curcilor? Renunță la postura ingrată în care te afli, nu ești făcut pentru așa ceva, amintește-ți de onoarea de militar, inventează un caz de boală, retrage-te discret și vei scăpa astfel de chinul la care te supui zilnic și la care ne supui și pe noi, locuitorii ăstei țări!
Mulțumesc anticipat."
A se vedea: https://dexonline.ro/cuvantul-zilei/2022/08/26

Leo spunea...

@H
Mai este pe undeva prin UE sau NATO , ca la magistrați ?
Dacă DA , atunci există posibilitatea pe care o preferi.
Dacă NU , atunci este exclus, deoarece Budăi a afirmat clar citez şi subliniez ultima propozitie. "Nu face România altfel decât ceea ce se întâmplă la nivel internațional."
Budăi:
"Pensiile militare sunt în conformitate cu reglementările internaționale. Noi avem și suntem membri NATO și vom proceda ca atare și cu experiența internațională.
"Nu face România altfel decât ceea ce se întâmplă la nivel internațional.

nr. 1 spunea...

Dle Leo, daca asa spune ministrul Muncii , asa sa fie! Sa nu faca Romania altfel decat ceea ce se intampla la nivel international. Deci, concret Legea 223/2015 ultramodificata si schilodita trebuie sa devina istorie! Motive(doar cateva exemple): -militarii din MApN au media cea mai mica la pensii in conditiile in care au cele mai multe restrictii si interdictii de-a lungul carierei de militar; -de parca nu ar fi destul, media la pensii subofiteri MApN este de 3282 lei iar la subofiteri MI este de 4540 lei; -media pensiilor la ofiteri MApN este de 5351 lei iar la ofiteri MI este de 7251 lei; -la aceeasi situatie juridica cei pensionati in ultimii ani(cu precadere dupa 2010) au pensii de 3 ori mai mari decat cei pensionati prin 2000 sau mai inainte ; -prin OUG 57-2015 , art 28 din L223/2015 a fost modificat si abramburit total anuland din Baza de calcul sporuri legate direct de indeplinirea atributiilor functiei; -contributia de zeci de ani la fondul pentru pensia suplimentara este anulata PE NEDREPT pentru zeci de mii de pensionari militari urmare a modificarilor haotice la L223/2015 si urmare a unui algoritnm de calcul total defectuos si discriminatoriu pentru cei cu vechime militara efectiva mare; -tot ca urmare a celor precedente (modificari abrambura la L223/2015 si algoritm defectuos de calcul ) contributii consistente la fondul de pensii civile( stagiul de cotizare adaugat) sunt anulate PE NEDREPT in special pentru cei cu vechime militara efectiva mare! Mai sunt si alte bunatati ale L223/2015 aducatoare de pensii de 5 cifre pentru unii iar pentru altii de anulari anapoda de contributii personale ! TOATE ACESTEA TREBUIE CORECTATE PRIN PNRR ! Daca e bal, sa fie bal si sa respectam la concret ce a spus ministrul ! Nu imi vine sa cred ca in statele UE si NATO pot sa existe atatea inechitati, nedreptati si discriminari ca la noi !

Huhu Rezea spunea...

Nr 1
Multe din diferențierile enumerate provin din modul haotic de salarizare din perioada 2010-2017.
Legea pensiilor a creat inechități după eliminarea actualizării în anul 20017.

Huhu Rezea spunea...

O modalitate de atenuare a influenței pe care salarizarea o are în stabilirea cuantumului pensiei militare este lărgirea perioadei alese pentru baza de calcul de la 6 luni la 5-10 ani.

Huhu Rezea spunea...

Tigrisor, chiar daca nu-ți convine...este una din căile de raționalizare a pensiilor militare.Astfel, un puțoi cu 15-20 ani vechime nu va mai avea niciodată o pensie militară mai mare decât un militar cu 25-30 ani vechime.

Leo spunea...

Să "stătem" liniștiți.
JALONUL 215 vineeeeeeeeeee....vineeeeeeeeee..... calcă totu' în picioare.
Lichelele gulerate şi slugile lui dottore nu ştiu cum să mai mintă prin interpuși politruci la UE şi WB. Dar e târziu , deoarece lumea știe deja ce le poate pielea.
Să "stătem" liniștiți.

Outlander spunea...

@Leon
@Leo
Modul de exprimare al ministrului Budăi, în răspunsul livrat reporterului, denotă o urmă clară de iritare, prost disimulată sub umbrela unei politeți îmbinată cu un evident aer de superioritate (afișate deopotrivă și cu ocazia intervenției la mitingul polițiștilor) de a scăpa rapid de povara unui răspuns tranșant, de a-l trimite la plimbare pe reporter prin recomandarea fără perdea (...nu mă mai deranjați!):"Restul aspectelor, vă rog respectuos să discutați cu miniștrii de resort."

Care miniștrii de resort?

Ministerul Apărării și Ministerul de Interne au returnat la Ministerul Muncii propunerea prin care pensiile militare sunt incluse în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe contributivitate, după cum solicită Comisia Europeană, arată un document aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

"Reporter: Deci nu au început discuțiile în grupul acela de lucru?
Cătălin Predoiu: Aceasta este o întrebare la care aș prefera să mă abțin pentru un răspuns, dat fiind că este atributul colegului meu de la Ministerul Muncii."

Marius Budăi: "Am să vă răspund din respect, dar cu rugămintea ca pe viitor să discutați cu miniștrii de resort, pentru că acolo este nucleul și esența problemei."

Outlander spunea...

Continuare

O concluzie ar fi totuși cea din titlul topicului: "Contrar declarațiilor din ultima vreme despre pensiile militare, rămâne valabil ce a convenit Clientul cu Banca Mondială"
Dar nu trebuie deloc ignorate:
-Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu jaloanele 214 și 215;
-Contractul de consultanță cu Banca Mondială pe legea pensiilor prevede reforma pensiilor militare;
-Actul adițional la acest contract care aduce clarificări privind reforma pensiilor speciale, încheiat la solicitarea expresă a Comisiei Europene;
-Memorandumul cuprins în Nota de Informare Privind adoptarea și implementarea unor măsuri necesare pentru îndeplinirea jalonului 215 aferent reformei sistemului de pensii din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență - indemnizațiile/pensiile de serviciu, inclusiv pensiile militare.
-„Întrucât pensiile de serviciu reglementate prin statute profesionale sunt considerate contrare fundamentului regimului de pensionare, prin noua reglementare se intenționează să se introducă noi criterii și condiții concrete de exercitare a dreptului la pensia de serviciu, care au ca efect o redimensionare a cuantumului acestora. Noua redimensionare a cuantumului pensiilor de serviciu nu va echivala cu exproprierea beneficiarilor de pensii de serviciu. Recalcularea pensiilor de serviciu nu echivalează cu o restrângere a unui drept constituţional, ci se impune pentru restrângerea cheltuielilor bugetare”, arată Ministerul Muncii.
-ministrul Câciu: "Discuţia legată de pensii în general, fie că sunt ele pensii pe contributivitate, pe pilonul 1 - pensii militare de stat sau indemnizaţii de altă natură, care intră oarecum în ceea ce înseamnă jalonul din PNRR cu reforma sistemului de pensii, indiferent de sistemul de cotizare şi a doua sau care vine în conexiune cu acest această reformă, partea de impozitare a acestor venituri." ”În analiza pe care o fac are în vedere toate celelalte sisteme de pensii, cu excepţia celui public de pensii, cu privire la o posibilă impozitare, dar cu condiţia neimpozitării părţii de contributivitate”, a mai spus ministrul. Despre reaşezarea pensiilor militare, ministrul Finanţelor a spus că ”partea de impozitare va privi celelalte sisteme de pensii fără a afecta partea de contributivitate”.

Miniștrii de resort, chiar dacă agită necontenit și zadarnic valurile ca să se vadă spumele pentru afirmații gen "nu sunt pensii speciale", "sunt pensii ocupaționale", vor trebui să găsească o soluție pentru a evidenția atât partea contributivă dar și cea necontributivă care va fi supusă impozitării și CASS-izării!
Deasemenea, trebuie să iasă din bula aceasta mincinoasă care nu le face cinste și să fie de acord că "acolo este nucleul și esența problemei"(știm noi care), că Legea 223/2015 trebuie să devină istorie și să nu o înlocuiască cu o alta, cu dedicație, având aceleași metehne subtile de "optimizare" care să perpetueze derapajele și inechitățile.
Domnilor miniștri de resort! Rezerviștii vă cer imperativ REFORMA pensiilor militare (că așa vă place să le spuneți)!

Leo spunea...

Cineva mai sus scria că nevastă-sa (cristinucă-sa) are şi ea doczorat.
Eu n-am găsit-o din documentare că ar fi dottoriță , dar dacă este , atunci cu siguranță că UZINELE de doctorate Carol I au depășit pe uzinele A.I.CUZA în ceea ce privește frauda academică și IMPOSTURA. Poate Emilia Șercan o va căuta la doctorat și pe cristinucă-sa căreia i s-a majorat pensia în 2020 cu 14% în loc de 4,6%. Dacă e dottoriță , atunci și pensia pe care o primește are un cuantum mai mare obținut prin fraudă deoarece sporurile de dottore conteză la baza de calcul. Aici e problema , că și la pensie mafia fură legal din banii publici.
De aceea fuge dottore de verificarea doctoratului , deoarece consecințele dovedirii plagiatului sunt și de natură penală.
STĂTEȚI LINIȘTIȚI , CĂ JALONUL 215 LUCREAZĂ PT. NOI !

Outlander spunea...

@Leo
Da, dar și alții...lucrează!
Trebuie să se pună la adăpost și sunt mulți în această situație, nu numai în structurile de forță.
Pe baza acestor titluri de doctorat, respectivii au acces nemeritat în structuri, au înaitat în grade, au ocupat funcții de conducere, au semnat OZU, au făcut notări de serviciu, au împărțit solde de merit, sporuri de lucrări de excepție, au primit bani corespuzător sporului de doctorat, au pensie care cuprinde în baza de calcul acest spor.
Cred că pe lângă retragerea titlului, ar trebui urmată de degradarea militară, recalcularea soldelor și implicit a pensiilor.
Dar, ar fi mare deranj, nu-i așa?

"În privința ministrului Cîmpeanu, nemulțumirile sunt legate în principal de legile educației, care au fost criticate din toate părțile în special din cauza problemei plagiatelor, dar nu numai.
Desființarea CNATDCU (Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare), posibilitatea de renuntare la titlul de doctor în situația în care teza de doctorat este plagiată și, mai grav, și amnistierea plagiatelor după trei ani, au produs un scandal public și au pus reflectorul pe premierul Ciucă, acuzat de plagiat.
Toate aceste dezbateri, puse în contextul proiectului „România educată”, au mutat blamul și pe președintele Klaus Iohannis, cel care și-a asumat proiectul și reforma produsă de noile legi ale educației."

Iohannis ar fi respins explicit amnistierea plagiatorilor, într-o discuție la Cotroceni înainte de lansarea proiectelor de lege în dezbatere publică, pentru ca amnistierea să fie menținută de Cîmpeanu în proiectul pus în dezbatere publică, scrie Edupedu.ro.
Aceeași sursă spune că „se așteaptă decizia președintelui Klaus Iohannis, dar la nivelul PNL și al Guvernului este o distanțare față de Cîmpeanu, din cauza proiectului de legi ale educației”.

Sorin Cîmpeanu neagă însă informația despre posibila sa remaniere și pune tot scandalul pe „frica de schimbare” generată de legile educației.
„Sigur că această frică de schimbare generează reacții. Printre reacții avem și astfel de zvonuri, poate că știu ei mai bine decât știu eu, cine știe, posibil și asta”, spus Cîmpeanu într-o emisiune la TVR.
Sursa:https://romania.europalibera.org/a/remanierea-%C8%99i-rotativa-/31980640.html

Outlander spunea...

@Leo
Deasemenea, tot ministrul de resort Câmpeanu "croșetează" subtil cu o altă inițiativă care are același țel "măreț":
introducerea în legile educaţiei a restituirii sumelor de bani de către autorul tezei de doctorat, în caz de plagiat sau la retragerea voluntară şi plata contravalorii serviciilor de şcolarizare

”Astfel, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a deciziei prin care se constată existenţa plagiatului în cadrul unei teze de doctorat, autorul tezei va avea obligaţia să restituie sumele de bani reprezentând contravaloarea serviciilor de şcolarizare pentru programul de doctorat, în integralitate, pentru perioada finanţată şi în cuantumul finanţat de la bugetul de stat.
Restituirea sumelor de bani se va face către instituţia de învăţământ superior cu care autorul tezei de doctorat a semnat, în calitate de student-doctorand, contractul de studii universitare. Sumele încasate vor constitui venit la bugetul de stat."
"...reglementarea obligaţiei de restituire a sumelor de bani de către autorul tezei de doctorat, în situaţia în care acesta a renunţat unilateral la titlul de doctor. În termen de 30 de zile de la decizia definitivă privind renunţarea la titlul de doctor, autorul tezei va avea obligaţia să restituie sumele de bani reprezentând contravaloarea serviciilor de şcolarizare pentru programul de doctorat, în integralitate, pentru perioada finanţată şi în cuantumul finanţat de la bugetul de stat”
Sursa:https://www.mediafax.ro/politic/ministrul-educatiei-autorul-unei-teze-de-doctorat-plagiate-va-restitui-banii-la-fel-si-cel-ce-renunta-la-titlu-21104028

Leo spunea...

@MITSHUBISHI
Când a fost numit (poreclit) ministrul educației , a apărut în presă informația cum că coleopterul ar fi plagiator la fel ca și individul de la MAI .
Păi atunci la ce să te mai aștepți cu legile educației privind doctoratele când aceste legi sunt croite de un guvern de plagiatori.
Am înțeles că Tudose care a renunțat singur la doctorat, se încălzește pt. un post de ministru (posibil la MFA).
Dar pănă la urmă , cristinucă-sa are doctorat sau nu ? Ar fi bine de știut.

Outlander spunea...

Ministrul de resort al Educației este un tenace veteran al luptei pentru acoperirea și scoaterea de sub lovitură a plagiatorilor de doctorate, încă de pe timpul guvernării Ponta, de prin Decembrie 2014!
Îl văd des pe Ponta pe la RomanistanTV cum dă verdicte și trage concluzii despre starea națiunii!
"Ponta a scris Universitatii din Bucuresti, pe 16 decembrie, cerand revocarea titlului de doctor, motivand ca noul ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu, are nevoie de un inceput de mandat fara distragere a atentiei."
"Ulterior, pe 29 decembrie, Guvernul a modificat urgent Legea Educatiei, astfel ca orice detinator al unui titlu stiintific poate cere Ministerului Educatiei sa-i revoce aceasta titulatura, iar institutia poate face acest lucru cu efecte imediate. Sorin Cimpeanu a declarat ca cei care doresc sa scape de titlul de doctor nu trebuie sa justifice in niciun fel solicitarea de revocare."

https://ziare.com/victor-ponta/plagiat/revista-nature-prima-reactie-dupa-ce-ponta-a-schimbat-legea-ca-sa-renunte-la-titlul-de-doctor-1341633
https://ziare.com/scoala/universitati/ordonanta-cu-dedicatie-pentru-doctorul-ponta-reactia-universitatii-bucuresti-1341901

Acest sistem a creat, la nivelul instituțiilor și structurilor de conducere din toate domeniile, inclusiv din MApN și MAI, oameni slabi, nepregătiți profesional, extrem de șantajabili, fără știința conducerii eficiente în domeniile unde activează ca pe propria moșie, promovându-și fiecare rudele, prietenii și cunoștințele, cu aceleași carențe de pregătire profesională, urmărind doar să bifeze în dreptul lor, pe statele de plată și ulterior la pensie, rezultatele ingineriilor de "optimizare" a algoritmurilor de calcul.
În ce situație se află țara și populația, se vede și fără binoclu!
Acum, a venit rândul la a fi Gică Contra reformei sistemului de pensii militare!
Că doar nu degeaba au "lucrat și luptat" pentru ca acum să se strice totul!

Am o întrebare și pentru "ministrul de resort" de la muncă.
Ai semnat: -Contractul de consultanță cu Banca Mondială pe legea pensiilor prevede reforma pensiilor militare;
-Actul adițional la acest contract care aduce clarificări privind reforma pensiilor speciale, încheiat la solicitarea expresă a Comisiei Europene.
Ai venit la ședința de guvern cu Proiectul de Memorandum cuprins în Nota de Informare Privind adoptarea și implementarea unor măsuri necesare pentru îndeplinirea jalonului 215 aferent reformei sistemului de pensii din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență - indemnizațiile/pensiile de serviciu, inclusiv pensiile militare.
Apoi apari și "Reporter: Ca discuție și dacă puteți să oferiți o informație aici, există posibilitatea ca pensiile militare să fie trecute pe principiul contributivității de anul viitor înainte, să zicem?
Marius Budăi: Am să vă răspund din respect, dar cu rugămintea ca pe viitor să discutați cu miniștrii de resort, pentru că acolo este nucleul și esența problemei. O să spun încă o dată că pensiile militare nu sunt pensii speciale. Pensiile militare sunt în conformitate cu reglementările internaționale. Noi avem și suntem membri NATO și vom proceda ca atare și cu experiența internațională. Nu face România altfel decât ceea ce se întâmplă la nivel internațional. Restul aspectelor, vă rog respectuos să discutați cu miniștrii de resort."
Nu-i așa că de fapt jucați la două capete?
Sunteți jalnic!